Regnställ

TEST: Forårets regntøj til børn

Med forår kommer regn! Børn elsker at lege ude i al slags vejr, derfor er det vigtig med godt og funktionelt regntøj. I denne test gennemgår vi seks forskellige regnsæt og deres evne til at modstå vand.

Hvis der er nogle, der elsker at være ude i regnen, er det familiens yngste. Regnfulde dage betyder næsten altid glade ansigter. Børn elsker at være ude i regnvejr. Udendørs oplevelse har uendelige muligheder, men det sjove holder hurtig op, hvis vandet siver ind. Et godt regnsæt er derfor uundværligt for børnefamilien

Vi har samlet nogle sæt med forskellige funktioner for at gøre et nemmere, når der skal vælges regntøj til jeres børn. 

Når regnen siler ned, skal der vandtæt tøj til, så det er en god ide at få styr på tøjets vandsøjletryk. Det viser, hvor meget vand tøjet kan modstå, før du begynder at blive våd. Husk, at tøj, der har en høj værdi, som regel er lidt tykkere og giver mindre ventilation. . 

Det betyder vandsøjletrykket:

  • Mindst 3000 mm = kan modstå regn i kortere periode
  • Mindst 5000 mm = kan modstå kraftig regn 
  • Mindst 8000 mm = kan modstå kraftig regn, tøjet kan tåle at børn sidder på vådt underlag.
  • Mindst 12000 mm = høj beskyttelse til ekstreme vejrforhold. Modstår kraftig regn og længere leg i vandpytter.  


TEST AF:

Didriksson

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 649 kroner.

Fås i farverne: ,  og .

Materiale: Galon med PFC-fri imprægnering. 

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter. 

Foret? Ja. 

Testpanelet siger:

Er du på udkig efter et varmt og slidstærk regnsæt med smarte funktioner er dette værd at satse på. Detaljer, som den ekstra forstærkning på knæene, og at galonmaterialet fortsætter nogle centimeter op i ben og ærme, er noget, som testpanelet synes godt om. 

Kombiner med et par galonvanter, som går langt op på armen, så er barnet godt beskyttet, hvis det putter hele armen ned i en vandpyt. Noget, som savnes, er en ekstra forstærkning på numsen, en detalje der er vigtig, når børn vælger at rutsje ned ad en bakke. 

– En ting, som næsten er for godt til at være sandt, er, at fleeceforet ikke  buler! siger en af forældrene i testpanelet.

Dette regnsæt med fleeceoverdel og svejsede sømme kan bruges hele året, da det er så slidstærkt. Ved minusgrader er der plads til flere lag under. Forældrene i panelet er glade for de velplacerede reflekser og at huen kan strammes om hovedet. På denne model syntes testpanelet, at hætteskærmen er for kort, idet den ikke beskytter ansigtet mod kraftig regn.  Stort plus er, at den vandafvisende  yderside er  PFC-fri! 


TEST AF:

Reima

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 409 kroner.

Fås i farverne: ,  og .

Materiale: Polyester med PVC-fri imprægnering.

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter.

Foret? Nej. 

Testpanelet siger:  

Er du ude efter pænt og prisvenligt regntøj til familiens mindste, er du kommet det rette sted. Testerne synes, at regntøjet er nemt at få på børnene uden for megen skrig og skrål, takket være det enkle design. Det har flotte farver, som små børn elsker.  

– Dette regnsæt er det bedste, familie har set. Den 3-årige kunne lide det med det samme og vil gerne sove i det om natten, siger en af forældrene. 

Regnsættet er åndbart, og ser ud til at kunne tåle alle typer for regnvejr, selv om man i koldere perioder må have flere lag tøj under, så børnene ikke fryser. De justerbare stropper kan bruges, hvis der er behov for mere plads til ekstra tøj. Det er også god plads til tykt tøj. 

At stroppen under foden kan skiftes, er en god ide, synes panelet, eftersom den kan falde af. Takket være de svejsede sømme kan barnet sidde på et vådt underlag uden at blive våd. Lidt ekstra forstærkning på knæene ville være godt, synes testpanelet. Når børnene skal have regnsættet på, skal det have  hjælp til at stramme ved ben og arme. Selv om man som 3-årig kommer ret langt selv, kan det være lidt besværlig. Testerne giver et stort plus for, at regntøjet kan vaskes i maskine, og at materialet er giftfrit! TEST AF:

Tretorn

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 449 kroner.

Fås i farverne: ,  og 

Materiale: Polyuretan PVC-fri.

Vandsøjletryk: 3 000 millimeter. 

Foret? Nej.

Testpanelet siger:

Dette er et super smart og enkelt regnsæt, som har et lidt mere sporty look! Da det er et letvægtssæt, er det lidt smallere og har færre funktioner, men det er nemt at tage med.

Pasformen er lidt kropsnær, så det er svært at få plads til ekstra tøj under. Men det giver ingen problemer, da dette er et regnsæt, som passer bedst til sommervejr. At det kan pakkes sammen som en lille taske, er redningen på ferierejsen. Det er let at pakke ned og tage med.

-  Jeg tror, at dette bliver en af sæsonens favoritter! Det er en kendsgerning, at det ikke behøver at regne, for at børnene vil have det på. Det det er så pænt, at man lige så godt kunne bruge det inde, siger en af forældrene.

Forældre må nok hjælpe børnene med at få tøjet på -  på grund af det slanke design. Hvis barnet skal have tykke vanter, anbefaler panelet, at de går et stykke op på armen. Hvad angår at holde barnet varmt og tørt, så er sættet lavet af vind- og vandtæt materiale. Den vandafvisende lynlås er også en vigtig funktion. 


TEST AF:

Molo

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 399 kroner. 

Fås i farverne:  og 

Materiale: Polyuretan fri fra PFC 

Vandsøjletryk: 5 000 millimeter. 

Foret? Nej. 

Testpanelet siger:

Et regnsæt beregnet til sommerbrug og det letteste i testen, fordi modellen ikke er foret. Testerne anbefaler, at Zet Rainseta anvendes i årets varmeste måneder eftersom det passer bedst i kombination med tyndt tøj under. 

Regnsættet er ikke super vandtæt, derfor anbefales  det, at man undgår de kraftigste regnskyl.  Småregn er ikke noget problem. 

– Eftersom buksene ikke har seler er modellen let at tage på og af, selv for de små børn. Det er noget, vi syntes om, så sparer vi lidt tid om morgenen, siger en af forældrene i testpanelet. 

Regnsættet  roses for god pasform, selv om testerne godt kunne tænke sig en måde at regulere elastikken i taljen på. På nuværende tidspunkt er den ikke justerbar, og det er lidt problematisk, når barnet vokser. 

Som et let regnsæt har denne model stor bevægelsesfrihed. Hætten kan tages af, og elastikken i hætten beskytter ansigtet mod regn. Molo sparer ikke på detaljerne i designet af reflekserne, som er de store stjerner på ben og ryg. Vil du have, at dit barn er mere synligt, kan du satse på en model i sølv. Hvis man skal ud på en lille tur, er dette et klassisk og prisvenligt regnsæt, som kan pakkes ned i rygsækken. 


TEST AF:

Didriksson

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 299 kroner. 

Fås i farverne: ,  og .

Materiale: 100% galon. 

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter. 

Foret? Nej. 

Vurdering:

Dette uforede regnsæt er en perle og perfekt til snesjask og regn, fordi der er plads til flere lag under. På koldere dage ville det være godt med et for på indersiden, siger en del af forældrene i testen, selv om modellen ses som et sommersæt. 

Hvad er det, som gør at dette regnsæt er så godt? Jo, det er detaljerne. Regnsættet har svejsede sømme samt en kanal på indersiden, der forhindrer vand i at komme ind og gør tøjet vådt. Desuden har modellen aftagelige fodstropper og mange synlige reflekser. Selv om en af testerne krøb rundt i store vandpytter, så var det ingen problem med sættet, som også har en galonkant på indersiden af benene og ved jakkekanten som ekstra beskyttelse.

– Der findes sæt som er tyndere og lidt lettere, men vandafvisningen i denne model er så overbevisende, at det ligner en vinder!

At dette sæt er fremstillet til børn i bevægelse, er der ingen tvivl om. De regulerbare skulderstropper gør, at det passer, selv om barnet vokser, og det lille fleecefor i halskraven er en fin detalje, når lynlåsen skal helt op. Et plus, at armene kan reguleres med små knapper, hvis jakken skal sidde lidt tættere. 


TEST AF:

Lindberg

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 519 kroner.

Materiale: 100 % polyuretan. 

Fås i farverne:  og 

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter. 

Foret? Ja. 

Vurdering:

Regn og rusk og koldt vejr? Da er dette en rigtig fin regn-overralls, som roses for de fine farver og at den faktisk holder vand ude! En af overalls'ens fordele er den forede fleece inderside, som gør, at modellen kan bruges næsten hele året.

 Barnet behøver hjælp til at tage tøjet på, da fleeceforet kan skabe lidt problemer. Vil du have et regnsæt, som barnet kan vokse i, så anbefaler vores testere at tage en lidt større størrelse og i stedet have flere lag tøj under.

– Testpersonen så ud til at trives i den lidt smallere pasform, og deltog i testen i fuld alvor ved at lægge sig i nærmeste vandpyt, siger en testfamilie. 

Når det gælder vandafvisning, så ser der ikke ud til at være problemer med denne overalls. Takket være manchetter og svejsede sømme kan den modstå flere timers vandpjask. Modellen får pluspoint for, at fodelastikken kan tages af og justeres efter størrelse, og for de store synlige reflekser. Et lille minus er det noget trange halsparti, men det opvejes af det bløde for i kraven. Så der er ingen risiko for at den river eller irriterer!

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

1 dag sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

09 aug 2019
blacc running

Test: Blaccs nye fjerlette løbekollektion

02 aug 2019
adidas ultimafusion female

Sådan vælger du den rette træningssko

31 jul 2019
Reebok löparskor

Test! Top 3 bedste løbesko fra Reebok

30 jul 2019
Magväskor

Trend: Mavetasken alle taler om

29 jul 2019
Trender

Følg med på trendsafari – her er sæsonens hotteste tøj

29 jul 2019
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons

Den ultimative guide: Det skal du tænke på, når du køber skaljakke til børnene

24 jul 2019
Sneakers på bröllop

Kan jeg have sneakers på til bryllup?

24 jul 2019
Fruktmönster

Derfor er frugtmønsteret det mest trendy på stranden

24 jul 2019
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

24 jul 2019
Metcon 5 vit rosa

Alt hvad du skal vide om den nye Nike Metcon 5

23 jul 2019
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

16 jul 2019
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen på Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
more news
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

Trailrunning er løb som sker off road, over stok og sten og ofte i en skov. Det anderledes miljø sætter dit udstyr på prøve - og her er hvad du skal huske på, når du køber trailsko.

1 dag sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

Flere og flere blive bevidste om hvilke materialer der findes i regntøj, og er derfor interesserede i at købe giftfri tøj til deres børn. Det her skal du have i mente til efteråret, når du vælger regntøj til børnene!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

Det er ikke altid nemt at finde det rette tøj til skoleudflugterne. Vejret kan hurtigt slå om, den ene dag er det rigtig varmt og den næste dag føles det næsten som vinter. Vi har snakket med en børnetøjsekspert om, hvordan børnene holder sig varme og tørre i efterårsvejret!

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

Indendørsskoen Gel-Rocket 8 er som en raket på banen. Her fortæller vores sportsglade testpanel hvorfor netop denne sko er oplagt til volleyball og innebandy.

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hovedet, må man have i... Uret! Vores testpanel har udforsket alle finesserne i træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire. Her er dens præstation ved blandet andet løb, spinning og gymtræning.

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

Ikke alle sneakers kan tørres af med en fugtig klud. Pumas sneakersekspert forklarer, hvordan du bedst plejer det respektive materiale.

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

Blød camouflage malet med vandfarver til den modige, komplet sort til den tidløse atlet eller behagelig i jordnære toner - eksperterne forklarer, hvordan du rocker sæsonens hotteste træningstøj både i og udenfor gymmet!

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

Nu kan du snart oplade batterierne på dit smartwatch, mens du har det på. Garmins nye, opdaterede Fenix 6-serie med solceller i selve displayet er her!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

Årene har ikke gjort noget dårligt for Nano! Her er den niende version af Reeboks populære og mangfoldige CrossFit-sko.

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

En støddæmpning bestående af små kugler som former sig under foden og giver en unik pasform, lyder det fristende? Vores løbebegejstrede testpanel har løbet i den nye, hypede løbesko fra Nike - her er deres mening.

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test.

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

Høj talje, animalprint eller klassisk sorte? Vores testpanel har testet træningstights til damer fra Adidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

Dybe vandpytter og mudderpøle er ofte årsagen til at børn elsker efteråret. For forældrene derimod, ja det er ikke helt så sjovt. Sportamores lille testpanel har prøvet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlerne som er bedst i test!

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

Skal du købe nye træningssko? Her er herre- og damemodellerne som er bedst i test!

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

Løbeskoen her fungerer lige så godt til eliteudøveren som til dig der motionerer. Med små farvespækkede skumkugler i sålen udgør Joyride Run Flyknit den sidste brik i Nikes store udbud. Det her er den nye, veldæmpende løbesko som kommer til at få en sikker plads i skohylden!

15 aug 2019