Dam - Trailtest.jpg

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

Vores testpanel har løbetrænet i trailsko fra Nike, Adidas Salomon, Asics, New Balance og Hoka One One. Se hvilke modeller der er bedst i test! 

GÅ DIREKTE videre til sortimentet: 

Hvis du er nybegynder, når det kommer til at løbe trail, vil du nok gerne tage et nærmere kig på Salomons Speedcross model eller Air Zoom Pegasus fra Nike. Er du derimod en trænet trailløber, så er du og dine fodled måske klar til at noget fladere trailsko. Læs vores test for at finde ud af, hvilke trailsko der passer til det terræn, som du skal løbe i. 

Test af: 

dam nike pegasus usp

Det bedste ved skoen: Pasformen, takket været hælkappen som omslutter foden på en god måde. 

Konklusion: Hvor godt denne trailsko omfavner foden er noget af det første, som testpanelet opdager, da de snører Nike modellen på de løbeklare fødder. Der findes ikke den mindste tendens til for meget plads i skoen. 

– Pegasus 36 Trail føles som en typisk løbesko, bare med grovere knoppe under sålen, fortæller en testdeltager. 

Det er den høje sål, som får Pegasus Trail til at minde om en normal Pegasus model, og det er netop denne høje sål som gør, at du kommer lidt op fra jorden. Som kontrast til denne model, får du en bedre kontakt med jorden i andre typer af trailsko. 

– Jeg vil derfor, at denne Nike model derfor er udmærket til fx løbeturen på asfalt eller lettere skovstier, men måske ikke til de virkelig udfordrende terræner. 

Med andre ord, så er Pegasus Trail den perfekte nybegynder-model til dig som leder efter en første variant til at udforske trailløb med. Den er også helt oplagt til de korte strækninger, hvor du løber på asfalt til og fra trailstien. Modellen præsterer desuden til topkarakter, når det kommer til fodfæste på såvel stok som sten. 

Fås også i farverne:  og .

Test af: 

Dam - New balance FreshFoam Hierro Boa.jpg

Det bedste ved skoen: Komfort og fodfæste - testpanelet uddeler fulde point for begge dele. 

Konklusion: En vanvittig behagelig sko med en høj ankel for maksimal stabilitet. Testpanelet bliver imponeret af det futuristiske design samt skoens præstationsevne i terrænet. 

– Wow, hvilken cool sko! Designet stikker virkelig ud, og dermed adskiller fra de fleste andre modeller af trailsko. 

Den såkaldte Boa-snøring imponerer også vores testpanel. Snøringen gør det nemlig lettere at justere selve pasformen efter bredden på netop din fod. 

– Pasformen er også i topklasse, dels takket være det høje ankel, men også på grund af hurtig-snøringen. 

 Og netop denne funktion gør trailskoen fra New Balance virkelig rar at have på fødderne, da den strammer helt tilpas til, på de helt rette steder. 

– For virkelig at teste skoens greb til det yderste, gav jeg mig i kast med de mest stejle og våde stenpartier, jeg kunne finde - og det føles bare superfedt. Uanset underlaget, så havde jeg altid et solid greb med disse sko på. 

Test af: 

Dam - adidas Terrex Two Ultra Parley.jpg

Det bedste ved skoen: At store dele af den her sko fra adidas er lavet af genanvendt plast. 

Konklusion: Parley er navnet på Adidas' samarbejdspartner, når det kommer til at opfange og dernæst genanvende plast fra verdenshavene. Den her version af Terrex trailskoen er ikke bare sprød, men også et godt miljøvenligt alternativ. 

– En virkelig behagelig sko med en lækker ventilationsevne, takket været overdelens meshmateriale. Modellen er true to size, men føles noget bred i selve pasformen. 

Har du smalle fødder, så kan det med andre ord være en god ide at stramme snøringen det ekstra. Ellers sidder skoene godt, hvor snøringen også holder til de lange løberunder. 

– Dæmpningen føles godt, og jeg synes, at jeg får et godt greb i både lerunderlag og mere tætpakkede terræner, siger en af testdeltagerne. 

Også nævneværdigt er at den her trailsko har en strømpekonstruktion, og derfor med andre ord savner en pløs. Skoen sidder derfor tight på din fod og holdes på plads, mens du løbetræner. 

– Der findes en svag antydning af tendens til rullesål som gør, at du næsten glider ind i det næste skridt. Det ser man ikke så ofte på trailsko, men jeg synes om det. 

Sidst men ikke mindst, så vil testpanelet understrege hvor fede de her løbesko faktisk er. Havde det ikke været for de store knopper under sålen, så havde testpanelet let forveksle Terrex Two med en normal UltraBoost sko - og det er ik' så ringe endda! 

Test af: 

Dam - Hoka One One  Speedgoat Mid 2 GTX.jpg

Det bedste ved skoen: Komforten. Vanen tro, så er modellen fra Hoka One One superskøn hele vejen igennem. 

Konklusion: 

– Det høje skaft kan snyde en til at tro, at modellen er stiv i det, men nej, den er virkelig blød og behagelig. Det indebærer dog, at den ikke er mere stabil end normale trailsko, selvom skaftet kan lokke én til at tro det, forklarer en testdeltager. 

Til trods for dette, så beskytter det høje skaft derimod mod vand og undervegetationen, som ellers kan nå dine skinneben, på en udmærket måde. 

– Sålen er bred og giver en god stabilitet. Dæmpnningen er også helt wunderbar, hvilket er godt for mig som har et problem med skinnebenene, fortæller en skadesramt testdeltager. 

En anden enorm fordel er at Speedgoat fra Hoka One One er forsynet med en membran i GoreTex. Det gør den 100% vandtæt og velventilerende. Selve materialet er ganske groft i det, hvilket betyder at modellen er perfekt til foråret og efteråret, men er en anelse for varme til sommerløbene. 

– Stort plus for at de er superlette og i princippet ikke vejer noget som helst. Hvis du ikke har testet Hoka One One før, så vil letheden blive det største chok for dig, når du får skoene på, afrunder en testdeltager. 

Test af: 

speedcross dam

Det bedste ved skoen: Komfort, design, stabilitet og… skal vi fortsætte eller har I fanget pointen? 

Konklusion: At give Speedcross 5 videre til vores rutinerede testpanel er lidt som at prædike for allerede frelste øre. Speedcross kan meget vel være trailskoen over alle trailsko. 

– Jeg elsker virkelig Salomon trailsko, og jeg har løbet med dem på i mange år. Normalt løber jeg mest med S-serie modellerne på, men opdager nu at Speedcross er bedre rustet på til trail, siger en Salomon-fan. 

Mange indædte trailelskere plejer at være fortalere for trailsko med tynde såler, da de siges at give en bedre fornemmelse. Det er så ikke tilfældet denne her gang. 

– Selvom sålen er noget højere, end hvad jeg er vant til, så får jeg en god kontakt med jorden, især takket været grebet som er så tilpas godt, at jeg efter en stund stopper med at tænke over, hvordan jeg rammer underlaget med fødderne og bare nyder løbeturen. 

Speedcross 5 passer desuden lige så godt til dig som skal ud på en dagsvandring som til dig der skal løbe trail. Det gør den meget alsidig, hvilket jo er en klar fordel. 

Fås i farverne: .

Test af: 

dam salming

Det bedste ved skoen: Ventilationsevnen og grebet! 

Konklusion: Den her skønne trailsko er ikke bare smart, men også praktisk. Sålen består af Soft-Foam, som er 70% blødere end EVA, hvilket er det materiale sålerne på de fleste løbesko er lavet af.

– Behagelig sko med en lidt bredere sål som også er relativ blød i det samt tilpasningsklar til det skiftende underlag. Man fornemmer derfor virkelig jorden og får god kontakt til underlaget, når man løber med denne sko på, da sålen er til den lavere side. 

Eneste ulempe ved modellen er, at de føles en smule hårde i det i starten, men det forsvinder hurtigt igen, hvor komforten så bliver høj på skalaen. 

– Trail 6 er virkelig let og smidig, hvilket er rart ved de mere tekniske partier, hvor du gerne vil være let på tå. 

De her trailsko fra Salming er desuden forstærket ved tæerne, så dine tæer er beskyttet mod sten og andet, som du kan støde ind i. Ellers er den virkelig luftig i det, og passer til alt fra foråret til sensommeren. Afsluttende uddeler testpanelet også pluspoint for at man nemt kan tage indersålen uda, da den her model nemlig ikke er vandtæt. Så et tip er at tage sålen ud, når du er løbet i et vådt terræn og det har regnet. 

LÆS MERE: 

SHOP HER: 

 Tilbage

News Feed

Loparskor asfalt

De bedste løbesko til dig, der løber på asfalt

1 dag sedan
När byta löparskor

Hvor ofte skal jeg skifte løbesko?

1 dag sedan
Herr - Header - Löparjackor.jpg

Test: Løbejakker til ham 2020

4 dagar sedan
Dam - Header - Löparjackor.jpg

Stor test: 2020's bedste løbejakker til hende

4 dagar sedan
Hur tvättar man sneakers?

Video: Hvordan vasker man sneakers?

5 dagar sedan
Herr - Trailtest.jpg

Bedst i test: Trailsko til ham

5 dagar sedan
Dam - Trailtest.jpg

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

6 dagar sedan
fenix 6 pro solar header

Fenix 6X Pro Solar - pulsuret, der er bedst i test

01 apr 2020
Supperrep go test

Vi tester: Træningsskoen Nike SuperRep Go

31 mar 2020
reima regnkläder flera barn

Kan man vaske regntøj?

30 mar 2020
Header.jpg

Bedst i test: Yogabukser 2020

27 mar 2020
superrep go

Giv den max gas med den Nike SuperRep Go træningssko

25 mar 2020
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg

11 guldkorn at klikke hjem til Mid Season Sale

25 mar 2020
mss löparskor header

De bedste løbesko fra vores Mid Season Sale

25 mar 2020
wyte badshorts

Kup på træningstøj, sko og badetøj med vores Mid Season Sale

25 mar 2020
adidas_grand_court_sneakers.jpg

Forårets hotteste trend: Grå sneakers!

20 mar 2020
Linnen dam

12 forårsagtige træningstoppe til hende

18 mar 2020
traningstrojor_herr.png

Toplisten: 11 træningstrøjer til ham

18 mar 2020
Dam - Sneakertest.jpg

Test: Årets smarteste sneakers 2020

17 mar 2020
Herr - Sneakertest.jpg

Stor test! Forårets bedste sneakers til mænd 2020

17 mar 2020
Kari Traa

Forårets pastelfarvede mode fra Kari Traa

16 mar 2020
better bodies tights

Seneste trend: Shiny træningstights

16 mar 2020
Padelheader dam

Vi tester sæsonens bedste padelsko til damer

13 mar 2020
Padelskor header

Bedst i test! Padlesko til mænd

13 mar 2020
sport bh header

Bedst i test: Sportsbh'er til den store barm

12 mar 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Forårets bedste sportsbh'er 2020

11 mar 2020
reebok royal turbo header

Seks stilfulde sneakers fra Reebok

10 mar 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood

Top 5 af det bedste udendørstøj fra Peak Performance

10 mar 2020
HEADER_W.jpg

STORT test! De bedste løbesko til kvinder i 2020

06 mar 2020
HEADER_M.jpg

9 løbesko til mænd som er bedst i test 2020

06 mar 2020
suunto 7 header

TEST! Så godt er det nye Suunto 7 pulsur

05 mar 2020
Vuxen-barnskor plock

2020s mest stilfulde sneakers til kvinder, mænd og børn

04 mar 2020
nike metcon 5 herr

Hvilke træningssko er bedst til funktionel træning?

04 mar 2020
Peak Performance Argon Hybrid Jacket

Sæsonens bedste køb: Ny hybridjakke fra Peak Performance

04 mar 2020
Peak Performance skaljacka

Hvordan skal en skaljakke egentlig sidde?

04 mar 2020
nike metcon fuchsia

Sådan maksimerer du funktionel træning med de rigtige træningssko

02 mar 2020
adidas core sneakers

Sneakers som sætter trenden i 2020

02 mar 2020
HEADER_W.jpg

Bedst i test! 8 lækre forårsjakker til kvinder

28 feb 2020
HEADER_M.jpg

Bedst i test: Forårsjakker til mænd 2020

28 feb 2020
521523_Vesi_528409_-Rainy_527207_Kura_Boy_Laughing_in_the_Rain.jpg

Guide: Hvilket regntøj skal mit barn have?

28 feb 2020
more news
Loparskor asfalt

De bedste løbesko til dig, der løber på asfalt

Leder du efter en løbesko, der er god til løb på asfalt? Eksperten rådgiver om, hvilke modeller du skal kigge efter.

1 dag sedan
När byta löparskor

Hvor ofte skal jeg skifte løbesko?

Efter en sæson, når der kommer huller i overdelen eller når sålen begynder at føles stiv i det? Vi ved, hvornår det er tid til at få nye løbesko.

1 dag sedan
Herr - Header - Löparjackor.jpg

Test: Løbejakker til ham 2020

På tide at begive dig ud på løbeturen? Glem ikke løbejakken! Vores lynhurtige testpanel er smuttet i sæsonens løbejakker til herrer, og her præsenterer vi resultatet.

4 dagar sedan
Dam - Header - Löparjackor.jpg

Stor test: 2020's bedste løbejakker til hende

Sportamores egen eliteløber, Charlotte Karlsson, har testet forårets bedste løbejakker. Her er hendes vurdering af de forskelle løbevarianter.

4 dagar sedan
Hur tvättar man sneakers?

Video: Hvordan vasker man sneakers?

Spørgsmålet om, hvordan man får hvide sneakers igen, stilles af mange. For hvordan skal ens sneakers egentlig rengøres? Vi har fundet svaret til dig.

5 dagar sedan
Herr - Trailtest.jpg

Bedst i test: Trailsko til ham

Endelig, endelig, endelig er det tid til at løbe trail! Her er vores bedste trailsko fra Asics, Nike, New Balance, Saucony, Salming og Hoka One One.

5 dagar sedan
Dam - Trailtest.jpg

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

Vores testpanel har løbetrænet i trailsko fra Nike, Adidas Salomon, Asics, New Balance og Hoka One One. Se hvilke modeller der er bedst i test!

6 dagar sedan
fenix 6 pro solar header

Fenix 6X Pro Solar - pulsuret, der er bedst i test

Nu har vores testpanel testet Fenix 6X Pro Solar pulsuret! Så godt er monsteruret fra Garmin!

01 apr 2020
Supperrep go test

Vi tester: Træningsskoen Nike SuperRep Go

Hvad Metcon er for crosstraining, er SuperRep fpr gruppetræning. Tidligere i år blev den dugfriske Nike-sko lanceret. Nu udgives lillesøsteren SuperRep Go.

31 mar 2020
reima regnkläder flera barn

Kan man vaske regntøj?

Nogle gange skal du bare vaske dit regntøj, men hvordan gør du det? Vi har svaret.

30 mar 2020
Header.jpg

Bedst i test: Yogabukser 2020

Når du træner yoga, vil du have yogatøj, der giver dig fuld bevægelsesfrihed og fleksibilitet. Vores yogi-testpanel har lavet solhilsen i årets bedste yogabukser.

27 mar 2020
superrep go

Giv den max gas med den Nike SuperRep Go træningssko

Nike SuperRep træningssko har fået en lillesøster - sig hej til SuperRep Go!

25 mar 2020
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg

11 guldkorn at klikke hjem til Mid Season Sale

Alt fra træningstights til ridetøj! Sørg for at tjekke disse godbidder ud,, når de dukker op til en nedsat pris til vores store Mid Season Sale.

25 mar 2020
mss löparskor header

De bedste løbesko fra vores Mid Season Sale

Benyt lejligheden til at finde dine nye løbesko nu, hvor vores store Mid Season Sale er i gang!

25 mar 2020
wyte badshorts

Kup på træningstøj, sko og badetøj med vores Mid Season Sale

Vi byder foråret velkommen med vores Mid Season Sale! Benyt lejligheden til at shoppe tøj, sko og tasker til dig selv, en ven eller en anden, du kan lide.

25 mar 2020