DK-Header.jpg

Test af vinterens varmeste flyverdragter

Årets vigtigste køb til familiens mindste er helt klart flyverdragten. Vi har testet sæsonens populæreste modeller for at se om de holder til kælkning og sneboldskamp. 

En flyverdragt skal selvfølgelig være varm og beskytte mod kulden men, den skal samtidigt have god åndbarhed så man ikke koger over når man kaster sig rundt i en sneboldskamp. Præcis som med så meget andet tøj er visse ting der er gode at vide inden man begynder bestille hjem. Stort set alle flyverdragter idag har tapede sømme hvilket hjælper til med den vandafvisende effekt. Men når man snakker om hvor vandtæt til eksempel en flyverdragt er, angives det i et vandsøjletryk der beskriver det tryk som materialet kan modstå før vandet trænger igennem. Værdien er højden i millimeter på en overflade. Sådan kan du tolke cifrene:

  • Mindst 3 000 mm = Beskytter mod regn et kort stykke tid. 
  • Mindst 5 000 mm = Beskytter dig i kraftig regn. 
  • Mindst 8 000 mm = Tåler kraftigt regn under længere tid og man kan sidde på et vådt underlag. 
  • Mindst 12 000 mm = Til ekstreme vejrforhold. Beskytter mod kraftig regn og tåler leg i vandpytter i længere tid.

En anden indikator der kan være god at kende til er åndbarheden. Den beregnes ud fra om materialet er vandtæt men samtidigt kan absorberer fugt indefra og lede det ud igennem til det yderste lag. Sådan her kan du tolke angivelserne:

  • Mindst 3 000 g/m2/24h = Fin åndbarhed. Passer hverdag aktiviteter i let regn.
  • Mindst 5 000 g/m2/24h = God åndbarhed. Passer godt til leg udendørs.
  • Mindst 7 000 g/m2/24h = Særdeles god åndbarhed. Passer godt til både leg og sport.

Rummelig pasform 

DK_BERGANS.jpgTest af:  

Vejledende pris: 1 345 kroner. 

Kommer i farverne: , og 

Materialer: Funktionsmaterialet Bergland Element Active af 100% polyamid. 

Vandtæthed: 10 000 mm.

Åndbarhed: 10 000 g/m2/24h.

Pasform: En rummelig pasform som gør barnet kan hoppe og springe i snedriver uden det mindste problem. Den stærke elastik bagpå i taljen og elastikkerne i slutningen af ærmerne holder flyverdragten på plads. 

Komfort: Det her er en flyverdragt som er god i de ekstra lave temperaturer takket være det dobbelte lag. Men også i plusgrader og vind holder barnet en behagelig temperatur uden de store svedeture.

Detaljer: En smart, stor lomme foran hvor man kan have sine vanter eller sin hue i, hvilket virkelig var et hit hos familien mindste dog nok mest blandt forældrene. Smarte reflekser der ses tydeligt i mørket. 

Design: Klassisk, stilrent design. Den orange farve er populær både hos testpanelets store og små testere. 

Passer børn i alderen: 2-5 år. 

Konklusion: Flot flyverdragt i slidtstækt materiale med ekstr forstærkninger på knæ og numse og albuer. Refleksdetaljerne på ben, arme, hætte, ryg og foran giver virkelig god synlighed som man ønsker til udendørsleg for de små. Hætten kan tages af hvilket passer bedst for nogle. Flyverdragten er både vand- og vindtæt så du behøver ikke være urolig for regn og sne på nogen måde skal sætte en stopper for legen. Det dobbelte materiale holder en god varme i minusgrader samtidigt som det har en god åndbarhed, hvilket gør den også kan anvendes når det er lidt varmere udenfor. Denne model er derfor perfekt til den nordiske vinter hvor du aldrig ved hvad vejret vil byde på.. 

Allround-flyverdragtDK-REIMA.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 295 kroner. 

Kommer i farverne: , , , ,  og 

Materialer: Hovedmaterialer af 100% polyamid med polyuretan behandling udenpå. polstringen i 100% polyester. 

Vandtæthed:  12 000 mm.

Åndbarhed7 000 g/m2/24 h.

Pasform: Normal i størrelsen med en lige pasform der kan tilpasses i taljen efter ønske. Selv benlængden kan justeres med trykkanpper så barnet slipper for at trampe rundt i dem.

Komfort: Denne model sidder godt på barnet og hverken strækker imod eller gør barnet ikke kan bevæge sig, fuld bevægelsesfrihed i hop, spring og når man skla lave sneengle!

Detaljer: Reflekser i høj kvalitet som dog gerne måtte være lidt større. Pelskant i hætten der kan tages af. Alle sømme er tapede og vandtætte, ikke en dråbe kommer igennem selv efter timers leg i sneen.

Design: Ikke den flotteste model, men den gør sit job. Imitationspels kanten ved hætten giver en mere dressed helhed, men det går let at fjerne den for et mere sporty look. I øvrigt en stilren model uden en masse unødvendige detaljer som irriterer. 

Passer børn i alderen: 2-5 år.

Konklusion: Sne, slud og kulde er ingen match for denne model fra Reima. Flyverdragten er i en klasse for sig når det kommer til kvalitet og slidstyrke. Den opleves mere robust end andre modeller i testen. En flyverdragt der passer perfekt til børn som virkelig sætter tøjet på prøve. Elastikker i bunden af benene sørger for at holde flyverdragten fint på plads. Stort plus for trykknapper i bunder der gør man kan justereromkredsen. Flyverdragten kan klare at holde barnet varmt ned til 20 minusgrader, men testpanelet vil altid foreslå det klassiske lag på lag princip. Reima anbefaler tørretumbling af deres flyverdragter hvilket er en stror fordel når den er med i børnehaven og tit kan ende i tørreskab og lignende. 

En flyverdragt at vokse i DK_DIDRIKSONS.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 095 kroner. 

Kommer i farverne:  , , , , , og 

Materiale: 100% polyamid weave. 

Vandtæthed:  10 000 mm.

Åndbarhed: 8 000 g/m2/24h. 

Pasform: En rummelig pasform hvor du let får plads til skiundertøj og et tykt mellemlag. Barnet får en god bevægelsesfrihed uden at flyverdragten på nogen måde føles i vejen eller virker for stor.

Komfort: Modellen sidder godt og føles godt på kroppen. Der er inget der hindrer hverken leg eller bevægelse, men testpanelet havde ønsket en lidt mere slim model. 

Detaljer: Gode lynlåse som let kan betjenes af de små barnehænder. Du kan forlænge både ærmer og ben op til en hel størrelse. PFC-fri vandafvisning samt synlige reflekser hele vejen rundt. 

Design: Et klassisk design i lyserød og grå føles som et sikkert kort for familiens mindste.

Passer børn i alderen: 2-4 år. 

Konklusion: Didriksons ved hvad de laver, alt er godt og gennemtænkt. Detaljen at man kan forlænge benene i takt med at barnet vokser er en super bonus som kan gøre en forskel i småbørnsfamiliers økonomi. Materialet føles mere hårdført og man kan få indtrykket af en flyverdragt der kan gå i arv. Selv om flyverdragten er lavet til at kunne modstå det meste og være meget allround, så fyles det yderste lag bedre til at lege i snedriven end i vandpølen. En god flyverdragt som holder dit barn varmt til vinter!

Varm modelDK_HUMMEL.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 055 kroner. 

Kommer i farven:  

Materialer: Materiale i 100% nylon. Polstring i 100% polyester.

Vandtæthed:  10 000 mm. 

Åndbarhed: 5 000 g/m2/24h. 

Pasform: En pasform som hverken opleves som for stram eller rummelig, men perfekt til alle børnne i testpanelet. Flyverdragten har en normal længde hvilket er et plus da der ikke hænger en masse stof i benene og slæber hen over jorden. 

Komfort: Modellen er meget let at bevæge sig i og der er inget der holder barnet tilbage. Flyverdragten har en god varme og holder en jævn temperatur i minusgrader.

Detaljer: En lynlås der ikke folder og glider let, hvilket gør "kan selv" fasen en del lettere og sparer lidt tid om morgenen. Flyverdragten har refleksdetaljer, aftagbar hætte, og fodremme i gummi. 

Design: Enkel, stilren og flotte detaljer. Refleksdetaljerne langs ydersiderne af ærmerne giver et coolt look, syntes testpanelet. 

Passer børn i alderen: 2-6 år. 

Konklusion: En model som gør sig beddt når det er højst fire plusgrader udendørs. Ved aktiv leg i varmere vejr kommer flyverdragten blive for varm, selvom den har en ok åndbarhed. Sats på denne model til de rigtigt kolde dage sammen med et godt sæt skiundertøj. Stofkanten i ærmerne har huller til tommelfingrene så barnet kan falde i sneen uden der kommer noget ind i ærmerne. Plus for fodremmene i gummi hvilket gør dem lette at rengøre sammenlignet med elastik der bliver vådt og samler snavs. En favorit hvis børnene fik vælge selv!

Høj kvalitet DK_8848 ALTITUDE.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 095 kroner. 

Kommer i farverne:  , , og 

Materialer: Materiale af 100% polyamid. Polstring i 100% polyester.

Vandtæthed:  20 000 mm.

Åndbarhed: 15 000 g/m2/24h.

Pasform: En noget mere slim pasform hvor du selv kan tilpasse taljen med en træksnor. Modellen har en generøs længde der gør barnet let kan sætte sig på hug uden at overdelen glider op og efterlader et gab mellem ben og støvle.

Komfort: Stoffet i bunden af ærmerne har tommelfinger huller og mulighed for at snørre det ind så ikke den mindste smule sne kan slippe ind. Med andre ord, en fuldt ud snesikker model.

Detaljer: To lynlåse ved brystet, refleksdetaljer og snørring i taljen.

Design: Et klassisk overall-design som opleves robust og aktivt end direkte trendig. 

Passer børn i alderen: Op til 6 år. 

Konklusion: Der findes et ord der opsummere den her model og det er kvalitet. At 8848 Altitude er synonym med holdbarhed og smarte funktioner er ingen nyhed. Denne flyverdragt har en fin vandtæthed, materialet er selvfølgelig helt PFC-frit og har en høj ånbarhed så børnene kan både løbe og lege uden at svede alt for meget. Hætten er lille i det, men det sørger samtidigt for at den virkelig sidder som den skal når man har trukket den op. Forstærket materiale på knæ og bagdel gør den her model til en sikker vinder til kælkebakken. Testpanelet satte virkelig pris på det bløde materiale ved halsen der gav en dejlig oplevelse. 

Varm og dejligDK-MOLO.jpgTest af:  

Vejledende pris: 1 295 kroner. 

Kommer i farverne:  , , , , og 

Materiale: 100% polyester.

Vandtæthed: : 10 000 mm.

Åndbarhed: 8 000 g/m2/24h.

Pasform: Normal i størrelsen med en rummeligere pasform som gør børnene kan hoppe, bøje sig og lave sne engle uden nogle problemer. Smarte elastikker i ben- og ærmer samt i taljen.

Komfort: Indersiden i fleece er blød og herlig mod kroppen. Samtidigt varmer materialet og har en god åndbarhed når der skal løbes om kap!

Detaljer: Overflødige knapper som er upraktiske at knappe for en fireårig. Store refleksdetaljer som virkelig kan ses i mørket. Plus for man kan tage hætten af.

Design: Refleksdetaljerne i form af store stjerner på ben og ærmer gør sig godt i den blå model men skær lidt skævt med de mønstrede varianter. Flot! 

Passer børn i alderen: 3-5 år. 

Konklusion: En varm og lækker model der føles som givet til kælkebakken og samtidigt også til en blæsende grå efterårsdag hvor den står på hop i vandpytter. Den her model gør stikker ud på legepladsen og er perfekt til familiens energibombe. Designet var et stort hit hos både børn og forældre. Pasformen er rummelig, overdelen er super let at få af og på, hvilket gør det hele lettere at have med at gøre for en stædig fireårig. Plus for at lynlåsen gled ekstremt let! Minus for knapperne foran som bare er en visuel detalje og ikke så praktisk. Materialet er vandafvisende og selvfølgelig PFC-frit.

Ses tydeligt i efterårsmørketDK_LINDBERG.jpgTest af:   

Vejledende pris: 999 kroner. 

Kommer i farverne:  , , , og 

Materialer: Materiale og polstring i 100% nylon. Andet lag polstring, 100% fleece.

Vandtæthed: : 15 000 mm.

Åndbarhed: 6 000 g/m2/24h. 

Pasform: True to size med en noget rummeligere pasform. Træksnoren i taljen gør så du kan tilpasse pasformen efter barnet. 

Komfort: Superblød og skøn fleece på indersiden varmer super godt. Modellen er lavet for at klare både koldt og vådt vejr, og det gør den med bravur. Barnet holder dig varm og tør i minusgrader. 

Detaljer: Masser af reflekser som både er praktiske og flotte.

Design: Hvor lækker den her farve lige? Den mintgrønne kulør føles super nytænkende på et marked med en del lyserøde og blå nuancher. De små mørkegrå detaljer føles helt rigtigt.

Passer børn i alderen: 2-5 år. 

Konklusion: En super flyverdragt som børnene let kan få af og på selv. En af de største fordele er alle refleksdetaljer som gør modellen synlig i efterårsmørket. Smarte afslutninger i ærmerne og benene sikre mod sne der trænger ind. Denne model klarer de rigtigt kolde vinterdage i kombination med et skønt sæt skiundetøj i uld. Det er også en topmodel til skibakken, åndbarheden er super effektiv når børn sveder en del og den har en flourkarbonfri yderbehandling. En lækker og praktisk model som i kan nyde til fulde under de koldeste dage. Godt gået Lindberg!

SHOP HER: 


LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

DK-Header.jpg

Vi tester Suuntos nye pulsur 9 G1

4 dagar sedan
Nike RN Division3.png

Kollektionen som redder dit vinterløb

4 dagar sedan
DK-Header-Nike-Shield.jpg

Test! Så gode er Nikes nye vinterløbesko

5 dagar sedan
DK_header_DAM.jpg

TEST! 15 vinterjakker som klarer kulden

5 dagar sedan
Header löpartights DK

Bedst i test! 7 varme løbetights til mænd

5 dagar sedan
Wyte jacka

15 Must-haves i efterårets hotteste farve

05 nov 2018
DK-Header.png

Se her: Træningstrusserne som er bedst i test

02 nov 2018
shepherd tofflor 2018

De hyggeligste tøfler kommer fra Shepherd

02 nov 2018
DK-Header.jpg

Test af vinterens varmeste flyverdragter

01 nov 2018
alshammar

Therese Alshammar`s tips: Sådan finder du den perfekte badedragt

01 nov 2018
Header löpartights DK

8 varme løbetights som er bedst i test

31 oct 2018
Skins_plagg

Derfor skal du træne i kompressionstøj

31 oct 2018
5DS_2808.jpg

Hvide nyheder hos Wyte Ski

26 oct 2018
Nike Utility.png

Sikre dit løb mod vejret med de nye Nike Shield

24 oct 2018
191887847052_001_3ca66df5cfe642be910025476889d196.jpg

Derfor er Nike Tanjun verdens mest populære sneaker

23 oct 2018
Timberland

Test! Så gode er de omtalte 6-inch Premium fra Timberland

19 oct 2018
Frost DH G58685077 - W Frost DH G58685087.jpg

Personlig og farverigt - det er sæsonens skimode!

18 oct 2018
BB DK Header

3 træningstights fra Better Bodies som er bedst i test

18 oct 2018
DK-Header-HERR.jpg

Test! Forårets bedste trailsko til mænd

18 oct 2018
J. lindeberg

J. Lindeberg - nyt hos Sportamore!

18 oct 2018
Peak_2018. 13.27.20.png

Derfor skal du gå efter polstret skitøj på pisten

17 oct 2018
DK-Header-DAM.jpg

Her er trailskoene som er bedst i test

17 oct 2018
Russell Athletic

Efterårets flotteste hoodies kommer fra Russell Athletic

16 oct 2018
HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg

Naturlig og luksuriøs - Nike Terra Perma

16 oct 2018
4_HH_banner_490x330.jpg

Derfor er Helly Hansen Lifa sæsonens sikreste køb

16 oct 2018
Sportswear herr

Farverige og oversized for fyrene til efteråret!

16 oct 2018
kari traa

Den ukendte historie bag skiundertøjet Rose fra Kari Traa

15 oct 2018
Wyte

Hold fødderne varme med Wyte

15 oct 2018
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png

Wytes nye bløde favoritter er her!

12 oct 2018
DK_header.jpg

Stor test af 10 populære sæt syntetisk skiundertøj

11 oct 2018
DK_header.jpg

TEST! 12 varme sæt skiundertøj i uld

10 oct 2018
7325600089051_001_48006d956c26456190d15aa8cd8561de.jpg

12 fluffy teddytrøjer

10 oct 2018
wyte_jackor_2018.png

Herrejakkerne du ikke vil gå glip af til efterår!

09 oct 2018
Reflexplagg löpning

14 refleks favoritter til din efterårsløbetræning

09 oct 2018
ida b olsson

Klæd dig rigtigt på til gå- og løbeture i kulden

09 oct 2018
DK-Header-DAM.jpg

Bedst i test! Liner jakker for damer

08 oct 2018
DK-Header-HERR.jpg

Test af efterårets bedste liner jakker for herre

08 oct 2018
Blacc jet vest

Vi tester løbevesten Jet fra Blacc

05 oct 2018
5DS_4386.jpg

Hike with Wyte – Efterårets outdoorfavoritter er her!

05 oct 2018
Blundstone

Nyt tidløst skomærke til Sportamore

04 oct 2018
more news
DK-Header.jpg

Vi tester Suuntos nye pulsur 9 G1

Med en batterilevetid på op til 120 timer og nye, spændende funktioner er Suunto 9 G1 et pulsur man kan forelske sig i. Her er hvad vores testpanel syntes er bedst ved Suuntos nyeste model.

Nike RN Division3.png

Kollektionen som redder dit vinterløb

Se her alle løbere! Hvis du vil fortsætte løbe udendørs når temperaturen slanger sig længere og længere nedad. Når sludet dækker gaderne, er det her Nikes nye løbekollektion Running Utility kommer til sin ret.

DK-Header-Nike-Shield.jpg

Test! Så gode er Nikes nye vinterløbesko

I Nike Utility Shield Collection er nogle af de mest populære løbesko blevet opdateret til at modstår vådt og koldt efterårs- og vintervejr. Læs her hvordan de 2 Shield-versioner af Pegasus 35 og Odyssey React klarede sig.

DK_header_DAM.jpg

TEST! 15 vinterjakker som klarer kulden

En varm vinterjakke er en nødvendighed på denne tid af året. Den må gerne være lækker og flot på samme tid. Vi har testet 15 varme modeller for damer og herrer der klarer en rigtigt kold vinter.

Header löpartights DK

Bedst i test! 7 varme løbetights til mænd

Er det for koldt til at løbe udendørs? Med et par forede tights for du ingen problemer med at løbe ude i kulden og du slipper for at skulle tage flere lag stramtsiddende bukser på. Her er løbetightsne som er bedst i test!

Wyte jacka

15 Must-haves i efterårets hotteste farve

Efterårets mest trendsikre farve er klart den vinrøde, eller burgundy som den kaldes af modeeliten. Vi har plukket 15 efterårsfavoritter frem til damer du ikke vil gå glip af!

DK-Header.png

Se her: Træningstrusserne som er bedst i test

Bomuld er udelukket, men foretrækker du at træne i funktionsmateriale eller merinould? Vi har testet det bedste fra begge lejre for at se hvilke træningstrusser som er bedst!

shepherd tofflor 2018

De hyggeligste tøfler kommer fra Shepherd

Svensk design, naturligt håndtværk og god varme. Et par hyggelige tøfler er et must til efterår og vinter, vores favoritter kommer fra Shepherd.

DK-Header.jpg

Test af vinterens varmeste flyverdragter

Årets vigtigste køb til familiens mindste er helt klart flyverdragten. Vi har testet sæsonens populæreste modeller for at se om de holder til kælkning og sneboldskrig.

alshammar

Therese Alshammar`s tips: Sådan finder du den perfekte badedragt

Arenas nye serie Bodylift er lavet i samarbejde med ingen ringere end Therese Alshammar. Her giver hun sine bedste tips til når du skal købe ny badedragt – og hvordan du tager din svømmetræning til næste niveau.

Header löpartights DK

8 varme løbetights som er bedst i test

Drop løbebåndet og fortsæt med at løbe udendørs både under vinter og efterår. Med et par forede tights er det ingen undskyldning at det er koldt udenfor. Her er damemodellerne der er bedst i test!

Skins_plagg

Derfor skal du træne i kompressionstøj

Er du nysgerrig på træningstøj med kompression, men har svært ved at forstå hvad det egentlig gør godt for? Her er alt du behøver at vide.

5DS_2808.jpg

Hvide nyheder hos Wyte Ski

Match sneen til vinter med Wytes lækre skisæt i hvidt, en sæsonsnyhed du ikke vil gå glip af. Sådan her ser sæsonens skikollektion fra Wyte ud.

Nike Utility.png

Sikre dit løb mod vejret med de nye Nike Shield

Nogle af Nikes mest populære løbesko er blevet udrustet til efterårsvejret og vinterslud. Hold fødderne tørre og varme uanset vejret i den nye Nike Shield.

191887847052_001_3ca66df5cfe642be910025476889d196.jpg

Derfor er Nike Tanjun verdens mest populære sneaker

Tanjun fra Nike var den mest solgte sneaker i foråret 2018. Hvis du ikke allerede er Tanjun-ejer er det på tide at få snøret et par af den populære model på!