Regnställ

TEST: Forårets regntøj til børn

Med forår kommer regn! Børn elsker at lege ude i al slags vejr, derfor er det vigtig med godt og funktionelt regntøj. I denne test gennemgår vi seks forskellige regnsæt og deres evne til at modstå vand.

Hvis der er nogle, der elsker at være ude i regnen, er det familiens yngste. Regnfulde dage betyder næsten altid glade ansigter. Børn elsker at være ude i regnvejr. Udendørs oplevelse har uendelige muligheder, men det sjove holder hurtig op, hvis vandet siver ind. Et godt regnsæt er derfor uundværligt for børnefamilien

Vi har samlet nogle sæt med forskellige funktioner for at gøre et nemmere, når der skal vælges regntøj til jeres børn. 

Når regnen siler ned, skal der vandtæt tøj til, så det er en god ide at få styr på tøjets vandsøjletryk. Det viser, hvor meget vand tøjet kan modstå, før du begynder at blive våd. Husk, at tøj, der har en høj værdi, som regel er lidt tykkere og giver mindre ventilation. . 

Det betyder vandsøjletrykket:

  • Mindst 3000 mm = kan modstå regn i kortere periode
  • Mindst 5000 mm = kan modstå kraftig regn 
  • Mindst 8000 mm = kan modstå kraftig regn, tøjet kan tåle at børn sidder på vådt underlag.
  • Mindst 12000 mm = høj beskyttelse til ekstreme vejrforhold. Modstår kraftig regn og længere leg i vandpytter.  


TEST AF:

Didriksson

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 649 kroner.

Fås i farverne: ,  og .

Materiale: Galon med PFC-fri imprægnering. 

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter. 

Foret? Ja. 

Testpanelet siger:

Er du på udkig efter et varmt og slidstærk regnsæt med smarte funktioner er dette værd at satse på. Detaljer, som den ekstra forstærkning på knæene, og at galonmaterialet fortsætter nogle centimeter op i ben og ærme, er noget, som testpanelet synes godt om. 

Kombiner med et par galonvanter, som går langt op på armen, så er barnet godt beskyttet, hvis det putter hele armen ned i en vandpyt. Noget, som savnes, er en ekstra forstærkning på numsen, en detalje der er vigtig, når børn vælger at rutsje ned ad en bakke. 

– En ting, som næsten er for godt til at være sandt, er, at fleeceforet ikke  buler! siger en af forældrene i testpanelet.

Dette regnsæt med fleeceoverdel og svejsede sømme kan bruges hele året, da det er så slidstærkt. Ved minusgrader er der plads til flere lag under. Forældrene i panelet er glade for de velplacerede reflekser og at huen kan strammes om hovedet. På denne model syntes testpanelet, at hætteskærmen er for kort, idet den ikke beskytter ansigtet mod kraftig regn.  Stort plus er, at den vandafvisende  yderside er  PFC-fri! 


TEST AF:

Reima

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 409 kroner.

Fås i farverne: ,  og .

Materiale: Polyester med PVC-fri imprægnering.

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter.

Foret? Nej. 

Testpanelet siger:  

Er du ude efter pænt og prisvenligt regntøj til familiens mindste, er du kommet det rette sted. Testerne synes, at regntøjet er nemt at få på børnene uden for megen skrig og skrål, takket være det enkle design. Det har flotte farver, som små børn elsker.  

– Dette regnsæt er det bedste, familie har set. Den 3-årige kunne lide det med det samme og vil gerne sove i det om natten, siger en af forældrene. 

Regnsættet er åndbart, og ser ud til at kunne tåle alle typer for regnvejr, selv om man i koldere perioder må have flere lag tøj under, så børnene ikke fryser. De justerbare stropper kan bruges, hvis der er behov for mere plads til ekstra tøj. Det er også god plads til tykt tøj. 

At stroppen under foden kan skiftes, er en god ide, synes panelet, eftersom den kan falde af. Takket være de svejsede sømme kan barnet sidde på et vådt underlag uden at blive våd. Lidt ekstra forstærkning på knæene ville være godt, synes testpanelet. Når børnene skal have regnsættet på, skal det have  hjælp til at stramme ved ben og arme. Selv om man som 3-årig kommer ret langt selv, kan det være lidt besværlig. Testerne giver et stort plus for, at regntøjet kan vaskes i maskine, og at materialet er giftfrit! TEST AF:

Tretorn

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 449 kroner.

Fås i farverne: ,  og 

Materiale: Polyuretan PVC-fri.

Vandsøjletryk: 3 000 millimeter. 

Foret? Nej.

Testpanelet siger:

Dette er et super smart og enkelt regnsæt, som har et lidt mere sporty look! Da det er et letvægtssæt, er det lidt smallere og har færre funktioner, men det er nemt at tage med.

Pasformen er lidt kropsnær, så det er svært at få plads til ekstra tøj under. Men det giver ingen problemer, da dette er et regnsæt, som passer bedst til sommervejr. At det kan pakkes sammen som en lille taske, er redningen på ferierejsen. Det er let at pakke ned og tage med.

-  Jeg tror, at dette bliver en af sæsonens favoritter! Det er en kendsgerning, at det ikke behøver at regne, for at børnene vil have det på. Det det er så pænt, at man lige så godt kunne bruge det inde, siger en af forældrene.

Forældre må nok hjælpe børnene med at få tøjet på -  på grund af det slanke design. Hvis barnet skal have tykke vanter, anbefaler panelet, at de går et stykke op på armen. Hvad angår at holde barnet varmt og tørt, så er sættet lavet af vind- og vandtæt materiale. Den vandafvisende lynlås er også en vigtig funktion. 


TEST AF:

Molo

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 399 kroner. 

Fås i farverne:  og 

Materiale: Polyuretan fri fra PFC 

Vandsøjletryk: 5 000 millimeter. 

Foret? Nej. 

Testpanelet siger:

Et regnsæt beregnet til sommerbrug og det letteste i testen, fordi modellen ikke er foret. Testerne anbefaler, at Zet Rainseta anvendes i årets varmeste måneder eftersom det passer bedst i kombination med tyndt tøj under. 

Regnsættet er ikke super vandtæt, derfor anbefales  det, at man undgår de kraftigste regnskyl.  Småregn er ikke noget problem. 

– Eftersom buksene ikke har seler er modellen let at tage på og af, selv for de små børn. Det er noget, vi syntes om, så sparer vi lidt tid om morgenen, siger en af forældrene i testpanelet. 

Regnsættet  roses for god pasform, selv om testerne godt kunne tænke sig en måde at regulere elastikken i taljen på. På nuværende tidspunkt er den ikke justerbar, og det er lidt problematisk, når barnet vokser. 

Som et let regnsæt har denne model stor bevægelsesfrihed. Hætten kan tages af, og elastikken i hætten beskytter ansigtet mod regn. Molo sparer ikke på detaljerne i designet af reflekserne, som er de store stjerner på ben og ryg. Vil du have, at dit barn er mere synligt, kan du satse på en model i sølv. Hvis man skal ud på en lille tur, er dette et klassisk og prisvenligt regnsæt, som kan pakkes ned i rygsækken. 


TEST AF:

Didriksson

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 299 kroner. 

Fås i farverne: ,  og .

Materiale: 100% galon. 

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter. 

Foret? Nej. 

Vurdering:

Dette uforede regnsæt er en perle og perfekt til snesjask og regn, fordi der er plads til flere lag under. På koldere dage ville det være godt med et for på indersiden, siger en del af forældrene i testen, selv om modellen ses som et sommersæt. 

Hvad er det, som gør at dette regnsæt er så godt? Jo, det er detaljerne. Regnsættet har svejsede sømme samt en kanal på indersiden, der forhindrer vand i at komme ind og gør tøjet vådt. Desuden har modellen aftagelige fodstropper og mange synlige reflekser. Selv om en af testerne krøb rundt i store vandpytter, så var det ingen problem med sættet, som også har en galonkant på indersiden af benene og ved jakkekanten som ekstra beskyttelse.

– Der findes sæt som er tyndere og lidt lettere, men vandafvisningen i denne model er så overbevisende, at det ligner en vinder!

At dette sæt er fremstillet til børn i bevægelse, er der ingen tvivl om. De regulerbare skulderstropper gør, at det passer, selv om barnet vokser, og det lille fleecefor i halskraven er en fin detalje, når lynlåsen skal helt op. Et plus, at armene kan reguleres med små knapper, hvis jakken skal sidde lidt tættere. 


TEST AF:

Lindberg

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 519 kroner.

Materiale: 100 % polyuretan. 

Fås i farverne:  og 

Vandsøjletryk: 8 000 millimeter. 

Foret? Ja. 

Vurdering:

Regn og rusk og koldt vejr? Da er dette en rigtig fin regn-overralls, som roses for de fine farver og at den faktisk holder vand ude! En af overalls'ens fordele er den forede fleece inderside, som gør, at modellen kan bruges næsten hele året.

 Barnet behøver hjælp til at tage tøjet på, da fleeceforet kan skabe lidt problemer. Vil du have et regnsæt, som barnet kan vokse i, så anbefaler vores testere at tage en lidt større størrelse og i stedet have flere lag tøj under.

– Testpersonen så ud til at trives i den lidt smallere pasform, og deltog i testen i fuld alvor ved at lægge sig i nærmeste vandpyt, siger en testfamilie. 

Når det gælder vandafvisning, så ser der ikke ud til at være problemer med denne overalls. Takket være manchetter og svejsede sømme kan den modstå flere timers vandpjask. Modellen får pluspoint for, at fodelastikken kan tages af og justeres efter størrelse, og for de store synlige reflekser. Et lille minus er det noget trange halsparti, men det opvejes af det bløde for i kraven. Så der er ingen risiko for at den river eller irriterer!

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

2 dagar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

3 dagar sedan
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

6 dagar sedan
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

6 dagar sedan
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

6 dagar sedan
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

17 dec 2019
Nike Metcon

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

16 dec 2019
Handskar barn

Guide: Find de rigtige handsker til dit barn

16 dec 2019
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

12 dec 2019
ENG_W.png

Test af sæsonens bedste skijakker til hende

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Skredsikre vintersko med pigge

10 dec 2019
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

10 dec 2019
Icebug kängor och skor

Gå sikkert i pigsko fra Icebug

09 dec 2019
ENG_W.png

Vores pulsure som er bedst i test!

06 dec 2019
test tofflor header

Hyggelig test: Hjemmesko til hende og ham

04 dec 2019
header julbild

Sportamore julegavetips til hele familien

03 dec 2019
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug

Køb støvler i julegave - stor gaveguide

02 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du bruge rygbeskyttelse på pisterne

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

27 nov 2019
skidhandskar test header

Testpanel: Her er vinterens bedste skihandsker!

26 nov 2019
Adidas Ultraboost 20

Vi kigger på Adidas' nye Ultraboost 20

26 nov 2019
Header reflexplagg

TEST! 9 sæt løbetøj med reflekser

22 nov 2019
more news
Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

At komme hjem og lufte dine træningssko efter en svedig træning er vigtigt. Men det er langt fra alt, du skal gøre for at forlænge levetiden. Her er ekspertens bedste tip!

2 dagar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Blandt sports-bh'er er der en overflod af forskellige modeller, afhængigt af hvad du og din krop har brug for, men nogle modeller er ekstra populære. En af dem er Nike's Swoosh Sports BH. Nu har den fået en innovativ opgradering, som du ikke må gå glip af!

3 dagar sedan
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

Er du nysgerrig efter, hvad det nye år har at tilbyde i form af træningssko? Vi har testet fem af 2020's bedste modeller til træning i fitnesslokalet eller i hallen!

6 dagar sedan
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

Det nye år er allerede god i gang, og hvis du ikke allerede er i aktion i fitnesscentret, er det på høje tid. Få hjælp til at opfylde nytårsløftet med et par nye indendørs træningssko. Her er årets bedste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

6 dagar sedan
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

Tights er tøj, der passer til alle former for træning: yoga, øvelser med høj intensitet, grupper og fitness. I denne test har testpanelet prøvet masser af tights for at vælge de bedste!

6 dagar sedan
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

På tærsklen til 2020 har skofabrikanten Saucony nyheder om produktionen af stabile løbesko. Her er alt, hvad du har brug for at vide om den nye udvikling, og hvorfor du skal opdatere dig selv med det samme!

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

Træningstasken er din trofaste ledsager ved træningen. Uanset hvad du søger, kan du finde finde den rette model i vores test af sæsonens hotteste tasker!

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

Klæd dig stilfuldt, behageligt og til en overkommelig pris med Frontier - det spritnye herretøjsmærke. Her fortæller produkteksperten alt, hvad du bør vide om sortimentet, stilinspiration og størrelser!

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

Matchende blødt tøj til afslapning i sofaen eller pænt tøj til hverdagsbrug? Uanset lejligheden, finder du noget smart og frem for alt behageligt fra det splinternye Sportamore-mærke - Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

Børn elsker leg og bevægelse, og det er rart at have det rigtige tøj til den aktivitet, dit barn vælger. Nu glæder Sportamore sig til at byde på et helt nyt brand til små piger og drenge, der elsker at dans og gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

Start det nye år med en "nytårsbombe"! Nu lancerer Nike en ny træningssko til dem, der elsker højintensiv gruppetræning: SuperRep. Læs videre for at få alt at vide om den nye supersko, og se hvad testpanelet, der har trænet i skoen, synes.

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

Ved at vaske funktionelt tøj korrekt reduceres risikoen for ildelugtende sved, og tøjet holder længere. Vi giver dig alle de råd, du har brug.

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

Hvis du er træt af vinteren og ser frem til forårets første løbeture, vil du helt sikkert have appetit på nye løbesko. Her er årets hotteste nyheder!

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

Fitness, løb eller smart mode - tights kan du ikke få nok af. Her er årets 10 modeller, der er de bedste i test!

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

Der er tendenser i alt, også i træningsverdenen. Hvad bliver ekstra hot at træne i 2020, og er der nogen form for træning, der vil aftage? Vi fik hjælp af personlig træner Eva Sjöholm, der kiggede ind i krystalkuglen...

17 dec 2019