DK-Header.jpg

Bedst i test! Vinterens varme parkaer

Er du blevet lidt lun på en varm og skøn parka til at få dig igennem vinteren? Testpanelet hjælper dig med at at vælge den rigtige her! 

SVEA MISS SMITH.jpg

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 2495 kroner.

Konklusion: Lækker og rummelig allround-parka med fine detaljer.

Størrelse: True to size, men hælder mod den større ende. Dog lidt kort i ærmerne. 

Fyld: Sporbart dun.

Testpanelet siger:

Designet er klassisk og modellen er betydeligt mere hårdfør end den ser ud. Miss Smith Jacket både varmer og står godt imod sne og slud. Den er super lækker og kommer med imiteret pelskant. 

–Pelsen ser virkelig ægte ud. Men godt den også kan tages af for et lidt mere clean look. Derimod kan selve hætten ikke knappes af., siger en af testerne.

Der er godt med lommer og vi kan godt lide sidelommerne som sidder perfekt for hænderne. Indersiden er lavet i lækkert blødt materiale der ydeligere bidrager til komforten. De to lommer foran lukkes med knapper og selve lynlåsen har en stofkant der dækker den til hele vejen op der også kan lukkes ydeligere med knapper. Når man har kolde fingre er det ikke så fedt at rode med alle de knapper.

PEAK DOWN FROST PARKA.jpg

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 2995 kroner.

Konklusion: Den stilrene, lette dunparka.

Størrelse: Tilpas, men hælder lidt mod den store ende af Peak-jakker.

Fyld: Sporbart dun.

Testpanelet siger:

Let, bekvem og clean dunjakke som varmer superskønt og uden den føles stor og klumpet. Designet er klassisk og stilren, der findes ingenting at klage på foruden et par småting. Hætten er for eksempel lidt snæver. Ved ærmerne sidder nogle lidt hårde sømme, der kunne vi godt tænke os noget lidt blødere eller hvorfor ikke en god kant eller bred afslutning. Jakken får derimod et stort plus for den skønne udformning ved hagen og hals. Vi kan godt lide der er to gode lommer med lynlås som du kan stikke hænderne i eller mobilen.

– Det her er min go to-jakke frem til foråret. Den er så tilpas let at du kan pakke den ned, men den varmer bedre den den klassiske dunjakke. På vintergåture og udendørs aktiviteter er denne model guld værd da den dækker bagdelen. Fungerer både på egen hånd og som mellemlag under en skaljakke.

Med en Peak-Jakke føler du dig altid rigtigt klædt på. Den er funktionel. 

8848 PASSION PARKA.jpg

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1995 kroner.

Konklusion: Vinterens funktionelle favorit.  

Størrelse: Rimelig stram i det. Du kan vælge din almindelige størrelse, men modellen sidder ikke løst. 

Fyld: Polyester. 

Testpanelet siger:

Fyldt med polyester og fri fra fluorkarboner, fuldt tapede sømme og vandtæt op til 10 000 mm. Her får du en funktionel jakke som er god mod både dyr og natur. Passion parka er spækket med features og til en super pris! På indersiden af jakken findes et blødt teddystof, oppe ved hagen sidder et lækkert stof og afslutningen ved ærmerne er også super bløde.

– Det er super behageligt at have jakken på. Derimod er yderstoffet meget stift, det beskytter også godt mod sne og regn men følelsen bliver ikke så lækker som man kunne ønske, siger en pige i testpanelet.

Et andet minus er den imiteret pels. Sammenlignet med Sveas variant blegner den når det kommer til hvordan den føles.

I det store hele er det alligevel mest plusser vi vil give til denne jakke. Ærmerne kan for eksempel spændes ind med knapper. Lommerne har både trykknapper og lynlås. Lækkert at lynlåsen ikke går hele vejen ned men den knappes i bunden.

DIDRIKSONS TANJA PARKA.jpg

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1595 kroner.

Konklusion: Vellavet, velsiddende og prisvenlig!

Størrelse: Præcis tilpas.

Fyld: Syntetisk.

Testpanelet siger:

Iblandt får manen jakke på der måske ikke ser helt speciel ud ved første øjekast, men så sidder den bare helt perfekt. Tanja Parka er en sådan jakke. Den sidder så godt! Følelsen er også suveræn, modellen er vellavet og det mærkes virkelig.

– Jeg føler mig pakket godt ind i denne jakke, vind og vejr har ikke en chance. Den har også en fin grøn farve og super lækre afslutninger i ærmerne, hvilket er super positivt! Siger en af testerne.

Komforten er i top. Jakken går hele vejen ned over bagdelen og føles virkelig som en kvalitetsjakke. Den er super fleksibel men stadig rimelig tung, og varmer rigtigt godt.

Helhedsindtrykket er super, men også de små detaljer imponerer. Rummelig hætte, to sidelommer, en inderlomme i net og justeringsmuligheder i både talje og ærmer. Ordentlige greb på alle lynlåse, så du kan få fat i dem selv med vanter på. At den kun koster 1 595 kroner er utroligt. Med et mellemlag under er du good to go selv på den koldeste vinterdag. Desuden er den flot nok til at have på i byen da den både er feminin og har en fin pasform.

HELLY HANSEN RANA JACKET.jpg

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 2 345 kroner.

Konklusion: Minimalistens kvalitets valg.

Størrelse: Noget stor, men det kan også skyldes den kassede pasform i modellen. 

Fyld: Primaloft. 

Testpanelet siger:

Hvis du ikke kan lide for mange skrigende farver og detaljer er Rana Jacket modellen for dig. den grafitgrå farve er clean, looket er afpillet og detaljer er der ikke mange af. Kort sagt, en basic jakke i god kvalitet som vil holde i mange år, både stil- og funktionsmæssigt.

– Det bedste ved denne jakke er det klassiske design. Det er et sikkert køb som du ikke vil fortryde. Tilpas længde, tilpas varm. Muligvis lidt firkantet, et mere figursyet design havde lige givet den det sidste hak opad, siger en af pigerne i testpanelet. 

Helly Hansen er et klassisk mærke, kendt for sit tøj i god kvalitet og den her jakke er ingen undtagelse. Det er ikke en model med masser af detaljer, men det som findes er lavet med omhu. Skønne afslutninger i ærmerne, blødt teddyplys på indersiden af jakken og aftagelig imiteret pelskant på hætten. At finde et minus er svært, det skulle kunne være det minimalistiske design. En gråkedelig februardag ka en lige så grå jakke måske føles lidt kedelig? Men det må blive en smagsag.

WEAR COLOUR RANGE PARKA.jpg

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1295 kroner.

Konklusion: Friluftsfanatikerens polstrede vinterparka. 

Størrelse: Helt almindelig.

Fyld: Polyester.

Testpanelet siger:

Hætten er foret med teddyfor og jakken har masser af polyesterpolstring, Men der er alligevel noget ved jakken der føles mere til forår og efterår end vinter. Canvas materialet giver spejder vibes og vi ser virkelig den her som en modelvinder til skovture og grille pølser over åben ild. Men som en klassisk vinterparka er vi ikke helt overbevidste.

– Der er mange lommer, knapper og detaljer over det hele. Super hvis du skal have mange ting med, men jeg have foretrukket et mere afpillet design for at den virkelig skal kunne bruges til hverdag., siger en af pigerne i testpanelet.

Jakken føles ret tung på kroppen og faktisk lidt kluntet. Stoffet har en PFC-fri vandafvisning og skal virke fint selv når det sneer og regner lidt. Men sammenlignet med en del andre modeller i testen føler vi os ikke helt lige så trygge i den her. 

Vi anbefaler den her model til friluftfanatikeren der skal på vintereventyr eller dig der virkelig elsker skovstilen selv om du bor i byen. 

KARI TRAA SEIM PARKA.jpg

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1945 kroner.

Konklusion: Bypigens minimalistiske  og lækre parka.

Størrelse: Noget stor i størrelsen.

Fyld: Polyester.

Testpanelet siger:

Det første man tænker er materialet har en usædvanlig lækker finish. Materialet hedder Bio Finish Eco og det føles næsten som vat. Visse elsker det, andre syntes det er forfærdeligt men, blødt er det.

– Der står at stoffet skal være vandafvisendeog være vindafvisende. Jeg oplevede ikke decideret at den var optimal i ruskende vintervejr, her ville jeg nok lade den blive hjemme, siger en af testerne. 

Jakken har en street-følelse og mere tilpasset til byen end til friluftliv. Uden tvivl et flot og lækkert valg til dig der vil holde dig varm til vinter, men ikke behøver den der rigtigt tykke og hårdføre jakke. Afslutningerne ved ærmerne er gode og bløde ligesom hætten. Det eneste vi ikke kan lide ved hætten er knapperne foran, den sidder ikke ordentligt fast og har en til mærkelig form.

Det er en fin jakke, men desværre føles designet ikke helt gennemtænkt. Vi savner inderlommer og en mere figursyet pasform. Lommerne foran er skønne at stoppe hænderne i, men en lynlås havde ikke skadet.

HAGLÖFS DALA MIMIC PARKA.jpg

Mærke:

Model:

Vejledende pris: 1995 kroner.

Konklusion: Din bedste ven til vinterens udendørsaktiviteter.

Størrelse: Tilpas men tight pasform.

Fyld: Genanvendt polyester.

Testpanelet siger:

Leder du efter en vellavet vinterparka der har alt kan vi varmt anbefale Dala Mimic Parka. Den er dejlig, stram pasform og dækker bagdelen samt en del af lårene. Et stilrent valg til gåture og udendørsaktiviteter.

– Jeg elsker at den er så let men varmer så godt som den gør. Til de kommende snobrød ved bålet eller gåture med hunden har jeg fundet en ny favorit. Jeg føler mig lækker i den! Siger en af pigerne i testpanelet. 

Jakken er polstret med Haglöfs eget funktionsmateriale Quadfusion Mimic som skal varme lige så godt som dun uden at blive tung hvis den bliver våd. Ikke optimal til den helt kolde vinter, men et perfekt alternativ til normalt vintervejr.

Du mærker at Haglöfs designteam ikke bare har fokuseret på at lave en flot jakke. Der findes tanke bag hver detalje og vi elsker at jakken er lavet af genanvendt polyester samt at den er PFC-fri. Lommerne er med lynlås og hætten beskytter mod vind når du trækker den op. Pasformen er super og du kan bevæge dig fint uden at der er den mindste modstand eller mærkes for stram.

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

2 dagar sedan
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

5 dagar sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

09 aug 2019
blacc running

Test: Blaccs nye fjerlette løbekollektion

02 aug 2019
adidas ultimafusion female

Sådan vælger du den rette træningssko

31 jul 2019
Reebok löparskor

Test! Top 3 bedste løbesko fra Reebok

30 jul 2019
Magväskor

Trend: Mavetasken alle taler om

29 jul 2019
Trender

Følg med på trendsafari – her er sæsonens hotteste tøj

29 jul 2019
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons

Den ultimative guide: Det skal du tænke på, når du køber skaljakke til børnene

24 jul 2019
Sneakers på bröllop

Kan jeg have sneakers på til bryllup?

24 jul 2019
Fruktmönster

Derfor er frugtmønsteret det mest trendy på stranden

24 jul 2019
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

24 jul 2019
Metcon 5 vit rosa

Alt hvad du skal vide om den nye Nike Metcon 5

23 jul 2019
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

16 jul 2019
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen på Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
more news
My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

My Shelter er den seneste regnjakke fra Adidas og skal, præcis som navnet antyder, beskytte dig mod vind og vejr. Her er sport- og eventyrsfotografen Sophie Odelbergs mening om den nye jakke.

2 dagar sedan
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

Trailrunning er løb som sker off road, over stok og sten og ofte i en skov. Det anderledes miljø sætter dit udstyr på prøve - og her er hvad du skal huske på, når du køber trailsko.

5 dagar sedan
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

Flere og flere blive bevidste om hvilke materialer der findes i regntøj, og er derfor interesserede i at købe giftfri tøj til deres børn. Det her skal du have i mente til efteråret, når du vælger regntøj til børnene!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

Det er ikke altid nemt at finde det rette tøj til skoleudflugterne. Vejret kan hurtigt slå om, den ene dag er det rigtig varmt og den næste dag føles det næsten som vinter. Vi har snakket med en børnetøjsekspert om, hvordan børnene holder sig varme og tørre i efterårsvejret!

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

Indendørsskoen Gel-Rocket 8 er som en raket på banen. Her fortæller vores sportsglade testpanel hvorfor netop denne sko er oplagt til volleyball og innebandy.

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hovedet, må man have i... Uret! Vores testpanel har udforsket alle finesserne i træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire. Her er dens præstation ved blandet andet løb, spinning og gymtræning.

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

Ikke alle sneakers kan tørres af med en fugtig klud. Pumas sneakersekspert forklarer, hvordan du bedst plejer det respektive materiale.

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

Blød camouflage malet med vandfarver til den modige, komplet sort til den tidløse atlet eller behagelig i jordnære toner - eksperterne forklarer, hvordan du rocker sæsonens hotteste træningstøj både i og udenfor gymmet!

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

Nu kan du snart oplade batterierne på dit smartwatch, mens du har det på. Garmins nye, opdaterede Fenix 6-serie med solceller i selve displayet er her!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

Årene har ikke gjort noget dårligt for Nano! Her er den niende version af Reeboks populære og mangfoldige CrossFit-sko.

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

En støddæmpning bestående af små kugler som former sig under foden og giver en unik pasform, lyder det fristende? Vores løbebegejstrede testpanel har løbet i den nye, hypede løbesko fra Nike - her er deres mening.

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

Krampe, forstrækninger og stivhed i lægmusklerne er normalt blandt løbere. Genkender du det? Test et par kompressionsstrømper! De her er bedst i test.

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

Høj talje, animalprint eller klassisk sorte? Vores testpanel har testet træningstights til damer fra Adidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

Dybe vandpytter og mudderpøle er ofte årsagen til at børn elsker efteråret. For forældrene derimod, ja det er ikke helt så sjovt. Sportamores lille testpanel har prøvet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlerne som er bedst i test!

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

Skal du købe nye træningssko? Her er herre- og damemodellerne som er bedst i test!

15 aug 2019