trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

Endelig er det tid til give sig i kast med løbe trail! Her er vores bedste trailsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas. 

For noget tid siden ledte vi på Sportamore efter en trailelsker, som ville udfordre nogle af vores bedste trailsko. Vores -følger var ivrig efter at få udfordringen, og har nu løbet i fire forskellige mærker og modeller. Her er hans mening om de forskellige trailsko, alt fra de rutinerede Icebug og Salomon til boblerne fra Nike og Adidas. 

Et vandtæt valg for proffen

DK_Icebug.jpg

Model: ,

Vejledende pris: 1 145 kroner.

Størrelse & pasform: Den her trailsko fra mærket Icebug er en anelse stor og bred i størrelse, så du bør satse på en mindres størrelse, hvis du er på vippen mellem to. 

Greb: Med Rover på fødderne behøver du ikke at bekymre dig om at glide rundt på glatte underlag. Hvis du er ny i trailløbeverden, og aldrig har testet trailsko før, så vil du opleve en enorm forskel med dem her på til sammenligning med dine normale løbesko. 

Stabilitet: Det her er måske ikke den trailsko du, som nybegynder, bør vælge - så anbefales det i stedet at du kigger på en model med mere stabilitet. For dig som allerede er en øvet trailløber med fodled der er vant til ustabiliteten, er den her model derimod et godt valg. 

Dæmpning: Dæmpningen i trailskoen fra Icebug er neutral, hvilket gør den til et godt og lækkert alternativ til dig som løber ofte, og ikke gerne vil slide for meget på dine fodled ved at have en letvægtssko, men samtidig heller ikke ønsker "for meget" dæmpning. 

Bedste egenskaber: Det absolut bedste med den her trailsko fra Icebug er at den har en membran i Gore-Tex og derfor er helt vandtæt! Andre fordele byder på blandt andet Icebugs egen, hurtige snørebåndssystem, hvilket gør at du slipper for at side fast i den lave vegetation med dine snørebånd. Skoens materiale er også virkelig slidstærkt, hvilket gerne skulle gøre at det holder længere. 

Hvad kunne have været bedre? Icebugs løsning på deet hurtige snøresystem er smart, men brister lidt ifølge Johan Gran, som synes at snøren risikerer at løsne sig mens du løber, hvis du fx skulle ramme en sten med oversiden af foden. 

Opsummering: Icebug er kendte for sine robuste og slidstærke trailsko som giver et godt greb på alle underlag, hvilket også gælder for denne model. Rover giver et fast greb, uanset vejret, og har en støddæmpning som tillader dig at lande blødt når du hopper over stok og sten. Den passer derimod ikke til passager på asfalt, da du i så fald vil føle endnu mere dæmpning. Rover er ikke en nybegyndersko og anbefales derfor til dig, som føler dig sikker på fødderne. 

Johan Gran mener: 

– Jeg oplevede, at den her sko er en smule klodset til sammenligning med de andre sko. Delvis da den er lidt grovere, men også fordi den ånder værre end de andre modeller. Rover er lidt mere en vandresko på den måde. Det er også tydeligt at du skal være en virkelig trænet trailløber, hvis du skal anvende den her model. Den ikke har særlig stor stabilitet, hvilket gør at du bliver overladt helt til underlaget, siger Johan Gran. 


 Et rigtigt sikkert kort 

DK_Salomon.jpg

Model: ,

Vejledende pris: 1 075 kroner.

Størrelse & pasform: Hvis du er gammel kending, når det kommer til trailløb, så har du helt sikkert fuld styr på, at alle sko fra Salomon er ganske små i størrelserne. Derfor kan du højst sandsynlig gå en hel størrelse op i Speedcross uden problemer. Tjek størrelsesguiden ud, hvis du er i tvivl. 

Greb: På undersiden af den her femte version af Speedcross er de store dubber som gør underværker på alle Speedcross modellerne tilbage og de giver stadig et fantastisk greb. Derfor får Speedcross også 10 ud af 10 point for sit greb, ifølge Johan Gran. 

Stabilitet: Til forskel fra trailskoen fra Icebug, så er skoen fra Salomon godt rustet på til at støtte dine ankler under løb, og passer derfor perfekt til dig som er nybegynder og endnu ikke har trænet din fodled til trail helt endnu. 

Dæmpning: Speedcross 5 er så tilpas blød i dæmpningen, at den også fungerer fint til kortere strækninger på asfalt. Hvis du bor i storbyen og har en strækning der går fra asfalt til skov, så er den her Salomon sko med andre ord, det åbenlyse valg. 

Bedste egenskaber: Komforten er en af de bedste aspekter med Speedcross, da blandt andet pasformen er fantastisk. Bagtil omsluttes hælen og holdes på plads af en forstærket hælkappe, hvilket gør at du slipper for at foden glider rundt i skoen. En anden stor fordel med Speedcross er stabiliteten og at dæmpningen er så tilpas stor - lidt ala en normal løbesko, bare med bedre greb! 

Hvad kunne have været bedre? Ingenting! Er det et godt nok nuanceret svar på det spørgsmål? Speedcross er hele vejen igennem en supergod trailsko med godt greb og en god pasform! 

Opsummering: Speedcross 5 er trailskoen som passer netop alle, uanset om du er helt ny i trailsporet eller om du har løbet længe. Støddæmpningen er superskøn og er oplagt at tage Speedcross på til de kortere distancer på asfalt, uden at du behøver at sænke farten til gågang. 

Johan Gran mener: 

– Det her er en rigtig skøn trailsko som virkelig tager hånd om hælen og holder foden på plads i alle de forskellige typer af terræn. Speedcross har også en fin dæmpning og blødhed for at være en ren trailsko, så den duer også på de vejbaner du støder på under trailpasset hvis det behøves, fortæller Johan Gran og fortsætter: 

– De store dupper på ydersålens underside giver et fedt greb og man fornemmer virkelig, at den har et godt fæste. Speedcross har også min absolut farvoritløsning når det kommer til snøringen med quicklace som låser snørebåndet fast og gemmer dem under en smart lomme øverst oppe på skoen. Jeg vil virkelig anbefale den her trailsko til alle, men frem for alt til dig som er ny indenfor trailløb. Er du ny, så findes der spandevis af forskellige sko du kan vælge iblandt, hvor det kan være svært at finde den rette model - vælger du Salomon Speedcross vil du med garanti blive tilfreds! 


 Et trendy alternativ fra Adidas

DK_Adidas.jpg

Model: ,

Vejledende pris: 1 045 kroner.

Størrelse & pasform: Den her trailskon fra Adidas er betydeligt smallere i pasformen end konkurrenterne i testen. Om du foretrækker at skoene sidder rigtig tight og omfavner foden, så er det her virkelig modellen til dig. 

Greb: Terrax Agravic Speed blev blandt andet testet på en rigtig våd dag i trailsporet! Trods det krævende vejr, så præsterede skoen godt og sålen greb fint fast i både leret jord og glatte sten. 

Stabilitet: Ligesom skoen fra Icebug så er det her ikke det bedste valg for dig som er nybegynder. Terrex Agravic giver ikke supermeget  stabilitet, hvilket gør at den kræver sin trailløber.

Dæmpning: Trailskon fra Adidas er relativt ribbet når det gælder dæmpning. Det indebærer at den måske ikke er så skøn at løbe kortere asfaltdistancer i. Ude i naturen, hvor jorden er blødere, er den minimalistiske dæmpning derimod ikke noget problem - perfekt til dig som bor nær skoven. Bor du et stykke fra skoven, skal du måske overveje at tage cyklen frem til trailstrækningen, så du undgår at løbe på asfalt. 

Bedste egenskaber: Grebet og pasformen er det, som er absolut bedst med denne trailsko fra Adidas, men også designet er et stort plus. For dig som søger en trailsko der ikke stikker særligt meget ud fra det øvrige løbeskosortiment, så er den her det helt rette match. Adidas har som altid skabt en model, der er så tilpas lækker at den sagtens kunne være en sneaker. 

Hvad kunne have været bedre? Der er måske lidt for meget af "en normal løbesko" over den her trailsko, som er en anelse blød i det ifølge Johan Gran. De allerfleste træningssko i sortimentet er lavet i et grovere materiale, mens Adidas har brugt en normal, blød mesh i den her model. 

Opsummering: Det som virkelig adskiller Terrex Agravic fra trailskoene fra Salomon og Icebug er, at den snøres som en normal løbesko samt at meshmaterialet ikke har nogen membran i Gore-Tex og derfor ikke er vandtæt. På anden vis er skoen fra Adidas en udmærket trailsko med et godt greb og en skøn pasform, som desuden vejer meget lidt og derfor er oplagt som en konkurrencesko. 

Johan Gran mener:  

– Jeg løb på en ret teknisk trailbane med den her sko på, og den sad rigtigt godt på foden trods regn og bløde sten, sålens greb klarede det glimrende. Skoens bedste egenskab er der imod at den har en smallere pasform, så foden virkelig holdes på plads,  mens du løber. Indeni findes en slags "indersko" som griber rundt om foden og holder den sikkert på plads, siger Johan Gran og fortsætter. 

– Jeg vil gerne give et lille minus for at Terrex Agravis har den klassiske snøreløsning. Normalt plejer trailsko med en klassisk snøreløsning at løsne sig lidt når du løber, hvor du så kan blive nødt til at binde dem på ny efter lidt tid. Det er en smagssag, men jeg vil gerne have at mne sko sidder rigtigt godt til, og jeg er ikke så vild med, at snørebåndet flagrer omkring, når jeg løber.

 

Det perfekte første valg

DK_Nike.jpg

Model: ,

Vejledende pris: 999 kroner.

Størrelse & pasform: Med den her trailskon fra Nike kan du købe samme størrelse som du normalt har i dina Nike løbesko. Hvis du er mellem to størrelser, så kan det være værd at vide at den har en tight pasform - måske er det derfor bedst at tage den større af de to. 

Greb: Air Zoom Wild Horse har en anelse mindre mønster på ydersålen hvilket indebærer at den har en smule mindre greb ved fx mudret jord. Trods det, så er grebet i den her sko over al forventning, med tanke på mønstret!  

Stabilitet: Air Zoom Wild Horse er næst-bedste i testen - kun Salomon står Nike på målstregen - hvilket gør at den passer til dig som er lidt mere øvet i trailløb og hvis ankler behøver lidt mere støtte. 

Dæmpning: Ligesom med Speedcross går det at løbe kortere strækninger på asfalt i den her model, hvilket er et must have hvis du bor lidt langt væk fra et godt trailsport - ellers kan det være, at du først kan tage skoene på, når du når skoven. 

Bedste egenskaber: Det findes mange gode egenskaber med den her sko. Grebet er godt, dæmpningen er skøn og stabiliteten er mere end høj for at den skal passe til både nybegyndere og mere vante trailløbere. 

Hvad kunne have været bedre? Med så mange lovord er det næsten svært at tro på, at der findes udviklingspunkter for trailsko fra Nike, men til den næste version af skoen havde Johan Gran gerne set, at man har fundet en bedre løsning til snøresystemet, da Air Zoom Wild Horse minder lidt om trailskoen fra Adidas, når det kommer til at minde om snøresystemet fra en normal løbesko. 

Opsummering: Ligesom med modellen fra Adidas så har den her trailsko fra Nike en lidt mere vibe af normal løbesko end hvad skoene fra Salomon og Icebug har. For det første er mønstret på ydersålen ikke helt så dybt og for det andet, så minder Air Zoom Wild Horse også om en normal løbesko i sit udseende. Det sammen med en skøn dæmpning og god stabilitet gør det her til den perfekte begyndersko som aldrig har prøvet trail før! 

Johan Gran mener: 

– Det her er første gang, at jeg tester en trailsko fra Nike og er solgt fra første øjeblik! Wild Horse er en stabil sko med et godt greb og, frem for alt, giver en god kontakt med jorden. Jeg synes også, at dæmpningen er tilstrækkelig god for at du skal kunne løbe lidt på asfalt, men jeg vil allerførst anbefale den til de virkelig tekniske trailbaner, fortæller Johan Gran og fortsætter: 

– Det eneste minus, jeg vil komme med er, at den klassiske snøre da jeg oplever at skoen taber lidt stabilitet med et normalt snøresystem efter at have løbet lidt i den. 


SHOP HER:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Alpint trend skidkläder

Trendspotting: Her er sæsonens skiløbstendenser

6 dagar sedan
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

07 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker til mænd og kvinder

07 nov 2019
K2 intervju header

Stor guide: Sådan skal dit skiudstyr sidde

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbetights til kvinder og mænd

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: Varmt skiundertøj

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

21 oct 2019
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

17 oct 2019
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

11 oct 2019
Svea Boots header

Test: 3 par trendy boots fra Svea

10 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

10 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
Heade trail

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Craft running aw 19

Skal jeg løbe i skiundertøj?

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

27 sep 2019
more news
Alpint trend skidkläder

Trendspotting: Her er sæsonens skiløbstendenser

Silhuet og bæredygtighed er i fokus, når vi taler om tendenser på løjperne. Her er de tips, der sikrer dig alle tænkelige modepoints - uanset om du er på ski eller off-pist.

6 dagar sedan
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke troede, Salomons Speedcross 5 kunne blive bedre, udgav de en opdateret version af den populære trailsko, som har en helt vandtæt membran. Men hvor god er den egentlig?

07 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker til mænd og kvinder

Brrr, nu begynder det virkelig at være vinter udenfor! Derfor testede vores testpanel 11 varme vinterjakker. Her er sæsonens vinterguldkorn til damer og herrer.

07 nov 2019
K2 intervju header

Stor guide: Sådan skal dit skiudstyr sidde

Hvorfor bliver du egentlig følelsesløs i tæerne, når du står på ski, og hvad er egentlig et flexindeks? Her fortæller eksperten om K2 dig alt om, hvordan dit skiudstyr skal sidde!

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

Elevenate blev dannet i 2010 og har siden da været lidt af en skjult perle på snesportsmarkedet. Nu hænger de ud med os, og du har nu chancen for at lære dem at kende!

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

Hvornår skal du bruge sneakers, og hvornår skal du bruge sko med almindelige gummisåler? Icebug-eksperterne ved alt om, hvordan man erobrer vintervejene!

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

Det er tid til at hive vinterjakken frem, ligesom man plejer på denne tid af året. Her er de bedste og mest stilfulde vinterjakker med pelskrave til hende.

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig ekspert på skiundertøj. Det norske brand fremstiller bukser og trøjer af høj kvalitet i både syntetisk stof, uld og uldblanding. Vi har testet flere af modellerne, og her er de bedste.

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbetights til kvinder og mænd

Læg ikke løbet på is bare fordi det bliver koldt udenfor! Vores testpanel har løbet i par løbetights, der er perfekte til løb i vinterens lave temperature.

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

Adidas Pulseboost er løbeskoen som klarer alle de hurtige retningsskift som ingen anden løbesko kan. Nnu findes den i en helt ny version! Her er Pulseboost Winterized.

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

Padel vokser i popularitet og er en hurtig og sjov sport, der passer til mange. Det er vigtigt at have de rigtige sko på, når du spiller padle, da du kan klare dig bedre, mindske risikoen for kvæstelser og få det sjovere med i købet! Vores testpanel har testet flere paddle-modeller - her er resultatet.

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

Skiundertøj er måske noget af det vigtigste i din vintergarderobe, uanset om du skal suse ned af skibakkerne eller tage en løbetur over stok og sten. Vi har testet skiundertøj i syntetisk materiale - her er de bedste modeller!

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

Løber du lange afstande, en kortere runde i frokostpausen, eller træner du til et løb? Der er en sko til alle og til alle former for løb. Find dine nye løbesko blandt årets hotteste modeller.

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

Ikke mere Bambi på glat is! Her er vinterløbesko til mænd, der holder dig varm, tør og sikkert på fødderne i løbet af vinterens løbunder.

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

Springe rundt i løbesko designet til foråret og sommeren? Nej tak! Vores testpanel har løbet i vinter-løbesko fra blandt andet Icebug, Nike, Asics og Adidas. Her er deres vurdering!

25 oct 2019