Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

Dybe vandpytter og mudderpøle er ofte årsagen til at børn elsker efteråret. For forældrene derimod, ja det er ikke helt så sjovt. Sportamores lille testpanel har prøvet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlerne som er bedst i test!

Hvis det første du tænker på, når efteråret nærmer sig, er vandpytter og mudder, så er du sikkert småbarnsforældre. At holde børnene tørre er en udfordring og at holde gummistøvlerne friske er en anden - men første step er at købe støvlerne. Nogle tips til det projekt kommer der lige her. 

Skal børn have samme størrelse gummistøvler som med en normal sko?

– Ja, selve størrelsen spiller ikke nogen rolle. Vi plejer at anbefale mellem 10 og 15 millimeters plads foran på forår- og sommerstøvler. Til efteråret siger vi i stedet mellem 15 til 20 millimeter, så der er plads til et par tykke strømper. Bare ikke køb alt for store gummistøvler for at de så kan holde længere. En støvle sidder ikke lige så tight omkring foden, da man ikke kan justere på den, så en for stor størrelse bliver alt for stor, siger Johan Elvstrand fra mærket 

Hvordan plejer jeg bedst et par gummistøvler? 

– Det bedste er at tørre gummistøvlerne af med en lunkent vand når de bliver mudret til, men det er heller ikke en dårlig ide at pudse efter med silikone. Viking sælger en spray som er lavet til netop det, hvilket gør at skidtet nemmere glider af samt at gummiet holder længere. 

Bør jeg imprægnere gummistøvler? 

– Nej. Det behøver du ikke at gøre med en rigtig gummistøvle. Den er vandtæt. At smøre med silikone hjælper mod snavs, men det gør ikke noget ekstra for at sikre at de er vandtætte.

Kan jeg vaske gummistøvler i vaskemaskinen?

– Ja, det går. Gør det med en lav temperatur, ikke over 30 grader, og kør med et program til håndvask eller uld. Nu er vask i vaskemaskinen mest for at opfriske den indre del af støvlen, da du bare kan tørre ydersiden af. Sørg for at der heller ikke er for høj varme i tørreskabet, når du tørrer gummistøvlerne, da gummiet ellers sprækker. For at undgå risikoen for det, kan du bare proppe nogle aviser ned i støvlerne, det fungerer udmærket. 

Her er minipanelets mening om gummistøvlerne fra Viking: gummistövel 1 dk

Model: .

Børn/unge: Ja/nej.

Findes i farverne:  og .

Vejledende pris: 299 kroner.

Størrelse: Gummistøvlerne Drape Baby Boots er true to size og du kan med sikkerhed købe den størrelse, som dit barn plejer at bruge med sine hverdagssko. 

Bredde: Med selve bredden er de en smule bredere hvis man sammenligner med en normal sko, men ikke sammenlignet med andre gummistøvler. 

Vægt: Desværre vejer Drape Baby Boots en helt del, også i sammenligning med de andre modeller i testen. Det er derimod ikke noget som forstyrrer nævneværdigt meget og generer derfor hverken bevægelser eller leg. 

Fleksibilitet: Nu er gummistøvler ikke verdens mest smidige sko, men netop den her model fra Viking er faktisk relativ fleksibel og sikrer sig derfor hele 7 point af vores lille testpanel. 

Skaft: Det er en høj gummistøvle, hvilket er et stort plus på de rigtigt ruskende regnvejsdage. Heller ikke plask i de dybeste vandpytter vil være en udfordring her! 

Opsummering: Findes der noget sødere end et par i gule gummistøvler en regnfuld efterårsdag? Drape Baby Boots har et sødt dråbemønster som sammen med den forfriskende farve kan løfte hvilket som helst humør! Udover det har de en fin højde og en ekstra grov sål. Ikke en eneste dråbe vil finde sin vej ind bag den søde facade, men den tykke sål gør som sagt at gummistøvlen her vejer lidt mere end andre. Trods det, så er det lille testpanel virkelig godt tilfredse. Måske du vil behøve at skulle gemme den her væk til tider, så den ikke også bliver brugt i strålende solskinsvejr. 


gummistövel 2 dk

Model: .

Børn/unge: Ja/ja.

Findes i farverne: , , ,  & 

Vejledende pris: 349 kroner. 

Størrelse: Ligesom med modellen herover er gummistøvlen Jolly true to size. Køb samme størrelse som du normalt køber til dit barn.  

Bredde: Det her er en bred gummistøvle som efterlader godt med plads til ekstra strømper, men der findes også en vis risiko for at dit barns fod vil glide rundt, hvis du ikke køber den rette størrelse. Kig derfor gerne en ekstra gang på størrelseguiden, hvis du er i tvivl! 

Vægt: Til forskel fra Drape Baby Boots er gummistøvlen Jolly slet ikke særlig tung. Det er en velkommen overraskelse som muliggør endnu højere hop i vandpytterne. 

Fleksibilitet: Også den her model fra Viking er virkelig fleksibel og bøjer let. Det er værdsat når støvlerne skal stoppes indenunder regnbukserne. 

Skaft: Jolly er lidt længere end Drape Baby Boots, måske endda lidt længere end hvad gummistøvler generelt er.

Opsummering: Designet på den her støvle er særdeles retro - ja, i hvert fald hvis man spørger forældrene. Da Sportamores lille testpanel bliver stillet spørgsmål, konstateres det bare at den er superfin. Modellen Jolly er en super klassisk gummistøvle hvis udseende er en smule mere rosa end hvad den ser ud til at være på billederne. Til forskel fra dens kollegaer fra samme mærke, så er den mat i sin finish men det spiller selvfølgelig ingen rolle for graden af vandtæthed. Ligesom testens andre modeller så holder Jolly dit barns fødder helt tørre og under de rigtigt kolde efterårsdage findes der også plads til at have ekstra strømper på. Stoffet er blødt, behageligt og hurtigttørrende, hvilket gør Jolly til en favorit i både de mindstes og forældrenes øjne!


gummistövel 3 dk

Model: .

Børn/unge: Nej/ja.

Findes i farverne:  & .

Vejledende pris: 449 kroner. 

Størrelse: Mira gummistøvlerne er en smule mindre i størrelsen, så det vil være en god ide enten at besøge mærkets størrelsesguide eller bestille to forskellige størrelser til test derhjemme. 

Bredde: I bredden er de ligesom Jolly støvlen en smule større, men ikke unormalt bredde for netop et par gummistøvler.  

Vægt: Når det kommer til at løbe rundt og lege, er den her model helt perfekt. Mira vejer ligeså lidt som Jolly! 

Fleksibilitet: Desværre er den her støvle ikke helt så fleksibel som de andre modeller, men overdrevet stiv er den heller ikke. Du kan sagtens proppe støvlerne ind under regnbukserne uden problemer. 

Skaft: Præcis som med Drape Baby Boots er Mira en virkelig høj model som er perfekt til de dybeste af dybe vandpytter. Gummistøvlernes højde gør også at regnbukserne kan glide en del op langs støvlens skaft, uden at det faktisk bliver et problem. 

Opsummering: Den her støvle har et betydeligt mere "voksen" design og minder en helt del om en normal damestøvle. Udover at skaftet er højere end hvad det normalt er til børn, så er den også mere indsnævret omkring anklen. Da den minder om en voksensstøvle, så synes visse af børnene i det lille testpanel, at støvlen er ekstra god - måske dette værdsættes af flere børn som gerne vil klæde sig ligesom sin mor. Ellers er der et godt greb i Miras sål og ligesom med alle af Vikings modeller, så er støvlen helt vandtæt. En skam at der ikke findes flere farver at vælge imellem, men på den anden side så føles den her gule farve som et ganske åbenlys valg på en kedelig efterårsdag! 

LÆS MERE:

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

dunjacka

Sådan vasker du din dunjakke

Alldeles nyss
birkenstock

Forskellene mellem Birkenstocks sandaler

Alldeles nyss
Reebok Nano 9.0 nya färger

Endelig! Nye farver på Reebok CrossFit Nano 9.0

4 dagar sedan
HEADER_W.jpg

Test: Træningstøj til gravide

4 dagar sedan
Header-3.jpg

BEDST I TEST! Sports-bh'er 2020

5 dagar sedan
Tvätta träningsskor

Sådan vasker du dine træningssko

20 jan 2020
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

16 jan 2020
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

16 jan 2020
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

17 dec 2019
Nike Metcon

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

16 dec 2019
Handskar barn

Guide: Find de rigtige handsker til dit barn

16 dec 2019
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

12 dec 2019
ENG_W.png

Test af sæsonens bedste skijakker til hende

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Skredsikre vintersko med pigge

10 dec 2019
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

10 dec 2019
Icebug kängor och skor

Gå sikkert i pigsko fra Icebug

09 dec 2019
ENG_W.png

Vores pulsure som er bedst i test!

06 dec 2019
test tofflor header

Hyggelig test: Hjemmesko til hende og ham

04 dec 2019
header julbild

Sportamore julegavetips til hele familien

03 dec 2019
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug

Køb støvler i julegave - stor gaveguide

02 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du bruge rygbeskyttelse på pisterne

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
more news
dunjacka

Sådan vasker du din dunjakke

Den ultimative oversigt over alt det, du skal tænke på, når du vasker din dunjakke. 10 gode råd!

Alldeles nyss
birkenstock

Forskellene mellem Birkenstocks sandaler

Birkenstock er manges favoritsandaler. De klassiske sandaler bliver aldrig umoderne, men har du styr på, hvordan de forskellige modeller adskiller sig?

Alldeles nyss
Reebok Nano 9.0 nya färger

Endelig! Nye farver på Reebok CrossFit Nano 9.0

Nano er CrossFit-sko med stor S, og nu er den landet hos Sportamore i nye, friske farver! Tjek opdateringen og læs mere om superskoen.

4 dagar sedan
HEADER_W.jpg

Test: Træningstøj til gravide

At du er gravid, betyder ikke, at du skal stoppe med at træne - tværtimod! At motionere under graviditet er godt for både dig og din baby. Vores gravide testpanel har svedt i træningstøj fra Blacc.

4 dagar sedan
Header-3.jpg

BEDST I TEST! Sports-bh'er 2020

Til store og små bryster, med eller uden justerbare stropper og knapper. Læs alt om sæsonens sports-bh'er, der er bedst i test.

5 dagar sedan
Tvätta träningsskor

Sådan vasker du dine træningssko

At komme hjem og lufte dine træningssko efter en svedig træning er vigtigt. Men det er langt fra alt, du skal gøre for at forlænge levetiden. Her er ekspertens bedste tip!

20 jan 2020
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Blandt sports-bh'er er der en overflod af forskellige modeller, afhængigt af hvad du og din krop har brug for, men nogle modeller er ekstra populære. En af dem er Nike's Swoosh Sports BH. Nu har den fået en innovativ opgradering, som du ikke må gå glip af!

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

Er du nysgerrig efter, hvad det nye år har at tilbyde i form af træningssko? Vi har testet fem af 2020's bedste modeller til træning i fitnesslokalet eller i hallen!

16 jan 2020
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

Det nye år er allerede god i gang, og hvis du ikke allerede er i aktion i fitnesscentret, er det på høje tid. Få hjælp til at opfylde nytårsløftet med et par nye indendørs træningssko. Her er årets bedste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

16 jan 2020
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

Tights er tøj, der passer til alle former for træning: yoga, øvelser med høj intensitet, grupper og fitness. I denne test har testpanelet prøvet masser af tights for at vælge de bedste!

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

På tærsklen til 2020 har skofabrikanten Saucony nyheder om produktionen af stabile løbesko. Her er alt, hvad du har brug for at vide om den nye udvikling, og hvorfor du skal opdatere dig selv med det samme!

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

Træningstasken er din trofaste ledsager ved træningen. Uanset hvad du søger, kan du finde finde den rette model i vores test af sæsonens hotteste tasker!

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

Klæd dig stilfuldt, behageligt og til en overkommelig pris med Frontier - det spritnye herretøjsmærke. Her fortæller produkteksperten alt, hvad du bør vide om sortimentet, stilinspiration og størrelser!

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

Matchende blødt tøj til afslapning i sofaen eller pænt tøj til hverdagsbrug? Uanset lejligheden, finder du noget smart og frem for alt behageligt fra det splinternye Sportamore-mærke - Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

Børn elsker leg og bevægelse, og det er rart at have det rigtige tøj til den aktivitet, dit barn vælger. Nu glæder Sportamore sig til at byde på et helt nyt brand til små piger og drenge, der elsker at dans og gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020