Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko til mænd med høj grad af dæmpning

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony - hvilken løbeskosproducent har de bedste løbesko med meget dæmpning? Lad os dykke ned i mulighederne! 

Hver gang du sætter foden ned i underlaget, belaster du din løbesko og dine led med cirka fire gange din egen kropsvægt. Derfor kan løbning ofte være ret stressende for kroppen, men problemerne kan afhjælpes med et par veldæmpede løbesko. Her har vores testpanel sat sæsonens hotteste herremodeller på prøve.

SHOP HER:

Herr - Hoka One OneClifton 6.jpg

Test af:

Velegnet til: Alt fra mellemlange til lange afstande, for dig med et neutralt løbstrin.

Det bedste ved skoene: Dæmpningen og dens lethed. 

Resumé: Hoka One One er et ret specielt løbemærke, det er ikke nogen stor hemmelighed. Hvis du nogensinde har prøvet en Hoka-sko, vil du sandsynligvis blive solgt med det samme. Med deres store rullesål adskiller de sig fra mængden hvad angår både design og ydelse - noget vores testpanel elsker.

- Inden jeg prøvede at løbe i Clifton 6, havde jeg næsten allerede udelukket den som en mulighed, men efter et par runder tager jeg alt tilbage. Clifton ser lidt klodset ud, men det er det virkelig ikke. Det er meget muligt, at jeg aldrig har løbet i så let en sko før, siger en testdeltager. 

Følelsen af Hoka One One mellemsålen sammenlignes ofte med den fornemmelse man får af en Asics-sko, med den eneste forskel, at Clifton er markant lettere. Mellemsålen er lavet af ultra-let EVA-plast med masser af dæmpning.

- Dæmpningen er meget flot, men jeg føler, at den ikke byder på helt så meget dæmpning som f.eks. Ultraboost modellerne gør, siger en testdeltager. 

Clifton 6 er true to size. Dette betyder, at du kan købe din almindelige skostørrelse uden problemer. Det er også værd at bemærke, at der er plads til en indlægssål, da Clifton er ekstra bred ved hælen. Du, der har flade fødder, vil opleve, at du ikke får den der ubehagelige følelse af at fodbuen falder udover sålens kanter. I modsætning til alle andre sko i testen, så mangler Clifton den "hvepsetalje", som mange løbesko har, og er mere jævn overalt.

Herr - adidas UltraBOOST 20.jpg

Test af: ,

Velegnet til: Restitutionspas samt mellem- til lange distancer for den neutrale løber.

Det bedste ved skoene: Polstringen, polstringen og hm ... måske polstringen?

Resumé: Ultraboost kan være vores mest elskede løbesko, både for dens design og for sin skyhøje komfort. Der er stor sandsynlighed for, at du vil se den suse forbi dig på løberunden, når du spæner byen tynd. 

- Jeg bruger faktisk min Ultraboost 19 hver dag, men til sammenligning synes jeg, at Ultraboost 20 er mere en løbesko, siger en i testpanelet.

Så denne løbesko har derfor en dobbeltfunktion, da den både fungerer til hverdagsbrug, men  med den seneste opdatering har Adidas også sørget for at styrke den strømpelignende overdel for at gøre den til en mere højt præsterende løbesko. Og det fungerer!

- Jeg har næppe brug for at binde dem, men de er stadig stramme, siger en testdeltager og en anden stemmer i:

- Ja, de er meget mere stabile end de tidligere versioner, selvom de er lige så pæne. Hvordan det er muligt?

Hvis der skal siges noget mindre godt, er det, at de er lidt for bløde i det, hvilket gør det vanskeligt at opretholde de høje hastigheder. På den anden side er de geniale til længere distancer med medium hastighed. Skal du løbe hurtigt og kort, anbefales SL20 fra Adidas eller Adizero Boston i stedet.

Herr - Nike Joyride Run Flyknit.jpg

Test af: ,

Velegnet til: Neutrale løbere, der ønsker en behagelig sko til restitutionspasset. 

Det bedste ved skoen: Dæmpningen og det innovative design.

Resumé: Nikes Joyride Run Flyknit debuterede på markedet for lidt mindre end et år siden, men det er allerede blevet lidt af en favorit. Overdelen er tynd og ventilerende, mens den sidder godt og tight på foden.

- Du kan ikke gå glip af designet og udseendet, siger en testperson.  

I Joyrides sål er små løse kugler af TPU-plast. De bevæger sig frit og tilpasser understøttelsen og dæmpningen til netop den måde, dine fødder rammer underlaget, når du løber. Det lyder muligvis umuligt, men den er faktisk god nok.

- Du kan kun elske polstringen. Jeg havde klart valgt disse sko, eller Ultraboost, til restitutionspasset, da mine led er trætte på det her tidspunkt, fortæller en testdeltager. 

Ulempen med Joyride er den samme som med Ultraboost - de er muligvis en smule for bløde i det og klarer sig ikke særlig godt til for eksempel intervalltræning eller hurtige løb. Ellers er de true to Nike-størrelse, hvilket betyder, at de er mindre end samme størrelse i sko fra Adidas og Hoka One One. Hvis du kigger efter i dine andre Nike-sko, kan du købe den samme størrelse, som du finder der.

Herr - Saucony Hurricane 22.jpg

Test af: ,

Velegnet til: Dig, der døjer med overpronation og leder efter en behagelig sko til de lange distancer. 

Det bedste ved skoen: Komforten, uden tvivl.

Resumé: Dette er den model, du skal købe, hvis du værdsætter komfort frem for alt andet. Hurricane 22 er en pronationssko fra Saucony, der er fyldt fuld af blødt materiale indeni. Aldrig vil din fod opnå så behageligt et løb. Ulempen? De har en tendens til at blive lidt varme under løberunden. 

- Jeg får gennemblødte sokker, når jeg løber i disse sko, men de er det værd, siger en testdeltager og en anden er enig:

- Ja, virkelig!! De er seriøst skønne. 

Hurricane-komfort er ikke den samme som i Ultraboost. Mens Ultraboost sidder som en smuk sok omkring foden, er Hurricane en mere klassisk løbesko med ægte pløs og en polstret hælkappe, der giver et godt greb om hælen.

- Den største fordel ved Hurricane-modellen? Energigengivelsen. Jeg tror, jeg får mere respons i fremskridtet end jeg får i de andre modeller, på trods af høj grad af dæmpning.

Hurricane passer faktisk både til neutrale løbere og til dig, der overpronerer, selvom det faktisk er en ren pronationssko. Du vil ikke finde nogen klassisk pronationsforskel, og pronationsstøtten er i stedet placeret længere nede i sålkontruktionen, hvor Saucony placerede lodrette stænger af TPU-plast. Det er dem, der får foden til at springe ind i næste trin, hver gang du sætter din fod ned. Hurricane er lidt stor i størrelsen, så prøv at gå en halv størrelse ned i forhold til, hvad du normalt bruger. 

Herr - Nike Renew Run.jpg

Test af: ,

Velegnet til: Korte til mellemstore afstande på asfalt, for dig med et neutralt løbstrin.

Det bedste ved skoene: Designet og komforten.

Resuméaf : Renew Run fra Nike er testens positive overraskelse. Store Nike-ikoner som Pegasus og Air Zoom gør det nemt at glemme deres mindre modeller. Renew Run er stilfuld, behagelig og koster meget lidt at være en Nike-sko, og er det noget, vi kan lide, så er det at gøre et godt kup! 

- Jeg elsker disse løbesko! Har aldrig før løbet 10 kilometer i hele mit liv, før jeg gjorde det i min Renew Run! siger en begejstret testdeltager. 

Dette er en meget neutral løbesko, da der ikke er de mindste antydninger af ekstra støtte ved hælen. Modellen er derfor ikke egnet til dem, der pronerer, men passer derimod meget bedre til dem, der har et neutralt løbetrin.

- De er så bløde og bouncy, at det føles som om jeg flyver frem! Det føles heller ikke, som gengivelsen bliver forværret, selv efter jeg har brugt dem i stykke tid, de holder den høje kvalitet selv efter de er blevet lidt slidte. 

En anden medvirkende årsag til løbeskoen byder på et flyvende løbeskridt skyldes rullesålen, som findes hos denne løbesko. Dét og den bløde dæmpning bidrager til en blød landing på hælen eller midt på foden, hvor skoen hurtigt sender dig hen til fronten af foden for et hurtigt fremskud. 

- Det skal også nævnes, at skoene er funky, og det er sjovt, at de fås i så mange forskellige farver, siger en testdeltager (som selv er faldet pladask for den hvide version med lyserød hæl).

Sidst men ikke mindst vil testpanelet nævne, at Renew Run ventilerer på højeste plan, især i sammenligning med Hurricane modellen. Ellers er de true to size (ja, endda for at være en Nike-sko). Med andre ord, kan du købe den samme størrelse, som du har i alle andre mærker.

SHOP HER:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Saucony Triumph 18

Derfor skal du løbe i den nye Triumph 18 fra Saucony

15 timmar sedan
Asics GEL-Kayano 27

Den bedste pronationssko fra Asics: Den nye GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header

Test: Så god er den nye Nike Free Metcon 3 træningssko

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til kvinder og mænd

24 jun 2020
Adidas supernova header

Adidas Supernova: overkommelig løbesko med høj kvalitet

22 jun 2020
charlotte och pär header

Test: De top 3 bedste løbesko fra Asics

17 jun 2020
sandaler header

Sommertest: Trendy sandaler til hende 2020

17 jun 2020
Herr - Header.jpg

Bedst i test: Trendy sandaler til mænd

17 jun 2020
Test bikini

Test: Find den rigtige bikini til din kropstype

09 jun 2020
daddräkt simning

Test: Badedragter til træne- og konkurrencesvømning

09 jun 2020
Birkenstock

Sæsonens sandaltendenser fra Birkenstock

08 jun 2020
Birkenstock

Kan jeg vaske mine sandaler i maskinen?

08 jun 2020
ub primeblue

Her er Adidas Ultraboost i genanvendt plast!

08 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbetrøjer til mænd 2020

05 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbesko til salg - med topkarakter!

04 jun 2020
pegasus 37

Test: Så god er den nye Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg

Stor test af træningstoppe

04 jun 2020
Badbyxor badshorts

Sommerens 9 hotteste badeshorts

04 jun 2020
Header.jpg

Vandtæt test: UV-beskyttende dragter til børn

02 jun 2020
Sommarrea barn

De bedste fund til børnene fra sommerens udsalg

01 jun 2020
Sommarrea herr

Til ham: Find tøj, sko og udstyr med vores sommersalg

01 jun 2020
Sommarrea dam

Til hende: Tøj og sko fra vores store sommerudsalg

01 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg

Maksimer tempoet med Saucony's nye løbesko Endorphin Pro

01 jun 2020
nike pegasus 37 header

Max behagelig dæmpning i den nye Nike Pegasus 37

30 may 2020
löparshorts header

Vores bedste løbeshorts til ham og hende

28 may 2020
Test tenniskjol

5 tennisnederdele som er bedst i test 2020

28 may 2020
fila header

Derfor er et par sneakers fra Fila det mest stilfulde valg denne sommer

27 may 2020
Header.jpg

Test: Fodboldstøvler til juniors 2020

27 may 2020
Merrells trailskor

Test: Trailsko til kvinder og mænd fra Merrell

27 may 2020
Blacc yoga

Lær at shoppe smart med Sportamors materialeguide

26 may 2020
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi elsker sæsonens sneakers fra New Balance

26 may 2020
Better Bodies träningstights

Guide: Find de helt rigtige træningstights fra Better Bodies

26 may 2020
Underkläder träning

Træn i det rigtige undertøj - og undgå gnavesår

25 may 2020
React Miler NY

Løb længere med Nike React Miler

22 may 2020
korta tights

Test: Korte træningstights til kvinder 2020

20 may 2020
New Balance skor

Køb de rigtige løbesko fra New Balance

20 may 2020
Asics GT-2000

Sats på Asics løbesko, hvis du pronerer

20 may 2020
Dam - Header.jpg

Test: Løbesko med meget dæmpning til hende

19 may 2020
Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko til mænd med høj grad af dæmpning

19 may 2020
Nike yoga infinalon header

Yoga uden grænser i Nike Infinalon

19 may 2020
more news
Saucony Triumph 18

Derfor skal du løbe i den nye Triumph 18 fra Saucony

Stødabsorberende mellemsål, stram hælkappe og en berusende løbefornemmelse - her er grundene til, at du skal løbe i den nye ny løbesko Triumph 18 fra Saucony.

15 timmar sedan
Asics GEL-Kayano 27

Den bedste pronationssko fra Asics: Den nye GEL-Kayano 27

En pronationssko, der både er superstabil og har meget dæmpning - er det overhovedet muligt? Sig hej til den nye Asics GEL-Kayano 27.

02 jul 2020
Free metcon 3 header

Test: Så god er den nye Nike Free Metcon 3 træningssko

Boxjump, squats, rebklatring og wallballs - Free Metcon 3 kan klare alt. Læs testpanelets anmeldelse af den nye træningssko.

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til kvinder og mænd

Testpanelbedømmelse: Høj kvalitet til billige penge. Vi taler om den nye løbesko Supernova fra Adidas!

24 jun 2020
Adidas supernova header

Adidas Supernova: overkommelig løbesko med høj kvalitet

Her er løbesko til dem, der leder efter høj kvalitet uden at skulle koste skjorta! Læs mere om Adidas 'nye Supernova.

22 jun 2020
charlotte och pär header

Test: De top 3 bedste løbesko fra Asics

Vi har fået hjælp fra to superløbere til at vælge de bedste løbesko fra Asics - til kvinder og mænd. Læs testen for at finde ud af svaret!

17 jun 2020
sandaler header

Sommertest: Trendy sandaler til hende 2020

Det er endelig tid til at teste sandaler fra Birkenstock, Cruz og Axelda. Se modellerne til sommerens hedeste dage, der er de bedste i test!

17 jun 2020
Herr - Header.jpg

Bedst i test: Trendy sandaler til mænd

Sommer = åbne sko! Og hvad er bedre end et par trendy sandaler eller hjemmesko? Tjek vores test af sæsonens favoritter til de mandlige fødder!

17 jun 2020
Test bikini

Test: Find den rigtige bikini til din kropstype

Vi har ladet kvinder med forskellige kropstyper teste forskellige bikinisæt fra Waikani Beachwear. Her bringer vi deres mening om sommerens modeller!

09 jun 2020
daddräkt simning

Test: Badedragter til træne- og konkurrencesvømning

Vil du hav din svømmetræning det til næste niveau? Så er det på tide at investere i en funktionel badedragt. Her er de professionelles bedste tips. Læs vores test om år 2020's bedste modeller!

09 jun 2020
Birkenstock

Sæsonens sandaltendenser fra Birkenstock

Med komfort og holdbarhed er der stort set ingen der er gået glip af Birkenstocks populære sandaler. Sådan ser sandaltendenser i 2020 ud!

08 jun 2020
Birkenstock

Kan jeg vaske mine sandaler i maskinen?

At pleje ens sommersko kan være lettere sagt end gjort. Her er Birkenstock-eksperternes bedste tips til at holde dine sandaler friske!

08 jun 2020
ub primeblue

Her er Adidas Ultraboost i genanvendt plast!

Nu fås Adidas' elskede løbesko Ultraboost i en holdbar udgave bestående af hele 40% genanvendt polyester. Lær mere her!

08 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbetrøjer til mænd 2020

Løbesæsonen har, uden de mindste tvivl, meldt sin ankomst, og så er det jo på tide at opdatere garderobeskabet med nyt løbetøj. Her er årets bedste løbetrøjer, testet af vores superhurtige testpanel!

05 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbesko til salg - med topkarakter!

Nogle af panelets favoritter er i øjeblikket på vores Summer Sale. Her er de bedste løbesko til salg til kvinder og mænd.

04 jun 2020