Test baddräkter dk

Badedragten som er bedst i test

Vil du tage din svømningstræning til næste niveau? Så er det tid til at investere i en funktionel badedragt. Her er de professionelles bedste tips. Svøm stille og roligt!

Når du svømmer, træner du kroppen på en effektiv, men skånsom måde – og en rigtig god badedragt gør det hele meget nemmere. Det vigtigste, når du køber en badedragt, er pasformen.

– Du vil gerne undgå luftbobler både ved brystet og bagpå, fordi de giver modstand, når du svømmer. En badedragt bør være så stram, at du ikke lægger mærke til, at du har den på, siger svømmecoachen Anna-Karin Lundin, grundlæggeren af .

Med andre ord skal der ikke være plads til friktion eller stroppe, der strammer, men fokus på svømning. Her spiller formen på badedragten også ind, selv om det i høj grad er et individuelt spørgsmål.

– Det er ikke godt med en badedragt, der er for dybt skåret ved brystet, fordi der nemt kan komme vand ind, og det betyder, at du svømmer langsommere. Brug reglen om, at en badedragt helst skal føles som "et andet lag hud".

Når du har fundet en badedragt, der har alle de funktioner, du har brug for, er det også vigtigt, at den passer til dig. Det er vigtigt, at du kan lide din badedragt, for sidder den ikke godt på dig, kommer du ikke til at bruge den. Finder du derimod en model, som du er helt vild med, skal du undgå at vaske den for at opnå en længere holdbarhed.

– Det er ofte nok at skylle den i vand fra hanen, du behøver ikke at lægge den i maskinen hver gang. Badedragten går dog ikke i stykker, hvis du bruger den på en ferie og soler i den. Alt badetøj i testen her kan modstå dette. Du skal dog være forsigtig med ikke at få solcreme på den.

Anna-Karin Lundin, der bl.a. har 4 VM-guld i brystsvømning i sin aldersgruppe, har svømmet i seks af vores mest populære badedragter.
Vil du vide mere om svømmecoachen? Tjek eller .

HER ER  BADEDRAGTERNE, VI HAR TESTET

Perfekt pasform

Test baddräkter Adidas dk

Test af: , Nike

Vejledende pris: 649 kroner 

Størrelse: Hverken for lille eller stor i størrelse, men noget løs bagpå.

Pasform: God og tæt pasform og "skærer" ingen steder på kroppen. Noget stort bagpå, og det er naturligvis godt, hvis du er til det. Badedragtens stof giver en slim effekt.

Materialets tykkelse: Materialet tåler klor og er normalt, men på grænsen til at være for tyndt. Behagelig følelse.

Bevægelsesfrihed: Badedragten sidder, hvor den skal på hele svømmeturen uanset om du svømmer hurtigt eller langsomt.

Kompression: Fordi det er en badedragt med for, holdes alt på plads. Udover det er der ingen særlig kompression i badedragten. 

Barmstøtte: En badedragt uden støtte. Derfor er den bedst til dig med en lidt mindre barm. 

Tørretid: En badedragt med for er altid lidt længere tid om at tørre, men den har på ingen måde en ekstrem lang tørretid.

Kommentar:

Dette er en badedragt med middelhøj skæring i et materiale, der tåler klor og med et stort Nike-logo. Perfekt til motionssvømmeren. Man kan dykke i den, træne og bevægelsesfriheden er stor. Afhængig af kropsformen kan der være en lille smule stof for meget på bagsiden. Badedragt er foret og sidder som smurt, når du svømmer, og der kommer ikke luftbobler. Det eneste negative er vaskemærkerne, der er alt for hårde og derfor klipper mange dem ud.

Inbygget sportstop

Test baddräkter Speedo dk

Test af: , Speedo

Vejledende pris: 449 kroner

Størrelse: Normal i størrelsen, men kan opleves lidt stram. 

Pasform: Sidder fint uden at "skære". Den indbyggede sportstop er unødvendig, og for de fleste ville barmen være blevet på plads pga. modellens form.

Tykkelse: Normal tykkelse på stoffet, men pga. den indbyggede sportstop, er den lidt tykkere der.

Bevægelsesfrihed: Badedragt sidder, hvor den skal fra start til slut og i alle svømmetag, men det er et minus, at sportstoppen sidder så stramt over barmen.

Kompression: Ingen speciel kompression, men er heller ikke løs pga. stoffets gode kvalitet.

Barmstøtte: Her er støtten helt i top takket være den indbyggede sportstop! Uanset barmstørrelse giver denne badedragt dig den rigtige støtte, når du svømmer.

Tørretid: Tørrer hurtigt, det gælder også toppen.

Kommentar: 

Dette er et godt valg til dig med en stor barm, fordi badedragten har en indbygget sportstop. Men det er også sportstoppen, der deler testpanelet i to lejre. For nogle er det unødvendigt at bruge en sportstop i en badedragt, og det kan føles som om det spænder rundt om brystet. Fungerer godt for dem, der er motionssvømmere og for dem, der dyrker svømning. God at dykke og vende rundt, og du kan svømme alle svømmesæt uden problemer, fordi der er så godt og bevægelsesfrihed øverst. Denne træningsdragt har en mellemskæring og er lavet af et 4-vejs stretchstof, der også er tåler klor.

Til motionisten

Test baddräkter abecita dk

Test af: , Abecita

Vejledende pris: 679 kroner

Størrelse: God størrelse, så gå efter den størrelse, du plejer.

Pasform: Lavt skåret ved benene, lidt udringer og her kommer der vand ind. Krydsede stropper bagpå. 

Tykkelse: Badedragten har et tyndt for især på forsiden. Indbyggede skåle.

Bevægelighed: Fleksibel uden at der kommer vand ind forneden. De krydsede bånd ruller henover skulderbladene, hvilket forstyrrer svømningen.

Kompression: Ingen særlig kompression, men i kraft af det tynde for, føles den fin på kroppen. 

Barmstøtte: Takket være de vatterede skåle og stropper under barmen, giver denne badedragt den støtte, man har brug for. Perfekt til dig med en stor barm.

Tørretid: Den tørrer hurtigt!

Kommentar:

Denne badedragt har et meget flot design med et klassisk snit, lav skæring, høj ryg, pæne krydsede bånd bagpå. Et godt valg til dig der svømmer af og til eller træner mere regelmæssigt, men som også vil bruge denne badedragt på stranden. God pasform, der holder på det meste og badedragten har vatterede skåle. Den forreste front giver støtte og former. Men dyrker du mere seriøs svømmetræning, skal du ikke satse på denne model. Den er ikke til dig, der gerne vil være hurtigt på banerne.

Superkompression! 

Test baddräkter head dk

Test af: , Head

Vejledende pris: 509 kroner 

Størrelse: Meget lille i størrelsen. Gå en størrelse op. 

Pasform: Fordi den er så lille i størrelsen, vil din normale størrelse sidde meget stramt henover lår og ryg. Men hvis du finder den rigtige størrelse, er den fint - den er lavt skåret på ryggen og højt skåret ved hoften.

Tykkelse: Meget tynd! Den føles som "et andet lag hud", og materialet er tyndt som et papir.

Bevægelsesfrihed: Meget fleksibel og stram. Den følger kroppens bevægelser, mens du svømmer.

Kompression: Ekstremt komprimerende! Derfor er størrelsen også så lille. Men den skal ikke sidde så stramt, at det bliver ubehageligt og hæmmer bevægelsesfriheden. 

Barmstøtte: Ingen støtte, men takket være kompressionen sidder den tight. 

Tørretid: Ekstremt hurtigtørrende materiale!

Kommentar: 

Dette er en kompressionsdragt i et tyndt materiale med høj kompression, der passer til dig, der konkurrerer. Husk, at den er meget lille i størrelsen, og det er vigtigt, at du finder den rigtige størrelse. Den har et klassisk snit og er ikke kun egnet til konkurrence, men også til træning. Den tåler klor og badedragtens form holder i lang tid. Stoffet har en belægning, der øger tøjets slidegenskaber og modvirker, at vandet absorberes, og det gør den let og mindsker tørretiden. 

Fantastisk budgetfavorit!

Test baddräkter Adidas dk

Test af:
, Adidas


Vejledende pris: 349 kroner

Pasform: God og basic-model, sidder som den skal. Generer dig ikke når du svømmer.

Tykkelse: Et tykkere materiale, der bl.a. består af genanvendt fiskenet, som er miljøvenligt. Plus for det!

Bevægelsesfrihed: Badedragten bliver siddende, hvor den skal fra start til slut uanset om du svømmer hurtigt eller langsomt. Perfekt! 

Kompression: Selv om dem ikke har nogen særlig kompression, så holder dragten på det hele.

Barmstøtte: Denne badedragt har ingen særlig støtte til barmen. Derfor er den bedst for dig med en mindre barm, der ikke kræver nogen særlig støtte.

Tørretiden: Det tørrer i en ruf!

Kommentar:

Smidig badedragt der ikke skiller sig ud på nogen måde, men gør sit job. Intet problem med luftbobler. Skæringen er medium. Dragten er lavet i et klorafvisende materiale, men som også er meget fladt og med lidt vandmodstand. Materialet består af gamle fiskenet fra havet og anden nylon, der er blevet genanvendt, hvilket selvfølgelig føles godt, fordi du som svømmer passer ekstra godt på havet. Testpanelet værdsætter også designet, der er sort med Adidas tre hvide striber på siderne.

Til de lidt ældre

Test baddräkter zoggs dk

Test af: , Zoggs

Vejledende pris: 439 kroner

Størrelse: True to size! 

Pasform: En badedragt der dækker de fleste behov, og det er noget, som det lidt ældre publikum ofte foretrækker. Den er lavt skåret og har en dyb udringning. En lille detalje ved barmen og indbygget bh. Høj bagpå.

Tykkelse: Badedragten har en shapingeffekt med vatterede skåle, hvilket gør stoffet meget tykt sammenlignet med andre modeller i testen. Tykkelsen er perfekt, når du vil svømme i noget, der holder alt på plads. Du kan fjerne puderne i bh-en.

Bevægelsesfrihed: Der trænger vand ind foran, fordi badedragten er så udringet. Skulderstropperne falder ned og generer, når man svømmer. Ellers er den okay.

Kompression: Materialet er tyndt, men shapingeffekten gør badedragten meget robust.

Barmstøtte: Her får du ikke kun støtte, men også pusheffekt, fordi badedragten har en indbygget sportstop.

Tørretid: På trods af sports-bh'en og puder har denne badedragt en meget god tørretid.

Kommentar:

Dette er en klassisk "damebadedragt", og er ikke til dig, der dyrker konkurrencesvømning. Design og funktion er der for at "forme" kroppen og for at gøre svømningen lidt lettere. Den er næsten mere flatterende end praktisk. Ser godt ud og komforten er høj, og designet er så dejligt, at du også kan bruge den på 

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 træningstights med lommer

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

10 may 2019
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mit alter ego laver extreme moves"

08 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header

Fodboldstøvler til junior som er bedst i test

03 may 2019
Peak Performance skaljackor

Nyt og vandtæt fra Peak Performance

02 may 2019
Löparbh 2019

Test: Sport-bh'er for løb 2019

02 may 2019
Adidas trailskor

Eksperterne tester trailsko fra Adidas

30 apr 2019
Epic React

Sådan ser de nya Epic React Flyknit 2 ud

30 apr 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor

Forskellen på fodboldstøvler til kunstgræs og naturgræs

29 apr 2019
Header_DAM.jpg

Regnjakkerne til hende som er bedst i test

26 apr 2019
Header-baddräkter.jpg

Test! De bedste badedragter til svømmepasset

26 apr 2019
Icebreaker merinoull

Derfor skal du løbe i merinould

25 apr 2019
Så vet du om skon passar

Guide: find de rette fodboldsko

24 apr 2019
BLACC running

Sæsonens løbemuligheder fra Blacc 2019

23 apr 2019
Didriksssons

Sådan ved du om din jakke er vandtæt

23 apr 2019
Nike Free 5.0

TEST: Sådan føles den nye Nike Free Run 5.0

18 apr 2019
Haglöfs

Softshell eller skaljakke – hvad er forskellen?

18 apr 2019
Hoka One One header

At elske nyhederne fra Hoka One One

18 apr 2019
Kari Traa duffelbag

Duffelbag – sæsonens smarteste taske

18 apr 2019
Header-HERR-2.jpg

Test! Bedste løbesko til ham 2019

17 apr 2019
Löparskor dam 2019

Test! Bedste løbesko til hende 2019

17 apr 2019
Elvine

Her er forårets jakketendenser til ham

16 apr 2019
Kari Traa

Her er forårets tre jakketendenser til hende

15 apr 2019
Asics löparskor

Sig hej till Asics pastelfarvede løbesko

15 apr 2019
Nike Icon Clash

Nikes nyheder giver os surfervibes

10 apr 2019
Adidas sneakers

Forårets sneakertrends fra Adidas

10 apr 2019
Adidas Primeknit

Nu findes Adidas nye, sømløse træningstøj hos os!

10 apr 2019
Test

TEST: De 5 bedste gummistøvler til børnene

09 apr 2019
New Balance löparskor

Hvad er forskellen på New Balance løbesko?

08 apr 2019
TESTBILD

Så godt er fashionabelt træningstøj

05 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg

Sæsonens survival kit til ham

05 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg

8 forårsfavoritter, du IKKE må gå glip af

05 apr 2019
Cykelbyxor

TEST! Cykelshorts til ham og hende

04 apr 2019
Adidas UB19

Derfor har du brug for mere end ét par løbesko

04 apr 2019
Nike

Sådan gør de nye Nike Free dit løbeskridt mere fleksibelt

04 apr 2019
more news
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 træningstights med lommer

Undervurder ikke en rigtig god lomme! Til når du vil have det allermest nødvendige med, er træningstøj med lommer en life saver. Her er nogle af vores fineste træningstights med lommer.

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

Uanset om du skal gå i sandet på stranden eller behøver en enkel sko til at matche dit outfit med på en varm sommerdag, så findes der en sandal som passer til dig. Her er de seneste sandaltendenser for 2019!

13 may 2019
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

Er du på jagt efter drømmende skønne sko som også er vildt smarte? Så er der gode nyheder i vente, for nu kan du shoppe sneakers fra Dasia hos Sportamore!

10 may 2019
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mit alter ego laver extreme moves"

At stå på en scene og danse kræver både følelse, mod og især et cool look. Adjani Benita Goli fortæller om, hvordan hun tackler sceneskrækken, og hvornår hun føler sig allerbedst tilpas.

08 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

Pres dig selv til bedre resultater med hjælp fra nye indslag i løbegarderoben! Vi har ladet vores testpanel prøve fem smarte løbetrøjer til hende.

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

Hvad er en sommer uden et par solide solbriller? Undgå at blive blændet af solen og få et cool look ved at købe et par af sæsonens helt nye favoritter.

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

Futuristiske detaljer, ekstra tyndt materiale og et design skabt til en krop i bevægelse. Det er hvad Nikes opdatering af kollektionen Tech Pack handler om.

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

Lad ikke lidt regn overrumple dig! Her er herrejakkerne som holder dig tør under sommerhalvåret.

06 may 2019
Fotbollsskor header

Fodboldstøvler til junior som er bedst i test

Fodboldsæsonen er i fuld gang og måske har dit barn opdaget, at sidste års fodboldstøvler begynder at føles lidt for små. I så fald er det tid til et par nye, men hvilket par skal du satse på?

03 may 2019
Peak Performance skaljackor

Nyt og vandtæt fra Peak Performance

Teknisk, praktisk og smart på samme tid. Her er nogle vandtætte favoritter fra Peak Performance som gør sig lige så godt til en tur i byen som på outdoor-eventyr.

02 may 2019
Löparbh 2019

Test: Sport-bh'er for løb 2019

For dig som ikke har afprøvet det før, kommer det her til at blive ene aha-oplevelse. Der er stor forskel på en normal bh og en som faktisk er skabt til løbetræning. Vi har testet 6 bh'er som giver ekstra støtte. Her er resultatet.

02 may 2019
Adidas trailskor

Eksperterne tester trailsko fra Adidas

Hvis du er ude efter en trailsko med høj komfort, så kan de nye trailsko fra Adidas være noget for dig. Eksperterne Elisabeth Hansson og David Andersson fra Trailrunning Sweden har testet dem.

30 apr 2019
Epic React

Sådan ser de nya Epic React Flyknit 2 ud

Længsel efter et par nye løbesko? Ret blikket mod Nikes populære Epic React Flyknit 2 som er blevet opdateret med nye farver for sæsonen.

30 apr 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor

Forskellen på fodboldstøvler til kunstgræs og naturgræs

Korte, lange eller hårde knopper? Fodboldeksperten redegør, én gang for alle, for forskellen på knopperne på forboldstøvler til græsbane vs kunstgræs.

29 apr 2019
Header_DAM.jpg

Regnjakkerne til hende som er bedst i test

Efter regn kommer solskin eller er det omvendt? Uanset hvad, så kan det være godt at købe en regnjakke til at tackle sommerregnen i. Vi har testet fire af sæsonens regnjakker til hende.

26 apr 2019