Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko med høj grad af dæmpning til mænd

Løber du på asfalt kræves en høj grad af dæmpning i dine sko for at du kan få et skånsomt løb. Vi har testet dæmpede løbesko for herrer. 

Hver gang du sætter foden på underlaget, belaster du din løbesko og dine led med cirka fire gange din egen kropsvægt. Derfor kan løb ofte være ret stressende for kroppen, men problemerne kan afhjælpes med et par godt dæmpede løbesko. Her har vores testpanel sat sæsonens hotteste herremodeller på prøve.

SHOP HER:

Herr - Hoka One One - Clifton 7.jpg

Test af:

Velegnet til: Alt fra mellemlange til lange afstande, for dig med et neutralt løbstrin.

Det bedste ved skoene: Dæmpningen og letheden. 

Resumé: Hoka One One er et ret specielt løbemærke, det er ikke nogen stor hemmelighed. Hvis du nogensinde har prøvet en Hoka-sko, vil du sandsynligvis være solgt med det samme. Med deres store rullesål adskiller skoene sig fra mængden, både hvad angår design og ydelse - noget vores testpanel elsker.

- Inden jeg prøvede at løbe i Clifton 7, havde jeg næsten allerede udelukket den som en mulighed, men efter et par runder trækker jeg alt tilbage. Clifton ser lidt klodset ud, men det er den virkelig ikke. Jeg tror, at jeg aldrig har løbet i så let en sko før, siger en testdeltager. 

Følelsen af Hoka One One mellemsålen sammenlignes ofte med den fornemmelse man får i en Asics-sko -  med den forskel, at Clifton er markant lettere. Mellemsålen er lavet af ultra-let EVA-plast med masser af dæmpning.

- Dæmpningen er meget flot, men jeg føler, at den ikke byder på helt så meget dæmpning som f.eks. Ultraboost-modellerne, siger en testdeltager. 

Clifton 7 er true to size. Dette betyder, at du kan købe din almindelige skostørrelse uden problemer. Det er også værd at bemærke, at der er plads til en indlægssål, da Clifton er ekstra bred ved hælen. Du, der har "flade" fødder, vil opleve, at du ikke får den der ubehagelige følelse af, at svangen "falder udover" sålens kanter. I modsætning til alle andre sko i testen, så mangler Clifton den "hvepsetalje", som mange løbesko har, og er mere jævn overalt.

Adidas Ultraboost

Test af: ,

Velegnet til: Restitutionspas samt mellem- til lange distancer for den neutrale løber.

Det bedste ved skoene: Polstringen, polstringen og hm ... måske polstringen?

Resumé: Ultraboost kan blive vores mest elskede løbesko, både på grund af designet og den skyhøje komfort. Der er stor sandsynlighed for, at du vil se den suse forbi dig på løbeturen. 

- Jeg bruger faktisk min Ultraboost 19 hver dag, men ved sammenligning synes jeg, at Ultraboost 20 er mere end en løbesko, siger en i testpanelet.

Så denne løbesko har derfor en dobbeltfunktion, da den også fungerer til hverdagsbrug, og med den seneste opdatering har Adidas også sørget for at styrke den strømpelignende overdel og gjort den til en højt præsterende løbesko. Og det fungerer!

- Jeg behøver knapt nok at binde dem, de sidder perfekt, siger en testdeltager og en anden stemmer i:

- Ja, de er meget mere stabile end de tidligere versioner, selvom de fortsat er komfortable. Hvordan det er muligt?

Hvis der skal siges noget mindre godt, er det, at de er lidt for bløde i det, hvilket gør det vanskeligt at opretholde de høje hastigheder. På den anden side er de geniale til længere distancer med medium hastighed. Skal du løbe hurtigt og kort, anbefales SL20 fra Adidas eller Adizero Boston i stedet.

Nike Joyride Flyknit

Test af: ,

Velegnet til: Neutrale løbere, der ønsker en behagelig sko til restitutionspasset. 

Det bedste ved skoen: Dæmpningen og det innovative design.

Resumé: Nikes Joyride Run Flyknit debuterede på markedet for lidt mindre end et år siden, men  er allerede blevet lidt af en favorit. Overdelen er tynd og ventilerende, mens den sidder godt og tight på foden.

- Du må ikke gå glip af designet og udseendet, siger en testperson.  

I Joyrides sål er små løse kugler af TPU-plast. De bevæger sig frit og tilpasser støtten og dæmpningen til netop den måde, dine fødder rammer underlaget på.  Det lyder nok umuligt, men den er faktisk god nok.

- Du kan kun elske polstringen. Jeg ville klart vælge disse sko, eller Ultraboost, til restitutionspasset, da mine led er trætte på det tidspunkt, fortæller en testdeltager. 

Ulempen med Joyride er den samme som med Ultraboost - de er muligvis en smule for bløde i det og klarer sig ikke særlig godt til for eksempel intervaltræning eller hurtige løb. Ellers er de true to Nike-størrelse, hvilket betyder, at de er mindre end samme størrelse i sko fra Adidas og Hoka One One. Hvis du tjekker dine andre Nike-sko, kan du købe den samme størrelse.

Nike Renew Run

Test af: ,

Velegnet til: Korte til mellemstore afstande på asfalt, for dig med et neutralt løbstrin.

Det bedste ved skoene: Designet og komforten.

Resumé : Renew Run fra Nike er testens positive overraskelse. Store Nike-ikoner som Pegasus og Air Zoom gør det nemt at glemme de mindre modeller. Renew Run er stilfuld, behagelig og koster meget lidt af en Nike-sko at være, og er det noget, vi kan lide. Gør et kup her!! 

- Jeg elsker disse løbesko! Har aldrig før løbet 10 kilometer i hele mit liv, før jeg gjorde det i min Renew Run!, siger en begejstret testdeltager. 

Dette er en meget neutral løbesko, da der ikke er de mindste antydninger af ekstra støtte ved hælen. Modellen er derfor ikke egnet til dem, der pronerer, men passer meget bedre til dem, der har et neutralt løbetrin.

- De er så bløde og bouncy, at det føles, som om jeg flyver frem! Det føles heller ikke, som spændstigheden bliver svagere, selv efter at jeg har brugt dem i stykke tid - de holder den høje kvalitet  - selv efter, at de er blevet lidt slidte. 

En anden medvirkende årsag til, at løbeskoen byder på  "flyvende løbeskridt" er rullesålen, som findes her. Dét og den bløde dæmpning bidrager til en skånsom landing på hælen eller midt på foden, hvor skoen hurtigt "sparker dig fremad".

- Det skal også nævnes, at skoene er funky, og det er sjovt, at de fås i så mange forskellige farver, siger en testdeltager (som selv er faldet pladask for den hvide version med lyserød hæl).

Sidst, men ikke mindst nævner testpanelet, at Renew Run ventilerer på højeste plan. Ellers er de true to size (ja, til og med af en Nike-sko at være). Med andre ord, kan du købe den samme størrelse, som du har i alle andre mærker.

Herr - New Balance - M1080K10.jpg

Test af: 

Velegnet til: Asfalt, grusveje og skovstier. Bedst til lange pas. 

Det bedste ved skoene: Dæmpningen!

Resumé: Det første løb skal man muligvis vænne sig til, hvis man er vant til at løbe i sko med en anden form for dæmpning, men når du først er kommet i gang er M1080K10 fantastisk.

- Absolut en favorit. Jeg har løbet i en tidligere model før, og jeg kan godt lide begge. Den sidste tur var omkring 13 kilometer, og jeg bemærkede, at skoen virkelig arbejdede med mig hele vejen, siger en testperson, og en anden tilføjer:

- Jeg foretrækker skoen til lidt længere distancer, så jeg virkelig kan udnytte dens fordele.

- Så hvad er fordelene? Det er sandsynligvis ingen hemmelighed, at du køber denne sko på grund af dæmpningen - og derfor er den uovervindelig, ifølge testpersoner.

- Det føles, som om du løber på skyer eller hopper fremad på en fantastisk måde. En følelse, der holder hele vejen til målet, selv over lange afstande. Godt greb og fantastisk afsæt!

- Den soklignende overdel omslutter foden på en tæt, men alligevel behagelig måde, der giver både komfort og stabilitet. Indersålen har ingen direkte funktioner i form af en indbygget støtte, du kan supplere med en indersål, hvis du har brug for ekstra støtte. Skoen går ganske højt op på anklen, hvilket kan forårsage gnavesår. Det kan derfor være en god idé at bruge en høj sok. Ellers får du en dejlig, behagelig favorit til lange sessioner, hvis du klikker denne model hjem!

SHOP HER:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

craft header

Find den perfekte løbejakke til vinteren

2 dagar sedan
Herr - Trailtest.jpg

Stor test af varme vintertights

2 dagar sedan
Salomon Alphacross Blast

Minitest: Salomon Alphacross Blast

3 dagar sedan
Test sport-bh.png

BEDST I TEST! Sportsbh'er 2020

15 oct 2020
Kari Traa underställ

Vælg det rette skiundertøj

14 oct 2020
Header herr.jpg

Vi har testet varme efterårsjakker til ham

08 oct 2020
Test höstjackor

Efterårets varme damejakker, som er bedst i test

06 oct 2020
Dam - Trailtest.png

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

01 oct 2020
Hoka One One header

Bondi - den bedste løbesko til dig med et tungt løbetrin

27 sep 2020
Dam - Header.jpg

Test: Løbesko med meget dæmpning - til hende

22 sep 2020
canada snow

Hold fødderne varme i støvler fra Canada Snow

22 sep 2020
Nike

Find de rigtige løbesko fra Nike

21 sep 2020
Test Björn Borg

Vi tester sæsonens nye løbekollektion fra Björn Borg

21 sep 2020
Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko med høj grad af dæmpning til mænd

21 sep 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood

Sådan finder du den rette dunjakke fra Peak Performance

19 sep 2020
Herr - Header.jpg

Test! Vores bedste indendørssko til floorball

18 sep 2020
Dam - Header.jpg

Test: Bedste floorball-sko til damer

18 sep 2020
Vinterjacka barn

Køb den rigtige vinterjakke til dit barn

16 sep 2020
underställ

Find det rigtige undertøj

15 sep 2020
promenadskor header

Vandtætte vandresko som er bedst i test!

15 sep 2020
virvelvind

Tjek efterårets prisvenlige børnekollektion!

15 sep 2020
nike superrep header

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

14 sep 2020
Tvätta din dunjacka

Sådan vasker du din dunjakke

11 sep 2020
innebandylubbor

Stor test af floorball-stave

11 sep 2020
Test tights med fickor

Test: Bedste træningstights med lommer

10 sep 2020
Adidas

Shop træningstøj efter vejret med Adidas' nye koncept

08 sep 2020
Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 sep 2020
tights

Guide: Køb de rette tights til din træning

05 sep 2020
header

Test: Langærmede træningstrøjer til kvinder

04 sep 2020
långärmade träningströjor test

Test: Langærmede træningstrøjer til mænd

04 sep 2020
Blacc fitness

NEW IN: Squatsikre tights fra Blacc

04 sep 2020
Header.jpg

Test! Årets bedste træningssko til mænd

01 sep 2020
test svarta tights

Test: træningstights, du bare må have

01 sep 2020
Nike Metcon Release

Alt hvad du vil vide om den nye Nike Metcon 6

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer

Test: 2020's bedste træningssko til kvinder

25 aug 2020
nike metcon 6

Test: Så god er den nye træningssko Nike Metcon 6

24 aug 2020
Padelskor dam

Vi tester sæsonens bedste padelsko til damer

20 aug 2020
Kari Traa

Efterårets nye skiundertøj fra Kari Traa

18 aug 2020
jared ward

Bliv høj på endorfiner i Sauconys nye løbesko

13 aug 2020
Shorts

Test: Sorte træningsshorts til ham

12 aug 2020
more news
craft header

Find den perfekte løbejakke til vinteren

Det at løbe er ikke kun en sommersport. Med den rette udrustning kan du løbe udenfor året rundt. Vi hjælper dig med at finde den perfekte vinterløbejakke.

2 dagar sedan
Herr - Trailtest.jpg

Stor test af varme vintertights

Et par forede tights i funktionsmateriale gør at du holder varmen, når du løber om vinteren. Her er de løbetights, som er bedst i test!

2 dagar sedan
Salomon Alphacross Blast

Minitest: Salomon Alphacross Blast

Vores nye outdoor-ambassadører er "løbet af vejen" i Salomons Alphacross Blast. Hvor gode er de nye trailsko?

3 dagar sedan
Test sport-bh.png

BEDST I TEST! Sportsbh'er 2020

Til store og små bryster, med eller uden justerbare stropper og spænder. Læs alt om sæsonens sportsbh'er, der er bedst i test!

15 oct 2020
Kari Traa underställ

Vælg det rette skiundertøj

Alle taler om undertøj i uld - men nogle gange er syntetisk stof faktisk bedre. Vi ved, hvornår du skal vælge polyester fremfor merino.

14 oct 2020
Header herr.jpg

Vi har testet varme efterårsjakker til ham

Temperaturen falder, når dagene bliver kortere. Det er tid til at vælge den nye, varme efterårsjakke. Her er fire nyheder til ham, der er den bedste i test!

08 oct 2020
Test höstjackor

Efterårets varme damejakker, som er bedst i test

Vandafvisende stof og god opvarmningsevne. Her er efterårets varme jakker til hende, der er bedst i test!

06 oct 2020
Dam - Trailtest.png

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

Vores testpanel har løbetrænet i trailsko fra Adidas Salomon, Asics og Saucony. Se hvilke modeller, der er bedst i test!

01 oct 2020
Hoka One One header

Bondi - den bedste løbesko til dig med et tungt løbetrin

Hoka One One's Bondi er velegnet til dem, der vejer lidt mere eller har svært ved at finde den rette løbeteknik. Her er alt, hvad du vil vide om den godt veldæmpede løbesko!

27 sep 2020
Dam - Header.jpg

Test: Løbesko med meget dæmpning - til hende

Løbesko med dæmpning er alfa og omega ved løbepas på asfalt og andre hårde underlag, hvis du skal skåne ben og fødder så meget som muligt. Her er de bløde løbesko for damer, som er bedst i test!

22 sep 2020
canada snow

Hold fødderne varme i støvler fra Canada Snow

Bløde, varme og utroligt behagelige. Her er alt hvad du vil vide om vinterstøvlerne fra Canada Snow.

22 sep 2020
Nike

Find de rigtige løbesko fra Nike

Med Nikes brede udvalg af løbesko kan det være svært at vide, hvilke sko der passer til dig. Her får du hjælp

21 sep 2020
Test Björn Borg

Vi tester sæsonens nye løbekollektion fra Björn Borg

Björn Borg har lige lanceret sin nye løbekollektion ,Running from daylight, og vi har selvfølgelig sat tøjet på prøve. Så godt er det stilfulde tøj til damer og herrer.

21 sep 2020
Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko med høj grad af dæmpning til mænd

Løber du på asfalt kræves en høj grad af dæmpning i dine sko for at du skal få et skånsomt løb. Vi har testet dæmpede løbesko for herrer.

21 sep 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood

Sådan finder du den rette dunjakke fra Peak Performance

Overvejer du også at købe en dunjakke fra Peak Performance? Så følg disse smarte råd for at finde en jakke som sidder perfekt og holder længe!

19 sep 2020