DK_header.jpg

Løbesko 2018: Bedst i test for damer

Det findes ikke noget vigtigere for en løber end at finde de helt rigtige løbesko. Her er efterårets bedste neutrale og stabile løbesko fra mærker som Adidas, Nike og Asics. 

At teste løbesko er ikke helt enkelt, for det er ikke sådan at der bare findes gode og dårlige sko. Idag er alle løbesko fra de store varemærker utroligt velgjorte og specielt fremstillet til løb. Derimod gælder det om at finde en løbesko der passer præcis til dig, din løbestil og dine behov. Behøver du en hurtig intervalsko? En sko lavet til langdistance? Eller en pålidelig mængdetræningssko som kan bruges til det meste? Uanset hvad du søger har har vi gode tips til dig herunder! 

DK_oversiktsbild_DAM.jpgHele Sportamores sortiment af løbesko finder du her . Modellerne ovenfor er nogle af  efterårets hotteste modeller og dem har testpanelet testet.

DK_SALMING_SPEED_DAM.jpg

Test af: Salming,

Vejledende pris: 1 195 kroner. 

Udmærkelser: Stumme, lette og refleksdetaljer.

Minder om: Asics Roadhawk FF og Hoka One One Tracer 2.

Passer dig som: Har en neutral løbestil og vil løbe kortere skovture på et par kilometer, intervaller eller konkurrencer. 

Vægt: 170 g.

Testpanelet siger: 

Den her sko er i grænselandet mellem hård mængdtræningssko og blød racersko. Det er en letvægtsløbesko som føles ganske stum, uden mindste svampet følelse. Du får god kontakt med underlaget og føderne får arbejde som i en barfodssko. Hvis du tidligere har løbet i en Distance-sko fra Salming kommer den her sko føles hurtigre, hårdere og lettere. Pasformen er bred, men smal ved tæerne. Den er sko er optimal for dig med en let løbestil og er en erfaren løber. Den er ikke for dig der løber tungt og langt, du skal have mere støtte. Skoen kommer virkelig til sin ret på grus og lignende i forhold til på asfalt hvor den godt kan være lidt for flad i det. Overdelen er det som udmærker skoen mest. Superfint og spændende tolagsmesh som reflekterer i regnbuens farver og giver en diskofølelse der er god til det mørke aftenture. Passer ikke alle, men om den passer dig og din stil kan du få rigtigt meget ud af den. 

DK_NB_IMPULSE_DAM.jpg

Test af: New Balance,

Vejledende pris:  999 kroner.  

Udmærkelser: Let, hurtigere og små i størrelserne. 

Minder om: Nike Epic React og Adidas PureBoost DPR.

Passer dig som: Har en neutral løbestil og elsker nogle hurtigere pas. 

Vægt: 195 g.

Testpanelet siger: 

Det her er en let løbesko som passer til fartleg, intervaller eller bane.Skoen er ganske stiv i det og returenergien er lynhurtig, så du får en følelse af at foden bare kysser jorden inden næste skridt. Den er til dig der lander på for- og mellemfoden, så hvis du har løbet i stabile sko tidligere og plejer at sætte hælen i først kan det være en hård udfordring for dine ben. Med det sagt har skoen absolut ok dæmpning til trods for det er en letvægtssko, nedsætningen er behagelig og kontrolleret på alle underlag. Plus gives for der ikke er det helt dybe mønster i sålen så sten og smågrus sætter sig fast. Ventilationen er rigtig god, fødderne svulmer ikke når du løber i dem. Takket være en integreret plys føles det lidt som at løbe i en mockasin og som om foden bliver et med skoen. Logoet er flot integreret i reflekseffekten og der findes også små refleksdetaljer ved snørringen. Pasform og funktion er selvfølgelig vigtigst for en løbesko, men det gør ikke ondt også at få et kompliment for udseendet af sine løbesko. Pfft New Balance!

DK_NB_FRESH_DAM.jpg

Test af: New Balance,

Vejledende pris:  1 295 kroner.  

Udmærkelser: Bred, tung og solid. 

Minder om:  Asics Gel-Nimbus 20 og Nike Pegasus 35. 

Passer dig som: Har en neutral løbestil og vil have en mængdetræningssko i god kvalitet. 

Vægt: 276 g.

Testpanelet siger: 

God balance mellem komfort, dæmpning og støtte! Generelt er det her en rigtig god løbesko, hvis det ikke gør noget for dig at den er lidt tungere. Den er også god hvis du er en lidt tungere løber, som behøver en veldæmpet, men ikke svampet sko der er stabil. Fungerer for alle typer af løb, både roligt søndagsløb og hurtige tempo, takket være skoens returenergi og fremadrettet energi. Fungere til alle underlag. Skoen er generøs i bredden, så husk at snørre dem ordentligt! Undgå denne model hvis du har smalle fødder. Selvom skoen er bred og har en ventilerende mesh så føles den stabil på foden nr du løber og ingen i testpanelet fik vabler. Den bløde fremdel af skoen er god for dig som ikke syntes om hvis skoen klemmer der. Skoen kan opleves som lidt stiv i det, i starten men bliver bare bedre og bedre for hver løbetur.

DK_PUMA_DAM.jpg

Test af: Puma,

Vejledende pris:  779 kroner.  

Udmærkelser: Feminin, økonomisk og stor i størrelsen. 

Minder om:  Reebok Floatride Run og Adidas Solar Drive.  

Passer dig som: Har en neural løbestil, løber ofte på hårdt underlag og ønsker en sko med normal dæmpning.  

Vægt: 263 g. 

Testpanelet siger: 

Den her sko er helt ny, og kommer hertil efteråret. Her får du en let sko me dstrømpelignende overdel som føles skøn fra første skridt. Hybrid Runner er ganske tung, men det er ikke noget man tænker over når man løber i dem. Denne sko er et godt valg for dig som bare løber en gang imellem og hvor løb bare er en del af din samlede træning. Du som er en indbidt løber behøver en mere avanceret sko. De passer bedsst til korte ture på vej, eller løbeture hvor du stopper undervejs og styrketræner med egen kropsvægt. De har et højt fald på 10 milimeter præcis som Asics GT-2000 6, men føles ikke helt stabile til ujævnt underlag, så undgå rødderne eller lignende hvor du kan vrikke om. Den coole dæmpning stikker ud med perlerne, såkaldte NRGY beads. Overdeln er godt ventileret men også blød og giver næsten efter lidt for meget. Så stram dem godt til.

DK_ADIDAS_Glide_DAM.jpg

Test af: Adidas,

Vejledende pris:  1 095 kroner.  

Udmærkelser: Ventileret, ergonomisk og skønt hælgreb.

Minder om:  Mizuno Wave Rider og New Balance Fresh Foam 1080v8. 

Passer dig som: Har en neutral løbestil og vil have en sko der holder til de lange ture.

Vægt: 256 g.

Testpanelet siger: 

Adidas Solar Glide havner lidt i skyggen af andre modeller med den hyldede Boost-sål, men faktum er at det ligeledes er en sko fra Adidas som er let at blive forelsket i. Så skøn! Overdelen har ventilerende mesh og følger foden bevægelser uden at slippe støtten der hvor du behøver den. Hælen er superskøn med et materiale som tillader hælsenes naturlige bevægelser samt undgår at sætte pres på hælbenet. Skoen har lidt bred sål der bidrager til en stabil løbetur og fungerer rigtigt godt under de lange løbeture. Trods dæmpningen for du en god løbefølelse eftersom sålen ikke er for tyk. Gør sig godt på alle typer underlag og guider foden til gode nedsætninger, overgange og trådet fremad igen. Foden sidder også bedre på plads i denne model end i luksus modellen Adidas UltraBoost, ifølge testerne. En sko der sidder som smurt på og hjælper dig til hurtigere skridt under løbeturen.

DK_ADIDAS_Solar_DAM.jpg

Test af: Adidas,

Vejledende pris: 1 195 kroner.  

Udmærkelser: Pasform, dæmpning og genbrugsmaterialer. 

Minder om:  Nike React og Asics Gel-Nimbus.

Passer dig som: Har en neutral løbestil og ønsker en hurtig følelse under din løbetur. 

Vægt: 254 g.

Testpanelet siger: 

Det her er en teknisk løbesko som fungerer lige godt til nybegynderen som til den seriøse løber og langdistanceløberen. Uanset din vægt kommer du nyde godt af den skønne dæmpning. Sålen giver en utrolig god retursporing og skoen fungerer præcis lige så godt på ujævnt underlag som på asfalt og du kan løbe langt i den! Til forskel fra UltraBoost har denne model en bro som stabiliserer dit skridt både fra indersiden og ydersiden af skoen. Det føles som om skoen skubber dig i dit skridt og hjælper dig tage dit løb til næste niveau. Adidas har arbejdet sammen med Continental som er de bedste på vejgreb, så skoene svigter dig ikke, selv når det bliver vådt udenfor. Du kan stole på skoene fuldt ud. Minus gives for den kan føles lidt stram hen over vristen hvis du har en høj fod. Plus gives for den er lavet i genanvendte materialer, som palst fra havet og der anvendes processer der mindsker spild.

DK_ADIDAS_Ultra_DAM.jpg

Test af: Adidas,

Vejledende pris: 1 495 kroner.  

Udmærkelser: Skøn, velgjordt og god returenergi.

Minder om: Nike Air VaporMax Flyknit og Saucony Freedom Iso 2.

Passer dig som: Har neutral løbestil og vil have en blød stabil løbetur. 

Vægt: 266 g.

Testpanelet siger: 

Når UltraBoost blev lanceret blev det en storsælger, hvilket ikke er så mærkeligt eftersom du aldrig vil tage dem af når du først har dem på. Noget af det nye til efteråret er farven. Løbeskoen er unik, takket være Boost-sålen som giver sindsygt meget returenergi i hvert skridt, i stedet for at vække liv i dine trætte ben må du næsten bremse dem. I kombination med den bløde, stof overdel som gnaver minimalt og gummisålen der giver greb på både vådt og tørt underlag. Ligger i den høje ende rent prismæssigt, men har en også en lang levetid. Følelsen bliver som at løbe på skyer og det føles som om man kan løbe så længe man har lyst. Disse er bedst til middel- og langdistance. Når du har løbet i Adidas UltraBoost så er der en risiko for at du aldrig vil løbe i andet.  

DK_NIKE_ZOOM_DAM.jpg

Test af: Nike,  

Vejledende pris:  1 195 kroner.  

Udmærkelser: Let, hurtigt og nytænkende.

Minder om:  Hoka One One Clayton og Hoka One One Clifton.

Passer dig som: Har neutral løbestil og leder efeter en dæmpet men hurtig sko til intervaller og konkurrence. 

Vægt: 184 g. 

Testpanelet siger: 

Nr du skal Konkurrerer eller løbe hurtigt og langt er det her en sko for dig. Men takket være den høje dæmpning er den også et godt valg for den uerfarne motionist som vil udfordre sig selv med intervaller og hurtigere løbeture. Til og med løbeture på asfalt føles bekvemme i den her sko. Det er en super super let sko med en hurtig følelse der trykker dig fremad. Overdelen er ventileret og selv prinsessen på ærten-fødder har det super i Zoom Fly.  Du mærker hvordan vinden kommer igennem skoen og transporterer varme og fugt væk. Komforten er virkelig i top her, så du kan også sagtens have dem på de dage hvor du ikke løber men skal stå eller gå meget. Bred forest med god plads til tæerne og en smallere hæl gør at den føles anatomisk gennemtænkt og passer både dig med normale og smalle fødder. Tag gerne samme størrelse som dine andre Nike sko.

DK_NIKE_REACT_DAM.jpg

Test af: Nike,

Vejledende pris: 1 195 kroner.  

Udmærkelser:  God sål, inspirerende og strømpelignende pasform.

Minder om:  Under Armor Hovr Sonic og New Balance Zante V4.

Passer dig som: Vil have en neutral sko med masser af dæmpning som samtidigt er let.

Vægt: 184 g.

Testpanelet siger: 

Tidligere i år stiftede vi første gang bekendtskab med Nikes nye bløde skum React, som er både let, hårdført og responsivt. Blødt for at være Nike, skal vi måske understrege. Denne letvægtssko kan gå til både lange løbeture og hurtige ryk og har en super returenergi i dæmpningen, hvilket gør at du også sagtens kan have den på hårdt underlag. Epic React Flyknit passer løbere på alle niveauer og er en super sko der gør dine løbeture endnu sjovere. At designet føles moderne hjælper helt klart også. Stofoverdelen er ventileret og luftig, og passer godt til dig med smalle og normalt bredde fødder.Skoene er lavet i et helt stykke og kan være lidt svære at få på, så har du en høj vrist er de måske ikke helt optimale. Når de så er på sidder de bare som smurt, intet der gnaver eller glider rundt. Et par af disse modeller af vi testet siden foråret og de holder stadig fint, dæmpningen er virkelig holdbar og god kvalitet. 

DK_Asics_GT2000_DAM.jpg

Test af: Asics,

Vejledende pris:  1 200 kroner.  

Udmærkelser: Stabil, holdbar og komfortabel. 

Minder om:  Saucony Guide Iso og Asics Gel-Kayano 25.

Passer dig som: Vil have en god pronationssko til længre distancer som fungerer udemærket på hårdt underlag.

Vægt: 235 g.

Testpanelet siger: 

Hvis vi skal være onde ved Asics GT-2000 6 så er det det discount udgaven af Gel-Kayano 25, men med det sagt er det her en pronationssko som giver støtte og komfort i topklasse. Du får en stabil sko som beskytter foden og forhindre at du glider rundt i den og til en billigere pris end Gel-Kayano 25. Det er en udemærket sko med ok støtte beregnet til mængdetræning som du også kan anvende til de lange ture. Holdbarheden er også fantatstisk, tidligere versioner af denne sko har holdt fint i flere år. Disse sko er små i størrelserne, så du skal gå mindst gå en hel størrelse op. De har en ganske smal pasform og føles hårde henover vristen, trods dette føles skoen som helhed fleksibel. Det er en god investering for dig der er bange for at træde forkert og vride om og derfor gerne vil føle dig sikker når du løber. Ventilationen er også godkendt, så dette er overordnet set alt andet end en discount løbesko.

DK_Asics_Kayano_DAM.jpg

Test af: Asics,

Vejledende pris: 1 500 kroner.  

Udmærkelser: Udemærket dæmpning, stabil og højteknologisk.

Minder om:  Saucony Hurricane Iso 4 og Hoka One One Bondi.

Passer dig som: Har en pronerande løbestil og behøver en stabil og dæmpende løbesko.

Vægt: 278 g. 

Testpanelet siger: 

Det her er markedets mest solgte pronationssko og det er på mange måder let at forstå hvorfår. Asics top model giver en blød og bekvem dæmpning samtidigt som den giver støtte og stabilitet, Hvilket gør at du kan anvende den under både korte og lange ture som marathon- Hårdt underlag er intet problem for denne sværvægter som vejer hele 278 gram. Skoen er en bred model med masser af plads til tæerne, hvilket er skønt hvis du løber langt. Eftesom skoen er avanceret så kan du som kun løber en gang imellem nøjes med Asics billigere model GT-2000 6, da den minder meget om Gel-Kayano 25 men er lidt billigere. Den her sko giver støtte præcis der hvor du behøver det og aflaster fødderne og kroppen, hvilket føles skønt for kroppen og gør at fodsålerne ikke bliver så trætte. En god investering for dig som løber meget og vil holde længe.

DK_Asics_Nimbus_DAM.jpg

Test af: Asics,

Vejledende pris: 1 350 kroner.  

Udmærkelser: Tryg, behagelig og højt fald.  

Minder om:  Saucony Triumph Iso og New Balance 1080v8. 

Passer dig som: Har en neutral løbestil eller pronerar en del og vil have en sko der støtter dig selv under lange landevejsløb.

Vægt: 263 g.

Testpanelet siger: 

Gel-Nimbus virker til at være en udødelig klassiker blandt løbesko, som nu køre på sit tyvende år. Du som elskede den første version vil ligeledes værdsætte denne, der er ingen større forandringer men måske syntes du at hælkappen har fået en lækker opdatering nu og pasformen noget mere afslappet. Det som gør denne sko så let at syntes om er at den sidder som fod i hose og har puddelignende dæmpning som holder og støtter selv på de rigtigt lage ture. Utrolig skøn! Den føles stabil og har et fald på hele 13mm. Derimod er det ikke den fedeste eller hurtigste sko på markedet og den ahr ikke samme hurtige returenergi som mange af sine konkurrenter. Men det gør ikke rigtigt noget da det er en stabil mængdetræningssko med høj komfort som passer alle typer af løbere og alle typer af løb også selvom testpanelet blev mest imponeret under de lange ture hvor skoen bare blev ved med at give under hele turen. Skoene former og anpasser sig til dine fødder under løbeturen og hvis du ved at du skal løbe meget er dette en reel joggingsko med super greb som er værd at investerer i.

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

DK-Header-DAM.jpg

Bedst i test! Liner jakker for damer

Alldeles nyss
Header-Nike-One-Tights.jpg

Test: Derfor er Nike One Tight de bedste!

5 dagar sedan
Seamlesstights

Endeligt! Vi tester seamlesstights

08 feb 2019
Sport-bh Nike Tech Pack

Sportamores store guide til den rigtige sports-bh

07 feb 2019
DK_header.jpg

Test! Prisvenlige Bh`er fra Blacc

02 feb 2019
svea_sneakers.jpg

12 røde køb til Valentins dag

01 feb 2019
9324976246011_001_e65fc8753b4144309d94ac29eb808d71.jpg

8 ting du skal bruge til din solferie!

30 jan 2019
JR BLACKBURN

Pakkeliste til skitur med børn!

30 jan 2019
DK_adidas_header.jpg

Bedst i test! Adidas`s nye vindjakke

29 jan 2019
Adidas Exhibit Pack

Guide: Find de rigtige fodboldsstøvler fra Adidas

29 jan 2019
Promenadskor

Vandtætte vandresko som er bedst i test!

29 jan 2019
Sequence 01.00_00_16_01.Still002.jpg

Café x Björn Borg

29 jan 2019
Nike TechPack1.png

Fremtidens træningskollektion er her

28 jan 2019
adidas quarterstrike.jpg

8 stilsikre køb for herrer

27 jan 2019
björn borg pants.jpg

Luksus! 9 nyheder for hende

27 jan 2019
Nike Epic React Flyknit2.png

Alt du vil vide om Nike Epic React Flyknit 2

26 jan 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

25 jan 2019
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg

8 tightsnyheder i 2019

25 jan 2019
LB_SwirlHeroBlue_SportsBra_050.jpg

Sådan passer du bedst på din sports-bh

24 jan 2019
UA Hovr

Løbeskoene for 2019 du ikke vil gå glip af!

24 jan 2019
Byks_Karitraa.png

Forårets nye sneakers fra Kari Traa

23 jan 2019
Lofsan PureMove Bra

Lofsan: Sådan vælger du den rigtige sports-bh

22 jan 2019
Craft_SS19_Studio_0002_1907305-999000.jpg

Craft`s nye Studio Collection er her!

21 jan 2019
Puma XT Fuse

De bedste håndboldssko 2019

18 jan 2019
DK-Header.jpg

Bedst i test! Vinterens varme parkaer

18 jan 2019
DK_HEADER.png

Vi tester X-fitsko fra Nike

17 jan 2019
DK-Header.jpg

Stor test! Træningstights med høj talje

15 jan 2019
K2 pjäxor

Find de rigtige skistøvler fra K2

09 jan 2019
DK_header.jpg

Test: Syntetisk skiundertøj til langrend

09 jan 2019
Adidas_brajpg

8 nye træningsfavoritter for hende

09 jan 2019
DK_header.jpg

Vi tester Wytes mest populære jakker!

08 jan 2019
Salomon.jpg

7 skridsikre sko til vintervejret

08 jan 2019
DK-Header-HERR.jpg

Test af vores bedste linerjakker for herrer

08 jan 2019
sweatshirt_nike.jpg

Godt nyt(trænings)år med stil! 9 fund til herre

04 jan 2019
DK_Header.png

Vinterens goggles som er bedst i test!

03 jan 2019
DK_header.jpg

Bedst i test! Sports-bh`er med god støtte

01 jan 2019
DK-DAM-Header.jpg

TEST! Vores bedste kompressionstights

01 jan 2019
Suunto Fitness 3

Test af Suunto Fitness 3

26 dec 2018
OrganoTex_2018

Derfor skal du vælje miljøvenlig imprægnering

23 dec 2018
Casall Sculpture 2.0

Nu er Casalls Sculpture tights squatsikre!

19 dec 2018
more news
DK-Header-DAM.jpg

Bedst i test! Liner jakker for damer

En liner jakke er ikke bare det ultimative yderste lag, det er også det perfekte mellemlag. Vi tester liner jakker med både dun og syntex på Sportamore Magazine.

Header-Nike-One-Tights.jpg

Test: Derfor er Nike One Tight de bedste!

Et par tights der duer til alt. Det er tanken bag One. Vi har testet Nikes nye supertights og vi blev ikke skuffet!

Seamlesstights

Endeligt! Vi tester seamlesstights

Få lidt ekstra liv ind i dit næste træningspas med et par bløde, fleksible og seamless træningstights. Vi har testet sæsonens favoritter!

Sport-bh Nike Tech Pack

Sportamores store guide til den rigtige sports-bh

Er du usikker på hvilken type af sports-bh som passer til hvad og hvordan den egentlig skal sidde, er dette guiden for dig.

DK_header.jpg

Test! Prisvenlige Bh`er fra Blacc

Det er ikke bare smag og stil der styrer indkøb til træningsgarderoben. Din pengepung har også noget at skulle sige! Så her har du fem prisvenlige sportsbh`er fra Blacc.

svea_sneakers.jpg

12 røde køb til Valentins dag

Feel the love! Rød er ikke bare en flot farve det er også kærlighedens farve. Klik nogle lækre røde favoritter hjem til en du holder af, eller hvorfor ikke unde dig selv en lille gave på Valentins dag!

9324976246011_001_e65fc8753b4144309d94ac29eb808d71.jpg

8 ting du skal bruge til din solferie!

Hvis du og familien skal afsted til varmere himmelstrøg i vinterferien så siger vi bare - glem IKKE at pakke disse 8 ting i rejsetasken!

JR BLACKBURN

Pakkeliste til skitur med børn!

Vinterferien nærmer sig med hastige skridt og er i så heldige at have booket skituren allerede med hele familien, så er her en liste med alt du behøver til turen!

DK_adidas_header.jpg

Bedst i test! Adidas`s nye vindjakke

Vindafvisende, let og stilren. Sig hej til Adidas nye tilføjelse til din træningsgarderobe: vindjakken Wind Fleece Jacket!

Adidas Exhibit Pack

Guide: Find de rigtige fodboldsstøvler fra Adidas

At købe fodboldsstøvler på nettet behøver ikke være så svært. Vores testpanel guider dig igennem Adidas mest populære modeller.

Promenadskor

Vandtætte vandresko som er bedst i test!

Kilometer efter kilometer, over bjerge og i skove – det er tid til at finde det helt rigtige par sko til din vandretur. Vi tester syv modeller der gør arbejdet færdigt!

Sequence 01.00_00_16_01.Still002.jpg

Café x Björn Borg

Björn Borg er gået sammen med Cafés modechef Daniel Lindström og har skabt det ultimative løbetøj!

Nike TechPack1.png

Fremtidens træningskollektion er her

Glem ideen om funktionalitet og trendsikkert design ikke går hånd i hånd. Sømløst tøj til både fritid og sport der er lige så flot som det er praktisk. Nike Tech Pack ligner ikke noget du har set før.

adidas quarterstrike.jpg

8 stilsikre køb for herrer

Det er snart lønningsdag. Med andre ord en perfekt mulighed for at unde dig selv en lille gave eller to. Her er 8 favoritkøb lige nu!

björn borg pants.jpg

Luksus! 9 nyheder for hende

Den første løn i 2019 er lige på trapperne. Her er 9 fine nyheder du kan klikke hjem lige nu!