DK_header.jpg

Hvilken tennisketsjer skal jeg købe?

Har du svært ved at vælge tennisketsjer? Vi har plukket de mest populærer modeller ud fra Wilson, Head, Babolat og Prince. Her får du hjælp til at finde den rigtige for dig!

At kalde en ketsjer for "god" eller "dårlig" er svært, for alle moderne ketsjere som er lavet i grafit er gode uanset mærke. Det der faktisk afgør om en ketsjer virker ude på banen er om den passer spilleren som holder det i hånden og om det passer din svinghastighed, slagstyrke og spillestil.

Hvilken størrelse skal jeg vælge på min ketsjer? 

Tennisketsjere er i princippet unisex men junorer, kvinder og mænd har forskellig grebstørrelser. Juniorer vælger 0 eller 1. Kvinder 1 eller 2 oftest. Mænd 2 eller 3 og iblandt 4. Syntes du selv du ligger lige imellem to størrelser så vælg den mindre og så bind bånd på til det passer dig. Et mindre greb gør det lettere at roterer i håndleddet. 

Skal jeg vælge en ketsjer med fart eller kontrol?

Vælg en ketsjer hvis du har svært ved selv at få fart i bolden og ellers er uerfarenm og vælg mere kontrol hvis du er en dygtig spiller der let får fart i bolden og er sikker i dit træf. En ketsjer som giver mere fart gør det sværere at placere bolden, mens en ketsjer med kontrol giver mere følelse og gør det lettere at placere boldene præcis hvor du vil.

Hvilken vægt skal jeg have i min ketsjer? 

Tommelfinger reglen er at 300 gram er standard for en herre ketsjer, men det går fint med en der har plus minus 10 gram. Lettere end det er til nybegyndere og tungere er mere avanceret og til en mere erfaren og dygtig spiller. Ketsjere som vejer mindre end 290 gram er tænkt til kvinder og juniorer.

Hvad spiller balancepunktet i tennisketsjeren for rolle? 

Hvis balancepunktet ligger langt fremme mod toppen får du mere fart, hvis det ligger længere mod grebet får du mere kontrol og det bliver lettere at styre. Ligger balancen oppe bliver svingvægten betydeligt højere.

TEST AF VORES FAVORITKETSJERE LIGE NU

DK_WILSON.jpg

Mærke: Wilson

Model:

Vejldende pris: 1 695 kroner. 

Konklusion: Perfekt for dig som kan spille men ikke har det der perfekte træf og som behøver lidt hjælp af ketsjere for at få ekstra fart. Ultra 97 er den ketsjer i Wilson Ultra-familien som giver mest kontrol. Høj vægt gør at du skal være stærkt som spiller.

Detaljerne:

Spillertype:

Passer motionisten som har spillet en del tennis inden og som spiller 1-2 gange om ugen. Passer dig der ikke rigtig ved om du er en angribende eller baglinjespiller da det kan bruges overalt på banen. Rammen er tradionel men strengene er tynde og det hjælper til at  det passer en del spillere. Men til trods for det ville vi sige at denne passer dig der har en mer tilbagelænet stil men og kan vende det til en god topspin. Hovedet er 97, hvilket er helt normalt men lidt mindre end andre i testen.

Rammen: 

Lavet i Wilsons teknologi High Performance Carbon Fiber, hvilket gør ketsjeren stiv, så du oplver som spiller det som mere stabilt med masser af kontrol. Du kanmed andre ord ikke skylde skylden på ketsjeren hvis bolden ikke lander hvor du vil.

Vægt:

310 gram, hvilket er tungt. De fleste ville mene det er en herreketsjer, men der findes jo selvfølgelig en masse stærke kvinder derude. Balancepunktet ligger på 31,5, hvilekt betyder at ketsjeren er jævnt balanceret lige mellem fart og kontrol.

DK_HEAD.jpg

Mærke: Head 

Model:

Vejldende pris: 1 495 kroner. 

Konklusion: En let ketsjer, en såkaldt tourketsjer, Som har en lidt bredere ramme og som er let at spille med. Stort sweetspot gør det lettere at få et godt træf. Godt med fart!

Detaljerne:

Spillertype:

Denne ketsjer rigtig god til dygtige juniorer op til 13-14 år, men passer også til motionisten i damerækken og til en nybegynder hos herrerne. Passer måske bedst for dig der trives på baglinien da der kommer en del fart i. 

Rammen:

Relativt bred ramme, som giver masser af fart og power. Ketsjerens strengmøster 16/19, Hvilket gør det lettere at slå med topspin.

Vægt:

Den vejer 265 gram, hvilket er let men da mange spiller med solide greb som giver en masse spin (såkaldt westerngreb - se Novak Dokovic som eksempel!) så derfor behøver man også en let ketsjer. Det ses også i toptennis, elitespillerne spiller med meget lettere ketsjere idag end for 30 år siden. Balancepunktet ligger lidt længere fremme i ketsjeren mod toppen, uden at det bliver for toptungt selv for juniorer. Da det er så let må du slå lidt hårdere til bolden.

DK_PRINCE.jpg

Mærke: Prince

Model:

Vejldende pris:  1 695 kroner. 

Konklusion: Absolut en topmodel i grafitmateriale med masser af vrid og ikke giver sig, hvilket resulterer i en stabil ketsjer. Materialet er ganske unikt for branchen men bruges også i både fly og Formel 1- biler. Til dig som søger kontrol og godt kan beherske ketsjeren. Ikke optimalt valg for nybegynderen., men for dig dom har styr på teknikken. All-round ketsjer til baglinjespilleren.

Detaljerne: 

Spillertype:

Middelgode og dygtige motionister vil syntes om denne ketsjer og mærke det giver en god følelse. Du mærker virkelig træffet og kontrollen. Passer dig om har en lidt mere tilbagelænet spillestil og måske ikke til dig med masser af topspin i slagene. Ja det kan sagtens bruges til sommerspilleren , men det er lige lidt for avanceret for en uerfaren spiller.

Rammen: 

Ikke den tyndeste ramme på markedet. En fleksibel ramme som giver både kontrol og følelse. Den er opstrenget med 16/18-mønster, hvilket er en opstrengning der giver en god kontakt med bolden. Størrelsen er 100, hvilket er en normal headsize. Det er en ramme som er vellidt af mange spillere.

Vægt: 

290 gram, hvilket gør at det passer både herre og damer, damer på et højt niveau og middelgode herrer som vil have en høj svinghastighed og som spiller med masser af spin. Balancepunktet ligger lidt højere oppe i ketsjeren, hvilket giver ekstra speed. 

DK_BABOLAT.jpg

Mærke: Babolat

Model:

Vejldende pris: 1 495 kroner. 

Konklusion: Det her er søsterketsjeren til Pure Drive, verdens mest solgte ketsjer, og bygger på samme teknik og ramme profil. Forskellen er at Drive Tour er noget mere let at spille med takket være en blødere ramme. Det gør at ketsjeren bøjer sig lidt mere, så du som spiller får mere tid i svinget og gør det enklere at styre bolden.

Detaljerne: 

Spillertype:

For dig som spiller tennis en gang om ugen og kun spiller med en lille smule top spin. Hvis du spiller med masser af topspin er der andre modeller der er bedre for dig.Spiller du tennis mere end en gang om ugen er det en god ide at vælge original ketsjeren Pure Drive istedet.

Rammen: 

Det er en ketsjer med fart i og med en rimelig tyk ramme. Ketsjerenshoved er størrelsen 100, hvilket er mormalt og standard, men sweetspotet er større end normalt på denne størrelses ketsjer. Ketsjeren er strenget med 16/19, for at give lidt mere fart på bolden. Du får masser af fart fra ketsjeren men også fin kontrol og god komfort.

Vægt: 

Den vejer 295 gram, hvilket er en god vægt for både herre og dame. Det er lidt for tungt for junioren som lige er gået op, men fin til dig som har spillet lift og er klar til en mere anvanceret ketsjer. Ketsjeren har et neutralt balncepunkt. 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Gabriella Picano
Sport & træning

Kan jag träna när jag är förkyld?

5 timmar sedan
Sugrörseffekten
Sport & træning

Løberen tipser: Sugerørseffekten til en bedre holdning

26 jun 2019
Gabriella Picano
Sport & træning

Hvilken træningsform passer til mig?

25 jun 2019
Suunto 5 g1 header
Sport & træning

Test: Det nye Suunto 5 G1 pulsur – så godt er det

20 jun 2019
Jannica Sigurdsson
Sport & træning

Det skal du tænke på ved sommerløb

18 jun 2019
Maja Pernefeldt tunga lyft
Sport & træning

Sådan løfter du sikkert - uden at skade ryggen

12 jun 2019
legacy lifter header
Sport & træning

Minitest! Den omtalte løftesko Reebok Legacy Lifter

10 jun 2019
Löpträning teknik
Sport & træning

Video: Automatiser dit løbeskridt i tre step

05 jun 2019
Garmin header croped
Sport & træning

Smarte funktioner med Garmins multisportsure

29 may 2019
Oakley löparglasögon
Sport & træning

Derfor skal du løbe med løbesolbriller

28 may 2019
Golf sving
Sport & træning

Sådan forbedrer du dit golfsving

28 may 2019
Nike Romaleos 3 XD
Sport & træning

Minitest: Det her er Nike Romaleos 3 XD

22 may 2019
Mattias Egnell Friskis och Svettis Sollentuna
Sport & træning

Video: Tre effektive maveøvelser som du bare må teste

15 may 2019
Puma mobilitetsträning
Sport & træning

PT'en guider: Mobilitetstræning for en bedre løbestil

09 may 2019
Tre myter om magen
Sport & træning

Tre myter om mavetræning

09 may 2019
Nike
Sport & træning

Linn Asplund: "Hockey er langt fra ligestilling"

08 may 2019
Nike
Sport & træning

Paula Rosas om at løfte tungt: "Er ligeglad med om jeg bliver et muskelbundt"

08 may 2019
Puma löpning
Sport & træning

Sådan klarer du 10 km under 50 minuter

03 may 2019
Elisabeth Hansson
Sport & træning

Sig ja til trail og få en stærkere krop

30 apr 2019
Vanliga misstag på gymmet
Sport & træning

De typiske fejl du gør i gymmet

29 apr 2019
Padel grunder
Sport & træning

De vigtigste grundregler i padel

25 apr 2019
Mental träning
Sport & træning

Bliv en bedre golfer med mental træning

17 apr 2019
Osprey
Sport & træning

Guide: Vælg den rette løberygsæk

17 apr 2019
Pulaklockor
Sport & træning

Guide: Find det rette pulsur til din træning

15 apr 2019
Löparskor Reebok Lofsan
Sport & træning

Derfor skal du ikke løbe i dine træningssko

09 apr 2019
swimrun2.jpg
Sport & træning

Tips: få en bedre tid i swimrun

08 apr 2019
Camelbak
Sport & træning

Hvilke vandflasker skal jeg vælge?

07 apr 2019
Cykelshorts
Sport & træning

Derfor skal du have cykelbukser med pad

29 mar 2019
Aktivera rumpan träning
Sport & træning

Video: Træn dine ballemuskler

25 mar 2019
löparskor
Sport & træning

Tid til nye løbesko? Se her!

25 mar 2019
Björn Borg Exerhigh
Sport & træning

Lykkeøvelser: Cirkeltræning, som gør dig glad

22 mar 2019
padel racket test
Sport & træning

Vi tester: Padelbat for 2019!

25 feb 2019
Pulsklocka
Sport & træning

Forskellen på pulsur og pulsbælte

04 feb 2019
Hoftlyft.jpg
Sport & træning

5 øvelser der styrker din hofte og bagdel

01 feb 2019
Ont i höften
Sport & træning

Derfor får du ondt i hofterne når du løber

31 jan 2019
Charlotte Kalla
Sport & træning

Charlotte Kallas bedste tips til langrend!

31 jan 2019
DK_header.jpg
Sport & træning

Hvilken tennisketsjer skal jeg købe?

26 jan 2019
Kitchen workout
Sport & træning

Kitchen workout – 6 øvelser med miniband

16 jan 2019
Vinterlöpning
Sport & træning

Sådan bliver vinterløb din nye favorithobby!

14 jan 2019
Burpees
Sport & træning

5 nye varianter af burpees

05 jan 2019
more news
Gabriella Picano

Kan jag träna när jag är förkyld?

Vi har nog alla undrat det någon gång – hur är det egentligen med träning och förkylning? Går det att köra på som vanligt, eller är det soffläge som gäller? Vi tog reda på svaret, en gång för alla.

5 timmar sedan
Sport & træning
Sugrörseffekten

Løberen tipser: Sugerørseffekten til en bedre holdning

Nu kan du glemme alle tidligere tips, du har læst og hørt om, hvordan du skal løbe for at opnå optimal effekt. Superløberen Oya Hanzén har svaret, kør på sugerørseffekten!

26 jun 2019
Sport & træning
Gabriella Picano

Hvilken træningsform passer til mig?

At vide hvilken træningsform der passer til dig kan være svært - men det behøver det ikke at være. Gabriella Picano arbejder som PT og ved hvad du skal spørge dig selv om i jagten på den rette træningsform til netop dig.

25 jun 2019
Sport & træning
Suunto 5 g1 header

Test: Det nye Suunto 5 G1 pulsur – så godt er det

Joanna Swica er træningsprofilen som bland andet løber løb, cykler, laver Triathlon og Ironman. Hun har en baggrund indenfor CrossFit og elsker udfordringer. Nu har hun testet Suuntos nye pulsur 5 G1, og her er hendes vurdering.

20 jun 2019
Sport & træning
Jannica Sigurdsson

Det skal du tænke på ved sommerløb

Mange er ivrige efter at komme ud på sommerens løbeture. Løbefan Jannica Sigurdsson, som blandt andet driver Instagramkontoen @runn1ca, deler her sine bedst tip til løb om sommeren.

18 jun 2019
Sport & træning
Maja Pernefeldt tunga lyft

Sådan løfter du sikkert - uden at skade ryggen

At køre et korrekt løft indebærer mere end bare at stå hoftebredt med fødderne og bøje kroppen på den rette måde. Fysioterapeuten slår her et slag for den indre spænding og forklarer, hvordan du løfter skadefrit.

12 jun 2019
Sport & træning
legacy lifter header

Minitest! Den omtalte løftesko Reebok Legacy Lifter

Hvis du træner relativt ofte, så har du sikkert overvejet eller allerede testet at løfte tungt i et par rigtige løftesko. Vores mandlige testpanel har svedt i modellen Legacy Lifter fra Reebok. Her er deres mening om skoen.

10 jun 2019
Sport & træning
Löpträning teknik

Video: Automatiser dit løbeskridt i tre step

Du har sikkert hørt, at du skal tænke på hofter, holdning og fodnedsættelse når du løber. Men det er lettere sagt end gjort. Sådan automatiserer du din holdning og løbeskridt.

05 jun 2019
Sport & træning
Garmin header croped

Smarte funktioner med Garmins multisportsure

Når den tekniske udvikling tager store skridt i en rasende fart, kan det være svært at følge med. Vidste du fx at du kan sende nødbeskeder med dit ur? Her er 5 smarte funktioner som gemmer sig i Garmins multisportsure!

29 may 2019
Sport & træning
Oakley löparglasögon

Derfor skal du løbe med løbesolbriller

Har du brugt tid og penge på at opdatere din løbegarderobe, men glemt det vigtigste? Beskyt dine øjne på sommerens løbeunder med et par sportsolbriller!

28 may 2019
Sport & træning
Golf sving

Sådan forbedrer du dit golfsving

Placering, greb og rotation. Sådan opgraderer du dit sving på golfbanen ved hjælp fra proffen Cajsa Persson.

28 may 2019
Sport & træning
Nike Romaleos 3 XD

Minitest: Det her er Nike Romaleos 3 XD

"Hvad sker der med ryggen, hofterne og knæene, når du synker direkte igennem sålen?" Vi har prøvet løftesko fra Nike som tager dine udfaldsskridt og benpres til nye niveauer!

22 may 2019
Sport & træning
Mattias Egnell Friskis och Svettis Sollentuna

Video: Tre effektive maveøvelser som du bare må teste

"Hvordan får jeg en veltrænet mave?" Svaret er enkelt, men træningen er det ikke. Her er tre toptunet maveøvelser som går all in på din core!

15 may 2019
Sport & træning
Puma mobilitetsträning

PT'en guider: Mobilitetstræning for en bedre løbestil

Med en stabil overkrop får du en stærkere holdning og bedre løbestil. Test PT'ens mobilitetstræning for at forbedre din løbestil.

09 may 2019
Sport & træning
Tre myter om magen

Tre myter om mavetræning

Er en flad mave virkelig en veltrænet mave? Er de synlige mavemuskler faktisk de vigtigste?

09 may 2019
Sport & træning