kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test. 

Det allervigtigste at tænke på, når du køber kompressionsstrømper, er størrelsen. En kompressionsstrømpe må bestemt ikke sidde for løst - da mister du pointen med dem. Med den rette størrelse kan en god kompressionsstrømpe derimod hjælpe dig med at komme hurtigere ovenpå igen. De kan også lindre muskelstivhed og øge blodstrømningen. Sportamores rutinerede testpanel har løbet i fem af sæsonens bedste kompressionsstrømper, og her er deres mening om størrelse, kompressionsgraden og ventilationsevnen! Alle strømperne er unisex og fungerer ligeså godt til både dame og herre. 

,

seger compression

Vejledende pris: 229 kroner.

Størrelse: Ligesom med normale strømper så kommer kompressionsstrømperne fra Seger med et stor udvalg af størrelser (eksempelvis 43 til 45). Hvis du ligger mellem to størrelser, bør du vælge den mindste model. En kompressionsstrømpe skal sidde tight, og da Running Mid Compression er lidt store i størrelsen, kan det være en god ide at kigge lidt ekstra på størrelsesguiden. 

Højde: Det her er en høj kompressionsstrømpe som går hele vejen op ad lægmusklen. Sørg derfor at have den rette størrelse i dine løbesko, så det ikke bliver for trangt med pladsen. 

Tykkelse: Running Mid Compression er en anelse tykkere end mange andre kompressionsstrømper. Sørg derfor at have den rette størrelse i dine løbesko, så det ikke bliver for småt med pladsen. 

Temperatur & fugttransport: Temperaturmæssigt præsterede de her kompressionsstrømper virkelig godt. Ved tæer og hæl findes der luftige paneler som ventilerer og holder dig kølig, når du løber. 

Komfort: Omkring lægmusklerne sidder Running Mid Compression tight og giver en spændstig følelse. Sammen med de værdsatte ventiler får de her strømper gode point for komforten, men til trods for dette klarer den her model sig skidt i testen, hvis man sammenligner med hele to andre par som hiver fulde point hjem for bekvemmelighed. 

Kompression: Blandt strømperne i den her genre er modellen fra Seger en slags gylden mellemvej, som ikke er noget ekstremt tilfælde i nogen retning. De komprimerer præcis som de skal, men heller ikke så meget mere end det. 

Opsummering: Running Mid Compression fra Seger er et værdsat valg som giver dig lidt ekstra tryk i skridtet under de svedige løbepas. Takket være smarte paneler ved tå og hæl ventilerer strømpen godt, trods et relativt tyk stof. Running Mid Compression bliver aldrig for varme og det bløde materiale transporterer fugten væk så du slipper for at gå gnavesår. Testpanelet vil desuden gerne uddele et ekstra plus for strømpen bliver smallere lige over anklen. Denne lille finesse gør, at strømperne får en god pasform og sidder som de skal, når du løber.

,

adidas compression

Vejledende pris: 199 kroner. 

Størrelse: OTC Compression Sock er lidt store i størrelse som Running Mid Compression herover. Vælg den størrelse du plejer at have. Hvis du balancerer mellem to størrelser, så anbefaler testpanelet at du klikker den mindre størrelse hjem. 

Højde: Det her er et par middelhøje kompressionsstrømper som dækker hele lægmusklen. Du som er middelhøj behøver ikke at bekymre dig over at skulle folde dem ned. 

Tykkelse: Stoffet i de her strømper fra Adidas er virkelig tykt og helt klart det tykkeste i testen. Hvis du er en af mange, som forsøger at undgå at få benhindeinflammation, er de her perfekte. Det lille ekstra varme som OTC Compression Sock giver kan gøre meget for at du skal komme igang på den rette måde!

Temperatur & fugttransport: I starten giver stoffets tykkelse lidt ekstra varme, men når du er kommet godt igang er det ikke noget som man lægger mærke til. I stedet holder de en god temperatur og transporterer fugten væk præcis som de skal, så du slipper for at få gnavesår. 

Komfort: Materialet har en god kvalitet med disse kompressionsstrømper, derudover det ånder de godt, er tørre efter løbningen samt er virkelig bløde og skønne. For de egenskaber får de faktisk hele 10 point ud af 10 mulige. 

Kompression: Adidas-parret her giver middelhård kompression, hvilket er behageligt på den måde at de ikke stopper blodet, men det er heller ikke sådan at de sidder for løst og dermed mister deres funktion. 

Opsummering: I sit design minder OTC Compression Sock fra Adidas meget om normale fodboldstrømper - uanset hvilket ungdomshold du spillede på, så ringer der i hvert fald en klokke ved den beskrivelse. Udover det så kan de heller ikke fås i andre farver end sort og hvid, hvilket føles en smule fantasiløst af Adidas. Fugttransporten og materialets ventilationsevne er de bedste egenskaber, men også den behagelige kompression er et plus. Det er her en ganske tilpas kompressionsstrømpe som passer til dig der måske endnu ikke har testet af løbe i kompressionsstrømper.

,

compression superoir

Vejledende pris: 279 kroner. 

Størrelse: Den første kompressionsstrømpe fra Gococo i den her test er true to size, så du kan uden problemer købe den størrelse du plejer at have. 

Højde: Compression Superior er ret så høje og strækker sig derfor så langt op ad lægmusklerne, at du desværre kan komme til at få et problem, hvis du er under middelhøjde. I så fald kan det måske være en god ide at kigge på en anden strømpe, men hvis du er over middelhøj er det her det rette valg til dig. 

Tykkelse: Kompressionsstrømperne fra Gococo er betydelig tyndere end dem herover, hvilket testpanelet synes om. På sin vis slipper du for at bekymre dig over, om du får plads til strømperne i skoene eller ej. 

Temperatur & fugttransport: Takket være det minimalistiske materiale så holder de her strømper dig både kølig og frisk, uanset hvor intensiv din løberunde bliver. 

Komfort: Fulde point! En strømpe kan ikke blive bedre end den er her. Da de både ventilerer godt, holder dine fødder tørre og sidder som smurt, så er Compression Superior superskønne. Materialet er desuden både blødt og fleksibelt. 

Kompression: Disse er de strømper i testen med den største kompression, perfekte til dig som måske har problemer med stigninger, forstrækninger eller andre over belastningsskader. Med Compression Superior får du nøjagtig den støtte, som du vil have. 

Opsummering: Testpanelet har kun gode ting at sige om de her kompressionsstrømper. De er gode, både når det kommer til kompressionen og generelt er skønne som strømper. De sidder godt til omkring foden og holder lægmusklerne i et jerngreb, når du løber. Ved strømperne top findes små silikoneruder som gør, at de sidder præcis som de skal - udover det er materialet ellers lækkert og skønt. At Compression Superior fra Gococo kommer i hele 5 forskellige farver skader da heller ikke. Trods en relativ høj prislap så er de hver en krone værd. Hvis du tidligere har testet en model med mindre kompression, så er det her det helt naturlige næste skridt.

,

craft compression

Vejledende pris: 209 kroner. 

Størrelse: De her strømper fra Craft er ligesom Running Mid Compression fra Seger en anelse stor i størrelsen, så tvivler du mellem to størrelser, bør du vælge den mindre. 

Højde: Compressions Sock sidder høj oppe på din lægmuskel netop som de skal, lige under knæet på dig som er middelhøj.

Tykkelse: Kompressionsstrømperne er lavet i et tyndt materiale som minder meget om det, som Gococo har anvendt. Det er skønt, hvis det værste du ved er, når strømperne koger i skoene. 

Temperatur & fugttransport: På grund af materialets tyndhed, så er det her også et par ret så kølige strømper, og da stoffet desuden sørger for at dine fødder holdes tørre, så får Compression Sock fra Craft høje point. 

Komfort: Når det kommer til komforten, så får Craft modellen næsten lige så gode karakterer som Gococo, men kun næsten. Strømperne sidder fast når du løber og giver ingen gnavesår. De savner derimod de små silikonedutter som Gococo stolt kan vise frem, hvilket gør at de ikke helt når op på Compressions Superiors niveau. 

Kompression: Det her er ikke den strømpe du skal købe, hvis du har direkte problemer med lægmusklerne. Der er ikke supermeget kompression i modellen fra Craft, som kun får 5 point for det. De gør sig derimod bedre til en stillesiddende dag på kontoret eller til lange flyrejser. 

Opsummering: For enkelte i testpanelet var det her som at finde en ny kærlighed, men andre gerne have set lidt mere kompression. Compression Sock fra Craft er stort set superskøn og funktionsmaterialet som de lavet i gør det også godt. Ingenting gnaver, de sidder hvor de skal og samtidig føler du dig hverken fugtig eller for varm - heller ikke under de svedige intervalpas. Også det her er en god strømpe til dig som ikke har testet disse før. 

,

Gococo compression calf sleeves

Vejledende pris: 219 kroner. 

Størrelse: De her kompressionsstrømper er også en anelse store i størrelsen, det syntes også de testdeltagere som ligger i overkanten af størrelsesskalen. Klik derfor på en størrelse mindre end hvad du plejer at bruge.

Højde: Til forskel fra de to foregående strømper, så er Compression fra Gococo ikke særskilt høje, nærmere i stil med OTC Compression Sock fra Adidas. Hvis du er over middelhøj, kan det være en god ide at vælge et andet mærke. 

Tykkelse: Trods at materialet både i den tidligere Gococo-strømpe og strømpen fra Craft var relative tynde i det, er den her model lige en tand tyndere.

Temperatur & fugttransport: Strømpen fra Gococo har værdsatte paneler af mesh på både undersiden samt siderne af foden. Det gør at den holder dig behageligt kølig og skåner dig fra fugten. 

Komfort: Trods at de er en anelse store i størrelsen, så sidder de lige præcis som de skal, når du finder det rette par, og meshpanelerne modvirker gnavesår fra overdreven fugt på en effektiv måde. Da materialet desuden føles blødt og let mod huden, uddeles der en stærk 9'er for komforten. 

Kompression: Compression fra Gococo komprimerer cirka lige så meget som strømperne fra Craft gør. Det er en anelse for lidt, ifølge visse i testpanelet, mens andre er helt tilfredse.

Opsummering: I den her testgruppe er det de sidste to par som komprimerer allermindst. Trods det, så er kompressionen så tilpas god at Compression fra Gococo giver en værdsat hjælp i løbeskridtet, når du træner. Compression gør det også godt til en normal arbejdsdag hvor du er stillesiddende samt dagen efter et træningspas. Testpanelet vil også gerne gøre opmærksom på, at der findes  mange forskellige valgmuligheder når det kommer til farven med disse strømper fra Gococo. Uanset om du vil stikke lidt ud på løbeturen eller hellere smelte ind i omgivelserne, så findes der helt sikkert et par som passer til dig og din stil. 

LÆS MERE:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

6 dagar sedan
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbebukser til kvinder og mænd

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: 13 sæt varmt skiundertøj

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

21 oct 2019
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

17 oct 2019
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

11 oct 2019
Svea Boots header

Test: 3 par trendy boots fra Svea

10 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

10 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
Heade trail

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Craft running aw 19

Skal jeg løbe i skiundertøj?

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

27 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

27 sep 2019
löparjackor dam test

Løbejakker til damer som er bedst i test

25 sep 2019
Stay in place header

Vælg den rette sport-bh efter din kropstype

24 sep 2019
more news
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke troede, Salomons Speedcross 5 kunne blive bedre, udgav de en opdateret version af den populære trailsko, som har en helt vandtæt membran. Men hvor god er den egentlig?

6 dagar sedan
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

Elevenate blev dannet i 2010 og har siden da været lidt af en skjult perle på snesportsmarkedet. Nu hænger de ud med os, og du har nu chancen for at lære dem at kende!

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

Hvornår skal du bruge sneakers, og hvornår skal du bruge sko med almindelige gummisåler? Icebug-eksperterne ved alt om, hvordan man erobrer vintervejene!

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

Det er tid til at hive vinterjakken frem, ligesom man plejer på denne tid af året. Her er de bedste og mest stilfulde vinterjakker med pelskrave til hende.

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig ekspert på skiundertøj. Det norske brand fremstiller bukser og trøjer af høj kvalitet i både syntetisk stof, uld og uldblanding. Vi har testet flere af modellerne, og her er de bedste.

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbebukser til kvinder og mænd

Læg ikke løbet på is bare fordi det bliver koldt udenfor! Vores testpanel har løbet i par løbetights, der er perfekte til løb i vinterens lave temperature.

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

Adidas Pulseboost er løbeskoen som klarer alle de hurtige retningsskift som ingen anden løbesko kan. Nnu findes den i en helt ny version! Her er Pulseboost Winterized.

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

Padel vokser i popularitet og er en hurtig og sjov sport, der passer til mange. Det er vigtigt at have de rigtige sko på, når du spiller padle, da du kan klare dig bedre, mindske risikoen for kvæstelser og få det sjovere med i købet! Vores testpanel har testet flere paddle-modeller - her er resultatet.

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

Skiundertøj er måske noget af det vigtigste i din vintergarderobe, uanset om du skal suse ned af skibakkerne eller tage en løbetur over stok og sten. Vi har testet skiundertøj i syntetisk materiale - her er de bedste modeller!

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

Løber du lange afstande, en kortere runde i frokostpausen, eller træner du til et løb? Der er en sko til alle og til alle former for løb. Find dine nye løbesko blandt årets hotteste modeller.

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

Ikke mere Bambi på glat is! Her er vinterløbesko til mænd, der holder dig varm, tør og sikkert på fødderne i løbet af vinterens løbunder.

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

Springe rundt i løbesko designet til foråret og sommeren? Nej tak! Vores testpanel har løbet i vinter-løbesko fra blandt andet Icebug, Nike, Asics og Adidas. Her er deres vurdering!

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

Hold fødderne tørre og varme denne sæson med de rigtige vinterstøvler. Vores lille testpanel har hoppet, hoppet og spillet - her er de bedste vintersko til børn i år.

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: 13 sæt varmt skiundertøj

Uanset om du hænger ud på skibakken, vandrer eller pendler til og fra arbejde, vil et sæt skiundertøj sikre, at du ikke fryser. Vi har testet det første lag i sæsonen, der holder dig varm våd og tør.

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

Hvordan ved jeg, hvornår det er tid til skaffe vinterstøvler til mit barn? Hvad er det varmeste materiale, og skal skoen være vandtæt? Vikings produktekspert har svar til alt, når det kommer til de små og hvad de skal have på, når temperaturen daler.

21 oct 2019