kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test. 

Det allervigtigste at tænke på, når du køber kompressionsstrømper, er størrelsen. En kompressionsstrømpe må bestemt ikke sidde for løst - da mister du pointen med dem. Med den rette størrelse kan en god kompressionsstrømpe derimod hjælpe dig med at komme hurtigere ovenpå igen. De kan også lindre muskelstivhed og øge blodstrømningen. Sportamores rutinerede testpanel har løbet i fem af sæsonens bedste kompressionsstrømper, og her er deres mening om størrelse, kompressionsgraden og ventilationsevnen! Alle strømperne er unisex og fungerer ligeså godt til både dame og herre. 

,

seger compression

Vejledende pris: 229 kroner.

Størrelse: Ligesom med normale strømper så kommer kompressionsstrømperne fra Seger med et stor udvalg af størrelser (eksempelvis 43 til 45). Hvis du ligger mellem to størrelser, bør du vælge den mindste model. En kompressionsstrømpe skal sidde tight, og da Running Mid Compression er lidt store i størrelsen, kan det være en god ide at kigge lidt ekstra på størrelsesguiden. 

Højde: Det her er en høj kompressionsstrømpe som går hele vejen op ad lægmusklen. Sørg derfor at have den rette størrelse i dine løbesko, så det ikke bliver for trangt med pladsen. 

Tykkelse: Running Mid Compression er en anelse tykkere end mange andre kompressionsstrømper. Sørg derfor at have den rette størrelse i dine løbesko, så det ikke bliver for småt med pladsen. 

Temperatur & fugttransport: Temperaturmæssigt præsterede de her kompressionsstrømper virkelig godt. Ved tæer og hæl findes der luftige paneler som ventilerer og holder dig kølig, når du løber. 

Komfort: Omkring lægmusklerne sidder Running Mid Compression tight og giver en spændstig følelse. Sammen med de værdsatte ventiler får de her strømper gode point for komforten, men til trods for dette klarer den her model sig skidt i testen, hvis man sammenligner med hele to andre par som hiver fulde point hjem for bekvemmelighed. 

Kompression: Blandt strømperne i den her genre er modellen fra Seger en slags gylden mellemvej, som ikke er noget ekstremt tilfælde i nogen retning. De komprimerer præcis som de skal, men heller ikke så meget mere end det. 

Opsummering: Running Mid Compression fra Seger er et værdsat valg som giver dig lidt ekstra tryk i skridtet under de svedige løbepas. Takket være smarte paneler ved tå og hæl ventilerer strømpen godt, trods et relativt tyk stof. Running Mid Compression bliver aldrig for varme og det bløde materiale transporterer fugten væk så du slipper for at gå gnavesår. Testpanelet vil desuden gerne uddele et ekstra plus for strømpen bliver smallere lige over anklen. Denne lille finesse gør, at strømperne får en god pasform og sidder som de skal, når du løber.

,

adidas compression

Vejledende pris: 199 kroner. 

Størrelse: OTC Compression Sock er lidt store i størrelse som Running Mid Compression herover. Vælg den størrelse du plejer at have. Hvis du balancerer mellem to størrelser, så anbefaler testpanelet at du klikker den mindre størrelse hjem. 

Højde: Det her er et par middelhøje kompressionsstrømper som dækker hele lægmusklen. Du som er middelhøj behøver ikke at bekymre dig over at skulle folde dem ned. 

Tykkelse: Stoffet i de her strømper fra Adidas er virkelig tykt og helt klart det tykkeste i testen. Hvis du er en af mange, som forsøger at undgå at få benhindeinflammation, er de her perfekte. Det lille ekstra varme som OTC Compression Sock giver kan gøre meget for at du skal komme igang på den rette måde!

Temperatur & fugttransport: I starten giver stoffets tykkelse lidt ekstra varme, men når du er kommet godt igang er det ikke noget som man lægger mærke til. I stedet holder de en god temperatur og transporterer fugten væk præcis som de skal, så du slipper for at få gnavesår. 

Komfort: Materialet har en god kvalitet med disse kompressionsstrømper, derudover det ånder de godt, er tørre efter løbningen samt er virkelig bløde og skønne. For de egenskaber får de faktisk hele 10 point ud af 10 mulige. 

Kompression: Adidas-parret her giver middelhård kompression, hvilket er behageligt på den måde at de ikke stopper blodet, men det er heller ikke sådan at de sidder for løst og dermed mister deres funktion. 

Opsummering: I sit design minder OTC Compression Sock fra Adidas meget om normale fodboldstrømper - uanset hvilket ungdomshold du spillede på, så ringer der i hvert fald en klokke ved den beskrivelse. Udover det så kan de heller ikke fås i andre farver end sort og hvid, hvilket føles en smule fantasiløst af Adidas. Fugttransporten og materialets ventilationsevne er de bedste egenskaber, men også den behagelige kompression er et plus. Det er her en ganske tilpas kompressionsstrømpe som passer til dig der måske endnu ikke har testet af løbe i kompressionsstrømper.

,

compression superoir

Vejledende pris: 279 kroner. 

Størrelse: Den første kompressionsstrømpe fra Gococo i den her test er true to size, så du kan uden problemer købe den størrelse du plejer at have. 

Højde: Compression Superior er ret så høje og strækker sig derfor så langt op ad lægmusklerne, at du desværre kan komme til at få et problem, hvis du er under middelhøjde. I så fald kan det måske være en god ide at kigge på en anden strømpe, men hvis du er over middelhøj er det her det rette valg til dig. 

Tykkelse: Kompressionsstrømperne fra Gococo er betydelig tyndere end dem herover, hvilket testpanelet synes om. På sin vis slipper du for at bekymre dig over, om du får plads til strømperne i skoene eller ej. 

Temperatur & fugttransport: Takket være det minimalistiske materiale så holder de her strømper dig både kølig og frisk, uanset hvor intensiv din løberunde bliver. 

Komfort: Fulde point! En strømpe kan ikke blive bedre end den er her. Da de både ventilerer godt, holder dine fødder tørre og sidder som smurt, så er Compression Superior superskønne. Materialet er desuden både blødt og fleksibelt. 

Kompression: Disse er de strømper i testen med den største kompression, perfekte til dig som måske har problemer med stigninger, forstrækninger eller andre over belastningsskader. Med Compression Superior får du nøjagtig den støtte, som du vil have. 

Opsummering: Testpanelet har kun gode ting at sige om de her kompressionsstrømper. De er gode, både når det kommer til kompressionen og generelt er skønne som strømper. De sidder godt til omkring foden og holder lægmusklerne i et jerngreb, når du løber. Ved strømperne top findes små silikoneruder som gør, at de sidder præcis som de skal - udover det er materialet ellers lækkert og skønt. At Compression Superior fra Gococo kommer i hele 5 forskellige farver skader da heller ikke. Trods en relativ høj prislap så er de hver en krone værd. Hvis du tidligere har testet en model med mindre kompression, så er det her det helt naturlige næste skridt.

,

craft compression

Vejledende pris: 209 kroner. 

Størrelse: De her strømper fra Craft er ligesom Running Mid Compression fra Seger en anelse stor i størrelsen, så tvivler du mellem to størrelser, bør du vælge den mindre. 

Højde: Compressions Sock sidder høj oppe på din lægmuskel netop som de skal, lige under knæet på dig som er middelhøj.

Tykkelse: Kompressionsstrømperne er lavet i et tyndt materiale som minder meget om det, som Gococo har anvendt. Det er skønt, hvis det værste du ved er, når strømperne koger i skoene. 

Temperatur & fugttransport: På grund af materialets tyndhed, så er det her også et par ret så kølige strømper, og da stoffet desuden sørger for at dine fødder holdes tørre, så får Compression Sock fra Craft høje point. 

Komfort: Når det kommer til komforten, så får Craft modellen næsten lige så gode karakterer som Gococo, men kun næsten. Strømperne sidder fast når du løber og giver ingen gnavesår. De savner derimod de små silikonedutter som Gococo stolt kan vise frem, hvilket gør at de ikke helt når op på Compressions Superiors niveau. 

Kompression: Det her er ikke den strømpe du skal købe, hvis du har direkte problemer med lægmusklerne. Der er ikke supermeget kompression i modellen fra Craft, som kun får 5 point for det. De gør sig derimod bedre til en stillesiddende dag på kontoret eller til lange flyrejser. 

Opsummering: For enkelte i testpanelet var det her som at finde en ny kærlighed, men andre gerne have set lidt mere kompression. Compression Sock fra Craft er stort set superskøn og funktionsmaterialet som de lavet i gør det også godt. Ingenting gnaver, de sidder hvor de skal og samtidig føler du dig hverken fugtig eller for varm - heller ikke under de svedige intervalpas. Også det her er en god strømpe til dig som ikke har testet disse før. 

,

Gococo compression calf sleeves

Vejledende pris: 219 kroner. 

Størrelse: De her kompressionsstrømper er også en anelse store i størrelsen, det syntes også de testdeltagere som ligger i overkanten af størrelsesskalen. Klik derfor på en størrelse mindre end hvad du plejer at bruge.

Højde: Til forskel fra de to foregående strømper, så er Compression fra Gococo ikke særskilt høje, nærmere i stil med OTC Compression Sock fra Adidas. Hvis du er over middelhøj, kan det være en god ide at vælge et andet mærke. 

Tykkelse: Trods at materialet både i den tidligere Gococo-strømpe og strømpen fra Craft var relative tynde i det, er den her model lige en tand tyndere.

Temperatur & fugttransport: Strømpen fra Gococo har værdsatte paneler af mesh på både undersiden samt siderne af foden. Det gør at den holder dig behageligt kølig og skåner dig fra fugten. 

Komfort: Trods at de er en anelse store i størrelsen, så sidder de lige præcis som de skal, når du finder det rette par, og meshpanelerne modvirker gnavesår fra overdreven fugt på en effektiv måde. Da materialet desuden føles blødt og let mod huden, uddeles der en stærk 9'er for komforten. 

Kompression: Compression fra Gococo komprimerer cirka lige så meget som strømperne fra Craft gør. Det er en anelse for lidt, ifølge visse i testpanelet, mens andre er helt tilfredse.

Opsummering: I den her testgruppe er det de sidste to par som komprimerer allermindst. Trods det, så er kompressionen så tilpas god at Compression fra Gococo giver en værdsat hjælp i løbeskridtet, når du træner. Compression gør det også godt til en normal arbejdsdag hvor du er stillesiddende samt dagen efter et træningspas. Testpanelet vil også gerne gøre opmærksom på, at der findes  mange forskellige valgmuligheder når det kommer til farven med disse strømper fra Gococo. Uanset om du vil stikke lidt ud på løbeturen eller hellere smelte ind i omgivelserne, så findes der helt sikkert et par som passer til dig og din stil. 

LÆS MERE:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

4 dagar sedan
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

6 dagar sedan
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

09 aug 2019
blacc running

Test: Blaccs nye fjerlette løbekollektion

02 aug 2019
adidas ultimafusion female

Sådan vælger du den rette træningssko

31 jul 2019
Reebok löparskor

Test! Top 3 bedste løbesko fra Reebok

30 jul 2019
Magväskor

Trend: Mavetasken alle taler om

29 jul 2019
Trender

Følg med på trendsafari – her er sæsonens hotteste tøj

29 jul 2019
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons

Den ultimative guide: Det skal du tænke på, når du køber skaljakke til børnene

24 jul 2019
Sneakers på bröllop

Kan jeg have sneakers på til bryllup?

24 jul 2019
Fruktmönster

Derfor er frugtmønsteret det mest trendy på stranden

24 jul 2019
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

24 jul 2019
Metcon 5 vit rosa

Alt hvad du skal vide om den nye Nike Metcon 5

23 jul 2019
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

16 jul 2019
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen på Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

05 jun 2019
more news
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

Flere og flere blive bevidste om hvilke materialer der findes i regntøj, og er derfor interesserede i at købe giftfri tøj til deres børn. Det her skal du have i mente til efteråret, når du vælger regntøj til børnene!

4 dagar sedan
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

Indendørsskoen Gel-Rocket 8 er som en raket på banen. Her fortæller vores sportsglade testpanel hvorfor netop denne sko er oplagt til volleyball og innebandy.

6 dagar sedan
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hovedet, må man have i... Uret! Vores testpanel har udforsket alle finesserne i træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire. Her er dens præstation ved blandet andet løb, spinning og gymtræning.

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

Ikke alle sneakers kan tørres af med en fugtig klud. Pumas sneakersekspert forklarer, hvordan du bedst plejer det respektive materiale.

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

Blød camouflage malet med vandfarver til den modige, komplet sort til den tidløse atlet eller behagelig i jordnære toner - eksperterne forklarer, hvordan du rocker sæsonens hotteste træningstøj både i og udenfor gymmet!

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

Nu kan du snart oplade batterierne på dit smartwatch, mens du har det på. Garmins nye, opdaterede Fenix 6-serie med solceller i selve displayet er her!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

Årene har ikke gjort noget dårligt for Nano! Her er den niende version af Reeboks populære og mangfoldige CrossFit-sko.

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

En støddæmpning bestående af små kugler som former sig under foden og giver en unik pasform, lyder det fristende? Vores løbebegejstrede testpanel har løbet i den nye, hypede løbesko fra Nike - her er deres mening.

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test.

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

Høj talje, animalprint eller klassisk sorte? Vores testpanel har testet træningstights til damer fra Adidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

Dybe vandpytter og mudderpøle er ofte årsagen til at børn elsker efteråret. For forældrene derimod, ja det er ikke helt så sjovt. Sportamores lille testpanel har prøvet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlerne som er bedst i test!

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

Skal du købe nye træningssko? Her er herre- og damemodellerne som er bedst i test!

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

Løbeskoen her fungerer lige så godt til eliteudøveren som til dig der motionerer. Med små farvespækkede skumkugler i sålen udgør Joyride Run Flyknit den sidste brik i Nikes store udbud. Det her er den nye, veldæmpende løbesko som kommer til at få en sikker plads i skohylden!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

For nyligt blev en ny sko i Pegasus-familien lanceret, nemlig Nike Air Zoom Pegasus 36. Vi har ladet vores erfarne testpanel teste skoene på en løbetur - her er resultatet!

09 aug 2019
blacc running

Test: Blaccs nye fjerlette løbekollektion

Blacc har gjort det igen - nu er den nye løbekollektion her. Tøjet er funktionelt, trendy og passer til alle løbere. Uanset om du skal løbe 3 eller 30 kilometer, skal du tune ind på den her test, hvor noget af tøjet er kommet på prøve!

02 aug 2019