DK-Header-HERR.jpg

Test! Forårets bedste trailsko til mænd

Tiden er kommet! Vi har testet efterårets populæreste trailsko til mænd for at se hvilke modeller der ikke lader sig stoppe af store sten, rødder eller vådt løv.

Trailsko er skoene der klarer de fleste underlag, uanset om du løber i blødt terræn, på stenfyldte stier eller iset underlag. Der findes dog nogle ting som alle trailsko har tilfælles: De er fremstillet i slidstærkt materiale, en hård overdel og en sål der giver et sublimt greb. Da du oftest løber på et blødt underlag når du løber trail behøver skoen ikke lige så meget dæmpning som et par almindelige løbesko. Derfor er det endnu vigtigere med stabilitet og greb, så du ikke træder skævt.

Vores mandlige testpanel har givet sig ud i skoven for at testkøre otte af vores populæreste modeller til efteråret 2018. Læs deres bedømmelser herunder!

Perfekt til alt slags vejr

DK_Icebug HERR.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 165 kroner. 

Pasform: True to size med en smal pasform. Skoene er ekstremt lette på foden og mærkes næsten ikke. 

Komfort: Et par sko som sidder godt på foden og giver et super greb både på ogudenfor stien takket være sålens mønster, der går i diagonale kanaler ud til siderne, på samme måde som et traktordæk har det. Ikke det bedste par du har haft på, men skoenens hårhed giver en forhøjet stabilitet og holdbarhed.

Design: For at være et par trailsko er de overraskende stilrene. De stærke kuløre stikker ud og liver skoen lidt op og lokker de farveglade.

Konklusion: Icebug ved hvordan man tager sig frem i forskellige typer terræn og vejrforhold. Denne models skridsikre sål lader sig ikke stoppe af våde sten og rødder, hvilket testpanelet var lidt nervøse for i starten. Skoene har et hårdere parti over tæerne der beskytter mod uventede kanter du kan støde imod. Mangler du et par sko der beskytter mod de forskellige elementer er dette en sko for dig. Testpanalet har løbet i kolde temperaturer og i en regnvåd skov uden at blive våd eller kold om fødderne. Skoene er af naturlige årsager derfor lidt mere stum i det når du skal løbe på asfalt men det forhindrer dig ikke i at løbe til og fra skoven. Men det er en sko der gør sig bedst i skoven.

WOW-oplevelse 

DK_Saucony HERR.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 145 kroner. 

Pasform: True to size. Sats på din almindelige størrelse for en optimal pasform. 

Komfort: Så snart man kommer igang med at løbe i denne model glemmer man alt om komfort og åndbarhed. Skoene føles bare naturlige og helt rigtige så man fokuserer på det vigtige, løb! Skoen hverken gnaver eller klemmer selv fra første tur.

Design: Blå og orange er en lækker kombination! Testpanelet mente de her sko stak tilpas ud uden at blive for meget.

Konklusion: En sko der imponerer. Det første indtryk er at skoene er stabile og virkelig lavet til at løbe på et skiftende underlag. De har en robust sål med et fald på 4mm der ikke gør den specielt blød i det, med mere kompakt og hård. Dette bidrager til en stabil fodnedsætning. Det vandafvisende materiale holder din fod tør selv når underlaget er vådt. Du bliver aldrig for varm i skoene, de har en god ventilation når man tænker på skoenes ydermateriale, der kan få andre modeller til at føles lidt indelukkede. Den skridsikre sål, er lavet med 6mm gummidubber og noget af det bedste ved skoen. Alt fra stier, bakker og asfalt er blevet testet og der er ikke en finder at sætte på den. Sålen føles robust mens resten af skoen føles stabil. God sko til formålet!

Holder fødderne fresh

DK_Asics HERR.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Pasform: Ganske store i størrelserne, du kan gå en halv størrelse op for en optimal pasform. Med en for stor sko kan denne model gabe lidt i hælen når du løber. Pasformen er smallere fremme og den passer bedst for dig med en smallere fod. 

Komfort: Foden føles beskyttet og godt indkabslet i denne model. Komforten bliver dog lidt lignende skoens pasform opleves indvendigt, specielt ved hælen. Men med et par gode indersåler fikser du det let. 

Design: Lækker design fin farvekombination. Plus for refleks detaljerne der er vigtige når du skal ud i efterårsmørket.

Konklusion: En noget hårdere og mere robust trailsko hvor fokus er lagt på funktionalitet. den stabile overdel støtter foden og giver god beskyttelse i varieret terræn. Sålen giver et godt greb og er lige god på jorde, græs og bløde skovstier. Skoene hodler fødderne tørre selv når du løber på våde underlag og åndbarheden i denne sko er overraskende god - dine fødder føles fresh selv efter en lang tur i skoven. Da skoen er noget hård kan du med fordel lægge en ekstra sål i skoen for at give lidt ekstra komfort. Men når du har løbet skoene ind føles de super på fødderne. Har du en smallere fremfod er dette en trailsko for dig. Asics sørger for topkvalitet.

Står fast på ALT

DK_Salomon Speedcross HERR.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 095 kroner.   

Pasform: Normal i størelsen med en pasform der hverken opleves for smal eller bred.

Komfort: Fødderne stortrives i denne model. Dæmpningen er neutral og ikke så høj, præcis som andre trailsko, men opleves ikke som hård.

Design: Stilren, grå farve og et tydeligt Salomon-logo. Skoen har et typisk trailsko-look som føles rigtigt til dine ture i skoven. 

Konklusion: Denne sko modsvarer en bils firhjulstræk! Stier, enge, marsk, bakker og asfalt - intet underlag er har en chance for at få dig ud af balance når du løber i disse sko. Speedcross 4 er den fjerde udgave af den klassiske trailsko Speedcross. Den er blevet opdateret med en ny gummiblanding i sålen der giver et lagt bedre greb på glat underlag end tidligere. Blandt andet dubberne har nu en reel størrelse, til forskel fra de tidligere modeller som har haft dubber i halv længde. Materialet føles slidstærkt og står godt imod både fugt og små slag og stød. Modellen er kraftigt opbygget, både når det gælder design og sål. Leder du efter en slank og fleksibel sko er dette ikke førstevalg. Plus for den smarte snørrekonstruktion der har et spænde du trækker i, hvilker gør de ikke går op eller bliver løs under din løbetur.

Solid sål 

DK_Nike HERR.jpgTest af:

Vejledende pris: 999 kroner.  

Pasform: True to Nike size – vælg derfor din almindelige Nike-størrelse. Noget små i størrelserne for dig der ikke er bekendt med mærket. Derimod er dette et godt valgt for dig med lidt brede fødder.

Komfort: En rigtig skøn sko der føles blød og hurtig. Du får derimod ikke meet støddæmpning når du løber på asfalt. Den har dog mere dæmpning i hælen.

Design: Designet er ikke Nikes cooleste og den er ikke specielt vild med sit stilrene, sorte look. Opfattes som en kombination af en sneaker og en støvle. 

Konklusion: Air Zoom Wildhorse 4 har måske ikke det mest løbevenlige design, men det er en let og bekvem sko når den først kommer på foden. Fokus er blevt lagt på at beskytte foden frem for at være fleksibel. Stabil overdel og godt greb på både grus og skovstier. Skoen sidder der hvor den skal under en hård løbetur. Selvom temperaturen falder udendørs holder dine fødder en behagelig temperatur så du hverken føler dig er for varm eller indelukket. Skoen kan derimod blive noget varm når du løber i den om sommeren. En god sko til en fornuftig pris, bare det gør skoen til en topkandidat!

Super robust

dk_Skechers HERR.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 295 kroner.  

Pasform: Noget stor i størrelsen, så ligger du mellem to størrelser så vølg den mindre af dem. Stram pasform i den forreste del og skoen slipper i hælen hvis du ikke har den rigtige størrelse på. Med den rigtige størrelse sidder den som limmet på foden.

Komfort: Her er en modellen som både sidder godt og giver dig behaglige ture i skoven. Skoen er i princippet helt sømløs, god åndbarhed og super greb på tørre underlag.

Design: Ser ikke rigtigt ud som en klassisk trailsko men mere som en buff sneaker. Det grå i kombination med det sorte giver et neutralt look uden noget der stikker i øjnene. 

Konklusion: Denne model er super stabil når du løber på hårdt underlag, som vandrestier og lignende. Når du derimod løber på bløde og glatte underlag falder skridsikkerheden drastisk. Modellen gør sig derfor bedst til ture i skoven på tørt underlag. En god sko hvor stødabsoberingen nok er det bedste ved skoen. Skoen er ikke den mest stabile i testen, så ved du at du har tendens til at vrikke om er dette ikke den rigtige model for dig. Plus for skoen er vandafvisende og har en god ventilation, hvilket gør det til en optimal vandresko. Fødderne føles friske under hele turen!

Minimalistisk trailsko 

DK_Salomon Sense Pro HERR.jpgTest af:

Vejledende pris: 999 kroner. 

Pasform: True to size. Har du løbet i Salomons trailsko tidligere kan du vælge samme størrelse som sidst. Noget rummeligere fremme ved tæerne. 

Komfort: Den bløde, næsten strømpelignende inderside giver en super pasform og komfort. Det ekstra plads fremme var noget der var værdsat af testpanelet.

Design: Super lækkert design. Testpanelet værdsatte at den ikke var spækket med skrigende farver og ikke har samme robuste look som en del sko i denne kategori. Denne ligger i trailskoenes gråzone.

Konklusion: Sense Pro 3 er en minimalistisk sko, selvom den giver et standhaftigt helhedsindtryk på grund af den grove sål. Skoen har en super pasform, men det bliver hurtigt tydeligt at den ikke er den mest stabile sko i testen. Den er en anelse smal midt- og bagerst, hvilket giver en lidt ustabil oplevelse på hårde underlag. Grebbet på underlaget er derimod godt, specielt på bløde underlag hvor det grove sålmønster virkelig kommer til sin ret! Skoen har en ganske hård dæmpning og er lavet til bløde underlag. Den kraftige sål beskytter mod skarpe sten og du får en rigtig god helhedsløbeoplevelse på korte og mellemlange distancer. Med en lidt bedre dæmpning have skoen også gået an til de lange ture. Overordnet set en skøn, minimalistisk trailsko med godt greb på underlaget der hjælper din løbeglæde på vej!

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

6 dagar sedan
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbebukser til kvinder og mænd

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: 13 sæt varmt skiundertøj

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

21 oct 2019
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

17 oct 2019
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

11 oct 2019
Svea Boots header

Test: 3 par trendy boots fra Svea

10 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

10 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
Heade trail

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Craft running aw 19

Skal jeg løbe i skiundertøj?

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

27 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

27 sep 2019
löparjackor dam test

Løbejakker til damer som er bedst i test

25 sep 2019
Stay in place header

Vælg den rette sport-bh efter din kropstype

24 sep 2019
more news
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke troede, Salomons Speedcross 5 kunne blive bedre, udgav de en opdateret version af den populære trailsko, som har en helt vandtæt membran. Men hvor god er den egentlig?

6 dagar sedan
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

Elevenate blev dannet i 2010 og har siden da været lidt af en skjult perle på snesportsmarkedet. Nu hænger de ud med os, og du har nu chancen for at lære dem at kende!

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

Hvornår skal du bruge sneakers, og hvornår skal du bruge sko med almindelige gummisåler? Icebug-eksperterne ved alt om, hvordan man erobrer vintervejene!

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

Det er tid til at hive vinterjakken frem, ligesom man plejer på denne tid af året. Her er de bedste og mest stilfulde vinterjakker med pelskrave til hende.

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig ekspert på skiundertøj. Det norske brand fremstiller bukser og trøjer af høj kvalitet i både syntetisk stof, uld og uldblanding. Vi har testet flere af modellerne, og her er de bedste.

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbebukser til kvinder og mænd

Læg ikke løbet på is bare fordi det bliver koldt udenfor! Vores testpanel har løbet i par løbetights, der er perfekte til løb i vinterens lave temperature.

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

Adidas Pulseboost er løbeskoen som klarer alle de hurtige retningsskift som ingen anden løbesko kan. Nnu findes den i en helt ny version! Her er Pulseboost Winterized.

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

Padel vokser i popularitet og er en hurtig og sjov sport, der passer til mange. Det er vigtigt at have de rigtige sko på, når du spiller padle, da du kan klare dig bedre, mindske risikoen for kvæstelser og få det sjovere med i købet! Vores testpanel har testet flere paddle-modeller - her er resultatet.

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

Skiundertøj er måske noget af det vigtigste i din vintergarderobe, uanset om du skal suse ned af skibakkerne eller tage en løbetur over stok og sten. Vi har testet skiundertøj i syntetisk materiale - her er de bedste modeller!

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

Løber du lange afstande, en kortere runde i frokostpausen, eller træner du til et løb? Der er en sko til alle og til alle former for løb. Find dine nye løbesko blandt årets hotteste modeller.

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

Ikke mere Bambi på glat is! Her er vinterløbesko til mænd, der holder dig varm, tør og sikkert på fødderne i løbet af vinterens løbunder.

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

Springe rundt i løbesko designet til foråret og sommeren? Nej tak! Vores testpanel har løbet i vinter-løbesko fra blandt andet Icebug, Nike, Asics og Adidas. Her er deres vurdering!

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

Hold fødderne tørre og varme denne sæson med de rigtige vinterstøvler. Vores lille testpanel har hoppet, hoppet og spillet - her er de bedste vintersko til børn i år.

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: 13 sæt varmt skiundertøj

Uanset om du hænger ud på skibakken, vandrer eller pendler til og fra arbejde, vil et sæt skiundertøj sikre, at du ikke fryser. Vi har testet det første lag i sæsonen, der holder dig varm våd og tør.

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

Hvordan ved jeg, hvornår det er tid til skaffe vinterstøvler til mit barn? Hvad er det varmeste materiale, og skal skoen være vandtæt? Vikings produktekspert har svar til alt, når det kommer til de små og hvad de skal have på, når temperaturen daler.

21 oct 2019