Header.png

Sæsonens skaljakker – bedst i test!

Naturen lokker og vandreture bliver et stadigt varmere emne. Uanset, om du skal vandre i  flere uger eller bare en dag, er det vigtigt at være ordentligt klædt på. Her er vores seks bedste skaljakker!

At have den rigtige jakke på, når man er ude i naturen, er vigtigere end mange tror. Uden en vand-og vindtæt jakke, vil en regnbyge ødelægge hele din oplevelse. Og du ønsker vel ikke at afbryde dit vandreeventyr, fordi du ikke er ordentligt klædt på? 

En skaljakke er beregnet til at blive kombineret med andet tøj. Jakkens funktion er ikke at varme, det tager din øvrige beklædning sig af. Skaljakken skal først og fremmest modstå elementernes rasen - altså vind og.vejr. 

ALLE modeller i testen er vand- og vindtætte, men lavet med forskellige membraner. Selv om materialerne er ens, kan vandsøjletrykket være forskelligt - det tryk, som stoffet kan modstå. Modeller, der kan modstå et vandsøjletryk på over 8000 millimeter betragtes vandtætte. Jo højere tryk, desto mere kan stoffet modstå. 

Vi har testet seks nyheder. Tre til mænd og tre til kvinder, så du kan være klar til de udendørs eventyr forår og sommer! Hvilken jakke skal være din nye favorit?

TIL HAM (scroll ned for at se modeller til hende): 

Prisvenlig letvægtsjakke

DK_M_Haglofs_LIM_Proof_Jacket.pngMærke:  

Model:  

Fås i farverne: , og 

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Vandsøjletryk: 10 000 millimeter. 

Materiale: Fluorkarbonfrit Proof-materiale. 

Testpanelet siger:

Minimalistisk, nem at pakke ned og ekstremt let er de ord, der bedst beskriver Haglöfs skaljakke L.I.M Proof Jacket. Firmaet har lavet en prisvenlig model, der har de specifikationer, du har brug for, når du er ude i naturen.

For det første er den fluorkarbonfrie DWR-behandlede overflade både vand- og snavsafvisende. Du kan går i  mudrede skove og nemt tørre jakken, når du kommer hjem. Med et vandsøjletryk på 10.000 millimeter er modellen klassificeret som vandtæt, men hvis du skal gå adskillige dage i monsunregn, skal du se efter en mere modstandsdygtig model. Jakkens proofmateriale er i den tyndeste udgave og åndbarheden er høj. 

– Jeg vil fremhæve hætten. Den sidder meget tæt på hovedet, fordi den har elastik i siderne. Hætten blæser ikke af selv i stærk blæst, siger en af testerne.

Pasformen er true to size og minder om jakken Outline fra Salomon. Nogle detaljer, som fremhæves af testpanelet, er brystlommen og elastikken rundt om håndleddene. Derudover er L.I.M Proof Jacket en meget enkel jakke uden unødvendige finesser.

– Jakken er den er tynd og let. En god model til at tage med på rejse og korte vandreture, fordi du nemt kan rulle den sammen i posen, uden at den optager unødvendigt plads. Jeg synes, designet er lige lovligt basic og ligner en kombination af en træningsjakke og en skaljakke, ikke noget for "funktions-nørden", siger en tester.

Det negative ved jakken er, at den føles lidt stiv og ikke så holdbar som andre modeller i testen. Derfor er modellen rettet mod dem, der kun vandre nogle gange om året. På plussiden finder vi bekvemmeligheden og det faktum, at der ikke er en eneste søm, der genrer eller gnaver.

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Vask med flydende vaskemiddel. Undgå tørretumbler og skyllemiddel

Reel jakke til den flittige vandrer

DK_M_Peak_Performance_Limit_Jacket.pngMærke:

Model:

Fås i farverne: og 

Vejledende pris: 2 995 kroner.  

Vandsøjletryk: 28 000 millimeter. 

Materiale: Gore-Tex. 

Testpanelet siger:

Hvis du er en hardcore hiker på udkig efter den bedste membran i en skaljakke, er det højst sandsynligt, at du leder efter Gore-tex. Derfor vil du sandsynligvis blive særlig glad for Peak Performance nye skaljakke Limit Jacket, som har alt, hvad du leder efter.

Jakken er lavet af Gore-tex, hvis hovedkarakteristika er at lede sveden ud, mens regn og fugt holdes ude. Så snart du får jakken på, er du klar til aktion. Intet kan stoppe dig nu.

– Materialet føles både solidt og slidstærkt, og ydersiden beskytter mod alle udfordringer fra vejret. Jeg synes, at jakken er vandtættere end vandtæt og modstår hårde vind. En jakke, der kan håndtere alt, siger en tester.

Hvad der gør, at denne model ikke få topbedømmelse, er dens pasform. På samme måde som andre jakker fra Peak Performance er ærmerne lidt vige, mens taljen er lidt slankere. Du skal derfor hænge i på bænkpresseren for at udfylde modellen. På den anden side kan du justere ærmernes manchetter med velcro og få plads til ekstra tøj uden problemer.

– På kroppen sidder jakken godt uden at sidde for stramt. Det faktum, at ærmerne er store, er ikke noget, du umiddelbart tænker over. Smart med en silikonestrimmel, som betyder, at jakken ikke glider op. Desuden kan jeg godt lide designet, siger en tester og en anden tilføjer:

– Jeg har føler mig som ét med naturen og meget professionel i jakken. Det er en moderne skaljakke, der er inspireret af naturen, men stadig har moderne funktioner, siger en tilfreds, modebevidst tester.

Udover vandreture og andre udendørs aktiviteter kan du også bruge jakken til alpin skisport.

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Skal stryges ved lav temperatur eller tørretumbles ved lav varme (maks. 60 grader) efter vask for optimal vedligeholdelse af det vandafvisende materiale. Undgå skyllemiddel.

Passer til alle outdooraktiviteter

DK_M_Salomon_Outline_Jacket.pngMærke:  

Model:  

Fås i farven: .

Vejledende pris: 1 645 kroner. 

Vandsøjletryk: 20 000 millimeter. 

Materiale: AdvancedSkin Dry. 

Testpanelet siger: 

Salomon har arbejdet med udendørs tøj i flere år og skuffer os sjældent. Outline Jacket er ingen undtagelse. Modellen har alle de funktioner, du ikke vidste, du havde brug for i naturen. For det første har jakken en funktion, der gør det muligt at holde den åben uden at modellen glider ned. Du kan således bære jakken som en kappe, hvis det er varmt, men også regner. Hætten har en praktisk skærm på forsiden og jakken har to smarte frontlommer.

– Hvilken jakke! Jeg elskede den fra første øjeblik. Det sidder fantastisk og føles meget behagelig på kroppen. Jeg kan også godt lide den lille strækning af materialet, siger en af mændene i testpanelet.

Pasformen er hverken for stram eller blød. Køber du din sædvanlige størrelse, kommer du hjem med en jakke, som du sent vil glemme. Præcis som AdvancedSkin Dry-membranen antyder, holder materialet regn, sne og vind ude, mens det frigiver fugt. På denne måde minder jakken om modeller med Gore-tex. Forskellen fra Peak Performance-varianten i testen er, at denne jakke er lidt tyndere i stoffet og har en lidt blødere finish. Størstedelen af jakken er fremstillet af stof og membran, mens visse dele også har ekstra forstærkninger.

– Diskret, men veldesignet, hvor alt føles rigtigt. Jeg kan godt lide, at jeg også kan bruge jakken til hverdags uden at føle mig som en skovarbejder. Virkelig  fint udseende, siger en tester.

Da du kan tilpasse temperaturen med ekstra tøj, kan du bruge denne jakke fra tidligt forår til sommer, både på længere vandreture og når du lufter hunden. En alsidig jakke, der kan bruges i mange sammenhænge!

Plejevejledning: 30 grader, finvask. Tørretumbling med lav varme. Undgå skyllemiddel og at lufttørre jakken.

TIL HENDE: 

Flot og pålidelig 

DK_W_Salomon_La_Cote_Flex_2_5_Jacket.pngMærke: 

Model:

Fås i farverne: og 

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Vandsøjletryk: 20 000 millimeter. 

Materiale: AdvancedSkin Dry.

Testpanelet siger: 

Er du ikke sikker på, om din vandretur vil foregå i solskin, regn eller blæsevejr? Intet problem. Stol på La Cote Flex 2.5L Jacket. Salomons membran AdvancedSkin Dry har samme egenskaber som Gore-tex, når de gælder om at modstå vind og regn, og indersiden tillader fugten at slippe ud. Det ydre materiale føles luksuriøst og er meget tyndere og lettere, end det ser ud. Men lad dig ikke narre, med et 20.000 millimeters vandsøjletryk kan jakken modstå alt fra let regn til skrappere byger.

– Flot jakke. Den er helt tynd uden at minde om en vindjakke, mens den er mere behagelig end mange andre skaljakker, tror jeg. Den sidder rigtigt, rigtigt godt på kroppen, siger en af testerne.

Hvordan sidder den så? Jo, jakken har normale ærmelængder, som dog også passer dig med lange arme. Taljen er lidt mere slank end de andre modeller, men er bestemt ikke stram. Ærmerne kan tilpasses med velcro, hætten har en skærm og kan justeres med en snor,  og jakkens "bund" er justerbar. Alt, hvad du behøver for at kunne skræddersy jakken til din kropsform. Du får du også god plads til at have tøj under.

Testpanelet har svært ved at sige noget negativt om modellen. Nogle mener, at holdbarheden og materialets slidstyrke ligger under modeller med Gore-tex, men det er petitesser. Udseendet er populært.

– Jeg kan lide designet mere og mere. Først troede jeg, det var lidt for rent, men nu foretrækker jeg det stilfulde udseende, siger en tester og en anden tilføjer:

– I betragtning af den lave pris, glæder jeg mig over denne jakke. Nem, komfortabel, stilfuld og praktisk. Hvad mere kan du ønske dig?

Plejevejledning: 30 grader, finvask. tørretumbling ved lav varme. Undgå skyllemiddel og lufttørring af jakken.

Fungerer til alt 

DK_W_Haglofs_LIM_Proof_Jacket.pngMærke:  

Model:

Fås i farverne: , , og .  

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Vandsøjletryk: 10 000 millimeter. 

Materiale: Fluorkarbonfrit Proof-materiale.

Vurdering: Perfekt til sommmerens friluftsliv. 

Testpanelet siger: 

Gør dig klar til sommereventyret med denne super lette skaljakke L.I.M Proof Jacket. Vi overdriver ikke, jakken vejer kun 210 gram og sidder meget komfortabelt.

– Jakken er virkelig behagelig. Du mærker den næppe på kroppen, hvilket er en stor fordel efter et par kilometer, hvor hver tomme af dit tøj begynder at irritere, siger en af testerne.

Det tynde materiale giver en stor følelse af frihed, mens ydersiden minder mere om en vindjakke end om en robust skaljakke. Finesserne fra membranstoffet Proof findes også her. Vandsøjletrykket er ikke så højt som på de andre modeller, men højt nok til at modstå regnbyger. Ydersiden er let at tørre, modstår vind og frigiver fugt fra kroppen.

– Det er klart en funktionel jakke, men jeg mangler nogle detaljer som justerbar talje, manchetter og hætte. Når det er sagt, holder elastikken nederst og i armene jakken er på plads. Jeg troede, at jakken ville glide op, når jeg går, men det gør den ikke! siger en af kvinderne i testpanelet.

Hætten har ingen snor, men er til gengæld udstyret med elastik, der gør, at den sidder stramt på hovedet. Et andet plus er den lille sløjfe under hætten, som du kan hænge  jakken op i. Sammenfattende er denne model et perfekt valg for dem, der kun går ture engang imellem og ikke er interesseret i alle, til en vis grad unødvendige, funktioner, som markedet har at byde på.

– Det afdæmpede mønster, farven og det faktum, at jakken sidder rigtigt god på kroppen betyder, at jeg kan bruge denne model, når jeg går ud med hundene og på længere ture i sommerferien, siger en af de tester, der elsker designet.

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Vask med flydende vaskemiddel. Undgå tørretumbler og skyllemiddel.

Høj kvalitet 

DK_W_Peak_Performance_Limit_Jacket.pngMærke:

Model

Fås i farverne: og 

Vejledende pris: 2 995 kroner.  

Vandsøjletryk: 28 000 millimeter. 

Materiale: Gore-Tex. 

Testpanelet siger:

Det bedste af det bedste! Som du sikkert har bemærket, minder jakkerne i denne test meget om hinanden. Alle modeller har et vand- og vindtæt ydre med en membran, der lader sved og fugt slippe ud. Hvorfor er Peak Performance så dobbelt så dyr? Svaret er kort: fordi dette er det bedste af det bedste. Gore-tex-membranen er pengene værd og modstår alt, når det gælder vejret. Med dette materiale er der intet, der stopper dig.

– Jakken føles robust, holdbar og rigtig god i naturen. Alt føles rigtigt, det er svært at sige mere end det, siger en af testerne.

Hvis du sammenligner ydersiden med jakkerne fra Salomon og Haglöfs, er denne lidt grovere. Der er på den anden side intet, der enten gør jakken stiv eller ubehagelig. Jakken har en praktisk silikonestrimmel nederst på bagsiden, hvilket forhindrer jakken i at glide op. Fordi modellen ikke sidder tæt på kroppen, er det lidt af en unødvendig funktion, ifølge nogle testere.

Pasformen er hverken slank eller meget rummelig, men bare perfekt, og jakken har lange ærmer, der beskytter den forreste del af hænderne. Plus til velcro og den justerbare hætte med skærm, der sidder stramt og behageligt på hovedet. På minussiden har vi farvevalget, men konstruktionen føles sjov og populær.

– Jeg elsker alt ved denne jakke bortset fra en detalje. Hvorfor rosa? Jeg ville gerne have set, at det rosa parti var gult, orange eller grønt. Rosa føler ikke rigtigt i 2019. I dette tilfælde havde jeg derfor valgt den hele sorte jakke, siger en tester.

Uanset farve på jakken, kan du bruge denne model ved mange lejligheder. En sikker vinder til forår og sommer. Og hvorfor ikke til næste vinters alpinsport?

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Skal stryges ved lav temperatur eller tørretumbles ved lav varme (maks. 60 grader) for optimal vedligeholdelse af det vandafvisende materiale. Undgå skyllemiddel.

SHOP HER:

LÆS MERE:

https://www.sportamore.dk/magazine/mode-trends/alt-du-skal-vide-om-haglofs-skaljakke-grym-evo/

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

3 dagar sedan
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

5 dagar sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

09 aug 2019
blacc running

Test: Blaccs nye fjerlette løbekollektion

02 aug 2019
adidas ultimafusion female

Sådan vælger du den rette træningssko

31 jul 2019
Reebok löparskor

Test! Top 3 bedste løbesko fra Reebok

30 jul 2019
Magväskor

Trend: Mavetasken alle taler om

29 jul 2019
Trender

Følg med på trendsafari – her er sæsonens hotteste tøj

29 jul 2019
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons

Den ultimative guide: Det skal du tænke på, når du køber skaljakke til børnene

24 jul 2019
Sneakers på bröllop

Kan jeg have sneakers på til bryllup?

24 jul 2019
Fruktmönster

Derfor er frugtmønsteret det mest trendy på stranden

24 jul 2019
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

24 jul 2019
Metcon 5 vit rosa

Alt hvad du skal vide om den nye Nike Metcon 5

23 jul 2019
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

16 jul 2019
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen på Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
more news
My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

My Shelter er den seneste regnjakke fra Adidas og skal, præcis som navnet antyder, beskytte dig mod vind og vejr. Her er sport- og eventyrsfotografen Sophie Odelbergs mening om den nye jakke.

3 dagar sedan
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

Trailrunning er løb som sker off road, over stok og sten og ofte i en skov. Det anderledes miljø sætter dit udstyr på prøve - og her er hvad du skal huske på, når du køber trailsko.

5 dagar sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

Flere og flere blive bevidste om hvilke materialer der findes i regntøj, og er derfor interesserede i at købe giftfri tøj til deres børn. Det her skal du have i mente til efteråret, når du vælger regntøj til børnene!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

Det er ikke altid nemt at finde det rette tøj til skoleudflugterne. Vejret kan hurtigt slå om, den ene dag er det rigtig varmt og den næste dag føles det næsten som vinter. Vi har snakket med en børnetøjsekspert om, hvordan børnene holder sig varme og tørre i efterårsvejret!

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

Indendørsskoen Gel-Rocket 8 er som en raket på banen. Her fortæller vores sportsglade testpanel hvorfor netop denne sko er oplagt til volleyball og innebandy.

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hovedet, må man have i... Uret! Vores testpanel har udforsket alle finesserne i træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire. Her er dens præstation ved blandet andet løb, spinning og gymtræning.

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

Ikke alle sneakers kan tørres af med en fugtig klud. Pumas sneakersekspert forklarer, hvordan du bedst plejer det respektive materiale.

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

Blød camouflage malet med vandfarver til den modige, komplet sort til den tidløse atlet eller behagelig i jordnære toner - eksperterne forklarer, hvordan du rocker sæsonens hotteste træningstøj både i og udenfor gymmet!

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

Nu kan du snart oplade batterierne på dit smartwatch, mens du har det på. Garmins nye, opdaterede Fenix 6-serie med solceller i selve displayet er her!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

Årene har ikke gjort noget dårligt for Nano! Her er den niende version af Reeboks populære og mangfoldige CrossFit-sko.

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

En støddæmpning bestående af små kugler som former sig under foden og giver en unik pasform, lyder det fristende? Vores løbebegejstrede testpanel har løbet i den nye, hypede løbesko fra Nike - her er deres mening.

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test.

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

Høj talje, animalprint eller klassisk sorte? Vores testpanel har testet træningstights til damer fra Adidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

Dybe vandpytter og mudderpøle er ofte årsagen til at børn elsker efteråret. For forældrene derimod, ja det er ikke helt så sjovt. Sportamores lille testpanel har prøvet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlerne som er bedst i test!

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

Skal du købe nye træningssko? Her er herre- og damemodellerne som er bedst i test!

15 aug 2019