Löparbh 2019

Test: Sport-bh'er for løb 2019

Løber du i en sport-bh med lav eller middelhøj støtte, så kommer du til at få en aha-oplevelse, hvis du tester én af disse modeller. Vi har testet sport-bh'er med høj støtte!

Som regel skal du lægge lidt flere penge på en sport-bh med høj støtte sammenlignet med en med lav støtte. Trods det kan det være svært. En god sport-bh er A og O til i princippet med al træning med høj intensitet. Vores testpanel har løbet i nogle af sæsonens modeller. Her er deres vurdering!

Test af:  

Adidas sportbh dk

Findes i farven: 

Vejledende pris: 649 kroner.

Skål og polstring: For dig som allerede ved, at Adidas PrimeKnit er en skålløs model, vil det her ikke komme som nogen overraskelse. Ligesom resten af kollektionen er bh'en sammenvævet af et og samme materiale, uden hverken sømme eller bøjler. Lux har desuden en mindre polstring end sine konkurrenter herunder, men den opleves ikke for tynd af den grund. 

Omkreds & pasform: Bh'en lukkes med hægter på ryggen, men hverken omfang eller skulderremmene kan justeres. Trods det er materialet så tilpas blødt og fleksibelt at det spiller en mindre rolle. Bh'en sidder som smurt med en omkreds der er true to size! 

Komfort: Modellen er helt sømløs og stoffet er på alle måder testens mest behagelige. Bedre end det her bliver det ikke! 

Design: Lige den her model fra Adidas er ganske stilren og enkel, men ikke desto mindre en fed model. Designet er simpelt, men det bliver aldrig kedeligt, da den reddes af de diskrete, grå detaljer. 

Støtte: Selvom testpanelet elsker den her sport-bh, så giver den bare en mellemgod støtte. Måske bør den ikke blive brugt til træning med skarpe vendinger eller start og pludselige stop. Ellers duer den yderst godt til landevejsløb for dig med en lille til mellemstor barm. 

Justerbare remme: Nej.

Opsummering: Testens første prøveklud er en af to bh'er som indgår i Adidas nye PrimeKnit-kollektion. Når det gælder komfort er der absolut ingen anmærkninger. Testpanelet imponeres med det samme af materialet, som er i den absolutte særklasse af testens blødeste og mest fleksible model. Trods de gennemgående positive anmærkninger, giver testpanelet et lille minus for støtten, som kun fungerer til mellemintensive træningsformer og lettere jog. For hårdere intervaller og en større barm kræves mere støtte end der tilbydes her. 


Test af: ,

Nike Swoosh bh dk

Findes i farven: .

Vejledende pris: 329 kroner. 

Skål og polstring: Modellen har lidt mere polstring end hvad en bh i løbegenren normalt har, men uden at det ekstra materiale føles som en belastning. Bh'en er også beriget med normalstore skåle som vil passe til dig med en mellemstor barm. 

Omkreds & pasform: Pasformen i den her model er næsten perfekt, og at man kan tage polstreringen i skålene ud, ja det gør bare det hele endnu bedre. Omkredsen er true to size og du kan købe den størrelse, du plejer at bruge. 

Komfort: Bh'en sidder udmærket på kroppen! Intet gnaver eller gør ondt og da skulderremmene sidder nær halsen, aflastes skuldrene på en værdsat måde. 

Design: Ligesom med Adidas' bh for løb varianten, så er Nikes version også meget stilren og begge modeller minder om hinanden. Ligesom PrimeKnit Lux har Swoosh Surf to Sports Bra en bryderryg som passer til trøjer med samme snit samt en stilren front med nogle få (men fine) detaljer. 

Støtte: Bh'ens skåle og ekstra polstring holder alt på plads under yoga såvel som gym- og løbetræning. Mere kan man ikke sige om den her model, den gør præcis dét, den skal! 

Justerbare remme: Nej.

Opsummering: Tro det eller ej, men testpanelet har faktisk svært ved at komme med negative bemærkninger, når det gælder Nikes stilrene Swoosh Surf to Sports Bra. Udover et smart, omend lidt enkelt design, så giver bh'en også en næsten perfekt støtte til barmen. Det er kun testdeltagerne med en meget stor barm som foretrækker en model med endnu mere støtte. Der findes ingen gnavende dele eller irriterende sømme som forstyrrer og bh'en gør nøjagtigt det, som du forventer af den, når det gælder fugttransport og friskhedsfølelse. 


Test af: ,

Stay in Place bh dk

Findes i farven:

Vejledende pris: 549 kroner. 

Skål og polstring: Det er den bh i testen med allermest polstring. Foretrækker du hellere lidt mere end for lidt, så er det her modellen for dig! Når det gælder skålstørrelsen, så er High Support Sports Bra gavmild og passer bedst til dig med en stor barm. 

Omkreds & pasform: Modellen har stort set en perfekt pasform, da både skulderremme og omkreds kan justeres - det takker testpanelet for! Der er risiko for at størrelsen kan blive et problem, hvis du ikke er påpasselig med valget af størrelsen. Eftersom bh'en har store skåle, kan det være en god ide at tilbringe lidt ekstra tid ved størrelsesguiden som hjælper dig godt på vej. 

Komfort: High Support Sports Bra har et extra tight stykke mellem brysterne, hvor de to hægter mødes og under den første løbetur oplevede enkelte af testdeltagerne at det gnavede. To eller tre runder senere forsvandt følelsen og kom ikke tilbage igen. 

Design: Designet er et af de få punkter hvor Stay in Place modellen ikke helt imponerer. Bh'en er lidt kedelig på det punkt, konstaterer testpanelet, som gerne så lidt flere detaljer. 

Støtte: Når det kommer til støtte for din barm, så gør bh'en præcist dét den udgiver sig for at kunne gøre. Modellens justerbare skulderremme, polstring, skål og hægter medvirker alt sammen til at barmen virkelig vil "stay in place". 

Justerbare remme: Ja, både ved skulderne og rundt om brystkassen. 

Opsummering: Den her model er helt klart skabt til kvinder med en stor barm. High Support Sports Bra har både polstring samt hægter ligesom en normal bh, hvilket giver en god effekt. Partiet mellem brysterne går en smule op, hvilket giver en god støtte og sørger for at sport-bh'en bliver hvor den skal, når du løber. Selv med det, er det bedste ved modellen at både omkreds og skulderremme kan justeres efter smag og behag. Minus? Den er lidt kedelig. Testpanelet ville gerne have haft lidt ekstra i form af lidt farver eller detaljer. 

Test af: ,

Nike Swoosh bh dk

Findes i farven:  

Vejledende pris: 379 kroner.

Skål og polstring: Selvom Nike modellen her ikke er specielt polstret, så undgår den med en god marginal at give en følelse af at være nøgen. Impact Bra har ingen skåle, men materialet er heller ikke helt formløst, da det følger barmens konturer med forstærkninger på udvalgte steder. 

Omkreds & pasform: Pasformen er næsten helt perfekt, forudsat at du har valgt den rette størrelse. Ligger du mellem to størrelser, bør du vælge den største. Bh'en er ikke syet i et særligt medgørlig materiale og kan godt blive noget tight, hvis du fx satser på en lidt for lille størrelse. 

Komfort: Impact Bra er den type af bh som du ikke mærker noget til, når du træner. Den holder alt på plads, uden egentlig at gøre noget særligt stor væsen af sig. Ingen gnavende søm, ingen vaskevejledningsmærker irriterer. 

Design: Det her er faktisk testens mest farveglade model, men lad dig ikke snyde af det. Det eneste som adskiller Impact Bra fra sine konkurrenter er en diskret grøn stribe som løber langs rygraden. Testpanelet giver et ekstra plus for detaljen, som er smagfuld omend lidt lille. 

Støtte: Virkelig god støtte! Impact Bra fungerer fejlfrit også selv til de mest højintensive løbepas, hvor du kan køre alt fra hurtige intervaller til skarpe retningsskift. Intet problem for dig med en lille til mellemstor barm!

Justerbare remme: Nej.

Opsummering: Selv med et meget stilrent design er Impact Bra testens mest farveglade. Bh'en har desuden en bryderryg og passer godt til toppe. Udover at den giver god støtte dig med en mellemstor barm, og selvom skålene faktisk savnes, så er stoffet ikke formløst. Impact Bra lykkes med kunsten at give en god støtte uden at mase barmen. Modellen har relativ lidt polstring sammenlignet med sine konkurrenter, men ingen grund til at bekymre sig om, om uønskede konturer skal træde frem - bh'ens materiale giver tilstrækkelig med modstand. En perfekt model til dig som vil have en høj støtte, men ingen indbyggede skåle. 

Test af: ,

Salming sport-bh dk

Findes i farverne: og .

Vejledende pris: 549 kronor.

Skål og polstring: Ligesom Nikes Impact Bra har modellen fra Salming en relativ lille polstring, men heller ikke her findes der grund til bekymring. Materialet er tyndt, men giver ikke en nøgen følelse. Grit Support Sports Bra har heller ingen skåle, men helt formløs er den ikke. I stoffet findes der forstærkninger som formes efter barmen. 

Omkreds & pasform: Salmings model har hægte på ryggen som gør, at omkredsen kan justeres. Yderst værdsat af samtlige i testpanelet!

Komfort: Trods den justerbare omkreds er testpanelet ikke helt tilfredse med Salmings model, hvis skulderremme kan føles lidt til den smalle side, specielt til dig med en tung barm. Der findes en risiko for at remmene skærer sig ind i huden ved skuldrene. 

Design: Heller ikke Grit Support Sports Bra overrasker når det gælder designet, som i alle henseender er ganske stilrent. Trods det, er testpanelet glædeligt overrasket og tildeler modellen et ekstra plus for bh'ens skulderrem kan laves om til bryderryg, når du skal træne i en top med samme snit. 

Støtte: Salming-modellen giver desværre kun et middelhøjt støtte iflg. testpanelet, som mener at det kræver en højere støtte for at være en rigtig løber-bh. Fungerer super fint til alt, bortset fra de rigtigt højintensive pas, da den sidder tight uden at stramme til. 

Justerbare remme: Ja, både i omkreds og ved skulderremmene. 

Opsummering: For dig med en lille til mellemstor barm sidder den her model perfekt. Bh'en er skåret relativt lav, hvilket smigrer barmens former og konturer. Du får en mellemhøj støtte som passer perfekt til dig med en mellemstor barm. Behøver du mere støtte end det, så bør du kigge dig om efter en anden model, i hvert fald til de mest højintensive pas. Også når det gælder komfort ønsker testpanelet sig lidt mere. Skulderremmene er til den smalle side og risikerer at skære ind i skuldrene til dig med en tung barm. På plussiden er det faktum, at du kan variere mellem normal ryg og bryderryg, hvilket værdsættes. Det bedste med modellen er fugttransporten som holder dig tør hele passet igennem. 


Test af: ,

Abecita

Findes i farven: 

Vejledende pris: 549 kroner.

Skål og polstring: Selvom bh'en har meget lidt polstring, så undgår den at give en nøgen følelse. Modellen har skåle og giver ekstra støtte, men dele af testpanelet noterer sig, at de er lige lidt til den mindste side.

Omkreds & pasform: Abecita Dynamic har en normalstor omkreds og du kan uden problemer købe den størrelse, du plejer at bruge. 

Komfort: Bh'ens bedste egenskab er de superbløde skulderremme som løfter uden at gnave. Du som har en tung barm vil værdsætte følelsen af, at remmene ikke skærer ind i huden på skulderne.

Design: Nja, det er vel ikke direkte for designet at du køber den her bh, men på den anden side spiller det måske ikke nogen rolle? Når komforten er så høj som den er her, så er det svært ikke at blive charmeret af dens fordele. 

Støtte: De polstrede skulderremme bidrager med meget til karakteren af bh'ens helhedsindtryg når det kommer til støtten. At remmene er så bløde muliggør, at du uden problemer kan stramme bh'en lidt ekstra. 

Justerbare remme: Ja, både ved skulderremme og omfanget. Ligesom bh'en fra Salming, kan Abecitas version også transformeres fra normale skulderremme til bryderryg.  

Opsummering: Det her er en rigtig skøn sport-bh som også føles solid med sine brede og superbløde skulderremme. Modellen har hægter på ryggen, hvilket gør at omkredsen kan justeres i tre forskellige længder. Risikoen med hægterne er, at de ofte kan gnave, men det er ikke aktuelt i den her bh. Når det gælder fugttransport kan Dynamic desuden kåres som testens vinder. Mellem brysterne findes en ventilationsdel som slipper luft ind og dermed holder dig tør og frisk hele passet igennem. Det er faktisk kun designet, som testpanelet havde forventet lidt mere af, men trods det så konstaterer deltagerne at Abecita Dynamic allerede er en ny favorit til passet! 

SHOP HER: 

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

1 dag sedan
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

3 dagar sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

09 aug 2019
blacc running

Test: Blaccs nye fjerlette løbekollektion

02 aug 2019
adidas ultimafusion female

Sådan vælger du den rette træningssko

31 jul 2019
Reebok löparskor

Test! Top 3 bedste løbesko fra Reebok

30 jul 2019
Magväskor

Trend: Mavetasken alle taler om

29 jul 2019
Trender

Følg med på trendsafari – her er sæsonens hotteste tøj

29 jul 2019
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons

Den ultimative guide: Det skal du tænke på, når du køber skaljakke til børnene

24 jul 2019
Sneakers på bröllop

Kan jeg have sneakers på til bryllup?

24 jul 2019
Fruktmönster

Derfor er frugtmønsteret det mest trendy på stranden

24 jul 2019
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

24 jul 2019
Metcon 5 vit rosa

Alt hvad du skal vide om den nye Nike Metcon 5

23 jul 2019
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

16 jul 2019
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen på Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
more news
My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

My Shelter er den seneste regnjakke fra Adidas og skal, præcis som navnet antyder, beskytte dig mod vind og vejr. Her er sport- og eventyrsfotografen Sophie Odelbergs mening om den nye jakke.

1 dag sedan
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

Trailrunning er løb som sker off road, over stok og sten og ofte i en skov. Det anderledes miljø sætter dit udstyr på prøve - og her er hvad du skal huske på, når du køber trailsko.

3 dagar sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

Flere og flere blive bevidste om hvilke materialer der findes i regntøj, og er derfor interesserede i at købe giftfri tøj til deres børn. Det her skal du have i mente til efteråret, når du vælger regntøj til børnene!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

Det er ikke altid nemt at finde det rette tøj til skoleudflugterne. Vejret kan hurtigt slå om, den ene dag er det rigtig varmt og den næste dag føles det næsten som vinter. Vi har snakket med en børnetøjsekspert om, hvordan børnene holder sig varme og tørre i efterårsvejret!

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

Indendørsskoen Gel-Rocket 8 er som en raket på banen. Her fortæller vores sportsglade testpanel hvorfor netop denne sko er oplagt til volleyball og innebandy.

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hovedet, må man have i... Uret! Vores testpanel har udforsket alle finesserne i træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire. Her er dens præstation ved blandet andet løb, spinning og gymtræning.

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

Ikke alle sneakers kan tørres af med en fugtig klud. Pumas sneakersekspert forklarer, hvordan du bedst plejer det respektive materiale.

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

Blød camouflage malet med vandfarver til den modige, komplet sort til den tidløse atlet eller behagelig i jordnære toner - eksperterne forklarer, hvordan du rocker sæsonens hotteste træningstøj både i og udenfor gymmet!

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

Nu kan du snart oplade batterierne på dit smartwatch, mens du har det på. Garmins nye, opdaterede Fenix 6-serie med solceller i selve displayet er her!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

Årene har ikke gjort noget dårligt for Nano! Her er den niende version af Reeboks populære og mangfoldige CrossFit-sko.

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

En støddæmpning bestående af små kugler som former sig under foden og giver en unik pasform, lyder det fristende? Vores løbebegejstrede testpanel har løbet i den nye, hypede løbesko fra Nike - her er deres mening.

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test.

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

Høj talje, animalprint eller klassisk sorte? Vores testpanel har testet træningstights til damer fra Adidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

Dybe vandpytter og mudderpøle er ofte årsagen til at børn elsker efteråret. For forældrene derimod, ja det er ikke helt så sjovt. Sportamores lille testpanel har prøvet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlerne som er bedst i test!

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

Skal du købe nye træningssko? Her er herre- og damemodellerne som er bedst i test!

15 aug 2019