Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

Når du skal ud og løbe til sommer er det vigtigt, at du har det allerbedste tøj på. Varmen stiller høje krav til dit tøjs ventilationsevne, pasform og længde. Her finder du 9 modeller som lever op til kravene!

Når temperaturen nærmer sig - og kommer op over - tyve grader, bliver behovet for et par ventilerende løbeshorts tydelig. God ventilation er langt fra det eneste du bør tænke på og de fleste af os har flere ønsker. Måske leder du efter et par løbeshorts med let kompression i form af indbyggede tights? Måske leder du efter en lidt længere model som ikke glider op ad låret? Sportamores testpanel har løbet i løbeshorts fra Puma, Nike, adidas og Blacc. Her kommer deres dom:

Løbeshorts, herre

,

DK_HERR_ADI.jpg

Vejledende pris:  199 kroner.

Pasform: Pasformen på disse løbeshorts fra adidas er normal, og de sidder hverken mere eller mindre stramt, end det du kan forvente dig af et par løbeshorts fra herresortimentet.

Længde: Selv for at være en herremodel er de ganske lange, hvilket ikke er helt galt her i starten af sommeren, når man endnu ikke er blevet alt for solbrændt. 

Vægt: Run It Camo Sho er meget lette og det gør det enkelt at løbe 10 kilometer (nåja, nogenlunde enkelt i hvert fald). 

Fleksibilitet: Noget, som kunne have været bedre med denne adidas-model, er dens fleksibilitet. Sammenlignet med andre modeller er de ret stive.

Ventilationsevne: Ligesom et par sommer-løbeshorts skal have, så har Run It Camo Sho en super ventilationsevne som holder dig kølig og frisk på hele løbeturen.

Komfort: Også komforten er tæt på perfekt. Dette par løbeshorts sidder udmærket og materialet er meget blødt og behageligt.

Opsummering: Denne model fra adidas kan virkelig anbefales. De personer i vores testpanel som foretrækker en lidt længere model konstaterer med det samme, at denne model lever op til kravene. Materialet er meget tyndt, let og luftigt. På trods af dette glider shortsene ikke op ad låret, når du løber. De bliver siddende hvor de skal på hele løbeturen, og eftersom de er så dejlige at have på, så scorer de så godt som toppoint. Er der nogen minus ved denne model? Ja, det er der faktisk. Run It Camo Sho kommer kun i en farve og den er ikke super sjov.

,

DK_HERR_NIKE.jpg

Vejledende pris: 239 kroner.

Kommer i farverne:  & 

Pasform: I forhold til modellen fra adidas er denne konkurrent fra Nike ret stor i pasformen og for at være løbeshorts føles de luftigere end normalt. 

Længde: Også på længden skiller Challanger 5in Short sig ud. Lige som navnet antyder, er de kortere end hvad løbeshorts normalt er.

Vægt: Når det derimod gælder vægten, så er denne Nike model lige så let som Run it Camo Sho, hvilket testpanelet sætter stor pris på.

Fleksibilitet: Da Challanger 5in Short er luftigere i modellen giver de fuld bevægelsesfrihed, men der er ingen stretch i stoffet.

Ventilationsevne: Dette par løbeshorts har smarte meshpaneler i siderne som giver lidt ekstra ventilation og i kombination med længden på shortsene, er de perfekte til de allervarmeste sommerdage. 

Komfort: Hvis det er komforten som styrer dit valg, så bliver dette par shorts virkelig din bedste ven på løbeturen - super behagelige, specielt hvis du foretrækker kortere løbeshorts!

Opsummering: Challanger 5in Sho er et par rigtige gode løbeshorts som både passer til løb og fitness. De er rimelig store i bredden og korte i længden, så hvis du ikke er glad for at vise dine lår, så anbefaler vi, at du tager et par korte tights på indenunder. Ellers er længden intet problem. Testpanelet uddeler også et par ekstra pluspoint fordi de har almindelige lommer samt en lille ekstra lomme, hvor der er plads til et dankort. De kunne godt have klatret endnu længere op på pointstigen, hvis de også havde haft en lomme med lynlås. På trods af dette får løbeshortsene stort set kun ros og modsætning til adidas-modellen, så kommer de i tre forskellige farver!

,

DK_HERR_ADI2.jpg

Vejledende pris: 379 kroner.

Kommer i farverne: , , & .

Pasform: Pure Parley Short er større i pasformen end de øvrige testede modeller. Hvis du hader at shorts sidder klistret til lårene, så er denne model et sikkert valg.

Længde: Testpanelet konstaterer, at dette par løbeshorts er længere end de andre modeller i testen - ja, måske endda længere end hvad de ser ud til at være på billedet.

Vægt: Ligesom adidas-modellen og løbeshortsene fra Nike, så vejer Pure Parley Short næsten ingenting. Trods dette er de lidt tungere end konkurrenterne ovenover.

Fleksibilitet: Når det gælder fleksibiliteten er disse løbeshorts hverken særlig fleksible eller stive, men meget normale. Sammenligner man dem med de andre testmodeller, så er pasformen større og der er mere plads i dem når du løber.

Ventilationsevne: Et par løbeshorts uden god ventilation er faktisk en ren katastrofe, men heldigvis er ventilationen i Pure Parley short super god og du føler dig frisk i dem længe. 

Komfort: Ligesom de testede modeller ovenfor konstaterer testpanelet, at der heller ikke er problemer med komforten, når det gælder dette par shorts. Materialet er let, glat og føles slet ikke som plastik.

Opsummering: Pure Parley Short sidder godt og glider hverken op eller ned, når du løber. Ventilationen er god og materialet er så tyndt og let i vægt, at du knapt bliver våd, når du løbetræner i regnvejr. Materialet er faktisk det bedste ved denne model og ikke kun fordi det er blødt og behageligt. Ligesom med alle modellerne i Parley-kollektionen fra adidas, så er dette par løbeshorts syet i et miljøvenligt stof spundet af genbrugt plastik. Ikke nok med det, så har disse shorts også store lommer på ydersiden og en inderlomme med lynlås - det er testpanelet glade for.

,

DK_HERR_PUMA.jpg

Vejledende pris: 279 kroner.

Pasform: Denne model fra Puma er hverken stor eller lille i pasformen, den sidder som et par standard løbeshorts.

Længde: De er en del længere end eksempelvis Nikemodellen, hvilket virkelig er et stort plus, hvis du ikke vil vise dine lår. De er dog ikke lige så lange som Parleymodellen fra adidas.

Vægt: De er faktisk lidt tungere end både Nikes og adidas løbeshorts - med det sagt er de bestemt ikke særlig tunge. Er du vant til almindelige idræts-shorts, opleves Ignite 7’ Short stadig som meget lette. 

Fleksibilitet: Hvis du ønsker fuld bevægelsesfrihed i dine shorts, så er denne model perfekt til dig. Løbeshortsene fra Puma er et af de få par i vores test, som faktisk er syet i stretch materiale.

Ventilationsevne: Pumashortsene er super luftige og ventilationen får topkarakter, de er fantastiske at løbe i når det er varmt udenfor.

Komfort: Shortsene er også helt perfekte når det gælder komforten. De er syet i et blødt stretch materiale, hvilket giver gør dem super behagelige og giver dem et ekstra pluspoint.

Opsummering: Ignite’ 7 Short er et par klassiske løbeshorts med undtagelse af, at de måske er en anelse længere end normale løbeshorts. De er dog ikke så lange, at de "sidder fast" på lårene, hvilket er skønt. Materialet er let, luftigt og behageligt samt suger ikke alt for meget vand til sig når det regner. Der er kun et minus og det er at der kun er én lomme og den sidder foran på højre side. Lommen har lynlås, men det er ikke særlig rart at løbe med mobilen som slår mod låret. Det anbefales derfor at mobilen holdes i hånden eller i et bælte.

Løbeshorts, dame

,

DK_DAM_ADI.jpg

Vejledende pris: 349 kroner.

Kommer i farverne: .

Pasform: Saturday Short er ret normale i både størrelse og pasform. De skiller sig dog ud ved, at benene er ekstra store forneden. 

Længde: Lige som alle dameshorts er de kortere end løbeshortsene i herresortimentet, men sammenlignet med andre damemodeller er de ikke kortere end normalt. 

Vægt: Denne model skiller sig heller ikke særlig meget ud hvad vægten angår. De er stort set lige så lette som andre løbeshorts.

Fleksibilitet: Saturday Short er meget fleksible i sit materiale og bredere i benene. Det gør det muligt at både løbetræne med intervaller og opad bakke, hvor du har brug for at tage et større skridt.

Ventilationsevne: Denne model er desuden meget ventilerende. Den brede form på benene gør, at luften let kan cirkulere, men nogle af testpersonerne mener, at det ikke havde skadet med lidt ekstra meshpaneler, specielt i taljen hvor materialet kan opleves lidt varmt.

Komfort: Når det gælder komforten, så kan man ikke ønske sig mere – Saturday Short sidder fantastisk og er super skønne.

Opsummering: Dette par løbeshorts fra adidas er bløde, fleksible og super behagelige. Det største plus er bevægeligheden ved benene. Det er også værdsat, at der er elastik i taljen. Selvom modellen er kort, behøver du ikke føle dig nøgen takket være et par indershorts. Noget som kunne forbedres, er udbudet af lommer. Testpersonerne efterspørger en større lomme til for eksempel en mobil.

,

DK_DAM_NIKE.jpg

Vejledende pris: 279 kroner.

Kommer i farverne: , & .

Pasform: Elevated Track Short fra Nike er true to size og sidder godt uden hverken at være for stramme eller for brede.

Længde: Selv for at være et par damshorts er denne model ret kort, og der er endda også en slids i siderne.

Vægt: Ligesom de fleste løbeshorts så vejer Elevated Track Short virkelig ingenting.

Fleksibilitet: Fleksibiliteten er nærmest også ubegrænset, da slidsen i siden gør det muligt at tage store løbeskridt - i denne model fra Nike er det intet problem at løbe. 

Ventilationsevne: Både materialet og pasformen giver god luftcirkulation, og det er super praktisk om sommeren, når temperaturen måske bliver højere end forventet.

Komfort: Hvis du kan lide at løbe i korte shorts med indbyggede inderbukser, så er dette en model du skal kigge nærmere på. Foretrækker du derimod en længere model, så er dette ikke den helt rigtige model.

Opsummering: Når du skal pakke et par super ventilerende løbeshorts til rejsen, så er Elevated Track Short helt perfekte. Den høje slids, korte længde og luftige pasform giver både en hurtig fornemmelse og holder dig kølig når det er varmt. Udover det så har denne model også noget som en del andre modeller faktisk mangler– en lomme med lynlås. Kan du ikke lide korte shorts, så er denne model måske ikke helt perfekt til dig. Ellers klarer denne Nike-model testen uden kritik.

,

DK_DAM_NIKE_2.jpg

Vejledende pris: 279 kroner.

Kommer i farverne: , & .

Pasform: Air Short fra Nike er lidt større end almindelige løbeshorts i damesortimentet, men ikke særlig meget.

Længde: De er betydeligt længere i benene end den forrige model, men ikke så lange at det irriterer.

Vægt: Ligesom navnet antyder så vejer Nike Air Short næsten ingenting, og det kan mærkes når du løber i dem. 

Fleksibilitet: Hvad fleksibilitetsen angår, scorer Air Short toppoint, da de er lette at løbe intervaller i.

Ventilationsevne: Denne model støder heller ikke på problemer, når det gælder ventilationen. De ventilerer ligesom et par løbeshorts skal, måske endda lidt bedre.

Komfort: Komfortmæssigt er dette par stort set perfekte og der var ikke noget dårligt at sige om, hvordan de føltes på. 

Opsummering: Air Short fra mærket Nike er tynde, kølige og perfekte til en varm sommerdag. Desuden er de bløde og sidder skønt i løbet af hele træningen, uden sømme som gnaver. Testpanelet giver dem et ekstra pluspoint, da de har en inderlomme som gør, at du kan have nøglen til døren med på løbeturen. Testpanelet er tilfredse med dette par løbeshorts, men vil alligevel gøre dig opmærksom på, at den lyse farve og det tynde stof gør, at man skal overveje sit valg af undertøj på trods af de indbyggede tights. 

,

DK_DAM_ADI2.jpg

Vejledende pris: 199 kroner.

Kommer i farverne: , , &

Pasform: M20 Short fra adidas er ret store i pasformen, men ikke ekstremt store.

Længde: De er betydeligt længere end de øvrige dameshorts i testen, men slet ikke i kategori med herreshortsene.

Vægt: Med risiko for gentagelse konstaterer testpanelet, at vægten på dette par shorts knapt kan mærkes på løbeturen.

Fleksibilitet: M20 får ros for sin fleksibilitet og det er let at træne interval med dem på.

Ventilationsevne: Når det gælder ventilation, er denne model ikke lige så god som de andre damemodeller i testen, men der er bestemt ikke noget at klage over. Løber du en almindelig sommerdag fungerer de udmærket.

Komfort: Desværre er M20 Short ikke helt så behagelige som de andre løbeshorts i testen. Med det sagt får de stadig masser af ros af vores testpanel som er meget tilfredse.

Opsummering: Dette par løbeshorts fra adidas er et par super lette og rummelige træningsshorts som er skønne at løbe i. De er produceret i et blødt og skønt materiale, og selvom de ikke giver en wow-følelse når det gælder komfort, så er komforten meget høj. M20 Short sidder også godt og glider ikke op ad lårene når du løber. Et ekstra point skal også uddeles for designet som er flot både til træning og hverdag.

,

DK_DAM_BLACC.jpg

Vejledende pris: 229 kroner.

Kommer i farverne: .

Pasform: Rush 2,0 er true to size og sidder godt i taljen, men er for øvrigt meget løse.

Længde: De er korte ligesom de andre dameshorts, men ikke kortere end de ser ud til at være på billedet.

Vægt: De er lette som de andre shorts i testen og tynger dig ikke ned, når du løber.

Fleksibilitet: Rush 2,0 er ekstremt fleksible og giver dig fuld bevægelsesfrihed, uanset hvad du laver. 

Ventilationsevne: Der var heller ikke meget at kritisere når det gælder ventilationen. Denne model holder dig kølig og frisk når du løber.

Komfort: Det er ikke ofte at Sportamores testpanel uddeler toppoint, men for Rush 2,0 er de villige til at gøre en undtagelse. Du bliver ikke mere bekvem, når du løber, end i dette par løbeshorts. 

Opsummering: Denne model fra Blacc har en super skøn pasform og et feminint design som minder om en tennisnederdel. Materialet er super let og på indersiden er der meshstof som giver god ventilation. Elastikken i taljen er bred, hvilket er en flot detalje samtidig med at det øger komforten. Det er også enkelt at tilpasse pasformen efter smag og behag. Desværre mangler denne model også en lomme med lynlås, men ellers er der ikke meget at klage over.

LÆS MERE:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

1 dag sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

09 aug 2019
blacc running

Test: Blaccs nye fjerlette løbekollektion

02 aug 2019
adidas ultimafusion female

Sådan vælger du den rette træningssko

31 jul 2019
Reebok löparskor

Test! Top 3 bedste løbesko fra Reebok

30 jul 2019
Magväskor

Trend: Mavetasken alle taler om

29 jul 2019
Trender

Følg med på trendsafari – her er sæsonens hotteste tøj

29 jul 2019
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons

Den ultimative guide: Det skal du tænke på, når du køber skaljakke til børnene

24 jul 2019
Sneakers på bröllop

Kan jeg have sneakers på til bryllup?

24 jul 2019
Fruktmönster

Derfor er frugtmønsteret det mest trendy på stranden

24 jul 2019
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

24 jul 2019
Metcon 5 vit rosa

Alt hvad du skal vide om den nye Nike Metcon 5

23 jul 2019
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

16 jul 2019
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen på Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
more news
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

Trailrunning er løb som sker off road, over stok og sten og ofte i en skov. Det anderledes miljø sætter dit udstyr på prøve - og her er hvad du skal huske på, når du køber trailsko.

1 dag sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

Flere og flere blive bevidste om hvilke materialer der findes i regntøj, og er derfor interesserede i at købe giftfri tøj til deres børn. Det her skal du have i mente til efteråret, når du vælger regntøj til børnene!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

Det er ikke altid nemt at finde det rette tøj til skoleudflugterne. Vejret kan hurtigt slå om, den ene dag er det rigtig varmt og den næste dag føles det næsten som vinter. Vi har snakket med en børnetøjsekspert om, hvordan børnene holder sig varme og tørre i efterårsvejret!

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

Indendørsskoen Gel-Rocket 8 er som en raket på banen. Her fortæller vores sportsglade testpanel hvorfor netop denne sko er oplagt til volleyball og innebandy.

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hovedet, må man have i... Uret! Vores testpanel har udforsket alle finesserne i træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire. Her er dens præstation ved blandet andet løb, spinning og gymtræning.

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

Ikke alle sneakers kan tørres af med en fugtig klud. Pumas sneakersekspert forklarer, hvordan du bedst plejer det respektive materiale.

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

Blød camouflage malet med vandfarver til den modige, komplet sort til den tidløse atlet eller behagelig i jordnære toner - eksperterne forklarer, hvordan du rocker sæsonens hotteste træningstøj både i og udenfor gymmet!

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

Nu kan du snart oplade batterierne på dit smartwatch, mens du har det på. Garmins nye, opdaterede Fenix 6-serie med solceller i selve displayet er her!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

Årene har ikke gjort noget dårligt for Nano! Her er den niende version af Reeboks populære og mangfoldige CrossFit-sko.

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

En støddæmpning bestående af små kugler som former sig under foden og giver en unik pasform, lyder det fristende? Vores løbebegejstrede testpanel har løbet i den nye, hypede løbesko fra Nike - her er deres mening.

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test.

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

Høj talje, animalprint eller klassisk sorte? Vores testpanel har testet træningstights til damer fra Adidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

Dybe vandpytter og mudderpøle er ofte årsagen til at børn elsker efteråret. For forældrene derimod, ja det er ikke helt så sjovt. Sportamores lille testpanel har prøvet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlerne som er bedst i test!

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

Skal du købe nye træningssko? Her er herre- og damemodellerne som er bedst i test!

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

Løbeskoen her fungerer lige så godt til eliteudøveren som til dig der motionerer. Med små farvespækkede skumkugler i sålen udgør Joyride Run Flyknit den sidste brik i Nikes store udbud. Det her er den nye, veldæmpende løbesko som kommer til at få en sikker plads i skohylden!

15 aug 2019