DK-Header-DAM.jpg

Bedst i test! Liner jakker for damer

En liner jakke er ikke bare det ultimative yderste lag, det er også det perfekte mellemlag. Vi tester liner jakker med både dun og syntex på Sportamore Magazine.

Linjerne går aldrig ud! En tynd dunjakke med syede paneler, også kaldet en linerjakke, er simpelthen et must i enhver garderobe. Da liner jakker blev introduceret var det primære formål at være et varmende lag under en skaljakke. Materialet var ofte dun eftersom det ikke behøvede beskytte mod regn og blæst men bare være varmt og skønt.

Med tiden blev jakkerne designmæssigt super fede og derfor kom de ud og blev som det yderste overtøj. Eftersom dun ikke var helt optimalt i alt slags vejr udviklede man flere slags syntetiske materialer med bedre modstandskraft. 

I dag findes der et bredt udbud af letvægtsjakker i både dun og syntetisk materiale. For at finde det rigtige materiale for lige præcis dig skal du tage udgangspunkt i hvornår du skal bruge jakken. Som en cool jakke i byen eller som et isolerende mellemlag på skituren? 

– Hvis du vil have en linerjakke som et varmt lag til og fra jobbet er det fint med en lidt billigere model i foreksempel syntetisk materiale. Er du derimod en som vandre, står på sko og skal have jakken med ud på eventyr vil jeg anbefale at investerer i en rigtig dunliner eftersom du oftest her kommer behøve have en skaljakke over som beskytter mod vind og vejr, siger Daniel Cohn, produktekspert på Haglöfs.

Når du anvender jakken som et mellemlag er det vigtigt at du både klæder dig rigtigt både over og under for optimal komfort og varme.

– Hvis vi ud og står på ski i de svenske fjelde for eksempel vil jeg anbefale dig at få et sæt uldundertøj i merinould nærmest kroppen. Ovenpå har du så en fleecetrøje som ikke er for tyk. Så har du så en liner og så til sidst en skaljakke. Det er en perfekt kombination for de koldeste dage i Sverige.

Når du køber en linerjakke i dun bør du tænke dig om en ekstra gang. Hold udkig efter mærket Responsible down standard, RDS, som stiller krav til hvordan fuglene behandles. RDS stiler krav til at fuglene skal have adgang til bad og ikke tvangsfodres. For miljøets skyld skal du også vælge en jakke med Bluesign-certificering, som har krav til hvilke kemikalier som anvendes i fremtillingen og mængden af vand og energi der bruges.

– På kvalitetsjakker fremgår det altid hvor dunet kommer fra. Sporbart dun er et etisk godt valg der garanterer at dunet er et biprodukt fra fødevare industrien og at ingen fugl har måtte lade livet kun for sine dun. Når det gælder syntestisk materiale, så vælg gerne genbrugs polyester, nylon eller lignende for at gøre et så lille aftryk på jorden som muligt.

Dun vs. syntetisk materiale

DUN
+ Lettere end syntetisk materiale 
+ Åndes vældigt godt
– Længere tørretid

SYNTETISK MATERIALE
+ Tørre hurtigt når det bliver vådt
+ Tiltrækker ikke fugt
– Ånder ikke lige så godt som dun

Varmende og holdbar 

PEAK DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 995 kroner. 

Størrelse: Jakken kan opleves som en anelse lille i størrelse i kombination med en stram pasform. Gå en størrelse op for en mere rummelig pasform. 

Pasform: Stram pasform som er mest stram længst nede på hoften. Rummeligere omkring livet. Den her model sidder bedst på dig med en lige kropsform.

Tykkelse: Tyndt materiale med andedunsfyld som giver en fin, fluffy følelse uden at den bliver for fin i det. 

Vægt: Letteste jakke i testen. Den her model mærker du ikke på kroppen og du kan med fordel anvende jakken som et mellemlag uden at den tilføre nævneværdig ekstra vægt. 

Temperatur: Her går det godt. Du får hurtigt varmen i den her model og du behøver ikke være bekymret for at fryse på en kold efterårsdag. Jakken er varm for at være en tynd model.

Slidstærkt materiale: God kvalitet hvor det yderste materialet både er lettere vandafvisende og vindtåleligt. Materialet holder rigtigt fint så længe man ikke slæber den efter bilen eller lignende.

Komfort: Ekstremt skøn jakke som føles mod huden. Selvom materialet har godt med stræk. 

Design: Et klassisk design som lokker mange. Her behøver du ikke farvestærke mønstre for at stikke ud. Helium Hood Jakket er stilren og trendsikker.

Kommentare: Følger du med i hvad der er på mode ved du at Peak Performance letvægtsjakker er et trendsikkert valg. De bølgede sømme giver nyt liv til jakken og pasformen er perfekt for dig med en rankt figur. Jakken er varm og til dels vandafvisende og vindtæt. Den her model kan du have som en efterårsjakke indtil temperaturen falder ned under frysepunktet og som mellemlager efter det. Den kortere pasform matches bedst med langt undertøj når du er ude  og vandre. Plus for den justerbare hætte!

Lækker komfort 

KARI TRAA DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 195 kroner.  


Størrelse: True to size, så sats på din almindelige størrelse. 

Pasform: Noget længere bagpå, jakken går ned til taljen lige over numsen. Pasformen er gennemtænkt og feminin så du får plads med både bryst og brede hofter i den her model. Plus for de forlængede arme med tommelfinger huller, både praktisk og skønt.

Tykkelse: Ekstremt tyndt stof. Jakken er fyldt med 80 procent andedun og 20 procent for af højeste kvalitet samt har partier i fleece. 

Vægt: En let jakke som knapt føles når du har den på. Du har fuld bevæglesefrihed i dene model. 

Temperatur: Jakken holder dig varm i starten af efteråret men gør sig bedst som mellemlag kombineret med skal jake og skiundertøj. Panelerne i fleece sørger for en god åndbarhed.  

Slidstærkt materiale: Fleecematerialet slides ikke som det første. selv ydersiden i polyamid holder en høj kvalitet og føles holdbar.

Komfort: Super skøn jakke der fanger efterårets hygge følese samtidigt som den sidder lækker og flot. Intet negativt at sige om syninger.

Design: Herlige efterårsfarver kombineret med skrigende orange, we love it! Jakken føles som et klart valg til den moderne kvinde som vil fremhæve sine kvindelige former. r.

Kommenterare: Sidder som smurt på og har smarte detaljer. Denne jakke er næsten for flot til at dække af en skaljakke, men faktum er at den er det perfekte mellemlag. Uden hætte der tager plads, med forlængede arme og paneler i fleece som øger bevægelsesfriheden er den her model en vinder hvis du skal ud og vandre. Takket være fleecmaterialet som øger åndbarheden kan du også både lave burpees eller klatre uden det bliver alt for svedigt.

Stram pasform 

8848 DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 999 kroner. 

Størrelse: Noget lille i størrelse, specielt rundt om skulderne. Er du bredskuldret kan du gå en størrelse op hvis du ikke vil have en forstram pasform.

Pasform: Den her jakke har en stram pasform med stretchpaneler langs siderne i polyamid, polyester og elastan som omslutter kroppen på en bekvem måde. Testpanelet havde ønsket at armene havde siddet strammere ved håndledene for at forhindre kold luft trænger ind.

Tykkelse: Det syntetiske materiale skaber en tynd og silkeblød jakke som føles skøn mod kroppen. Perfekt tykkelse for lag på lag princippet. 

Vægt: Der er ingen snak om det, det her er en let jakke som du let kan have med i tasken da den hverken tager plads eller vejer.

Temperatur: Ikke den varmeste jakke i testen men den varmende Primaloft-forring holder fint som mellemlager. Materialet har en god åndbarhed og er vandafvisende. 

Slidstærkt materiale: Det her er ikke en jake der stikker ud. materialet holder til almidelig slidtage men er bedst under en skaljakke.

Komfort: Skøn jakke uden at skabe en wow-følese. i kombination med et lækkert sæt uldundertøj kommer den gøre sig bedst. Jakken bliver også blødere nu mere du anvender den. 

Design: Påminder til en vis del om en lækker ridejakke med det firkantede mønster i sømmene. Testpanelet havde ønsket en anden farve kombination.

Kommentare: Søger du et mellemlag som varmer, ånder og transporterer fugt. Så er Theresia Primaloft en mulighed for dig. Den her syntetiskforet jakke, som desuden er lavet i 70 procent genanvendt materiale, sidder skønt og bekvemt, men vi savner det lille ekstra som gør jakken magisk. Takket være det tyndere materiale kan du med fordel have den jakke under en skaljakke  uden at du føler dig alt for påklædt. En slim-fit model som fylder sin funktion som mellemlag men også som en flot efterårsjakke i byen.

Budgetfavorit! 

DK-WYTE DAM.jpgTest af:

Vejledende pris: 899 kroner. 

Størrelse: Den her jakke er en anelse stor i størrlsen og har en rummelig pasform. Lægger du mellemto størrelser bør du vælge den mindre. 

Pasform: En lige pasform som giver god plads til brede hofter og mave. I denher jakke vil du ikke få en klaustrofobisk følelse. Du kan med fordel have en tykkere trøje under uden at hverken talje eller ærmerne føles for stramme. 

Tykkelse: Et tyndt materiale som samtidigt opleves som blødt og fluffy takket være fyldet der består af 90 procent andedun og 10 procent for.

Vægt: Tænk at en så fluffy jakke kan være så let! Testpanelet blev overrasket over vægten, hvilket er et stort plus. Perfekt at pakke ned, tager ingen plads eller vejer noget.

Temperatur: Ikke den varmeste jakke i testen, men heller ikke den koldeste. Virker når temperaturen er rundt om nul. Med en mindre størrelse og en strammere pasform kan du også have et mellemlag, men det er ikke derfor du køber jakken.  

Slidstærkt materiale: Materialet opleves som slidstærkt. Undgå vandring i tæt skov, så holder du jakken fra unødig slidtage.

Komfort: Jakken føles som en dejlig sky på kroppen. Indersiden føles skøn mod huden, jakken er god i pasformen og den er noget rummeligere og giver dig fuld bevægelsesfrihed. 

Design: Et stilrent design som føles ekstra sjov i den fine røde farve. Plus for at ydersiden ikke er så glinsende, hvilket kan opleves som lidt plastik agtigt. 

Kommentare: Testens budgetvariant overrasker testpanelet. En rummeligere pasform som passer selv dig med brede hofter, men du kan også gå en størrelse ned for en strammere pasform. jakken sidder skønt på kroppen og har en generøs armlængde. Materialet er tyndt men opleves fluffy takket være dunforet. Plus for dunet kommer som restprodukt fra madindustrien. Den her jakke varmer på en bekvem måde og er først og fremmest en efterårsjakke. Lækker med en noget højere krave og hætte, testpanelet havde derimod ønsket en hætte der kunne indstilles.

Funktionelle detaljer 

HAGLÖFS DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 995 kroner. 

Størrelse: Normal i størrelsen men noget stram om skuldrene og bryst. Ligger du mellem to størrelser kan du som bredskuldret vælge den store.

Pasform: Rummeligere pasform omkring mave og ryg, normal længde i ærmer og stram længere oppe oppe. Plus gives for den høje krave som varmer og hætten som kan indstilles så den lukker blæst og kulde ude. 

Tykkelse: En letvægtsjakke med syntetisk fyld som giver et fluffy look. (Findes cool videor på YouTube om Mimic-materialet!)

Vægt: Vældigt let jakke som du knapt mærker på kroppen. Trods jakken er fluffy kan du have denne i kombination med flere lag uden at det mærkes som om du har 100 kilo på.

Temperatur: For en tynd liner jakke kommer denne snildt holde dig varm også på de rigtigt kolde dage. Den har god varme i forhold til de andre modeller i testen og den her jakke kan du have langt ind i vintermånederne uden at behøve bytte til en tykkere model. 

Slidstærkt materiale: Rigtig god kvalitet! Til trods for at materialet på tynde dunjakker generelt virker lidt ømskindet er dette super slidstærkt. 

Komfort: En super bekvem jakke. Den sidder godt og indersiden er dejlig blød. Ikke underligt at denne jakke blev en storsælgende succes da den havde realease.

Design: Vil du stikke ud og elsker farver er den her model en fuldtræffer. Dele af testpanelet syntes dog den var lige "ung" nok. Hvis du ønsker et lidt mere afdæmpet look kan du satse på den sorte variant.

Kommentare: Med et let, slidstærkt og vindtåligt materiale passer den her jakke perfekt for kolde efterårsdage. Stort plus for den høje krave og hætten. Pasformen er god men passer først og fremmest dig som ikke er alt for bredskulderet. Er du en af dem som har lavet en eller to pull ups for meget kan også sagtens gå en størrelse op for en bedre pasform. En jakke til friluftslivet med en mase små funktioner der gør livet en smule bedre! Det er ikke en jakke du løber rundt inde i byen med, den gør dig bedre i skoven. Et ekstra plus i bogen er jakken er fremstillet i genanvendte og fluorkarbonfrie materialer.

Sporty look 

ADIDAS DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 999 kroner. 

Størrelse: Normal i størrelsen, så sat på din almindelige Adidas-size.

Pasform: En noget kortere jakke med en feminin pasform hvor jakken går lidt ind i taljen. Rummelig i toppen med en generøs ærmelængde. 

Tykkelse: Materialet er tyndere end man skulle tro i den her model. Fyldningen bestående af 80 procent andedun og 20 procent fjer giver en fluffy jakke. 

Vægt: Det er en letvægtsjakke og det kommer du mærke så snart du får den på.. 

Temperatur: En udemærket varm jakke. Dunet gør sit og holder dig varm under de koldere efterårsdage.

Slidstærkt materiale: Et meget slidstærkt materiale. Det mærkes virkelig som om Adidas Varilite Hood Jacket kan tåle en del.

Komfort: Ekstremt skøn jakke. Den mærkes som en given vinder på bussen hjem efter udekamp i fodbold. En blød og varm jakke som du gerne ville hygge dig i. 

Design: En klassisk sportsjakke som dufter lidt af den trendsikre 90`er stil. Den glinsende finish på jakken er ikke lige så kraftig i virkeligheden som på billedet. Men giver dog stadig en glans der virkelig deler testpanelet.

Kommentare: Første indtryk er bare at dette er en almindelig sort sporsjakke som hele fodboldsholdet har på, på vejen til kamp og inden opvarmning. Når vi så slipper den tanke skinder 90-talet igennem. Pasformen er super god, jakken er blød, god varm og giver en perfekt fluffy oplevelse takket være dunfyldet. Den her jakke anvendes først og fremmest som det yderste lag og materialet holder en høj kvalitet til alle efteråret strabadser. Plus for logo i refleksmateriale og den høje krave!

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Kari Traa duffelbag

Duffelbag – sæsonens smarteste taske

19 timmar sedan
Header-HERR-2.jpg

Test! Bedste løbesko til ham 2019

1 dag sedan
Löparskor dam 2019

Test! Bedste løbesko til hende 2019

1 dag sedan
Elvine

Her er forårets jakketendenser til ham

2 dagar sedan
Kari Traa

Her er forårets tre jakketendenser til hende

3 dagar sedan
Asics löparskor

Sig hej till Asics pastelfarvede løbesko

3 dagar sedan
Adidas sneakers

Forårets sneakertrends fra Adidas

10 apr 2019
Adidas Primeknit

Nu findes Adidas nye, sømløse træningstøj hos os!

10 apr 2019
New Balance löparskor

Hvad er forskellen på New Balance løbesko?

08 apr 2019
TESTBILD

Så godt er fashionabelt træningstøj

05 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg

Sæsonens survival kit til ham

05 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg

8 forårsfavoritter, du IKKE må gå glip af

05 apr 2019
Cykelbyxor

TEST! Cykelshorts til ham og hende

04 apr 2019
Adidas UB19

Derfor har du brug for mere end ét par løbesko

04 apr 2019
Nike

Sådan gør de nye Nike Free dit løbeskridt mere fleksibelt

04 apr 2019
Löpartights test

TEST: Sæsonens bedste løbetights til mænd

02 apr 2019
Wyte

Her er årets badetrends 2019

01 apr 2019
Header-dam-löpartights.jpg

TEST: De 5 bedste løbetights til kvinder

01 apr 2019
Löparskor

Mid season sales: De 7 bedste løbesko til ham

29 mar 2019
Knyta sneakers

Video: Èt par sneakers – flere styles

29 mar 2019
Löparskor

8 farverige løbesko. Gør et fund til Mid Season Sale

28 mar 2019
Plock tights dam

Mesh-tights overtager markedet

28 mar 2019
Herrmode - Invig våren med ny jacka

9 træningsjakker til at byde foråret velkommen!

28 mar 2019
Header.png

Sæsonens skaljakker – bedst i test!

26 mar 2019
salomon

TEST: Salomon Speedcross 5

26 mar 2019
Adidas miljöarbete

Adidas klimavenlige arbejde fortsætter

25 mar 2019
Regnställ

TEST: Forårets regntøj til børn

22 mar 2019
Tommy Sport

Trend-spot! 8 funktionelle vindjakker

22 mar 2019
Nike Axis

Derfor er Nike Air Max så "hyped"

22 mar 2019
Löparjackor Test

TEST! Forårets bedste løbejakker til hende

20 mar 2019
Löparjackor

TEST: Forårets bedste løbejakker til mænd 2019

20 mar 2019
Header.png

Forårets STORE sports-bh test!

18 mar 2019
Saucony löparsko

Sådan vælger du de rigtige løbesko for 2019

15 mar 2019
4060509568315_001_f2dffcdecf2040efa9fd85276dd18d93.jpg

8 herresneakers til foråret 2019

15 mar 2019
Nike Tanjun

9 flotte damesneakers til foråret 2019

14 mar 2019
Reebok Forever Floatride Energy

Reeboks nye løbesko Forever Floatride Energy er her

13 mar 2019
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg

Sæsonens 12 bedste nyheder fra Adidas

08 mar 2019
886915518850_003_6a81483f23b44445b5ea2f9c30b3916b.jpg

Forårsnyheder fra Nike du IKKE vil gå glip af!

08 mar 2019
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg

Alt du skal vide om Haglöfs skaljakke- Grym Evo.

06 mar 2019
Header-HERR.jpg

TEST! Alle de nyeste 2019-træningssko til mænd!

04 mar 2019
more news
Kari Traa duffelbag

Duffelbag – sæsonens smarteste taske

Vandtæt, nem at pakke og let at bære rundt på. Hvordan lyder det? Duffelbag tasken er en ofte glemt klassiker som er helt perfekt til korte weekendrejser.

Header-HERR-2.jpg

Test! Bedste løbesko til ham 2019

Slå din egen personlige rekord med nye træningssko! Her er sæsonens herremodeller, som er bedst i test.

Löparskor dam 2019

Test! Bedste løbesko til hende 2019

Gruset på gatorna är borta och det kan bara betyda än sak – det är dags att inviga ett par nya löparskor. Här är säsongens nya dammodeller som är bäst i test!

Elvine

Her er forårets jakketendenser til ham

Bomberjakke, grønt eller stilfuld - hvilken jakketendens skal du satse på til foråret? Vi har listet de tre vigtigste her!

Kari Traa

Her er forårets tre jakketendenser til hende

Det er på tide at finde den tyndere jakke frem for et smukt forårslook, så her opstiller vi tre hotte forårstendenser. Kombiner udeliv med fashion!

Asics löparskor

Sig hej till Asics pastelfarvede løbesko

Præcis op til påsken udgiver Asics nye farveversioner af deres to mest populære løbesko; Gel-Nimbus 21 og Dynaflyte 3. Her er alt, hvad du skal vide om skoene!

Adidas sneakers

Forårets sneakertrends fra Adidas

Foråret er på vej og vi længtes efter sol, varme og nye sneakers. Her er tre af de største skotendenser fra Adidas, som vi hellere end gerne vil have på fødderne.

Adidas Primeknit

Nu findes Adidas nye, sømløse træningstøj hos os!

Der findes ikke nogen bedre følelse end at tulle rundt i træningstøj som sidder som et ekstra lag hud. Nu udgiver Adidas sin nye Primekit-kollektion og vi elsker den allerede!

New Balance löparskor

Hvad er forskellen på New Balance løbesko?

Zante eller 1080. Hvordan adskiller New Balance sig fra de andre populære løbesko? Vi har søgt hjælp hos en superløber for at få svaret!

TESTBILD

Så godt er fashionabelt træningstøj

Fashion i al sin herlighed, men hvor squatvenlige er modemærkernes træningstøj egentlig? Træningsprofilen Sara Wiss har testet 3 seje outfits for at se, hvor svedvenlige de faktisk er.

726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg

Sæsonens survival kit til ham

Dit bedste forår nogensinde? Se her, hvad du har brug for. Vi har samlet de ultimative gadgets, som du måske har brug for i løbet af forsommerens mange eventyr (og som du i øjeblikket kan få fingrene i til vores Mid Season Sale).

5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg

8 forårsfavoritter, du IKKE må gå glip af

Alt hvad du behøver for at give dit hverdagslook et pift er lækre pastelfarver og et mix af materialer. Her er 8 forårsfavoritter i vores Mid Season Sale.

Cykelbyxor

TEST! Cykelshorts til ham og hende

Cykelbukser med pad er helt klart en af dine vigtigste investeringer, når du skal op på sadlen og træde til. Vi har testet sæsonens populæreste modeller!

Adidas UB19

Derfor har du brug for mere end ét par løbesko

Hvor mange løbesko har du i dit skab? Sandsynligvis for få. Adidas skoekspert forklarer, hvorfor alle løbere bør have mere end et par løbesko.

Nike

Sådan gør de nye Nike Free dit løbeskridt mere fleksibelt

Hvis du allerede kender til Nike Free, ved du sikkert også, at dette er løbeskoene til dig, der er på jagt efter den naturlige "barfodsoplevelse". Tjek de nye løbesko, som er mere fleksible end nogensinde!