Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

Når du skal ud og løbe til sommer er det vigtigt, at du har det allerbedste tøj på. Varmen stiller høje krav til dit tøjs ventilationsevne, pasform og længde. Her finder du 9 modeller som lever op til kravene!

Når temperaturen nærmer sig - og kommer op over - tyve grader, bliver behovet for et par ventilerende løbeshorts tydelig. God ventilation er langt fra det eneste du bør tænke på og de fleste af os har flere ønsker. Måske leder du efter et par løbeshorts med let kompression i form af indbyggede tights? Måske leder du efter en lidt længere model som ikke glider op ad låret? Sportamores testpanel har løbet i løbeshorts fra Puma, Nike, adidas og Blacc. Her kommer deres dom:

Løbeshorts, herre

,

DK_HERR_ADI.jpg

Vejledende pris:  199 kroner.

Pasform: Pasformen på disse løbeshorts fra adidas er normal, og de sidder hverken mere eller mindre stramt, end det du kan forvente dig af et par løbeshorts fra herresortimentet.

Længde: Selv for at være en herremodel er de ganske lange, hvilket ikke er helt galt her i starten af sommeren, når man endnu ikke er blevet alt for solbrændt. 

Vægt: Run It Camo Sho er meget lette og det gør det enkelt at løbe 10 kilometer (nåja, nogenlunde enkelt i hvert fald). 

Fleksibilitet: Noget, som kunne have været bedre med denne adidas-model, er dens fleksibilitet. Sammenlignet med andre modeller er de ret stive.

Ventilationsevne: Ligesom et par sommer-løbeshorts skal have, så har Run It Camo Sho en super ventilationsevne som holder dig kølig og frisk på hele løbeturen.

Komfort: Også komforten er tæt på perfekt. Dette par løbeshorts sidder udmærket og materialet er meget blødt og behageligt.

Opsummering: Denne model fra adidas kan virkelig anbefales. De personer i vores testpanel som foretrækker en lidt længere model konstaterer med det samme, at denne model lever op til kravene. Materialet er meget tyndt, let og luftigt. På trods af dette glider shortsene ikke op ad låret, når du løber. De bliver siddende hvor de skal på hele løbeturen, og eftersom de er så dejlige at have på, så scorer de så godt som toppoint. Er der nogen minus ved denne model? Ja, det er der faktisk. Run It Camo Sho kommer kun i en farve og den er ikke super sjov.

,

DK_HERR_NIKE.jpg

Vejledende pris: 239 kroner.

Kommer i farverne:  & 

Pasform: I forhold til modellen fra adidas er denne konkurrent fra Nike ret stor i pasformen og for at være løbeshorts føles de luftigere end normalt. 

Længde: Også på længden skiller Challanger 5in Short sig ud. Lige som navnet antyder, er de kortere end hvad løbeshorts normalt er.

Vægt: Når det derimod gælder vægten, så er denne Nike model lige så let som Run it Camo Sho, hvilket testpanelet sætter stor pris på.

Fleksibilitet: Da Challanger 5in Short er luftigere i modellen giver de fuld bevægelsesfrihed, men der er ingen stretch i stoffet.

Ventilationsevne: Dette par løbeshorts har smarte meshpaneler i siderne som giver lidt ekstra ventilation og i kombination med længden på shortsene, er de perfekte til de allervarmeste sommerdage. 

Komfort: Hvis det er komforten som styrer dit valg, så bliver dette par shorts virkelig din bedste ven på løbeturen - super behagelige, specielt hvis du foretrækker kortere løbeshorts!

Opsummering: Challanger 5in Sho er et par rigtige gode løbeshorts som både passer til løb og fitness. De er rimelig store i bredden og korte i længden, så hvis du ikke er glad for at vise dine lår, så anbefaler vi, at du tager et par korte tights på indenunder. Ellers er længden intet problem. Testpanelet uddeler også et par ekstra pluspoint fordi de har almindelige lommer samt en lille ekstra lomme, hvor der er plads til et dankort. De kunne godt have klatret endnu længere op på pointstigen, hvis de også havde haft en lomme med lynlås. På trods af dette får løbeshortsene stort set kun ros og modsætning til adidas-modellen, så kommer de i tre forskellige farver!

,

DK_HERR_ADI2.jpg

Vejledende pris: 379 kroner.

Kommer i farverne: , , & .

Pasform: Pure Parley Short er større i pasformen end de øvrige testede modeller. Hvis du hader at shorts sidder klistret til lårene, så er denne model et sikkert valg.

Længde: Testpanelet konstaterer, at dette par løbeshorts er længere end de andre modeller i testen - ja, måske endda længere end hvad de ser ud til at være på billedet.

Vægt: Ligesom adidas-modellen og løbeshortsene fra Nike, så vejer Pure Parley Short næsten ingenting. Trods dette er de lidt tungere end konkurrenterne ovenover.

Fleksibilitet: Når det gælder fleksibiliteten er disse løbeshorts hverken særlig fleksible eller stive, men meget normale. Sammenligner man dem med de andre testmodeller, så er pasformen større og der er mere plads i dem når du løber.

Ventilationsevne: Et par løbeshorts uden god ventilation er faktisk en ren katastrofe, men heldigvis er ventilationen i Pure Parley short super god og du føler dig frisk i dem længe. 

Komfort: Ligesom de testede modeller ovenfor konstaterer testpanelet, at der heller ikke er problemer med komforten, når det gælder dette par shorts. Materialet er let, glat og føles slet ikke som plastik.

Opsummering: Pure Parley Short sidder godt og glider hverken op eller ned, når du løber. Ventilationen er god og materialet er så tyndt og let i vægt, at du knapt bliver våd, når du løbetræner i regnvejr. Materialet er faktisk det bedste ved denne model og ikke kun fordi det er blødt og behageligt. Ligesom med alle modellerne i Parley-kollektionen fra adidas, så er dette par løbeshorts syet i et miljøvenligt stof spundet af genbrugt plastik. Ikke nok med det, så har disse shorts også store lommer på ydersiden og en inderlomme med lynlås - det er testpanelet glade for.

,

DK_HERR_PUMA.jpg

Vejledende pris: 279 kroner.

Pasform: Denne model fra Puma er hverken stor eller lille i pasformen, den sidder som et par standard løbeshorts.

Længde: De er en del længere end eksempelvis Nikemodellen, hvilket virkelig er et stort plus, hvis du ikke vil vise dine lår. De er dog ikke lige så lange som Parleymodellen fra adidas.

Vægt: De er faktisk lidt tungere end både Nikes og adidas løbeshorts - med det sagt er de bestemt ikke særlig tunge. Er du vant til almindelige idræts-shorts, opleves Ignite 7’ Short stadig som meget lette. 

Fleksibilitet: Hvis du ønsker fuld bevægelsesfrihed i dine shorts, så er denne model perfekt til dig. Løbeshortsene fra Puma er et af de få par i vores test, som faktisk er syet i stretch materiale.

Ventilationsevne: Pumashortsene er super luftige og ventilationen får topkarakter, de er fantastiske at løbe i når det er varmt udenfor.

Komfort: Shortsene er også helt perfekte når det gælder komforten. De er syet i et blødt stretch materiale, hvilket giver gør dem super behagelige og giver dem et ekstra pluspoint.

Opsummering: Ignite’ 7 Short er et par klassiske løbeshorts med undtagelse af, at de måske er en anelse længere end normale løbeshorts. De er dog ikke så lange, at de "sidder fast" på lårene, hvilket er skønt. Materialet er let, luftigt og behageligt samt suger ikke alt for meget vand til sig når det regner. Der er kun et minus og det er at der kun er én lomme og den sidder foran på højre side. Lommen har lynlås, men det er ikke særlig rart at løbe med mobilen som slår mod låret. Det anbefales derfor at mobilen holdes i hånden eller i et bælte.

Løbeshorts, dame

,

DK_DAM_ADI.jpg

Vejledende pris: 349 kroner.

Kommer i farverne: .

Pasform: Saturday Short er ret normale i både størrelse og pasform. De skiller sig dog ud ved, at benene er ekstra store forneden. 

Længde: Lige som alle dameshorts er de kortere end løbeshortsene i herresortimentet, men sammenlignet med andre damemodeller er de ikke kortere end normalt. 

Vægt: Denne model skiller sig heller ikke særlig meget ud hvad vægten angår. De er stort set lige så lette som andre løbeshorts.

Fleksibilitet: Saturday Short er meget fleksible i sit materiale og bredere i benene. Det gør det muligt at både løbetræne med intervaller og opad bakke, hvor du har brug for at tage et større skridt.

Ventilationsevne: Denne model er desuden meget ventilerende. Den brede form på benene gør, at luften let kan cirkulere, men nogle af testpersonerne mener, at det ikke havde skadet med lidt ekstra meshpaneler, specielt i taljen hvor materialet kan opleves lidt varmt.

Komfort: Når det gælder komforten, så kan man ikke ønske sig mere – Saturday Short sidder fantastisk og er super skønne.

Opsummering: Dette par løbeshorts fra adidas er bløde, fleksible og super behagelige. Det største plus er bevægeligheden ved benene. Det er også værdsat, at der er elastik i taljen. Selvom modellen er kort, behøver du ikke føle dig nøgen takket være et par indershorts. Noget som kunne forbedres, er udbudet af lommer. Testpersonerne efterspørger en større lomme til for eksempel en mobil.

,

DK_DAM_NIKE.jpg

Vejledende pris: 279 kroner.

Kommer i farverne: , & .

Pasform: Elevated Track Short fra Nike er true to size og sidder godt uden hverken at være for stramme eller for brede.

Længde: Selv for at være et par damshorts er denne model ret kort, og der er endda også en slids i siderne.

Vægt: Ligesom de fleste løbeshorts så vejer Elevated Track Short virkelig ingenting.

Fleksibilitet: Fleksibiliteten er nærmest også ubegrænset, da slidsen i siden gør det muligt at tage store løbeskridt - i denne model fra Nike er det intet problem at løbe. 

Ventilationsevne: Både materialet og pasformen giver god luftcirkulation, og det er super praktisk om sommeren, når temperaturen måske bliver højere end forventet.

Komfort: Hvis du kan lide at løbe i korte shorts med indbyggede inderbukser, så er dette en model du skal kigge nærmere på. Foretrækker du derimod en længere model, så er dette ikke den helt rigtige model.

Opsummering: Når du skal pakke et par super ventilerende løbeshorts til rejsen, så er Elevated Track Short helt perfekte. Den høje slids, korte længde og luftige pasform giver både en hurtig fornemmelse og holder dig kølig når det er varmt. Udover det så har denne model også noget som en del andre modeller faktisk mangler– en lomme med lynlås. Kan du ikke lide korte shorts, så er denne model måske ikke helt perfekt til dig. Ellers klarer denne Nike-model testen uden kritik.

,

DK_DAM_NIKE_2.jpg

Vejledende pris: 279 kroner.

Kommer i farverne: , & .

Pasform: Air Short fra Nike er lidt større end almindelige løbeshorts i damesortimentet, men ikke særlig meget.

Længde: De er betydeligt længere i benene end den forrige model, men ikke så lange at det irriterer.

Vægt: Ligesom navnet antyder så vejer Nike Air Short næsten ingenting, og det kan mærkes når du løber i dem. 

Fleksibilitet: Hvad fleksibilitetsen angår, scorer Air Short toppoint, da de er lette at løbe intervaller i.

Ventilationsevne: Denne model støder heller ikke på problemer, når det gælder ventilationen. De ventilerer ligesom et par løbeshorts skal, måske endda lidt bedre.

Komfort: Komfortmæssigt er dette par stort set perfekte og der var ikke noget dårligt at sige om, hvordan de føltes på. 

Opsummering: Air Short fra mærket Nike er tynde, kølige og perfekte til en varm sommerdag. Desuden er de bløde og sidder skønt i løbet af hele træningen, uden sømme som gnaver. Testpanelet giver dem et ekstra pluspoint, da de har en inderlomme som gør, at du kan have nøglen til døren med på løbeturen. Testpanelet er tilfredse med dette par løbeshorts, men vil alligevel gøre dig opmærksom på, at den lyse farve og det tynde stof gør, at man skal overveje sit valg af undertøj på trods af de indbyggede tights. 

,

DK_DAM_ADI2.jpg

Vejledende pris: 199 kroner.

Kommer i farverne: , , &

Pasform: M20 Short fra adidas er ret store i pasformen, men ikke ekstremt store.

Længde: De er betydeligt længere end de øvrige dameshorts i testen, men slet ikke i kategori med herreshortsene.

Vægt: Med risiko for gentagelse konstaterer testpanelet, at vægten på dette par shorts knapt kan mærkes på løbeturen.

Fleksibilitet: M20 får ros for sin fleksibilitet og det er let at træne interval med dem på.

Ventilationsevne: Når det gælder ventilation, er denne model ikke lige så god som de andre damemodeller i testen, men der er bestemt ikke noget at klage over. Løber du en almindelig sommerdag fungerer de udmærket.

Komfort: Desværre er M20 Short ikke helt så behagelige som de andre løbeshorts i testen. Med det sagt får de stadig masser af ros af vores testpanel som er meget tilfredse.

Opsummering: Dette par løbeshorts fra adidas er et par super lette og rummelige træningsshorts som er skønne at løbe i. De er produceret i et blødt og skønt materiale, og selvom de ikke giver en wow-følelse når det gælder komfort, så er komforten meget høj. M20 Short sidder også godt og glider ikke op ad lårene når du løber. Et ekstra point skal også uddeles for designet som er flot både til træning og hverdag.

,

DK_DAM_BLACC.jpg

Vejledende pris: 229 kroner.

Kommer i farverne: .

Pasform: Rush 2,0 er true to size og sidder godt i taljen, men er for øvrigt meget løse.

Længde: De er korte ligesom de andre dameshorts, men ikke kortere end de ser ud til at være på billedet.

Vægt: De er lette som de andre shorts i testen og tynger dig ikke ned, når du løber.

Fleksibilitet: Rush 2,0 er ekstremt fleksible og giver dig fuld bevægelsesfrihed, uanset hvad du laver. 

Ventilationsevne: Der var heller ikke meget at kritisere når det gælder ventilationen. Denne model holder dig kølig og frisk når du løber.

Komfort: Det er ikke ofte at Sportamores testpanel uddeler toppoint, men for Rush 2,0 er de villige til at gøre en undtagelse. Du bliver ikke mere bekvem, når du løber, end i dette par løbeshorts. 

Opsummering: Denne model fra Blacc har en super skøn pasform og et feminint design som minder om en tennisnederdel. Materialet er super let og på indersiden er der meshstof som giver god ventilation. Elastikken i taljen er bred, hvilket er en flot detalje samtidig med at det øger komforten. Det er også enkelt at tilpasse pasformen efter smag og behag. Desværre mangler denne model også en lomme med lynlås, men ellers er der ikke meget at klage over.

LÆS MERE:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

Alpint trend skidkläder

Trendspotting: Her er sæsonens skiløbstendenser

4 dagar sedan
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

07 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker til mænd og kvinder

07 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbetights til kvinder og mænd

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: Varmt skiundertøj

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

21 oct 2019
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

17 oct 2019
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

11 oct 2019
Svea Boots header

Test: 3 par trendy boots fra Svea

10 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

10 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
Heade trail

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Craft running aw 19

Skal jeg løbe i skiundertøj?

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

27 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

27 sep 2019
more news
Alpint trend skidkläder

Trendspotting: Her er sæsonens skiløbstendenser

Silhuet og bæredygtighed er i fokus, når vi taler om tendenser på løjperne. Her er de tips, der sikrer dig alle tænkelige modepoints - uanset om du er på ski eller off-pist.

4 dagar sedan
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke troede, Salomons Speedcross 5 kunne blive bedre, udgav de en opdateret version af den populære trailsko, som har en helt vandtæt membran. Men hvor god er den egentlig?

07 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker til mænd og kvinder

Brrr, nu begynder det virkelig at være vinter udenfor! Derfor testede vores testpanel 11 varme vinterjakker. Her er sæsonens vinterguldkorn til damer og herrer.

07 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

Elevenate blev dannet i 2010 og har siden da været lidt af en skjult perle på snesportsmarkedet. Nu hænger de ud med os, og du har nu chancen for at lære dem at kende!

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

Hvornår skal du bruge sneakers, og hvornår skal du bruge sko med almindelige gummisåler? Icebug-eksperterne ved alt om, hvordan man erobrer vintervejene!

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

Det er tid til at hive vinterjakken frem, ligesom man plejer på denne tid af året. Her er de bedste og mest stilfulde vinterjakker med pelskrave til hende.

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig ekspert på skiundertøj. Det norske brand fremstiller bukser og trøjer af høj kvalitet i både syntetisk stof, uld og uldblanding. Vi har testet flere af modellerne, og her er de bedste.

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbetights til kvinder og mænd

Læg ikke løbet på is bare fordi det bliver koldt udenfor! Vores testpanel har løbet i par løbetights, der er perfekte til løb i vinterens lave temperature.

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

Adidas Pulseboost er løbeskoen som klarer alle de hurtige retningsskift som ingen anden løbesko kan. Nnu findes den i en helt ny version! Her er Pulseboost Winterized.

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

Padel vokser i popularitet og er en hurtig og sjov sport, der passer til mange. Det er vigtigt at have de rigtige sko på, når du spiller padle, da du kan klare dig bedre, mindske risikoen for kvæstelser og få det sjovere med i købet! Vores testpanel har testet flere paddle-modeller - her er resultatet.

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

Skiundertøj er måske noget af det vigtigste i din vintergarderobe, uanset om du skal suse ned af skibakkerne eller tage en løbetur over stok og sten. Vi har testet skiundertøj i syntetisk materiale - her er de bedste modeller!

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

Løber du lange afstande, en kortere runde i frokostpausen, eller træner du til et løb? Der er en sko til alle og til alle former for løb. Find dine nye løbesko blandt årets hotteste modeller.

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

Ikke mere Bambi på glat is! Her er vinterløbesko til mænd, der holder dig varm, tør og sikkert på fødderne i løbet af vinterens løbunder.

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

Springe rundt i løbesko designet til foråret og sommeren? Nej tak! Vores testpanel har løbet i vinter-løbesko fra blandt andet Icebug, Nike, Asics og Adidas. Her er deres vurdering!

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

Hold fødderne tørre og varme denne sæson med de rigtige vinterstøvler. Vores lille testpanel har hoppet, hoppet og spillet - her er de bedste vintersko til børn i år.

25 oct 2019