DK_header.jpg

TEST: Langrends bukser til kvinder

Snart er skisæsonen her, hvilket (forhåbeligt) betyder mange herlige ture på langrend. Vi hjælper dig med at finde bukserne der skal være din tro følgesvend til vinter!  

Lena Balasingam, concept designer på Craft, hjælper os her med at få styr på hvilke vi skal vælge.

Hvad skal jeg tænke på når jeg skal vælge bukser til langrend?

– Først og fremmest skal du vide hvilken type af skiløber du er. Er du hurtig, langsom eller til lange ture? Tænk så over hvor du skal skal stå på ski. Er det koldt, varmt eller blæsende? Er du en hurtigere løber, eller ikke løber når det er alt for koldt så rækker det med en tyndere buks uden børstet inderside. Behøver du varmere bukser, eller løber lidt langsommere, bør du måske have en tykkere kvalitet med en børstet inderside, siger Lena Balasingam.

Hvorden ser det perfekte sæt tøj ud for en langrendsløber?

– Et godt outfit er tilpasset vejr og temperatur. De fleste er bange for at fryse og får ofte klædt sig for varmt. Tænk istedet lag på lag, så kan du altid justere under turen. Vindtæt foran og fugt- og varmeventilation bagpå er også et sikkert bud.

Hvad anbefaler du at have på under langrendsbukser?

– Ved intensiv langrendsløb er et tyndt sæt skiundertøj i funktionsmateriale. Vigtigt er det dog at det er i syntetisk materiale. Ved lavere temperatur kan du vælge en uld- og polyesterblanding. Uld absoberer fugt og sved flere gange sin egen vægt og varmer kroppen selv når det er vådt, mens polyester hjælper med at transporterer fugt og tørrer hurtigt.

3 smarte tips når du skal vælge langrendsbukser

1. Bestem hvad de må koste

Der findes bukser og tights i  mange prislag, så et budget kan være en god ide.

2. Prøv dem ordentligt!

Prøv dem ikke bare hurtigt på når du får dem hjem, men lav gerne nogle øvelser og bevægelser der simulerer langrend, så du kan se hvordan de sidder på.

3. Prøv dem med et lag under

Prøv dem på både med og skiundertøj, så kan du lettere tilpasse temperaturen efter aktivitet. 

Test af langrendsbukser til kvinder

Slankende og lækre-bukserDK_CRAFT.jpg

Test af: , vejledende pris 749 kroner.

Størrelse: Vælg din almindelige størrelse hvis du har en lige kropsform, eller kan det være en fordel at prøve to forskellige for at  hvilken som passer bedst. Small er en str 34  og de sidder lidt stramt i taljen.

Pasform: Bukserne har en smal og slim pasform, hvilket er flot, men de er lige stramme nok hvis man også skal have skiundertøj under. 

Tykkelse: En meget stram oplevelse vil vi sige,  de er betydeligt tykkere end et par almindelige tights. Men stadig tynde sammenlignet med skibukser.

Temperatur: Med et sæt skiundertøj holder du helt sikkert varmen i de her bukser. De er derimod ikke polstrede og har en relativt tyndt stof, så de koldeste dage skal du løbe rigtigt hurtigt for at holde varmen. De er til dig der skal sprinte og let bliver svedig!

Bevægelsesfrihed: Materiale med masser af stræk som følger kroppens bevægelser. Knæene er ergonomisk formede med en lille åbning der gør det endnu lettere at bevæge sig. Stort plus for det super elastiske stof.

Vindtæthed: Bagsiden har et stykker der ikke er helt vindtæt, men stoffet på fremsiden er helt perfekt og beskytter godt når det blæser lidt. 

Komfort: Så skønne! Stoffet er blødt og elastisk og det føles som at løbe på ski i et par skønne tights. En lidt mere generøs pasform i toppen og en mindre tight talje havde givet fuldt hus.

Design: fantastisk at denne type buks kan være så lækre! Bukserne ser virkelig ud som et par almindelige tights. Du kan derfor snildt have dem på i byen uden at skamme dig. Flot farvekombination mellem sort og mørkeblåt. Refleksdetaljerne er både dekorative og smarte.

Kommentarer:

Den her slankende lækkerbisken passer perfekt til dig der vil tage lidt stil med på turen. Helt klart et af de fineste par i denne kategori vi har set, det er nærmest en funktionstight. Materialet er blødt, elastisk og kan anbefales til de vinteraktiviteter hvor du er meget aktiv. De føles som om de går i et med kroppen. Taljen er høj og har en bred kant hvilken gør du kan stoppe trøjen ned. Den kan dog godt opleves lidt stram  i taljen og er ikke for dig med lidt på sidebenene. Vi elsker de lækre og flotte detaljer der give ren følelse af kvalitet. Elastiske knæ, reflekser og lynlås langs benene så de er enkle at få af og på.

Pålidelige med perfekt pasformDK_SALOMON.jpg

Test af: , vejledende pris 1 095 kroner..

Størrelse: Vælg din almindelige størrelse da de er true to size både i taljen, om numsen og lår samt normale i længden. Large er det samme som en størrelse 42.

Pasform: Denne type buks skal sidde strapt til mod kroppen og det gør disse. Men de sidder ikke super starmt som et par tights, der findes lidt ekstra plads i omkredsen. De sidder ikke for stramti taljen heller men har lidt plads så du kan tage en ekstra stor bøf til frokost!

Tykkelse: Stoffet er generelt tyndt i det og lidt for tyndt over numsen der hurtigt bliver lidt kold. Derimod har bukserne en forstærkning på hele forsiden hvor de er tykkere og giver mere varme.

Temperatur: Bukserne i sig selv er ikke supervarme. Du skal helt klart have et sæt skiundertøj under selvom du har det kan du godt fryse lidt om bagdelen. De er dog fint vindtætte. Det er nok et bedre valg til de lidt varmere tider end januar og februar.

Bevægelsesfrihed: Bukserne er lavet i et lækkert materiale og du føler aldrig bukserne på nogen måde holder dig tilbage. Bagsiden har masser af stræk men giver sig ikke lige så meget foran hvor der er lavet en del forstærkninger.

Vindtæthed: Stoffet er vindtæt. Det gør bukserne perfekte, ikke bare til langrend men også til løb eller gåture under vinteren. Du kan næsten se dem som et skal lag, de  står imod vinden men varmer ikke så meget.

Komfort: Super bekvemme. De er en mellemting melelm regular og skinny fit, med en bekvem men også en pasform der fremhæver alle de gode sider. Samtidigt som de hjælper til en optimal bevægelsesfrihed.

Design: En basic sort buks der ikke stikker ud. Gode detaljer som lommer, lynlåse bååde i lommer og benene og har siliconeremme i bunden til at hjælpe med at holde bukserne på plads. Flot og lækker pasform, men vi savner lidt X-factor.

Kommentarer:

Vil du have en pålidelig skibuks som du også kan bruge til andet er dette et super valg. De passer til det meste og alt slags vejr hvis du matcher dem med det rigtige lag under. De sidder bekvemt også hvis du har lidt hofter, lår og mave - hvilket var værdsat. Hvis du er en frossenpind skal du måske investerer i en polstret model, for det er mere som et skal lag. Salomon har satset mest på funktion og tænkt design ud af ligningen. Derimod er det ikke noget for dig der vil stikke ud eller have noget trendy og spændende.

Komfort-magi!DK_DÆHLIE.jpg


Test af: , vejledende pris 699 kroner.

Størrelse: Vælg din almindelige størrelse. Du kan sagtens krybe ned en størrelse hvis du vil at de skal sidde lidt mere til. Men er ellers almindelige i størrelsen.

Pasform: En klassisk overtræksbuks der strammere i toppen og lidt løsere i bunden. Perfekt til dig der ikke kan lide "tight-følelsen" taljen er meget høj i det så man kan sagtens bøje sig uden at være nervøs for at flashe.

Tykkelse:  Tyndt og blødt stof der minder om et par tykke viintertights. Bagsiden er lavet i strækmateriale men fremsiden er et tykkere softshell-stof der føles så sindsygt lækkert!

Temperatur:  Bukserne holder varmen hvis du tager et sæt skiundertøj på under, men de er ikke til de helt kolde ture. I starten , inden du får varmen kan du fryse lidt i dem men så snart du kommer i gang og rør dig er temperaturen behagelig.

Bevægelsesfrihed:  Super simpelthen. Føles som at have et par afslapningsbukser på og du kan frit bevæge dig under enhver aktivitet!

VindtæthedJa der slipper lidt vind ind bagpå, men fremfor er du beskyttet  ordentligt. Med tanke på bevægelsesfriheden er den så vindtæt som muligt.

Komfort: Muligvis de skønneste bukser vi har testet, men uden at være noget du skal bruge energi for at få på. De er en drøm at have på.

Design: Sorte stilrene og klassiske, men uden at imponerer. Vi er ikke de store fans af den lille kantede afslutning på bukserne, selvom de har lidt funktion.

Kommentarer:

Det fleksibble, bløde stof og den perfekte pasform gør de har stilrene bukser til vores nye favoritter. Komforten er virkelig på toppen, du vil se frem imod at få dem på og komme ud til vinter! Selv om en mere tightslignende buks ofte er flottere  så kan vi godt lide at Bjørn Dæhlie har lavet en mere lige model der er vidde i bunden. Du har en super bevægelsesfrihed og behøver ikke være nervøs for størrelsen. Det gør også du let kan tage dem af og på samt trækker dem ud over støvlerne.

Stilrene med strækDK_ODLO.jpg

Test af: , vejledende pris 899 kroner.

Størrelse: Ingen problemer her. De sidder præcis som de skal og du kan trygt gå med din almindelige størrelse.

Pasform: Bekvemme bukser med masser af stræk som sidder særligt godt henover bagdelen, selv hvis du har lidt former. De er stramme i benene og løse i taljen, men de kan justeres og anpasses efter din dagsform! 

Tykkelse: Lige tilpas tykke! Tynde nok til at føles funktionelle og lette, men tilstrækkeligt tykke for at føles som mere end et par almindelige tights.

Temperatur: Hav i mente at det er som med et par tights at du skal have skiundertøj under og kan da stadig risikerer at fryse indtil du kommer igang. De er lavet til at være aktiv i.

BevægelsesfrihedMasser af stræk i stoffet som gør tightsne er bløde og lækre at have på. Der er ikke så meget buksefølelse over dem (hvilket er en god ting) men det føles mere som bare et par tights. Super valg for dig der vil føle dig fri i dit tøj!

Vindtæthed: Er fin vindtæt og helt ok, men er ikke den du hopper i på de mest vindblæsende dage. De kan ikke sammenlignes med et par skal bukser.

Komfort: Virkelig et par bekvemme bukser. Det er et par tykke tights, men det gør dem også lidt blødere, så de er en fryd at være aktiv i.

Design: Enkelt design som giver en let oplevelse når man har dem på og mærkes ikke videre. Sorte bukser uden problemer! 

Kommentarer:

Med masser af stræk og et stilrent design er det lykkedes Odlo vinde testpanlete hjerter. De her funktionelle tights er det perfekte ekstra lag inden det bliver alt for koldt udenfor. Pasformen er præcis som den skal være, ikke for løs og ikke for stram. Den har en lækker høj talje. Bukserne sidder lige over hoftebenet hvilket hjælper til at beskytte mod vind op ad ryggen. Der er ikke nogle smarte detaljer eller funktioner hvilket er grunden til den ikke får topkarakter. Men det er et par kvalitets bukser der er hver en krone værd. 

Vinder pasformDK_FISCHER.jpg

Test af: , vejledende pris 799 kroner.

Størrelse: True to size med en lidt større talje, hvilket er skønt så der ikke er noget der klemmer. 

Pasform: De er dog ret vidde ved benene og endnu større opad. Taljen er medium høj og ikke så lav at de falder ned. Det er rigtigt skønt at du kan justere den med en snor og stoppe trøjen ned i bukserne uden at de sidder for stramt eller noget.

Tykkelse: Relativt tyndt softshellstof som minder til forveksling om et par almindelige tights, men lidt stivere i materialet. Ikke de tykkeste tights i testen.

Temperatur: Bukserne er ikke forede, så de passer godt til mere intensive pas, men måske ikke når det er super koldt udenfro eller når du ikke er aktiv. Du behøver helt klart et sæt skiundertøj under for at holde varmen.

Bevægelsesfrihed: Masser af stræk og let at røre sig i, så du kan let jogge i dem også de dage hvor der er mere regn end sne!

Vindtæthed: Trods at stoffet ikke er super tykt er de gode i blæst da de er lavet i en trelags-  konstruktion. Det bukserne savner er varmen!

Komfort: I forhold til mange andre af denne type bukser er de herlige, men de er ikke lige så bløde og behagelige som et par tights. Fordelen er klar det lidt stivere stof der beskytter mod sne og vind.

Design:  Ikke de fedeste bukser i testen, men de har flere vel udtænkte detaljer der hæver helhedsindtrykket! Lynlåse i benene, foret lynlåslomme bagpå og justerbar talje sender et signal om at design teamet virkelig har tænkt sig om.

Kommentarer:

Funktionaliteten er i top hos de her sporty bukser. Stoffet er tilpas fleksibelt og samtidigt tykt nok til vintervejret. På de rigtigt kolde dage anbefaler vi dog et par mere forede modeller. Det vi bedst kan lide ved disse tights er at de føles gennemtænkte. Der er smarte detaljer i form af stratetiske palcerede lynlåse og lommer samt masser af justeringsmuligheder for at anpasse dem til din krop. Skønt med et par bukser der har en tight følelse uden at være for stramme i taljen. Du får masser af plads til en trøje stoppet ned. Et lidt mere coolt design havde gjort dem til en soleklar favorit!

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Reebok Nano X

Nu er Reebok Nano X kommet i nye farver

1 dag sedan
Test ryggsäck barn.png

Bedst i test: Rygsæk til børn 2020

1 dag sedan
Header.jpg

Vi tester: Cykelhjelme til kvinder og mænd

1 dag sedan
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! Niketøj og -sko som er bedst til mænd

2 dagar sedan
Header Nike-favoriter DAM.jpg

Bedst i test! Nike-favoritter til hende

2 dagar sedan
Nike löparskor test

Løbeskoene fra Nike, der er de bedste i test

2 dagar sedan
Test sport-bh.png

BEDST I TEST! Sportsbh'er 2020

28 jul 2020
Clifton 7

Test: Så god er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn

Endelig! Her er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

22 jul 2020
Test Birkenstock

Hvilke Birkenstock-hjemmesko er bedst i test?

21 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så god er den nye Gel-Kayano 27 fra Asics

21 jul 2020
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

20 jul 2020
Axion tennis

Axions nye kollektion til tennis og padel

20 jul 2020
Test Better Bodies tights

3 træningstights fra Better Bodies som er bedst i test

15 jul 2020
Skolstart Hummel

Tjekliste før skolestarten begynder

14 jul 2020
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

14 jul 2020
adidas

Guide: Find de rette løbesko fra Adidas

13 jul 2020
Saucony Triumph 18

Derfor skal du løbe i den nye Triumph 18 fra Saucony

10 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png

9 løbesko til mænd som er bedst i test 2020

08 jul 2020
Test löparskor dam

STOR TEST: De bedste løbesko til kvinder i 2020

08 jul 2020
jenny freed

Ekspertips: Husk dette, når du køber en ny sportsbh

06 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27

Den bedste pronationssko fra Asics: Den nye GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header

Test: Så god er den nye Nike Free Metcon 3 træningssko

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til kvinder og mænd

24 jun 2020
Adidas supernova header

Adidas Supernova: overkommelig løbesko med høj kvalitet

22 jun 2020
charlotte och pär header

Test: De top 3 bedste løbesko fra Asics

17 jun 2020
sandaler header

Sommertest: Trendy sandaler til hende 2020

17 jun 2020
Herr - Header.jpg

Bedst i test: Trendy sandaler til mænd

17 jun 2020
Test bikini

Test: Find den rigtige bikini til din kropstype

09 jun 2020
daddräkt simning

Test: Badedragter til træne- og konkurrencesvømning

09 jun 2020
Birkenstock

Sæsonens sandaltendenser fra Birkenstock

08 jun 2020
Birkenstock

Kan jeg vaske mine sandaler i maskinen?

08 jun 2020
ub primeblue

Her er Adidas Ultraboost i genanvendt plast!

08 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbetrøjer til mænd 2020

05 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbesko til salg - med topkarakter!

04 jun 2020
pegasus 37

Test: Så god er den nye Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg

Stor test af træningstoppe

04 jun 2020
Badbyxor badshorts

Sommerens 9 hotteste badeshorts

04 jun 2020
Header.jpg

Vandtæt test: UV-beskyttende dragter til børn

02 jun 2020
Sommarrea barn

De bedste fund til børnene fra sommerens udsalg

01 jun 2020
more news
Reebok Nano X

Nu er Reebok Nano X kommet i nye farver

Den 10. version af Reebok's mest populære træningssko, Nano, beskrives som den hidtil bedste. Nu har vi fået Nano X i nye farver i sortimentet - tjek den ud her!

1 dag sedan
Test ryggsäck barn.png

Bedst i test: Rygsæk til børn 2020

At finde den rigtige type af rygsæk til dit barn kan være lettere sagt end gjort. Lad vores mini-panel hjælpe dig i din søgen. De har testet nogle af sæsonens nye babyrygsække - og her er resultatet!

1 dag sedan
Header.jpg

Vi tester: Cykelhjelme til kvinder og mænd

Det er vigtigt at vælge en god cykelhjelm. I denne test har vi undersøgt justerbarhed, komfort, ventilation og design på forskellige modeller af cykelhjelme.

1 dag sedan
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! Niketøj og -sko som er bedst til mænd

Nikes træningstøj og -sko værdsættes af mange takket være det brede sortiment, det stilfulde design og den høje kvalitet. Vi lader vores testdeltager træne i træningsbukser, sko og andet træningstøj til mænd.

2 dagar sedan
Header Nike-favoriter DAM.jpg

Bedst i test! Nike-favoritter til hende

De bedste træningssko samt tights, der får den højeste karakter og løbetrøjen, der er en drøm! Her er det bedste fra Nike - ifølge vores kvindelige testpanel!

2 dagar sedan
Nike löparskor test

Løbeskoene fra Nike, der er de bedste i test

Tre par løbesko, som alle har fået topkarakter fra det dedikerede løbepanel - her er de bedste løbesko fra Nike!

2 dagar sedan
Test sport-bh.png

BEDST I TEST! Sportsbh'er 2020

Til store og små bryster, med eller uden justerbare stropper og spænder. Læs alt om sæsonens sportsbh'er, der er bedst i test!

28 jul 2020
Clifton 7

Test: Så god er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

"Jøsses, hvilken kraft", udbryder en testdeltager. Den nye Clifton 7 fra Hoka One One bliver hurtigt en favorit hos både mandlige og kvindelige løbere. Læs testen, så forstår du hvorfor!

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn

Endelig! Her er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

Endnu smukkere, endnu lettere. Nu er den bedst sælgende løbesko Clifton fra Hoka One One frigivet i en opdateret version.

22 jul 2020
Test Birkenstock

Hvilke Birkenstock-hjemmesko er bedst i test?

Det er på høje tid at teste hvilke sandaler fra Birkenstock, der er dine favoritter. Vores testpanel har sat de tre mest populære Arizona-modeller på prøve - her er sandalen, der er den bedste i test!

21 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så god er den nye Gel-Kayano 27 fra Asics

Asics populære, stabile løbesko er kommet i en ny udgave. Vi har testet Gel-Kayano 27!

21 jul 2020
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

Let at tage af og på, utrolig behagelig og næsten umuligt at gå i stykker - her er alle børns drømmesko fra Nike!

20 jul 2020
Axion tennis

Axions nye kollektion til tennis og padel

Tennistights med lommer plads til bolde og padelshorts til kvinder. Her er Axions nye kollektion til ketsjersportsgrene!

20 jul 2020
Test Better Bodies tights

3 træningstights fra Better Bodies som er bedst i test

Et par træningstights skal følge kroppen, sidde behageligt og frem for alt være squatvenlige. Vi sætter sæsonens favoritter fra Better Bodies på prøve.

15 jul 2020
Skolstart Hummel

Tjekliste før skolestarten begynder

Sommerferien er ved at nå sin ende, og skolestart truer for de små. Her er listen over alt, hvad børnene skal have i garderoben, ud over deres sædvanlige tøj og sko, inden det nye skoleår. Print den ud og kryds af.

14 jul 2020