DK_header.jpg

TEST: Langrends bukser til kvinder

Snart er skisæsonen her, hvilket (forhåbeligt) betyder mange herlige ture på langrend. Vi hjælper dig med at finde bukserne der skal være din tro følgesvend til vinter!  

Lena Balasingam, concept designer på Craft, hjælper os her med at få styr på hvilke vi skal vælge.

Hvad skal jeg tænke på når jeg skal vælge bukser til langrend?

– Først og fremmest skal du vide hvilken type af skiløber du er. Er du hurtig, langsom eller til lange ture? Tænk så over hvor du skal skal stå på ski. Er det koldt, varmt eller blæsende? Er du en hurtigere løber, eller ikke løber når det er alt for koldt så rækker det med en tyndere buks uden børstet inderside. Behøver du varmere bukser, eller løber lidt langsommere, bør du måske have en tykkere kvalitet med en børstet inderside, siger Lena Balasingam.

Hvorden ser det perfekte sæt tøj ud for en langrendsløber?

– Et godt outfit er tilpasset vejr og temperatur. De fleste er bange for at fryse og får ofte klædt sig for varmt. Tænk istedet lag på lag, så kan du altid justere under turen. Vindtæt foran og fugt- og varmeventilation bagpå er også et sikkert bud.

Hvad anbefaler du at have på under langrendsbukser?

– Ved intensiv langrendsløb er et tyndt sæt skiundertøj i funktionsmateriale. Vigtigt er det dog at det er i syntetisk materiale. Ved lavere temperatur kan du vælge en uld- og polyesterblanding. Uld absoberer fugt og sved flere gange sin egen vægt og varmer kroppen selv når det er vådt, mens polyester hjælper med at transporterer fugt og tørrer hurtigt.

3 smarte tips når du skal vælge langrendsbukser

1. Bestem hvad de må koste

Der findes bukser og tights i  mange prislag, så et budget kan være en god ide.

2. Prøv dem ordentligt!

Prøv dem ikke bare hurtigt på når du får dem hjem, men lav gerne nogle øvelser og bevægelser der simulerer langrend, så du kan se hvordan de sidder på.

3. Prøv dem med et lag under

Prøv dem på både med og skiundertøj, så kan du lettere tilpasse temperaturen efter aktivitet. 

Test af langrendsbukser til kvinder

Slankende og lækre-bukserDK_CRAFT.jpg

Test af: , vejledende pris 749 kroner.

Størrelse: Vælg din almindelige størrelse hvis du har en lige kropsform, eller kan det være en fordel at prøve to forskellige for at  hvilken som passer bedst. Small er en str 34  og de sidder lidt stramt i taljen.

Pasform: Bukserne har en smal og slim pasform, hvilket er flot, men de er lige stramme nok hvis man også skal have skiundertøj under. 

Tykkelse: En meget stram oplevelse vil vi sige,  de er betydeligt tykkere end et par almindelige tights. Men stadig tynde sammenlignet med skibukser.

Temperatur: Med et sæt skiundertøj holder du helt sikkert varmen i de her bukser. De er derimod ikke polstrede og har en relativt tyndt stof, så de koldeste dage skal du løbe rigtigt hurtigt for at holde varmen. De er til dig der skal sprinte og let bliver svedig!

Bevægelsesfrihed: Materiale med masser af stræk som følger kroppens bevægelser. Knæene er ergonomisk formede med en lille åbning der gør det endnu lettere at bevæge sig. Stort plus for det super elastiske stof.

Vindtæthed: Bagsiden har et stykker der ikke er helt vindtæt, men stoffet på fremsiden er helt perfekt og beskytter godt når det blæser lidt. 

Komfort: Så skønne! Stoffet er blødt og elastisk og det føles som at løbe på ski i et par skønne tights. En lidt mere generøs pasform i toppen og en mindre tight talje havde givet fuldt hus.

Design: fantastisk at denne type buks kan være så lækre! Bukserne ser virkelig ud som et par almindelige tights. Du kan derfor snildt have dem på i byen uden at skamme dig. Flot farvekombination mellem sort og mørkeblåt. Refleksdetaljerne er både dekorative og smarte.

Kommentarer:

Den her slankende lækkerbisken passer perfekt til dig der vil tage lidt stil med på turen. Helt klart et af de fineste par i denne kategori vi har set, det er nærmest en funktionstight. Materialet er blødt, elastisk og kan anbefales til de vinteraktiviteter hvor du er meget aktiv. De føles som om de går i et med kroppen. Taljen er høj og har en bred kant hvilken gør du kan stoppe trøjen ned. Den kan dog godt opleves lidt stram  i taljen og er ikke for dig med lidt på sidebenene. Vi elsker de lækre og flotte detaljer der give ren følelse af kvalitet. Elastiske knæ, reflekser og lynlås langs benene så de er enkle at få af og på.

Pålidelige med perfekt pasformDK_SALOMON.jpg

Test af: , vejledende pris 1 095 kroner..

Størrelse: Vælg din almindelige størrelse da de er true to size både i taljen, om numsen og lår samt normale i længden. Large er det samme som en størrelse 42.

Pasform: Denne type buks skal sidde strapt til mod kroppen og det gør disse. Men de sidder ikke super starmt som et par tights, der findes lidt ekstra plads i omkredsen. De sidder ikke for stramti taljen heller men har lidt plads så du kan tage en ekstra stor bøf til frokost!

Tykkelse: Stoffet er generelt tyndt i det og lidt for tyndt over numsen der hurtigt bliver lidt kold. Derimod har bukserne en forstærkning på hele forsiden hvor de er tykkere og giver mere varme.

Temperatur: Bukserne i sig selv er ikke supervarme. Du skal helt klart have et sæt skiundertøj under selvom du har det kan du godt fryse lidt om bagdelen. De er dog fint vindtætte. Det er nok et bedre valg til de lidt varmere tider end januar og februar.

Bevægelsesfrihed: Bukserne er lavet i et lækkert materiale og du føler aldrig bukserne på nogen måde holder dig tilbage. Bagsiden har masser af stræk men giver sig ikke lige så meget foran hvor der er lavet en del forstærkninger.

Vindtæthed: Stoffet er vindtæt. Det gør bukserne perfekte, ikke bare til langrend men også til løb eller gåture under vinteren. Du kan næsten se dem som et skal lag, de  står imod vinden men varmer ikke så meget.

Komfort: Super bekvemme. De er en mellemting melelm regular og skinny fit, med en bekvem men også en pasform der fremhæver alle de gode sider. Samtidigt som de hjælper til en optimal bevægelsesfrihed.

Design: En basic sort buks der ikke stikker ud. Gode detaljer som lommer, lynlåse bååde i lommer og benene og har siliconeremme i bunden til at hjælpe med at holde bukserne på plads. Flot og lækker pasform, men vi savner lidt X-factor.

Kommentarer:

Vil du have en pålidelig skibuks som du også kan bruge til andet er dette et super valg. De passer til det meste og alt slags vejr hvis du matcher dem med det rigtige lag under. De sidder bekvemt også hvis du har lidt hofter, lår og mave - hvilket var værdsat. Hvis du er en frossenpind skal du måske investerer i en polstret model, for det er mere som et skal lag. Salomon har satset mest på funktion og tænkt design ud af ligningen. Derimod er det ikke noget for dig der vil stikke ud eller have noget trendy og spændende.

Komfort-magi!DK_DÆHLIE.jpg


Test af: , vejledende pris 699 kroner.

Størrelse: Vælg din almindelige størrelse. Du kan sagtens krybe ned en størrelse hvis du vil at de skal sidde lidt mere til. Men er ellers almindelige i størrelsen.

Pasform: En klassisk overtræksbuks der strammere i toppen og lidt løsere i bunden. Perfekt til dig der ikke kan lide "tight-følelsen" taljen er meget høj i det så man kan sagtens bøje sig uden at være nervøs for at flashe.

Tykkelse:  Tyndt og blødt stof der minder om et par tykke viintertights. Bagsiden er lavet i strækmateriale men fremsiden er et tykkere softshell-stof der føles så sindsygt lækkert!

Temperatur:  Bukserne holder varmen hvis du tager et sæt skiundertøj på under, men de er ikke til de helt kolde ture. I starten , inden du får varmen kan du fryse lidt i dem men så snart du kommer i gang og rør dig er temperaturen behagelig.

Bevægelsesfrihed:  Super simpelthen. Føles som at have et par afslapningsbukser på og du kan frit bevæge dig under enhver aktivitet!

VindtæthedJa der slipper lidt vind ind bagpå, men fremfor er du beskyttet  ordentligt. Med tanke på bevægelsesfriheden er den så vindtæt som muligt.

Komfort: Muligvis de skønneste bukser vi har testet, men uden at være noget du skal bruge energi for at få på. De er en drøm at have på.

Design: Sorte stilrene og klassiske, men uden at imponerer. Vi er ikke de store fans af den lille kantede afslutning på bukserne, selvom de har lidt funktion.

Kommentarer:

Det fleksibble, bløde stof og den perfekte pasform gør de har stilrene bukser til vores nye favoritter. Komforten er virkelig på toppen, du vil se frem imod at få dem på og komme ud til vinter! Selv om en mere tightslignende buks ofte er flottere  så kan vi godt lide at Bjørn Dæhlie har lavet en mere lige model der er vidde i bunden. Du har en super bevægelsesfrihed og behøver ikke være nervøs for størrelsen. Det gør også du let kan tage dem af og på samt trækker dem ud over støvlerne.

Stilrene med strækDK_ODLO.jpg

Test af: , vejledende pris 899 kroner.

Størrelse: Ingen problemer her. De sidder præcis som de skal og du kan trygt gå med din almindelige størrelse.

Pasform: Bekvemme bukser med masser af stræk som sidder særligt godt henover bagdelen, selv hvis du har lidt former. De er stramme i benene og løse i taljen, men de kan justeres og anpasses efter din dagsform! 

Tykkelse: Lige tilpas tykke! Tynde nok til at føles funktionelle og lette, men tilstrækkeligt tykke for at føles som mere end et par almindelige tights.

Temperatur: Hav i mente at det er som med et par tights at du skal have skiundertøj under og kan da stadig risikerer at fryse indtil du kommer igang. De er lavet til at være aktiv i.

BevægelsesfrihedMasser af stræk i stoffet som gør tightsne er bløde og lækre at have på. Der er ikke så meget buksefølelse over dem (hvilket er en god ting) men det føles mere som bare et par tights. Super valg for dig der vil føle dig fri i dit tøj!

Vindtæthed: Er fin vindtæt og helt ok, men er ikke den du hopper i på de mest vindblæsende dage. De kan ikke sammenlignes med et par skal bukser.

Komfort: Virkelig et par bekvemme bukser. Det er et par tykke tights, men det gør dem også lidt blødere, så de er en fryd at være aktiv i.

Design: Enkelt design som giver en let oplevelse når man har dem på og mærkes ikke videre. Sorte bukser uden problemer! 

Kommentarer:

Med masser af stræk og et stilrent design er det lykkedes Odlo vinde testpanlete hjerter. De her funktionelle tights er det perfekte ekstra lag inden det bliver alt for koldt udenfor. Pasformen er præcis som den skal være, ikke for løs og ikke for stram. Den har en lækker høj talje. Bukserne sidder lige over hoftebenet hvilket hjælper til at beskytte mod vind op ad ryggen. Der er ikke nogle smarte detaljer eller funktioner hvilket er grunden til den ikke får topkarakter. Men det er et par kvalitets bukser der er hver en krone værd. 

Vinder pasformDK_FISCHER.jpg

Test af: , vejledende pris 799 kroner.

Størrelse: True to size med en lidt større talje, hvilket er skønt så der ikke er noget der klemmer. 

Pasform: De er dog ret vidde ved benene og endnu større opad. Taljen er medium høj og ikke så lav at de falder ned. Det er rigtigt skønt at du kan justere den med en snor og stoppe trøjen ned i bukserne uden at de sidder for stramt eller noget.

Tykkelse: Relativt tyndt softshellstof som minder til forveksling om et par almindelige tights, men lidt stivere i materialet. Ikke de tykkeste tights i testen.

Temperatur: Bukserne er ikke forede, så de passer godt til mere intensive pas, men måske ikke når det er super koldt udenfro eller når du ikke er aktiv. Du behøver helt klart et sæt skiundertøj under for at holde varmen.

Bevægelsesfrihed: Masser af stræk og let at røre sig i, så du kan let jogge i dem også de dage hvor der er mere regn end sne!

Vindtæthed: Trods at stoffet ikke er super tykt er de gode i blæst da de er lavet i en trelags-  konstruktion. Det bukserne savner er varmen!

Komfort: I forhold til mange andre af denne type bukser er de herlige, men de er ikke lige så bløde og behagelige som et par tights. Fordelen er klar det lidt stivere stof der beskytter mod sne og vind.

Design:  Ikke de fedeste bukser i testen, men de har flere vel udtænkte detaljer der hæver helhedsindtrykket! Lynlåse i benene, foret lynlåslomme bagpå og justerbar talje sender et signal om at design teamet virkelig har tænkt sig om.

Kommentarer:

Funktionaliteten er i top hos de her sporty bukser. Stoffet er tilpas fleksibelt og samtidigt tykt nok til vintervejret. På de rigtigt kolde dage anbefaler vi dog et par mere forede modeller. Det vi bedst kan lide ved disse tights er at de føles gennemtænkte. Der er smarte detaljer i form af stratetiske palcerede lynlåse og lommer samt masser af justeringsmuligheder for at anpasse dem til din krop. Skønt med et par bukser der har en tight følelse uden at være for stramme i taljen. Du får masser af plads til en trøje stoppet ned. Et lidt mere coolt design havde gjort dem til en soleklar favorit!

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

17 timmar sedan
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

3 dagar sedan
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

3 dagar sedan
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

3 dagar sedan
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

5 dagar sedan
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

17 dec 2019
Nike Metcon

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

16 dec 2019
Handskar barn

Guide: Find de rigtige handsker til dit barn

16 dec 2019
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

12 dec 2019
ENG_W.png

Test af sæsonens bedste skijakker til hende

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Skredsikre vintersko med pigge

10 dec 2019
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

10 dec 2019
Icebug kängor och skor

Gå sikkert i pigsko fra Icebug

09 dec 2019
ENG_W.png

Vores pulsure som er bedst i test!

06 dec 2019
test tofflor header

Hyggelig test: Hjemmesko til hende og ham

04 dec 2019
header julbild

Sportamore julegavetips til hele familien

03 dec 2019
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug

Køb støvler i julegave - stor gaveguide

02 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du bruge rygbeskyttelse på pisterne

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

27 nov 2019
skidhandskar test header

Testpanel: Her er vinterens bedste skihandsker!

26 nov 2019
Adidas Ultraboost 20

Vi kigger på Adidas' nye Ultraboost 20

26 nov 2019
Header reflexplagg

TEST! 9 sæt løbetøj med reflekser

22 nov 2019
nike glam dunk group shot

Elsk 90'erne med Nike Icon Clash

21 nov 2019
more news
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Blandt sports-bh'er er der en overflod af forskellige modeller, afhængigt af hvad du og din krop har brug for, men nogle modeller er ekstra populære. En af dem er Nike's Swoosh Sports BH. Nu har den fået en innovativ opgradering, som du ikke må gå glip af!

17 timmar sedan
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

Er du nysgerrig efter, hvad det nye år har at tilbyde i form af træningssko? Vi har testet fem af 2020's bedste modeller til træning i fitnesslokalet eller i hallen!

3 dagar sedan
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

Det nye år er allerede god i gang, og hvis du ikke allerede er i aktion i fitnesscentret, er det på høje tid. Få hjælp til at opfylde nytårsløftet med et par nye indendørs træningssko. Her er årets bedste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

3 dagar sedan
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

Tights er tøj, der passer til alle former for træning: yoga, øvelser med høj intensitet, grupper og fitness. I denne test har testpanelet prøvet masser af tights for at vælge de bedste!

3 dagar sedan
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

På tærsklen til 2020 har skofabrikanten Saucony nyheder om produktionen af stabile løbesko. Her er alt, hvad du har brug for at vide om den nye udvikling, og hvorfor du skal opdatere dig selv med det samme!

5 dagar sedan
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

Træningstasken er din trofaste ledsager ved træningen. Uanset hvad du søger, kan du finde finde den rette model i vores test af sæsonens hotteste tasker!

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

Klæd dig stilfuldt, behageligt og til en overkommelig pris med Frontier - det spritnye herretøjsmærke. Her fortæller produkteksperten alt, hvad du bør vide om sortimentet, stilinspiration og størrelser!

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

Matchende blødt tøj til afslapning i sofaen eller pænt tøj til hverdagsbrug? Uanset lejligheden, finder du noget smart og frem for alt behageligt fra det splinternye Sportamore-mærke - Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

Børn elsker leg og bevægelse, og det er rart at have det rigtige tøj til den aktivitet, dit barn vælger. Nu glæder Sportamore sig til at byde på et helt nyt brand til små piger og drenge, der elsker at dans og gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

Start det nye år med en "nytårsbombe"! Nu lancerer Nike en ny træningssko til dem, der elsker højintensiv gruppetræning: SuperRep. Læs videre for at få alt at vide om den nye supersko, og se hvad testpanelet, der har trænet i skoen, synes.

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

Ved at vaske funktionelt tøj korrekt reduceres risikoen for ildelugtende sved, og tøjet holder længere. Vi giver dig alle de råd, du har brug.

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

Hvis du er træt af vinteren og ser frem til forårets første løbeture, vil du helt sikkert have appetit på nye løbesko. Her er årets hotteste nyheder!

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

Fitness, løb eller smart mode - tights kan du ikke få nok af. Her er årets 10 modeller, der er de bedste i test!

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

Der er tendenser i alt, også i træningsverdenen. Hvad bliver ekstra hot at træne i 2020, og er der nogen form for træning, der vil aftage? Vi fik hjælp af personlig træner Eva Sjöholm, der kiggede ind i krystalkuglen...

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

Ultraboost er en succes-sko fra Adidas, der altid sælger godt år efter år. Nu er der kommet en ny version. Testpanelet har trænet i Ultraboost 20.

17 dec 2019