DK_header.jpg

Test: Syntetisk skiundertøj til langrend

Bekvemme støvler og gode ski er en nødvendighed for god langrend. Men glem ikke tøjet, med et syntetisk sæt skiundertøj der suger fugten til sig får du altså en bedre oplevelse på dine ture. 

Præcis som med løb laver mange den fejl at klæde sig for varmt på når de står langrend. Du skal fryse lidt lige når du kommer ud og afsted. Når du så kommer igang bliver varmen perfekt. 

Lad gerne det første lag være et sæt skiundertøj i syntetisk materiale, med funktion der gør du får varme når du er kold samt ventilerer når du er varm. Syntetisk materiale suger også fugt op meget effektivt, så du kan svede igennem uden problemer. Vores testpanel har haft vores mest populære modeller med på tur!

FOr hende (scroll ned for herre)

DK_ODLO.jpg

Test af: Odlo, +  

Vejledende pris: 699 kroner/del 

Materialer: 79% polyamid, 16% genanvendt polyester og 5% elastan 

Bedst for: Til den hurtige der står tit og ofte.

Testpanelets kommentarer: 

Funktionaliteten er i fokus når det kommer til Odlos skiundertøj. Modellen har en sømløs konstruktion og 3D- zoner hvor der fokuseres på varme mens der er ekstra ventilation. 

– Jeg skal ikke have for tykke lag på når jeg står på langrend og det her skiundertøj er derfor perfekt. Det føles let og tyndt. Du kan svede ordentligt i det uden at blive alt for varm.

 Et minus er designet ved trøjen maveparti der ikke føles helt som det skal. Det have været bedre hvis mønstret gik hele vejen rundt. Et plus er den figurtætte pasform.

– Den er så skøn! Hvis jeg kunne gå i spagat ville det ikke have været et problem i den her model. måden det følger kroppens bevægelser og materialet får 11 ud af 10! Siger en af personerne i testpanelet.

DK_CRAFT_BASE.jpg

Test af: Craft,

Vejledende pris: 299 kroner 

Materiale: 100% polyester  

Bedst for: Hvis du står et par gange om året.

Testpanelets kommentarer:

Præcis som navnet hentyder til er det et basic sæt skiundertøj alle burde have i garderoben. Ingen detaljer der stikker ud, men det er bare super funktionelt. Der er paneler i materialet der hjælper med fugttransporten.

– Skiundertøj har en mere lige pasform, hvilket jeg, som ikke vil have det skal side alt for stramt på kroppen, virkelig elsker, siger en kvinde i testpanelet.

Skiundertøjet er normalt i størrelsen med en tætsiddende halsudskæring. Designet er enkelt og flot for dem der godt kan lide lidt farve. Modellen findes også i  og .

– Det bedste ved skiundertøjet er prisen, du får rigtigt meget for pengene. Det værste er at der ike er meget stræk i det og det føles godt mod huden som andre modeller med elastan i, siger en anden af testerne.

DK_WYTE_INEZ.jpg

Test af: Wyte, +  

Vejledende pris: 319 og 309 kroner. 

Materialer: 65% nylon, 30% polyester og 5% spandex

Bedst for: Til rigtigt kolde vejrforhold.

Testpanelets kommentarer:

Et sømløst design sammen med en supertight pasform i Inez Top og Pants fra Wyte, og det giver fuldt op på point! Dette skiundertøj sidder som smurt.  

–Elsker pasformen der følger kropsformen og minder om kompression. Det eneste jeg ville ønske at trøje havde været lidt længere, men siliconen længst nede forhindrer modellen i at kravle op, siger en af testerne.

Stoffet er noget tykkere end andre modeller i testen og gør sig derfor bedst når det er rigtigt koldt udendørs. Ventilation savnes dog da det er så tykt.

– Det her er ikke et sæt skiundertøj jeg ville tage på når det er lige omkring nulpunktet men så snart det bliver minusgrader ryger det på! Plus for kraven med zip som varmer halsen, siger en anden tester.

DK_WEAR.jpg

Test af: Wear Colour, +  

Vejledende pris: 299 kroner/del 

Materialer: 94% polyester og 6% spandex

Bedst for: Til vinterens kolde dage. 

Testpanelets kommentarer: 

Materiale med masser af stræk og normal længde i ærmer, men dog lidt korte i benene. Er du høj vil du her få et par tights der slutter ved anklerne.

– Jeg elsker at sættet sidder tæt omkring ben og arme samtidigt som det er noget rummeligere ved maven. Det passer perfekt til langrend da jeg har fuld bevægelsesfrihed.

Wear Colours hurtigt tørrende materiale SwiftDry kommer virkelig til sin ret i den her model og transporterer effektivt fugt væk. Med sit lidt tykkere stof og høj fugttransport er det her et sikkert hit på årets koldeste dage. Selv designet hyldes!

– Coolt mønster! Den her model vil jeg også have på selv efter jeg er færdig på langrend og sidder ned og nyder en kop varm kakao, siger en fra testpanelet. DK_CRAFT_FUSEKNIT.jpg

Test af: Craft,  +

Vejledende pris: 229 kroner/del.

Materialer: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan 

Bedst for: Løberen der planlægger at holde sig igang hele sæsonen. 

Testpanelets kommentarer: 

En tætsiddende model der krammer dine lår og arme. Det gør du godt kan mærke lidt modstand fra sættet ved store bevægelser. Til langrend passer det dog perfekt.

– Modellen er lidt små i størrelserne og har en stram pasform. Jeg ligger mellem S og M, men valgte M og den sad perfekt! Siger en af testpersonerne.

At Craft har arbejdet med funktionaliteten kan mærkes. Du kan svede ordentligt uden at det bliver vådt når du træner i Fuseknit Comfort Top og pant. Samtidigt anpasses materialet din temperatur ved at varme eller ventilerer din overskudsvarme bort. 

– Så snart jeg ser modellen tænker jeg kvalitet. Det her sæt går ikke i stykker lige med det samme og har alle funktioner jeg behøver for at kunne nyde min træning, siger en anden af pigerne fra testgruppen.


DK_WYTE_AGNES.jpg

Test af: Wyte, +  

Vejledende pris:  219 og 269 kroner.

Materialer: 70% nylon, 22% polyester og 8% spandex 

Bedst for: Højintensivt langrends løb.

Testpanelets kommentarer: 

Figurtæt pasform som sidder som limet på. Et blødt og behageligt sæt der hverken gnaver eller på anden måde irriterer. Materialet har godt med stræk og følger din krops bevægelser og passer derfor også de fleste kropstyper.

– Jeg elsker designet, den himmelblå farve liver op enhver  

– Jeg elsker designet, den himmelblå farve liver en grå hverdag op. Jeg vil have det på så snart jeg kommer hjem og hygge i det, siger en fra testpanelet.

Modellen ånder fint og transporterer fugt super effektivt. Materialet er noget tykkere og varmer skønt.

– Jeg troede ikke denne modelskulle varme så meget som den gjorde. Perfekt at have på til skituren når det er lidt koldere, eller hvis du skal på længere ture i et mere roligt tempo, siger en anden. 

FoR Ham

DK_WYTE_JULIUS_HERR.jpg

Test af: Wyte,

Vejledende pris: 359 kroner 

Materialer: 95% polyester og 5% elastan 

Bedst for: For dig der står et par gange om året. 

Testpanelets kommentarer: 

Er du ude efter et sæt skiundertøj, men står kun på langrend 1-2 gange om året? Så er den her prisvenlige model præcis hvad du skal have. Julius Set er et klassisk sæt med en lige pasform. Det er lidt stort i størrelsen, så ligger du mellem to kan du vælge den mindre af dem.

– Bukserne føles som et helt almindeligt sæt skiundertøj. Den har en skøn elastik og sidder super godt på. Trøjen er noget større i det med en løs pasform. Jeg elsker derimod ikke alle sømmene så meget, siger en fra testpanelet.

Et minus er komforten, materialet er ikke ligefrem det blødeste i testen. Det følger dog kroppens bevægelser super godt og det bedste ved modellen er prisen og fugttransporten, Her kan du svede så meget du vil uden at føles alt for våd. 

– Det her er en perfekt model at have på derhjemme også, siger en af herrene fra testpanelet.

DK_DÆHLIE_HERR.jpg

Test af: Bjørn Dæhlie, +

Vejledende pris: 479 kroner/del.

Materialer: 91% polyester og 9% elastan 

Bedst for: Træningsnørden.

Testpanelets kommentarer: 

Et let og elastisk sæt skiundertøj i syntetisk materiale der er perfekt til de mest svedige aktiviteter. Modellen har meshpaneler under armene samt over brystet og ryg der slipper overskudsvarme ud, så du konstant holder en behagelig temperatur.

– Det her skiundertøj er lavet til langrend. Det er meget avanceret og du kan svede ordentligt i det uden at blive våd eller for varm, siger en tilfreds tester.

Trøjen går et stykke ned og rumpen for at forhindre sne og kulde i at krype ind mellem jakke og buks. Skiundertøjet er true to size og har en stram pasform som sidder tæt til på ben og arme.

– Det bedste ved denne model er at den sidder rigtigt godt til. Jeg får fuld bevægelsesfrihed i dette sæt. Et minus er de blå blokpartier på trøjen. Jeg havde foretrukket et mere diskret design, siger en anden tester.

DK_CRAFT_FUSEKNIT_HERR.jpg

Test af: Craft, +  

Vejledende pris: 229 kroner/del 

Materialer: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan

Bedst for: Langrends entusiaten der står hele sæsonen.

Testpanelets kommentarer: 

Enkelt design og holdbart materiale er synonym med Crafts vellidte skiundertøj. Materialet er lige så tyndt som andre men opleves strammere og mere kompakt. Hvilket resulterer i en kompressionlignende pasform. 

– Fantastisk pasform! Det føles nærmest som at blive krammet det det har godt med kompression. Jeg kan virkelig godt lide det her sæt, siger en af fyrene fra testpanelet.

Fugttransporten er også helt i top, det her er med andre ord en model du kan svede i. Testpanelet har svært ved at finde noget minus, det skulle dog være at det ikke sidder lige så godt på dig med en mere kurvet kropstype. 

– Det passer perfekt på det fleste. En super model som jeg kommer til at bruge heletiden, siger en af de andre testere.

DK_WEAR_HERR.jpg

Test af: Wear Colour, +  

Vejledende pris: 299 kroner/del 

Materialer: 94% polyester og 6% spandex 

Bedst for: Vinterens koldeste dage.

Testpanelets kommentarer: 

Skiundetøj i polyster med masser af stræk der effektivt transporterer fugt bort. Modellen er lidt større i størrelsen og du kan gå en størrelse ned for en strammere pasform.

– Jeg plejer vanligtvis at have L, men vælger altså M i denne model og den sidder som smurt på. Skiundertøjet både sidder godt og ser godt ud, siger en person i testpanelet.

Det her er ingen model du har på når det er plusgrader. Materialet er varmt og gør sig beste når det er koldt undendørs.

– Lækkert design. Dette sæt er til de modebevidste som, udover langrend, vil bruge det som hjemmehygge tøj, siger en af testerne.

DK_CRAFT_BASE_HERR.jpg

Test af: Craft,  

Vejledende pris: 299 kroner 

Materialer: 100% polyester  

Bedst for: Dig der står et par gange om året.

Testpanelets kommentarer: 

Et blødt sæt skiundertøj i klassisk kanalsyet syntetisk materiale. Pasformen er noget lige i det og løsere end de andre modeller i testen.

– Perfekt for dig som ikke vil have et strammere sæt skiundertøj. Modellen er blød og herlig, men du mærker ikke at det er et funktionsmateriale som vil booste træningsoplevelsen, siger en af mændene i testpanelet.

Tøjet har flade sømme som følger kroppens bevægelser. Derimod ønsker testpanelet der havde været færre sømme da specielt dem ved underarmene føles overflødige.

– Det her er en model som jeg køber for dets praktiske funktioner og ikke for designet. Samtidigt skal jeg jo have det under mit skiudstyr så designet er jo heller ikke så vigtigt, siger en anden fra testpanelet.

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

4 dagar sedan
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

5 dagar sedan
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

5 dagar sedan
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

05 jun 2019
Nike träningssko

PT'en tester den nye træningssko Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
header-väskor.jpg

TEST: Vores bedste træningstasker

04 jun 2019
yogatights blacc

Sådan vælger du tights til yoga

03 jun 2019
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – de nye Pegasus 36 er her!

03 jun 2019
Superga 2750

Superga – den eneste espadrillos sko du behøver

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal dit barn lege i løbesko

29 may 2019
Teva Hurricane

Tips! Sommerens bedste funktionssandaler

27 may 2019
Saint Loye

Tænk på det her når du køber ridebukser

27 may 2019
segling

Guide: Korrekt påklædning til sejlads

27 may 2019
yogatights header

Test: Forårets mest behagelige yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi

Hyld Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1

Test! Så gode er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
Nike

Fodboldsfest med Nikes nye tøj

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 træningstights med lommer

14 may 2019
Nike

Derfor skal du lave sport med stil

14 may 2019
Nike

Stylisten guider: Sommerens 3 hedeste trends

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor

Vi har testet 5 nye løbetrøjer til mænd 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

10 may 2019
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mit alter ego laver extreme moves"

08 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header

Fodboldstøvler til junior som er bedst i test

03 may 2019
more news
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

At finde velsiddende vinterstøvler til de mindste i familien er lettere sagt end gjort. Her er rådene, som gør sæsonens skoindkøb til børnene lettere.

4 dagar sedan
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

De forkortede toppe har længe været synlige både i gymmet, byen og til fest. Men hvor kommer trenden fra, og hvordan matcher jeg den bedst? Better Bodies-grundlæggeren og produktekspert Donna Bruns har svaret!

5 dagar sedan
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

Medicinsk graderet kompression kan hjælpe dig at øge din ydeevne, lindre spændinger i læggen og øge blodcirkulationen. Her er alt du har brug for at vide omkring når, hvordan og hvorfor de skal anvendes!

5 dagar sedan
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

Nike er tilbage med en opdatering af den elskede træningssko Metcon. Metcon 5 er hidtil Nikes mest mangesidige og tålige sko til X-fit, skabt til dig som elsker højintensiv træning.

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

Det kan være svært at vide, hvad forskellen er mellem de forskellige løbesko. Men bare rolig! Vi har fået hjælp af eksperten, der har undersøgt forskellen på Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly fra Nike.

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

Når du skal ud og løbe til sommer, er det vigtigt at du har det aller bedste tøj på. Varmen stiller høje krav til dit tøjs ventilationsevne, pasform og længde. Her finder du 9 modeller som lever op til kravene!

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

Nu er den her endelig - løbeskoen som alle storbysløbere har ventet på! Adidas' elskede Boost-sål gør sin entré i et opdateret format. Her er de nye ting ved Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

Hvor store skal mine løbesko være? Hvor stramt skal de sidde? Og hvordan skal de føles ved hælen? Eksperterne fra Asics besvarer alle spørgsmål om pasformen med dine løbesko!

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

Hypen omkring den store løbenyhed fra Adidas har længe været stor. Med sin nye sål spås Pulseboost HD til at være næsten helt unik i sin genre, men hvor god er den egentlig? Her er vurderingen fra vores produkttestere.

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

Hvis du har en pronation løbestil, er du sikkert på jagt efter et par stabile løbesko. Vores testpanel har løbet i 5 ekstra støddæmpende og stabile modeller for at se, hvilken sko som kan fungere som dine krykker på løbeturen.

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

Sportamores store sommerudsalg er endelig igang. Tun ind på guldkornene her og begiv dig ud på turen bagefter.

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker, når det kommer til skønne, ergonomiske og smarte sandaler. Skoene er af høj kvalitet og for at de skal holde så længe som muligt, er der nogle tricks du kan ty til.

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

Alle, som har sejlet i den svenske skærgår ved, at sommeren aldrig er helt fejlfri. Nu når sejlersæsonen er gået igang, er det derfor oplagt at skaffe sig en vandtæt sejlerjakke. Det her skal du tænke på.

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Udgivelsen af Adidas nye Pulseboost HD er nær, og vi har tyvstartet udgivelsen med et interview!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

Plads til madpakke og computer? Rygsæk eller skuldertaske? Sådan finder du en taske med de rette funktioner til netop dig.

05 jun 2019