Dam - Header.jpg

Test: Vores bedste pronationssko til damer

Vi har testet sæsonens bedste pronationssko til hende. Her er de stabile løbesko fra Asics, Saucony, Nike, Adidas og Hoka One One, som vores testpanel var begejstrede for.

At pronationere når du løber, betyder, at vinklen på enten knæ- eller fodleddene roterer indad. Pronation kan forårsage belastningsskader, der er vanskelige at overvinde. Den nemmeste måde er at stoppe problemet, før det bliver værre. Et par robuste løbesko stopper pronationen gennem en såkaldt pronationsstøtte, så du sikkert løbe sikkert under løbet. Her er vores bedste pronationssko til hende!

Ved du allerede, hvilke sko du skal bruge?

#1. Meget af det meste

DAM - Hoka One One Gaviota 2.jpg

Test: ,

Fås i farverne:  og 

Passer dig som ... med medium eller meget pronation er på udkig efter en godt dæmpet og let løbesko til mellemlang og lang afstand. Sammen med Asics GT-1000 (se nedenfor) er dette en af de hurtigere løbesko i testen.

Konklusion: Det allerførste, som testpanelet bemærker, er, at hælkappen er noget stiv. Derfor skal du have lidt tålmodighed med Gaviota og slappe af med din gamle løbesko to gange, før du skifter helt over til den nye måde. På den måde undgår du at få vabler og gnavesår. 

- Gaviota har et medium pronationsstøtte, som støtter mine led, når jeg løber. Den største forskel mellem det og andre pronationssko, jeg testede, er, at Hoka One One arbejder mere med bredden på sålen, siger en testdeltager. 

Hoka One Ones løbesko er kendt for den ekstra brede sål og Gaviota 2 er ingen undtagelse. Den bidrager blandt andet med ekstra støtte som passer dig med medium eller høj pronation. På bagsiden af hælen er skoen også lidt ekstra kompakt. Det gør det umuligt for foden at falde indad, tænker testpanelet.

- Jeg testede dem på både grusstier og asfalt og synes, at dæmpningen lever op til alle forventninger. På den anden side bliver terrænet mere kuperet, så sålen kan føles lidt klodset.

På trods af maksimal stabilitet, god dæmpning og en åndbar overdel i mesh, er løbeskoens lethed den mest imponerende på testpanelet. Gaviota vejer absolut intet takket være den lette EVA: mellemsålen. Sidst men ikke mindst får de pluspoint til designet, der føles rigtigt i tiden, med den stærke sål og forårfarve!

#2. Maksimal komfort og dæmpning

DAM - Saucony Hurricane.jpg

Test: ,

Fås i farverne:   og 

Passer dig som ... er ude efter en behagelig løbesko med maksimal pronationsstøtte, der passer til både lette løbestier og asfalt, takket være blød dæmpning.

Konklusion: Det er hovedsageligt for at tage del i komforten, at du skal købe denne løbesko fra Saucony. Hurricane er mærkets stabile modstykke til den neutrale løbesko , der sælges år efter år. Vores testpanel forstår godt hvorfor!

- Dette er første gang, jeg testede Sauconys løbesko, og jeg har virkelig fået en ny favorit! Skoen har alt, hvad du kunne ønske dig, god støtte og stabilitet, perfekt til mig, der pronerer, mens den har en rigtig god pude og er meget behagelig, siger en nyfrelst testdeltager. 

Med denne udgave af Hurricane 22 har Saucony foretaget en fuldstændig vending og helt opgivet den traditionelle pronationskile, som blandt andet findes i Gaviota fra Hoka One One. I stedet anvendes lodrette stave af TPU, som findes længere nede i sålstrukturen. Dette betyder, at pronationsstøtten først aktiveres under komprimering, det vil sige ved hvert løbetrin. En anden stor fordel ved TPU er, at det er slags plast, der anses for at give den bedste energigengivelse.

- Sålen har meget god dæmpning og giver god energi til fremskridtet siger en testdeltager og tilføjer:

- Pronationsstøtten er også utroligt god, og skoen sidder meget godt rundt på hælen og føles som om den er limet på foden. 

Hurricane 22 får 10 point for komfort, og det er det værd! Foden føles behageligt inde i skoen, især ved den bløde hælkappe. Designet er denne løbeskos eneste minus - er det ikke lidt for stilrent? Ellers har testpanelet intet andet end ros at give.

#3. Asics - et kvalitetsstempel i sig selv

DAM - ASICS GT-1000 9.jpg

Test: ,

Fås i farverne: ,  og 

Passer dig som ... søger en let pronationsstøtte i form af en klassisk højde ved foden, samt blød dæmpning til hårde overflader og lange distancer. Dette er også den løbesko i testen, som panelet føler giver den hurtigste følelse.

Konklusion: Asics er et af de mærker, du tester én gang og derefter forbliver trofast mod hele dit liv. GT-1000 9 kan prale af den ikoniske GEL-pude, der er blevet en af Asics mange signaturtegn, men det, der imponerer først, er evnen til at ventilere.

- Noget, som jeg tydeligt bemærker, er, at jeg løber i modvind mærker, hvordan det blæser lige gennem overdelen. En ventilationsevne gør modellen perfekt til forår og sommerløb, bemærker en testperson. 

Skoens fodbuen er let hævet og giver pæn støtte til dig med mellem pronation. I det øjeblik testpanelet sætter foden ned, så er det som om hælkappen limer den til løbeskoen. Selvom Asics GT-1000 9 sidder som smurt, så bliver det aldrig ubehageligt, men bidrager hovedsageligt til endnu bedre stabilitet. 

- Jeg vil sige, at skoen passer til de fleste overflader og også asfalt, da GEL-sålen får det til at føle som om, at løbetrinene er lette i det, og at jeg næsten flyver fremad.

Det responsive GEL-design er en af de største fordele ved denne model. Du kan også finde det i flere andre Asics-løbesko - i blandt andet og . En anden ting, som løbeskoene desværre har fælles, er, at stoffet på indersiden af hæljakken er noget skrøbeligt. Sokker i syntetisk materiale anbefales for at reducere slid. På trods af denne lille bagatel, så er Asics GT-1000 9 den bedste pronationssko ifølge testpanelet og får hele 9,4 i samlet karakter!

#4. Flot som en sneaker

DAM - Nike Structure 22.jpg

Test: ,

Fås i farverne: ,  og 

Passer dig som ... har en let pronation, men ikke har behov for en større støtte. De er også perfekte at bruge som sneakers!

Konklusion: Oj, oj, oj - de her sko giver vist lidt gnavesår i starten, inden de er løbet helt til. De kræver derfor, at du løber dem rigtigt til inden de sidder optimalt, så sørg for at skifte ud med dine gamle sko i starten for at undgå vabler på hælen. Når den første stivhed afværges, er de imidlertid komfortable.

- Sålen føles behagelig at løbe på, den giver stabilitet og støtte på indersiden af foden, men er lidt blødere på ydersiden af foden, og den gør den behagelig at løbe i, siger en testdeltager. 

Disse Nike-sko er tand større end andre Nike-løbesko, så gå halvdelen af den størrelse, du normalt har i dine Nike-sko ned, så skoen sidder som limet på foden. 

- Structure 22 er lidt stiv, ligesom mange pronationssko er. Stivheden forhindrer dig i at falde indad i dit løbetrin.

Overdelen ånder godt gennem løberpasset. Structure 22 passer dig med brede fødder, som ellers kan være vanskelige at finde. Især tåboksen er meget bred, så der er god plads til tæerne. Testpanelet giver også et stort plus for skoens design, som er intet mindre end vidunderligt.

- De er så sygt dejlige, at jeg også bruger dem til gåture og som hverdagssneakers, siger en testdeltager. 

Sidst men ikke mindst, så er dette et par meget lette løbesko fra Nike, hvilket betyder, at dine fodled ikke bliver trætte efter et par kilometer. Hvis du leder efter mere stabile løbesko fra Nike, kan du også tjekke ind , for hurtig løb og sprints!

#5. Fleksibel løbesko med innovativ sål

DAM - Nike Joyride Dual Run.jpg

Test: ,

Fås i farverne: , ,  og 

Passer dig som ... har en let pronation og leder efter en let løbesko med meget dæmpning, til at løbe på asfalt eller løbebånd.

Konklusion: Ingen anden løbesko har en mellemsål som Joyride Dual Run fra Nike (undtagen den neutrale modsætning, nemlig ). Inde i selve sålen findes små, små kugler af TPU. Derinde kan de bevæge sig frit og tilpasse sig dit særlige løbetrin, og hvordan du belaster skoen.

- Den første ting, jeg bemærker, er, at Joyride er noget svært at få på. Jeg tænkte først på at løbe i bomuldssokker, men jeg havde ikke held med det, da strømperne klumpede sig sammen. Efter det tredje forsøg gav jeg op og skiftede til stramme træningssokker, siger en testdeltager. 

Inde i denne løbesko er en slags stram strømpe, som giver en optimal pasform. Når de er på, sidder de som en drøm, og snøringen føles næsten unødvendig.

- Den anden ting, jeg bemærker, er, hvor pæne de er. Dæmpningen er ekstremt blød, og for at være sådan en blød sko er energiafkastet også overraskende god.

Mange løbesko med meget dæmpning har en tendens til at føles klodset, men det er ikke tilfældet med Joyride, som er ret fleksibel til både lettere former for intervaller og til at løbe indendørs i fitnesscentret. Det eneste, der sænker vurderingen af denne Nike-sko er, at den ikke er mere stabil i de. Du, der har en grovere pronation, bør overveje en indersål. På trods af dette bliver den endelige karakter høj, hovedsageligt på grund af komforten!

#6. Vores allesammens favoritdæmpning 

DAM - adidas Solar Boost ST 19.jpg

Test: ,

Fås i farverne: ,  og 

Passer dig som ... har medium pronation, der er forelsket i Adidas boost-dæmpningen og nægter at bruge nogen anden løbeskosserie til mængdetræningen.

Konklusion: Boost i navnet på Solar Boost ST er den populære mellemsål, der findes blandt andet i , og   Ud over at blive rost for sin høje komfort, har Boost-sålen flere fordele, såsom at dæmpningen ikke forværres over tid, da materialet er lavet af holdbart TPU.

- Jeg kunne godt lide skoen fra første trin, men var en smule kritisk, da jeg så den første gang og syntes, den så meget flad ud. Så snart jeg begynder at løbe, føles Solar Boost ST virkelig godt!

For at være en løbesko med en masse pude giver Solar Boost ST ligesom Joyride uventet en masse energi tilbage til trinnet, og på den front er Solar Boost ST endnu skarpere. Selvom dette er en løbesko til mængdetræning, så føles den relativt hurtig.

- Det føles virkelig som om jeg får et ekstra skub ved hjælp af sålen, især på hårde overflader som asfalt. Grebet er også perfekt!

Som alle Adidas løbesko har Solar Boost ST en gummi ydersål fra Continetal bildækproducenten. Derfor er det ikke overraskende, at du får det maksimale greb på asfalt - som tørt og vådt. Sidst men ikke mindst ønsker testpanelet at gøre opmærksom på ventilationsevnen, som er en af en lang række fordele!

SHOP NU:

LÆS MERE:

LÆS MERE:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Saucony Triumph 18

Derfor skal du løbe i den nye Triumph 18 fra Saucony

14 timmar sedan
Asics GEL-Kayano 27

Den bedste pronationssko fra Asics: Den nye GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header

Test: Så god er den nye Nike Free Metcon 3 træningssko

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til kvinder og mænd

24 jun 2020
Adidas supernova header

Adidas Supernova: overkommelig løbesko med høj kvalitet

22 jun 2020
charlotte och pär header

Test: De top 3 bedste løbesko fra Asics

17 jun 2020
sandaler header

Sommertest: Trendy sandaler til hende 2020

17 jun 2020
Herr - Header.jpg

Bedst i test: Trendy sandaler til mænd

17 jun 2020
Test bikini

Test: Find den rigtige bikini til din kropstype

09 jun 2020
daddräkt simning

Test: Badedragter til træne- og konkurrencesvømning

09 jun 2020
Birkenstock

Sæsonens sandaltendenser fra Birkenstock

08 jun 2020
Birkenstock

Kan jeg vaske mine sandaler i maskinen?

08 jun 2020
ub primeblue

Her er Adidas Ultraboost i genanvendt plast!

08 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbetrøjer til mænd 2020

05 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbesko til salg - med topkarakter!

04 jun 2020
pegasus 37

Test: Så god er den nye Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg

Stor test af træningstoppe

04 jun 2020
Badbyxor badshorts

Sommerens 9 hotteste badeshorts

04 jun 2020
Header.jpg

Vandtæt test: UV-beskyttende dragter til børn

02 jun 2020
Sommarrea barn

De bedste fund til børnene fra sommerens udsalg

01 jun 2020
Sommarrea herr

Til ham: Find tøj, sko og udstyr med vores sommersalg

01 jun 2020
Sommarrea dam

Til hende: Tøj og sko fra vores store sommerudsalg

01 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg

Maksimer tempoet med Saucony's nye løbesko Endorphin Pro

01 jun 2020
nike pegasus 37 header

Max behagelig dæmpning i den nye Nike Pegasus 37

30 may 2020
löparshorts header

Vores bedste løbeshorts til ham og hende

28 may 2020
Test tenniskjol

5 tennisnederdele som er bedst i test 2020

28 may 2020
fila header

Derfor er et par sneakers fra Fila det mest stilfulde valg denne sommer

27 may 2020
Header.jpg

Test: Fodboldstøvler til juniors 2020

27 may 2020
Merrells trailskor

Test: Trailsko til kvinder og mænd fra Merrell

27 may 2020
Blacc yoga

Lær at shoppe smart med Sportamors materialeguide

26 may 2020
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi elsker sæsonens sneakers fra New Balance

26 may 2020
Better Bodies träningstights

Guide: Find de helt rigtige træningstights fra Better Bodies

26 may 2020
Underkläder träning

Træn i det rigtige undertøj - og undgå gnavesår

25 may 2020
React Miler NY

Løb længere med Nike React Miler

22 may 2020
korta tights

Test: Korte træningstights til kvinder 2020

20 may 2020
New Balance skor

Køb de rigtige løbesko fra New Balance

20 may 2020
Asics GT-2000

Sats på Asics løbesko, hvis du pronerer

20 may 2020
Dam - Header.jpg

Test: Løbesko med meget dæmpning til hende

19 may 2020
Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko til mænd med høj grad af dæmpning

19 may 2020
Nike yoga infinalon header

Yoga uden grænser i Nike Infinalon

19 may 2020
more news
Saucony Triumph 18

Derfor skal du løbe i den nye Triumph 18 fra Saucony

Stødabsorberende mellemsål, stram hælkappe og en berusende løbefornemmelse - her er grundene til, at du skal løbe i den nye ny løbesko Triumph 18 fra Saucony.

14 timmar sedan
Asics GEL-Kayano 27

Den bedste pronationssko fra Asics: Den nye GEL-Kayano 27

En pronationssko, der både er superstabil og har meget dæmpning - er det overhovedet muligt? Sig hej til den nye Asics GEL-Kayano 27.

02 jul 2020
Free metcon 3 header

Test: Så god er den nye Nike Free Metcon 3 træningssko

Boxjump, squats, rebklatring og wallballs - Free Metcon 3 kan klare alt. Læs testpanelets anmeldelse af den nye træningssko.

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til kvinder og mænd

Testpanelbedømmelse: Høj kvalitet til billige penge. Vi taler om den nye løbesko Supernova fra Adidas!

24 jun 2020
Adidas supernova header

Adidas Supernova: overkommelig løbesko med høj kvalitet

Her er løbesko til dem, der leder efter høj kvalitet uden at skulle koste skjorta! Læs mere om Adidas 'nye Supernova.

22 jun 2020
charlotte och pär header

Test: De top 3 bedste løbesko fra Asics

Vi har fået hjælp fra to superløbere til at vælge de bedste løbesko fra Asics - til kvinder og mænd. Læs testen for at finde ud af svaret!

17 jun 2020
sandaler header

Sommertest: Trendy sandaler til hende 2020

Det er endelig tid til at teste sandaler fra Birkenstock, Cruz og Axelda. Se modellerne til sommerens hedeste dage, der er de bedste i test!

17 jun 2020
Herr - Header.jpg

Bedst i test: Trendy sandaler til mænd

Sommer = åbne sko! Og hvad er bedre end et par trendy sandaler eller hjemmesko? Tjek vores test af sæsonens favoritter til de mandlige fødder!

17 jun 2020
Test bikini

Test: Find den rigtige bikini til din kropstype

Vi har ladet kvinder med forskellige kropstyper teste forskellige bikinisæt fra Waikani Beachwear. Her bringer vi deres mening om sommerens modeller!

09 jun 2020
daddräkt simning

Test: Badedragter til træne- og konkurrencesvømning

Vil du hav din svømmetræning det til næste niveau? Så er det på tide at investere i en funktionel badedragt. Her er de professionelles bedste tips. Læs vores test om år 2020's bedste modeller!

09 jun 2020
Birkenstock

Sæsonens sandaltendenser fra Birkenstock

Med komfort og holdbarhed er der stort set ingen der er gået glip af Birkenstocks populære sandaler. Sådan ser sandaltendenser i 2020 ud!

08 jun 2020
Birkenstock

Kan jeg vaske mine sandaler i maskinen?

At pleje ens sommersko kan være lettere sagt end gjort. Her er Birkenstock-eksperternes bedste tips til at holde dine sandaler friske!

08 jun 2020
ub primeblue

Her er Adidas Ultraboost i genanvendt plast!

Nu fås Adidas' elskede løbesko Ultraboost i en holdbar udgave bestående af hele 40% genanvendt polyester. Lær mere her!

08 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbetrøjer til mænd 2020

Løbesæsonen har, uden de mindste tvivl, meldt sin ankomst, og så er det jo på tide at opdatere garderobeskabet med nyt løbetøj. Her er årets bedste løbetrøjer, testet af vores superhurtige testpanel!

05 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbesko til salg - med topkarakter!

Nogle af panelets favoritter er i øjeblikket på vores Summer Sale. Her er de bedste løbesko til salg til kvinder og mænd.

04 jun 2020