adidas originals

Søg efter

Sportsgrene
Vis alle Skjul
Farver
Vis alle Skjul

adidas originals

Historien tager sin begyndelse i 1920'erne, da de tyske brødrer Adi og Rudolf Dassler sammen grundlagde en skofabrik i Herzogenaurach. De opnåede hurtig stor fremgang, og allerede et år senere fremstillede de 12 ansatte på fabrikken 50 sko pr. dag. Yderligere et par år efter, var både produktion og antal ansatte fordoblet, og succesen var en kendsgerning. Både i 1928 og i 1932, blev brødrenes firma skoleverandører til de tyske olympiske deltagere. Ved det senere mesterskab, skete det for første gang, at en olympisk deltager modtog en medalje iført et par sko fra brødrene Dassler. Efter 2. Verdenskrig, beslaglagde den amerikanske hær fabrikken, og beordrede dem at fremstille skøjter i stedet for. Først i 1947 fik Adi og Rudolf magten tilbage over deres firma, og besluttede derefter at gå hver sin vej.

Den ene bror Adi Dassler, grundlagde i stedet for i 1949 sit eget firma. Hans fornavn, samt de tre første bogstaver i efternavnet, kom til at udgører firmaets navn Adidas. I begyndelsen fremstillede han først og fremmest sko og hovedsageligt til fodbold. I 1954 vandt vesttysklandsfodoldhold VM for første gang, og Adidas lå bag holdets revolutionerer sko med skrueknopper, som senere kom til at bidrage stærkt til Adidas position som markedsledere.

Adidas åbnede ydderligere en fabrik i Tyskland og en i Frankrig, i slutningen af 50'erne, og fik stor framgang ved OL i Rom 1960, da Wilma Rudolph tog 3 guldmedaljer iført pigsko fra Adidas. Straks efter OL øgede Adidas sin produktion, og begyndte at fremstille sportstøj og fodbolde samtidig med at man gjorde en stor indsats for at komme ind på det amerikanske marked. Det var også der, man begyndte at anvende de tre streger. I begyndelsen var stregerne ment som stabilisering til de sportssko man fremstillede, men da de også blev trykt på trøjer, blev de et symbol for hele firmaet Adidas.

I dag har Adidas valgt, at dele firmaet op i to grene: Originals og Performance. Adidas Originals, har samarbejdet med designere som Stella McCartney, Yohji Yamaoto og Jeremy Scott samt artister som Snoop Dogg og Missy Elliott.


Den mest klassiske model indenfor Adidas sko er Stan Smith. Andre berømte modeller er Nizza, Gazelle, Campus, sl72, Superstar, Forum, Samba og Trimm trab.


Modellerne Fire bird og Beckenbauer er Adidas Originals klassiske Track Jackets.

 

Desværre giver din søgning intet resultat.
Leder du eventuelt efter noget af nedenstående?
  • Søg efter:
  • Farver
    Vis alle Skjul
  • Pris
    Vis alle Skjul
  • Viser 60 / 19583 produkter