Test baddräkter dk

Badedragten som er bedst i test

Vil du tage din svømningstræning til næste niveau? Så er det tid til at investere i en funktionel badedragt. Her er de professionelles bedste tips. Svøm stille og roligt!

Når du svømmer, træner du kroppen på en effektiv, men skånsom måde – og en rigtig god badedragt gør det hele meget nemmere. Det vigtigste, når du køber en badedragt, er pasformen.

– Du vil gerne undgå luftbobler både ved brystet og bagpå, fordi de giver modstand, når du svømmer. En badedragt bør være så stram, at du ikke lægger mærke til, at du har den på, siger svømmecoachen Anna-Karin Lundin, grundlæggeren af .

Med andre ord skal der ikke være plads til friktion eller stroppe, der strammer, men fokus på svømning. Her spiller formen på badedragten også ind, selv om det i høj grad er et individuelt spørgsmål.

– Det er ikke godt med en badedragt, der er for dybt skåret ved brystet, fordi der nemt kan komme vand ind, og det betyder, at du svømmer langsommere. Brug reglen om, at en badedragt helst skal føles som "et andet lag hud".

Når du har fundet en badedragt, der har alle de funktioner, du har brug for, er det også vigtigt, at den passer til dig. Det er vigtigt, at du kan lide din badedragt, for sidder den ikke godt på dig, kommer du ikke til at bruge den. Finder du derimod en model, som du er helt vild med, skal du undgå at vaske den for at opnå en længere holdbarhed.

– Det er ofte nok at skylle den i vand fra hanen, du behøver ikke at lægge den i maskinen hver gang. Badedragten går dog ikke i stykker, hvis du bruger den på en ferie og soler i den. Alt badetøj i testen her kan modstå dette. Du skal dog være forsigtig med ikke at få solcreme på den.

Anna-Karin Lundin, der bl.a. har 4 VM-guld i brystsvømning i sin aldersgruppe, har svømmet i seks af vores mest populære badedragter.
Vil du vide mere om svømmecoachen? Tjek eller .

HER ER  BADEDRAGTERNE, VI HAR TESTET

Perfekt pasform

Test baddräkter Adidas dk

Test af: , Nike

Vejledende pris: 649 kroner 

Størrelse: Hverken for lille eller stor i størrelse, men noget løs bagpå.

Pasform: God og tæt pasform og "skærer" ingen steder på kroppen. Noget stort bagpå, og det er naturligvis godt, hvis du er til det. Badedragtens stof giver en slim effekt.

Materialets tykkelse: Materialet tåler klor og er normalt, men på grænsen til at være for tyndt. Behagelig følelse.

Bevægelsesfrihed: Badedragten sidder, hvor den skal på hele svømmeturen uanset om du svømmer hurtigt eller langsomt.

Kompression: Fordi det er en badedragt med for, holdes alt på plads. Udover det er der ingen særlig kompression i badedragten. 

Barmstøtte: En badedragt uden støtte. Derfor er den bedst til dig med en lidt mindre barm. 

Tørretid: En badedragt med for er altid lidt længere tid om at tørre, men den har på ingen måde en ekstrem lang tørretid.

Kommentar:

Dette er en badedragt med middelhøj skæring i et materiale, der tåler klor og med et stort Nike-logo. Perfekt til motionssvømmeren. Man kan dykke i den, træne og bevægelsesfriheden er stor. Afhængig af kropsformen kan der være en lille smule stof for meget på bagsiden. Badedragt er foret og sidder som smurt, når du svømmer, og der kommer ikke luftbobler. Det eneste negative er vaskemærkerne, der er alt for hårde og derfor klipper mange dem ud.

Inbygget sportstop

Test baddräkter Speedo dk

Test af: , Speedo

Vejledende pris: 449 kroner

Størrelse: Normal i størrelsen, men kan opleves lidt stram. 

Pasform: Sidder fint uden at "skære". Den indbyggede sportstop er unødvendig, og for de fleste ville barmen være blevet på plads pga. modellens form.

Tykkelse: Normal tykkelse på stoffet, men pga. den indbyggede sportstop, er den lidt tykkere der.

Bevægelsesfrihed: Badedragt sidder, hvor den skal fra start til slut og i alle svømmetag, men det er et minus, at sportstoppen sidder så stramt over barmen.

Kompression: Ingen speciel kompression, men er heller ikke løs pga. stoffets gode kvalitet.

Barmstøtte: Her er støtten helt i top takket være den indbyggede sportstop! Uanset barmstørrelse giver denne badedragt dig den rigtige støtte, når du svømmer.

Tørretid: Tørrer hurtigt, det gælder også toppen.

Kommentar: 

Dette er et godt valg til dig med en stor barm, fordi badedragten har en indbygget sportstop. Men det er også sportstoppen, der deler testpanelet i to lejre. For nogle er det unødvendigt at bruge en sportstop i en badedragt, og det kan føles som om det spænder rundt om brystet. Fungerer godt for dem, der er motionssvømmere og for dem, der dyrker svømning. God at dykke og vende rundt, og du kan svømme alle svømmesæt uden problemer, fordi der er så godt og bevægelsesfrihed øverst. Denne træningsdragt har en mellemskæring og er lavet af et 4-vejs stretchstof, der også er tåler klor.

Til motionisten

Test baddräkter abecita dk

Test af: , Abecita

Vejledende pris: 679 kroner

Størrelse: God størrelse, så gå efter den størrelse, du plejer.

Pasform: Lavt skåret ved benene, lidt udringer og her kommer der vand ind. Krydsede stropper bagpå. 

Tykkelse: Badedragten har et tyndt for især på forsiden. Indbyggede skåle.

Bevægelighed: Fleksibel uden at der kommer vand ind forneden. De krydsede bånd ruller henover skulderbladene, hvilket forstyrrer svømningen.

Kompression: Ingen særlig kompression, men i kraft af det tynde for, føles den fin på kroppen. 

Barmstøtte: Takket være de vatterede skåle og stropper under barmen, giver denne badedragt den støtte, man har brug for. Perfekt til dig med en stor barm.

Tørretid: Den tørrer hurtigt!

Kommentar:

Denne badedragt har et meget flot design med et klassisk snit, lav skæring, høj ryg, pæne krydsede bånd bagpå. Et godt valg til dig der svømmer af og til eller træner mere regelmæssigt, men som også vil bruge denne badedragt på stranden. God pasform, der holder på det meste og badedragten har vatterede skåle. Den forreste front giver støtte og former. Men dyrker du mere seriøs svømmetræning, skal du ikke satse på denne model. Den er ikke til dig, der gerne vil være hurtigt på banerne.

Superkompression! 

Test baddräkter head dk

Test af: , Head

Vejledende pris: 509 kroner 

Størrelse: Meget lille i størrelsen. Gå en størrelse op. 

Pasform: Fordi den er så lille i størrelsen, vil din normale størrelse sidde meget stramt henover lår og ryg. Men hvis du finder den rigtige størrelse, er den fint - den er lavt skåret på ryggen og højt skåret ved hoften.

Tykkelse: Meget tynd! Den føles som "et andet lag hud", og materialet er tyndt som et papir.

Bevægelsesfrihed: Meget fleksibel og stram. Den følger kroppens bevægelser, mens du svømmer.

Kompression: Ekstremt komprimerende! Derfor er størrelsen også så lille. Men den skal ikke sidde så stramt, at det bliver ubehageligt og hæmmer bevægelsesfriheden. 

Barmstøtte: Ingen støtte, men takket være kompressionen sidder den tight. 

Tørretid: Ekstremt hurtigtørrende materiale!

Kommentar: 

Dette er en kompressionsdragt i et tyndt materiale med høj kompression, der passer til dig, der konkurrerer. Husk, at den er meget lille i størrelsen, og det er vigtigt, at du finder den rigtige størrelse. Den har et klassisk snit og er ikke kun egnet til konkurrence, men også til træning. Den tåler klor og badedragtens form holder i lang tid. Stoffet har en belægning, der øger tøjets slidegenskaber og modvirker, at vandet absorberes, og det gør den let og mindsker tørretiden. 

Fantastisk budgetfavorit!

Test baddräkter Adidas dk

Test af:
, Adidas


Vejledende pris: 349 kroner

Pasform: God og basic-model, sidder som den skal. Generer dig ikke når du svømmer.

Tykkelse: Et tykkere materiale, der bl.a. består af genanvendt fiskenet, som er miljøvenligt. Plus for det!

Bevægelsesfrihed: Badedragten bliver siddende, hvor den skal fra start til slut uanset om du svømmer hurtigt eller langsomt. Perfekt! 

Kompression: Selv om dem ikke har nogen særlig kompression, så holder dragten på det hele.

Barmstøtte: Denne badedragt har ingen særlig støtte til barmen. Derfor er den bedst for dig med en mindre barm, der ikke kræver nogen særlig støtte.

Tørretiden: Det tørrer i en ruf!

Kommentar:

Smidig badedragt der ikke skiller sig ud på nogen måde, men gør sit job. Intet problem med luftbobler. Skæringen er medium. Dragten er lavet i et klorafvisende materiale, men som også er meget fladt og med lidt vandmodstand. Materialet består af gamle fiskenet fra havet og anden nylon, der er blevet genanvendt, hvilket selvfølgelig føles godt, fordi du som svømmer passer ekstra godt på havet. Testpanelet værdsætter også designet, der er sort med Adidas tre hvide striber på siderne.

Til de lidt ældre

Test baddräkter zoggs dk

Test af: , Zoggs

Vejledende pris: 439 kroner

Størrelse: True to size! 

Pasform: En badedragt der dækker de fleste behov, og det er noget, som det lidt ældre publikum ofte foretrækker. Den er lavt skåret og har en dyb udringning. En lille detalje ved barmen og indbygget bh. Høj bagpå.

Tykkelse: Badedragten har en shapingeffekt med vatterede skåle, hvilket gør stoffet meget tykt sammenlignet med andre modeller i testen. Tykkelsen er perfekt, når du vil svømme i noget, der holder alt på plads. Du kan fjerne puderne i bh-en.

Bevægelsesfrihed: Der trænger vand ind foran, fordi badedragten er så udringet. Skulderstropperne falder ned og generer, når man svømmer. Ellers er den okay.

Kompression: Materialet er tyndt, men shapingeffekten gør badedragten meget robust.

Barmstøtte: Her får du ikke kun støtte, men også pusheffekt, fordi badedragten har en indbygget sportstop.

Tørretid: På trods af sports-bh'en og puder har denne badedragt en meget god tørretid.

Kommentar:

Dette er en klassisk "damebadedragt", og er ikke til dig, der dyrker konkurrencesvømning. Design og funktion er der for at "forme" kroppen og for at gøre svømningen lidt lettere. Den er næsten mere flatterende end praktisk. Ser godt ud og komforten er høj, og designet er så dejligt, at du også kan bruge den på 

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

1 dag sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

2 dagar sedan
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

5 dagar sedan
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

5 dagar sedan
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

5 dagar sedan
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

17 dec 2019
Nike Metcon

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

16 dec 2019
Handskar barn

Guide: Find de rigtige handsker til dit barn

16 dec 2019
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

12 dec 2019
ENG_W.png

Test af sæsonens bedste skijakker til hende

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Skredsikre vintersko med pigge

10 dec 2019
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

10 dec 2019
Icebug kängor och skor

Gå sikkert i pigsko fra Icebug

09 dec 2019
ENG_W.png

Vores pulsure som er bedst i test!

06 dec 2019
test tofflor header

Hyggelig test: Hjemmesko til hende og ham

04 dec 2019
header julbild

Sportamore julegavetips til hele familien

03 dec 2019
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug

Køb støvler i julegave - stor gaveguide

02 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du bruge rygbeskyttelse på pisterne

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

27 nov 2019
skidhandskar test header

Testpanel: Her er vinterens bedste skihandsker!

26 nov 2019
Adidas Ultraboost 20

Vi kigger på Adidas' nye Ultraboost 20

26 nov 2019
Header reflexplagg

TEST! 9 sæt løbetøj med reflekser

22 nov 2019
more news
Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

At komme hjem og lufte dine træningssko efter en svedig træning er vigtigt. Men det er langt fra alt, du skal gøre for at forlænge levetiden. Her er ekspertens bedste tip!

1 dag sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Blandt sports-bh'er er der en overflod af forskellige modeller, afhængigt af hvad du og din krop har brug for, men nogle modeller er ekstra populære. En af dem er Nike's Swoosh Sports BH. Nu har den fået en innovativ opgradering, som du ikke må gå glip af!

2 dagar sedan
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

Er du nysgerrig efter, hvad det nye år har at tilbyde i form af træningssko? Vi har testet fem af 2020's bedste modeller til træning i fitnesslokalet eller i hallen!

5 dagar sedan
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

Det nye år er allerede god i gang, og hvis du ikke allerede er i aktion i fitnesscentret, er det på høje tid. Få hjælp til at opfylde nytårsløftet med et par nye indendørs træningssko. Her er årets bedste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

5 dagar sedan
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

Tights er tøj, der passer til alle former for træning: yoga, øvelser med høj intensitet, grupper og fitness. I denne test har testpanelet prøvet masser af tights for at vælge de bedste!

5 dagar sedan
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

På tærsklen til 2020 har skofabrikanten Saucony nyheder om produktionen af stabile løbesko. Her er alt, hvad du har brug for at vide om den nye udvikling, og hvorfor du skal opdatere dig selv med det samme!

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

Træningstasken er din trofaste ledsager ved træningen. Uanset hvad du søger, kan du finde finde den rette model i vores test af sæsonens hotteste tasker!

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

Klæd dig stilfuldt, behageligt og til en overkommelig pris med Frontier - det spritnye herretøjsmærke. Her fortæller produkteksperten alt, hvad du bør vide om sortimentet, stilinspiration og størrelser!

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

Matchende blødt tøj til afslapning i sofaen eller pænt tøj til hverdagsbrug? Uanset lejligheden, finder du noget smart og frem for alt behageligt fra det splinternye Sportamore-mærke - Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

Børn elsker leg og bevægelse, og det er rart at have det rigtige tøj til den aktivitet, dit barn vælger. Nu glæder Sportamore sig til at byde på et helt nyt brand til små piger og drenge, der elsker at dans og gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

Start det nye år med en "nytårsbombe"! Nu lancerer Nike en ny træningssko til dem, der elsker højintensiv gruppetræning: SuperRep. Læs videre for at få alt at vide om den nye supersko, og se hvad testpanelet, der har trænet i skoen, synes.

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

Ved at vaske funktionelt tøj korrekt reduceres risikoen for ildelugtende sved, og tøjet holder længere. Vi giver dig alle de råd, du har brug.

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

Hvis du er træt af vinteren og ser frem til forårets første løbeture, vil du helt sikkert have appetit på nye løbesko. Her er årets hotteste nyheder!

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

Fitness, løb eller smart mode - tights kan du ikke få nok af. Her er årets 10 modeller, der er de bedste i test!

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

Der er tendenser i alt, også i træningsverdenen. Hvad bliver ekstra hot at træne i 2020, og er der nogen form for træning, der vil aftage? Vi fik hjælp af personlig træner Eva Sjöholm, der kiggede ind i krystalkuglen...

17 dec 2019