DK-Header-DAM.jpg

Bedst i test! Liner jakker for damer

En liner jakke er ikke bare det ultimative yderste lag, det er også det perfekte mellemlag. Vi tester liner jakker med både dun og syntex på Sportamore Magazine.

Linjerne går aldrig ud! En tynd dunjakke med syede paneler, også kaldet en linerjakke, er simpelthen et must i enhver garderobe. Da liner jakker blev introduceret var det primære formål at være et varmende lag under en skaljakke. Materialet var ofte dun eftersom det ikke behøvede beskytte mod regn og blæst men bare være varmt og skønt.

Med tiden blev jakkerne designmæssigt super fede og derfor kom de ud og blev som det yderste overtøj. Eftersom dun ikke var helt optimalt i alt slags vejr udviklede man flere slags syntetiske materialer med bedre modstandskraft. 

I dag findes der et bredt udbud af letvægtsjakker i både dun og syntetisk materiale. For at finde det rigtige materiale for lige præcis dig skal du tage udgangspunkt i hvornår du skal bruge jakken. Som en cool jakke i byen eller som et isolerende mellemlag på skituren? 

– Hvis du vil have en linerjakke som et varmt lag til og fra jobbet er det fint med en lidt billigere model i foreksempel syntetisk materiale. Er du derimod en som vandre, står på sko og skal have jakken med ud på eventyr vil jeg anbefale at investerer i en rigtig dunliner eftersom du oftest her kommer behøve have en skaljakke over som beskytter mod vind og vejr, siger Daniel Cohn, produktekspert på Haglöfs.

Når du anvender jakken som et mellemlag er det vigtigt at du både klæder dig rigtigt både over og under for optimal komfort og varme.

– Hvis vi ud og står på ski i de svenske fjelde for eksempel vil jeg anbefale dig at få et sæt uldundertøj i merinould nærmest kroppen. Ovenpå har du så en fleecetrøje som ikke er for tyk. Så har du så en liner og så til sidst en skaljakke. Det er en perfekt kombination for de koldeste dage i Sverige.

Når du køber en linerjakke i dun bør du tænke dig om en ekstra gang. Hold udkig efter mærket Responsible down standard, RDS, som stiller krav til hvordan fuglene behandles. RDS stiler krav til at fuglene skal have adgang til bad og ikke tvangsfodres. For miljøets skyld skal du også vælge en jakke med Bluesign-certificering, som har krav til hvilke kemikalier som anvendes i fremtillingen og mængden af vand og energi der bruges.

– På kvalitetsjakker fremgår det altid hvor dunet kommer fra. Sporbart dun er et etisk godt valg der garanterer at dunet er et biprodukt fra fødevare industrien og at ingen fugl har måtte lade livet kun for sine dun. Når det gælder syntestisk materiale, så vælg gerne genbrugs polyester, nylon eller lignende for at gøre et så lille aftryk på jorden som muligt.

Dun vs. syntetisk materiale

DUN
+ Lettere end syntetisk materiale 
+ Åndes vældigt godt
– Længere tørretid

SYNTETISK MATERIALE
+ Tørre hurtigt når det bliver vådt
+ Tiltrækker ikke fugt
– Ånder ikke lige så godt som dun

Varmende og holdbar 

PEAK DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 995 kroner. 

Størrelse: Jakken kan opleves som en anelse lille i størrelse i kombination med en stram pasform. Gå en størrelse op for en mere rummelig pasform. 

Pasform: Stram pasform som er mest stram længst nede på hoften. Rummeligere omkring livet. Den her model sidder bedst på dig med en lige kropsform.

Tykkelse: Tyndt materiale med andedunsfyld som giver en fin, fluffy følelse uden at den bliver for fin i det. 

Vægt: Letteste jakke i testen. Den her model mærker du ikke på kroppen og du kan med fordel anvende jakken som et mellemlag uden at den tilføre nævneværdig ekstra vægt. 

Temperatur: Her går det godt. Du får hurtigt varmen i den her model og du behøver ikke være bekymret for at fryse på en kold efterårsdag. Jakken er varm for at være en tynd model.

Slidstærkt materiale: God kvalitet hvor det yderste materialet både er lettere vandafvisende og vindtåleligt. Materialet holder rigtigt fint så længe man ikke slæber den efter bilen eller lignende.

Komfort: Ekstremt skøn jakke som føles mod huden. Selvom materialet har godt med stræk. 

Design: Et klassisk design som lokker mange. Her behøver du ikke farvestærke mønstre for at stikke ud. Helium Hood Jakket er stilren og trendsikker.

Kommentare: Følger du med i hvad der er på mode ved du at Peak Performance letvægtsjakker er et trendsikkert valg. De bølgede sømme giver nyt liv til jakken og pasformen er perfekt for dig med en rankt figur. Jakken er varm og til dels vandafvisende og vindtæt. Den her model kan du have som en efterårsjakke indtil temperaturen falder ned under frysepunktet og som mellemlager efter det. Den kortere pasform matches bedst med langt undertøj når du er ude  og vandre. Plus for den justerbare hætte!

Lækker komfort 

KARI TRAA DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 195 kroner.  


Størrelse: True to size, så sats på din almindelige størrelse. 

Pasform: Noget længere bagpå, jakken går ned til taljen lige over numsen. Pasformen er gennemtænkt og feminin så du får plads med både bryst og brede hofter i den her model. Plus for de forlængede arme med tommelfinger huller, både praktisk og skønt.

Tykkelse: Ekstremt tyndt stof. Jakken er fyldt med 80 procent andedun og 20 procent for af højeste kvalitet samt har partier i fleece. 

Vægt: En let jakke som knapt føles når du har den på. Du har fuld bevæglesefrihed i dene model. 

Temperatur: Jakken holder dig varm i starten af efteråret men gør sig bedst som mellemlag kombineret med skal jake og skiundertøj. Panelerne i fleece sørger for en god åndbarhed.  

Slidstærkt materiale: Fleecematerialet slides ikke som det første. selv ydersiden i polyamid holder en høj kvalitet og føles holdbar.

Komfort: Super skøn jakke der fanger efterårets hygge følese samtidigt som den sidder lækker og flot. Intet negativt at sige om syninger.

Design: Herlige efterårsfarver kombineret med skrigende orange, we love it! Jakken føles som et klart valg til den moderne kvinde som vil fremhæve sine kvindelige former. r.

Kommenterare: Sidder som smurt på og har smarte detaljer. Denne jakke er næsten for flot til at dække af en skaljakke, men faktum er at den er det perfekte mellemlag. Uden hætte der tager plads, med forlængede arme og paneler i fleece som øger bevægelsesfriheden er den her model en vinder hvis du skal ud og vandre. Takket være fleecmaterialet som øger åndbarheden kan du også både lave burpees eller klatre uden det bliver alt for svedigt.

Stram pasform 

8848 DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 999 kroner. 

Størrelse: Noget lille i størrelse, specielt rundt om skulderne. Er du bredskuldret kan du gå en størrelse op hvis du ikke vil have en forstram pasform.

Pasform: Den her jakke har en stram pasform med stretchpaneler langs siderne i polyamid, polyester og elastan som omslutter kroppen på en bekvem måde. Testpanelet havde ønsket at armene havde siddet strammere ved håndledene for at forhindre kold luft trænger ind.

Tykkelse: Det syntetiske materiale skaber en tynd og silkeblød jakke som føles skøn mod kroppen. Perfekt tykkelse for lag på lag princippet. 

Vægt: Der er ingen snak om det, det her er en let jakke som du let kan have med i tasken da den hverken tager plads eller vejer.

Temperatur: Ikke den varmeste jakke i testen men den varmende Primaloft-forring holder fint som mellemlager. Materialet har en god åndbarhed og er vandafvisende. 

Slidstærkt materiale: Det her er ikke en jake der stikker ud. materialet holder til almidelig slidtage men er bedst under en skaljakke.

Komfort: Skøn jakke uden at skabe en wow-følese. i kombination med et lækkert sæt uldundertøj kommer den gøre sig bedst. Jakken bliver også blødere nu mere du anvender den. 

Design: Påminder til en vis del om en lækker ridejakke med det firkantede mønster i sømmene. Testpanelet havde ønsket en anden farve kombination.

Kommentare: Søger du et mellemlag som varmer, ånder og transporterer fugt. Så er Theresia Primaloft en mulighed for dig. Den her syntetiskforet jakke, som desuden er lavet i 70 procent genanvendt materiale, sidder skønt og bekvemt, men vi savner det lille ekstra som gør jakken magisk. Takket være det tyndere materiale kan du med fordel have den jakke under en skaljakke  uden at du føler dig alt for påklædt. En slim-fit model som fylder sin funktion som mellemlag men også som en flot efterårsjakke i byen.

Budgetfavorit! 

DK-WYTE DAM.jpgTest af:

Vejledende pris: 899 kroner. 

Størrelse: Den her jakke er en anelse stor i størrlsen og har en rummelig pasform. Lægger du mellemto størrelser bør du vælge den mindre. 

Pasform: En lige pasform som giver god plads til brede hofter og mave. I denher jakke vil du ikke få en klaustrofobisk følelse. Du kan med fordel have en tykkere trøje under uden at hverken talje eller ærmerne føles for stramme. 

Tykkelse: Et tyndt materiale som samtidigt opleves som blødt og fluffy takket være fyldet der består af 90 procent andedun og 10 procent for.

Vægt: Tænk at en så fluffy jakke kan være så let! Testpanelet blev overrasket over vægten, hvilket er et stort plus. Perfekt at pakke ned, tager ingen plads eller vejer noget.

Temperatur: Ikke den varmeste jakke i testen, men heller ikke den koldeste. Virker når temperaturen er rundt om nul. Med en mindre størrelse og en strammere pasform kan du også have et mellemlag, men det er ikke derfor du køber jakken.  

Slidstærkt materiale: Materialet opleves som slidstærkt. Undgå vandring i tæt skov, så holder du jakken fra unødig slidtage.

Komfort: Jakken føles som en dejlig sky på kroppen. Indersiden føles skøn mod huden, jakken er god i pasformen og den er noget rummeligere og giver dig fuld bevægelsesfrihed. 

Design: Et stilrent design som føles ekstra sjov i den fine røde farve. Plus for at ydersiden ikke er så glinsende, hvilket kan opleves som lidt plastik agtigt. 

Kommentare: Testens budgetvariant overrasker testpanelet. En rummeligere pasform som passer selv dig med brede hofter, men du kan også gå en størrelse ned for en strammere pasform. jakken sidder skønt på kroppen og har en generøs armlængde. Materialet er tyndt men opleves fluffy takket være dunforet. Plus for dunet kommer som restprodukt fra madindustrien. Den her jakke varmer på en bekvem måde og er først og fremmest en efterårsjakke. Lækker med en noget højere krave og hætte, testpanelet havde derimod ønsket en hætte der kunne indstilles.

Funktionelle detaljer 

HAGLÖFS DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 995 kroner. 

Størrelse: Normal i størrelsen men noget stram om skuldrene og bryst. Ligger du mellem to størrelser kan du som bredskuldret vælge den store.

Pasform: Rummeligere pasform omkring mave og ryg, normal længde i ærmer og stram længere oppe oppe. Plus gives for den høje krave som varmer og hætten som kan indstilles så den lukker blæst og kulde ude. 

Tykkelse: En letvægtsjakke med syntetisk fyld som giver et fluffy look. (Findes cool videor på YouTube om Mimic-materialet!)

Vægt: Vældigt let jakke som du knapt mærker på kroppen. Trods jakken er fluffy kan du have denne i kombination med flere lag uden at det mærkes som om du har 100 kilo på.

Temperatur: For en tynd liner jakke kommer denne snildt holde dig varm også på de rigtigt kolde dage. Den har god varme i forhold til de andre modeller i testen og den her jakke kan du have langt ind i vintermånederne uden at behøve bytte til en tykkere model. 

Slidstærkt materiale: Rigtig god kvalitet! Til trods for at materialet på tynde dunjakker generelt virker lidt ømskindet er dette super slidstærkt. 

Komfort: En super bekvem jakke. Den sidder godt og indersiden er dejlig blød. Ikke underligt at denne jakke blev en storsælgende succes da den havde realease.

Design: Vil du stikke ud og elsker farver er den her model en fuldtræffer. Dele af testpanelet syntes dog den var lige "ung" nok. Hvis du ønsker et lidt mere afdæmpet look kan du satse på den sorte variant.

Kommentare: Med et let, slidstærkt og vindtåligt materiale passer den her jakke perfekt for kolde efterårsdage. Stort plus for den høje krave og hætten. Pasformen er god men passer først og fremmest dig som ikke er alt for bredskulderet. Er du en af dem som har lavet en eller to pull ups for meget kan også sagtens gå en størrelse op for en bedre pasform. En jakke til friluftslivet med en mase små funktioner der gør livet en smule bedre! Det er ikke en jakke du løber rundt inde i byen med, den gør dig bedre i skoven. Et ekstra plus i bogen er jakken er fremstillet i genanvendte og fluorkarbonfrie materialer.

Sporty look 

ADIDAS DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 999 kroner. 

Størrelse: Normal i størrelsen, så sat på din almindelige Adidas-size.

Pasform: En noget kortere jakke med en feminin pasform hvor jakken går lidt ind i taljen. Rummelig i toppen med en generøs ærmelængde. 

Tykkelse: Materialet er tyndere end man skulle tro i den her model. Fyldningen bestående af 80 procent andedun og 20 procent fjer giver en fluffy jakke. 

Vægt: Det er en letvægtsjakke og det kommer du mærke så snart du får den på.. 

Temperatur: En udemærket varm jakke. Dunet gør sit og holder dig varm under de koldere efterårsdage.

Slidstærkt materiale: Et meget slidstærkt materiale. Det mærkes virkelig som om Adidas Varilite Hood Jacket kan tåle en del.

Komfort: Ekstremt skøn jakke. Den mærkes som en given vinder på bussen hjem efter udekamp i fodbold. En blød og varm jakke som du gerne ville hygge dig i. 

Design: En klassisk sportsjakke som dufter lidt af den trendsikre 90`er stil. Den glinsende finish på jakken er ikke lige så kraftig i virkeligheden som på billedet. Men giver dog stadig en glans der virkelig deler testpanelet.

Kommentare: Første indtryk er bare at dette er en almindelig sort sporsjakke som hele fodboldsholdet har på, på vejen til kamp og inden opvarmning. Når vi så slipper den tanke skinder 90-talet igennem. Pasformen er super god, jakken er blød, god varm og giver en perfekt fluffy oplevelse takket være dunfyldet. Den her jakke anvendes først og fremmest som det yderste lag og materialet holder en høj kvalitet til alle efteråret strabadser. Plus for logo i refleksmateriale og den høje krave!

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

DK-Header-DAM.jpg

Bedst i test! Liner jakker for damer

Alldeles nyss
Header-Nike-One-Tights.jpg

Test: Derfor er Nike One Tight de bedste!

4 dagar sedan
Sport-bh Nike Tech Pack

Sportamores store guide til den rigtige sports-bh

07 feb 2019
DK_header.jpg

Test! Prisvenlige Bh`er fra Blacc

02 feb 2019
svea_sneakers.jpg

12 røde køb til Valentins dag

01 feb 2019
9324976246011_001_e65fc8753b4144309d94ac29eb808d71.jpg

8 ting du skal bruge til din solferie!

30 jan 2019
JR BLACKBURN

Pakkeliste til skitur med børn!

30 jan 2019
DK_adidas_header.jpg

Bedst i test! Adidas`s nye vindjakke

29 jan 2019
Adidas Exhibit Pack

Guide: Find de rigtige fodboldsstøvler fra Adidas

29 jan 2019
Promenadskor

Vandtætte vandresko som er bedst i test!

29 jan 2019
Sequence 01.00_00_16_01.Still002.jpg

Café x Björn Borg

29 jan 2019
Nike TechPack1.png

Fremtidens træningskollektion er her

28 jan 2019
adidas quarterstrike.jpg

8 stilsikre køb for herrer

27 jan 2019
björn borg pants.jpg

Luksus! 9 nyheder for hende

27 jan 2019
Nike Epic React Flyknit2.png

Alt du vil vide om Nike Epic React Flyknit 2

26 jan 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

25 jan 2019
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg

8 tightsnyheder i 2019

25 jan 2019
LB_SwirlHeroBlue_SportsBra_050.jpg

Sådan passer du bedst på din sports-bh

24 jan 2019
UA Hovr

Løbeskoene for 2019 du ikke vil gå glip af!

24 jan 2019
Byks_Karitraa.png

Forårets nye sneakers fra Kari Traa

23 jan 2019
Lofsan PureMove Bra

Lofsan: Sådan vælger du den rigtige sports-bh

22 jan 2019
Craft_SS19_Studio_0002_1907305-999000.jpg

Craft`s nye Studio Collection er her!

21 jan 2019
Puma XT Fuse

De bedste håndboldssko 2019

18 jan 2019
DK-Header.jpg

Bedst i test! Vinterens varme parkaer

18 jan 2019
DK_HEADER.png

Vi tester X-fitsko fra Nike

17 jan 2019
DK-Header.jpg

Stor test! Træningstights med høj talje

15 jan 2019
K2 pjäxor

Find de rigtige skistøvler fra K2

09 jan 2019
DK_header.jpg

Test: Syntetisk skiundertøj til langrend

09 jan 2019
Adidas_brajpg

8 nye træningsfavoritter for hende

09 jan 2019
DK_header.jpg

Vi tester Wytes mest populære jakker!

08 jan 2019
Salomon.jpg

7 skridsikre sko til vintervejret

08 jan 2019
DK-Header-HERR.jpg

Test af vores bedste linerjakker for herrer

08 jan 2019
sweatshirt_nike.jpg

Godt nyt(trænings)år med stil! 9 fund til herre

04 jan 2019
DK_Header.png

Vinterens goggles som er bedst i test!

03 jan 2019
DK_header.jpg

Bedst i test! Sports-bh`er med god støtte

01 jan 2019
DK-DAM-Header.jpg

TEST! Vores bedste kompressionstights

01 jan 2019
Suunto Fitness 3

Test af Suunto Fitness 3

26 dec 2018
OrganoTex_2018

Derfor skal du vælje miljøvenlig imprægnering

23 dec 2018
Casall Sculpture 2.0

Nu er Casalls Sculpture tights squatsikre!

19 dec 2018
Under armour_shorts.jpg

8 tidsløse røverkøb til ham!

18 dec 2018
more news
DK-Header-DAM.jpg

Bedst i test! Liner jakker for damer

En liner jakke er ikke bare det ultimative yderste lag, det er også det perfekte mellemlag. Vi tester liner jakker med både dun og syntex på Sportamore Magazine.

Header-Nike-One-Tights.jpg

Test: Derfor er Nike One Tight de bedste!

Et par tights der duer til alt. Det er tanken bag One. Vi har testet Nikes nye supertights og vi blev ikke skuffet!

Sport-bh Nike Tech Pack

Sportamores store guide til den rigtige sports-bh

Er du usikker på hvilken type af sports-bh som passer til hvad og hvordan den egentlig skal sidde, er dette guiden for dig.

DK_header.jpg

Test! Prisvenlige Bh`er fra Blacc

Det er ikke bare smag og stil der styrer indkøb til træningsgarderoben. Din pengepung har også noget at skulle sige! Så her har du fem prisvenlige sportsbh`er fra Blacc.

svea_sneakers.jpg

12 røde køb til Valentins dag

Feel the love! Rød er ikke bare en flot farve det er også kærlighedens farve. Klik nogle lækre røde favoritter hjem til en du holder af, eller hvorfor ikke unde dig selv en lille gave på Valentins dag!

9324976246011_001_e65fc8753b4144309d94ac29eb808d71.jpg

8 ting du skal bruge til din solferie!

Hvis du og familien skal afsted til varmere himmelstrøg i vinterferien så siger vi bare - glem IKKE at pakke disse 8 ting i rejsetasken!

JR BLACKBURN

Pakkeliste til skitur med børn!

Vinterferien nærmer sig med hastige skridt og er i så heldige at have booket skituren allerede med hele familien, så er her en liste med alt du behøver til turen!

DK_adidas_header.jpg

Bedst i test! Adidas`s nye vindjakke

Vindafvisende, let og stilren. Sig hej til Adidas nye tilføjelse til din træningsgarderobe: vindjakken Wind Fleece Jacket!

Adidas Exhibit Pack

Guide: Find de rigtige fodboldsstøvler fra Adidas

At købe fodboldsstøvler på nettet behøver ikke være så svært. Vores testpanel guider dig igennem Adidas mest populære modeller.

Promenadskor

Vandtætte vandresko som er bedst i test!

Kilometer efter kilometer, over bjerge og i skove – det er tid til at finde det helt rigtige par sko til din vandretur. Vi tester syv modeller der gør arbejdet færdigt!

Sequence 01.00_00_16_01.Still002.jpg

Café x Björn Borg

Björn Borg er gået sammen med Cafés modechef Daniel Lindström og har skabt det ultimative løbetøj!

Nike TechPack1.png

Fremtidens træningskollektion er her

Glem ideen om funktionalitet og trendsikkert design ikke går hånd i hånd. Sømløst tøj til både fritid og sport der er lige så flot som det er praktisk. Nike Tech Pack ligner ikke noget du har set før.

adidas quarterstrike.jpg

8 stilsikre køb for herrer

Det er snart lønningsdag. Med andre ord en perfekt mulighed for at unde dig selv en lille gave eller to. Her er 8 favoritkøb lige nu!

björn borg pants.jpg

Luksus! 9 nyheder for hende

Den første løn i 2019 er lige på trapperne. Her er 9 fine nyheder du kan klikke hjem lige nu!

Nike Epic React Flyknit2.png

Alt du vil vide om Nike Epic React Flyknit 2

Med Nikes blødeste dæmpning nogensinde er Epic React Flyknit en sko udover det sædvanlige. Nu superskoen opdateret.