DK-header.jpg

Stor test: Vinterens bedste goggles

Et par gode skibriller er yderst vigtige, når du drager ud på pisten, men det kan være svært at finde den rigtige model. Vi hjælper dig til det perfekte valg!

Skibriller/goggles beskytter dine øjne mod sol, vind og sne og sørger for, at du ser smart ud på pisterne. Når du køber nye goggles, er det vigtigt, at du først kontrollerer, at de har UV-beskyttelse og er behandlet, så de ikke dugger. Herefter skal du teste dem.

– Det vigtigste ved køb af goggles er, at pasformen er korrekt. De skal sidde tæt på hoved og hjelm og må ikke glide ned, siger en ekspert, Hannes Kling fra brandet Oakley.

En anden ting at overveje, er hvilket type glas, du har brug for. De fleste briller leveres med allround glas, der fungerer i næsten al slags vejr.  I dyrere modeller kan man ofte til at skifte glas, alt efter vejrforholdene. 

– Vurdér hovedformålet med brillerne. Er glassene beregnet til dårlige eller gode vejrforhold? Hvis du står på ski under mange forskellige vejrforhold, anbefaler jeg at supplere med ekstra glas, siger Hannes Kling.

Vær forsigtig med dine skibriller. Rør ikke ind ved glassenes indvendige sider, så antidug-behandlingen bliver ødelagt, og brug altid den klud eller pose, der følger med.

– En almindelig fejl er at gnide med jakken på indersiden af brillerne, men så risikerer du at skade antidug-behandlingen og glassene bliver ubrugelig. Generelt er det materialevalg og kvalitet, der udgør prisforskellen mellem billigere og dyrere briller. En dyrere model har normalt et bedre stel, der i højere grad tåler temperaturforskelle. Desuden er glassene bedre, du får et bedre udsyn og større synsfelt, så det føles mere behageligt for dine øjne, hvad enten du står på ski eller snowboard. 

En retro-trend lige nu er at bruge almindelige solbriller, men de beskytter ikke mod lys i siderne, de dugger og kan give hovedpine. Almindelige solbriller kan være gode på vej op ad bjerget, men skift til goggles på vej ned.

–  De mest trendy skibriller om vinteren er modeller uden stel. Glas med spejleffekt, der kan bruges allround, vil også være et hit i vinter!, siger Hannes Kling.

5 smarte tips!

  1. Undgå de bredeste modeller af goggles, hvis du kører med en hjelm.
  2. Synes du, at snebriller normalt er ubehagelige, skal du vælge en model med mange lag skum på indersiden, hvilket giver en blød og behagelig pasform.Synes du, at snebriller normalt er ubehagelige, skal du vælge en model med mange lag skum på indersiden, hvilket giver en blød og behagelig pasform. 
  3. Lyse glas (som regel orange, gule eller lyserøde) passer godt til vintermånederne i Skandinavien. Mørkere glas er gode om foråret i Skandinavien, og når solen er på sit højeste i Alperne. Hvis du køre på pister med aftenbelysning, anbefales lyse glas. 
  4. Hvis dine briller dugger, så prøv at ”ventilere” dem i luften eller put dem i en tør, varm lomme. Gnid dem ikke med jakken eller handskerne.
  5. Hvis du bruger briller, skal du se efter beskrivelsen OTG på emballagen, hvilket betyder "over brillerne". Så kan du kan sætte dine goggles uden på dine normale briller.

Luksusdyrets oplagte valg

Oakley dk

Test af:

Vejledende pris: 1 825 kroner

Testpanelet siger:

Bekvemmelighed: 

Oakley Flight Deck XM er yderst smart på alle typer ansigter. Lige denne model er til små og mellemstore ansigter, men passede til alle kvinder i testpanelet uanset ansigtsbredde.

Ventilation: 

Hverken sne eller fugt kommer ind, hvilket betyder, at de ikke dugger på pisten. Fungerer godt med både hjelm og hue.

Glas:

Kæmpe synsfelt, der ikke begrænser synet. Glassene er meget kontrastforstærkende, hvilket gør, at du ser ujævnheder og spor i sneen på en fremragende måde. Perfekt ud fra et sikkerhedssynspunkt.

Design: 

Stellets design er rigtig flot og Flight Deck XM fås i mange forskellige farver, så du nemt kan finde en model, der passer dig. Når det er sagt, er dette dog er et par briller, du køber på grund af den avancerede teknologi og ikke for et smart udseende.

Tegnebogen siger:

Stil og kvalitet koster. Disse briller er pengene værd, hvis du er en avanceret skiløber, der ønsker et par Rolls-Royce-goggles. På den anden side: hvis du kun står på ski en uge om året, bør du måske overveje en enklere model.

Kommentar: 

Oakley er virkelig sagen. Brillerne er komfortable, avancerede og gode. De lukker tæt og tilpasser sig hjelmen uden at glide ned. Du får gode allround-glas, men hvis du vil købe nye glas til f.eks. aftenski, koster de næsten lige så meget som et par nye goggles. Ønsker du det bedste, er dette den rigtige model, men spørgsmålet er, om du har brug for den – og råd til at købe den?

Spøjs goggle til snowboarderen

appertiff

Test af:

Vejledende pris: 675 kroner

Testpanelet siger:

Bekvemmelighed:

Meget stor i modellen, hvilket giver et køligt udseende og problemer for dig med et lille ansigt. Rigtig tynd ”polstring” gør dem ikke ligefrem superpraktiske.

Ventilation:

Stellet er blødt, mens glassene er hårde og store, og brillerne kan glide lidt ned. Hvis de ikke placeres korrekt, kan fugt trænge ind ved vanskelige forhold. Så prøv brillerne grundigt.

Glas:

Du får et bredt og højt synsfelt og desuden medfølger ekstra glas, hvilket er et stort plus. Du kan vælg mellem allround glas til dagslys og glas til aftenski og mørke, grå dage. Brillerne viser pistens konturer på en god måde.

Design:

Det er umuligt ikke at falde for designet af disse skibriller, der er ”galakse-inspireret”, store og trendy. Du vil garanteret have dem i panden under afterski!

Tegnebogen siger:

Funktionen er ikke den bedste, men du får meget for dine penge, fordi ekstra glas er inkluderet. Brillerne har to-lags kvalitetsglas i brudsikkert materiale med antidug-behandling.

Kommentar:

Hvis du ikke er kræsen med det funktionelle, men vil have noget, der føles cool og stilfuldt, er dette noget for dig. Designet giver en fornemmelse af at gå med et visir, hvilket føles moderne og sjovt! Det slanke udseende gør dem velegnet til en afslappet snowboarder snarere end til en udstyrsfikseret skiløber. Det er let at skifte glas og rem. En fin rejsetaske, der beskytter brillerne, følger med.


En rigtig favorit!

bliz

Test af:

Vejledende pris: 750 kroner

Testpanelet siger:

Bekvemmelighed: 

Sidder som en drøm! Føles fleksibel og behagelig og pasformen er perfekt. Blødt trelags skum gør det ekstra behageligt at have brillerne på.

Ventilation:

De sidder tæt i hele ansigtet, så der ikke trænger fugt og kold luft ind, mens du trækker vejret gennem ventilationskanalerne. Super!

Glas:

Synsfeltet er så bredt, at du kan se ”hele verden”. Brillerne har såkaldte dobbeltglas i høj optisk kvalitet, og de har den bedste antidug-behandling, der er tilgængelig på markedet. Derudover er der ekstra glas til aftener og mørke dage inkluderet. De slipper mere lys ind.

Design:

Flotmode og stilfuld model. Men en lidt kedelig rem kunne have været lidt sjovere eller smartere. Nu føles den meget ”basic”.

Tegnebogen siger:

Du får meget for pengene! Funktionen er i top uden at gå på kompromis med designet. Brillerne er indpakket på en fin måde.

Kommentar:

Perfekt til dem, der ofte er på pisterne og kræver godt udstyr. Disse briller er så gode, at de bl.a. bliver brugt af det svenske alpine landshold, og vi forstår hvorfor. Du får et godt udsyn og kan bruge dem under alle vejrforhold. Udskiftning af glas er let, og så er brillerne også holdbare. Med glassene til aftenløb er du virkeligt godt stillet. Et rigtig godt køb!


Fede goggles til en god pris!

anon

Test af:

Vejledende pris: 699 kroner

Testpanelet siger:

Bekvemmelighed: 

Tolags skum og fleece tættest på ansigtet gør dem behagelige. Fordi remmen er udstyret med silikone, passer de primært dig, som bruger hjelm, da brillerne kan være vanskelige at placere på en hue. Sørg for, at de passer til din hjelm. Der må ikke være en revne mellem hjelm og brille.

Ventilation:

Fantastisk ventilation! Men går du ud fra et varmt sted, kan der dannes is på toppen af brillerne - sørg for at skrabe den af, så du ikke risikerer dug, fordi ventilationen er blokeret.

Glas:

De gode glas har selvfølgelig 100 procents UV-beskyttelse og antidug-behandling på indersiden. Kan bruges i al slags vejr undtagen snestorm og meget mørke aftener.

Design:

Herligt med briller, der ikke er unisex, men specielt designet til damer. Designet er slagkraftigt, men findes også mere stilerent med sort ramme.

Tegnebogen siger:

Du behøver ikke at betale en formue for dine goggles. Anon viser, at det er muligt at lave rigtigt gode skibriller til en rimelig pris. Langt de fleste vil være tilfredse med disse briller.

Kommentar:

Det er hovedsageligt folk, der beskæftiger sig med vintersport, der kender Anon -  er et hardcore mærke inden for snowboarding. Insight er en perfekt model til dig, der er snowboarder og vil have et par beskyttelsesbriller med attitude uden at bruge for mange penge. Vi kan godt lide det flotte design, og at brillernes funktionalitet også er ok. Du ser godt med disse skibriller, men vi savner det lille ”ekstra”.


En diskret klassiker

salomon

Test af:

Vejledende pris: 600 kroner

Testpanelet siger:

Bekvemmelighed: 

Sense er for både mænd og kvinder, og den model, vi har testet, er specielt udviklet til kvinder og derfor mindre i størrelse. Den får et ekstra plus, fordi den har hypoallergen skum, perfekt til dig med følsom hud.

Ventilation:

Sense har et godt ventilationssystem, som normalt hindrer, at brillerne dugger. De lukker tæt om de fleste hjelme. Tager du dem ofte af og på, kan de dugge en smule.

Glas:

Glassene giver godt udsyn og god skarphed, så du ser detaljerne i sneen. De er behandlet med et produkt, så sneen og solen ikke blænder dig, hvilket er godt for øjnene. Ekstra plus, fordi glassene passer til alle vejrtyper og giver et bredt synsfelt.

Design:

Et diskret design, der passer til alt, men det mangler wauw-faktor. Et lidt mere smartere design havde ikke skadet.

Tegnebogen siger:

Brillerne er ikke dyrest, men du kan få stærkere modeller til samme pris. Hvis du betaler et par hundrede kroner mere, kan du få en rigtig topmodel.

Kommentar:

Salomon er et velkendt alpinmærke på højt niveau, og Sense er en klassiker, der opdateres og forbedres hvert år. Dette er et par goggles, der gør hvad de skal, men de føles lidt kedelige. Der er en række mærker, der gør det bedre. Lidt groft kan man sige, at disse ligner et par, du købte billigt, da du glemte dine andre goggles hjemme. Vi ønsker en smule bedre finish, men funktionen er for så vidt i orden. Et godt valg primært til dem, der har en Salomon-hjelm og vil være sikre på at have et par briller, der sidder som støbt.

 

En budgetfavorit! 

scott

Test af:

Vejledende pris: 525 kroner.

Testpanelet siger:

Bekvemmelighed:

Tolags skum gør dem behagelige mod ansigtet. Men de får ikke toppoints, fordi de er lidt problematiske i foringen.

Ventilation:

Modellen passer dig med middelstort eller bredt ansigt. En af testpersonerne oplevede en lille sprække ved næsen, men resten af testerne var meget tilfredse. Hvis du vil sikre dig, at pasformen er perfekt, er det en god ide at købe det samme mærke skibriller og hjelm. Med andre ord, hvis du har en Scott-hjelm derhjemme, er disse goggles et perfekt valg.

Glas:

Optisk korrekte dobbeltglas giver dig mulighed for at se tydeligt. Glassene er meget alsidige og passer til sne, tåge, overskyet og solrigt vejr. Virkelig godt!

Design:

Supersmarte briller, der også fås i en række andre farver. Den brede model er trendy og stilfuld. Flotte og moderne briller med spejllignende glas.

Tegnebogen siger:

Her får du meget for pengene. Brillerne har et bredt synsfelt og klare kontraster -  og de ser dyre og avancerede ud. 

Kommentar:

Dette er en unisex-model, og der er risiko for, at din partner vil snuppe dine briller. Faze II er en rigtig favorit. Scott har fjernet en del af rammen omkring glassene, så synsfeltet ikke forstyrres. Glassene er gode, men trods alt ikke optimale i al slags vejr, selv om kontrasterne kommer tydeligt frem. Brillerne er for sportselskere, som søger kvalitet til en rimelig pris.


Perfekt til hardcore-løberen!

giro

Test af:

Vejledende pris: 675 kroner

Testpanelet siger:

Bekvemmelighed: 

Der er tre lag skum og mikrofleece på indersiden, så komforten er i top. Selvom du er ude i timevis, føler du ikke, at du har behov for at tage skibrillerne af. Så behagelige er de. Super!

Ventilation:

Et par beskyttelsesbriller, der har god ventilation og ikke dugger, fordi de dobbeltglassene er antidug-behandlede. Det negative er, pasformen er smal, så de bedst passer til dig, der har et smalt eller mellemstort ansigt. Hvis du har for stort ansigt, er de ikke perfekte, og giver dårligere ventilation.

Glas:

Du ser virkelig krystalklart! En stor fordel ved disse skibriller er, at du får ekstra glas, der er perfekte til mørkt vejr, altså aftenskiløb eller gråvejr. I solrigt vejr bruger du de almindelige glas.

Design:

Der er ikke noget direkte "forkert" ved designet, og brillerne fås i flere forskellige farver, men alle varianter er designet af mænd til mænd. Går du ind for et feminint look, er dette næppe sagen.

Tegnebogen siger:

Pluspoints for den ekstraordinære komfort og det faktum at du får to typer glas, som du nemt kan skifte. På den anden side er det selvfølgelig ingen god idé at bruge relativt mange penge på et par skibriller, hvis du kun bruger dem en uge om året. Så skal du vælge en billigere variant.

Kommentar:

Giro er et hardcore mærke, som kun snesports- og cykelentusiaster kender. Disse skibriller er særligt velegnede til snowboardere, der er entusiastiske og vil have ”noget cool” -  eller dem, der har en Giro-hjelm i forvejen. Et godt valg for dem, der ikke ønsker et kæmpe stel, men noget mere håndterbart samt et frit synsfelt. Tag en tur uden risiko for at brillerne dugger. De sidder stramt og fint mod ansigtet. Ekstra plus for dobbeltlglassene!

 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

5 dagar sedan
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

5 dagar sedan
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

5 dagar sedan
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

6 dagar sedan
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

27 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

27 sep 2019
löparjackor dam test

Løbejakker til damer som er bedst i test

25 sep 2019
Stay in place header

Vælg den rette sport-bh efter din kropstype

24 sep 2019
Löparjackor test herr

Løbejakkerne til herrer som er bedst i test!

24 sep 2019
The puffer jacket

Sæsonens hotteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

23 sep 2019
Adriana Lima Puma

Top tre hotteste træningstrends lige nu

23 sep 2019
test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sport-bh'erne som er bedst i test 2019

22 sep 2019
Test inomhusskor

Test! Vores bedste sko til innebandy og håndbold

20 sep 2019
My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

20 sep 2019
craft springa i regn

Sådan skal du klæde dig på, når du løber i regn, blæst, sne og kulde

19 sep 2019
Hövding 3 lifestyle

Den nye Hövding 3 - forbedringer på alle kanter

17 sep 2019
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

15 aug 2019
more news
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

Nu når det begynder at blive koldere udenfor, behøves bedre og varmere overtøj, så du slipper for at fryse. Er det mon på tide at skaffe en ny linerjakke? Vores gedigne testpanel hjælper dig med at finde den helt rette model til netop dig.

5 dagar sedan
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

Dunjakken er et klassisk stykke overtøj som bor i næsten hvert et hjem her i de nordiske lande. Selvom detaljerne adskiller de forskellige modeller, så har de stadig ting tilfælles: de varmer, er lækre og lette at synes om. Her er Reeboks tre jakketrends som du ikke vil gå glip af.

5 dagar sedan
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

En linerjakke er tøj som er mindst ligeså god som et mellemlag under en parkajakke som den er på egen hånd. Sportamores herre testpanel har testet fire lækre modeller med dun og syntetisk stof.

5 dagar sedan
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

Koldere temperaturer kræver tykkere overtøj. Her er sæsonens parkajakker til herrer som holder dig varm og smart på samme tid.

6 dagar sedan
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

Hvis du leder efter en sko der kan stå imod det nordiske vintervejr uden de mindste problemer, er det Mount Baker fra Canada Snow, som du skal satse på.

09 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

Uanset hvilken type af dunjakke du er ude efter, så har Peak Performance en model til dig. Vi hjælper dig med at finde den!

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

Når du køber en dunjakke er det selvfølgelig vigtigt at den er varm, og at den har en god pasform. Men det allervigtigste er faktisk, at jakken har den rette fill power. Vi guider dig i rigtig retning.

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

Et par Timberlandstøvler er efterårets bedste køb! Sådan her passer du bedst på dine lækre støvler.

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

Det begynder at blive koldt om fødderne, så tid til at shoe up! Her er støvlerne som vi helst vil have på denne sæson.

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

Mange har opdaget, hvor alsidig Helium Hood Jacket er. Den tynde dunjakke fra Peak Performance er en vind- og vandtæt vinder, som du kan bruge året rundt.

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

Tid til at skaffe en efterårsjakke, men er du på herrens mark med hvilken du skal købe? Sportamores kræsne testpanel er kommet dig i forkøbet og har gjort arbejdet for dig! Her er parkasjakkerne som er bedst i test.

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

Endelig er det tid til give sig i kast med løbe trail! Her er vores bedste trailsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

"Uret bliver som ens egen lille Personal Trainer!" Her er vurderingen fra Sportamores testpanel omkring Polars nye multisportsur.

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

Det er ikke let at tilpasse valget af overtøj til de små efter de forskellige årstider. Når det begynder at blive koldt udenfor, er det derfor vigtigt at klæde dit barn godt på – og på den rette måde, så det stadig er sjovt at lege og være udenfor, uden at blive forstyrret af kulden.

27 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

Her er skoene som holder dig skadefri og tager din præstation til indendørssport til max! Sportamores testpanel har testet seks hurtige modeller til håndbold, innebandy og volleyball.

27 sep 2019