DK_header.jpg

Hvilken tennisketsjer skal jeg købe?

Har du svært ved at vælge tennisketsjer? Vi har plukket de mest populærer modeller ud fra Wilson, Head, Babolat og Prince. Her får du hjælp til at finde den rigtige for dig!

At kalde en ketsjer for "god" eller "dårlig" er svært, for alle moderne ketsjere som er lavet i grafit er gode uanset mærke. Det der faktisk afgør om en ketsjer virker ude på banen er om den passer spilleren som holder det i hånden og om det passer din svinghastighed, slagstyrke og spillestil.

Hvilken størrelse skal jeg vælge på min ketsjer? 

Tennisketsjere er i princippet unisex men junorer, kvinder og mænd har forskellig grebstørrelser. Juniorer vælger 0 eller 1. Kvinder 1 eller 2 oftest. Mænd 2 eller 3 og iblandt 4. Syntes du selv du ligger lige imellem to størrelser så vælg den mindre og så bind bånd på til det passer dig. Et mindre greb gør det lettere at roterer i håndleddet. 

Skal jeg vælge en ketsjer med fart eller kontrol?

Vælg en ketsjer hvis du har svært ved selv at få fart i bolden og ellers er uerfarenm og vælg mere kontrol hvis du er en dygtig spiller der let får fart i bolden og er sikker i dit træf. En ketsjer som giver mere fart gør det sværere at placere bolden, mens en ketsjer med kontrol giver mere følelse og gør det lettere at placere boldene præcis hvor du vil.

Hvilken vægt skal jeg have i min ketsjer? 

Tommelfinger reglen er at 300 gram er standard for en herre ketsjer, men det går fint med en der har plus minus 10 gram. Lettere end det er til nybegyndere og tungere er mere avanceret og til en mere erfaren og dygtig spiller. Ketsjere som vejer mindre end 290 gram er tænkt til kvinder og juniorer.

Hvad spiller balancepunktet i tennisketsjeren for rolle? 

Hvis balancepunktet ligger langt fremme mod toppen får du mere fart, hvis det ligger længere mod grebet får du mere kontrol og det bliver lettere at styre. Ligger balancen oppe bliver svingvægten betydeligt højere.

TEST AF VORES FAVORITKETSJERE LIGE NU

DK_WILSON.jpg

Mærke: Wilson

Model:

Vejldende pris: 1 695 kroner. 

Konklusion: Perfekt for dig som kan spille men ikke har det der perfekte træf og som behøver lidt hjælp af ketsjere for at få ekstra fart. Ultra 97 er den ketsjer i Wilson Ultra-familien som giver mest kontrol. Høj vægt gør at du skal være stærkt som spiller.

Detaljerne:

Spillertype:

Passer motionisten som har spillet en del tennis inden og som spiller 1-2 gange om ugen. Passer dig der ikke rigtig ved om du er en angribende eller baglinjespiller da det kan bruges overalt på banen. Rammen er tradionel men strengene er tynde og det hjælper til at  det passer en del spillere. Men til trods for det ville vi sige at denne passer dig der har en mer tilbagelænet stil men og kan vende det til en god topspin. Hovedet er 97, hvilket er helt normalt men lidt mindre end andre i testen.

Rammen: 

Lavet i Wilsons teknologi High Performance Carbon Fiber, hvilket gør ketsjeren stiv, så du oplver som spiller det som mere stabilt med masser af kontrol. Du kanmed andre ord ikke skylde skylden på ketsjeren hvis bolden ikke lander hvor du vil.

Vægt:

310 gram, hvilket er tungt. De fleste ville mene det er en herreketsjer, men der findes jo selvfølgelig en masse stærke kvinder derude. Balancepunktet ligger på 31,5, hvilekt betyder at ketsjeren er jævnt balanceret lige mellem fart og kontrol.

DK_HEAD.jpg

Mærke: Head 

Model:

Vejldende pris: 1 495 kroner. 

Konklusion: En let ketsjer, en såkaldt tourketsjer, Som har en lidt bredere ramme og som er let at spille med. Stort sweetspot gør det lettere at få et godt træf. Godt med fart!

Detaljerne:

Spillertype:

Denne ketsjer rigtig god til dygtige juniorer op til 13-14 år, men passer også til motionisten i damerækken og til en nybegynder hos herrerne. Passer måske bedst for dig der trives på baglinien da der kommer en del fart i. 

Rammen:

Relativt bred ramme, som giver masser af fart og power. Ketsjerens strengmøster 16/19, Hvilket gør det lettere at slå med topspin.

Vægt:

Den vejer 265 gram, hvilket er let men da mange spiller med solide greb som giver en masse spin (såkaldt westerngreb - se Novak Dokovic som eksempel!) så derfor behøver man også en let ketsjer. Det ses også i toptennis, elitespillerne spiller med meget lettere ketsjere idag end for 30 år siden. Balancepunktet ligger lidt længere fremme i ketsjeren mod toppen, uden at det bliver for toptungt selv for juniorer. Da det er så let må du slå lidt hårdere til bolden.

DK_PRINCE.jpg

Mærke: Prince

Model:

Vejldende pris:  1 695 kroner. 

Konklusion: Absolut en topmodel i grafitmateriale med masser af vrid og ikke giver sig, hvilket resulterer i en stabil ketsjer. Materialet er ganske unikt for branchen men bruges også i både fly og Formel 1- biler. Til dig som søger kontrol og godt kan beherske ketsjeren. Ikke optimalt valg for nybegynderen., men for dig dom har styr på teknikken. All-round ketsjer til baglinjespilleren.

Detaljerne: 

Spillertype:

Middelgode og dygtige motionister vil syntes om denne ketsjer og mærke det giver en god følelse. Du mærker virkelig træffet og kontrollen. Passer dig om har en lidt mere tilbagelænet spillestil og måske ikke til dig med masser af topspin i slagene. Ja det kan sagtens bruges til sommerspilleren , men det er lige lidt for avanceret for en uerfaren spiller.

Rammen: 

Ikke den tyndeste ramme på markedet. En fleksibel ramme som giver både kontrol og følelse. Den er opstrenget med 16/18-mønster, hvilket er en opstrengning der giver en god kontakt med bolden. Størrelsen er 100, hvilket er en normal headsize. Det er en ramme som er vellidt af mange spillere.

Vægt: 

290 gram, hvilket gør at det passer både herre og damer, damer på et højt niveau og middelgode herrer som vil have en høj svinghastighed og som spiller med masser af spin. Balancepunktet ligger lidt højere oppe i ketsjeren, hvilket giver ekstra speed. 

DK_BABOLAT.jpg

Mærke: Babolat

Model:

Vejldende pris: 1 495 kroner. 

Konklusion: Det her er søsterketsjeren til Pure Drive, verdens mest solgte ketsjer, og bygger på samme teknik og ramme profil. Forskellen er at Drive Tour er noget mere let at spille med takket være en blødere ramme. Det gør at ketsjeren bøjer sig lidt mere, så du som spiller får mere tid i svinget og gør det enklere at styre bolden.

Detaljerne: 

Spillertype:

For dig som spiller tennis en gang om ugen og kun spiller med en lille smule top spin. Hvis du spiller med masser af topspin er der andre modeller der er bedre for dig.Spiller du tennis mere end en gang om ugen er det en god ide at vælge original ketsjeren Pure Drive istedet.

Rammen: 

Det er en ketsjer med fart i og med en rimelig tyk ramme. Ketsjerenshoved er størrelsen 100, hvilket er mormalt og standard, men sweetspotet er større end normalt på denne størrelses ketsjer. Ketsjeren er strenget med 16/19, for at give lidt mere fart på bolden. Du får masser af fart fra ketsjeren men også fin kontrol og god komfort.

Vægt: 

Den vejer 295 gram, hvilket er en god vægt for både herre og dame. Det er lidt for tungt for junioren som lige er gået op, men fin til dig som har spillet lift og er klar til en mere anvanceret ketsjer. Ketsjeren har et neutralt balncepunkt. 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Guide padelracket
Sport & træning

Ekspertens tip: Sådan vælger du den rigtige padelketsjer

3 dagar sedan
Gabriella Picano
Sport & træning

Så ofte skal du træne for at opbygge muskler

09 jan 2020
Hypervolt
Sport & træning

Hypervolt massageredskab - til præstationsfremmende træning og restitution

08 jan 2020
Guide till padelracket header
Sport & træning

Guide: Vores bedste padelketsjere

09 dec 2019
Charlotte_Beijer
Sport & træning

PT-tip: Sådan træner du derhjemme, uden udstyr

06 dec 2019
nike pro träningsprogram
Sport & træning

Træningsprogram for alsidig træning

28 oct 2019
malin malle header
Sport & træning

Fitnessatleten Malle: ”Mangfoldig træning er til dig som vil holdes igang og have det godt"

28 oct 2019
daniel flefil header
Sport & træning

Træningsprofilen Daniel Flefil: ”Hvile er lige så vigtigt som træning"

28 oct 2019
lofsan löpning
Sport & træning

Sådan skal du trække vejret under vinterløbeturen

21 oct 2019
Lofsan
Sport & træning

Træningsprofilen Lofsan: ”Hverdagsmotion er vigtigere end vi tror"

12 sep 2019
Maja Pernefeldt
Sport & træning

Sådan skal du træne, hvis du har en knæskade

04 sep 2019
Henrik Yttervik Nano 9.0
Sport & træning

Video: Udfordr dig selv med Rope Climbing

29 aug 2019
Matilda Johnson retention
Sport & træning

Lær at kende os på Sportamore!

07 aug 2019
Maja Pernefeldt
Sport & træning

Ekspertens bedste tips: Sådan får du en stærk og sund ryg

05 aug 2019
pischa
Sport & træning

Derfor skal du ikke løbe for at komme ned i vægt

02 aug 2019
malin möller
Sport & træning

Træning efter fødsel – hvordan gør jeg?

01 aug 2019
malin möller
Sport & træning

Træning for gravide: mammamage-træneren guider

01 aug 2019
reebok crossfit
Sport & træning

CrossFit-ordliste – lær at "tale CrossFit”

31 jul 2019
Löpning utefter pulsen
Sport & træning

Bliv en hurtigere løber med pulsen som målestok

29 jul 2019
Eva Sjöholm
Sport & træning

Alt det du vil vide om træningsømhed

26 jul 2019
Problem med vaderna header
Sport & træning

Derfor får du problemer med lægmusklerne, når du løber

26 jul 2019
Reebok running-ambassadörer
Sport & træning

Atleten guider: Sådan skal du træne til et maraton

25 jul 2019
Gabriella Picano
Sport & træning

Kan jeg træne, når jeg er forkølet?

25 jul 2019
Därför ska du träna med din partner header
Sport & træning

Derfor skal du træne med din partner

25 jul 2019
Andfådd tjej springer
Sport & træning

Eksperten: Sådan påvirker stress kroppen og træningen

23 jul 2019
Gabriella Picano
Sport & træning

Træningen der forbrænder flest kalorier

20 jul 2019
Löparryggsäck Elin Kjos
Sport & træning

Tænk på det her når du køber væskerygsæk

17 jul 2019
Header löparoutfit
Sport & træning

Alt du behøver for at blive en løbeproff

27 jun 2019
Better Bodies grupp
Sport & træning

Træningsudstyr til fitness – dette får du brug for

26 jun 2019
Sugrörseffekten
Sport & træning

Løberen tipser: Sugerørseffekten til en bedre holdning

26 jun 2019
Gabriella Picano
Sport & træning

Hvilken træningsform passer til mig?

25 jun 2019
Suunto 5 g1 header
Sport & træning

Test: Det nye Suunto 5 G1 pulsur – så godt er det

20 jun 2019
Jannica Sigurdsson
Sport & træning

Det skal du tænke på ved løb om sommeren

18 jun 2019
Maja Pernefeldt tunga lyft
Sport & træning

Sådan løfter du sikkert - uden at skade ryggen

12 jun 2019
legacy lifter header
Sport & træning

Minitest! Den omtalte Reebok Legacy Lifter løftesko

10 jun 2019
Löpträning teknik
Sport & træning

Video: Automatiser dit løbeskridt i tre step

05 jun 2019
Garmin header croped
Sport & træning

Smarte funktioner med Garmins multisportsure

29 may 2019
Oakley löparglasögon
Sport & træning

Derfor skal du løbe med løbesolbriller

28 may 2019
Golf sving
Sport & træning

Sådan forbedrer du dit golfsving

28 may 2019
Nike Romaleos 3 XD
Sport & træning

Minitest: Det her er Nike Romaleos 3 XD

22 may 2019
more news
Guide padelracket

Ekspertens tip: Sådan vælger du den rigtige padelketsjer

Er du nybegynder eller ønsker du at opdatere dit spil med en padelketsjer? Den professionelle træner Andréas Johansson ved, hvad man skal overveje, inden man køber en padelketsjer.

3 dagar sedan
Sport & træning
Gabriella Picano

Så ofte skal du træne for at opbygge muskler

Hvor meget skal du træne for at se tydelige resultater? Og hvor ofte er det passende at træne en almindelig uge? Vi har talt med ekspert og personlig træner Gabriella Picano, der giver svarene.

09 jan 2020
Sport & træning
Hypervolt

Hypervolt massageredskab - til præstationsfremmende træning og restitution

Et massageværktøj, der forbereder dig til træningen, giver dig bedre restitution og hjælper mod ømme muskler. Lyder det for godt ud til at være sandt? Her er alt, hvad du bør vide om Hypervolt.

08 jan 2020
Sport & træning
Guide till padelracket header

Guide: Vores bedste padelketsjere

Er det blevet tid til at investere i en ny padelketcher? Vi har samlet sæsonens bedste!

09 dec 2019
Sport & træning
Charlotte_Beijer

PT-tip: Sådan træner du derhjemme, uden udstyr

Nogle gange er det dejligt at ikke skulle bevæge sig hen i gymmet. Men er det muligt at træne hjemme - og på en effektiv måde? PT'en Charlotte Beijer kender svaret. Her er hendes bedste øvelser til træning derhjemme!

06 dec 2019
Sport & træning
nike pro träningsprogram

Træningsprogram for alsidig træning

Ønsker du hjælp til din alsidige træning? Derefter er dette træningsprogram for dig, udelukkende lavet til Sportamore af Malin Jansson og Daniel Flefil.

28 oct 2019
Sport & træning
malin malle header

Fitnessatleten Malle: ”Mangfoldig træning er til dig som vil holdes igang og have det godt"

Malin ”Malle” Jansson er fitnessatlet, model og har godt styr på træning samt hvordan du skal træne for at kroppen har det godt. Vi tog en snak med hende om mangfoldig træning, hvem det passer til, og hvorfor det er vigtigt.

28 oct 2019
Sport & træning
daniel flefil header

Træningsprofilen Daniel Flefil: ”Hvile er lige så vigtigt som træning"

Hvad er mangfoldig træning egentlig? Det har fitnessatleten Daniel Flefil styr på. Daniel fortæller her om, hvor vigtigt aktiv hvile - i kombination med træning og løb - faktisk er for at få så godt et træningsresultat som muligt.

28 oct 2019
Sport & træning
lofsan löpning

Sådan skal du trække vejret under vinterløbeturen

Selvom både temperaturen og snefug daler ned, behøver du ikke at stoppe med din løbetræning. Lovisa ”Lofsan” Sandström har tips og tricks til dit vinterløb.

21 oct 2019
Sport & træning
Lofsan

Træningsprofilen Lofsan: ”Hverdagsmotion er vigtigere end vi tror"

Lovisa ”Lofsan” Sandström har arbejdet med træning i flere år. I en snak med Sportamore fortæller hun om det farlige ved at sidde stille, og hvordan du får den der hverdagsmotion, alle snakker om.

12 sep 2019
Sport & træning
Maja Pernefeldt

Sådan skal du træne, hvis du har en knæskade

Mange der træner har problemer med knæene. Der findes næsten lige så mange knæskader som der findes mennesker, men der findes nogle generelle tips og råd til dig som har en knæskade. Vi har snakket med fysioterapeuten Maja Pernefeldt.

04 sep 2019
Sport & træning
Henrik Yttervik Nano 9.0

Video: Udfordr dig selv med Rope Climbing

At kravle hurtigt op ad et hængende reb er en stående udfordring indenfor CrossFit. Når du er en mester i den kunst, er det derimod tid til virkelig at sætte din styrke på prøve. Her er to benhårde måder at klatre i reb på!

29 aug 2019
Sport & træning
Matilda Johnson retention

Lær at kende os på Sportamore!

Matilda Johnson arbejder som produktudvikler på Sportamore og elsker løb. Matilda har løbet hele livet - ikke fordi at hun flygter fra noget, hun synes bare, at det er virkelig fedt.

07 aug 2019
Sport & træning
Maja Pernefeldt

Ekspertens bedste tips: Sådan får du en stærk og sund ryg

Ryggen er en stor del af kroppen og skal være stærk for at vi kan klare alle hverdagens gøremål. Men hvordan får man egentlig en sund ryg? Fysioterapeuten Maja Pernefeldt forklarer.

05 aug 2019
Sport & træning
pischa

Derfor skal du ikke løbe for at komme ned i vægt

Læs på! Det er ekspertens bedste råd, når det gælder løb og vægttab - en kombination som i det forkerte format faktisk kan blive direkte skadelig.

02 aug 2019
Sport & træning