Test baddräkter dk

Badedragten som er bedst i test

Vil du tage din svømningstræning til næste niveau? Så er det tid til at investere i en funktionel badedragt. Her er de professionelles bedste tips. Svøm stille og roligt!

Når du svømmer, træner du kroppen på en effektiv, men skånsom måde – og en rigtig god badedragt gør det hele meget nemmere. Det vigtigste, når du køber en badedragt, er pasformen.

– Du vil gerne undgå luftbobler både ved brystet og bagpå, fordi de giver modstand, når du svømmer. En badedragt bør være så stram, at du ikke lægger mærke til, at du har den på, siger svømmecoachen Anna-Karin Lundin, grundlæggeren af .

Med andre ord skal der ikke være plads til friktion eller stroppe, der strammer, men fokus på svømning. Her spiller formen på badedragten også ind, selv om det i høj grad er et individuelt spørgsmål.

– Det er ikke godt med en badedragt, der er for dybt skåret ved brystet, fordi der nemt kan komme vand ind, og det betyder, at du svømmer langsommere. Brug reglen om, at en badedragt helst skal føles som "et andet lag hud".

Når du har fundet en badedragt, der har alle de funktioner, du har brug for, er det også vigtigt, at den passer til dig. Det er vigtigt, at du kan lide din badedragt, for sidder den ikke godt på dig, kommer du ikke til at bruge den. Finder du derimod en model, som du er helt vild med, skal du undgå at vaske den for at opnå en længere holdbarhed.

– Det er ofte nok at skylle den i vand fra hanen, du behøver ikke at lægge den i maskinen hver gang. Badedragten går dog ikke i stykker, hvis du bruger den på en ferie og soler i den. Alt badetøj i testen her kan modstå dette. Du skal dog være forsigtig med ikke at få solcreme på den.

Anna-Karin Lundin, der bl.a. har 4 VM-guld i brystsvømning i sin aldersgruppe, har svømmet i seks af vores mest populære badedragter.
Vil du vide mere om svømmecoachen? Tjek eller .

HER ER  BADEDRAGTERNE, VI HAR TESTET

Perfekt pasform

Test baddräkter Adidas dk

Test af: , Nike

Vejledende pris: 649 kroner 

Størrelse: Hverken for lille eller stor i størrelse, men noget løs bagpå.

Pasform: God og tæt pasform og "skærer" ingen steder på kroppen. Noget stort bagpå, og det er naturligvis godt, hvis du er til det. Badedragtens stof giver en slim effekt.

Materialets tykkelse: Materialet tåler klor og er normalt, men på grænsen til at være for tyndt. Behagelig følelse.

Bevægelsesfrihed: Badedragten sidder, hvor den skal på hele svømmeturen uanset om du svømmer hurtigt eller langsomt.

Kompression: Fordi det er en badedragt med for, holdes alt på plads. Udover det er der ingen særlig kompression i badedragten. 

Barmstøtte: En badedragt uden støtte. Derfor er den bedst til dig med en lidt mindre barm. 

Tørretid: En badedragt med for er altid lidt længere tid om at tørre, men den har på ingen måde en ekstrem lang tørretid.

Kommentar:

Dette er en badedragt med middelhøj skæring i et materiale, der tåler klor og med et stort Nike-logo. Perfekt til motionssvømmeren. Man kan dykke i den, træne og bevægelsesfriheden er stor. Afhængig af kropsformen kan der være en lille smule stof for meget på bagsiden. Badedragt er foret og sidder som smurt, når du svømmer, og der kommer ikke luftbobler. Det eneste negative er vaskemærkerne, der er alt for hårde og derfor klipper mange dem ud.

Inbygget sportstop

Test baddräkter Speedo dk

Test af: , Speedo

Vejledende pris: 449 kroner

Størrelse: Normal i størrelsen, men kan opleves lidt stram. 

Pasform: Sidder fint uden at "skære". Den indbyggede sportstop er unødvendig, og for de fleste ville barmen være blevet på plads pga. modellens form.

Tykkelse: Normal tykkelse på stoffet, men pga. den indbyggede sportstop, er den lidt tykkere der.

Bevægelsesfrihed: Badedragt sidder, hvor den skal fra start til slut og i alle svømmetag, men det er et minus, at sportstoppen sidder så stramt over barmen.

Kompression: Ingen speciel kompression, men er heller ikke løs pga. stoffets gode kvalitet.

Barmstøtte: Her er støtten helt i top takket være den indbyggede sportstop! Uanset barmstørrelse giver denne badedragt dig den rigtige støtte, når du svømmer.

Tørretid: Tørrer hurtigt, det gælder også toppen.

Kommentar: 

Dette er et godt valg til dig med en stor barm, fordi badedragten har en indbygget sportstop. Men det er også sportstoppen, der deler testpanelet i to lejre. For nogle er det unødvendigt at bruge en sportstop i en badedragt, og det kan føles som om det spænder rundt om brystet. Fungerer godt for dem, der er motionssvømmere og for dem, der dyrker svømning. God at dykke og vende rundt, og du kan svømme alle svømmesæt uden problemer, fordi der er så godt og bevægelsesfrihed øverst. Denne træningsdragt har en mellemskæring og er lavet af et 4-vejs stretchstof, der også er tåler klor.

Til motionisten

Test baddräkter abecita dk

Test af: , Abecita

Vejledende pris: 679 kroner

Størrelse: God størrelse, så gå efter den størrelse, du plejer.

Pasform: Lavt skåret ved benene, lidt udringer og her kommer der vand ind. Krydsede stropper bagpå. 

Tykkelse: Badedragten har et tyndt for især på forsiden. Indbyggede skåle.

Bevægelighed: Fleksibel uden at der kommer vand ind forneden. De krydsede bånd ruller henover skulderbladene, hvilket forstyrrer svømningen.

Kompression: Ingen særlig kompression, men i kraft af det tynde for, føles den fin på kroppen. 

Barmstøtte: Takket være de vatterede skåle og stropper under barmen, giver denne badedragt den støtte, man har brug for. Perfekt til dig med en stor barm.

Tørretid: Den tørrer hurtigt!

Kommentar:

Denne badedragt har et meget flot design med et klassisk snit, lav skæring, høj ryg, pæne krydsede bånd bagpå. Et godt valg til dig der svømmer af og til eller træner mere regelmæssigt, men som også vil bruge denne badedragt på stranden. God pasform, der holder på det meste og badedragten har vatterede skåle. Den forreste front giver støtte og former. Men dyrker du mere seriøs svømmetræning, skal du ikke satse på denne model. Den er ikke til dig, der gerne vil være hurtigt på banerne.

Superkompression! 

Test baddräkter head dk

Test af: , Head

Vejledende pris: 509 kroner 

Størrelse: Meget lille i størrelsen. Gå en størrelse op. 

Pasform: Fordi den er så lille i størrelsen, vil din normale størrelse sidde meget stramt henover lår og ryg. Men hvis du finder den rigtige størrelse, er den fint - den er lavt skåret på ryggen og højt skåret ved hoften.

Tykkelse: Meget tynd! Den føles som "et andet lag hud", og materialet er tyndt som et papir.

Bevægelsesfrihed: Meget fleksibel og stram. Den følger kroppens bevægelser, mens du svømmer.

Kompression: Ekstremt komprimerende! Derfor er størrelsen også så lille. Men den skal ikke sidde så stramt, at det bliver ubehageligt og hæmmer bevægelsesfriheden. 

Barmstøtte: Ingen støtte, men takket være kompressionen sidder den tight. 

Tørretid: Ekstremt hurtigtørrende materiale!

Kommentar: 

Dette er en kompressionsdragt i et tyndt materiale med høj kompression, der passer til dig, der konkurrerer. Husk, at den er meget lille i størrelsen, og det er vigtigt, at du finder den rigtige størrelse. Den har et klassisk snit og er ikke kun egnet til konkurrence, men også til træning. Den tåler klor og badedragtens form holder i lang tid. Stoffet har en belægning, der øger tøjets slidegenskaber og modvirker, at vandet absorberes, og det gør den let og mindsker tørretiden. 

Fantastisk budgetfavorit!

Test baddräkter Adidas dk

Test af:
, Adidas


Vejledende pris: 349 kroner

Pasform: God og basic-model, sidder som den skal. Generer dig ikke når du svømmer.

Tykkelse: Et tykkere materiale, der bl.a. består af genanvendt fiskenet, som er miljøvenligt. Plus for det!

Bevægelsesfrihed: Badedragten bliver siddende, hvor den skal fra start til slut uanset om du svømmer hurtigt eller langsomt. Perfekt! 

Kompression: Selv om dem ikke har nogen særlig kompression, så holder dragten på det hele.

Barmstøtte: Denne badedragt har ingen særlig støtte til barmen. Derfor er den bedst for dig med en mindre barm, der ikke kræver nogen særlig støtte.

Tørretiden: Det tørrer i en ruf!

Kommentar:

Smidig badedragt der ikke skiller sig ud på nogen måde, men gør sit job. Intet problem med luftbobler. Skæringen er medium. Dragten er lavet i et klorafvisende materiale, men som også er meget fladt og med lidt vandmodstand. Materialet består af gamle fiskenet fra havet og anden nylon, der er blevet genanvendt, hvilket selvfølgelig føles godt, fordi du som svømmer passer ekstra godt på havet. Testpanelet værdsætter også designet, der er sort med Adidas tre hvide striber på siderne.

Til de lidt ældre

Test baddräkter zoggs dk

Test af: , Zoggs

Vejledende pris: 439 kroner

Størrelse: True to size! 

Pasform: En badedragt der dækker de fleste behov, og det er noget, som det lidt ældre publikum ofte foretrækker. Den er lavt skåret og har en dyb udringning. En lille detalje ved barmen og indbygget bh. Høj bagpå.

Tykkelse: Badedragten har en shapingeffekt med vatterede skåle, hvilket gør stoffet meget tykt sammenlignet med andre modeller i testen. Tykkelsen er perfekt, når du vil svømme i noget, der holder alt på plads. Du kan fjerne puderne i bh-en.

Bevægelsesfrihed: Der trænger vand ind foran, fordi badedragten er så udringet. Skulderstropperne falder ned og generer, når man svømmer. Ellers er den okay.

Kompression: Materialet er tyndt, men shapingeffekten gør badedragten meget robust.

Barmstøtte: Her får du ikke kun støtte, men også pusheffekt, fordi badedragten har en indbygget sportstop.

Tørretid: På trods af sports-bh'en og puder har denne badedragt en meget god tørretid.

Kommentar:

Dette er en klassisk "damebadedragt", og er ikke til dig, der dyrker konkurrencesvømning. Design og funktion er der for at "forme" kroppen og for at gøre svømningen lidt lettere. Den er næsten mere flatterende end praktisk. Ser godt ud og komforten er høj, og designet er så dejligt, at du også kan bruge den på 

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

reima regnkläder flera barn

Kan man vaske regntøj?

1 dag sedan
Header.jpg

Bedst i test: Yogabukser 2020

4 dagar sedan
superrep go

Giv den max gas med den Nike SuperRep Go træningssko

6 dagar sedan
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg

11 guldkorn at klikke hjem til Mid Season Sale

6 dagar sedan
mss löparskor header

De bedste løbesko fra vores Mid Season Sale

6 dagar sedan
wyte badshorts

Kup på træningstøj, sko og badetøj med vores Mid Season Sale

6 dagar sedan
adidas_grand_court_sneakers.jpg

Forårets hotteste trend: Grå sneakers!

20 mar 2020
Linnen dam

12 forårsagtige træningstoppe til hende

18 mar 2020
traningstrojor_herr.png

Toplisten: 11 træningstrøjer til ham

18 mar 2020
Dam - Sneakertest.jpg

Test: Årets smarteste sneakers 2020

17 mar 2020
Herr - Sneakertest.jpg

Stor test! Forårets bedste sneakers til mænd 2020

17 mar 2020
Kari Traa

Forårets pastelfarvede mode fra Kari Traa

16 mar 2020
better bodies tights

Seneste trend: Shiny træningstights

16 mar 2020
Padelheader dam

Vi tester sæsonens bedste padelsko til damer

13 mar 2020
Padelskor header

Bedst i test! Padlesko til mænd

13 mar 2020
sport bh header

Bedst i test: Sportsbh'er til den store barm

12 mar 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Forårets bedste sportsbh'er 2020

11 mar 2020
reebok royal turbo header

Seks stilfulde sneakers fra Reebok

10 mar 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood

Top 5 af det bedste udendørstøj fra Peak Performance

10 mar 2020
HEADER_W.jpg

STORT test! De bedste løbesko til kvinder i 2020

06 mar 2020
HEADER_M.jpg

9 løbesko til mænd som er bedst i test 2020

06 mar 2020
suunto 7 header

TEST! Så godt er det nye Suunto 7 pulsur

05 mar 2020
Vuxen-barnskor plock

2020s mest stilfulde sneakers til kvinder, mænd og børn

04 mar 2020
nike metcon 5 herr

Hvilke træningssko er bedst til funktionel træning?

04 mar 2020
Peak Performance Argon Hybrid Jacket

Sæsonens bedste køb: Ny hybridjakke fra Peak Performance

04 mar 2020
Peak Performance skaljacka

Hvordan skal en skaljakke egentlig sidde?

04 mar 2020
nike metcon fuchsia

Sådan maksimerer du funktionel træning med de rigtige træningssko

02 mar 2020
adidas core sneakers

Sneakers som sætter trenden i 2020

02 mar 2020
HEADER_W.jpg

Bedst i test! 8 lækre forårsjakker til kvinder

28 feb 2020
HEADER_M.jpg

Bedst i test: Forårsjakker til mænd 2020

28 feb 2020
521523_Vesi_528409_-Rainy_527207_Kura_Boy_Laughing_in_the_Rain.jpg

Guide: Hvilket regntøj skal mit barn have?

28 feb 2020
Header-tights.jpg

Bedst i test: Tights med høj talje 2020

27 feb 2020
SL20

Slå dine rekorder med den nye løbesko SL20 fra Adidas

27 feb 2020
PLus size träningskläder nike

Bedst i test! Træningstøj fra Nike i store størrelser

26 feb 2020
fotbollsskor header

Sæsonens 10 bedste fodboldstøvler fra adidas, Nike og Puma

25 feb 2020
SP20_WBN_BRAS_TIGHTS_REFRESH_NIKE_SWOOSH_PADDED_ASIA_BRA_JJ_0150_V3.jpg

Træningstøjet fra Nike, du bare må eje

24 feb 2020
Hoka One One header

Hvilke løbesko fra Hoka One One skal jeg løbe i?

24 feb 2020
Casall tights

Derfor skal du træne i Casalls bløde træningstights

24 feb 2020
Header prommenadskor

Test! Her er de bedste vandresko

21 feb 2020
Barnskor

Stor guide: Find de rigtige børnesko og størrelser fra adidas

20 feb 2020
more news
reima regnkläder flera barn

Kan man vaske regntøj?

Nogle gange skal du bare vaske dit regntøj, men hvordan gør du det? Vi har svaret.

1 dag sedan
Header.jpg

Bedst i test: Yogabukser 2020

Når du træner yoga, vil du have yogatøj, der giver dig fuld bevægelsesfrihed og fleksibilitet. Vores yogi-testpanel har lavet solhilsen i årets bedste yogabukser.

4 dagar sedan
superrep go

Giv den max gas med den Nike SuperRep Go træningssko

Nike SuperRep træningssko har fået en lillesøster - sig hej til SuperRep Go!

6 dagar sedan
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg

11 guldkorn at klikke hjem til Mid Season Sale

Alt fra træningstights til ridetøj! Sørg for at tjekke disse godbidder ud,, når de dukker op til en nedsat pris til vores store Mid Season Sale.

6 dagar sedan
mss löparskor header

De bedste løbesko fra vores Mid Season Sale

Benyt lejligheden til at finde dine nye løbesko nu, hvor vores store Mid Season Sale er i gang!

6 dagar sedan
wyte badshorts

Kup på træningstøj, sko og badetøj med vores Mid Season Sale

Vi byder foråret velkommen med vores Mid Season Sale! Benyt lejligheden til at shoppe tøj, sko og tasker til dig selv, en ven eller en anden, du kan lide.

6 dagar sedan
adidas_grand_court_sneakers.jpg

Forårets hotteste trend: Grå sneakers!

Sidste år sejrede hvide sneakers, men i år dominerer grå sneakers. Her er sæsonens 10 hotteste modeller til mænd og kvinder!

20 mar 2020
Linnen dam

12 forårsagtige træningstoppe til hende

Loose fit, seamless eller med indbygget bh? Her er forårets hotteste træningstoppe til hende! Hvilken variant vil du rocke til hjemmetræningen?

18 mar 2020
traningstrojor_herr.png

Toplisten: 11 træningstrøjer til ham

Kortærmet funktioneltrøje eller langærmet? Hvid, sort eller neongul? Vi har samlet vores mest populære træningstrøjer til ham lige nu.

18 mar 2020
Dam - Sneakertest.jpg

Test: Årets smarteste sneakers 2020

Vi elsker sneakers! Tjek ud hvad testpanelet synes er de smarteste sneakersmodeller for kvinder i 2020.

17 mar 2020
Herr - Sneakertest.jpg

Stor test! Forårets bedste sneakers til mænd 2020

Tag stilfulde trin til foråret. Her prøvede vores modebevidste herrepanel 2020's fedeste sneakers fra Adidas, Nike og Jack & Jones.

17 mar 2020
Kari Traa

Forårets pastelfarvede mode fra Kari Traa

Uanset vejret, så skal alle være i stand til at nyde foråret med stil. Derfor lancerer Kari Traa sin nye pastelkollektion til udelivet!

16 mar 2020
better bodies tights

Seneste trend: Shiny træningstights

Solbad i din egen glans i fitnesscentret med et par shiny træningstights! Her er de bedste de smarteste shiny tights.

16 mar 2020
Padelheader dam

Vi tester sæsonens bedste padelsko til damer

Bedst i test! Her prøver vi de bedste sæsonens bedste modeller, der gør dig hurtigere, smidigere og og farligere på banen.

13 mar 2020
Padelskor header

Bedst i test! Padlesko til mænd

Tid til at tage dit padel-game til det næste niveau! Her er de padelsko, der er de bedste i test ifølge vores testpanel.

13 mar 2020