DK_header.jpg

Test: Syntetisk skiundertøj til langrend

Bekvemme støvler og gode ski er en nødvendighed for god langrend. Men glem ikke tøjet, med et syntetisk sæt skiundertøj der suger fugten til sig får du altså en bedre oplevelse på dine ture. 

Præcis som med løb laver mange den fejl at klæde sig for varmt på når de står langrend. Du skal fryse lidt lige når du kommer ud og afsted. Når du så kommer igang bliver varmen perfekt. 

Lad gerne det første lag være et sæt skiundertøj i syntetisk materiale, med funktion der gør du får varme når du er kold samt ventilerer når du er varm. Syntetisk materiale suger også fugt op meget effektivt, så du kan svede igennem uden problemer. Vores testpanel har haft vores mest populære modeller med på tur!

FOr hende (scroll ned for herre)

DK_ODLO.jpg

Test af: Odlo, +  

Vejledende pris: 699 kroner/del 

Materialer: 79% polyamid, 16% genanvendt polyester og 5% elastan 

Bedst for: Til den hurtige der står tit og ofte.

Testpanelets kommentarer: 

Funktionaliteten er i fokus når det kommer til Odlos skiundertøj. Modellen har en sømløs konstruktion og 3D- zoner hvor der fokuseres på varme mens der er ekstra ventilation. 

– Jeg skal ikke have for tykke lag på når jeg står på langrend og det her skiundertøj er derfor perfekt. Det føles let og tyndt. Du kan svede ordentligt i det uden at blive alt for varm.

 Et minus er designet ved trøjen maveparti der ikke føles helt som det skal. Det have været bedre hvis mønstret gik hele vejen rundt. Et plus er den figurtætte pasform.

– Den er så skøn! Hvis jeg kunne gå i spagat ville det ikke have været et problem i den her model. måden det følger kroppens bevægelser og materialet får 11 ud af 10! Siger en af personerne i testpanelet.

DK_CRAFT_BASE.jpg

Test af: Craft,

Vejledende pris: 299 kroner 

Materiale: 100% polyester  

Bedst for: Hvis du står et par gange om året.

Testpanelets kommentarer:

Præcis som navnet hentyder til er det et basic sæt skiundertøj alle burde have i garderoben. Ingen detaljer der stikker ud, men det er bare super funktionelt. Der er paneler i materialet der hjælper med fugttransporten.

– Skiundertøj har en mere lige pasform, hvilket jeg, som ikke vil have det skal side alt for stramt på kroppen, virkelig elsker, siger en kvinde i testpanelet.

Skiundertøjet er normalt i størrelsen med en tætsiddende halsudskæring. Designet er enkelt og flot for dem der godt kan lide lidt farve. Modellen findes også i  og .

– Det bedste ved skiundertøjet er prisen, du får rigtigt meget for pengene. Det værste er at der ike er meget stræk i det og det føles godt mod huden som andre modeller med elastan i, siger en anden af testerne.

DK_WYTE_INEZ.jpg

Test af: Wyte, +  

Vejledende pris: 319 og 309 kroner. 

Materialer: 65% nylon, 30% polyester og 5% spandex

Bedst for: Til rigtigt kolde vejrforhold.

Testpanelets kommentarer:

Et sømløst design sammen med en supertight pasform i Inez Top og Pants fra Wyte, og det giver fuldt op på point! Dette skiundertøj sidder som smurt.  

–Elsker pasformen der følger kropsformen og minder om kompression. Det eneste jeg ville ønske at trøje havde været lidt længere, men siliconen længst nede forhindrer modellen i at kravle op, siger en af testerne.

Stoffet er noget tykkere end andre modeller i testen og gør sig derfor bedst når det er rigtigt koldt udendørs. Ventilation savnes dog da det er så tykt.

– Det her er ikke et sæt skiundertøj jeg ville tage på når det er lige omkring nulpunktet men så snart det bliver minusgrader ryger det på! Plus for kraven med zip som varmer halsen, siger en anden tester.

DK_WEAR.jpg

Test af: Wear Colour, +  

Vejledende pris: 299 kroner/del 

Materialer: 94% polyester og 6% spandex

Bedst for: Til vinterens kolde dage. 

Testpanelets kommentarer: 

Materiale med masser af stræk og normal længde i ærmer, men dog lidt korte i benene. Er du høj vil du her få et par tights der slutter ved anklerne.

– Jeg elsker at sættet sidder tæt omkring ben og arme samtidigt som det er noget rummeligere ved maven. Det passer perfekt til langrend da jeg har fuld bevægelsesfrihed.

Wear Colours hurtigt tørrende materiale SwiftDry kommer virkelig til sin ret i den her model og transporterer effektivt fugt væk. Med sit lidt tykkere stof og høj fugttransport er det her et sikkert hit på årets koldeste dage. Selv designet hyldes!

– Coolt mønster! Den her model vil jeg også have på selv efter jeg er færdig på langrend og sidder ned og nyder en kop varm kakao, siger en fra testpanelet. DK_CRAFT_FUSEKNIT.jpg

Test af: Craft,  +

Vejledende pris: 229 kroner/del.

Materialer: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan 

Bedst for: Løberen der planlægger at holde sig igang hele sæsonen. 

Testpanelets kommentarer: 

En tætsiddende model der krammer dine lår og arme. Det gør du godt kan mærke lidt modstand fra sættet ved store bevægelser. Til langrend passer det dog perfekt.

– Modellen er lidt små i størrelserne og har en stram pasform. Jeg ligger mellem S og M, men valgte M og den sad perfekt! Siger en af testpersonerne.

At Craft har arbejdet med funktionaliteten kan mærkes. Du kan svede ordentligt uden at det bliver vådt når du træner i Fuseknit Comfort Top og pant. Samtidigt anpasses materialet din temperatur ved at varme eller ventilerer din overskudsvarme bort. 

– Så snart jeg ser modellen tænker jeg kvalitet. Det her sæt går ikke i stykker lige med det samme og har alle funktioner jeg behøver for at kunne nyde min træning, siger en anden af pigerne fra testgruppen.


DK_WYTE_AGNES.jpg

Test af: Wyte, +  

Vejledende pris:  219 og 269 kroner.

Materialer: 70% nylon, 22% polyester og 8% spandex 

Bedst for: Højintensivt langrends løb.

Testpanelets kommentarer: 

Figurtæt pasform som sidder som limet på. Et blødt og behageligt sæt der hverken gnaver eller på anden måde irriterer. Materialet har godt med stræk og følger din krops bevægelser og passer derfor også de fleste kropstyper.

– Jeg elsker designet, den himmelblå farve liver op enhver  

– Jeg elsker designet, den himmelblå farve liver en grå hverdag op. Jeg vil have det på så snart jeg kommer hjem og hygge i det, siger en fra testpanelet.

Modellen ånder fint og transporterer fugt super effektivt. Materialet er noget tykkere og varmer skønt.

– Jeg troede ikke denne modelskulle varme så meget som den gjorde. Perfekt at have på til skituren når det er lidt koldere, eller hvis du skal på længere ture i et mere roligt tempo, siger en anden. 

FoR Ham

DK_WYTE_JULIUS_HERR.jpg

Test af: Wyte,

Vejledende pris: 359 kroner 

Materialer: 95% polyester og 5% elastan 

Bedst for: For dig der står et par gange om året. 

Testpanelets kommentarer: 

Er du ude efter et sæt skiundertøj, men står kun på langrend 1-2 gange om året? Så er den her prisvenlige model præcis hvad du skal have. Julius Set er et klassisk sæt med en lige pasform. Det er lidt stort i størrelsen, så ligger du mellem to kan du vælge den mindre af dem.

– Bukserne føles som et helt almindeligt sæt skiundertøj. Den har en skøn elastik og sidder super godt på. Trøjen er noget større i det med en løs pasform. Jeg elsker derimod ikke alle sømmene så meget, siger en fra testpanelet.

Et minus er komforten, materialet er ikke ligefrem det blødeste i testen. Det følger dog kroppens bevægelser super godt og det bedste ved modellen er prisen og fugttransporten, Her kan du svede så meget du vil uden at føles alt for våd. 

– Det her er en perfekt model at have på derhjemme også, siger en af herrene fra testpanelet.

DK_DÆHLIE_HERR.jpg

Test af: Bjørn Dæhlie, +

Vejledende pris: 479 kroner/del.

Materialer: 91% polyester og 9% elastan 

Bedst for: Træningsnørden.

Testpanelets kommentarer: 

Et let og elastisk sæt skiundertøj i syntetisk materiale der er perfekt til de mest svedige aktiviteter. Modellen har meshpaneler under armene samt over brystet og ryg der slipper overskudsvarme ud, så du konstant holder en behagelig temperatur.

– Det her skiundertøj er lavet til langrend. Det er meget avanceret og du kan svede ordentligt i det uden at blive våd eller for varm, siger en tilfreds tester.

Trøjen går et stykke ned og rumpen for at forhindre sne og kulde i at krype ind mellem jakke og buks. Skiundertøjet er true to size og har en stram pasform som sidder tæt til på ben og arme.

– Det bedste ved denne model er at den sidder rigtigt godt til. Jeg får fuld bevægelsesfrihed i dette sæt. Et minus er de blå blokpartier på trøjen. Jeg havde foretrukket et mere diskret design, siger en anden tester.

DK_CRAFT_FUSEKNIT_HERR.jpg

Test af: Craft, +  

Vejledende pris: 229 kroner/del 

Materialer: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan

Bedst for: Langrends entusiaten der står hele sæsonen.

Testpanelets kommentarer: 

Enkelt design og holdbart materiale er synonym med Crafts vellidte skiundertøj. Materialet er lige så tyndt som andre men opleves strammere og mere kompakt. Hvilket resulterer i en kompressionlignende pasform. 

– Fantastisk pasform! Det føles nærmest som at blive krammet det det har godt med kompression. Jeg kan virkelig godt lide det her sæt, siger en af fyrene fra testpanelet.

Fugttransporten er også helt i top, det her er med andre ord en model du kan svede i. Testpanelet har svært ved at finde noget minus, det skulle dog være at det ikke sidder lige så godt på dig med en mere kurvet kropstype. 

– Det passer perfekt på det fleste. En super model som jeg kommer til at bruge heletiden, siger en af de andre testere.

DK_WEAR_HERR.jpg

Test af: Wear Colour, +  

Vejledende pris: 299 kroner/del 

Materialer: 94% polyester og 6% spandex 

Bedst for: Vinterens koldeste dage.

Testpanelets kommentarer: 

Skiundetøj i polyster med masser af stræk der effektivt transporterer fugt bort. Modellen er lidt større i størrelsen og du kan gå en størrelse ned for en strammere pasform.

– Jeg plejer vanligtvis at have L, men vælger altså M i denne model og den sidder som smurt på. Skiundertøjet både sidder godt og ser godt ud, siger en person i testpanelet.

Det her er ingen model du har på når det er plusgrader. Materialet er varmt og gør sig beste når det er koldt undendørs.

– Lækkert design. Dette sæt er til de modebevidste som, udover langrend, vil bruge det som hjemmehygge tøj, siger en af testerne.

DK_CRAFT_BASE_HERR.jpg

Test af: Craft,  

Vejledende pris: 299 kroner 

Materialer: 100% polyester  

Bedst for: Dig der står et par gange om året.

Testpanelets kommentarer: 

Et blødt sæt skiundertøj i klassisk kanalsyet syntetisk materiale. Pasformen er noget lige i det og løsere end de andre modeller i testen.

– Perfekt for dig som ikke vil have et strammere sæt skiundertøj. Modellen er blød og herlig, men du mærker ikke at det er et funktionsmateriale som vil booste træningsoplevelsen, siger en af mændene i testpanelet.

Tøjet har flade sømme som følger kroppens bevægelser. Derimod ønsker testpanelet der havde været færre sømme da specielt dem ved underarmene føles overflødige.

– Det her er en model som jeg køber for dets praktiske funktioner og ikke for designet. Samtidigt skal jeg jo have det under mit skiudstyr så designet er jo heller ikke så vigtigt, siger en anden fra testpanelet.

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Reebok Nano 9.0 nya färger

Endelig! Nye farver på Reebok CrossFit Nano 9.0

3 dagar sedan
HEADER_W.jpg

Test: Træningstøj til gravide

3 dagar sedan
Header-3.jpg

BEDST I TEST! Sports-bh'er 2020

4 dagar sedan
Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

6 dagar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

16 jan 2020
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

16 jan 2020
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

17 dec 2019
Nike Metcon

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

16 dec 2019
Handskar barn

Guide: Find de rigtige handsker til dit barn

16 dec 2019
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

12 dec 2019
ENG_W.png

Test af sæsonens bedste skijakker til hende

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Skredsikre vintersko med pigge

10 dec 2019
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

10 dec 2019
Icebug kängor och skor

Gå sikkert i pigsko fra Icebug

09 dec 2019
ENG_W.png

Vores pulsure som er bedst i test!

06 dec 2019
test tofflor header

Hyggelig test: Hjemmesko til hende og ham

04 dec 2019
header julbild

Sportamore julegavetips til hele familien

03 dec 2019
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug

Køb støvler i julegave - stor gaveguide

02 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du bruge rygbeskyttelse på pisterne

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

27 nov 2019
more news
Reebok Nano 9.0 nya färger

Endelig! Nye farver på Reebok CrossFit Nano 9.0

Nano er CrossFit-sko med stor S, og nu er den landet hos Sportamore i nye, friske farver! Tjek opdateringen og læs mere om superskoen.

3 dagar sedan
HEADER_W.jpg

Test: Træningstøj til gravide

At du er gravid, betyder ikke, at du skal stoppe med at træne - tværtimod! At motionere under graviditet er godt for både dig og din baby. Vores gravide testpanel har svedt i træningstøj fra Blacc.

3 dagar sedan
Header-3.jpg

BEDST I TEST! Sports-bh'er 2020

Til store og små bryster, med eller uden justerbare stropper og knapper. Læs alt om sæsonens sports-bh'er, der er bedst i test.

4 dagar sedan
Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

At komme hjem og lufte dine træningssko efter en svedig træning er vigtigt. Men det er langt fra alt, du skal gøre for at forlænge levetiden. Her er ekspertens bedste tip!

6 dagar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Blandt sports-bh'er er der en overflod af forskellige modeller, afhængigt af hvad du og din krop har brug for, men nogle modeller er ekstra populære. En af dem er Nike's Swoosh Sports BH. Nu har den fået en innovativ opgradering, som du ikke må gå glip af!

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

Er du nysgerrig efter, hvad det nye år har at tilbyde i form af træningssko? Vi har testet fem af 2020's bedste modeller til træning i fitnesslokalet eller i hallen!

16 jan 2020
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

Det nye år er allerede god i gang, og hvis du ikke allerede er i aktion i fitnesscentret, er det på høje tid. Få hjælp til at opfylde nytårsløftet med et par nye indendørs træningssko. Her er årets bedste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

16 jan 2020
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

Tights er tøj, der passer til alle former for træning: yoga, øvelser med høj intensitet, grupper og fitness. I denne test har testpanelet prøvet masser af tights for at vælge de bedste!

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

På tærsklen til 2020 har skofabrikanten Saucony nyheder om produktionen af stabile løbesko. Her er alt, hvad du har brug for at vide om den nye udvikling, og hvorfor du skal opdatere dig selv med det samme!

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

Træningstasken er din trofaste ledsager ved træningen. Uanset hvad du søger, kan du finde finde den rette model i vores test af sæsonens hotteste tasker!

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

Klæd dig stilfuldt, behageligt og til en overkommelig pris med Frontier - det spritnye herretøjsmærke. Her fortæller produkteksperten alt, hvad du bør vide om sortimentet, stilinspiration og størrelser!

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

Matchende blødt tøj til afslapning i sofaen eller pænt tøj til hverdagsbrug? Uanset lejligheden, finder du noget smart og frem for alt behageligt fra det splinternye Sportamore-mærke - Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

Børn elsker leg og bevægelse, og det er rart at have det rigtige tøj til den aktivitet, dit barn vælger. Nu glæder Sportamore sig til at byde på et helt nyt brand til små piger og drenge, der elsker at dans og gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

Start det nye år med en "nytårsbombe"! Nu lancerer Nike en ny træningssko til dem, der elsker højintensiv gruppetræning: SuperRep. Læs videre for at få alt at vide om den nye supersko, og se hvad testpanelet, der har trænet i skoen, synes.

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

Ved at vaske funktionelt tøj korrekt reduceres risikoen for ildelugtende sved, og tøjet holder længere. Vi giver dig alle de råd, du har brug.

02 jan 2020