Header.png

Sæsonens skaljakker – bedst i test!

Naturen lokker og vandreture bliver et stadigt varmere emne. Uanset, om du skal vandre i  flere uger eller bare en dag, er det vigtigt at være ordentligt klædt på. Her er vores seks bedste skaljakker!

At have den rigtige jakke på, når man er ude i naturen, er vigtigere end mange tror. Uden en vand-og vindtæt jakke, vil en regnbyge ødelægge hele din oplevelse. Og du ønsker vel ikke at afbryde dit vandreeventyr, fordi du ikke er ordentligt klædt på? 

En skaljakke er beregnet til at blive kombineret med andet tøj. Jakkens funktion er ikke at varme, det tager din øvrige beklædning sig af. Skaljakken skal først og fremmest modstå elementernes rasen - altså vind og.vejr. 

ALLE modeller i testen er vand- og vindtætte, men lavet med forskellige membraner. Selv om materialerne er ens, kan vandsøjletrykket være forskelligt - det tryk, som stoffet kan modstå. Modeller, der kan modstå et vandsøjletryk på over 8000 millimeter betragtes vandtætte. Jo højere tryk, desto mere kan stoffet modstå. 

Vi har testet seks nyheder. Tre til mænd og tre til kvinder, så du kan være klar til de udendørs eventyr forår og sommer! Hvilken jakke skal være din nye favorit?

TIL HAM (scroll ned for at se modeller til hende): 

Prisvenlig letvægtsjakke

DK_M_Haglofs_LIM_Proof_Jacket.pngMærke:  

Model:  

Fås i farverne: , og 

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Vandsøjletryk: 10 000 millimeter. 

Materiale: Fluorkarbonfrit Proof-materiale. 

Testpanelet siger:

Minimalistisk, nem at pakke ned og ekstremt let er de ord, der bedst beskriver Haglöfs skaljakke L.I.M Proof Jacket. Firmaet har lavet en prisvenlig model, der har de specifikationer, du har brug for, når du er ude i naturen.

For det første er den fluorkarbonfrie DWR-behandlede overflade både vand- og snavsafvisende. Du kan går i  mudrede skove og nemt tørre jakken, når du kommer hjem. Med et vandsøjletryk på 10.000 millimeter er modellen klassificeret som vandtæt, men hvis du skal gå adskillige dage i monsunregn, skal du se efter en mere modstandsdygtig model. Jakkens proofmateriale er i den tyndeste udgave og åndbarheden er høj. 

– Jeg vil fremhæve hætten. Den sidder meget tæt på hovedet, fordi den har elastik i siderne. Hætten blæser ikke af selv i stærk blæst, siger en af testerne.

Pasformen er true to size og minder om jakken Outline fra Salomon. Nogle detaljer, som fremhæves af testpanelet, er brystlommen og elastikken rundt om håndleddene. Derudover er L.I.M Proof Jacket en meget enkel jakke uden unødvendige finesser.

– Jakken er den er tynd og let. En god model til at tage med på rejse og korte vandreture, fordi du nemt kan rulle den sammen i posen, uden at den optager unødvendigt plads. Jeg synes, designet er lige lovligt basic og ligner en kombination af en træningsjakke og en skaljakke, ikke noget for "funktions-nørden", siger en tester.

Det negative ved jakken er, at den føles lidt stiv og ikke så holdbar som andre modeller i testen. Derfor er modellen rettet mod dem, der kun vandre nogle gange om året. På plussiden finder vi bekvemmeligheden og det faktum, at der ikke er en eneste søm, der genrer eller gnaver.

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Vask med flydende vaskemiddel. Undgå tørretumbler og skyllemiddel

Reel jakke til den flittige vandrer

DK_M_Peak_Performance_Limit_Jacket.pngMærke:

Model:

Fås i farverne: og 

Vejledende pris: 2 995 kroner.  

Vandsøjletryk: 28 000 millimeter. 

Materiale: Gore-Tex. 

Testpanelet siger:

Hvis du er en hardcore hiker på udkig efter den bedste membran i en skaljakke, er det højst sandsynligt, at du leder efter Gore-tex. Derfor vil du sandsynligvis blive særlig glad for Peak Performance nye skaljakke Limit Jacket, som har alt, hvad du leder efter.

Jakken er lavet af Gore-tex, hvis hovedkarakteristika er at lede sveden ud, mens regn og fugt holdes ude. Så snart du får jakken på, er du klar til aktion. Intet kan stoppe dig nu.

– Materialet føles både solidt og slidstærkt, og ydersiden beskytter mod alle udfordringer fra vejret. Jeg synes, at jakken er vandtættere end vandtæt og modstår hårde vind. En jakke, der kan håndtere alt, siger en tester.

Hvad der gør, at denne model ikke få topbedømmelse, er dens pasform. På samme måde som andre jakker fra Peak Performance er ærmerne lidt vige, mens taljen er lidt slankere. Du skal derfor hænge i på bænkpresseren for at udfylde modellen. På den anden side kan du justere ærmernes manchetter med velcro og få plads til ekstra tøj uden problemer.

– På kroppen sidder jakken godt uden at sidde for stramt. Det faktum, at ærmerne er store, er ikke noget, du umiddelbart tænker over. Smart med en silikonestrimmel, som betyder, at jakken ikke glider op. Desuden kan jeg godt lide designet, siger en tester og en anden tilføjer:

– Jeg har føler mig som ét med naturen og meget professionel i jakken. Det er en moderne skaljakke, der er inspireret af naturen, men stadig har moderne funktioner, siger en tilfreds, modebevidst tester.

Udover vandreture og andre udendørs aktiviteter kan du også bruge jakken til alpin skisport.

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Skal stryges ved lav temperatur eller tørretumbles ved lav varme (maks. 60 grader) efter vask for optimal vedligeholdelse af det vandafvisende materiale. Undgå skyllemiddel.

Passer til alle outdooraktiviteter

DK_M_Salomon_Outline_Jacket.pngMærke:  

Model:  

Fås i farven: .

Vejledende pris: 1 645 kroner. 

Vandsøjletryk: 20 000 millimeter. 

Materiale: AdvancedSkin Dry. 

Testpanelet siger: 

Salomon har arbejdet med udendørs tøj i flere år og skuffer os sjældent. Outline Jacket er ingen undtagelse. Modellen har alle de funktioner, du ikke vidste, du havde brug for i naturen. For det første har jakken en funktion, der gør det muligt at holde den åben uden at modellen glider ned. Du kan således bære jakken som en kappe, hvis det er varmt, men også regner. Hætten har en praktisk skærm på forsiden og jakken har to smarte frontlommer.

– Hvilken jakke! Jeg elskede den fra første øjeblik. Det sidder fantastisk og føles meget behagelig på kroppen. Jeg kan også godt lide den lille strækning af materialet, siger en af mændene i testpanelet.

Pasformen er hverken for stram eller blød. Køber du din sædvanlige størrelse, kommer du hjem med en jakke, som du sent vil glemme. Præcis som AdvancedSkin Dry-membranen antyder, holder materialet regn, sne og vind ude, mens det frigiver fugt. På denne måde minder jakken om modeller med Gore-tex. Forskellen fra Peak Performance-varianten i testen er, at denne jakke er lidt tyndere i stoffet og har en lidt blødere finish. Størstedelen af jakken er fremstillet af stof og membran, mens visse dele også har ekstra forstærkninger.

– Diskret, men veldesignet, hvor alt føles rigtigt. Jeg kan godt lide, at jeg også kan bruge jakken til hverdags uden at føle mig som en skovarbejder. Virkelig  fint udseende, siger en tester.

Da du kan tilpasse temperaturen med ekstra tøj, kan du bruge denne jakke fra tidligt forår til sommer, både på længere vandreture og når du lufter hunden. En alsidig jakke, der kan bruges i mange sammenhænge!

Plejevejledning: 30 grader, finvask. Tørretumbling med lav varme. Undgå skyllemiddel og at lufttørre jakken.

TIL HENDE: 

Flot og pålidelig 

DK_W_Salomon_La_Cote_Flex_2_5_Jacket.pngMærke: 

Model:

Fås i farverne: og 

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Vandsøjletryk: 20 000 millimeter. 

Materiale: AdvancedSkin Dry.

Testpanelet siger: 

Er du ikke sikker på, om din vandretur vil foregå i solskin, regn eller blæsevejr? Intet problem. Stol på La Cote Flex 2.5L Jacket. Salomons membran AdvancedSkin Dry har samme egenskaber som Gore-tex, når de gælder om at modstå vind og regn, og indersiden tillader fugten at slippe ud. Det ydre materiale føles luksuriøst og er meget tyndere og lettere, end det ser ud. Men lad dig ikke narre, med et 20.000 millimeters vandsøjletryk kan jakken modstå alt fra let regn til skrappere byger.

– Flot jakke. Den er helt tynd uden at minde om en vindjakke, mens den er mere behagelig end mange andre skaljakker, tror jeg. Den sidder rigtigt, rigtigt godt på kroppen, siger en af testerne.

Hvordan sidder den så? Jo, jakken har normale ærmelængder, som dog også passer dig med lange arme. Taljen er lidt mere slank end de andre modeller, men er bestemt ikke stram. Ærmerne kan tilpasses med velcro, hætten har en skærm og kan justeres med en snor,  og jakkens "bund" er justerbar. Alt, hvad du behøver for at kunne skræddersy jakken til din kropsform. Du får du også god plads til at have tøj under.

Testpanelet har svært ved at sige noget negativt om modellen. Nogle mener, at holdbarheden og materialets slidstyrke ligger under modeller med Gore-tex, men det er petitesser. Udseendet er populært.

– Jeg kan lide designet mere og mere. Først troede jeg, det var lidt for rent, men nu foretrækker jeg det stilfulde udseende, siger en tester og en anden tilføjer:

– I betragtning af den lave pris, glæder jeg mig over denne jakke. Nem, komfortabel, stilfuld og praktisk. Hvad mere kan du ønske dig?

Plejevejledning: 30 grader, finvask. tørretumbling ved lav varme. Undgå skyllemiddel og lufttørring af jakken.

Fungerer til alt 

DK_W_Haglofs_LIM_Proof_Jacket.pngMærke:  

Model:

Fås i farverne: , , og .  

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Vandsøjletryk: 10 000 millimeter. 

Materiale: Fluorkarbonfrit Proof-materiale.

Vurdering: Perfekt til sommmerens friluftsliv. 

Testpanelet siger: 

Gør dig klar til sommereventyret med denne super lette skaljakke L.I.M Proof Jacket. Vi overdriver ikke, jakken vejer kun 210 gram og sidder meget komfortabelt.

– Jakken er virkelig behagelig. Du mærker den næppe på kroppen, hvilket er en stor fordel efter et par kilometer, hvor hver tomme af dit tøj begynder at irritere, siger en af testerne.

Det tynde materiale giver en stor følelse af frihed, mens ydersiden minder mere om en vindjakke end om en robust skaljakke. Finesserne fra membranstoffet Proof findes også her. Vandsøjletrykket er ikke så højt som på de andre modeller, men højt nok til at modstå regnbyger. Ydersiden er let at tørre, modstår vind og frigiver fugt fra kroppen.

– Det er klart en funktionel jakke, men jeg mangler nogle detaljer som justerbar talje, manchetter og hætte. Når det er sagt, holder elastikken nederst og i armene jakken er på plads. Jeg troede, at jakken ville glide op, når jeg går, men det gør den ikke! siger en af kvinderne i testpanelet.

Hætten har ingen snor, men er til gengæld udstyret med elastik, der gør, at den sidder stramt på hovedet. Et andet plus er den lille sløjfe under hætten, som du kan hænge  jakken op i. Sammenfattende er denne model et perfekt valg for dem, der kun går ture engang imellem og ikke er interesseret i alle, til en vis grad unødvendige, funktioner, som markedet har at byde på.

– Det afdæmpede mønster, farven og det faktum, at jakken sidder rigtigt god på kroppen betyder, at jeg kan bruge denne model, når jeg går ud med hundene og på længere ture i sommerferien, siger en af de tester, der elsker designet.

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Vask med flydende vaskemiddel. Undgå tørretumbler og skyllemiddel.

Høj kvalitet 

DK_W_Peak_Performance_Limit_Jacket.pngMærke:

Model

Fås i farverne: og 

Vejledende pris: 2 995 kroner.  

Vandsøjletryk: 28 000 millimeter. 

Materiale: Gore-Tex. 

Testpanelet siger:

Det bedste af det bedste! Som du sikkert har bemærket, minder jakkerne i denne test meget om hinanden. Alle modeller har et vand- og vindtæt ydre med en membran, der lader sved og fugt slippe ud. Hvorfor er Peak Performance så dobbelt så dyr? Svaret er kort: fordi dette er det bedste af det bedste. Gore-tex-membranen er pengene værd og modstår alt, når det gælder vejret. Med dette materiale er der intet, der stopper dig.

– Jakken føles robust, holdbar og rigtig god i naturen. Alt føles rigtigt, det er svært at sige mere end det, siger en af testerne.

Hvis du sammenligner ydersiden med jakkerne fra Salomon og Haglöfs, er denne lidt grovere. Der er på den anden side intet, der enten gør jakken stiv eller ubehagelig. Jakken har en praktisk silikonestrimmel nederst på bagsiden, hvilket forhindrer jakken i at glide op. Fordi modellen ikke sidder tæt på kroppen, er det lidt af en unødvendig funktion, ifølge nogle testere.

Pasformen er hverken slank eller meget rummelig, men bare perfekt, og jakken har lange ærmer, der beskytter den forreste del af hænderne. Plus til velcro og den justerbare hætte med skærm, der sidder stramt og behageligt på hovedet. På minussiden har vi farvevalget, men konstruktionen føles sjov og populær.

– Jeg elsker alt ved denne jakke bortset fra en detalje. Hvorfor rosa? Jeg ville gerne have set, at det rosa parti var gult, orange eller grønt. Rosa føler ikke rigtigt i 2019. I dette tilfælde havde jeg derfor valgt den hele sorte jakke, siger en tester.

Uanset farve på jakken, kan du bruge denne model ved mange lejligheder. En sikker vinder til forår og sommer. Og hvorfor ikke til næste vinters alpinsport?

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Skal stryges ved lav temperatur eller tørretumbles ved lav varme (maks. 60 grader) for optimal vedligeholdelse af det vandafvisende materiale. Undgå skyllemiddel.

SHOP HER:

LÆS MERE:

https://www.sportamore.dk/magazine/mode-trends/alt-du-skal-vide-om-haglofs-skaljakke-grym-evo/

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Craft X Vacchi

Hyld Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

2 dagar sedan
Nemeziz 19.1

Test! Så gode er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

3 dagar sedan
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 træningstights med lommer

14 may 2019
Nike

Stylisten guider: Sommerens 3 hedeste trends

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor

Vi har testet 5 nye løbetrøjer til mænd 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

10 may 2019
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mit alter ego laver extreme moves"

08 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header

Fodboldstøvler til junior som er bedst i test

03 may 2019
Peak Performance skaljackor

Nyt og vandtæt fra Peak Performance

02 may 2019
Löparbh 2019

Test: Sport-bh'er for løb 2019

02 may 2019
Adidas trailskor

Eksperterne tester trailsko fra Adidas

30 apr 2019
Epic React

Sådan ser de nya Epic React Flyknit 2 ud

30 apr 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor

Forskellen på fodboldstøvler til kunstgræs og naturgræs

29 apr 2019
Header_DAM.jpg

Regnjakkerne til hende som er bedst i test

26 apr 2019
Header-baddräkter.jpg

Test! De bedste badedragter til svømmepasset

26 apr 2019
Icebreaker merinoull

Derfor skal du løbe i merinould

25 apr 2019
Så vet du om skon passar

Guide: find de rette fodboldsko

24 apr 2019
BLACC running

Sæsonens løbemuligheder fra Blacc 2019

23 apr 2019
Didriksssons

Sådan ved du om din jakke er vandtæt

23 apr 2019
Nike Free 5.0

TEST: Sådan føles den nye Nike Free Run 5.0

18 apr 2019
Haglöfs

Softshell eller skaljakke – hvad er forskellen?

18 apr 2019
Hoka One One header

At elske nyhederne fra Hoka One One

18 apr 2019
Kari Traa duffelbag

Duffelbag – sæsonens smarteste taske

18 apr 2019
Header-HERR-2.jpg

Test! Bedste løbesko til ham 2019

17 apr 2019
Löparskor dam 2019

Test! Bedste løbesko til hende 2019

17 apr 2019
Elvine

Her er forårets jakketendenser til ham

16 apr 2019
Kari Traa

Her er forårets tre jakketendenser til hende

15 apr 2019
Asics löparskor

Sig hej till Asics pastelfarvede løbesko

15 apr 2019
Nike Icon Clash

Nikes nyheder giver os surfervibes

10 apr 2019
Adidas sneakers

Forårets sneakertrends fra Adidas

10 apr 2019
Adidas Primeknit

Nu findes Adidas nye, sømløse træningstøj hos os!

10 apr 2019
Test

TEST: De 5 bedste gummistøvler til børnene

09 apr 2019
New Balance löparskor

Hvad er forskellen på New Balance løbesko?

08 apr 2019
TESTBILD

Så godt er fashionabelt træningstøj

05 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg

Sæsonens survival kit til ham

05 apr 2019
more news
Craft X Vacchi

Hyld Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

Årets mest stilfulde cykelkollektion er landet! Den er gul, lækkert og oser fuldstændigt af cykelkultur.

2 dagar sedan
Nemeziz 19.1

Test! Så gode er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

Du som har en indre Lionel Messi kommer til at elske de nye Nemeziz 19.1. En let, eksplosiv og virkelig fed sko for den offensive spiller. Her er testpanelets mening om den nye fodboldstøvle fra adidas.

3 dagar sedan
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 træningstights med lommer

Undervurder ikke en rigtig god lomme! Til når du vil have det allermest nødvendige med, er træningstøj med lommer en life saver. Her er nogle af vores fineste træningstights med lommer.

14 may 2019
Nike

Stylisten guider: Sommerens 3 hedeste trends

Behøver din garderobe ny stilinspiration? Her får du stylistens bedste tips til hvordan du klæder dig trendy på til træningspasset til sommer!

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

Uanset om du skal gå i sandet på stranden eller behøver en enkel sko til at matche dit outfit med på en varm sommerdag, så findes der en sandal som passer til dig. Her er de seneste sandaltendenser for 2019!

13 may 2019
Test löpartröjor

Vi har testet 5 nye løbetrøjer til mænd 2019

5 nye løbetrøjer som på mange måder minder om hinanden. Vores testpanel har taget et kig på forskellene, så du ved hvilken model der kan følge med dig ud på næste løbetur!

13 may 2019
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

Er du på jagt efter drømmende skønne sko som også er vildt smarte? Så er der gode nyheder i vente, for nu kan du shoppe sneakers fra Dasia hos Sportamore!

10 may 2019
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mit alter ego laver extreme moves"

At stå på en scene og danse kræver både følelse, mod og især et cool look. Adjani Benita Goli fortæller om, hvordan hun tackler sceneskrækken, og hvornår hun føler sig allerbedst tilpas.

08 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

Pres dig selv til bedre resultater med hjælp fra nye indslag i løbegarderoben! Vi har ladet vores testpanel prøve fem smarte løbetrøjer til hende.

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

Hvad er en sommer uden et par solide solbriller? Undgå at blive blændet af solen og få et cool look ved at købe et par af sæsonens helt nye favoritter.

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

Futuristiske detaljer, ekstra tyndt materiale og et design skabt til en krop i bevægelse. Det er hvad Nikes opdatering af kollektionen Tech Pack handler om.

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

Lad ikke lidt regn overrumple dig! Her er herrejakkerne som holder dig tør under sommerhalvåret.

06 may 2019
Fotbollsskor header

Fodboldstøvler til junior som er bedst i test

Fodboldsæsonen er i fuld gang og måske har dit barn opdaget, at sidste års fodboldstøvler begynder at føles lidt for små. I så fald er det tid til et par nye, men hvilket par skal du satse på?

03 may 2019
Peak Performance skaljackor

Nyt og vandtæt fra Peak Performance

Teknisk, praktisk og smart på samme tid. Her er nogle vandtætte favoritter fra Peak Performance som gør sig lige så godt til en tur i byen som på outdoor-eventyr.

02 may 2019
Löparbh 2019

Test: Sport-bh'er for løb 2019

For dig som ikke har afprøvet det før, kommer det her til at blive ene aha-oplevelse. Der er stor forskel på en normal bh og en som faktisk er skabt til løbetræning. Vi har testet 6 bh'er som giver ekstra støtte. Her er resultatet.

02 may 2019