DK-Header.jpg

Test af vinterens varmeste flyverdragter

Årets vigtigste køb til familiens mindste er helt klart flyverdragten. Vi har testet sæsonens populæreste modeller for at se om de holder til kælkning og sneboldskamp. 

En flyverdragt skal selvfølgelig være varm og beskytte mod kulden men, den skal samtidigt have god åndbarhed så man ikke koger over når man kaster sig rundt i en sneboldskamp. Præcis som med så meget andet tøj er visse ting der er gode at vide inden man begynder bestille hjem. Stort set alle flyverdragter idag har tapede sømme hvilket hjælper til med den vandafvisende effekt. Men når man snakker om hvor vandtæt til eksempel en flyverdragt er, angives det i et vandsøjletryk der beskriver det tryk som materialet kan modstå før vandet trænger igennem. Værdien er højden i millimeter på en overflade. Sådan kan du tolke cifrene:

  • Mindst 3 000 mm = Beskytter mod regn et kort stykke tid. 
  • Mindst 5 000 mm = Beskytter dig i kraftig regn. 
  • Mindst 8 000 mm = Tåler kraftigt regn under længere tid og man kan sidde på et vådt underlag. 
  • Mindst 12 000 mm = Til ekstreme vejrforhold. Beskytter mod kraftig regn og tåler leg i vandpytter i længere tid.

En anden indikator der kan være god at kende til er åndbarheden. Den beregnes ud fra om materialet er vandtæt men samtidigt kan absorberer fugt indefra og lede det ud igennem til det yderste lag. Sådan her kan du tolke angivelserne:

  • Mindst 3 000 g/m2/24h = Fin åndbarhed. Passer hverdag aktiviteter i let regn.
  • Mindst 5 000 g/m2/24h = God åndbarhed. Passer godt til leg udendørs.
  • Mindst 7 000 g/m2/24h = Særdeles god åndbarhed. Passer godt til både leg og sport.

Rummelig pasform 

DK_BERGANS.jpgTest af:  

Vejledende pris: 1 345 kroner. 

Kommer i farverne: , og 

Materialer: Funktionsmaterialet Bergland Element Active af 100% polyamid. 

Vandtæthed: 10 000 mm.

Åndbarhed: 10 000 g/m2/24h.

Pasform: En rummelig pasform som gør barnet kan hoppe og springe i snedriver uden det mindste problem. Den stærke elastik bagpå i taljen og elastikkerne i slutningen af ærmerne holder flyverdragten på plads. 

Komfort: Det her er en flyverdragt som er god i de ekstra lave temperaturer takket være det dobbelte lag. Men også i plusgrader og vind holder barnet en behagelig temperatur uden de store svedeture.

Detaljer: En smart, stor lomme foran hvor man kan have sine vanter eller sin hue i, hvilket virkelig var et hit hos familien mindste dog nok mest blandt forældrene. Smarte reflekser der ses tydeligt i mørket. 

Design: Klassisk, stilrent design. Den orange farve er populær både hos testpanelets store og små testere. 

Passer børn i alderen: 2-5 år. 

Konklusion: Flot flyverdragt i slidtstækt materiale med ekstr forstærkninger på knæ og numse og albuer. Refleksdetaljerne på ben, arme, hætte, ryg og foran giver virkelig god synlighed som man ønsker til udendørsleg for de små. Hætten kan tages af hvilket passer bedst for nogle. Flyverdragten er både vand- og vindtæt så du behøver ikke være urolig for regn og sne på nogen måde skal sætte en stopper for legen. Det dobbelte materiale holder en god varme i minusgrader samtidigt som det har en god åndbarhed, hvilket gør den også kan anvendes når det er lidt varmere udenfor. Denne model er derfor perfekt til den nordiske vinter hvor du aldrig ved hvad vejret vil byde på.. 

Allround-flyverdragtDK-REIMA.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 295 kroner. 

Kommer i farverne: , , , ,  og 

Materialer: Hovedmaterialer af 100% polyamid med polyuretan behandling udenpå. polstringen i 100% polyester. 

Vandtæthed:  12 000 mm.

Åndbarhed7 000 g/m2/24 h.

Pasform: Normal i størrelsen med en lige pasform der kan tilpasses i taljen efter ønske. Selv benlængden kan justeres med trykkanpper så barnet slipper for at trampe rundt i dem.

Komfort: Denne model sidder godt på barnet og hverken strækker imod eller gør barnet ikke kan bevæge sig, fuld bevægelsesfrihed i hop, spring og når man skla lave sneengle!

Detaljer: Reflekser i høj kvalitet som dog gerne måtte være lidt større. Pelskant i hætten der kan tages af. Alle sømme er tapede og vandtætte, ikke en dråbe kommer igennem selv efter timers leg i sneen.

Design: Ikke den flotteste model, men den gør sit job. Imitationspels kanten ved hætten giver en mere dressed helhed, men det går let at fjerne den for et mere sporty look. I øvrigt en stilren model uden en masse unødvendige detaljer som irriterer. 

Passer børn i alderen: 2-5 år.

Konklusion: Sne, slud og kulde er ingen match for denne model fra Reima. Flyverdragten er i en klasse for sig når det kommer til kvalitet og slidstyrke. Den opleves mere robust end andre modeller i testen. En flyverdragt der passer perfekt til børn som virkelig sætter tøjet på prøve. Elastikker i bunden af benene sørger for at holde flyverdragten fint på plads. Stort plus for trykknapper i bunder der gør man kan justereromkredsen. Flyverdragten kan klare at holde barnet varmt ned til 20 minusgrader, men testpanelet vil altid foreslå det klassiske lag på lag princip. Reima anbefaler tørretumbling af deres flyverdragter hvilket er en stror fordel når den er med i børnehaven og tit kan ende i tørreskab og lignende. 

En flyverdragt at vokse i DK_DIDRIKSONS.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 095 kroner. 

Kommer i farverne:  , , , , , og 

Materiale: 100% polyamid weave. 

Vandtæthed:  10 000 mm.

Åndbarhed: 8 000 g/m2/24h. 

Pasform: En rummelig pasform hvor du let får plads til skiundertøj og et tykt mellemlag. Barnet får en god bevægelsesfrihed uden at flyverdragten på nogen måde føles i vejen eller virker for stor.

Komfort: Modellen sidder godt og føles godt på kroppen. Der er inget der hindrer hverken leg eller bevægelse, men testpanelet havde ønsket en lidt mere slim model. 

Detaljer: Gode lynlåse som let kan betjenes af de små barnehænder. Du kan forlænge både ærmer og ben op til en hel størrelse. PFC-fri vandafvisning samt synlige reflekser hele vejen rundt. 

Design: Et klassisk design i lyserød og grå føles som et sikkert kort for familiens mindste.

Passer børn i alderen: 2-4 år. 

Konklusion: Didriksons ved hvad de laver, alt er godt og gennemtænkt. Detaljen at man kan forlænge benene i takt med at barnet vokser er en super bonus som kan gøre en forskel i småbørnsfamiliers økonomi. Materialet føles mere hårdført og man kan få indtrykket af en flyverdragt der kan gå i arv. Selv om flyverdragten er lavet til at kunne modstå det meste og være meget allround, så fyles det yderste lag bedre til at lege i snedriven end i vandpølen. En god flyverdragt som holder dit barn varmt til vinter!

Varm modelDK_HUMMEL.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 055 kroner. 

Kommer i farven:  

Materialer: Materiale i 100% nylon. Polstring i 100% polyester.

Vandtæthed:  10 000 mm. 

Åndbarhed: 5 000 g/m2/24h. 

Pasform: En pasform som hverken opleves som for stram eller rummelig, men perfekt til alle børnne i testpanelet. Flyverdragten har en normal længde hvilket er et plus da der ikke hænger en masse stof i benene og slæber hen over jorden. 

Komfort: Modellen er meget let at bevæge sig i og der er inget der holder barnet tilbage. Flyverdragten har en god varme og holder en jævn temperatur i minusgrader.

Detaljer: En lynlås der ikke folder og glider let, hvilket gør "kan selv" fasen en del lettere og sparer lidt tid om morgenen. Flyverdragten har refleksdetaljer, aftagbar hætte, og fodremme i gummi. 

Design: Enkel, stilren og flotte detaljer. Refleksdetaljerne langs ydersiderne af ærmerne giver et coolt look, syntes testpanelet. 

Passer børn i alderen: 2-6 år. 

Konklusion: En model som gør sig beddt når det er højst fire plusgrader udendørs. Ved aktiv leg i varmere vejr kommer flyverdragten blive for varm, selvom den har en ok åndbarhed. Sats på denne model til de rigtigt kolde dage sammen med et godt sæt skiundertøj. Stofkanten i ærmerne har huller til tommelfingrene så barnet kan falde i sneen uden der kommer noget ind i ærmerne. Plus for fodremmene i gummi hvilket gør dem lette at rengøre sammenlignet med elastik der bliver vådt og samler snavs. En favorit hvis børnene fik vælge selv!

Høj kvalitet DK_8848 ALTITUDE.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 095 kroner. 

Kommer i farverne:  , , og 

Materialer: Materiale af 100% polyamid. Polstring i 100% polyester.

Vandtæthed:  20 000 mm.

Åndbarhed: 15 000 g/m2/24h.

Pasform: En noget mere slim pasform hvor du selv kan tilpasse taljen med en træksnor. Modellen har en generøs længde der gør barnet let kan sætte sig på hug uden at overdelen glider op og efterlader et gab mellem ben og støvle.

Komfort: Stoffet i bunden af ærmerne har tommelfinger huller og mulighed for at snørre det ind så ikke den mindste smule sne kan slippe ind. Med andre ord, en fuldt ud snesikker model.

Detaljer: To lynlåse ved brystet, refleksdetaljer og snørring i taljen.

Design: Et klassisk overall-design som opleves robust og aktivt end direkte trendig. 

Passer børn i alderen: Op til 6 år. 

Konklusion: Der findes et ord der opsummere den her model og det er kvalitet. At 8848 Altitude er synonym med holdbarhed og smarte funktioner er ingen nyhed. Denne flyverdragt har en fin vandtæthed, materialet er selvfølgelig helt PFC-frit og har en høj ånbarhed så børnene kan både løbe og lege uden at svede alt for meget. Hætten er lille i det, men det sørger samtidigt for at den virkelig sidder som den skal når man har trukket den op. Forstærket materiale på knæ og bagdel gør den her model til en sikker vinder til kælkebakken. Testpanelet satte virkelig pris på det bløde materiale ved halsen der gav en dejlig oplevelse. 

Varm og dejligDK-MOLO.jpgTest af:  

Vejledende pris: 1 295 kroner. 

Kommer i farverne:  , , , , og 

Materiale: 100% polyester.

Vandtæthed: : 10 000 mm.

Åndbarhed: 8 000 g/m2/24h.

Pasform: Normal i størrelsen med en rummeligere pasform som gør børnene kan hoppe, bøje sig og lave sne engle uden nogle problemer. Smarte elastikker i ben- og ærmer samt i taljen.

Komfort: Indersiden i fleece er blød og herlig mod kroppen. Samtidigt varmer materialet og har en god åndbarhed når der skal løbes om kap!

Detaljer: Overflødige knapper som er upraktiske at knappe for en fireårig. Store refleksdetaljer som virkelig kan ses i mørket. Plus for man kan tage hætten af.

Design: Refleksdetaljerne i form af store stjerner på ben og ærmer gør sig godt i den blå model men skær lidt skævt med de mønstrede varianter. Flot! 

Passer børn i alderen: 3-5 år. 

Konklusion: En varm og lækker model der føles som givet til kælkebakken og samtidigt også til en blæsende grå efterårsdag hvor den står på hop i vandpytter. Den her model gør stikker ud på legepladsen og er perfekt til familiens energibombe. Designet var et stort hit hos både børn og forældre. Pasformen er rummelig, overdelen er super let at få af og på, hvilket gør det hele lettere at have med at gøre for en stædig fireårig. Plus for at lynlåsen gled ekstremt let! Minus for knapperne foran som bare er en visuel detalje og ikke så praktisk. Materialet er vandafvisende og selvfølgelig PFC-frit.

Ses tydeligt i efterårsmørketDK_LINDBERG.jpgTest af:   

Vejledende pris: 999 kroner. 

Kommer i farverne:  , , , og 

Materialer: Materiale og polstring i 100% nylon. Andet lag polstring, 100% fleece.

Vandtæthed: : 15 000 mm.

Åndbarhed: 6 000 g/m2/24h. 

Pasform: True to size med en noget rummeligere pasform. Træksnoren i taljen gør så du kan tilpasse pasformen efter barnet. 

Komfort: Superblød og skøn fleece på indersiden varmer super godt. Modellen er lavet for at klare både koldt og vådt vejr, og det gør den med bravur. Barnet holder dig varm og tør i minusgrader. 

Detaljer: Masser af reflekser som både er praktiske og flotte.

Design: Hvor lækker den her farve lige? Den mintgrønne kulør føles super nytænkende på et marked med en del lyserøde og blå nuancher. De små mørkegrå detaljer føles helt rigtigt.

Passer børn i alderen: 2-5 år. 

Konklusion: En super flyverdragt som børnene let kan få af og på selv. En af de største fordele er alle refleksdetaljer som gør modellen synlig i efterårsmørket. Smarte afslutninger i ærmerne og benene sikre mod sne der trænger ind. Denne model klarer de rigtigt kolde vinterdage i kombination med et skønt sæt skiundetøj i uld. Det er også en topmodel til skibakken, åndbarheden er super effektiv når børn sveder en del og den har en flourkarbonfri yderbehandling. En lækker og praktisk model som i kan nyde til fulde under de koldeste dage. Godt gået Lindberg!

SHOP HER: 


LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Haglöfs

Softshell eller skaljakke – hvad er forskellen?

4 dagar sedan
Hoka One One header

At elske nyhederne fra Hoka One One

4 dagar sedan
Kari Traa duffelbag

Duffelbag – sæsonens smarteste taske

4 dagar sedan
Header-HERR-2.jpg

Test! Bedste løbesko til ham 2019

4 dagar sedan
Löparskor dam 2019

Test! Bedste løbesko til hende 2019

5 dagar sedan
Elvine

Her er forårets jakketendenser til ham

5 dagar sedan
Kari Traa

Her er forårets tre jakketendenser til hende

6 dagar sedan
Asics löparskor

Sig hej till Asics pastelfarvede løbesko

15 apr 2019
Adidas sneakers

Forårets sneakertrends fra Adidas

10 apr 2019
Adidas Primeknit

Nu findes Adidas nye, sømløse træningstøj hos os!

10 apr 2019
New Balance löparskor

Hvad er forskellen på New Balance løbesko?

08 apr 2019
TESTBILD

Så godt er fashionabelt træningstøj

05 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg

Sæsonens survival kit til ham

05 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg

8 forårsfavoritter, du IKKE må gå glip af

05 apr 2019
Cykelbyxor

TEST! Cykelshorts til ham og hende

04 apr 2019
Adidas UB19

Derfor har du brug for mere end ét par løbesko

04 apr 2019
Nike

Sådan gør de nye Nike Free dit løbeskridt mere fleksibelt

04 apr 2019
Löpartights test

TEST: Sæsonens bedste løbetights til mænd

02 apr 2019
Wyte

Her er årets badetrends 2019

01 apr 2019
Header-dam-löpartights.jpg

TEST: De 5 bedste løbetights til kvinder

01 apr 2019
Löparskor

Mid season sales: De 7 bedste løbesko til ham

29 mar 2019
Knyta sneakers

Video: Èt par sneakers – flere styles

29 mar 2019
Löparskor

8 farverige løbesko. Gør et fund til Mid Season Sale

28 mar 2019
Plock tights dam

Mesh-tights overtager markedet

28 mar 2019
Herrmode - Invig våren med ny jacka

9 træningsjakker til at byde foråret velkommen!

28 mar 2019
Header.png

Sæsonens skaljakker – bedst i test!

26 mar 2019
salomon

TEST: Salomon Speedcross 5

26 mar 2019
Adidas miljöarbete

Adidas klimavenlige arbejde fortsætter

25 mar 2019
Regnställ

TEST: Forårets regntøj til børn

22 mar 2019
Tommy Sport

Trend-spot! 8 funktionelle vindjakker

22 mar 2019
Nike Axis

Derfor er Nike Air Max så "hyped"

22 mar 2019
Löparjackor Test

TEST! Forårets bedste løbejakker til hende

20 mar 2019
Löparjackor

TEST: Forårets bedste løbejakker til mænd 2019

20 mar 2019
Header.png

Forårets STORE sports-bh test!

18 mar 2019
Saucony löparsko

Sådan vælger du de rigtige løbesko for 2019

15 mar 2019
4060509568315_001_f2dffcdecf2040efa9fd85276dd18d93.jpg

8 herresneakers til foråret 2019

15 mar 2019
Nike Tanjun

9 flotte damesneakers til foråret 2019

14 mar 2019
Reebok Forever Floatride Energy

Reeboks nye løbesko Forever Floatride Energy er her

13 mar 2019
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg

Sæsonens 12 bedste nyheder fra Adidas

08 mar 2019
886915518850_003_6a81483f23b44445b5ea2f9c30b3916b.jpg

Forårsnyheder fra Nike du IKKE vil gå glip af!

08 mar 2019
more news
Haglöfs

Softshell eller skaljakke – hvad er forskellen?

Er en softshellsjakke det samme som en skaljakke? Det er på tide, én gang for alle, at finde ud af hvad som adskiller de to jakketyper.

Hoka One One header

At elske nyhederne fra Hoka One One

Minimalistiske løbesko? Nej tak! Hoka One One har fået succes med sin overdimensionerede mellemsål og uovertruffen støddæmpning. Her er nyhederne som triller ind hos Sportamore i løbet af foråret.

Kari Traa duffelbag

Duffelbag – sæsonens smarteste taske

Vandtæt, nem at pakke og let at bære rundt på. Hvordan lyder det? Duffelbag tasken er en ofte glemt klassiker som er helt perfekt til korte weekendrejser.

Header-HERR-2.jpg

Test! Bedste løbesko til ham 2019

Slå din egen personlige rekord med nye træningssko! Her er sæsonens herremodeller, som er bedst i test.

Löparskor dam 2019

Test! Bedste løbesko til hende 2019

Gruset på gatorna är borta och det kan bara betyda än sak – det är dags att inviga ett par nya löparskor. Här är säsongens nya dammodeller som är bäst i test!

Elvine

Her er forårets jakketendenser til ham

Bomberjakke, grønt eller stilfuld - hvilken jakketendens skal du satse på til foråret? Vi har listet de tre vigtigste her!

Kari Traa

Her er forårets tre jakketendenser til hende

Det er på tide at finde den tyndere jakke frem for et smukt forårslook, så her opstiller vi tre hotte forårstendenser. Kombiner udeliv med fashion!

Asics löparskor

Sig hej till Asics pastelfarvede løbesko

Præcis op til påsken udgiver Asics nye farveversioner af deres to mest populære løbesko; Gel-Nimbus 21 og Dynaflyte 3. Her er alt, hvad du skal vide om skoene!

Adidas sneakers

Forårets sneakertrends fra Adidas

Foråret er på vej og vi længtes efter sol, varme og nye sneakers. Her er tre af de største skotendenser fra Adidas, som vi hellere end gerne vil have på fødderne.

Adidas Primeknit

Nu findes Adidas nye, sømløse træningstøj hos os!

Der findes ikke nogen bedre følelse end at tulle rundt i træningstøj som sidder som et ekstra lag hud. Nu udgiver Adidas sin nye Primekit-kollektion og vi elsker den allerede!

New Balance löparskor

Hvad er forskellen på New Balance løbesko?

Zante eller 1080. Hvordan adskiller New Balance sig fra de andre populære løbesko? Vi har søgt hjælp hos en superløber for at få svaret!

TESTBILD

Så godt er fashionabelt træningstøj

Fashion i al sin herlighed, men hvor squatvenlige er modemærkernes træningstøj egentlig? Træningsprofilen Sara Wiss har testet 3 seje outfits for at se, hvor svedvenlige de faktisk er.

726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg

Sæsonens survival kit til ham

Dit bedste forår nogensinde? Se her, hvad du har brug for. Vi har samlet de ultimative gadgets, som du måske har brug for i løbet af forsommerens mange eventyr (og som du i øjeblikket kan få fingrene i til vores Mid Season Sale).

5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg

8 forårsfavoritter, du IKKE må gå glip af

Alt hvad du behøver for at give dit hverdagslook et pift er lækre pastelfarver og et mix af materialer. Her er 8 forårsfavoritter i vores Mid Season Sale.

Cykelbyxor

TEST! Cykelshorts til ham og hende

Cykelbukser med pad er helt klart en af dine vigtigste investeringer, når du skal op på sadlen og træde til. Vi har testet sæsonens populæreste modeller!