test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

Hvis du har en pronation løbestil, er du sikkert på jagt efter et par stabile løbesko. Vores testpanel har løbet i 5 ekstra støddæmpende og stabile modeller for at se, hvilken sko som kan fungere som dine krykker på løbeturen. 

Løb er anstrengende for dine knæ-, hofte- og fodled - specielt hvis du går og døjer med en gammel skade, er platfodet, overbelastet eller eksempelvis har en pronation løbestil. Det er faktisk ikke helt unormalt at have behov for et par ekstra stabile løbesko, og i dag bliver de mere og mere almindelige i skosortimentet. Her er fem modeller som tilbyder lidt ekstra support når du skal ud på løbeturen. 

,

DK_ASICS.jpg

Vejledende pris: 960 kroner ( & ).

Vægt: 300 gram (ham) & 235 gram (hende).

Drop: 10.5 millimeter.

Fleksibilitet: Generelt er testdeltagerne meget tilfredse med den her sko, men en ting som ville løfte helhedsindtrykket en smule er mere fleksibilitet. Sammenlignet med de mest fleksible løbesko på markedet er den her betydeligt mere stiv i det. 

Stabilitet: GT 2000 6 giver en virkelig god støtte, men kommer ikke rigtigt op på samme niveau som Adidas og Saucony modellerne tilbyder. 

Dæmpning: Støddæmpningen i den her sko er god og kan især mærkes i hælen. Det gør den til et udmærket valg for dig som lander på hælen i dit løbeskridt. 

Pasform og komfort: GT 2000 6 har en næsten helt perfekt pasform, men den er noget lille i størrelsen, så det kan være godt at vælge en større størrelse end du har i sneakers. Komforten i denne model er høj, og da den samtidig ånder godt føles fødderne friske og skoene behagelige, uanset hvor mange kilometer du har løbet. 

Opsummering: Det her er en stabil løbesko som er helt perfekt til alle med pronationsproblemer og som gerne vil have en prisvenlig løbesko. Den er desuden slidstærk, så du kan godt regne med at have en trofast ven på skohylden i lang tid fremover. Modsat tidligere versioner af den samme sko er denne opdatering lidt lettere i det, takket være en ny mellemsål. 

Med det sagt, så er den ikke mindre stabil men guider stadig foden til et godt løbeskridt. Støddæmpningen er rigtig god i hælen, hvilket gør den til det åbenlyse valg for dig som lander på hælen. Et andet stort plus gives for at løbeskoen fungerer godt på alle slags underlag. Én af testdeltagerne har problemer med benhindebetændelse og har derfor tidligere undgået hårde underlag. Med de her på fødderne gik det helt fint med at løbe på selv asfalt, takket været den gode støddæmpning. Selve grebet fungerer godt på alle underlag og trods vægten så føles skoen ikke klumpet, den er til og med skøn at løbe backintervaller i! 

,

DK_ADIDAS.jpg

Vejledende pris: 1 495 kroner ( & ).

Vægt: 326 gram (ham) & 294 gram (hende).

Drop: 8 millimeter.

Fleksibilitet: Til forskel fra ovenstående model fra Asics, så har Ultraboost ST ingen problemer med fleksibiliteten, den følger foden når du flexer tæerne op og ned. 

Stabilitet: Selv med en gennemgående god karakter er stabiliteten desværre ikke helt nok til at hive fulde point hjem fra testpanelet som mener, at du bør kunne kræve mere at en stabil løbesko. 

Dæmpning: Når det gælder støddæmpningen er testdeltagerne straks mere imponeret! Som med alle modellerne i den populære Boost-familie har Adidas forsyner Ultraboost ST dig med et ekstra hoppende løbeskridt. 

Pasform og komfort: Selve pasformen balancerer på grænsen til det perfekte. Skoen sidder som smurt på foden uden at stramme eller klemme og i samme ånd med alle løbesko med Boost-sål så er den her model superskøn. Der findes ikke meget mere at sige om komforten, den går direkte hjem! 

Opsummering: At Ultraboost ST er en fantastisk bekvem sko, både når det gælder pasform, komfort og støddæmpning, kommer ikke som nogen overraskelse for nogen i testpanelet. Deltagerne har derfor ingen klagemål på disse områder, men trods det er de fleste af testdeltagerne ikke helt tilfredse. Forskellen mellem Ultraboost ST og den normale Ultraboost er kun marginaler, når det gælder stabilitet og de i testpanelet, som har fået råd af fysioterapeuter til at købe en stabil sko, finder ikke det de søger. Hvis du ved, at du har store problemer med pronation, overanstrengte led eller er platfodet, bør du måske vælge en endnu mere stabil model. Hvis dine besvær derimod kun er moderate, kan Ultraboost ST blive helt perfekt, den kimser man ikke ad! 

DK_NIKE.jpg

Vejledende pris: 999 kroner ( & ).

Vægt: 326 gram (ham) & 252 gram (hende).

Drop: 10 millimeter.

Fleksibilitet: Modellen fra Nike er ikke superfleksibel og lidt ligesom med løbeskoen fra Asics, så kan man ønske lidt mere på den her front.

Stabilitet: Når det kommer til stabilitet så præsterer Air Zoom Structure 22 så tilpas godt, at den definitivt lever op til sit navn, men det overrasker jo ikke på nogen måde. Det her er en stabil sko, men ikke meget mere stabil end Ultraboost ST fra Adidas. 

Dæmpning: Selvom løbeskoen her ikke rigtigt kommer op på samme støddæmpende niveau som Nikes Pegasus, er den superskøn og muliggør en blød landing i hvert af dine løbeskridt.

Pasform og komfort: Pasform i Nike-modellen lever op til alle forventninger og komforten er næsten helt perfekt! Den er superskøn at løbe i. Foran er den noget bredere end hvad en løbesko normalt er, hvilket er superskønt hvis du hellere vil have det lidt mere plads end trangt omkring tæerne. 

Opsummering: Air Zoom Structure 22 er en superskøn sko der efter nogle løberunder sidder som smurt på foden, selvom det kræver et par runder at løbe den til. De af testdeltagerne, som tidligere har prøvet lykken med netop Air Zoom Structure, konstaterede at den bare bliver lettere og lettere for hver ny udgave, hvilket altid er værdsat!

Testdeltagerne bemærker også, at modellen er ret lille i størrelsen og anbefaler dig derfor at gå en størrelse op. Da støtten til pronationsproblemer ikke er helt spot on, passer den her løbesko ikke til dig som har en grov pronation, men sidder super på dig som ønsker lidt ekstra support end hvad en klassisk neutral løbesko giver. De af testdeltagerne som har døjet med benhindebetændelse konstaterer endda, at Air Zoom Structure giver et betydeligt løft. Ingen ømme ben med den her sko på fødderne!

 

,

DK_ADIDAS_2.jpg

Vejledende pris: 999 kroner ( & ).

Vægt: 331 gram (ham) & 272 gram (hende).

Drop: 10 millimeter.

Fleksibilitet: Ligesom med den anden model fra Adidas er det her en meget fleksibel sko som følger dine fødder i dit løbeskridt. 

Stabilitet: Solar Drive er den sko i denne test som sammen med modellen fra Saucony får de absolut bedste karakterer, når det kommer til stabiliteten. Spot on, Adidas!

Dæmpning: Også når det kommer til støddæmpning præsterer denne sko godt og er i samme klasse med den hoppende Ultraboost ST - not bad! 

Pasform og komfort: Pasformen hos Solar Drive ST er god, og modellen sidder trygt på fødderne under hele løbeturen, uden at gabe eller gnave. Selve komforten er udmærket, da støddæmpningen næsten er helt perfekt. Som med forrige model så er denne variant også en anelse bredere, hvilket er værdsat af alle vores fødder der er til den bredere side. 

Opsummering: De dele af testpanelet som har problemer med fødderne opdager med det samme, hvordan skoen hjælper dem i hvert løbeskridt. Solar Drive ST har en forstærket hælkappe som giver lidt ekstra støtte omkring fodens bredere del. Da sålen hos Solar Drive ST er med Adidas omtalte Boost-teknologi er skoen præcis så støddæmpende som Ultraboost ST, et stort plus. I kombination med en fremragende stabilitet, er den her løbesko et soleklart valg til dig med fod-, hofte-, eller knæproblemer og som vil gerne vil stille høje krav til dit udstyr. Et ekstra point skal også uddeles for designet som er enkelt men meget vellidt med sin stilrenhed! 

,

DK_SAUCONY.jpg

Vejledende pris: 1 295 kroner ( & ).

Vægt: 303 gram (ham) & 261 gram (hende).

Drop: 8 millimeter.

Fleksibilitet: Når testpanelet sammenligner Guide Iso 2 med de andre modeller i testen, så placeres den et sted i midten, uden at overraske hverken til den ene eller anden side, når det gælder netop fleksibiliteten. 

Stabilitet: Når det så gælder stabiliteten, er den her løbesko fra Saucony den klare testvinder sammen med Solar Drive! Hvis du nærmere har flere problemer end mindre med alt fra pronation til platfodethed, så er det her dit sikreste kort. 

Dæmpning: Saucony har en god, men noget stum støddæmpning i de flest løbesko og det er også tilfældet her. Du får en sål som giver et fedt fremstød og en fremragende fornemmelse, når du løber, uden at støddæmpningen på nogen måde føles blød. 

Pasform og komfort: Af ti mulige point giver testpaneler Guide Iso 2 en ni'er for både pasform og komfort. Det er tvivlsomt at skoen kunne have siddet bedre eller føles skønnere på foden! 

Opsummering: Guide Iso 2 behøver ingen kedelig tilpasningsperiode, da den allerede fra første løberunde er super skøn og behagelig. Selv med den utrolige støddæmpning og stabilitet, undgår den her version med en god marginal at føles klodset, især i sammenligning med andre løbesko fra Saucony. Da støddæmpningen endda er så tilpas god, så klarer Guide Iso 2 også alle typer af underlag, hvilket er et stort plus for dig som ellers undgår løb på asfalt. Testpaneler vil fremhæve, at pronationsstøtten er aldeles udmærket og et af de bedre som er kommet gennem nåleøjet hos Sportamores krævende testpanel! 

LÆS MERE:

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

padeltennis header

Tips! Padel-ketsjer, padel-sko og padel-tøj der maksimerer dit spil

5 dagar sedan
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

5 dagar sedan
Träningstights för löpning.jpg

11 træningstights, der er perfekte til løb

5 dagar sedan
Nike träningskläder

Nike's træningsfavoritter, der er bedst i test

14 feb 2020
header HERR.jpg

Test! Niketøj og -sko som er bedst til mænd

13 feb 2020
nike header 2

Den nye Metcon 5 får dig til at blive forelsket

12 feb 2020
header plus size adidas

Test! Plus size-tøj fra Adidas

12 feb 2020
ICANIWILL header

Endelig på Sportamore! Icaniwill tights og træningstøj

12 feb 2020
Reebok Forever Floatride Energy 2

Ny løbesko fra Reebok: Perfekt til forskellige distancer

12 feb 2020
Suunto7_career_woman_running_city.jpg

Derfor er det nye Suunto 7 pulsur det åbenlyse valg

09 feb 2020
peak

Guide: Vælg den rigtige skijakke fra Peak Performance

08 feb 2020
HEADER_W.jpg

Bedst i test! Undertøj i uld og syntetisk stof til mænd

07 feb 2020
Header-skidbyxor.jpg

TEST: 7 skibukser til pist og offpist

06 feb 2020
HEADER_W_rehband.jpg

Test: Træningsbeskyttelse og tights til ustabile knæ og håndled

05 feb 2020
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

05 feb 2020
Waikani Beachwear bikini

Waikani Beachwear - prisvenligt badetøj i sæsonbestemte mønstre og farver

05 feb 2020
Adida sultra boost

Derfor kommer du til at elske at løbe i Adidas Ultra Boost

04 feb 2020
header träningsbyxor

Bedst i test! Sweatpants, shorts og tights til mænd

03 feb 2020
_L3Q6740-2.jpg

Vejledning: Sådan vælger du den rigtige skihjelm

03 feb 2020
virvelvind uv plagg

Farverig, sjov og funktionel: Her er det nye babymærke Virvelvind

03 feb 2020
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

03 feb 2020
Under Armour sport-bh

TEST! Derfor vil du elske sports-bh'en Mid Crossback Bra

03 feb 2020
Salomon skaljacka

Sådan vasker du din skaljakke

29 jan 2020
Sneakers kids

Køb de rigtige sneakers til børnene

29 jan 2020
Dedicated new brand

Nyt hos os: Dedicated - når du vil shoppe med god samvittighed

28 jan 2020
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

28 jan 2020
dunjacka

Sådan vasker du din dunjakke

27 jan 2020
birkenstock

Forskellene mellem Birkenstocks sandaler

27 jan 2020
nike infinity run test header

Test: Så god er den nye løbesko Nike Infinity Run

27 jan 2020
Reebok Nano 9.0 nya färger

Endelig! Nye farver på Reebok CrossFit Nano 9.0

23 jan 2020
HEADER_W.jpg

Test: Træningstøj til gravide

23 jan 2020
Header-3.jpg

BEDST I TEST! Sports-bh'er 2020

22 jan 2020
SP20_RN_React_NRC_DISTANCE_WK_0830.jpg

Nike Infinity Run – skoen til alle løbere

22 jan 2020
Tvätta träningsskor

Sådan vasker du dine træningssko

20 jan 2020
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

16 jan 2020
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

16 jan 2020
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

16 jan 2020
Adidas Solar Glide

Adidas Solar Glide giver et kraftfuldt afsæt

15 jan 2020
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

14 jan 2020
more news
padeltennis header

Tips! Padel-ketsjer, padel-sko og padel-tøj der maksimerer dit spil

Hvem skal du møde i padel? Mærk sejrens sødme med en ny ketsjer, nye sko og måske endda et helt nyt outfit! Her er 10 padel-favoritter, som du ikke må gå glip af.

5 dagar sedan
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

Ikke alle sneakers kan tørres af med en fugtig klud. Pumas sneakersekspert forklarer, hvordan du bedst plejer det respektive materiale.

5 dagar sedan
Träningstights för löpning.jpg

11 træningstights, der er perfekte til løb

Der er masser af forskellige tights til løb, og det er vigtigt at vælge en model, der sidder korrekt, støtter musklerne og helst har lommer. Her er 11 modeller, der er gode på løbeturen.

5 dagar sedan
Nike träningskläder

Nike's træningsfavoritter, der er bedst i test

De bedste træningssko, tights, der får den højeste karakter og løbetrøjen, der er en drøm! Her er det bedste fra Nike - ifølge vores kvindelige testpanel!

14 feb 2020
header HERR.jpg

Test! Niketøj og -sko som er bedst til mænd

Nikes træningstøj og -sko værdsættes af mange takket være det brede sortiment, det stilfulde design og den høje kvalitet. Vi lader vores testdeltager træne i træningsbukser, sko og andet træningstøj til mænd.

13 feb 2020
nike header 2

Den nye Metcon 5 får dig til at blive forelsket

"Du gør mig hel" står der på den nye model fra Nikes bestseller, nemlig Metcon 5. Kun op til Valentinsdag frigives en kærlighedsinspireret sko til dem, der ønsker en mere hjertelig træning - eller måske give en gave til en, du kan lide?

12 feb 2020
header plus size adidas

Test! Plus size-tøj fra Adidas

Træning er for alle, og derfor er det vigtigt med tights, t-hirts og sportsbh'er alle kommer i inkluderende størrelser. Vi har ladet en af vores Instagram-følgere teste plus size træningstøj fra Adidas. Her er hendes mening!

12 feb 2020
ICANIWILL header

Endelig på Sportamore! Icaniwill tights og træningstøj

Hvis du følger med på de nyeste fitness-tendenser på Instagram, har du sandsynligvis bemærket Icaniwill - det mærke, der fremstiller fashionable seamles-sømme og træningstøj, som også er super cool!

12 feb 2020
Reebok Forever Floatride Energy 2

Ny løbesko fra Reebok: Perfekt til forskellige distancer

Løber du ofte m5 km, måske endda et halvt maraton og vil have en neutral, dæmpet løbesko? Tillykke, så er den nye Forever Floatride Energy 2 fra Reebok perfekt til dig!

12 feb 2020
Suunto7_career_woman_running_city.jpg

Derfor er det nye Suunto 7 pulsur det åbenlyse valg

Det kan være vanskeligt at kombinere træning med en hektisk hverdag. Til at hjælpe dig finder du Suunto 7, et smart pulsur, der er helt unikt. Her er alt, hvad du har brug for at vide om din nye bedste ven.

09 feb 2020
peak

Guide: Vælg den rigtige skijakke fra Peak Performance

Skaljakke eller en foret udgave? Vi guider dig til de ti mest populære skijakker til kvinder og mænd fra Peak Performance.

08 feb 2020
HEADER_W.jpg

Bedst i test! Undertøj i uld og syntetisk stof til mænd

Har du brug for et nyt skiundertøj til din skiferie eller til din udendørstræning? Her tester vi skiundertøj i uld og syntetisk stof til mænd. Opdag hvilke modeller der blev testens bedste!

07 feb 2020
Header-skidbyxor.jpg

TEST: 7 skibukser til pist og offpist

Vinterferien nærmer sig, og det er tid til at kigge dit alpine udstyr igennem. Her er vores 7 yndlingsbukser til skiløb lige nu - for både hende og ham.

06 feb 2020
HEADER_W_rehband.jpg

Test: Træningsbeskyttelse og tights til ustabile knæ og håndled

Har du et beskadiget knæ, eller har du brug for støtte til dine håndled, mens du træner? Testpanelet har testet adskillige populære beskyttelser fra Rehband under forskellige typer af træning og øvelser, og her bringer vi deres vurdering.

05 feb 2020
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig ekspert på skiundertøj. Det norske brand fremstiller bukser og trøjer af høj kvalitet i både syntetisk stof, uld og uldblanding. Vi har testet flere af modellerne, og her er de bedste.

05 feb 2020