header-2.jpg

STOR TEST: Varmt skiundertøj

Uanset om du hænger ud på skibakken, vandrer i fjeldene eller pendler til og fra arbejde, vil et sæt skiundertøj sikre, at du ikke fryser. Vi har testet sæsonens bud på det vigtige første lag, der holder dig både varm og tør.

Skiundertøj er kendetegnet ved dets høje opvarmningsevne, selv når materialet bliver vådt. Da det også er et naturligt materiale, er det antibakterielt og lugter derfor ikke. Vi har testet vores mest populære skiundertøj, hvoraf nogle er lavet i rent merinould, mens andre er skabt i en materialeblanding af uld og syntetisk. Finder du mon din nye favorit i denne test?

SKIUNDERTØJ TIL HENDE 

Mønstermani

KT_DAM_2.jpg

Mærke:

Model: og

Materiale  100% merinould.

Pasform: Normal i størrelsen med generøse ærmelængder og normal benlængde. Plus gives for at sweateren går lidt ned over bagdelen. Taljen er medium høj og kan opfattes som lidt for lav bagpå, siger dele af testpanelet.

Komfort: "Meget behageligt skiundertøj, det følger virkelig alle mine bevægelser," siger en tilfreds testdeltager og de andre er enige. Så længe du ikke er super glad for at klæde dig i et naturligt materiale, der kan kradse lidt, vil du elske denne model.

Design : En soleklar 10'er! Et trendy design, hvor knapperne får et ekstra plus i karakterbogen. 

Resumé: Rose modellen er én af vores mest populære, når det kommer til skiundertøj til kvinder, og modellen roses for dets varme og utrolige fine design. Kari Traa er et mærke af kvinder til kvinder, og det mærkes, når det kommer til pasformen. Trøjen er meget smigrende på kroppen og har plads til både en stor barm og brede hofter, uden at modellen sidder dårligt. Ulempen med et underlg lavet helt i uld er, at det kan komme til at give en stikkende fornemmelse på følsom hud. Men hvis du ved, at du ikke er særlig følsom over for netop dét, så er dette en klar storfavorit. Varm, behagelig, kompatibel og ekstremt flot - Rose er helt klart en vinder blandt skiundertøj.

Bambusdrøm

SN_DAM.jpg

Mærke:

Model:

Materiale: 92% bambus og 7% elastan.

Pasform: Normal i størrelsen som sidder tæt til, uden at den nederste del strammer til.  Generøs arm- og benlængde - perfekt til dem, der er høje.

Komfort: Tyndt og blødt materiale, der sidder rigtig godt på kroppen. Der er ikke en eneste ting at klage over. Materialet er også så tyndt, at du kan have skiundertøjet på under al slags tøj, uden at det buler. 

Design: Scandi Nomad har formået at skabe en model, der både er stilren og stikker ud på samme tid. De sorte og hvide blokke interagerer pænt med de lyserøde detaljer uden at være alt for meget. 

Resumé: I modsætning til de andre skiundertøjsmodeller i testen, så er Bamboo Baselayer lavet af, som navnet antyder, bambus. Det er et naturligt materiale, der er antibakterielt, hvilket betyder, at det er helt lugtfrit, ligesom uld. På samme tid er det meget blødere og lettere end uld, som testpanelet også bemærker her. Overdelen beskrives som superblød, meget flot og meget tynd. Men hvor god snakker vi? Jo, da materialet er ekstremt tyndt,er denne model ikke helt i samme liga når det kommer til at varme dig op som andre merinouldbukser, så tænk over dette, når du vælger denne model. På den anden side er modellen så bedre til og fra arbejde eller i løbet af en dagsvandring end ved alpint skiløb i Østrig netop grundet det tynde stof. Plus gives for at materialet er meget elastisk, så du kan bevæge dig helt uhindret!

Bold i bordeaux

WYTE_DAM.jpg

Mærke :

Model: og

Materiale: 75% merinould og 25% polyester.

Pasform: Meget stor i størrelsen, så du med fordel kan vælge en mindre størrelse, hvis du er mellem to. Ellers en figurtilpasning, hvor trøjen når til den øverste del af bagdelen. 

Komfort: Komfortabelt skiundertøj der sidder godt på kroppen. Et elastikbånd med mærkets logo på i taljen sikrer, at skiundertøjet holdes på plads. "Ekstra plus, fordi sweaterens syningen i nakken ikke sidder superstramt til, men faktisk giver plads til at trække vejret," siger en testdeltager der synes, at mange modeller er for stramme i nakken.

Design: Diskret, fin farve, der er spot on. 

Resumé: En tynd overdel i en materialeblanding, hvor det meste består af merinould og sikrer, at du holder dig varm, når det er koldt. Ærmerne er generøse og har huller til tommelfingrene, hvilket er perfekte til at sikre, at du ikke får et mellemrum mellem jakkehylster og vanter, når du går ud. Ligesom du ser på billedet herover så er benlængderne også generøse på denne Wyte model, hvilket er perfekt til dem, der har lange ben og ellers har svært ved at finde en underdel der ikke ender et stykke over anklerne. Det bedste ved dette skiundertøj er, at det er tyndt og derfor meget ventilerende. Så det betyder ikke noget, hvis du tilfældigvis får det varmt på benene, når du er på skiløjpen, materialet frigiver overskydende varme, så du opretholder en behagelig temperatur.

For frosne sjæle

helly hansen ny

Mærke:

Model: og

Materiale: 100% merinould.

Pasform: Normal i størrelsen med lynlås, der varmer din nakke og tilbyder lange ærmer. Sweateren går lidt ned over bagdelen og sikrer, at du ikke får et mellemrum mellem den øverste og den nederste del af taljen. Bukserne er udstyret med en bred elastik, der sidder behageligt på kroppen uden at stramme. 

Komfort: Bortset fra at nogle af sømmene kan mærkes, når du har skiundertøjet på, så er materialet superfint. "Usædvanligt behagelig for at være uld", siger en glædelig overrasket testdeltager.

Design: 50 lyserøde nuancer? Dele af testpanelet kan lide farverne og hvordan de afspejler hinanden, mens andre er lidt trætte af at se lyserødt dametøj. Heldigvis er underdelen også tilgængelig i en blå / rød farveversion.

Resumé: Er du en forfrossen sjæl? Redningen er her! Lifa Merino er Helly Hansens varmeste skiundertøj og lavet udelukkende af merinould. Med andre ord, dette stick-free skiundertøj er meget varmt og fungerer bedst under aktiviteter med lav intensitet. Det er en given vinder under vinterens koldeste aktiviteter og sidder både godt og overraskende behageligt på kroppen. Testpanelet synes om, at der er en halv lynlås på skjorten, da kraven varmer halsen, mens du kan trække lynlåsen ned, hvis du vil frigive overskydende varme.

Varmere end du tror

PEAK_DAM.jpg

Mærke:

Model: og

Materiale: 50% merinould, 46% polyester og 4% elastan.

Pasform: Normal i størrelsen med normal til lang ben- og ærmelængde.  Modellen passer derfor til de fleste, dog mangler den tommelfingerhullerne ved ærmernes lukning.

Komfort: Super flot sæt skiundertøj. Nogle i testpanelet finder ud af, at nogle af sømmene bliver synlige, når du netop har taget dit skiundertøj på, mens andre overhovedet ikke finder noget at klage over. Komforten er helt i top!

Design: Back to black - et stilrent design møder rene detaljer. Her sker der dog noget på samme tid, da størstedelen af bukserne er lavet i en sort farve. 

Resumé: Det bedste fra begge verdener mødes i denne sæt skiundertøj fra Peak Performance. En hårdtslående favorit af mange i testpanelet. Det, der først bemærkes, er, hvor skøn og behagelig skiundertøjet er, da dets tynde materiale sidder som smurt. Men du skal ikke lade dig narre af modellens syntetiske materiale, da dette skiundertøj opvarmes mindst lige så godt, som hvis det udelukkende var lavet i merinould. "Du bliver næsten selv nødt til at teste dette skiundertøj for at indse, hvor behageligt det er," siger en testdeltager. 

SKIUNDERTØJ TIL HAMf

Det bedste fra begge verdener

BULA_HERR.jpg

Mærke:

Model:  og

Materiale: 60% merinould og 40% polyester.

Pasform: Normal i størrelsen med en lidt løs pasform. Modellen sidder strammere omkring arme og ben end den gør omkring maven.

Komfort: Varm og behagelig model.

Design: Meget flot design. Testpanelet kan lide camouflage-detaljerne på samtidig med at de slår et slag for at underdelen ikke er lavet helt i camouflage. Med andre ord: et perfekt mønster.

Resumé: Dette sæt skiundertøj med blanding af uld og syntetisk materiale har en høj opvarmningsevne. Men hvis du er superfølsom overfor klid, er dette muligvis ikke dit første valg. Men hvis du ved, at du ikke er helt imod uld, fungerer denne model helt fint. Den sidder godt på kroppen, følger dine bevægelser og er frem for alt meget stilfuld. Merinoulden på ydersiden af undertøjet opvarmes også, når tøjet er fugtigt, mens polyesteren på indersiden bidrager til øget slidstyrke. Dette er en model, du bruger under rolige udendørs aktiviteter samt når det er virkelig koldt. Ekstra plus for de flade sømme, der overhovedet ikke kan mærkes, når du har dit skiundertøj på.

Komfortdrøm

WYTE_HERR.jpg

Mærke:

Model: og

Materiale: 75% merinould og 25% polyester.

Pasform: True to size med en slank pasform. Trøjen er lidt kort til de virkelig lange testdeltagere, udover det er der ingen bemærkninger til pasformen. 

Komfort: Virkelig behageligt materiale, der passer perfekt til kroppen. Plus tildeles for tommelfingerhullerne ved ærmelukningen, der holder modellen på plads og du undgår et mellemrum mellem jakke og handske.

Design: Fulde point. Nogle gange foretrækker man bare det klassiske, og testpanelet er helt enige her - en model i en perfekt blå farve går rent ind hos alle. 

Resumé: Med rosende lovord som "absolut perfekt" og "helt gennem superfint skiundertøj" er Arvid en ny favorit af mange i det mandlige testpanel. Materiale er dog meget tyndt, faktisk så meget, at den øverste del ligner en almindelig t-shirt. Undertøjet er selvfølgelig varmere end en t-shirt, men det er mindst lige så behageligt at have på. Skiundertøjet varmer også, uden at være supervarmt, men du kan med fordel have det både på og udenfor jobbet såvel som når du går på arbejde. Det som virkelig er prikken over det berømte i er, at denne model også er meget prisvenlig!

Opsigtsvækkende design

MONS_HERR.jpg

Mærke:

Model: og

Materiale: 93% merinould og 3% elastan.

Pasform: Normal i størrelsen med en lidt rummelig pasform. Der er blandt andet noget ekstra stof i benene og ærmerne, hvilket får modellen til at passe til de fleste kropsformer. Generøse ben- og ærmelængder med tommelfingerhuller på sidstnævnte.

Komfort: Én af de bedste ting ved modellen er, at materialet slet ikke stikker, hvilket skiundertøj i uld har en tendens til at gøre. 

Design: Der er noget ved designet, der får mange i testpanelet til at tænke på løbetøj. Logoet langs ærmerne er tykt og får modellen til at skille sig ud.

Resume : Mons Royale er en gennemtænkt model. Der er ingen unødvendige sømme der gnaver, da materialet er sømløst og modellen føles generelt meget rar på kroppen. Selvom modellen er lavet i næsten 100 procent uld, varmer det kun op til et medium niveau og er derfor ikke for de superkolde dage i Alperne. Netop som du måske forventer af et sæt uldundertøj, halter ventilationen en smule bagefter - modellen duer derfor bedst til aktiviteter med lav intensitet og når det er et par minus grader udenfor. Plus for det seje design, der gør sweateren så stilfuld, at du altid gerne vil have den på, selv til hverdag. 

Til den forfrosne

CRAFT_HERR.jpg

Mærke:

Model: og

Materiale: 51% uld, 36% polyester og 13% polyamid.

Pasform: Normal til noget lille i størrelsen. Det bør dog ikke være et problem, hvis du kører med din sædvanlige størrelse. Pasformen sidder tight, men ikke for stramt.

Komfort: Ekstremt behageligt sæt skiundertøj og samtidig så pænt, at du vil hellere end gerne vil suse rundt i bjerghytten iført dette sæt i flere dage.

Design: Et beskedent design med et lille mønster på undertrøjen som lyser godt op. Det føles meget Crafty. 

Resumé: Er det virkelig koldt udenfor? Så vil du nyde Merino 240 fra Craft. Denne model er super varm og hører klart til i bjergene - uanset om du skal lave vilde aktiviteter udenfor, vandre eller bare tage en tur med hunden. Trøjen er behagelig og praktisk, idet du kan trække dens lynlås ned for at frigive overskydende varme. Én af de bedste ting ved modellen er, at den er virkelig behagelig. Den sidder godt uden at føles for stram og varmer ordentligt. Men det bedste er, at modellen ikke stikker og er meget holdbar.

En klassiker fra Peak

Underställ Peak

Mærke:

Model: og

Materiale: 50% merinould, 46% polyester og 4% elastan.

Pasform: Normal i størrelsen med normale, lange ærmer og benlængde. Du som er høj vil synes, de er noget korte i det. I øvrigt ellers en tæt pasform.

Komfort: Super blødt materiale! Det tynde stof føles blødt på huden, og det giver dig, takket være elastan, en god bevægelsesfrihed, når du er ude og stå på ski.

Design: En pænere version at sæt skiundertøj, siger en af testdeltagerne om designet på Peak Performance-modellen.

Resumé: Peak Performance Magic sættet er en klassiker blandt skiundertøj. Der er både trøjer med og uden lynlåse, alt efter smag og behag. Nogle foretrækker en lille krave med en lynlås til at varme nakken op, mens andre mener, at lynlåsen får det til at minde mere om et mellemlag i stedet for et underlag. Modellen er lavet af en materialeblanding, og det er virkelig magi - for blødere end det her bliver det ikke. Skiundertøjet sidder godt, føles tyndt og køligt, men har stadig en høj opvarmningsevne. Du får en smigrende pasform, og sættet er lavet til alpint skiløb. Næste gang du hænger ud på skråningerne eller for den sags skyld på After Skien, skal du tage dette undertøj med dig.

Et basis sæt 

craft ny ny

Mærke:

Model:

Materialer: 47% polyester, 42% uld og 11% polyamid.

Pasform: Denne model skiundertøj har samme pasform som et par strømpebukser med lidt korte ben og ærmer. Hvis du er høj, skal du gå en størrelse op eller kigge efter en anden model.

Komfort: Dette er praktisk! Måske kan sømmene mærkes lidt når du tager skiundertøjet på, men det er ikke noget, du tænker på, når du kickstarter din aktivitet.

Design: Stilrent og sort hele vejen igennem. Dette er en model til dem, der virkelig ikke ønsker et i øjnefaldende sæt skiundertøj, men stadig gerne vil have et sæt med en solid farve. Craft får nogle ekstra point, fordi under- og overdel er smeltet sammen, så det hele kører et rent, sort look. 

Resumé: Dette undertøj er lavet af både uld og syntetisk materiale og er meget tyndt. Det varmer på et gennemsnitligt niveau i de kolde måneder, men skal suppleres med et mellemlag og muligvis et ekstra par skiunderbukser, hvis du er på ski i Alperne. Du får både bukser og trøjer i ét og samme sæt, som både er praktisk, når du køber, men også prisvenlig. Takket være det tynde materiale ventilerer modellenoverraskende godt for at være lavet i uld.

SHOP HER:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Alpint trend skidkläder

Trendspotting: Her er sæsonens skiløbstendenser

5 dagar sedan
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

07 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker til mænd og kvinder

07 nov 2019
K2 intervju header

Stor guide: Sådan skal dit skiudstyr sidde

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbetights til kvinder og mænd

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: Varmt skiundertøj

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

21 oct 2019
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

17 oct 2019
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

11 oct 2019
Svea Boots header

Test: 3 par trendy boots fra Svea

10 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

10 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
Heade trail

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Craft running aw 19

Skal jeg løbe i skiundertøj?

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

27 sep 2019
more news
Alpint trend skidkläder

Trendspotting: Her er sæsonens skiløbstendenser

Silhuet og bæredygtighed er i fokus, når vi taler om tendenser på løjperne. Her er de tips, der sikrer dig alle tænkelige modepoints - uanset om du er på ski eller off-pist.

5 dagar sedan
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke troede, Salomons Speedcross 5 kunne blive bedre, udgav de en opdateret version af den populære trailsko, som har en helt vandtæt membran. Men hvor god er den egentlig?

07 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker til mænd og kvinder

Brrr, nu begynder det virkelig at være vinter udenfor! Derfor testede vores testpanel 11 varme vinterjakker. Her er sæsonens vinterguldkorn til damer og herrer.

07 nov 2019
K2 intervju header

Stor guide: Sådan skal dit skiudstyr sidde

Hvorfor bliver du egentlig følelsesløs i tæerne, når du står på ski, og hvad er egentlig et flexindeks? Her fortæller eksperten om K2 dig alt om, hvordan dit skiudstyr skal sidde!

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

Elevenate blev dannet i 2010 og har siden da været lidt af en skjult perle på snesportsmarkedet. Nu hænger de ud med os, og du har nu chancen for at lære dem at kende!

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

Hvornår skal du bruge sneakers, og hvornår skal du bruge sko med almindelige gummisåler? Icebug-eksperterne ved alt om, hvordan man erobrer vintervejene!

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

Det er tid til at hive vinterjakken frem, ligesom man plejer på denne tid af året. Her er de bedste og mest stilfulde vinterjakker med pelskrave til hende.

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig ekspert på skiundertøj. Det norske brand fremstiller bukser og trøjer af høj kvalitet i både syntetisk stof, uld og uldblanding. Vi har testet flere af modellerne, og her er de bedste.

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbetights til kvinder og mænd

Læg ikke løbet på is bare fordi det bliver koldt udenfor! Vores testpanel har løbet i par løbetights, der er perfekte til løb i vinterens lave temperature.

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

Adidas Pulseboost er løbeskoen som klarer alle de hurtige retningsskift som ingen anden løbesko kan. Nnu findes den i en helt ny version! Her er Pulseboost Winterized.

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

Padel vokser i popularitet og er en hurtig og sjov sport, der passer til mange. Det er vigtigt at have de rigtige sko på, når du spiller padle, da du kan klare dig bedre, mindske risikoen for kvæstelser og få det sjovere med i købet! Vores testpanel har testet flere paddle-modeller - her er resultatet.

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

Skiundertøj er måske noget af det vigtigste i din vintergarderobe, uanset om du skal suse ned af skibakkerne eller tage en løbetur over stok og sten. Vi har testet skiundertøj i syntetisk materiale - her er de bedste modeller!

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

Løber du lange afstande, en kortere runde i frokostpausen, eller træner du til et løb? Der er en sko til alle og til alle former for løb. Find dine nye løbesko blandt årets hotteste modeller.

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

Ikke mere Bambi på glat is! Her er vinterløbesko til mænd, der holder dig varm, tør og sikkert på fødderne i løbet af vinterens løbunder.

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

Springe rundt i løbesko designet til foråret og sommeren? Nej tak! Vores testpanel har løbet i vinter-løbesko fra blandt andet Icebug, Nike, Asics og Adidas. Her er deres vurdering!

25 oct 2019