löparjackor dam test

Løbejakker til damer som er bedst i test

For at præstere på højeste niveau og holde stilen på løbeturen, behøver du en lækker løbejakke! Sportamores kvindelige testpanel har løbet i fem modeller - her er deres mening. 

At have en god løbejakke er altafgørende, når det ikke er helt vindstille og den bagende sol mangler udenfor. En god løbejakke skal beskytte dig mod vinden, men samtidig ventilere godt og ikke være for stiv i stoffet. Det er høje krav, men vi har fundet fem jakker som alle lever op til dem. Her er løbejakkerne fra , , , og som alle er bedst i test!

,

DK_Adidas_Response.png

Vejledende pris: 449 kroner.

Vægt: De allerfleste løbejakker vejer meget lidt, og det gør den her jakke fra Adidas også. Testpanelet imponeres med det samme over den lave vægt som gør, at du slipper for at føle dig indelukket, når du løber med den på. 

Vindtæthed: En af mange udfordringer, når det kommer til løbejakker er, at de både skal være vindtætte og ventilere godt, noget som Adidas virkelig har haft held med. Løbejakken her gør præcis, hvad den skal og lukker det meste af den kolde vind ude. 

Ventilationsevne: Når vindtætheden er i top, så plejer man at sige at ventilationsevnen halter lidt bagefter, men det er ikke tilfældet her. Testpaneler uddeler en 9'er for Response Jackets evne til at holde dig nedkølet, mens du løbetræner - næsten fuldt hus! 

Komfort: Hvis du har løbet i en løbejakke før, så ved du, at de nogen gange kan føles lidt upraktiske og knap så hyggelige, men det er ikke tilfældet med denne model. Adidas' løbejakke er virkelig behagelig, og der findes hverken irriterende vaskevejledningslapper eller gnavende sømme. 

Fleksibilitet: Det her er den jakke i testgruppen, som er mindst fleksibel og føjelig, men lad dig ikke snyde af det. Testpanelet giver høje point for hvordan jakken følger kroppens bevægelser, mens du løbetræner, så du kan tage dit løbeskridt til højeste punkt, uden problemer. 

Opsummering: Adidas løbejakken er udseendesmæssigt en rimelig neutral variant, som du kan matche til nærmest hvad som helst! Den er tynd, superlet og giver tilpas vindbeskyttelse under løbeturen. Hvis du skal løbetræne med den på i de sene efterårsaftner, når temperaturen kryper ned mod frystepunktet, så anbefales det at have en løbetrøje indenunder. Men hen på eftermiddagene er den helt perfekt uden ekstra tøj under. Response Jacket fra Adidas er også forsynet med en hætte, så du kan lukke sidevind ude, mens du træner, så du slipper for at fryse om ørene. Jakkens eneste minus er, at den savner reflekser, hvilket havde været godt til de mørke efterårsaftener.

 

,

DK Reebok OSR Hero Jacket

Vejledende pris: 599 kroner.

Vægt: Det er er testens letvægter, da det er den jakke der vejer mindst. Det sagt, så vejer den lige præcis lidt som en løbejakke skal, og det er ikke nogen skam at veje mindst i denne letvægtsklasse! 

Vindtæthed: Måske det er den ekstra lille vægt som gør den her løbejakke fra Reebok lidt ekstra vindtæt. Det lidt grovere materiale gør, at jakken er perfekt til de køligere dage, hvor du gerne vil have lidt ekstra beskyttelse mod de kølige aftener. 

Ventilationsevne: Ventilationsevnen i OSR Hero Jacket er virkelig imponerende. Den er vindtæt, men ikke på sådan en måde at testpanelet føler sig indelukket, hvilket gør at den scorer toppoint. 

Komfort: Endda også komforten imponerer hos Reeboks bud på en løbejakke, og det eneste forbedrelsespunkt er selve tilpasningen. En lynlås i midten og et hul til tommelfingerne i slutningen af ærmerne havde været prikken over i'et med OSR Hero Jacket. Til trods for dette, så giver testpanelet højst point muligt. 

Fleksibilitet:  Hvis en løbejakke er helt vindtæt, så er kan man som regel forvente at den er lidt stivere i stoffet, men det gør sig ikke gældende her. For jakken er suoerblød og følger alle kroppens bevægelser. 

Opsummering: Løbejakken er perfekt til alle de aftener med blæsevejr, hvor du har lyst til en sen løbetur, men uden at fryse. På bagsiden findes et smart refleksmønster som gør, at du vil være synlig i lyset fra billygterne. Da vindtætheden er så tilpas maxet, kan du have den på dig med bare en top indenunder, uden at fryse. Da den ventilerer godt, er den også perfekt til ture under lidt varmere temperaturer. Det eneste som testpanelet egentlig har af anmærkninger er, at den ikke er helt så justerbar når det kommer til fx lynlåsen i taljen samt at den savner en mindre mobillomme.

 

,

DK_2XU_XVENT.png

Vejledende pris: 579 kroner.

Vægt: Uanset hvilken løbejakke du har testet tidligere, så er du højst sandsynlig ikke stødt på så let en model før. XVENT Jacket vejer i princippet ingenting, så hvis det er dét, du leder efter, så er det her modellen for dig! 

Vindtæthed: Ligesom med løbejakken fra Reebok, så er den her løbejakke fra 2XU meget vindtæt. Hvis du vil iføre dig den under sent efterår eller tidlig forår, så passer den derfor perfekt under en varmere løbetrøje - så bliver du både varm og vindtæt. 

Ventilationsevne: Desværre gør den ekstra vindtæthed at løbejakken ikke ventilerer så godt, men ved armhulerne findes der heldigvis små ventilationshuller, som formår at rette op på helhedsindtrykket med en god marginal. 

Komfort: Selvom at XVENT Jacket ikke ventilerer supergodt, så er den stadig virkelig skøn, og hvis du er klædt ret på indenunder, så vil den blive en ny favorit til løbeturen. 

Fleksibilitet:  En yderst smidig løbejakke, da den vejer så ekstremt lidt, men også på grund af det tynde materiale som føles virkelig smidigt. Med den her løbejakke på, får du ingen problemer med at svinge med armene, hvilket er et stort plus! 

Opsummering: Først og fremmest, så vil testpanelet rose 2XU for reflekstapen ved lynlåsen som gør, at du er synlig i mørket på din løbetur. Til forskel fra Reeboks løbejakke, så har denne model fra 2XU et hul til tommelfingrene som gør, at den får en helt perfekt pasform når du løber, samt giver lidt ekstra varmee. Ellers er pasformen ret løs, hvilket er vigtigt ved alle situationer, da du vil gerne vil have en løbetrøje under, uden at føle dig for pakket ind. Udover det, ja, så findes der ikke noget at klage over, siger testpanelet og giver en thumbs up for det stilrene, tidsløse design.

 

,

DK_Salomon_Agile_Hoodie.png

Vejledende pris: 669 kroner.

Vægt: Ligesom en god løbejakke skal være, så vejer den her model fra Salomon stort set ingenting, men stadig en anelse mere end den fra 2XU. 

Vindtæthed: Det mærkes virkelig, at Salomon er et rigtigt outdoor-mærke. Det er næsten ikke muligt at lave en mere fleksibel løbejakke som modstår vinden bedre end den her! 

Ventilationsevne: Selv når det kommer til ventilationsevnen får Salomon-jakken gode point, selvom løbejakken fra Adidas er en smule skarpere på den front. 

Komfort: Det her er jakken til dig som synes om en nær pasform. Hvis det værste du ved er, når løbejakken flagrer, mens du løber, så er det her helt klart den rette model! Agile Wind Print Hoodie er også en anelse kortere end de andre modeller i testen, hvilket gør, at du slipper for at føle at den glider og ned af din bagdel på løbeturen. 

Fleksibilitet: Eftersom det her er en kropsnær jakke, så findes der ikke meget plads til bevægelse, men materialet er fleksibelt og smidigt. Takket været den nære pasform slipper du for at føle, at løbejakken flagrer i stedet for at følge kroppens bevægelser. 

Opsummering: Allerførst vil testpanelet gerne gøre opmærksom på, at løbejakken fra Salomon har to gode lommer, der har plads til alt fra pengepung til telefon. Faktisk er det her også den smarteste jakke i testen, hvis du synes om at skille dig lidt ud fra mængden. I den her klare hindbærrøde farve vil du blive en farveglad plet i skoven! Udover det, ja så stikker den her jakke også ud ved at have en lidt tigthere pasform og kortere snit end de andre i testen, hvilket er godt, hvis du afskyr for meget stof i din jakke. Trods mange gode egenskaber, så er det allerbedste med Salomonjakken derimod, at den i princippet er helt vindtæt!

 

,

DK_Blacc_Fly_Limited.png

Vejledende pris: 539 kroner.

Vægt: Ligesom med jakkens navn antyder, så er det er en ekstremt let løbejakke som vil få dig til at føle virkelig hurtigt på løbeturen. 

Vindtæthed: Med den her jakke er Blacc lykkedes med at holde ligeså god en klasse når det kommer til vindtætheden som Salomon, ikke skidt! Feather Limited Jacket gør det godt, selv på blæsende dage. 

Ventilationsevne: Det er også værdsat at løbejakken ventilerer så godt, hvilket gør den så mangfoldig, at den også kan bruges på varmere dage. Er det måske den store ventilationslomme bagpå som gør tricket? 

Komfort: Med tanke på hvordna den her løbejakke holder dig nedkølet og samtidig beskytter dig fra vinden, havde det virkelig overrasket, hvis den ikke også var superskøn. Jakken sidder godt på kroppen, hvor der bagpå findes en lynlås som gør, at du kan justere pasform og dermed skabe endnu mere komfort. 

Fleksibilitet: Feather Limited Jacket er lavet i et blød materiale, som er betydeligt mindre plastik agtigt end hvad materialet i de andre jakker er. Derfor er den også virkelig medgørlig, og føler hver eneste armsving med milimeterpræcision. 

Opsummering: Det her er en virkelig superskøn løbejakke hele vejen igenne, især takket været det bløde materiale, men også fordi den ventilerer mindst lige så godt som den beskytter mod vinden. At kombinere ventilationsevne og vindtæthed er virkelig ikke en nem ting, men Blacc har klaret opgaven med bravur. Jakke får også et ekstraplus for at den har to praktiske lommer samt lynlåsen på bagsiden som giver en smigende pasform. Topdollar, Blacc!


LÆS MERE:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

5 dagar sedan
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

6 dagar sedan
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

11 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

10 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
reima vinter

Klæd børnene godt på i kulden - sådan gør du

27 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

27 sep 2019
löparjackor dam test

Løbejakker til damer som er bedst i test

25 sep 2019
Stay in place header

Vælg den rette sport-bh efter din kropstype

24 sep 2019
Löparjackor test herr

Løbejakkerne til herrer som er bedst i test!

24 sep 2019
The puffer jacket

Sæsonens hotteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

23 sep 2019
Adriana Lima Puma

Top tre hotteste træningstrends lige nu

23 sep 2019
test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sport-bh'erne som er bedst i test 2019

22 sep 2019
Test inomhusskor

Test! Vores bedste sko til innebandy og håndbold

20 sep 2019
My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

20 sep 2019
craft springa i regn

Sådan skal du klæde dig på, når du løber i regn, blæst, sne og kulde

19 sep 2019
Hövding 3 lifestyle

Den nye Hövding 3 - forbedringer på alle kanter

17 sep 2019
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
more news
Asics reflex

Sørg for at du er synlig i mørket - alt om refleksløb

Når du løbetræner om efteråret og vinteren, så er det ikke bare vigtigt at have det rette tøj til det rette vejr. Du skal også være synlig på turen, og det gør du nemmest med reflekser. Sådan her lyser du bedst op i mørket.

5 dagar sedan
Tights med hög midja

Stort test af tights med høj talje

Findes der noget, vi elsker mere end tights med høj talje? Her er sæsonens allerbedste modeller fra blandt andet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

6 dagar sedan
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med til at slå verdensrekorden i maraton

Den 12 oktober gik Eliud Kipchoge over i historien. Han blev nemlig den første i verden til at løbe et maraton på under to timer, og han gjorde det i et par Nike-løbesko.

14 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg mit skiundertøj?

Alle som elsker efterår og vinter ved, at skiundertøj kan bruges til både sofahygge og udendørshygge! Skiundertøj er sæsonens skønneste, varmeste og hyggeligste tøj, men hvordan skal skiundertøj egentlig vaskes?

11 oct 2019
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme flyverdragter til børn

At finde den rette flyverdragt til dit barn kan være tricky - men fortvivl ikke! Vores mini-testpanel er et skridt foran. Her er flyverdragterne som er bedst i test.

11 oct 2019
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

Nu når det begynder at blive koldere udenfor, behøves bedre og varmere overtøj, så du slipper for at fryse. Er det mon på tide at skaffe en ny linerjakke? Vores gedigne testpanel hjælper dig med at finde den helt rette model til netop dig.

11 oct 2019
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

Dunjakken er et klassisk stykke overtøj som bor i næsten hvert et hjem her i de nordiske lande. Selvom detaljerne adskiller de forskellige modeller, så har de stadig ting tilfælles: de varmer, er lækre og lette at synes om. Her er Reeboks tre jakketrends som du ikke vil gå glip af.

11 oct 2019
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

En linerjakke er tøj som er mindst ligeså god som et mellemlag under en parkajakke som den er på egen hånd. Sportamores herre testpanel har testet fire lækre modeller med dun og syntetisk stof.

11 oct 2019
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

Koldere temperaturer kræver tykkere overtøj. Her er sæsonens parkajakker til herrer som holder dig varm og smart på samme tid.

10 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

Hvis du leder efter en sko der kan stå imod det nordiske vintervejr uden de mindste problemer, er det Mount Baker fra Canada Snow, som du skal satse på.

09 oct 2019
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

Uanset hvilken type af dunjakke du er ude efter, så har Peak Performance en model til dig. Vi hjælper dig med at finde den!

09 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

Når du køber en dunjakke er det selvfølgelig vigtigt at den er varm, og at den har en god pasform. Men det allervigtigste er faktisk, at jakken har den rette fill power. Vi guider dig i rigtig retning.

08 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

Et par Timberlandstøvler er efterårets bedste køb! Sådan her passer du bedst på dine lækre støvler.

08 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

Det begynder at blive koldt om fødderne, så tid til at shoe up! Her er støvlerne som vi helst vil have på denne sæson.

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

Mange har opdaget, hvor alsidig Helium Hood Jacket er. Den tynde dunjakke fra Peak Performance er en vind- og vandtæt vinder, som du kan bruge året rundt.

03 oct 2019