test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

Hvis du har en pronation løbestil, er du sikkert på jagt efter et par stabile løbesko. Vores testpanel har løbet i 5 ekstra støddæmpende og stabile modeller for at se, hvilken sko som kan fungere som dine krykker på løbeturen. 

Løb er anstrengende for dine knæ-, hofte- og fodled - specielt hvis du går og døjer med en gammel skade, er platfodet, overbelastet eller eksempelvis har en pronation løbestil. Det er faktisk ikke helt unormalt at have behov for et par ekstra stabile løbesko, og i dag bliver de mere og mere almindelige i skosortimentet. Her er fem modeller som tilbyder lidt ekstra support når du skal ud på løbeturen. 

,

DK_ASICS.jpg

Vejledende pris: 960 kroner ( & ).

Vægt: 300 gram (ham) & 235 gram (hende).

Drop: 10.5 millimeter.

Fleksibilitet: Generelt er testdeltagerne meget tilfredse med den her sko, men en ting som ville løfte helhedsindtrykket en smule er mere fleksibilitet. Sammenlignet med de mest fleksible løbesko på markedet er den her betydeligt mere stiv i det. 

Stabilitet: GT 2000 6 giver en virkelig god støtte, men kommer ikke rigtigt op på samme niveau som Adidas og Saucony modellerne tilbyder. 

Dæmpning: Støddæmpningen i den her sko er god og kan især mærkes i hælen. Det gør den til et udmærket valg for dig som lander på hælen i dit løbeskridt. 

Pasform og komfort: GT 2000 6 har en næsten helt perfekt pasform, men den er noget lille i størrelsen, så det kan være godt at vælge en større størrelse end du har i sneakers. Komforten i denne model er høj, og da den samtidig ånder godt føles fødderne friske og skoene behagelige, uanset hvor mange kilometer du har løbet. 

Opsummering: Det her er en stabil løbesko som er helt perfekt til alle med pronationsproblemer og som gerne vil have en prisvenlig løbesko. Den er desuden slidstærk, så du kan godt regne med at have en trofast ven på skohylden i lang tid fremover. Modsat tidligere versioner af den samme sko er denne opdatering lidt lettere i det, takket være en ny mellemsål. 

Med det sagt, så er den ikke mindre stabil men guider stadig foden til et godt løbeskridt. Støddæmpningen er rigtig god i hælen, hvilket gør den til det åbenlyse valg for dig som lander på hælen. Et andet stort plus gives for at løbeskoen fungerer godt på alle slags underlag. Én af testdeltagerne har problemer med benhindebetændelse og har derfor tidligere undgået hårde underlag. Med de her på fødderne gik det helt fint med at løbe på selv asfalt, takket været den gode støddæmpning. Selve grebet fungerer godt på alle underlag og trods vægten så føles skoen ikke klumpet, den er til og med skøn at løbe backintervaller i! 

,

DK_ADIDAS.jpg

Vejledende pris: 1 495 kroner ( & ).

Vægt: 326 gram (ham) & 294 gram (hende).

Drop: 8 millimeter.

Fleksibilitet: Til forskel fra ovenstående model fra Asics, så har Ultraboost ST ingen problemer med fleksibiliteten, den følger foden når du flexer tæerne op og ned. 

Stabilitet: Selv med en gennemgående god karakter er stabiliteten desværre ikke helt nok til at hive fulde point hjem fra testpanelet som mener, at du bør kunne kræve mere at en stabil løbesko. 

Dæmpning: Når det gælder støddæmpningen er testdeltagerne straks mere imponeret! Som med alle modellerne i den populære Boost-familie har Adidas forsyner Ultraboost ST dig med et ekstra hoppende løbeskridt. 

Pasform og komfort: Selve pasformen balancerer på grænsen til det perfekte. Skoen sidder som smurt på foden uden at stramme eller klemme og i samme ånd med alle løbesko med Boost-sål så er den her model superskøn. Der findes ikke meget mere at sige om komforten, den går direkte hjem! 

Opsummering: At Ultraboost ST er en fantastisk bekvem sko, både når det gælder pasform, komfort og støddæmpning, kommer ikke som nogen overraskelse for nogen i testpanelet. Deltagerne har derfor ingen klagemål på disse områder, men trods det er de fleste af testdeltagerne ikke helt tilfredse. Forskellen mellem Ultraboost ST og den normale Ultraboost er kun marginaler, når det gælder stabilitet og de i testpanelet, som har fået råd af fysioterapeuter til at købe en stabil sko, finder ikke det de søger. Hvis du ved, at du har store problemer med pronation, overanstrengte led eller er platfodet, bør du måske vælge en endnu mere stabil model. Hvis dine besvær derimod kun er moderate, kan Ultraboost ST blive helt perfekt, den kimser man ikke ad! 

DK_NIKE.jpg

Vejledende pris: 999 kroner ( & ).

Vægt: 326 gram (ham) & 252 gram (hende).

Drop: 10 millimeter.

Fleksibilitet: Modellen fra Nike er ikke superfleksibel og lidt ligesom med løbeskoen fra Asics, så kan man ønske lidt mere på den her front.

Stabilitet: Når det kommer til stabilitet så præsterer Air Zoom Structure 22 så tilpas godt, at den definitivt lever op til sit navn, men det overrasker jo ikke på nogen måde. Det her er en stabil sko, men ikke meget mere stabil end Ultraboost ST fra Adidas. 

Dæmpning: Selvom løbeskoen her ikke rigtigt kommer op på samme støddæmpende niveau som Nikes Pegasus, er den superskøn og muliggør en blød landing i hvert af dine løbeskridt.

Pasform og komfort: Pasform i Nike-modellen lever op til alle forventninger og komforten er næsten helt perfekt! Den er superskøn at løbe i. Foran er den noget bredere end hvad en løbesko normalt er, hvilket er superskønt hvis du hellere vil have det lidt mere plads end trangt omkring tæerne. 

Opsummering: Air Zoom Structure 22 er en superskøn sko der efter nogle løberunder sidder som smurt på foden, selvom det kræver et par runder at løbe den til. De af testdeltagerne, som tidligere har prøvet lykken med netop Air Zoom Structure, konstaterede at den bare bliver lettere og lettere for hver ny udgave, hvilket altid er værdsat!

Testdeltagerne bemærker også, at modellen er ret lille i størrelsen og anbefaler dig derfor at gå en størrelse op. Da støtten til pronationsproblemer ikke er helt spot on, passer den her løbesko ikke til dig som har en grov pronation, men sidder super på dig som ønsker lidt ekstra support end hvad en klassisk neutral løbesko giver. De af testdeltagerne som har døjet med benhindebetændelse konstaterer endda, at Air Zoom Structure giver et betydeligt løft. Ingen ømme ben med den her sko på fødderne!

 

,

DK_ADIDAS_2.jpg

Vejledende pris: 999 kroner ( & ).

Vægt: 331 gram (ham) & 272 gram (hende).

Drop: 10 millimeter.

Fleksibilitet: Ligesom med den anden model fra Adidas er det her en meget fleksibel sko som følger dine fødder i dit løbeskridt. 

Stabilitet: Solar Drive er den sko i denne test som sammen med modellen fra Saucony får de absolut bedste karakterer, når det kommer til stabiliteten. Spot on, Adidas!

Dæmpning: Også når det kommer til støddæmpning præsterer denne sko godt og er i samme klasse med den hoppende Ultraboost ST - not bad! 

Pasform og komfort: Pasformen hos Solar Drive ST er god, og modellen sidder trygt på fødderne under hele løbeturen, uden at gabe eller gnave. Selve komforten er udmærket, da støddæmpningen næsten er helt perfekt. Som med forrige model så er denne variant også en anelse bredere, hvilket er værdsat af alle vores fødder der er til den bredere side. 

Opsummering: De dele af testpanelet som har problemer med fødderne opdager med det samme, hvordan skoen hjælper dem i hvert løbeskridt. Solar Drive ST har en forstærket hælkappe som giver lidt ekstra støtte omkring fodens bredere del. Da sålen hos Solar Drive ST er med Adidas omtalte Boost-teknologi er skoen præcis så støddæmpende som Ultraboost ST, et stort plus. I kombination med en fremragende stabilitet, er den her løbesko et soleklart valg til dig med fod-, hofte-, eller knæproblemer og som vil gerne vil stille høje krav til dit udstyr. Et ekstra point skal også uddeles for designet som er enkelt men meget vellidt med sin stilrenhed! 

,

DK_SAUCONY.jpg

Vejledende pris: 1 295 kroner ( & ).

Vægt: 303 gram (ham) & 261 gram (hende).

Drop: 8 millimeter.

Fleksibilitet: Når testpanelet sammenligner Guide Iso 2 med de andre modeller i testen, så placeres den et sted i midten, uden at overraske hverken til den ene eller anden side, når det gælder netop fleksibiliteten. 

Stabilitet: Når det så gælder stabiliteten, er den her løbesko fra Saucony den klare testvinder sammen med Solar Drive! Hvis du nærmere har flere problemer end mindre med alt fra pronation til platfodethed, så er det her dit sikreste kort. 

Dæmpning: Saucony har en god, men noget stum støddæmpning i de flest løbesko og det er også tilfældet her. Du får en sål som giver et fedt fremstød og en fremragende fornemmelse, når du løber, uden at støddæmpningen på nogen måde føles blød. 

Pasform og komfort: Af ti mulige point giver testpaneler Guide Iso 2 en ni'er for både pasform og komfort. Det er tvivlsomt at skoen kunne have siddet bedre eller føles skønnere på foden! 

Opsummering: Guide Iso 2 behøver ingen kedelig tilpasningsperiode, da den allerede fra første løberunde er super skøn og behagelig. Selv med den utrolige støddæmpning og stabilitet, undgår den her version med en god marginal at føles klodset, især i sammenligning med andre løbesko fra Saucony. Da støddæmpningen endda er så tilpas god, så klarer Guide Iso 2 også alle typer af underlag, hvilket er et stort plus for dig som ellers undgår løb på asfalt. Testpaneler vil fremhæve, at pronationsstøtten er aldeles udmærket og et af de bedre som er kommet gennem nåleøjet hos Sportamores krævende testpanel! 

LÆS MERE:

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

1 dag sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

09 aug 2019
blacc running

Test: Blaccs nye fjerlette løbekollektion

02 aug 2019
adidas ultimafusion female

Sådan vælger du den rette træningssko

31 jul 2019
Reebok löparskor

Test! Top 3 bedste løbesko fra Reebok

30 jul 2019
Magväskor

Trend: Mavetasken alle taler om

29 jul 2019
Trender

Følg med på trendsafari – her er sæsonens hotteste tøj

29 jul 2019
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons

Den ultimative guide: Det skal du tænke på, når du køber skaljakke til børnene

24 jul 2019
Sneakers på bröllop

Kan jeg have sneakers på til bryllup?

24 jul 2019
Fruktmönster

Derfor er frugtmønsteret det mest trendy på stranden

24 jul 2019
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

24 jul 2019
Metcon 5 vit rosa

Alt hvad du skal vide om den nye Nike Metcon 5

23 jul 2019
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

16 jul 2019
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen på Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
more news
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

Trailrunning er løb som sker off road, over stok og sten og ofte i en skov. Det anderledes miljø sætter dit udstyr på prøve - og her er hvad du skal huske på, når du køber trailsko.

1 dag sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

Flere og flere blive bevidste om hvilke materialer der findes i regntøj, og er derfor interesserede i at købe giftfri tøj til deres børn. Det her skal du have i mente til efteråret, når du vælger regntøj til børnene!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

Det er ikke altid nemt at finde det rette tøj til skoleudflugterne. Vejret kan hurtigt slå om, den ene dag er det rigtig varmt og den næste dag føles det næsten som vinter. Vi har snakket med en børnetøjsekspert om, hvordan børnene holder sig varme og tørre i efterårsvejret!

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

Indendørsskoen Gel-Rocket 8 er som en raket på banen. Her fortæller vores sportsglade testpanel hvorfor netop denne sko er oplagt til volleyball og innebandy.

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hovedet, må man have i... Uret! Vores testpanel har udforsket alle finesserne i træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire. Her er dens præstation ved blandet andet løb, spinning og gymtræning.

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

Ikke alle sneakers kan tørres af med en fugtig klud. Pumas sneakersekspert forklarer, hvordan du bedst plejer det respektive materiale.

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

Blød camouflage malet med vandfarver til den modige, komplet sort til den tidløse atlet eller behagelig i jordnære toner - eksperterne forklarer, hvordan du rocker sæsonens hotteste træningstøj både i og udenfor gymmet!

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

Nu kan du snart oplade batterierne på dit smartwatch, mens du har det på. Garmins nye, opdaterede Fenix 6-serie med solceller i selve displayet er her!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

Årene har ikke gjort noget dårligt for Nano! Her er den niende version af Reeboks populære og mangfoldige CrossFit-sko.

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

En støddæmpning bestående af små kugler som former sig under foden og giver en unik pasform, lyder det fristende? Vores løbebegejstrede testpanel har løbet i den nye, hypede løbesko fra Nike - her er deres mening.

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test.

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

Høj talje, animalprint eller klassisk sorte? Vores testpanel har testet træningstights til damer fra Adidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

Dybe vandpytter og mudderpøle er ofte årsagen til at børn elsker efteråret. For forældrene derimod, ja det er ikke helt så sjovt. Sportamores lille testpanel har prøvet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlerne som er bedst i test!

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

Skal du købe nye træningssko? Her er herre- og damemodellerne som er bedst i test!

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

Løbeskoen her fungerer lige så godt til eliteudøveren som til dig der motionerer. Med små farvespækkede skumkugler i sålen udgør Joyride Run Flyknit den sidste brik i Nikes store udbud. Det her er den nye, veldæmpende løbesko som kommer til at få en sikker plads i skohylden!

15 aug 2019