underställ_2017

Vores 10 sæt undertøj som er bedst i test!

Varmt og blødt eller svedsikkert og ventilerende? Vores testpanel guider dig sikkert gennem sæsonens undertøj i uld og syntetisk materiale. Her er de 10 sæt undertøj til damer, som er bedst i test! 

At have godt undertøj er et must, hvis man vil nyde vinterens glitrende udendørsaktiviteter. Det er det lag tøj, du har tættest på kroppen, når du træner ude i kulden, og som sørger for, at du holder dig varm og tør.   

Når du vælger undertøj, skal du være opmærksom, for materialerne og deres egenskaber adskiller sig kraftigt. Jo mere intensiv træningen er, desto mere syntetisk materiale skal du vælge. Hvis du løber, står på langrendsski eller cykler, vil et sæt undertøj af syntetisk materiale være at foretrække. Til gåture og alpint skiløb er uld fantastisk, for der har du brug for ekstra varme.  

Se sådan her på det: Syntetiske materialer hjælper kroppen med at regulere den varme, den allerede har og er bedre til at transportere fugt og varme væk. Uld giver derimod varme og holder dig varm, selvom det bliver vådt, da der skabes en reaktion, som frigiver varme. Hvis du ønsker, at undertøjet skal afkøle kroppen, skal du vælge tynd syntetisk materiale - ønsker du maksimal varme, vælger du tyk uld. Det er derfor en god ide at have et sæt undertøj i henholdvis uld og syntetisk materiale. Lad vores testpanel guide dig! 

SYNTETISK MATERIALE

Mest prisvenligt!

wyte

Test af: Wyte, og 

Vejledende pris: 269 kroner/overdel og 249 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Den figurtætte pasform sidder perfekt! Dejligt med en lynlås i halsen, som beskytter mod kulde, og som kan lynes ned, hvis du får det varmt. Hvis du er følsom over for lynlåse mod halsen, kommer den samme trøje i en anden variant uden den høje hals.

Fugttransport:

God åndbarhed og transporterer sveden væk fra kroppen på en virkelig god måde. Det er ideelt både ved højpuls-aktiviteter og mellemintensiv træning. 

Komfort:

Det mest behagelige undertøj i hele testen. Det bløde og elastiske materiale og de flade sømme gør dette sæt til en drøm at have på. Smarte silikonestroppe på indersiden af trøjen og i taljen på bukserne betyder, at det sidder, hvor det skal, uanset aktivitet.  

Varme:

Et stort plus ved dette sæt undertøj er, at det varmer, selvom det er lavet af syntetisk materiale. Tøjet føles ganske tykt  og er ikke spor gennemsigtigt.  

Konklusion:

En favorit til prisen! Føles vidunderligt på kroppen og har den perfekte længde i både ben og ærmer, som desuden er forsynet med praktiske huller til tommelfingrene. I og med stoffet er så smidigt, synes både de med kurvede og slanke figurer, at tøjet sidder rigtig godt. Her får du både godt funktionsmateriale og varme i en god kombination til få penge.  

Føles som et ekstra lag hud

odlo

Test af: Odlo, og 

Vejledende pris: 579 kr/overdel og 579 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Hvis den perfekte, lille ekstra nuance findes, så må det være denne kulør. Fedt med farve, samtidig med at det føles stilrent.

Fugttransport:

Dette sæt undertøj varmer alle de rigtige steder og ventilerer der, hvor du sveder mest. Det er godt strikket! 

Komfort:

Pasformen er supertight, men er takket være seamless-stoffet utrolig smidigt og giver total bevægelsesfrihed. Flade sømme, som ikke gnaver. 

Varme:

Dette undertøj er temmelig usædvanligt med tanke på, at det er fremstillet af syntetisk materiale. Dermed er det perfekt til høj- og mellemintensive aktiviteter på de kolde dage.

Konklusion:

Wow, hvilket undertøj! Materialet er utrolig behageligt og ekstremt elastisk. Sidder temmelig tæt under armene og over brystet, men det føles som et ekstra lag hud. Perfekt længde i ærmer og ben for dig, som har en normalhøjde. Rigtig god funktion, det tørrer hurtigt og er perfekt, når du løber eller cykler i koldt vejr.

Transporterer sveden væk

craft

Test af: Craft, og 

Vejledende pris: 279 kr/overdel og 279 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Flot meleret design, som fås i mange forskellige farver, men netop denne rosa nuance blev lidt for meget. Du føler dig lidt som en reje, når du undertøjet på dig. 

Fugttransport:

Det regulerer din temperatur effektivt, så du holder dig tør, uanset hvilken aktivitet du udøver.    

Komfort:

Høj komfort! Utrolig behageligt at have på. Taljen går højt op - endda over navlen - og har et bredt og behageligt elastisk bånd. Stoffet er elastisk, blødt og behageligt og giver fuld bevægelsesfrihed.    

Varme:

I stedet for at varme, holder det dig tør. Det betyder naturligvis, at du holder dig varmere end, hvis du havde svedt og var blevet våd og kold, men hvis du vil have varme, er du nødt til at supplere med for eksempel en fleecetrøje som mellemlag. 

Konklusion:

Craft Active Comfort er manges favorit, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Du får meget for pengene, når du køber dette syntetiske undertøj. God fugttransport gør det perfekt til langrendsski og løb, hvor pulsen er høj. Det eneste minus er, at undertøjet har temmelig lange ærmer og ben. På grund af, det er så elastisk, får selv du med en kurvet krop, god plads. Testpanelet savnede dog det der lille ekstra.  

Mønstermax!

eivy

Test af: Eivy, og 

Vejledende pris: 479 kr/overdel og 479 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Det svenske mærke, Eivy, har lavet et sæt undertøj af syntetisk materiale med verdens flotteste mønster. Perfekt til foråret! 

Fugttransport:

Stoffet absorberer sveden fra kroppen, så du holder dig tør. 

Komfort:

Åh, hvilket skønt stof, som føles silkeblødt mod huden! Som en god bonus, har trøjen en høj hals med fleece indvendigt. Det eneste minus er detaljen på benet, som gnaver lidt på låret. 

Varme:

Du får en afkølende følelse, når du træner i dette undertøj, men det varmer lidt. Ikke mindst på grund af den rare krave. 

Konklusion:

Er der overhovedet grænser for, hvor flot undertøj kan være? Du føler dig så flot i dette sæt - uden tvivl et sæt, som du kan tage et glas champagne i til afterski! Derudover er det utrolig funktionelt. Testpanelet anbefaler det til en kold vinterdag, hvor du står på langrendsski. Trøjens ærmer er temmelig lange, med integrerede huller til tommelfingrene. Tommelfingeren op! 

Klarer højintensiv træning

helly hansen

Test af: Helly Hansen, og 

Vejledende pris: 299 kr/overdel og 299 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Designet føles lidt retro og minder om de klassiske sæt sportsundertøj. Bred og flot elastikbånd i taljen i en neonrosa koralfarve, som testpanelet elsker. Mørke efterårsfarver og ellers i hvidt, så tøjet føles nedtonet på en moden måde. Trøjen har den perfekte længde, og de flade sømme minimerer risikoen for gnavsår. 

Fugttransport: 

Virkelig godt! Du kan til og med se de mikroskopiske huller i stoffet, som frigiver varme og fugt fra kroppen. Uanset hvor meget sved, aktiviteten fremkalder, kan du altid være sikker på at holde dig tør. 

Komfort: 

Stoffet er bestemt ikke det blødeste eller mest behagelige af de sæt, vi har testet, men det er heller ikke ubekvemt. Man kan mærke, at fokus har været 100% på funktion. Trøjen har en flot pasform og er lidt løsere. Bukserne sidder derimod stramt og er lidt små i størrelsen. 

Varme:

Dette sæt varmer ikke på en kold vinterdag, men skal derimod anvendes, når du vil transportere sved væk fra kroppen.

Konklusion:

Et sæt undertøj af syntetisk materiale, hvis bedste egenskab er dets gode åndbarhed. Passer perfekt til højintensiv træning, som for eksempel løb. Det kan sagtens anvendes, når det er koldt udenfor, men så skal du supplere med et varmt mellemlag. Hvis du har en lidt større bagdel og lår, skal du overveje at gå en størrelse op i forhold til underdelen. 

ULL

Perfekt til temperaturer ved frysepunktet

icebreaker

Test af: Icebreaker,

Vejledende pris: 1.095 kroner/sæt

Testpanelets kommentarer:

Design:

Det her er et godt valg til dig, som kan lide stilrent basistøj. Hele undertøjet er sort, og der er ingen detaljer, som stikker ud. Lidt lang i ærmerne, men benene har en normallængde. Sidder lidt løst ved anklerne. 

Fugttransport:

Holder sig frisk længe og har god åndbarhed. Faktisk synes en af testpersonerne, at tøjet holder sig frisk i længere tid, hvis du dropper deodoranten.

Komfort:

Det klør overhovedet ikke. Ikke en gang den mest følsomme testperson reagerede på materialet. Elastikbåndet i taljen er ganske tynd, hvilket ikke ser så godt ud, men det betyder omvendt, at bukserne holder sig ordentligt oppe. 

Varme:

Stoffet er utrolig tyndt, og bukserne er lidt gennemsigtige, men det giver stadigvæk en god varme. Det her undertøj er perfekt, når temperaturen er omkring frysepunktet. 

Konklusion:

Er du på jagt efter et tyndt sæt undertøj i uld, som føles som bomuld mod huden, har du fundet det her! Merino er ikke lige så elastisk som syntetisk materiale, men det her sæt sidder tæt på figuren uden at føles alt for tight. Undertøjet er alsidigt og fungerer lige så godt på skibakken som på fjeldturen. Hvis du har planlagt en skitur til foråret og foretrækker uld i stedet for syntetisk materiale, kan det her sæt være det perfekte valg for dig. 

Et godt basissæt

smartwool

Test af: Smartwool, og

Vejledende pris: 579 kr/overdel og 579 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Nogen vil måske hævde, at det er et lidt kedeligt look, men et sæt sort undertøj har sine fordele, idet det passer til alt. Det er desuden flot strikket. Pasformen er rigtig god, og bukserne går højt op i taljen.   

Fugttransport:

Takket være merino-uldens egenskaber, er der rigtig god åndbarhed. Det er så tyndt, at det endda er lidt gennemsigtigt visse steder. Du kan være sikker på, at det transporterer sveden væk, så du kan holde dig tør uanset aktivitet.

Komfort:

De fleste synes, at det er utrolig komfortabelt, men hvis du er meget følsom over for uld, som klør, kan det her føles lidt stikkende. Ærmerne og benene er temmelig lange. 

Varme:

Et tyndt sæt undertøj i uld varmer godt, når det er koldt udenfor. Idet det transporterer fugt væk på en så effektiv måde, kan du holde dig varm og tør.    

Konklusion:

Har du intet undertøj i uld, så er det her et rigtig godt sæt at begynde med. Det er en anelse varmere end undertøj i syntetisk materiale, men ikke ufattelig varmt - det kræver således et varmende mellemlag, hvis du for eksempel står på ski de svenske fjelde. Det er et lige så naturligt valg til de udendørs løbeture, når vejret bliver koldere, som til en solrig bjergtop i de italienske alper, hvor du nyder et glas Prosecco. Det eneste minus er prisen.   

Oversize-undertøj som stikker ud

mons royale

Test af: Mons Royale, og 

Vejledende pris: 799 kr/overdel og 699 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Pasformen er oversize. Flotte farver og fedt med et sæt undertøj, som føles mere solidt i designet og ikke så sødt.    

Fugttransport:

Kun en anelse dårligere end syntetisk materiale til at transportere fugt væk fra kroppen. Et rigtig godt sæt undertøj i uld!  

Komfort:

Mons Royales undertøj i tyndt merino-uld føles lidt som at have en pyjamas på. Hvis du er følsom over for uld, vil du formentlig reagere på, at det klør lidt.    

Varme:

Selvom det er tyndt, varmer det rigtig godt, hvilket er perfekt, når du er udenfor og står på ski, hvor du har høj puls på bakken og sidder stille i liften.   

Konklusion: 

Det gode ved dette sæt undertøj er pasformen. Trøjen dækker bagdelen, har brede ærmer og er forsynet med praktiske huller til tommelfingrene, hvilket gør det lettere at tage flere lag på. Bukserne har en normal pasform og går ned til anklerne. Dette undertøj er din bedste ven på skiferien. Det er også behageligt som et mellemlager over et sæt undertøj i syntetisk materiale, hvis det blot er et par få minusgrader.    

Vidu(ld)nderligt undertøj

kari traa

Test af: Kari Traa, og 

Vejledende pris: 649 kr/overdel og 649 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Utrolig flot undertøj, som alle kvinder i testpanelet elsker. Dette undertøjs pasform er perfekt både til dig med en rank krop og til dig med kurver.   

Fugttransport:

Selvom det betragtes som et tykt sæt uld-undertøj, ventilerer det på en rigtig god måde. Du kan uden problemer løbe i det. 

Komfort:

Ikke en gang den mest følsomme oplever noget ubehag ved dette undertøj. Det føles både rart og bekvemt. 

Varme:

Testens varmeste undertøj - perfekt til den lange og kolde vinter udenfor!     

Konklusion: 

Utrolig velsiddende, behageligt og funktionelt. Designet føles gennemarbejdet, og undertøjet sidder tæt på en perfekt måde, så det holder sig oppe på taljen og ikke krøller sammen i skistøvlerne. Brug det her sæt på de kolde vinterdage på skibakken, eller når du vil hygge dig hjemme på sofaen. 

En net-nyhed!

björn daehli

Test af: Bjørn Dæhlie, og 

Vejledende pris: 699 kr/overdel og 649 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Fedt med noget helt nyt på markedet - net-undertøj! Det føles lidt mærkeligt at iklæde sig tøj i net, men husk på, at selvom bagdelen måske ikke ser så godt ud i det, så er der ingen, der kommer til at se dig i det, idet du har en anden type bukser udenpå. Når du først har fået undertøjet på, sidder det rigtig godt. Testpanelet har således aldrig tidligere prøvet et sæt uld-undertøj, som var så præcis i pasformen.    

Fugttransport:

Virkelig god! Perfekt til dig som sveder utrolig meget, men som stadig ønsker undertøj i merino.   

Komfort:

Slim-fit er en underdrivelse - det sidder virkelig tæt. Det er syet på en måde, så det først og fremmest passer mindre personer, som står en del på langrendsski. Hvis du er i tvivl mellem to størrelser, bør du vælge den større størrelse.   

Varme:

Et mere afkølende sæt uld-undertøj er svært at finde, og grundtanken er god. Det varmer med merino, når du har brug for varme, og der, hvor du har brug for maksimal ventilation, er der kun net.  

Konklusion:

,,Hvad er det her?” undrede hele testpanelet, da de første gang så net-undertøjet fra Bjørn Dæhlie. Det er ikke så mange, der tidligere har prøvet net-undertøj, men det er faktisk rigtig praktisk og et godt alternativ til dig, som ønsker noget afkølende, men helst vil undgå syntetiske materialer. Hvis du kun skal købe et sæt undertøj, skal du formentlig købe noget mere basic - det her er til dig, som egentlig allerede har alt, og som vil prøve noget nyt. 

 Tilbage

News Feed

Free metcon 3 header

Test: Så god er den nye Nike Free Metcon 3 træningssko

5 dagar sedan
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til kvinder og mænd

24 jun 2020
Adidas supernova header

Adidas Supernova: overkommelig løbesko med høj kvalitet

22 jun 2020
charlotte och pär header

Test: De top 3 bedste løbesko fra Asics

17 jun 2020
sandaler header

Sommertest: Trendy sandaler til hende 2020

17 jun 2020
Herr - Header.jpg

Bedst i test: Trendy sandaler til mænd

17 jun 2020
Test bikini

Test: Find den rigtige bikini til din kropstype

09 jun 2020
daddräkt simning

Test: Badedragter til træne- og konkurrencesvømning

09 jun 2020
Birkenstock

Sæsonens sandaltendenser fra Birkenstock

08 jun 2020
Birkenstock

Kan jeg vaske mine sandaler i maskinen?

08 jun 2020
ub primeblue

Her er Adidas Ultraboost i genanvendt plast!

08 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbetrøjer til mænd 2020

05 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbesko til salg - med topkarakter!

04 jun 2020
pegasus 37

Test: Så god er den nye Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg

Stor test af træningstoppe

04 jun 2020
Badbyxor badshorts

Sommerens 9 hotteste badeshorts

04 jun 2020
Header.jpg

Vandtæt test: UV-beskyttende dragter til børn

02 jun 2020
Sommarrea barn

De bedste fund til børnene fra sommerens udsalg

01 jun 2020
Sommarrea herr

Til ham: Find tøj, sko og udstyr med vores sommersalg

01 jun 2020
Sommarrea dam

Til hende: Tøj og sko fra vores store sommerudsalg

01 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg

Maksimer tempoet med Saucony's nye løbesko Endorphin Pro

01 jun 2020
nike pegasus 37 header

Max behagelig dæmpning i den nye Nike Pegasus 37

30 may 2020
löparshorts header

Vores bedste løbeshorts til ham og hende

28 may 2020
Test tenniskjol

5 tennisnederdele som er bedst i test 2020

28 may 2020
fila header

Derfor er et par sneakers fra Fila det mest stilfulde valg denne sommer

27 may 2020
Header.jpg

Test: Fodboldstøvler til juniors 2020

27 may 2020
Merrells trailskor

Test: Trailsko til kvinder og mænd fra Merrell

27 may 2020
Blacc yoga

Lær at shoppe smart med Sportamors materialeguide

26 may 2020
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi elsker sæsonens sneakers fra New Balance

26 may 2020
Better Bodies träningstights

Guide: Find de helt rigtige træningstights fra Better Bodies

26 may 2020
Underkläder träning

Træn i det rigtige undertøj - og undgå gnavesår

25 may 2020
React Miler NY

Løb længere med Nike React Miler

22 may 2020
korta tights

Test: Korte træningstights til kvinder 2020

20 may 2020
New Balance skor

Køb de rigtige løbesko fra New Balance

20 may 2020
Asics GT-2000

Sats på Asics løbesko, hvis du pronerer

20 may 2020
Dam - Header.jpg

Test: Løbesko med meget dæmpning til hende

19 may 2020
Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko til mænd med høj grad af dæmpning

19 may 2020
Nike yoga infinalon header

Yoga uden grænser i Nike Infinalon

19 may 2020
björn borg tights

Test! 9 par tights med høj talje

15 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Bedst i test: Sportsbh'er til løb

14 may 2020
more news
Free metcon 3 header

Test: Så god er den nye Nike Free Metcon 3 træningssko

Boxjump, squats, rebklatring og wallballs - Free Metcon 3 kan klare alt. Læs testpanelets anmeldelse af den nye træningssko.

5 dagar sedan
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til kvinder og mænd

Testpanelbedømmelse: Høj kvalitet til billige penge. Vi taler om den nye løbesko Supernova fra Adidas!

24 jun 2020
Adidas supernova header

Adidas Supernova: overkommelig løbesko med høj kvalitet

Her er løbesko til dem, der leder efter høj kvalitet uden at skulle koste skjorta! Læs mere om Adidas 'nye Supernova.

22 jun 2020
charlotte och pär header

Test: De top 3 bedste løbesko fra Asics

Vi har fået hjælp fra to superløbere til at vælge de bedste løbesko fra Asics - til kvinder og mænd. Læs testen for at finde ud af svaret!

17 jun 2020
sandaler header

Sommertest: Trendy sandaler til hende 2020

Det er endelig tid til at teste sandaler fra Birkenstock, Cruz og Axelda. Se modellerne til sommerens hedeste dage, der er de bedste i test!

17 jun 2020
Herr - Header.jpg

Bedst i test: Trendy sandaler til mænd

Sommer = åbne sko! Og hvad er bedre end et par trendy sandaler eller hjemmesko? Tjek vores test af sæsonens favoritter til de mandlige fødder!

17 jun 2020
Test bikini

Test: Find den rigtige bikini til din kropstype

Vi har ladet kvinder med forskellige kropstyper teste forskellige bikinisæt fra Waikani Beachwear. Her bringer vi deres mening om sommerens modeller!

09 jun 2020
daddräkt simning

Test: Badedragter til træne- og konkurrencesvømning

Vil du hav din svømmetræning det til næste niveau? Så er det på tide at investere i en funktionel badedragt. Her er de professionelles bedste tips. Læs vores test om år 2020's bedste modeller!

09 jun 2020
Birkenstock

Sæsonens sandaltendenser fra Birkenstock

Med komfort og holdbarhed er der stort set ingen der er gået glip af Birkenstocks populære sandaler. Sådan ser sandaltendenser i 2020 ud!

08 jun 2020
Birkenstock

Kan jeg vaske mine sandaler i maskinen?

At pleje ens sommersko kan være lettere sagt end gjort. Her er Birkenstock-eksperternes bedste tips til at holde dine sandaler friske!

08 jun 2020
ub primeblue

Her er Adidas Ultraboost i genanvendt plast!

Nu fås Adidas' elskede løbesko Ultraboost i en holdbar udgave bestående af hele 40% genanvendt polyester. Lær mere her!

08 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbetrøjer til mænd 2020

Løbesæsonen har, uden de mindste tvivl, meldt sin ankomst, og så er det jo på tide at opdatere garderobeskabet med nyt løbetøj. Her er årets bedste løbetrøjer, testet af vores superhurtige testpanel!

05 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbesko til salg - med topkarakter!

Nogle af panelets favoritter er i øjeblikket på vores Summer Sale. Her er de bedste løbesko til salg til kvinder og mænd.

04 jun 2020
pegasus 37

Test: Så god er den nye Nike Air Zoom Pegasus 37

Nikes måske bedste løbesko nogensinde er netop blevet udgivet i en ny udgave. Sådan her tænker vores løbeambassadør om den nye Nike Air Zoom Pegasus 37 - mere dæmpet end nogensinde!

04 jun 2020
Header.jpg

Stor test af træningstoppe

En træningstop til løb skal ikke kun være smart. Den skal også sidde godt og sørge for at holde dig nedkølet på løbeturen. Her er de toppe som er bedst i test!

04 jun 2020