kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test. 

Det allervigtigste at tænke på, når du køber kompressionsstrømper, er størrelsen. En kompressionsstrømpe må bestemt ikke sidde for løst - da mister du pointen med dem. Med den rette størrelse kan en god kompressionsstrømpe derimod hjælpe dig med at komme hurtigere ovenpå igen. De kan også lindre muskelstivhed og øge blodstrømningen. Sportamores rutinerede testpanel har løbet i fem af sæsonens bedste kompressionsstrømper, og her er deres mening om størrelse, kompressionsgraden og ventilationsevnen! Alle strømperne er unisex og fungerer ligeså godt til både dame og herre. 

,

seger compression

Vejledende pris: 229 kroner.

Størrelse: Ligesom med normale strømper så kommer kompressionsstrømperne fra Seger med et stor udvalg af størrelser (eksempelvis 43 til 45). Hvis du ligger mellem to størrelser, bør du vælge den mindste model. En kompressionsstrømpe skal sidde tight, og da Running Mid Compression er lidt store i størrelsen, kan det være en god ide at kigge lidt ekstra på størrelsesguiden. 

Højde: Det her er en høj kompressionsstrømpe som går hele vejen op ad lægmusklen. Sørg derfor at have den rette størrelse i dine løbesko, så det ikke bliver for trangt med pladsen. 

Tykkelse: Running Mid Compression er en anelse tykkere end mange andre kompressionsstrømper. Sørg derfor at have den rette størrelse i dine løbesko, så det ikke bliver for småt med pladsen. 

Temperatur & fugttransport: Temperaturmæssigt præsterede de her kompressionsstrømper virkelig godt. Ved tæer og hæl findes der luftige paneler som ventilerer og holder dig kølig, når du løber. 

Komfort: Omkring lægmusklerne sidder Running Mid Compression tight og giver en spændstig følelse. Sammen med de værdsatte ventiler får de her strømper gode point for komforten, men til trods for dette klarer den her model sig skidt i testen, hvis man sammenligner med hele to andre par som hiver fulde point hjem for bekvemmelighed. 

Kompression: Blandt strømperne i den her genre er modellen fra Seger en slags gylden mellemvej, som ikke er noget ekstremt tilfælde i nogen retning. De komprimerer præcis som de skal, men heller ikke så meget mere end det. 

Opsummering: Running Mid Compression fra Seger er et værdsat valg som giver dig lidt ekstra tryk i skridtet under de svedige løbepas. Takket være smarte paneler ved tå og hæl ventilerer strømpen godt, trods et relativt tyk stof. Running Mid Compression bliver aldrig for varme og det bløde materiale transporterer fugten væk så du slipper for at gå gnavesår. Testpanelet vil desuden gerne uddele et ekstra plus for strømpen bliver smallere lige over anklen. Denne lille finesse gør, at strømperne får en god pasform og sidder som de skal, når du løber.

,

adidas compression

Vejledende pris: 199 kroner. 

Størrelse: OTC Compression Sock er lidt store i størrelse som Running Mid Compression herover. Vælg den størrelse du plejer at have. Hvis du balancerer mellem to størrelser, så anbefaler testpanelet at du klikker den mindre størrelse hjem. 

Højde: Det her er et par middelhøje kompressionsstrømper som dækker hele lægmusklen. Du som er middelhøj behøver ikke at bekymre dig over at skulle folde dem ned. 

Tykkelse: Stoffet i de her strømper fra Adidas er virkelig tykt og helt klart det tykkeste i testen. Hvis du er en af mange, som forsøger at undgå at få benhindeinflammation, er de her perfekte. Det lille ekstra varme som OTC Compression Sock giver kan gøre meget for at du skal komme igang på den rette måde!

Temperatur & fugttransport: I starten giver stoffets tykkelse lidt ekstra varme, men når du er kommet godt igang er det ikke noget som man lægger mærke til. I stedet holder de en god temperatur og transporterer fugten væk præcis som de skal, så du slipper for at få gnavesår. 

Komfort: Materialet har en god kvalitet med disse kompressionsstrømper, derudover det ånder de godt, er tørre efter løbningen samt er virkelig bløde og skønne. For de egenskaber får de faktisk hele 10 point ud af 10 mulige. 

Kompression: Adidas-parret her giver middelhård kompression, hvilket er behageligt på den måde at de ikke stopper blodet, men det er heller ikke sådan at de sidder for løst og dermed mister deres funktion. 

Opsummering: I sit design minder OTC Compression Sock fra Adidas meget om normale fodboldstrømper - uanset hvilket ungdomshold du spillede på, så ringer der i hvert fald en klokke ved den beskrivelse. Udover det så kan de heller ikke fås i andre farver end sort og hvid, hvilket føles en smule fantasiløst af Adidas. Fugttransporten og materialets ventilationsevne er de bedste egenskaber, men også den behagelige kompression er et plus. Det er her en ganske tilpas kompressionsstrømpe som passer til dig der måske endnu ikke har testet af løbe i kompressionsstrømper.

,

compression superoir

Vejledende pris: 279 kroner. 

Størrelse: Den første kompressionsstrømpe fra Gococo i den her test er true to size, så du kan uden problemer købe den størrelse du plejer at have. 

Højde: Compression Superior er ret så høje og strækker sig derfor så langt op ad lægmusklerne, at du desværre kan komme til at få et problem, hvis du er under middelhøjde. I så fald kan det måske være en god ide at kigge på en anden strømpe, men hvis du er over middelhøj er det her det rette valg til dig. 

Tykkelse: Kompressionsstrømperne fra Gococo er betydelig tyndere end dem herover, hvilket testpanelet synes om. På sin vis slipper du for at bekymre dig over, om du får plads til strømperne i skoene eller ej. 

Temperatur & fugttransport: Takket være det minimalistiske materiale så holder de her strømper dig både kølig og frisk, uanset hvor intensiv din løberunde bliver. 

Komfort: Fulde point! En strømpe kan ikke blive bedre end den er her. Da de både ventilerer godt, holder dine fødder tørre og sidder som smurt, så er Compression Superior superskønne. Materialet er desuden både blødt og fleksibelt. 

Kompression: Disse er de strømper i testen med den største kompression, perfekte til dig som måske har problemer med stigninger, forstrækninger eller andre over belastningsskader. Med Compression Superior får du nøjagtig den støtte, som du vil have. 

Opsummering: Testpanelet har kun gode ting at sige om de her kompressionsstrømper. De er gode, både når det kommer til kompressionen og generelt er skønne som strømper. De sidder godt til omkring foden og holder lægmusklerne i et jerngreb, når du løber. Ved strømperne top findes små silikoneruder som gør, at de sidder præcis som de skal - udover det er materialet ellers lækkert og skønt. At Compression Superior fra Gococo kommer i hele 5 forskellige farver skader da heller ikke. Trods en relativ høj prislap så er de hver en krone værd. Hvis du tidligere har testet en model med mindre kompression, så er det her det helt naturlige næste skridt.

,

craft compression

Vejledende pris: 209 kroner. 

Størrelse: De her strømper fra Craft er ligesom Running Mid Compression fra Seger en anelse stor i størrelsen, så tvivler du mellem to størrelser, bør du vælge den mindre. 

Højde: Compressions Sock sidder høj oppe på din lægmuskel netop som de skal, lige under knæet på dig som er middelhøj.

Tykkelse: Kompressionsstrømperne er lavet i et tyndt materiale som minder meget om det, som Gococo har anvendt. Det er skønt, hvis det værste du ved er, når strømperne koger i skoene. 

Temperatur & fugttransport: På grund af materialets tyndhed, så er det her også et par ret så kølige strømper, og da stoffet desuden sørger for at dine fødder holdes tørre, så får Compression Sock fra Craft høje point. 

Komfort: Når det kommer til komforten, så får Craft modellen næsten lige så gode karakterer som Gococo, men kun næsten. Strømperne sidder fast når du løber og giver ingen gnavesår. De savner derimod de små silikonedutter som Gococo stolt kan vise frem, hvilket gør at de ikke helt når op på Compressions Superiors niveau. 

Kompression: Det her er ikke den strømpe du skal købe, hvis du har direkte problemer med lægmusklerne. Der er ikke supermeget kompression i modellen fra Craft, som kun får 5 point for det. De gør sig derimod bedre til en stillesiddende dag på kontoret eller til lange flyrejser. 

Opsummering: For enkelte i testpanelet var det her som at finde en ny kærlighed, men andre gerne have set lidt mere kompression. Compression Sock fra Craft er stort set superskøn og funktionsmaterialet som de lavet i gør det også godt. Ingenting gnaver, de sidder hvor de skal og samtidig føler du dig hverken fugtig eller for varm - heller ikke under de svedige intervalpas. Også det her er en god strømpe til dig som ikke har testet disse før. 

,

Gococo compression calf sleeves

Vejledende pris: 219 kroner. 

Størrelse: De her kompressionsstrømper er også en anelse store i størrelsen, det syntes også de testdeltagere som ligger i overkanten af størrelsesskalen. Klik derfor på en størrelse mindre end hvad du plejer at bruge.

Højde: Til forskel fra de to foregående strømper, så er Compression fra Gococo ikke særskilt høje, nærmere i stil med OTC Compression Sock fra Adidas. Hvis du er over middelhøj, kan det være en god ide at vælge et andet mærke. 

Tykkelse: Trods at materialet både i den tidligere Gococo-strømpe og strømpen fra Craft var relative tynde i det, er den her model lige en tand tyndere.

Temperatur & fugttransport: Strømpen fra Gococo har værdsatte paneler af mesh på både undersiden samt siderne af foden. Det gør at den holder dig behageligt kølig og skåner dig fra fugten. 

Komfort: Trods at de er en anelse store i størrelsen, så sidder de lige præcis som de skal, når du finder det rette par, og meshpanelerne modvirker gnavesår fra overdreven fugt på en effektiv måde. Da materialet desuden føles blødt og let mod huden, uddeles der en stærk 9'er for komforten. 

Kompression: Compression fra Gococo komprimerer cirka lige så meget som strømperne fra Craft gør. Det er en anelse for lidt, ifølge visse i testpanelet, mens andre er helt tilfredse.

Opsummering: I den her testgruppe er det de sidste to par som komprimerer allermindst. Trods det, så er kompressionen så tilpas god at Compression fra Gococo giver en værdsat hjælp i løbeskridtet, når du træner. Compression gør det også godt til en normal arbejdsdag hvor du er stillesiddende samt dagen efter et træningspas. Testpanelet vil også gerne gøre opmærksom på, at der findes  mange forskellige valgmuligheder når det kommer til farven med disse strømper fra Gococo. Uanset om du vil stikke lidt ud på løbeturen eller hellere smelte ind i omgivelserne, så findes der helt sikkert et par som passer til dig og din stil. 

LÆS MERE:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

Test sport-bh.png

BEDST I TEST! Sportsbh'er 2020

6 dagar sedan
Clifton 7

Test: Så god er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn

Endelig! Her er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

22 jul 2020
Test Birkenstock

Hvilke Birkenstock-hjemmesko er bedst i test?

21 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så god er den nye Gel-Kayano 27 fra Asics

21 jul 2020
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

20 jul 2020
Axion tennis

Axions nye kollektion til tennis og padel

20 jul 2020
Test Better Bodies tights

3 træningstights fra Better Bodies som er bedst i test

15 jul 2020
Skolstart Hummel

Tjekliste før skolestarten begynder

14 jul 2020
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

14 jul 2020
adidas

Guide: Find de rette løbesko fra Adidas

13 jul 2020
Saucony Triumph 18

Derfor skal du løbe i den nye Triumph 18 fra Saucony

10 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png

9 løbesko til mænd som er bedst i test 2020

08 jul 2020
Test löparskor dam

STOR TEST: De bedste løbesko til kvinder i 2020

08 jul 2020
jenny freed

Ekspertips: Husk dette, når du køber en ny sportsbh

06 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27

Den bedste pronationssko fra Asics: Den nye GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header

Test: Så god er den nye Nike Free Metcon 3 træningssko

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til kvinder og mænd

24 jun 2020
Adidas supernova header

Adidas Supernova: overkommelig løbesko med høj kvalitet

22 jun 2020
charlotte och pär header

Test: De top 3 bedste løbesko fra Asics

17 jun 2020
sandaler header

Sommertest: Trendy sandaler til hende 2020

17 jun 2020
Herr - Header.jpg

Bedst i test: Trendy sandaler til mænd

17 jun 2020
Test bikini

Test: Find den rigtige bikini til din kropstype

09 jun 2020
daddräkt simning

Test: Badedragter til træne- og konkurrencesvømning

09 jun 2020
Birkenstock

Sæsonens sandaltendenser fra Birkenstock

08 jun 2020
Birkenstock

Kan jeg vaske mine sandaler i maskinen?

08 jun 2020
ub primeblue

Her er Adidas Ultraboost i genanvendt plast!

08 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbetrøjer til mænd 2020

05 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbesko til salg - med topkarakter!

04 jun 2020
pegasus 37

Test: Så god er den nye Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg

Stor test af træningstoppe

04 jun 2020
Badbyxor badshorts

Sommerens 9 hotteste badeshorts

04 jun 2020
Header.jpg

Vandtæt test: UV-beskyttende dragter til børn

02 jun 2020
Sommarrea barn

De bedste fund til børnene fra sommerens udsalg

01 jun 2020
Sommarrea herr

Til ham: Find tøj, sko og udstyr med vores sommersalg

01 jun 2020
Sommarrea dam

Til hende: Tøj og sko fra vores store sommerudsalg

01 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg

Maksimer tempoet med Saucony's nye løbesko Endorphin Pro

01 jun 2020
nike pegasus 37 header

Max behagelig dæmpning i den nye Nike Pegasus 37

30 may 2020
löparshorts header

Vores bedste løbeshorts til ham og hende

28 may 2020
Test tenniskjol

5 tennisnederdele som er bedst i test 2020

28 may 2020
more news
Test sport-bh.png

BEDST I TEST! Sportsbh'er 2020

Til store og små bryster, med eller uden justerbare stropper og spænder. Læs alt om sæsonens sportsbh'er, der er bedst i test!

6 dagar sedan
Clifton 7

Test: Så god er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

"Jøsses, hvilken kraft", udbryder en testdeltager. Den nye Clifton 7 fra Hoka One One bliver hurtigt en favorit hos både mandlige og kvindelige løbere. Læs testen, så forstår du hvorfor!

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn

Endelig! Her er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

Endnu smukkere, endnu lettere. Nu er den bedst sælgende løbesko Clifton fra Hoka One One frigivet i en opdateret version.

22 jul 2020
Test Birkenstock

Hvilke Birkenstock-hjemmesko er bedst i test?

Det er på høje tid at teste hvilke sandaler fra Birkenstock, der er dine favoritter. Vores testpanel har sat de tre mest populære Arizona-modeller på prøve - her er sandalen, der er den bedste i test!

21 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så god er den nye Gel-Kayano 27 fra Asics

Asics populære, stabile løbesko er kommet i en ny udgave. Vi har testet Gel-Kayano 27!

21 jul 2020
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

Let at tage af og på, utrolig behagelig og næsten umuligt at gå i stykker - her er alle børns drømmesko fra Nike!

20 jul 2020
Axion tennis

Axions nye kollektion til tennis og padel

Tennistights med lommer plads til bolde og padelshorts til kvinder. Her er Axions nye kollektion til ketsjersportsgrene!

20 jul 2020
Test Better Bodies tights

3 træningstights fra Better Bodies som er bedst i test

Et par træningstights skal følge kroppen, sidde behageligt og frem for alt være squatvenlige. Vi sætter sæsonens favoritter fra Better Bodies på prøve.

15 jul 2020
Skolstart Hummel

Tjekliste før skolestarten begynder

Sommerferien er ved at nå sin ende, og skolestart truer for de små. Her er listen over alt, hvad børnene skal have i garderoben, ud over deres sædvanlige tøj og sko, inden det nye skoleår. Print den ud og kryds af.

14 jul 2020
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

Skal dit barn starte i børnehave? Der opstår mange spørgsmål angående hvad dit barn har brug for, når han eller hun starter i børnehave. Vi har lavet en checkliste som du kan kigge på, når tiden er inde.

14 jul 2020
adidas

Guide: Find de rette løbesko fra Adidas

Maksimér løbeoplevelsen med den helt rigtige løbesko! Værsgo, her er en guide som hjælper dig med finde netop den model fra Adidas store løbeskossortiment, som passer til dig.

13 jul 2020
Saucony Triumph 18

Derfor skal du løbe i den nye Triumph 18 fra Saucony

Stødabsorberende mellemsål, stram hælkappe og en berusende løbefornemmelse - her er grundene til, at du skal løbe i den nye ny løbesko Triumph 18 fra Saucony.

10 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png

9 løbesko til mænd som er bedst i test 2020

Sæsonens løbesko er her! Vores testpanel har kørt i modeller til intervaller, løb og lange afstande. Her er løbeskoene til ham, der er bedst i test!

08 jul 2020
Test löparskor dam

STOR TEST: De bedste løbesko til kvinder i 2020

Hvilke løbesko skal jeg have? Det spørgsmål stiller de fleste sig selv, inden sommerens løbesæson for alvor sparkes igang. Vores testpanel har gjort halvdelen af arbejdet for dig - her er de løbesko som er sæsonens bedste i test!

08 jul 2020
jenny freed

Ekspertips: Husk dette, når du køber en ny sportsbh

Det kan være en jungle at navigere rundt i, når man skal vælge den helt rette sportsbh, ikke? Den lingeriuddannede Jenny Svedberg Freéd står klar til at hjælpe dig!

06 jul 2020