Handskar

Guide: Sådan finder du den rette handske

Hvad gør en handske rigtig god? Her er guiden, som hjælper dig med at finde den rette handske med en optimal kombination af varme, funktion og slidstyrke.

At finde den rette handske kan være udfordrende, især da der er så mange forskellige varianter at vælge imellem. og er to af vores største mærker, når det gælder handsker, og deres eksperter har mange tips, som vil gøre det lettere for dig at købe handsker. 

Trin 1: Find den rette størrelse på din handske 

Når du skal købe en handske, er det vigtigt at vide, hvilken størrelse din hånd har. 

– Find ud af din hånds størrelse ved at holde hånden udstrakt med samlede fingre. Peg tommelfingeren væk fra hånden, så din hånd og din tommelfinger former et L. Derefter måler du håndens bredde på oversiden - på det bredeste sted i centimeter, uden tommelfingeren. Målet, du får, svarer til din handskestørrelse, fortæller Jenny Holm fra Kombi.

En handske skal sidde med en normal pasform. Du skal være i stand til at bøje fingrene, og hele hånden skal få plads i handsken, så dit håndled er dækket og beskyttet. En handske må hverken være for lille eller for stor.  

– Hvis du køber for små handsker, vil du lettere fryse, da der ikke er nogen luft, som kan opvarme fingrene. Køber du for store handsker, risikerer du, at de sidder for løst ved fingrene, hvormed der er en risiko for, at du irriteres hver gang, du skal spænde dine skistøvler eller åbne en rygsæk med handskerne på, siger Jenny Holm.

Trin 2: Vælg for og model på handsken

Når du kender størrelsen, er det tid til at vælge model. Tænk over om du er kuldskær. Fryser du let om hænderne, eller er du næsten altid varm om hænderne? Det vil nemlig afgøre, om du skal vælge en tommel- eller fingermodel, samt hvor isoleret din handske skal være. 

– Handsker med separerede fingre giver dig mest rørlighed. Når du har handsker med separerede fingre, er det let at spænde skistøvlerne, åbne rygsækken og jakken. Du får også et bedre greb om eksempelvis stavene. Ulempen ved en fingermodel er, at hver finger skal varme sig selv, og på de rigtig kolde og blæsende dage i fjeldet eller på vej op i liften, kan du få svært ved at holde hænderne varme, siger Jenny Holm og fortsætter:  

– Hvis du prioriterer varme og komfort over maksimal rørlighed, eller hvis du let fryser om fingrene, skal du vælge en tommelhandske. Fordelen med tommelhandsker er, at de lettere kan holde fingre og hænder varme, selv når det er rigtig koldt, fortæller hun. 

Når det gælder foret i handsker, er der flere forskellige typer at vælge imellem så som dun, uld og primaloft. 

Dun har fantastiske egenskaber, som fanger og lagrer kropsvarme, selv under ekstremt kolde vinterdage. Dun passer bedst til tørt vejr, idet dunets isoleringsevne mindskes, hvis det bliver vådt.   

Uld har naturlige isoleringsegenskaber. Til forskel fra dun, mister uld ikke sin evne til at varme, når handsken bliver våd.  

Primaloft er et syntetisk materiale, som hjælper dig med at holde hænderne varme. Syntetisk materiale er ikke lige så varmt som dun, men der er åndbarhed og giver god isolering, selv når det bliver vådt. Primaloft er et godt valg til det våde vejr.  

At have et aftageligt for er en god funktion, som Hestra taler for. 

– Hvis du skal udskifte foret i handsken, behøver du ikke udbytte hele handsken, når dit for er slidt op. Det er desuden godt at have et nyt for at udskifte med, når du er ude på de lange dage i fjeldet. På den måde har du altid en tør handske, fortæller Jenny Kvarnlöf fra Hestra og fortsætter:

– Med et aftageligt for bliver handsken lettere at tørre og vaske. 

Er du meget kuldskær, kan du klæde dig på lag på lag, også hvad angår handsker.  

– Tilføjer du en tynd indvendig handske, en såkaldt , i merinould til din handske, øger du varmen med cirka 20 procent, siger Jenny Kvarnlöf.

Trin 3: Vælg handskens overflademateriale

Når du skal vælge handsker, bør du overveje, hvor og hvornår du skal bruge dem, samt hvilke egenskaber du værdsætter mest så som slidstyrke eller modstandskraft mod fugt og vind. 

– Der er mange fordele ved at vælge handsker, som er lavet helt eller delvist af skind. Skind er slidstærkt, fleksibelt samt vind- og vandtæt. En rigtig god handske i skind er næsten umulig at slide op, forklarer Jenny Holm og fortsætter:

– En skindhandske kræver dog meget pleje for, at skindet skal kunne bevare sine gode egenskaber og ikke udtørre. 

Mange skindhansker har en kombination af skind og syntetisk materiale, hvor skindet sidder på de overflader, som slides mest, som eksempelvis i håndfladen og rundt om tommel- og pegefingeren. Syntetisk materiale anvendes ofte på handskens overdel, hvor materialets fleksibilitet og isoleringsevne kommer til sin ret.

– Hvis en handske har en membran, som eksempelvis Gore-Tex, er den helt vandtæt. En ting, som er vigtig at vide, er, at en handske ikke er vandtæt, bare fordi den har et vandtæt væv - sømmene er ikke vandtætte, hvis de ikke er tapede. Hvis du vil have en hel vandtæt handske, skal du lede efter en model med membran og tapede sømme, siger Jenny Kvarnlöf.

Modelguide for mærket Kombi

The Protector
 er en handske med et ekstra lag til kolde eller regnfulde situationer. Handsken har et materiale på oversiden, som er ekstra robust mod vand og slitage. Varmende Primaloft-for og vandtæt Waterguard-membran. Fås i herrestørrelser. Vejledende pris 649 kroner.


Zimo GTX Glove er en skihandske med en Gore-Tex-membran, som holder dine hænder tørre i vådt vejr. For i syntetisk materiale. Fås i damestørrelser. Vejledende pris 349 kroner.

Ridge GTX Mitt er en fleksibel, følsom og vandtæt handske med en Gore-Tex-membran. SoftLoft varmefor, hvilket er Kombis eget varmefor, som minder om Primaloft. Fås i juniorstørrelser. Vejledende pris 399 kroner.

Hvordan ved jeg, at jeres handsker er vandtætte? 

– Alle vores skihandsker fra Kombi er vandtætte og tydeligt mærkede med den membran, som er i handsken, enten Waterguard eller Gore-Tex. 

Hvordan holder jeg handskerne hele og rene på den bedste måde?  

– Har du en skindhandske, og den mod forventning bliver våd, skal du tørre den i stuetemperatur. Undgå alle typer af varmekilder, eftersom skindet risikerer at udtørre og blive stift. Derefter er det vigtigt, at du regelmæssigt smører dine handsker, som er i skind, med passende fedt, så skindet kan bevare sine gode egenskaber og ikke udtørrer.   

Modelguide for mærket Hestra

Primaloft Leather Mitt

  er en blød og varm handske med isolering af Primaloft, som føles som dun. Modellen passer til dig, som er ekstra kold om fingrene. Fås i damestørrelser. Vejledende pris 399 kroner.

Tällberger en formsyet og smidig handske i nordisk elgskind. Foret med rar og varmende fleece. Fås i dame- og herrestørrelser. Vejledende pris 649 kroner.

Army Leather Heli Ski Jr er en skihandske designet til juniorer. Handsken har et kraftigt polyamidvæv på oversiden og læder i håndens inderside. Handskens for er aftageligt. Fås i juniorstørrelser. Vejledende pris er 699 kroner. 

Hvordan ved jeg, at jeres handsker er vandtætte? 

– Hvis handsken har en membran, for eksempel Gore-Tex eller CZone, så er den vandtæt.

Hvordan holder jeg handskerne friske?

– Handsker til høje aktivitetsniveauer, som til eksempelvis langrendsski, kan du vaske i maskine på lav temperatur. Skindhandsker og uld skal aldrig maskinevaskes. Skindhandsker vasker du ved at anvende en fed sæbe og så gnubbe forsigtigt med en klud i lunkent vand. Tør af og lad det dryptørre. Foret kan du tørre på et håndklæde. Tør aldrig ved varmekilder, for det ødelægger handskerne. Man kan godt tage lidt sne og gnide det ind i handskerne, hvis du vil fjerne en overfladisk plet. Det er altid en god ting at lade handskerne hvile en gang imellem. Og også at smøre dem ind regelmæssigt - især når sæsonen er færdig. Der skal de være indsmurte og rene, inden de får deres pause.  

 Tilbage

News Feed

Reebok Nano 9.0 nya färger

Endelig! Nye farver på Reebok CrossFit Nano 9.0

3 dagar sedan
HEADER_W.jpg

Test: Træningstøj til gravide

3 dagar sedan
Header-3.jpg

BEDST I TEST! Sports-bh'er 2020

4 dagar sedan
Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

6 dagar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

16 jan 2020
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

16 jan 2020
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

17 dec 2019
Nike Metcon

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

16 dec 2019
Handskar barn

Guide: Find de rigtige handsker til dit barn

16 dec 2019
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

12 dec 2019
ENG_W.png

Test af sæsonens bedste skijakker til hende

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Skredsikre vintersko med pigge

10 dec 2019
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

10 dec 2019
Icebug kängor och skor

Gå sikkert i pigsko fra Icebug

09 dec 2019
ENG_W.png

Vores pulsure som er bedst i test!

06 dec 2019
test tofflor header

Hyggelig test: Hjemmesko til hende og ham

04 dec 2019
header julbild

Sportamore julegavetips til hele familien

03 dec 2019
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug

Køb støvler i julegave - stor gaveguide

02 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du bruge rygbeskyttelse på pisterne

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

27 nov 2019
more news
Reebok Nano 9.0 nya färger

Endelig! Nye farver på Reebok CrossFit Nano 9.0

Nano er CrossFit-sko med stor S, og nu er den landet hos Sportamore i nye, friske farver! Tjek opdateringen og læs mere om superskoen.

3 dagar sedan
HEADER_W.jpg

Test: Træningstøj til gravide

At du er gravid, betyder ikke, at du skal stoppe med at træne - tværtimod! At motionere under graviditet er godt for både dig og din baby. Vores gravide testpanel har svedt i træningstøj fra Blacc.

3 dagar sedan
Header-3.jpg

BEDST I TEST! Sports-bh'er 2020

Til store og små bryster, med eller uden justerbare stropper og knapper. Læs alt om sæsonens sports-bh'er, der er bedst i test.

4 dagar sedan
Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

At komme hjem og lufte dine træningssko efter en svedig træning er vigtigt. Men det er langt fra alt, du skal gøre for at forlænge levetiden. Her er ekspertens bedste tip!

6 dagar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Blandt sports-bh'er er der en overflod af forskellige modeller, afhængigt af hvad du og din krop har brug for, men nogle modeller er ekstra populære. En af dem er Nike's Swoosh Sports BH. Nu har den fået en innovativ opgradering, som du ikke må gå glip af!

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

Er du nysgerrig efter, hvad det nye år har at tilbyde i form af træningssko? Vi har testet fem af 2020's bedste modeller til træning i fitnesslokalet eller i hallen!

16 jan 2020
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

Det nye år er allerede god i gang, og hvis du ikke allerede er i aktion i fitnesscentret, er det på høje tid. Få hjælp til at opfylde nytårsløftet med et par nye indendørs træningssko. Her er årets bedste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

16 jan 2020
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

Tights er tøj, der passer til alle former for træning: yoga, øvelser med høj intensitet, grupper og fitness. I denne test har testpanelet prøvet masser af tights for at vælge de bedste!

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

På tærsklen til 2020 har skofabrikanten Saucony nyheder om produktionen af stabile løbesko. Her er alt, hvad du har brug for at vide om den nye udvikling, og hvorfor du skal opdatere dig selv med det samme!

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

Træningstasken er din trofaste ledsager ved træningen. Uanset hvad du søger, kan du finde finde den rette model i vores test af sæsonens hotteste tasker!

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

Klæd dig stilfuldt, behageligt og til en overkommelig pris med Frontier - det spritnye herretøjsmærke. Her fortæller produkteksperten alt, hvad du bør vide om sortimentet, stilinspiration og størrelser!

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

Matchende blødt tøj til afslapning i sofaen eller pænt tøj til hverdagsbrug? Uanset lejligheden, finder du noget smart og frem for alt behageligt fra det splinternye Sportamore-mærke - Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

Børn elsker leg og bevægelse, og det er rart at have det rigtige tøj til den aktivitet, dit barn vælger. Nu glæder Sportamore sig til at byde på et helt nyt brand til små piger og drenge, der elsker at dans og gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

Start det nye år med en "nytårsbombe"! Nu lancerer Nike en ny træningssko til dem, der elsker højintensiv gruppetræning: SuperRep. Læs videre for at få alt at vide om den nye supersko, og se hvad testpanelet, der har trænet i skoen, synes.

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

Ved at vaske funktionelt tøj korrekt reduceres risikoen for ildelugtende sved, og tøjet holder længere. Vi giver dig alle de råd, du har brug.

02 jan 2020