Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

Tid til at skaffe en efterårsjakke, men er du på herrens mark med hvilken du skal købe? Sportamores kræsne testpanel er kommet dig i forkøbet og har gjort arbejdet for dig! Her er parkasjakkerne som er bedst i test. 

En parkasjacka är säsongens mest användbara plagg som gör sig bra både för sig själv och med en tunn dunjacka under. I det här testet hittar du lätt en ny favorit som kan lysa upp – och inte minst värma upp – din höst!

En parkajakke er sæsonens mest brugervenlige stykke tøj som både er god i sig selv og med en tynd dunjakke indenunder. I den her test finder du nemt en ny favorit, som lyse op - og ikke mindst varme dig - her til efteråret!


Testens solklare favorit!

dk jofama

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 879 kroner. 

Opsummering: Vokset parka med fantastisk blødt inderfor af faux fur. 

Størrelse: True to size, men til den større side, når det kommer til pasformen. God længde på ærmerne til dig som er lang. 

Materiale: 97% bomuld, 3% spandex. 

Jakkens bedste egenskaber: Denne parka tåler både vejr og vind, takket været det voksede, slidstærke ydre. Samtlige i testpanelet er begejstrede over den bamsebløde inderside som er lavet af faux fur. Jakken har også håndledsvarmere i fleece som også er utroligt bløde og skønne mod huden. 

Ved taljen findes en snøre så du kan tilpasse jakken og skabe en mere timeglas formet pasform. Parkajakken har desuden store, forede yderlommer som du kan varme hænderne nede i på en kølig efterår- eller vinderdag. Lommerne på jakkens yderside lukkes med knapper, men på parkaens inderside findes også en smartere inderlomme med lynlås. Testpanelet giver også et ekstra pluspoint til den her jakke fra Jofama for at have en foldebar skærm på huen, hvilket er praktisk til alle dage med slud og regn. 

Når det kommer til designet, så synes flere i testpanelet at den mørkegrønne farve både er diskret og lækker. Det her er en parka som stikket lidt ud fra de normale heltsorte jakker, og faux fur pelsen ved huen (og sm hele indersiden er dækket af) gør at du får en lidt ekstra luksuriøs fornemmelse, når du har den på. 

Jakkens minus: Det eneste minus er at huen ikke kan tages af. Ellers er jakken en af testens favoritter sammen med Miss Smith Jacket fra Svea! 


Fuld skrue på både komfort og design!

dk svea miss smith

Mærke:

Model:  

Vejledende pris: 2 495 kroner.

Opsummering: En klassiker i parkas-genren. Smart og varm med en fluffy hue. 

Størrelse: True to size, du kan vælge den samme størrelse, som du bruger til andre jakker. 

Materiale: 60% bomuld, 40% nylon. Fyld: 80% dun, 20% fjer.

Jakkens bedste egenskaber: Det her er en klassisk, meget populær parka i en flot marineblå farve med store knapper. Testpanelet forstår virkelig begejstringen for denne jakke! Svea parkaen her er både lækker, behagelig og varm. Ved slutningen af ærmerne findes eksempelvis håndledsvarmere som holder tæt, så du undgår at blive kold. 

Ligesom parkaen fra Jofama så har den her jakke også forede lommer, som kan holde dine kolde fingre varme når temperaturen kryber ned mod nul. En testdeltager påpeger desuden, at dine fingre får masser af plads, takket være de meget rummelige lommer. 

Den fine faux fur pels på huen kan tages af, hvis du vil, og ved tajlen findes en snøre som giver mulighed for at opnå en mere markeret talje. Det klassiske Svea-flag på armene er selvfølgelig synlig på modellen, og et diskret broderet Svea-logo er også synligt på brystet. Jakken får derfor fuld skrue med både komfort og design!

Jakkens minus: Det er ikke helt så enkelt at komme på nogle negative egenskaber. Det her er en parka som sælger år efter år, og testpanelet forstår virkelig godt hvorfor! 


Endnu en favorit fra Svea!

dk svea 2

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 795 kroner. 

Opsummering: Det her er en varm parka i en tight model som lyser op i vintermørket. 

Størrelse: Lidt mindre i modellen end true to size. Vil du gerne have en tykkere trøje indenunder, anbefales det derfor at du går en størrelse op fra din normale jakkestørrelse. 

Materiale: Yderlag: 60% bomuld, 40% nylon. For: 100% nylon. Polstring: 100% polyester.

Jakkens bedste egenskaber: Wow, hvilken flot rød farve! Flere i testpanelet værdsætter virkelig den fine, røde farve og de cool sorte lynlåse som der er på denne parka. Pasformen er ganske lige og figursyet, hvilket givet et lidt mere sporty look end den anden Svea model. Det er en superlækker parka med to smarte brystlommer som lukkes med en lynlås, hvilket er perfekt til opbevaring af fx buskort. På hofterne sidder yderligere to lommer, som begge er forede, så du kan varme hænderne. 

Kigger du opad, så er huens størrelse helt tilpas hvilket indebærer at den beskytter mod blæst og sne på en optimal måde. Faux fur detaljen på hætten kan tages af, hvis du ønsker det, men testpanelet giver en thumbs up for det ekstra sprøde intryk, som den tilbyder. 

Ved slutningen af ærmerne findes bløde håndledsvarmere som forhindrer vinden fra at snige sig ind. I taljen findes også en lynlås, så du kan tilpasse den til jakkens pasform. 

Jakkens minus: Det eneste minus med dette bud fra Svea er, at den har en vældig tight pasform og den passe måske derfor ikke helt til dig med en timeglas figur. I så fald, kan du behøve at købe en større størrelse end du plejer at bruge, eller tune ind på den anden jakke fra Svea, som går mere ud af i den nederste del af jakken. 


Den optimale beskyttelse mod sne og slud!

kiruna parkas dk

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 145 kroner.

Opsummering: Det her er en slidstærk parka som er perfekt til det Skandinaviens slask-vejr, men også til kolde, regnvåde efterårsdage. 

Størrelse: Lille i modellen, så vi anbefaler at du går mindst én størrelse op for at kunne få plads til flere lag indenunder. 

Materiale: 100% polyester. 

Jakkens bedste egenskaber: Den her parkajakke er perfekt til, når det er slaskende vådt udenfor. Intet vil kunne trænge igennem det slidstærke materiale og de tapede sømme! Jakken har endda flere smarte funktioner, blandt andet en praktisk inderlomme som har hul til høretelefonsledningen. Du kan altså lytte til dine favoritpodcasts i alt slags vejr, uden at være bekymret for om telefonen bliver våd.  

Lommerne på ydersiden af jakken er gode og rummelige, men desværre ikke foret. Der findes heller ikke nogen justerbare bånd i taljen, men det behøves nu heller ikke da pasformen allerede er figursyet. Testpanelet synes, at modellen er meget rank i det, og er knap så rettet mod de bredere hofter. 

Ved slutningen af ærmerne findes der også i den her parka håndledslukninger som beskytter mod vand og blæst. En høj testdeltager tilføjer også, at Kiruna Parka er oplagte til høje personer, da armene er tilpas lange. Hvis du er høj, så genkender du sikkert udfordringen med at ærmerne på mange jakker gerne efterlader håndleddene bare, når du strækker dig efter noget. 

Jakkens minus: Huen er nogen lille på den her parka, hvilket ikke er så fedt, men det gør jo så på den anden side, at absolut ingen vind eller sne kan finde sin vej ind. Huen kan også tages af, hvis du skulle få lyst til det. 


For en mere sporty stil!

pompeii jacket

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 799 kroner. 

Opsummering: En tynd parka i en sporty stil som fungerer udmærket som funktionstøj. En tyndere dunjakke indenunder kan helt sikkert anbefales til når temperaturen sniger sig under nul grader, men til de klassiske efterårsdage er den helt perfekt i sig selv. 

Størrelse: Virkelig true to size. Køb den størrelse som du plejer at have, men observer at pasformen er tight. Vil du have plads til en tynd dunjakke indenunder, bør du derfor gå en størrelse op. 

Materiale: 100% polyester.

Jakkens bedste egenskaber: Det her er en behagelig og ikke-polstret parkajakke som fungerer ligeså godt til efterår som til vinter, hvis du har nok med lag under. På jakkens inderside er der foret med en ekstra tynd fleece, hvilket gør den perfekt til at bruge som funktionsjakke! Mange i testpanelet bruger derfor denne parka sammen med en tynd dunjakke under, og synes at det fungerer udmærket. Da parkajakken er mere skaltøj, kan du med fordel vælge en størrelse større end normalt, så du er sikker på at der er plads nok. 

Lommerne er forede og varmer hænderne solidt, hvilket jo altid er rart. Der findes desuden to inderlommer, men desværre er begge uden lynlås eller knapper. Som afrunding vil den ene testdeltager gerne fremhæve den sporty stil og det cool, fremtrædende paisley-mønster i huen. 

Jakkens minus: Værd at påpege er at parkaen fra Dobsom ikke har nogen ekstra lag ved håndledene, hvilket gør at det kan blive en smule koldt, hvis det blæser meget.


Højeste point i næsten alt!

jofama ragina dk

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1 879 kroner. 

Opsummering: En beskyttende og varm parkajakke med bamseblødt inderfor. 

Størrelse: True to size, vælg din sædvanlige størrelse. 

Materiale: 97% bomuld, 3% spandex.

Jakkens bedste egenskaber: Den her jakke er foruroligende ens med den første parka i testen, som også er fra Jofama, men det er ikke den samme og på nært hold ser man de klare forskelle! Det utroligt bløde inderfor af faux fur er gråt i stedet for beige, og desuden er det endnu blødere (hvordan er det muligt?!). Udover det, så er det fine, mørkegrønne ydermateriale, præcis som på den anden model, vokset og står godt imod det våde efterårsvejr. Til forskel fra den anden Jofama jakke så er det her herimod en parka med en mere feminin silhuet samt en noget tungere polstring. 

På brystet findes der en praktisk brystlomme med lynlås, hvor du kan opbevare fx et buskort eller en mobiltelefon uden problemer. Testpanelet uddeler også ekstra point for at huen har en skærm som kan foldes ud, og at den kan knappes op, hvilket én af testdeltagerne, som ofte er ude i skoen og på marken med hunden, værdsætter. Højeste point i næsten alle kategorier! 

Jakkens minus: Lommerne på jakkens yderside kan desværre ikke lukkes til. I stedet er de skrå, hvilket gør det behageligt at hvile hænderne i lommerne, med risiko for at vandet alligevel finder sin vej ind. 

SHOP HER:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

5 dagar sedan
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

6 dagar sedan
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

11 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

10 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

27 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

27 sep 2019
löparjackor dam test

Løbejakker til damer som er bedst i test

25 sep 2019
Stay in place header

Vælg den rette sport-bh efter din kropstype

24 sep 2019
Löparjackor test herr

Løbejakkerne til herrer som er bedst i test!

24 sep 2019
The puffer jacket

Sæsonens hotteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

23 sep 2019
Adriana Lima Puma

Top tre hotteste træningstrends lige nu

23 sep 2019
test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sport-bh'erne som er bedst i test 2019

22 sep 2019
Test inomhusskor

Test! Vores bedste sko til innebandy og håndbold

20 sep 2019
My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

20 sep 2019
craft springa i regn

Sådan skal du klæde dig på, når du løber i regn, blæst, sne og kulde

19 sep 2019
Hövding 3 lifestyle

Den nye Hövding 3 - forbedringer på alle kanter

17 sep 2019
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
more news
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

Når du løbetræner om efteråret og vinteren, så er det ikke bare vigtigt at have det rette tøj til det rette vejr. Du skal også være synlig på turen, og det gør du nemmest med reflekser. Sådan her lyser du bedst op i mørket.

5 dagar sedan
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

Findes der noget, vi elsker mere end tights med høj talje? Her er sæsonens allerbedste modeller fra blandt andet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

6 dagar sedan
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

Den 12 oktober gik Eliud Kipchoge over i historien. Han blev nemlig den første i verden til at løbe et maraton på under to timer, og han gjorde det i et par Nike-løbesko.

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

Alle som elsker efterår og vinter ved, at skiundertøj kan bruges til både sofahygge og udendørshygge! Skiundertøj er sæsonens skønneste, varmeste og hyggeligste tøj, men hvordan skal skiundertøj egentlig vaskes?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

At finde den rette flyverdragt til dit barn kan være tricky - men fortvivl ikke! Vores mini-testpanel er et skridt foran. Her er flyverdragterne som er bedst i test.

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

Nu når det begynder at blive koldere udenfor, behøves bedre og varmere overtøj, så du slipper for at fryse. Er det mon på tide at skaffe en ny linerjakke? Vores gedigne testpanel hjælper dig med at finde den helt rette model til netop dig.

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

Dunjakken er et klassisk stykke overtøj som bor i næsten hvert et hjem her i de nordiske lande. Selvom detaljerne adskiller de forskellige modeller, så har de stadig ting tilfælles: de varmer, er lækre og lette at synes om. Her er Reeboks tre jakketrends som du ikke vil gå glip af.

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

En linerjakke er tøj som er mindst ligeså god som et mellemlag under en parkajakke som den er på egen hånd. Sportamores herre testpanel har testet fire lækre modeller med dun og syntetisk stof.

11 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

Koldere temperaturer kræver tykkere overtøj. Her er sæsonens parkajakker til herrer som holder dig varm og smart på samme tid.

10 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

Hvis du leder efter en sko der kan stå imod det nordiske vintervejr uden de mindste problemer, er det Mount Baker fra Canada Snow, som du skal satse på.

09 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

Uanset hvilken type af dunjakke du er ude efter, så har Peak Performance en model til dig. Vi hjælper dig med at finde den!

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

Når du køber en dunjakke er det selvfølgelig vigtigt at den er varm, og at den har en god pasform. Men det allervigtigste er faktisk, at jakken har den rette fill power. Vi guider dig i rigtig retning.

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

Et par Timberlandstøvler er efterårets bedste køb! Sådan her passer du bedst på dine lækre støvler.

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

Det begynder at blive koldt om fødderne, så tid til at shoe up! Her er støvlerne som vi helst vil have på denne sæson.

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

Mange har opdaget, hvor alsidig Helium Hood Jacket er. Den tynde dunjakke fra Peak Performance er en vind- og vandtæt vinder, som du kan bruge året rundt.

03 oct 2019