Header_Understall.jpg

Syntetisk undertøj som er bedst i test

Syntetisk undertøj er optimalt, når du skal løbe, cykle eller stå på langrendsski. Vi har testet seks stykker funktionelt undertøj, så at du kan finde den model, som passer dig bedst.

Der findes et stort udbud af undertøj, så det kan være svært at vide, hvilket som passer til lige netop dig. Forskellige materialer har forskellige fordele for dig, men det kommer helt an på hvilken form for aktivitet, som du skal lave. En god tommelfingerregel er, at jo mere intensiv aktivitet du skal lave, desto mere syntetisk materiale skal du vælge. Undertøj af uld er rigtigt godt, hvis du vil have en varmende effekt, som hvis du står på ski hvor du veksler mellem at være aktiv og sidde stille i en lift, hvor det kan blive koldt. Men har du tænkt dig at lave en aktivitet, hvor du er i bevægelse hele tiden som for eksempel løb eller cykling, er syntetisk undertøj et godt valg, eftersom det hjælper kroppen med at regulere den varme, som du skaber når du bevæger dig. Det er altså mere åndbart end uld, og er bedre til at transportere sveden væk.

Vi har ladet en gruppe personer teste seks stykker syntetisk undertøj, så at du kan investere i den helt rigtige model til lige netop dig.

Syntetisk undertøj til kvinder (scroll ned for herreundertøj)

wyte_dam.jpg

Normalpris: 269 kroner. 
Sammenfatning: God til prisen, funktionelt og varmende.
Materiale: 62 procent polyester, 32 procent bomuld. 

Testpanelets dom:

Du, som kan dine funktionsmaterialer, reagerer måske på at det her undertøj indeholder næsten en tredjedel bomuld. Men takket været at stoffet hovedsageligt består af polyester gør, at Misty er et rigtig godt stykke funktionstøj, som er perfekt til korte gåture, leg med børnene eller en lille løbetur.

– Det varmer lige tilpas under en løbetur om efteråret, men er også meget åndbart. Du kan endda se åndehullerne i stoffet, siger en af kvinderne som har testet undertøjet. 

En anden ting som stikker ud med Misty er den billige pris, som får en fælles tommelfinger op af samtlige testere.

– Du får meget undertøj for pengene, siger en kvinde. 

Hvad så med pasformen? Testpanelet synes, at den er god, og at længden på arme og ben er perfekt, hvis du er "normal længde". Trøjen er ganske kort og slutter præcis over balderne. Bukserne er rumlige ved lårene og læggene, men sidder ganske lavt over bagdelen. 

– Har du en booty som Beyoncé, skal du måske gå en størrelse op. Overdelen er også lidt lille i størrelsen og sidder stramt over skuldre og tilmed brystet, hvis du er kurvet. Så foretrækker jeg  fra Wyte, som passer en kurvet krop lidt bedre, siger en af testerne.

Misty-undertøjet kommer i tre blokfarvede kombinationer, og testpanelet kunne godt lide, at farverne er stærke.

– Den blå farve er klar og stærk og giver energi. Jeg synes, at det er fint. 

karitraa_dam.jpg

Normalpris: 699 kroner. 
Sammenfatning: Fleksibelt, komfortabelt og fugttransporterende.
Materiale: 87 procent polyester, 13 procent elastan.

Testpanelets dom:

Kari Traa er kendt for at lave undertøj som stikker ud med fine mønstre og Sjølvsagt Set er ingen undtagelse. Det her er undertøj for dig som godt kan lide stærke farver og som gerne vælger et flabet print.

Pasformen på undertøjet er strækbar og stram, og arme og ben er normallængde. Trøjen går lidt ned over hofterne, hvilket varmer skønt. To af testpersonerne ønskede at elastikken i taljen gerne måtte være lidt bredere, eftersom den har en tendens til at rulle lidt ned.

– Undertøjet sidder tilpas stramt, så at det ikke ruller sig ind i ens andet tøj, og det giver samtidigt en fin silhuet, men det sidder ikke så stramt at jeg ikke kan bevæge mig, siger en af testerne.

Flere i panelet kommenterede, hvor lækkert de syntes, at undertøjet er. En kvinde brugte det til og med som hyggetøj derhjemme.

Selv om det er ekstra sjovt at bære undertøj, som du føler dig lækker i, er det stadig funktionen som er vigtigst. Eftersom langrendsski sæsonen endnu ikke er gået igang, har vores testpanel løbetrænet i Sjølvsagt Set.

– Jeg har løbet og haft det under mine tights og løbejakke, og det transporterede sveden væk så godt, at jeg knap kunne mærke, at jeg havde det på, siger en kvinde.

En anden kvinde stoppede op udenfor, og her mærkede hun, at hun var nødt til at holde sig igang for ikke at fryse. 

– Men det oplevede jeg kun, når jeg stoppede op. Hvis jeg løb eller gik en tur og var igang hele tiden, var det ikke noget problem.

craft_dam.jpg

Normalpris: 449 kroner.
Sammenfatning: Komfortabelt, svedtransporterende og svalt.
Materiale: 100 procent polyester. 

Testpanelets dom:

"Tilpas" er et ord der bliver sagt igen og igen, når testpanelets giver sin vurdering af Active Set fra Craft. 

– Det her er et "tilpas" stykke undertøj, som fungerer godt til den som dyrker motion hver dag. Det passer virkelig sit arbejde, siger en af kvinderne. 

Testerne synes, at undertøjet var tilpas varmende på en kølig efterårsdag, samtidigt med at det transporterede fugt væk på en god måde.

– Når du bevæger dig og bliver svedig, er det ikke noget du tænker på, eftersom sveden ikke kan mærkes mod kroppen. Det blev måske lidt koldt, da jeg stod stille i en længere periode, men når jeg holdt mig igang, så fungerede det rigtig godt, siger en tester som spillede fodbold i undertøjet.

Derimod havde nogle af testerne lidt problemer med størrelsen. En testperson oplevede at bukserne var store, mens trøjen var stram. En anden tester syntes at trøjen sad perfekt og satte pris på, at den er lidt længere, men oplevede at bukserne var stramme. Hvis du ligger imellem to størrelser, skal du lige prøve dem begge først, for at se hvilken størrelse som passer dig bedst. 

– Undertøjet får plus for at det ikke trækker sig sammen, og at det ikke har nogle sømme som gnaver. Hvis du vil have et enkelt, basic stykke undertøj til en god pris, vil jeg klart anbefale det her, siger en kvinde.

LÆS MERE:   

Syntetisk undertøj til mænd

dobsom_herr.jpg

Normalpris: 449 kroner. 
Samfatning: Sømløst, stramt og tørt.
Materiale: 55 procent polyester, 37 procent polyamid, 8 procent spandex. 

Testpanelets dom:

Materialet i det her undertøj er behageligt og opleves som sømløst. Det glider let på og passer som fod i hose, synes en af vores testere.

– At modellen har lidt lysere partier over knæ, skuldre, biceps og under brystet, giver et indtryk af et lidt mere veltrænet ydre, gør jo tingene værre, siger en af testerne.

En anden af testerne synes, at det minder om noget som Batman ville have på under dragten, når han kæmper mod slyngler på de kølige nætter. 

– Det eneste negative ved materialet er, at jeg nogle gange oplevede det som elektrisk ladet, når jeg skulle tage det af mig. Men lidt ubehag må man som superhelt leve med, haha, siger han. 

Testpanelet havde ingen anmærkninger, når det handlede om undertøjets funktion. De oplevede, at sveden blev transporteret godt væk under løbeturen og at stoffet tørrede hurtigt bagefter. Under roligere aktiviteter holdt det godt på varmen.

– Et pænt, behageligt og alsidigt stykke undertøj. Perfekt til den med aktiv livsstil, eller til den som vil hygge sig som en superhelt i sofaen. Kan virkelig anbefales! 

craft_herr.jpg

Normalpris: 449 kroner. 
Sammenfatning: Varmt, tørt og kropsnært.
Materiale: 100 procent polyester.

Testpanelets dom:

Crafts undertøj Active Set er fremstillet af polyester og har luftkanaler nærmest huden, som ikke kun transportere fugten væk, men som også varmer. Vores testpanel satte stor pris på disse egenskaber.

– Jeg bruger undertøjet når jeg cykler til arbejdet, og det holder mig både varm og tør, siger en af mændene som har testet det.

Undertøjets pasform beskrives af testerne som kropsnært, og det er skønt at trøjen går et stykke ned over linningen på bukserne.

– Jeg har lange arme og oplever nogle gange, at ærmer på trøjer kan være lidt korte, men det var ikke tilfældet med denne trøje, siger en testperson.

Normalprisen for hele sættet er prisvenlige 449 kroner. For de penge får du et godt stykke undertøj uden alt for mange dikkedarer.

– Dette undertøj føles holdbart og gør det som forventes af det.

wyte_herr.jpg

Normalpris: 229 kroner. 
Sammenfatning: Stramt, komfortabelt og luftigt.
Materiale: 68 procent polyester, 32 procent bomuld. 

Testpanelets dom:

Undertøjet Haze består af en blanding af polyester og bomuld. Men testpiloterne som trænede i undetøjet oplevede ikke, at det påvirkede tøjets funktionsegenskaber. 

– Jeg har både spillet golf og løbet i undertøjet. Det holdt mig varm under begge aktiviteter, uden at jeg følte mig for varm, og det klarede sveden så godt, at det aldrig føles klæbrigt eller indelukket, siger en af testerne. 

Størrelse oplevede nogle som lille, måske fordi at undertøjet har en stram pasform. Hvis du er mellem to størrelser så prøv begge.

– Jeg testede størrelsen large, men burde måske have taget en extra large. Pasformen var stram, hvilket jeg godt kan lide, men den var lidt kort i ærmerne og benene. Det kan måske skyldes, at jeg burde have gået en størrelse op, siger en af testerne som størrelsesmæssigt er mellem large og extra large.

Undertøjet er blokmønstret, og tværs over brystet er der et søm som adskiller den grå farve fra den sorte. En person i testpanelet syntes at sømmen var lidt irriterende til at at starte med, men vendte sig med tiden til den. Generelt beskrives undertøjet som komfortabelt og behageligt at have på.

Prisen på 229 kroner er svær at konkurrere mod.

– Jeg ville anbefale det til ven, men du skal måske tage en størrelse større end hvad du er vant til. 

LÆS MERE:
LÆS MERE: 

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

5 dagar sedan
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

09 aug 2019
blacc running

Test: Blaccs nye fjerlette løbekollektion

02 aug 2019
adidas ultimafusion female

Sådan vælger du den rette træningssko

31 jul 2019
Reebok löparskor

Test! Top 3 bedste løbesko fra Reebok

30 jul 2019
Magväskor

Trend: Mavetasken alle taler om

29 jul 2019
Trender

Følg med på trendsafari – her er sæsonens hotteste tøj

29 jul 2019
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons

Den ultimative guide: Det skal du tænke på, når du køber skaljakke til børnene

24 jul 2019
Sneakers på bröllop

Kan jeg have sneakers på til bryllup?

24 jul 2019
Fruktmönster

Derfor er frugtmønsteret det mest trendy på stranden

24 jul 2019
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

24 jul 2019
Metcon 5 vit rosa

Alt hvad du skal vide om den nye Nike Metcon 5

23 jul 2019
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

16 jul 2019
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen på Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

05 jun 2019
more news
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

Flere og flere blive bevidste om hvilke materialer der findes i regntøj, og er derfor interesserede i at købe giftfri tøj til deres børn. Det her skal du have i mente til efteråret, når du vælger regntøj til børnene!

5 dagar sedan
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

Indendørsskoen Gel-Rocket 8 er som en raket på banen. Her fortæller vores sportsglade testpanel hvorfor netop denne sko er oplagt til volleyball og innebandy.

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hovedet, må man have i... Uret! Vores testpanel har udforsket alle finesserne i træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire. Her er dens præstation ved blandet andet løb, spinning og gymtræning.

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

Ikke alle sneakers kan tørres af med en fugtig klud. Pumas sneakersekspert forklarer, hvordan du bedst plejer det respektive materiale.

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

Blød camouflage malet med vandfarver til den modige, komplet sort til den tidløse atlet eller behagelig i jordnære toner - eksperterne forklarer, hvordan du rocker sæsonens hotteste træningstøj både i og udenfor gymmet!

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

Nu kan du snart oplade batterierne på dit smartwatch, mens du har det på. Garmins nye, opdaterede Fenix 6-serie med solceller i selve displayet er her!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

Årene har ikke gjort noget dårligt for Nano! Her er den niende version af Reeboks populære og mangfoldige CrossFit-sko.

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

En støddæmpning bestående af små kugler som former sig under foden og giver en unik pasform, lyder det fristende? Vores løbebegejstrede testpanel har løbet i den nye, hypede løbesko fra Nike - her er deres mening.

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test.

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

Høj talje, animalprint eller klassisk sorte? Vores testpanel har testet træningstights til damer fra Adidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

Dybe vandpytter og mudderpøle er ofte årsagen til at børn elsker efteråret. For forældrene derimod, ja det er ikke helt så sjovt. Sportamores lille testpanel har prøvet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlerne som er bedst i test!

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

Skal du købe nye træningssko? Her er herre- og damemodellerne som er bedst i test!

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

Løbeskoen her fungerer lige så godt til eliteudøveren som til dig der motionerer. Med små farvespækkede skumkugler i sålen udgør Joyride Run Flyknit den sidste brik i Nikes store udbud. Det her er den nye, veldæmpende løbesko som kommer til at få en sikker plads i skohylden!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

For nyligt blev en ny sko i Pegasus-familien lanceret, nemlig Nike Air Zoom Pegasus 36. Vi har ladet vores erfarne testpanel teste skoene på en løbetur - her er resultatet!

09 aug 2019
blacc running

Test: Blaccs nye fjerlette løbekollektion

Blacc har gjort det igen - nu er den nye løbekollektion her. Tøjet er funktionelt, trendy og passer til alle løbere. Uanset om du skal løbe 3 eller 30 kilometer, skal du tune ind på den her test, hvor noget af tøjet er kommet på prøve!

02 aug 2019