Heade trail

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

Sportamores testpanel har prøvet trailskor fra Nike, Salomon, Asics och Icebug. Det her er trailskoene til dig som søger maksimal komfort, stabilitet og greb!

Hvis du er nybegynder når det kommer til at løbe trailløb, så vil du sikkert gerne tage et ekstra kig på Salomons Speedcross eller Air Zoom Pegasus fra Nike. Hvis du i stedet er en gammel kending når det kommer til trailløb, så er dine fodled måske mere moden til at prøve Rover BUGrip fra Icebug. Sportamores testpanel har givet karakterer til fem par trailsko med alt fra design til greb og stabilitet. Her er deres mening. 

For den rutinerede

DK_icebug_dam.jpg

Model: ,

Vejledende pris: 1 435 kroner.

Størrelse & pasform: Rover BUGrip fra den rutinerede trailskomager Icebug er true to size og har en normal pasform. Køb den størrelse som du plejer at have.

Greb: Det er tydeligt, at Icebug ved hvad de sysler med, når det kommer til trailsko. Rover BUGRrip får grab om glatte rødder, våde sten og mudret jord, helt uden problemer. 

Stabilitet: Det her er ikke testens mest stabile trailsko, så hvis du er nybegynder kan det være en god ide at lede efter en model med mere stabilitet. Hvis du allerede er vant til trailløb, så rækker stabiliten glimrende. 

Dæmpning: Trailskoer fra Icebug har ikke overdrevet meget støddæmpning, men cirka ligeså meget som en trailsko plejer at have. 

Opsummering: Det her er et udmærket valg til dig som ikke vil have en pålidelig trailsko der har et godt greb i det meste slags vejr samt holder dine fødder tørre, hvis det regner. Rover BUGrip har en yder membran i Gore-Tex hvilket gør, at den er helt vandtæt. 

Testdeltageren siger: "En detalje som jeg virkelig synes om er det hurtige snøresystem, som fungerer virkelig godt! Systemet gav et jævnt tryk over hele foden samtidig med at den er let at spænde og åbne."

Asics bløde GEL-dæmpning i trailformat

DK_Asics_dam.jpg

Model: ,

Vejledende pris: 1 295 kroner.

Størrelse & pasform: Trailskoen fra Asics er lidt lille i størrelsen, så det kan helt sikkert være en god ide at købe en størrelse større end hvad du plejer at bruge. 

Greb: På skoens underside er GEL-FujiTrabuco forörsetts med hårda klackar som pekar i olika riktningar för att ge bästa möjliga grepp. Det funkar också, enligt testpanelen!

Stabilitet: Sammen med støddæmpningen er stabiliteten Asics paradgren, uanset om det handler om normalte løbesko eller trailsko. GEL-FujiTrabuco er et godt valg til dig som er nybegynder, takket været det robuste design. 

Dæmpning: Dæmpningen er som sagt én af Asics specialiteter og den her trailsko er forseglet med samme GEL-dæmpning som Asics normale løbesko plejer at have. Yderst behageligt! 

Opsummering: Det her er en sko til dig som allerede er forgabt i alle af Asics løbesko og som har lært at synes om den trygge stabilitet og skønne dæmpning. Især nævneværdigt er det at GEL-FujiTrabuco har en membran i Gore-Tex og er dermed helt vandtæt. 

Testdeltagerne siger: "Det er en noget hårdere og mere robust trailsko. Du føler dig tryg, når du løber med den på i skoven, hvor grebet er supergodt. Det er heller ikke nogeet problem at løbe med de her sko på, når det regner. Du tackler nemt forhindringer som rødder, grene og fugtige sten, da fæstet er klokkeklart!" 


It just makes Sense

DK_Salomon_dam.jpg

Model: ,

Vejledende pris: 1 049 kroner.

Størrelse & pasform: Hvis du tidligere har løbet i trailsko fra Salomon så har du helt sikkert fuldt styr på, at de ofte er noget små i størrelserne. Vær derfor ikke bange for at bestille en størrelse større end hvad du plejer at have. 

Greb: Sålens greb er virkelig godt, siger en af testdeltagerne, uanset om det er vådt udenfor eller ej. 

Stabilitet: Stabiliteten er også solid, hvilket gør det her en trailsko som er skabt til de tekniske baner. 

Dæmpning: Det her er testens sko med den mindste dæmpning. Når du løber trail, så er undrelaget ofte vådt nok til at du ikke behøver særlig meget dæmpning, men bor du et stykke fra det nærmeste trailspor, så kan det være nødvendigt at tage cyklen til løbestien. Det er ikke superrart at løbe på asfalt i Sense Escape. 

Opsummering: Det her er et godt valg til dig som søger en stabil trailsko. Måske har du til vane at vrikke om på fødderne med jævne mellemrum, måske du er nybegynder og behøver en god begyndersko. Sense Escape har udover det, et udmærket greb og det eneste som savnes er lidt støddæmpning. 

Testdeltagerne siger: "Det bedste med denne sko er selve sålens materiale, som giver et fantastisk godt greb på alle mulige underlag, så det føles virkelig godt og trygt at løbe i Sense Escape. Sålen føles ganske hård, hvilket gør jeg ikke rigtig vil sammenligne den med en "normal" løbesko, men trailunderlaget er jo ofte blødere, hvilket gør at den hårde sål faktisk føles virkelig skøn og giver en god stabilitet."

Smartest i testet!

DK_Nike_dam.jpg

Model: ,

Vejledende pris: 1 045 kroner.

Størrelse & pasform: Også den her trailsko fra Nike er lidt lille i størrelsen. Så hvis det værste du ved er, at skoen klemmer om foden, så bør du helt sikkert gå en størrelse op. 

Greb: Den store forskel mellem trailsko fra Nike og de øvrige modeller i testen er, at Nike skoens ydersål har betydeligt mindre mønster. Hvilket betyder at den er en anelse forringet når du løber på et lerigt underlag, men på alle andre underlag er den yderst pålidelig. 

Stabilitet: Stabiliteten i den her Nike sko er god, men ikke noget udover det sædvanlige når det gælder trailsko. 

Dæmpning: Det mest opsigtvækkende med den her sko er støddæmpningen, som er næsten lige så solid som en normal løbesko. Heller ikke asfalten vil være din fjende her!

Opsummering: Hvis du er vant til at løbe i Nikes normale løbesko, så vil den her trailsko komme til at passe dig som en hånd i en handske! For dig som bor et stykke fra det nærmeste trailspor, så er Zoom Pegasus 36 Trail også perfekt, da du kan løbe på asfalt med den, uden at få ondt. Det eneste minus som testdeltagerne kan komme i tanke om, er at overdelen er lavet i tyndt mesh, så det indebærer selvfølgelig at den til en vis grad ikke er vandtæt. 

Testdeltagerne siger: "Så utrolig skøn en sko! Dæmpningen føles præcis som med Nikes andre Pegasus-modeller, og som en tidligere Pegasus-fan, så er den her sko jo det perfekte valg."

 

Et rigtigt sikkert valg 

DK_Salomon_dam_2.jpg

Modell: ,

Vejledende pris: 1 075 kroner.

Størrelse & pasform: Salomon er som sagt altid små i størrelserne. Du anbefales derfor at købe en størrelse større end hvad du plejer at bruge. 

Greb: Grebet i Salomon Speedcross er virkelig godt. Det kan mærkes, at det her er den 5. version af samme sko, og at Salomon har brugt meget tid på at forbedre præstationen med Speedcross. 

Stabilitet: Det her er en god model til dig som er nybegynder og som sørger en tryg samt sikker begyndersko til trailløb. Speedcross er udstyret med det skridt, du behøver inden du har trænet fodledene op til det ujævne underlag. 

Dæmpning: Det her er en super veldæmpet trailsko som er så blød, at det faktisk er muligt at løbe korte passager på asfalt med den på, uden at du skal sænke tempoet. 

Opsummering: Speedcross er en af de mest populære trailsko i sortimentet, og testdeltagerne har ikke svært ved at forstå hvorfor. Med den maksimale støddæmpning og gode stabilitet, så er det her en trailsko som er perfekt til dig, der vil have en helt smertefri løbetur. Speedcross får også et ekstra pluspoint for den smarte løsning med det hurtige snøresystem, som gør at snørebåndsknuder ikke sidder fast i den lave vegetation på din løbetur. 

Testdeltagerne siger: "Det føles som om at skoen former sig efter foden, frem for alt når du løber, så du kommer mere op på tæerne. Da følger skoen ligesom din fod og dens bevægelser. Herligt!"

LÆS MERE:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

3 timmar sedan
ENG_W.png

Fantastisk test af motionsur!

4 dagar sedan
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du have rygbeskyttelse i skiløjpen

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

27 nov 2019
skidhandskar test header

Testpanel: Her er vinterens bedste skihandsker!

26 nov 2019
Adidas Ultraboost 20

Vi kigger på Adidas' nye Ultraboost 20

26 nov 2019
Header reflexplagg

TEST! 9 sæt løbetøj med reflekser

22 nov 2019
nike glam dunk group shot

Elsk 90'erne med Nike Icon Clash

21 nov 2019
Skidjacka

Guide: Find den rigtige skijakke

20 nov 2019
header.jpg

Test: Teddyfleece-jakker til kvinder og mænd

15 nov 2019
Test av goggles header

Skibrillerne som er bedst i test!

14 nov 2019
Alpint trend skidkläder

Trendspotting: Her er sæsonens skiløbstendenser

13 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

07 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker til mænd og kvinder

07 nov 2019
K2 intervju header

Stor guide: Sådan skal dit skiudstyr sidde

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbetights til kvinder og mænd

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: Varmt skiundertøj

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

21 oct 2019
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

17 oct 2019
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

14 oct 2019
more news
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

Icebug er kendt for sine yderst velpræsterende trailsko. Derfor er det ikke underligt, at deres vinterløbesko også imponerer. Sportamores testpanel har løbet i de fire hotteste modeller til kvinder og mænd.

3 timmar sedan
ENG_W.png

Fantastisk test af motionsur!

Ville det ikke være dejligt at have sin egen, bærbare personlige træner, der følger med dig hele tiden - fra træningscenteret til turen til bussen? Med et træningsur på din arm er dette præcis, hvad du får! Her har vores testere prøvet træningsure fra Garmin, Suunto og Polar.

4 dagar sedan
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

At være synlig i den mørke tid er en vigtig detalje. Men du behøver ikke gå på kompromis med stilen. Stylist Isabelle Håwi ved, hvordan man kombinerer sikkerhed og et trendy look!

03 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du have rygbeskyttelse i skiløjpen

Et bagcover er en smart sikkerhedsinvestering, når man løber på ski eller snowboarding. Tænk over dette, før du strejker.

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

Stop ikke med at løbe udenfor bare fordi det bliver glat og snedækket. Køb en løbesko med knopper, så du kan løbe sikkert, indtil foråret ankommer med bedre vejr.

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

Under Black Friday Week er det næsten umuligt ikke at lave en virkelig god deal. Men de her 11 produkter hapser vi yderst gerne først (inden det er for sent).

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

I dag har Sportamore 30% rabat på jakker og støvler! Har du svært ved at vælge hvilket kup, du skal lægge i indkøbskurven? Her er vores 9 favoritter!

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

På årets største shoppingdag finder vi alle godbidderne frem. Her er 8 gode fund, som du kan klikke hjem på Black Friday 2019.

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

Det er tid til årets sjoveste fredag! På Black Friday kan du klikke hele din ønskeliste hjem til ekstra gode priser. Her er 7 favoritter til ham!

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

7 favoritter fra 7 topmærker. Klik de her sorte kup hjem i vores Black Friday weekend!

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

Black Friday er en super mulighed for at købe det, som normalt gør lidt ondt på tegnebogen. Her er 12 gode tips til børnenes garderobe.

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

Nu er det Black Friday – en fest, fuld af fantastiske tilbud, du ikke må gå glip af. Her er alt du skal vide om Black Friday 2019.

27 nov 2019
skidhandskar test header

Testpanel: Her er vinterens bedste skihandsker!

Du kan leje ski og stænger på stedet, men skihandskerne bliver vanskeligere. For at gøre din shopping lettere, har Sportamore testpanel suset ned ad pisterne med sæsonens bedste modeller på hænderne. Her er testpanelets lide skihandskerne fra Helly Hansen, Peak Performance, Wear Color, Bula og Kombi.

26 nov 2019
Adidas Ultraboost 20

Vi kigger på Adidas' nye Ultraboost 20

Den 6. december 2019 er den næste version af den anerkendte Adidas Ultraboost endelig her, og vi har taget et kig på den! Her er alt, hvad du vil vide om løbeskoen, der er mindst lige så elsket som sneakers.

26 nov 2019
Header reflexplagg

TEST! 9 sæt løbetøj med reflekser

Det er super vigtigt at have reflekser på ens tøj, når man bevæger sig udendørs i de mørke timer på dagen. Vi har testet sæsonens tøjudvalg og udstyr med reflekser til løb - kan de holde til løb i de mørke stunder?

22 nov 2019