DK-Header-DAM.jpg

Bedst i test! Liner jakker for damer

En liner jakke er ikke bare det ultimative yderste lag, det er også det perfekte mellemlag. Vi tester liner jakker med både dun og syntex på Sportamore Magazine.

Linjerne går aldrig ud! En tynd dunjakke med syede paneler, også kaldet en linerjakke, er simpelthen et must i enhver garderobe. Da liner jakker blev introduceret var det primære formål at være et varmende lag under en skaljakke. Materialet var ofte dun eftersom det ikke behøvede beskytte mod regn og blæst men bare være varmt og skønt.

Med tiden blev jakkerne designmæssigt super fede og derfor kom de ud og blev som det yderste overtøj. Eftersom dun ikke var helt optimalt i alt slags vejr udviklede man flere slags syntetiske materialer med bedre modstandskraft. 

I dag findes der et bredt udbud af letvægtsjakker i både dun og syntetisk materiale. For at finde det rigtige materiale for lige præcis dig skal du tage udgangspunkt i hvornår du skal bruge jakken. Som en cool jakke i byen eller som et isolerende mellemlag på skituren? 

– Hvis du vil have en linerjakke som et varmt lag til og fra jobbet er det fint med en lidt billigere model i foreksempel syntetisk materiale. Er du derimod en som vandre, står på sko og skal have jakken med ud på eventyr vil jeg anbefale at investerer i en rigtig dunliner eftersom du oftest her kommer behøve have en skaljakke over som beskytter mod vind og vejr, siger Daniel Cohn, produktekspert på Haglöfs.

Når du anvender jakken som et mellemlag er det vigtigt at du både klæder dig rigtigt både over og under for optimal komfort og varme.

– Hvis vi ud og står på ski i de svenske fjelde for eksempel vil jeg anbefale dig at få et sæt uldundertøj i merinould nærmest kroppen. Ovenpå har du så en fleecetrøje som ikke er for tyk. Så har du så en liner og så til sidst en skaljakke. Det er en perfekt kombination for de koldeste dage i Sverige.

Når du køber en linerjakke i dun bør du tænke dig om en ekstra gang. Hold udkig efter mærket Responsible down standard, RDS, som stiller krav til hvordan fuglene behandles. RDS stiler krav til at fuglene skal have adgang til bad og ikke tvangsfodres. For miljøets skyld skal du også vælge en jakke med Bluesign-certificering, som har krav til hvilke kemikalier som anvendes i fremtillingen og mængden af vand og energi der bruges.

– På kvalitetsjakker fremgår det altid hvor dunet kommer fra. Sporbart dun er et etisk godt valg der garanterer at dunet er et biprodukt fra fødevare industrien og at ingen fugl har måtte lade livet kun for sine dun. Når det gælder syntestisk materiale, så vælg gerne genbrugs polyester, nylon eller lignende for at gøre et så lille aftryk på jorden som muligt.

Dun vs. syntetisk materiale

DUN
+ Lettere end syntetisk materiale 
+ Åndes vældigt godt
– Længere tørretid

SYNTETISK MATERIALE
+ Tørre hurtigt når det bliver vådt
+ Tiltrækker ikke fugt
– Ånder ikke lige så godt som dun

Varmende og holdbar 

PEAK DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 995 kroner. 

Størrelse: Jakken kan opleves som en anelse lille i størrelse i kombination med en stram pasform. Gå en størrelse op for en mere rummelig pasform. 

Pasform: Stram pasform som er mest stram længst nede på hoften. Rummeligere omkring livet. Den her model sidder bedst på dig med en lige kropsform.

Tykkelse: Tyndt materiale med andedunsfyld som giver en fin, fluffy følelse uden at den bliver for fin i det. 

Vægt: Letteste jakke i testen. Den her model mærker du ikke på kroppen og du kan med fordel anvende jakken som et mellemlag uden at den tilføre nævneværdig ekstra vægt. 

Temperatur: Her går det godt. Du får hurtigt varmen i den her model og du behøver ikke være bekymret for at fryse på en kold efterårsdag. Jakken er varm for at være en tynd model.

Slidstærkt materiale: God kvalitet hvor det yderste materialet både er lettere vandafvisende og vindtåleligt. Materialet holder rigtigt fint så længe man ikke slæber den efter bilen eller lignende.

Komfort: Ekstremt skøn jakke som føles mod huden. Selvom materialet har godt med stræk. 

Design: Et klassisk design som lokker mange. Her behøver du ikke farvestærke mønstre for at stikke ud. Helium Hood Jakket er stilren og trendsikker.

Kommentare: Følger du med i hvad der er på mode ved du at Peak Performance letvægtsjakker er et trendsikkert valg. De bølgede sømme giver nyt liv til jakken og pasformen er perfekt for dig med en rankt figur. Jakken er varm og til dels vandafvisende og vindtæt. Den her model kan du have som en efterårsjakke indtil temperaturen falder ned under frysepunktet og som mellemlager efter det. Den kortere pasform matches bedst med langt undertøj når du er ude  og vandre. Plus for den justerbare hætte!

Lækker komfort 

KARI TRAA DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 195 kroner.  


Størrelse: True to size, så sats på din almindelige størrelse. 

Pasform: Noget længere bagpå, jakken går ned til taljen lige over numsen. Pasformen er gennemtænkt og feminin så du får plads med både bryst og brede hofter i den her model. Plus for de forlængede arme med tommelfinger huller, både praktisk og skønt.

Tykkelse: Ekstremt tyndt stof. Jakken er fyldt med 80 procent andedun og 20 procent for af højeste kvalitet samt har partier i fleece. 

Vægt: En let jakke som knapt føles når du har den på. Du har fuld bevæglesefrihed i dene model. 

Temperatur: Jakken holder dig varm i starten af efteråret men gør sig bedst som mellemlag kombineret med skal jake og skiundertøj. Panelerne i fleece sørger for en god åndbarhed.  

Slidstærkt materiale: Fleecematerialet slides ikke som det første. selv ydersiden i polyamid holder en høj kvalitet og føles holdbar.

Komfort: Super skøn jakke der fanger efterårets hygge følese samtidigt som den sidder lækker og flot. Intet negativt at sige om syninger.

Design: Herlige efterårsfarver kombineret med skrigende orange, we love it! Jakken føles som et klart valg til den moderne kvinde som vil fremhæve sine kvindelige former. r.

Kommenterare: Sidder som smurt på og har smarte detaljer. Denne jakke er næsten for flot til at dække af en skaljakke, men faktum er at den er det perfekte mellemlag. Uden hætte der tager plads, med forlængede arme og paneler i fleece som øger bevægelsesfriheden er den her model en vinder hvis du skal ud og vandre. Takket være fleecmaterialet som øger åndbarheden kan du også både lave burpees eller klatre uden det bliver alt for svedigt.

Stram pasform 

8848 DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 999 kroner. 

Størrelse: Noget lille i størrelse, specielt rundt om skulderne. Er du bredskuldret kan du gå en størrelse op hvis du ikke vil have en forstram pasform.

Pasform: Den her jakke har en stram pasform med stretchpaneler langs siderne i polyamid, polyester og elastan som omslutter kroppen på en bekvem måde. Testpanelet havde ønsket at armene havde siddet strammere ved håndledene for at forhindre kold luft trænger ind.

Tykkelse: Det syntetiske materiale skaber en tynd og silkeblød jakke som føles skøn mod kroppen. Perfekt tykkelse for lag på lag princippet. 

Vægt: Der er ingen snak om det, det her er en let jakke som du let kan have med i tasken da den hverken tager plads eller vejer.

Temperatur: Ikke den varmeste jakke i testen men den varmende Primaloft-forring holder fint som mellemlager. Materialet har en god åndbarhed og er vandafvisende. 

Slidstærkt materiale: Det her er ikke en jake der stikker ud. materialet holder til almidelig slidtage men er bedst under en skaljakke.

Komfort: Skøn jakke uden at skabe en wow-følese. i kombination med et lækkert sæt uldundertøj kommer den gøre sig bedst. Jakken bliver også blødere nu mere du anvender den. 

Design: Påminder til en vis del om en lækker ridejakke med det firkantede mønster i sømmene. Testpanelet havde ønsket en anden farve kombination.

Kommentare: Søger du et mellemlag som varmer, ånder og transporterer fugt. Så er Theresia Primaloft en mulighed for dig. Den her syntetiskforet jakke, som desuden er lavet i 70 procent genanvendt materiale, sidder skønt og bekvemt, men vi savner det lille ekstra som gør jakken magisk. Takket være det tyndere materiale kan du med fordel have den jakke under en skaljakke  uden at du føler dig alt for påklædt. En slim-fit model som fylder sin funktion som mellemlag men også som en flot efterårsjakke i byen.

Budgetfavorit! 

WYTE DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 899 kroner. 

Størrelse: Den her jakke er en anelse stor i størrlsen og har en rummelig pasform. Lægger du mellemto størrelser bør du vælge den mindre. 

Pasform: En lige pasform som giver god plads til brede hofter og mave. I denher jakke vil du ikke få en klaustrofobisk følelse. Du kan med fordel have en tykkere trøje under uden at hverken talje eller ærmerne føles for stramme. 

Tykkelse: Et tyndt materiale som samtidigt opleves som blødt og fluffy takket være fyldet der består af 90 procent andedun og 10 procent for.

Vægt: Tænk at en så fluffy jakke kan være så let! Testpanelet blev overrasket over vægten, hvilket er et stort plus. Perfekt at pakke ned, tager ingen plads eller vejer noget.

Temperatur: Ikke den varmeste jakke i testen, men heller ikke den koldeste. Virker når temperaturen er rundt om nul. Med en mindre størrelse og en strammere pasform kan du også have et mellemlag, men det er ikke derfor du køber jakken.  

Slidstærkt materiale: Materialet opleves som slidstærkt. Undgå vandring i tæt skov, så holder du jakken fra unødig slidtage.

Komfort: Jakken føles som en dejlig sky på kroppen. Indersiden føles skøn mod huden, jakken er god i pasformen og den er noget rummeligere og giver dig fuld bevægelsesfrihed. 

Design: Et stilrent design som føles ekstra sjov i den fine røde farve. Plus for at ydersiden ikke er så glinsende, hvilket kan opleves som lidt plastik agtigt. 

Kommentare: Testens budgetvariant overrasker testpanelet. En rummeligere pasform som passer selv dig med brede hofter, men du kan også gå en størrelse ned for en strammere pasform. jakken sidder skønt på kroppen og har en generøs armlængde. Materialet er tyndt men opleves fluffy takket være dunforet. Plus for dunet kommer som restprodukt fra madindustrien. Den her jakke varmer på en bekvem måde og er først og fremmest en efterårsjakke. Lækker med en noget højere krave og hætte, testpanelet havde derimod ønsket en hætte der kunne indstilles.

Funktionelle detaljer 

HAGLÖFS DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 1 995 kroner. 

Størrelse: Normal i størrelsen men noget stram om skuldrene og bryst. Ligger du mellem to størrelser kan du som bredskuldret vælge den store.

Pasform: Rummeligere pasform omkring mave og ryg, normal længde i ærmer og stram længere oppe oppe. Plus gives for den høje krave som varmer og hætten som kan indstilles så den lukker blæst og kulde ude. 

Tykkelse: En letvægtsjakke med syntetisk fyld som giver et fluffy look. (Findes cool videor på YouTube om Mimic-materialet!)

Vægt: Vældigt let jakke som du knapt mærker på kroppen. Trods jakken er fluffy kan du have denne i kombination med flere lag uden at det mærkes som om du har 100 kilo på.

Temperatur: For en tynd liner jakke kommer denne snildt holde dig varm også på de rigtigt kolde dage. Den har god varme i forhold til de andre modeller i testen og den her jakke kan du have langt ind i vintermånederne uden at behøve bytte til en tykkere model. 

Slidstærkt materiale: Rigtig god kvalitet! Til trods for at materialet på tynde dunjakker generelt virker lidt ømskindet er dette super slidstærkt. 

Komfort: En super bekvem jakke. Den sidder godt og indersiden er dejlig blød. Ikke underligt at denne jakke blev en storsælgende succes da den havde realease.

Design: Vil du stikke ud og elsker farver er den her model en fuldtræffer. Dele af testpanelet syntes dog den var lige "ung" nok. Hvis du ønsker et lidt mere afdæmpet look kan du satse på den sorte variant.

Kommentare: Med et let, slidstærkt og vindtåligt materiale passer den her jakke perfekt for kolde efterårsdage. Stort plus for den høje krave og hætten. Pasformen er god men passer først og fremmest dig som ikke er alt for bredskulderet. Er du en af dem som har lavet en eller to pull ups for meget kan også sagtens gå en størrelse op for en bedre pasform. En jakke til friluftslivet med en mase små funktioner der gør livet en smule bedre! Det er ikke en jakke du løber rundt inde i byen med, den gør dig bedre i skoven. Et ekstra plus i bogen er jakken er fremstillet i genanvendte og fluorkarbonfrie materialer.

Sporty look 

ADIDAS DAM_dk.jpgTest af:

Vejledende pris: 999 kroner. 

Størrelse: Normal i størrelsen, så sat på din almindelige Adidas-size.

Pasform: En noget kortere jakke med en feminin pasform hvor jakken går lidt ind i taljen. Rummelig i toppen med en generøs ærmelængde. 

Tykkelse: Materialet er tyndere end man skulle tro i den her model. Fyldningen bestående af 80 procent andedun og 20 procent fjer giver en fluffy jakke. 

Vægt: Det er en letvægtsjakke og det kommer du mærke så snart du får den på.. 

Temperatur: En udemærket varm jakke. Dunet gør sit og holder dig varm under de koldere efterårsdage.

Slidstærkt materiale: Et meget slidstærkt materiale. Det mærkes virkelig som om Adidas Varilite Hood Jacket kan tåle en del.

Komfort: Ekstremt skøn jakke. Den mærkes som en given vinder på bussen hjem efter udekamp i fodbold. En blød og varm jakke som du gerne ville hygge dig i. 

Design: En klassisk sportsjakke som dufter lidt af den trendsikre 90`er stil. Den glinsende finish på jakken er ikke lige så kraftig i virkeligheden som på billedet. Men giver dog stadig en glans der virkelig deler testpanelet.

Kommentare: Første indtryk er bare at dette er en almindelig sort sporsjakke som hele fodboldsholdet har på, på vejen til kamp og inden opvarmning. Når vi så slipper den tanke skinder 90-talet igennem. Pasformen er super god, jakken er blød, god varm og giver en perfekt fluffy oplevelse takket være dunfyldet. Den her jakke anvendes først og fremmest som det yderste lag og materialet holder en høj kvalitet til alle efteråret strabadser. Plus for logo i refleksmateriale og den høje krave!

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

DK-Header-HERR.jpg

Test af efterårets bedste liner jakker for herre

08 oct 2018
DK-Header-DAM.jpg

Bedst i test! Liner jakker for damer

08 oct 2018
Vinterstövlar DK

Vinterstøvlerne for børn som er bedst i test!

02 oct 2018
Björnen Didriksons

Vores top 3 flyverdragter fra Didriksons

01 oct 2018
HEADER_DK.jpg

Stor test! Vores bedste pulsure i alle prisklasser

01 oct 2018
asics

Det bedste udstyr til løb under efterår og vinter

27 sep 2018
Adidas Spectral Mode Pack

Er pastel det nye sort?

27 sep 2018
DK_header.jpg

Løbesko 2018: Bedst i test for damer

27 sep 2018
Josefin Jensen

Få styr på efterårslooket med overtøj i stærke farver

26 sep 2018
DK Header

Efterårets store test af løbesko for mænd 2018

26 sep 2018
Pax

Nyt skomærke for børn: Pax

26 sep 2018
Björnen 501845-169 Biggles glove Biggles hat.jpg

Det her behøver du tænke på når du køber flyverdragt til børn

26 sep 2018
Mössor

10 nye huer til at holde knoppen varm!

26 sep 2018
7322710412977_001_2f678a04a2c34ab19432d46d1ebf25b2.jpg

10 efterårs- og vintervarme køb for ham

25 sep 2018
7332941108129_002_d4e8564e90dd41ccb8f82ab2202e1e2d.jpg

12 herlige efterårskøb for hende

25 sep 2018
Happy socks

Gør nogen glade med et par Happy socks!

24 sep 2018
reebok linnen

Trends! Træningstoppe her og nu.

23 sep 2018
Test tights dk.jpg

Bedst i test! Efterårets hotteste tights

22 sep 2018
Skärmavbild 2018-09-18 kl. 09.16.20.png

Derfor er de nye Defy den hotteste træningssko fra Puma

22 sep 2018
Pendlarjackor dam DK

TEST: De bedste pendlerjakker til hende

20 sep 2018
Bula

Nyt hos Sportamore: Bula

20 sep 2018
Pendlarjackor header DK

Bedst i test! Pendlerjakker for mænd

20 sep 2018
DK-Header.jpg

Efterårets store test af løbejakker for herre og damer

20 sep 2018
Fleecetröjor

Test: Vores bedste mellemlag

19 sep 2018
DK-Header.jpg

Bliv en posedame!

19 sep 2018
Nike herr training 2018

Det nye træningstøj fra Nike du ikke vil gå glip af!

18 sep 2018
Fa18_NWMN_MetallicSheen_VCunningham_15.jpg

10 træningsnyheder fra Nike til efteråret 2018

18 sep 2018
Isbjörn

Tænk på det her når du køber flyverdragt

16 sep 2018
Jackor:2018

10 Puff efterårsjakker til kvinder

16 sep 2018
DK Header sneaker

TEST! Sneakers til hende

13 sep 2018
DK Header herr

TEST! Efterårets sneakers til ham

13 sep 2018
FA18_RN_Turbo_Black_Hero_3x2_3.jpg

Nu har Nike Pegasus fået Turbo!

13 sep 2018
DK_header.jpg

Vi har testet Nike Pegasus Turbo!

13 sep 2018
SE-Header.jpg

Bedst i test! Sport-bh`er 2018

12 sep 2018
WyteJacka

Wytes nye jakker er her!

12 sep 2018
8848

Nu vil alle have en multiliner

11 sep 2018
Adidasherr2.jpg

Sæsonens sportswear fra Adidas

07 sep 2018
Chris Boots.2018

Efterårets hotteste damestøvler

07 sep 2018
DK-Header.jpg

Vi tester det bedste yogatøj fra Blacc

07 sep 2018
Blacc limited edition

Blaccs lækreste træningstøj nogensinde er her

05 sep 2018
more news
DK-Header-HERR.jpg

Test af efterårets bedste liner jakker for herre

Har du brug for en alsidig jakke der både kan anvedes som overgangsjakke til efteråret og som mellemlag til vinter? Så er en liner jakke det du leder efter. Her er modellerne til mænd der er bedst i test!

DK-Header-DAM.jpg

Bedst i test! Liner jakker for damer

En liner jakke er ikke bare det ultimative yderste lag, det er også det perfekte mellemlag. Vi tester liner jakker med både dun og syntex på Sportamore Magazine.

Vinterstövlar DK

Vinterstøvlerne for børn som er bedst i test!

Vinterleg kræver et par støvler der holderne fødderne varme og tørre. Det er en succes at kunne lege i vinterens kulde, sne og slud uden uden at blive kold og våd. Vores børne testpanel har testet vores bedste vinterstøvler. .

Björnen Didriksons

Vores top 3 flyverdragter fra Didriksons

Med en flyverdragt fra Didriksons ved du at dit barn kan lege sikkert i sne og slud. Her er børne flyverdragterne der klarer alle udendørsaktiviteter.

HEADER_DK.jpg

Stor test! Vores bedste pulsure i alle prisklasser

Er du på jagt efter et nyt pulsur? Vi har testet vores bedste modeller – både dyre multiure og mere basalevarianter som er lidt mere prisvenlige.

asics

Det bedste udstyr til løb under efterår og vinter

Løb er ikke bare en sommersport! Med det rigtige tøj og sko kan du fortsætte dit løb under efterår og viter. Her er eksperternes råd for dig der ønsker at løbe selv når det bliver koldt udenfor.

Adidas Spectral Mode Pack

Er pastel det nye sort?

Adidas tager springer og vover sig ud i en ny kollektion af fodboldstøvler. Glem den sorte klassiker, her kører vi med pastelfarver!

DK_header.jpg

Løbesko 2018: Bedst i test for damer

Det findes ikke noget vigtigere for en løber end at finde de helt rigtige løbesko. Her er efterårets bedste neutrale og stabile løbesko fra mærker som Adidas, Nike og Asics.

Josefin Jensen

Få styr på efterårslooket med overtøj i stærke farver

Influenceren Josefin Jensen har fuldstændigt styr på trends indenfor overtøjskategorien og deler her sine bedste tips til at gå efteråret i møde med stil og et sporty touch.

DK Header

Efterårets store test af løbesko for mænd 2018

Vi har løbet, vi har svedt og vi har vejet fordele og ulemper op mod hinanden. Her er den ultimative guide til efterårets løbesko for mænd.

Pax

Nyt skomærke for børn: Pax

Favoritskomærket for de små kommer nu til Sportamore. Pax børnsko er legefulde og funktionelle med god holdbarhed som følger med børnene på alle deres eventyr.

Björnen 501845-169 Biggles glove Biggles hat.jpg

Det her behøver du tænke på når du køber flyverdragt til børn

Snart er det tid at få styr på flyverdragt til børnene. Men hvordan ved man hvilken der er den rigtige? Og hvordan passer man på dem så de holder længst muligt? Lås vores guide her og slip for at lave et fejl køb.

Mössor

10 nye huer til at holde knoppen varm!

I mange til fælde er det et plus til dit outfit. Men den det vigtigeste vi bruger huen til er at holde varmen! Her er 10 nye favoritter.

7322710412977_001_2f678a04a2c34ab19432d46d1ebf25b2.jpg

10 efterårs- og vintervarme køb for ham

Leder du efter skønt, blødt tøj og sko som klarer både hård blæst og slud? Tjek de her 10 favoritter som sørger for du holder varmen og stilen!

7332941108129_002_d4e8564e90dd41ccb8f82ab2202e1e2d.jpg

12 herlige efterårskøb for hende

Lækre trøjer somholder varmen, bløde huer og dejligt skiundertøj. Her vores varmeste og bedste køb lige nu!