Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

Når du skal ud og løbe til sommer er det vigtigt, at du har det allerbedste tøj på. Varmen stiller høje krav til dit tøjs ventilationsevne, pasform og længde. Her finder du 9 modeller som lever op til kravene!

Når temperaturen nærmer sig - og kommer op over - tyve grader, bliver behovet for et par ventilerende løbeshorts tydelig. God ventilation er langt fra det eneste du bør tænke på og de fleste af os har flere ønsker. Måske leder du efter et par løbeshorts med let kompression i form af indbyggede tights? Måske leder du efter en lidt længere model som ikke glider op ad låret? Sportamores testpanel har løbet i løbeshorts fra Puma, Nike, adidas og Blacc. Her kommer deres dom:

Løbeshorts, herre

,

DK_HERR_ADI.jpg

Vejledende pris:  199 kroner.

Pasform: Pasformen på disse løbeshorts fra adidas er normal, og de sidder hverken mere eller mindre stramt, end det du kan forvente dig af et par løbeshorts fra herresortimentet.

Længde: Selv for at være en herremodel er de ganske lange, hvilket ikke er helt galt her i starten af sommeren, når man endnu ikke er blevet alt for solbrændt. 

Vægt: Run It Camo Sho er meget lette og det gør det enkelt at løbe 10 kilometer (nåja, nogenlunde enkelt i hvert fald). 

Fleksibilitet: Noget, som kunne have været bedre med denne adidas-model, er dens fleksibilitet. Sammenlignet med andre modeller er de ret stive.

Ventilationsevne: Ligesom et par sommer-løbeshorts skal have, så har Run It Camo Sho en super ventilationsevne som holder dig kølig og frisk på hele løbeturen.

Komfort: Også komforten er tæt på perfekt. Dette par løbeshorts sidder udmærket og materialet er meget blødt og behageligt.

Opsummering: Denne model fra adidas kan virkelig anbefales. De personer i vores testpanel som foretrækker en lidt længere model konstaterer med det samme, at denne model lever op til kravene. Materialet er meget tyndt, let og luftigt. På trods af dette glider shortsene ikke op ad låret, når du løber. De bliver siddende hvor de skal på hele løbeturen, og eftersom de er så dejlige at have på, så scorer de så godt som toppoint. Er der nogen minus ved denne model? Ja, det er der faktisk. Run It Camo Sho kommer kun i en farve og den er ikke super sjov.

,

DK_HERR_NIKE.jpg

Vejledende pris: 239 kroner.

Kommer i farverne:  & 

Pasform: I forhold til modellen fra adidas er denne konkurrent fra Nike ret stor i pasformen og for at være løbeshorts føles de luftigere end normalt. 

Længde: Også på længden skiller Challanger 5in Short sig ud. Lige som navnet antyder, er de kortere end hvad løbeshorts normalt er.

Vægt: Når det derimod gælder vægten, så er denne Nike model lige så let som Run it Camo Sho, hvilket testpanelet sætter stor pris på.

Fleksibilitet: Da Challanger 5in Short er luftigere i modellen giver de fuld bevægelsesfrihed, men der er ingen stretch i stoffet.

Ventilationsevne: Dette par løbeshorts har smarte meshpaneler i siderne som giver lidt ekstra ventilation og i kombination med længden på shortsene, er de perfekte til de allervarmeste sommerdage. 

Komfort: Hvis det er komforten som styrer dit valg, så bliver dette par shorts virkelig din bedste ven på løbeturen - super behagelige, specielt hvis du foretrækker kortere løbeshorts!

Opsummering: Challanger 5in Sho er et par rigtige gode løbeshorts som både passer til løb og fitness. De er rimelig store i bredden og korte i længden, så hvis du ikke er glad for at vise dine lår, så anbefaler vi, at du tager et par korte tights på indenunder. Ellers er længden intet problem. Testpanelet uddeler også et par ekstra pluspoint fordi de har almindelige lommer samt en lille ekstra lomme, hvor der er plads til et dankort. De kunne godt have klatret endnu længere op på pointstigen, hvis de også havde haft en lomme med lynlås. På trods af dette får løbeshortsene stort set kun ros og modsætning til adidas-modellen, så kommer de i tre forskellige farver!

,

DK_HERR_ADI2.jpg

Vejledende pris: 379 kroner.

Kommer i farverne: , , & .

Pasform: Pure Parley Short er større i pasformen end de øvrige testede modeller. Hvis du hader at shorts sidder klistret til lårene, så er denne model et sikkert valg.

Længde: Testpanelet konstaterer, at dette par løbeshorts er længere end de andre modeller i testen - ja, måske endda længere end hvad de ser ud til at være på billedet.

Vægt: Ligesom adidas-modellen og løbeshortsene fra Nike, så vejer Pure Parley Short næsten ingenting. Trods dette er de lidt tungere end konkurrenterne ovenover.

Fleksibilitet: Når det gælder fleksibiliteten er disse løbeshorts hverken særlig fleksible eller stive, men meget normale. Sammenligner man dem med de andre testmodeller, så er pasformen større og der er mere plads i dem når du løber.

Ventilationsevne: Et par løbeshorts uden god ventilation er faktisk en ren katastrofe, men heldigvis er ventilationen i Pure Parley short super god og du føler dig frisk i dem længe. 

Komfort: Ligesom de testede modeller ovenfor konstaterer testpanelet, at der heller ikke er problemer med komforten, når det gælder dette par shorts. Materialet er let, glat og føles slet ikke som plastik.

Opsummering: Pure Parley Short sidder godt og glider hverken op eller ned, når du løber. Ventilationen er god og materialet er så tyndt og let i vægt, at du knapt bliver våd, når du løbetræner i regnvejr. Materialet er faktisk det bedste ved denne model og ikke kun fordi det er blødt og behageligt. Ligesom med alle modellerne i Parley-kollektionen fra adidas, så er dette par løbeshorts syet i et miljøvenligt stof spundet af genbrugt plastik. Ikke nok med det, så har disse shorts også store lommer på ydersiden og en inderlomme med lynlås - det er testpanelet glade for.

,

DK_HERR_PUMA.jpg

Vejledende pris: 279 kroner.

Pasform: Denne model fra Puma er hverken stor eller lille i pasformen, den sidder som et par standard løbeshorts.

Længde: De er en del længere end eksempelvis Nikemodellen, hvilket virkelig er et stort plus, hvis du ikke vil vise dine lår. De er dog ikke lige så lange som Parleymodellen fra adidas.

Vægt: De er faktisk lidt tungere end både Nikes og adidas løbeshorts - med det sagt er de bestemt ikke særlig tunge. Er du vant til almindelige idræts-shorts, opleves Ignite 7’ Short stadig som meget lette. 

Fleksibilitet: Hvis du ønsker fuld bevægelsesfrihed i dine shorts, så er denne model perfekt til dig. Løbeshortsene fra Puma er et af de få par i vores test, som faktisk er syet i stretch materiale.

Ventilationsevne: Pumashortsene er super luftige og ventilationen får topkarakter, de er fantastiske at løbe i når det er varmt udenfor.

Komfort: Shortsene er også helt perfekte når det gælder komforten. De er syet i et blødt stretch materiale, hvilket giver gør dem super behagelige og giver dem et ekstra pluspoint.

Opsummering: Ignite’ 7 Short er et par klassiske løbeshorts med undtagelse af, at de måske er en anelse længere end normale løbeshorts. De er dog ikke så lange, at de "sidder fast" på lårene, hvilket er skønt. Materialet er let, luftigt og behageligt samt suger ikke alt for meget vand til sig når det regner. Der er kun et minus og det er at der kun er én lomme og den sidder foran på højre side. Lommen har lynlås, men det er ikke særlig rart at løbe med mobilen som slår mod låret. Det anbefales derfor at mobilen holdes i hånden eller i et bælte.

Løbeshorts, dame

,

DK_DAM_ADI.jpg

Vejledende pris: 349 kroner.

Kommer i farverne: .

Pasform: Saturday Short er ret normale i både størrelse og pasform. De skiller sig dog ud ved, at benene er ekstra store forneden. 

Længde: Lige som alle dameshorts er de kortere end løbeshortsene i herresortimentet, men sammenlignet med andre damemodeller er de ikke kortere end normalt. 

Vægt: Denne model skiller sig heller ikke særlig meget ud hvad vægten angår. De er stort set lige så lette som andre løbeshorts.

Fleksibilitet: Saturday Short er meget fleksible i sit materiale og bredere i benene. Det gør det muligt at både løbetræne med intervaller og opad bakke, hvor du har brug for at tage et større skridt.

Ventilationsevne: Denne model er desuden meget ventilerende. Den brede form på benene gør, at luften let kan cirkulere, men nogle af testpersonerne mener, at det ikke havde skadet med lidt ekstra meshpaneler, specielt i taljen hvor materialet kan opleves lidt varmt.

Komfort: Når det gælder komforten, så kan man ikke ønske sig mere – Saturday Short sidder fantastisk og er super skønne.

Opsummering: Dette par løbeshorts fra adidas er bløde, fleksible og super behagelige. Det største plus er bevægeligheden ved benene. Det er også værdsat, at der er elastik i taljen. Selvom modellen er kort, behøver du ikke føle dig nøgen takket være et par indershorts. Noget som kunne forbedres, er udbudet af lommer. Testpersonerne efterspørger en større lomme til for eksempel en mobil.

,

DK_DAM_NIKE.jpg

Vejledende pris: 279 kroner.

Kommer i farverne: , & .

Pasform: Elevated Track Short fra Nike er true to size og sidder godt uden hverken at være for stramme eller for brede.

Længde: Selv for at være et par damshorts er denne model ret kort, og der er endda også en slids i siderne.

Vægt: Ligesom de fleste løbeshorts så vejer Elevated Track Short virkelig ingenting.

Fleksibilitet: Fleksibiliteten er nærmest også ubegrænset, da slidsen i siden gør det muligt at tage store løbeskridt - i denne model fra Nike er det intet problem at løbe. 

Ventilationsevne: Både materialet og pasformen giver god luftcirkulation, og det er super praktisk om sommeren, når temperaturen måske bliver højere end forventet.

Komfort: Hvis du kan lide at løbe i korte shorts med indbyggede inderbukser, så er dette en model du skal kigge nærmere på. Foretrækker du derimod en længere model, så er dette ikke den helt rigtige model.

Opsummering: Når du skal pakke et par super ventilerende løbeshorts til rejsen, så er Elevated Track Short helt perfekte. Den høje slids, korte længde og luftige pasform giver både en hurtig fornemmelse og holder dig kølig når det er varmt. Udover det så har denne model også noget som en del andre modeller faktisk mangler– en lomme med lynlås. Kan du ikke lide korte shorts, så er denne model måske ikke helt perfekt til dig. Ellers klarer denne Nike-model testen uden kritik.

,

DK_DAM_NIKE_2.jpg

Vejledende pris: 279 kroner.

Kommer i farverne: , & .

Pasform: Air Short fra Nike er lidt større end almindelige løbeshorts i damesortimentet, men ikke særlig meget.

Længde: De er betydeligt længere i benene end den forrige model, men ikke så lange at det irriterer.

Vægt: Ligesom navnet antyder så vejer Nike Air Short næsten ingenting, og det kan mærkes når du løber i dem. 

Fleksibilitet: Hvad fleksibilitetsen angår, scorer Air Short toppoint, da de er lette at løbe intervaller i.

Ventilationsevne: Denne model støder heller ikke på problemer, når det gælder ventilationen. De ventilerer ligesom et par løbeshorts skal, måske endda lidt bedre.

Komfort: Komfortmæssigt er dette par stort set perfekte og der var ikke noget dårligt at sige om, hvordan de føltes på. 

Opsummering: Air Short fra mærket Nike er tynde, kølige og perfekte til en varm sommerdag. Desuden er de bløde og sidder skønt i løbet af hele træningen, uden sømme som gnaver. Testpanelet giver dem et ekstra pluspoint, da de har en inderlomme som gør, at du kan have nøglen til døren med på løbeturen. Testpanelet er tilfredse med dette par løbeshorts, men vil alligevel gøre dig opmærksom på, at den lyse farve og det tynde stof gør, at man skal overveje sit valg af undertøj på trods af de indbyggede tights. 

,

DK_DAM_ADI2.jpg

Vejledende pris: 199 kroner.

Kommer i farverne: , , &

Pasform: M20 Short fra adidas er ret store i pasformen, men ikke ekstremt store.

Længde: De er betydeligt længere end de øvrige dameshorts i testen, men slet ikke i kategori med herreshortsene.

Vægt: Med risiko for gentagelse konstaterer testpanelet, at vægten på dette par shorts knapt kan mærkes på løbeturen.

Fleksibilitet: M20 får ros for sin fleksibilitet og det er let at træne interval med dem på.

Ventilationsevne: Når det gælder ventilation, er denne model ikke lige så god som de andre damemodeller i testen, men der er bestemt ikke noget at klage over. Løber du en almindelig sommerdag fungerer de udmærket.

Komfort: Desværre er M20 Short ikke helt så behagelige som de andre løbeshorts i testen. Med det sagt får de stadig masser af ros af vores testpanel som er meget tilfredse.

Opsummering: Dette par løbeshorts fra adidas er et par super lette og rummelige træningsshorts som er skønne at løbe i. De er produceret i et blødt og skønt materiale, og selvom de ikke giver en wow-følelse når det gælder komfort, så er komforten meget høj. M20 Short sidder også godt og glider ikke op ad lårene når du løber. Et ekstra point skal også uddeles for designet som er flot både til træning og hverdag.

,

DK_DAM_BLACC.jpg

Vejledende pris: 229 kroner.

Kommer i farverne: .

Pasform: Rush 2,0 er true to size og sidder godt i taljen, men er for øvrigt meget løse.

Længde: De er korte ligesom de andre dameshorts, men ikke kortere end de ser ud til at være på billedet.

Vægt: De er lette som de andre shorts i testen og tynger dig ikke ned, når du løber.

Fleksibilitet: Rush 2,0 er ekstremt fleksible og giver dig fuld bevægelsesfrihed, uanset hvad du laver. 

Ventilationsevne: Der var heller ikke meget at kritisere når det gælder ventilationen. Denne model holder dig kølig og frisk når du løber.

Komfort: Det er ikke ofte at Sportamores testpanel uddeler toppoint, men for Rush 2,0 er de villige til at gøre en undtagelse. Du bliver ikke mere bekvem, når du løber, end i dette par løbeshorts. 

Opsummering: Denne model fra Blacc har en super skøn pasform og et feminint design som minder om en tennisnederdel. Materialet er super let og på indersiden er der meshstof som giver god ventilation. Elastikken i taljen er bred, hvilket er en flot detalje samtidig med at det øger komforten. Det er også enkelt at tilpasse pasformen efter smag og behag. Desværre mangler denne model også en lomme med lynlås, men ellers er der ikke meget at klage over.

LÆS MERE:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

fila header

Derfor er et par sneakers fra Fila det mest stilfulde valg denne sommer

14 timmar sedan
Merrells trailskor

Test: Trailsko til kvinder og mænd fra Merrell

23 timmar sedan
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi elsker sæsonens sneakers fra New Balance

1 dag sedan
Underkläder träning

Træning i det rigtige undertøj - og undgå gnavesår

2 dagar sedan
React Miler NY

Løb længere med Nike React Miler

6 dagar sedan
New Balance skor

Køb de rigtige løbesko fra New Balance

20 may 2020
Asics GT-2000

Sats på Asics løbesko, hvis du pronerer

20 may 2020
Dam - Header.jpg

Test: Løbesko med meget dæmpning til hende

19 may 2020
Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko til mænd med høj grad af dæmpning

19 may 2020
Nike yoga infinalon header

Yoga uden grænser i Nike Infinalon

19 may 2020
björn borg tights

Test! 9 par tights med høj talje

15 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Bedst i test: Sportsbh'er til løb

14 may 2020
nike-low-sneakers.jpg

3 uventede husmortricks for at få dine sneakers hvide

14 may 2020
Mjukisset

Stilfulde træningssæts til hverdagschill

13 may 2020
badtofflor plock

Sommerens bedste tøfler og sandaler

13 may 2020
Header.jpg

Vi tester: Cykelhjelme til kvinder og mænd

13 may 2020
lisa tellbe header

Sådan stylede Lisa Tellbe sine Nike-favoritter

12 may 2020
Saucony Freedom Iso 3

Den nye Saucony Freedom 3 løbesko er her

12 may 2020
gavelo seamless

Nu har vi fået træningstøjet fra Gavelo ind i sortimentet

11 may 2020
sneakers herr

9 stilfulde, sorte sneakers til mænd

11 may 2020
sneakers header

Trend! 8 lyserøde sneakers til kvinder

11 may 2020
Matchanse set

Test: Matchende sæt til hende

08 may 2020
Header.jpg

Træningstrusserne som er bedst i test

08 may 2020
Asics Novablast test

Vi tester den nye Asics Novablast til kvinder og mænd

07 may 2020
Årets badtrender

Årets hotteste badetøjstendenser

07 may 2020
Petra Månström

Så du klæder dig på til løb om foråret

04 may 2020
header skaljackor 2020

Bedst i test: Skaljakker til hende & ham 2020

01 may 2020
Kompressionsstrumpor header

Vi tester: Kompressionsstrømper

30 apr 2020
tights header

Top 5: Vores allerbedste træningstights

29 apr 2020
Header - Reebok Nano X.jpg

Test: Reebok Nano X træningssko

28 apr 2020
Hoka One One header

Bondi - den bedste løbesko til dig med et tungt løbetrin

27 apr 2020
Herr - Header.jpg

Vi har testet forårsjakkerne til ham 2020

23 apr 2020
salomon löpning ss 20

Hvordan skal jeg vaske mit løbetøj?

23 apr 2020
Dam - Header.jpg

Bedst i test! Trendy forårsjakker til kvinder 2020

22 apr 2020
Vita sneakers header dam

Test: Stilfulde hvide sneakers til kvinder

22 apr 2020
Header.jpg

Stilfuld test: Hvide sneakers til mænd

21 apr 2020
Hoka One One redigerad

Derfor skal du løbe i Clifton 6 fra Hoka One One

21 apr 2020
nano x header

Den nye Reebok Nano X - lige så alsidig som dig

21 apr 2020
test pulsklockor

Stor test! Vores bedste pulsure i alle prisklasser

21 apr 2020
Le specs solglasögon

2020's mest trendy solbriller

20 apr 2020
more news
fila header

Derfor er et par sneakers fra Fila det mest stilfulde valg denne sommer

Sneakers er livet - ja, det synes vi på Sportamore i hvert fald. Vi foretrækker at gå rundt i et par Fila-sneakers, ja, nærmest året rundt. Se de sæsonens hotteste modeller til kvinder her!

14 timmar sedan
Merrells trailskor

Test: Trailsko til kvinder og mænd fra Merrell

Er det på tide at købe nye trailsko? Her tester vi de bedste løbesko til trail fra Merrell!

23 timmar sedan
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi elsker sæsonens sneakers fra New Balance

Ønsker du dig et par retroinspirerede, men stadig moderne, stilfulde sneakers? Så skal du satse på et par sneakers fra New Balance! Her er årets nyheder.

1 dag sedan
Underkläder träning

Træning i det rigtige undertøj - og undgå gnavesår

Har du blå mærker eller gnavesår i trussekanten efter træningen? Det er sandsynligvis bomuldsundertøjet, der er synderen her!

2 dagar sedan
React Miler NY

Løb længere med Nike React Miler

Ønsker du en god mængdetræningssko, der giver dig den støtte, du har brug for till de lange pas? Så er Nikes seneste løbeskønhed React Miler noget for dig.

6 dagar sedan
New Balance skor

Køb de rigtige løbesko fra New Balance

Bliv klogere på hvordan du gør det rigtige valg, når det kommer til løbesko fra New Balance. Her er deres mest populære modeller!

20 may 2020
Asics GT-2000

Sats på Asics løbesko, hvis du pronerer

Hvis du lider af pronation, er der én ting at lære af løbeskosproducenten Asics. Her er alt, hvad du har brug for at vide om deres bedste pronationssko.

20 may 2020
Dam - Header.jpg

Test: Løbesko med meget dæmpning til hende

Vi tester de blødeste og mest bouncy løbesko fra Hoka One One, Nike og Adidas. Her er de modeller, der er bedst i test til kvinder.

19 may 2020
Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko til mænd med høj grad af dæmpning

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony - hvilken løbeskosproducent har de bedste løbesko med meget dæmpning? Lad os dykke ned i mulighederne!

19 may 2020
Nike yoga infinalon header

Yoga uden grænser i Nike Infinalon

Når du laver yoga, er tøjet vigtigt - og vi tænker derfor naturligvis først og fremmest på selve funktionen. Det nye Infinalon materiale fra Nike er det mest behagelige, vi har prøvet indtil videre!

19 may 2020
björn borg tights

Test! 9 par tights med høj talje

Hvem elsker ikke et par højtaljede tights? Her er de mest populære modeller fra Better Bodies, Adidas, Nike, Fila og Gavelo samt flere.

15 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Bedst i test: Sportsbh'er til løb

Når du løbetræner, så er det vigtigt at have en virkelig god sportsbh som giver dig den rette støtte. Her er 2020's bedste modeller til løb.

14 may 2020
nike-low-sneakers.jpg

3 uventede husmortricks for at få dine sneakers hvide

Hvide sneakers har en tendens til ikke at være hvide særlig længe efter, du begynder at bruge dem. Prøv disse tricks for at gøre dem kridhvide og sprøde igen!

14 may 2020
Mjukisset

Stilfulde træningssæts til hverdagschill

Det er årets hotteste trend og perfekt til både hjemmekontoret og den udendørs picnic. Her er 10 luksuriøse og bløde træningssæt, du ikke vil gå glip af!

13 may 2020
badtofflor plock

Sommerens bedste tøfler og sandaler

Nu er tiden kommet for luftige sko som badetøfler, slip-ins og flip-flops. Her er årets hedeste sommersko fra Fila, Adidas og Birkenstock.

13 may 2020