test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

Hvis du har en pronation løbestil, er du sikkert på jagt efter et par stabile løbesko. Vores testpanel har løbet i 5 ekstra støddæmpende og stabile modeller for at se, hvilken sko som kan fungere som dine krykker på løbeturen. 

Løb er anstrengende for dine knæ-, hofte- og fodled - specielt hvis du går og døjer med en gammel skade, er platfodet, overbelastet eller eksempelvis har en pronation løbestil. Det er faktisk ikke helt unormalt at have behov for et par ekstra stabile løbesko, og i dag bliver de mere og mere almindelige i skosortimentet. Her er fem modeller som tilbyder lidt ekstra support når du skal ud på løbeturen. 

,

DK_ASICS.jpg

Vejledende pris: 960 kroner ( & ).

Vægt: 300 gram (ham) & 235 gram (hende).

Drop: 10.5 millimeter.

Fleksibilitet: Generelt er testdeltagerne meget tilfredse med den her sko, men en ting som ville løfte helhedsindtrykket en smule er mere fleksibilitet. Sammenlignet med de mest fleksible løbesko på markedet er den her betydeligt mere stiv i det. 

Stabilitet: GT 2000 6 giver en virkelig god støtte, men kommer ikke rigtigt op på samme niveau som Adidas og Saucony modellerne tilbyder. 

Dæmpning: Støddæmpningen i den her sko er god og kan især mærkes i hælen. Det gør den til et udmærket valg for dig som lander på hælen i dit løbeskridt. 

Pasform og komfort: GT 2000 6 har en næsten helt perfekt pasform, men den er noget lille i størrelsen, så det kan være godt at vælge en større størrelse end du har i sneakers. Komforten i denne model er høj, og da den samtidig ånder godt føles fødderne friske og skoene behagelige, uanset hvor mange kilometer du har løbet. 

Opsummering: Det her er en stabil løbesko som er helt perfekt til alle med pronationsproblemer og som gerne vil have en prisvenlig løbesko. Den er desuden slidstærk, så du kan godt regne med at have en trofast ven på skohylden i lang tid fremover. Modsat tidligere versioner af den samme sko er denne opdatering lidt lettere i det, takket være en ny mellemsål. 

Med det sagt, så er den ikke mindre stabil men guider stadig foden til et godt løbeskridt. Støddæmpningen er rigtig god i hælen, hvilket gør den til det åbenlyse valg for dig som lander på hælen. Et andet stort plus gives for at løbeskoen fungerer godt på alle slags underlag. Én af testdeltagerne har problemer med benhindebetændelse og har derfor tidligere undgået hårde underlag. Med de her på fødderne gik det helt fint med at løbe på selv asfalt, takket været den gode støddæmpning. Selve grebet fungerer godt på alle underlag og trods vægten så føles skoen ikke klumpet, den er til og med skøn at løbe backintervaller i! 

,

DK_ADIDAS.jpg

Vejledende pris: 1 495 kroner ( & ).

Vægt: 326 gram (ham) & 294 gram (hende).

Drop: 8 millimeter.

Fleksibilitet: Til forskel fra ovenstående model fra Asics, så har Ultraboost ST ingen problemer med fleksibiliteten, den følger foden når du flexer tæerne op og ned. 

Stabilitet: Selv med en gennemgående god karakter er stabiliteten desværre ikke helt nok til at hive fulde point hjem fra testpanelet som mener, at du bør kunne kræve mere at en stabil løbesko. 

Dæmpning: Når det gælder støddæmpningen er testdeltagerne straks mere imponeret! Som med alle modellerne i den populære Boost-familie har Adidas forsyner Ultraboost ST dig med et ekstra hoppende løbeskridt. 

Pasform og komfort: Selve pasformen balancerer på grænsen til det perfekte. Skoen sidder som smurt på foden uden at stramme eller klemme og i samme ånd med alle løbesko med Boost-sål så er den her model superskøn. Der findes ikke meget mere at sige om komforten, den går direkte hjem! 

Opsummering: At Ultraboost ST er en fantastisk bekvem sko, både når det gælder pasform, komfort og støddæmpning, kommer ikke som nogen overraskelse for nogen i testpanelet. Deltagerne har derfor ingen klagemål på disse områder, men trods det er de fleste af testdeltagerne ikke helt tilfredse. Forskellen mellem Ultraboost ST og den normale Ultraboost er kun marginaler, når det gælder stabilitet og de i testpanelet, som har fået råd af fysioterapeuter til at købe en stabil sko, finder ikke det de søger. Hvis du ved, at du har store problemer med pronation, overanstrengte led eller er platfodet, bør du måske vælge en endnu mere stabil model. Hvis dine besvær derimod kun er moderate, kan Ultraboost ST blive helt perfekt, den kimser man ikke ad! 

DK_NIKE.jpg

Vejledende pris: 999 kroner ( & ).

Vægt: 326 gram (ham) & 252 gram (hende).

Drop: 10 millimeter.

Fleksibilitet: Modellen fra Nike er ikke superfleksibel og lidt ligesom med løbeskoen fra Asics, så kan man ønske lidt mere på den her front.

Stabilitet: Når det kommer til stabilitet så præsterer Air Zoom Structure 22 så tilpas godt, at den definitivt lever op til sit navn, men det overrasker jo ikke på nogen måde. Det her er en stabil sko, men ikke meget mere stabil end Ultraboost ST fra Adidas. 

Dæmpning: Selvom løbeskoen her ikke rigtigt kommer op på samme støddæmpende niveau som Nikes Pegasus, er den superskøn og muliggør en blød landing i hvert af dine løbeskridt.

Pasform og komfort: Pasform i Nike-modellen lever op til alle forventninger og komforten er næsten helt perfekt! Den er superskøn at løbe i. Foran er den noget bredere end hvad en løbesko normalt er, hvilket er superskønt hvis du hellere vil have det lidt mere plads end trangt omkring tæerne. 

Opsummering: Air Zoom Structure 22 er en superskøn sko der efter nogle løberunder sidder som smurt på foden, selvom det kræver et par runder at løbe den til. De af testdeltagerne, som tidligere har prøvet lykken med netop Air Zoom Structure, konstaterede at den bare bliver lettere og lettere for hver ny udgave, hvilket altid er værdsat!

Testdeltagerne bemærker også, at modellen er ret lille i størrelsen og anbefaler dig derfor at gå en størrelse op. Da støtten til pronationsproblemer ikke er helt spot on, passer den her løbesko ikke til dig som har en grov pronation, men sidder super på dig som ønsker lidt ekstra support end hvad en klassisk neutral løbesko giver. De af testdeltagerne som har døjet med benhindebetændelse konstaterer endda, at Air Zoom Structure giver et betydeligt løft. Ingen ømme ben med den her sko på fødderne!

 

,

DK_ADIDAS_2.jpg

Vejledende pris: 999 kroner ( & ).

Vægt: 331 gram (ham) & 272 gram (hende).

Drop: 10 millimeter.

Fleksibilitet: Ligesom med den anden model fra Adidas er det her en meget fleksibel sko som følger dine fødder i dit løbeskridt. 

Stabilitet: Solar Drive er den sko i denne test som sammen med modellen fra Saucony får de absolut bedste karakterer, når det kommer til stabiliteten. Spot on, Adidas!

Dæmpning: Også når det kommer til støddæmpning præsterer denne sko godt og er i samme klasse med den hoppende Ultraboost ST - not bad! 

Pasform og komfort: Pasformen hos Solar Drive ST er god, og modellen sidder trygt på fødderne under hele løbeturen, uden at gabe eller gnave. Selve komforten er udmærket, da støddæmpningen næsten er helt perfekt. Som med forrige model så er denne variant også en anelse bredere, hvilket er værdsat af alle vores fødder der er til den bredere side. 

Opsummering: De dele af testpanelet som har problemer med fødderne opdager med det samme, hvordan skoen hjælper dem i hvert løbeskridt. Solar Drive ST har en forstærket hælkappe som giver lidt ekstra støtte omkring fodens bredere del. Da sålen hos Solar Drive ST er med Adidas omtalte Boost-teknologi er skoen præcis så støddæmpende som Ultraboost ST, et stort plus. I kombination med en fremragende stabilitet, er den her løbesko et soleklart valg til dig med fod-, hofte-, eller knæproblemer og som vil gerne vil stille høje krav til dit udstyr. Et ekstra point skal også uddeles for designet som er enkelt men meget vellidt med sin stilrenhed! 

,

DK_SAUCONY.jpg

Vejledende pris: 1 295 kroner ( & ).

Vægt: 303 gram (ham) & 261 gram (hende).

Drop: 8 millimeter.

Fleksibilitet: Når testpanelet sammenligner Guide Iso 2 med de andre modeller i testen, så placeres den et sted i midten, uden at overraske hverken til den ene eller anden side, når det gælder netop fleksibiliteten. 

Stabilitet: Når det så gælder stabiliteten, er den her løbesko fra Saucony den klare testvinder sammen med Solar Drive! Hvis du nærmere har flere problemer end mindre med alt fra pronation til platfodethed, så er det her dit sikreste kort. 

Dæmpning: Saucony har en god, men noget stum støddæmpning i de flest løbesko og det er også tilfældet her. Du får en sål som giver et fedt fremstød og en fremragende fornemmelse, når du løber, uden at støddæmpningen på nogen måde føles blød. 

Pasform og komfort: Af ti mulige point giver testpaneler Guide Iso 2 en ni'er for både pasform og komfort. Det er tvivlsomt at skoen kunne have siddet bedre eller føles skønnere på foden! 

Opsummering: Guide Iso 2 behøver ingen kedelig tilpasningsperiode, da den allerede fra første løberunde er super skøn og behagelig. Selv med den utrolige støddæmpning og stabilitet, undgår den her version med en god marginal at føles klodset, især i sammenligning med andre løbesko fra Saucony. Da støddæmpningen endda er så tilpas god, så klarer Guide Iso 2 også alle typer af underlag, hvilket er et stort plus for dig som ellers undgår løb på asfalt. Testpaneler vil fremhæve, at pronationsstøtten er aldeles udmærket og et af de bedre som er kommet gennem nåleøjet hos Sportamores krævende testpanel! 

LÆS MERE:

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

6 dagar sedan
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

05 jun 2019
Nike träningssko

PT'en tester den nye træningssko Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
header-väskor.jpg

TEST: Vores bedste træningstasker

04 jun 2019
yogatights blacc

Sådan vælger du tights til yoga

03 jun 2019
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – de nye Pegasus 36 er her!

03 jun 2019
Superga 2750

Superga – den eneste espadrillos sko du behøver

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal dit barn lege i løbesko

29 may 2019
Teva Hurricane

Tips! Sommerens bedste funktionssandaler

27 may 2019
Saint Loye

Tænk på det her når du køber ridebukser

27 may 2019
segling

Guide: Korrekt påklædning til sejlads

27 may 2019
yogatights header

Test: Forårets mest behagelige yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi

Hyld Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1

Test! Så gode er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
Nike

Fodboldsfest med Nikes nye tøj

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 træningstights med lommer

14 may 2019
Nike

Derfor skal du lave sport med stil

14 may 2019
Nike

Stylisten guider: Sommerens 3 hedeste trends

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor

Vi har testet 5 nye løbetrøjer til mænd 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

10 may 2019
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mit alter ego laver extreme moves"

08 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header

Fodboldstøvler til junior som er bedst i test

03 may 2019
more news
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

At finde velsiddende vinterstøvler til de mindste i familien er lettere sagt end gjort. Her er rådene, som gør sæsonens skoindkøb til børnene lettere.

6 dagar sedan
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

De forkortede toppe har længe været synlige både i gymmet, byen og til fest. Men hvor kommer trenden fra, og hvordan matcher jeg den bedst? Better Bodies-grundlæggeren og produktekspert Donna Bruns har svaret!

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

Medicinsk graderet kompression kan hjælpe dig at øge din ydeevne, lindre spændinger i læggen og øge blodcirkulationen. Her er alt du har brug for at vide omkring når, hvordan og hvorfor de skal anvendes!

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

Nike er tilbage med en opdatering af den elskede træningssko Metcon. Metcon 5 er hidtil Nikes mest mangesidige og tålige sko til X-fit, skabt til dig som elsker højintensiv træning.

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

Det kan være svært at vide, hvad forskellen er mellem de forskellige løbesko. Men bare rolig! Vi har fået hjælp af eksperten, der har undersøgt forskellen på Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly fra Nike.

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

Når du skal ud og løbe til sommer, er det vigtigt at du har det aller bedste tøj på. Varmen stiller høje krav til dit tøjs ventilationsevne, pasform og længde. Her finder du 9 modeller som lever op til kravene!

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

Nu er den her endelig - løbeskoen som alle storbysløbere har ventet på! Adidas' elskede Boost-sål gør sin entré i et opdateret format. Her er de nye ting ved Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

Hvor store skal mine løbesko være? Hvor stramt skal de sidde? Og hvordan skal de føles ved hælen? Eksperterne fra Asics besvarer alle spørgsmål om pasformen med dine løbesko!

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

Hypen omkring den store løbenyhed fra Adidas har længe været stor. Med sin nye sål spås Pulseboost HD til at være næsten helt unik i sin genre, men hvor god er den egentlig? Her er vurderingen fra vores produkttestere.

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

Hvis du har en pronation løbestil, er du sikkert på jagt efter et par stabile løbesko. Vores testpanel har løbet i 5 ekstra støddæmpende og stabile modeller for at se, hvilken sko som kan fungere som dine krykker på løbeturen.

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

Sportamores store sommerudsalg er endelig igang. Tun ind på guldkornene her og begiv dig ud på turen bagefter.

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker, når det kommer til skønne, ergonomiske og smarte sandaler. Skoene er af høj kvalitet og for at de skal holde så længe som muligt, er der nogle tricks du kan ty til.

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

Alle, som har sejlet i den svenske skærgår ved, at sommeren aldrig er helt fejlfri. Nu når sejlersæsonen er gået igang, er det derfor oplagt at skaffe sig en vandtæt sejlerjakke. Det her skal du tænke på.

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Udgivelsen af Adidas nye Pulseboost HD er nær, og vi har tyvstartet udgivelsen med et interview!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

Plads til madpakke og computer? Rygsæk eller skuldertaske? Sådan finder du en taske med de rette funktioner til netop dig.

05 jun 2019