Test: Find den helt rette cykelsko

Vil du vide, hvilke sko som får dig til at suse frem på cyklen? Lad testpanelets vurderinger hjælpe dig når du står overfor valget af mærke og model. Her er cykelskoene, som er bedst i test 2017.

Hvorfor et par cykelsko? 

Fordelene ved et par cykelsko er mange. De har for eksempel en mere stabil sål som gør, at du kan cykle hurtigere og tilføje mere modstand, så at sæde- og baglårsmusklerne kommer til at arbejde rigtigt hårdt. Du vil også lave trækbevægelsen på en helt anden måde, hvilket giver et mere jævnt og finere flow i cyklingen. 

En cykelsko koster ofte lidt mere end almindelige træningssko, hvilket skyldes den relativt lange levetid. Eftersom de holder i så mange år er det også ekstra vigtigt at finde et par, som du føler dig tilfreds og bekvem med. Derfor skal man have styr på, hvordan skoen skal sidde - og selvfølgelig hvilken type af løbesko, som passer til dig. 

Hvilken cykelsko passer dig?

Det findes tre typer af cykelsko: Til spinning, landevejscykling eller mountainbike. De forskellige typer har stort set samme egenskaber, men mountainbikesko skal give et lidt bedre greb, når du står af cyklen. De har også en noget hårdere sål for at kunne tåle grus. 

Behøver du klamper og pedaler?

Du er nødt til at købe klamper (små metalstykker med greb), som du skruer fast på skoenes underside. Det er nemlig klamperne som gør, at skoene passer sammen med pedalerne på cykelen. Den type af pedaler, som bruges til spinning-sko, er SPD-pedaler. Derfor er du nødt til at købe klamper, som er tilpasset til denne type af pedaler. Når du køber en mountainbike skal du ofte købe pedaler separat, men det er samme type af pedaler som til spinning. 

Sko til landevejscykling har en monteringsmulighed for SPD-SL-system på ydersålen. De bruger istedet et trekantet greb som sættes fast under skoen. 

Alle cykelsko i den her test fungerer med SPD-klamper. Til Shimanos og Newlines modeller finder du de rette klamper .  

DK_02.jpg

Mærke: Newline

Model: Bike MTB Shoe

Normalpris: 799 kroner

Passer til: Mountainbike og spinning

Vurdering: Stabil spinning- og mountainbikesko

Testpanelet siger:

Et par mountainbike- og spinningsko der er gode til prisen. De fås i unisex-model og føles behagelige på foden. Pasformen er rigtig god og kan let justeres med de tre velcrobånd over vristen. 

– Skoen føles meget stabil og har en stiv sål, men var alligevel meget behagelig, siger en person i testpanelet der også kunne lide det flotte sort/rød design.

Det var let at montere klamperne og justere dem, så at de sad rigtigt, men et minus er, at skoene opleves som ganske glatte, når du ikke sidder på cyklen. Udover dette får skoene en stor tommelfinger op af testpanelet.  

Newline MTB Shoe finder du .

 DK_01.jpg

Mærke: Newline

Model: Bike Fitness Shoe

Normalpris: 499 kroner

Passer til: Spinning

Vurdering: Bred og prisvenlig spinningsko

Testpanelet siger: 

En bekvem spinningsko til både herrer og damer, der også passer godt til bredere fødder. Skoen har en medium stivhed og har en god åndbarhed takket være mesh-materialet på oversiden.  

– De tre velcrobånd gør det meget let at tage skoen af og på. De gør det desuden enkelt at justere størrelsen på skoen, så at den sidder perfekt, siger en testperson.  

Den bløde polstring beskytter hælen, og skoen føles behagelig under hele spinningspasset, hvilket blev værdsat. Testpanelet kunne også godt lide det sort/grå design. 

– Bike Fitness Shoe er en rigtig prisvenlig cykelsko til dem, der går til spinning et par gange om ugen, siger en testperson. 

Newline Bike Fitness Shoe finder du .  

DK_03.jpg

Mærke: Northwave

Model: MTB Katana SRS Lady

Normalpris: 1 155 kroner

Passer til: Spinning, terræn og landevejscykling

Vurdering: Allround-sko til brede fødder

Testpanelet siger:

Et par gode allround-cykelsko til damer i fin farve og design, men som ikke rigtigt giver nogen wow-effekt. De opleves som meget små i størrelsen og stramme over foden for dem med brede fødder. 

– Den her sko passer sikkert godt til smalle fødder, men jeg har ganske brede fødder, så den var lidt lille til mig, siger en testperson.

Sålen er forstærket med kulfiber og skal give en ekstra god kraftoverførsel under cyklingen, men det var der ingen som lagde mærke til i testpanelet. Skoene har en virkelig god åndbarhed, og du kan cykle i dem uden at blive for svedig og varm om fødderne. 

– Spænderne er lidt vanskelige første gang, men virker fint når du har forstået, hvordan de skal spændes, siger en kvinde i testpanelet.

MTB Katana SRS Lady finder du

  DK_04.jpg

Mærke: Northwave

Model: MTB Scream SRS

Normalpris: 1 155 kroner

Passer til: Landevej og terræn

Vurdering: Behagelig, dejlig ventilation og godt greb

Testpanelet siger:

Komforten er enorm god i de her cykelsko, de er både behagelige og ånder godt. De er egentligt beregnet til mountainbike og er ikke særligt gode til indendørsbrug. Det lidt voldsomme design bliver derfor et plus, mener testpanelet, fordi det sørger for, at du bliver set ude i trafikken. 

– De får et plus for de ekstra reflekser på hælen, siger en af mændene som har testet skoene. 

En anden positiv detalje er de to velcrobånd, som er lette at justere. Skoene giver et realtivt godt greb, selv i terræn, takket være gummiknopper på ydersålen.  

– Stivheden er i orden, og skoene er godt ventilerede. Jeg kunne dog godt have tænkt mig, at de var lidt lettere, siger en testperson. 

De opfattes som lidt små i størrelsen så vælg gerne den store, hvis du ligger mellem to størrelser. 

MTB Scream SRS fra Northwave finder du

 DK_05.jpg

Mærke: Shimano

Model: RP300 LVG

Normalpris: 849 kroner

Passer til: Spinning og landevejscykling 

Vurdering: Svale cykelsko der er små i størrelsen

Testpanelet siger:

Da det er en lædersko burde den blive varm og indelukket, efter man har cyklet lidt, men takket være ventilationshullerne på både over- og undersiden føles skoene relativt kølige. Disse ventilationshuller kan dog også gøre det lidt problematisk at cykle udendørs i regnvejr.  

– Skoene er små i størrelsen, hvilket desværre trækker lidt ned i min bedømmelse af skoene. Jeg ville gerne have byttet til en større størrelse, siger en testperson som syntes, at de fremfor alt føltes for lave over fodryggen. 

Det her er ikke et par cykelsko, som du kan gå lange ture i. De har ingen beskyttelse til klamperne og er ganske glatte. Helhedsindtrykket af de her sko er, at de snarere er til dig som virkelig går op i at cykle end dig der kun cykler, når solen skinner.  

– Jeg er nybegynder til clipless-cykling og ville have sat pris på et par sko, der er lettere at gå i og er lidt løsere omkring tæerne, siger en testperson. 

RP300 LVG fra Shimano finder du .

DK_06.jpg

Mærke: Shimano

Model: M09 MTB

Normalpris: 849 kroner

Passer til: Terræn og landevej

Vurdering: Rammer plet både når det gælder komfort, design og funktion 

Testpanelet siger:

Hvis du kan lide en stram pasform er det her cykelskoen for dig. Skoene har ingen clips, hvilke dele af testpanelet ikke var vant til, men det var let at få skoene af og på.  

– Efter at have øvet i halvanden time på en parkeringsplads har jeg ikke anvendt andre sko. Jeg cyklede inde i byen næste dag og har cyklet hver dag siden, så vær ikke urolig hvis du ikke har prøvet sko uden clips før, siger en testperson. 

Skoene gav testpanelet et virkelig godt helhedsindtryk og blev hurtigt en stor favorit. Det eneste minus er mesh-stoffet på oversiden. 

– Når jeg cyklede i regn blev mine fødder våde, men det er næsten ikke en ulempe, efter som mesh-stoffet også giver dejlig med luft, når det ikke regner. Hvis det regner kan du putte et overtræk på dem, siger en person i testpanelet. 

Skoene er lette at gå med og rigtigt behagelige, selvom de er stivere end et par almindelige sko. Du kan have dem på en halv dag på arbejdet eller gå en kortere tur i dem uden problemer.  

– For mig har det været den perfekte sko at prøve uden clips, da den leverer varen både når det gælder komfort, design og funktion. 

Hvis du er blevet interesseret i et par M09 fra Shimano, finder du dem .  

LÆS MERE:  

LÆS MERE:  

 Tilbage

News Feed

Header.png

Test: træningstights, du bare må have

1 dag sedan
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

3 dagar sedan
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

17 dec 2019
Nike Metcon

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

16 dec 2019
Handskar barn

Guide: Find de rigtige handsker til dit barn

16 dec 2019
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

12 dec 2019
ENG_W.png

Test af sæsonens bedste skijakker til hende

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Skredsikre vintersko med pigge

10 dec 2019
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

10 dec 2019
Icebug kängor och skor

Gå sikkert i pigsko fra Icebug

09 dec 2019
ENG_W.png

Vores pulsure som er bedst i test!

06 dec 2019
test tofflor header

Hyggelig test: Hjemmesko til hende og ham

04 dec 2019
header julbild

Sportamore julegavetips til hele familien

03 dec 2019
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug

Køb støvler i julegave - stor gaveguide

02 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du bruge rygbeskyttelse på pisterne

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

27 nov 2019
skidhandskar test header

Testpanel: Her er vinterens bedste skihandsker!

26 nov 2019
Adidas Ultraboost 20

Vi kigger på Adidas' nye Ultraboost 20

26 nov 2019
Header reflexplagg

TEST! 9 sæt løbetøj med reflekser

22 nov 2019
nike glam dunk group shot

Elsk 90'erne med Nike Icon Clash

21 nov 2019
Skidjacka

Guide: Find den rigtige skijakke

20 nov 2019
header.jpg

Test: Teddyfleece-jakker til kvinder og mænd

15 nov 2019
Test av goggles header

Skibrillerne som er bedst i test!

14 nov 2019
more news
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

Tights er tøj, der passer til alle former for træning: yoga, øvelser med høj intensitet, grupper og fitness. I denne test har testpanelet prøvet masser af tights for at vælge de bedste!

1 dag sedan
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

På tærsklen til 2020 har skofabrikanten Saucony nyheder om produktionen af stabile løbesko. Her er alt, hvad du har brug for at vide om den nye udvikling, og hvorfor du skal opdatere dig selv med det samme!

3 dagar sedan
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

Træningstasken er din trofaste ledsager ved træningen. Uanset hvad du søger, kan du finde finde den rette model i vores test af sæsonens hotteste tasker!

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

Klæd dig stilfuldt, behageligt og til en overkommelig pris med Frontier - det spritnye herretøjsmærke. Her fortæller produkteksperten alt, hvad du bør vide om sortimentet, stilinspiration og størrelser!

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

Matchende blødt tøj til afslapning i sofaen eller pænt tøj til hverdagsbrug? Uanset lejligheden, finder du noget smart og frem for alt behageligt fra det splinternye Sportamore-mærke - Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

Børn elsker leg og bevægelse, og det er rart at have det rigtige tøj til den aktivitet, dit barn vælger. Nu glæder Sportamore sig til at byde på et helt nyt brand til små piger og drenge, der elsker at dans og gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

Start det nye år med en "nytårsbombe"! Nu lancerer Nike en ny træningssko til dem, der elsker højintensiv gruppetræning: SuperRep. Læs videre for at få alt at vide om den nye supersko, og se hvad testpanelet, der har trænet i skoen, synes.

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

Ved at vaske funktionelt tøj korrekt reduceres risikoen for ildelugtende sved, og tøjet holder længere. Vi giver dig alle de råd, du har brug.

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

Hvis du er træt af vinteren og ser frem til forårets første løbeture, vil du helt sikkert have appetit på nye løbesko. Her er årets hotteste nyheder!

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

Fitness, løb eller smart mode - tights kan du ikke få nok af. Her er årets 10 modeller, der er de bedste i test!

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

Der er tendenser i alt, også i træningsverdenen. Hvad bliver ekstra hot at træne i 2020, og er der nogen form for træning, der vil aftage? Vi fik hjælp af personlig træner Eva Sjöholm, der kiggede ind i krystalkuglen...

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

Ultraboost er en succes-sko fra Adidas, der altid sælger godt år efter år. Nu er der kommet en ny version. Testpanelet har trænet i Ultraboost 20.

17 dec 2019
Nike Metcon

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

Med Nike's brede vifte af træningssko er det nemt at finde den rigtige model til dig og din træning. Vi guider dig til det rigtige valg!

16 dec 2019
Handskar barn

Guide: Find de rigtige handsker til dit barn

Fem fingre eller kun tommelfinger? Syntetisk eller uld? Eksperten fra handskemærket Hestra fortæller, hvad du skal overveje, når du køber nye handsker til dit barn.

16 dec 2019
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

Vi har modeller til pisten, freestyle-parken og freeride - her er sæsonens bedste skijakker til ham!

12 dec 2019