DK_header.jpg

Homegym – her er alt, du har brug for!

Glem dyre maskiner, der samler støv i kælderen. Med nogle få overkommelige produkter kan du få et godt home-gym. Den kendte personlige træner, Jonathan Fagerlund, guider dig her!

Hvis du træner i fitnesscenter skal du deles om maskinerne med mange andre, og du skal betale for et dyrt medlemskab - og også bruge tid på at komme til og fra centret. Hvorfor ikke træne hjemme! Du behøver ikke dyre maskiner. Din egen kropsvægt i kombination med et par redskaber, der ikke tager så meget plads, er nok.

– Køb kun redskaber der passer til de aktiviteter, du synes er sjove. Elsker du boksning, er det bedre at få fat i et par gode handsker og noget at slå på, end at købe et sjippetov, hvis du har dårlige knæ, siger personlig træner Jonathan Fagerlund, der arbejder som træner i og som coach på Barrys Bootcamp i Stockholm.

Har du et lille budget er tricket at fokusere på færre produkter - ikke på ringere kvalitet. Der er forskel på dyrt og billigt udstyr, og her er det materialet, der afviger mest. At producere et korrekt produkt i et funktionelt materiale, der også er miljøvenlige, koster. Desuden kontrolleres kendte mærker oftere, hvilket betyder, at sikkerheden er højere, og du får et bedre produkt, der er fremstillet på en sikker måde. Vælg også produkttype med omhu.

– De værste produkter, du kan købe, er dem, du ikke bruger. Vær på vagt over for virkelig dyre produkter, som du ikke er overbevist om, at du har brug for, ellers står du pludselig med det klassiske løbebånd-i-kældere.

At træne hurtigt og effektivt giver resultater, hvis du har disciplin til at gennemføre træningen med høj intensitet og skubbe dine egne grænser.

– Den eneste grund til at skaffe et medlemsskab til fitnescentret er fordi du godt kan lide træningen der. På nuværende tidspunkt er der så mange måder at træne på. Tving ikke dig selv ned i fitnesscentret, bare fordi "alle andre" gør det. Tag en prøvetime, hvis du er i tvivl, prøv crossfit, eller noget andet, men du kan også downloade træningsprogrammer og se dem hjemme eller løbe en tur. Der er uendelige muligheder, uanset hvor du bor, så du skal ikke binde dig og betale for et  medlemskab, der aldrig brugt!

Jonathan Fagerlunds bedste tips

  • Sjoppetov, vælg et der er nemt at svinge
  • Gummibånd i forskellige størrelser, tilpas efter din træning
  • TRX eller lignende mærket spiller ingen rolle
  • Vægte, håndvægte, medicinbolde 
  • Måtte, som du kan strække ud på eller træne på
  • Andet udstyr som det kunne være sjovt at bruge hjemme

TEST AF HJEMMETRÆNINGSPRODUKTER

Yogamåtte

DK_YOGA.jpg

Testet variant: , Prana, vejledende pris 599 kroner.

Svedfaktor: En yogamåtte indgår normalt i svedig cirkeltræning. Men du kan også bruge måtten uden at pulsen skal op. 

Styrke: Dette redskab er primært til udstrækning og yoga - ikke tll at bygge sixpack. Imidlertid er måtten så dejlig at lave situps og push ups på, så vi giver den alligevel et par pluspoint.

Blødgørende: Måtten gør ikke pludselig din krop blød og dejlig afslappet, men er et godt redskab til rolig træning. Fold måtten ud, sæt en YouTube-video med yoga på og følg med. Resultatet? En mindre stiv krop!

Kommentar:

Dette er en miljøvenlig, giftfri og genanvendelig yogamåtte fremstillet i TPE, materialet anbefales af de fleste eksperter, da det er funktionelt, men også bedre for naturen end PVC, som de billigste måtter ofte er lavet af. Ingen tungmetaller er blevet anvendt i produktionen, og den indeholder ikke chlorid eller latex. Denne måtte er af god kvalitet og følger ikke dine bevægelser, men bliver liggende, når du dyrker yoga. Den kan både bruges indendørs og udendørs, fordi den har et godt greb på underlag som græs og er desuden nem at rengøre. Den er virkelig blød og behagelig uden at blive svampet eller tyk. 

Sjippetov

DK_JUMP.jpg

Testet variant: , Swedish Posture, vejledende pris 349 kroner.

Svedfaktor: At hoppe med et digitalt sjippetov er stort set det samme som et normalt. Det er en meget god måde at belaste kroppen på og få konditionen op.

Styrke: Det er ikke primært styrke, du træner, men du det er godt for dine fodled. Hopper du meget, kan du mærke det i benene næste dag.

Blødgørende: Desværre bliver du du ikke så meget blødere i din krop ved at hoppe. Men svinger du dine arme og hopper op og ned, så sætter du fart på cirkulationen! 

Kommentar: Et digitalt sjippetov er det samme som et normalt sjippetov. Det har bare ikke noget tov. Produktet består af to håndtag og en tilknyttet kort ledning, der hænger ud af håndtaget. Så er det bare at hoppe, mens den digitale skærm på et håndtaget fortæller dig, hvor meget du har hoppet og hvor mange kalorier du har forbrændt. Dette redskab passer til dig, der skal forbrænde og vil se  træningsresultater, der kan måles i tal. 

Minielastik

DK_MINIBAND.jpg

Testet variant: , Casall, vejledende pris 199 kroner.

Svedfaktor: Placer en af disse bånd over knæene og gå sidelæns for at se, hvad der sker! Sveden løber, hjertet slår og du får krampe i bagdelen. God fornøjelse!

Styrke: Du bør ikke undervurdere disse små "torturredskaber". De kan give dig smerte fra helvede. De gør alle øvelser lidt tungere. Favoritten er hip lift med minibånd, forvente at det kommer til at gøre ondt. De aktiverer flere og flere muskler, end når du laver øvelser uden.

Blødgørende: Har du svært ved at komme i kontakt med bagdelen, når du laver squats, er dette den bedste opvarmning. Også god til udstrækning.

Kommentar: Disse båmd er fem centimeter brede, hvilket er bredere end de fleste - og testpanelet elsker det. De "skærer" ikke ind i lårene og roterer ikke, men sidder på plads, mens de samtidig er behagelige. Ekstrem nemme at bruge og alsidige. Brug før du træner tunge vægte. Køb!

Foamroller

DK_FOAMROLLER.jpg

Testet variant: , Nike, vejledende pris 799 kroner.

Svedfaktor: Nej, dette er ikke noget redskab, du har brug for, så er løb eller burpees betydeligt mere effektiv.

Styrke: Afhængig af hvordan du bruger rullen, kan du træne styrken ved hjælp af den. For eksempel kan du stå på rullen og lave et knæbøjninger, hvilket stiller krav til balancen og de små stabiliserende muskler. Du kan også stå i stand-up positionen med dine fødder på rullen og rulle den ind og ud for at udfordre coren.

Blødgørende: Dette er en naprapat på dåse! Bedre end dette vil du ikke selv være i stand til selvstændigt at behandle mange muskelgrupper nemt og smidigt. Meget dejlig masserende effekt på grund af rullens form og struktur.

Kommentar: Her har vi en rigtig god rulle, som kan åbne for meget bevægelse i kroppen! Dette giver dig mulighed for nemt at komme igennem flere forskellige muskelgrupper med det formål at flytte cirkulationen og flytte og reducere stivheden. Den mest fantastiske er, hvis du ligger på ryggen, læg skumrullen bag ryggen og læg hænderne bag nakken. Derefter kan du rulle frem og tilbage over rullen før du stopper, hvor den føles ekstra stiv, sætter rumpen i gulvet og lægger kroppen tilbage over rullen. Det er en god måde at arbejde på, hvor mange har tendens til at være for stive, samt at strække forreste del af kroppen.

Powerslide

DK_POWERSLIDE.jpg

Testet variant: , Abilica, vejledende pris 249 kroner

Svedfaktor: Alt afhænger af hvordan du bruger disse puder. Hvis du ønsker at kickstarte forbrændingen, kan du lave lunges baglæns med den ene fod på puden, pushups med dine hænder på puderne, hvor du lader den ene arm gå ud, når du kommer ned med brystet eller glide frem og tilbage med puder som i mountain climbers.

Styrke: Med disse kan du træne dine skuldre, arme, bryst, ryg, mave, bagdel og lår på en funktionel og stabiliserende måde. Bedre end dette bliver det ikke! 

Blødgørende: Du kan bruge dem til at træne en vis mobilitet, men hvis du kun søger en mere fleksibel krop, skal du ikke købe glidemåtter.

Kommentar: Det er ikke noget du behøver, men de fire puder i pakken tager meget lidt plads og kan gøre din træning både mere sjov og mere effektiv. De kan også bruges til næsten hele kroppen, hvilket er et stort plus. De er nemme at bruge, bare læg dine hænder og fødder på puderne og lad dem glide over gulvet, ind og ud fra kroppen. 

Mavehjul

DK_WHEEL.jpg

Testet variant: , Abilica, vejledende pris 199 kroner.

Svedfaktor: Dette er ikke noget gear, der giver dig den bedste kondition, så er det dit mål, kan du springe mavehjulet over.

Styrke: Denne griber fat i mavemusklerne. Øvelsen er absurd hård fra det første øjeblik og giver smerter hver gang og ikke kun i maven, men også i ryg, arme og skuldre.

Blødgørende: Du får lidt stretch i din hofte og god "ledsmøring", når du arbejder med den,men det er ikke en wow-faktor.

Kommentar: Mavehjulet er det mest klassiske hjemmetræningsredskab gennem tiderne. Et mavehjul giver virkelig hård modstand selv for de mest øvede. Du kan arbejde med hele coren.  Den er dog ret snæver i sit brugsområdet og måske ikke det allerførste redskab, du køber, når du vil klikke på hjemmeøvelsesudstyr. Husk at holde en stærk core og rul kun så langt, at du kan kontrollere øvelsen. Denne variant er ret lille, men har god stabilitet takket være de to hjul og fine håndtag. Bonus, at måtten følger med!

Pilatesbold

DK_PILATES.jpg

Testet variant: Master, vejledende pris 219 kroner.

Svedfaktor: Du kan helt sikkert få pulsen op, hvis du laver hårde øvelser på bolden.

Styrke: Alle home-gyms skal have en pilatesbold - og af en grund. Du kan træne core på mange forskellige måder. Eller hvorfor ikke lægge hælene op på bolden og lave hip lift? 

Blødgørende: Du kan bruge bolden til lette trænings- og bevægelsesøvelser, når du slapper af i stillingen. Prøv at lave broen over bolden!

Kommentar: En bold til en god pris med både pumpe, ventil og træningsinstruktioner medfølger. Det eneste negative er, at bolden tager en masse plads, for lad os se det i øjnene: Du kommer ikke til at tømme den for luft mellem brug. Pilatesbolden er et must i et hvert homegym og erstatter træningsbænkens siddeøvelser. Du kan træne både styrke af hele kropens core, balance og strække godt ud. Tøv ikke,  dette er et must.

Chinsband

DK_RUBBERBAND.jpg

Testet variant: , Blacc, rekommenderat pris 83 kroner.

Svedfaktor: Prøv at træne chins uden at blive svedig! Dette er ikke et redskab til dig, der vil have let træning, men til dig, der virkelig vil give den gas. 

Styrke: Dette bånd er obligatorisk for dem, der skal starte med træning af chins eller pullups og kan skabe en tungere overkrop derhjemme. Alle typer træning fungerer med dette bånd. Tag det med ud i parken, hvis du har problemer med at lave øvelserne derhjemme!

Blødgørende: Du kan tage båndet i brug, når du f.eks. skal strække ud eller ligger på ryggen og holder båndet, mens du strækker benene op mod loftet for at strække dine baglår.

Kommentar: Chinsband kommer i forskellige hårdhedsgrader, hvilket giver en masse hjælp til at komme op til stangen. Det kan være godt at købe bånd af forskellige tykkelser, så du kan videreudvikle. Denne variant giver en masse hjælp og er godt til nybegyndere. Når du træner chins fastgør du båndet over stangen og former en løkke. Placer foden i båndet, så du får hjælp og støtte i øvelsen, mens du stadig arbejder. Met et chinbånd får du meget for pengene og er absolut værd at investere i.

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

IdaB
Sport & træning

3 øvelser som giver dig baller af stål

01 nov 2018
Ida Bergfoth
Sport & træning

Hårdt hjemmepas med din egen kropsvægt

01 nov 2018
Chins pull ups
Sport & træning

Hvad er forskellen på pull ups og chins?

31 oct 2018
stability pushup
Sport & træning

Effektiv hjemmetræning for hele kroppen

31 oct 2018
Sportamore X Abilica-95.jpg
Sport & træning

Her er billederne fra vores vægtvest-fest!

08 oct 2018
tennisracket
Sport & træning

Guide: Køb af ny tennisketcher

24 sep 2018
5DS_5363.jpg
Sport & træning

Sådan træner du som gravid

23 sep 2018
Petra Månström
Sport & træning

Petra Månström: Lad ikke din løbetur blive et stressmoment

20 sep 2018
Höstlöpning
Sport & træning

Så undgår du at blive syg når du løber i de kolde måneder

17 sep 2018
Kompisträning
Sport & træning

Video: Den ultimative Makkertræning

31 aug 2018
Charlotte Kalla
Sport & træning

Charlotte Kallas bedste udstrækning før løb!

27 aug 2018
iStock-528887863.jpg
Sport & træning

Derfor bør du morgentræne

16 aug 2018
Coretips_workout
Sport & træning

Tips for en stærk core som alle piger burde læse

15 aug 2018
Backträning med viktväst
Sport & træning

Video: Hård bakketræning med vægtvest

10 aug 2018
Workout_2018
Sport & træning

Burde man træne to gange om dagen?

10 aug 2018
Explosiva övningar viktväst
Sport & træning

6 eksplosive øvelser med vægtvest

09 aug 2018
Viktväst
Sport & træning

Derfor skal du træne med vægtvest!

09 aug 2018
Charlotte beijer
Sport & træning

Kom igang efter ferien!

08 aug 2018
hiit
Sport & træning

Træningstips: Minimalt tidsforbrug, maksimalt udbytte

08 aug 2018
Madeleine Nilsson
Sport & træning

5 tips til træning i varmen

06 aug 2018
Petra Månström backlöpning
Sport & træning

5 ting at tænke på når du løber bakkeintervaller

06 aug 2018
CrossFIt Games
Sport & træning

Sådan ser programmet ud til CrossFit Games 2018

01 aug 2018
Träna Lukas Högbergs CrossFit-pass
Sport & træning

Træn Lukas Högbergs CrossFit-pas

01 aug 2018
Charlotte Kalla
Sport & træning

Charlotte Kallas kneb som gør det lettere for dig at løbe

31 jul 2018
charlotta fougberg
Sport & træning

De bedste tips til dig der vil løbe en halvmaraton

27 jul 2018
Träna med mini bands
Sport & træning

5 Øvelser med gummibånd du kan lave på ferien

26 jul 2018
Charlotte Kalla styrkeövningar
Sport & træning

Charlotte Kallas tips: Bedste øvelser for torsoen

24 jul 2018
Löpartips
Sport & træning

Sportamore-læsernes bedste løbetips

19 jul 2018
pischa
Sport & træning

Pischa: Sådan holder du din træningsmotivation oppe

14 jul 2018
Ida B Olsson
Sport & træning

De 5 bedste løbetips for sommeren

06 jul 2018
Neymar Jr
Sport & træning

Tutorial: Lær at finte som Neymar Jr

28 jun 2018
DK_header.jpg
Sport & træning

Homegym – her er alt, du har brug for!

26 jun 2018
padelracket
Sport & træning

Sommerens bedste padelketsjere til mænd

20 jun 2018
10 minuters träningspass
Sport & træning

Video: Hjemmetræning på 10 minutter – øvelser for hele kroppen

15 jun 2018
iStock-599489564.jpg
Sport & træning

Alt du skal vide om inliners

14 jun 2018
Linus Holmsäter Run Camp
Sport & træning

Sådan løber du hurtigere uden at træne

05 jun 2018
Hemmaträning Jonathan Fagerlund
Sport & træning

Video: Hjemmetræning på 10 minutter – ben og bagdel

05 jun 2018
Hemmaträning överkropp Jonathan Fagerlund
Sport & træning

Video: Hjemmetræning på 10 minutter – fokus på overkroppen

31 may 2018
Lemurerna tippar fotbolls-vm 2018
Sport & træning

Lemurerne tipper fodbold-VM 2018

28 may 2018
charlotte kalla
Sport & træning

Charlotte Kalla: Sådan finder du konkurrenceinstinktet frem

23 may 2018
more news
IdaB

3 øvelser som giver dig baller af stål

Rumpet, bagdel, booty eller sæde? Kroppens største muskel har mange navne og er en del vigtigere end man lige går og tror. PT Ida Bergfoth forklarer hvorfor og viser sine tre bedste øvelser..

Sport & træning
Ida Bergfoth

Hårdt hjemmepas med din egen kropsvægt

Har du svært ved at nå at træne? PT Ida Bergfoth har det perfekte pas der aktiverer hele din krop på en tidseffektiv måde.

Sport & træning
Chins pull ups

Hvad er forskellen på pull ups og chins?

Chins, chin ups och pull up – kært barn har mange navne, eller? PT:n Jonathan Fagerlund forklarer forskellene mellem øvelserne og giver tips til hvordan du træner dig op!

Sport & træning
stability pushup

Effektiv hjemmetræning for hele kroppen

Savner du ny træningsinspiration? Her er 7 favoritøvelser som aktiverer hele kroppen.

Sport & træning
Sportamore X Abilica-95.jpg

Her er billederne fra vores vægtvest-fest!

På Sportamore bød vi vores kvindelige kunder på et svedigt pas med vægtveste fra Abilica ledet af supersøstrene Ida og Elin Kjos. Sådan her så det ud!

Sport & træning
tennisracket

Guide: Køb af ny tennisketcher

Størrelse, vægt og materiale er de vigtigeste ting at tænke på når du skal købe en tennisketcher. Vi hjælper dig igennem ketcherjunglen!

Sport & træning
5DS_5363.jpg

Sådan træner du som gravid

En graviditet behøver ikke stå i vejen for dine træningsrutiner. Det gælder bare om at vide hvordan du skal træne! PT Tilda Loftin ved alt du vil vide om gravidtræning.

Sport & træning
Petra Månström

Petra Månström: Lad ikke din løbetur blive et stressmoment

I en stressfyldt hverdag kan de behøves at stresse af med lidt træning. Her er den Petra Månströms bedste tips til smartere træning.

Sport & træning
Höstlöpning

Så undgår du at blive syg når du løber i de kolde måneder

Slut med snotnæse! Distanceløberen Joanna Swica forklarer hvordan valget af løbetøj holder dig frist når det er koldt udenfor.

Sport & træning
Kompisträning

Video: Den ultimative Makkertræning

Delte glæder er dobbeltglæder – også når det kommer til træning. CrossFit-vennerne Alexander Elebro og Camilla Salomonsson Hellman har det ultimative pas for dig og din makker.

Sport & træning
Charlotte Kalla

Charlotte Kallas bedste udstrækning før løb!

Glem ikke at få strukket godt ud inden du begiver dig ud på dagens løbetur. Her er Charlotte Kallas tre favorit strækøvelser.

Sport & træning
iStock-528887863.jpg

Derfor bør du morgentræne

Når det er tid til at få gang i din træning igen efter sommeren gælder det om at finde en rutine der holder. Vi ved hvorfor morgentræning er en sikker vinder!

Sport & træning
Coretips_workout

Tips for en stærk core som alle piger burde læse

En stærk torso kan virke nærmest uopnåelig når man ligger og laver mavebøjninger, en fortvivl ikke! Her er tipsene der giver en stabil core.

Sport & træning
Backträning med viktväst

Video: Hård bakketræning med vægtvest

Kropsvægtsøvelser kan være mere udfordrende når du gør dem på en hælding af en slags, læg dertil en vægtvest og så test Frida Weranders træningspas. Forbered dig på at svede!

Sport & træning
Workout_2018

Burde man træne to gange om dagen?

At træne flere gange om dagen er ikke forbeholdt elite sportsudøvere, men der er flere ting at tænke på og det er ikke sikkert det giver et bedre resultat.

Sport & træning