DK_header.jpg

TEST! 12 varme sæt skiundertøj i uld

Vores koldeste årstid er lige rundt om hjørnet og det er tid til at få styr på det inderste, varmende lag. Vi har testet sæsonens mest populære uldundertøj.

Planlæg en skitur eller en tur i skoven en kold vinterdag. Det er tid til at få skaffet et nyt, ordentligt lag der skal være nærmest på kroppen og holde dig varm og tør. Du behøver ikke selv gå dem alle igennem, vores testpanel har taget de mest populære sæt med på tur så du kan få købt det rigtige, først gang!

Merinould er det dominerende materiale i alle sættene i denne test. Det gode ved uld er at det skal holde dig varm når det er koldt og kølig når det er varmt. Ulden holder dig varm selv når det bliver vådt, da der i ulden sker en reaktion der frigiver varme. Det er også et naturligt antibakterielt materiale der desuden modvirker dårlig lugt.

Uld har som regel en højere evne til at holde varme sammenlignet med syntetisk materiale og derfor også en ringere åndbarhed. Derfor bør du satse på et sæt i merinould til aktiviteter hvor du ikke bliver alt for svedig, som vandreture og skiløb. 

TIL HENDE 

Smigrende pasform 

DK_KARITRAA_ROSE.jpgTest af: Kari Traa  +

Vejledende pris:  599 kroner /del   

Kommer i farverne: /// og  /

Pasform: En tight, smigrende pasform der sidder bekvemt. Generøs i armlængden og en noget længere model der går ned til over rumpen. Normal længde i ben, men har du en lang underkrop bliver den lidt kort i det.

Komfort: Både trøjen og tightsne sidder behageligt på kroppen og giver en god bevægelsesfrihed. Derimod kan underdelen godt virke lidt for kort bagpå, da det ikke rigtigt føles som om de kommer derop man gerne vil have dem. Føles, som de fleste sæt uldundertøj, lidt stiv i det i starten.

Design: Du kan ikke stå meget skarpere end det her på bjergtop. Kari Traa er kendte for deres fede mønstre og farvesammensætninger og det er denne model et perfekt eksempel på. Topkarakter i denne kategori!

Konklusion: Et rigtigt varmt sæt som er lige så skønt på kroppen som det er coolt. Merinoulden varmer rigtigt fint og giver dig god bevægelsesfrihed. Den stramme pasform føles bekvem og specielt trøjen har en god armlængde og er fin i taljen. Noget af det bedste ved dette sæt er designet, hvor du både får funktionerne og et stilrent uldundertøjssæt. Kari Traa er et mærke, der virkelig tænker på kvindekroppen når de designer tøj og den her model sidder som smurt, uanset kropsform. Det her er ikke et sæt til at svede i, men som et varmende inderste lag til når det er rigtigt koldt.

 

Det klassiske budgetvalg 

DK_WYTE.jpgTest af: Wyte  +

Vejledende pris:  369 kroner /del

Kommer i farverne: // og /

Pasform: Et sæt som er true to size med en figurtæt pasform uden den føles for stram. Normallængde i ærmer, noget kort i ben hvis du er høj. 

Komfort: Blødt sæt der føles skønt på kroppen, specielt underdelen der sidder super bekvemt. Trøjen føles noget stram om skuldrene, hvis du er bred i det. Trøjen måtte gerne være lidt længere. 

Design: De forskellige røde nuancer matcher hinanden flot. Blokdesignet er fint, men også lidt upraktisk med alle de sømme over det hele på arme og ben. En moderne version på et klassisk sæt.

Konklusion: Leder du efter et varmt sæt, der er prisvenligt, er dette et godt valg. Merinoulden føles skønt på kroppen, men ikke helt samme stræk i stoffet som andre modeller, men fint til gåture og lignende. Sættet har middelhøj varme og passer perfekt som det inderste lag når temperaturen falder, men ikke helt til en polarekspedition. Plus gives for de lange ærmer med hul til tommerfingeren og en god elastik i taljen der øger komforten og pasformen. Sættet hverken klør eller lignende og du kan let have det på under et par jeans, uden problemer. 

Testvinder! 

DK_PEAK.jpgTest af: Peak Performance  +

Vejledende pris: 599 kroner /del

Kommer i farverne: / og /

Pasform: 10 ud af 10. Generøs arm- og benlængde, en tight men ikke for tætsiddende pasform og blød elastik i taljen. Det her sæt føles nærmest skræddersyet, uanset hvilken kropsform du har.  

Komfort: Takket være det tynde materiale med stræk sidder den her model ikke for stramt nogle steder, men har samtidigt en figurnær pasform. Sidder skønt! 

Design: Et smigrende design som føles sporty. Nytænkende, cool og clean! 

Konklusion: Pasformen! Aldrig før har en Ed Sheeran-sang (Shape of you red.anm.) været mere passende. Det her sæt sidder fantastisk. Alt sidder som det skal og intet gnaver eller lignende. Peak Performances eget materiale Thermacool er fremstillet, så du skal føle dig varm når det er koldt og nedkøle dig når det er varmt. I kombination med merinoulden holder det her sæt en behagelig jævn temperatur. For at være i merinould er der god åndbarhed i det her sæt og du kan let bruge det til aktiviteter, hvor du bliver svedig. Magic-sættet er testpanelets nye favorit og de var solgte allerede efter den første gang, de fik det på. Det er svært at finde noget negativt ved denne model, men én ting som testpanelet påpegede er, at der ikke er forlængede ærmer med tommelfinger huller, det havde været prikket over i`et!

Black is the new black 

DK_ICEBREAKER.jpgTest af: Icebreaker  +

Vejledende pris: 629 kroner /del 

Kommer i farven: /

Pasform: Normal i størrelsen, men en noget generøs pasform. Lange ærmer og ben gør denne model et godt valgt for dig med lidt ekstra i højden.

Komfort: Eftersom materialet er så tilpas tyndt og har en så løs pasform mærker du knapt du har det på. Det er let og luftigt.

Design: Dette er ikke et sæt med fokus på at være en fryd for øjet, men det er heller ikke derfor at du køber denne model. Her er det funktionen der er i fokus. 

Konklusion: Tænk praktisk funktionalitet mere end fejlfrit design når det gælder Icebreaker Everyday sæt. Det tynde materiale i merinould har en del højere åndbarhed end de fleste andre sæt og kan derfor også fint anvendes til aktiviteter, hvor du kan blive lidt mere svedig. Materialet er tyndt og kan blive lidt gennemsigtigt ved numsen med det er selvfølgelig også et område, hvor man normalt har på noget andet under. Pasformen er noget løs og passer ikke meget til dig som vil have noget stramt og med masser af farver. Her får du en god friluftlivs-følelse, som er skabt til udendørs aktiviteter hvor du vil have fuldstændig bevægelsesfrihed. Som altid med uld kan man føle sig lidt klistret til at starte med, men det er ikke noget der er værd at tænke på.

Blødt som en sky

DK_KARITRAA.jpgTest af: Kari Traa  +

Vejledende pris: 549 kroner /del 

Kommer i farverne: // og /

Pasform: True to size, men generøs armlængde. Tightsne har en lidt højere talje og en god elastik der sidder bekvemt.

Komfort: Materialet føles blødt og varmer helt tilpas. Bryder du dig ikke om den strikkede følelse mod huden kan denne model nok føles lidt ubehagelig. Men det er ikke noget som de fleste i testpanelet noterede.

Design: Det er kke mange som klarer at matche spraglede mønstre, men Kari Traa, som er kreative til fingerspidserne, har formået at gøre netop dét!

Konklusion: Er du ude efter en sporty version af Kari Traas populære sæt, Rose modellen, så er det her modellen for dig. Åkle har et materiale med masser af stræk der giver god bevægelsesfrihed. Det er stadig et tykt materiale som varmer, men er lavet til at være mere aktiv i end Rose-modellen. Sættet sidder som smurt og er super blødt og skønt på kroppen. Bedre end det her bliver det ikke! Passer bedst som et varmt inderste lag når du er i skoven eller hygger foran pejsen i stuen. Minus for der ikke finde tommelfingerhuller i ærmerne.  

Høj hyggefaktor 

DK_MONS.jpgTest af: Mons Royale  +

Vejledende pris:  699 kroner /del  

Kommer i farverne: / og /

Pasform: Stramme tights, lang trøje. Underdelen kan opleves som noget kort i benene. Trøjen som er noget større gik rent hjem hos testpanelet.

Komfort: Den længere trøje er ekstremt skøn og hyldes for at den går ned over rumpen i en tid, hvor alt skal være minimalistiskt og kort. Tyndt stof der føles køligt. 

Design: Designet gik ikke rent hjem hos alle i testpanelet. Elsker du farver og mønstre kommer du blive rigtigt glad for dette sæt. For de, som er lidt mere diskrete, var disse lige iøjnefaldende nok. 

Konklusion: Pasformen gør det her sæt perfekt til hjemmehygge eller pyjamas. Den lange trøje kan føles lidt for tyk til at have på under dit skitøj, men lækkert at have på når der skal diskes op med varm chokolade og sofahygge. Plus for tommelfingerhullerne og materialets åndbarhed i forhold til almindelige merinould sæt. Det bedste ved sættet her er den lidt løsere pasform der giver god bevægelsesfrihed.  

TIL HAM: 

Tyndt og kropsnært 

DK_ICEBREAKER_HERR.jpgTest af: Icebreaker  +

Vejledende pris: 629 kroner /del 


Kommer i farven: /

Pasform: True to size med en normal pasform. Hverken stram eller oversize. 

Komfort: 10 af 10. Superblødt sæt som du virkelig ikke har lyst til at tage af. Det tynde materiale har god åndbarhed, så du altid holder dig tør og varm. 

Design: Enkelt design, spørgsmålet er dog om det er for enkelt? Testpanelet har forskellige meninger, men er du på jagt efter et klassisk sort sæt, så er det præcis hvad du får her. 

Konklusion: Back to basic! Et tyndt sæt uden sømme som gnaver og hvor fokus ligger på komforten. Materialet føles skønt på kroppen og sidder godt. Designet opleves som noget kedeligt men andre foretrækker det simple look og detaljer som stikker ud. Der findes heller ikke tommelfingerhuller hvilket man kunne ønske. I det store hele leverer Icebreaker det du kræver fra et klassisk sæt langt undertøj, hverken mere eller mindre. Det er let og med masser af stræk der sidder præcis som det skal.

Afterski-vinderen 

DK_MONS_HERR.jpgTest af: Mons Royale  +

Vejledende pris: 699 kroner /del  

Kommer i farven: /

Pasform: En rummelig pasform og størrelse der ikke sidder for stramt. Perfekt for dig som er bred eller har store arme. De tilhørende tights har en 3/4-længde som ikke vil komme i vejen for kanten på en eventuel skistøvle. 

Komfort: Blød, kølig og herlig. Det her sæt sidder godt, intet der gnaver eller irriterer.

Design: Et sporty design med stort logo tryk. Det er ikke alle som kan eller vil have et sådan design. Men det gik hjem hos testpanelet. 

Konklusion: Et sæt uldundertøj der ikke kløer, med en rummelig pasform og forlængede ærmer med tommelfingerhuller. Trøjen sidder noget løsere omkring håndleddet så du hurtigt slipper af med din overskudsvarme. Looket er ikke som et almindeligt sæt langt undertøj, det her minder mere om en pyjamas. Designet har et moderne touch med de store tryk og fede farvekombinationer. Sættet har godt med stræk og holder dig let varm. Denne model er perfekt til afterski!

Til dig der tør

DK_DÆHLIE_HERR.jpgTest af: Bjørn Dæhlie +

Vejledende pris: 699 kroner /del  


Kommer i farven: /

Pasform: Et smigrende design med en skøn elastik i taljen, normal arm- og benlængde samt en noget længere trøje. Pasformen er tight.  

Komfort: Netpartierne sidder skønt på kroppen og gør faktisk komforten bliver ekstra god, hvilket overraskede testpanelet.

Design: Det grå i kombination med de orange detaljer er super flot. Netkonstruktionen giver mere komfort end stil point, men i øvrigt er det et vældig cool design. 

Konklusion: Testens mest opmærksomhedskrævende model med sin netstruktur som skal give en høj isolering ved at nettet binder luften og dermed varmer kroppen. Sættet giver en fin silhuet. Men spørgsmålet er, om du interesseret i at tulle rundt i et gennemsigtigt sæt... Det er et afslørende sæt i et materiale med stræk og innovativt design. Passer dig som allerede har et almindeligt sæt skiundertøj og vil opgradere dit game. Eller hvis du har været i træningscentret hele sommeren og gerne vil vise lidt hud.

Back to basic

DK_WYTE_HERR.jpgTest af: Wyte  +

Vejledende pris: 539 kroner /del   


Kommer i farverne: /

Pasform: Tæt på den er true to size. Sættet, og specielt trøjen, opleves noget småt i størrelsen så er du imellem to størrelser kan du vælge den store.

Komfort: Skøn merinould som føles blødt på kroppen. De mange sømme er flade, men man kan godt mærke noget overflødigt mod arme og ben.  

Design: Heftigt design med fine farver i et flot blokmønster. Føles som et klassisk sæt skiundertøj som har fået en lille makeover. 

Konklusion: Her har du et basic sæt i et sjovt design som stadig, på sin egen måde, føles klassisk. Det er testens budgetfavorit og varmer tilpas i koldt vejr. Passer bedst til udendørsaktiviteter hvor du ikke bliver alt for svedig, som hygge i sofaen efter en dag en på ski. Designet føles lækkert, men sømmene trækker ned på helhedsindtrykket. Ellers et fint blødt sæt skiundertøj med forlængede ærmer og tommelfingerhuller.

Høj komfort! 

DK_PEAK_HERR.jpgTest af: Peak Performance  +

Vejledende pris: 599 kroner & 499 kroner /del 

Kommer i farverne: /

Pasform: En lidt mere slim pasform end de andre modeller i testen. True to size, generøs armlængde og en kortere buks som er lavet til at kombinere med en støvle. 

Komfort: Det ekstremt stretchy materiale er skønt og behageligt, og giver dig fuld bevægelsesfrihed til enhver aktivitet. 

Design: Designet føles helt rigtigt. Det er flot og sporty uden at være for meget. Et sæt der føles moderne. 

Konklusion: Det her er et sæt der varmer. Det tynde merinould materiale har godt med stræk og kombineres med Peak Performances Thermacool materiale der holder dig varm. Samtidigt ånder dette sæt helt overraskende godt og gør det til en given vinder for de svedige aktiviteter. De kortere bukser er designet til  skiløb, hvor man kan kombinere med et par høje termosokker. Designet er flot og sporty! De bedste ved dette sæt er alle funktionerne i kombination med den smigrende pasform, et minus er manglen på tommelfingerhuller. 

Ultravarme 

DK_HELLY_HERR.jpgTest af: Helly Hansen  +

Vejledende pris: 549 kroner & 479 kroner /del 

Kommer i farverne:

Pasform: Et sæt som er fuldkomment true to size, så vælg din almindelige størrelse. Du får en generøs arm- og benlængde i det her sæt.

Komfort: Materialet er tykkere end de fleste men holder en god bevægelsesfrihed. Ingen sømme der gnaver eller er i vejen.

Design: Klassisk friluftsdesign. Flot med en lynlås-trøje som også varmer i halsen. I øvrigt et stilrent og enkelt design som hverken imponerer eller skuffer.

Konklusion: Helly Hansen står for et 2 i 1-sæt med dobbelt materiale, et i merinould og et med deres eget Stay Warm-teknologi. Her er sættet du vil have med på de allerkoldeste dage. Funktionalitet kommer før stil hos denne model, det giver godt med varme samtidigt med at det holder en god åndbarhed. Plus for trøjens lynlås som gør at du kan slippe af med overskudsvarmen. Et stramt materiale med stræk der ikke sidder for stramt takket være det dobbelte stof. Rigtig meget skiundertøj for pengene. Plus til Helly Hansen for at sende en vaskepose med, de tænker på holdbarheden!

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

React Miler NY

Løb længere med Nike React Miler

3 dagar sedan
New Balance skor

Køb de rigtige løbesko fra New Balance

5 dagar sedan
Dam - Header.jpg

Test: Løbesko med meget dæmpning til hende

5 dagar sedan
Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko til mænd med høj grad af dæmpning

6 dagar sedan
Nike yoga infinalon header

Yoga uden grænser i Nike Infinalon

6 dagar sedan
björn borg tights

Test! 9 par tights med høj talje

15 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Bedst i test: Sportsbh'er til løb

14 may 2020
nike-low-sneakers.jpg

3 uventede husmortricks for at få dine sneakers hvide

14 may 2020
Mjukisset

Stilfulde træningssæts til hverdagschill

13 may 2020
badtofflor plock

Sommerens bedste tøfler og sandaler

13 may 2020
Header.jpg

Vi tester: Cykelhjelme til kvinder og mænd

13 may 2020
lisa tellbe header

Sådan stylede Lisa Tellbe sine Nike-favoritter

12 may 2020
Saucony Freedom Iso 3

Den nye Saucony Freedom 3 løbesko er her

12 may 2020
gavelo seamless

Nu har vi fået træningstøjet fra Gavelo ind i sortimentet

11 may 2020
sneakers herr

9 stilfulde, sorte sneakers til mænd

11 may 2020
sneakers header

Trend! 8 lyserøde sneakers til kvinder

11 may 2020
Matchanse set

Test: Matchende sæt til hende

08 may 2020
Header.jpg

Træningstrusserne som er bedst i test

08 may 2020
Asics Novablast test

Vi tester den nye Asics Novablast til kvinder og mænd

07 may 2020
Årets badtrender

Årets hotteste badetøjstendenser

07 may 2020
Petra Månström

Så du klæder dig på til løb om foråret

04 may 2020
header skaljackor 2020

Bedst i test: Skaljakker til hende & ham 2020

01 may 2020
Kompressionsstrumpor header

Vi tester: Kompressionsstrømper

30 apr 2020
tights header

Top 5: Vores allerbedste træningstights

29 apr 2020
Header - Reebok Nano X.jpg

Test: Reebok Nano X træningssko

28 apr 2020
Hoka One One header

Bondi - den bedste løbesko til dig med et tungt løbetrin

27 apr 2020
Herr - Header.jpg

Vi har testet forårsjakkerne til ham 2020

23 apr 2020
salomon löpning ss 20

Hvordan skal jeg vaske mit løbetøj?

23 apr 2020
Dam - Header.jpg

Bedst i test! Trendy forårsjakker til kvinder 2020

22 apr 2020
Vita sneakers header dam

Test: Stilfulde hvide sneakers til kvinder

22 apr 2020
Header.jpg

Stilfuld test: Hvide sneakers til mænd

21 apr 2020
Hoka One One redigerad

Derfor skal du løbe i Clifton 6 fra Hoka One One

21 apr 2020
nano x header

Den nye Reebok Nano X - lige så alsidig som dig

21 apr 2020
test pulsklockor

Stor test! Vores bedste pulsure i alle prisklasser

21 apr 2020
Le specs solglasögon

2020's mest trendy solbriller

20 apr 2020
Asics loparskor

Hvilke af Asics' løbesko skal jeg vælge?

20 apr 2020
bästsäljare header

Her er Sportamores bestsellers - den komplette liste

16 apr 2020
Dam - Header.jpg

Test: Vores bedste pronationssko til damer

16 apr 2020
Herr-Header.jpg

Test: Pronationssko til ham 2020

15 apr 2020
Asics Novablast

Alt, hvad du vil vide om nye løbesko NovaBlast fra Asics

14 apr 2020
more news
React Miler NY

Løb længere med Nike React Miler

Ønsker du en god mængdetræningssko, der giver dig den støtte, du har brug for till de lange pas? Så er Nikes seneste løbeskønhed React Miler noget for dig.

3 dagar sedan
New Balance skor

Køb de rigtige løbesko fra New Balance

Bliv klogere på hvordan du gør det rigtige valg, når det kommer til løbesko fra New Balance. Her er deres mest populære modeller!

5 dagar sedan
Dam - Header.jpg

Test: Løbesko med meget dæmpning til hende

Vi tester de blødeste og mest bouncy løbesko fra Hoka One One, Nike og Adidas. Her er de modeller, der er bedst i test til kvinder.

5 dagar sedan
Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko til mænd med høj grad af dæmpning

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony - hvilken løbeskosproducent har de bedste løbesko med meget dæmpning? Lad os dykke ned i mulighederne!

6 dagar sedan
Nike yoga infinalon header

Yoga uden grænser i Nike Infinalon

Når du laver yoga, er tøjet vigtigt - og vi tænker derfor naturligvis først og fremmest på selve funktionen. Det nye Infinalon materiale fra Nike er det mest behagelige, vi har prøvet indtil videre!

6 dagar sedan
björn borg tights

Test! 9 par tights med høj talje

Hvem elsker ikke et par højtaljede tights? Her er de mest populære modeller fra Better Bodies, Adidas, Nike, Fila og Gavelo samt flere.

15 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Bedst i test: Sportsbh'er til løb

Når du løbetræner, så er det vigtigt at have en virkelig god sportsbh som giver dig den rette støtte. Her er 2020's bedste modeller til løb.

14 may 2020
nike-low-sneakers.jpg

3 uventede husmortricks for at få dine sneakers hvide

Hvide sneakers har en tendens til ikke at være hvide særlig længe efter, du begynder at bruge dem. Prøv disse tricks for at gøre dem kridhvide og sprøde igen!

14 may 2020
Mjukisset

Stilfulde træningssæts til hverdagschill

Det er årets hotteste trend og perfekt til både hjemmekontoret og den udendørs picnic. Her er 10 luksuriøse og bløde træningssæt, du ikke vil gå glip af!

13 may 2020
badtofflor plock

Sommerens bedste tøfler og sandaler

Nu er tiden kommet for luftige sko som badetøfler, slip-ins og flip-flops. Her er årets hedeste sommersko fra Fila, Adidas og Birkenstock.

13 may 2020
Header.jpg

Vi tester: Cykelhjelme til kvinder og mænd

Det er vigtigt at vælge en god cykelhjelm. I denne test har vi undersøgt justerbarhed, komfort, ventilation og design på forskellige modeller af cykelhjelme.

13 may 2020
lisa tellbe header

Sådan stylede Lisa Tellbe sine Nike-favoritter

Den svenske influencer, Lisa Tellbe, elsker sporty mode og viser, hvordan hun sammensætter sit foretrukne Nike-tøj.

12 may 2020
Saucony Freedom Iso 3

Den nye Saucony Freedom 3 løbesko er her

Lander du på din mellem- eller forfod? Så er den nye løbesko Saucony Freedom 3 med et drop på 4 mm noget for dig!

12 may 2020
gavelo seamless

Nu har vi fået træningstøjet fra Gavelo ind i sortimentet

Leder du efter træningstøj i god kvalitet og miljøvenligt materiale? Tjek det trendy brand Gavelo ud!

11 may 2020
sneakers herr

9 stilfulde, sorte sneakers til mænd

Vi anmelder: Tidløse, sorte sneakers til ham - perfekt til at have på til foråret og om sommeren!

11 may 2020