DK_header.jpg

Homegym – her er alt, du har brug for!

Glem dyre maskiner, der samler støv i kælderen. Med nogle få overkommelige produkter kan du få et godt home-gym. Den kendte personlige træner, Jonathan Fagerlund, guider dig her!

Hvis du træner i fitnesscenter skal du deles om maskinerne med mange andre, og du skal betale for et dyrt medlemskab - og også bruge tid på at komme til og fra centret. Hvorfor ikke træne hjemme! Du behøver ikke dyre maskiner. Din egen kropsvægt i kombination med et par redskaber, der ikke tager så meget plads, er nok.

– Køb kun redskaber der passer til de aktiviteter, du synes er sjove. Elsker du boksning, er det bedre at få fat i et par gode handsker og noget at slå på, end at købe et sjippetov, hvis du har dårlige knæ, siger personlig træner Jonathan Fagerlund, der arbejder som træner i og som coach på Barrys Bootcamp i Stockholm.

Har du et lille budget er tricket at fokusere på færre produkter - ikke på ringere kvalitet. Der er forskel på dyrt og billigt udstyr, og her er det materialet, der afviger mest. At producere et korrekt produkt i et funktionelt materiale, der også er miljøvenlige, koster. Desuden kontrolleres kendte mærker oftere, hvilket betyder, at sikkerheden er højere, og du får et bedre produkt, der er fremstillet på en sikker måde. Vælg også produkttype med omhu.

– De værste produkter, du kan købe, er dem, du ikke bruger. Vær på vagt over for virkelig dyre produkter, som du ikke er overbevist om, at du har brug for, ellers står du pludselig med det klassiske løbebånd-i-kældere.

At træne hurtigt og effektivt giver resultater, hvis du har disciplin til at gennemføre træningen med høj intensitet og skubbe dine egne grænser.

– Den eneste grund til at skaffe et medlemsskab til fitnescentret er fordi du godt kan lide træningen der. På nuværende tidspunkt er der så mange måder at træne på. Tving ikke dig selv ned i fitnesscentret, bare fordi "alle andre" gør det. Tag en prøvetime, hvis du er i tvivl, prøv crossfit, eller noget andet, men du kan også downloade træningsprogrammer og se dem hjemme eller løbe en tur. Der er uendelige muligheder, uanset hvor du bor, så du skal ikke binde dig og betale for et  medlemskab, der aldrig brugt!

Jonathan Fagerlunds bedste tips

  • Sjoppetov, vælg et der er nemt at svinge
  • Gummibånd i forskellige størrelser, tilpas efter din træning
  • TRX eller lignende mærket spiller ingen rolle
  • Vægte, håndvægte, medicinbolde 
  • Måtte, som du kan strække ud på eller træne på
  • Andet udstyr som det kunne være sjovt at bruge hjemme

TEST AF HJEMMETRÆNINGSPRODUKTER

Yogamåtte

DK_YOGA.jpg

Testet variant: , Prana, vejledende pris 599 kroner.

Svedfaktor: En yogamåtte indgår normalt i svedig cirkeltræning. Men du kan også bruge måtten uden at pulsen skal op. 

Styrke: Dette redskab er primært til udstrækning og yoga - ikke tll at bygge sixpack. Imidlertid er måtten så dejlig at lave situps og push ups på, så vi giver den alligevel et par pluspoint.

Blødgørende: Måtten gør ikke pludselig din krop blød og dejlig afslappet, men er et godt redskab til rolig træning. Fold måtten ud, sæt en YouTube-video med yoga på og følg med. Resultatet? En mindre stiv krop!

Kommentar:

Dette er en miljøvenlig, giftfri og genanvendelig yogamåtte fremstillet i TPE, materialet anbefales af de fleste eksperter, da det er funktionelt, men også bedre for naturen end PVC, som de billigste måtter ofte er lavet af. Ingen tungmetaller er blevet anvendt i produktionen, og den indeholder ikke chlorid eller latex. Denne måtte er af god kvalitet og følger ikke dine bevægelser, men bliver liggende, når du dyrker yoga. Den kan både bruges indendørs og udendørs, fordi den har et godt greb på underlag som græs og er desuden nem at rengøre. Den er virkelig blød og behagelig uden at blive svampet eller tyk. 

Sjippetov

DK_JUMP.jpg

Testet variant: , Swedish Posture, vejledende pris 349 kroner.

Svedfaktor: At hoppe med et digitalt sjippetov er stort set det samme som et normalt. Det er en meget god måde at belaste kroppen på og få konditionen op.

Styrke: Det er ikke primært styrke, du træner, men du det er godt for dine fodled. Hopper du meget, kan du mærke det i benene næste dag.

Blødgørende: Desværre bliver du du ikke så meget blødere i din krop ved at hoppe. Men svinger du dine arme og hopper op og ned, så sætter du fart på cirkulationen! 

Kommentar: Et digitalt sjippetov er det samme som et normalt sjippetov. Det har bare ikke noget tov. Produktet består af to håndtag og en tilknyttet kort ledning, der hænger ud af håndtaget. Så er det bare at hoppe, mens den digitale skærm på et håndtaget fortæller dig, hvor meget du har hoppet og hvor mange kalorier du har forbrændt. Dette redskab passer til dig, der skal forbrænde og vil se  træningsresultater, der kan måles i tal. 

Minielastik

DK_MINIBAND.jpg

Testet variant: , Casall, vejledende pris 199 kroner.

Svedfaktor: Placer en af disse bånd over knæene og gå sidelæns for at se, hvad der sker! Sveden løber, hjertet slår og du får krampe i bagdelen. God fornøjelse!

Styrke: Du bør ikke undervurdere disse små "torturredskaber". De kan give dig smerte fra helvede. De gør alle øvelser lidt tungere. Favoritten er hip lift med minibånd, forvente at det kommer til at gøre ondt. De aktiverer flere og flere muskler, end når du laver øvelser uden.

Blødgørende: Har du svært ved at komme i kontakt med bagdelen, når du laver squats, er dette den bedste opvarmning. Også god til udstrækning.

Kommentar: Disse båmd er fem centimeter brede, hvilket er bredere end de fleste - og testpanelet elsker det. De "skærer" ikke ind i lårene og roterer ikke, men sidder på plads, mens de samtidig er behagelige. Ekstrem nemme at bruge og alsidige. Brug før du træner tunge vægte. Køb!

Foamroller

DK_FOAMROLLER.jpg

Testet variant: , Nike, vejledende pris 799 kroner.

Svedfaktor: Nej, dette er ikke noget redskab, du har brug for, så er løb eller burpees betydeligt mere effektiv.

Styrke: Afhængig af hvordan du bruger rullen, kan du træne styrken ved hjælp af den. For eksempel kan du stå på rullen og lave et knæbøjninger, hvilket stiller krav til balancen og de små stabiliserende muskler. Du kan også stå i stand-up positionen med dine fødder på rullen og rulle den ind og ud for at udfordre coren.

Blødgørende: Dette er en naprapat på dåse! Bedre end dette vil du ikke selv være i stand til selvstændigt at behandle mange muskelgrupper nemt og smidigt. Meget dejlig masserende effekt på grund af rullens form og struktur.

Kommentar: Her har vi en rigtig god rulle, som kan åbne for meget bevægelse i kroppen! Dette giver dig mulighed for nemt at komme igennem flere forskellige muskelgrupper med det formål at flytte cirkulationen og flytte og reducere stivheden. Den mest fantastiske er, hvis du ligger på ryggen, læg skumrullen bag ryggen og læg hænderne bag nakken. Derefter kan du rulle frem og tilbage over rullen før du stopper, hvor den føles ekstra stiv, sætter rumpen i gulvet og lægger kroppen tilbage over rullen. Det er en god måde at arbejde på, hvor mange har tendens til at være for stive, samt at strække forreste del af kroppen.

Powerslide

DK_POWERSLIDE.jpg

Testet variant: , Abilica, vejledende pris 249 kroner

Svedfaktor: Alt afhænger af hvordan du bruger disse puder. Hvis du ønsker at kickstarte forbrændingen, kan du lave lunges baglæns med den ene fod på puden, pushups med dine hænder på puderne, hvor du lader den ene arm gå ud, når du kommer ned med brystet eller glide frem og tilbage med puder som i mountain climbers.

Styrke: Med disse kan du træne dine skuldre, arme, bryst, ryg, mave, bagdel og lår på en funktionel og stabiliserende måde. Bedre end dette bliver det ikke! 

Blødgørende: Du kan bruge dem til at træne en vis mobilitet, men hvis du kun søger en mere fleksibel krop, skal du ikke købe glidemåtter.

Kommentar: Det er ikke noget du behøver, men de fire puder i pakken tager meget lidt plads og kan gøre din træning både mere sjov og mere effektiv. De kan også bruges til næsten hele kroppen, hvilket er et stort plus. De er nemme at bruge, bare læg dine hænder og fødder på puderne og lad dem glide over gulvet, ind og ud fra kroppen. 

Mavehjul

DK_WHEEL.jpg

Testet variant: , Abilica, vejledende pris 199 kroner.

Svedfaktor: Dette er ikke noget gear, der giver dig den bedste kondition, så er det dit mål, kan du springe mavehjulet over.

Styrke: Denne griber fat i mavemusklerne. Øvelsen er absurd hård fra det første øjeblik og giver smerter hver gang og ikke kun i maven, men også i ryg, arme og skuldre.

Blødgørende: Du får lidt stretch i din hofte og god "ledsmøring", når du arbejder med den,men det er ikke en wow-faktor.

Kommentar: Mavehjulet er det mest klassiske hjemmetræningsredskab gennem tiderne. Et mavehjul giver virkelig hård modstand selv for de mest øvede. Du kan arbejde med hele coren.  Den er dog ret snæver i sit brugsområdet og måske ikke det allerførste redskab, du køber, når du vil klikke på hjemmeøvelsesudstyr. Husk at holde en stærk core og rul kun så langt, at du kan kontrollere øvelsen. Denne variant er ret lille, men har god stabilitet takket være de to hjul og fine håndtag. Bonus, at måtten følger med!

Pilatesbold

DK_PILATES.jpg

Testet variant: Master, vejledende pris 219 kroner.

Svedfaktor: Du kan helt sikkert få pulsen op, hvis du laver hårde øvelser på bolden.

Styrke: Alle home-gyms skal have en pilatesbold - og af en grund. Du kan træne core på mange forskellige måder. Eller hvorfor ikke lægge hælene op på bolden og lave hip lift? 

Blødgørende: Du kan bruge bolden til lette trænings- og bevægelsesøvelser, når du slapper af i stillingen. Prøv at lave broen over bolden!

Kommentar: En bold til en god pris med både pumpe, ventil og træningsinstruktioner medfølger. Det eneste negative er, at bolden tager en masse plads, for lad os se det i øjnene: Du kommer ikke til at tømme den for luft mellem brug. Pilatesbolden er et must i et hvert homegym og erstatter træningsbænkens siddeøvelser. Du kan træne både styrke af hele kropens core, balance og strække godt ud. Tøv ikke,  dette er et must.

Chinsband

DK_RUBBERBAND.jpg

Testet variant: , Blacc, rekommenderat pris 83 kroner.

Svedfaktor: Prøv at træne chins uden at blive svedig! Dette er ikke et redskab til dig, der vil have let træning, men til dig, der virkelig vil give den gas. 

Styrke: Dette bånd er obligatorisk for dem, der skal starte med træning af chins eller pullups og kan skabe en tungere overkrop derhjemme. Alle typer træning fungerer med dette bånd. Tag det med ud i parken, hvis du har problemer med at lave øvelserne derhjemme!

Blødgørende: Du kan tage båndet i brug, når du f.eks. skal strække ud eller ligger på ryggen og holder båndet, mens du strækker benene op mod loftet for at strække dine baglår.

Kommentar: Chinsband kommer i forskellige hårdhedsgrader, hvilket giver en masse hjælp til at komme op til stangen. Det kan være godt at købe bånd af forskellige tykkelser, så du kan videreudvikle. Denne variant giver en masse hjælp og er godt til nybegyndere. Når du træner chins fastgør du båndet over stangen og former en løkke. Placer foden i båndet, så du får hjælp og støtte i øvelsen, mens du stadig arbejder. Met et chinbånd får du meget for pengene og er absolut værd at investere i.

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Löpartips
Sport & træning

Sportamore-læsernes bedste løbetips

3 dagar sedan
pischa
Sport & træning

Pischa: Sådan holder du din træningsmotivation oppe

14 jul 2018
Ida B Olsson
Sport & træning

De 5 bedste løbetips for sommeren

06 jul 2018
Neymar Jr
Sport & træning

Tutorial: Lær at finte som Neymar Jr

28 jun 2018
DK_header.jpg
Sport & træning

Homegym – her er alt, du har brug for!

26 jun 2018
padelracket
Sport & træning

Sommerens bedste padelketsjere til mænd

20 jun 2018
10 minuters träningspass
Sport & træning

Video: Hjemmetræning på 10 minutter – øvelser for hele kroppen

15 jun 2018
iStock-599489564.jpg
Sport & træning

Alt du skal vide om inliners

14 jun 2018
Linus Holmsäter Run Camp
Sport & træning

Sådan løber du hurtigere uden at træne

05 jun 2018
Hemmaträning Jonathan Fagerlund
Sport & træning

Video: Hjemmetræning på 10 minutter – ben og bagdel

05 jun 2018
Hemmaträning överkropp Jonathan Fagerlund
Sport & træning

Video: Hjemmetræning på 10 minutter – fokus på overkroppen

31 may 2018
Lemurerna tippar fotbolls-vm 2018
Sport & træning

Lemurerne tipper fodbold-VM 2018

28 may 2018
charlotte kalla
Sport & træning

Charlotte Kalla: Sådan finder du konkurrenceinstinktet frem

23 may 2018
SkillTwins
Sport & træning

SkillTwins: "Her er foboldstøvlerne, vi elsker"

22 may 2018
Megaformer workout
Sport & træning

Vi har testet The Megaformer

16 may 2018
Träna axlar
Sport & træning

Derfor skal du træne dine skuldre –plus 5 gode øvelser

09 may 2018
Under Armour running
Sport & træning

De 5 mest almindelige tøjfejl, løbere begår

03 may 2018
Chand Smith abs
Sport & træning

Chand Smith viser sine 7 bedste maveøvelser

30 apr 2018
headero
Sport & træning

Så forbereder du dig til et forhindringsbaneløb

30 apr 2018
Beastbarzz
Sport & træning

Street workout – styrketræning med helt nyt indhold

20 apr 2018
patricia
Sport & træning

Patricia Klinteberg – vores nye ambassadør!

16 apr 2018
madeleine kettner
Sport & træning

Mød Blaccs nye ambassadør Madeleine Kettner

05 apr 2018
Frida Södermark
Sport & træning

Frida Södermark: "Sådan træner du til et maraton"

29 mar 2018
Träna med gummiband
Sport & træning

Video: 5 nye øvelser med elastik til hele kroppen

20 mar 2018
Chand Smith
Sport & træning

Hvordan får jeg six pack?

14 mar 2018
Core workout
Sport & træning

Video: Superøvelserne som bygger en stærk core

14 mar 2018
promenera
Sport & træning

Er du udbrændt? Her er et par træningstips

14 mar 2018
gym
Sport & træning

God opførsel i fitnesscentret

09 mar 2018
Kompisträning
Sport & træning

Video: Hård vennetræning uden frie vægte

09 mar 2018
 CrossFit
Sport & træning

Her er CrossFit-elitens favoritpas

08 mar 2018
längd
Sport & træning

Det glider glat med smøringsfrie ski

05 mar 2018
erixon
Sport & træning

Professionelle tips til nybegynderen: Sådan kommer du i gang med langrend

05 mar 2018
pullup
Sport & træning

Øvelserne, du laver forkert (og hvordan du laver dem korrekt !)

01 mar 2018
Bänkpress
Sport & træning

5 tips til bedre bænkpres

27 feb 2018
The chair challenge
Sport & træning

Video: Vi tester The Chair Challenge

27 feb 2018
Hugo rosas
Sport & træning

Hugo Rosas disser træningsbegrebet "Beach 2018"

26 feb 2018
Jumping
Sport & træning

Video: Hop dig i form med jumping

21 feb 2018
Anna Dahlbom
Sport & træning

Her er Blaccs nye ambassadør Anna Dahlbom

15 feb 2018
skidor barn
Sport & træning

Guide: Køb ski til børnene

13 feb 2018
Träningsredskap_DK
Sport & træning

Bedst i test: Redskaberne, der hjælper dig med at få løsnet op i kroppen

12 feb 2018
more news
Löpartips

Sportamore-læsernes bedste løbetips

Tips fra eksperter er altid super input, men iblandt kan os "almindelige" løbere også have et par esser i ærmet. Her er JERES bedste tips og tricks til løbeturen!

Sport & træning
pischa

Pischa: Sådan holder du din træningsmotivation oppe

Specielt om sommeren syntes mange at vin lokker mere end træning. Der kan de behøve disse tips fra coachen.

Sport & træning
Ida B Olsson

De 5 bedste løbetips for sommeren

Uanset om benene vil ud og afsted eller hvis du skal tvinge løbeskoene på er den følelse efter turen lige fantastisk. Her er Ida B Olssons bedste tips for gøre løbeturene i den danske sommer så god som muligt.

Sport & træning
Neymar Jr

Tutorial: Lær at finte som Neymar Jr

Lær at finte modstanderen som fodboldstjernen Neymar Jr. Supertvillingerne i Skilltwins viser dig hvordan!

Sport & træning
DK_header.jpg

Homegym – her er alt, du har brug for!

Glem dyre maskiner, der samler støv i kælderen. Med nogle få overkommelige produkter kan du få et godt home-gym. Den kendte personlige træner, Jonathan Fagerlund, guider dig her!

Sport & træning
padelracket

Sommerens bedste padelketsjere til mænd

Skal du købe ny padelketsjer, og ønsker du at vide, hvilken der er bedst? Vores padelekspert hjælper!

Sport & træning
10 minuters träningspass

Video: Hjemmetræning på 10 minutter – øvelser for hele kroppen

Vil du køre en effektiv træning på 10 minutter? Få pulsen op sammen med PT Jonathan Fagerlund med disse øvelser for hele kroppen!

Sport & træning
iStock-599489564.jpg

Alt du skal vide om inliners

Inliners er både sjov og rigtig god træning. Her er alt, hvad du behøver at vide om, hvordan man ruller ud på den bedste måde.

Sport & træning
Linus Holmsäter Run Camp

Sådan løber du hurtigere uden at træne

Selvfølgelig er træning vigtig, når det gælder løb. Men der er faktisk en del smarte tip, der får dig til at løbe hurtigere på ingen tid.

Sport & træning
Hemmaträning Jonathan Fagerlund

Video: Hjemmetræning på 10 minutter – ben og bagdel

Hjemmetræning har aldrig været sjovere! Nu kan du give den gas derhjemme sammen med træneren Jonathan Fagerlund. Klik på videoen og lad det brænde godt i ben og bagdel!

Sport & træning
Hemmaträning överkropp Jonathan Fagerlund

Video: Hjemmetræning på 10 minutter – fokus på overkroppen

Træt af dyre fitnessmedlemskaber? I vores træningsserie med personlig træner Jonathan Fagerlund får du korte og effektive øvelser til hele kroppen. Bare klik og vær med!

Sport & træning
Lemurerna tippar fotbolls-vm 2018

Lemurerne tipper fodbold-VM 2018

Sverige chokerede mange ved at slå Italien ud af VM-kvalifikationen i 2018. Men når de mon finalen? Her er VM-vinderen ifølge lemurerne i Skansen-akvariet.

Sport & træning
charlotte kalla

Charlotte Kalla: Sådan finder du konkurrenceinstinktet frem

Giv dig selv en udfordring og sæt et mål, så får du automatisk en ny træningsmotivation! Her er Charlotte Kallas bedste tips.

Sport & træning
SkillTwins

SkillTwins: "Her er foboldstøvlerne, vi elsker"

Med over 6 millioner følgere på sociale medier har YouTube-fænomenet SkillTwins – tvillingerne, der valgte tricks frem for fodbold – taget Sverige og nettet med storm. Her er fodboldstøvlerne, de elsker!

Sport & træning
Megaformer workout

Vi har testet The Megaformer

Vil du give din styrke din core? Så skal du satse på Megaformer-træning! Her på Sportamore har vi testet den hotte træningstrend.

Sport & træning