Handskar

Guide: Sådan finder du den rette handske

Hvad gør en handske rigtig god? Her er guiden, som hjælper dig med at finde den rette handske med en optimal kombination af varme, funktion og slidstyrke.

At finde den rette handske kan være udfordrende, især da der er så mange forskellige varianter at vælge imellem. og er to af vores største mærker, når det gælder handsker, og deres eksperter har mange tips, som vil gøre det lettere for dig at købe handsker. 

Trin 1: Find den rette størrelse på din handske 

Når du skal købe en handske, er det vigtigt at vide, hvilken størrelse din hånd har. 

– Find ud af din hånds størrelse ved at holde hånden udstrakt med samlede fingre. Peg tommelfingeren væk fra hånden, så din hånd og din tommelfinger former et L. Derefter måler du håndens bredde på oversiden - på det bredeste sted i centimeter, uden tommelfingeren. Målet, du får, svarer til din handskestørrelse, fortæller Jenny Holm fra Kombi.

En handske skal sidde med en normal pasform. Du skal være i stand til at bøje fingrene, og hele hånden skal få plads i handsken, så dit håndled er dækket og beskyttet. En handske må hverken være for lille eller for stor.  

– Hvis du køber for små handsker, vil du lettere fryse, da der ikke er nogen luft, som kan opvarme fingrene. Køber du for store handsker, risikerer du, at de sidder for løst ved fingrene, hvormed der er en risiko for, at du irriteres hver gang, du skal spænde dine skistøvler eller åbne en rygsæk med handskerne på, siger Jenny Holm.

Trin 2: Vælg for og model på handsken

Når du kender størrelsen, er det tid til at vælge model. Tænk over om du er kuldskær. Fryser du let om hænderne, eller er du næsten altid varm om hænderne? Det vil nemlig afgøre, om du skal vælge en tommel- eller fingermodel, samt hvor isoleret din handske skal være. 

– Handsker med separerede fingre giver dig mest rørlighed. Når du har handsker med separerede fingre, er det let at spænde skistøvlerne, åbne rygsækken og jakken. Du får også et bedre greb om eksempelvis stavene. Ulempen ved en fingermodel er, at hver finger skal varme sig selv, og på de rigtig kolde og blæsende dage i fjeldet eller på vej op i liften, kan du få svært ved at holde hænderne varme, siger Jenny Holm og fortsætter:  

– Hvis du prioriterer varme og komfort over maksimal rørlighed, eller hvis du let fryser om fingrene, skal du vælge en tommelhandske. Fordelen med tommelhandsker er, at de lettere kan holde fingre og hænder varme, selv når det er rigtig koldt, fortæller hun. 

Når det gælder foret i handsker, er der flere forskellige typer at vælge imellem så som dun, uld og primaloft. 

Dun har fantastiske egenskaber, som fanger og lagrer kropsvarme, selv under ekstremt kolde vinterdage. Dun passer bedst til tørt vejr, idet dunets isoleringsevne mindskes, hvis det bliver vådt.   

Uld har naturlige isoleringsegenskaber. Til forskel fra dun, mister uld ikke sin evne til at varme, når handsken bliver våd.  

Primaloft er et syntetisk materiale, som hjælper dig med at holde hænderne varme. Syntetisk materiale er ikke lige så varmt som dun, men der er åndbarhed og giver god isolering, selv når det bliver vådt. Primaloft er et godt valg til det våde vejr.  

At have et aftageligt for er en god funktion, som Hestra taler for. 

– Hvis du skal udskifte foret i handsken, behøver du ikke udbytte hele handsken, når dit for er slidt op. Det er desuden godt at have et nyt for at udskifte med, når du er ude på de lange dage i fjeldet. På den måde har du altid en tør handske, fortæller Jenny Kvarnlöf fra Hestra og fortsætter:

– Med et aftageligt for bliver handsken lettere at tørre og vaske. 

Er du meget kuldskær, kan du klæde dig på lag på lag, også hvad angår handsker.  

– Tilføjer du en tynd indvendig handske, en såkaldt , i merinould til din handske, øger du varmen med cirka 20 procent, siger Jenny Kvarnlöf.

Trin 3: Vælg handskens overflademateriale

Når du skal vælge handsker, bør du overveje, hvor og hvornår du skal bruge dem, samt hvilke egenskaber du værdsætter mest så som slidstyrke eller modstandskraft mod fugt og vind. 

– Der er mange fordele ved at vælge handsker, som er lavet helt eller delvist af skind. Skind er slidstærkt, fleksibelt samt vind- og vandtæt. En rigtig god handske i skind er næsten umulig at slide op, forklarer Jenny Holm og fortsætter:

– En skindhandske kræver dog meget pleje for, at skindet skal kunne bevare sine gode egenskaber og ikke udtørre. 

Mange skindhansker har en kombination af skind og syntetisk materiale, hvor skindet sidder på de overflader, som slides mest, som eksempelvis i håndfladen og rundt om tommel- og pegefingeren. Syntetisk materiale anvendes ofte på handskens overdel, hvor materialets fleksibilitet og isoleringsevne kommer til sin ret.

– Hvis en handske har en membran, som eksempelvis Gore-Tex, er den helt vandtæt. En ting, som er vigtig at vide, er, at en handske ikke er vandtæt, bare fordi den har et vandtæt væv - sømmene er ikke vandtætte, hvis de ikke er tapede. Hvis du vil have en hel vandtæt handske, skal du lede efter en model med membran og tapede sømme, siger Jenny Kvarnlöf.

Modelguide for mærket Kombi

The Protector
 er en handske med et ekstra lag til kolde eller regnfulde situationer. Handsken har et materiale på oversiden, som er ekstra robust mod vand og slitage. Varmende Primaloft-for og vandtæt Waterguard-membran. Fås i herrestørrelser. Vejledende pris 649 kroner.


Zimo GTX Glove er en skihandske med en Gore-Tex-membran, som holder dine hænder tørre i vådt vejr. For i syntetisk materiale. Fås i damestørrelser. Vejledende pris 349 kroner.

Ridge GTX Mitt er en fleksibel, følsom og vandtæt handske med en Gore-Tex-membran. SoftLoft varmefor, hvilket er Kombis eget varmefor, som minder om Primaloft. Fås i juniorstørrelser. Vejledende pris 399 kroner.

Hvordan ved jeg, at jeres handsker er vandtætte? 

– Alle vores skihandsker fra Kombi er vandtætte og tydeligt mærkede med den membran, som er i handsken, enten Waterguard eller Gore-Tex. 

Hvordan holder jeg handskerne hele og rene på den bedste måde?  

– Har du en skindhandske, og den mod forventning bliver våd, skal du tørre den i stuetemperatur. Undgå alle typer af varmekilder, eftersom skindet risikerer at udtørre og blive stift. Derefter er det vigtigt, at du regelmæssigt smører dine handsker, som er i skind, med passende fedt, så skindet kan bevare sine gode egenskaber og ikke udtørrer.   

Modelguide for mærket Hestra

Primaloft Leather Mitt

  er en blød og varm handske med isolering af Primaloft, som føles som dun. Modellen passer til dig, som er ekstra kold om fingrene. Fås i damestørrelser. Vejledende pris 399 kroner.

Tällberger en formsyet og smidig handske i nordisk elgskind. Foret med rar og varmende fleece. Fås i dame- og herrestørrelser. Vejledende pris 649 kroner.

Army Leather Heli Ski Jr er en skihandske designet til juniorer. Handsken har et kraftigt polyamidvæv på oversiden og læder i håndens inderside. Handskens for er aftageligt. Fås i juniorstørrelser. Vejledende pris er 699 kroner. 

Hvordan ved jeg, at jeres handsker er vandtætte? 

– Hvis handsken har en membran, for eksempel Gore-Tex eller CZone, så er den vandtæt.

Hvordan holder jeg handskerne friske?

– Handsker til høje aktivitetsniveauer, som til eksempelvis langrendsski, kan du vaske i maskine på lav temperatur. Skindhandsker og uld skal aldrig maskinevaskes. Skindhandsker vasker du ved at anvende en fed sæbe og så gnubbe forsigtigt med en klud i lunkent vand. Tør af og lad det dryptørre. Foret kan du tørre på et håndklæde. Tør aldrig ved varmekilder, for det ødelægger handskerne. Man kan godt tage lidt sne og gnide det ind i handskerne, hvis du vil fjerne en overfladisk plet. Det er altid en god ting at lade handskerne hvile en gang imellem. Og også at smøre dem ind regelmæssigt - især når sæsonen er færdig. Der skal de være indsmurte og rene, inden de får deres pause.  

 Tilbage

News Feed

Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

4 dagar sedan
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

5 dagar sedan
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

5 dagar sedan
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

05 jun 2019
Nike träningssko

PT'en tester den nye træningssko Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
header-väskor.jpg

TEST: Vores bedste træningstasker

04 jun 2019
yogatights blacc

Sådan vælger du tights til yoga

03 jun 2019
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – de nye Pegasus 36 er her!

03 jun 2019
Superga 2750

Superga – den eneste espadrillos sko du behøver

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal dit barn lege i løbesko

29 may 2019
Teva Hurricane

Tips! Sommerens bedste funktionssandaler

27 may 2019
Saint Loye

Tænk på det her når du køber ridebukser

27 may 2019
segling

Guide: Korrekt påklædning til sejlads

27 may 2019
yogatights header

Test: Forårets mest behagelige yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi

Hyld Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1

Test! Så gode er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
Nike

Fodboldsfest med Nikes nye tøj

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 træningstights med lommer

14 may 2019
Nike

Derfor skal du lave sport med stil

14 may 2019
Nike

Stylisten guider: Sommerens 3 hedeste trends

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor

Vi har testet 5 nye løbetrøjer til mænd 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

10 may 2019
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mit alter ego laver extreme moves"

08 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header

Fodboldstøvler til junior som er bedst i test

03 may 2019
more news
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

At finde velsiddende vinterstøvler til de mindste i familien er lettere sagt end gjort. Her er rådene, som gør sæsonens skoindkøb til børnene lettere.

4 dagar sedan
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

De forkortede toppe har længe været synlige både i gymmet, byen og til fest. Men hvor kommer trenden fra, og hvordan matcher jeg den bedst? Better Bodies-grundlæggeren og produktekspert Donna Bruns har svaret!

5 dagar sedan
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

Medicinsk graderet kompression kan hjælpe dig at øge din ydeevne, lindre spændinger i læggen og øge blodcirkulationen. Her er alt du har brug for at vide omkring når, hvordan og hvorfor de skal anvendes!

5 dagar sedan
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

Nike er tilbage med en opdatering af den elskede træningssko Metcon. Metcon 5 er hidtil Nikes mest mangesidige og tålige sko til X-fit, skabt til dig som elsker højintensiv træning.

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

Det kan være svært at vide, hvad forskellen er mellem de forskellige løbesko. Men bare rolig! Vi har fået hjælp af eksperten, der har undersøgt forskellen på Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly fra Nike.

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

Når du skal ud og løbe til sommer, er det vigtigt at du har det aller bedste tøj på. Varmen stiller høje krav til dit tøjs ventilationsevne, pasform og længde. Her finder du 9 modeller som lever op til kravene!

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

Nu er den her endelig - løbeskoen som alle storbysløbere har ventet på! Adidas' elskede Boost-sål gør sin entré i et opdateret format. Her er de nye ting ved Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

Hvor store skal mine løbesko være? Hvor stramt skal de sidde? Og hvordan skal de føles ved hælen? Eksperterne fra Asics besvarer alle spørgsmål om pasformen med dine løbesko!

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

Hypen omkring den store løbenyhed fra Adidas har længe været stor. Med sin nye sål spås Pulseboost HD til at være næsten helt unik i sin genre, men hvor god er den egentlig? Her er vurderingen fra vores produkttestere.

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

Hvis du har en pronation løbestil, er du sikkert på jagt efter et par stabile løbesko. Vores testpanel har løbet i 5 ekstra støddæmpende og stabile modeller for at se, hvilken sko som kan fungere som dine krykker på løbeturen.

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

Sportamores store sommerudsalg er endelig igang. Tun ind på guldkornene her og begiv dig ud på turen bagefter.

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker, når det kommer til skønne, ergonomiske og smarte sandaler. Skoene er af høj kvalitet og for at de skal holde så længe som muligt, er der nogle tricks du kan ty til.

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

Alle, som har sejlet i den svenske skærgår ved, at sommeren aldrig er helt fejlfri. Nu når sejlersæsonen er gået igang, er det derfor oplagt at skaffe sig en vandtæt sejlerjakke. Det her skal du tænke på.

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Udgivelsen af Adidas nye Pulseboost HD er nær, og vi har tyvstartet udgivelsen med et interview!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

Plads til madpakke og computer? Rygsæk eller skuldertaske? Sådan finder du en taske med de rette funktioner til netop dig.

05 jun 2019