Test: Find den helt rette cykelsko

Vil du vide, hvilke sko som får dig til at suse frem på cyklen? Lad testpanelets vurderinger hjælpe dig når du står overfor valget af mærke og model. Her er cykelskoene, som er bedst i test 2017.

Hvorfor et par cykelsko? 

Fordelene ved et par cykelsko er mange. De har for eksempel en mere stabil sål som gør, at du kan cykle hurtigere og tilføje mere modstand, så at sæde- og baglårsmusklerne kommer til at arbejde rigtigt hårdt. Du vil også lave trækbevægelsen på en helt anden måde, hvilket giver et mere jævnt og finere flow i cyklingen. 

En cykelsko koster ofte lidt mere end almindelige træningssko, hvilket skyldes den relativt lange levetid. Eftersom de holder i så mange år er det også ekstra vigtigt at finde et par, som du føler dig tilfreds og bekvem med. Derfor skal man have styr på, hvordan skoen skal sidde - og selvfølgelig hvilken type af løbesko, som passer til dig. 

Hvilken cykelsko passer dig?

Det findes tre typer af cykelsko: Til spinning, landevejscykling eller mountainbike. De forskellige typer har stort set samme egenskaber, men mountainbikesko skal give et lidt bedre greb, når du står af cyklen. De har også en noget hårdere sål for at kunne tåle grus. 

Behøver du klamper og pedaler?

Du er nødt til at købe klamper (små metalstykker med greb), som du skruer fast på skoenes underside. Det er nemlig klamperne som gør, at skoene passer sammen med pedalerne på cykelen. Den type af pedaler, som bruges til spinning-sko, er SPD-pedaler. Derfor er du nødt til at købe klamper, som er tilpasset til denne type af pedaler. Når du køber en mountainbike skal du ofte købe pedaler separat, men det er samme type af pedaler som til spinning. 

Sko til landevejscykling har en monteringsmulighed for SPD-SL-system på ydersålen. De bruger istedet et trekantet greb som sættes fast under skoen. 

Alle cykelsko i den her test fungerer med SPD-klamper. Til Shimanos og Newlines modeller finder du de rette klamper .  

DK_02.jpg

Mærke: Newline

Model: Bike MTB Shoe

Normalpris: 799 kroner

Passer til: Mountainbike og spinning

Vurdering: Stabil spinning- og mountainbikesko

Testpanelet siger:

Et par mountainbike- og spinningsko der er gode til prisen. De fås i unisex-model og føles behagelige på foden. Pasformen er rigtig god og kan let justeres med de tre velcrobånd over vristen. 

– Skoen føles meget stabil og har en stiv sål, men var alligevel meget behagelig, siger en person i testpanelet der også kunne lide det flotte sort/rød design.

Det var let at montere klamperne og justere dem, så at de sad rigtigt, men et minus er, at skoene opleves som ganske glatte, når du ikke sidder på cyklen. Udover dette får skoene en stor tommelfinger op af testpanelet.  

Newline MTB Shoe finder du .

 DK_01.jpg

Mærke: Newline

Model: Bike Fitness Shoe

Normalpris: 499 kroner

Passer til: Spinning

Vurdering: Bred og prisvenlig spinningsko

Testpanelet siger: 

En bekvem spinningsko til både herrer og damer, der også passer godt til bredere fødder. Skoen har en medium stivhed og har en god åndbarhed takket være mesh-materialet på oversiden.  

– De tre velcrobånd gør det meget let at tage skoen af og på. De gør det desuden enkelt at justere størrelsen på skoen, så at den sidder perfekt, siger en testperson.  

Den bløde polstring beskytter hælen, og skoen føles behagelig under hele spinningspasset, hvilket blev værdsat. Testpanelet kunne også godt lide det sort/grå design. 

– Bike Fitness Shoe er en rigtig prisvenlig cykelsko til dem, der går til spinning et par gange om ugen, siger en testperson. 

Newline Bike Fitness Shoe finder du .  

DK_03.jpg

Mærke: Northwave

Model: MTB Katana SRS Lady

Normalpris: 1 155 kroner

Passer til: Spinning, terræn og landevejscykling

Vurdering: Allround-sko til brede fødder

Testpanelet siger:

Et par gode allround-cykelsko til damer i fin farve og design, men som ikke rigtigt giver nogen wow-effekt. De opleves som meget små i størrelsen og stramme over foden for dem med brede fødder. 

– Den her sko passer sikkert godt til smalle fødder, men jeg har ganske brede fødder, så den var lidt lille til mig, siger en testperson.

Sålen er forstærket med kulfiber og skal give en ekstra god kraftoverførsel under cyklingen, men det var der ingen som lagde mærke til i testpanelet. Skoene har en virkelig god åndbarhed, og du kan cykle i dem uden at blive for svedig og varm om fødderne. 

– Spænderne er lidt vanskelige første gang, men virker fint når du har forstået, hvordan de skal spændes, siger en kvinde i testpanelet.

MTB Katana SRS Lady finder du

  DK_04.jpg

Mærke: Northwave

Model: MTB Scream SRS

Normalpris: 1 155 kroner

Passer til: Landevej og terræn

Vurdering: Behagelig, dejlig ventilation og godt greb

Testpanelet siger:

Komforten er enorm god i de her cykelsko, de er både behagelige og ånder godt. De er egentligt beregnet til mountainbike og er ikke særligt gode til indendørsbrug. Det lidt voldsomme design bliver derfor et plus, mener testpanelet, fordi det sørger for, at du bliver set ude i trafikken. 

– De får et plus for de ekstra reflekser på hælen, siger en af mændene som har testet skoene. 

En anden positiv detalje er de to velcrobånd, som er lette at justere. Skoene giver et realtivt godt greb, selv i terræn, takket være gummiknopper på ydersålen.  

– Stivheden er i orden, og skoene er godt ventilerede. Jeg kunne dog godt have tænkt mig, at de var lidt lettere, siger en testperson. 

De opfattes som lidt små i størrelsen så vælg gerne den store, hvis du ligger mellem to størrelser. 

MTB Scream SRS fra Northwave finder du

 DK_05.jpg

Mærke: Shimano

Model: RP300 LVG

Normalpris: 849 kroner

Passer til: Spinning og landevejscykling 

Vurdering: Svale cykelsko der er små i størrelsen

Testpanelet siger:

Da det er en lædersko burde den blive varm og indelukket, efter man har cyklet lidt, men takket være ventilationshullerne på både over- og undersiden føles skoene relativt kølige. Disse ventilationshuller kan dog også gøre det lidt problematisk at cykle udendørs i regnvejr.  

– Skoene er små i størrelsen, hvilket desværre trækker lidt ned i min bedømmelse af skoene. Jeg ville gerne have byttet til en større størrelse, siger en testperson som syntes, at de fremfor alt føltes for lave over fodryggen. 

Det her er ikke et par cykelsko, som du kan gå lange ture i. De har ingen beskyttelse til klamperne og er ganske glatte. Helhedsindtrykket af de her sko er, at de snarere er til dig som virkelig går op i at cykle end dig der kun cykler, når solen skinner.  

– Jeg er nybegynder til clipless-cykling og ville have sat pris på et par sko, der er lettere at gå i og er lidt løsere omkring tæerne, siger en testperson. 

RP300 LVG fra Shimano finder du .

DK_06.jpg

Mærke: Shimano

Model: M09 MTB

Normalpris: 849 kroner

Passer til: Terræn og landevej

Vurdering: Rammer plet både når det gælder komfort, design og funktion 

Testpanelet siger:

Hvis du kan lide en stram pasform er det her cykelskoen for dig. Skoene har ingen clips, hvilke dele af testpanelet ikke var vant til, men det var let at få skoene af og på.  

– Efter at have øvet i halvanden time på en parkeringsplads har jeg ikke anvendt andre sko. Jeg cyklede inde i byen næste dag og har cyklet hver dag siden, så vær ikke urolig hvis du ikke har prøvet sko uden clips før, siger en testperson. 

Skoene gav testpanelet et virkelig godt helhedsindtryk og blev hurtigt en stor favorit. Det eneste minus er mesh-stoffet på oversiden. 

– Når jeg cyklede i regn blev mine fødder våde, men det er næsten ikke en ulempe, efter som mesh-stoffet også giver dejlig med luft, når det ikke regner. Hvis det regner kan du putte et overtræk på dem, siger en person i testpanelet. 

Skoene er lette at gå med og rigtigt behagelige, selvom de er stivere end et par almindelige sko. Du kan have dem på en halv dag på arbejdet eller gå en kortere tur i dem uden problemer.  

– For mig har det været den perfekte sko at prøve uden clips, da den leverer varen både når det gælder komfort, design og funktion. 

Hvis du er blevet interesseret i et par M09 fra Shimano, finder du dem .  

LÆS MERE:  

LÆS MERE:  

 Tilbage

News Feed

ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

3 dagar sedan
ENG_W.png

Test af sæsonens bedste skijakker til hende

3 dagar sedan
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Skredsikre vintersko med pigge

5 dagar sedan
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

5 dagar sedan
Icebug kängor och skor

Gå sikkert i pigsko fra Icebug

6 dagar sedan
ENG_W.png

Fantastisk test af motionsur!

06 dec 2019
test tofflor header

Hyggelig test: Hjemmesko til hende og ham

04 dec 2019
header julbild

Sportamore julegavetips til hele familien

03 dec 2019
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug

Køb støvler i julegave - stor gaveguide

02 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du have rygbeskyttelse i skiløjpen

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

27 nov 2019
skidhandskar test header

Testpanel: Her er vinterens bedste skihandsker!

26 nov 2019
Adidas Ultraboost 20

Vi kigger på Adidas' nye Ultraboost 20

26 nov 2019
Header reflexplagg

TEST! 9 sæt løbetøj med reflekser

22 nov 2019
nike glam dunk group shot

Elsk 90'erne med Nike Icon Clash

21 nov 2019
Skidjacka

Guide: Find den rigtige skijakke

20 nov 2019
header.jpg

Test: Teddyfleece-jakker til kvinder og mænd

15 nov 2019
Test av goggles header

Skibrillerne som er bedst i test!

14 nov 2019
Alpint trend skidkläder

Trendspotting: Her er sæsonens skiløbstendenser

13 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

07 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker til mænd og kvinder

07 nov 2019
K2 intervju header

Stor guide: Sådan skal dit skiudstyr sidde

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbetights til kvinder og mænd

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

25 oct 2019
more news
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

Vi har modeller til pisten, freestyle-parken og freeride - her er sæsonens bedste skijakker til ham!

3 dagar sedan
ENG_W.png

Test af sæsonens bedste skijakker til hende

Polstret skijakke til pisten eller en shelljakke til freerideren? Vi har testet sæsonens skijakker til hende. Her er alt, du skal vide om modellerne!

3 dagar sedan
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Skredsikre vintersko med pigge

Du behøver ikke at skulle liste hen ad de glatte gader, bare fordi det er vinter - skaf derfor et par robuste og skredsikre vandresko! Vi har testet de bedste modeller, og her er det skredsikre resultat.

5 dagar sedan
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

Icebug er kendt for sine yderst velpræsterende trailsko. Derfor er det ikke underligt, at deres vinterløbesko også imponerer. Sportamores testpanel har løbet i de fire hotteste modeller til kvinder og mænd.

5 dagar sedan
Icebug kängor och skor

Gå sikkert i pigsko fra Icebug

Icebug er verdensberømt for sko med et sikkert greb. Her er alt hvad du bør vide om firmaets skridsikre vinterstøvler og -sko!

6 dagar sedan
ENG_W.png

Fantastisk test af motionsur!

Ville det ikke være dejligt at have sin egen, bærbare personlige træner, der følger med dig hele tiden - fra træningscenteret til turen til bussen? Med et træningsur på din arm er dette præcis, hvad du får! Her har vores testere prøvet træningsure fra Garmin, Suunto og Polar.

06 dec 2019
test tofflor header

Hyggelig test: Hjemmesko til hende og ham

Er der noget bedre end at stikke de forfrosne fødder i et par fluffy hjemmesko, når det er koldt udenfor? Næppe! Vores hyggelige testpanel har testet de bedste hjemmesko i sæsonen - og nydt det i fulde drag. Her er hvad, de synes om modellerne!

04 dec 2019
header julbild

Sportamore julegavetips til hele familien

Julemanden letter snart fra Nordpolen med sine rensdyr for at rejse land og kongerige rundt for at lægge gaver under juletræet. Ved du ikke helt, hvad du skal købe endnu? Bare rolig, vi har fikset en helt julegavevejledning til dig, hvor du finder masservis af julegavetips og -ideer.

03 dec 2019
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

At være synlig i den mørke tid er en vigtig detalje. Men du behøver ikke gå på kompromis med stilen. Stylist Isabelle Håwi ved, hvordan man kombinerer sikkerhed og et trendy look!

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug

Køb støvler i julegave - stor gaveguide

Ved du ikke, hvad du skal købe til mor, far, søskende eller kæreste i julegave? Frygt ikke - vi har en god ide! Køb et par vinterstøvler, både værdsat og varmende! Kan det blive bedre end det?

02 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du have rygbeskyttelse i skiløjpen

Et bagcover er en smart sikkerhedsinvestering, når man løber på ski eller snowboarding. Tænk over dette, før du strejker.

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

Stop ikke med at løbe udenfor bare fordi det bliver glat og snedækket. Køb en løbesko med knopper, så du kan løbe sikkert, indtil foråret ankommer med bedre vejr.

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

Under Black Friday Week er det næsten umuligt ikke at lave en virkelig god deal. Men de her 11 produkter hapser vi yderst gerne først (inden det er for sent).

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

I dag har Sportamore 30% rabat på jakker og støvler! Har du svært ved at vælge hvilket kup, du skal lægge i indkøbskurven? Her er vores 9 favoritter!

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

På årets største shoppingdag finder vi alle godbidderne frem. Her er 8 gode fund, som du kan klikke hjem på Black Friday 2019.

27 nov 2019