Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

Tid til at skaffe en efterårsjakke, men er du på herrens mark med hvilken du skal købe? Sportamores kræsne testpanel er kommet dig i forkøbet og har gjort arbejdet for dig! Her er parkasjakkerne som er bedst i test. 

En parkasjacka är säsongens mest användbara plagg som gör sig bra både för sig själv och med en tunn dunjacka under. I det här testet hittar du lätt en ny favorit som kan lysa upp – och inte minst värma upp – din höst!

En parkajakke er sæsonens mest brugervenlige stykke tøj som både er god i sig selv og med en tynd dunjakke indenunder. I den her test finder du nemt en ny favorit, som lyse op - og ikke mindst varme dig - her til efteråret!


Testens solklare favorit!

dk jofama

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 879 kroner. 

Opsummering: Vokset parka med fantastisk blødt inderfor af faux fur. 

Størrelse: True to size, men til den større side, når det kommer til pasformen. God længde på ærmerne til dig som er lang. 

Materiale: 97% bomuld, 3% spandex. 

Jakkens bedste egenskaber: Denne parka tåler både vejr og vind, takket været det voksede, slidstærke ydre. Samtlige i testpanelet er begejstrede over den bamsebløde inderside som er lavet af faux fur. Jakken har også håndledsvarmere i fleece som også er utroligt bløde og skønne mod huden. 

Ved taljen findes en snøre så du kan tilpasse jakken og skabe en mere timeglas formet pasform. Parkajakken har desuden store, forede yderlommer som du kan varme hænderne nede i på en kølig efterår- eller vinderdag. Lommerne på jakkens yderside lukkes med knapper, men på parkaens inderside findes også en smartere inderlomme med lynlås. Testpanelet giver også et ekstra pluspoint til den her jakke fra Jofama for at have en foldebar skærm på huen, hvilket er praktisk til alle dage med slud og regn. 

Når det kommer til designet, så synes flere i testpanelet at den mørkegrønne farve både er diskret og lækker. Det her er en parka som stikket lidt ud fra de normale heltsorte jakker, og faux fur pelsen ved huen (og sm hele indersiden er dækket af) gør at du får en lidt ekstra luksuriøs fornemmelse, når du har den på. 

Jakkens minus: Det eneste minus er at huen ikke kan tages af. Ellers er jakken en af testens favoritter sammen med Miss Smith Jacket fra Svea! 


Fuld skrue på både komfort og design!

dk svea miss smith

Mærke:

Model:  

Vejledende pris: 2 495 kroner.

Opsummering: En klassiker i parkas-genren. Smart og varm med en fluffy hue. 

Størrelse: True to size, du kan vælge den samme størrelse, som du bruger til andre jakker. 

Materiale: 60% bomuld, 40% nylon. Fyld: 80% dun, 20% fjer.

Jakkens bedste egenskaber: Det her er en klassisk, meget populær parka i en flot marineblå farve med store knapper. Testpanelet forstår virkelig begejstringen for denne jakke! Svea parkaen her er både lækker, behagelig og varm. Ved slutningen af ærmerne findes eksempelvis håndledsvarmere som holder tæt, så du undgår at blive kold. 

Ligesom parkaen fra Jofama så har den her jakke også forede lommer, som kan holde dine kolde fingre varme når temperaturen kryber ned mod nul. En testdeltager påpeger desuden, at dine fingre får masser af plads, takket være de meget rummelige lommer. 

Den fine faux fur pels på huen kan tages af, hvis du vil, og ved tajlen findes en snøre som giver mulighed for at opnå en mere markeret talje. Det klassiske Svea-flag på armene er selvfølgelig synlig på modellen, og et diskret broderet Svea-logo er også synligt på brystet. Jakken får derfor fuld skrue med både komfort og design!

Jakkens minus: Det er ikke helt så enkelt at komme på nogle negative egenskaber. Det her er en parka som sælger år efter år, og testpanelet forstår virkelig godt hvorfor! 


Endnu en favorit fra Svea!

dk svea 2

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 795 kroner. 

Opsummering: Det her er en varm parka i en tight model som lyser op i vintermørket. 

Størrelse: Lidt mindre i modellen end true to size. Vil du gerne have en tykkere trøje indenunder, anbefales det derfor at du går en størrelse op fra din normale jakkestørrelse. 

Materiale: Yderlag: 60% bomuld, 40% nylon. For: 100% nylon. Polstring: 100% polyester.

Jakkens bedste egenskaber: Wow, hvilken flot rød farve! Flere i testpanelet værdsætter virkelig den fine, røde farve og de cool sorte lynlåse som der er på denne parka. Pasformen er ganske lige og figursyet, hvilket givet et lidt mere sporty look end den anden Svea model. Det er en superlækker parka med to smarte brystlommer som lukkes med en lynlås, hvilket er perfekt til opbevaring af fx buskort. På hofterne sidder yderligere to lommer, som begge er forede, så du kan varme hænderne. 

Kigger du opad, så er huens størrelse helt tilpas hvilket indebærer at den beskytter mod blæst og sne på en optimal måde. Faux fur detaljen på hætten kan tages af, hvis du ønsker det, men testpanelet giver en thumbs up for det ekstra sprøde intryk, som den tilbyder. 

Ved slutningen af ærmerne findes bløde håndledsvarmere som forhindrer vinden fra at snige sig ind. I taljen findes også en lynlås, så du kan tilpasse den til jakkens pasform. 

Jakkens minus: Det eneste minus med dette bud fra Svea er, at den har en vældig tight pasform og den passe måske derfor ikke helt til dig med en timeglas figur. I så fald, kan du behøve at købe en større størrelse end du plejer at bruge, eller tune ind på den anden jakke fra Svea, som går mere ud af i den nederste del af jakken. 


Den optimale beskyttelse mod sne og slud!

kiruna parkas dk

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 145 kroner.

Opsummering: Det her er en slidstærk parka som er perfekt til det Skandinaviens slask-vejr, men også til kolde, regnvåde efterårsdage. 

Størrelse: Lille i modellen, så vi anbefaler at du går mindst én størrelse op for at kunne få plads til flere lag indenunder. 

Materiale: 100% polyester. 

Jakkens bedste egenskaber: Den her parkajakke er perfekt til, når det er slaskende vådt udenfor. Intet vil kunne trænge igennem det slidstærke materiale og de tapede sømme! Jakken har endda flere smarte funktioner, blandt andet en praktisk inderlomme som har hul til høretelefonsledningen. Du kan altså lytte til dine favoritpodcasts i alt slags vejr, uden at være bekymret for om telefonen bliver våd.  

Lommerne på ydersiden af jakken er gode og rummelige, men desværre ikke foret. Der findes heller ikke nogen justerbare bånd i taljen, men det behøves nu heller ikke da pasformen allerede er figursyet. Testpanelet synes, at modellen er meget rank i det, og er knap så rettet mod de bredere hofter. 

Ved slutningen af ærmerne findes der også i den her parka håndledslukninger som beskytter mod vand og blæst. En høj testdeltager tilføjer også, at Kiruna Parka er oplagte til høje personer, da armene er tilpas lange. Hvis du er høj, så genkender du sikkert udfordringen med at ærmerne på mange jakker gerne efterlader håndleddene bare, når du strækker dig efter noget. 

Jakkens minus: Huen er nogen lille på den her parka, hvilket ikke er så fedt, men det gør jo så på den anden side, at absolut ingen vind eller sne kan finde sin vej ind. Huen kan også tages af, hvis du skulle få lyst til det. 


For en mere sporty stil!

pompeii jacket

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 799 kroner. 

Opsummering: En tynd parka i en sporty stil som fungerer udmærket som funktionstøj. En tyndere dunjakke indenunder kan helt sikkert anbefales til når temperaturen sniger sig under nul grader, men til de klassiske efterårsdage er den helt perfekt i sig selv. 

Størrelse: Virkelig true to size. Køb den størrelse som du plejer at have, men observer at pasformen er tight. Vil du have plads til en tynd dunjakke indenunder, bør du derfor gå en størrelse op. 

Materiale: 100% polyester.

Jakkens bedste egenskaber: Det her er en behagelig og ikke-polstret parkajakke som fungerer ligeså godt til efterår som til vinter, hvis du har nok med lag under. På jakkens inderside er der foret med en ekstra tynd fleece, hvilket gør den perfekt til at bruge som funktionsjakke! Mange i testpanelet bruger derfor denne parka sammen med en tynd dunjakke under, og synes at det fungerer udmærket. Da parkajakken er mere skaltøj, kan du med fordel vælge en størrelse større end normalt, så du er sikker på at der er plads nok. 

Lommerne er forede og varmer hænderne solidt, hvilket jo altid er rart. Der findes desuden to inderlommer, men desværre er begge uden lynlås eller knapper. Som afrunding vil den ene testdeltager gerne fremhæve den sporty stil og det cool, fremtrædende paisley-mønster i huen. 

Jakkens minus: Værd at påpege er at parkaen fra Dobsom ikke har nogen ekstra lag ved håndledene, hvilket gør at det kan blive en smule koldt, hvis det blæser meget.


Højeste point i næsten alt!

jofama ragina dk

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 879 kroner. 

Opsummering: En beskyttende og varm parkajakke med bamseblødt inderfor. 

Størrelse: True to size, vælg din sædvanlige størrelse. 

Materiale: 97% bomuld, 3% spandex.

Jakkens bedste egenskaber: Den her jakke er foruroligende ens med den første parka i testen, som også er fra Jofama, men det er ikke den samme og på nært hold ser man de klare forskelle! Det utroligt bløde inderfor af faux fur er gråt i stedet for beige, og desuden er det endnu blødere (hvordan er det muligt?!). Udover det, så er det fine, mørkegrønne ydermateriale, præcis som på den anden model, vokset og står godt imod det våde efterårsvejr. Til forskel fra den anden Jofama jakke så er det her herimod en parka med en mere feminin silhuet samt en noget tungere polstring. 

På brystet findes der en praktisk brystlomme med lynlås, hvor du kan opbevare fx et buskort eller en mobiltelefon uden problemer. Testpanelet uddeler også ekstra point for at huen har en skærm som kan foldes ud, og at den kan knappes op, hvilket én af testdeltagerne, som ofte er ude i skoen og på marken med hunden, værdsætter. Højeste point i næsten alle kategorier! 

Jakkens minus: Lommerne på jakkens yderside kan desværre ikke lukkes til. I stedet er de skrå, hvilket gør det behageligt at hvile hænderne i lommerne, med risiko for at vandet alligevel finder sin vej ind. 

SHOP HER:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

ENG_W.png

Fantastisk test af motionsur!

3 dagar sedan
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du have rygbeskyttelse i skiløjpen

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

27 nov 2019
skidhandskar test header

Testpanel: Her er vinterens bedste skihandsker!

26 nov 2019
Adidas Ultraboost 20

Vi kigger på Adidas' nye Ultraboost 20

26 nov 2019
Header reflexplagg

TEST! 9 sæt løbetøj med reflekser

22 nov 2019
nike glam dunk group shot

Elsk 90'erne med Nike Icon Clash

21 nov 2019
Skidjacka

Guide: Find den rigtige skijakke

20 nov 2019
header.jpg

Test: Teddyfleece-jakker til kvinder og mænd

15 nov 2019
Test av goggles header

Skibrillerne som er bedst i test!

14 nov 2019
Alpint trend skidkläder

Trendspotting: Her er sæsonens skiløbstendenser

13 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

07 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker til mænd og kvinder

07 nov 2019
K2 intervju header

Stor guide: Sådan skal dit skiudstyr sidde

06 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhed hos Sportamore! Snowsport mærket Elevenate

06 nov 2019
Icebug vinterlöpning header

Alt hvad du vil vide om vinterløbesko

05 nov 2019
testbild vinterjackor med pälskrage

Bedst i test! Vinterjakker med pelskrave

01 nov 2019
Kari Traa underställ header

Bedst i test: Skiundertøj fra Kari Traa

31 oct 2019
Vintertights header

Vi har testet varme løbetights til kvinder og mænd

31 oct 2019
Pulseboost Winterized

Test: Ny Pulseboost Winterized fra Adidas

31 oct 2019
Header padelskor

Test: Dette er de bedste paddle sko til ham

29 oct 2019
HEADER.jpg

Bedst i test! Skiundertøj i syntetisk materiale

29 oct 2019
winterized header

Den rigtige løbesko til dig - de hotteste modeller lige nu

28 oct 2019
ENG_M.png

Bedst i test: Vinterløbesko til mænd

25 oct 2019
Header vinterlöparskor

Bedst i test: Vinterløbesko til kvinder

25 oct 2019
Heade boots kids

Bedst i test: Vinterstøvler og sko til børn

25 oct 2019
header-2.jpg

STOR TEST: Varmt skiundertøj

23 oct 2019
viking-sled.jpg

Hvilke vintersko skal mit barn have?

21 oct 2019
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

17 oct 2019
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

11 oct 2019
more news
ENG_W.png

Fantastisk test af motionsur!

Ville det ikke være dejligt at have sin egen, bærbare personlige træner, der følger med dig hele tiden - fra træningscenteret til turen til bussen? Med et træningsur på din arm er dette præcis, hvad du får! Her har vores testere prøvet træningsure fra Garmin, Suunto og Polar.

3 dagar sedan
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

At være synlig i den mørke tid er en vigtig detalje. Men du behøver ikke gå på kompromis med stilen. Stylist Isabelle Håwi ved, hvordan man kombinerer sikkerhed og et trendy look!

03 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du have rygbeskyttelse i skiløjpen

Et bagcover er en smart sikkerhedsinvestering, når man løber på ski eller snowboarding. Tænk over dette, før du strejker.

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

Stop ikke med at løbe udenfor bare fordi det bliver glat og snedækket. Køb en løbesko med knopper, så du kan løbe sikkert, indtil foråret ankommer med bedre vejr.

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

Under Black Friday Week er det næsten umuligt ikke at lave en virkelig god deal. Men de her 11 produkter hapser vi yderst gerne først (inden det er for sent).

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

I dag har Sportamore 30% rabat på jakker og støvler! Har du svært ved at vælge hvilket kup, du skal lægge i indkøbskurven? Her er vores 9 favoritter!

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

På årets største shoppingdag finder vi alle godbidderne frem. Her er 8 gode fund, som du kan klikke hjem på Black Friday 2019.

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

Det er tid til årets sjoveste fredag! På Black Friday kan du klikke hele din ønskeliste hjem til ekstra gode priser. Her er 7 favoritter til ham!

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

7 favoritter fra 7 topmærker. Klik de her sorte kup hjem i vores Black Friday weekend!

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

Black Friday er en super mulighed for at købe det, som normalt gør lidt ondt på tegnebogen. Her er 12 gode tips til børnenes garderobe.

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

Nu er det Black Friday – en fest, fuld af fantastiske tilbud, du ikke må gå glip af. Her er alt du skal vide om Black Friday 2019.

27 nov 2019
skidhandskar test header

Testpanel: Her er vinterens bedste skihandsker!

Du kan leje ski og stænger på stedet, men skihandskerne bliver vanskeligere. For at gøre din shopping lettere, har Sportamore testpanel suset ned ad pisterne med sæsonens bedste modeller på hænderne. Her er testpanelets lide skihandskerne fra Helly Hansen, Peak Performance, Wear Color, Bula og Kombi.

26 nov 2019
Adidas Ultraboost 20

Vi kigger på Adidas' nye Ultraboost 20

Den 6. december 2019 er den næste version af den anerkendte Adidas Ultraboost endelig her, og vi har taget et kig på den! Her er alt, hvad du vil vide om løbeskoen, der er mindst lige så elsket som sneakers.

26 nov 2019
Header reflexplagg

TEST! 9 sæt løbetøj med reflekser

Det er super vigtigt at have reflekser på ens tøj, når man bevæger sig udendørs i de mørke timer på dagen. Vi har testet sæsonens tøjudvalg og udstyr med reflekser til løb - kan de holde til løb i de mørke stunder?

22 nov 2019
nike glam dunk group shot

Elsk 90'erne med Nike Icon Clash

Tendensen fra 90'erne bliver stærkere. Lige nu er det hottere end hot med basketball toppe, brede sportsbukser med knapper og store smykker. Nike tager trenden til et nyt niveau med Icon Clash-kollektionen.

21 nov 2019