Löparskor dam 2019

Test! Bedste løbesko til hende 2019

Sneen på gaderne er væk og det kan kun betyde én ting - det er på tide at indvi et par nye løbesko. Her er sæsonens nye dame-modeller, som er de bedste i test! 

Test af: ,

DAM-NIKE.jpg

Vejlenende pris:
1 145 kroner. 

Findes i farverne: , , , , , og 

Særlige egenskaber: Højt drop, lav vægt og fantastisk hælkappe.  

Vægt: 232 gram. 

Passer til dig som: Gerne lunter i længere intervaller med mellemlange distancer. Fungerer for alle underlag, fra asfalt til skovstien. Smutter du udenfor stien, er en trailsko bedre.

Størrelse og pasform: I starten kan skoen føles meget tight, men den giver sig efter et par ture. Pasformen er glimrende! 

Komfort: Hælkappen er meget kortere end på mange andre modeller, hvilket er et stort plus, eftersom den så ikke gnaver mod anklen. Den har en skøn polstring på indersiden og føles behagelig på overdelen af foden. Indersålen har en lidt skumgummifølelse, hvor den er noget tykkere ved hælen. 

Design: For en løbesko at være har Nike virkelig skabt et design, hvor der sker ting og sager. På toppen af stoffet findes et diskret mønster, som liver skoen lidt op. Sålen er spids bagtil med lidt mønster i det hvide, hvilket gør at skoen faktisk bliver ret så fed!

Opsummering: En letvægssko som giver både selvtillid og håb om, at du kan forbedre din personlige rekord. Nike Vomero 14 har en fed passform, der sidder som smurt på både smalle og brede fødder. Med et drop på 10 millimeter får du fremadrettet bevægelse, som gør det lettere at fortsætte, hvis du begynder at blive træt. Testpanelet vil slå et slag for pynten ved hælkappen, som både holder hælen fast i et sikkert greb og sikrer mod mulige gnavesår. Der findes absolut intet at klage over, testpanelet er henrykte! 

Test af: ,

DAM-ADIDAS.jpg

Vejledende pris: 1 095 kroner. 

Findes i farverne:  og 

Særlige egenskaber: Let, smidig og med en god ventilation.

Vægt: 202 gram. 

Passer dig som: Har et neutralt løbetempo og løber lange distancer, gerne på konkurrenceniveau. Den er rigtigt god ved intervaltræning, også selvom det ikke er formålet med modellen. 

Størrelse og pasform: Skoene har en stram pasform, som holder fødderne på plads. Skoene er ganske smalle og lidt små i størrelsen, så gå op en halv størrelse for optimal fit. 

Komfort: Overdelen i mesh ånder godt og giver god ventilation, når du løber. Fødderne holdes kølige på en behagelig måde, selv under de længere løbeture. Skoene sidder desuden godt på foden og overdelen giver mere en stabil fornemmelse i stedet for den mere bøjelige. 

Design: Der er en vis retrofølelse med skoenes design, som testpanelet er meget begejstrede for. De koralfarvede detaljer er lige tilpas pragende. 

Opsummering: Når man typisk tænker på Adidas løbesko, tænker man ofte på modeller som UltraBoost og SolarBoost. Men har du styr på deres konkurrencesko? Adizero Boston 7 blev skabt til langdistancetræning af den japanske mesterskomager Omori, og er en ekstrem let og neutral løbesko. Den responsive boost-dæmpning er magisk. Testdeltagerne føler, at de næsten flyver afsted, når de løber i skoene med lette og hurtige skridt. Du får et godt grib i underlaget, uanset hvor du løber. Dit løb bliver derfor så meget sjovere i et par sko som dem her. 

Test af: ,  

DAM-SALMING.jpg

Vejledende pris: 1 295 kroner. 

Findes i farverne: og 

Særlige egenskaber: Tilpas nedtonet, clean look og er til den lidt varmere side. 

Vægt: 224 gram. 

Passer dig som: Har problemer med løberknæ og behøver en god, støddæmpende sko som er ekstra støttende ved hælen. 

Størrelse og pasform: True to size med en normalbred pasform. Ved du, at du har meget smalle eller bredde fødder kan det være en idé at vælge en anden model. 

Komfort: Skoene er super lette og sidder godt på foden. Mange i testpanelet har aldrig prøvet at løbe i Salmings sko før, og blev derfor positivt overrasket. Den bekvemme støddæmpning er noget af det bedste ved skoen. 

Design: Når det kommer til udseendet, så har skoen et clean look med en grå nuanceret overdel og reflekterende skygger. Fedt design, ingen klager herfra. 

Opsummering: Har du problemer med løberknæ og kan få besvær i både knæ og hofter, når du løber? Så er det på tide at teste Salmings magi. Den nye løbesko Greyhound er specielt udviklet til løbeture på et hårdt underlag. Et par ture i den her model og du føler allerede en stor forskel, støddæmpningen og formen på indersålen gør underværker for de belastninger, som kroppen får i en normal fodsætning. En smart basismodel til forbedring af din løbeteknik, uden at du får ondt i knæene under længere løbepas. På minussiden havner ventilationen. Skoen fungerer bedst, når der er et par plusgrader udenfor, da den kan blive noget varm under sommermånederne. 

Test af: ,

DAM-UNDER ARMOUR.jpg

Vejlenende pris:
1 195 kronor. 

Findes i farverne: og 

Særlige egenskaber: Bred, behageligt og passer til alt! 

Vægt: 249 gram. 

Passer dig som: Er nybegynder eller er en mere avanceret løber. Fungerer fint til både korte og længere pass. En sko med mange anvendelsesmuligheder! 

Størrelse og pasform: En rigtig drøm for bredde fødder. Her kan du løbe uden at modellen føles for lille til foden. Du med en smal fod kommer derimod til at have svært ved at få skoen til at sidde tight nok. 

Komfort: Skoene sidder virkelig skønt på foden og klemmer ikke nogen steder. Modellen giver et neutralt stød i dine løbeskridt. Mange af testpersonerne synes, at sålen skaber et god energiafkast, hvilket gør at du næsten springer i forvejen af det næste skridt, som giver en opmuntrende følelse i dit løb.

Design: En rigtig fed sko med en tyk sål og cool farvesammensætning. Hvem er ikke fan af kombinationen orange og sort? Et plus er desuden refleksdetaljerne som både er cool og praktiske. 

Opsummering: Backintervaller, hurtige korte ture, lange distancer i langsommere tempo og gåture - Hovr Infinite leverer ved hvert pas. Man kan ud fra udseendet tro, at skoen er for klodset til de kortere pas, men det er langt fra tilfældet. Det eneste tidspunkt, hvor testdeltagerne skulle efterlade modellen på skohylden, er ved konkurrencer. Ellers er det en ny, klar favorit. Foden føles afslappet efter passet, især takket været det støddæmpende energiafkast og droppet på 8 millimeter, som ser ud til at du altid er på vej frem i det næste skridt. Som en sjov detalje har skoen en indbygget sensor i sålen som måler, analyserer og gemmer information om skridtlængde og distance. Derimod koster det en lille sum at kunne bruge appen og dermed få den fulde information i hænde. 

Test af: ,

DAM-NEW BALANCE.jpg

Vejledende pris:
1 395 kroner. 

Findes i farverne:

Særlige egenskaber: Stabil, støddæmpende og skøn for kroppen.

Vægt: 254 gram. 

Passer dig som: Behøver en god støddæmpende og skøn sko til dine hvileperioder. 

Størrelse og pasform: Gå en halv størrelse op for den perfekte pasform. Modellen har et normalt fit og sidder derfor godt på foden. Selv du med bredere fødder kan bruge modellen, eftersom overdelen er elastisk og tilpasser sig efter foden, uden at den trykker for meget på siderne. 

Komfort: Indersålen giver en god støtte for hælen og retter foden op på en behagelig måde. 1080v9 er en neutral løbesko, som sidder godt på foden uden at klemme nogen steder. 

Design: Skoens Chunky-look gør at modellen ser stor og klumpet ud, men det skyldes især den brede sål og at skoen har et pragende design. Designet måtte derimod gerne have haft en anden farvemulighed, ifølge dele af testpanelet. 

Opsummering: 1080v9 er en mangfoldig træningssko, som sætter fokus på god støddæmpning og høj stabilitet. Skoen udmærker sig især ved  støddæmpningen, som giver dig en god fodsætning på hårde underlag. Perfekt for hvilepasset, hvor du gerne vil være ekstra skånsom mod kroppen eller du, som er nybegynder og som behøver en sikker sko inden du kan gå over til modeller med mindre støddæmpning og lavere drop. Foruden den bløde støddæmpning giver skoen et vedvarende godt greb om anklerne, som gør underværker for trætte fødder. Sålen griber fast i asfalt såvel som grus, men undgå ujævne underlag da skoen ikke er ligeså fleksibel som eksempelvis Nikes model. En skøn sko som giver god støtte og støddæmpning ved hvert skridt!

Test af: ,

DAM-SAUCONY.jpg

Vejledende pris:
1 195 kroner. 

Findes i farvene: og 

Særlige egenskaber: Let, fleksibel og holdbar sål. 

Vægt: 190 gram. 

Passer dig som: Har en neutral løbeteknik og mest af alt løber længere distancer. 

Størrelse og pasform: Hav den samme størrelse som du har i andre sko, du behøver ikke at gå en halv størrelse op. Skoen er i den bredere ende og passer derfor bedst til løbere med lidt bredere fødder. Ellers kan den godt føles lidt for stor på foden. 

Komfort: Kinvara 10 er en super let sko, uden at den går på kompromis med nogen af dens funktioner på grund af det. Det er heller ikke en model du skal gå til først, da det allerede fra første løbetur føles som om, at du altid har løbet i netop den sko. Ingen gnavesår eller andet besvær på foden, hverken på den første tur eller senerehen. 

Design: Den pragende farve går ikke direkte hjem hos alle testdeltagerne, men heldigvis findes der den mere nedtonede turkise variant til dem, som ikke vil ses ligeså meget i løbelandskabet.  

Opsummering: For 10 år siden udgav Saucony det første oplæg af Kinvara som revolutionerede skobranchen og er i dag en af markedet mest populære modeller. Med et drop på 4 millimeter er den seneste version af Kinvara 10 formet som en maratonsko, der klarer rigtigt lange distancer uden at støddæmpningen mister formen eller bliver ringe. Takket være det lave drop kan du, som gerne lander på mellemfoden og ikke hælen, nemmere få foden ind under hoften i fodsætningen. Det er en grundstabil og støddæmpende løbesko som giver både nybegyndere og avancerede løbere en herlig løbeoplevelse. Modellen er fleksibel, behagelig og sidder perfekt fra start til slut.  

Test af: ,

DAM-REEBOK.jpg

Vejledende pris: 599 kroner. 

Findes i farverne: , , og 

Særlige egenskaber: Neutral, smidig og prisvenlig. 

Vægt: 209 gram. 

Passer dig som: Er motionsløbere og løber på varierende underlag som fx asfalt, grus og oplyste skovstier. 

Størrelse og pasform: Præcis som Reeboks træningssko er modellen noget stor i størrelsen. En klassisk størrelse 38 passer perfekt til en størrelse 37,5, så gå ned en halv størrelse ud fra hvad du normalt løber i. Modellen er i det hele taget også bredere og sidder som støbt på bredere fødder. 

Komfort: Bekvem løbesko som hverken gnaver eller irriterer. Den giver ikke samme "hoppe-fra-sky-til-sky"-følelse som Adidas UltraBoost, men den er bekvem og neutral. 

Design: En gul sko er måske ikke det første som lokker, når du er på jagt efter et par nye løbesko. Er det ikke lige din ting, så findes der andre farver, blandt andet en stilren sort version. 

Opsummering: Med Reeboks nye løbesko får du meget for pengene. Det er en af de mest prisværdige modeller i testen, og for den sum får du en god sko med overraskende høj stabilitet. Er du vant til at løbe i sko med lav støtte for fødderne, kommer du til at kunne mærke en forskel. Modellen har en blød støddæmpning som kan sammenlignes med den, vi ser i Nikes letvægtssko. Indersålen er meget lige og passer fødder, som ikke kræver ekstra støtte ved hælen. Noget, som klæder skoen, er energiafkastet i støddæmpningen samt at skoen er vældig fleksibel. Den fungerer på forskellige underlag, men er med sin bløde støddæmpning mest tilpas i sit rette miljø på asfalt. 

Test af: ,

DAM-ASICS.jpg

Vejledende pris: 999 kroner. 

Findes i farverne: , , , og 

Særlige egenskaber: Ventilerende, smidig og godt greb om hælen. 

Vægt: 212 gram.

Passer dig som: Kommer til at løbe hele sommeren og gerne i et langsommere tempo ved mellemlange distancer med intervaltræning. 

Størrelse og pasform: Præcis som andre løbesko fra Asics skal du gå mellem en halv til en hel størrelse op for at få en sko som ikke er for lille. 

Komfort: Yderst behagelig sko som ånder på et højt niveau samt holder fødderne tørre og kølige. Testdeltagerne vil gerne slå et slag for den smarte hælkappe som holder et fast greb om hælen, uden at den gnaver eller irriterer. Det resulterer i, at du føler dig stærk i hvert løbeskridt, ifølge samtlige testdeltagere. 

Design: Sort og rødt er et cool mix, men det er måske ikke den mest åbenlyse kombination for alle. Heldigvis findes modellen også i lyseblå, grå og rosa. 

Opsummering: Til forskel fra Asics løbesko Gel-Nimbus er Roadhawk FF2 en lettere og smidigere model som er rigtig god på korte distancer og intervalpas. Du føler dig superhurtig, når du løber med den her sko på. Også den ventilerende overdel i mesh skriger intervaltræning, da du nærmest kan svede så meget du vil, uden at føle dig for varm eller indelukket i skoene. Med det sagt, så kan du selvfølgelig også anvende skoen under de kortere distancer, da støddæmpningen er responsiv. Er du ude efter en fiks sko til sommerens varme løbeture, har du fundet den helt rette kandidat. 

Test af: ,  

DAM-PUMA.jpg

Vejledende pris:
 719 kroner. 

Findes i farverne: , og 

Særlige egenskaber: Komfortdrøm som er fleksibel og har en blød støddæmpning. 

Vægt: 255 gram. 

Passer dig som: Løber mellemlange ture på hårde underlag. 

Størrelse og pasform: True to size med en noget bredere pasform. Da overdelen er tight, men tilpasningsmulig, fungerer skoen godt til smalle fødder som bredde. 

Komfort: Skoen har en strømpelignende pasform med en fastlåst hælkappe, som gør at du knap behøver at snøre skoene for, at de skal sidde ordentligt. Hælen omsluttes af en blød hælkappe, som går tilpas højt op uden at det føles ubekvemt.

Design: Meget stor begejstring for designet, da de forskellige grå nuancer fungerer super godt både i løbelandskabet som til en aften i byen og til jeans. 

Opsummering: Det første der rammer dig, når du smyger modellen på fødderne, er hvor ekstremt skøn skoen er. En rigtig drøm for fødderne. Den strikket overdel omslutter foden på en behagelig måde og følger dine bevægelser, når du køber. De testdeltagere, som plejer at have et problem med hallux valgus (skæv storetå, red.) elsker den her sko. Derimod gør elasticiteten i overdelen, at støtten ikke er den bedste, men det er heller ikke derfor at du køber den her sko. Støddæmpningen minder rigtig meget om Adidas UltraBoost,  og det her er en sko, som du får lyst til at have på døgnet rundt, ikke kun når du løber. Hvordan er det at løbe med modellen på? Jo, du får en blød fodsætning og en behagelig løbetur. Skoen kommer mest til sin ret på hårde, flade underlag. En allroundsko for dig, som ikke kræver en sko med stor støtte til foden. 

SHOPPA HÄR:

LÄS MER:

 Tilbage

News Feed

Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

6 dagar sedan
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

05 jun 2019
Nike träningssko

PT'en tester den nye træningssko Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
header-väskor.jpg

TEST: Vores bedste træningstasker

04 jun 2019
yogatights blacc

Sådan vælger du tights til yoga

03 jun 2019
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – de nye Pegasus 36 er her!

03 jun 2019
Superga 2750

Superga – den eneste espadrillos sko du behøver

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal dit barn lege i løbesko

29 may 2019
Teva Hurricane

Tips! Sommerens bedste funktionssandaler

27 may 2019
Saint Loye

Tænk på det her når du køber ridebukser

27 may 2019
segling

Guide: Korrekt påklædning til sejlads

27 may 2019
yogatights header

Test: Forårets mest behagelige yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi

Hyld Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1

Test! Så gode er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
Nike

Fodboldsfest med Nikes nye tøj

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 træningstights med lommer

14 may 2019
Nike

Derfor skal du lave sport med stil

14 may 2019
Nike

Stylisten guider: Sommerens 3 hedeste trends

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor

Vi har testet 5 nye løbetrøjer til mænd 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

10 may 2019
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mit alter ego laver extreme moves"

08 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header

Fodboldstøvler til junior som er bedst i test

03 may 2019
more news
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

At finde velsiddende vinterstøvler til de mindste i familien er lettere sagt end gjort. Her er rådene, som gør sæsonens skoindkøb til børnene lettere.

6 dagar sedan
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

De forkortede toppe har længe været synlige både i gymmet, byen og til fest. Men hvor kommer trenden fra, og hvordan matcher jeg den bedst? Better Bodies-grundlæggeren og produktekspert Donna Bruns har svaret!

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

Medicinsk graderet kompression kan hjælpe dig at øge din ydeevne, lindre spændinger i læggen og øge blodcirkulationen. Her er alt du har brug for at vide omkring når, hvordan og hvorfor de skal anvendes!

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

Nike er tilbage med en opdatering af den elskede træningssko Metcon. Metcon 5 er hidtil Nikes mest mangesidige og tålige sko til X-fit, skabt til dig som elsker højintensiv træning.

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

Det kan være svært at vide, hvad forskellen er mellem de forskellige løbesko. Men bare rolig! Vi har fået hjælp af eksperten, der har undersøgt forskellen på Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly fra Nike.

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

Når du skal ud og løbe til sommer, er det vigtigt at du har det aller bedste tøj på. Varmen stiller høje krav til dit tøjs ventilationsevne, pasform og længde. Her finder du 9 modeller som lever op til kravene!

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

Nu er den her endelig - løbeskoen som alle storbysløbere har ventet på! Adidas' elskede Boost-sål gør sin entré i et opdateret format. Her er de nye ting ved Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

Hvor store skal mine løbesko være? Hvor stramt skal de sidde? Og hvordan skal de føles ved hælen? Eksperterne fra Asics besvarer alle spørgsmål om pasformen med dine løbesko!

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

Hypen omkring den store løbenyhed fra Adidas har længe været stor. Med sin nye sål spås Pulseboost HD til at være næsten helt unik i sin genre, men hvor god er den egentlig? Her er vurderingen fra vores produkttestere.

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

Hvis du har en pronation løbestil, er du sikkert på jagt efter et par stabile løbesko. Vores testpanel har løbet i 5 ekstra støddæmpende og stabile modeller for at se, hvilken sko som kan fungere som dine krykker på løbeturen.

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

Sportamores store sommerudsalg er endelig igang. Tun ind på guldkornene her og begiv dig ud på turen bagefter.

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker, når det kommer til skønne, ergonomiske og smarte sandaler. Skoene er af høj kvalitet og for at de skal holde så længe som muligt, er der nogle tricks du kan ty til.

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

Alle, som har sejlet i den svenske skærgår ved, at sommeren aldrig er helt fejlfri. Nu når sejlersæsonen er gået igang, er det derfor oplagt at skaffe sig en vandtæt sejlerjakke. Det her skal du tænke på.

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Udgivelsen af Adidas nye Pulseboost HD er nær, og vi har tyvstartet udgivelsen med et interview!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

Plads til madpakke og computer? Rygsæk eller skuldertaske? Sådan finder du en taske med de rette funktioner til netop dig.

05 jun 2019