Regnställ

TEST: Forårets regntøj til børn

Med forår kommer regn! Børn elsker at lege ude i al slags vejr, derfor er det vigtig med godt og funktionelt regntøj. I denne test gennemgår vi seks forskellige regnsæt og deres evne til at modstå vand.

Hvis der er nogle, der elsker at være ude i regnen, er det familiens yngste. Regnfulde dage betyder næsten altid glade ansigter. Børn elsker at være ude i regnvejr. Udendørs oplevelse har uendelige muligheder, men det sjove holder hurtig op, hvis vandet siver ind. Et godt regnsæt er derfor uundværligt for børnefamilien

Vi har samlet nogle sæt med forskellige funktioner for at gøre et nemmere, når der skal vælges regntøj til jeres børn. 

Når regnen siler ned, skal der vandtæt tøj til, så det er en god ide at få styr på tøjets vandsøjletryk. Det viser, hvor meget vand tøjet kan modstå, før du begynder at blive våd. Husk, at tøj, der har en høj værdi, som regel er lidt tykkere og giver mindre ventilation. . 

Det betyder vandsøjletrykket:

  • Mindst 3000 mm = kan modstå regn i kortere periode
  • Mindst 5000 mm = kan modstå kraftig regn 
  • Mindst 8000 mm = kan modstå kraftig regn, tøjet kan tåle at børn sidder på vådt underlag.
  • Mindst 12000 mm = høj beskyttelse til ekstreme vejrforhold. Modstår kraftig regn og længere leg i vandpytter.  


TEST AF:

Didriksson

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 649 kroner.

Fås i farverne: ,  og .

Materiale: Galon med PFC-fri imprægnering. 

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter. 

Foret? Ja. 

Testpanelet siger:

Er du på udkig efter et varmt og slidstærk regnsæt med smarte funktioner er dette værd at satse på. Detaljer, som den ekstra forstærkning på knæene, og at galonmaterialet fortsætter nogle centimeter op i ben og ærme, er noget, som testpanelet synes godt om. 

Kombiner med et par galonvanter, som går langt op på armen, så er barnet godt beskyttet, hvis det putter hele armen ned i en vandpyt. Noget, som savnes, er en ekstra forstærkning på numsen, en detalje der er vigtig, når børn vælger at rutsje ned ad en bakke. 

– En ting, som næsten er for godt til at være sandt, er, at fleeceforet ikke  buler! siger en af forældrene i testpanelet.

Dette regnsæt med fleeceoverdel og svejsede sømme kan bruges hele året, da det er så slidstærkt. Ved minusgrader er der plads til flere lag under. Forældrene i panelet er glade for de velplacerede reflekser og at huen kan strammes om hovedet. På denne model syntes testpanelet, at hætteskærmen er for kort, idet den ikke beskytter ansigtet mod kraftig regn.  Stort plus er, at den vandafvisende  yderside er  PFC-fri! 


TEST AF:

Reima

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 409 kroner.

Fås i farverne: ,  og .

Materiale: Polyester med PVC-fri imprægnering.

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter.

Foret? Nej. 

Testpanelet siger:  

Er du ude efter pænt og prisvenligt regntøj til familiens mindste, er du kommet det rette sted. Testerne synes, at regntøjet er nemt at få på børnene uden for megen skrig og skrål, takket være det enkle design. Det har flotte farver, som små børn elsker.  

– Dette regnsæt er det bedste, familie har set. Den 3-årige kunne lide det med det samme og vil gerne sove i det om natten, siger en af forældrene. 

Regnsættet er åndbart, og ser ud til at kunne tåle alle typer for regnvejr, selv om man i koldere perioder må have flere lag tøj under, så børnene ikke fryser. De justerbare stropper kan bruges, hvis der er behov for mere plads til ekstra tøj. Det er også god plads til tykt tøj. 

At stroppen under foden kan skiftes, er en god ide, synes panelet, eftersom den kan falde af. Takket være de svejsede sømme kan barnet sidde på et vådt underlag uden at blive våd. Lidt ekstra forstærkning på knæene ville være godt, synes testpanelet. Når børnene skal have regnsættet på, skal det have  hjælp til at stramme ved ben og arme. Selv om man som 3-årig kommer ret langt selv, kan det være lidt besværlig. Testerne giver et stort plus for, at regntøjet kan vaskes i maskine, og at materialet er giftfrit! TEST AF:

Tretorn

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 449 kroner.

Fås i farverne: ,  og 

Materiale: Polyuretan PVC-fri.

Vandsøjletryk: 3 000 millimeter. 

Foret? Nej.

Testpanelet siger:

Dette er et super smart og enkelt regnsæt, som har et lidt mere sporty look! Da det er et letvægtssæt, er det lidt smallere og har færre funktioner, men det er nemt at tage med.

Pasformen er lidt kropsnær, så det er svært at få plads til ekstra tøj under. Men det giver ingen problemer, da dette er et regnsæt, som passer bedst til sommervejr. At det kan pakkes sammen som en lille taske, er redningen på ferierejsen. Det er let at pakke ned og tage med.

-  Jeg tror, at dette bliver en af sæsonens favoritter! Det er en kendsgerning, at det ikke behøver at regne, for at børnene vil have det på. Det det er så pænt, at man lige så godt kunne bruge det inde, siger en af forældrene.

Forældre må nok hjælpe børnene med at få tøjet på -  på grund af det slanke design. Hvis barnet skal have tykke vanter, anbefaler panelet, at de går et stykke op på armen. Hvad angår at holde barnet varmt og tørt, så er sættet lavet af vind- og vandtæt materiale. Den vandafvisende lynlås er også en vigtig funktion. 


TEST AF:

Molo

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 399 kroner. 

Fås i farverne:  og 

Materiale: Polyuretan fri fra PFC 

Vandsøjletryk: 5 000 millimeter. 

Foret? Nej. 

Testpanelet siger:

Et regnsæt beregnet til sommerbrug og det letteste i testen, fordi modellen ikke er foret. Testerne anbefaler, at Zet Rainseta anvendes i årets varmeste måneder eftersom det passer bedst i kombination med tyndt tøj under. 

Regnsættet er ikke super vandtæt, derfor anbefales  det, at man undgår de kraftigste regnskyl.  Småregn er ikke noget problem. 

– Eftersom buksene ikke har seler er modellen let at tage på og af, selv for de små børn. Det er noget, vi syntes om, så sparer vi lidt tid om morgenen, siger en af forældrene i testpanelet. 

Regnsættet  roses for god pasform, selv om testerne godt kunne tænke sig en måde at regulere elastikken i taljen på. På nuværende tidspunkt er den ikke justerbar, og det er lidt problematisk, når barnet vokser. 

Som et let regnsæt har denne model stor bevægelsesfrihed. Hætten kan tages af, og elastikken i hætten beskytter ansigtet mod regn. Molo sparer ikke på detaljerne i designet af reflekserne, som er de store stjerner på ben og ryg. Vil du have, at dit barn er mere synligt, kan du satse på en model i sølv. Hvis man skal ud på en lille tur, er dette et klassisk og prisvenligt regnsæt, som kan pakkes ned i rygsækken. 


TEST AF:

Didriksson

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 299 kroner. 

Fås i farverne: ,  og .

Materiale: 100% galon. 

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter. 

Foret? Nej. 

Vurdering:

Dette uforede regnsæt er en perle og perfekt til snesjask og regn, fordi der er plads til flere lag under. På koldere dage ville det være godt med et for på indersiden, siger en del af forældrene i testen, selv om modellen ses som et sommersæt. 

Hvad er det, som gør at dette regnsæt er så godt? Jo, det er detaljerne. Regnsættet har svejsede sømme samt en kanal på indersiden, der forhindrer vand i at komme ind og gør tøjet vådt. Desuden har modellen aftagelige fodstropper og mange synlige reflekser. Selv om en af testerne krøb rundt i store vandpytter, så var det ingen problem med sættet, som også har en galonkant på indersiden af benene og ved jakkekanten som ekstra beskyttelse.

– Der findes sæt som er tyndere og lidt lettere, men vandafvisningen i denne model er så overbevisende, at det ligner en vinder!

At dette sæt er fremstillet til børn i bevægelse, er der ingen tvivl om. De regulerbare skulderstropper gør, at det passer, selv om barnet vokser, og det lille fleecefor i halskraven er en fin detalje, når lynlåsen skal helt op. Et plus, at armene kan reguleres med små knapper, hvis jakken skal sidde lidt tættere. 


TEST AF:

Lindberg

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 519 kroner.

Materiale: 100 % polyuretan. 

Fås i farverne:  og 

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter. 

Foret? Ja. 

Vurdering:

Regn og rusk og koldt vejr? Da er dette en rigtig fin regn-overralls, som roses for de fine farver og at den faktisk holder vand ude! En af overalls'ens fordele er den forede fleece inderside, som gør, at modellen kan bruges næsten hele året.

 Barnet behøver hjælp til at tage tøjet på, da fleeceforet kan skabe lidt problemer. Vil du have et regnsæt, som barnet kan vokse i, så anbefaler vores testere at tage en lidt større størrelse og i stedet have flere lag tøj under.

– Testpersonen så ud til at trives i den lidt smallere pasform, og deltog i testen i fuld alvor ved at lægge sig i nærmeste vandpyt, siger en testfamilie. 

Når det gælder vandafvisning, så ser der ikke ud til at være problemer med denne overalls. Takket være manchetter og svejsede sømme kan den modstå flere timers vandpjask. Modellen får pluspoint for, at fodelastikken kan tages af og justeres efter størrelse, og for de store synlige reflekser. Et lille minus er det noget trange halsparti, men det opvejes af det bløde for i kraven. Så der er ingen risiko for at den river eller irriterer!

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

6 dagar sedan
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

05 jun 2019
Nike träningssko

PT'en tester den nye træningssko Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
header-väskor.jpg

TEST: Vores bedste træningstasker

04 jun 2019
yogatights blacc

Sådan vælger du tights til yoga

03 jun 2019
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – de nye Pegasus 36 er her!

03 jun 2019
Superga 2750

Superga – den eneste espadrillos sko du behøver

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal dit barn lege i løbesko

29 may 2019
Teva Hurricane

Tips! Sommerens bedste funktionssandaler

27 may 2019
Saint Loye

Tænk på det her når du køber ridebukser

27 may 2019
segling

Guide: Korrekt påklædning til sejlads

27 may 2019
yogatights header

Test: Forårets mest behagelige yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi

Hyld Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1

Test! Så gode er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
Nike

Fodboldsfest med Nikes nye tøj

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 træningstights med lommer

14 may 2019
Nike

Derfor skal du lave sport med stil

14 may 2019
Nike

Stylisten guider: Sommerens 3 hedeste trends

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor

Vi har testet 5 nye løbetrøjer til mænd 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

10 may 2019
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mit alter ego laver extreme moves"

08 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header

Fodboldstøvler til junior som er bedst i test

03 may 2019
more news
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

At finde velsiddende vinterstøvler til de mindste i familien er lettere sagt end gjort. Her er rådene, som gør sæsonens skoindkøb til børnene lettere.

6 dagar sedan
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

De forkortede toppe har længe været synlige både i gymmet, byen og til fest. Men hvor kommer trenden fra, og hvordan matcher jeg den bedst? Better Bodies-grundlæggeren og produktekspert Donna Bruns har svaret!

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

Medicinsk graderet kompression kan hjælpe dig at øge din ydeevne, lindre spændinger i læggen og øge blodcirkulationen. Her er alt du har brug for at vide omkring når, hvordan og hvorfor de skal anvendes!

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

Nike er tilbage med en opdatering af den elskede træningssko Metcon. Metcon 5 er hidtil Nikes mest mangesidige og tålige sko til X-fit, skabt til dig som elsker højintensiv træning.

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

Det kan være svært at vide, hvad forskellen er mellem de forskellige løbesko. Men bare rolig! Vi har fået hjælp af eksperten, der har undersøgt forskellen på Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly fra Nike.

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

Når du skal ud og løbe til sommer, er det vigtigt at du har det aller bedste tøj på. Varmen stiller høje krav til dit tøjs ventilationsevne, pasform og længde. Her finder du 9 modeller som lever op til kravene!

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

Nu er den her endelig - løbeskoen som alle storbysløbere har ventet på! Adidas' elskede Boost-sål gør sin entré i et opdateret format. Her er de nye ting ved Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

Hvor store skal mine løbesko være? Hvor stramt skal de sidde? Og hvordan skal de føles ved hælen? Eksperterne fra Asics besvarer alle spørgsmål om pasformen med dine løbesko!

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

Hypen omkring den store løbenyhed fra Adidas har længe været stor. Med sin nye sål spås Pulseboost HD til at være næsten helt unik i sin genre, men hvor god er den egentlig? Her er vurderingen fra vores produkttestere.

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

Hvis du har en pronation løbestil, er du sikkert på jagt efter et par stabile løbesko. Vores testpanel har løbet i 5 ekstra støddæmpende og stabile modeller for at se, hvilken sko som kan fungere som dine krykker på løbeturen.

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

Sportamores store sommerudsalg er endelig igang. Tun ind på guldkornene her og begiv dig ud på turen bagefter.

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker, når det kommer til skønne, ergonomiske og smarte sandaler. Skoene er af høj kvalitet og for at de skal holde så længe som muligt, er der nogle tricks du kan ty til.

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

Alle, som har sejlet i den svenske skærgår ved, at sommeren aldrig er helt fejlfri. Nu når sejlersæsonen er gået igang, er det derfor oplagt at skaffe sig en vandtæt sejlerjakke. Det her skal du tænke på.

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Udgivelsen af Adidas nye Pulseboost HD er nær, og vi har tyvstartet udgivelsen med et interview!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

Plads til madpakke og computer? Rygsæk eller skuldertaske? Sådan finder du en taske med de rette funktioner til netop dig.

05 jun 2019