Header-baddräkter.jpg

Test! De bedste badedragter til svømmepasset

Tid til at tage din svømmetræning ud på dybere vand? Vores eksperter har testet sæsonens bedste badedragter, så du let kan finde en funktionel model som passer både dig og din træning.

Udover at svømning er en forfriskende træningsform under heden i sommermånederne, så er det desuden skånsomt for kroppen samt træner både styrke og kondition. Men det er ikke bare at dykke ned i bassinet. De to grundlæggere af svømmetjenesten , Anna Kazakova og Oxana Lundström ved, hvordan du finder den perfekte badedragt til din træning. 

– Valget af badedragt spiller en stor rolle for din oplevelse i vandet. For det første vil du have en model, som du faktisk ikke rigtigt mærker på kroppen. Jeg plejer at sige at en badedragt skal sidde som en god handske gør på hånden, tight uden at gnave eller irritere, siger Anna Kazakova. 

Tommelfingerreglen er at du hellere skal vælge en badedragt som sidder lidt for tight end lidt for løs. En tight badedragt sørger nemlig for, at der ikke opstår unødvendige luftbobler samt at vandet ikke kommer ind i badedragten, hvilket ellers kan gøre at du svømmer langsommere. 

– Mange modeller bliver noget løsere når de bliver våde, så det er supervigtigt at badedragten sidder tight fra første øjeblik du tager den på. Jeg vil sige at brystsupporten samt pasformen er de to vigtigste punkter, man skal kigge efter, siger Oxana Lundström. 

Afhængigt af om badedragten er lavet med for og indbygget bh eller ej, så kommer du at få forskellige typer af støtte for barmen. Sørg derfor at du finder en model som matcher dine ønsker. Materialevalget er det samme både til udendørs- og indendørsbassin, hvor tricket så er at vælge en badedragt lavet af materiale der kan tåle klor. Det typiske badetøj har ofte et materiale som mister både struktur, farve og form efter svømning i bassin. 

– En sidste ting man kan kigge efter er selve skæringssnittet på modellen. Det handler meget om hvor følsom du er, når det kommer til sømme og detaljer på badedragten samt hvilken type af mål, du har for din svømmetræning, siger Anna Kazakova. 

Du som svømmer crawl kan faktisk bruge hvilken som helst type af snit rundt om benene. Hvis du derimod foretrækker brystsvømning bør du vælge en model med et lidt højere snit, som giver dig mere bevægelsesfrihed i hoften. Skulderremme som krydses over ryggen fungerer bedst ved crawl, da lige skuldreremme kan komme lidt i vejen. 

For at forlænge levetiden på din badedragt er et sidste tip at gøre det til en vane altid at skylle badedragten med koldt vand og hænge den op til tørre efter svømmepasset. 

TESTPANELETS VURDERING 

Våddragtslignende  

Speedo Hydrasuit Flex.jpg

Test af:  ,

Vejledende pris: 549 kroner. 

Størrelse: Hverken for stor eller for lille, vælg din normale størrelse. 

Pasform: Fantastisk pasform uden at gnave nogen steder. Modellen sidder perfekt tæt på kroppen, uden at føle at du svømmer i den. Badedragten har en høj hals og en lynlås på ryggen ved skulderbladene, så du let kan tage den af og på. Snittet ved hoften er ikke lige så højt som hos andre modeller i testen. 

Materialets tykkelse: Super tyndt! Det føles næsten som et ekstra lag hud på kroppen.

Smidighed: Materialet, som kan tåle klor, har en 4-vejs-stretch hvilket giver dig fuld bevægelsesfrihed. Badedragten sidder perfekt på kroppen ved både start, drejninger og slut. 

Kompression: Takket været det stretchy materiale får du høj kompression i den her badedrag. Den sidder som den skal og holder alt på plads. Perfekt kompression som giver en behagelig følelse. 

Bryststøtte:  Overraskende god støtte for din barm. Her kan du med en større barm også svømme uden at skulle bekymre dig om, at brysterne skal finde deres vej ud af siderne eller i halsudskæringen. 

Tørretid: Modellen tørrer super hurtigt, ingen anmærkninger her. 

Design: Smart og stilrent design som minder om en blanding af badedragt og våddragt.

Testpanelets mening: En model som passer perfekt til alle begivenheder, men allerhelst i åbent vand takket været den høje halsudskæring som giver en god støtte til nakken. Da den her model har en høj hals og lynlås på ryggen, vænner du kroppen til at svømme i en våddragt som stort også ser sådan ud. I kombination med en tight pasform og høje kompression er det her en klar favorit for atleterne som træner til et triathlon eller swimrun. Selvom materialeret kan tåle klor, så synes visse af testdeltagerne at de ser en forskel i materialet efter meget flittig brug af badedragten. Udover det, så har de svært ved at finde noget negativt at sige om modellen. Det bedste med badedragten er den høje bryststøtte og at modellen er super smidig og behagelig at svømme i. 

Trendsætteren 

Adidas Fit Suit 3S.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 299 kroner. 

Størrelse:  Modellens overdel er på grænsende til lidt stor i størrelsen, passer bedst til en større barm. 

Pasform: En klassisk model som sidder normalt på kroppen. Generøs med materialet ved barmen, så du behøver ikke at være bekymret for om barmen bevæger sig udenfor kanterne. Det middelhøje snit ved hoften er derimod noget tight og passer bedst til dig med en mindre bagdel. 

Tykkelse: Materialet har en normal tykkelse, kan tåle klor og består delvist af genanvendt fiskenet hvilket er miljøvenligt. Plus for det! 

Smidighed: Badedragten bliver siddende hvor den skal i starten og ved bevægelse. Ingen klagepunkter når det kommer til smidigheden.

Kompression: Selvom modellen ikke har nogen udtalt kompression i materialet holdes alt på plads, uanset hvilken svømmeteknik du bruger. 

Bryststøtte: Den her badedragt tilbyder ikke nogen special support for barmen, hvilket gør at den passer bedst til dig med en lille til mellemstor barm, som ikke kræver en stor support når du svømmetræner.

Design: De tre striber er designmæssigt virkelig fine. En cool badedragt som fungerer ligeså godt i bassinet som på stranden. 

Tørretiden: Badedragten tørrer i løbet af et splitsekund!

Testpanelets mening: Er du ude efter en solid badedragt, så har du fundet vinderen. For en prisværdig sum får du en smart badedragt som  du kan stråle i på solferien. Modellen sidder godt på kroppen. Snittet omkring hoften er i den noget tight ende, så det her er ikke modellen for dig med en booty. Har du derimod en noget mere lige pasform, vil modellen sidde som limet på dig. De klassiske tre striber på siderne af badedragten kan godt irritere lidt på underarmene ved længere strækninger med crawl svømning. Derfor passer den her model i første omgang sig bedre til dig som svømmer butterfly og brystsvømning. Det bedste ved den her model er materialet som kan tåle klor, da det delvist er lavet af genanvendt plast.

Klassisk model 

Arena Solid Swim Pro.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 269 kroner.

Størrelse: Stor i størrelsen, så ligger du mellem to størrelser, kan du vælge den mindste. 

Pasform: Der findes ikke direkte nogle anmærkninger på badedragtens pasform. Modellen har et noget højere snit rundt om hoften end hvad de andre badedragter har. Med den rette størrelse sidder den her badedragt super godt på kroppen. 

Tykkelse: Ikke helt så tyndt materiale som modellen fra Speedo, men et trin tyndere end badedragten fra Adidas. Materialet i polyester er behandlet for at kunne tåle både klor og dagslys. 

Smidighed: Noget mindre stretch i materialet end de andre modeller i testen. 

Kompression: Ingen særskilt kompression, men badedragten er heller ikke formfast takket været den gode holdbarhed i stoffet. 

Bryststøtte: Den her badedragt tilbyder en lav støtte for barmen og passer derfor bedst til dig med lille til mellemstor barm. 

Tørretid: Super hurtigtørrende materiale. 

Design: Enkelt design med et højt snit ved hoften samt åben ryg med krydsede skulderremme. Sort, stilrent design med beskeden logo på brystet.

Testpanelets mening: 

Solid Swim Pro er en træningsdragt som sidder godt, har et clean udseende og er super prisværdig. Det er en klassisk model med krydsede skulderremme på ryggen og et højt snit ved hoften som sidder skønt, uden at klemme for hårdt eller gnave. Eftersom den her model er noget fastere i stoffet får du nærmere en mere kompakt følelse i badedragten, end at den følger alle dine bevægelser. Det resulterer derimod i at alt holdes på sin rette plads. Sørg for at du går en halv størrelse ned for at modellen skal sidde tæt på kroppen, så ingen luftbobler fanges i udskæringen, da det påvirker din hastighed negativt. For nybegynderen som vil have en ordentlig model, der præsterer i bassinet, er det her et prisværdigt alternativ. 

Fed kompression

Arena Therese Embrace Back.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 649 kroner.

Størrelse: Lidt stor i størrelsen. 

Pasform: Alt føles godt, den høje halsudskæring forhindrer luftbobler i at komme ned i selve badedragten og den indbyggede bh giver en behagelig og god støtte for barmen samt at snittet omkring hoften føles behageligt uden at klemme nogen steder. Sidder bedst på kropsformer med en større barm, mave og bagdel. 

Tykkelse: Materialet kan tåle klor og giver en shaping-effekt som sidder rigtigt tight, men stadig blødt og skønt på kroppen. Materialet er til den tykkere side, hvilket kan opleves noget varmt når du svømmer under den strålende sol. Plus gives for at materialet endda giver UV-beskyttelse. 

Smidighed: Lige tilpas smidigt materiale som ikke forhindrer dine armbevægelser. Modellen er ikke helt så smidig som badedragten fra Nike, men giver til gengæld en højere kompression. 

Kompression:  Ekstrem komprimerende! Den her model sidder rigtigt tight på kroppen og holder alt på plads, uanset om du svømmer hurtigt eller langsomt. 

Bryststøtte: Den indbyggede bh og den høje kompression i materialet sørger for at selv en større barm holdes på plads, når du svømmer.  

Tørretid: Det tykke materiale tager lidt længere tid om at tørre helt, men det er ikke noget som forhindrer dig i din svømning eller forstyrrer dig bagefter.  

Design: Lækkert med grå detaljer som får modellen til at stikke lidt ud, uden at det føles for mønstret. 

Testpanelets mening: Det her er en konkurrencedragt med høj kompression og god støtte. Perfekt til gravide kvinder med en følsom barm samt større barm og mave. Pasformen sidder nemlig som limet på dig som har former, men kommer til at blive lidt uformelig på dig med en mindre barm. Eftersom modellen er høj i halsen og intet vand kan komme ind i badedragten, så er den rigtig god til åbent vand når du fx træner til et triathlon. Minus med modellen er at den ikke passer alle samt at stoffet er noget tykt i det. Det bedste ved badedragten er den indbyggede model, som giver god bryststøtte og kompression som findes i hele materialet. Den her model tager virkelig godt hånd om dig under din svømmetræning. 

Tynd og blød 

Head Solid Ultra.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 419 kroner. 

Størrelse: Stor i størrelsen, du må med stor sandsynlighed gå en størrelse ned. 

Pasform: Badedragten sidder godt på kroppen uden hverken at gnave eller skære. Det klassiske design med den krydsede ryg og det middelhøje snit ved hoften giver et neutralt look. 

Tykkelse: Ekstremt tyndt materiale der føles som silkepapir mod huden. Dele af testpanelet synes at stoffet er for tyndt og næsten gennemsigtigt.

Smidighed: En model som du knap mærker på kroppen. Den følger med din krop og bevægelser når du svømmer. 

Kompression: Ikke helt den samme supertight følelse, som du får i Therese Embrace Back modellen fra Arena, men stadig en middelhøj kompression som sidder hvor den skal på kroppen. 

Bryststøtte: Trods det tynde stof og den manglende indbyggede bh, så får du middelhøj støtte for barmen i den her mode. Ved du på forhånd at du ikke kræver ekstrem høj støtte, så rækker det her valg glimrende.

Design: Enkelt design som hverken får det til at kilde i maven eller gør dig flov over at have den på, når du ser badedragten.  Et neutralt look som fungerer for de fleste. 

Tørretid: Perfekt tørretid. Modellen tørrer hurtigt takket været det tynde stof! 

Testpanelets mening: En tynd, klor-tålelig model med høj UV-beskyttelse. Den middelhøje halsudskæring og det tight, tynde stof sørger for at ingen luftbobler kommer ind i badedragten, når du svømmer. Det som stikker ud på Solid Ultra er det tynde stof. Materialer sidder virkelig som et nyt lag hud og føles blødt mod huden. Derimod er det så tilpas tyndt, at dele af testpanelet føler sig lidt for nøgne i badedragten i og med at konturer på kroppen til en vis del kan fornemmes gennem stoffet. Den ekstremt hurtige tørretid er det bedste ved modellen og at den sidder som limet på kroppen. Der findes ingen søm eller snit som ikke føles gennemtænkt og velplaceret. 

Klokkeren pasform 

Nike Fast Back Tank.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 399 kroner. 

Størrelse: Hverken for lille eller for stor. Vælg din normale størrelse for optimal pasform. 

Pasform: Klokkeren pasform. Indersiden har et tynd for som føles blødt mod huden. Snittet omkring hoften, den middelhøje halsudskæring og de krydsende skulderremme på ryggen sidder som smurt under både korte og lange distancer. 

Tykkelse: Normal tykkelse på stoffet som er konstrueret med et slidstærkt materiale for at kunne klare lange distancer i klor-anvendte bassiner.  

Smidighed: Materialet, som er lavet af 100% polyester, er ekstremt stretchy og følger din mindste bevægelse. Perfekt til når du vil føle dig fri i vandet, uden at noget strammer eller gnaver. 

Kompression: Eftersom det er en badedragt med for på indersiden, så holdes barm og mave på plads.

Bryststøtte: Fantastisk support for barmen. Passer både til dig med en mindre samt en mellem til stor barm. 

Tørretid: En badedragt med for på indersiden er som regel længere tid om at tørre, men det er ikke tilfældet her. Den tørrer hurtigt. 

Design: Lidt for enkelt og klassisk design. Lidt detaljer havde ikke skadet.

Testpanelets mening: En af Nikes bedstsælgende badedragter som er skabt til at kunne holde længe og gøre din svømning både hurtigere og bedre. Testpanelet kan ikke andet end at være enig. Det her er et klassisk førstehåndsvalg til de fleste situationer og passer bedst til dig som svømmer meget og hurtigt. Det som trækker ned ved helhedsindtrykket er det noget kedelige design. Testdeltagerne savner nytænkning og sjove detaljer. Dét som derimod havner på plussiden er den skræddersyet pasform som vil fungere for de fleste kropsforme. Badedragten er foret og sidder som smurt når du svømmer, du får ingen gnavesår eller luftbobler hverken ved barmen eller lænd. 

SHOP HER:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

fila header

Derfor er et par sneakers fra Fila det mest stilfulde valg denne sommer

2 timmar sedan
Merrells trailskor

Test: Trailsko til kvinder og mænd fra Merrell

11 timmar sedan
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi elsker sæsonens sneakers fra New Balance

1 dag sedan
Underkläder träning

Træning i det rigtige undertøj - og undgå gnavesår

2 dagar sedan
React Miler NY

Løb længere med Nike React Miler

5 dagar sedan
New Balance skor

Køb de rigtige løbesko fra New Balance

20 may 2020
Asics GT-2000

Sats på Asics løbesko, hvis du pronerer

20 may 2020
Dam - Header.jpg

Test: Løbesko med meget dæmpning til hende

19 may 2020
Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko til mænd med høj grad af dæmpning

19 may 2020
Nike yoga infinalon header

Yoga uden grænser i Nike Infinalon

19 may 2020
björn borg tights

Test! 9 par tights med høj talje

15 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Bedst i test: Sportsbh'er til løb

14 may 2020
nike-low-sneakers.jpg

3 uventede husmortricks for at få dine sneakers hvide

14 may 2020
Mjukisset

Stilfulde træningssæts til hverdagschill

13 may 2020
badtofflor plock

Sommerens bedste tøfler og sandaler

13 may 2020
Header.jpg

Vi tester: Cykelhjelme til kvinder og mænd

13 may 2020
lisa tellbe header

Sådan stylede Lisa Tellbe sine Nike-favoritter

12 may 2020
Saucony Freedom Iso 3

Den nye Saucony Freedom 3 løbesko er her

12 may 2020
gavelo seamless

Nu har vi fået træningstøjet fra Gavelo ind i sortimentet

11 may 2020
sneakers herr

9 stilfulde, sorte sneakers til mænd

11 may 2020
sneakers header

Trend! 8 lyserøde sneakers til kvinder

11 may 2020
Matchanse set

Test: Matchende sæt til hende

08 may 2020
Header.jpg

Træningstrusserne som er bedst i test

08 may 2020
Asics Novablast test

Vi tester den nye Asics Novablast til kvinder og mænd

07 may 2020
Årets badtrender

Årets hotteste badetøjstendenser

07 may 2020
Petra Månström

Så du klæder dig på til løb om foråret

04 may 2020
header skaljackor 2020

Bedst i test: Skaljakker til hende & ham 2020

01 may 2020
Kompressionsstrumpor header

Vi tester: Kompressionsstrømper

30 apr 2020
tights header

Top 5: Vores allerbedste træningstights

29 apr 2020
Header - Reebok Nano X.jpg

Test: Reebok Nano X træningssko

28 apr 2020
Hoka One One header

Bondi - den bedste løbesko til dig med et tungt løbetrin

27 apr 2020
Herr - Header.jpg

Vi har testet forårsjakkerne til ham 2020

23 apr 2020
salomon löpning ss 20

Hvordan skal jeg vaske mit løbetøj?

23 apr 2020
Dam - Header.jpg

Bedst i test! Trendy forårsjakker til kvinder 2020

22 apr 2020
Vita sneakers header dam

Test: Stilfulde hvide sneakers til kvinder

22 apr 2020
Header.jpg

Stilfuld test: Hvide sneakers til mænd

21 apr 2020
Hoka One One redigerad

Derfor skal du løbe i Clifton 6 fra Hoka One One

21 apr 2020
nano x header

Den nye Reebok Nano X - lige så alsidig som dig

21 apr 2020
test pulsklockor

Stor test! Vores bedste pulsure i alle prisklasser

21 apr 2020
Le specs solglasögon

2020's mest trendy solbriller

20 apr 2020
more news
fila header

Derfor er et par sneakers fra Fila det mest stilfulde valg denne sommer

Sneakers er livet - ja, det synes vi på Sportamore i hvert fald. Vi foretrækker at gå rundt i et par Fila-sneakers, ja, nærmest året rundt. Se de sæsonens hotteste modeller til kvinder her!

2 timmar sedan
Merrells trailskor

Test: Trailsko til kvinder og mænd fra Merrell

Er det på tide at købe nye trailsko? Her tester vi de bedste løbesko til trail fra Merrell!

11 timmar sedan
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi elsker sæsonens sneakers fra New Balance

Ønsker du dig et par retroinspirerede, men stadig moderne, stilfulde sneakers? Så skal du satse på et par sneakers fra New Balance! Her er årets nyheder.

1 dag sedan
Underkläder träning

Træning i det rigtige undertøj - og undgå gnavesår

Har du blå mærker eller gnavesår i trussekanten efter træningen? Det er sandsynligvis bomuldsundertøjet, der er synderen her!

2 dagar sedan
React Miler NY

Løb længere med Nike React Miler

Ønsker du en god mængdetræningssko, der giver dig den støtte, du har brug for till de lange pas? Så er Nikes seneste løbeskønhed React Miler noget for dig.

5 dagar sedan
New Balance skor

Køb de rigtige løbesko fra New Balance

Bliv klogere på hvordan du gør det rigtige valg, når det kommer til løbesko fra New Balance. Her er deres mest populære modeller!

20 may 2020
Asics GT-2000

Sats på Asics løbesko, hvis du pronerer

Hvis du lider af pronation, er der én ting at lære af løbeskosproducenten Asics. Her er alt, hvad du har brug for at vide om deres bedste pronationssko.

20 may 2020
Dam - Header.jpg

Test: Løbesko med meget dæmpning til hende

Vi tester de blødeste og mest bouncy løbesko fra Hoka One One, Nike og Adidas. Her er de modeller, der er bedst i test til kvinder.

19 may 2020
Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko til mænd med høj grad af dæmpning

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony - hvilken løbeskosproducent har de bedste løbesko med meget dæmpning? Lad os dykke ned i mulighederne!

19 may 2020
Nike yoga infinalon header

Yoga uden grænser i Nike Infinalon

Når du laver yoga, er tøjet vigtigt - og vi tænker derfor naturligvis først og fremmest på selve funktionen. Det nye Infinalon materiale fra Nike er det mest behagelige, vi har prøvet indtil videre!

19 may 2020
björn borg tights

Test! 9 par tights med høj talje

Hvem elsker ikke et par højtaljede tights? Her er de mest populære modeller fra Better Bodies, Adidas, Nike, Fila og Gavelo samt flere.

15 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Bedst i test: Sportsbh'er til løb

Når du løbetræner, så er det vigtigt at have en virkelig god sportsbh som giver dig den rette støtte. Her er 2020's bedste modeller til løb.

14 may 2020
nike-low-sneakers.jpg

3 uventede husmortricks for at få dine sneakers hvide

Hvide sneakers har en tendens til ikke at være hvide særlig længe efter, du begynder at bruge dem. Prøv disse tricks for at gøre dem kridhvide og sprøde igen!

14 may 2020
Mjukisset

Stilfulde træningssæts til hverdagschill

Det er årets hotteste trend og perfekt til både hjemmekontoret og den udendørs picnic. Her er 10 luksuriøse og bløde træningssæt, du ikke vil gå glip af!

13 may 2020
badtofflor plock

Sommerens bedste tøfler og sandaler

Nu er tiden kommet for luftige sko som badetøfler, slip-ins og flip-flops. Her er årets hedeste sommersko fra Fila, Adidas og Birkenstock.

13 may 2020