kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test. 

Det allervigtigste at tænke på, når du køber kompressionsstrømper, er størrelsen. En kompressionsstrømpe må bestemt ikke sidde for løst - da mister du pointen med dem. Med den rette størrelse kan en god kompressionsstrømpe derimod hjælpe dig med at komme hurtigere ovenpå igen. De kan også lindre muskelstivhed og øge blodstrømningen. Sportamores rutinerede testpanel har løbet i fem af sæsonens bedste kompressionsstrømper, og her er deres mening om størrelse, kompressionsgraden og ventilationsevnen! Alle strømperne er unisex og fungerer ligeså godt til både dame og herre. 

,

seger compression

Vejledende pris: 229 kroner.

Størrelse: Ligesom med normale strømper så kommer kompressionsstrømperne fra Seger med et stor udvalg af størrelser (eksempelvis 43 til 45). Hvis du ligger mellem to størrelser, bør du vælge den mindste model. En kompressionsstrømpe skal sidde tight, og da Running Mid Compression er lidt store i størrelsen, kan det være en god ide at kigge lidt ekstra på størrelsesguiden. 

Højde: Det her er en høj kompressionsstrømpe som går hele vejen op ad lægmusklen. Sørg derfor at have den rette størrelse i dine løbesko, så det ikke bliver for trangt med pladsen. 

Tykkelse: Running Mid Compression er en anelse tykkere end mange andre kompressionsstrømper. Sørg derfor at have den rette størrelse i dine løbesko, så det ikke bliver for småt med pladsen. 

Temperatur & fugttransport: Temperaturmæssigt præsterede de her kompressionsstrømper virkelig godt. Ved tæer og hæl findes der luftige paneler som ventilerer og holder dig kølig, når du løber. 

Komfort: Omkring lægmusklerne sidder Running Mid Compression tight og giver en spændstig følelse. Sammen med de værdsatte ventiler får de her strømper gode point for komforten, men til trods for dette klarer den her model sig skidt i testen, hvis man sammenligner med hele to andre par som hiver fulde point hjem for bekvemmelighed. 

Kompression: Blandt strømperne i den her genre er modellen fra Seger en slags gylden mellemvej, som ikke er noget ekstremt tilfælde i nogen retning. De komprimerer præcis som de skal, men heller ikke så meget mere end det. 

Opsummering: Running Mid Compression fra Seger er et værdsat valg som giver dig lidt ekstra tryk i skridtet under de svedige løbepas. Takket være smarte paneler ved tå og hæl ventilerer strømpen godt, trods et relativt tyk stof. Running Mid Compression bliver aldrig for varme og det bløde materiale transporterer fugten væk så du slipper for at gå gnavesår. Testpanelet vil desuden gerne uddele et ekstra plus for strømpen bliver smallere lige over anklen. Denne lille finesse gør, at strømperne får en god pasform og sidder som de skal, når du løber.

,

adidas compression

Vejledende pris: 199 kroner. 

Størrelse: OTC Compression Sock er lidt store i størrelse som Running Mid Compression herover. Vælg den størrelse du plejer at have. Hvis du balancerer mellem to størrelser, så anbefaler testpanelet at du klikker den mindre størrelse hjem. 

Højde: Det her er et par middelhøje kompressionsstrømper som dækker hele lægmusklen. Du som er middelhøj behøver ikke at bekymre dig over at skulle folde dem ned. 

Tykkelse: Stoffet i de her strømper fra Adidas er virkelig tykt og helt klart det tykkeste i testen. Hvis du er en af mange, som forsøger at undgå at få benhindeinflammation, er de her perfekte. Det lille ekstra varme som OTC Compression Sock giver kan gøre meget for at du skal komme igang på den rette måde!

Temperatur & fugttransport: I starten giver stoffets tykkelse lidt ekstra varme, men når du er kommet godt igang er det ikke noget som man lægger mærke til. I stedet holder de en god temperatur og transporterer fugten væk præcis som de skal, så du slipper for at få gnavesår. 

Komfort: Materialet har en god kvalitet med disse kompressionsstrømper, derudover det ånder de godt, er tørre efter løbningen samt er virkelig bløde og skønne. For de egenskaber får de faktisk hele 10 point ud af 10 mulige. 

Kompression: Adidas-parret her giver middelhård kompression, hvilket er behageligt på den måde at de ikke stopper blodet, men det er heller ikke sådan at de sidder for løst og dermed mister deres funktion. 

Opsummering: I sit design minder OTC Compression Sock fra Adidas meget om normale fodboldstrømper - uanset hvilket ungdomshold du spillede på, så ringer der i hvert fald en klokke ved den beskrivelse. Udover det så kan de heller ikke fås i andre farver end sort og hvid, hvilket føles en smule fantasiløst af Adidas. Fugttransporten og materialets ventilationsevne er de bedste egenskaber, men også den behagelige kompression er et plus. Det er her en ganske tilpas kompressionsstrømpe som passer til dig der måske endnu ikke har testet af løbe i kompressionsstrømper.

,

compression superoir

Vejledende pris: 279 kroner. 

Størrelse: Den første kompressionsstrømpe fra Gococo i den her test er true to size, så du kan uden problemer købe den størrelse du plejer at have. 

Højde: Compression Superior er ret så høje og strækker sig derfor så langt op ad lægmusklerne, at du desværre kan komme til at få et problem, hvis du er under middelhøjde. I så fald kan det måske være en god ide at kigge på en anden strømpe, men hvis du er over middelhøj er det her det rette valg til dig. 

Tykkelse: Kompressionsstrømperne fra Gococo er betydelig tyndere end dem herover, hvilket testpanelet synes om. På sin vis slipper du for at bekymre dig over, om du får plads til strømperne i skoene eller ej. 

Temperatur & fugttransport: Takket være det minimalistiske materiale så holder de her strømper dig både kølig og frisk, uanset hvor intensiv din løberunde bliver. 

Komfort: Fulde point! En strømpe kan ikke blive bedre end den er her. Da de både ventilerer godt, holder dine fødder tørre og sidder som smurt, så er Compression Superior superskønne. Materialet er desuden både blødt og fleksibelt. 

Kompression: Disse er de strømper i testen med den største kompression, perfekte til dig som måske har problemer med stigninger, forstrækninger eller andre over belastningsskader. Med Compression Superior får du nøjagtig den støtte, som du vil have. 

Opsummering: Testpanelet har kun gode ting at sige om de her kompressionsstrømper. De er gode, både når det kommer til kompressionen og generelt er skønne som strømper. De sidder godt til omkring foden og holder lægmusklerne i et jerngreb, når du løber. Ved strømperne top findes små silikoneruder som gør, at de sidder præcis som de skal - udover det er materialet ellers lækkert og skønt. At Compression Superior fra Gococo kommer i hele 5 forskellige farver skader da heller ikke. Trods en relativ høj prislap så er de hver en krone værd. Hvis du tidligere har testet en model med mindre kompression, så er det her det helt naturlige næste skridt.

,

craft compression

Vejledende pris: 209 kroner. 

Størrelse: De her strømper fra Craft er ligesom Running Mid Compression fra Seger en anelse stor i størrelsen, så tvivler du mellem to størrelser, bør du vælge den mindre. 

Højde: Compressions Sock sidder høj oppe på din lægmuskel netop som de skal, lige under knæet på dig som er middelhøj.

Tykkelse: Kompressionsstrømperne er lavet i et tyndt materiale som minder meget om det, som Gococo har anvendt. Det er skønt, hvis det værste du ved er, når strømperne koger i skoene. 

Temperatur & fugttransport: På grund af materialets tyndhed, så er det her også et par ret så kølige strømper, og da stoffet desuden sørger for at dine fødder holdes tørre, så får Compression Sock fra Craft høje point. 

Komfort: Når det kommer til komforten, så får Craft modellen næsten lige så gode karakterer som Gococo, men kun næsten. Strømperne sidder fast når du løber og giver ingen gnavesår. De savner derimod de små silikonedutter som Gococo stolt kan vise frem, hvilket gør at de ikke helt når op på Compressions Superiors niveau. 

Kompression: Det her er ikke den strømpe du skal købe, hvis du har direkte problemer med lægmusklerne. Der er ikke supermeget kompression i modellen fra Craft, som kun får 5 point for det. De gør sig derimod bedre til en stillesiddende dag på kontoret eller til lange flyrejser. 

Opsummering: For enkelte i testpanelet var det her som at finde en ny kærlighed, men andre gerne have set lidt mere kompression. Compression Sock fra Craft er stort set superskøn og funktionsmaterialet som de lavet i gør det også godt. Ingenting gnaver, de sidder hvor de skal og samtidig føler du dig hverken fugtig eller for varm - heller ikke under de svedige intervalpas. Også det her er en god strømpe til dig som ikke har testet disse før. 

,

Gococo compression calf sleeves

Vejledende pris: 219 kroner. 

Størrelse: De her kompressionsstrømper er også en anelse store i størrelsen, det syntes også de testdeltagere som ligger i overkanten af størrelsesskalen. Klik derfor på en størrelse mindre end hvad du plejer at bruge.

Højde: Til forskel fra de to foregående strømper, så er Compression fra Gococo ikke særskilt høje, nærmere i stil med OTC Compression Sock fra Adidas. Hvis du er over middelhøj, kan det være en god ide at vælge et andet mærke. 

Tykkelse: Trods at materialet både i den tidligere Gococo-strømpe og strømpen fra Craft var relative tynde i det, er den her model lige en tand tyndere.

Temperatur & fugttransport: Strømpen fra Gococo har værdsatte paneler af mesh på både undersiden samt siderne af foden. Det gør at den holder dig behageligt kølig og skåner dig fra fugten. 

Komfort: Trods at de er en anelse store i størrelsen, så sidder de lige præcis som de skal, når du finder det rette par, og meshpanelerne modvirker gnavesår fra overdreven fugt på en effektiv måde. Da materialet desuden føles blødt og let mod huden, uddeles der en stærk 9'er for komforten. 

Kompression: Compression fra Gococo komprimerer cirka lige så meget som strømperne fra Craft gør. Det er en anelse for lidt, ifølge visse i testpanelet, mens andre er helt tilfredse.

Opsummering: I den her testgruppe er det de sidste to par som komprimerer allermindst. Trods det, så er kompressionen så tilpas god at Compression fra Gococo giver en værdsat hjælp i løbeskridtet, når du træner. Compression gør det også godt til en normal arbejdsdag hvor du er stillesiddende samt dagen efter et træningspas. Testpanelet vil også gerne gøre opmærksom på, at der findes  mange forskellige valgmuligheder når det kommer til farven med disse strømper fra Gococo. Uanset om du vil stikke lidt ud på løbeturen eller hellere smelte ind i omgivelserne, så findes der helt sikkert et par som passer til dig og din stil. 

LÆS MERE:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

1 dag sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

2 dagar sedan
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

5 dagar sedan
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

5 dagar sedan
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

6 dagar sedan
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

17 dec 2019
Nike Metcon

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

16 dec 2019
Handskar barn

Guide: Find de rigtige handsker til dit barn

16 dec 2019
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

12 dec 2019
ENG_W.png

Test af sæsonens bedste skijakker til hende

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Skredsikre vintersko med pigge

10 dec 2019
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

10 dec 2019
Icebug kängor och skor

Gå sikkert i pigsko fra Icebug

09 dec 2019
ENG_W.png

Vores pulsure som er bedst i test!

06 dec 2019
test tofflor header

Hyggelig test: Hjemmesko til hende og ham

04 dec 2019
header julbild

Sportamore julegavetips til hele familien

03 dec 2019
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug

Køb støvler i julegave - stor gaveguide

02 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du bruge rygbeskyttelse på pisterne

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

27 nov 2019
skidhandskar test header

Testpanel: Her er vinterens bedste skihandsker!

26 nov 2019
Adidas Ultraboost 20

Vi kigger på Adidas' nye Ultraboost 20

26 nov 2019
Header reflexplagg

TEST! 9 sæt løbetøj med reflekser

22 nov 2019
more news
Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

At komme hjem og lufte dine træningssko efter en svedig træning er vigtigt. Men det er langt fra alt, du skal gøre for at forlænge levetiden. Her er ekspertens bedste tip!

1 dag sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Blandt sports-bh'er er der en overflod af forskellige modeller, afhængigt af hvad du og din krop har brug for, men nogle modeller er ekstra populære. En af dem er Nike's Swoosh Sports BH. Nu har den fået en innovativ opgradering, som du ikke må gå glip af!

2 dagar sedan
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

Er du nysgerrig efter, hvad det nye år har at tilbyde i form af træningssko? Vi har testet fem af 2020's bedste modeller til træning i fitnesslokalet eller i hallen!

5 dagar sedan
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

Det nye år er allerede god i gang, og hvis du ikke allerede er i aktion i fitnesscentret, er det på høje tid. Få hjælp til at opfylde nytårsløftet med et par nye indendørs træningssko. Her er årets bedste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

5 dagar sedan
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

Tights er tøj, der passer til alle former for træning: yoga, øvelser med høj intensitet, grupper og fitness. I denne test har testpanelet prøvet masser af tights for at vælge de bedste!

6 dagar sedan
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

På tærsklen til 2020 har skofabrikanten Saucony nyheder om produktionen af stabile løbesko. Her er alt, hvad du har brug for at vide om den nye udvikling, og hvorfor du skal opdatere dig selv med det samme!

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

Træningstasken er din trofaste ledsager ved træningen. Uanset hvad du søger, kan du finde finde den rette model i vores test af sæsonens hotteste tasker!

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

Klæd dig stilfuldt, behageligt og til en overkommelig pris med Frontier - det spritnye herretøjsmærke. Her fortæller produkteksperten alt, hvad du bør vide om sortimentet, stilinspiration og størrelser!

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

Matchende blødt tøj til afslapning i sofaen eller pænt tøj til hverdagsbrug? Uanset lejligheden, finder du noget smart og frem for alt behageligt fra det splinternye Sportamore-mærke - Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

Børn elsker leg og bevægelse, og det er rart at have det rigtige tøj til den aktivitet, dit barn vælger. Nu glæder Sportamore sig til at byde på et helt nyt brand til små piger og drenge, der elsker at dans og gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

Start det nye år med en "nytårsbombe"! Nu lancerer Nike en ny træningssko til dem, der elsker højintensiv gruppetræning: SuperRep. Læs videre for at få alt at vide om den nye supersko, og se hvad testpanelet, der har trænet i skoen, synes.

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

Ved at vaske funktionelt tøj korrekt reduceres risikoen for ildelugtende sved, og tøjet holder længere. Vi giver dig alle de råd, du har brug.

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

Hvis du er træt af vinteren og ser frem til forårets første løbeture, vil du helt sikkert have appetit på nye løbesko. Her er årets hotteste nyheder!

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

Fitness, løb eller smart mode - tights kan du ikke få nok af. Her er årets 10 modeller, der er de bedste i test!

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

Der er tendenser i alt, også i træningsverdenen. Hvad bliver ekstra hot at træne i 2020, og er der nogen form for træning, der vil aftage? Vi fik hjælp af personlig træner Eva Sjöholm, der kiggede ind i krystalkuglen...

17 dec 2019