DK-Header-DAM.jpg

Bedst i test! Liner jakker for damer

En liner jakke er ikke bare det ultimative yderste lag, det er også det perfekte mellemlag. Vi tester liner jakker med både dun og syntex på Sportamore Magazine.

Linjerne går aldrig ud! En tynd dunjakke med syede paneler, også kaldet en linerjakke, er simpelthen et must i enhver garderobe. Da liner jakker blev introduceret var det primære formål at være et varmende lag under en skaljakke. Materialet var ofte dun eftersom det ikke behøvede beskytte mod regn og blæst men bare være varmt og skønt.

Med tiden blev jakkerne designmæssigt super fede og derfor kom de ud og blev som det yderste overtøj. Eftersom dun ikke var helt optimalt i alt slags vejr udviklede man flere slags syntetiske materialer med bedre modstandskraft. 

I dag findes der et bredt udbud af letvægtsjakker i både dun og syntetisk materiale. For at finde det rigtige materiale for lige præcis dig skal du tage udgangspunkt i hvornår du skal bruge jakken. Som en cool jakke i byen eller som et isolerende mellemlag på skituren? 

– Hvis du vil have en linerjakke som et varmt lag til og fra jobbet er det fint med en lidt billigere model i foreksempel syntetisk materiale. Er du derimod en som vandre, står på sko og skal have jakken med ud på eventyr vil jeg anbefale at investerer i en rigtig dunliner eftersom du oftest her kommer behøve have en skaljakke over som beskytter mod vind og vejr, siger Daniel Cohn, produktekspert på Haglöfs.

Når du anvender jakken som et mellemlag er det vigtigt at du både klæder dig rigtigt både over og under for optimal komfort og varme.

– Hvis vi ud og står på ski i de svenske fjelde for eksempel vil jeg anbefale dig at få et sæt uldundertøj i merinould nærmest kroppen. Ovenpå har du så en fleecetrøje som ikke er for tyk. Så har du så en liner og så til sidst en skaljakke. Det er en perfekt kombination for de koldeste dage i Sverige.

Når du køber en linerjakke i dun bør du tænke dig om en ekstra gang. Hold udkig efter mærket Responsible down standard, RDS, som stiller krav til hvordan fuglene behandles. RDS stiler krav til at fuglene skal have adgang til bad og ikke tvangsfodres. For miljøets skyld skal du også vælge en jakke med Bluesign-certificering, som har krav til hvilke kemikalier som anvendes i fremtillingen og mængden af vand og energi der bruges.

– På kvalitetsjakker fremgår det altid hvor dunet kommer fra. Sporbart dun er et etisk godt valg der garanterer at dunet er et biprodukt fra fødevare industrien og at ingen fugl har måtte lade livet kun for sine dun. Når det gælder syntestisk materiale, så vælg gerne genbrugs polyester, nylon eller lignende for at gøre et så lille aftryk på jorden som muligt.

Dun vs. syntetisk materiale

DUN
+ Lettere end syntetisk materiale 
+ Åndes vældigt godt
– Længere tørretid

SYNTETISK MATERIALE
+ Tørre hurtigt når det bliver vådt
+ Tiltrækker ikke fugt
– Ånder ikke lige så godt som dun

Varmende og holdbar 

PEAK DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 995 kroner. 

Størrelse: Jakken kan opleves som en anelse lille i størrelse i kombination med en stram pasform. Gå en størrelse op for en mere rummelig pasform. 

Pasform: Stram pasform som er mest stram længst nede på hoften. Rummeligere omkring livet. Den her model sidder bedst på dig med en lige kropsform.

Tykkelse: Tyndt materiale med andedunsfyld som giver en fin, fluffy følelse uden at den bliver for fin i det. 

Vægt: Letteste jakke i testen. Den her model mærker du ikke på kroppen og du kan med fordel anvende jakken som et mellemlag uden at den tilføre nævneværdig ekstra vægt. 

Temperatur: Her går det godt. Du får hurtigt varmen i den her model og du behøver ikke være bekymret for at fryse på en kold efterårsdag. Jakken er varm for at være en tynd model.

Slidstærkt materiale: God kvalitet hvor det yderste materialet både er lettere vandafvisende og vindtåleligt. Materialet holder rigtigt fint så længe man ikke slæber den efter bilen eller lignende.

Komfort: Ekstremt skøn jakke som føles mod huden. Selvom materialet har godt med stræk. 

Design: Et klassisk design som lokker mange. Her behøver du ikke farvestærke mønstre for at stikke ud. Helium Hood Jakket er stilren og trendsikker.

Kommentare: Følger du med i hvad der er på mode ved du at Peak Performance letvægtsjakker er et trendsikkert valg. De bølgede sømme giver nyt liv til jakken og pasformen er perfekt for dig med en rankt figur. Jakken er varm og til dels vandafvisende og vindtæt. Den her model kan du have som en efterårsjakke indtil temperaturen falder ned under frysepunktet og som mellemlager efter det. Den kortere pasform matches bedst med langt undertøj når du er ude  og vandre. Plus for den justerbare hætte!

Lækker komfort 

KARI TRAA DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 195 kroner.  


Størrelse: True to size, så sats på din almindelige størrelse. 

Pasform: Noget længere bagpå, jakken går ned til taljen lige over numsen. Pasformen er gennemtænkt og feminin så du får plads med både bryst og brede hofter i den her model. Plus for de forlængede arme med tommelfinger huller, både praktisk og skønt.

Tykkelse: Ekstremt tyndt stof. Jakken er fyldt med 80 procent andedun og 20 procent for af højeste kvalitet samt har partier i fleece. 

Vægt: En let jakke som knapt føles når du har den på. Du har fuld bevæglesefrihed i dene model. 

Temperatur: Jakken holder dig varm i starten af efteråret men gør sig bedst som mellemlag kombineret med skal jake og skiundertøj. Panelerne i fleece sørger for en god åndbarhed.  

Slidstærkt materiale: Fleecematerialet slides ikke som det første. selv ydersiden i polyamid holder en høj kvalitet og føles holdbar.

Komfort: Super skøn jakke der fanger efterårets hygge følese samtidigt som den sidder lækker og flot. Intet negativt at sige om syninger.

Design: Herlige efterårsfarver kombineret med skrigende orange, we love it! Jakken føles som et klart valg til den moderne kvinde som vil fremhæve sine kvindelige former. r.

Kommenterare: Sidder som smurt på og har smarte detaljer. Denne jakke er næsten for flot til at dække af en skaljakke, men faktum er at den er det perfekte mellemlag. Uden hætte der tager plads, med forlængede arme og paneler i fleece som øger bevægelsesfriheden er den her model en vinder hvis du skal ud og vandre. Takket være fleecmaterialet som øger åndbarheden kan du også både lave burpees eller klatre uden det bliver alt for svedigt.

Stram pasform 

8848 DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 999 kroner. 

Størrelse: Noget lille i størrelse, specielt rundt om skulderne. Er du bredskuldret kan du gå en størrelse op hvis du ikke vil have en forstram pasform.

Pasform: Den her jakke har en stram pasform med stretchpaneler langs siderne i polyamid, polyester og elastan som omslutter kroppen på en bekvem måde. Testpanelet havde ønsket at armene havde siddet strammere ved håndledene for at forhindre kold luft trænger ind.

Tykkelse: Det syntetiske materiale skaber en tynd og silkeblød jakke som føles skøn mod kroppen. Perfekt tykkelse for lag på lag princippet. 

Vægt: Der er ingen snak om det, det her er en let jakke som du let kan have med i tasken da den hverken tager plads eller vejer.

Temperatur: Ikke den varmeste jakke i testen men den varmende Primaloft-forring holder fint som mellemlager. Materialet har en god åndbarhed og er vandafvisende. 

Slidstærkt materiale: Det her er ikke en jake der stikker ud. materialet holder til almidelig slidtage men er bedst under en skaljakke.

Komfort: Skøn jakke uden at skabe en wow-følese. i kombination med et lækkert sæt uldundertøj kommer den gøre sig bedst. Jakken bliver også blødere nu mere du anvender den. 

Design: Påminder til en vis del om en lækker ridejakke med det firkantede mønster i sømmene. Testpanelet havde ønsket en anden farve kombination.

Kommentare: Søger du et mellemlag som varmer, ånder og transporterer fugt. Så er Theresia Primaloft en mulighed for dig. Den her syntetiskforet jakke, som desuden er lavet i 70 procent genanvendt materiale, sidder skønt og bekvemt, men vi savner det lille ekstra som gør jakken magisk. Takket være det tyndere materiale kan du med fordel have den jakke under en skaljakke  uden at du føler dig alt for påklædt. En slim-fit model som fylder sin funktion som mellemlag men også som en flot efterårsjakke i byen.

Budgetfavorit! 

DK-WYTE DAM.jpgTest af:

Vejledende pris: 899 kroner. 

Størrelse: Den her jakke er en anelse stor i størrlsen og har en rummelig pasform. Lægger du mellemto størrelser bør du vælge den mindre. 

Pasform: En lige pasform som giver god plads til brede hofter og mave. I denher jakke vil du ikke få en klaustrofobisk følelse. Du kan med fordel have en tykkere trøje under uden at hverken talje eller ærmerne føles for stramme. 

Tykkelse: Et tyndt materiale som samtidigt opleves som blødt og fluffy takket være fyldet der består af 90 procent andedun og 10 procent for.

Vægt: Tænk at en så fluffy jakke kan være så let! Testpanelet blev overrasket over vægten, hvilket er et stort plus. Perfekt at pakke ned, tager ingen plads eller vejer noget.

Temperatur: Ikke den varmeste jakke i testen, men heller ikke den koldeste. Virker når temperaturen er rundt om nul. Med en mindre størrelse og en strammere pasform kan du også have et mellemlag, men det er ikke derfor du køber jakken.  

Slidstærkt materiale: Materialet opleves som slidstærkt. Undgå vandring i tæt skov, så holder du jakken fra unødig slidtage.

Komfort: Jakken føles som en dejlig sky på kroppen. Indersiden føles skøn mod huden, jakken er god i pasformen og den er noget rummeligere og giver dig fuld bevægelsesfrihed. 

Design: Et stilrent design som føles ekstra sjov i den fine røde farve. Plus for at ydersiden ikke er så glinsende, hvilket kan opleves som lidt plastik agtigt. 

Kommentare: Testens budgetvariant overrasker testpanelet. En rummeligere pasform som passer selv dig med brede hofter, men du kan også gå en størrelse ned for en strammere pasform. jakken sidder skønt på kroppen og har en generøs armlængde. Materialet er tyndt men opleves fluffy takket være dunforet. Plus for dunet kommer som restprodukt fra madindustrien. Den her jakke varmer på en bekvem måde og er først og fremmest en efterårsjakke. Lækker med en noget højere krave og hætte, testpanelet havde derimod ønsket en hætte der kunne indstilles.

Funktionelle detaljer 

HAGLÖFS DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 995 kroner. 

Størrelse: Normal i størrelsen men noget stram om skuldrene og bryst. Ligger du mellem to størrelser kan du som bredskuldret vælge den store.

Pasform: Rummeligere pasform omkring mave og ryg, normal længde i ærmer og stram længere oppe oppe. Plus gives for den høje krave som varmer og hætten som kan indstilles så den lukker blæst og kulde ude. 

Tykkelse: En letvægtsjakke med syntetisk fyld som giver et fluffy look. (Findes cool videor på YouTube om Mimic-materialet!)

Vægt: Vældigt let jakke som du knapt mærker på kroppen. Trods jakken er fluffy kan du have denne i kombination med flere lag uden at det mærkes som om du har 100 kilo på.

Temperatur: For en tynd liner jakke kommer denne snildt holde dig varm også på de rigtigt kolde dage. Den har god varme i forhold til de andre modeller i testen og den her jakke kan du have langt ind i vintermånederne uden at behøve bytte til en tykkere model. 

Slidstærkt materiale: Rigtig god kvalitet! Til trods for at materialet på tynde dunjakker generelt virker lidt ømskindet er dette super slidstærkt. 

Komfort: En super bekvem jakke. Den sidder godt og indersiden er dejlig blød. Ikke underligt at denne jakke blev en storsælgende succes da den havde realease.

Design: Vil du stikke ud og elsker farver er den her model en fuldtræffer. Dele af testpanelet syntes dog den var lige "ung" nok. Hvis du ønsker et lidt mere afdæmpet look kan du satse på den sorte variant.

Kommentare: Med et let, slidstærkt og vindtåligt materiale passer den her jakke perfekt for kolde efterårsdage. Stort plus for den høje krave og hætten. Pasformen er god men passer først og fremmest dig som ikke er alt for bredskulderet. Er du en af dem som har lavet en eller to pull ups for meget kan også sagtens gå en størrelse op for en bedre pasform. En jakke til friluftslivet med en mase små funktioner der gør livet en smule bedre! Det er ikke en jakke du løber rundt inde i byen med, den gør dig bedre i skoven. Et ekstra plus i bogen er jakken er fremstillet i genanvendte og fluorkarbonfrie materialer.

Sporty look 

ADIDAS DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 999 kroner. 

Størrelse: Normal i størrelsen, så sat på din almindelige Adidas-size.

Pasform: En noget kortere jakke med en feminin pasform hvor jakken går lidt ind i taljen. Rummelig i toppen med en generøs ærmelængde. 

Tykkelse: Materialet er tyndere end man skulle tro i den her model. Fyldningen bestående af 80 procent andedun og 20 procent fjer giver en fluffy jakke. 

Vægt: Det er en letvægtsjakke og det kommer du mærke så snart du får den på.. 

Temperatur: En udemærket varm jakke. Dunet gør sit og holder dig varm under de koldere efterårsdage.

Slidstærkt materiale: Et meget slidstærkt materiale. Det mærkes virkelig som om Adidas Varilite Hood Jacket kan tåle en del.

Komfort: Ekstremt skøn jakke. Den mærkes som en given vinder på bussen hjem efter udekamp i fodbold. En blød og varm jakke som du gerne ville hygge dig i. 

Design: En klassisk sportsjakke som dufter lidt af den trendsikre 90`er stil. Den glinsende finish på jakken er ikke lige så kraftig i virkeligheden som på billedet. Men giver dog stadig en glans der virkelig deler testpanelet.

Kommentare: Første indtryk er bare at dette er en almindelig sort sporsjakke som hele fodboldsholdet har på, på vejen til kamp og inden opvarmning. Når vi så slipper den tanke skinder 90-talet igennem. Pasformen er super god, jakken er blød, god varm og giver en perfekt fluffy oplevelse takket være dunfyldet. Den her jakke anvendes først og fremmest som det yderste lag og materialet holder en høj kvalitet til alle efteråret strabadser. Plus for logo i refleksmateriale og den høje krave!

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Metcon 5 vit rosa

Alt hvad du skal vide om den nye Nike Metcon 5

4 timmar sedan
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

16 jul 2019
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

05 jun 2019
Nike träningssko

PT'en tester den nye træningssko Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
header-väskor.jpg

TEST: Vores bedste træningstasker

04 jun 2019
yogatights blacc

Sådan vælger du tights til yoga

03 jun 2019
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – de nye Pegasus 36 er her!

03 jun 2019
Superga 2750

Superga – den eneste espadrillos sko du behøver

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal dit barn lege i løbesko

29 may 2019
Teva Hurricane

Tips! Sommerens bedste funktionssandaler

27 may 2019
Saint Loye

Tænk på det her når du køber ridebukser

27 may 2019
segling

Guide: Korrekt påklædning til sejlads

27 may 2019
yogatights header

Test: Forårets mest behagelige yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi

Hyld Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1

Test! Så gode er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
Nike

Fodboldsfest med Nikes nye tøj

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 træningstights med lommer

14 may 2019
Nike

Derfor skal du lave sport med stil

14 may 2019
Nike

Stylisten guider: Sommerens 3 hedeste trends

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor

Vi har testet 5 nye løbetrøjer til mænd 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

10 may 2019
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mit alter ego laver extreme moves"

08 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

06 may 2019
more news
Metcon 5 vit rosa

Alt hvad du skal vide om den nye Nike Metcon 5

Giganten Nike er tilbage med en ny opdatering af den anerkendte træningssko Metcon. Metcon 5 er en sko til atleten som elsker former for højintensiv træning. Her er det, som er nyt og unik med den nye model.

4 timmar sedan
Barnskor

Guide: Sådan finder du den rette skostørrelse til børn

At finde velsiddende vinterstøvler til de mindste i familien er lettere sagt end gjort. Her er rådene, som gør sæsonens skoindkøb til børnene lettere.

16 jul 2019
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

De forkortede toppe har længe været synlige både i gymmet, byen og til fest. Men hvor kommer trenden fra, og hvordan matcher jeg den bedst? Better Bodies-grundlæggeren og produktekspert Donna Bruns har svaret!

15 jul 2019
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

Medicinsk graderet kompression kan hjælpe dig at øge din ydeevne, lindre spændinger i læggen og øge blodcirkulationen. Her er alt du har brug for at vide omkring når, hvordan og hvorfor de skal anvendes!

15 jul 2019
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

Nike er tilbage med en opdatering af den elskede træningssko Metcon. Metcon 5 er hidtil Nikes mest mangesidige og tålige sko til X-fit, skabt til dig som elsker højintensiv træning.

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

Det kan være svært at vide, hvad forskellen er mellem de forskellige løbesko. Men bare rolig! Vi har fået hjælp af eksperten, der har undersøgt forskellen på Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly fra Nike.

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

Når du skal ud og løbe til sommer, er det vigtigt at du har det aller bedste tøj på. Varmen stiller høje krav til dit tøjs ventilationsevne, pasform og længde. Her finder du 9 modeller som lever op til kravene!

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

Nu er den her endelig - løbeskoen som alle storbysløbere har ventet på! Adidas' elskede Boost-sål gør sin entré i et opdateret format. Her er de nye ting ved Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

Hvor store skal mine løbesko være? Hvor stramt skal de sidde? Og hvordan skal de føles ved hælen? Eksperterne fra Asics besvarer alle spørgsmål om pasformen med dine løbesko!

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

Hypen omkring den store løbenyhed fra Adidas har længe været stor. Med sin nye sål spås Pulseboost HD til at være næsten helt unik i sin genre, men hvor god er den egentlig? Her er vurderingen fra vores produkttestere.

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

Hvis du har en pronation løbestil, er du sikkert på jagt efter et par stabile løbesko. Vores testpanel har løbet i 5 ekstra støddæmpende og stabile modeller for at se, hvilken sko som kan fungere som dine krykker på løbeturen.

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

Sportamores store sommerudsalg er endelig igang. Tun ind på guldkornene her og begiv dig ud på turen bagefter.

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker, når det kommer til skønne, ergonomiske og smarte sandaler. Skoene er af høj kvalitet og for at de skal holde så længe som muligt, er der nogle tricks du kan ty til.

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

Alle, som har sejlet i den svenske skærgår ved, at sommeren aldrig er helt fejlfri. Nu når sejlersæsonen er gået igang, er det derfor oplagt at skaffe sig en vandtæt sejlerjakke. Det her skal du tænke på.

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Udgivelsen af Adidas nye Pulseboost HD er nær, og vi har tyvstartet udgivelsen med et interview!

07 jun 2019