DK_header.jpg

Test: Syntetisk skiundertøj til langrend

Bekvemme støvler og gode ski er en nødvendighed for god langrend. Men glem ikke tøjet, med et syntetisk sæt skiundertøj der suger fugten til sig får du altså en bedre oplevelse på dine ture. 

Præcis som med løb laver mange den fejl at klæde sig for varmt på når de står langrend. Du skal fryse lidt lige når du kommer ud og afsted. Når du så kommer igang bliver varmen perfekt. 

Lad gerne det første lag være et sæt skiundertøj i syntetisk materiale, med funktion der gør du får varme når du er kold samt ventilerer når du er varm. Syntetisk materiale suger også fugt op meget effektivt, så du kan svede igennem uden problemer. Vores testpanel har haft vores mest populære modeller med på tur!

FOr hende (scroll ned for herre)

DK_ODLO.jpg

Test af: Odlo, +  

Vejledende pris: 699 kroner/del 

Materialer: 79% polyamid, 16% genanvendt polyester og 5% elastan 

Bedst for: Til den hurtige der står tit og ofte.

Testpanelets kommentarer: 

Funktionaliteten er i fokus når det kommer til Odlos skiundertøj. Modellen har en sømløs konstruktion og 3D- zoner hvor der fokuseres på varme mens der er ekstra ventilation. 

– Jeg skal ikke have for tykke lag på når jeg står på langrend og det her skiundertøj er derfor perfekt. Det føles let og tyndt. Du kan svede ordentligt i det uden at blive alt for varm.

 Et minus er designet ved trøjen maveparti der ikke føles helt som det skal. Det have været bedre hvis mønstret gik hele vejen rundt. Et plus er den figurtætte pasform.

– Den er så skøn! Hvis jeg kunne gå i spagat ville det ikke have været et problem i den her model. måden det følger kroppens bevægelser og materialet får 11 ud af 10! Siger en af personerne i testpanelet.

DK_CRAFT_BASE.jpg

Test af: Craft,

Vejledende pris: 299 kroner 

Materiale: 100% polyester  

Bedst for: Hvis du står et par gange om året.

Testpanelets kommentarer:

Præcis som navnet hentyder til er det et basic sæt skiundertøj alle burde have i garderoben. Ingen detaljer der stikker ud, men det er bare super funktionelt. Der er paneler i materialet der hjælper med fugttransporten.

– Skiundertøj har en mere lige pasform, hvilket jeg, som ikke vil have det skal side alt for stramt på kroppen, virkelig elsker, siger en kvinde i testpanelet.

Skiundertøjet er normalt i størrelsen med en tætsiddende halsudskæring. Designet er enkelt og flot for dem der godt kan lide lidt farve. Modellen findes også i  og .

– Det bedste ved skiundertøjet er prisen, du får rigtigt meget for pengene. Det værste er at der ike er meget stræk i det og det føles godt mod huden som andre modeller med elastan i, siger en anden af testerne.

DK_WYTE_INEZ.jpg

Test af: Wyte, +  

Vejledende pris: 319 og 309 kroner. 

Materialer: 65% nylon, 30% polyester og 5% spandex

Bedst for: Til rigtigt kolde vejrforhold.

Testpanelets kommentarer:

Et sømløst design sammen med en supertight pasform i Inez Top og Pants fra Wyte, og det giver fuldt op på point! Dette skiundertøj sidder som smurt.  

–Elsker pasformen der følger kropsformen og minder om kompression. Det eneste jeg ville ønske at trøje havde været lidt længere, men siliconen længst nede forhindrer modellen i at kravle op, siger en af testerne.

Stoffet er noget tykkere end andre modeller i testen og gør sig derfor bedst når det er rigtigt koldt udendørs. Ventilation savnes dog da det er så tykt.

– Det her er ikke et sæt skiundertøj jeg ville tage på når det er lige omkring nulpunktet men så snart det bliver minusgrader ryger det på! Plus for kraven med zip som varmer halsen, siger en anden tester.

DK_WEAR.jpg

Test af: Wear Colour, +  

Vejledende pris: 299 kroner/del 

Materialer: 94% polyester og 6% spandex

Bedst for: Til vinterens kolde dage. 

Testpanelets kommentarer: 

Materiale med masser af stræk og normal længde i ærmer, men dog lidt korte i benene. Er du høj vil du her få et par tights der slutter ved anklerne.

– Jeg elsker at sættet sidder tæt omkring ben og arme samtidigt som det er noget rummeligere ved maven. Det passer perfekt til langrend da jeg har fuld bevægelsesfrihed.

Wear Colours hurtigt tørrende materiale SwiftDry kommer virkelig til sin ret i den her model og transporterer effektivt fugt væk. Med sit lidt tykkere stof og høj fugttransport er det her et sikkert hit på årets koldeste dage. Selv designet hyldes!

– Coolt mønster! Den her model vil jeg også have på selv efter jeg er færdig på langrend og sidder ned og nyder en kop varm kakao, siger en fra testpanelet. DK_CRAFT_FUSEKNIT.jpg

Test af: Craft,  +

Vejledende pris: 229 kroner/del.

Materialer: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan 

Bedst for: Løberen der planlægger at holde sig igang hele sæsonen. 

Testpanelets kommentarer: 

En tætsiddende model der krammer dine lår og arme. Det gør du godt kan mærke lidt modstand fra sættet ved store bevægelser. Til langrend passer det dog perfekt.

– Modellen er lidt små i størrelserne og har en stram pasform. Jeg ligger mellem S og M, men valgte M og den sad perfekt! Siger en af testpersonerne.

At Craft har arbejdet med funktionaliteten kan mærkes. Du kan svede ordentligt uden at det bliver vådt når du træner i Fuseknit Comfort Top og pant. Samtidigt anpasses materialet din temperatur ved at varme eller ventilerer din overskudsvarme bort. 

– Så snart jeg ser modellen tænker jeg kvalitet. Det her sæt går ikke i stykker lige med det samme og har alle funktioner jeg behøver for at kunne nyde min træning, siger en anden af pigerne fra testgruppen.


DK_WYTE_AGNES.jpg

Test af: Wyte, +  

Vejledende pris:  219 og 269 kroner.

Materialer: 70% nylon, 22% polyester og 8% spandex 

Bedst for: Højintensivt langrends løb.

Testpanelets kommentarer: 

Figurtæt pasform som sidder som limet på. Et blødt og behageligt sæt der hverken gnaver eller på anden måde irriterer. Materialet har godt med stræk og følger din krops bevægelser og passer derfor også de fleste kropstyper.

– Jeg elsker designet, den himmelblå farve liver op enhver  

– Jeg elsker designet, den himmelblå farve liver en grå hverdag op. Jeg vil have det på så snart jeg kommer hjem og hygge i det, siger en fra testpanelet.

Modellen ånder fint og transporterer fugt super effektivt. Materialet er noget tykkere og varmer skønt.

– Jeg troede ikke denne modelskulle varme så meget som den gjorde. Perfekt at have på til skituren når det er lidt koldere, eller hvis du skal på længere ture i et mere roligt tempo, siger en anden. 

FoR Ham

DK_WYTE_JULIUS_HERR.jpg

Test af: Wyte,

Vejledende pris: 359 kroner 

Materialer: 95% polyester og 5% elastan 

Bedst for: For dig der står et par gange om året. 

Testpanelets kommentarer: 

Er du ude efter et sæt skiundertøj, men står kun på langrend 1-2 gange om året? Så er den her prisvenlige model præcis hvad du skal have. Julius Set er et klassisk sæt med en lige pasform. Det er lidt stort i størrelsen, så ligger du mellem to kan du vælge den mindre af dem.

– Bukserne føles som et helt almindeligt sæt skiundertøj. Den har en skøn elastik og sidder super godt på. Trøjen er noget større i det med en løs pasform. Jeg elsker derimod ikke alle sømmene så meget, siger en fra testpanelet.

Et minus er komforten, materialet er ikke ligefrem det blødeste i testen. Det følger dog kroppens bevægelser super godt og det bedste ved modellen er prisen og fugttransporten, Her kan du svede så meget du vil uden at føles alt for våd. 

– Det her er en perfekt model at have på derhjemme også, siger en af herrene fra testpanelet.

DK_DÆHLIE_HERR.jpg

Test af: Bjørn Dæhlie, +

Vejledende pris: 479 kroner/del.

Materialer: 91% polyester og 9% elastan 

Bedst for: Træningsnørden.

Testpanelets kommentarer: 

Et let og elastisk sæt skiundertøj i syntetisk materiale der er perfekt til de mest svedige aktiviteter. Modellen har meshpaneler under armene samt over brystet og ryg der slipper overskudsvarme ud, så du konstant holder en behagelig temperatur.

– Det her skiundertøj er lavet til langrend. Det er meget avanceret og du kan svede ordentligt i det uden at blive våd eller for varm, siger en tilfreds tester.

Trøjen går et stykke ned og rumpen for at forhindre sne og kulde i at krype ind mellem jakke og buks. Skiundertøjet er true to size og har en stram pasform som sidder tæt til på ben og arme.

– Det bedste ved denne model er at den sidder rigtigt godt til. Jeg får fuld bevægelsesfrihed i dette sæt. Et minus er de blå blokpartier på trøjen. Jeg havde foretrukket et mere diskret design, siger en anden tester.

DK_CRAFT_FUSEKNIT_HERR.jpg

Test af: Craft, +  

Vejledende pris: 229 kroner/del 

Materialer: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan

Bedst for: Langrends entusiaten der står hele sæsonen.

Testpanelets kommentarer: 

Enkelt design og holdbart materiale er synonym med Crafts vellidte skiundertøj. Materialet er lige så tyndt som andre men opleves strammere og mere kompakt. Hvilket resulterer i en kompressionlignende pasform. 

– Fantastisk pasform! Det føles nærmest som at blive krammet det det har godt med kompression. Jeg kan virkelig godt lide det her sæt, siger en af fyrene fra testpanelet.

Fugttransporten er også helt i top, det her er med andre ord en model du kan svede i. Testpanelet har svært ved at finde noget minus, det skulle dog være at det ikke sidder lige så godt på dig med en mere kurvet kropstype. 

– Det passer perfekt på det fleste. En super model som jeg kommer til at bruge heletiden, siger en af de andre testere.

DK_WEAR_HERR.jpg

Test af: Wear Colour, +  

Vejledende pris: 299 kroner/del 

Materialer: 94% polyester og 6% spandex 

Bedst for: Vinterens koldeste dage.

Testpanelets kommentarer: 

Skiundetøj i polyster med masser af stræk der effektivt transporterer fugt bort. Modellen er lidt større i størrelsen og du kan gå en størrelse ned for en strammere pasform.

– Jeg plejer vanligtvis at have L, men vælger altså M i denne model og den sidder som smurt på. Skiundertøjet både sidder godt og ser godt ud, siger en person i testpanelet.

Det her er ingen model du har på når det er plusgrader. Materialet er varmt og gør sig beste når det er koldt undendørs.

– Lækkert design. Dette sæt er til de modebevidste som, udover langrend, vil bruge det som hjemmehygge tøj, siger en af testerne.

DK_CRAFT_BASE_HERR.jpg

Test af: Craft,  

Vejledende pris: 299 kroner 

Materialer: 100% polyester  

Bedst for: Dig der står et par gange om året.

Testpanelets kommentarer: 

Et blødt sæt skiundertøj i klassisk kanalsyet syntetisk materiale. Pasformen er noget lige i det og løsere end de andre modeller i testen.

– Perfekt for dig som ikke vil have et strammere sæt skiundertøj. Modellen er blød og herlig, men du mærker ikke at det er et funktionsmateriale som vil booste træningsoplevelsen, siger en af mændene i testpanelet.

Tøjet har flade sømme som følger kroppens bevægelser. Derimod ønsker testpanelet der havde været færre sømme da specielt dem ved underarmene føles overflødige.

– Det her er en model som jeg køber for dets praktiske funktioner og ikke for designet. Samtidigt skal jeg jo have det under mit skiudstyr så designet er jo heller ikke så vigtigt, siger en anden fra testpanelet.

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

3 dagar sedan
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

4 dagar sedan
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

6 dagar sedan
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

11 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

10 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

27 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

27 sep 2019
löparjackor dam test

Løbejakker til damer som er bedst i test

25 sep 2019
Stay in place header

Vælg den rette sport-bh efter din kropstype

24 sep 2019
Löparjackor test herr

Løbejakkerne til herrer som er bedst i test!

24 sep 2019
The puffer jacket

Sæsonens hotteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

23 sep 2019
Adriana Lima Puma

Top tre hotteste træningstrends lige nu

23 sep 2019
test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sport-bh'erne som er bedst i test 2019

22 sep 2019
Test inomhusskor

Test! Vores bedste sko til innebandy og håndbold

20 sep 2019
My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

20 sep 2019
craft springa i regn

Sådan skal du klæde dig på, når du løber i regn, blæst, sne og kulde

19 sep 2019
Hövding 3 lifestyle

Den nye Hövding 3 - forbedringer på alle kanter

17 sep 2019
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
more news
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

Når du løbetræner om efteråret og vinteren, så er det ikke bare vigtigt at have det rette tøj til det rette vejr. Du skal også være synlig på turen, og det gør du nemmest med reflekser. Sådan her lyser du bedst op i mørket.

3 dagar sedan
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

Findes der noget, vi elsker mere end tights med høj talje? Her er sæsonens allerbedste modeller fra blandt andet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

4 dagar sedan
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

Den 12 oktober gik Eliud Kipchoge over i historien. Han blev nemlig den første i verden til at løbe et maraton på under to timer, og han gjorde det i et par Nike-løbesko.

6 dagar sedan
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

Alle som elsker efterår og vinter ved, at skiundertøj kan bruges til både sofahygge og udendørshygge! Skiundertøj er sæsonens skønneste, varmeste og hyggeligste tøj, men hvordan skal skiundertøj egentlig vaskes?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

At finde den rette flyverdragt til dit barn kan være tricky - men fortvivl ikke! Vores mini-testpanel er et skridt foran. Her er flyverdragterne som er bedst i test.

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

Nu når det begynder at blive koldere udenfor, behøves bedre og varmere overtøj, så du slipper for at fryse. Er det mon på tide at skaffe en ny linerjakke? Vores gedigne testpanel hjælper dig med at finde den helt rette model til netop dig.

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

Dunjakken er et klassisk stykke overtøj som bor i næsten hvert et hjem her i de nordiske lande. Selvom detaljerne adskiller de forskellige modeller, så har de stadig ting tilfælles: de varmer, er lækre og lette at synes om. Her er Reeboks tre jakketrends som du ikke vil gå glip af.

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

En linerjakke er tøj som er mindst ligeså god som et mellemlag under en parkajakke som den er på egen hånd. Sportamores herre testpanel har testet fire lækre modeller med dun og syntetisk stof.

11 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

Koldere temperaturer kræver tykkere overtøj. Her er sæsonens parkajakker til herrer som holder dig varm og smart på samme tid.

10 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

Hvis du leder efter en sko der kan stå imod det nordiske vintervejr uden de mindste problemer, er det Mount Baker fra Canada Snow, som du skal satse på.

09 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

Uanset hvilken type af dunjakke du er ude efter, så har Peak Performance en model til dig. Vi hjælper dig med at finde den!

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

Når du køber en dunjakke er det selvfølgelig vigtigt at den er varm, og at den har en god pasform. Men det allervigtigste er faktisk, at jakken har den rette fill power. Vi guider dig i rigtig retning.

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

Et par Timberlandstøvler er efterårets bedste køb! Sådan her passer du bedst på dine lækre støvler.

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

Det begynder at blive koldt om fødderne, så tid til at shoe up! Her er støvlerne som vi helst vil have på denne sæson.

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

Mange har opdaget, hvor alsidig Helium Hood Jacket er. Den tynde dunjakke fra Peak Performance er en vind- og vandtæt vinder, som du kan bruge året rundt.

03 oct 2019