Löparskor dam 2019

Test! Bedste løbesko til hende 2019

Sneen på gaderne er væk og det kan kun betyde én ting - det er på tide at indvi et par nye løbesko. Her er sæsonens nye dame-modeller, som er de bedste i test! 

Test af: ,

DAM-NIKE.jpg

Vejlenende pris:
1 145 kroner. 

Findes i farverne: , , , , , og 

Særlige egenskaber: Højt drop, lav vægt og fantastisk hælkappe.  

Vægt: 232 gram. 

Passer til dig som: Gerne lunter i længere intervaller med mellemlange distancer. Fungerer for alle underlag, fra asfalt til skovstien. Smutter du udenfor stien, er en trailsko bedre.

Størrelse og pasform: I starten kan skoen føles meget tight, men den giver sig efter et par ture. Pasformen er glimrende! 

Komfort: Hælkappen er meget kortere end på mange andre modeller, hvilket er et stort plus, eftersom den så ikke gnaver mod anklen. Den har en skøn polstring på indersiden og føles behagelig på overdelen af foden. Indersålen har en lidt skumgummifølelse, hvor den er noget tykkere ved hælen. 

Design: For en løbesko at være har Nike virkelig skabt et design, hvor der sker ting og sager. På toppen af stoffet findes et diskret mønster, som liver skoen lidt op. Sålen er spids bagtil med lidt mønster i det hvide, hvilket gør at skoen faktisk bliver ret så fed!

Opsummering: En letvægssko som giver både selvtillid og håb om, at du kan forbedre din personlige rekord. Nike Vomero 14 har en fed passform, der sidder som smurt på både smalle og brede fødder. Med et drop på 10 millimeter får du fremadrettet bevægelse, som gør det lettere at fortsætte, hvis du begynder at blive træt. Testpanelet vil slå et slag for pynten ved hælkappen, som både holder hælen fast i et sikkert greb og sikrer mod mulige gnavesår. Der findes absolut intet at klage over, testpanelet er henrykte! 

Test af: ,

DAM-ADIDAS.jpg

Vejledende pris: 1 095 kroner. 

Findes i farverne:  og 

Særlige egenskaber: Let, smidig og med en god ventilation.

Vægt: 202 gram. 

Passer dig som: Har et neutralt løbetempo og løber lange distancer, gerne på konkurrenceniveau. Den er rigtigt god ved intervaltræning, også selvom det ikke er formålet med modellen. 

Størrelse og pasform: Skoene har en stram pasform, som holder fødderne på plads. Skoene er ganske smalle og lidt små i størrelsen, så gå op en halv størrelse for optimal fit. 

Komfort: Overdelen i mesh ånder godt og giver god ventilation, når du løber. Fødderne holdes kølige på en behagelig måde, selv under de længere løbeture. Skoene sidder desuden godt på foden og overdelen giver mere en stabil fornemmelse i stedet for den mere bøjelige. 

Design: Der er en vis retrofølelse med skoenes design, som testpanelet er meget begejstrede for. De koralfarvede detaljer er lige tilpas pragende. 

Opsummering: Når man typisk tænker på Adidas løbesko, tænker man ofte på modeller som UltraBoost og SolarBoost. Men har du styr på deres konkurrencesko? Adizero Boston 7 blev skabt til langdistancetræning af den japanske mesterskomager Omori, og er en ekstrem let og neutral løbesko. Den responsive boost-dæmpning er magisk. Testdeltagerne føler, at de næsten flyver afsted, når de løber i skoene med lette og hurtige skridt. Du får et godt grib i underlaget, uanset hvor du løber. Dit løb bliver derfor så meget sjovere i et par sko som dem her. 

Test af: ,  

DAM-SALMING.jpg

Vejledende pris: 1 295 kroner. 

Findes i farverne: og 

Særlige egenskaber: Tilpas nedtonet, clean look og er til den lidt varmere side. 

Vægt: 224 gram. 

Passer dig som: Har problemer med løberknæ og behøver en god, støddæmpende sko som er ekstra støttende ved hælen. 

Størrelse og pasform: True to size med en normalbred pasform. Ved du, at du har meget smalle eller bredde fødder kan det være en idé at vælge en anden model. 

Komfort: Skoene er super lette og sidder godt på foden. Mange i testpanelet har aldrig prøvet at løbe i Salmings sko før, og blev derfor positivt overrasket. Den bekvemme støddæmpning er noget af det bedste ved skoen. 

Design: Når det kommer til udseendet, så har skoen et clean look med en grå nuanceret overdel og reflekterende skygger. Fedt design, ingen klager herfra. 

Opsummering: Har du problemer med løberknæ og kan få besvær i både knæ og hofter, når du løber? Så er det på tide at teste Salmings magi. Den nye løbesko Greyhound er specielt udviklet til løbeture på et hårdt underlag. Et par ture i den her model og du føler allerede en stor forskel, støddæmpningen og formen på indersålen gør underværker for de belastninger, som kroppen får i en normal fodsætning. En smart basismodel til forbedring af din løbeteknik, uden at du får ondt i knæene under længere løbepas. På minussiden havner ventilationen. Skoen fungerer bedst, når der er et par plusgrader udenfor, da den kan blive noget varm under sommermånederne. 

Test af: ,

DAM-UNDER ARMOUR.jpg

Vejlenende pris:
1 195 kronor. 

Findes i farverne: og 

Særlige egenskaber: Bred, behageligt og passer til alt! 

Vægt: 249 gram. 

Passer dig som: Er nybegynder eller er en mere avanceret løber. Fungerer fint til både korte og længere pass. En sko med mange anvendelsesmuligheder! 

Størrelse og pasform: En rigtig drøm for bredde fødder. Her kan du løbe uden at modellen føles for lille til foden. Du med en smal fod kommer derimod til at have svært ved at få skoen til at sidde tight nok. 

Komfort: Skoene sidder virkelig skønt på foden og klemmer ikke nogen steder. Modellen giver et neutralt stød i dine løbeskridt. Mange af testpersonerne synes, at sålen skaber et god energiafkast, hvilket gør at du næsten springer i forvejen af det næste skridt, som giver en opmuntrende følelse i dit løb.

Design: En rigtig fed sko med en tyk sål og cool farvesammensætning. Hvem er ikke fan af kombinationen orange og sort? Et plus er desuden refleksdetaljerne som både er cool og praktiske. 

Opsummering: Backintervaller, hurtige korte ture, lange distancer i langsommere tempo og gåture - Hovr Infinite leverer ved hvert pas. Man kan ud fra udseendet tro, at skoen er for klodset til de kortere pas, men det er langt fra tilfældet. Det eneste tidspunkt, hvor testdeltagerne skulle efterlade modellen på skohylden, er ved konkurrencer. Ellers er det en ny, klar favorit. Foden føles afslappet efter passet, især takket været det støddæmpende energiafkast og droppet på 8 millimeter, som ser ud til at du altid er på vej frem i det næste skridt. Som en sjov detalje har skoen en indbygget sensor i sålen som måler, analyserer og gemmer information om skridtlængde og distance. Derimod koster det en lille sum at kunne bruge appen og dermed få den fulde information i hænde. 

Test af: ,

DAM-NEW BALANCE.jpg

Vejledende pris:
1 395 kroner. 

Findes i farverne:

Særlige egenskaber: Stabil, støddæmpende og skøn for kroppen.

Vægt: 254 gram. 

Passer dig som: Behøver en god støddæmpende og skøn sko til dine hvileperioder. 

Størrelse og pasform: Gå en halv størrelse op for den perfekte pasform. Modellen har et normalt fit og sidder derfor godt på foden. Selv du med bredere fødder kan bruge modellen, eftersom overdelen er elastisk og tilpasser sig efter foden, uden at den trykker for meget på siderne. 

Komfort: Indersålen giver en god støtte for hælen og retter foden op på en behagelig måde. 1080v9 er en neutral løbesko, som sidder godt på foden uden at klemme nogen steder. 

Design: Skoens Chunky-look gør at modellen ser stor og klumpet ud, men det skyldes især den brede sål og at skoen har et pragende design. Designet måtte derimod gerne have haft en anden farvemulighed, ifølge dele af testpanelet. 

Opsummering: 1080v9 er en mangfoldig træningssko, som sætter fokus på god støddæmpning og høj stabilitet. Skoen udmærker sig især ved  støddæmpningen, som giver dig en god fodsætning på hårde underlag. Perfekt for hvilepasset, hvor du gerne vil være ekstra skånsom mod kroppen eller du, som er nybegynder og som behøver en sikker sko inden du kan gå over til modeller med mindre støddæmpning og lavere drop. Foruden den bløde støddæmpning giver skoen et vedvarende godt greb om anklerne, som gør underværker for trætte fødder. Sålen griber fast i asfalt såvel som grus, men undgå ujævne underlag da skoen ikke er ligeså fleksibel som eksempelvis Nikes model. En skøn sko som giver god støtte og støddæmpning ved hvert skridt!

Test af: ,

DAM-SAUCONY.jpg

Vejledende pris:
1 195 kroner. 

Findes i farvene: og 

Særlige egenskaber: Let, fleksibel og holdbar sål. 

Vægt: 190 gram. 

Passer dig som: Har en neutral løbeteknik og mest af alt løber længere distancer. 

Størrelse og pasform: Hav den samme størrelse som du har i andre sko, du behøver ikke at gå en halv størrelse op. Skoen er i den bredere ende og passer derfor bedst til løbere med lidt bredere fødder. Ellers kan den godt føles lidt for stor på foden. 

Komfort: Kinvara 10 er en super let sko, uden at den går på kompromis med nogen af dens funktioner på grund af det. Det er heller ikke en model du skal gå til først, da det allerede fra første løbetur føles som om, at du altid har løbet i netop den sko. Ingen gnavesår eller andet besvær på foden, hverken på den første tur eller senerehen. 

Design: Den pragende farve går ikke direkte hjem hos alle testdeltagerne, men heldigvis findes der den mere nedtonede turkise variant til dem, som ikke vil ses ligeså meget i løbelandskabet.  

Opsummering: For 10 år siden udgav Saucony det første oplæg af Kinvara som revolutionerede skobranchen og er i dag en af markedet mest populære modeller. Med et drop på 4 millimeter er den seneste version af Kinvara 10 formet som en maratonsko, der klarer rigtigt lange distancer uden at støddæmpningen mister formen eller bliver ringe. Takket være det lave drop kan du, som gerne lander på mellemfoden og ikke hælen, nemmere få foden ind under hoften i fodsætningen. Det er en grundstabil og støddæmpende løbesko som giver både nybegyndere og avancerede løbere en herlig løbeoplevelse. Modellen er fleksibel, behagelig og sidder perfekt fra start til slut.  

Test af: ,

DAM-REEBOK.jpg

Vejledende pris: 599 kroner. 

Findes i farverne: , , og 

Særlige egenskaber: Neutral, smidig og prisvenlig. 

Vægt: 209 gram. 

Passer dig som: Er motionsløbere og løber på varierende underlag som fx asfalt, grus og oplyste skovstier. 

Størrelse og pasform: Præcis som Reeboks træningssko er modellen noget stor i størrelsen. En klassisk størrelse 38 passer perfekt til en størrelse 37,5, så gå ned en halv størrelse ud fra hvad du normalt løber i. Modellen er i det hele taget også bredere og sidder som støbt på bredere fødder. 

Komfort: Bekvem løbesko som hverken gnaver eller irriterer. Den giver ikke samme "hoppe-fra-sky-til-sky"-følelse som Adidas UltraBoost, men den er bekvem og neutral. 

Design: En gul sko er måske ikke det første som lokker, når du er på jagt efter et par nye løbesko. Er det ikke lige din ting, så findes der andre farver, blandt andet en stilren sort version. 

Opsummering: Med Reeboks nye løbesko får du meget for pengene. Det er en af de mest prisværdige modeller i testen, og for den sum får du en god sko med overraskende høj stabilitet. Er du vant til at løbe i sko med lav støtte for fødderne, kommer du til at kunne mærke en forskel. Modellen har en blød støddæmpning som kan sammenlignes med den, vi ser i Nikes letvægtssko. Indersålen er meget lige og passer fødder, som ikke kræver ekstra støtte ved hælen. Noget, som klæder skoen, er energiafkastet i støddæmpningen samt at skoen er vældig fleksibel. Den fungerer på forskellige underlag, men er med sin bløde støddæmpning mest tilpas i sit rette miljø på asfalt. 

Test af: ,

DAM-ASICS.jpg

Vejledende pris: 999 kroner. 

Findes i farverne: , , , og 

Særlige egenskaber: Ventilerende, smidig og godt greb om hælen. 

Vægt: 212 gram.

Passer dig som: Kommer til at løbe hele sommeren og gerne i et langsommere tempo ved mellemlange distancer med intervaltræning. 

Størrelse og pasform: Præcis som andre løbesko fra Asics skal du gå mellem en halv til en hel størrelse op for at få en sko som ikke er for lille. 

Komfort: Yderst behagelig sko som ånder på et højt niveau samt holder fødderne tørre og kølige. Testdeltagerne vil gerne slå et slag for den smarte hælkappe som holder et fast greb om hælen, uden at den gnaver eller irriterer. Det resulterer i, at du føler dig stærk i hvert løbeskridt, ifølge samtlige testdeltagere. 

Design: Sort og rødt er et cool mix, men det er måske ikke den mest åbenlyse kombination for alle. Heldigvis findes modellen også i lyseblå, grå og rosa. 

Opsummering: Til forskel fra Asics løbesko Gel-Nimbus er Roadhawk FF2 en lettere og smidigere model som er rigtig god på korte distancer og intervalpas. Du føler dig superhurtig, når du løber med den her sko på. Også den ventilerende overdel i mesh skriger intervaltræning, da du nærmest kan svede så meget du vil, uden at føle dig for varm eller indelukket i skoene. Med det sagt, så kan du selvfølgelig også anvende skoen under de kortere distancer, da støddæmpningen er responsiv. Er du ude efter en fiks sko til sommerens varme løbeture, har du fundet den helt rette kandidat. 

Test af: ,  

DAM-PUMA.jpg

Vejledende pris:
 719 kroner. 

Findes i farverne: , og 

Særlige egenskaber: Komfortdrøm som er fleksibel og har en blød støddæmpning. 

Vægt: 255 gram. 

Passer dig som: Løber mellemlange ture på hårde underlag. 

Størrelse og pasform: True to size med en noget bredere pasform. Da overdelen er tight, men tilpasningsmulig, fungerer skoen godt til smalle fødder som bredde. 

Komfort: Skoen har en strømpelignende pasform med en fastlåst hælkappe, som gør at du knap behøver at snøre skoene for, at de skal sidde ordentligt. Hælen omsluttes af en blød hælkappe, som går tilpas højt op uden at det føles ubekvemt.

Design: Meget stor begejstring for designet, da de forskellige grå nuancer fungerer super godt både i løbelandskabet som til en aften i byen og til jeans. 

Opsummering: Det første der rammer dig, når du smyger modellen på fødderne, er hvor ekstremt skøn skoen er. En rigtig drøm for fødderne. Den strikket overdel omslutter foden på en behagelig måde og følger dine bevægelser, når du køber. De testdeltagere, som plejer at have et problem med hallux valgus (skæv storetå, red.) elsker den her sko. Derimod gør elasticiteten i overdelen, at støtten ikke er den bedste, men det er heller ikke derfor at du køber den her sko. Støddæmpningen minder rigtig meget om Adidas UltraBoost,  og det her er en sko, som du får lyst til at have på døgnet rundt, ikke kun når du løber. Hvordan er det at løbe med modellen på? Jo, du får en blød fodsætning og en behagelig løbetur. Skoen kommer mest til sin ret på hårde, flade underlag. En allroundsko for dig, som ikke kræver en sko med stor støtte til foden. 

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

 Tilbage

News Feed

Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

5 dagar sedan
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

6 dagar sedan
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbebukser til kvinder og mænd

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: 13 sæt varmt skiundertøj

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

21 oct 2019
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

17 oct 2019
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

11 oct 2019
Svea Boots header

Test: 3 par trendy boots fra Svea

10 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

10 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
Heade trail

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Craft running aw 19

Skal jeg løbe i skiundertøj?

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

27 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

27 sep 2019
löparjackor dam test

Løbejakker til damer som er bedst i test

25 sep 2019
Stay in place header

Vælg den rette sport-bh efter din kropstype

24 sep 2019
more news
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke troede, Salomons Speedcross 5 kunne blive bedre, udgav de en opdateret version af den populære trailsko, som har en helt vandtæt membran. Men hvor god er den egentlig?

5 dagar sedan
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

Elevenate blev dannet i 2010 og har siden da været lidt af en skjult perle på snesportsmarkedet. Nu hænger de ud med os, og du har nu chancen for at lære dem at kende!

6 dagar sedan
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

Hvornår skal du bruge sneakers, og hvornår skal du bruge sko med almindelige gummisåler? Icebug-eksperterne ved alt om, hvordan man erobrer vintervejene!

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

Det er tid til at hive vinterjakken frem, ligesom man plejer på denne tid af året. Her er de bedste og mest stilfulde vinterjakker med pelskrave til hende.

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig ekspert på skiundertøj. Det norske brand fremstiller bukser og trøjer af høj kvalitet i både syntetisk stof, uld og uldblanding. Vi har testet flere af modellerne, og her er de bedste.

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbebukser til kvinder og mænd

Læg ikke løbet på is bare fordi det bliver koldt udenfor! Vores testpanel har løbet i par løbetights, der er perfekte til løb i vinterens lave temperature.

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

Adidas Pulseboost er løbeskoen som klarer alle de hurtige retningsskift som ingen anden løbesko kan. Nnu findes den i en helt ny version! Her er Pulseboost Winterized.

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

Padel vokser i popularitet og er en hurtig og sjov sport, der passer til mange. Det er vigtigt at have de rigtige sko på, når du spiller padle, da du kan klare dig bedre, mindske risikoen for kvæstelser og få det sjovere med i købet! Vores testpanel har testet flere paddle-modeller - her er resultatet.

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

Skiundertøj er måske noget af det vigtigste i din vintergarderobe, uanset om du skal suse ned af skibakkerne eller tage en løbetur over stok og sten. Vi har testet skiundertøj i syntetisk materiale - her er de bedste modeller!

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

Løber du lange afstande, en kortere runde i frokostpausen, eller træner du til et løb? Der er en sko til alle og til alle former for løb. Find dine nye løbesko blandt årets hotteste modeller.

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

Ikke mere Bambi på glat is! Her er vinterløbesko til mænd, der holder dig varm, tør og sikkert på fødderne i løbet af vinterens løbunder.

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

Springe rundt i løbesko designet til foråret og sommeren? Nej tak! Vores testpanel har løbet i vinter-løbesko fra blandt andet Icebug, Nike, Asics og Adidas. Her er deres vurdering!

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

Hold fødderne tørre og varme denne sæson med de rigtige vinterstøvler. Vores lille testpanel har hoppet, hoppet og spillet - her er de bedste vintersko til børn i år.

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: 13 sæt varmt skiundertøj

Uanset om du hænger ud på skibakken, vandrer eller pendler til og fra arbejde, vil et sæt skiundertøj sikre, at du ikke fryser. Vi har testet det første lag i sæsonen, der holder dig varm våd og tør.

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

Hvordan ved jeg, hvornår det er tid til skaffe vinterstøvler til mit barn? Hvad er det varmeste materiale, og skal skoen være vandtæt? Vikings produktekspert har svar til alt, når det kommer til de små og hvad de skal have på, når temperaturen daler.

21 oct 2019