DK_header.jpg

TEST! 12 varme sæt skiundertøj i uld

Vores koldeste årstid er lige rundt om hjørnet og det er tid til at få styr på det inderste, varmende lag. Vi har testet sæsonens mest populære uldundertøj.

Planlæg en skitur eller en tur i skoven en kold vinterdag. Det er tid til at få skaffet et nyt, ordentligt lag der skal være nærmest på kroppen og holde dig varm og tør. Du behøver ikke selv gå dem alle igennem, vores testpanel har taget de mest populære sæt med på tur så du kan få købt det rigtige, først gang!

Merinould er det dominerende materiale i alle sættene i denne test. Det gode ved uld er at det skal holde dig varm når det er koldt og kølig når det er varmt. Ulden holder dig varm selv når det bliver vådt, da der i ulden sker en reaktion der frigiver varme. Det er også et naturligt antibakterielt materiale der desuden modvirker dårlig lugt.

Uld har som regel en højere evne til at holde varme sammenlignet med syntetisk materiale og derfor også en ringere åndbarhed. Derfor bør du satse på et sæt i merinould til aktiviteter hvor du ikke bliver alt for svedig, som vandreture og skiløb. 

TIL HENDE 

Smigrende pasform 

DK_KARITRAA_ROSE.jpgTest af: Kari Traa  +

Vejledende pris:  599 kroner /del   

Kommer i farverne: /// og  /

Pasform: En tight, smigrende pasform der sidder bekvemt. Generøs i armlængden og en noget længere model der går ned til over rumpen. Normal længde i ben, men har du en lang underkrop bliver den lidt kort i det.

Komfort: Både trøjen og tightsne sidder behageligt på kroppen og giver en god bevægelsesfrihed. Derimod kan underdelen godt virke lidt for kort bagpå, da det ikke rigtigt føles som om de kommer derop man gerne vil have dem. Føles, som de fleste sæt uldundertøj, lidt stiv i det i starten.

Design: Du kan ikke stå meget skarpere end det her på bjergtop. Kari Traa er kendte for deres fede mønstre og farvesammensætninger og det er denne model et perfekt eksempel på. Topkarakter i denne kategori!

Konklusion: Et rigtigt varmt sæt som er lige så skønt på kroppen som det er coolt. Merinoulden varmer rigtigt fint og giver dig god bevægelsesfrihed. Den stramme pasform føles bekvem og specielt trøjen har en god armlængde og er fin i taljen. Noget af det bedste ved dette sæt er designet, hvor du både får funktionerne og et stilrent uldundertøjssæt. Kari Traa er et mærke, der virkelig tænker på kvindekroppen når de designer tøj og den her model sidder som smurt, uanset kropsform. Det her er ikke et sæt til at svede i, men som et varmende inderste lag til når det er rigtigt koldt.

 

Det klassiske budgetvalg 

DK_WYTE.jpgTest af: Wyte  +

Vejledende pris:  369 kroner /del

Kommer i farverne: // og /

Pasform: Et sæt som er true to size med en figurtæt pasform uden den føles for stram. Normallængde i ærmer, noget kort i ben hvis du er høj. 

Komfort: Blødt sæt der føles skønt på kroppen, specielt underdelen der sidder super bekvemt. Trøjen føles noget stram om skuldrene, hvis du er bred i det. Trøjen måtte gerne være lidt længere. 

Design: De forskellige røde nuancer matcher hinanden flot. Blokdesignet er fint, men også lidt upraktisk med alle de sømme over det hele på arme og ben. En moderne version på et klassisk sæt.

Konklusion: Leder du efter et varmt sæt, der er prisvenligt, er dette et godt valg. Merinoulden føles skønt på kroppen, men ikke helt samme stræk i stoffet som andre modeller, men fint til gåture og lignende. Sættet har middelhøj varme og passer perfekt som det inderste lag når temperaturen falder, men ikke helt til en polarekspedition. Plus gives for de lange ærmer med hul til tommerfingeren og en god elastik i taljen der øger komforten og pasformen. Sættet hverken klør eller lignende og du kan let have det på under et par jeans, uden problemer. 

Testvinder! 

DK_PEAK.jpgTest af: Peak Performance  +

Vejledende pris: 599 kroner /del

Kommer i farverne: / og /

Pasform: 10 ud af 10. Generøs arm- og benlængde, en tight men ikke for tætsiddende pasform og blød elastik i taljen. Det her sæt føles nærmest skræddersyet, uanset hvilken kropsform du har.  

Komfort: Takket være det tynde materiale med stræk sidder den her model ikke for stramt nogle steder, men har samtidigt en figurnær pasform. Sidder skønt! 

Design: Et smigrende design som føles sporty. Nytænkende, cool og clean! 

Konklusion: Pasformen! Aldrig før har en Ed Sheeran-sang (Shape of you red.anm.) været mere passende. Det her sæt sidder fantastisk. Alt sidder som det skal og intet gnaver eller lignende. Peak Performances eget materiale Thermacool er fremstillet, så du skal føle dig varm når det er koldt og nedkøle dig når det er varmt. I kombination med merinoulden holder det her sæt en behagelig jævn temperatur. For at være i merinould er der god åndbarhed i det her sæt og du kan let bruge det til aktiviteter, hvor du bliver svedig. Magic-sættet er testpanelets nye favorit og de var solgte allerede efter den første gang, de fik det på. Det er svært at finde noget negativt ved denne model, men én ting som testpanelet påpegede er, at der ikke er forlængede ærmer med tommelfinger huller, det havde været prikket over i`et!

Black is the new black 

DK_ICEBREAKER.jpgTest af: Icebreaker  +

Vejledende pris: 629 kroner /del 

Kommer i farven: /

Pasform: Normal i størrelsen, men en noget generøs pasform. Lange ærmer og ben gør denne model et godt valgt for dig med lidt ekstra i højden.

Komfort: Eftersom materialet er så tilpas tyndt og har en så løs pasform mærker du knapt du har det på. Det er let og luftigt.

Design: Dette er ikke et sæt med fokus på at være en fryd for øjet, men det er heller ikke derfor at du køber denne model. Her er det funktionen der er i fokus. 

Konklusion: Tænk praktisk funktionalitet mere end fejlfrit design når det gælder Icebreaker Everyday sæt. Det tynde materiale i merinould har en del højere åndbarhed end de fleste andre sæt og kan derfor også fint anvendes til aktiviteter, hvor du kan blive lidt mere svedig. Materialet er tyndt og kan blive lidt gennemsigtigt ved numsen med det er selvfølgelig også et område, hvor man normalt har på noget andet under. Pasformen er noget løs og passer ikke meget til dig som vil have noget stramt og med masser af farver. Her får du en god friluftlivs-følelse, som er skabt til udendørs aktiviteter hvor du vil have fuldstændig bevægelsesfrihed. Som altid med uld kan man føle sig lidt klistret til at starte med, men det er ikke noget der er værd at tænke på.

Blødt som en sky

DK_KARITRAA.jpgTest af: Kari Traa  +

Vejledende pris: 549 kroner /del 

Kommer i farverne: // og /

Pasform: True to size, men generøs armlængde. Tightsne har en lidt højere talje og en god elastik der sidder bekvemt.

Komfort: Materialet føles blødt og varmer helt tilpas. Bryder du dig ikke om den strikkede følelse mod huden kan denne model nok føles lidt ubehagelig. Men det er ikke noget som de fleste i testpanelet noterede.

Design: Det er kke mange som klarer at matche spraglede mønstre, men Kari Traa, som er kreative til fingerspidserne, har formået at gøre netop dét!

Konklusion: Er du ude efter en sporty version af Kari Traas populære sæt, Rose modellen, så er det her modellen for dig. Åkle har et materiale med masser af stræk der giver god bevægelsesfrihed. Det er stadig et tykt materiale som varmer, men er lavet til at være mere aktiv i end Rose-modellen. Sættet sidder som smurt og er super blødt og skønt på kroppen. Bedre end det her bliver det ikke! Passer bedst som et varmt inderste lag når du er i skoven eller hygger foran pejsen i stuen. Minus for der ikke finde tommelfingerhuller i ærmerne.  

Høj hyggefaktor 

DK_MONS.jpgTest af: Mons Royale  +

Vejledende pris:  699 kroner /del  

Kommer i farverne: / og /

Pasform: Stramme tights, lang trøje. Underdelen kan opleves som noget kort i benene. Trøjen som er noget større gik rent hjem hos testpanelet.

Komfort: Den længere trøje er ekstremt skøn og hyldes for at den går ned over rumpen i en tid, hvor alt skal være minimalistiskt og kort. Tyndt stof der føles køligt. 

Design: Designet gik ikke rent hjem hos alle i testpanelet. Elsker du farver og mønstre kommer du blive rigtigt glad for dette sæt. For de, som er lidt mere diskrete, var disse lige iøjnefaldende nok. 

Konklusion: Pasformen gør det her sæt perfekt til hjemmehygge eller pyjamas. Den lange trøje kan føles lidt for tyk til at have på under dit skitøj, men lækkert at have på når der skal diskes op med varm chokolade og sofahygge. Plus for tommelfingerhullerne og materialets åndbarhed i forhold til almindelige merinould sæt. Det bedste ved sættet her er den lidt løsere pasform der giver god bevægelsesfrihed.  

TIL HAM: 

Tyndt og kropsnært 

DK_ICEBREAKER_HERR.jpgTest af: Icebreaker  +

Vejledende pris: 629 kroner /del 


Kommer i farven: /

Pasform: True to size med en normal pasform. Hverken stram eller oversize. 

Komfort: 10 af 10. Superblødt sæt som du virkelig ikke har lyst til at tage af. Det tynde materiale har god åndbarhed, så du altid holder dig tør og varm. 

Design: Enkelt design, spørgsmålet er dog om det er for enkelt? Testpanelet har forskellige meninger, men er du på jagt efter et klassisk sort sæt, så er det præcis hvad du får her. 

Konklusion: Back to basic! Et tyndt sæt uden sømme som gnaver og hvor fokus ligger på komforten. Materialet føles skønt på kroppen og sidder godt. Designet opleves som noget kedeligt men andre foretrækker det simple look og detaljer som stikker ud. Der findes heller ikke tommelfingerhuller hvilket man kunne ønske. I det store hele leverer Icebreaker det du kræver fra et klassisk sæt langt undertøj, hverken mere eller mindre. Det er let og med masser af stræk der sidder præcis som det skal.

Afterski-vinderen 

DK_MONS_HERR.jpgTest af: Mons Royale  +

Vejledende pris: 699 kroner /del  

Kommer i farven: /

Pasform: En rummelig pasform og størrelse der ikke sidder for stramt. Perfekt for dig som er bred eller har store arme. De tilhørende tights har en 3/4-længde som ikke vil komme i vejen for kanten på en eventuel skistøvle. 

Komfort: Blød, kølig og herlig. Det her sæt sidder godt, intet der gnaver eller irriterer.

Design: Et sporty design med stort logo tryk. Det er ikke alle som kan eller vil have et sådan design. Men det gik hjem hos testpanelet. 

Konklusion: Et sæt uldundertøj der ikke kløer, med en rummelig pasform og forlængede ærmer med tommelfingerhuller. Trøjen sidder noget løsere omkring håndleddet så du hurtigt slipper af med din overskudsvarme. Looket er ikke som et almindeligt sæt langt undertøj, det her minder mere om en pyjamas. Designet har et moderne touch med de store tryk og fede farvekombinationer. Sættet har godt med stræk og holder dig let varm. Denne model er perfekt til afterski!

Til dig der tør

DK_DÆHLIE_HERR.jpgTest af: Bjørn Dæhlie +

Vejledende pris: 699 kroner /del  


Kommer i farven: /

Pasform: Et smigrende design med en skøn elastik i taljen, normal arm- og benlængde samt en noget længere trøje. Pasformen er tight.  

Komfort: Netpartierne sidder skønt på kroppen og gør faktisk komforten bliver ekstra god, hvilket overraskede testpanelet.

Design: Det grå i kombination med de orange detaljer er super flot. Netkonstruktionen giver mere komfort end stil point, men i øvrigt er det et vældig cool design. 

Konklusion: Testens mest opmærksomhedskrævende model med sin netstruktur som skal give en høj isolering ved at nettet binder luften og dermed varmer kroppen. Sættet giver en fin silhuet. Men spørgsmålet er, om du interesseret i at tulle rundt i et gennemsigtigt sæt... Det er et afslørende sæt i et materiale med stræk og innovativt design. Passer dig som allerede har et almindeligt sæt skiundertøj og vil opgradere dit game. Eller hvis du har været i træningscentret hele sommeren og gerne vil vise lidt hud.

Back to basic

DK_WYTE_HERR.jpgTest af: Wyte  +

Vejledende pris: 539 kroner /del   


Kommer i farverne: /

Pasform: Tæt på den er true to size. Sættet, og specielt trøjen, opleves noget småt i størrelsen så er du imellem to størrelser kan du vælge den store.

Komfort: Skøn merinould som føles blødt på kroppen. De mange sømme er flade, men man kan godt mærke noget overflødigt mod arme og ben.  

Design: Heftigt design med fine farver i et flot blokmønster. Føles som et klassisk sæt skiundertøj som har fået en lille makeover. 

Konklusion: Her har du et basic sæt i et sjovt design som stadig, på sin egen måde, føles klassisk. Det er testens budgetfavorit og varmer tilpas i koldt vejr. Passer bedst til udendørsaktiviteter hvor du ikke bliver alt for svedig, som hygge i sofaen efter en dag en på ski. Designet føles lækkert, men sømmene trækker ned på helhedsindtrykket. Ellers et fint blødt sæt skiundertøj med forlængede ærmer og tommelfingerhuller.

Høj komfort! 

DK_PEAK_HERR.jpgTest af: Peak Performance  +

Vejledende pris: 599 kroner & 499 kroner /del 

Kommer i farverne: /

Pasform: En lidt mere slim pasform end de andre modeller i testen. True to size, generøs armlængde og en kortere buks som er lavet til at kombinere med en støvle. 

Komfort: Det ekstremt stretchy materiale er skønt og behageligt, og giver dig fuld bevægelsesfrihed til enhver aktivitet. 

Design: Designet føles helt rigtigt. Det er flot og sporty uden at være for meget. Et sæt der føles moderne. 

Konklusion: Det her er et sæt der varmer. Det tynde merinould materiale har godt med stræk og kombineres med Peak Performances Thermacool materiale der holder dig varm. Samtidigt ånder dette sæt helt overraskende godt og gør det til en given vinder for de svedige aktiviteter. De kortere bukser er designet til  skiløb, hvor man kan kombinere med et par høje termosokker. Designet er flot og sporty! De bedste ved dette sæt er alle funktionerne i kombination med den smigrende pasform, et minus er manglen på tommelfingerhuller. 

Ultravarme 

DK_HELLY_HERR.jpgTest af: Helly Hansen  +

Vejledende pris: 549 kroner & 479 kroner /del 

Kommer i farverne:

Pasform: Et sæt som er fuldkomment true to size, så vælg din almindelige størrelse. Du får en generøs arm- og benlængde i det her sæt.

Komfort: Materialet er tykkere end de fleste men holder en god bevægelsesfrihed. Ingen sømme der gnaver eller er i vejen.

Design: Klassisk friluftsdesign. Flot med en lynlås-trøje som også varmer i halsen. I øvrigt et stilrent og enkelt design som hverken imponerer eller skuffer.

Konklusion: Helly Hansen står for et 2 i 1-sæt med dobbelt materiale, et i merinould og et med deres eget Stay Warm-teknologi. Her er sættet du vil have med på de allerkoldeste dage. Funktionalitet kommer før stil hos denne model, det giver godt med varme samtidigt med at det holder en god åndbarhed. Plus for trøjens lynlås som gør at du kan slippe af med overskudsvarmen. Et stramt materiale med stræk der ikke sidder for stramt takket være det dobbelte stof. Rigtig meget skiundertøj for pengene. Plus til Helly Hansen for at sende en vaskepose med, de tænker på holdbarheden!

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

2 dagar sedan
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

3 dagar sedan
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

5 dagar sedan
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

11 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

10 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

27 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

27 sep 2019
löparjackor dam test

Løbejakker til damer som er bedst i test

25 sep 2019
Stay in place header

Vælg den rette sport-bh efter din kropstype

24 sep 2019
Löparjackor test herr

Løbejakkerne til herrer som er bedst i test!

24 sep 2019
The puffer jacket

Sæsonens hotteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

23 sep 2019
Adriana Lima Puma

Top tre hotteste træningstrends lige nu

23 sep 2019
test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sport-bh'erne som er bedst i test 2019

22 sep 2019
Test inomhusskor

Test! Vores bedste sko til innebandy og håndbold

20 sep 2019
My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

20 sep 2019
craft springa i regn

Sådan skal du klæde dig på, når du løber i regn, blæst, sne og kulde

19 sep 2019
Hövding 3 lifestyle

Den nye Hövding 3 - forbedringer på alle kanter

17 sep 2019
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
more news
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

Når du løbetræner om efteråret og vinteren, så er det ikke bare vigtigt at have det rette tøj til det rette vejr. Du skal også være synlig på turen, og det gør du nemmest med reflekser. Sådan her lyser du bedst op i mørket.

2 dagar sedan
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

Findes der noget, vi elsker mere end tights med høj talje? Her er sæsonens allerbedste modeller fra blandt andet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

3 dagar sedan
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

Den 12 oktober gik Eliud Kipchoge over i historien. Han blev nemlig den første i verden til at løbe et maraton på under to timer, og han gjorde det i et par Nike-løbesko.

5 dagar sedan
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

Alle som elsker efterår og vinter ved, at skiundertøj kan bruges til både sofahygge og udendørshygge! Skiundertøj er sæsonens skønneste, varmeste og hyggeligste tøj, men hvordan skal skiundertøj egentlig vaskes?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

At finde den rette flyverdragt til dit barn kan være tricky - men fortvivl ikke! Vores mini-testpanel er et skridt foran. Her er flyverdragterne som er bedst i test.

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

Nu når det begynder at blive koldere udenfor, behøves bedre og varmere overtøj, så du slipper for at fryse. Er det mon på tide at skaffe en ny linerjakke? Vores gedigne testpanel hjælper dig med at finde den helt rette model til netop dig.

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

Dunjakken er et klassisk stykke overtøj som bor i næsten hvert et hjem her i de nordiske lande. Selvom detaljerne adskiller de forskellige modeller, så har de stadig ting tilfælles: de varmer, er lækre og lette at synes om. Her er Reeboks tre jakketrends som du ikke vil gå glip af.

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

En linerjakke er tøj som er mindst ligeså god som et mellemlag under en parkajakke som den er på egen hånd. Sportamores herre testpanel har testet fire lækre modeller med dun og syntetisk stof.

11 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

Koldere temperaturer kræver tykkere overtøj. Her er sæsonens parkajakker til herrer som holder dig varm og smart på samme tid.

10 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

Hvis du leder efter en sko der kan stå imod det nordiske vintervejr uden de mindste problemer, er det Mount Baker fra Canada Snow, som du skal satse på.

09 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

Uanset hvilken type af dunjakke du er ude efter, så har Peak Performance en model til dig. Vi hjælper dig med at finde den!

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

Når du køber en dunjakke er det selvfølgelig vigtigt at den er varm, og at den har en god pasform. Men det allervigtigste er faktisk, at jakken har den rette fill power. Vi guider dig i rigtig retning.

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

Et par Timberlandstøvler er efterårets bedste køb! Sådan her passer du bedst på dine lækre støvler.

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

Det begynder at blive koldt om fødderne, så tid til at shoe up! Her er støvlerne som vi helst vil have på denne sæson.

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

Mange har opdaget, hvor alsidig Helium Hood Jacket er. Den tynde dunjakke fra Peak Performance er en vind- og vandtæt vinder, som du kan bruge året rundt.

03 oct 2019