Header-baddräkter.jpg

Test! De bedste badedragter til svømmepasset

Tid til at tage din svømmetræning ud på dybere vand? Vores eksperter har testet sæsonens bedste badedragter, så du let kan finde en funktionel model som passer både dig og din træning.

Udover at svømning er en forfriskende træningsform under heden i sommermånederne, så er det desuden skånsomt for kroppen samt træner både styrke og kondition. Men det er ikke bare at dykke ned i bassinet. De to grundlæggere af svømmetjenesten , Anna Kazakova og Oxana Lundström ved, hvordan du finder den perfekte badedragt til din træning. 

– Valget af badedragt spiller en stor rolle for din oplevelse i vandet. For det første vil du have en model, som du faktisk ikke rigtigt mærker på kroppen. Jeg plejer at sige at en badedragt skal sidde som en god handske gør på hånden, tight uden at gnave eller irritere, siger Anna Kazakova. 

Tommelfingerreglen er at du hellere skal vælge en badedragt som sidder lidt for tight end lidt for løs. En tight badedragt sørger nemlig for, at der ikke opstår unødvendige luftbobler samt at vandet ikke kommer ind i badedragten, hvilket ellers kan gøre at du svømmer langsommere. 

– Mange modeller bliver noget løsere når de bliver våde, så det er supervigtigt at badedragten sidder tight fra første øjeblik du tager den på. Jeg vil sige at brystsupporten samt pasformen er de to vigtigste punkter, man skal kigge efter, siger Oxana Lundström. 

Afhængigt af om badedragten er lavet med for og indbygget bh eller ej, så kommer du at få forskellige typer af støtte for barmen. Sørg derfor at du finder en model som matcher dine ønsker. Materialevalget er det samme både til udendørs- og indendørsbassin, hvor tricket så er at vælge en badedragt lavet af materiale der kan tåle klor. Det typiske badetøj har ofte et materiale som mister både struktur, farve og form efter svømning i bassin. 

– En sidste ting man kan kigge efter er selve skæringssnittet på modellen. Det handler meget om hvor følsom du er, når det kommer til sømme og detaljer på badedragten samt hvilken type af mål, du har for din svømmetræning, siger Anna Kazakova. 

Du som svømmer crawl kan faktisk bruge hvilken som helst type af snit rundt om benene. Hvis du derimod foretrækker brystsvømning bør du vælge en model med et lidt højere snit, som giver dig mere bevægelsesfrihed i hoften. Skulderremme som krydses over ryggen fungerer bedst ved crawl, da lige skuldreremme kan komme lidt i vejen. 

For at forlænge levetiden på din badedragt er et sidste tip at gøre det til en vane altid at skylle badedragten med koldt vand og hænge den op til tørre efter svømmepasset. 

TESTPANELETS VURDERING 

Våddragtslignende  

Speedo Hydrasuit Flex.jpg

Test af:  ,

Vejledende pris: 549 kroner. 

Størrelse: Hverken for stor eller for lille, vælg din normale størrelse. 

Pasform: Fantastisk pasform uden at gnave nogen steder. Modellen sidder perfekt tæt på kroppen, uden at føle at du svømmer i den. Badedragten har en høj hals og en lynlås på ryggen ved skulderbladene, så du let kan tage den af og på. Snittet ved hoften er ikke lige så højt som hos andre modeller i testen. 

Materialets tykkelse: Super tyndt! Det føles næsten som et ekstra lag hud på kroppen.

Smidighed: Materialet, som kan tåle klor, har en 4-vejs-stretch hvilket giver dig fuld bevægelsesfrihed. Badedragten sidder perfekt på kroppen ved både start, drejninger og slut. 

Kompression: Takket været det stretchy materiale får du høj kompression i den her badedrag. Den sidder som den skal og holder alt på plads. Perfekt kompression som giver en behagelig følelse. 

Bryststøtte:  Overraskende god støtte for din barm. Her kan du med en større barm også svømme uden at skulle bekymre dig om, at brysterne skal finde deres vej ud af siderne eller i halsudskæringen. 

Tørretid: Modellen tørrer super hurtigt, ingen anmærkninger her. 

Design: Smart og stilrent design som minder om en blanding af badedragt og våddragt.

Testpanelets mening: En model som passer perfekt til alle begivenheder, men allerhelst i åbent vand takket været den høje halsudskæring som giver en god støtte til nakken. Da den her model har en høj hals og lynlås på ryggen, vænner du kroppen til at svømme i en våddragt som stort også ser sådan ud. I kombination med en tight pasform og høje kompression er det her en klar favorit for atleterne som træner til et triathlon eller swimrun. Selvom materialeret kan tåle klor, så synes visse af testdeltagerne at de ser en forskel i materialet efter meget flittig brug af badedragten. Udover det, så har de svært ved at finde noget negativt at sige om modellen. Det bedste med badedragten er den høje bryststøtte og at modellen er super smidig og behagelig at svømme i. 

Trendsætteren 

Adidas Fit Suit 3S.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 299 kroner. 

Størrelse:  Modellens overdel er på grænsende til lidt stor i størrelsen, passer bedst til en større barm. 

Pasform: En klassisk model som sidder normalt på kroppen. Generøs med materialet ved barmen, så du behøver ikke at være bekymret for om barmen bevæger sig udenfor kanterne. Det middelhøje snit ved hoften er derimod noget tight og passer bedst til dig med en mindre bagdel. 

Tykkelse: Materialet har en normal tykkelse, kan tåle klor og består delvist af genanvendt fiskenet hvilket er miljøvenligt. Plus for det! 

Smidighed: Badedragten bliver siddende hvor den skal i starten og ved bevægelse. Ingen klagepunkter når det kommer til smidigheden.

Kompression: Selvom modellen ikke har nogen udtalt kompression i materialet holdes alt på plads, uanset hvilken svømmeteknik du bruger. 

Bryststøtte: Den her badedragt tilbyder ikke nogen special support for barmen, hvilket gør at den passer bedst til dig med en lille til mellemstor barm, som ikke kræver en stor support når du svømmetræner.

Design: De tre striber er designmæssigt virkelig fine. En cool badedragt som fungerer ligeså godt i bassinet som på stranden. 

Tørretiden: Badedragten tørrer i løbet af et splitsekund!

Testpanelets mening: Er du ude efter en solid badedragt, så har du fundet vinderen. For en prisværdig sum får du en smart badedragt som  du kan stråle i på solferien. Modellen sidder godt på kroppen. Snittet omkring hoften er i den noget tight ende, så det her er ikke modellen for dig med en booty. Har du derimod en noget mere lige pasform, vil modellen sidde som limet på dig. De klassiske tre striber på siderne af badedragten kan godt irritere lidt på underarmene ved længere strækninger med crawl svømning. Derfor passer den her model i første omgang sig bedre til dig som svømmer butterfly og brystsvømning. Det bedste ved den her model er materialet som kan tåle klor, da det delvist er lavet af genanvendt plast.

Klassisk model 

Arena Solid Swim Pro.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 269 kroner.

Størrelse: Stor i størrelsen, så ligger du mellem to størrelser, kan du vælge den mindste. 

Pasform: Der findes ikke direkte nogle anmærkninger på badedragtens pasform. Modellen har et noget højere snit rundt om hoften end hvad de andre badedragter har. Med den rette størrelse sidder den her badedragt super godt på kroppen. 

Tykkelse: Ikke helt så tyndt materiale som modellen fra Speedo, men et trin tyndere end badedragten fra Adidas. Materialet i polyester er behandlet for at kunne tåle både klor og dagslys. 

Smidighed: Noget mindre stretch i materialet end de andre modeller i testen. 

Kompression: Ingen særskilt kompression, men badedragten er heller ikke formfast takket været den gode holdbarhed i stoffet. 

Bryststøtte: Den her badedragt tilbyder en lav støtte for barmen og passer derfor bedst til dig med lille til mellemstor barm. 

Tørretid: Super hurtigtørrende materiale. 

Design: Enkelt design med et højt snit ved hoften samt åben ryg med krydsede skulderremme. Sort, stilrent design med beskeden logo på brystet.

Testpanelets mening: 

Solid Swim Pro er en træningsdragt som sidder godt, har et clean udseende og er super prisværdig. Det er en klassisk model med krydsede skulderremme på ryggen og et højt snit ved hoften som sidder skønt, uden at klemme for hårdt eller gnave. Eftersom den her model er noget fastere i stoffet får du nærmere en mere kompakt følelse i badedragten, end at den følger alle dine bevægelser. Det resulterer derimod i at alt holdes på sin rette plads. Sørg for at du går en halv størrelse ned for at modellen skal sidde tæt på kroppen, så ingen luftbobler fanges i udskæringen, da det påvirker din hastighed negativt. For nybegynderen som vil have en ordentlig model, der præsterer i bassinet, er det her et prisværdigt alternativ. 

Fed kompression

Arena Therese Embrace Back.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 649 kroner.

Størrelse: Lidt stor i størrelsen. 

Pasform: Alt føles godt, den høje halsudskæring forhindrer luftbobler i at komme ned i selve badedragten og den indbyggede bh giver en behagelig og god støtte for barmen samt at snittet omkring hoften føles behageligt uden at klemme nogen steder. Sidder bedst på kropsformer med en større barm, mave og bagdel. 

Tykkelse: Materialet kan tåle klor og giver en shaping-effekt som sidder rigtigt tight, men stadig blødt og skønt på kroppen. Materialet er til den tykkere side, hvilket kan opleves noget varmt når du svømmer under den strålende sol. Plus gives for at materialet endda giver UV-beskyttelse. 

Smidighed: Lige tilpas smidigt materiale som ikke forhindrer dine armbevægelser. Modellen er ikke helt så smidig som badedragten fra Nike, men giver til gengæld en højere kompression. 

Kompression:  Ekstrem komprimerende! Den her model sidder rigtigt tight på kroppen og holder alt på plads, uanset om du svømmer hurtigt eller langsomt. 

Bryststøtte: Den indbyggede bh og den høje kompression i materialet sørger for at selv en større barm holdes på plads, når du svømmer.  

Tørretid: Det tykke materiale tager lidt længere tid om at tørre helt, men det er ikke noget som forhindrer dig i din svømning eller forstyrrer dig bagefter.  

Design: Lækkert med grå detaljer som får modellen til at stikke lidt ud, uden at det føles for mønstret. 

Testpanelets mening: Det her er en konkurrencedragt med høj kompression og god støtte. Perfekt til gravide kvinder med en følsom barm samt større barm og mave. Pasformen sidder nemlig som limet på dig som har former, men kommer til at blive lidt uformelig på dig med en mindre barm. Eftersom modellen er høj i halsen og intet vand kan komme ind i badedragten, så er den rigtig god til åbent vand når du fx træner til et triathlon. Minus med modellen er at den ikke passer alle samt at stoffet er noget tykt i det. Det bedste ved badedragten er den indbyggede model, som giver god bryststøtte og kompression som findes i hele materialet. Den her model tager virkelig godt hånd om dig under din svømmetræning. 

Tynd og blød 

Head Solid Ultra.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 419 kroner. 

Størrelse: Stor i størrelsen, du må med stor sandsynlighed gå en størrelse ned. 

Pasform: Badedragten sidder godt på kroppen uden hverken at gnave eller skære. Det klassiske design med den krydsede ryg og det middelhøje snit ved hoften giver et neutralt look. 

Tykkelse: Ekstremt tyndt materiale der føles som silkepapir mod huden. Dele af testpanelet synes at stoffet er for tyndt og næsten gennemsigtigt.

Smidighed: En model som du knap mærker på kroppen. Den følger med din krop og bevægelser når du svømmer. 

Kompression: Ikke helt den samme supertight følelse, som du får i Therese Embrace Back modellen fra Arena, men stadig en middelhøj kompression som sidder hvor den skal på kroppen. 

Bryststøtte: Trods det tynde stof og den manglende indbyggede bh, så får du middelhøj støtte for barmen i den her mode. Ved du på forhånd at du ikke kræver ekstrem høj støtte, så rækker det her valg glimrende.

Design: Enkelt design som hverken får det til at kilde i maven eller gør dig flov over at have den på, når du ser badedragten.  Et neutralt look som fungerer for de fleste. 

Tørretid: Perfekt tørretid. Modellen tørrer hurtigt takket været det tynde stof! 

Testpanelets mening: En tynd, klor-tålelig model med høj UV-beskyttelse. Den middelhøje halsudskæring og det tight, tynde stof sørger for at ingen luftbobler kommer ind i badedragten, når du svømmer. Det som stikker ud på Solid Ultra er det tynde stof. Materialer sidder virkelig som et nyt lag hud og føles blødt mod huden. Derimod er det så tilpas tyndt, at dele af testpanelet føler sig lidt for nøgne i badedragten i og med at konturer på kroppen til en vis del kan fornemmes gennem stoffet. Den ekstremt hurtige tørretid er det bedste ved modellen og at den sidder som limet på kroppen. Der findes ingen søm eller snit som ikke føles gennemtænkt og velplaceret. 

Klokkeren pasform 

Nike Fast Back Tank.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 399 kroner. 

Størrelse: Hverken for lille eller for stor. Vælg din normale størrelse for optimal pasform. 

Pasform: Klokkeren pasform. Indersiden har et tynd for som føles blødt mod huden. Snittet omkring hoften, den middelhøje halsudskæring og de krydsende skulderremme på ryggen sidder som smurt under både korte og lange distancer. 

Tykkelse: Normal tykkelse på stoffet som er konstrueret med et slidstærkt materiale for at kunne klare lange distancer i klor-anvendte bassiner.  

Smidighed: Materialet, som er lavet af 100% polyester, er ekstremt stretchy og følger din mindste bevægelse. Perfekt til når du vil føle dig fri i vandet, uden at noget strammer eller gnaver. 

Kompression: Eftersom det er en badedragt med for på indersiden, så holdes barm og mave på plads.

Bryststøtte: Fantastisk support for barmen. Passer både til dig med en mindre samt en mellem til stor barm. 

Tørretid: En badedragt med for på indersiden er som regel længere tid om at tørre, men det er ikke tilfældet her. Den tørrer hurtigt. 

Design: Lidt for enkelt og klassisk design. Lidt detaljer havde ikke skadet.

Testpanelets mening: En af Nikes bedstsælgende badedragter som er skabt til at kunne holde længe og gøre din svømning både hurtigere og bedre. Testpanelet kan ikke andet end at være enig. Det her er et klassisk førstehåndsvalg til de fleste situationer og passer bedst til dig som svømmer meget og hurtigt. Det som trækker ned ved helhedsindtrykket er det noget kedelige design. Testdeltagerne savner nytænkning og sjove detaljer. Dét som derimod havner på plussiden er den skræddersyet pasform som vil fungere for de fleste kropsforme. Badedragten er foret og sidder som smurt når du svømmer, du får ingen gnavesår eller luftbobler hverken ved barmen eller lænd. 

SHOP HER:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

5 dagar sedan
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

05 jun 2019
Nike träningssko

PT'en tester den nye træningssko Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
header-väskor.jpg

TEST: Vores bedste træningstasker

04 jun 2019
yogatights blacc

Sådan vælger du tights til yoga

03 jun 2019
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – de nye Pegasus 36 er her!

03 jun 2019
Superga 2750

Superga – den eneste espadrillos sko du behøver

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal dit barn lege i løbesko

29 may 2019
Teva Hurricane

Tips! Sommerens bedste funktionssandaler

27 may 2019
Saint Loye

Tænk på det her når du køber ridebukser

27 may 2019
segling

Guide: Korrekt påklædning til sejlads

27 may 2019
yogatights header

Test: Forårets mest behagelige yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi

Hyld Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1

Test! Så gode er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
Nike

Fodboldsfest med Nikes nye tøj

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 træningstights med lommer

14 may 2019
Nike

Derfor skal du lave sport med stil

14 may 2019
Nike

Stylisten guider: Sommerens 3 hedeste trends

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor

Vi har testet 5 nye løbetrøjer til mænd 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

10 may 2019
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mit alter ego laver extreme moves"

08 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header

Fodboldstøvler til junior som er bedst i test

03 may 2019
Peak Performance skaljackor

Nyt og vandtæt fra Peak Performance

02 may 2019
Löparbh 2019

Test: Sport-bh'er for løb 2019

02 may 2019
Adidas trailskor

Eksperterne tester trailsko fra Adidas

30 apr 2019
Epic React

Sådan ser de nya Epic React Flyknit 2 ud

30 apr 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor

Forskellen på fodboldstøvler til kunstgræs og naturgræs

29 apr 2019
Header_DAM.jpg

Regnjakkerne til hende som er bedst i test

26 apr 2019
Header-baddräkter.jpg

Test! De bedste badedragter til svømmepasset

26 apr 2019
Icebreaker merinoull

Derfor skal du løbe i merinould

25 apr 2019
Så vet du om skon passar

Guide: find de rette fodboldsko

24 apr 2019
more news
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

Hvis du har en pronation løbestil, er du sikkert på jagt efter et par stabile løbesko. Vores testpanel har løbet i 5 ekstra støddæmpende og stabile modeller for at se, hvilken sko som kan fungere som dine krykker på løbeturen.

5 dagar sedan
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

Sportamores store sommerudsalg er endelig igang. Tun ind på guldkornene her og begiv dig ud på turen bagefter.

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker, når det kommer til skønne, ergonomiske og smarte sandaler. Skoene er af høj kvalitet og for at de skal holde så længe som muligt, er der nogle tricks du kan ty til.

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

Alle, som har sejlet i den svenske skærgår ved, at sommeren aldrig er helt fejlfri. Nu når sejlersæsonen er gået igang, er det derfor oplagt at skaffe sig en vandtæt sejlerjakke. Det her skal du tænke på.

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Udgivelsen af Adidas nye Pulseboost HD er nær, og vi har tyvstartet udgivelsen med et interview!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

Plads til madpakke og computer? Rygsæk eller skuldertaske? Sådan finder du en taske med de rette funktioner til netop dig.

05 jun 2019
Nike träningssko

PT'en tester den nye træningssko Nike Varsity Compete TR 2

Nike beskriver selv sine nye træningssko Varsity Compete TR 2 som en model med grep og stabilitet til alle lejligheder. Vi lod PT'en Chand Smith svede i den nye sko for at se, om den holder godt i måtten. Så god er den ifølge ham!

04 jun 2019
header-väskor.jpg

TEST: Vores bedste træningstasker

En rigtig god træningstaske kan gøre hverdagens sysler med job, træning, pendling og alt hvad det indebærer nemmere. Vi har testet otte forskellige træningstasker, udforsk hvilken der passer dig bedst!

04 jun 2019
yogatights blacc

Sådan vælger du tights til yoga

Du skal aldrig føle dig hindret i dine bevægelser, når du laver yoga og derfor bør du stille høje krav til dine tights, som du har på i yogastudiet. Kig efter de her detaljer, når du vælger yogatights.

03 jun 2019
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – de nye Pegasus 36 er her!

Den seneste opdatering af Nike Pegasus er landet! Den er lettere, hurtigere og smartere end nogensinde før.

03 jun 2019
Superga 2750

Superga – den eneste espadrillos sko du behøver

Trendy, pengepungsvenlige sneakers som aldrig går ud af mode? Vi snakker selvfølgelig om Supergas espadrillos sko. Her er historien bag mærket og de tre mest populære modeller, som du ikke vil gå glip af.

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal dit barn lege i løbesko

Vær god mod dit barns fødder og gør udendørslegen ekstra sjov med et par løbesko. Eksperter forklarer, hvorfor det er lige så vigtigt med et par løbesko til børn som til voksne.

29 may 2019
Teva Hurricane

Tips! Sommerens bedste funktionssandaler

Man får nemt gnavesår med våde strømper i sneakers. Hvad siger du til at hoppe over det i år og i stedet vælge et par ventilerende funktionssandaler - kølige som de er behagelige.

27 may 2019
Saint Loye

Tænk på det her når du køber ridebukser

Længes du efter sommerens varme rideture? Maksimer oplevelsen for både dig og din hest ved at vælge de rette ridebukser. Eksperten fortæller om, hvad du skal tænke på med pasform, forstærkning eller ej samt hvordan du vasker bukserne korrekt for lang holdbarhed.

27 may 2019
segling

Guide: Korrekt påklædning til sejlads

Er det på tide at kaste los og begive sig ud på vandet? Gør sejlturen endnu mere behagelig ved at være klædt på i det rette tøj. Her er guiden som holder dig på rette kurs!

27 may 2019