Test: Find den helt rette cykelsko

Vil du vide, hvilke sko som får dig til at suse frem på cyklen? Lad testpanelets vurderinger hjælpe dig når du står overfor valget af mærke og model. Her er cykelskoene, som er bedst i test 2017.

Hvorfor et par cykelsko? 

Fordelene ved et par cykelsko er mange. De har for eksempel en mere stabil sål som gør, at du kan cykle hurtigere og tilføje mere modstand, så at sæde- og baglårsmusklerne kommer til at arbejde rigtigt hårdt. Du vil også lave trækbevægelsen på en helt anden måde, hvilket giver et mere jævnt og finere flow i cyklingen. 

En cykelsko koster ofte lidt mere end almindelige træningssko, hvilket skyldes den relativt lange levetid. Eftersom de holder i så mange år er det også ekstra vigtigt at finde et par, som du føler dig tilfreds og bekvem med. Derfor skal man have styr på, hvordan skoen skal sidde - og selvfølgelig hvilken type af løbesko, som passer til dig. 

Hvilken cykelsko passer dig?

Det findes tre typer af cykelsko: Til spinning, landevejscykling eller mountainbike. De forskellige typer har stort set samme egenskaber, men mountainbikesko skal give et lidt bedre greb, når du står af cyklen. De har også en noget hårdere sål for at kunne tåle grus. 

Behøver du klamper og pedaler?

Du er nødt til at købe klamper (små metalstykker med greb), som du skruer fast på skoenes underside. Det er nemlig klamperne som gør, at skoene passer sammen med pedalerne på cykelen. Den type af pedaler, som bruges til spinning-sko, er SPD-pedaler. Derfor er du nødt til at købe klamper, som er tilpasset til denne type af pedaler. Når du køber en mountainbike skal du ofte købe pedaler separat, men det er samme type af pedaler som til spinning. 

Sko til landevejscykling har en monteringsmulighed for SPD-SL-system på ydersålen. De bruger istedet et trekantet greb som sættes fast under skoen. 

Alle cykelsko i den her test fungerer med SPD-klamper. Til Shimanos og Newlines modeller finder du de rette klamper .  

DK_02.jpg

Mærke: Newline

Model: Bike MTB Shoe

Normalpris: 799 kroner

Passer til: Mountainbike og spinning

Vurdering: Stabil spinning- og mountainbikesko

Testpanelet siger:

Et par mountainbike- og spinningsko der er gode til prisen. De fås i unisex-model og føles behagelige på foden. Pasformen er rigtig god og kan let justeres med de tre velcrobånd over vristen. 

– Skoen føles meget stabil og har en stiv sål, men var alligevel meget behagelig, siger en person i testpanelet der også kunne lide det flotte sort/rød design.

Det var let at montere klamperne og justere dem, så at de sad rigtigt, men et minus er, at skoene opleves som ganske glatte, når du ikke sidder på cyklen. Udover dette får skoene en stor tommelfinger op af testpanelet.  

Newline MTB Shoe finder du .

 DK_01.jpg

Mærke: Newline

Model: Bike Fitness Shoe

Normalpris: 499 kroner

Passer til: Spinning

Vurdering: Bred og prisvenlig spinningsko

Testpanelet siger: 

En bekvem spinningsko til både herrer og damer, der også passer godt til bredere fødder. Skoen har en medium stivhed og har en god åndbarhed takket være mesh-materialet på oversiden.  

– De tre velcrobånd gør det meget let at tage skoen af og på. De gør det desuden enkelt at justere størrelsen på skoen, så at den sidder perfekt, siger en testperson.  

Den bløde polstring beskytter hælen, og skoen føles behagelig under hele spinningspasset, hvilket blev værdsat. Testpanelet kunne også godt lide det sort/grå design. 

– Bike Fitness Shoe er en rigtig prisvenlig cykelsko til dem, der går til spinning et par gange om ugen, siger en testperson. 

Newline Bike Fitness Shoe finder du .  

DK_03.jpg

Mærke: Northwave

Model: MTB Katana SRS Lady

Normalpris: 1 155 kroner

Passer til: Spinning, terræn og landevejscykling

Vurdering: Allround-sko til brede fødder

Testpanelet siger:

Et par gode allround-cykelsko til damer i fin farve og design, men som ikke rigtigt giver nogen wow-effekt. De opleves som meget små i størrelsen og stramme over foden for dem med brede fødder. 

– Den her sko passer sikkert godt til smalle fødder, men jeg har ganske brede fødder, så den var lidt lille til mig, siger en testperson.

Sålen er forstærket med kulfiber og skal give en ekstra god kraftoverførsel under cyklingen, men det var der ingen som lagde mærke til i testpanelet. Skoene har en virkelig god åndbarhed, og du kan cykle i dem uden at blive for svedig og varm om fødderne. 

– Spænderne er lidt vanskelige første gang, men virker fint når du har forstået, hvordan de skal spændes, siger en kvinde i testpanelet.

MTB Katana SRS Lady finder du

  DK_04.jpg

Mærke: Northwave

Model: MTB Scream SRS

Normalpris: 1 155 kroner

Passer til: Landevej og terræn

Vurdering: Behagelig, dejlig ventilation og godt greb

Testpanelet siger:

Komforten er enorm god i de her cykelsko, de er både behagelige og ånder godt. De er egentligt beregnet til mountainbike og er ikke særligt gode til indendørsbrug. Det lidt voldsomme design bliver derfor et plus, mener testpanelet, fordi det sørger for, at du bliver set ude i trafikken. 

– De får et plus for de ekstra reflekser på hælen, siger en af mændene som har testet skoene. 

En anden positiv detalje er de to velcrobånd, som er lette at justere. Skoene giver et realtivt godt greb, selv i terræn, takket være gummiknopper på ydersålen.  

– Stivheden er i orden, og skoene er godt ventilerede. Jeg kunne dog godt have tænkt mig, at de var lidt lettere, siger en testperson. 

De opfattes som lidt små i størrelsen så vælg gerne den store, hvis du ligger mellem to størrelser. 

MTB Scream SRS fra Northwave finder du

 DK_05.jpg

Mærke: Shimano

Model: RP300 LVG

Normalpris: 849 kroner

Passer til: Spinning og landevejscykling 

Vurdering: Svale cykelsko der er små i størrelsen

Testpanelet siger:

Da det er en lædersko burde den blive varm og indelukket, efter man har cyklet lidt, men takket være ventilationshullerne på både over- og undersiden føles skoene relativt kølige. Disse ventilationshuller kan dog også gøre det lidt problematisk at cykle udendørs i regnvejr.  

– Skoene er små i størrelsen, hvilket desværre trækker lidt ned i min bedømmelse af skoene. Jeg ville gerne have byttet til en større størrelse, siger en testperson som syntes, at de fremfor alt føltes for lave over fodryggen. 

Det her er ikke et par cykelsko, som du kan gå lange ture i. De har ingen beskyttelse til klamperne og er ganske glatte. Helhedsindtrykket af de her sko er, at de snarere er til dig som virkelig går op i at cykle end dig der kun cykler, når solen skinner.  

– Jeg er nybegynder til clipless-cykling og ville have sat pris på et par sko, der er lettere at gå i og er lidt løsere omkring tæerne, siger en testperson. 

RP300 LVG fra Shimano finder du .

DK_06.jpg

Mærke: Shimano

Model: M09 MTB

Normalpris: 849 kroner

Passer til: Terræn og landevej

Vurdering: Rammer plet både når det gælder komfort, design og funktion 

Testpanelet siger:

Hvis du kan lide en stram pasform er det her cykelskoen for dig. Skoene har ingen clips, hvilke dele af testpanelet ikke var vant til, men det var let at få skoene af og på.  

– Efter at have øvet i halvanden time på en parkeringsplads har jeg ikke anvendt andre sko. Jeg cyklede inde i byen næste dag og har cyklet hver dag siden, så vær ikke urolig hvis du ikke har prøvet sko uden clips før, siger en testperson. 

Skoene gav testpanelet et virkelig godt helhedsindtryk og blev hurtigt en stor favorit. Det eneste minus er mesh-stoffet på oversiden. 

– Når jeg cyklede i regn blev mine fødder våde, men det er næsten ikke en ulempe, efter som mesh-stoffet også giver dejlig med luft, når det ikke regner. Hvis det regner kan du putte et overtræk på dem, siger en person i testpanelet. 

Skoene er lette at gå med og rigtigt behagelige, selvom de er stivere end et par almindelige sko. Du kan have dem på en halv dag på arbejdet eller gå en kortere tur i dem uden problemer.  

– For mig har det været den perfekte sko at prøve uden clips, da den leverer varen både når det gælder komfort, design og funktion. 

Hvis du er blevet interesseret i et par M09 fra Shimano, finder du dem .  

LÆS MERE:  

LÆS MERE:  

 Tilbage

News Feed

Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! Niketøj og -sko som er bedst til mænd

Alldeles nyss
Test sport-bh.png

BEDST I TEST! Sportsbh'er 2020

28 jul 2020
Clifton 7

Test: Så god er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn

Endelig! Her er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

22 jul 2020
Test Birkenstock

Hvilke Birkenstock-hjemmesko er bedst i test?

21 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så god er den nye Gel-Kayano 27 fra Asics

21 jul 2020
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

20 jul 2020
Axion tennis

Axions nye kollektion til tennis og padel

20 jul 2020
Test Better Bodies tights

3 træningstights fra Better Bodies som er bedst i test

15 jul 2020
Skolstart Hummel

Tjekliste før skolestarten begynder

14 jul 2020
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

14 jul 2020
adidas

Guide: Find de rette løbesko fra Adidas

13 jul 2020
Saucony Triumph 18

Derfor skal du løbe i den nye Triumph 18 fra Saucony

10 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png

9 løbesko til mænd som er bedst i test 2020

08 jul 2020
Test löparskor dam

STOR TEST: De bedste løbesko til kvinder i 2020

08 jul 2020
jenny freed

Ekspertips: Husk dette, når du køber en ny sportsbh

06 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27

Den bedste pronationssko fra Asics: Den nye GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header

Test: Så god er den nye Nike Free Metcon 3 træningssko

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til kvinder og mænd

24 jun 2020
Adidas supernova header

Adidas Supernova: overkommelig løbesko med høj kvalitet

22 jun 2020
charlotte och pär header

Test: De top 3 bedste løbesko fra Asics

17 jun 2020
sandaler header

Sommertest: Trendy sandaler til hende 2020

17 jun 2020
Herr - Header.jpg

Bedst i test: Trendy sandaler til mænd

17 jun 2020
Test bikini

Test: Find den rigtige bikini til din kropstype

09 jun 2020
daddräkt simning

Test: Badedragter til træne- og konkurrencesvømning

09 jun 2020
Birkenstock

Sæsonens sandaltendenser fra Birkenstock

08 jun 2020
Birkenstock

Kan jeg vaske mine sandaler i maskinen?

08 jun 2020
ub primeblue

Her er Adidas Ultraboost i genanvendt plast!

08 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbetrøjer til mænd 2020

05 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbesko til salg - med topkarakter!

04 jun 2020
pegasus 37

Test: Så god er den nye Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg

Stor test af træningstoppe

04 jun 2020
Badbyxor badshorts

Sommerens 9 hotteste badeshorts

04 jun 2020
Header.jpg

Vandtæt test: UV-beskyttende dragter til børn

02 jun 2020
Sommarrea barn

De bedste fund til børnene fra sommerens udsalg

01 jun 2020
Sommarrea herr

Til ham: Find tøj, sko og udstyr med vores sommersalg

01 jun 2020
Sommarrea dam

Til hende: Tøj og sko fra vores store sommerudsalg

01 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg

Maksimer tempoet med Saucony's nye løbesko Endorphin Pro

01 jun 2020
nike pegasus 37 header

Max behagelig dæmpning i den nye Nike Pegasus 37

30 may 2020
löparshorts header

Vores bedste løbeshorts til ham og hende

28 may 2020
more news
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! Niketøj og -sko som er bedst til mænd

Nikes træningstøj og -sko værdsættes af mange takket være det brede sortiment, det stilfulde design og den høje kvalitet. Vi lader vores testdeltager træne i træningsbukser, sko og andet træningstøj til mænd.

Alldeles nyss
Test sport-bh.png

BEDST I TEST! Sportsbh'er 2020

Til store og små bryster, med eller uden justerbare stropper og spænder. Læs alt om sæsonens sportsbh'er, der er bedst i test!

28 jul 2020
Clifton 7

Test: Så god er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

"Jøsses, hvilken kraft", udbryder en testdeltager. Den nye Clifton 7 fra Hoka One One bliver hurtigt en favorit hos både mandlige og kvindelige løbere. Læs testen, så forstår du hvorfor!

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn

Endelig! Her er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

Endnu smukkere, endnu lettere. Nu er den bedst sælgende løbesko Clifton fra Hoka One One frigivet i en opdateret version.

22 jul 2020
Test Birkenstock

Hvilke Birkenstock-hjemmesko er bedst i test?

Det er på høje tid at teste hvilke sandaler fra Birkenstock, der er dine favoritter. Vores testpanel har sat de tre mest populære Arizona-modeller på prøve - her er sandalen, der er den bedste i test!

21 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så god er den nye Gel-Kayano 27 fra Asics

Asics populære, stabile løbesko er kommet i en ny udgave. Vi har testet Gel-Kayano 27!

21 jul 2020
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

Let at tage af og på, utrolig behagelig og næsten umuligt at gå i stykker - her er alle børns drømmesko fra Nike!

20 jul 2020
Axion tennis

Axions nye kollektion til tennis og padel

Tennistights med lommer plads til bolde og padelshorts til kvinder. Her er Axions nye kollektion til ketsjersportsgrene!

20 jul 2020
Test Better Bodies tights

3 træningstights fra Better Bodies som er bedst i test

Et par træningstights skal følge kroppen, sidde behageligt og frem for alt være squatvenlige. Vi sætter sæsonens favoritter fra Better Bodies på prøve.

15 jul 2020
Skolstart Hummel

Tjekliste før skolestarten begynder

Sommerferien er ved at nå sin ende, og skolestart truer for de små. Her er listen over alt, hvad børnene skal have i garderoben, ud over deres sædvanlige tøj og sko, inden det nye skoleår. Print den ud og kryds af.

14 jul 2020
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

Skal dit barn starte i børnehave? Der opstår mange spørgsmål angående hvad dit barn har brug for, når han eller hun starter i børnehave. Vi har lavet en checkliste som du kan kigge på, når tiden er inde.

14 jul 2020
adidas

Guide: Find de rette løbesko fra Adidas

Maksimér løbeoplevelsen med den helt rigtige løbesko! Værsgo, her er en guide som hjælper dig med finde netop den model fra Adidas store løbeskossortiment, som passer til dig.

13 jul 2020
Saucony Triumph 18

Derfor skal du løbe i den nye Triumph 18 fra Saucony

Stødabsorberende mellemsål, stram hælkappe og en berusende løbefornemmelse - her er grundene til, at du skal løbe i den nye ny løbesko Triumph 18 fra Saucony.

10 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png

9 løbesko til mænd som er bedst i test 2020

Sæsonens løbesko er her! Vores testpanel har kørt i modeller til intervaller, løb og lange afstande. Her er løbeskoene til ham, der er bedst i test!

08 jul 2020
Test löparskor dam

STOR TEST: De bedste løbesko til kvinder i 2020

Hvilke løbesko skal jeg have? Det spørgsmål stiller de fleste sig selv, inden sommerens løbesæson for alvor sparkes igang. Vores testpanel har gjort halvdelen af arbejdet for dig - her er de løbesko som er sæsonens bedste i test!

08 jul 2020