Header.png

Sæsonens skaljakker – bedst i test!

Naturen lokker og vandreture bliver et stadigt varmere emne. Uanset, om du skal vandre i  flere uger eller bare en dag, er det vigtigt at være ordentligt klædt på. Her er vores seks bedste skaljakker!

At have den rigtige jakke på, når man er ude i naturen, er vigtigere end mange tror. Uden en vand-og vindtæt jakke, vil en regnbyge ødelægge hele din oplevelse. Og du ønsker vel ikke at afbryde dit vandreeventyr, fordi du ikke er ordentligt klædt på? 

En skaljakke er beregnet til at blive kombineret med andet tøj. Jakkens funktion er ikke at varme, det tager din øvrige beklædning sig af. Skaljakken skal først og fremmest modstå elementernes rasen - altså vind og.vejr. 

ALLE modeller i testen er vand- og vindtætte, men lavet med forskellige membraner. Selv om materialerne er ens, kan vandsøjletrykket være forskelligt - det tryk, som stoffet kan modstå. Modeller, der kan modstå et vandsøjletryk på over 8000 millimeter betragtes vandtætte. Jo højere tryk, desto mere kan stoffet modstå. 

Vi har testet seks nyheder. Tre til mænd og tre til kvinder, så du kan være klar til de udendørs eventyr forår og sommer! Hvilken jakke skal være din nye favorit?

TIL HAM (scroll ned for at se modeller til hende): 

Prisvenlig letvægtsjakke

DK_M_Haglofs_LIM_Proof_Jacket.pngMærke:  

Model:  

Fås i farverne: , og 

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Vandsøjletryk: 10 000 millimeter. 

Materiale: Fluorkarbonfrit Proof-materiale. 

Testpanelet siger:

Minimalistisk, nem at pakke ned og ekstremt let er de ord, der bedst beskriver Haglöfs skaljakke L.I.M Proof Jacket. Firmaet har lavet en prisvenlig model, der har de specifikationer, du har brug for, når du er ude i naturen.

For det første er den fluorkarbonfrie DWR-behandlede overflade både vand- og snavsafvisende. Du kan går i  mudrede skove og nemt tørre jakken, når du kommer hjem. Med et vandsøjletryk på 10.000 millimeter er modellen klassificeret som vandtæt, men hvis du skal gå adskillige dage i monsunregn, skal du se efter en mere modstandsdygtig model. Jakkens proofmateriale er i den tyndeste udgave og åndbarheden er høj. 

– Jeg vil fremhæve hætten. Den sidder meget tæt på hovedet, fordi den har elastik i siderne. Hætten blæser ikke af selv i stærk blæst, siger en af testerne.

Pasformen er true to size og minder om jakken Outline fra Salomon. Nogle detaljer, som fremhæves af testpanelet, er brystlommen og elastikken rundt om håndleddene. Derudover er L.I.M Proof Jacket en meget enkel jakke uden unødvendige finesser.

– Jakken er den er tynd og let. En god model til at tage med på rejse og korte vandreture, fordi du nemt kan rulle den sammen i posen, uden at den optager unødvendigt plads. Jeg synes, designet er lige lovligt basic og ligner en kombination af en træningsjakke og en skaljakke, ikke noget for "funktions-nørden", siger en tester.

Det negative ved jakken er, at den føles lidt stiv og ikke så holdbar som andre modeller i testen. Derfor er modellen rettet mod dem, der kun vandre nogle gange om året. På plussiden finder vi bekvemmeligheden og det faktum, at der ikke er en eneste søm, der genrer eller gnaver.

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Vask med flydende vaskemiddel. Undgå tørretumbler og skyllemiddel

Reel jakke til den flittige vandrer

DK_M_Peak_Performance_Limit_Jacket.pngMærke:

Model:

Fås i farverne: og 

Vejledende pris: 2 995 kroner.  

Vandsøjletryk: 28 000 millimeter. 

Materiale: Gore-Tex. 

Testpanelet siger:

Hvis du er en hardcore hiker på udkig efter den bedste membran i en skaljakke, er det højst sandsynligt, at du leder efter Gore-tex. Derfor vil du sandsynligvis blive særlig glad for Peak Performance nye skaljakke Limit Jacket, som har alt, hvad du leder efter.

Jakken er lavet af Gore-tex, hvis hovedkarakteristika er at lede sveden ud, mens regn og fugt holdes ude. Så snart du får jakken på, er du klar til aktion. Intet kan stoppe dig nu.

– Materialet føles både solidt og slidstærkt, og ydersiden beskytter mod alle udfordringer fra vejret. Jeg synes, at jakken er vandtættere end vandtæt og modstår hårde vind. En jakke, der kan håndtere alt, siger en tester.

Hvad der gør, at denne model ikke få topbedømmelse, er dens pasform. På samme måde som andre jakker fra Peak Performance er ærmerne lidt vige, mens taljen er lidt slankere. Du skal derfor hænge i på bænkpresseren for at udfylde modellen. På den anden side kan du justere ærmernes manchetter med velcro og få plads til ekstra tøj uden problemer.

– På kroppen sidder jakken godt uden at sidde for stramt. Det faktum, at ærmerne er store, er ikke noget, du umiddelbart tænker over. Smart med en silikonestrimmel, som betyder, at jakken ikke glider op. Desuden kan jeg godt lide designet, siger en tester og en anden tilføjer:

– Jeg har føler mig som ét med naturen og meget professionel i jakken. Det er en moderne skaljakke, der er inspireret af naturen, men stadig har moderne funktioner, siger en tilfreds, modebevidst tester.

Udover vandreture og andre udendørs aktiviteter kan du også bruge jakken til alpin skisport.

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Skal stryges ved lav temperatur eller tørretumbles ved lav varme (maks. 60 grader) efter vask for optimal vedligeholdelse af det vandafvisende materiale. Undgå skyllemiddel.

Passer til alle outdooraktiviteter

DK_M_Salomon_Outline_Jacket.pngMærke:  

Model:  

Fås i farven: .

Vejledende pris: 1 645 kroner. 

Vandsøjletryk: 20 000 millimeter. 

Materiale: AdvancedSkin Dry. 

Testpanelet siger: 

Salomon har arbejdet med udendørs tøj i flere år og skuffer os sjældent. Outline Jacket er ingen undtagelse. Modellen har alle de funktioner, du ikke vidste, du havde brug for i naturen. For det første har jakken en funktion, der gør det muligt at holde den åben uden at modellen glider ned. Du kan således bære jakken som en kappe, hvis det er varmt, men også regner. Hætten har en praktisk skærm på forsiden og jakken har to smarte frontlommer.

– Hvilken jakke! Jeg elskede den fra første øjeblik. Det sidder fantastisk og føles meget behagelig på kroppen. Jeg kan også godt lide den lille strækning af materialet, siger en af mændene i testpanelet.

Pasformen er hverken for stram eller blød. Køber du din sædvanlige størrelse, kommer du hjem med en jakke, som du sent vil glemme. Præcis som AdvancedSkin Dry-membranen antyder, holder materialet regn, sne og vind ude, mens det frigiver fugt. På denne måde minder jakken om modeller med Gore-tex. Forskellen fra Peak Performance-varianten i testen er, at denne jakke er lidt tyndere i stoffet og har en lidt blødere finish. Størstedelen af jakken er fremstillet af stof og membran, mens visse dele også har ekstra forstærkninger.

– Diskret, men veldesignet, hvor alt føles rigtigt. Jeg kan godt lide, at jeg også kan bruge jakken til hverdags uden at føle mig som en skovarbejder. Virkelig  fint udseende, siger en tester.

Da du kan tilpasse temperaturen med ekstra tøj, kan du bruge denne jakke fra tidligt forår til sommer, både på længere vandreture og når du lufter hunden. En alsidig jakke, der kan bruges i mange sammenhænge!

Plejevejledning: 30 grader, finvask. Tørretumbling med lav varme. Undgå skyllemiddel og at lufttørre jakken.

TIL HENDE: 

Flot og pålidelig 

DK_W_Salomon_La_Cote_Flex_2_5_Jacket.pngMærke: 

Model:

Fås i farverne: og 

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Vandsøjletryk: 20 000 millimeter. 

Materiale: AdvancedSkin Dry.

Testpanelet siger: 

Er du ikke sikker på, om din vandretur vil foregå i solskin, regn eller blæsevejr? Intet problem. Stol på La Cote Flex 2.5L Jacket. Salomons membran AdvancedSkin Dry har samme egenskaber som Gore-tex, når de gælder om at modstå vind og regn, og indersiden tillader fugten at slippe ud. Det ydre materiale føles luksuriøst og er meget tyndere og lettere, end det ser ud. Men lad dig ikke narre, med et 20.000 millimeters vandsøjletryk kan jakken modstå alt fra let regn til skrappere byger.

– Flot jakke. Den er helt tynd uden at minde om en vindjakke, mens den er mere behagelig end mange andre skaljakker, tror jeg. Den sidder rigtigt, rigtigt godt på kroppen, siger en af testerne.

Hvordan sidder den så? Jo, jakken har normale ærmelængder, som dog også passer dig med lange arme. Taljen er lidt mere slank end de andre modeller, men er bestemt ikke stram. Ærmerne kan tilpasses med velcro, hætten har en skærm og kan justeres med en snor,  og jakkens "bund" er justerbar. Alt, hvad du behøver for at kunne skræddersy jakken til din kropsform. Du får du også god plads til at have tøj under.

Testpanelet har svært ved at sige noget negativt om modellen. Nogle mener, at holdbarheden og materialets slidstyrke ligger under modeller med Gore-tex, men det er petitesser. Udseendet er populært.

– Jeg kan lide designet mere og mere. Først troede jeg, det var lidt for rent, men nu foretrækker jeg det stilfulde udseende, siger en tester og en anden tilføjer:

– I betragtning af den lave pris, glæder jeg mig over denne jakke. Nem, komfortabel, stilfuld og praktisk. Hvad mere kan du ønske dig?

Plejevejledning: 30 grader, finvask. tørretumbling ved lav varme. Undgå skyllemiddel og lufttørring af jakken.

Fungerer til alt 

DK_W_Haglofs_LIM_Proof_Jacket.pngMærke:  

Model:

Fås i farverne: , , og .  

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Vandsøjletryk: 10 000 millimeter. 

Materiale: Fluorkarbonfrit Proof-materiale.

Vurdering: Perfekt til sommmerens friluftsliv. 

Testpanelet siger: 

Gør dig klar til sommereventyret med denne super lette skaljakke L.I.M Proof Jacket. Vi overdriver ikke, jakken vejer kun 210 gram og sidder meget komfortabelt.

– Jakken er virkelig behagelig. Du mærker den næppe på kroppen, hvilket er en stor fordel efter et par kilometer, hvor hver tomme af dit tøj begynder at irritere, siger en af testerne.

Det tynde materiale giver en stor følelse af frihed, mens ydersiden minder mere om en vindjakke end om en robust skaljakke. Finesserne fra membranstoffet Proof findes også her. Vandsøjletrykket er ikke så højt som på de andre modeller, men højt nok til at modstå regnbyger. Ydersiden er let at tørre, modstår vind og frigiver fugt fra kroppen.

– Det er klart en funktionel jakke, men jeg mangler nogle detaljer som justerbar talje, manchetter og hætte. Når det er sagt, holder elastikken nederst og i armene jakken er på plads. Jeg troede, at jakken ville glide op, når jeg går, men det gør den ikke! siger en af kvinderne i testpanelet.

Hætten har ingen snor, men er til gengæld udstyret med elastik, der gør, at den sidder stramt på hovedet. Et andet plus er den lille sløjfe under hætten, som du kan hænge  jakken op i. Sammenfattende er denne model et perfekt valg for dem, der kun går ture engang imellem og ikke er interesseret i alle, til en vis grad unødvendige, funktioner, som markedet har at byde på.

– Det afdæmpede mønster, farven og det faktum, at jakken sidder rigtigt god på kroppen betyder, at jeg kan bruge denne model, når jeg går ud med hundene og på længere ture i sommerferien, siger en af de tester, der elsker designet.

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Vask med flydende vaskemiddel. Undgå tørretumbler og skyllemiddel.

Høj kvalitet 

DK_W_Peak_Performance_Limit_Jacket.pngMærke:

Model

Fås i farverne: og 

Vejledende pris: 2 995 kroner.  

Vandsøjletryk: 28 000 millimeter. 

Materiale: Gore-Tex. 

Testpanelet siger:

Det bedste af det bedste! Som du sikkert har bemærket, minder jakkerne i denne test meget om hinanden. Alle modeller har et vand- og vindtæt ydre med en membran, der lader sved og fugt slippe ud. Hvorfor er Peak Performance så dobbelt så dyr? Svaret er kort: fordi dette er det bedste af det bedste. Gore-tex-membranen er pengene værd og modstår alt, når det gælder vejret. Med dette materiale er der intet, der stopper dig.

– Jakken føles robust, holdbar og rigtig god i naturen. Alt føles rigtigt, det er svært at sige mere end det, siger en af testerne.

Hvis du sammenligner ydersiden med jakkerne fra Salomon og Haglöfs, er denne lidt grovere. Der er på den anden side intet, der enten gør jakken stiv eller ubehagelig. Jakken har en praktisk silikonestrimmel nederst på bagsiden, hvilket forhindrer jakken i at glide op. Fordi modellen ikke sidder tæt på kroppen, er det lidt af en unødvendig funktion, ifølge nogle testere.

Pasformen er hverken slank eller meget rummelig, men bare perfekt, og jakken har lange ærmer, der beskytter den forreste del af hænderne. Plus til velcro og den justerbare hætte med skærm, der sidder stramt og behageligt på hovedet. På minussiden har vi farvevalget, men konstruktionen føles sjov og populær.

– Jeg elsker alt ved denne jakke bortset fra en detalje. Hvorfor rosa? Jeg ville gerne have set, at det rosa parti var gult, orange eller grønt. Rosa føler ikke rigtigt i 2019. I dette tilfælde havde jeg derfor valgt den hele sorte jakke, siger en tester.

Uanset farve på jakken, kan du bruge denne model ved mange lejligheder. En sikker vinder til forår og sommer. Og hvorfor ikke til næste vinters alpinsport?

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Skal stryges ved lav temperatur eller tørretumbles ved lav varme (maks. 60 grader) for optimal vedligeholdelse af det vandafvisende materiale. Undgå skyllemiddel.

SHOP HER:

LÆS MERE:

https://www.sportamore.dk/magazine/mode-trends/alt-du-skal-vide-om-haglofs-skaljakke-grym-evo/

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

5 dagar sedan
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

6 dagar sedan
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

6 dagar sedan
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

05 jun 2019
Nike träningssko

PT'en tester den nye træningssko Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
header-väskor.jpg

TEST: Vores bedste træningstasker

04 jun 2019
yogatights blacc

Sådan vælger du tights til yoga

03 jun 2019
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – de nye Pegasus 36 er her!

03 jun 2019
Superga 2750

Superga – den eneste espadrillos sko du behøver

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal dit barn lege i løbesko

29 may 2019
Teva Hurricane

Tips! Sommerens bedste funktionssandaler

27 may 2019
Saint Loye

Tænk på det her når du køber ridebukser

27 may 2019
segling

Guide: Korrekt påklædning til sejlads

27 may 2019
yogatights header

Test: Forårets mest behagelige yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi

Hyld Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1

Test! Så gode er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
Nike

Fodboldsfest med Nikes nye tøj

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 træningstights med lommer

14 may 2019
Nike

Derfor skal du lave sport med stil

14 may 2019
Nike

Stylisten guider: Sommerens 3 hedeste trends

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor

Vi har testet 5 nye løbetrøjer til mænd 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

10 may 2019
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mit alter ego laver extreme moves"

08 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header

Fodboldstøvler til junior som er bedst i test

03 may 2019
more news
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

At finde velsiddende vinterstøvler til de mindste i familien er lettere sagt end gjort. Her er rådene, som gør sæsonens skoindkøb til børnene lettere.

5 dagar sedan
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

De forkortede toppe har længe været synlige både i gymmet, byen og til fest. Men hvor kommer trenden fra, og hvordan matcher jeg den bedst? Better Bodies-grundlæggeren og produktekspert Donna Bruns har svaret!

6 dagar sedan
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

Medicinsk graderet kompression kan hjælpe dig at øge din ydeevne, lindre spændinger i læggen og øge blodcirkulationen. Her er alt du har brug for at vide omkring når, hvordan og hvorfor de skal anvendes!

6 dagar sedan
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

Nike er tilbage med en opdatering af den elskede træningssko Metcon. Metcon 5 er hidtil Nikes mest mangesidige og tålige sko til X-fit, skabt til dig som elsker højintensiv træning.

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

Det kan være svært at vide, hvad forskellen er mellem de forskellige løbesko. Men bare rolig! Vi har fået hjælp af eksperten, der har undersøgt forskellen på Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly fra Nike.

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

Når du skal ud og løbe til sommer, er det vigtigt at du har det aller bedste tøj på. Varmen stiller høje krav til dit tøjs ventilationsevne, pasform og længde. Her finder du 9 modeller som lever op til kravene!

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

Nu er den her endelig - løbeskoen som alle storbysløbere har ventet på! Adidas' elskede Boost-sål gør sin entré i et opdateret format. Her er de nye ting ved Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

Hvor store skal mine løbesko være? Hvor stramt skal de sidde? Og hvordan skal de føles ved hælen? Eksperterne fra Asics besvarer alle spørgsmål om pasformen med dine løbesko!

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

Hypen omkring den store løbenyhed fra Adidas har længe været stor. Med sin nye sål spås Pulseboost HD til at være næsten helt unik i sin genre, men hvor god er den egentlig? Her er vurderingen fra vores produkttestere.

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

Hvis du har en pronation løbestil, er du sikkert på jagt efter et par stabile løbesko. Vores testpanel har løbet i 5 ekstra støddæmpende og stabile modeller for at se, hvilken sko som kan fungere som dine krykker på løbeturen.

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

Sportamores store sommerudsalg er endelig igang. Tun ind på guldkornene her og begiv dig ud på turen bagefter.

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker, når det kommer til skønne, ergonomiske og smarte sandaler. Skoene er af høj kvalitet og for at de skal holde så længe som muligt, er der nogle tricks du kan ty til.

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

Alle, som har sejlet i den svenske skærgår ved, at sommeren aldrig er helt fejlfri. Nu når sejlersæsonen er gået igang, er det derfor oplagt at skaffe sig en vandtæt sejlerjakke. Det her skal du tænke på.

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Udgivelsen af Adidas nye Pulseboost HD er nær, og vi har tyvstartet udgivelsen med et interview!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

Plads til madpakke og computer? Rygsæk eller skuldertaske? Sådan finder du en taske med de rette funktioner til netop dig.

05 jun 2019