DK_header.jpg

Test af sæsonens skridsikre vinterstøvler

Giv vinteren sparket i et par skridsikre støvler – vi tester sæsonens favoritter for damer og herrer.

Vinterhalvåret betyder ikke bare at der skal kælkes og julehygges. For mange kan de isede gader en kold vinterdag være lige så svær st bevæge sig frem på som en 5 stjernet forhindringsbane. At udvide vintergarderoben med et par skridsikre støvler som sørger for at du kan gå præcis som du normalt ville uanset isede fortove eller blød sne, er en invistering du ikke vil fortryde. Vores testpanel, bestående af både mænd og kvinder, har testet sæsonens modeller og ved hvor gode de egentlig er.

FOR HENDE 

DK_SALOMON_DAM.jpgTest af:  

Vejledende pris: 1 345 kroner. 

Pasform: Noget lille i størrelsen. Vælger du din almindelige størrelse kommer dine tæer støder på ude i spidsen, så gå et hak op for optimal pasform. Skoen har en normal bredde som går at juterere med snørring og to huller.

Komfort: Det middelhøje skaft varmer tilpas, men havde gerne været en eller to centimeter højere for virkelig at dække anklerne. Indersiden i fleece for fuldt hus. Ekstremt skøn sko!

Design: Den turkis, børstede inderside liver virkelig designet op men dele af testpanelet syntes ikke det var et hit og havde foretrukket en neutral farve for et mere stilrent look. 

Konklusion: En stabil sko beregnet til udendørsaktiviteter som hiking og gåture i skoven. Skoen er dog noget lille i modellen så gå med fordel en størrelse op for en optimal pasform. Skoen overdel i softshell er helt vandtæt og sålen har en nøje placerede metaldupper som gør at du står helt og aldeles fast på isede veje og i dybere sne. Denne model gør sig bedts til vinter hvor vejret er strengt og den kan få lov at arbejde. Dupperne er ikke dynamiske, det vil sige at de ikke tilpasser sig underlaget, bør du ikke gå rundt med dem på frossen jord eller inde på butikker. 

DK_MERREL_DAM.jpgTest af:  

Vejledende pris: 1 495 kroner

Pasform: Noget stor i størrelsen med en rummelig og bred pasform. Har du smallere fødder skal du snørre skoen stramt til og have en tyk sok eller sål i. 

Komfort:  Indersiden i fleece er blød og herlig, samt hjælper til at holde på varmen. Indersålen har et buk ved midten som støtter foden på en bekvem måde.

Design: Testets sneaker-variant. Det ser ud som en kombineret vandre- og arbejdesko med grå detaljer. man vælger denne model for sin funktionalitet og ikke sit udseende.

Konklusion: Det første testpanelet valgte at nævne var at det lignede en arbejdssko. Det er en model man kan arbejde i hvis du arbejder i industri eller udensørs. Skoen er super varm, med et slidstærkt ydremateriale der gør du kan gå i dene model i flere sæsoner. Overdelen er helt vandtæt. Minus ved skoen er det lave design. Når der er meget sne vil det komme ind i skoen hvis du ikke har nogle lange tykke skisokker på. Skoen er også meget bred så den kan opleves som klumpet. Det bedste er grebet. Vibram Arctic Grip-sålen, som minder om sandpapir, fæster lige så godt på is som klinker. Tricket er at gå normalt i skoene så alle de skridsikre funktioner får kontakt med underlaget. Plus for at du let kan have denne sko på ind i butikker og fungerer fint på asfalt. En sko der er som gjort for dig med en dårlig balance som vil have en stabil sko du kan anvende langt ind i foråret.

DK_ICEBUG_DAM.jpgTest af:  

Vejledende pris: 1 615 kroner

Kommer også i rød:

Pasform: Stor i størrelsen med en bred pasform fremme. Gå en størrelse ned for den skal sidde lige i skabet eller tag et par ekstra tykke sokker på.

Komfort: Skoen sidder super skønt på skoen og har en sål som går lidt op i spidsen så du oplever det som om du får lidt rul i dit skridt. Lynlåsen på indersiden af skaftet gør skoen let at tage af og på.

Design: Storby udgaven af dupstøvlen, en feminin model som alle i testpanelet syntes passer perfekt når du vil have noget lidt finere på fødderne til og fra jobbet. Flot med mocka og plus for de små refleksdetaljer. 

Konklusion: En af Icebugs klassikere – en stilren vandresko for dig som ikke er ude efter en vandrestøvle men alligevel vil gå sikkert her til vinter. Metro2 W Bugrip har en vandafvisende overdel i mocka og en slidtærk og vandtæt sål, hvilket betyder denne model let klarer at gå på et snedækket underlag. Icebugs dynamiske dupper overrasker positivt. Et minus ved skoen er den kan opleves som en smule stor og klumpet med sålen der peger op foran på den måde. Samtidigt er skoen heller ikke den bedste model til leg i sneen. Det bedste ved skoen må nok være at den er rigtig varm og klarer flere minusgrader, samt sålen greb. En vinter vinder til de kolde fusser!

DK_HALTI_DAM.jpgTest af:  

Vejledende pris: 1 145 kroner

Pasform: Lidt små i størrelsen, så ligger du mellem to bør du vælge den storre. Snørringen og de fire huller på fremsiden gør at du kan justere pasformen efter ønskemål.  

Komfort: Indersålen retter foden op på en bekvem måde, så du føler virkelig du går oprejst i den her model. Indersiden er blød og skøn. Skaftet går præcis tilpas højt på anklen.

Design: En lækker og stilren vinterstøvle som opleves som skovens version af 6-inch Premium fra Timberland. Testpanelet hylder de sorte detaljer som føles gennemtænkte og højer design scoren. 

Konklusion: Wow! Så snart du får på Freddo DX Mid Arctic Grip på foden trækker du lidt på smilebåndet. Den her sko har en lækker indersål samtidigt som hele skoen krammer foden og giver en stabil støtte. Tænk dog på den er lille lille i størelsen, så den kan være en fordel at gå op så du fåe ordentlig plads med en skisok. Minus ved skoen er at den er den midst varme model i testen. Derimod er den sublim til længere vandreture og hiking da overdelen er helt vandtæt og ventilerende. Denne model er dupløs men har istedet Vibram Arctic-sål som næsten føles som sandpapir. Materialet fæster rigtigt fint på vådt og glat underlag. 

FOR HAM

DK_SALOMON_HERR.jpgTest af:  

Vejledende pris: 1 345 kroner

Pasform: True to size, så sats på din almindelige størrelse for bedste pasform. 

Komfort: Det middelhøje skaft føles lidt hårdt mod benet i starten men du kan løse det med en lidt tykkere sok. Indersiden i fleece får topkarakter-

Design: Slår du en outdoor-støvle op i ordbogen vil der være et billed af dene model ved siden af. En klassisk Salomon-sko somegner sig bedst i naturen. Dele af testpanelet havde nok ønsket lidt mere farve som Salomon normalt også er glade for at bruge. 

Konklusion: En solid støvle for dig som ved du kommer bruge meget tid udendørs til vinter på glatte underlag. Med en stabil og skridsikker sål i kombination med hårde metal dupper findes der ikke noget der kommer overraske Shelter Spikes CS WP. Hav dog i mente at såler ikke trækker sig op i sålen når du til eksempel går på asfalt eller går ind i en butik. Anvend derfor skoen der hvor den gør sig bedst- i naturen. Noget der trækker ned ved skoen er skaftet der går optil anklen, Testpanelet havde ønsket det gik op over for mere komfort og varme. Noget der trækker op igen er skoens vandtætte overdel og model er tilpas varm og super bekvem om foden. 

DK_MERREL_HERR.jpgTest af:  

Vejledende pris: 1 495 kroner

Pasform: Skoen er noget lille i størrelsen når vi kigger på længden, derimod er den noget rummeligere i bredden end hvad normalt er. Så gå en størrelse op og bind dem ordentligt til og hva en tyk sok i så har du en sublim pasform. 

Komfort: Stabil og rummelig sko som sidder skønt på foden. Super for dig med lidt nedsat balance som vil have en sko du kan stole på. 

Design: Et solidt design som påminder om en klassisk arbejdssko, med sorte og grå detaljer. Der var intet som fik testpanelet til at løfte på øjenbrynene, men skoen er top funtionel. 

Konklusion: At Merrell laver skridsikre sko er ingen nyhed. Deres sko er oftest udstyret med Vibram Arctic Grip-sålen som griber is, sne og klinker uden mindste problem. Eftersom skoen ikke har nogle dupper kan du sagtens anvende den på flere undelag end en almindelig dup-sko, som indendørs, uden at ridse gulvet! Sørg for ikke at ændre dit skridt men gå som du plejer så aktiveres sålen bedst. Skoen er vandtæt, holdbart og varmt uden anmærkninger. Denne model er skabt til det kolde og hårde klima. Minus  kan dog gives for manglen af et ordentligt skaft der gør den bliver lidt kold om anklerne og ikke rigtigt kan bruges når der er meget sne. Men ekstra plus for den er så stabil og bekvem. En gedigen arbejdssko der gør sit job til UG!

DK_ICEBUG__HERR.jpgTest af:  

Vejledende pris: 1 615 kroner

Pasform: Noget stor i størrelsen. Hvis du ikke vil have sto par uldsokker i skoen skal du nok gå en halv til en hel størrelse ned for optimal pasform.

Komfort: Super blød og herlig sko. Sålen går lidt op fremme ved tæerne, hvilket testpanelet reagerede negativt på til at starte med. Men efter at have gået lidt i dem blev de positivt overraskede over "rullet" i skridtet. Praktisk lynlås der gør det let at få skoen af og på selv med handsker på.

Design: Lækker mocka som giver en lidt mere dresset følelse end de andre sko i testen. Refleksdetaljerne giver et fint indtryk og har god synlighed, også selv om du skal matche med ekstra reflekser hvis du skal ud i mørket.

Konklusion: En klassisk ud og gå-sko med et godt greb. Skoens sål er vandtæt, så  du behøver ikke undgå vandpytter. Derimod er overdelen kun vandavisende, hvilket man lige skal have i baghovedet. Det er også mockaen der først kan blive lidt slidt som noget af det første. Der er ikke en finger at sætte på funktionerne og holdbarheden med det er bare en kosmetisk defekt. Kronen på værket er dupperne som er dynamiske. Med andre ord bliver de hårde på is og sne mens de bliver bløde og går ind i sålen når du går på hårde underlag som gulv og asfalt. Den her model er meget varm og har et rummeligt skaft med plads for skisokker hvis du ønsker det. 

DK_HALTI_HERR.jpgTest af:  

Vejledende pris: 1 145 kroner

Pasform: Normal i størrelsen med en pasform som hverken er for smal eller bred. Testpanelet skulle ville kategoriserer den som bredere end Timberlands 6-inch premium.

Komfort: Skoen sidder rigtigt godt på foden og du kan selv tilpasse komforten med hjælp af snørringen og hullerne øverst. 

Design: Diskret design som føles lidt afpillet selv om det er en solid støvle. Flot højt skaft, sorte detaljer og med diskret logo bagpå.

Konklusion: En outdoor-mash up når det er bedst. Her får du en alsidig og robust sko. Den er super flot og designet er i top. Den grebsikre Vibram Arctic Grib-sål der føles som sandpapir gør at du står stabilt på glatte underlag. Udover at is ikke sætter en stopper for gåturen er den også vandtæt og rigtigt fint ventileret. Den er dog testen mindst varme model, men har rigtig god åndbarhed og fungerer fint til at tge dig til og fra jobbet i byen. Den sidder skønt på foden og giver dig en tight følelse der også bliver et hit på din næste skovtur.

SHOP HER: 

LÆS MERE:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

5 dagar sedan
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

10 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header

Fodboldstøvler til junior som er bedst i test

03 may 2019
Peak Performance skaljackor

Nyt og vandtæt fra Peak Performance

02 may 2019
Löparbh 2019

Test: Sport-bh'er for løb 2019

02 may 2019
Adidas trailskor

Eksperterne tester trailsko fra Adidas

30 apr 2019
Epic React

Sådan ser de nya Epic React Flyknit 2 ud

30 apr 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor

Forskellen på fodboldstøvler til kunstgræs og naturgræs

29 apr 2019
Header_DAM.jpg

Regnjakkerne til hende som er bedst i test

26 apr 2019
Header-baddräkter.jpg

Test! De bedste badedragter til svømmepasset

26 apr 2019
Icebreaker merinoull

Derfor skal du løbe i merinould

25 apr 2019
Så vet du om skon passar

Guide: find de rette fodboldsko

24 apr 2019
BLACC running

Sæsonens løbemuligheder fra Blacc 2019

23 apr 2019
Didriksssons

Sådan ved du om din jakke er vandtæt

23 apr 2019
Nike Free 5.0

TEST: Sådan føles den nye Nike Free Run 5.0

18 apr 2019
Haglöfs

Softshell eller skaljakke – hvad er forskellen?

18 apr 2019
Hoka One One header

At elske nyhederne fra Hoka One One

18 apr 2019
Kari Traa duffelbag

Duffelbag – sæsonens smarteste taske

18 apr 2019
Header-HERR-2.jpg

Test! Bedste løbesko til ham 2019

17 apr 2019
Löparskor dam 2019

Test! Bedste løbesko til hende 2019

17 apr 2019
Elvine

Her er forårets jakketendenser til ham

16 apr 2019
Kari Traa

Her er forårets tre jakketendenser til hende

15 apr 2019
Asics löparskor

Sig hej till Asics pastelfarvede løbesko

15 apr 2019
Nike Icon Clash

Nikes nyheder giver os surfervibes

10 apr 2019
Adidas sneakers

Forårets sneakertrends fra Adidas

10 apr 2019
Adidas Primeknit

Nu findes Adidas nye, sømløse træningstøj hos os!

10 apr 2019
Test

TEST: De 5 bedste gummistøvler til børnene

09 apr 2019
New Balance löparskor

Hvad er forskellen på New Balance løbesko?

08 apr 2019
TESTBILD

Så godt er fashionabelt træningstøj

05 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg

Sæsonens survival kit til ham

05 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg

8 forårsfavoritter, du IKKE må gå glip af

05 apr 2019
Cykelbyxor

TEST! Cykelshorts til ham og hende

04 apr 2019
Adidas UB19

Derfor har du brug for mere end ét par løbesko

04 apr 2019
Nike

Sådan gør de nye Nike Free dit løbeskridt mere fleksibelt

04 apr 2019
Löpartights test

TEST: Sæsonens bedste løbetights til mænd

02 apr 2019
Wyte

Her er årets badetrends 2019

01 apr 2019
more news
Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

Uanset om du skal gå i sandet på stranden eller behøver en enkel sko til at matche dit outfit med på en varm sommerdag, så findes der en sandal som passer til dig. Her er de seneste sandaltendenser for 2019!

5 dagar sedan
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

Er du på jagt efter drømmende skønne sko som også er vildt smarte? Så er der gode nyheder i vente, for nu kan du shoppe sneakers fra Dasia hos Sportamore!

10 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

Pres dig selv til bedre resultater med hjælp fra nye indslag i løbegarderoben! Vi har ladet vores testpanel prøve fem smarte løbetrøjer til hende.

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

Hvad er en sommer uden et par solide solbriller? Undgå at blive blændet af solen og få et cool look ved at købe et par af sæsonens helt nye favoritter.

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

Futuristiske detaljer, ekstra tyndt materiale og et design skabt til en krop i bevægelse. Det er hvad Nikes opdatering af kollektionen Tech Pack handler om.

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

Lad ikke lidt regn overrumple dig! Her er herrejakkerne som holder dig tør under sommerhalvåret.

06 may 2019
Fotbollsskor header

Fodboldstøvler til junior som er bedst i test

Fodboldsæsonen er i fuld gang og måske har dit barn opdaget, at sidste års fodboldstøvler begynder at føles lidt for små. I så fald er det tid til et par nye, men hvilket par skal du satse på?

03 may 2019
Peak Performance skaljackor

Nyt og vandtæt fra Peak Performance

Teknisk, praktisk og smart på samme tid. Her er nogle vandtætte favoritter fra Peak Performance som gør sig lige så godt til en tur i byen som på outdoor-eventyr.

02 may 2019
Löparbh 2019

Test: Sport-bh'er for løb 2019

For dig som ikke har afprøvet det før, kommer det her til at blive ene aha-oplevelse. Der er stor forskel på en normal bh og en som faktisk er skabt til løbetræning. Vi har testet 6 bh'er som giver ekstra støtte. Her er resultatet.

02 may 2019
Adidas trailskor

Eksperterne tester trailsko fra Adidas

Hvis du er ude efter en trailsko med høj komfort, så kan de nye trailsko fra Adidas være noget for dig. Eksperterne Elisabeth Hansson og David Andersson fra Trailrunning Sweden har testet dem.

30 apr 2019
Epic React

Sådan ser de nya Epic React Flyknit 2 ud

Længsel efter et par nye løbesko? Ret blikket mod Nikes populære Epic React Flyknit 2 som er blevet opdateret med nye farver for sæsonen.

30 apr 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor

Forskellen på fodboldstøvler til kunstgræs og naturgræs

Korte, lange eller hårde knopper? Fodboldeksperten redegør, én gang for alle, for forskellen på knopperne på forboldstøvler til græsbane vs kunstgræs.

29 apr 2019
Header_DAM.jpg

Regnjakkerne til hende som er bedst i test

Efter regn kommer solskin eller er det omvendt? Uanset hvad, så kan det være godt at købe en regnjakke til at tackle sommerregnen i. Vi har testet fire af sæsonens regnjakker til hende.

26 apr 2019
Header-baddräkter.jpg

Test! De bedste badedragter til svømmepasset

Tid til at tage din svømmetræning ud på dybere vand? Vores eksperter har testet sæsonens bedste badedragter, så du let kan finde en funktionel model som passer både dig og din træning.

26 apr 2019
Icebreaker merinoull

Derfor skal du løbe i merinould

Merinould kobles ofte sammen med undertøj og sportswear. Men faktum er at du også kan løbe i det. Icebreakers ekspert forklarer hvorfor uld er det helt rette til løbeturen!

25 apr 2019