DK-Header-HERR.jpg

Test! Forårets bedste trailsko til mænd

Tiden er kommet! Vi har testet efterårets populæreste trailsko til mænd for at se hvilke modeller der ikke lader sig stoppe af store sten, rødder eller vådt løv.

Trailsko er skoene der klarer de fleste underlag, uanset om du løber i blødt terræn, på stenfyldte stier eller iset underlag. Der findes dog nogle ting som alle trailsko har tilfælles: De er fremstillet i slidstærkt materiale, en hård overdel og en sål der giver et sublimt greb. Da du oftest løber på et blødt underlag når du løber trail behøver skoen ikke lige så meget dæmpning som et par almindelige løbesko. Derfor er det endnu vigtigere med stabilitet og greb, så du ikke træder skævt.

Vores mandlige testpanel har givet sig ud i skoven for at testkøre otte af vores populæreste modeller til efteråret 2018. Læs deres bedømmelser herunder!

Perfekt til alt slags vejr

DK_Icebug HERR.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 165 kroner. 

Pasform: True to size med en smal pasform. Skoene er ekstremt lette på foden og mærkes næsten ikke. 

Komfort: Et par sko som sidder godt på foden og giver et super greb både på ogudenfor stien takket være sålens mønster, der går i diagonale kanaler ud til siderne, på samme måde som et traktordæk har det. Ikke det bedste par du har haft på, men skoenens hårhed giver en forhøjet stabilitet og holdbarhed.

Design: For at være et par trailsko er de overraskende stilrene. De stærke kuløre stikker ud og liver skoen lidt op og lokker de farveglade.

Konklusion: Icebug ved hvordan man tager sig frem i forskellige typer terræn og vejrforhold. Denne models skridsikre sål lader sig ikke stoppe af våde sten og rødder, hvilket testpanelet var lidt nervøse for i starten. Skoene har et hårdere parti over tæerne der beskytter mod uventede kanter du kan støde imod. Mangler du et par sko der beskytter mod de forskellige elementer er dette en sko for dig. Testpanalet har løbet i kolde temperaturer og i en regnvåd skov uden at blive våd eller kold om fødderne. Skoene er af naturlige årsager derfor lidt mere stum i det når du skal løbe på asfalt men det forhindrer dig ikke i at løbe til og fra skoven. Men det er en sko der gør sig bedst i skoven.

WOW-oplevelse 

DK_Saucony HERR.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 145 kroner. 

Pasform: True to size. Sats på din almindelige størrelse for en optimal pasform. 

Komfort: Så snart man kommer igang med at løbe i denne model glemmer man alt om komfort og åndbarhed. Skoene føles bare naturlige og helt rigtige så man fokuserer på det vigtige, løb! Skoen hverken gnaver eller klemmer selv fra første tur.

Design: Blå og orange er en lækker kombination! Testpanelet mente de her sko stak tilpas ud uden at blive for meget.

Konklusion: En sko der imponerer. Det første indtryk er at skoene er stabile og virkelig lavet til at løbe på et skiftende underlag. De har en robust sål med et fald på 4mm der ikke gør den specielt blød i det, med mere kompakt og hård. Dette bidrager til en stabil fodnedsætning. Det vandafvisende materiale holder din fod tør selv når underlaget er vådt. Du bliver aldrig for varm i skoene, de har en god ventilation når man tænker på skoenes ydermateriale, der kan få andre modeller til at føles lidt indelukkede. Den skridsikre sål, er lavet med 6mm gummidubber og noget af det bedste ved skoen. Alt fra stier, bakker og asfalt er blevet testet og der er ikke en finder at sætte på den. Sålen føles robust mens resten af skoen føles stabil. God sko til formålet!

Holder fødderne fresh

DK_Asics HERR.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Pasform: Ganske store i størrelserne, du kan gå en halv størrelse op for en optimal pasform. Med en for stor sko kan denne model gabe lidt i hælen når du løber. Pasformen er smallere fremme og den passer bedst for dig med en smallere fod. 

Komfort: Foden føles beskyttet og godt indkabslet i denne model. Komforten bliver dog lidt lignende skoens pasform opleves indvendigt, specielt ved hælen. Men med et par gode indersåler fikser du det let. 

Design: Lækker design fin farvekombination. Plus for refleks detaljerne der er vigtige når du skal ud i efterårsmørket.

Konklusion: En noget hårdere og mere robust trailsko hvor fokus er lagt på funktionalitet. den stabile overdel støtter foden og giver god beskyttelse i varieret terræn. Sålen giver et godt greb og er lige god på jorde, græs og bløde skovstier. Skoene hodler fødderne tørre selv når du løber på våde underlag og åndbarheden i denne sko er overraskende god - dine fødder føles fresh selv efter en lang tur i skoven. Da skoen er noget hård kan du med fordel lægge en ekstra sål i skoen for at give lidt ekstra komfort. Men når du har løbet skoene ind føles de super på fødderne. Har du en smallere fremfod er dette en trailsko for dig. Asics sørger for topkvalitet.

Står fast på ALT

DK_Salomon Speedcross HERR.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 095 kroner.   

Pasform: Normal i størelsen med en pasform der hverken opleves for smal eller bred.

Komfort: Fødderne stortrives i denne model. Dæmpningen er neutral og ikke så høj, præcis som andre trailsko, men opleves ikke som hård.

Design: Stilren, grå farve og et tydeligt Salomon-logo. Skoen har et typisk trailsko-look som føles rigtigt til dine ture i skoven. 

Konklusion: Denne sko modsvarer en bils firhjulstræk! Stier, enge, marsk, bakker og asfalt - intet underlag er har en chance for at få dig ud af balance når du løber i disse sko. Speedcross 4 er den fjerde udgave af den klassiske trailsko Speedcross. Den er blevet opdateret med en ny gummiblanding i sålen der giver et lagt bedre greb på glat underlag end tidligere. Blandt andet dubberne har nu en reel størrelse, til forskel fra de tidligere modeller som har haft dubber i halv længde. Materialet føles slidstærkt og står godt imod både fugt og små slag og stød. Modellen er kraftigt opbygget, både når det gælder design og sål. Leder du efter en slank og fleksibel sko er dette ikke førstevalg. Plus for den smarte snørrekonstruktion der har et spænde du trækker i, hvilker gør de ikke går op eller bliver løs under din løbetur.

Solid sål 

DK_Nike HERR.jpgTest af:

Vejledende pris: 999 kroner.  

Pasform: True to Nike size – vælg derfor din almindelige Nike-størrelse. Noget små i størrelserne for dig der ikke er bekendt med mærket. Derimod er dette et godt valgt for dig med lidt brede fødder.

Komfort: En rigtig skøn sko der føles blød og hurtig. Du får derimod ikke meet støddæmpning når du løber på asfalt. Den har dog mere dæmpning i hælen.

Design: Designet er ikke Nikes cooleste og den er ikke specielt vild med sit stilrene, sorte look. Opfattes som en kombination af en sneaker og en støvle. 

Konklusion: Air Zoom Wildhorse 4 har måske ikke det mest løbevenlige design, men det er en let og bekvem sko når den først kommer på foden. Fokus er blevt lagt på at beskytte foden frem for at være fleksibel. Stabil overdel og godt greb på både grus og skovstier. Skoen sidder der hvor den skal under en hård løbetur. Selvom temperaturen falder udendørs holder dine fødder en behagelig temperatur så du hverken føler dig er for varm eller indelukket. Skoen kan derimod blive noget varm når du løber i den om sommeren. En god sko til en fornuftig pris, bare det gør skoen til en topkandidat!

Super robust

dk_Skechers HERR.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 295 kroner.  

Pasform: Noget stor i størrelsen, så ligger du mellem to størrelser så vølg den mindre af dem. Stram pasform i den forreste del og skoen slipper i hælen hvis du ikke har den rigtige størrelse på. Med den rigtige størrelse sidder den som limmet på foden.

Komfort: Her er en modellen som både sidder godt og giver dig behaglige ture i skoven. Skoen er i princippet helt sømløs, god åndbarhed og super greb på tørre underlag.

Design: Ser ikke rigtigt ud som en klassisk trailsko men mere som en buff sneaker. Det grå i kombination med det sorte giver et neutralt look uden noget der stikker i øjnene. 

Konklusion: Denne model er super stabil når du løber på hårdt underlag, som vandrestier og lignende. Når du derimod løber på bløde og glatte underlag falder skridsikkerheden drastisk. Modellen gør sig derfor bedst til ture i skoven på tørt underlag. En god sko hvor stødabsoberingen nok er det bedste ved skoen. Skoen er ikke den mest stabile i testen, så ved du at du har tendens til at vrikke om er dette ikke den rigtige model for dig. Plus for skoen er vandafvisende og har en god ventilation, hvilket gør det til en optimal vandresko. Fødderne føles friske under hele turen!

Minimalistisk trailsko 

DK_Salomon Sense Pro HERR.jpgTest af:

Vejledende pris: 999 kroner. 

Pasform: True to size. Har du løbet i Salomons trailsko tidligere kan du vælge samme størrelse som sidst. Noget rummeligere fremme ved tæerne. 

Komfort: Den bløde, næsten strømpelignende inderside giver en super pasform og komfort. Det ekstra plads fremme var noget der var værdsat af testpanelet.

Design: Super lækkert design. Testpanelet værdsatte at den ikke var spækket med skrigende farver og ikke har samme robuste look som en del sko i denne kategori. Denne ligger i trailskoenes gråzone.

Konklusion: Sense Pro 3 er en minimalistisk sko, selvom den giver et standhaftigt helhedsindtryk på grund af den grove sål. Skoen har en super pasform, men det bliver hurtigt tydeligt at den ikke er den mest stabile sko i testen. Den er en anelse smal midt- og bagerst, hvilket giver en lidt ustabil oplevelse på hårde underlag. Grebbet på underlaget er derimod godt, specielt på bløde underlag hvor det grove sålmønster virkelig kommer til sin ret! Skoen har en ganske hård dæmpning og er lavet til bløde underlag. Den kraftige sål beskytter mod skarpe sten og du får en rigtig god helhedsløbeoplevelse på korte og mellemlange distancer. Med en lidt bedre dæmpning have skoen også gået an til de lange ture. Overordnet set en skøn, minimalistisk trailsko med godt greb på underlaget der hjælper din løbeglæde på vej!

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

2 dagar sedan
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

5 dagar sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

09 aug 2019
blacc running

Test: Blaccs nye fjerlette løbekollektion

02 aug 2019
adidas ultimafusion female

Sådan vælger du den rette træningssko

31 jul 2019
Reebok löparskor

Test! Top 3 bedste løbesko fra Reebok

30 jul 2019
Magväskor

Trend: Mavetasken alle taler om

29 jul 2019
Trender

Følg med på trendsafari – her er sæsonens hotteste tøj

29 jul 2019
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons

Den ultimative guide: Det skal du tænke på, når du køber skaljakke til børnene

24 jul 2019
Sneakers på bröllop

Kan jeg have sneakers på til bryllup?

24 jul 2019
Fruktmönster

Derfor er frugtmønsteret det mest trendy på stranden

24 jul 2019
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

24 jul 2019
Metcon 5 vit rosa

Alt hvad du skal vide om den nye Nike Metcon 5

23 jul 2019
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

16 jul 2019
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen på Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
more news
My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

My Shelter er den seneste regnjakke fra Adidas og skal, præcis som navnet antyder, beskytte dig mod vind og vejr. Her er sport- og eventyrsfotografen Sophie Odelbergs mening om den nye jakke.

2 dagar sedan
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

Trailrunning er løb som sker off road, over stok og sten og ofte i en skov. Det anderledes miljø sætter dit udstyr på prøve - og her er hvad du skal huske på, når du køber trailsko.

5 dagar sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

Flere og flere blive bevidste om hvilke materialer der findes i regntøj, og er derfor interesserede i at købe giftfri tøj til deres børn. Det her skal du have i mente til efteråret, når du vælger regntøj til børnene!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

Det er ikke altid nemt at finde det rette tøj til skoleudflugterne. Vejret kan hurtigt slå om, den ene dag er det rigtig varmt og den næste dag føles det næsten som vinter. Vi har snakket med en børnetøjsekspert om, hvordan børnene holder sig varme og tørre i efterårsvejret!

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

Indendørsskoen Gel-Rocket 8 er som en raket på banen. Her fortæller vores sportsglade testpanel hvorfor netop denne sko er oplagt til volleyball og innebandy.

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hovedet, må man have i... Uret! Vores testpanel har udforsket alle finesserne i træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire. Her er dens præstation ved blandet andet løb, spinning og gymtræning.

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

Ikke alle sneakers kan tørres af med en fugtig klud. Pumas sneakersekspert forklarer, hvordan du bedst plejer det respektive materiale.

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

Blød camouflage malet med vandfarver til den modige, komplet sort til den tidløse atlet eller behagelig i jordnære toner - eksperterne forklarer, hvordan du rocker sæsonens hotteste træningstøj både i og udenfor gymmet!

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

Nu kan du snart oplade batterierne på dit smartwatch, mens du har det på. Garmins nye, opdaterede Fenix 6-serie med solceller i selve displayet er her!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

Årene har ikke gjort noget dårligt for Nano! Her er den niende version af Reeboks populære og mangfoldige CrossFit-sko.

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

En støddæmpning bestående af små kugler som former sig under foden og giver en unik pasform, lyder det fristende? Vores løbebegejstrede testpanel har løbet i den nye, hypede løbesko fra Nike - her er deres mening.

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test.

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

Høj talje, animalprint eller klassisk sorte? Vores testpanel har testet træningstights til damer fra Adidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

Dybe vandpytter og mudderpøle er ofte årsagen til at børn elsker efteråret. For forældrene derimod, ja det er ikke helt så sjovt. Sportamores lille testpanel har prøvet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlerne som er bedst i test!

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

Skal du købe nye træningssko? Her er herre- og damemodellerne som er bedst i test!

15 aug 2019