Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

Tid til at skaffe en efterårsjakke, men er du på herrens mark med hvilken du skal købe? Sportamores kræsne testpanel er kommet dig i forkøbet og har gjort arbejdet for dig! Her er parkasjakkerne som er bedst i test. 

En parkasjacka är säsongens mest användbara plagg som gör sig bra både för sig själv och med en tunn dunjacka under. I det här testet hittar du lätt en ny favorit som kan lysa upp – och inte minst värma upp – din höst!

En parkajakke er sæsonens mest brugervenlige stykke tøj som både er god i sig selv og med en tynd dunjakke indenunder. I den her test finder du nemt en ny favorit, som lyse op - og ikke mindst varme dig - her til efteråret!


Testens solklare favorit!

dk jofama

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 879 kroner. 

Opsummering: Vokset parka med fantastisk blødt inderfor af faux fur. 

Størrelse: True to size, men til den større side, når det kommer til pasformen. God længde på ærmerne til dig som er lang. 

Materiale: 97% bomuld, 3% spandex. 

Jakkens bedste egenskaber: Denne parka tåler både vejr og vind, takket været det voksede, slidstærke ydre. Samtlige i testpanelet er begejstrede over den bamsebløde inderside som er lavet af faux fur. Jakken har også håndledsvarmere i fleece som også er utroligt bløde og skønne mod huden. 

Ved taljen findes en snøre så du kan tilpasse jakken og skabe en mere timeglas formet pasform. Parkajakken har desuden store, forede yderlommer som du kan varme hænderne nede i på en kølig efterår- eller vinderdag. Lommerne på jakkens yderside lukkes med knapper, men på parkaens inderside findes også en smartere inderlomme med lynlås. Testpanelet giver også et ekstra pluspoint til den her jakke fra Jofama for at have en foldebar skærm på huen, hvilket er praktisk til alle dage med slud og regn. 

Når det kommer til designet, så synes flere i testpanelet at den mørkegrønne farve både er diskret og lækker. Det her er en parka som stikket lidt ud fra de normale heltsorte jakker, og faux fur pelsen ved huen (og sm hele indersiden er dækket af) gør at du får en lidt ekstra luksuriøs fornemmelse, når du har den på. 

Jakkens minus: Det eneste minus er at huen ikke kan tages af. Ellers er jakken en af testens favoritter sammen med Miss Smith Jacket fra Svea! 


Fuld skrue på både komfort og design!

dk svea miss smith

Mærke:

Model:  

Vejledende pris: 2 495 kroner.

Opsummering: En klassiker i parkas-genren. Smart og varm med en fluffy hue. 

Størrelse: True to size, du kan vælge den samme størrelse, som du bruger til andre jakker. 

Materiale: 60% bomuld, 40% nylon. Fyld: 80% dun, 20% fjer.

Jakkens bedste egenskaber: Det her er en klassisk, meget populær parka i en flot marineblå farve med store knapper. Testpanelet forstår virkelig begejstringen for denne jakke! Svea parkaen her er både lækker, behagelig og varm. Ved slutningen af ærmerne findes eksempelvis håndledsvarmere som holder tæt, så du undgår at blive kold. 

Ligesom parkaen fra Jofama så har den her jakke også forede lommer, som kan holde dine kolde fingre varme når temperaturen kryber ned mod nul. En testdeltager påpeger desuden, at dine fingre får masser af plads, takket være de meget rummelige lommer. 

Den fine faux fur pels på huen kan tages af, hvis du vil, og ved tajlen findes en snøre som giver mulighed for at opnå en mere markeret talje. Det klassiske Svea-flag på armene er selvfølgelig synlig på modellen, og et diskret broderet Svea-logo er også synligt på brystet. Jakken får derfor fuld skrue med både komfort og design!

Jakkens minus: Det er ikke helt så enkelt at komme på nogle negative egenskaber. Det her er en parka som sælger år efter år, og testpanelet forstår virkelig godt hvorfor! 


Endnu en favorit fra Svea!

dk svea 2

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 795 kroner. 

Opsummering: Det her er en varm parka i en tight model som lyser op i vintermørket. 

Størrelse: Lidt mindre i modellen end true to size. Vil du gerne have en tykkere trøje indenunder, anbefales det derfor at du går en størrelse op fra din normale jakkestørrelse. 

Materiale: Yderlag: 60% bomuld, 40% nylon. For: 100% nylon. Polstring: 100% polyester.

Jakkens bedste egenskaber: Wow, hvilken flot rød farve! Flere i testpanelet værdsætter virkelig den fine, røde farve og de cool sorte lynlåse som der er på denne parka. Pasformen er ganske lige og figursyet, hvilket givet et lidt mere sporty look end den anden Svea model. Det er en superlækker parka med to smarte brystlommer som lukkes med en lynlås, hvilket er perfekt til opbevaring af fx buskort. På hofterne sidder yderligere to lommer, som begge er forede, så du kan varme hænderne. 

Kigger du opad, så er huens størrelse helt tilpas hvilket indebærer at den beskytter mod blæst og sne på en optimal måde. Faux fur detaljen på hætten kan tages af, hvis du ønsker det, men testpanelet giver en thumbs up for det ekstra sprøde intryk, som den tilbyder. 

Ved slutningen af ærmerne findes bløde håndledsvarmere som forhindrer vinden fra at snige sig ind. I taljen findes også en lynlås, så du kan tilpasse den til jakkens pasform. 

Jakkens minus: Det eneste minus med dette bud fra Svea er, at den har en vældig tight pasform og den passe måske derfor ikke helt til dig med en timeglas figur. I så fald, kan du behøve at købe en større størrelse end du plejer at bruge, eller tune ind på den anden jakke fra Svea, som går mere ud af i den nederste del af jakken. 


Den optimale beskyttelse mod sne og slud!

kiruna parkas dk

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 145 kroner.

Opsummering: Det her er en slidstærk parka som er perfekt til det Skandinaviens slask-vejr, men også til kolde, regnvåde efterårsdage. 

Størrelse: Lille i modellen, så vi anbefaler at du går mindst én størrelse op for at kunne få plads til flere lag indenunder. 

Materiale: 100% polyester. 

Jakkens bedste egenskaber: Den her parkajakke er perfekt til, når det er slaskende vådt udenfor. Intet vil kunne trænge igennem det slidstærke materiale og de tapede sømme! Jakken har endda flere smarte funktioner, blandt andet en praktisk inderlomme som har hul til høretelefonsledningen. Du kan altså lytte til dine favoritpodcasts i alt slags vejr, uden at være bekymret for om telefonen bliver våd.  

Lommerne på ydersiden af jakken er gode og rummelige, men desværre ikke foret. Der findes heller ikke nogen justerbare bånd i taljen, men det behøves nu heller ikke da pasformen allerede er figursyet. Testpanelet synes, at modellen er meget rank i det, og er knap så rettet mod de bredere hofter. 

Ved slutningen af ærmerne findes der også i den her parka håndledslukninger som beskytter mod vand og blæst. En høj testdeltager tilføjer også, at Kiruna Parka er oplagte til høje personer, da armene er tilpas lange. Hvis du er høj, så genkender du sikkert udfordringen med at ærmerne på mange jakker gerne efterlader håndleddene bare, når du strækker dig efter noget. 

Jakkens minus: Huen er nogen lille på den her parka, hvilket ikke er så fedt, men det gør jo så på den anden side, at absolut ingen vind eller sne kan finde sin vej ind. Huen kan også tages af, hvis du skulle få lyst til det. 


For en mere sporty stil!

pompeii jacket

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 799 kroner. 

Opsummering: En tynd parka i en sporty stil som fungerer udmærket som funktionstøj. En tyndere dunjakke indenunder kan helt sikkert anbefales til når temperaturen sniger sig under nul grader, men til de klassiske efterårsdage er den helt perfekt i sig selv. 

Størrelse: Virkelig true to size. Køb den størrelse som du plejer at have, men observer at pasformen er tight. Vil du have plads til en tynd dunjakke indenunder, bør du derfor gå en størrelse op. 

Materiale: 100% polyester.

Jakkens bedste egenskaber: Det her er en behagelig og ikke-polstret parkajakke som fungerer ligeså godt til efterår som til vinter, hvis du har nok med lag under. På jakkens inderside er der foret med en ekstra tynd fleece, hvilket gør den perfekt til at bruge som funktionsjakke! Mange i testpanelet bruger derfor denne parka sammen med en tynd dunjakke under, og synes at det fungerer udmærket. Da parkajakken er mere skaltøj, kan du med fordel vælge en størrelse større end normalt, så du er sikker på at der er plads nok. 

Lommerne er forede og varmer hænderne solidt, hvilket jo altid er rart. Der findes desuden to inderlommer, men desværre er begge uden lynlås eller knapper. Som afrunding vil den ene testdeltager gerne fremhæve den sporty stil og det cool, fremtrædende paisley-mønster i huen. 

Jakkens minus: Værd at påpege er at parkaen fra Dobsom ikke har nogen ekstra lag ved håndledene, hvilket gør at det kan blive en smule koldt, hvis det blæser meget.


Højeste point i næsten alt!

jofama ragina dk

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 879 kroner. 

Opsummering: En beskyttende og varm parkajakke med bamseblødt inderfor. 

Størrelse: True to size, vælg din sædvanlige størrelse. 

Materiale: 97% bomuld, 3% spandex.

Jakkens bedste egenskaber: Den her jakke er foruroligende ens med den første parka i testen, som også er fra Jofama, men det er ikke den samme og på nært hold ser man de klare forskelle! Det utroligt bløde inderfor af faux fur er gråt i stedet for beige, og desuden er det endnu blødere (hvordan er det muligt?!). Udover det, så er det fine, mørkegrønne ydermateriale, præcis som på den anden model, vokset og står godt imod det våde efterårsvejr. Til forskel fra den anden Jofama jakke så er det her herimod en parka med en mere feminin silhuet samt en noget tungere polstring. 

På brystet findes der en praktisk brystlomme med lynlås, hvor du kan opbevare fx et buskort eller en mobiltelefon uden problemer. Testpanelet uddeler også ekstra point for at huen har en skærm som kan foldes ud, og at den kan knappes op, hvilket én af testdeltagerne, som ofte er ude i skoen og på marken med hunden, værdsætter. Højeste point i næsten alle kategorier! 

Jakkens minus: Lommerne på jakkens yderside kan desværre ikke lukkes til. I stedet er de skrå, hvilket gør det behageligt at hvile hænderne i lommerne, med risiko for at vandet alligevel finder sin vej ind. 

SHOP HER:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Shorts

Test: Sorte træningsshorts til ham

14 timmar sedan
Nike Air Zoom SuperRep

Find den rigtige træningssko fra Nike SuperRep

2 dagar sedan
Reebok Nano X

Nu er Reebok Nano X kommet i nye farver

6 dagar sedan
Test ryggsäck barn.png

Bedst i test: Rygsæk til børn 2020

6 dagar sedan
Header.jpg

Vi tester: Cykelhjelme til kvinder og mænd

6 dagar sedan
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! Niketøj og -sko som er bedst til mænd

05 aug 2020
Header Nike-favoriter DAM.jpg

Bedst i test! Nike-favoritter til hende

05 aug 2020
Nike löparskor test

Løbeskoene fra Nike, der er de bedste i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg

14 indkøb til skolestarten

03 aug 2020
Test sport-bh.png

BEDST I TEST! Sportsbh'er 2020

28 jul 2020
Clifton 7

Test: Så god er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn

Endelig! Her er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

22 jul 2020
Test Birkenstock

Hvilke Birkenstock-hjemmesko er bedst i test?

21 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så god er den nye Gel-Kayano 27 fra Asics

21 jul 2020
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

20 jul 2020
Axion tennis

Axions nye kollektion til tennis og padel

20 jul 2020
Test Better Bodies tights

3 træningstights fra Better Bodies som er bedst i test

15 jul 2020
Skolstart Hummel

Tjekliste før skolestarten begynder

14 jul 2020
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

14 jul 2020
adidas

Guide: Find de rette løbesko fra Adidas

13 jul 2020
Saucony Triumph 18

Derfor skal du løbe i den nye Triumph 18 fra Saucony

10 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png

9 løbesko til mænd som er bedst i test 2020

08 jul 2020
Test löparskor dam

STOR TEST: De bedste løbesko til kvinder i 2020

08 jul 2020
jenny freed

Ekspertips: Husk dette, når du køber en ny sportsbh

06 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27

Den bedste pronationssko fra Asics: Den nye GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header

Test: Så god er den nye Nike Free Metcon 3 træningssko

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til kvinder og mænd

24 jun 2020
Adidas supernova header

Adidas Supernova: overkommelig løbesko med høj kvalitet

22 jun 2020
charlotte och pär header

Test: De top 3 bedste løbesko fra Asics

17 jun 2020
sandaler header

Sommertest: Trendy sandaler til hende 2020

17 jun 2020
Herr - Header.jpg

Bedst i test: Trendy sandaler til mænd

17 jun 2020
Test bikini

Test: Find den rigtige bikini til din kropstype

09 jun 2020
daddräkt simning

Test: Badedragter til træne- og konkurrencesvømning

09 jun 2020
Birkenstock

Sæsonens sandaltendenser fra Birkenstock

08 jun 2020
Birkenstock

Kan jeg vaske mine sandaler i maskinen?

08 jun 2020
ub primeblue

Her er Adidas Ultraboost i genanvendt plast!

08 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbetrøjer til mænd 2020

05 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbesko til salg - med topkarakter!

04 jun 2020
pegasus 37

Test: Så god er den nye Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg

Stor test af træningstoppe

04 jun 2020
more news
Shorts

Test: Sorte træningsshorts til ham

Vores testpanel har sat shorts fra blandt andet Nike, Adidas og Under Armour på prøve. Her er træningsshortsne til mænd som er de bedste i test!

14 timmar sedan
Nike Air Zoom SuperRep

Find den rigtige træningssko fra Nike SuperRep

Air Zoom SuperRep, SuperRep Go og SuperRep Cycle - vi kigger mærmere på forskellen mellem de tre træningssko fra Nike!

2 dagar sedan
Reebok Nano X

Nu er Reebok Nano X kommet i nye farver

Den 10. version af Reebok's mest populære træningssko, Nano, beskrives som den hidtil bedste. Nu har vi fået Nano X i nye farver i sortimentet - tjek den ud her!

6 dagar sedan
Test ryggsäck barn.png

Bedst i test: Rygsæk til børn 2020

At finde den rigtige type af rygsæk til dit barn kan være lettere sagt end gjort. Lad vores mini-panel hjælpe dig i din søgen. De har testet nogle af sæsonens nye babyrygsække - og her er resultatet!

6 dagar sedan
Header.jpg

Vi tester: Cykelhjelme til kvinder og mænd

Det er vigtigt at vælge en god cykelhjelm. I denne test har vi undersøgt justerbarhed, komfort, ventilation og design på forskellige modeller af cykelhjelme.

6 dagar sedan
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! Niketøj og -sko som er bedst til mænd

Nikes træningstøj og -sko værdsættes af mange takket være det brede sortiment, det stilfulde design og den høje kvalitet. Vi lader vores testdeltager træne i træningsbukser, sko og andet træningstøj til mænd.

05 aug 2020
Header Nike-favoriter DAM.jpg

Bedst i test! Nike-favoritter til hende

De bedste træningssko samt tights, der får den højeste karakter og løbetrøjen, der er en drøm! Her er det bedste fra Nike - ifølge vores kvindelige testpanel!

05 aug 2020
Nike löparskor test

Løbeskoene fra Nike, der er de bedste i test

Tre par løbesko, som alle har fået topkarakter fra det dedikerede løbepanel - her er de bedste løbesko fra Nike!

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg

14 indkøb til skolestarten

Sommerferien er slut og det nye skole år er startet. Sørg for at børnene får hvad de står og mangler, her bringer vi vores favoritter!

03 aug 2020
Test sport-bh.png

BEDST I TEST! Sportsbh'er 2020

Til store og små bryster, med eller uden justerbare stropper og spænder. Læs alt om sæsonens sportsbh'er, der er bedst i test!

28 jul 2020
Clifton 7

Test: Så god er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

"Jøsses, hvilken kraft", udbryder en testdeltager. Den nye Clifton 7 fra Hoka One One bliver hurtigt en favorit hos både mandlige og kvindelige løbere. Læs testen, så forstår du hvorfor!

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn

Endelig! Her er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

Endnu smukkere, endnu lettere. Nu er den bedst sælgende løbesko Clifton fra Hoka One One frigivet i en opdateret version.

22 jul 2020
Test Birkenstock

Hvilke Birkenstock-hjemmesko er bedst i test?

Det er på høje tid at teste hvilke sandaler fra Birkenstock, der er dine favoritter. Vores testpanel har sat de tre mest populære Arizona-modeller på prøve - her er sandalen, der er den bedste i test!

21 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så god er den nye Gel-Kayano 27 fra Asics

Asics populære, stabile løbesko er kommet i en ny udgave. Vi har testet Gel-Kayano 27!

21 jul 2020
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

Let at tage af og på, utrolig behagelig og næsten umuligt at gå i stykker - her er alle børns drømmesko fra Nike!

20 jul 2020