underställ_2017

Vores 10 sæt undertøj som er bedst i test!

Varmt og blødt eller svedsikkert og ventilerende? Vores testpanel guider dig sikkert gennem sæsonens undertøj i uld og syntetisk materiale. Her er de 10 sæt undertøj til damer, som er bedst i test! 

At have godt undertøj er et must, hvis man vil nyde vinterens glitrende udendørsaktiviteter. Det er det lag tøj, du har tættest på kroppen, når du træner ude i kulden, og som sørger for, at du holder dig varm og tør.   

Når du vælger undertøj, skal du være opmærksom, for materialerne og deres egenskaber adskiller sig kraftigt. Jo mere intensiv træningen er, desto mere syntetisk materiale skal du vælge. Hvis du løber, står på langrendsski eller cykler, vil et sæt undertøj af syntetisk materiale være at foretrække. Til gåture og alpint skiløb er uld fantastisk, for der har du brug for ekstra varme.  

Se sådan her på det: Syntetiske materialer hjælper kroppen med at regulere den varme, den allerede har og er bedre til at transportere fugt og varme væk. Uld giver derimod varme og holder dig varm, selvom det bliver vådt, da der skabes en reaktion, som frigiver varme. Hvis du ønsker, at undertøjet skal afkøle kroppen, skal du vælge tynd syntetisk materiale - ønsker du maksimal varme, vælger du tyk uld. Det er derfor en god ide at have et sæt undertøj i henholdvis uld og syntetisk materiale. Lad vores testpanel guide dig! 

SYNTETISK MATERIALE

Mest prisvenligt!

wyte

Test af: Wyte, og 

Vejledende pris: 269 kroner/overdel og 249 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Den figurtætte pasform sidder perfekt! Dejligt med en lynlås i halsen, som beskytter mod kulde, og som kan lynes ned, hvis du får det varmt. Hvis du er følsom over for lynlåse mod halsen, kommer den samme trøje i en anden variant uden den høje hals.

Fugttransport:

God åndbarhed og transporterer sveden væk fra kroppen på en virkelig god måde. Det er ideelt både ved højpuls-aktiviteter og mellemintensiv træning. 

Komfort:

Det mest behagelige undertøj i hele testen. Det bløde og elastiske materiale og de flade sømme gør dette sæt til en drøm at have på. Smarte silikonestroppe på indersiden af trøjen og i taljen på bukserne betyder, at det sidder, hvor det skal, uanset aktivitet.  

Varme:

Et stort plus ved dette sæt undertøj er, at det varmer, selvom det er lavet af syntetisk materiale. Tøjet føles ganske tykt  og er ikke spor gennemsigtigt.  

Konklusion:

En favorit til prisen! Føles vidunderligt på kroppen og har den perfekte længde i både ben og ærmer, som desuden er forsynet med praktiske huller til tommelfingrene. I og med stoffet er så smidigt, synes både de med kurvede og slanke figurer, at tøjet sidder rigtig godt. Her får du både godt funktionsmateriale og varme i en god kombination til få penge.  

Føles som et ekstra lag hud

odlo

Test af: Odlo, og 

Vejledende pris: 579 kr/overdel og 579 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Hvis den perfekte, lille ekstra nuance findes, så må det være denne kulør. Fedt med farve, samtidig med at det føles stilrent.

Fugttransport:

Dette sæt undertøj varmer alle de rigtige steder og ventilerer der, hvor du sveder mest. Det er godt strikket! 

Komfort:

Pasformen er supertight, men er takket være seamless-stoffet utrolig smidigt og giver total bevægelsesfrihed. Flade sømme, som ikke gnaver. 

Varme:

Dette undertøj er temmelig usædvanligt med tanke på, at det er fremstillet af syntetisk materiale. Dermed er det perfekt til høj- og mellemintensive aktiviteter på de kolde dage.

Konklusion:

Wow, hvilket undertøj! Materialet er utrolig behageligt og ekstremt elastisk. Sidder temmelig tæt under armene og over brystet, men det føles som et ekstra lag hud. Perfekt længde i ærmer og ben for dig, som har en normalhøjde. Rigtig god funktion, det tørrer hurtigt og er perfekt, når du løber eller cykler i koldt vejr.

Transporterer sveden væk

craft

Test af: Craft, og 

Vejledende pris: 279 kr/overdel og 279 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Flot meleret design, som fås i mange forskellige farver, men netop denne rosa nuance blev lidt for meget. Du føler dig lidt som en reje, når du undertøjet på dig. 

Fugttransport:

Det regulerer din temperatur effektivt, så du holder dig tør, uanset hvilken aktivitet du udøver.    

Komfort:

Høj komfort! Utrolig behageligt at have på. Taljen går højt op - endda over navlen - og har et bredt og behageligt elastisk bånd. Stoffet er elastisk, blødt og behageligt og giver fuld bevægelsesfrihed.    

Varme:

I stedet for at varme, holder det dig tør. Det betyder naturligvis, at du holder dig varmere end, hvis du havde svedt og var blevet våd og kold, men hvis du vil have varme, er du nødt til at supplere med for eksempel en fleecetrøje som mellemlag. 

Konklusion:

Craft Active Comfort er manges favorit, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Du får meget for pengene, når du køber dette syntetiske undertøj. God fugttransport gør det perfekt til langrendsski og løb, hvor pulsen er høj. Det eneste minus er, at undertøjet har temmelig lange ærmer og ben. På grund af, det er så elastisk, får selv du med en kurvet krop, god plads. Testpanelet savnede dog det der lille ekstra.  

Mønstermax!

eivy

Test af: Eivy, og 

Vejledende pris: 479 kr/overdel og 479 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Det svenske mærke, Eivy, har lavet et sæt undertøj af syntetisk materiale med verdens flotteste mønster. Perfekt til foråret! 

Fugttransport:

Stoffet absorberer sveden fra kroppen, så du holder dig tør. 

Komfort:

Åh, hvilket skønt stof, som føles silkeblødt mod huden! Som en god bonus, har trøjen en høj hals med fleece indvendigt. Det eneste minus er detaljen på benet, som gnaver lidt på låret. 

Varme:

Du får en afkølende følelse, når du træner i dette undertøj, men det varmer lidt. Ikke mindst på grund af den rare krave. 

Konklusion:

Er der overhovedet grænser for, hvor flot undertøj kan være? Du føler dig så flot i dette sæt - uden tvivl et sæt, som du kan tage et glas champagne i til afterski! Derudover er det utrolig funktionelt. Testpanelet anbefaler det til en kold vinterdag, hvor du står på langrendsski. Trøjens ærmer er temmelig lange, med integrerede huller til tommelfingrene. Tommelfingeren op! 

Klarer højintensiv træning

helly hansen

Test af: Helly Hansen, og 

Vejledende pris: 299 kr/overdel og 299 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Designet føles lidt retro og minder om de klassiske sæt sportsundertøj. Bred og flot elastikbånd i taljen i en neonrosa koralfarve, som testpanelet elsker. Mørke efterårsfarver og ellers i hvidt, så tøjet føles nedtonet på en moden måde. Trøjen har den perfekte længde, og de flade sømme minimerer risikoen for gnavsår. 

Fugttransport: 

Virkelig godt! Du kan til og med se de mikroskopiske huller i stoffet, som frigiver varme og fugt fra kroppen. Uanset hvor meget sved, aktiviteten fremkalder, kan du altid være sikker på at holde dig tør. 

Komfort: 

Stoffet er bestemt ikke det blødeste eller mest behagelige af de sæt, vi har testet, men det er heller ikke ubekvemt. Man kan mærke, at fokus har været 100% på funktion. Trøjen har en flot pasform og er lidt løsere. Bukserne sidder derimod stramt og er lidt små i størrelsen. 

Varme:

Dette sæt varmer ikke på en kold vinterdag, men skal derimod anvendes, når du vil transportere sved væk fra kroppen.

Konklusion:

Et sæt undertøj af syntetisk materiale, hvis bedste egenskab er dets gode åndbarhed. Passer perfekt til højintensiv træning, som for eksempel løb. Det kan sagtens anvendes, når det er koldt udenfor, men så skal du supplere med et varmt mellemlag. Hvis du har en lidt større bagdel og lår, skal du overveje at gå en størrelse op i forhold til underdelen. 

ULL

Perfekt til temperaturer ved frysepunktet

icebreaker

Test af: Icebreaker,

Vejledende pris: 1.095 kroner/sæt

Testpanelets kommentarer:

Design:

Det her er et godt valg til dig, som kan lide stilrent basistøj. Hele undertøjet er sort, og der er ingen detaljer, som stikker ud. Lidt lang i ærmerne, men benene har en normallængde. Sidder lidt løst ved anklerne. 

Fugttransport:

Holder sig frisk længe og har god åndbarhed. Faktisk synes en af testpersonerne, at tøjet holder sig frisk i længere tid, hvis du dropper deodoranten.

Komfort:

Det klør overhovedet ikke. Ikke en gang den mest følsomme testperson reagerede på materialet. Elastikbåndet i taljen er ganske tynd, hvilket ikke ser så godt ud, men det betyder omvendt, at bukserne holder sig ordentligt oppe. 

Varme:

Stoffet er utrolig tyndt, og bukserne er lidt gennemsigtige, men det giver stadigvæk en god varme. Det her undertøj er perfekt, når temperaturen er omkring frysepunktet. 

Konklusion:

Er du på jagt efter et tyndt sæt undertøj i uld, som føles som bomuld mod huden, har du fundet det her! Merino er ikke lige så elastisk som syntetisk materiale, men det her sæt sidder tæt på figuren uden at føles alt for tight. Undertøjet er alsidigt og fungerer lige så godt på skibakken som på fjeldturen. Hvis du har planlagt en skitur til foråret og foretrækker uld i stedet for syntetisk materiale, kan det her sæt være det perfekte valg for dig. 

Et godt basissæt

smartwool

Test af: Smartwool, og

Vejledende pris: 579 kr/overdel og 579 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Nogen vil måske hævde, at det er et lidt kedeligt look, men et sæt sort undertøj har sine fordele, idet det passer til alt. Det er desuden flot strikket. Pasformen er rigtig god, og bukserne går højt op i taljen.   

Fugttransport:

Takket være merino-uldens egenskaber, er der rigtig god åndbarhed. Det er så tyndt, at det endda er lidt gennemsigtigt visse steder. Du kan være sikker på, at det transporterer sveden væk, så du kan holde dig tør uanset aktivitet.

Komfort:

De fleste synes, at det er utrolig komfortabelt, men hvis du er meget følsom over for uld, som klør, kan det her føles lidt stikkende. Ærmerne og benene er temmelig lange. 

Varme:

Et tyndt sæt undertøj i uld varmer godt, når det er koldt udenfor. Idet det transporterer fugt væk på en så effektiv måde, kan du holde dig varm og tør.    

Konklusion:

Har du intet undertøj i uld, så er det her et rigtig godt sæt at begynde med. Det er en anelse varmere end undertøj i syntetisk materiale, men ikke ufattelig varmt - det kræver således et varmende mellemlag, hvis du for eksempel står på ski de svenske fjelde. Det er et lige så naturligt valg til de udendørs løbeture, når vejret bliver koldere, som til en solrig bjergtop i de italienske alper, hvor du nyder et glas Prosecco. Det eneste minus er prisen.   

Oversize-undertøj som stikker ud

mons royale

Test af: Mons Royale, og 

Vejledende pris: 799 kr/overdel og 699 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Pasformen er oversize. Flotte farver og fedt med et sæt undertøj, som føles mere solidt i designet og ikke så sødt.    

Fugttransport:

Kun en anelse dårligere end syntetisk materiale til at transportere fugt væk fra kroppen. Et rigtig godt sæt undertøj i uld!  

Komfort:

Mons Royales undertøj i tyndt merino-uld føles lidt som at have en pyjamas på. Hvis du er følsom over for uld, vil du formentlig reagere på, at det klør lidt.    

Varme:

Selvom det er tyndt, varmer det rigtig godt, hvilket er perfekt, når du er udenfor og står på ski, hvor du har høj puls på bakken og sidder stille i liften.   

Konklusion: 

Det gode ved dette sæt undertøj er pasformen. Trøjen dækker bagdelen, har brede ærmer og er forsynet med praktiske huller til tommelfingrene, hvilket gør det lettere at tage flere lag på. Bukserne har en normal pasform og går ned til anklerne. Dette undertøj er din bedste ven på skiferien. Det er også behageligt som et mellemlager over et sæt undertøj i syntetisk materiale, hvis det blot er et par få minusgrader.    

Vidu(ld)nderligt undertøj

kari traa

Test af: Kari Traa, og 

Vejledende pris: 649 kr/overdel og 649 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Utrolig flot undertøj, som alle kvinder i testpanelet elsker. Dette undertøjs pasform er perfekt både til dig med en rank krop og til dig med kurver.   

Fugttransport:

Selvom det betragtes som et tykt sæt uld-undertøj, ventilerer det på en rigtig god måde. Du kan uden problemer løbe i det. 

Komfort:

Ikke en gang den mest følsomme oplever noget ubehag ved dette undertøj. Det føles både rart og bekvemt. 

Varme:

Testens varmeste undertøj - perfekt til den lange og kolde vinter udenfor!     

Konklusion: 

Utrolig velsiddende, behageligt og funktionelt. Designet føles gennemarbejdet, og undertøjet sidder tæt på en perfekt måde, så det holder sig oppe på taljen og ikke krøller sammen i skistøvlerne. Brug det her sæt på de kolde vinterdage på skibakken, eller når du vil hygge dig hjemme på sofaen. 

En net-nyhed!

björn daehli

Test af: Bjørn Dæhlie, og 

Vejledende pris: 699 kr/overdel og 649 kr/underdel

Testpanelets kommentarer:

Design:

Fedt med noget helt nyt på markedet - net-undertøj! Det føles lidt mærkeligt at iklæde sig tøj i net, men husk på, at selvom bagdelen måske ikke ser så godt ud i det, så er der ingen, der kommer til at se dig i det, idet du har en anden type bukser udenpå. Når du først har fået undertøjet på, sidder det rigtig godt. Testpanelet har således aldrig tidligere prøvet et sæt uld-undertøj, som var så præcis i pasformen.    

Fugttransport:

Virkelig god! Perfekt til dig som sveder utrolig meget, men som stadig ønsker undertøj i merino.   

Komfort:

Slim-fit er en underdrivelse - det sidder virkelig tæt. Det er syet på en måde, så det først og fremmest passer mindre personer, som står en del på langrendsski. Hvis du er i tvivl mellem to størrelser, bør du vælge den større størrelse.   

Varme:

Et mere afkølende sæt uld-undertøj er svært at finde, og grundtanken er god. Det varmer med merino, når du har brug for varme, og der, hvor du har brug for maksimal ventilation, er der kun net.  

Konklusion:

,,Hvad er det her?” undrede hele testpanelet, da de første gang så net-undertøjet fra Bjørn Dæhlie. Det er ikke så mange, der tidligere har prøvet net-undertøj, men det er faktisk rigtig praktisk og et godt alternativ til dig, som ønsker noget afkølende, men helst vil undgå syntetiske materialer. Hvis du kun skal købe et sæt undertøj, skal du formentlig købe noget mere basic - det her er til dig, som egentlig allerede har alt, og som vil prøve noget nyt. 

 Tilbage

News Feed

header.jpg

Test: Teddyfleece-jakker til kvinder og mænd

5 dagar sedan
Alpint trend skidkläder

Trendspotting: Her er sæsonens skiløbstendenser

13 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

07 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker til mænd og kvinder

07 nov 2019
K2 intervju header

Stor guide: Sådan skal dit skiudstyr sidde

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbetights til kvinder og mænd

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: Varmt skiundertøj

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

21 oct 2019
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

17 oct 2019
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

11 oct 2019
Svea Boots header

Test: 3 par trendy boots fra Svea

10 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

10 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
Heade trail

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Craft running aw 19

Skal jeg løbe i skiundertøj?

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
more news
header.jpg

Test: Teddyfleece-jakker til kvinder og mænd

Vil du have noget rigtig varmt, blødt og hyggeligt på under de kolde dage? Så er det en teddyfleece, du skal have, også kaldet en fleecejakke. Vi har testet forskellige versioner dette smukke tøj - her er de bedste!

5 dagar sedan
Alpint trend skidkläder

Trendspotting: Her er sæsonens skiløbstendenser

Silhuet og bæredygtighed er i fokus, når vi taler om tendenser på løjperne. Her er de tips, der sikrer dig alle tænkelige modepoints - uanset om du er på ski eller off-pist.

13 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke troede, Salomons Speedcross 5 kunne blive bedre, udgav de en opdateret version af den populære trailsko, som har en helt vandtæt membran. Men hvor god er den egentlig?

07 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker til mænd og kvinder

Brrr, nu begynder det virkelig at være vinter udenfor! Derfor testede vores testpanel 11 varme vinterjakker. Her er sæsonens vinterguldkorn til damer og herrer.

07 nov 2019
K2 intervju header

Stor guide: Sådan skal dit skiudstyr sidde

Hvorfor bliver du egentlig følelsesløs i tæerne, når du står på ski, og hvad er egentlig et flexindeks? Her fortæller eksperten om K2 dig alt om, hvordan dit skiudstyr skal sidde!

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

Elevenate blev dannet i 2010 og har siden da været lidt af en skjult perle på snesportsmarkedet. Nu hænger de ud med os, og du har nu chancen for at lære dem at kende!

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

Hvornår skal du bruge sneakers, og hvornår skal du bruge sko med almindelige gummisåler? Icebug-eksperterne ved alt om, hvordan man erobrer vintervejene!

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

Det er tid til at hive vinterjakken frem, ligesom man plejer på denne tid af året. Her er de bedste og mest stilfulde vinterjakker med pelskrave til hende.

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig ekspert på skiundertøj. Det norske brand fremstiller bukser og trøjer af høj kvalitet i både syntetisk stof, uld og uldblanding. Vi har testet flere af modellerne, og her er de bedste.

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbetights til kvinder og mænd

Læg ikke løbet på is bare fordi det bliver koldt udenfor! Vores testpanel har løbet i par løbetights, der er perfekte til løb i vinterens lave temperature.

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

Adidas Pulseboost er løbeskoen som klarer alle de hurtige retningsskift som ingen anden løbesko kan. Nnu findes den i en helt ny version! Her er Pulseboost Winterized.

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

Padel vokser i popularitet og er en hurtig og sjov sport, der passer til mange. Det er vigtigt at have de rigtige sko på, når du spiller padle, da du kan klare dig bedre, mindske risikoen for kvæstelser og få det sjovere med i købet! Vores testpanel har testet flere paddle-modeller - her er resultatet.

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

Skiundertøj er måske noget af det vigtigste i din vintergarderobe, uanset om du skal suse ned af skibakkerne eller tage en løbetur over stok og sten. Vi har testet skiundertøj i syntetisk materiale - her er de bedste modeller!

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

Løber du lange afstande, en kortere runde i frokostpausen, eller træner du til et løb? Der er en sko til alle og til alle former for løb. Find dine nye løbesko blandt årets hotteste modeller.

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

Ikke mere Bambi på glat is! Her er vinterløbesko til mænd, der holder dig varm, tør og sikkert på fødderne i løbet af vinterens løbunder.

25 oct 2019