Header_Understall.jpg

Syntetisk undertøj som er bedst i test

Syntetisk undertøj er optimalt, når du skal løbe, cykle eller stå på langrendsski. Vi har testet seks stykker funktionelt undertøj, så at du kan finde den model, som passer dig bedst.

Der findes et stort udbud af undertøj, så det kan være svært at vide, hvilket som passer til lige netop dig. Forskellige materialer har forskellige fordele for dig, men det kommer helt an på hvilken form for aktivitet, som du skal lave. En god tommelfingerregel er, at jo mere intensiv aktivitet du skal lave, desto mere syntetisk materiale skal du vælge. Undertøj af uld er rigtigt godt, hvis du vil have en varmende effekt, som hvis du står på ski hvor du veksler mellem at være aktiv og sidde stille i en lift, hvor det kan blive koldt. Men har du tænkt dig at lave en aktivitet, hvor du er i bevægelse hele tiden som for eksempel løb eller cykling, er syntetisk undertøj et godt valg, eftersom det hjælper kroppen med at regulere den varme, som du skaber når du bevæger dig. Det er altså mere åndbart end uld, og er bedre til at transportere sveden væk.

Vi har ladet en gruppe personer teste seks stykker syntetisk undertøj, så at du kan investere i den helt rigtige model til lige netop dig.

Syntetisk undertøj til kvinder (scroll ned for herreundertøj)

wyte_dam.jpg

Normalpris: 269 kroner. 
Sammenfatning: God til prisen, funktionelt og varmende.
Materiale: 62 procent polyester, 32 procent bomuld. 

Testpanelets dom:

Du, som kan dine funktionsmaterialer, reagerer måske på at det her undertøj indeholder næsten en tredjedel bomuld. Men takket været at stoffet hovedsageligt består af polyester gør, at Misty er et rigtig godt stykke funktionstøj, som er perfekt til korte gåture, leg med børnene eller en lille løbetur.

– Det varmer lige tilpas under en løbetur om efteråret, men er også meget åndbart. Du kan endda se åndehullerne i stoffet, siger en af kvinderne som har testet undertøjet. 

En anden ting som stikker ud med Misty er den billige pris, som får en fælles tommelfinger op af samtlige testere.

– Du får meget undertøj for pengene, siger en kvinde. 

Hvad så med pasformen? Testpanelet synes, at den er god, og at længden på arme og ben er perfekt, hvis du er "normal længde". Trøjen er ganske kort og slutter præcis over balderne. Bukserne er rumlige ved lårene og læggene, men sidder ganske lavt over bagdelen. 

– Har du en booty som Beyoncé, skal du måske gå en størrelse op. Overdelen er også lidt lille i størrelsen og sidder stramt over skuldre og tilmed brystet, hvis du er kurvet. Så foretrækker jeg  fra Wyte, som passer en kurvet krop lidt bedre, siger en af testerne.

Misty-undertøjet kommer i tre blokfarvede kombinationer, og testpanelet kunne godt lide, at farverne er stærke.

– Den blå farve er klar og stærk og giver energi. Jeg synes, at det er fint. 

karitraa_dam.jpg

Normalpris: 699 kroner. 
Sammenfatning: Fleksibelt, komfortabelt og fugttransporterende.
Materiale: 87 procent polyester, 13 procent elastan.

Testpanelets dom:

Kari Traa er kendt for at lave undertøj som stikker ud med fine mønstre og Sjølvsagt Set er ingen undtagelse. Det her er undertøj for dig som godt kan lide stærke farver og som gerne vælger et flabet print.

Pasformen på undertøjet er strækbar og stram, og arme og ben er normallængde. Trøjen går lidt ned over hofterne, hvilket varmer skønt. To af testpersonerne ønskede at elastikken i taljen gerne måtte være lidt bredere, eftersom den har en tendens til at rulle lidt ned.

– Undertøjet sidder tilpas stramt, så at det ikke ruller sig ind i ens andet tøj, og det giver samtidigt en fin silhuet, men det sidder ikke så stramt at jeg ikke kan bevæge mig, siger en af testerne.

Flere i panelet kommenterede, hvor lækkert de syntes, at undertøjet er. En kvinde brugte det til og med som hyggetøj derhjemme.

Selv om det er ekstra sjovt at bære undertøj, som du føler dig lækker i, er det stadig funktionen som er vigtigst. Eftersom langrendsski sæsonen endnu ikke er gået igang, har vores testpanel løbetrænet i Sjølvsagt Set.

– Jeg har løbet og haft det under mine tights og løbejakke, og det transporterede sveden væk så godt, at jeg knap kunne mærke, at jeg havde det på, siger en kvinde.

En anden kvinde stoppede op udenfor, og her mærkede hun, at hun var nødt til at holde sig igang for ikke at fryse. 

– Men det oplevede jeg kun, når jeg stoppede op. Hvis jeg løb eller gik en tur og var igang hele tiden, var det ikke noget problem.

craft_dam.jpg

Normalpris: 449 kroner.
Sammenfatning: Komfortabelt, svedtransporterende og svalt.
Materiale: 100 procent polyester. 

Testpanelets dom:

"Tilpas" er et ord der bliver sagt igen og igen, når testpanelets giver sin vurdering af Active Set fra Craft. 

– Det her er et "tilpas" stykke undertøj, som fungerer godt til den som dyrker motion hver dag. Det passer virkelig sit arbejde, siger en af kvinderne. 

Testerne synes, at undertøjet var tilpas varmende på en kølig efterårsdag, samtidigt med at det transporterede fugt væk på en god måde.

– Når du bevæger dig og bliver svedig, er det ikke noget du tænker på, eftersom sveden ikke kan mærkes mod kroppen. Det blev måske lidt koldt, da jeg stod stille i en længere periode, men når jeg holdt mig igang, så fungerede det rigtig godt, siger en tester som spillede fodbold i undertøjet.

Derimod havde nogle af testerne lidt problemer med størrelsen. En testperson oplevede at bukserne var store, mens trøjen var stram. En anden tester syntes at trøjen sad perfekt og satte pris på, at den er lidt længere, men oplevede at bukserne var stramme. Hvis du ligger imellem to størrelser, skal du lige prøve dem begge først, for at se hvilken størrelse som passer dig bedst. 

– Undertøjet får plus for at det ikke trækker sig sammen, og at det ikke har nogle sømme som gnaver. Hvis du vil have et enkelt, basic stykke undertøj til en god pris, vil jeg klart anbefale det her, siger en kvinde.

LÆS MERE:   

Syntetisk undertøj til mænd

dobsom_herr.jpg

Normalpris: 449 kroner. 
Samfatning: Sømløst, stramt og tørt.
Materiale: 55 procent polyester, 37 procent polyamid, 8 procent spandex. 

Testpanelets dom:

Materialet i det her undertøj er behageligt og opleves som sømløst. Det glider let på og passer som fod i hose, synes en af vores testere.

– At modellen har lidt lysere partier over knæ, skuldre, biceps og under brystet, giver et indtryk af et lidt mere veltrænet ydre, gør jo tingene værre, siger en af testerne.

En anden af testerne synes, at det minder om noget som Batman ville have på under dragten, når han kæmper mod slyngler på de kølige nætter. 

– Det eneste negative ved materialet er, at jeg nogle gange oplevede det som elektrisk ladet, når jeg skulle tage det af mig. Men lidt ubehag må man som superhelt leve med, haha, siger han. 

Testpanelet havde ingen anmærkninger, når det handlede om undertøjets funktion. De oplevede, at sveden blev transporteret godt væk under løbeturen og at stoffet tørrede hurtigt bagefter. Under roligere aktiviteter holdt det godt på varmen.

– Et pænt, behageligt og alsidigt stykke undertøj. Perfekt til den med aktiv livsstil, eller til den som vil hygge sig som en superhelt i sofaen. Kan virkelig anbefales! 

craft_herr.jpg

Normalpris: 449 kroner. 
Sammenfatning: Varmt, tørt og kropsnært.
Materiale: 100 procent polyester.

Testpanelets dom:

Crafts undertøj Active Set er fremstillet af polyester og har luftkanaler nærmest huden, som ikke kun transportere fugten væk, men som også varmer. Vores testpanel satte stor pris på disse egenskaber.

– Jeg bruger undertøjet når jeg cykler til arbejdet, og det holder mig både varm og tør, siger en af mændene som har testet det.

Undertøjets pasform beskrives af testerne som kropsnært, og det er skønt at trøjen går et stykke ned over linningen på bukserne.

– Jeg har lange arme og oplever nogle gange, at ærmer på trøjer kan være lidt korte, men det var ikke tilfældet med denne trøje, siger en testperson.

Normalprisen for hele sættet er prisvenlige 449 kroner. For de penge får du et godt stykke undertøj uden alt for mange dikkedarer.

– Dette undertøj føles holdbart og gør det som forventes af det.

wyte_herr.jpg

Normalpris: 229 kroner. 
Sammenfatning: Stramt, komfortabelt og luftigt.
Materiale: 68 procent polyester, 32 procent bomuld. 

Testpanelets dom:

Undertøjet Haze består af en blanding af polyester og bomuld. Men testpiloterne som trænede i undetøjet oplevede ikke, at det påvirkede tøjets funktionsegenskaber. 

– Jeg har både spillet golf og løbet i undertøjet. Det holdt mig varm under begge aktiviteter, uden at jeg følte mig for varm, og det klarede sveden så godt, at det aldrig føles klæbrigt eller indelukket, siger en af testerne. 

Størrelse oplevede nogle som lille, måske fordi at undertøjet har en stram pasform. Hvis du er mellem to størrelser så prøv begge.

– Jeg testede størrelsen large, men burde måske have taget en extra large. Pasformen var stram, hvilket jeg godt kan lide, men den var lidt kort i ærmerne og benene. Det kan måske skyldes, at jeg burde have gået en størrelse op, siger en af testerne som størrelsesmæssigt er mellem large og extra large.

Undertøjet er blokmønstret, og tværs over brystet er der et søm som adskiller den grå farve fra den sorte. En person i testpanelet syntes at sømmen var lidt irriterende til at at starte med, men vendte sig med tiden til den. Generelt beskrives undertøjet som komfortabelt og behageligt at have på.

Prisen på 229 kroner er svær at konkurrere mod.

– Jeg ville anbefale det til ven, men du skal måske tage en størrelse større end hvad du er vant til. 

LÆS MERE:
LÆS MERE: 

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Header.png

Test: træningstights, du bare må have

1 dag sedan
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

4 dagar sedan
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

17 dec 2019
Nike Metcon

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

16 dec 2019
Handskar barn

Guide: Find de rigtige handsker til dit barn

16 dec 2019
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

12 dec 2019
ENG_W.png

Test af sæsonens bedste skijakker til hende

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Skredsikre vintersko med pigge

10 dec 2019
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

10 dec 2019
Icebug kängor och skor

Gå sikkert i pigsko fra Icebug

09 dec 2019
ENG_W.png

Vores pulsure som er bedst i test!

06 dec 2019
test tofflor header

Hyggelig test: Hjemmesko til hende og ham

04 dec 2019
header julbild

Sportamore julegavetips til hele familien

03 dec 2019
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug

Køb støvler i julegave - stor gaveguide

02 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du bruge rygbeskyttelse på pisterne

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

27 nov 2019
skidhandskar test header

Testpanel: Her er vinterens bedste skihandsker!

26 nov 2019
Adidas Ultraboost 20

Vi kigger på Adidas' nye Ultraboost 20

26 nov 2019
Header reflexplagg

TEST! 9 sæt løbetøj med reflekser

22 nov 2019
nike glam dunk group shot

Elsk 90'erne med Nike Icon Clash

21 nov 2019
Skidjacka

Guide: Find den rigtige skijakke

20 nov 2019
header.jpg

Test: Teddyfleece-jakker til kvinder og mænd

15 nov 2019
Test av goggles header

Skibrillerne som er bedst i test!

14 nov 2019
more news
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

Tights er tøj, der passer til alle former for træning: yoga, øvelser med høj intensitet, grupper og fitness. I denne test har testpanelet prøvet masser af tights for at vælge de bedste!

1 dag sedan
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

På tærsklen til 2020 har skofabrikanten Saucony nyheder om produktionen af stabile løbesko. Her er alt, hvad du har brug for at vide om den nye udvikling, og hvorfor du skal opdatere dig selv med det samme!

4 dagar sedan
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

Træningstasken er din trofaste ledsager ved træningen. Uanset hvad du søger, kan du finde finde den rette model i vores test af sæsonens hotteste tasker!

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

Klæd dig stilfuldt, behageligt og til en overkommelig pris med Frontier - det spritnye herretøjsmærke. Her fortæller produkteksperten alt, hvad du bør vide om sortimentet, stilinspiration og størrelser!

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

Matchende blødt tøj til afslapning i sofaen eller pænt tøj til hverdagsbrug? Uanset lejligheden, finder du noget smart og frem for alt behageligt fra det splinternye Sportamore-mærke - Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

Børn elsker leg og bevægelse, og det er rart at have det rigtige tøj til den aktivitet, dit barn vælger. Nu glæder Sportamore sig til at byde på et helt nyt brand til små piger og drenge, der elsker at dans og gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

Start det nye år med en "nytårsbombe"! Nu lancerer Nike en ny træningssko til dem, der elsker højintensiv gruppetræning: SuperRep. Læs videre for at få alt at vide om den nye supersko, og se hvad testpanelet, der har trænet i skoen, synes.

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

Ved at vaske funktionelt tøj korrekt reduceres risikoen for ildelugtende sved, og tøjet holder længere. Vi giver dig alle de råd, du har brug.

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

Hvis du er træt af vinteren og ser frem til forårets første løbeture, vil du helt sikkert have appetit på nye løbesko. Her er årets hotteste nyheder!

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

Fitness, løb eller smart mode - tights kan du ikke få nok af. Her er årets 10 modeller, der er de bedste i test!

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

Der er tendenser i alt, også i træningsverdenen. Hvad bliver ekstra hot at træne i 2020, og er der nogen form for træning, der vil aftage? Vi fik hjælp af personlig træner Eva Sjöholm, der kiggede ind i krystalkuglen...

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

Ultraboost er en succes-sko fra Adidas, der altid sælger godt år efter år. Nu er der kommet en ny version. Testpanelet har trænet i Ultraboost 20.

17 dec 2019
Nike Metcon

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

Med Nike's brede vifte af træningssko er det nemt at finde den rigtige model til dig og din træning. Vi guider dig til det rigtige valg!

16 dec 2019
Handskar barn

Guide: Find de rigtige handsker til dit barn

Fem fingre eller kun tommelfinger? Syntetisk eller uld? Eksperten fra handskemærket Hestra fortæller, hvad du skal overveje, når du køber nye handsker til dit barn.

16 dec 2019
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

Vi har modeller til pisten, freestyle-parken og freeride - her er sæsonens bedste skijakker til ham!

12 dec 2019