charlotte och pär header

Test: De top 3 bedste løbesko fra Asics

Vi har fået hjælp fra to superløbere til at vælge de bedste løbesko fra Asics - til kvinder og mænd. Læs testen for at finde ud af svaret!

Hvilke løbesko fra Asics er i virkeligheden de bedste? Vi lader vores løbeambassadør Charlotte Karlsson og hendes trofaste løbekammerat, partner Pär Arvered, løbe i tre af de mest populære sko fra mærket (en neutral løbesko, en stabil løbesko og en letvægtssko). Her bringer vi deres vurdering af polstringen, komforten og stabiliteten med favoritterne fra Asics. 

SHOP HER:

(Psst! Rul ned for at se testen af Asics-løbesko til mænd)

Test af: ,

GEl cumulus

Fås i farverne: , og  m.fl.

Drop: 10 millimeter.

Type af sko: GEL-Cumulus er en neutral træningssko, der er bedst egnet på landeveje og fortorv.

Charlotte Karlsson tænker:

Det, som gør at denne løbesko får langt den højeste karakter af Charlotte Karlsson, er dæmpningen og stabiliteten - det er også de to kvaliteter, der normalt kendetegner Asics løbesko.

- Jeg synes også, at skoene føles overraskende lette for at være så opbyggede og stabile, siger Charlotte Karlsson og fortsætter:

- Jeg vil sige, at skoene passer til dig, der har et neutralt løbetrin, en lavere fodbue og lidt bredere fødder. Skoen passer bestemt til begyndere, der ønsker en stabil og god sko.

Ellers er det komforten, der gør Asics GEL-Cumulus til en favorit i serien.

- Det er en meget behagelig sko at have på foden. Én detalje, som jeg bemærker, er, at jeg kan lide den lave og bløde hælkappe, der giver nul risiko for gnavesår og vabler. Det føles som om jeg har en blød pude rundt omkring min fod.

Ligesom navnet på løbesko antyder, kan GEL-Cumulus prale af ASICs berømte GEL-dæmpning i mellemsålen, hvor den er allerblødest under hælen. 

- GEL-Cumulus er bedst for løbere, der lander på hælen i deres løbetrin. Som en løber, der lander på forfoden, behøver du ikke have den opbygning, der er i hælen på denne sko.

Sidst men ikke mindst er den populære løbesko bedst egnet til mængdetræning og jogging for dig som er en trænet løber, men dur også til konkurrenceløb for den lidt uøvede løber.  

- Hvis du ikke er så vant til at løbe og skal til at løbe dit første maraton, måske med målet at bare komme igennem løbet, så kan denne løbesko helt sikkert gøre det godt. Ellers vil jeg ikke anbefale det som nogen konkurrencesko. 

Test af: ,

noosa tri dam

Fås i farverne: og .

Drop: 8 millimeter.

Type af sko: En letvægtssko til hurtigt tempo og intervaller, oprindeligt designet til triathlon, men også fremragende til normalt løb.

Charlotte Karlsson tænker:

Fra den første testrunde sidder GEL-Noosa som en drøm!

- Jeg er fan af skoens pasform, den er meget behagelig på foden. Tåboksen er relativt stor, hvilket kan være ret så behageligt, da tæerne så får masser af plads med mindre risiko for blå negle, siger Charlotte Karlsson.

GEL-Noosa Tri 12 er en neutral løbesko med let støtte til fodbuen. I modsætning til Cumulus er den også meget fleksibel, som lette sko ofte er. Sålen er mere minimalistisk og har et lavere drop. 

- Jeg anbefaler skoen til almindelige løbere, da den faktisk kræver en lidt vant løber. På den anden side er det designet på en måde, der passer både til dig, der starter på hælen og forfoden.

Derudover skoen skiller sig ud med hensyn til design takket være et ret unikt farvemønster, men også gennem smarte detaljer.

- Overdelen er lavet af et materiale, der ikke absorberer vand og er designet som en barfodet sko. Skoen har også en elastisk snøre og specifikke håndtag, så man hurtigt kan få den på, siger Charlotte Karlsson.

Ikke desto mindre er de normale snørebånd at finde i skoæsken,  hvis du foretrækker det. Sidst, men ikke mindst, tænker Charlotte over, hvilke afstande GEL-Nossa Tri 12 er bedst til, og konkluderer, at den ikke bør matches med lange afstande.

- Jeg ville sandsynligvis ikke bruge den til længere løbepas end 21 km med denne model på fødderne, men med lidt træning tror jeg bestemt, at den fungerer til op til et maraton.

Hvis du er en nybegynder indenfor løb, der løber dit første maraton, f.eks, så anbefaler vi at bruge en træningssko med høj dæmpning, som GEL-Cumulus ovenfor eller GT-2000 nedenfor.

Test af: ,

GT-2000

Fås i farverne:  , , og .

Drop: 10 millimeter.

Type af sko: En løbesko med pronationsstøtte til dem, der vil løbe langt og kræver en sko med behagelig polstring.

Charlotte Karlsson tænker:

GT-2000 8 er en ægte klassiker i udvalget af stabile løbesko fra Asics (ikke at forveksle med GT-1000, som er den neutrale variant af løbesko). Det er først og fremmest for dens komfort, at du skal købe Asics GT-2000, mener Charlotte Karlsson.

- Skoene er virkelig super flotte på ens fødder. Det føles som om jeg træder på ene bløde puder. Da de har GEL-dæmpning i hælen, vil jeg primært anbefale dem til hælløbere. 

Derudover imponerer Asics GT-2000 vores testdeltagere ved at være ekstremt stabil. Musklerne i fødderne og underbenene behøver næppe engang at hjælpe til med at stabilisere foden - perfekt til dem, der overpronerer! Forskellen med GEL-Noosa er tydelig.

- Fordi de er så stabile, bliver de lidt stive og kræver lidt tid til at forme din fod optimalt, siger Charlotte Karlsson.

Ellers er skoen rummelig og passer til en lidt bredere fod. Ellers skal du stramme snøringen ordentligt. De får pluspoint for den øvre del, der er åndbar og holder dig kølig, selv når du begynder at nærme dig distancer på 10+ kilometer.  

- Jeg synes skoene passer godt til de længere distancer, da der er så meget dæmpning i mellemsålen!

Hvis du er nybegynder, så er GT-2000 det bedste valg for dig, da den bløde pude fastholder muskler og led friske, selv efter flere kilometer på asfalt.

Test af: ,

GEL Nimbus

Fås i farverne: , , , , , og .

Drop: 10 millimeter.

Type af sko: En neutral løbesko med meget dæmpning, perfekt til distancepas. 

Pär Arvered tænker:

Ja, dette er den 22. udgave af den elskede Asics-sko GEL-Nimbus - den siger meget om, hvor populær den er. Som alle Asics-løbesko med GEL-dæmpning, er den meget behagelig på foden.

- En stabil sko, der føles meget behagelig fra starten. Den er noget bredere i det, men har en god pasform, siger Pär Arvered.

GEL-Numbus 22 klarer sig bedst til de lange løbepas, og for at være en løbesko med meget dæmpning er den meget let. Desværre er den ikke helt let nok til dig at ønske at løbe i den model på et konkurrenceniveau. 

- Jeg vil anbefale denne løbesko til alle distancer, hvor hastighed ikke er en vigtig faktor. Asics Nimbus 22 er lidt tung og kan føles klodset ved højere hastigheder, synes vores testperson. 

Selvom GEL-Nimbus er en neutral sko, er den meget stabil og giver god støtte til hælen. 

- GEL-Nimbus passer til en løber, der ønsker en stabil og behagelig sko til landevejsløb. Her præsterer den virkelig på topniveau! siger han og fortsætter:

- Det, der adskiller skoen fra andre modeller, er, at den er ekstremt behagelig på foden og utroligt stabil, hvilket gør følelsen vanvittig god, selv efter mange kilometer, siger Pär Arvered.

Test af: ,

GEL noosa tri

Fås i farverne: .

Drop: 8 millimeter.

Type af sko: En letvægtssko til hurtigt tempo og konkurrencer.

Pär Arvered tænker:

Ligesom med Charlotte Karlsson, der faldt pladask for modellen til kvinder, charmeres hendes partner med det samme af GEL-Noosa Tri 12s høje komfort.

”Så snart jeg satte foden ned i skoen, føltes det helt magisk,” siger han.

Inkluderet i GEL-Noosa æsken er et par almindelige snørebånd, mens dem på skoen er en slags hurtigtsnørring, der skal gøre det nemt og enkelt at få skoen af og på. 

- I begyndelsen var jeg lidt skeptisk over for det hurtig snøring-system og troede, at skoen ville sidde løst på foden, men den sidder rigtig godt på foden under hele passet.

Sammenlignet med GEL-Nimbus er GEL-Noosa Tri 12 mere minimalistisk. Det gør det både til en hurtigere og lettere løbesko, som giver dig en virkelig vidunderlig følelse af hurtighed.

- Jeg vil anbefale denne lette sko til ladevejsløb og let trailterræn med lidt kortere distancer. 

Ligesom hans partner mener Pär Arvered, at GEL-Noosa kræver et godt løbetrin og mange timers træning, før du kan erobre hele maraton-runden med denne model på fødderne. Før du kommer dertil, kan det være smart ikke at løbe mere end et halv-maraton i den her model. 

Test af: ,

Gel kayano

Fås i farverne: , , , , , og .

Drop: 10 millimeter.

Type af sko: En pronationssko af rang, perfekt til landeveje og asfalt.

Pär Arvered tænker:  

Sjældent er man stødt på en sådan klassisk løbesko som GEL-Kayano. Det er godbiden du finder i et ret højt prisklasse, men god smag koster!

- Den første tanke er, at det er en sko med høj komfort og en rummelig forfod, som er fin til de lange distancer, hvor fødderne kan svumle lidt op af anstrengelsen. 

GEL-Kayano 26 er en pronationssko og passer dig med overpronation. Men selv du, som er  en neutral løber, kan drage fordel af pronation-understøttelsen, hvis du er begyndt på reelle lange distanceløb. Når dine fødder bliver trætte, er der en risiko for, at de let begynder at pronere. 

- Hælkappen er perfekt til mig, der har et lille problem med hælen, siger Pär Arvered.

Da Kayano er udstyret med en meget og flot dæmpning, er den generelt velegnet til dem, der er lidt småskadet. Hvis du nogensinde er gået til en fysioterapeut med knæproblemer, har du sandsynligvis fået at vide, at det kan hjælpe med at skifte til en sko med Asics GEL-polstring.

- Ellers fungerer modellen godt til alle hastigheder, men de er ikke så smidige som GEL-Noosa, når du kommer op på de højere hastigheder,mener vores testdeltager og fortsætter:

- Dette er en sko til hovedsagelig landevejsløb på asfalt og fortorv. Ellers er den dejlig, meget stabil og også meget stilfuld!

SHOP HER:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Free metcon 3 header

Test: Så god er den nye Nike Free Metcon 3 træningssko

2 dagar sedan
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til kvinder og mænd

24 jun 2020
Adidas supernova header

Adidas Supernova: overkommelig løbesko med høj kvalitet

22 jun 2020
charlotte och pär header

Test: De top 3 bedste løbesko fra Asics

17 jun 2020
sandaler header

Sommertest: Trendy sandaler til hende 2020

17 jun 2020
Herr - Header.jpg

Bedst i test: Trendy sandaler til mænd

17 jun 2020
Test bikini

Test: Find den rigtige bikini til din kropstype

09 jun 2020
daddräkt simning

Test: Badedragter til træne- og konkurrencesvømning

09 jun 2020
Birkenstock

Sæsonens sandaltendenser fra Birkenstock

08 jun 2020
Birkenstock

Kan jeg vaske mine sandaler i maskinen?

08 jun 2020
ub primeblue

Her er Adidas Ultraboost i genanvendt plast!

08 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbetrøjer til mænd 2020

05 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbesko til salg - med topkarakter!

04 jun 2020
pegasus 37

Test: Så god er den nye Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg

Stor test af træningstoppe

04 jun 2020
Badbyxor badshorts

Sommerens 9 hotteste badeshorts

04 jun 2020
Header.jpg

Vandtæt test: UV-beskyttende dragter til børn

02 jun 2020
Sommarrea barn

De bedste fund til børnene fra sommerens udsalg

01 jun 2020
Sommarrea herr

Til ham: Find tøj, sko og udstyr med vores sommersalg

01 jun 2020
Sommarrea dam

Til hende: Tøj og sko fra vores store sommerudsalg

01 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg

Maksimer tempoet med Saucony's nye løbesko Endorphin Pro

01 jun 2020
nike pegasus 37 header

Max behagelig dæmpning i den nye Nike Pegasus 37

30 may 2020
löparshorts header

Vores bedste løbeshorts til ham og hende

28 may 2020
Test tenniskjol

5 tennisnederdele som er bedst i test 2020

28 may 2020
fila header

Derfor er et par sneakers fra Fila det mest stilfulde valg denne sommer

27 may 2020
Header.jpg

Test: Fodboldstøvler til juniors 2020

27 may 2020
Merrells trailskor

Test: Trailsko til kvinder og mænd fra Merrell

27 may 2020
Blacc yoga

Lær at shoppe smart med Sportamors materialeguide

26 may 2020
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi elsker sæsonens sneakers fra New Balance

26 may 2020
Better Bodies träningstights

Guide: Find de helt rigtige træningstights fra Better Bodies

26 may 2020
Underkläder träning

Træn i det rigtige undertøj - og undgå gnavesår

25 may 2020
React Miler NY

Løb længere med Nike React Miler

22 may 2020
korta tights

Test: Korte træningstights til kvinder 2020

20 may 2020
New Balance skor

Køb de rigtige løbesko fra New Balance

20 may 2020
Asics GT-2000

Sats på Asics løbesko, hvis du pronerer

20 may 2020
Dam - Header.jpg

Test: Løbesko med meget dæmpning til hende

19 may 2020
Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko til mænd med høj grad af dæmpning

19 may 2020
Nike yoga infinalon header

Yoga uden grænser i Nike Infinalon

19 may 2020
björn borg tights

Test! 9 par tights med høj talje

15 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Bedst i test: Sportsbh'er til løb

14 may 2020
more news
Free metcon 3 header

Test: Så god er den nye Nike Free Metcon 3 træningssko

Boxjump, squats, rebklatring og wallballs - Free Metcon 3 kan klare alt. Læs testpanelets anmeldelse af den nye træningssko.

2 dagar sedan
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til kvinder og mænd

Testpanelbedømmelse: Høj kvalitet til billige penge. Vi taler om den nye løbesko Supernova fra Adidas!

24 jun 2020
Adidas supernova header

Adidas Supernova: overkommelig løbesko med høj kvalitet

Her er løbesko til dem, der leder efter høj kvalitet uden at skulle koste skjorta! Læs mere om Adidas 'nye Supernova.

22 jun 2020
charlotte och pär header

Test: De top 3 bedste løbesko fra Asics

Vi har fået hjælp fra to superløbere til at vælge de bedste løbesko fra Asics - til kvinder og mænd. Læs testen for at finde ud af svaret!

17 jun 2020
sandaler header

Sommertest: Trendy sandaler til hende 2020

Det er endelig tid til at teste sandaler fra Birkenstock, Cruz og Axelda. Se modellerne til sommerens hedeste dage, der er de bedste i test!

17 jun 2020
Herr - Header.jpg

Bedst i test: Trendy sandaler til mænd

Sommer = åbne sko! Og hvad er bedre end et par trendy sandaler eller hjemmesko? Tjek vores test af sæsonens favoritter til de mandlige fødder!

17 jun 2020
Test bikini

Test: Find den rigtige bikini til din kropstype

Vi har ladet kvinder med forskellige kropstyper teste forskellige bikinisæt fra Waikani Beachwear. Her bringer vi deres mening om sommerens modeller!

09 jun 2020
daddräkt simning

Test: Badedragter til træne- og konkurrencesvømning

Vil du hav din svømmetræning det til næste niveau? Så er det på tide at investere i en funktionel badedragt. Her er de professionelles bedste tips. Læs vores test om år 2020's bedste modeller!

09 jun 2020
Birkenstock

Sæsonens sandaltendenser fra Birkenstock

Med komfort og holdbarhed er der stort set ingen der er gået glip af Birkenstocks populære sandaler. Sådan ser sandaltendenser i 2020 ud!

08 jun 2020
Birkenstock

Kan jeg vaske mine sandaler i maskinen?

At pleje ens sommersko kan være lettere sagt end gjort. Her er Birkenstock-eksperternes bedste tips til at holde dine sandaler friske!

08 jun 2020
ub primeblue

Her er Adidas Ultraboost i genanvendt plast!

Nu fås Adidas' elskede løbesko Ultraboost i en holdbar udgave bestående af hele 40% genanvendt polyester. Lær mere her!

08 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbetrøjer til mænd 2020

Løbesæsonen har, uden de mindste tvivl, meldt sin ankomst, og så er det jo på tide at opdatere garderobeskabet med nyt løbetøj. Her er årets bedste løbetrøjer, testet af vores superhurtige testpanel!

05 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbesko til salg - med topkarakter!

Nogle af panelets favoritter er i øjeblikket på vores Summer Sale. Her er de bedste løbesko til salg til kvinder og mænd.

04 jun 2020
pegasus 37

Test: Så god er den nye Nike Air Zoom Pegasus 37

Nikes måske bedste løbesko nogensinde er netop blevet udgivet i en ny udgave. Sådan her tænker vores løbeambassadør om den nye Nike Air Zoom Pegasus 37 - mere dæmpet end nogensinde!

04 jun 2020
Header.jpg

Stor test af træningstoppe

En træningstop til løb skal ikke kun være smart. Den skal også sidde godt og sørge for at holde dig nedkølet på løbeturen. Her er de toppe som er bedst i test!

04 jun 2020