Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

Dybe vandpytter og mudderpøle er ofte årsagen til at børn elsker efteråret. For forældrene derimod, ja det er ikke helt så sjovt. Sportamores lille testpanel har prøvet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlerne som er bedst i test!

Hvis det første du tænker på, når efteråret nærmer sig, er vandpytter og mudder, så er du sikkert småbarnsforældre. At holde børnene tørre er en udfordring og at holde gummistøvlerne friske er en anden - men første step er at købe støvlerne. Nogle tips til det projekt kommer der lige her. 

Skal børn have samme størrelse gummistøvler som med en normal sko?

– Ja, selve størrelsen spiller ikke nogen rolle. Vi plejer at anbefale mellem 10 og 15 millimeters plads foran på forår- og sommerstøvler. Til efteråret siger vi i stedet mellem 15 til 20 millimeter, så der er plads til et par tykke strømper. Bare ikke køb alt for store gummistøvler for at de så kan holde længere. En støvle sidder ikke lige så tight omkring foden, da man ikke kan justere på den, så en for stor størrelse bliver alt for stor, siger Johan Elvstrand fra mærket 

Hvordan plejer jeg bedst et par gummistøvler? 

– Det bedste er at tørre gummistøvlerne af med en lunkent vand når de bliver mudret til, men det er heller ikke en dårlig ide at pudse efter med silikone. Viking sælger en spray som er lavet til netop det, hvilket gør at skidtet nemmere glider af samt at gummiet holder længere. 

Bør jeg imprægnere gummistøvler? 

– Nej. Det behøver du ikke at gøre med en rigtig gummistøvle. Den er vandtæt. At smøre med silikone hjælper mod snavs, men det gør ikke noget ekstra for at sikre at de er vandtætte.

Kan jeg vaske gummistøvler i vaskemaskinen?

– Ja, det går. Gør det med en lav temperatur, ikke over 30 grader, og kør med et program til håndvask eller uld. Nu er vask i vaskemaskinen mest for at opfriske den indre del af støvlen, da du bare kan tørre ydersiden af. Sørg for at der heller ikke er for høj varme i tørreskabet, når du tørrer gummistøvlerne, da gummiet ellers sprækker. For at undgå risikoen for det, kan du bare proppe nogle aviser ned i støvlerne, det fungerer udmærket. 

Her er minipanelets mening om gummistøvlerne fra Viking: gummistövel 1 dk

Model: .

Børn/unge: Ja/nej.

Findes i farverne:  og .

Vejledende pris: 299 kroner.

Størrelse: Gummistøvlerne Drape Baby Boots er true to size og du kan med sikkerhed købe den størrelse, som dit barn plejer at bruge med sine hverdagssko. 

Bredde: Med selve bredden er de en smule bredere hvis man sammenligner med en normal sko, men ikke sammenlignet med andre gummistøvler. 

Vægt: Desværre vejer Drape Baby Boots en helt del, også i sammenligning med de andre modeller i testen. Det er derimod ikke noget som forstyrrer nævneværdigt meget og generer derfor hverken bevægelser eller leg. 

Fleksibilitet: Nu er gummistøvler ikke verdens mest smidige sko, men netop den her model fra Viking er faktisk relativ fleksibel og sikrer sig derfor hele 7 point af vores lille testpanel. 

Skaft: Det er en høj gummistøvle, hvilket er et stort plus på de rigtigt ruskende regnvejsdage. Heller ikke plask i de dybeste vandpytter vil være en udfordring her! 

Opsummering: Findes der noget sødere end et par i gule gummistøvler en regnfuld efterårsdag? Drape Baby Boots har et sødt dråbemønster som sammen med den forfriskende farve kan løfte hvilket som helst humør! Udover det har de en fin højde og en ekstra grov sål. Ikke en eneste dråbe vil finde sin vej ind bag den søde facade, men den tykke sål gør som sagt at gummistøvlen her vejer lidt mere end andre. Trods det, så er det lille testpanel virkelig godt tilfredse. Måske du vil behøve at skulle gemme den her væk til tider, så den ikke også bliver brugt i strålende solskinsvejr. 


gummistövel 2 dk

Model: .

Børn/unge: Ja/ja.

Findes i farverne: , , ,  & 

Vejledende pris: 349 kroner. 

Størrelse: Ligesom med modellen herover er gummistøvlen Jolly true to size. Køb samme størrelse som du normalt køber til dit barn.  

Bredde: Det her er en bred gummistøvle som efterlader godt med plads til ekstra strømper, men der findes også en vis risiko for at dit barns fod vil glide rundt, hvis du ikke køber den rette størrelse. Kig derfor gerne en ekstra gang på størrelseguiden, hvis du er i tvivl! 

Vægt: Til forskel fra Drape Baby Boots er gummistøvlen Jolly slet ikke særlig tung. Det er en velkommen overraskelse som muliggør endnu højere hop i vandpytterne. 

Fleksibilitet: Også den her model fra Viking er virkelig fleksibel og bøjer let. Det er værdsat når støvlerne skal stoppes indenunder regnbukserne. 

Skaft: Jolly er lidt længere end Drape Baby Boots, måske endda lidt længere end hvad gummistøvler generelt er.

Opsummering: Designet på den her støvle er særdeles retro - ja, i hvert fald hvis man spørger forældrene. Da Sportamores lille testpanel bliver stillet spørgsmål, konstateres det bare at den er superfin. Modellen Jolly er en super klassisk gummistøvle hvis udseende er en smule mere rosa end hvad den ser ud til at være på billederne. Til forskel fra dens kollegaer fra samme mærke, så er den mat i sin finish men det spiller selvfølgelig ingen rolle for graden af vandtæthed. Ligesom testens andre modeller så holder Jolly dit barns fødder helt tørre og under de rigtigt kolde efterårsdage findes der også plads til at have ekstra strømper på. Stoffet er blødt, behageligt og hurtigttørrende, hvilket gør Jolly til en favorit i både de mindstes og forældrenes øjne!


gummistövel 3 dk

Model: .

Børn/unge: Nej/ja.

Findes i farverne:  & .

Vejledende pris: 449 kroner. 

Størrelse: Mira gummistøvlerne er en smule mindre i størrelsen, så det vil være en god ide enten at besøge mærkets størrelsesguide eller bestille to forskellige størrelser til test derhjemme. 

Bredde: I bredden er de ligesom Jolly støvlen en smule større, men ikke unormalt bredde for netop et par gummistøvler.  

Vægt: Når det kommer til at løbe rundt og lege, er den her model helt perfekt. Mira vejer ligeså lidt som Jolly! 

Fleksibilitet: Desværre er den her støvle ikke helt så fleksibel som de andre modeller, men overdrevet stiv er den heller ikke. Du kan sagtens proppe støvlerne ind under regnbukserne uden problemer. 

Skaft: Præcis som med Drape Baby Boots er Mira en virkelig høj model som er perfekt til de dybeste af dybe vandpytter. Gummistøvlernes højde gør også at regnbukserne kan glide en del op langs støvlens skaft, uden at det faktisk bliver et problem. 

Opsummering: Den her støvle har et betydeligt mere "voksen" design og minder en helt del om en normal damestøvle. Udover at skaftet er højere end hvad det normalt er til børn, så er den også mere indsnævret omkring anklen. Da den minder om en voksensstøvle, så synes visse af børnene i det lille testpanel, at støvlen er ekstra god - måske dette værdsættes af flere børn som gerne vil klæde sig ligesom sin mor. Ellers er der et godt greb i Miras sål og ligesom med alle af Vikings modeller, så er støvlen helt vandtæt. En skam at der ikke findes flere farver at vælge imellem, men på den anden side så føles den her gule farve som et ganske åbenlys valg på en kedelig efterårsdag! 

LÆS MERE:

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

4 dagar sedan
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

6 dagar sedan
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

09 aug 2019
blacc running

Test: Blaccs nye fjerlette løbekollektion

02 aug 2019
adidas ultimafusion female

Sådan vælger du den rette træningssko

31 jul 2019
Reebok löparskor

Test! Top 3 bedste løbesko fra Reebok

30 jul 2019
Magväskor

Trend: Mavetasken alle taler om

29 jul 2019
Trender

Følg med på trendsafari – her er sæsonens hotteste tøj

29 jul 2019
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons

Den ultimative guide: Det skal du tænke på, når du køber skaljakke til børnene

24 jul 2019
Sneakers på bröllop

Kan jeg have sneakers på til bryllup?

24 jul 2019
Fruktmönster

Derfor er frugtmønsteret det mest trendy på stranden

24 jul 2019
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

24 jul 2019
Metcon 5 vit rosa

Alt hvad du skal vide om den nye Nike Metcon 5

23 jul 2019
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

16 jul 2019
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen på Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

05 jun 2019
more news
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

Flere og flere blive bevidste om hvilke materialer der findes i regntøj, og er derfor interesserede i at købe giftfri tøj til deres børn. Det her skal du have i mente til efteråret, når du vælger regntøj til børnene!

4 dagar sedan
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

Indendørsskoen Gel-Rocket 8 er som en raket på banen. Her fortæller vores sportsglade testpanel hvorfor netop denne sko er oplagt til volleyball og innebandy.

6 dagar sedan
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hovedet, må man have i... Uret! Vores testpanel har udforsket alle finesserne i træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire. Her er dens præstation ved blandet andet løb, spinning og gymtræning.

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

Ikke alle sneakers kan tørres af med en fugtig klud. Pumas sneakersekspert forklarer, hvordan du bedst plejer det respektive materiale.

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

Blød camouflage malet med vandfarver til den modige, komplet sort til den tidløse atlet eller behagelig i jordnære toner - eksperterne forklarer, hvordan du rocker sæsonens hotteste træningstøj både i og udenfor gymmet!

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

Nu kan du snart oplade batterierne på dit smartwatch, mens du har det på. Garmins nye, opdaterede Fenix 6-serie med solceller i selve displayet er her!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

Årene har ikke gjort noget dårligt for Nano! Her er den niende version af Reeboks populære og mangfoldige CrossFit-sko.

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

En støddæmpning bestående af små kugler som former sig under foden og giver en unik pasform, lyder det fristende? Vores løbebegejstrede testpanel har løbet i den nye, hypede løbesko fra Nike - her er deres mening.

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test.

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

Høj talje, animalprint eller klassisk sorte? Vores testpanel har testet træningstights til damer fra Adidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

Dybe vandpytter og mudderpøle er ofte årsagen til at børn elsker efteråret. For forældrene derimod, ja det er ikke helt så sjovt. Sportamores lille testpanel har prøvet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlerne som er bedst i test!

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

Skal du købe nye træningssko? Her er herre- og damemodellerne som er bedst i test!

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

Løbeskoen her fungerer lige så godt til eliteudøveren som til dig der motionerer. Med små farvespækkede skumkugler i sålen udgør Joyride Run Flyknit den sidste brik i Nikes store udbud. Det her er den nye, veldæmpende løbesko som kommer til at få en sikker plads i skohylden!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

For nyligt blev en ny sko i Pegasus-familien lanceret, nemlig Nike Air Zoom Pegasus 36. Vi har ladet vores erfarne testpanel teste skoene på en løbetur - her er resultatet!

09 aug 2019
blacc running

Test: Blaccs nye fjerlette løbekollektion

Blacc har gjort det igen - nu er den nye løbekollektion her. Tøjet er funktionelt, trendy og passer til alle løbere. Uanset om du skal løbe 3 eller 30 kilometer, skal du tune ind på den her test, hvor noget af tøjet er kommet på prøve!

02 aug 2019