Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

Tid til at skaffe en efterårsjakke, men er du på herrens mark med hvilken du skal købe? Sportamores kræsne testpanel er kommet dig i forkøbet og har gjort arbejdet for dig! Her er parkasjakkerne som er bedst i test. 

En parkasjacka är säsongens mest användbara plagg som gör sig bra både för sig själv och med en tunn dunjacka under. I det här testet hittar du lätt en ny favorit som kan lysa upp – och inte minst värma upp – din höst!

En parkajakke er sæsonens mest brugervenlige stykke tøj som både er god i sig selv og med en tynd dunjakke indenunder. I den her test finder du nemt en ny favorit, som lyse op - og ikke mindst varme dig - her til efteråret!


Testens solklare favorit!

dk jofama

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 879 kroner. 

Opsummering: Vokset parka med fantastisk blødt inderfor af faux fur. 

Størrelse: True to size, men til den større side, når det kommer til pasformen. God længde på ærmerne til dig som er lang. 

Materiale: 97% bomuld, 3% spandex. 

Jakkens bedste egenskaber: Denne parka tåler både vejr og vind, takket været det voksede, slidstærke ydre. Samtlige i testpanelet er begejstrede over den bamsebløde inderside som er lavet af faux fur. Jakken har også håndledsvarmere i fleece som også er utroligt bløde og skønne mod huden. 

Ved taljen findes en snøre så du kan tilpasse jakken og skabe en mere timeglas formet pasform. Parkajakken har desuden store, forede yderlommer som du kan varme hænderne nede i på en kølig efterår- eller vinderdag. Lommerne på jakkens yderside lukkes med knapper, men på parkaens inderside findes også en smartere inderlomme med lynlås. Testpanelet giver også et ekstra pluspoint til den her jakke fra Jofama for at have en foldebar skærm på huen, hvilket er praktisk til alle dage med slud og regn. 

Når det kommer til designet, så synes flere i testpanelet at den mørkegrønne farve både er diskret og lækker. Det her er en parka som stikket lidt ud fra de normale heltsorte jakker, og faux fur pelsen ved huen (og sm hele indersiden er dækket af) gør at du får en lidt ekstra luksuriøs fornemmelse, når du har den på. 

Jakkens minus: Det eneste minus er at huen ikke kan tages af. Ellers er jakken en af testens favoritter sammen med Miss Smith Jacket fra Svea! 


Fuld skrue på både komfort og design!

dk svea miss smith

Mærke:

Model:  

Vejledende pris: 2 495 kroner.

Opsummering: En klassiker i parkas-genren. Smart og varm med en fluffy hue. 

Størrelse: True to size, du kan vælge den samme størrelse, som du bruger til andre jakker. 

Materiale: 60% bomuld, 40% nylon. Fyld: 80% dun, 20% fjer.

Jakkens bedste egenskaber: Det her er en klassisk, meget populær parka i en flot marineblå farve med store knapper. Testpanelet forstår virkelig begejstringen for denne jakke! Svea parkaen her er både lækker, behagelig og varm. Ved slutningen af ærmerne findes eksempelvis håndledsvarmere som holder tæt, så du undgår at blive kold. 

Ligesom parkaen fra Jofama så har den her jakke også forede lommer, som kan holde dine kolde fingre varme når temperaturen kryber ned mod nul. En testdeltager påpeger desuden, at dine fingre får masser af plads, takket være de meget rummelige lommer. 

Den fine faux fur pels på huen kan tages af, hvis du vil, og ved tajlen findes en snøre som giver mulighed for at opnå en mere markeret talje. Det klassiske Svea-flag på armene er selvfølgelig synlig på modellen, og et diskret broderet Svea-logo er også synligt på brystet. Jakken får derfor fuld skrue med både komfort og design!

Jakkens minus: Det er ikke helt så enkelt at komme på nogle negative egenskaber. Det her er en parka som sælger år efter år, og testpanelet forstår virkelig godt hvorfor! 


Endnu en favorit fra Svea!

dk svea 2

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 795 kroner. 

Opsummering: Det her er en varm parka i en tight model som lyser op i vintermørket. 

Størrelse: Lidt mindre i modellen end true to size. Vil du gerne have en tykkere trøje indenunder, anbefales det derfor at du går en størrelse op fra din normale jakkestørrelse. 

Materiale: Yderlag: 60% bomuld, 40% nylon. For: 100% nylon. Polstring: 100% polyester.

Jakkens bedste egenskaber: Wow, hvilken flot rød farve! Flere i testpanelet værdsætter virkelig den fine, røde farve og de cool sorte lynlåse som der er på denne parka. Pasformen er ganske lige og figursyet, hvilket givet et lidt mere sporty look end den anden Svea model. Det er en superlækker parka med to smarte brystlommer som lukkes med en lynlås, hvilket er perfekt til opbevaring af fx buskort. På hofterne sidder yderligere to lommer, som begge er forede, så du kan varme hænderne. 

Kigger du opad, så er huens størrelse helt tilpas hvilket indebærer at den beskytter mod blæst og sne på en optimal måde. Faux fur detaljen på hætten kan tages af, hvis du ønsker det, men testpanelet giver en thumbs up for det ekstra sprøde intryk, som den tilbyder. 

Ved slutningen af ærmerne findes bløde håndledsvarmere som forhindrer vinden fra at snige sig ind. I taljen findes også en lynlås, så du kan tilpasse den til jakkens pasform. 

Jakkens minus: Det eneste minus med dette bud fra Svea er, at den har en vældig tight pasform og den passe måske derfor ikke helt til dig med en timeglas figur. I så fald, kan du behøve at købe en større størrelse end du plejer at bruge, eller tune ind på den anden jakke fra Svea, som går mere ud af i den nederste del af jakken. 


Den optimale beskyttelse mod sne og slud!

kiruna parkas dk

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 145 kroner.

Opsummering: Det her er en slidstærk parka som er perfekt til det Skandinaviens slask-vejr, men også til kolde, regnvåde efterårsdage. 

Størrelse: Lille i modellen, så vi anbefaler at du går mindst én størrelse op for at kunne få plads til flere lag indenunder. 

Materiale: 100% polyester. 

Jakkens bedste egenskaber: Den her parkajakke er perfekt til, når det er slaskende vådt udenfor. Intet vil kunne trænge igennem det slidstærke materiale og de tapede sømme! Jakken har endda flere smarte funktioner, blandt andet en praktisk inderlomme som har hul til høretelefonsledningen. Du kan altså lytte til dine favoritpodcasts i alt slags vejr, uden at være bekymret for om telefonen bliver våd.  

Lommerne på ydersiden af jakken er gode og rummelige, men desværre ikke foret. Der findes heller ikke nogen justerbare bånd i taljen, men det behøves nu heller ikke da pasformen allerede er figursyet. Testpanelet synes, at modellen er meget rank i det, og er knap så rettet mod de bredere hofter. 

Ved slutningen af ærmerne findes der også i den her parka håndledslukninger som beskytter mod vand og blæst. En høj testdeltager tilføjer også, at Kiruna Parka er oplagte til høje personer, da armene er tilpas lange. Hvis du er høj, så genkender du sikkert udfordringen med at ærmerne på mange jakker gerne efterlader håndleddene bare, når du strækker dig efter noget. 

Jakkens minus: Huen er nogen lille på den her parka, hvilket ikke er så fedt, men det gør jo så på den anden side, at absolut ingen vind eller sne kan finde sin vej ind. Huen kan også tages af, hvis du skulle få lyst til det. 


For en mere sporty stil!

pompeii jacket

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 799 kroner. 

Opsummering: En tynd parka i en sporty stil som fungerer udmærket som funktionstøj. En tyndere dunjakke indenunder kan helt sikkert anbefales til når temperaturen sniger sig under nul grader, men til de klassiske efterårsdage er den helt perfekt i sig selv. 

Størrelse: Virkelig true to size. Køb den størrelse som du plejer at have, men observer at pasformen er tight. Vil du have plads til en tynd dunjakke indenunder, bør du derfor gå en størrelse op. 

Materiale: 100% polyester.

Jakkens bedste egenskaber: Det her er en behagelig og ikke-polstret parkajakke som fungerer ligeså godt til efterår som til vinter, hvis du har nok med lag under. På jakkens inderside er der foret med en ekstra tynd fleece, hvilket gør den perfekt til at bruge som funktionsjakke! Mange i testpanelet bruger derfor denne parka sammen med en tynd dunjakke under, og synes at det fungerer udmærket. Da parkajakken er mere skaltøj, kan du med fordel vælge en størrelse større end normalt, så du er sikker på at der er plads nok. 

Lommerne er forede og varmer hænderne solidt, hvilket jo altid er rart. Der findes desuden to inderlommer, men desværre er begge uden lynlås eller knapper. Som afrunding vil den ene testdeltager gerne fremhæve den sporty stil og det cool, fremtrædende paisley-mønster i huen. 

Jakkens minus: Værd at påpege er at parkaen fra Dobsom ikke har nogen ekstra lag ved håndledene, hvilket gør at det kan blive en smule koldt, hvis det blæser meget.


Højeste point i næsten alt!

jofama ragina dk

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 879 kroner. 

Opsummering: En beskyttende og varm parkajakke med bamseblødt inderfor. 

Størrelse: True to size, vælg din sædvanlige størrelse. 

Materiale: 97% bomuld, 3% spandex.

Jakkens bedste egenskaber: Den her jakke er foruroligende ens med den første parka i testen, som også er fra Jofama, men det er ikke den samme og på nært hold ser man de klare forskelle! Det utroligt bløde inderfor af faux fur er gråt i stedet for beige, og desuden er det endnu blødere (hvordan er det muligt?!). Udover det, så er det fine, mørkegrønne ydermateriale, præcis som på den anden model, vokset og står godt imod det våde efterårsvejr. Til forskel fra den anden Jofama jakke så er det her herimod en parka med en mere feminin silhuet samt en noget tungere polstring. 

På brystet findes der en praktisk brystlomme med lynlås, hvor du kan opbevare fx et buskort eller en mobiltelefon uden problemer. Testpanelet uddeler også ekstra point for at huen har en skærm som kan foldes ud, og at den kan knappes op, hvilket én af testdeltagerne, som ofte er ude i skoen og på marken med hunden, værdsætter. Højeste point i næsten alle kategorier! 

Jakkens minus: Lommerne på jakkens yderside kan desværre ikke lukkes til. I stedet er de skrå, hvilket gør det behageligt at hvile hænderne i lommerne, med risiko for at vandet alligevel finder sin vej ind. 

SHOP HER:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

5 timmar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

1 dag sedan
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

4 dagar sedan
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

4 dagar sedan
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

4 dagar sedan
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

6 dagar sedan
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

17 dec 2019
Nike Metcon

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

16 dec 2019
Handskar barn

Guide: Find de rigtige handsker til dit barn

16 dec 2019
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

12 dec 2019
ENG_W.png

Test af sæsonens bedste skijakker til hende

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Skredsikre vintersko med pigge

10 dec 2019
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

10 dec 2019
Icebug kängor och skor

Gå sikkert i pigsko fra Icebug

09 dec 2019
ENG_W.png

Vores pulsure som er bedst i test!

06 dec 2019
test tofflor header

Hyggelig test: Hjemmesko til hende og ham

04 dec 2019
header julbild

Sportamore julegavetips til hele familien

03 dec 2019
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug

Køb støvler i julegave - stor gaveguide

02 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du bruge rygbeskyttelse på pisterne

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

27 nov 2019
skidhandskar test header

Testpanel: Her er vinterens bedste skihandsker!

26 nov 2019
Adidas Ultraboost 20

Vi kigger på Adidas' nye Ultraboost 20

26 nov 2019
Header reflexplagg

TEST! 9 sæt løbetøj med reflekser

22 nov 2019
more news
Tvätta träningsskor

Så du vasker dine træningssko

At komme hjem og lufte dine træningssko efter en svedig træning er vigtigt. Men det er langt fra alt, du skal gøre for at forlænge levetiden. Her er ekspertens bedste tip!

5 timmar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Blandt sports-bh'er er der en overflod af forskellige modeller, afhængigt af hvad du og din krop har brug for, men nogle modeller er ekstra populære. En af dem er Nike's Swoosh Sports BH. Nu har den fået en innovativ opgradering, som du ikke må gå glip af!

1 dag sedan
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

Er du nysgerrig efter, hvad det nye år har at tilbyde i form af træningssko? Vi har testet fem af 2020's bedste modeller til træning i fitnesslokalet eller i hallen!

4 dagar sedan
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

Det nye år er allerede god i gang, og hvis du ikke allerede er i aktion i fitnesscentret, er det på høje tid. Få hjælp til at opfylde nytårsløftet med et par nye indendørs træningssko. Her er årets bedste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

4 dagar sedan
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

Tights er tøj, der passer til alle former for træning: yoga, øvelser med høj intensitet, grupper og fitness. I denne test har testpanelet prøvet masser af tights for at vælge de bedste!

4 dagar sedan
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

På tærsklen til 2020 har skofabrikanten Saucony nyheder om produktionen af stabile løbesko. Her er alt, hvad du har brug for at vide om den nye udvikling, og hvorfor du skal opdatere dig selv med det samme!

6 dagar sedan
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

Træningstasken er din trofaste ledsager ved træningen. Uanset hvad du søger, kan du finde finde den rette model i vores test af sæsonens hotteste tasker!

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

Klæd dig stilfuldt, behageligt og til en overkommelig pris med Frontier - det spritnye herretøjsmærke. Her fortæller produkteksperten alt, hvad du bør vide om sortimentet, stilinspiration og størrelser!

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

Matchende blødt tøj til afslapning i sofaen eller pænt tøj til hverdagsbrug? Uanset lejligheden, finder du noget smart og frem for alt behageligt fra det splinternye Sportamore-mærke - Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

Børn elsker leg og bevægelse, og det er rart at have det rigtige tøj til den aktivitet, dit barn vælger. Nu glæder Sportamore sig til at byde på et helt nyt brand til små piger og drenge, der elsker at dans og gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

Start det nye år med en "nytårsbombe"! Nu lancerer Nike en ny træningssko til dem, der elsker højintensiv gruppetræning: SuperRep. Læs videre for at få alt at vide om den nye supersko, og se hvad testpanelet, der har trænet i skoen, synes.

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

Ved at vaske funktionelt tøj korrekt reduceres risikoen for ildelugtende sved, og tøjet holder længere. Vi giver dig alle de råd, du har brug.

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

Hvis du er træt af vinteren og ser frem til forårets første løbeture, vil du helt sikkert have appetit på nye løbesko. Her er årets hotteste nyheder!

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

Fitness, løb eller smart mode - tights kan du ikke få nok af. Her er årets 10 modeller, der er de bedste i test!

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

Der er tendenser i alt, også i træningsverdenen. Hvad bliver ekstra hot at træne i 2020, og er der nogen form for træning, der vil aftage? Vi fik hjælp af personlig træner Eva Sjöholm, der kiggede ind i krystalkuglen...

17 dec 2019