Test: Find den helt rette cykelsko

Vil du vide, hvilke sko som får dig til at suse frem på cyklen? Lad testpanelets vurderinger hjælpe dig når du står overfor valget af mærke og model. Her er cykelskoene, som er bedst i test 2017.

Hvorfor et par cykelsko? 

Fordelene ved et par cykelsko er mange. De har for eksempel en mere stabil sål som gør, at du kan cykle hurtigere og tilføje mere modstand, så at sæde- og baglårsmusklerne kommer til at arbejde rigtigt hårdt. Du vil også lave trækbevægelsen på en helt anden måde, hvilket giver et mere jævnt og finere flow i cyklingen. 

En cykelsko koster ofte lidt mere end almindelige træningssko, hvilket skyldes den relativt lange levetid. Eftersom de holder i så mange år er det også ekstra vigtigt at finde et par, som du føler dig tilfreds og bekvem med. Derfor skal man have styr på, hvordan skoen skal sidde - og selvfølgelig hvilken type af løbesko, som passer til dig. 

Hvilken cykelsko passer dig?

Det findes tre typer af cykelsko: Til spinning, landevejscykling eller mountainbike. De forskellige typer har stort set samme egenskaber, men mountainbikesko skal give et lidt bedre greb, når du står af cyklen. De har også en noget hårdere sål for at kunne tåle grus. 

Behøver du klamper og pedaler?

Du er nødt til at købe klamper (små metalstykker med greb), som du skruer fast på skoenes underside. Det er nemlig klamperne som gør, at skoene passer sammen med pedalerne på cykelen. Den type af pedaler, som bruges til spinning-sko, er SPD-pedaler. Derfor er du nødt til at købe klamper, som er tilpasset til denne type af pedaler. Når du køber en mountainbike skal du ofte købe pedaler separat, men det er samme type af pedaler som til spinning. 

Sko til landevejscykling har en monteringsmulighed for SPD-SL-system på ydersålen. De bruger istedet et trekantet greb som sættes fast under skoen. 

Alle cykelsko i den her test fungerer med SPD-klamper. Til Shimanos og Newlines modeller finder du de rette klamper .  

DK_02.jpg

Mærke: Newline

Model: Bike MTB Shoe

Normalpris: 799 kroner

Passer til: Mountainbike og spinning

Vurdering: Stabil spinning- og mountainbikesko

Testpanelet siger:

Et par mountainbike- og spinningsko der er gode til prisen. De fås i unisex-model og føles behagelige på foden. Pasformen er rigtig god og kan let justeres med de tre velcrobånd over vristen. 

– Skoen føles meget stabil og har en stiv sål, men var alligevel meget behagelig, siger en person i testpanelet der også kunne lide det flotte sort/rød design.

Det var let at montere klamperne og justere dem, så at de sad rigtigt, men et minus er, at skoene opleves som ganske glatte, når du ikke sidder på cyklen. Udover dette får skoene en stor tommelfinger op af testpanelet.  

Newline MTB Shoe finder du .

 DK_01.jpg

Mærke: Newline

Model: Bike Fitness Shoe

Normalpris: 499 kroner

Passer til: Spinning

Vurdering: Bred og prisvenlig spinningsko

Testpanelet siger: 

En bekvem spinningsko til både herrer og damer, der også passer godt til bredere fødder. Skoen har en medium stivhed og har en god åndbarhed takket være mesh-materialet på oversiden.  

– De tre velcrobånd gør det meget let at tage skoen af og på. De gør det desuden enkelt at justere størrelsen på skoen, så at den sidder perfekt, siger en testperson.  

Den bløde polstring beskytter hælen, og skoen føles behagelig under hele spinningspasset, hvilket blev værdsat. Testpanelet kunne også godt lide det sort/grå design. 

– Bike Fitness Shoe er en rigtig prisvenlig cykelsko til dem, der går til spinning et par gange om ugen, siger en testperson. 

Newline Bike Fitness Shoe finder du .  

DK_03.jpg

Mærke: Northwave

Model: MTB Katana SRS Lady

Normalpris: 1 155 kroner

Passer til: Spinning, terræn og landevejscykling

Vurdering: Allround-sko til brede fødder

Testpanelet siger:

Et par gode allround-cykelsko til damer i fin farve og design, men som ikke rigtigt giver nogen wow-effekt. De opleves som meget små i størrelsen og stramme over foden for dem med brede fødder. 

– Den her sko passer sikkert godt til smalle fødder, men jeg har ganske brede fødder, så den var lidt lille til mig, siger en testperson.

Sålen er forstærket med kulfiber og skal give en ekstra god kraftoverførsel under cyklingen, men det var der ingen som lagde mærke til i testpanelet. Skoene har en virkelig god åndbarhed, og du kan cykle i dem uden at blive for svedig og varm om fødderne. 

– Spænderne er lidt vanskelige første gang, men virker fint når du har forstået, hvordan de skal spændes, siger en kvinde i testpanelet.

MTB Katana SRS Lady finder du

  DK_04.jpg

Mærke: Northwave

Model: MTB Scream SRS

Normalpris: 1 155 kroner

Passer til: Landevej og terræn

Vurdering: Behagelig, dejlig ventilation og godt greb

Testpanelet siger:

Komforten er enorm god i de her cykelsko, de er både behagelige og ånder godt. De er egentligt beregnet til mountainbike og er ikke særligt gode til indendørsbrug. Det lidt voldsomme design bliver derfor et plus, mener testpanelet, fordi det sørger for, at du bliver set ude i trafikken. 

– De får et plus for de ekstra reflekser på hælen, siger en af mændene som har testet skoene. 

En anden positiv detalje er de to velcrobånd, som er lette at justere. Skoene giver et realtivt godt greb, selv i terræn, takket være gummiknopper på ydersålen.  

– Stivheden er i orden, og skoene er godt ventilerede. Jeg kunne dog godt have tænkt mig, at de var lidt lettere, siger en testperson. 

De opfattes som lidt små i størrelsen så vælg gerne den store, hvis du ligger mellem to størrelser. 

MTB Scream SRS fra Northwave finder du

 DK_05.jpg

Mærke: Shimano

Model: RP300 LVG

Normalpris: 849 kroner

Passer til: Spinning og landevejscykling 

Vurdering: Svale cykelsko der er små i størrelsen

Testpanelet siger:

Da det er en lædersko burde den blive varm og indelukket, efter man har cyklet lidt, men takket være ventilationshullerne på både over- og undersiden føles skoene relativt kølige. Disse ventilationshuller kan dog også gøre det lidt problematisk at cykle udendørs i regnvejr.  

– Skoene er små i størrelsen, hvilket desværre trækker lidt ned i min bedømmelse af skoene. Jeg ville gerne have byttet til en større størrelse, siger en testperson som syntes, at de fremfor alt føltes for lave over fodryggen. 

Det her er ikke et par cykelsko, som du kan gå lange ture i. De har ingen beskyttelse til klamperne og er ganske glatte. Helhedsindtrykket af de her sko er, at de snarere er til dig som virkelig går op i at cykle end dig der kun cykler, når solen skinner.  

– Jeg er nybegynder til clipless-cykling og ville have sat pris på et par sko, der er lettere at gå i og er lidt løsere omkring tæerne, siger en testperson. 

RP300 LVG fra Shimano finder du .

DK_06.jpg

Mærke: Shimano

Model: M09 MTB

Normalpris: 849 kroner

Passer til: Terræn og landevej

Vurdering: Rammer plet både når det gælder komfort, design og funktion 

Testpanelet siger:

Hvis du kan lide en stram pasform er det her cykelskoen for dig. Skoene har ingen clips, hvilke dele af testpanelet ikke var vant til, men det var let at få skoene af og på.  

– Efter at have øvet i halvanden time på en parkeringsplads har jeg ikke anvendt andre sko. Jeg cyklede inde i byen næste dag og har cyklet hver dag siden, så vær ikke urolig hvis du ikke har prøvet sko uden clips før, siger en testperson. 

Skoene gav testpanelet et virkelig godt helhedsindtryk og blev hurtigt en stor favorit. Det eneste minus er mesh-stoffet på oversiden. 

– Når jeg cyklede i regn blev mine fødder våde, men det er næsten ikke en ulempe, efter som mesh-stoffet også giver dejlig med luft, når det ikke regner. Hvis det regner kan du putte et overtræk på dem, siger en person i testpanelet. 

Skoene er lette at gå med og rigtigt behagelige, selvom de er stivere end et par almindelige sko. Du kan have dem på en halv dag på arbejdet eller gå en kortere tur i dem uden problemer.  

– For mig har det været den perfekte sko at prøve uden clips, da den leverer varen både når det gælder komfort, design og funktion. 

Hvis du er blevet interesseret i et par M09 fra Shimano, finder du dem .  

LÆS MERE:  

LÆS MERE:  

 Tilbage

News Feed

My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

2 dagar sedan
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

5 dagar sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

09 aug 2019
blacc running

Test: Blaccs nye fjerlette løbekollektion

02 aug 2019
adidas ultimafusion female

Sådan vælger du den rette træningssko

31 jul 2019
Reebok löparskor

Test! Top 3 bedste løbesko fra Reebok

30 jul 2019
Magväskor

Trend: Mavetasken alle taler om

29 jul 2019
Trender

Følg med på trendsafari – her er sæsonens hotteste tøj

29 jul 2019
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons

Den ultimative guide: Det skal du tænke på, når du køber skaljakke til børnene

24 jul 2019
Sneakers på bröllop

Kan jeg have sneakers på til bryllup?

24 jul 2019
Fruktmönster

Derfor er frugtmønsteret det mest trendy på stranden

24 jul 2019
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

24 jul 2019
Metcon 5 vit rosa

Alt hvad du skal vide om den nye Nike Metcon 5

23 jul 2019
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

16 jul 2019
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen på Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
more news
My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

My Shelter er den seneste regnjakke fra Adidas og skal, præcis som navnet antyder, beskytte dig mod vind og vejr. Her er sport- og eventyrsfotografen Sophie Odelbergs mening om den nye jakke.

2 dagar sedan
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

Trailrunning er løb som sker off road, over stok og sten og ofte i en skov. Det anderledes miljø sætter dit udstyr på prøve - og her er hvad du skal huske på, når du køber trailsko.

5 dagar sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

Flere og flere blive bevidste om hvilke materialer der findes i regntøj, og er derfor interesserede i at købe giftfri tøj til deres børn. Det her skal du have i mente til efteråret, når du vælger regntøj til børnene!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

Det er ikke altid nemt at finde det rette tøj til skoleudflugterne. Vejret kan hurtigt slå om, den ene dag er det rigtig varmt og den næste dag føles det næsten som vinter. Vi har snakket med en børnetøjsekspert om, hvordan børnene holder sig varme og tørre i efterårsvejret!

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

Indendørsskoen Gel-Rocket 8 er som en raket på banen. Her fortæller vores sportsglade testpanel hvorfor netop denne sko er oplagt til volleyball og innebandy.

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hovedet, må man have i... Uret! Vores testpanel har udforsket alle finesserne i træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire. Her er dens præstation ved blandet andet løb, spinning og gymtræning.

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

Ikke alle sneakers kan tørres af med en fugtig klud. Pumas sneakersekspert forklarer, hvordan du bedst plejer det respektive materiale.

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

Blød camouflage malet med vandfarver til den modige, komplet sort til den tidløse atlet eller behagelig i jordnære toner - eksperterne forklarer, hvordan du rocker sæsonens hotteste træningstøj både i og udenfor gymmet!

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

Nu kan du snart oplade batterierne på dit smartwatch, mens du har det på. Garmins nye, opdaterede Fenix 6-serie med solceller i selve displayet er her!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

Årene har ikke gjort noget dårligt for Nano! Her er den niende version af Reeboks populære og mangfoldige CrossFit-sko.

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

En støddæmpning bestående af små kugler som former sig under foden og giver en unik pasform, lyder det fristende? Vores løbebegejstrede testpanel har løbet i den nye, hypede løbesko fra Nike - her er deres mening.

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test.

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

Høj talje, animalprint eller klassisk sorte? Vores testpanel har testet træningstights til damer fra Adidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

Dybe vandpytter og mudderpøle er ofte årsagen til at børn elsker efteråret. For forældrene derimod, ja det er ikke helt så sjovt. Sportamores lille testpanel har prøvet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlerne som er bedst i test!

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

Skal du købe nye træningssko? Her er herre- og damemodellerne som er bedst i test!

15 aug 2019