Header-baddräkter.jpg

Test! De bedste badedragter til svømmepasset

Tid til at tage din svømmetræning ud på dybere vand? Vores eksperter har testet sæsonens bedste badedragter, så du let kan finde en funktionel model som passer både dig og din træning.

Udover at svømning er en forfriskende træningsform under heden i sommermånederne, så er det desuden skånsomt for kroppen samt træner både styrke og kondition. Men det er ikke bare at dykke ned i bassinet. De to grundlæggere af svømmetjenesten , Anna Kazakova og Oxana Lundström ved, hvordan du finder den perfekte badedragt til din træning. 

– Valget af badedragt spiller en stor rolle for din oplevelse i vandet. For det første vil du have en model, som du faktisk ikke rigtigt mærker på kroppen. Jeg plejer at sige at en badedragt skal sidde som en god handske gør på hånden, tight uden at gnave eller irritere, siger Anna Kazakova. 

Tommelfingerreglen er at du hellere skal vælge en badedragt som sidder lidt for tight end lidt for løs. En tight badedragt sørger nemlig for, at der ikke opstår unødvendige luftbobler samt at vandet ikke kommer ind i badedragten, hvilket ellers kan gøre at du svømmer langsommere. 

– Mange modeller bliver noget løsere når de bliver våde, så det er supervigtigt at badedragten sidder tight fra første øjeblik du tager den på. Jeg vil sige at brystsupporten samt pasformen er de to vigtigste punkter, man skal kigge efter, siger Oxana Lundström. 

Afhængigt af om badedragten er lavet med for og indbygget bh eller ej, så kommer du at få forskellige typer af støtte for barmen. Sørg derfor at du finder en model som matcher dine ønsker. Materialevalget er det samme både til udendørs- og indendørsbassin, hvor tricket så er at vælge en badedragt lavet af materiale der kan tåle klor. Det typiske badetøj har ofte et materiale som mister både struktur, farve og form efter svømning i bassin. 

– En sidste ting man kan kigge efter er selve skæringssnittet på modellen. Det handler meget om hvor følsom du er, når det kommer til sømme og detaljer på badedragten samt hvilken type af mål, du har for din svømmetræning, siger Anna Kazakova. 

Du som svømmer crawl kan faktisk bruge hvilken som helst type af snit rundt om benene. Hvis du derimod foretrækker brystsvømning bør du vælge en model med et lidt højere snit, som giver dig mere bevægelsesfrihed i hoften. Skulderremme som krydses over ryggen fungerer bedst ved crawl, da lige skuldreremme kan komme lidt i vejen. 

For at forlænge levetiden på din badedragt er et sidste tip at gøre det til en vane altid at skylle badedragten med koldt vand og hænge den op til tørre efter svømmepasset. 

TESTPANELETS VURDERING 

Våddragtslignende  

Speedo Hydrasuit Flex.jpg

Test af:  ,

Vejledende pris: 549 kroner. 

Størrelse: Hverken for stor eller for lille, vælg din normale størrelse. 

Pasform: Fantastisk pasform uden at gnave nogen steder. Modellen sidder perfekt tæt på kroppen, uden at føle at du svømmer i den. Badedragten har en høj hals og en lynlås på ryggen ved skulderbladene, så du let kan tage den af og på. Snittet ved hoften er ikke lige så højt som hos andre modeller i testen. 

Materialets tykkelse: Super tyndt! Det føles næsten som et ekstra lag hud på kroppen.

Smidighed: Materialet, som kan tåle klor, har en 4-vejs-stretch hvilket giver dig fuld bevægelsesfrihed. Badedragten sidder perfekt på kroppen ved både start, drejninger og slut. 

Kompression: Takket været det stretchy materiale får du høj kompression i den her badedrag. Den sidder som den skal og holder alt på plads. Perfekt kompression som giver en behagelig følelse. 

Bryststøtte:  Overraskende god støtte for din barm. Her kan du med en større barm også svømme uden at skulle bekymre dig om, at brysterne skal finde deres vej ud af siderne eller i halsudskæringen. 

Tørretid: Modellen tørrer super hurtigt, ingen anmærkninger her. 

Design: Smart og stilrent design som minder om en blanding af badedragt og våddragt.

Testpanelets mening: En model som passer perfekt til alle begivenheder, men allerhelst i åbent vand takket været den høje halsudskæring som giver en god støtte til nakken. Da den her model har en høj hals og lynlås på ryggen, vænner du kroppen til at svømme i en våddragt som stort også ser sådan ud. I kombination med en tight pasform og høje kompression er det her en klar favorit for atleterne som træner til et triathlon eller swimrun. Selvom materialeret kan tåle klor, så synes visse af testdeltagerne at de ser en forskel i materialet efter meget flittig brug af badedragten. Udover det, så har de svært ved at finde noget negativt at sige om modellen. Det bedste med badedragten er den høje bryststøtte og at modellen er super smidig og behagelig at svømme i. 

Trendsætteren 

Adidas Fit Suit 3S.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 299 kroner. 

Størrelse:  Modellens overdel er på grænsende til lidt stor i størrelsen, passer bedst til en større barm. 

Pasform: En klassisk model som sidder normalt på kroppen. Generøs med materialet ved barmen, så du behøver ikke at være bekymret for om barmen bevæger sig udenfor kanterne. Det middelhøje snit ved hoften er derimod noget tight og passer bedst til dig med en mindre bagdel. 

Tykkelse: Materialet har en normal tykkelse, kan tåle klor og består delvist af genanvendt fiskenet hvilket er miljøvenligt. Plus for det! 

Smidighed: Badedragten bliver siddende hvor den skal i starten og ved bevægelse. Ingen klagepunkter når det kommer til smidigheden.

Kompression: Selvom modellen ikke har nogen udtalt kompression i materialet holdes alt på plads, uanset hvilken svømmeteknik du bruger. 

Bryststøtte: Den her badedragt tilbyder ikke nogen special support for barmen, hvilket gør at den passer bedst til dig med en lille til mellemstor barm, som ikke kræver en stor support når du svømmetræner.

Design: De tre striber er designmæssigt virkelig fine. En cool badedragt som fungerer ligeså godt i bassinet som på stranden. 

Tørretiden: Badedragten tørrer i løbet af et splitsekund!

Testpanelets mening: Er du ude efter en solid badedragt, så har du fundet vinderen. For en prisværdig sum får du en smart badedragt som  du kan stråle i på solferien. Modellen sidder godt på kroppen. Snittet omkring hoften er i den noget tight ende, så det her er ikke modellen for dig med en booty. Har du derimod en noget mere lige pasform, vil modellen sidde som limet på dig. De klassiske tre striber på siderne af badedragten kan godt irritere lidt på underarmene ved længere strækninger med crawl svømning. Derfor passer den her model i første omgang sig bedre til dig som svømmer butterfly og brystsvømning. Det bedste ved den her model er materialet som kan tåle klor, da det delvist er lavet af genanvendt plast.

Klassisk model 

Arena Solid Swim Pro.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 269 kroner.

Størrelse: Stor i størrelsen, så ligger du mellem to størrelser, kan du vælge den mindste. 

Pasform: Der findes ikke direkte nogle anmærkninger på badedragtens pasform. Modellen har et noget højere snit rundt om hoften end hvad de andre badedragter har. Med den rette størrelse sidder den her badedragt super godt på kroppen. 

Tykkelse: Ikke helt så tyndt materiale som modellen fra Speedo, men et trin tyndere end badedragten fra Adidas. Materialet i polyester er behandlet for at kunne tåle både klor og dagslys. 

Smidighed: Noget mindre stretch i materialet end de andre modeller i testen. 

Kompression: Ingen særskilt kompression, men badedragten er heller ikke formfast takket været den gode holdbarhed i stoffet. 

Bryststøtte: Den her badedragt tilbyder en lav støtte for barmen og passer derfor bedst til dig med lille til mellemstor barm. 

Tørretid: Super hurtigtørrende materiale. 

Design: Enkelt design med et højt snit ved hoften samt åben ryg med krydsede skulderremme. Sort, stilrent design med beskeden logo på brystet.

Testpanelets mening: 

Solid Swim Pro er en træningsdragt som sidder godt, har et clean udseende og er super prisværdig. Det er en klassisk model med krydsede skulderremme på ryggen og et højt snit ved hoften som sidder skønt, uden at klemme for hårdt eller gnave. Eftersom den her model er noget fastere i stoffet får du nærmere en mere kompakt følelse i badedragten, end at den følger alle dine bevægelser. Det resulterer derimod i at alt holdes på sin rette plads. Sørg for at du går en halv størrelse ned for at modellen skal sidde tæt på kroppen, så ingen luftbobler fanges i udskæringen, da det påvirker din hastighed negativt. For nybegynderen som vil have en ordentlig model, der præsterer i bassinet, er det her et prisværdigt alternativ. 

Fed kompression

Arena Therese Embrace Back.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 649 kroner.

Størrelse: Lidt stor i størrelsen. 

Pasform: Alt føles godt, den høje halsudskæring forhindrer luftbobler i at komme ned i selve badedragten og den indbyggede bh giver en behagelig og god støtte for barmen samt at snittet omkring hoften føles behageligt uden at klemme nogen steder. Sidder bedst på kropsformer med en større barm, mave og bagdel. 

Tykkelse: Materialet kan tåle klor og giver en shaping-effekt som sidder rigtigt tight, men stadig blødt og skønt på kroppen. Materialet er til den tykkere side, hvilket kan opleves noget varmt når du svømmer under den strålende sol. Plus gives for at materialet endda giver UV-beskyttelse. 

Smidighed: Lige tilpas smidigt materiale som ikke forhindrer dine armbevægelser. Modellen er ikke helt så smidig som badedragten fra Nike, men giver til gengæld en højere kompression. 

Kompression:  Ekstrem komprimerende! Den her model sidder rigtigt tight på kroppen og holder alt på plads, uanset om du svømmer hurtigt eller langsomt. 

Bryststøtte: Den indbyggede bh og den høje kompression i materialet sørger for at selv en større barm holdes på plads, når du svømmer.  

Tørretid: Det tykke materiale tager lidt længere tid om at tørre helt, men det er ikke noget som forhindrer dig i din svømning eller forstyrrer dig bagefter.  

Design: Lækkert med grå detaljer som får modellen til at stikke lidt ud, uden at det føles for mønstret. 

Testpanelets mening: Det her er en konkurrencedragt med høj kompression og god støtte. Perfekt til gravide kvinder med en følsom barm samt større barm og mave. Pasformen sidder nemlig som limet på dig som har former, men kommer til at blive lidt uformelig på dig med en mindre barm. Eftersom modellen er høj i halsen og intet vand kan komme ind i badedragten, så er den rigtig god til åbent vand når du fx træner til et triathlon. Minus med modellen er at den ikke passer alle samt at stoffet er noget tykt i det. Det bedste ved badedragten er den indbyggede model, som giver god bryststøtte og kompression som findes i hele materialet. Den her model tager virkelig godt hånd om dig under din svømmetræning. 

Tynd og blød 

Head Solid Ultra.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 419 kroner. 

Størrelse: Stor i størrelsen, du må med stor sandsynlighed gå en størrelse ned. 

Pasform: Badedragten sidder godt på kroppen uden hverken at gnave eller skære. Det klassiske design med den krydsede ryg og det middelhøje snit ved hoften giver et neutralt look. 

Tykkelse: Ekstremt tyndt materiale der føles som silkepapir mod huden. Dele af testpanelet synes at stoffet er for tyndt og næsten gennemsigtigt.

Smidighed: En model som du knap mærker på kroppen. Den følger med din krop og bevægelser når du svømmer. 

Kompression: Ikke helt den samme supertight følelse, som du får i Therese Embrace Back modellen fra Arena, men stadig en middelhøj kompression som sidder hvor den skal på kroppen. 

Bryststøtte: Trods det tynde stof og den manglende indbyggede bh, så får du middelhøj støtte for barmen i den her mode. Ved du på forhånd at du ikke kræver ekstrem høj støtte, så rækker det her valg glimrende.

Design: Enkelt design som hverken får det til at kilde i maven eller gør dig flov over at have den på, når du ser badedragten.  Et neutralt look som fungerer for de fleste. 

Tørretid: Perfekt tørretid. Modellen tørrer hurtigt takket været det tynde stof! 

Testpanelets mening: En tynd, klor-tålelig model med høj UV-beskyttelse. Den middelhøje halsudskæring og det tight, tynde stof sørger for at ingen luftbobler kommer ind i badedragten, når du svømmer. Det som stikker ud på Solid Ultra er det tynde stof. Materialer sidder virkelig som et nyt lag hud og føles blødt mod huden. Derimod er det så tilpas tyndt, at dele af testpanelet føler sig lidt for nøgne i badedragten i og med at konturer på kroppen til en vis del kan fornemmes gennem stoffet. Den ekstremt hurtige tørretid er det bedste ved modellen og at den sidder som limet på kroppen. Der findes ingen søm eller snit som ikke føles gennemtænkt og velplaceret. 

Klokkeren pasform 

Nike Fast Back Tank.jpg

Test af: ,

Vejledende pris: 399 kroner. 

Størrelse: Hverken for lille eller for stor. Vælg din normale størrelse for optimal pasform. 

Pasform: Klokkeren pasform. Indersiden har et tynd for som føles blødt mod huden. Snittet omkring hoften, den middelhøje halsudskæring og de krydsende skulderremme på ryggen sidder som smurt under både korte og lange distancer. 

Tykkelse: Normal tykkelse på stoffet som er konstrueret med et slidstærkt materiale for at kunne klare lange distancer i klor-anvendte bassiner.  

Smidighed: Materialet, som er lavet af 100% polyester, er ekstremt stretchy og følger din mindste bevægelse. Perfekt til når du vil føle dig fri i vandet, uden at noget strammer eller gnaver. 

Kompression: Eftersom det er en badedragt med for på indersiden, så holdes barm og mave på plads.

Bryststøtte: Fantastisk support for barmen. Passer både til dig med en mindre samt en mellem til stor barm. 

Tørretid: En badedragt med for på indersiden er som regel længere tid om at tørre, men det er ikke tilfældet her. Den tørrer hurtigt. 

Design: Lidt for enkelt og klassisk design. Lidt detaljer havde ikke skadet.

Testpanelets mening: En af Nikes bedstsælgende badedragter som er skabt til at kunne holde længe og gøre din svømning både hurtigere og bedre. Testpanelet kan ikke andet end at være enig. Det her er et klassisk førstehåndsvalg til de fleste situationer og passer bedst til dig som svømmer meget og hurtigt. Det som trækker ned ved helhedsindtrykket er det noget kedelige design. Testdeltagerne savner nytænkning og sjove detaljer. Dét som derimod havner på plussiden er den skræddersyet pasform som vil fungere for de fleste kropsforme. Badedragten er foret og sidder som smurt når du svømmer, du får ingen gnavesår eller luftbobler hverken ved barmen eller lænd. 

SHOP HER:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

5 dagar sedan
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

5 dagar sedan
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

5 dagar sedan
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

6 dagar sedan
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

6 dagar sedan
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

6 dagar sedan
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

27 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

27 sep 2019
löparjackor dam test

Løbejakker til damer som er bedst i test

25 sep 2019
Stay in place header

Vælg den rette sport-bh efter din kropstype

24 sep 2019
Löparjackor test herr

Løbejakkerne til herrer som er bedst i test!

24 sep 2019
The puffer jacket

Sæsonens hotteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

23 sep 2019
Adriana Lima Puma

Top tre hotteste træningstrends lige nu

23 sep 2019
test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sport-bh'erne som er bedst i test 2019

22 sep 2019
Test inomhusskor

Test! Vores bedste sko til innebandy og håndbold

20 sep 2019
My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

20 sep 2019
craft springa i regn

Sådan skal du klæde dig på, når du løber i regn, blæst, sne og kulde

19 sep 2019
Hövding 3 lifestyle

Den nye Hövding 3 - forbedringer på alle kanter

17 sep 2019
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

16 aug 2019
more news
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

Alle som elsker efterår og vinter ved, at skiundertøj kan bruges til både sofahygge og udendørshygge! Skiundertøj er sæsonens skønneste, varmeste og hyggeligste tøj, men hvordan skal skiundertøj egentlig vaskes?

5 dagar sedan
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

At finde den rette flyverdragt til dit barn kan være tricky - men fortvivl ikke! Vores mini-testpanel er et skridt foran. Her er flyverdragterne som er bedst i test.

5 dagar sedan
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

Nu når det begynder at blive koldere udenfor, behøves bedre og varmere overtøj, så du slipper for at fryse. Er det mon på tide at skaffe en ny linerjakke? Vores gedigne testpanel hjælper dig med at finde den helt rette model til netop dig.

5 dagar sedan
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

Dunjakken er et klassisk stykke overtøj som bor i næsten hvert et hjem her i de nordiske lande. Selvom detaljerne adskiller de forskellige modeller, så har de stadig ting tilfælles: de varmer, er lækre og lette at synes om. Her er Reeboks tre jakketrends som du ikke vil gå glip af.

6 dagar sedan
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

En linerjakke er tøj som er mindst ligeså god som et mellemlag under en parkajakke som den er på egen hånd. Sportamores herre testpanel har testet fire lækre modeller med dun og syntetisk stof.

6 dagar sedan
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

Koldere temperaturer kræver tykkere overtøj. Her er sæsonens parkajakker til herrer som holder dig varm og smart på samme tid.

6 dagar sedan
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

Hvis du leder efter en sko der kan stå imod det nordiske vintervejr uden de mindste problemer, er det Mount Baker fra Canada Snow, som du skal satse på.

09 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

Uanset hvilken type af dunjakke du er ude efter, så har Peak Performance en model til dig. Vi hjælper dig med at finde den!

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

Når du køber en dunjakke er det selvfølgelig vigtigt at den er varm, og at den har en god pasform. Men det allervigtigste er faktisk, at jakken har den rette fill power. Vi guider dig i rigtig retning.

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

Et par Timberlandstøvler er efterårets bedste køb! Sådan her passer du bedst på dine lækre støvler.

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

Det begynder at blive koldt om fødderne, så tid til at shoe up! Her er støvlerne som vi helst vil have på denne sæson.

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

Mange har opdaget, hvor alsidig Helium Hood Jacket er. Den tynde dunjakke fra Peak Performance er en vind- og vandtæt vinder, som du kan bruge året rundt.

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

Tid til at skaffe en efterårsjakke, men er du på herrens mark med hvilken du skal købe? Sportamores kræsne testpanel er kommet dig i forkøbet og har gjort arbejdet for dig! Her er parkasjakkerne som er bedst i test.

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

Endelig er det tid til give sig i kast med løbe trail! Her er vores bedste trailsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

"Uret bliver som ens egen lille Personal Trainer!" Her er vurderingen fra Sportamores testpanel omkring Polars nye multisportsur.

30 sep 2019