Test baddräkter dk

Badedragten som er bedst i test

Vil du tage din svømningstræning til næste niveau? Så er det tid til at investere i en funktionel badedragt. Her er de professionelles bedste tips. Svøm stille og roligt!

Når du svømmer, træner du kroppen på en effektiv, men skånsom måde – og en rigtig god badedragt gør det hele meget nemmere. Det vigtigste, når du køber en badedragt, er pasformen.

– Du vil gerne undgå luftbobler både ved brystet og bagpå, fordi de giver modstand, når du svømmer. En badedragt bør være så stram, at du ikke lægger mærke til, at du har den på, siger svømmecoachen Anna-Karin Lundin, grundlæggeren af .

Med andre ord skal der ikke være plads til friktion eller stroppe, der strammer, men fokus på svømning. Her spiller formen på badedragten også ind, selv om det i høj grad er et individuelt spørgsmål.

– Det er ikke godt med en badedragt, der er for dybt skåret ved brystet, fordi der nemt kan komme vand ind, og det betyder, at du svømmer langsommere. Brug reglen om, at en badedragt helst skal føles som "et andet lag hud".

Når du har fundet en badedragt, der har alle de funktioner, du har brug for, er det også vigtigt, at den passer til dig. Det er vigtigt, at du kan lide din badedragt, for sidder den ikke godt på dig, kommer du ikke til at bruge den. Finder du derimod en model, som du er helt vild med, skal du undgå at vaske den for at opnå en længere holdbarhed.

– Det er ofte nok at skylle den i vand fra hanen, du behøver ikke at lægge den i maskinen hver gang. Badedragten går dog ikke i stykker, hvis du bruger den på en ferie og soler i den. Alt badetøj i testen her kan modstå dette. Du skal dog være forsigtig med ikke at få solcreme på den.

Anna-Karin Lundin, der bl.a. har 4 VM-guld i brystsvømning i sin aldersgruppe, har svømmet i seks af vores mest populære badedragter.
Vil du vide mere om svømmecoachen? Tjek eller .

HER ER  BADEDRAGTERNE, VI HAR TESTET

Perfekt pasform

Test baddräkter Adidas dk

Test af: , Nike

Vejledende pris: 649 kroner 

Størrelse: Hverken for lille eller stor i størrelse, men noget løs bagpå.

Pasform: God og tæt pasform og "skærer" ingen steder på kroppen. Noget stort bagpå, og det er naturligvis godt, hvis du er til det. Badedragtens stof giver en slim effekt.

Materialets tykkelse: Materialet tåler klor og er normalt, men på grænsen til at være for tyndt. Behagelig følelse.

Bevægelsesfrihed: Badedragten sidder, hvor den skal på hele svømmeturen uanset om du svømmer hurtigt eller langsomt.

Kompression: Fordi det er en badedragt med for, holdes alt på plads. Udover det er der ingen særlig kompression i badedragten. 

Barmstøtte: En badedragt uden støtte. Derfor er den bedst til dig med en lidt mindre barm. 

Tørretid: En badedragt med for er altid lidt længere tid om at tørre, men den har på ingen måde en ekstrem lang tørretid.

Kommentar:

Dette er en badedragt med middelhøj skæring i et materiale, der tåler klor og med et stort Nike-logo. Perfekt til motionssvømmeren. Man kan dykke i den, træne og bevægelsesfriheden er stor. Afhængig af kropsformen kan der være en lille smule stof for meget på bagsiden. Badedragt er foret og sidder som smurt, når du svømmer, og der kommer ikke luftbobler. Det eneste negative er vaskemærkerne, der er alt for hårde og derfor klipper mange dem ud.

Inbygget sportstop

Test baddräkter Speedo dk

Test af: , Speedo

Vejledende pris: 449 kroner

Størrelse: Normal i størrelsen, men kan opleves lidt stram. 

Pasform: Sidder fint uden at "skære". Den indbyggede sportstop er unødvendig, og for de fleste ville barmen være blevet på plads pga. modellens form.

Tykkelse: Normal tykkelse på stoffet, men pga. den indbyggede sportstop, er den lidt tykkere der.

Bevægelsesfrihed: Badedragt sidder, hvor den skal fra start til slut og i alle svømmetag, men det er et minus, at sportstoppen sidder så stramt over barmen.

Kompression: Ingen speciel kompression, men er heller ikke løs pga. stoffets gode kvalitet.

Barmstøtte: Her er støtten helt i top takket være den indbyggede sportstop! Uanset barmstørrelse giver denne badedragt dig den rigtige støtte, når du svømmer.

Tørretid: Tørrer hurtigt, det gælder også toppen.

Kommentar: 

Dette er et godt valg til dig med en stor barm, fordi badedragten har en indbygget sportstop. Men det er også sportstoppen, der deler testpanelet i to lejre. For nogle er det unødvendigt at bruge en sportstop i en badedragt, og det kan føles som om det spænder rundt om brystet. Fungerer godt for dem, der er motionssvømmere og for dem, der dyrker svømning. God at dykke og vende rundt, og du kan svømme alle svømmesæt uden problemer, fordi der er så godt og bevægelsesfrihed øverst. Denne træningsdragt har en mellemskæring og er lavet af et 4-vejs stretchstof, der også er tåler klor.

Til motionisten

Test baddräkter abecita dk

Test af: , Abecita

Vejledende pris: 679 kroner

Størrelse: God størrelse, så gå efter den størrelse, du plejer.

Pasform: Lavt skåret ved benene, lidt udringer og her kommer der vand ind. Krydsede stropper bagpå. 

Tykkelse: Badedragten har et tyndt for især på forsiden. Indbyggede skåle.

Bevægelighed: Fleksibel uden at der kommer vand ind forneden. De krydsede bånd ruller henover skulderbladene, hvilket forstyrrer svømningen.

Kompression: Ingen særlig kompression, men i kraft af det tynde for, føles den fin på kroppen. 

Barmstøtte: Takket være de vatterede skåle og stropper under barmen, giver denne badedragt den støtte, man har brug for. Perfekt til dig med en stor barm.

Tørretid: Den tørrer hurtigt!

Kommentar:

Denne badedragt har et meget flot design med et klassisk snit, lav skæring, høj ryg, pæne krydsede bånd bagpå. Et godt valg til dig der svømmer af og til eller træner mere regelmæssigt, men som også vil bruge denne badedragt på stranden. God pasform, der holder på det meste og badedragten har vatterede skåle. Den forreste front giver støtte og former. Men dyrker du mere seriøs svømmetræning, skal du ikke satse på denne model. Den er ikke til dig, der gerne vil være hurtigt på banerne.

Superkompression! 

Test baddräkter head dk

Test af: , Head

Vejledende pris: 509 kroner 

Størrelse: Meget lille i størrelsen. Gå en størrelse op. 

Pasform: Fordi den er så lille i størrelsen, vil din normale størrelse sidde meget stramt henover lår og ryg. Men hvis du finder den rigtige størrelse, er den fint - den er lavt skåret på ryggen og højt skåret ved hoften.

Tykkelse: Meget tynd! Den føles som "et andet lag hud", og materialet er tyndt som et papir.

Bevægelsesfrihed: Meget fleksibel og stram. Den følger kroppens bevægelser, mens du svømmer.

Kompression: Ekstremt komprimerende! Derfor er størrelsen også så lille. Men den skal ikke sidde så stramt, at det bliver ubehageligt og hæmmer bevægelsesfriheden. 

Barmstøtte: Ingen støtte, men takket være kompressionen sidder den tight. 

Tørretid: Ekstremt hurtigtørrende materiale!

Kommentar: 

Dette er en kompressionsdragt i et tyndt materiale med høj kompression, der passer til dig, der konkurrerer. Husk, at den er meget lille i størrelsen, og det er vigtigt, at du finder den rigtige størrelse. Den har et klassisk snit og er ikke kun egnet til konkurrence, men også til træning. Den tåler klor og badedragtens form holder i lang tid. Stoffet har en belægning, der øger tøjets slidegenskaber og modvirker, at vandet absorberes, og det gør den let og mindsker tørretiden. 

Fantastisk budgetfavorit!

Test baddräkter Adidas dk

Test af:
, Adidas


Vejledende pris: 349 kroner

Pasform: God og basic-model, sidder som den skal. Generer dig ikke når du svømmer.

Tykkelse: Et tykkere materiale, der bl.a. består af genanvendt fiskenet, som er miljøvenligt. Plus for det!

Bevægelsesfrihed: Badedragten bliver siddende, hvor den skal fra start til slut uanset om du svømmer hurtigt eller langsomt. Perfekt! 

Kompression: Selv om dem ikke har nogen særlig kompression, så holder dragten på det hele.

Barmstøtte: Denne badedragt har ingen særlig støtte til barmen. Derfor er den bedst for dig med en mindre barm, der ikke kræver nogen særlig støtte.

Tørretiden: Det tørrer i en ruf!

Kommentar:

Smidig badedragt der ikke skiller sig ud på nogen måde, men gør sit job. Intet problem med luftbobler. Skæringen er medium. Dragten er lavet i et klorafvisende materiale, men som også er meget fladt og med lidt vandmodstand. Materialet består af gamle fiskenet fra havet og anden nylon, der er blevet genanvendt, hvilket selvfølgelig føles godt, fordi du som svømmer passer ekstra godt på havet. Testpanelet værdsætter også designet, der er sort med Adidas tre hvide striber på siderne.

Til de lidt ældre

Test baddräkter zoggs dk

Test af: , Zoggs

Vejledende pris: 439 kroner

Størrelse: True to size! 

Pasform: En badedragt der dækker de fleste behov, og det er noget, som det lidt ældre publikum ofte foretrækker. Den er lavt skåret og har en dyb udringning. En lille detalje ved barmen og indbygget bh. Høj bagpå.

Tykkelse: Badedragten har en shapingeffekt med vatterede skåle, hvilket gør stoffet meget tykt sammenlignet med andre modeller i testen. Tykkelsen er perfekt, når du vil svømme i noget, der holder alt på plads. Du kan fjerne puderne i bh-en.

Bevægelsesfrihed: Der trænger vand ind foran, fordi badedragten er så udringet. Skulderstropperne falder ned og generer, når man svømmer. Ellers er den okay.

Kompression: Materialet er tyndt, men shapingeffekten gør badedragten meget robust.

Barmstøtte: Her får du ikke kun støtte, men også pusheffekt, fordi badedragten har en indbygget sportstop.

Tørretid: På trods af sports-bh'en og puder har denne badedragt en meget god tørretid.

Kommentar:

Dette er en klassisk "damebadedragt", og er ikke til dig, der dyrker konkurrencesvømning. Design og funktion er der for at "forme" kroppen og for at gøre svømningen lidt lettere. Den er næsten mere flatterende end praktisk. Ser godt ud og komforten er høj, og designet er så dejligt, at du også kan bruge den på 

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

1 dag sedan
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

1 dag sedan
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

05 jun 2019
Nike träningssko

PT'en tester den nye træningssko Nike Varsity Compete TR 2

04 jun 2019
header-väskor.jpg

TEST: Vores bedste træningstasker

04 jun 2019
yogatights blacc

Sådan vælger du tights til yoga

03 jun 2019
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – de nye Pegasus 36 er her!

03 jun 2019
Superga 2750

Superga – den eneste espadrillos sko du behøver

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal dit barn lege i løbesko

29 may 2019
Teva Hurricane

Tips! Sommerens bedste funktionssandaler

27 may 2019
Saint Loye

Tænk på det her når du køber ridebukser

27 may 2019
segling

Guide: Korrekt påklædning til sejlads

27 may 2019
yogatights header

Test: Forårets mest behagelige yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi

Hyld Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1

Test! Så gode er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
Nike

Fodboldsfest med Nikes nye tøj

16 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 træningstights med lommer

14 may 2019
Nike

Derfor skal du lave sport med stil

14 may 2019
Nike

Stylisten guider: Sommerens 3 hedeste trends

14 may 2019
Birkenstock Sandalheader

Trendsjagt: Sandaler for sommeren 2019

13 may 2019
Test löpartröjor

Vi har testet 5 nye løbetrøjer til mænd 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow

Nyt, smart og behageligt fra Dasia

10 may 2019
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mit alter ego laver extreme moves"

08 may 2019
Header löpartröjor dam

Sæsonens bedste løbetrøjer til hende

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

07 may 2019
Nike Tech pack

Tøjet fra Nike som du ikke vil gå glip af

06 may 2019
Test av regnjackor

Test! De 3 bedste regnjakker til ham 2019

06 may 2019
Fotbollsskor header

Fodboldstøvler til junior som er bedst i test

03 may 2019
Peak Performance skaljackor

Nyt og vandtæt fra Peak Performance

02 may 2019
more news
Crop tops Better Bodies

Sådan styler du din crop top

De forkortede toppe har længe været synlige både i gymmet, byen og til fest. Men hvor kommer trenden fra, og hvordan matcher jeg den bedst? Better Bodies-grundlæggeren og produktekspert Donna Bruns har svaret!

1 dag sedan
Kompressionskläder header

Derfor skal du løbe i kompressionstøj

Medicinsk graderet kompression kan hjælpe dig at øge din ydeevne, lindre spændinger i læggen og øge blodcirkulationen. Her er alt du har brug for at vide omkring når, hvordan og hvorfor de skal anvendes!

1 dag sedan
Metcon 5 testbild

Test: De omtalte Nike Metcon 5 lever op til forventningerne

Nike er tilbage med en opdatering af den elskede træningssko Metcon. Metcon 5 er hidtil Nikes mest mangesidige og tålige sko til X-fit, skabt til dig som elsker højintensiv træning.

09 jul 2019
Nike löparskor

Forskellen mellem Nikes løbesko

Det kan være svært at vide, hvad forskellen er mellem de forskellige løbesko. Men bare rolig! Vi har fået hjælp af eksperten, der har undersøgt forskellen på Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly fra Nike.

04 jul 2019
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens bedste løbeshorts til dame og herre

Når du skal ud og løbe til sommer, er det vigtigt at du har det aller bedste tøj på. Varmen stiller høje krav til dit tøjs ventilationsevne, pasform og længde. Her finder du 9 modeller som lever op til kravene!

02 jul 2019
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du skal vide om din nye Pulseboost HD

Nu er den her endelig - løbeskoen som alle storbysløbere har ventet på! Adidas' elskede Boost-sål gør sin entré i et opdateret format. Her er de nye ting ved Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Asics header

Eksperten guider: Sådan skal dine løbesko sidde på foden

Hvor store skal mine løbesko være? Hvor stramt skal de sidde? Og hvordan skal de føles ved hælen? Eksperterne fra Asics besvarer alle spørgsmål om pasformen med dine løbesko!

24 jun 2019
Minitest pulseboost header

Minitest: Så god er Adidas løbeskoen Pulseboost HD

Hypen omkring den store løbenyhed fra Adidas har længe været stor. Med sin nye sål spås Pulseboost HD til at være næsten helt unik i sin genre, men hvor god er den egentlig? Her er vurderingen fra vores produkttestere.

20 jun 2019
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løbesko til hende og ham

Hvis du har en pronation løbestil, er du sikkert på jagt efter et par stabile løbesko. Vores testpanel har løbet i 5 ekstra støddæmpende og stabile modeller for at se, hvilken sko som kan fungere som dine krykker på løbeturen.

19 jun 2019
puma hybrid

10 løbesko du ikke må gå glip af til sommer

Sportamores store sommerudsalg er endelig igang. Tun ind på guldkornene her og begiv dig ud på turen bagefter.

14 jun 2019
Birkenstock rosa

Sådan passer du godt på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker, når det kommer til skønne, ergonomiske og smarte sandaler. Skoene er af høj kvalitet og for at de skal holde så længe som muligt, er der nogle tricks du kan ty til.

13 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du have en sejlerjakke i stedet for en normal regnjakke

Alle, som har sejlet i den svenske skærgår ved, at sommeren aldrig er helt fejlfri. Nu når sejlersæsonen er gået igang, er det derfor oplagt at skaffe sig en vandtæt sejlerjakke. Det her skal du tænke på.

07 jun 2019
Adidas Pulseboost HD

Vi tager et smugkig på de nye Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Udgivelsen af Adidas nye Pulseboost HD er nær, og vi har tyvstartet udgivelsen med et interview!

07 jun 2019
Kari Traa

Guide: Vælg den rette træningstaske

Plads til madpakke og computer? Rygsæk eller skuldertaske? Sådan finder du en taske med de rette funktioner til netop dig.

05 jun 2019
Nike träningssko

PT'en tester den nye træningssko Nike Varsity Compete TR 2

Nike beskriver selv sine nye træningssko Varsity Compete TR 2 som en model med grep og stabilitet til alle lejligheder. Vi lod PT'en Chand Smith svede i den nye sko for at se, om den holder godt i måtten. Så god er den ifølge ham!

04 jun 2019