Regnställ

TEST: Forårets regntøj til børn

Med forår kommer regn! Børn elsker at lege ude i al slags vejr, derfor er det vigtig med godt og funktionelt regntøj. I denne test gennemgår vi seks forskellige regnsæt og deres evne til at modstå vand.

Hvis der er nogle, der elsker at være ude i regnen, er det familiens yngste. Regnfulde dage betyder næsten altid glade ansigter. Børn elsker at være ude i regnvejr. Udendørs oplevelse har uendelige muligheder, men det sjove holder hurtig op, hvis vandet siver ind. Et godt regnsæt er derfor uundværligt for børnefamilien

Vi har samlet nogle sæt med forskellige funktioner for at gøre et nemmere, når der skal vælges regntøj til jeres børn. 

Når regnen siler ned, skal der vandtæt tøj til, så det er en god ide at få styr på tøjets vandsøjletryk. Det viser, hvor meget vand tøjet kan modstå, før du begynder at blive våd. Husk, at tøj, der har en høj værdi, som regel er lidt tykkere og giver mindre ventilation. . 

Det betyder vandsøjletrykket:

  • Mindst 3000 mm = kan modstå regn i kortere periode
  • Mindst 5000 mm = kan modstå kraftig regn 
  • Mindst 8000 mm = kan modstå kraftig regn, tøjet kan tåle at børn sidder på vådt underlag.
  • Mindst 12000 mm = høj beskyttelse til ekstreme vejrforhold. Modstår kraftig regn og længere leg i vandpytter.  


TEST AF:

Didriksson

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 649 kroner.

Fås i farverne: ,  og .

Materiale: Galon med PFC-fri imprægnering. 

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter. 

Foret? Ja. 

Testpanelet siger:

Er du på udkig efter et varmt og slidstærk regnsæt med smarte funktioner er dette værd at satse på. Detaljer, som den ekstra forstærkning på knæene, og at galonmaterialet fortsætter nogle centimeter op i ben og ærme, er noget, som testpanelet synes godt om. 

Kombiner med et par galonvanter, som går langt op på armen, så er barnet godt beskyttet, hvis det putter hele armen ned i en vandpyt. Noget, som savnes, er en ekstra forstærkning på numsen, en detalje der er vigtig, når børn vælger at rutsje ned ad en bakke. 

– En ting, som næsten er for godt til at være sandt, er, at fleeceforet ikke  buler! siger en af forældrene i testpanelet.

Dette regnsæt med fleeceoverdel og svejsede sømme kan bruges hele året, da det er så slidstærkt. Ved minusgrader er der plads til flere lag under. Forældrene i panelet er glade for de velplacerede reflekser og at huen kan strammes om hovedet. På denne model syntes testpanelet, at hætteskærmen er for kort, idet den ikke beskytter ansigtet mod kraftig regn.  Stort plus er, at den vandafvisende  yderside er  PFC-fri! 


TEST AF:

Reima

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 409 kroner.

Fås i farverne: ,  og .

Materiale: Polyester med PVC-fri imprægnering.

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter.

Foret? Nej. 

Testpanelet siger:  

Er du ude efter pænt og prisvenligt regntøj til familiens mindste, er du kommet det rette sted. Testerne synes, at regntøjet er nemt at få på børnene uden for megen skrig og skrål, takket være det enkle design. Det har flotte farver, som små børn elsker.  

– Dette regnsæt er det bedste, familie har set. Den 3-årige kunne lide det med det samme og vil gerne sove i det om natten, siger en af forældrene. 

Regnsættet er åndbart, og ser ud til at kunne tåle alle typer for regnvejr, selv om man i koldere perioder må have flere lag tøj under, så børnene ikke fryser. De justerbare stropper kan bruges, hvis der er behov for mere plads til ekstra tøj. Det er også god plads til tykt tøj. 

At stroppen under foden kan skiftes, er en god ide, synes panelet, eftersom den kan falde af. Takket være de svejsede sømme kan barnet sidde på et vådt underlag uden at blive våd. Lidt ekstra forstærkning på knæene ville være godt, synes testpanelet. Når børnene skal have regnsættet på, skal det have  hjælp til at stramme ved ben og arme. Selv om man som 3-årig kommer ret langt selv, kan det være lidt besværlig. Testerne giver et stort plus for, at regntøjet kan vaskes i maskine, og at materialet er giftfrit! TEST AF:

Tretorn

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 449 kroner.

Fås i farverne: ,  og 

Materiale: Polyuretan PVC-fri.

Vandsøjletryk: 3 000 millimeter. 

Foret? Nej.

Testpanelet siger:

Dette er et super smart og enkelt regnsæt, som har et lidt mere sporty look! Da det er et letvægtssæt, er det lidt smallere og har færre funktioner, men det er nemt at tage med.

Pasformen er lidt kropsnær, så det er svært at få plads til ekstra tøj under. Men det giver ingen problemer, da dette er et regnsæt, som passer bedst til sommervejr. At det kan pakkes sammen som en lille taske, er redningen på ferierejsen. Det er let at pakke ned og tage med.

-  Jeg tror, at dette bliver en af sæsonens favoritter! Det er en kendsgerning, at det ikke behøver at regne, for at børnene vil have det på. Det det er så pænt, at man lige så godt kunne bruge det inde, siger en af forældrene.

Forældre må nok hjælpe børnene med at få tøjet på -  på grund af det slanke design. Hvis barnet skal have tykke vanter, anbefaler panelet, at de går et stykke op på armen. Hvad angår at holde barnet varmt og tørt, så er sættet lavet af vind- og vandtæt materiale. Den vandafvisende lynlås er også en vigtig funktion. 


TEST AF:

Molo

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 399 kroner. 

Fås i farverne:  og 

Materiale: Polyuretan fri fra PFC 

Vandsøjletryk: 5 000 millimeter. 

Foret? Nej. 

Testpanelet siger:

Et regnsæt beregnet til sommerbrug og det letteste i testen, fordi modellen ikke er foret. Testerne anbefaler, at Zet Rainseta anvendes i årets varmeste måneder eftersom det passer bedst i kombination med tyndt tøj under. 

Regnsættet er ikke super vandtæt, derfor anbefales  det, at man undgår de kraftigste regnskyl.  Småregn er ikke noget problem. 

– Eftersom buksene ikke har seler er modellen let at tage på og af, selv for de små børn. Det er noget, vi syntes om, så sparer vi lidt tid om morgenen, siger en af forældrene i testpanelet. 

Regnsættet  roses for god pasform, selv om testerne godt kunne tænke sig en måde at regulere elastikken i taljen på. På nuværende tidspunkt er den ikke justerbar, og det er lidt problematisk, når barnet vokser. 

Som et let regnsæt har denne model stor bevægelsesfrihed. Hætten kan tages af, og elastikken i hætten beskytter ansigtet mod regn. Molo sparer ikke på detaljerne i designet af reflekserne, som er de store stjerner på ben og ryg. Vil du have, at dit barn er mere synligt, kan du satse på en model i sølv. Hvis man skal ud på en lille tur, er dette et klassisk og prisvenligt regnsæt, som kan pakkes ned i rygsækken. 


TEST AF:

Didriksson

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 299 kroner. 

Fås i farverne: ,  og .

Materiale: 100% galon. 

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter. 

Foret? Nej. 

Vurdering:

Dette uforede regnsæt er en perle og perfekt til snesjask og regn, fordi der er plads til flere lag under. På koldere dage ville det være godt med et for på indersiden, siger en del af forældrene i testen, selv om modellen ses som et sommersæt. 

Hvad er det, som gør at dette regnsæt er så godt? Jo, det er detaljerne. Regnsættet har svejsede sømme samt en kanal på indersiden, der forhindrer vand i at komme ind og gør tøjet vådt. Desuden har modellen aftagelige fodstropper og mange synlige reflekser. Selv om en af testerne krøb rundt i store vandpytter, så var det ingen problem med sættet, som også har en galonkant på indersiden af benene og ved jakkekanten som ekstra beskyttelse.

– Der findes sæt som er tyndere og lidt lettere, men vandafvisningen i denne model er så overbevisende, at det ligner en vinder!

At dette sæt er fremstillet til børn i bevægelse, er der ingen tvivl om. De regulerbare skulderstropper gør, at det passer, selv om barnet vokser, og det lille fleecefor i halskraven er en fin detalje, når lynlåsen skal helt op. Et plus, at armene kan reguleres med små knapper, hvis jakken skal sidde lidt tættere. 


TEST AF:

Lindberg

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 519 kroner.

Materiale: 100 % polyuretan. 

Fås i farverne:  og 

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter. 

Foret? Ja. 

Vurdering:

Regn og rusk og koldt vejr? Da er dette en rigtig fin regn-overralls, som roses for de fine farver og at den faktisk holder vand ude! En af overalls'ens fordele er den forede fleece inderside, som gør, at modellen kan bruges næsten hele året.

 Barnet behøver hjælp til at tage tøjet på, da fleeceforet kan skabe lidt problemer. Vil du have et regnsæt, som barnet kan vokse i, så anbefaler vores testere at tage en lidt større størrelse og i stedet have flere lag tøj under.

– Testpersonen så ud til at trives i den lidt smallere pasform, og deltog i testen i fuld alvor ved at lægge sig i nærmeste vandpyt, siger en testfamilie. 

Når det gælder vandafvisning, så ser der ikke ud til at være problemer med denne overalls. Takket være manchetter og svejsede sømme kan den modstå flere timers vandpjask. Modellen får pluspoint for, at fodelastikken kan tages af og justeres efter størrelse, og for de store synlige reflekser. Et lille minus er det noget trange halsparti, men det opvejes af det bløde for i kraven. Så der er ingen risiko for at den river eller irriterer!

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Alpint trend skidkläder

Trendspotting: Her er sæsonens skiløbstendenser

1 dag sedan
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

07 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker til mænd og kvinder

07 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbetights til kvinder og mænd

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: Varmt skiundertøj

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

21 oct 2019
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

17 oct 2019
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

11 oct 2019
Svea Boots header

Test: 3 par trendy boots fra Svea

10 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

10 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
Heade trail

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Craft running aw 19

Skal jeg løbe i skiundertøj?

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

27 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

27 sep 2019
more news
Alpint trend skidkläder

Trendspotting: Her er sæsonens skiløbstendenser

Silhuet og bæredygtighed er i fokus, når vi taler om tendenser på løjperne. Her er de tips, der sikrer dig alle tænkelige modepoints - uanset om du er på ski eller off-pist.

1 dag sedan
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke troede, Salomons Speedcross 5 kunne blive bedre, udgav de en opdateret version af den populære trailsko, som har en helt vandtæt membran. Men hvor god er den egentlig?

07 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker til mænd og kvinder

Brrr, nu begynder det virkelig at være vinter udenfor! Derfor testede vores testpanel 11 varme vinterjakker. Her er sæsonens vinterguldkorn til damer og herrer.

07 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

Elevenate blev dannet i 2010 og har siden da været lidt af en skjult perle på snesportsmarkedet. Nu hænger de ud med os, og du har nu chancen for at lære dem at kende!

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

Hvornår skal du bruge sneakers, og hvornår skal du bruge sko med almindelige gummisåler? Icebug-eksperterne ved alt om, hvordan man erobrer vintervejene!

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

Det er tid til at hive vinterjakken frem, ligesom man plejer på denne tid af året. Her er de bedste og mest stilfulde vinterjakker med pelskrave til hende.

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig ekspert på skiundertøj. Det norske brand fremstiller bukser og trøjer af høj kvalitet i både syntetisk stof, uld og uldblanding. Vi har testet flere af modellerne, og her er de bedste.

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbetights til kvinder og mænd

Læg ikke løbet på is bare fordi det bliver koldt udenfor! Vores testpanel har løbet i par løbetights, der er perfekte til løb i vinterens lave temperature.

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

Adidas Pulseboost er løbeskoen som klarer alle de hurtige retningsskift som ingen anden løbesko kan. Nnu findes den i en helt ny version! Her er Pulseboost Winterized.

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

Padel vokser i popularitet og er en hurtig og sjov sport, der passer til mange. Det er vigtigt at have de rigtige sko på, når du spiller padle, da du kan klare dig bedre, mindske risikoen for kvæstelser og få det sjovere med i købet! Vores testpanel har testet flere paddle-modeller - her er resultatet.

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

Skiundertøj er måske noget af det vigtigste i din vintergarderobe, uanset om du skal suse ned af skibakkerne eller tage en løbetur over stok og sten. Vi har testet skiundertøj i syntetisk materiale - her er de bedste modeller!

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

Løber du lange afstande, en kortere runde i frokostpausen, eller træner du til et løb? Der er en sko til alle og til alle former for løb. Find dine nye løbesko blandt årets hotteste modeller.

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

Ikke mere Bambi på glat is! Her er vinterløbesko til mænd, der holder dig varm, tør og sikkert på fødderne i løbet af vinterens løbunder.

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

Springe rundt i løbesko designet til foråret og sommeren? Nej tak! Vores testpanel har løbet i vinter-løbesko fra blandt andet Icebug, Nike, Asics og Adidas. Her er deres vurdering!

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

Hold fødderne tørre og varme denne sæson med de rigtige vinterstøvler. Vores lille testpanel har hoppet, hoppet og spillet - her er de bedste vintersko til børn i år.

25 oct 2019