Header.png

Sæsonens skaljakker – bedst i test!

Naturen lokker og vandreture bliver et stadigt varmere emne. Uanset, om du skal vandre i  flere uger eller bare en dag, er det vigtigt at være ordentligt klædt på. Her er vores seks bedste skaljakker!

At have den rigtige jakke på, når man er ude i naturen, er vigtigere end mange tror. Uden en vand-og vindtæt jakke, vil en regnbyge ødelægge hele din oplevelse. Og du ønsker vel ikke at afbryde dit vandreeventyr, fordi du ikke er ordentligt klædt på? 

En skaljakke er beregnet til at blive kombineret med andet tøj. Jakkens funktion er ikke at varme, det tager din øvrige beklædning sig af. Skaljakken skal først og fremmest modstå elementernes rasen - altså vind og.vejr. 

ALLE modeller i testen er vand- og vindtætte, men lavet med forskellige membraner. Selv om materialerne er ens, kan vandsøjletrykket være forskelligt - det tryk, som stoffet kan modstå. Modeller, der kan modstå et vandsøjletryk på over 8000 millimeter betragtes vandtætte. Jo højere tryk, desto mere kan stoffet modstå. 

Vi har testet seks nyheder. Tre til mænd og tre til kvinder, så du kan være klar til de udendørs eventyr forår og sommer! Hvilken jakke skal være din nye favorit?

TIL HAM (scroll ned for at se modeller til hende): 

Prisvenlig letvægtsjakke

DK_M_Haglofs_LIM_Proof_Jacket.pngMærke:  

Model:  

Fås i farverne: , og 

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Vandsøjletryk: 10 000 millimeter. 

Materiale: Fluorkarbonfrit Proof-materiale. 

Testpanelet siger:

Minimalistisk, nem at pakke ned og ekstremt let er de ord, der bedst beskriver Haglöfs skaljakke L.I.M Proof Jacket. Firmaet har lavet en prisvenlig model, der har de specifikationer, du har brug for, når du er ude i naturen.

For det første er den fluorkarbonfrie DWR-behandlede overflade både vand- og snavsafvisende. Du kan går i  mudrede skove og nemt tørre jakken, når du kommer hjem. Med et vandsøjletryk på 10.000 millimeter er modellen klassificeret som vandtæt, men hvis du skal gå adskillige dage i monsunregn, skal du se efter en mere modstandsdygtig model. Jakkens proofmateriale er i den tyndeste udgave og åndbarheden er høj. 

– Jeg vil fremhæve hætten. Den sidder meget tæt på hovedet, fordi den har elastik i siderne. Hætten blæser ikke af selv i stærk blæst, siger en af testerne.

Pasformen er true to size og minder om jakken Outline fra Salomon. Nogle detaljer, som fremhæves af testpanelet, er brystlommen og elastikken rundt om håndleddene. Derudover er L.I.M Proof Jacket en meget enkel jakke uden unødvendige finesser.

– Jakken er den er tynd og let. En god model til at tage med på rejse og korte vandreture, fordi du nemt kan rulle den sammen i posen, uden at den optager unødvendigt plads. Jeg synes, designet er lige lovligt basic og ligner en kombination af en træningsjakke og en skaljakke, ikke noget for "funktions-nørden", siger en tester.

Det negative ved jakken er, at den føles lidt stiv og ikke så holdbar som andre modeller i testen. Derfor er modellen rettet mod dem, der kun vandre nogle gange om året. På plussiden finder vi bekvemmeligheden og det faktum, at der ikke er en eneste søm, der genrer eller gnaver.

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Vask med flydende vaskemiddel. Undgå tørretumbler og skyllemiddel

Reel jakke til den flittige vandrer

DK_M_Peak_Performance_Limit_Jacket.pngMærke:

Model:

Fås i farverne: og 

Vejledende pris: 2 995 kroner.  

Vandsøjletryk: 28 000 millimeter. 

Materiale: Gore-Tex. 

Testpanelet siger:

Hvis du er en hardcore hiker på udkig efter den bedste membran i en skaljakke, er det højst sandsynligt, at du leder efter Gore-tex. Derfor vil du sandsynligvis blive særlig glad for Peak Performance nye skaljakke Limit Jacket, som har alt, hvad du leder efter.

Jakken er lavet af Gore-tex, hvis hovedkarakteristika er at lede sveden ud, mens regn og fugt holdes ude. Så snart du får jakken på, er du klar til aktion. Intet kan stoppe dig nu.

– Materialet føles både solidt og slidstærkt, og ydersiden beskytter mod alle udfordringer fra vejret. Jeg synes, at jakken er vandtættere end vandtæt og modstår hårde vind. En jakke, der kan håndtere alt, siger en tester.

Hvad der gør, at denne model ikke få topbedømmelse, er dens pasform. På samme måde som andre jakker fra Peak Performance er ærmerne lidt vige, mens taljen er lidt slankere. Du skal derfor hænge i på bænkpresseren for at udfylde modellen. På den anden side kan du justere ærmernes manchetter med velcro og få plads til ekstra tøj uden problemer.

– På kroppen sidder jakken godt uden at sidde for stramt. Det faktum, at ærmerne er store, er ikke noget, du umiddelbart tænker over. Smart med en silikonestrimmel, som betyder, at jakken ikke glider op. Desuden kan jeg godt lide designet, siger en tester og en anden tilføjer:

– Jeg har føler mig som ét med naturen og meget professionel i jakken. Det er en moderne skaljakke, der er inspireret af naturen, men stadig har moderne funktioner, siger en tilfreds, modebevidst tester.

Udover vandreture og andre udendørs aktiviteter kan du også bruge jakken til alpin skisport.

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Skal stryges ved lav temperatur eller tørretumbles ved lav varme (maks. 60 grader) efter vask for optimal vedligeholdelse af det vandafvisende materiale. Undgå skyllemiddel.

Passer til alle outdooraktiviteter

DK_M_Salomon_Outline_Jacket.pngMærke:  

Model:  

Fås i farven: .

Vejledende pris: 1 645 kroner. 

Vandsøjletryk: 20 000 millimeter. 

Materiale: AdvancedSkin Dry. 

Testpanelet siger: 

Salomon har arbejdet med udendørs tøj i flere år og skuffer os sjældent. Outline Jacket er ingen undtagelse. Modellen har alle de funktioner, du ikke vidste, du havde brug for i naturen. For det første har jakken en funktion, der gør det muligt at holde den åben uden at modellen glider ned. Du kan således bære jakken som en kappe, hvis det er varmt, men også regner. Hætten har en praktisk skærm på forsiden og jakken har to smarte frontlommer.

– Hvilken jakke! Jeg elskede den fra første øjeblik. Det sidder fantastisk og føles meget behagelig på kroppen. Jeg kan også godt lide den lille strækning af materialet, siger en af mændene i testpanelet.

Pasformen er hverken for stram eller blød. Køber du din sædvanlige størrelse, kommer du hjem med en jakke, som du sent vil glemme. Præcis som AdvancedSkin Dry-membranen antyder, holder materialet regn, sne og vind ude, mens det frigiver fugt. På denne måde minder jakken om modeller med Gore-tex. Forskellen fra Peak Performance-varianten i testen er, at denne jakke er lidt tyndere i stoffet og har en lidt blødere finish. Størstedelen af jakken er fremstillet af stof og membran, mens visse dele også har ekstra forstærkninger.

– Diskret, men veldesignet, hvor alt føles rigtigt. Jeg kan godt lide, at jeg også kan bruge jakken til hverdags uden at føle mig som en skovarbejder. Virkelig  fint udseende, siger en tester.

Da du kan tilpasse temperaturen med ekstra tøj, kan du bruge denne jakke fra tidligt forår til sommer, både på længere vandreture og når du lufter hunden. En alsidig jakke, der kan bruges i mange sammenhænge!

Plejevejledning: 30 grader, finvask. Tørretumbling med lav varme. Undgå skyllemiddel og at lufttørre jakken.

TIL HENDE: 

Flot og pålidelig 

DK_W_Salomon_La_Cote_Flex_2_5_Jacket.pngMærke: 

Model:

Fås i farverne: og 

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Vandsøjletryk: 20 000 millimeter. 

Materiale: AdvancedSkin Dry.

Testpanelet siger: 

Er du ikke sikker på, om din vandretur vil foregå i solskin, regn eller blæsevejr? Intet problem. Stol på La Cote Flex 2.5L Jacket. Salomons membran AdvancedSkin Dry har samme egenskaber som Gore-tex, når de gælder om at modstå vind og regn, og indersiden tillader fugten at slippe ud. Det ydre materiale føles luksuriøst og er meget tyndere og lettere, end det ser ud. Men lad dig ikke narre, med et 20.000 millimeters vandsøjletryk kan jakken modstå alt fra let regn til skrappere byger.

– Flot jakke. Den er helt tynd uden at minde om en vindjakke, mens den er mere behagelig end mange andre skaljakker, tror jeg. Den sidder rigtigt, rigtigt godt på kroppen, siger en af testerne.

Hvordan sidder den så? Jo, jakken har normale ærmelængder, som dog også passer dig med lange arme. Taljen er lidt mere slank end de andre modeller, men er bestemt ikke stram. Ærmerne kan tilpasses med velcro, hætten har en skærm og kan justeres med en snor,  og jakkens "bund" er justerbar. Alt, hvad du behøver for at kunne skræddersy jakken til din kropsform. Du får du også god plads til at have tøj under.

Testpanelet har svært ved at sige noget negativt om modellen. Nogle mener, at holdbarheden og materialets slidstyrke ligger under modeller med Gore-tex, men det er petitesser. Udseendet er populært.

– Jeg kan lide designet mere og mere. Først troede jeg, det var lidt for rent, men nu foretrækker jeg det stilfulde udseende, siger en tester og en anden tilføjer:

– I betragtning af den lave pris, glæder jeg mig over denne jakke. Nem, komfortabel, stilfuld og praktisk. Hvad mere kan du ønske dig?

Plejevejledning: 30 grader, finvask. tørretumbling ved lav varme. Undgå skyllemiddel og lufttørring af jakken.

Fungerer til alt 

DK_W_Haglofs_LIM_Proof_Jacket.pngMærke:  

Model:

Fås i farverne: , , og .  

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Vandsøjletryk: 10 000 millimeter. 

Materiale: Fluorkarbonfrit Proof-materiale.

Vurdering: Perfekt til sommmerens friluftsliv. 

Testpanelet siger: 

Gør dig klar til sommereventyret med denne super lette skaljakke L.I.M Proof Jacket. Vi overdriver ikke, jakken vejer kun 210 gram og sidder meget komfortabelt.

– Jakken er virkelig behagelig. Du mærker den næppe på kroppen, hvilket er en stor fordel efter et par kilometer, hvor hver tomme af dit tøj begynder at irritere, siger en af testerne.

Det tynde materiale giver en stor følelse af frihed, mens ydersiden minder mere om en vindjakke end om en robust skaljakke. Finesserne fra membranstoffet Proof findes også her. Vandsøjletrykket er ikke så højt som på de andre modeller, men højt nok til at modstå regnbyger. Ydersiden er let at tørre, modstår vind og frigiver fugt fra kroppen.

– Det er klart en funktionel jakke, men jeg mangler nogle detaljer som justerbar talje, manchetter og hætte. Når det er sagt, holder elastikken nederst og i armene jakken er på plads. Jeg troede, at jakken ville glide op, når jeg går, men det gør den ikke! siger en af kvinderne i testpanelet.

Hætten har ingen snor, men er til gengæld udstyret med elastik, der gør, at den sidder stramt på hovedet. Et andet plus er den lille sløjfe under hætten, som du kan hænge  jakken op i. Sammenfattende er denne model et perfekt valg for dem, der kun går ture engang imellem og ikke er interesseret i alle, til en vis grad unødvendige, funktioner, som markedet har at byde på.

– Det afdæmpede mønster, farven og det faktum, at jakken sidder rigtigt god på kroppen betyder, at jeg kan bruge denne model, når jeg går ud med hundene og på længere ture i sommerferien, siger en af de tester, der elsker designet.

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Vask med flydende vaskemiddel. Undgå tørretumbler og skyllemiddel.

Høj kvalitet 

DK_W_Peak_Performance_Limit_Jacket.pngMærke:

Model

Fås i farverne: og 

Vejledende pris: 2 995 kroner.  

Vandsøjletryk: 28 000 millimeter. 

Materiale: Gore-Tex. 

Testpanelet siger:

Det bedste af det bedste! Som du sikkert har bemærket, minder jakkerne i denne test meget om hinanden. Alle modeller har et vand- og vindtæt ydre med en membran, der lader sved og fugt slippe ud. Hvorfor er Peak Performance så dobbelt så dyr? Svaret er kort: fordi dette er det bedste af det bedste. Gore-tex-membranen er pengene værd og modstår alt, når det gælder vejret. Med dette materiale er der intet, der stopper dig.

– Jakken føles robust, holdbar og rigtig god i naturen. Alt føles rigtigt, det er svært at sige mere end det, siger en af testerne.

Hvis du sammenligner ydersiden med jakkerne fra Salomon og Haglöfs, er denne lidt grovere. Der er på den anden side intet, der enten gør jakken stiv eller ubehagelig. Jakken har en praktisk silikonestrimmel nederst på bagsiden, hvilket forhindrer jakken i at glide op. Fordi modellen ikke sidder tæt på kroppen, er det lidt af en unødvendig funktion, ifølge nogle testere.

Pasformen er hverken slank eller meget rummelig, men bare perfekt, og jakken har lange ærmer, der beskytter den forreste del af hænderne. Plus til velcro og den justerbare hætte med skærm, der sidder stramt og behageligt på hovedet. På minussiden har vi farvevalget, men konstruktionen føles sjov og populær.

– Jeg elsker alt ved denne jakke bortset fra en detalje. Hvorfor rosa? Jeg ville gerne have set, at det rosa parti var gult, orange eller grønt. Rosa føler ikke rigtigt i 2019. I dette tilfælde havde jeg derfor valgt den hele sorte jakke, siger en tester.

Uanset farve på jakken, kan du bruge denne model ved mange lejligheder. En sikker vinder til forår og sommer. Og hvorfor ikke til næste vinters alpinsport?

Plejevejledning: 40 grader, skåneprogram. Skal stryges ved lav temperatur eller tørretumbles ved lav varme (maks. 60 grader) for optimal vedligeholdelse af det vandafvisende materiale. Undgå skyllemiddel.

SHOP HER:

LÆS MERE:

https://www.sportamore.dk/magazine/mode-trends/alt-du-skal-vide-om-haglofs-skaljakke-grym-evo/

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

6 dagar sedan
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbebukser til kvinder og mænd

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: 13 sæt varmt skiundertøj

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

21 oct 2019
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

17 oct 2019
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

11 oct 2019
Svea Boots header

Test: 3 par trendy boots fra Svea

10 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

10 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
Heade trail

Test: Sæsonens bedste trailsko til hende!

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Craft running aw 19

Skal jeg løbe i skiundertøj?

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

27 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

27 sep 2019
löparjackor dam test

Løbejakker til damer som er bedst i test

25 sep 2019
Stay in place header

Vælg den rette sport-bh efter din kropstype

24 sep 2019
more news
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke troede, Salomons Speedcross 5 kunne blive bedre, udgav de en opdateret version af den populære trailsko, som har en helt vandtæt membran. Men hvor god er den egentlig?

6 dagar sedan
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

Elevenate blev dannet i 2010 og har siden da været lidt af en skjult perle på snesportsmarkedet. Nu hænger de ud med os, og du har nu chancen for at lære dem at kende!

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

Hvornår skal du bruge sneakers, og hvornår skal du bruge sko med almindelige gummisåler? Icebug-eksperterne ved alt om, hvordan man erobrer vintervejene!

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

Det er tid til at hive vinterjakken frem, ligesom man plejer på denne tid af året. Her er de bedste og mest stilfulde vinterjakker med pelskrave til hende.

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig ekspert på skiundertøj. Det norske brand fremstiller bukser og trøjer af høj kvalitet i både syntetisk stof, uld og uldblanding. Vi har testet flere af modellerne, og her er de bedste.

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbebukser til kvinder og mænd

Læg ikke løbet på is bare fordi det bliver koldt udenfor! Vores testpanel har løbet i par løbetights, der er perfekte til løb i vinterens lave temperature.

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

Adidas Pulseboost er løbeskoen som klarer alle de hurtige retningsskift som ingen anden løbesko kan. Nnu findes den i en helt ny version! Her er Pulseboost Winterized.

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

Padel vokser i popularitet og er en hurtig og sjov sport, der passer til mange. Det er vigtigt at have de rigtige sko på, når du spiller padle, da du kan klare dig bedre, mindske risikoen for kvæstelser og få det sjovere med i købet! Vores testpanel har testet flere paddle-modeller - her er resultatet.

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

Skiundertøj er måske noget af det vigtigste i din vintergarderobe, uanset om du skal suse ned af skibakkerne eller tage en løbetur over stok og sten. Vi har testet skiundertøj i syntetisk materiale - her er de bedste modeller!

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

Løber du lange afstande, en kortere runde i frokostpausen, eller træner du til et løb? Der er en sko til alle og til alle former for løb. Find dine nye løbesko blandt årets hotteste modeller.

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

Ikke mere Bambi på glat is! Her er vinterløbesko til mænd, der holder dig varm, tør og sikkert på fødderne i løbet af vinterens løbunder.

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

Springe rundt i løbesko designet til foråret og sommeren? Nej tak! Vores testpanel har løbet i vinter-løbesko fra blandt andet Icebug, Nike, Asics og Adidas. Her er deres vurdering!

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

Hold fødderne tørre og varme denne sæson med de rigtige vinterstøvler. Vores lille testpanel har hoppet, hoppet og spillet - her er de bedste vintersko til børn i år.

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: 13 sæt varmt skiundertøj

Uanset om du hænger ud på skibakken, vandrer eller pendler til og fra arbejde, vil et sæt skiundertøj sikre, at du ikke fryser. Vi har testet det første lag i sæsonen, der holder dig varm våd og tør.

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

Hvordan ved jeg, hvornår det er tid til skaffe vinterstøvler til mit barn? Hvad er det varmeste materiale, og skal skoen være vandtæt? Vikings produktekspert har svar til alt, når det kommer til de små og hvad de skal have på, når temperaturen daler.

21 oct 2019