DK_header.jpg

Hvilken tennisketsjer skal jeg købe?

Har du svært ved at vælge tennisketsjer? Vi har plukket de mest populærer modeller ud fra Wilson, Head, Babolat og Prince. Her får du hjælp til at finde den rigtige for dig!

At kalde en ketsjer for "god" eller "dårlig" er svært, for alle moderne ketsjere som er lavet i grafit er gode uanset mærke. Det der faktisk afgør om en ketsjer virker ude på banen er om den passer spilleren som holder det i hånden og om det passer din svinghastighed, slagstyrke og spillestil.

Hvilken størrelse skal jeg vælge på min ketsjer? 

Tennisketsjere er i princippet unisex men junorer, kvinder og mænd har forskellig grebstørrelser. Juniorer vælger 0 eller 1. Kvinder 1 eller 2 oftest. Mænd 2 eller 3 og iblandt 4. Syntes du selv du ligger lige imellem to størrelser så vælg den mindre og så bind bånd på til det passer dig. Et mindre greb gør det lettere at roterer i håndleddet. 

Skal jeg vælge en ketsjer med fart eller kontrol?

Vælg en ketsjer hvis du har svært ved selv at få fart i bolden og ellers er uerfarenm og vælg mere kontrol hvis du er en dygtig spiller der let får fart i bolden og er sikker i dit træf. En ketsjer som giver mere fart gør det sværere at placere bolden, mens en ketsjer med kontrol giver mere følelse og gør det lettere at placere boldene præcis hvor du vil.

Hvilken vægt skal jeg have i min ketsjer? 

Tommelfinger reglen er at 300 gram er standard for en herre ketsjer, men det går fint med en der har plus minus 10 gram. Lettere end det er til nybegyndere og tungere er mere avanceret og til en mere erfaren og dygtig spiller. Ketsjere som vejer mindre end 290 gram er tænkt til kvinder og juniorer.

Hvad spiller balancepunktet i tennisketsjeren for rolle? 

Hvis balancepunktet ligger langt fremme mod toppen får du mere fart, hvis det ligger længere mod grebet får du mere kontrol og det bliver lettere at styre. Ligger balancen oppe bliver svingvægten betydeligt højere.

TEST AF VORES FAVORITKETSJERE LIGE NU

DK_WILSON.jpg

Mærke: Wilson

Model:

Vejldende pris: 1 695 kroner. 

Konklusion: Perfekt for dig som kan spille men ikke har det der perfekte træf og som behøver lidt hjælp af ketsjere for at få ekstra fart. Ultra 97 er den ketsjer i Wilson Ultra-familien som giver mest kontrol. Høj vægt gør at du skal være stærkt som spiller.

Detaljerne:

Spillertype:

Passer motionisten som har spillet en del tennis inden og som spiller 1-2 gange om ugen. Passer dig der ikke rigtig ved om du er en angribende eller baglinjespiller da det kan bruges overalt på banen. Rammen er tradionel men strengene er tynde og det hjælper til at  det passer en del spillere. Men til trods for det ville vi sige at denne passer dig der har en mer tilbagelænet stil men og kan vende det til en god topspin. Hovedet er 97, hvilket er helt normalt men lidt mindre end andre i testen.

Rammen: 

Lavet i Wilsons teknologi High Performance Carbon Fiber, hvilket gør ketsjeren stiv, så du oplver som spiller det som mere stabilt med masser af kontrol. Du kanmed andre ord ikke skylde skylden på ketsjeren hvis bolden ikke lander hvor du vil.

Vægt:

310 gram, hvilket er tungt. De fleste ville mene det er en herreketsjer, men der findes jo selvfølgelig en masse stærke kvinder derude. Balancepunktet ligger på 31,5, hvilekt betyder at ketsjeren er jævnt balanceret lige mellem fart og kontrol.

DK_HEAD.jpg

Mærke: Head 

Model:

Vejldende pris: 1 495 kroner. 

Konklusion: En let ketsjer, en såkaldt tourketsjer, Som har en lidt bredere ramme og som er let at spille med. Stort sweetspot gør det lettere at få et godt træf. Godt med fart!

Detaljerne:

Spillertype:

Denne ketsjer rigtig god til dygtige juniorer op til 13-14 år, men passer også til motionisten i damerækken og til en nybegynder hos herrerne. Passer måske bedst for dig der trives på baglinien da der kommer en del fart i. 

Rammen:

Relativt bred ramme, som giver masser af fart og power. Ketsjerens strengmøster 16/19, Hvilket gør det lettere at slå med topspin.

Vægt:

Den vejer 265 gram, hvilket er let men da mange spiller med solide greb som giver en masse spin (såkaldt westerngreb - se Novak Dokovic som eksempel!) så derfor behøver man også en let ketsjer. Det ses også i toptennis, elitespillerne spiller med meget lettere ketsjere idag end for 30 år siden. Balancepunktet ligger lidt længere fremme i ketsjeren mod toppen, uden at det bliver for toptungt selv for juniorer. Da det er så let må du slå lidt hårdere til bolden.

DK_PRINCE.jpg

Mærke: Prince

Model:

Vejldende pris:  1 695 kroner. 

Konklusion: Absolut en topmodel i grafitmateriale med masser af vrid og ikke giver sig, hvilket resulterer i en stabil ketsjer. Materialet er ganske unikt for branchen men bruges også i både fly og Formel 1- biler. Til dig som søger kontrol og godt kan beherske ketsjeren. Ikke optimalt valg for nybegynderen., men for dig dom har styr på teknikken. All-round ketsjer til baglinjespilleren.

Detaljerne: 

Spillertype:

Middelgode og dygtige motionister vil syntes om denne ketsjer og mærke det giver en god følelse. Du mærker virkelig træffet og kontrollen. Passer dig om har en lidt mere tilbagelænet spillestil og måske ikke til dig med masser af topspin i slagene. Ja det kan sagtens bruges til sommerspilleren , men det er lige lidt for avanceret for en uerfaren spiller.

Rammen: 

Ikke den tyndeste ramme på markedet. En fleksibel ramme som giver både kontrol og følelse. Den er opstrenget med 16/18-mønster, hvilket er en opstrengning der giver en god kontakt med bolden. Størrelsen er 100, hvilket er en normal headsize. Det er en ramme som er vellidt af mange spillere.

Vægt: 

290 gram, hvilket gør at det passer både herre og damer, damer på et højt niveau og middelgode herrer som vil have en høj svinghastighed og som spiller med masser af spin. Balancepunktet ligger lidt højere oppe i ketsjeren, hvilket giver ekstra speed. 

DK_BABOLAT.jpg

Mærke: Babolat

Model:

Vejldende pris: 1 495 kroner. 

Konklusion: Det her er søsterketsjeren til Pure Drive, verdens mest solgte ketsjer, og bygger på samme teknik og ramme profil. Forskellen er at Drive Tour er noget mere let at spille med takket være en blødere ramme. Det gør at ketsjeren bøjer sig lidt mere, så du som spiller får mere tid i svinget og gør det enklere at styre bolden.

Detaljerne: 

Spillertype:

For dig som spiller tennis en gang om ugen og kun spiller med en lille smule top spin. Hvis du spiller med masser af topspin er der andre modeller der er bedre for dig.Spiller du tennis mere end en gang om ugen er det en god ide at vælge original ketsjeren Pure Drive istedet.

Rammen: 

Det er en ketsjer med fart i og med en rimelig tyk ramme. Ketsjerenshoved er størrelsen 100, hvilket er mormalt og standard, men sweetspotet er større end normalt på denne størrelses ketsjer. Ketsjeren er strenget med 16/19, for at give lidt mere fart på bolden. Du får masser af fart fra ketsjeren men også fin kontrol og god komfort.

Vægt: 

Den vejer 295 gram, hvilket er en god vægt for både herre og dame. Det er lidt for tungt for junioren som lige er gået op, men fin til dig som har spillet lift og er klar til en mere anvanceret ketsjer. Ketsjeren har et neutralt balncepunkt. 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Puma mobilitetsträning
Sport & træning

PT'en guider: Mobilitetstræning for en bedre løbestil

09 may 2019
Tre myter om magen
Sport & træning

Tre myter om mavetræning

09 may 2019
Nike
Sport & træning

Linn Asplund: "Hockey er langt fra ligestilling"

08 may 2019
Nike
Sport & træning

Paula Rosas om at løfte tungt: "Er ligeglad med om jeg bliver et muskelbundt"

08 may 2019
Puma löpning
Sport & træning

Sådan klarer du 10 km under 50 minuter

03 may 2019
Elisabeth Hansson
Sport & træning

Sig ja til trail og få en stærkere krop

30 apr 2019
Vanliga misstag på gymmet
Sport & træning

De typiske fejl du gør i gymmet

29 apr 2019
Padel grunder
Sport & træning

De vigtigste grundregler i padel

25 apr 2019
Mental träning
Sport & træning

Bliv en bedre golfer med mental træning

17 apr 2019
Osprey
Sport & træning

Guide: Vælg den rette løberygsæk

17 apr 2019
Pulaklockor
Sport & træning

Guide: Find det rette pulsur til din træning

15 apr 2019
Löparskor Reebok Lofsan
Sport & træning

Derfor skal du ikke løbe i dine træningssko

09 apr 2019
swimrun2.jpg
Sport & træning

Tips: få en bedre tid i swimrun

08 apr 2019
Camelbak
Sport & træning

Hvilke vandflasker skal jeg vælge?

07 apr 2019
Cykelshorts
Sport & træning

Derfor skal du have cykelbukser med pad

29 mar 2019
Aktivera rumpan träning
Sport & træning

Video: Træn dine ballemuskler

25 mar 2019
löparskor
Sport & træning

Tid til nye løbesko? Se her!

25 mar 2019
Björn Borg Exerhigh
Sport & træning

Lykkeøvelser: Cirkeltræning, som gør dig glad

22 mar 2019
padel racket test
Sport & træning

Vi tester: Padelbat for 2019!

25 feb 2019
Pulsklocka
Sport & træning

Forskellen på pulsur og pulsbælte

04 feb 2019
Hoftlyft.jpg
Sport & træning

5 øvelser der styrker din hofte og bagdel

01 feb 2019
Ont i höften
Sport & træning

Derfor får du ondt i hofterne når du løber

31 jan 2019
Charlotte Kalla
Sport & træning

Charlotte Kallas bedste tips til langrend!

31 jan 2019
DK_header.jpg
Sport & træning

Hvilken tennisketsjer skal jeg købe?

26 jan 2019
Kitchen workout
Sport & træning

Kitchen workout – 6 øvelser med miniband

16 jan 2019
Vinterlöpning
Sport & træning

Sådan bliver vinterløb din nye favorithobby!

14 jan 2019
Burpees
Sport & træning

5 nye varianter af burpees

05 jan 2019
Burpee
Sport & træning

Kan jeg lave en burpee forkert?

04 jan 2019
charlotte beijer linus adidas
Sport & træning

Sådan kommer du igang med dit løb i 2019

28 dec 2018
pull up.jpg
Sport & træning

5 øvelser PT:n aldrig springer over

28 nov 2018
Intervaller roddmaskin
Sport & træning

3 hårde intervaller på romaskinen

27 nov 2018
Kompisträning
Sport & træning

Buddy up! Hård makkertræning på 12 minutter

26 nov 2018
BB_FASHIONABLEFIT_STILLS_8.jpg
Sport & træning

Bliv høj på træning med Fashionablefit og Björn Borg

26 nov 2018
löpning_kallt väder.jpg
Sport & træning

Sådan her kan du løbe i vinterkulden

26 nov 2018
Cristiano Ronaldo Paulo Dybala
Sport & træning

Paulo Dybala: ”Sådan kommer det gå for Juventus i Champions League”

20 nov 2018
Teknik på roddmaskin
Sport & træning

PT tips: Rigtig teknik på romaskinen

13 nov 2018
Singles Day WOD
Sport & træning

Video: Test vores hårde Singles Day WOD!

09 nov 2018
IdaB
Sport & træning

3 øvelser som giver dig baller af stål

01 nov 2018
Ida Bergfoth
Sport & træning

Hårdt hjemmepas med din egen kropsvægt

01 nov 2018
Chins pull ups
Sport & træning

Hvad er forskellen på pull ups og chins?

31 oct 2018
more news
Puma mobilitetsträning

PT'en guider: Mobilitetstræning for en bedre løbestil

Med en stabil overkrop får du en stærkere holdning og bedre løbestil. Test PT'ens mobilitetstræning for at forbedre din løbestil.

09 may 2019
Sport & træning
Tre myter om magen

Tre myter om mavetræning

Er en flad mave virkelig en veltrænet mave? Er de synlige mavemuskler faktisk de vigtigste?

09 may 2019
Sport & træning
Nike

Linn Asplund: "Hockey er langt fra ligestilling"

Nu må det være nok! Hockeyspilleren Linn Asplund kæmper i modvind, er træt af uretfærdighed og vil forbedre damehockey.

08 may 2019
Sport & træning
Nike

Paula Rosas om at løfte tungt: "Er ligeglad med om jeg bliver et muskelbundt"

Fra ikke at ville have nogle armmuskler til at være fortaler for en stærk krop. Sådan fik morrollen Paula Rosas til at ville løfte tungt i gymmet.

08 may 2019
Sport & træning
Puma löpning

Sådan klarer du 10 km under 50 minuter

Vil du have et nyt løbemål? Hop på udfordringen om at løbe 10 kilometer på under 50 minutter. Eksperten guider dig til målet.

03 may 2019
Sport & træning
Elisabeth Hansson

Sig ja til trail og få en stærkere krop

Er du én af dem som endnu ikke har vovet at vige væk fra landevejen under løbeturen? Trail-fan Elisabeth Hansson deler her de fordele det har for helbredet at løbe i skoven.

30 apr 2019
Sport & træning
Vanliga misstag på gymmet

De typiske fejl du gør i gymmet

Tror du, at du har helt styr på øvelserne i gymmet? Think again! Her får du proffhjælp med at skærpe din gymrutine.

29 apr 2019
Sport & træning
Padel grunder

De vigtigste grundregler i padel

Vist har du vilje, styrke og boldtalent, men det er teknikken som afgør, hvordan kampen slutter. Her er grundreglerne alle padelspillere bør kende til.

25 apr 2019
Sport & træning
Mental träning

Bliv en bedre golfer med mental træning

Afstand, vindhastighed og svingteknik er ikke det eneste du skal tænke på for at blive en bedre golfer. Eksperten her ved, hvordan du træner dig mentalt op til at kunne håndtere modgang på banen.

17 apr 2019
Sport & træning
Osprey

Guide: Vælg den rette løberygsæk

1,5 liter, 15 liter eller en væsketaske? Eksperterne fra Osprey hjælper dig med at finde den rette rygsæk til din løbetur!

17 apr 2019
Sport & træning
Pulaklockor

Guide: Find det rette pulsur til din træning

Pulsur, multisportsur og aktivitetsur - kært barn har mange navne. Garmins produktekspert hjælper dig med at finde det rette ur fra sortimentet.

15 apr 2019
Sport & træning
Löparskor Reebok Lofsan

Derfor skal du ikke løbe i dine træningssko

Hvor avancerede træningssko behøver jeg egentlig at løbe i? Og skal jeg have indlæg i, hvis jeg overbelaster foden? Løbecoachen Lovisa ”Lofsan” Sandström svarer på alle de spørgsmål, som du har, når du leder efter de rette sko.

09 apr 2019
Sport & træning
swimrun2.jpg

Tips: få en bedre tid i swimrun

Sporten, hvor hver konkurrence bringer dig til et nyt miljø og presser dig til dine yderste grænser. Sådan forbereder du dig til sommerens swimrun!

08 apr 2019
Sport & træning
Camelbak

Hvilke vandflasker skal jeg vælge?

Skal jeg vælge en BPA-fri plast, glas eller stål? De er mange muligheder, og det kan være svært at vide, hvilken model man skal investere i. Få hjælp i vores guide til at finde den flaske, der passer dig bedst.

07 apr 2019
Sport & træning
Cykelshorts

Derfor skal du have cykelbukser med pad

Hvis du vil undgå gnavesår og en øm bagdel efter cykelturen, bør du investere i et par cykelbukser med pad! Når du har vænnet dig til dem, kan du ikke undvære dem.

29 mar 2019
Sport & træning