Handskar

Guide: Sådan finder du den rette handske

Hvad gør en handske rigtig god? Her er guiden, som hjælper dig med at finde den rette handske med en optimal kombination af varme, funktion og slidstyrke.

At finde den rette handske kan være udfordrende, især da der er så mange forskellige varianter at vælge imellem. og er to af vores største mærker, når det gælder handsker, og deres eksperter har mange tips, som vil gøre det lettere for dig at købe handsker. 

Trin 1: Find den rette størrelse på din handske 

Når du skal købe en handske, er det vigtigt at vide, hvilken størrelse din hånd har. 

– Find ud af din hånds størrelse ved at holde hånden udstrakt med samlede fingre. Peg tommelfingeren væk fra hånden, så din hånd og din tommelfinger former et L. Derefter måler du håndens bredde på oversiden - på det bredeste sted i centimeter, uden tommelfingeren. Målet, du får, svarer til din handskestørrelse, fortæller Jenny Holm fra Kombi.

En handske skal sidde med en normal pasform. Du skal være i stand til at bøje fingrene, og hele hånden skal få plads i handsken, så dit håndled er dækket og beskyttet. En handske må hverken være for lille eller for stor.  

– Hvis du køber for små handsker, vil du lettere fryse, da der ikke er nogen luft, som kan opvarme fingrene. Køber du for store handsker, risikerer du, at de sidder for løst ved fingrene, hvormed der er en risiko for, at du irriteres hver gang, du skal spænde dine skistøvler eller åbne en rygsæk med handskerne på, siger Jenny Holm.

Trin 2: Vælg for og model på handsken

Når du kender størrelsen, er det tid til at vælge model. Tænk over om du er kuldskær. Fryser du let om hænderne, eller er du næsten altid varm om hænderne? Det vil nemlig afgøre, om du skal vælge en tommel- eller fingermodel, samt hvor isoleret din handske skal være. 

– Handsker med separerede fingre giver dig mest rørlighed. Når du har handsker med separerede fingre, er det let at spænde skistøvlerne, åbne rygsækken og jakken. Du får også et bedre greb om eksempelvis stavene. Ulempen ved en fingermodel er, at hver finger skal varme sig selv, og på de rigtig kolde og blæsende dage i fjeldet eller på vej op i liften, kan du få svært ved at holde hænderne varme, siger Jenny Holm og fortsætter:  

– Hvis du prioriterer varme og komfort over maksimal rørlighed, eller hvis du let fryser om fingrene, skal du vælge en tommelhandske. Fordelen med tommelhandsker er, at de lettere kan holde fingre og hænder varme, selv når det er rigtig koldt, fortæller hun. 

Når det gælder foret i handsker, er der flere forskellige typer at vælge imellem så som dun, uld og primaloft. 

Dun har fantastiske egenskaber, som fanger og lagrer kropsvarme, selv under ekstremt kolde vinterdage. Dun passer bedst til tørt vejr, idet dunets isoleringsevne mindskes, hvis det bliver vådt.   

Uld har naturlige isoleringsegenskaber. Til forskel fra dun, mister uld ikke sin evne til at varme, når handsken bliver våd.  

Primaloft er et syntetisk materiale, som hjælper dig med at holde hænderne varme. Syntetisk materiale er ikke lige så varmt som dun, men der er åndbarhed og giver god isolering, selv når det bliver vådt. Primaloft er et godt valg til det våde vejr.  

At have et aftageligt for er en god funktion, som Hestra taler for. 

– Hvis du skal udskifte foret i handsken, behøver du ikke udbytte hele handsken, når dit for er slidt op. Det er desuden godt at have et nyt for at udskifte med, når du er ude på de lange dage i fjeldet. På den måde har du altid en tør handske, fortæller Jenny Kvarnlöf fra Hestra og fortsætter:

– Med et aftageligt for bliver handsken lettere at tørre og vaske. 

Er du meget kuldskær, kan du klæde dig på lag på lag, også hvad angår handsker.  

– Tilføjer du en tynd indvendig handske, en såkaldt , i merinould til din handske, øger du varmen med cirka 20 procent, siger Jenny Kvarnlöf.

Trin 3: Vælg handskens overflademateriale

Når du skal vælge handsker, bør du overveje, hvor og hvornår du skal bruge dem, samt hvilke egenskaber du værdsætter mest så som slidstyrke eller modstandskraft mod fugt og vind. 

– Der er mange fordele ved at vælge handsker, som er lavet helt eller delvist af skind. Skind er slidstærkt, fleksibelt samt vind- og vandtæt. En rigtig god handske i skind er næsten umulig at slide op, forklarer Jenny Holm og fortsætter:

– En skindhandske kræver dog meget pleje for, at skindet skal kunne bevare sine gode egenskaber og ikke udtørre. 

Mange skindhansker har en kombination af skind og syntetisk materiale, hvor skindet sidder på de overflader, som slides mest, som eksempelvis i håndfladen og rundt om tommel- og pegefingeren. Syntetisk materiale anvendes ofte på handskens overdel, hvor materialets fleksibilitet og isoleringsevne kommer til sin ret.

– Hvis en handske har en membran, som eksempelvis Gore-Tex, er den helt vandtæt. En ting, som er vigtig at vide, er, at en handske ikke er vandtæt, bare fordi den har et vandtæt væv - sømmene er ikke vandtætte, hvis de ikke er tapede. Hvis du vil have en hel vandtæt handske, skal du lede efter en model med membran og tapede sømme, siger Jenny Kvarnlöf.

Modelguide for mærket Kombi

The Protector
 er en handske med et ekstra lag til kolde eller regnfulde situationer. Handsken har et materiale på oversiden, som er ekstra robust mod vand og slitage. Varmende Primaloft-for og vandtæt Waterguard-membran. Fås i herrestørrelser. Vejledende pris 649 kroner.


Zimo GTX Glove er en skihandske med en Gore-Tex-membran, som holder dine hænder tørre i vådt vejr. For i syntetisk materiale. Fås i damestørrelser. Vejledende pris 349 kroner.

Ridge GTX Mitt er en fleksibel, følsom og vandtæt handske med en Gore-Tex-membran. SoftLoft varmefor, hvilket er Kombis eget varmefor, som minder om Primaloft. Fås i juniorstørrelser. Vejledende pris 399 kroner.

Hvordan ved jeg, at jeres handsker er vandtætte? 

– Alle vores skihandsker fra Kombi er vandtætte og tydeligt mærkede med den membran, som er i handsken, enten Waterguard eller Gore-Tex. 

Hvordan holder jeg handskerne hele og rene på den bedste måde?  

– Har du en skindhandske, og den mod forventning bliver våd, skal du tørre den i stuetemperatur. Undgå alle typer af varmekilder, eftersom skindet risikerer at udtørre og blive stift. Derefter er det vigtigt, at du regelmæssigt smører dine handsker, som er i skind, med passende fedt, så skindet kan bevare sine gode egenskaber og ikke udtørrer.   

Modelguide for mærket Hestra

Primaloft Leather Mitt

  er en blød og varm handske med isolering af Primaloft, som føles som dun. Modellen passer til dig, som er ekstra kold om fingrene. Fås i damestørrelser. Vejledende pris 399 kroner.

Tällberger en formsyet og smidig handske i nordisk elgskind. Foret med rar og varmende fleece. Fås i dame- og herrestørrelser. Vejledende pris 649 kroner.

Army Leather Heli Ski Jr er en skihandske designet til juniorer. Handsken har et kraftigt polyamidvæv på oversiden og læder i håndens inderside. Handskens for er aftageligt. Fås i juniorstørrelser. Vejledende pris er 699 kroner. 

Hvordan ved jeg, at jeres handsker er vandtætte? 

– Hvis handsken har en membran, for eksempel Gore-Tex eller CZone, så er den vandtæt.

Hvordan holder jeg handskerne friske?

– Handsker til høje aktivitetsniveauer, som til eksempelvis langrendsski, kan du vaske i maskine på lav temperatur. Skindhandsker og uld skal aldrig maskinevaskes. Skindhandsker vasker du ved at anvende en fed sæbe og så gnubbe forsigtigt med en klud i lunkent vand. Tør af og lad det dryptørre. Foret kan du tørre på et håndklæde. Tør aldrig ved varmekilder, for det ødelægger handskerne. Man kan godt tage lidt sne og gnide det ind i handskerne, hvis du vil fjerne en overfladisk plet. Det er altid en god ting at lade handskerne hvile en gang imellem. Og også at smøre dem ind regelmæssigt - især når sæsonen er færdig. Der skal de være indsmurte og rene, inden de får deres pause.  

 Tilbage

News Feed

canada snow

Hold fødderne varme i støvler fra Canada Snow

1 dag sedan
Nike

Find de rigtige løbesko fra Nike

2 dagar sedan
Test Björn Borg

Vi tester sæsonens nye løbekollektion fra Björn Borg

2 dagar sedan
Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko med høj grad af dæmpning til mænd

2 dagar sedan
Dam - Header.jpg

Test: Bedste floorball-sko til damer

5 dagar sedan
Vinterjacka barn

Køb den rigtige vinterjakke til dit barn

16 sep 2020
promenadskor header

Vandtætte vandresko som er bedst i test!

15 sep 2020
virvelvind

Tjek efterårets prisvenlige børnekollektion!

15 sep 2020
nike superrep header

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

14 sep 2020
Tvätta din dunjacka

Sådan vasker du din dunjakke

11 sep 2020
innebandylubbor

Stor test af floorball-stave

11 sep 2020
Adidas

Shop træningstøj efter vejret med Adidas' nye koncept

08 sep 2020
Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

08 sep 2020
header

Test: Langærmede træningstrøjer til kvinder

04 sep 2020
långärmade träningströjor test

Test: Langærmede træningstrøjer til mænd

04 sep 2020
Blacc fitness

NEW IN: Squatsikre tights fra Blacc

04 sep 2020
Header.jpg

Test! Årets bedste træningssko til mænd

01 sep 2020
test svarta tights

Test: træningstights, du bare må have

01 sep 2020
Nike Metcon Release

Alt hvad du vil vide om den nye Nike Metcon 6

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer

Test: 2020's bedste træningssko til kvinder

25 aug 2020
nike metcon 6

Test: Så god er den nye træningssko Nike Metcon 6

24 aug 2020
Padelskor dam

Vi tester sæsonens bedste padelsko til damer

20 aug 2020
Kari Traa

Efterårets nye skiundertøj fra Kari Traa

18 aug 2020
jared ward

Bliv høj på endorfiner i Sauconys nye løbesko

13 aug 2020
Shorts

Test: Sorte træningsshorts til ham

12 aug 2020
Test av tights

Stort test af træningstights til hende

11 aug 2020
Nike Air Zoom SuperRep

Find den rigtige træningssko fra Nike SuperRep

10 aug 2020
Reebok Nano X

Nu er Reebok Nano X kommet i nye farver

06 aug 2020
Test ryggsäck barn.png

Bedst i test: Rygsæk til børn 2020

06 aug 2020
Header.jpg

Vi tester: Cykelhjelme til kvinder og mænd

06 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! Niketøj og -sko som er bedst til mænd

05 aug 2020
Header Nike-favoriter DAM.jpg

Bedst i test! Nike-favoritter til hende

05 aug 2020
Nike löparskor test

Løbeskoene fra Nike, der er de bedste i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg

14 indkøb til skolestarten

03 aug 2020
Test sport-bh.png

BEDST I TEST! Sportsbh'er 2020

28 jul 2020
Clifton 7

Test: Så god er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn

Endelig! Her er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

22 jul 2020
Test Birkenstock

Hvilke Birkenstock-hjemmesko er bedst i test?

21 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så god er den nye Gel-Kayano 27 fra Asics

21 jul 2020
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

20 jul 2020
more news
canada snow

Hold fødderne varme i støvler fra Canada Snow

Bløde, varme og utroligt behagelige. Her er alt hvad du vil vide om vinterstøvlerne fra Canada Snow.

1 dag sedan
Nike

Find de rigtige løbesko fra Nike

Med Nikes brede udvalg af løbesko kan det være svært at vide, hvilke sko der passer til dig. Her får du hjælp

2 dagar sedan
Test Björn Borg

Vi tester sæsonens nye løbekollektion fra Björn Borg

Björn Borg har lige lanceret sin nye løbekollektion ,Running from daylight, og vi har selvfølgelig sat tøjet på prøve. Så godt er det stilfulde tøj til damer og herrer.

2 dagar sedan
Herr - Header.jpg

Vi tester: Løbesko med høj grad af dæmpning til mænd

Løber du på asfalt kræves en høj grad af dæmpning i dine sko for at du skal få et skånsomt løb. Vi har testet dæmpede løbesko for herrer.

2 dagar sedan
Dam - Header.jpg

Test: Bedste floorball-sko til damer

Her er skoene som forbedrer præstationen på softball-banen. Sportamores testpanel har spillet i sæsonens nye indendørssko.

5 dagar sedan
Vinterjacka barn

Køb den rigtige vinterjakke til dit barn

Vinterjakken er det vigtigste, du køber, til dit barn til vinter. Her er 7 tips til, hvordan du finder den rigtige.

16 sep 2020
promenadskor header

Vandtætte vandresko som er bedst i test!

Kilometer efter kilometer, over dale og bakker og i skove – det er tid til at finde det helt rigtige par sko til din vandretur. Vi tester de bedste vandtætte vandresko for damer og herrer.

15 sep 2020
virvelvind

Tjek efterårets prisvenlige børnekollektion!

Godt ​​børnetøj til udfoldelse og leg udendørs behøver ikke at koste kassen. Her er Virvelvinds nyeste kollektion.

15 sep 2020
nike superrep header

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

Med Nike's brede vifte af træningssko er det nemt at finde den rigtige model til dig og din træning. Vi guider dig til det rigtige valg!

14 sep 2020
Tvätta din dunjacka

Sådan vasker du din dunjakke

Den ultimative oversigt over alt det, du skal tænke på, når du vasker din dunjakke. 10 gode råd!

11 sep 2020
innebandylubbor

Stor test af floorball-stave

Bladet, grebet og vægten - der er meget, der har betydning for valgt af den rette floorball-stav. Vi har testet efterårets favoritter!

11 sep 2020
Adidas

Shop træningstøj efter vejret med Adidas' nye koncept

Uanset om du træner i 35 grader og sol, når regnen styrter ned eller det er frostvejr, har Adidas træningstøj, der hjælper dig med at komme i gang. Læs alt om den nye Ready-kollektion her!

08 sep 2020
Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

Et par Timberlandstøvler er efterårets bedste køb! Sådan her passer du bedst på dine lækre støvler.

08 sep 2020
header

Test: Langærmede træningstrøjer til kvinder

Vi har løbet, motioneret og trænet i efterårets smukkeste træningstrøjer med lange ærmer. Her er de modeller fra blandt andet Casall, Röhnisch og Nike, der er de bedste i test!

04 sep 2020
långärmade träningströjor test

Test: Langærmede træningstrøjer til mænd

Til løbeturen, fitnesscentret og andre aktiviteter kan det nogle gange være rart at have en langærmet træningstrøje på. Dette er nøjagtigt den type træningstøj, som vores testpanel har svedet i til den her test. Her er de langærmede træningstrøjer til mænd, der er de bedste i test!

04 sep 2020