Test baddräkter dk

Badedragten som er bedst i test

Vil du tage din svømningstræning til næste niveau? Så er det tid til at investere i en funktionel badedragt. Her er de professionelles bedste tips. Svøm stille og roligt!

Når du svømmer, træner du kroppen på en effektiv, men skånsom måde – og en rigtig god badedragt gør det hele meget nemmere. Det vigtigste, når du køber en badedragt, er pasformen.

– Du vil gerne undgå luftbobler både ved brystet og bagpå, fordi de giver modstand, når du svømmer. En badedragt bør være så stram, at du ikke lægger mærke til, at du har den på, siger svømmecoachen Anna-Karin Lundin, grundlæggeren af .

Med andre ord skal der ikke være plads til friktion eller stroppe, der strammer, men fokus på svømning. Her spiller formen på badedragten også ind, selv om det i høj grad er et individuelt spørgsmål.

– Det er ikke godt med en badedragt, der er for dybt skåret ved brystet, fordi der nemt kan komme vand ind, og det betyder, at du svømmer langsommere. Brug reglen om, at en badedragt helst skal føles som "et andet lag hud".

Når du har fundet en badedragt, der har alle de funktioner, du har brug for, er det også vigtigt, at den passer til dig. Det er vigtigt, at du kan lide din badedragt, for sidder den ikke godt på dig, kommer du ikke til at bruge den. Finder du derimod en model, som du er helt vild med, skal du undgå at vaske den for at opnå en længere holdbarhed.

– Det er ofte nok at skylle den i vand fra hanen, du behøver ikke at lægge den i maskinen hver gang. Badedragten går dog ikke i stykker, hvis du bruger den på en ferie og soler i den. Alt badetøj i testen her kan modstå dette. Du skal dog være forsigtig med ikke at få solcreme på den.

Anna-Karin Lundin, der bl.a. har 4 VM-guld i brystsvømning i sin aldersgruppe, har svømmet i seks af vores mest populære badedragter.
Vil du vide mere om svømmecoachen? Tjek eller .

HER ER  BADEDRAGTERNE, VI HAR TESTET

Perfekt pasform

Test baddräkter Adidas dk

Test af: , Nike

Vejledende pris: 649 kroner 

Størrelse: Hverken for lille eller stor i størrelse, men noget løs bagpå.

Pasform: God og tæt pasform og "skærer" ingen steder på kroppen. Noget stort bagpå, og det er naturligvis godt, hvis du er til det. Badedragtens stof giver en slim effekt.

Materialets tykkelse: Materialet tåler klor og er normalt, men på grænsen til at være for tyndt. Behagelig følelse.

Bevægelsesfrihed: Badedragten sidder, hvor den skal på hele svømmeturen uanset om du svømmer hurtigt eller langsomt.

Kompression: Fordi det er en badedragt med for, holdes alt på plads. Udover det er der ingen særlig kompression i badedragten. 

Barmstøtte: En badedragt uden støtte. Derfor er den bedst til dig med en lidt mindre barm. 

Tørretid: En badedragt med for er altid lidt længere tid om at tørre, men den har på ingen måde en ekstrem lang tørretid.

Kommentar:

Dette er en badedragt med middelhøj skæring i et materiale, der tåler klor og med et stort Nike-logo. Perfekt til motionssvømmeren. Man kan dykke i den, træne og bevægelsesfriheden er stor. Afhængig af kropsformen kan der være en lille smule stof for meget på bagsiden. Badedragt er foret og sidder som smurt, når du svømmer, og der kommer ikke luftbobler. Det eneste negative er vaskemærkerne, der er alt for hårde og derfor klipper mange dem ud.

Inbygget sportstop

Test baddräkter Speedo dk

Test af: , Speedo

Vejledende pris: 449 kroner

Størrelse: Normal i størrelsen, men kan opleves lidt stram. 

Pasform: Sidder fint uden at "skære". Den indbyggede sportstop er unødvendig, og for de fleste ville barmen være blevet på plads pga. modellens form.

Tykkelse: Normal tykkelse på stoffet, men pga. den indbyggede sportstop, er den lidt tykkere der.

Bevægelsesfrihed: Badedragt sidder, hvor den skal fra start til slut og i alle svømmetag, men det er et minus, at sportstoppen sidder så stramt over barmen.

Kompression: Ingen speciel kompression, men er heller ikke løs pga. stoffets gode kvalitet.

Barmstøtte: Her er støtten helt i top takket være den indbyggede sportstop! Uanset barmstørrelse giver denne badedragt dig den rigtige støtte, når du svømmer.

Tørretid: Tørrer hurtigt, det gælder også toppen.

Kommentar: 

Dette er et godt valg til dig med en stor barm, fordi badedragten har en indbygget sportstop. Men det er også sportstoppen, der deler testpanelet i to lejre. For nogle er det unødvendigt at bruge en sportstop i en badedragt, og det kan føles som om det spænder rundt om brystet. Fungerer godt for dem, der er motionssvømmere og for dem, der dyrker svømning. God at dykke og vende rundt, og du kan svømme alle svømmesæt uden problemer, fordi der er så godt og bevægelsesfrihed øverst. Denne træningsdragt har en mellemskæring og er lavet af et 4-vejs stretchstof, der også er tåler klor.

Til motionisten

Test baddräkter abecita dk

Test af: , Abecita

Vejledende pris: 679 kroner

Størrelse: God størrelse, så gå efter den størrelse, du plejer.

Pasform: Lavt skåret ved benene, lidt udringer og her kommer der vand ind. Krydsede stropper bagpå. 

Tykkelse: Badedragten har et tyndt for især på forsiden. Indbyggede skåle.

Bevægelighed: Fleksibel uden at der kommer vand ind forneden. De krydsede bånd ruller henover skulderbladene, hvilket forstyrrer svømningen.

Kompression: Ingen særlig kompression, men i kraft af det tynde for, føles den fin på kroppen. 

Barmstøtte: Takket være de vatterede skåle og stropper under barmen, giver denne badedragt den støtte, man har brug for. Perfekt til dig med en stor barm.

Tørretid: Den tørrer hurtigt!

Kommentar:

Denne badedragt har et meget flot design med et klassisk snit, lav skæring, høj ryg, pæne krydsede bånd bagpå. Et godt valg til dig der svømmer af og til eller træner mere regelmæssigt, men som også vil bruge denne badedragt på stranden. God pasform, der holder på det meste og badedragten har vatterede skåle. Den forreste front giver støtte og former. Men dyrker du mere seriøs svømmetræning, skal du ikke satse på denne model. Den er ikke til dig, der gerne vil være hurtigt på banerne.

Superkompression! 

Test baddräkter head dk

Test af: , Head

Vejledende pris: 509 kroner 

Størrelse: Meget lille i størrelsen. Gå en størrelse op. 

Pasform: Fordi den er så lille i størrelsen, vil din normale størrelse sidde meget stramt henover lår og ryg. Men hvis du finder den rigtige størrelse, er den fint - den er lavt skåret på ryggen og højt skåret ved hoften.

Tykkelse: Meget tynd! Den føles som "et andet lag hud", og materialet er tyndt som et papir.

Bevægelsesfrihed: Meget fleksibel og stram. Den følger kroppens bevægelser, mens du svømmer.

Kompression: Ekstremt komprimerende! Derfor er størrelsen også så lille. Men den skal ikke sidde så stramt, at det bliver ubehageligt og hæmmer bevægelsesfriheden. 

Barmstøtte: Ingen støtte, men takket være kompressionen sidder den tight. 

Tørretid: Ekstremt hurtigtørrende materiale!

Kommentar: 

Dette er en kompressionsdragt i et tyndt materiale med høj kompression, der passer til dig, der konkurrerer. Husk, at den er meget lille i størrelsen, og det er vigtigt, at du finder den rigtige størrelse. Den har et klassisk snit og er ikke kun egnet til konkurrence, men også til træning. Den tåler klor og badedragtens form holder i lang tid. Stoffet har en belægning, der øger tøjets slidegenskaber og modvirker, at vandet absorberes, og det gør den let og mindsker tørretiden. 

Fantastisk budgetfavorit!

Test baddräkter Adidas dk

Test af:
, Adidas


Vejledende pris: 349 kroner

Pasform: God og basic-model, sidder som den skal. Generer dig ikke når du svømmer.

Tykkelse: Et tykkere materiale, der bl.a. består af genanvendt fiskenet, som er miljøvenligt. Plus for det!

Bevægelsesfrihed: Badedragten bliver siddende, hvor den skal fra start til slut uanset om du svømmer hurtigt eller langsomt. Perfekt! 

Kompression: Selv om dem ikke har nogen særlig kompression, så holder dragten på det hele.

Barmstøtte: Denne badedragt har ingen særlig støtte til barmen. Derfor er den bedst for dig med en mindre barm, der ikke kræver nogen særlig støtte.

Tørretiden: Det tørrer i en ruf!

Kommentar:

Smidig badedragt der ikke skiller sig ud på nogen måde, men gør sit job. Intet problem med luftbobler. Skæringen er medium. Dragten er lavet i et klorafvisende materiale, men som også er meget fladt og med lidt vandmodstand. Materialet består af gamle fiskenet fra havet og anden nylon, der er blevet genanvendt, hvilket selvfølgelig føles godt, fordi du som svømmer passer ekstra godt på havet. Testpanelet værdsætter også designet, der er sort med Adidas tre hvide striber på siderne.

Til de lidt ældre

Test baddräkter zoggs dk

Test af: , Zoggs

Vejledende pris: 439 kroner

Størrelse: True to size! 

Pasform: En badedragt der dækker de fleste behov, og det er noget, som det lidt ældre publikum ofte foretrækker. Den er lavt skåret og har en dyb udringning. En lille detalje ved barmen og indbygget bh. Høj bagpå.

Tykkelse: Badedragten har en shapingeffekt med vatterede skåle, hvilket gør stoffet meget tykt sammenlignet med andre modeller i testen. Tykkelsen er perfekt, når du vil svømme i noget, der holder alt på plads. Du kan fjerne puderne i bh-en.

Bevægelsesfrihed: Der trænger vand ind foran, fordi badedragten er så udringet. Skulderstropperne falder ned og generer, når man svømmer. Ellers er den okay.

Kompression: Materialet er tyndt, men shapingeffekten gør badedragten meget robust.

Barmstøtte: Her får du ikke kun støtte, men også pusheffekt, fordi badedragten har en indbygget sportstop.

Tørretid: På trods af sports-bh'en og puder har denne badedragt en meget god tørretid.

Kommentar:

Dette er en klassisk "damebadedragt", og er ikke til dig, der dyrker konkurrencesvømning. Design og funktion er der for at "forme" kroppen og for at gøre svømningen lidt lettere. Den er næsten mere flatterende end praktisk. Ser godt ud og komforten er høj, og designet er så dejligt, at du også kan bruge den på 

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

3 dagar sedan
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

3 dagar sedan
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

3 dagar sedan
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

4 dagar sedan
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

5 dagar sedan
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

5 dagar sedan
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

5 dagar sedan
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

6 dagar sedan
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

30 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

27 sep 2019
löparjackor dam test

Løbejakker til damer som er bedst i test

25 sep 2019
Stay in place header

Vælg den rette sport-bh efter din kropstype

24 sep 2019
Löparjackor test herr

Løbejakkerne til herrer som er bedst i test!

24 sep 2019
The puffer jacket

Sæsonens hotteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

23 sep 2019
Adriana Lima Puma

Top tre hotteste træningstrends lige nu

23 sep 2019
test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sport-bh'erne som er bedst i test 2019

22 sep 2019
Test inomhusskor

Test! Vores bedste sko til innebandy og håndbold

20 sep 2019
My shelter

Test! Så god er den nye Adidas My Shelter regnjakke

20 sep 2019
craft springa i regn

Sådan skal du klæde dig på, når du løber i regn, blæst, sne og kulde

19 sep 2019
Hövding 3 lifestyle

Den nye Hövding 3 - forbedringer på alle kanter

17 sep 2019
Salomon imagebild

Alt det du vil vide om trailrunningsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn

Giftfrit regntøj til børnene - ja tak!

11 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka

Alt hvad du behøver til børnenes efterårsudflugter

11 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – indendørssportens vindere

09 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Træningsuret Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Puma sneakers skinn

Sådan plejer du sneakers i ruskind, skind og stof

04 sep 2019
Reebok träningstrender

Sprød i sæt! Her er sæsonens mest trendy trændingstøj

04 sep 2019
Fenix 6

Nu opdaterer Garmin sine træningsure – så avancerede bliver de!

01 sep 2019
Reebok Nano header

Den nye Reebok Nano 9.0 – den eneste træningsko du behøver

30 aug 2019
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Nikes nye løbesko Joyride Run Flyknit

28 aug 2019
kompressionsstrumpor test

Test: De bedste kompressionsstrømper til løb

23 aug 2019
höstens hetaste tights

Stort test af træningstights

16 aug 2019
Viking header

Test: Tre par fede gummistøvler til børn og unge

16 aug 2019
header träningsskor

Stort test: Her de bedste træningssko i 2019

15 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt det du vil vide om den nye Nike Joyride familie!

15 aug 2019
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

09 aug 2019
more news
Header_DAM.png

Test: Sæsonens bedste tynde dunjakker til kvinder

Nu når det begynder at blive koldere udenfor, behøves bedre og varmere overtøj, så du slipper for at fryse. Er det mon på tide at skaffe en ny linerjakke? Vores gedigne testpanel hjælper dig med at finde den helt rette model til netop dig.

3 dagar sedan
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stile – sådan skal du se ud lige nu

Dunjakken er et klassisk stykke overtøj som bor i næsten hvert et hjem her i de nordiske lande. Selvom detaljerne adskiller de forskellige modeller, så har de stadig ting tilfælles: de varmer, er lækre og lette at synes om. Her er Reeboks tre jakketrends som du ikke vil gå glip af.

3 dagar sedan
linerjackor herr

Vi har testet sæsonens bedste linerjakker til herrer

En linerjakke er tøj som er mindst ligeså god som et mellemlag under en parkajakke som den er på egen hånd. Sportamores herre testpanel har testet fire lækre modeller med dun og syntetisk stof.

3 dagar sedan
Parkas

Bedst i test! Sæsonens parkas til ham

Koldere temperaturer kræver tykkere overtøj. Her er sæsonens parkajakker til herrer som holder dig varm og smart på samme tid.

4 dagar sedan
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sæsonens bedste sko

Hvis du leder efter en sko der kan stå imod det nordiske vintervejr uden de mindste problemer, er det Mount Baker fra Canada Snow, som du skal satse på.

5 dagar sedan
peak performace chand närbild

Hurtig guide til dunjakkerne fra Peak Performance

Uanset hvilken type af dunjakke du er ude efter, så har Peak Performance en model til dig. Vi hjælper dig med at finde den!

5 dagar sedan
peak performance frost down herr aw 18

Det vigtigste når du skal købe en dunjakke

Når du køber en dunjakke er det selvfølgelig vigtigt at den er varm, og at den har en god pasform. Men det allervigtigste er faktisk, at jakken har den rette fill power. Vi guider dig i rigtig retning.

5 dagar sedan
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Sådan passer du godt på dine støvler fra Timberland

Et par Timberlandstøvler er efterårets bedste køb! Sådan her passer du bedst på dine lækre støvler.

6 dagar sedan
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldrig mere kolde fødder: De hedeste støvler lige nu

Det begynder at blive koldt om fødderne, så tid til at shoe up! Her er støvlerne som vi helst vil have på denne sæson.

07 oct 2019
helium hood herr

Derfor skal du købe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

Mange har opdaget, hvor alsidig Helium Hood Jacket er. Den tynde dunjakke fra Peak Performance er en vind- og vandtæt vinder, som du kan bruge året rundt.

03 oct 2019
Header-Parkas.jpg

Sæsonens bedste efterårsjakker og parkas

Tid til at skaffe en efterårsjakke, men er du på herrens mark med hvilken du skal købe? Sportamores kræsne testpanel er kommet dig i forkøbet og har gjort arbejdet for dig! Her er parkasjakkerne som er bedst i test.

02 oct 2019
trailskor herr

Test: Sæsonens bedste trailsko til herrer!

Endelig er det tid til give sig i kast med løbe trail! Her er vores bedste trailsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

02 oct 2019
Polar Ignite header

Minitest: Vi har prøvet den nye Polar Ignite!

"Uret bliver som ens egen lille Personal Trainer!" Her er vurderingen fra Sportamores testpanel omkring Polars nye multisportsur.

30 sep 2019
Inomhusskor för damer

Test: 6 par hurtige indendørssko til kvinder

Her er skoene som holder dig skadefri og tager din præstation til indendørssport til max! Sportamores testpanel har testet seks hurtige modeller til håndbold, innebandy og volleyball.

27 sep 2019
löparjackor dam test

Løbejakker til damer som er bedst i test

For at præstere på højeste niveau og holde stilen på løbeturen, behøver du en lækker løbejakke! Sportamores kvindelige testpanel har løbet i fem modeller - her er deres mening.

25 sep 2019