trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

Endelig er det tid til give sig i kast med løbe trail! Her er vores bedste trailsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas. 

For noget tid siden ledte vi på Sportamore efter en trailelsker, som ville udfordre nogle af vores bedste trailsko. Vores -følger var ivrig efter at få udfordringen, og har nu løbet i fire forskellige mærker og modeller. Her er hans mening om de forskellige trailsko, alt fra de rutinerede Icebug og Salomon til boblerne fra Nike og Adidas. 

Et vandtæt valg for proffen

DK_Icebug.jpg

Model: ,

Vejledende pris: 1 145 kroner.

Størrelse & pasform: Den her trailsko fra mærket Icebug er en anelse stor og bred i størrelse, så du bør satse på en mindres størrelse, hvis du er på vippen mellem to. 

Greb: Med Rover på fødderne behøver du ikke at bekymre dig om at glide rundt på glatte underlag. Hvis du er ny i trailløbeverden, og aldrig har testet trailsko før, så vil du opleve en enorm forskel med dem her på til sammenligning med dine normale løbesko. 

Stabilitet: Det her er måske ikke den trailsko du, som nybegynder, bør vælge - så anbefales det i stedet at du kigger på en model med mere stabilitet. For dig som allerede er en øvet trailløber med fodled der er vant til ustabiliteten, er den her model derimod et godt valg. 

Dæmpning: Dæmpningen i trailskoen fra Icebug er neutral, hvilket gør den til et godt og lækkert alternativ til dig som løber ofte, og ikke gerne vil slide for meget på dine fodled ved at have en letvægtssko, men samtidig heller ikke ønsker "for meget" dæmpning. 

Bedste egenskaber: Det absolut bedste med den her trailsko fra Icebug er at den har en membran i Gore-Tex og derfor er helt vandtæt! Andre fordele byder på blandt andet Icebugs egen, hurtige snørebåndssystem, hvilket gør at du slipper for at side fast i den lave vegetation med dine snørebånd. Skoens materiale er også virkelig slidstærkt, hvilket gerne skulle gøre at det holder længere. 

Hvad kunne have været bedre? Icebugs løsning på deet hurtige snøresystem er smart, men brister lidt ifølge Johan Gran, som synes at snøren risikerer at løsne sig mens du løber, hvis du fx skulle ramme en sten med oversiden af foden. 

Opsummering: Icebug er kendte for sine robuste og slidstærke trailsko som giver et godt greb på alle underlag, hvilket også gælder for denne model. Rover giver et fast greb, uanset vejret, og har en støddæmpning som tillader dig at lande blødt når du hopper over stok og sten. Den passer derimod ikke til passager på asfalt, da du i så fald vil føle endnu mere dæmpning. Rover er ikke en nybegyndersko og anbefales derfor til dig, som føler dig sikker på fødderne. 

Johan Gran mener: 

– Jeg oplevede, at den her sko er en smule klodset til sammenligning med de andre sko. Delvis da den er lidt grovere, men også fordi den ånder værre end de andre modeller. Rover er lidt mere en vandresko på den måde. Det er også tydeligt at du skal være en virkelig trænet trailløber, hvis du skal anvende den her model. Den ikke har særlig stor stabilitet, hvilket gør at du bliver overladt helt til underlaget, siger Johan Gran. 


 Et rigtigt sikkert kort 

DK_Salomon.jpg

Model: ,

Vejledende pris: 1 075 kroner.

Størrelse & pasform: Hvis du er gammel kending, når det kommer til trailløb, så har du helt sikkert fuld styr på, at alle sko fra Salomon er ganske små i størrelserne. Derfor kan du højst sandsynlig gå en hel størrelse op i Speedcross uden problemer. Tjek størrelsesguiden ud, hvis du er i tvivl. 

Greb: På undersiden af den her femte version af Speedcross er de store dubber som gør underværker på alle Speedcross modellerne tilbage og de giver stadig et fantastisk greb. Derfor får Speedcross også 10 ud af 10 point for sit greb, ifølge Johan Gran. 

Stabilitet: Til forskel fra trailskoen fra Icebug, så er skoen fra Salomon godt rustet på til at støtte dine ankler under løb, og passer derfor perfekt til dig som er nybegynder og endnu ikke har trænet din fodled til trail helt endnu. 

Dæmpning: Speedcross 5 er så tilpas blød i dæmpningen, at den også fungerer fint til kortere strækninger på asfalt. Hvis du bor i storbyen og har en strækning der går fra asfalt til skov, så er den her Salomon sko med andre ord, det åbenlyse valg. 

Bedste egenskaber: Komforten er en af de bedste aspekter med Speedcross, da blandt andet pasformen er fantastisk. Bagtil omsluttes hælen og holdes på plads af en forstærket hælkappe, hvilket gør at du slipper for at foden glider rundt i skoen. En anden stor fordel med Speedcross er stabiliteten og at dæmpningen er så tilpas stor - lidt ala en normal løbesko, bare med bedre greb! 

Hvad kunne have været bedre? Ingenting! Er det et godt nok nuanceret svar på det spørgsmål? Speedcross er hele vejen igennem en supergod trailsko med godt greb og en god pasform! 

Opsummering: Speedcross 5 er trailskoen som passer netop alle, uanset om du er helt ny i trailsporet eller om du har løbet længe. Støddæmpningen er superskøn og er oplagt at tage Speedcross på til de kortere distancer på asfalt, uden at du behøver at sænke farten til gågang. 

Johan Gran mener: 

– Det her er en rigtig skøn trailsko som virkelig tager hånd om hælen og holder foden på plads i alle de forskellige typer af terræn. Speedcross har også en fin dæmpning og blødhed for at være en ren trailsko, så den duer også på de vejbaner du støder på under trailpasset hvis det behøves, fortæller Johan Gran og fortsætter: 

– De store dupper på ydersålens underside giver et fedt greb og man fornemmer virkelig, at den har et godt fæste. Speedcross har også min absolut farvoritløsning når det kommer til snøringen med quicklace som låser snørebåndet fast og gemmer dem under en smart lomme øverst oppe på skoen. Jeg vil virkelig anbefale den her trailsko til alle, men frem for alt til dig som er ny indenfor trailløb. Er du ny, så findes der spandevis af forskellige sko du kan vælge iblandt, hvor det kan være svært at finde den rette model - vælger du Salomon Speedcross vil du med garanti blive tilfreds! 


 Et trendy alternativ fra Adidas

DK_Adidas.jpg

Model: ,

Vejledende pris: 1 045 kroner.

Størrelse & pasform: Den her trailskon fra Adidas er betydeligt smallere i pasformen end konkurrenterne i testen. Om du foretrækker at skoene sidder rigtig tight og omfavner foden, så er det her virkelig modellen til dig. 

Greb: Terrax Agravic Speed blev blandt andet testet på en rigtig våd dag i trailsporet! Trods det krævende vejr, så præsterede skoen godt og sålen greb fint fast i både leret jord og glatte sten. 

Stabilitet: Ligesom skoen fra Icebug så er det her ikke det bedste valg for dig som er nybegynder. Terrex Agravic giver ikke supermeget  stabilitet, hvilket gør at den kræver sin trailløber.

Dæmpning: Trailskon fra Adidas er relativt ribbet når det gælder dæmpning. Det indebærer at den måske ikke er så skøn at løbe kortere asfaltdistancer i. Ude i naturen, hvor jorden er blødere, er den minimalistiske dæmpning derimod ikke noget problem - perfekt til dig som bor nær skoven. Bor du et stykke fra skoven, skal du måske overveje at tage cyklen frem til trailstrækningen, så du undgår at løbe på asfalt. 

Bedste egenskaber: Grebet og pasformen er det, som er absolut bedst med denne trailsko fra Adidas, men også designet er et stort plus. For dig som søger en trailsko der ikke stikker særligt meget ud fra det øvrige løbeskosortiment, så er den her det helt rette match. Adidas har som altid skabt en model, der er så tilpas lækker at den sagtens kunne være en sneaker. 

Hvad kunne have været bedre? Der er måske lidt for meget af "en normal løbesko" over den her trailsko, som er en anelse blød i det ifølge Johan Gran. De allerfleste træningssko i sortimentet er lavet i et grovere materiale, mens Adidas har brugt en normal, blød mesh i den her model. 

Opsummering: Det som virkelig adskiller Terrex Agravic fra trailskoene fra Salomon og Icebug er, at den snøres som en normal løbesko samt at meshmaterialet ikke har nogen membran i Gore-Tex og derfor ikke er vandtæt. På anden vis er skoen fra Adidas en udmærket trailsko med et godt greb og en skøn pasform, som desuden vejer meget lidt og derfor er oplagt som en konkurrencesko. 

Johan Gran mener:  

– Jeg løb på en ret teknisk trailbane med den her sko på, og den sad rigtigt godt på foden trods regn og bløde sten, sålens greb klarede det glimrende. Skoens bedste egenskab er der imod at den har en smallere pasform, så foden virkelig holdes på plads,  mens du løber. Indeni findes en slags "indersko" som griber rundt om foden og holder den sikkert på plads, siger Johan Gran og fortsætter. 

– Jeg vil gerne give et lille minus for at Terrex Agravis har den klassiske snøreløsning. Normalt plejer trailsko med en klassisk snøreløsning at løsne sig lidt når du løber, hvor du så kan blive nødt til at binde dem på ny efter lidt tid. Det er en smagssag, men jeg vil gerne have at mne sko sidder rigtigt godt til, og jeg er ikke så vild med, at snørebåndet flagrer omkring, når jeg løber.

 

Det perfekte første valg

DK_Nike.jpg

Model: ,

Vejledende pris: 999 kroner.

Størrelse & pasform: Med den her trailskon fra Nike kan du købe samme størrelse som du normalt har i dina Nike løbesko. Hvis du er mellem to størrelser, så kan det være værd at vide at den har en tight pasform - måske er det derfor bedst at tage den større af de to. 

Greb: Air Zoom Wild Horse har en anelse mindre mønster på ydersålen hvilket indebærer at den har en smule mindre greb ved fx mudret jord. Trods det, så er grebet i den her sko over al forventning, med tanke på mønstret!  

Stabilitet: Air Zoom Wild Horse er næst-bedste i testen - kun Salomon står Nike på målstregen - hvilket gør at den passer til dig som er lidt mere øvet i trailløb og hvis ankler behøver lidt mere støtte. 

Dæmpning: Ligesom med Speedcross går det at løbe kortere strækninger på asfalt i den her model, hvilket er et must have hvis du bor lidt langt væk fra et godt trailsport - ellers kan det være, at du først kan tage skoene på, når du når skoven. 

Bedste egenskaber: Det findes mange gode egenskaber med den her sko. Grebet er godt, dæmpningen er skøn og stabiliteten er mere end høj for at den skal passe til både nybegyndere og mere vante trailløbere. 

Hvad kunne have været bedre? Med så mange lovord er det næsten svært at tro på, at der findes udviklingspunkter for trailsko fra Nike, men til den næste version af skoen havde Johan Gran gerne set, at man har fundet en bedre løsning til snøresystemet, da Air Zoom Wild Horse minder lidt om trailskoen fra Adidas, når det kommer til at minde om snøresystemet fra en normal løbesko. 

Opsummering: Ligesom med modellen fra Adidas så har den her trailsko fra Nike en lidt mere vibe af normal løbesko end hvad skoene fra Salomon og Icebug har. For det første er mønstret på ydersålen ikke helt så dybt og for det andet, så minder Air Zoom Wild Horse også om en normal løbesko i sit udseende. Det sammen med en skøn dæmpning og god stabilitet gør det her til den perfekte begyndersko som aldrig har prøvet trail før! 

Johan Gran mener: 

– Det her er første gang, at jeg tester en trailsko fra Nike og er solgt fra første øjeblik! Wild Horse er en stabil sko med et godt greb og, frem for alt, giver en god kontakt med jorden. Jeg synes også, at dæmpningen er tilstrækkelig god for at du skal kunne løbe lidt på asfalt, men jeg vil allerførst anbefale den til de virkelig tekniske trailbaner, fortæller Johan Gran og fortsætter: 

– Det eneste minus, jeg vil komme med er, at den klassiske snøre da jeg oplever at skoen taber lidt stabilitet med et normalt snøresystem efter at have løbet lidt i den. 


SHOP HER:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Reebok Nano 9.0 nya färger

Endelig! Nye farver på Reebok CrossFit Nano 9.0

3 dagar sedan
HEADER_W.jpg

Test: Træningstøj til gravide

3 dagar sedan
Header-3.jpg

BEDST I TEST! Sports-bh'er 2020

4 dagar sedan
Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

6 dagar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

16 jan 2020
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

16 jan 2020
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

17 dec 2019
Nike Metcon

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

16 dec 2019
Handskar barn

Guide: Find de rigtige handsker til dit barn

16 dec 2019
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

12 dec 2019
ENG_W.png

Test af sæsonens bedste skijakker til hende

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Skredsikre vintersko med pigge

10 dec 2019
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

10 dec 2019
Icebug kängor och skor

Gå sikkert i pigsko fra Icebug

09 dec 2019
ENG_W.png

Vores pulsure som er bedst i test!

06 dec 2019
test tofflor header

Hyggelig test: Hjemmesko til hende og ham

04 dec 2019
header julbild

Sportamore julegavetips til hele familien

03 dec 2019
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug

Køb støvler i julegave - stor gaveguide

02 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du bruge rygbeskyttelse på pisterne

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

27 nov 2019
more news
Reebok Nano 9.0 nya färger

Endelig! Nye farver på Reebok CrossFit Nano 9.0

Nano er CrossFit-sko med stor S, og nu er den landet hos Sportamore i nye, friske farver! Tjek opdateringen og læs mere om superskoen.

3 dagar sedan
HEADER_W.jpg

Test: Træningstøj til gravide

At du er gravid, betyder ikke, at du skal stoppe med at træne - tværtimod! At motionere under graviditet er godt for både dig og din baby. Vores gravide testpanel har svedt i træningstøj fra Blacc.

3 dagar sedan
Header-3.jpg

BEDST I TEST! Sports-bh'er 2020

Til store og små bryster, med eller uden justerbare stropper og knapper. Læs alt om sæsonens sports-bh'er, der er bedst i test.

4 dagar sedan
Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

At komme hjem og lufte dine træningssko efter en svedig træning er vigtigt. Men det er langt fra alt, du skal gøre for at forlænge levetiden. Her er ekspertens bedste tip!

6 dagar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Blandt sports-bh'er er der en overflod af forskellige modeller, afhængigt af hvad du og din krop har brug for, men nogle modeller er ekstra populære. En af dem er Nike's Swoosh Sports BH. Nu har den fået en innovativ opgradering, som du ikke må gå glip af!

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

Er du nysgerrig efter, hvad det nye år har at tilbyde i form af træningssko? Vi har testet fem af 2020's bedste modeller til træning i fitnesslokalet eller i hallen!

16 jan 2020
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

Det nye år er allerede god i gang, og hvis du ikke allerede er i aktion i fitnesscentret, er det på høje tid. Få hjælp til at opfylde nytårsløftet med et par nye indendørs træningssko. Her er årets bedste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

16 jan 2020
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

Tights er tøj, der passer til alle former for træning: yoga, øvelser med høj intensitet, grupper og fitness. I denne test har testpanelet prøvet masser af tights for at vælge de bedste!

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

På tærsklen til 2020 har skofabrikanten Saucony nyheder om produktionen af stabile løbesko. Her er alt, hvad du har brug for at vide om den nye udvikling, og hvorfor du skal opdatere dig selv med det samme!

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

Træningstasken er din trofaste ledsager ved træningen. Uanset hvad du søger, kan du finde finde den rette model i vores test af sæsonens hotteste tasker!

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

Klæd dig stilfuldt, behageligt og til en overkommelig pris med Frontier - det spritnye herretøjsmærke. Her fortæller produkteksperten alt, hvad du bør vide om sortimentet, stilinspiration og størrelser!

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

Matchende blødt tøj til afslapning i sofaen eller pænt tøj til hverdagsbrug? Uanset lejligheden, finder du noget smart og frem for alt behageligt fra det splinternye Sportamore-mærke - Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

Børn elsker leg og bevægelse, og det er rart at have det rigtige tøj til den aktivitet, dit barn vælger. Nu glæder Sportamore sig til at byde på et helt nyt brand til små piger og drenge, der elsker at dans og gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

Start det nye år med en "nytårsbombe"! Nu lancerer Nike en ny træningssko til dem, der elsker højintensiv gruppetræning: SuperRep. Læs videre for at få alt at vide om den nye supersko, og se hvad testpanelet, der har trænet i skoen, synes.

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

Ved at vaske funktionelt tøj korrekt reduceres risikoen for ildelugtende sved, og tøjet holder længere. Vi giver dig alle de råd, du har brug.

02 jan 2020