DK-Header-DAM.jpg

Bedst i test! Liner jakker for damer

En liner jakke er ikke bare det ultimative yderste lag, det er også det perfekte mellemlag. Vi tester liner jakker med både dun og syntex på Sportamore Magazine.

Linjerne går aldrig ud! En tynd dunjakke med syede paneler, også kaldet en linerjakke, er simpelthen et must i enhver garderobe. Da liner jakker blev introduceret var det primære formål at være et varmende lag under en skaljakke. Materialet var ofte dun eftersom det ikke behøvede beskytte mod regn og blæst men bare være varmt og skønt.

Med tiden blev jakkerne designmæssigt super fede og derfor kom de ud og blev som det yderste overtøj. Eftersom dun ikke var helt optimalt i alt slags vejr udviklede man flere slags syntetiske materialer med bedre modstandskraft. 

I dag findes der et bredt udbud af letvægtsjakker i både dun og syntetisk materiale. For at finde det rigtige materiale for lige præcis dig skal du tage udgangspunkt i hvornår du skal bruge jakken. Som en cool jakke i byen eller som et isolerende mellemlag på skituren? 

– Hvis du vil have en linerjakke som et varmt lag til og fra jobbet er det fint med en lidt billigere model i foreksempel syntetisk materiale. Er du derimod en som vandre, står på sko og skal have jakken med ud på eventyr vil jeg anbefale at investerer i en rigtig dunliner eftersom du oftest her kommer behøve have en skaljakke over som beskytter mod vind og vejr, siger Daniel Cohn, produktekspert på Haglöfs.

Når du anvender jakken som et mellemlag er det vigtigt at du både klæder dig rigtigt både over og under for optimal komfort og varme.

– Hvis vi ud og står på ski i de svenske fjelde for eksempel vil jeg anbefale dig at få et sæt uldundertøj i merinould nærmest kroppen. Ovenpå har du så en fleecetrøje som ikke er for tyk. Så har du så en liner og så til sidst en skaljakke. Det er en perfekt kombination for de koldeste dage i Sverige.

Når du køber en linerjakke i dun bør du tænke dig om en ekstra gang. Hold udkig efter mærket Responsible down standard, RDS, som stiller krav til hvordan fuglene behandles. RDS stiler krav til at fuglene skal have adgang til bad og ikke tvangsfodres. For miljøets skyld skal du også vælge en jakke med Bluesign-certificering, som har krav til hvilke kemikalier som anvendes i fremtillingen og mængden af vand og energi der bruges.

– På kvalitetsjakker fremgår det altid hvor dunet kommer fra. Sporbart dun er et etisk godt valg der garanterer at dunet er et biprodukt fra fødevare industrien og at ingen fugl har måtte lade livet kun for sine dun. Når det gælder syntestisk materiale, så vælg gerne genbrugs polyester, nylon eller lignende for at gøre et så lille aftryk på jorden som muligt.

Dun vs. syntetisk materiale

DUN
+ Lettere end syntetisk materiale 
+ Åndes vældigt godt
– Længere tørretid

SYNTETISK MATERIALE
+ Tørre hurtigt når det bliver vådt
+ Tiltrækker ikke fugt
– Ånder ikke lige så godt som dun

Varmende og holdbar 

PEAK DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 995 kroner. 

Størrelse: Jakken kan opleves som en anelse lille i størrelse i kombination med en stram pasform. Gå en størrelse op for en mere rummelig pasform. 

Pasform: Stram pasform som er mest stram længst nede på hoften. Rummeligere omkring livet. Den her model sidder bedst på dig med en lige kropsform.

Tykkelse: Tyndt materiale med andedunsfyld som giver en fin, fluffy følelse uden at den bliver for fin i det. 

Vægt: Letteste jakke i testen. Den her model mærker du ikke på kroppen og du kan med fordel anvende jakken som et mellemlag uden at den tilføre nævneværdig ekstra vægt. 

Temperatur: Her går det godt. Du får hurtigt varmen i den her model og du behøver ikke være bekymret for at fryse på en kold efterårsdag. Jakken er varm for at være en tynd model.

Slidstærkt materiale: God kvalitet hvor det yderste materialet både er lettere vandafvisende og vindtåleligt. Materialet holder rigtigt fint så længe man ikke slæber den efter bilen eller lignende.

Komfort: Ekstremt skøn jakke som føles mod huden. Selvom materialet har godt med stræk. 

Design: Et klassisk design som lokker mange. Her behøver du ikke farvestærke mønstre for at stikke ud. Helium Hood Jakket er stilren og trendsikker.

Kommentare: Følger du med i hvad der er på mode ved du at Peak Performance letvægtsjakker er et trendsikkert valg. De bølgede sømme giver nyt liv til jakken og pasformen er perfekt for dig med en rankt figur. Jakken er varm og til dels vandafvisende og vindtæt. Den her model kan du have som en efterårsjakke indtil temperaturen falder ned under frysepunktet og som mellemlager efter det. Den kortere pasform matches bedst med langt undertøj når du er ude  og vandre. Plus for den justerbare hætte!

Lækker komfort 

KARI TRAA DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 195 kroner.  


Størrelse: True to size, så sats på din almindelige størrelse. 

Pasform: Noget længere bagpå, jakken går ned til taljen lige over numsen. Pasformen er gennemtænkt og feminin så du får plads med både bryst og brede hofter i den her model. Plus for de forlængede arme med tommelfinger huller, både praktisk og skønt.

Tykkelse: Ekstremt tyndt stof. Jakken er fyldt med 80 procent andedun og 20 procent for af højeste kvalitet samt har partier i fleece. 

Vægt: En let jakke som knapt føles når du har den på. Du har fuld bevæglesefrihed i dene model. 

Temperatur: Jakken holder dig varm i starten af efteråret men gør sig bedst som mellemlag kombineret med skal jake og skiundertøj. Panelerne i fleece sørger for en god åndbarhed.  

Slidstærkt materiale: Fleecematerialet slides ikke som det første. selv ydersiden i polyamid holder en høj kvalitet og føles holdbar.

Komfort: Super skøn jakke der fanger efterårets hygge følese samtidigt som den sidder lækker og flot. Intet negativt at sige om syninger.

Design: Herlige efterårsfarver kombineret med skrigende orange, we love it! Jakken føles som et klart valg til den moderne kvinde som vil fremhæve sine kvindelige former. r.

Kommenterare: Sidder som smurt på og har smarte detaljer. Denne jakke er næsten for flot til at dække af en skaljakke, men faktum er at den er det perfekte mellemlag. Uden hætte der tager plads, med forlængede arme og paneler i fleece som øger bevægelsesfriheden er den her model en vinder hvis du skal ud og vandre. Takket være fleecmaterialet som øger åndbarheden kan du også både lave burpees eller klatre uden det bliver alt for svedigt.

Stram pasform 

8848 DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 999 kroner. 

Størrelse: Noget lille i størrelse, specielt rundt om skulderne. Er du bredskuldret kan du gå en størrelse op hvis du ikke vil have en forstram pasform.

Pasform: Den her jakke har en stram pasform med stretchpaneler langs siderne i polyamid, polyester og elastan som omslutter kroppen på en bekvem måde. Testpanelet havde ønsket at armene havde siddet strammere ved håndledene for at forhindre kold luft trænger ind.

Tykkelse: Det syntetiske materiale skaber en tynd og silkeblød jakke som føles skøn mod kroppen. Perfekt tykkelse for lag på lag princippet. 

Vægt: Der er ingen snak om det, det her er en let jakke som du let kan have med i tasken da den hverken tager plads eller vejer.

Temperatur: Ikke den varmeste jakke i testen men den varmende Primaloft-forring holder fint som mellemlager. Materialet har en god åndbarhed og er vandafvisende. 

Slidstærkt materiale: Det her er ikke en jake der stikker ud. materialet holder til almidelig slidtage men er bedst under en skaljakke.

Komfort: Skøn jakke uden at skabe en wow-følese. i kombination med et lækkert sæt uldundertøj kommer den gøre sig bedst. Jakken bliver også blødere nu mere du anvender den. 

Design: Påminder til en vis del om en lækker ridejakke med det firkantede mønster i sømmene. Testpanelet havde ønsket en anden farve kombination.

Kommentare: Søger du et mellemlag som varmer, ånder og transporterer fugt. Så er Theresia Primaloft en mulighed for dig. Den her syntetiskforet jakke, som desuden er lavet i 70 procent genanvendt materiale, sidder skønt og bekvemt, men vi savner det lille ekstra som gør jakken magisk. Takket være det tyndere materiale kan du med fordel have den jakke under en skaljakke  uden at du føler dig alt for påklædt. En slim-fit model som fylder sin funktion som mellemlag men også som en flot efterårsjakke i byen.

Budgetfavorit! 

WYTE DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 899 kroner. 

Størrelse: Den her jakke er en anelse stor i størrlsen og har en rummelig pasform. Lægger du mellemto størrelser bør du vælge den mindre. 

Pasform: En lige pasform som giver god plads til brede hofter og mave. I denher jakke vil du ikke få en klaustrofobisk følelse. Du kan med fordel have en tykkere trøje under uden at hverken talje eller ærmerne føles for stramme. 

Tykkelse: Et tyndt materiale som samtidigt opleves som blødt og fluffy takket være fyldet der består af 90 procent andedun og 10 procent for.

Vægt: Tænk at en så fluffy jakke kan være så let! Testpanelet blev overrasket over vægten, hvilket er et stort plus. Perfekt at pakke ned, tager ingen plads eller vejer noget.

Temperatur: Ikke den varmeste jakke i testen, men heller ikke den koldeste. Virker når temperaturen er rundt om nul. Med en mindre størrelse og en strammere pasform kan du også have et mellemlag, men det er ikke derfor du køber jakken.  

Slidstærkt materiale: Materialet opleves som slidstærkt. Undgå vandring i tæt skov, så holder du jakken fra unødig slidtage.

Komfort: Jakken føles som en dejlig sky på kroppen. Indersiden føles skøn mod huden, jakken er god i pasformen og den er noget rummeligere og giver dig fuld bevægelsesfrihed. 

Design: Et stilrent design som føles ekstra sjov i den fine røde farve. Plus for at ydersiden ikke er så glinsende, hvilket kan opleves som lidt plastik agtigt. 

Kommentare: Testens budgetvariant overrasker testpanelet. En rummeligere pasform som passer selv dig med brede hofter, men du kan også gå en størrelse ned for en strammere pasform. jakken sidder skønt på kroppen og har en generøs armlængde. Materialet er tyndt men opleves fluffy takket være dunforet. Plus for dunet kommer som restprodukt fra madindustrien. Den her jakke varmer på en bekvem måde og er først og fremmest en efterårsjakke. Lækker med en noget højere krave og hætte, testpanelet havde derimod ønsket en hætte der kunne indstilles.

Funktionelle detaljer 

HAGLÖFS DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 995 kroner. 

Størrelse: Normal i størrelsen men noget stram om skuldrene og bryst. Ligger du mellem to størrelser kan du som bredskuldret vælge den store.

Pasform: Rummeligere pasform omkring mave og ryg, normal længde i ærmer og stram længere oppe oppe. Plus gives for den høje krave som varmer og hætten som kan indstilles så den lukker blæst og kulde ude. 

Tykkelse: En letvægtsjakke med syntetisk fyld som giver et fluffy look. (Findes cool videor på YouTube om Mimic-materialet!)

Vægt: Vældigt let jakke som du knapt mærker på kroppen. Trods jakken er fluffy kan du have denne i kombination med flere lag uden at det mærkes som om du har 100 kilo på.

Temperatur: For en tynd liner jakke kommer denne snildt holde dig varm også på de rigtigt kolde dage. Den har god varme i forhold til de andre modeller i testen og den her jakke kan du have langt ind i vintermånederne uden at behøve bytte til en tykkere model. 

Slidstærkt materiale: Rigtig god kvalitet! Til trods for at materialet på tynde dunjakker generelt virker lidt ømskindet er dette super slidstærkt. 

Komfort: En super bekvem jakke. Den sidder godt og indersiden er dejlig blød. Ikke underligt at denne jakke blev en storsælgende succes da den havde realease.

Design: Vil du stikke ud og elsker farver er den her model en fuldtræffer. Dele af testpanelet syntes dog den var lige "ung" nok. Hvis du ønsker et lidt mere afdæmpet look kan du satse på den sorte variant.

Kommentare: Med et let, slidstærkt og vindtåligt materiale passer den her jakke perfekt for kolde efterårsdage. Stort plus for den høje krave og hætten. Pasformen er god men passer først og fremmest dig som ikke er alt for bredskulderet. Er du en af dem som har lavet en eller to pull ups for meget kan også sagtens gå en størrelse op for en bedre pasform. En jakke til friluftslivet med en mase små funktioner der gør livet en smule bedre! Det er ikke en jakke du løber rundt inde i byen med, den gør dig bedre i skoven. Et ekstra plus i bogen er jakken er fremstillet i genanvendte og fluorkarbonfrie materialer.

Sporty look 

ADIDAS DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 999 kroner. 

Størrelse: Normal i størrelsen, så sat på din almindelige Adidas-size.

Pasform: En noget kortere jakke med en feminin pasform hvor jakken går lidt ind i taljen. Rummelig i toppen med en generøs ærmelængde. 

Tykkelse: Materialet er tyndere end man skulle tro i den her model. Fyldningen bestående af 80 procent andedun og 20 procent fjer giver en fluffy jakke. 

Vægt: Det er en letvægtsjakke og det kommer du mærke så snart du får den på.. 

Temperatur: En udemærket varm jakke. Dunet gør sit og holder dig varm under de koldere efterårsdage.

Slidstærkt materiale: Et meget slidstærkt materiale. Det mærkes virkelig som om Adidas Varilite Hood Jacket kan tåle en del.

Komfort: Ekstremt skøn jakke. Den mærkes som en given vinder på bussen hjem efter udekamp i fodbold. En blød og varm jakke som du gerne ville hygge dig i. 

Design: En klassisk sportsjakke som dufter lidt af den trendsikre 90`er stil. Den glinsende finish på jakken er ikke lige så kraftig i virkeligheden som på billedet. Men giver dog stadig en glans der virkelig deler testpanelet.

Kommentare: Første indtryk er bare at dette er en almindelig sort sporsjakke som hele fodboldsholdet har på, på vejen til kamp og inden opvarmning. Når vi så slipper den tanke skinder 90-talet igennem. Pasformen er super god, jakken er blød, god varm og giver en perfekt fluffy oplevelse takket være dunfyldet. Den her jakke anvendes først og fremmest som det yderste lag og materialet holder en høj kvalitet til alle efteråret strabadser. Plus for logo i refleksmateriale og den høje krave!

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

DK_header.jpg

STOR TEST: Fleecetrøjer for hende

1 dag sedan
Peak_JR_Frost

15 varme favoritter for børn

3 dagar sedan
DK-HEADER.jpg

TEST: Skitøj til ham

6 dagar sedan
Nike_Metallic Clash.png

Få et glimt ind i det nye år med Nike Metallic Clash

03 dec 2018
Craft underställ syntet zip.jpg

9 lyserøde sæt skiundertøj for hende

30 nov 2018
Barnpjäxor

Hvilke børneskistøvler skal jeg vælge?

29 nov 2018
DK-HEADER.jpg

Bedst i test! Lækre og bløde træningsdragter

29 nov 2018
DK_header.jpg

Test af sæsonens skridsikre vinterstøvler

28 nov 2018
Plock_Adidas

10 sportswear-favoritter fra Adidas

28 nov 2018
fleece

Det her skal du tænke på når du skal købe ny fleecetrøje

28 nov 2018
sorel

Guide: Find den rigtige vintersko fra Sorel

27 nov 2018
vintersneakers

7 sneakers som klarer regn og kulde

24 nov 2018
Skins_Seamless

Tjek Skins seamless-sortiment!

24 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE

10 træningsfavoritter fra Nike

24 nov 2018
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg

Sådan finder du den rigtige vinterjakke fra Didriksons

20 nov 2018
driva

Nu findes der en sports-bh uld!

18 nov 2018
Adidas Copa 19

Adidas nye fodboldsko Copa 19 er her!

18 nov 2018
Black Friday tips honom

Vores 12 bedste Black Friday-fund for mænd

16 nov 2018
DK_header.jpg

TEST: Langrends bukser til kvinder

15 nov 2018
Black Friday tips kids

12 Black Friday-fund til børnene!

15 nov 2018
Black Friday tips henne

12 superfund for hende på Black Friday

15 nov 2018
Icebug dubbade löparskor

Vi tester løbesko fra Icebug med dupper!

14 nov 2018
Skärmavbild 2018-11-05 kl. 12.49.57.png

Feminin mønsterfest med Odd Molly Ski

14 nov 2018
+H21448_eCommerce_Ready_To_Go_FW18_FW18_Ready_to_Go_PDP_All_Markets_PDP_LAM_0_DUA_DR.jpg

Ny Adidas kollektion – inspireret af Stella McCartney

14 nov 2018
DK-Header.jpg

Vi tester Suuntos nye pulsur 9 G1

08 nov 2018
Nike RN Division3.png

Kollektionen som redder dit vinterløb

08 nov 2018
DK-Header-Nike-Shield.jpg

Test! Så gode er Nikes nye vinterløbesko

08 nov 2018
DK_header_DAM.jpg

TEST! 15 vinterjakker som klarer kulden

07 nov 2018
Header löpartights DK

Bedst i test! 7 varme løbetights til mænd

07 nov 2018
Wyte jacka

15 Must-haves i efterårets hotteste farve

05 nov 2018
DK-Header.png

Se her: Træningstrusserne som er bedst i test

02 nov 2018
shepherd tofflor 2018

De hyggeligste tøfler kommer fra Shepherd

02 nov 2018
DK-Header.jpg

Test af vinterens varmeste flyverdragter

01 nov 2018
alshammar

Therese Alshammar`s tips: Sådan finder du den perfekte badedragt

01 nov 2018
Header löpartights DK

8 varme løbetights som er bedst i test

31 oct 2018
Skins_plagg

Derfor skal du træne i kompressionstøj

31 oct 2018
5DS_2808.jpg

Hvide nyheder hos Wyte Ski

26 oct 2018
Nike Utility.png

Sikre dit løb mod vejret med de nye Nike Shield

24 oct 2018
191887847052_001_3ca66df5cfe642be910025476889d196.jpg

Derfor er Nike Tanjun verdens mest populære sneaker

23 oct 2018
Timberland

Test! Så gode er de omtalte 6-inch Premium fra Timberland

19 oct 2018
more news
DK_header.jpg

STOR TEST: Fleecetrøjer for hende

Fleecetrøjen er det perfekte mellemlag. Vi har testet de bedste modeller for hende fra vore største varemærker.

Peak_JR_Frost

15 varme favoritter for børn

Vinterkulden er her og børnene behøver varme sko og overtøj. Her er vores varmeste juniorfavoritter, i tre prisklasser.

DK-HEADER.jpg

TEST: Skitøj til ham

Skisæsonen er rundt om hjørnet og vi har bedt vores mandlige testpanel at vurdere jakker og bukser være bedst i test.

Nike_Metallic Clash.png

Få et glimt ind i det nye år med Nike Metallic Clash

Vinterens skinnende træningskollektion er her! Metallic Clash fra Nike er en blændende indspræjtning af luksus som du ikke vil gå glip af!

Craft underställ syntet zip.jpg

9 lyserøde sæt skiundertøj for hende

Ni forskellige nuancer lyserød! Vælg et farveglad lag inderst til at lyse de grå vinterdage op. Her er dame modellerne du ikke vil gå glip af!

Barnpjäxor

Hvilke børneskistøvler skal jeg vælge?

At købe skistøvler til børnene behøver ikke være så svært. Eksperten guider dig i den rigtige retning!

DK-HEADER.jpg

Bedst i test! Lækre og bløde træningsdragter

Foran pejsen, til og fra træningscentret eller i sofaen med en kob varm kakao. Vi har testet 6 dameudgaver af de mest trendsikre sæt!

DK_header.jpg

Test af sæsonens skridsikre vinterstøvler

Giv vinteren sparket i et par skridsikre støvler – vi tester sæsonens favoritter for damer og herrer.

Plock_Adidas

10 sportswear-favoritter fra Adidas

Adidas er sublime på sportswear som vi gerne har på både til træning, på jobbet og hjemme i sofaen. Her er 10 godbider du ikke vil gå glip af!

fleece

Det her skal du tænke på når du skal købe ny fleecetrøje

En fleecetrøje er det optimale mellemlag til vinter eftersom det både er blødt, varmt og ventilerende. Vores ekspert hjælper dig på til valg af den perfekte fleece!

sorel

Guide: Find den rigtige vintersko fra Sorel

Canadiske Sorel ved hvordan man laver ordentlige vintersko i super kvalitet. Vi hjælper dig med at finde den rigtige model til sæsonens kolde, snerige og våde dage.

vintersneakers

7 sneakers som klarer regn og kulde

Sneakers med for og som klarer regn er et krav til efterår og vinter. Her er nogle favoritter til herre og dame.

Skins_Seamless

Tjek Skins seamless-sortiment!

Vidste du at kompressionsmærket Skins tilbyder træningstøj i seamless-teknologi? De er bløde, skønne og perfekte til lavintensiv træning.

NIKE_HEADER_COLLAGE

10 træningsfavoritter fra Nike

Tid til Nike! Her er 10 favoritter der holder både til turen til og fra træning som under din træning.

Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg

Sådan finder du den rigtige vinterjakke fra Didriksons

Farer du vild i vinterens udbud af varme jakker? Vi hjælper dig den rigtige fra Didriksons.