DK_header.jpg

Løbesko 2018: Bedst i test for damer

Det findes ikke noget vigtigere for en løber end at finde de helt rigtige løbesko. Her er efterårets bedste neutrale og stabile løbesko fra mærker som Adidas, Nike og Asics. 

At teste løbesko er ikke helt enkelt, for det er ikke sådan at der bare findes gode og dårlige sko. Idag er alle løbesko fra de store varemærker utroligt velgjorte og specielt fremstillet til løb. Derimod gælder det om at finde en løbesko der passer præcis til dig, din løbestil og dine behov. Behøver du en hurtig intervalsko? En sko lavet til langdistance? Eller en pålidelig mængdetræningssko som kan bruges til det meste? Uanset hvad du søger har har vi gode tips til dig herunder! 

DK_oversiktsbild_DAM.jpgHele Sportamores sortiment af løbesko finder du her . Modellerne ovenfor er nogle af  efterårets hotteste modeller og dem har testpanelet testet.

DK_SALMING_SPEED_DAM.jpg

Test af: Salming,

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Udmærkelser: Stumme, lette og refleksdetaljer.

Minder om: Asics Roadhawk FF og Hoka One One Tracer 2.

Passer dig som: Har en neutral løbestil og vil løbe kortere skovture på et par kilometer, intervaller eller konkurrencer. 

Vægt: 170 g.

Testpanelet siger: 

Den her sko er i grænselandet mellem hård mængdtræningssko og blød racersko. Det er en letvægtsløbesko som føles ganske stum, uden mindste svampet følelse. Du får god kontakt med underlaget og føderne får arbejde som i en barfodssko. Hvis du tidligere har løbet i en Distance-sko fra Salming kommer den her sko føles hurtigre, hårdere og lettere. Pasformen er bred, men smal ved tæerne. Den er sko er optimal for dig med en let løbestil og er en erfaren løber. Den er ikke for dig der løber tungt og langt, du skal have mere støtte. Skoen kommer virkelig til sin ret på grus og lignende i forhold til på asfalt hvor den godt kan være lidt for flad i det. Overdelen er det som udmærker skoen mest. Superfint og spændende tolagsmesh som reflekterer i regnbuens farver og giver en diskofølelse der er god til det mørke aftenture. Passer ikke alle, men om den passer dig og din stil kan du få rigtigt meget ud af den. 

DK_NB_IMPULSE_DAM.jpg

Test af: New Balance,

Vejledende pris:  999 kroner.  

Udmærkelser: Let, hurtigere og små i størrelserne. 

Minder om: Nike Epic React og Adidas PureBoost DPR.

Passer dig som: Har en neutral løbestil og elsker nogle hurtigere pas. 

Vægt: 195 g.

Testpanelet siger: 

Det her er en let løbesko som passer til fartleg, intervaller eller bane.Skoen er ganske stiv i det og returenergien er lynhurtig, så du får en følelse af at foden bare kysser jorden inden næste skridt. Den er til dig der lander på for- og mellemfoden, så hvis du har løbet i stabile sko tidligere og plejer at sætte hælen i først kan det være en hård udfordring for dine ben. Med det sagt har skoen absolut ok dæmpning til trods for det er en letvægtssko, nedsætningen er behagelig og kontrolleret på alle underlag. Plus gives for der ikke er det helt dybe mønster i sålen så sten og smågrus sætter sig fast. Ventilationen er rigtig god, fødderne svulmer ikke når du løber i dem. Takket være en integreret plys føles det lidt som at løbe i en mockasin og som om foden bliver et med skoen. Logoet er flot integreret i reflekseffekten og der findes også små refleksdetaljer ved snørringen. Pasform og funktion er selvfølgelig vigtigst for en løbesko, men det gør ikke ondt også at få et kompliment for udseendet af sine løbesko. Pfft New Balance!

DK_NB_FRESH_DAM.jpg

Test af: New Balance,

Vejledende pris:  1 295 kroner.  

Udmærkelser: Bred, tung og solid. 

Minder om:  Asics Gel-Nimbus 20 og Nike Pegasus 35. 

Passer dig som: Har en neutral løbestil og vil have en mængdetræningssko i god kvalitet. 

Vægt: 276 g.

Testpanelet siger: 

God balance mellem komfort, dæmpning og støtte! Generelt er det her en rigtig god løbesko, hvis det ikke gør noget for dig at den er lidt tungere. Den er også god hvis du er en lidt tungere løber, som behøver en veldæmpet, men ikke svampet sko der er stabil. Fungerer for alle typer af løb, både roligt søndagsløb og hurtige tempo, takket være skoens returenergi og fremadrettet energi. Fungere til alle underlag. Skoen er generøs i bredden, så husk at snørre dem ordentligt! Undgå denne model hvis du har smalle fødder. Selvom skoen er bred og har en ventilerende mesh så føles den stabil på foden nr du løber og ingen i testpanelet fik vabler. Den bløde fremdel af skoen er god for dig som ikke syntes om hvis skoen klemmer der. Skoen kan opleves som lidt stiv i det, i starten men bliver bare bedre og bedre for hver løbetur.

DK_PUMA_DAM.jpg

Test af: Puma,

Vejledende pris:  779 kroner.  

Udmærkelser: Feminin, økonomisk og stor i størrelsen. 

Minder om:  Reebok Floatride Run og Adidas Solar Drive.  

Passer dig som: Har en neural løbestil, løber ofte på hårdt underlag og ønsker en sko med normal dæmpning.  

Vægt: 263 g. 

Testpanelet siger: 

Den her sko er helt ny, og kommer hertil efteråret. Her får du en let sko me dstrømpelignende overdel som føles skøn fra første skridt. Hybrid Runner er ganske tung, men det er ikke noget man tænker over når man løber i dem. Denne sko er et godt valg for dig som bare løber en gang imellem og hvor løb bare er en del af din samlede træning. Du som er en indbidt løber behøver en mere avanceret sko. De passer bedsst til korte ture på vej, eller løbeture hvor du stopper undervejs og styrketræner med egen kropsvægt. De har et højt fald på 10 milimeter præcis som Asics GT-2000 6, men føles ikke helt stabile til ujævnt underlag, så undgå rødderne eller lignende hvor du kan vrikke om. Den coole dæmpning stikker ud med perlerne, såkaldte NRGY beads. Overdeln er godt ventileret men også blød og giver næsten efter lidt for meget. Så stram dem godt til.

DK_ADIDAS_Glide_DAM.jpg

Test af: Adidas,

Vejledende pris:  1 095 kroner.  

Udmærkelser: Ventileret, ergonomisk og skønt hælgreb.

Minder om:  Mizuno Wave Rider og New Balance Fresh Foam 1080v8. 

Passer dig som: Har en neutral løbestil og vil have en sko der holder til de lange ture.

Vægt: 256 g.

Testpanelet siger: 

Adidas Solar Glide havner lidt i skyggen af andre modeller med den hyldede Boost-sål, men faktum er at det ligeledes er en sko fra Adidas som er let at blive forelsket i. Så skøn! Overdelen har ventilerende mesh og følger foden bevægelser uden at slippe støtten der hvor du behøver den. Hælen er superskøn med et materiale som tillader hælsenes naturlige bevægelser samt undgår at sætte pres på hælbenet. Skoen har lidt bred sål der bidrager til en stabil løbetur og fungerer rigtigt godt under de lange løbeture. Trods dæmpningen for du en god løbefølelse eftersom sålen ikke er for tyk. Gør sig godt på alle typer underlag og guider foden til gode nedsætninger, overgange og trådet fremad igen. Foden sidder også bedre på plads i denne model end i luksus modellen Adidas UltraBoost, ifølge testerne. En sko der sidder som smurt på og hjælper dig til hurtigere skridt under løbeturen.

DK_ADIDAS_Solar_DAM.jpg

Test af: Adidas,

Vejledende pris: 1 195 kroner.  

Udmærkelser: Pasform, dæmpning og genbrugsmaterialer. 

Minder om:  Nike React og Asics Gel-Nimbus.

Passer dig som: Har en neutral løbestil og ønsker en hurtig følelse under din løbetur. 

Vægt: 254 g.

Testpanelet siger: 

Det her er en teknisk løbesko som fungerer lige godt til nybegynderen som til den seriøse løber og langdistanceløberen. Uanset din vægt kommer du nyde godt af den skønne dæmpning. Sålen giver en utrolig god retursporing og skoen fungerer præcis lige så godt på ujævnt underlag som på asfalt og du kan løbe langt i den! Til forskel fra UltraBoost har denne model en bro som stabiliserer dit skridt både fra indersiden og ydersiden af skoen. Det føles som om skoen skubber dig i dit skridt og hjælper dig tage dit løb til næste niveau. Adidas har arbejdet sammen med Continental som er de bedste på vejgreb, så skoene svigter dig ikke, selv når det bliver vådt udenfor. Du kan stole på skoene fuldt ud. Minus gives for den kan føles lidt stram hen over vristen hvis du har en høj fod. Plus gives for den er lavet i genanvendte materialer, som palst fra havet og der anvendes processer der mindsker spild.

DK_ADIDAS_Ultra_DAM.jpg

Test af: Adidas,

Vejledende pris: 1 495 kroner.  

Udmærkelser: Skøn, velgjordt og god returenergi.

Minder om: Nike Air VaporMax Flyknit og Saucony Freedom Iso 2.

Passer dig som: Har neutral løbestil og vil have en blød stabil løbetur. 

Vægt: 266 g.

Testpanelet siger: 

Når UltraBoost blev lanceret blev det en storsælger, hvilket ikke er så mærkeligt eftersom du aldrig vil tage dem af når du først har dem på. Noget af det nye til efteråret er farven. Løbeskoen er unik, takket være Boost-sålen som giver sindsygt meget returenergi i hvert skridt, i stedet for at vække liv i dine trætte ben må du næsten bremse dem. I kombination med den bløde, stof overdel som gnaver minimalt og gummisålen der giver greb på både vådt og tørt underlag. Ligger i den høje ende rent prismæssigt, men har en også en lang levetid. Følelsen bliver som at løbe på skyer og det føles som om man kan løbe så længe man har lyst. Disse er bedst til middel- og langdistance. Når du har løbet i Adidas UltraBoost så er der en risiko for at du aldrig vil løbe i andet.  

DK_NIKE_ZOOM_DAM.jpg

Test af: Nike,  

Vejledende pris:  1 195 kroner.  

Udmærkelser: Let, hurtigt og nytænkende.

Minder om:  Hoka One One Clayton og Hoka One One Clifton.

Passer dig som: Har neutral løbestil og leder efeter en dæmpet men hurtig sko til intervaller og konkurrence. 

Vægt: 184 g. 

Testpanelet siger: 

Nr du skal Konkurrerer eller løbe hurtigt og langt er det her en sko for dig. Men takket være den høje dæmpning er den også et godt valg for den uerfarne motionist som vil udfordre sig selv med intervaller og hurtigere løbeture. Til og med løbeture på asfalt føles bekvemme i den her sko. Det er en super super let sko med en hurtig følelse der trykker dig fremad. Overdelen er ventileret og selv prinsessen på ærten-fødder har det super i Zoom Fly.  Du mærker hvordan vinden kommer igennem skoen og transporterer varme og fugt væk. Komforten er virkelig i top her, så du kan også sagtens have dem på de dage hvor du ikke løber men skal stå eller gå meget. Bred forest med god plads til tæerne og en smallere hæl gør at den føles anatomisk gennemtænkt og passer både dig med normale og smalle fødder. Tag gerne samme størrelse som dine andre Nike sko.

DK_NIKE_REACT_DAM.jpg

Test af: Nike,

Vejledende pris: 1 195 kroner.  

Udmærkelser:  God sål, inspirerende og strømpelignende pasform.

Minder om:  Under Armor Hovr Sonic og New Balance Zante V4.

Passer dig som: Vil have en neutral sko med masser af dæmpning som samtidigt er let.

Vægt: 184 g.

Testpanelet siger: 

Tidligere i år stiftede vi første gang bekendtskab med Nikes nye bløde skum React, som er både let, hårdført og responsivt. Blødt for at være Nike, skal vi måske understrege. Denne letvægtssko kan gå til både lange løbeture og hurtige ryk og har en super returenergi i dæmpningen, hvilket gør at du også sagtens kan have den på hårdt underlag. Epic React Flyknit passer løbere på alle niveauer og er en super sko der gør dine løbeture endnu sjovere. At designet føles moderne hjælper helt klart også. Stofoverdelen er ventileret og luftig, og passer godt til dig med smalle og normalt bredde fødder.Skoene er lavet i et helt stykke og kan være lidt svære at få på, så har du en høj vrist er de måske ikke helt optimale. Når de så er på sidder de bare som smurt, intet der gnaver eller glider rundt. Et par af disse modeller af vi testet siden foråret og de holder stadig fint, dæmpningen er virkelig holdbar og god kvalitet. 

DK_Asics_GT2000_DAM.jpg

Test af: Asics,

Vejledende pris:  1 200 kroner.  

Udmærkelser: Stabil, holdbar og komfortabel. 

Minder om:  Saucony Guide Iso og Asics Gel-Kayano 25.

Passer dig som: Vil have en god pronationssko til længre distancer som fungerer udemærket på hårdt underlag.

Vægt: 235 g.

Testpanelet siger: 

Hvis vi skal være onde ved Asics GT-2000 6 så er det det discount udgaven af Gel-Kayano 25, men med det sagt er det her en pronationssko som giver støtte og komfort i topklasse. Du får en stabil sko som beskytter foden og forhindre at du glider rundt i den og til en billigere pris end Gel-Kayano 25. Det er en udemærket sko med ok støtte beregnet til mængdetræning som du også kan anvende til de lange ture. Holdbarheden er også fantatstisk, tidligere versioner af denne sko har holdt fint i flere år. Disse sko er små i størrelserne, så du skal gå mindst gå en hel størrelse op. De har en ganske smal pasform og føles hårde henover vristen, trods dette føles skoen som helhed fleksibel. Det er en god investering for dig der er bange for at træde forkert og vride om og derfor gerne vil føle dig sikker når du løber. Ventilationen er også godkendt, så dette er overordnet set alt andet end en discount løbesko.

DK_Asics_Kayano_DAM.jpg

Test af: Asics,

Vejledende pris: 1 500 kroner.  

Udmærkelser: Udemærket dæmpning, stabil og højteknologisk.

Minder om:  Saucony Hurricane Iso 4 og Hoka One One Bondi.

Passer dig som: Har en pronerande løbestil og behøver en stabil og dæmpende løbesko.

Vægt: 278 g. 

Testpanelet siger: 

Det her er markedets mest solgte pronationssko og det er på mange måder let at forstå hvorfår. Asics top model giver en blød og bekvem dæmpning samtidigt som den giver støtte og stabilitet, Hvilket gør at du kan anvende den under både korte og lange ture som marathon- Hårdt underlag er intet problem for denne sværvægter som vejer hele 278 gram. Skoen er en bred model med masser af plads til tæerne, hvilket er skønt hvis du løber langt. Eftesom skoen er avanceret så kan du som kun løber en gang imellem nøjes med Asics billigere model GT-2000 6, da den minder meget om Gel-Kayano 25 men er lidt billigere. Den her sko giver støtte præcis der hvor du behøver det og aflaster fødderne og kroppen, hvilket føles skønt for kroppen og gør at fodsålerne ikke bliver så trætte. En god investering for dig som løber meget og vil holde længe.

DK_Asics_Nimbus_DAM.jpg

Test af: Asics,

Vejledende pris: 1 350 kroner.  

Udmærkelser: Tryg, behagelig og højt fald.  

Minder om:  Saucony Triumph Iso og New Balance 1080v8. 

Passer dig som: Har en neutral løbestil eller pronerar en del og vil have en sko der støtter dig selv under lange landevejsløb.

Vægt: 263 g.

Testpanelet siger: 

Gel-Nimbus virker til at være en udødelig klassiker blandt løbesko, som nu køre på sit tyvende år. Du som elskede den første version vil ligeledes værdsætte denne, der er ingen større forandringer men måske syntes du at hælkappen har fået en lækker opdatering nu og pasformen noget mere afslappet. Det som gør denne sko så let at syntes om er at den sidder som fod i hose og har puddelignende dæmpning som holder og støtter selv på de rigtigt lage ture. Utrolig skøn! Den føles stabil og har et fald på hele 13mm. Derimod er det ikke den fedeste eller hurtigste sko på markedet og den ahr ikke samme hurtige returenergi som mange af sine konkurrenter. Men det gør ikke rigtigt noget da det er en stabil mængdetræningssko med høj komfort som passer alle typer af løbere og alle typer af løb også selvom testpanelet blev mest imponeret under de lange ture hvor skoen bare blev ved med at give under hele turen. Skoene former og anpasser sig til dine fødder under løbeturen og hvis du ved at du skal løbe meget er dette en reel joggingsko med super greb som er værd at investerer i.

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

DK_header.jpg

STOR TEST: Fleecetrøjer for hende

1 dag sedan
Peak_JR_Frost

15 varme favoritter for børn

3 dagar sedan
DK-HEADER.jpg

TEST: Skitøj til ham

6 dagar sedan
Nike_Metallic Clash.png

Få et glimt ind i det nye år med Nike Metallic Clash

03 dec 2018
Craft underställ syntet zip.jpg

9 lyserøde sæt skiundertøj for hende

30 nov 2018
Barnpjäxor

Hvilke børneskistøvler skal jeg vælge?

29 nov 2018
DK-HEADER.jpg

Bedst i test! Lækre og bløde træningsdragter

29 nov 2018
DK_header.jpg

Test af sæsonens skridsikre vinterstøvler

28 nov 2018
Plock_Adidas

10 sportswear-favoritter fra Adidas

28 nov 2018
fleece

Det her skal du tænke på når du skal købe ny fleecetrøje

28 nov 2018
sorel

Guide: Find den rigtige vintersko fra Sorel

27 nov 2018
vintersneakers

7 sneakers som klarer regn og kulde

24 nov 2018
Skins_Seamless

Tjek Skins seamless-sortiment!

24 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE

10 træningsfavoritter fra Nike

24 nov 2018
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg

Sådan finder du den rigtige vinterjakke fra Didriksons

20 nov 2018
driva

Nu findes der en sports-bh uld!

18 nov 2018
Adidas Copa 19

Adidas nye fodboldsko Copa 19 er her!

18 nov 2018
Black Friday tips honom

Vores 12 bedste Black Friday-fund for mænd

16 nov 2018
DK_header.jpg

TEST: Langrends bukser til kvinder

15 nov 2018
Black Friday tips kids

12 Black Friday-fund til børnene!

15 nov 2018
Black Friday tips henne

12 superfund for hende på Black Friday

15 nov 2018
Icebug dubbade löparskor

Vi tester løbesko fra Icebug med dupper!

14 nov 2018
Skärmavbild 2018-11-05 kl. 12.49.57.png

Feminin mønsterfest med Odd Molly Ski

14 nov 2018
+H21448_eCommerce_Ready_To_Go_FW18_FW18_Ready_to_Go_PDP_All_Markets_PDP_LAM_0_DUA_DR.jpg

Ny Adidas kollektion – inspireret af Stella McCartney

14 nov 2018
DK-Header.jpg

Vi tester Suuntos nye pulsur 9 G1

08 nov 2018
Nike RN Division3.png

Kollektionen som redder dit vinterløb

08 nov 2018
DK-Header-Nike-Shield.jpg

Test! Så gode er Nikes nye vinterløbesko

08 nov 2018
DK_header_DAM.jpg

TEST! 15 vinterjakker som klarer kulden

07 nov 2018
Header löpartights DK

Bedst i test! 7 varme løbetights til mænd

07 nov 2018
Wyte jacka

15 Must-haves i efterårets hotteste farve

05 nov 2018
DK-Header.png

Se her: Træningstrusserne som er bedst i test

02 nov 2018
shepherd tofflor 2018

De hyggeligste tøfler kommer fra Shepherd

02 nov 2018
DK-Header.jpg

Test af vinterens varmeste flyverdragter

01 nov 2018
alshammar

Therese Alshammar`s tips: Sådan finder du den perfekte badedragt

01 nov 2018
Header löpartights DK

8 varme løbetights som er bedst i test

31 oct 2018
Skins_plagg

Derfor skal du træne i kompressionstøj

31 oct 2018
5DS_2808.jpg

Hvide nyheder hos Wyte Ski

26 oct 2018
Nike Utility.png

Sikre dit løb mod vejret med de nye Nike Shield

24 oct 2018
191887847052_001_3ca66df5cfe642be910025476889d196.jpg

Derfor er Nike Tanjun verdens mest populære sneaker

23 oct 2018
Timberland

Test! Så gode er de omtalte 6-inch Premium fra Timberland

19 oct 2018
more news
DK_header.jpg

STOR TEST: Fleecetrøjer for hende

Fleecetrøjen er det perfekte mellemlag. Vi har testet de bedste modeller for hende fra vore største varemærker.

Peak_JR_Frost

15 varme favoritter for børn

Vinterkulden er her og børnene behøver varme sko og overtøj. Her er vores varmeste juniorfavoritter, i tre prisklasser.

DK-HEADER.jpg

TEST: Skitøj til ham

Skisæsonen er rundt om hjørnet og vi har bedt vores mandlige testpanel at vurdere jakker og bukser være bedst i test.

Nike_Metallic Clash.png

Få et glimt ind i det nye år med Nike Metallic Clash

Vinterens skinnende træningskollektion er her! Metallic Clash fra Nike er en blændende indspræjtning af luksus som du ikke vil gå glip af!

Craft underställ syntet zip.jpg

9 lyserøde sæt skiundertøj for hende

Ni forskellige nuancer lyserød! Vælg et farveglad lag inderst til at lyse de grå vinterdage op. Her er dame modellerne du ikke vil gå glip af!

Barnpjäxor

Hvilke børneskistøvler skal jeg vælge?

At købe skistøvler til børnene behøver ikke være så svært. Eksperten guider dig i den rigtige retning!

DK-HEADER.jpg

Bedst i test! Lækre og bløde træningsdragter

Foran pejsen, til og fra træningscentret eller i sofaen med en kob varm kakao. Vi har testet 6 dameudgaver af de mest trendsikre sæt!

DK_header.jpg

Test af sæsonens skridsikre vinterstøvler

Giv vinteren sparket i et par skridsikre støvler – vi tester sæsonens favoritter for damer og herrer.

Plock_Adidas

10 sportswear-favoritter fra Adidas

Adidas er sublime på sportswear som vi gerne har på både til træning, på jobbet og hjemme i sofaen. Her er 10 godbider du ikke vil gå glip af!

fleece

Det her skal du tænke på når du skal købe ny fleecetrøje

En fleecetrøje er det optimale mellemlag til vinter eftersom det både er blødt, varmt og ventilerende. Vores ekspert hjælper dig på til valg af den perfekte fleece!

sorel

Guide: Find den rigtige vintersko fra Sorel

Canadiske Sorel ved hvordan man laver ordentlige vintersko i super kvalitet. Vi hjælper dig med at finde den rigtige model til sæsonens kolde, snerige og våde dage.

vintersneakers

7 sneakers som klarer regn og kulde

Sneakers med for og som klarer regn er et krav til efterår og vinter. Her er nogle favoritter til herre og dame.

Skins_Seamless

Tjek Skins seamless-sortiment!

Vidste du at kompressionsmærket Skins tilbyder træningstøj i seamless-teknologi? De er bløde, skønne og perfekte til lavintensiv træning.

NIKE_HEADER_COLLAGE

10 træningsfavoritter fra Nike

Tid til Nike! Her er 10 favoritter der holder både til turen til og fra træning som under din træning.

Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg

Sådan finder du den rigtige vinterjakke fra Didriksons

Farer du vild i vinterens udbud af varme jakker? Vi hjælper dig den rigtige fra Didriksons.