didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

Skal dit barn starte i børnehave? Der opstår mange spørgsmål angående hvad dit barn har brug for, når han eller hun starter i børnehave. Vi har lavet en checkliste som du kan kigge på, når tiden er inde.

Der er meget at tænke på, når dit barn skal starte i børnehave. Der skal skaffes en hel del, og hvad der er brug for afhænger af årstiden. Der er generelt brug for lidt mere tøj og flere sko når det er efterår og vinter, fordi det er koldere og (oftest) mere vådt. De fleste børnehaver er ude i regn og rusk, hvilket stiller høje krav til tøjets og skoenes kvalitet. På Sportamore finder du alt hvad dit barn har brug for, for at kunne lege og være aktiv - både inden- og udendørs!

Lag på lag

Tænk lag på lag når du skal klæde dit barn på, så det er let at tilpasse tøjet efter vejret. Selv om foråret og i starten af sommeren kan det være smart at tænke sådan, da det ofte er mere køligt om morgenen end senere på dagen. Det kan være fint at have en t-shirt eller en top på under en tynd langærmet trøje, som også beskytter mod solen. Det er vigtigt at anvende SPF når det er forår og sommer, fordi børnene er meget udenfor og har brug for beskyttelse, lige som voksne, fra solens skadelige stråler. Mange SPF-produkter er tilpasset børnenes følsomme hud.

Sæt navn i alt

Glem ikke at sætte navn i alt barnets tøj, det er en stor hjælp når tøj eller sko forsvinder – også for pædagogerne der skal holde styr på det hele. Tænk på at det kan være en god idé at sætte navn i hvert eneste stykke tøj, også strømper. De forsvinder tit.

Dobbelte sæt

Et andet råd er at have dobbelte sæt af for eksempel regntøj, gummistøvler, huer og vanter. Så slipper du for at slæbe ting frem og tilbage mellem børnehaven og hjemmet hver dag. Du slipper også for at have glemt gummistøvlerne derhjemme, når der pludseligt kommer kraftig regn, og der ikke er et ekstra par i børnehaven, som passer dit barn. Det er umuligt altid at forudse hvornår vejret skifter, så det er godt at være på den sikre side og sørge for at der altid er fyldt op på dit barns hylde.

Altid skiftetøj

En del børn har allerede brug for at skifte tøj når de har spist. Det er nemlig ikke altid så let at ramme munden med skeen til frokost eller mellemmåltid. Som vi alle sammen ved, så sker der også andre små ulykker, hvor der er brug for skiftetøj i form af bukser. Derfor er det altid godt med et ekstra sæt "indendørs tøj" på barnets hylde.

Checkliste til børnehavestart – det har du brug for:

didrikson kids

Efterår /vinter

 
Et par varme sko eller støvler i et materiale som tåler væde. Skoene skal være behagelige og lette at bevæge sig i. De skal kunne holde varmen når temperaturen falder. Tænk på at købe en størrelse som er lidt større end dit barns fod, så foden kan bevæge sig og der er plads til et par sokker, hvis det skulle blive nødvendigt. 


Gummistøvler er et must-have til regnvejrsdage, er der noget sjovere end at hoppe i vandpytter? Hvis gummistøvlerne er foret passer de også til lidt lavere temperaturer.


Når det er vinter er der behov for et par rigtig varme sko. De skal kunne tåle både slask, sne og regn men også kulde. En tyk sål isolerer bedre end en tynd mod kulden fra jorden. Tænk også her på at der skal være plads til et par ekstra tykke sokker.


En fleecetrøje er uvurderlig at have. Den holder varmen, ånder og er perfekt at bruge efter lag-på-lag princippet. 


En skaljakke plejer at være vandafvisende - hvis ikke vandtæt - og næsten vintæt. En skaljakke kan anvendes næsten hele året, så invester i en rigtig god jakke som holder til leg, pjat, vejr og vind.


Skalbukser er, præcis som skaljakken, et must-have til dit barn som skal starte i børnehave. De holder til væde men også til vind og kulde. Det er en god idé at have et par fleecebukser på indenunder for ekstra varme. 


Regntøj i galon som er let at vaske er godt. Galon ånder ikke, så det passer bedst når der ikke er så varmt udenfor. Et par galonbukser i en større model kan let trækkes over en flyverdragt, hvis det er ekstra vådt men også koldt, når det for eksempel er tøvejr. 


En vinterflyverdragt er et perfekt stykke tøj til et børnehavebarn. Sørg for at den model du vælger kan tåle væde og holder barnet varmt. Et fleecefor er varmt og skønt.  Vælg en lidt større størrelse, så benene på flyverdragten kan trækkes ned over skoskaftet og ikke ryger op når barnet bevæger sig.


En buff i fleece eller uld er perfekt at have på under flyverdragten. De fleste flyverdragtmodeller har nemlig et mellemrum mellem hals og stof, så en buff eller et halstørklæde holder barnets hals og nakke varmt. 


En varm hue - gerne med øreklapper - kan kombineres med en tyndere variant, afhængig af vejret. 

 
Vanter som tåler væde og er forede er gode at have om vinteren, præcis som et par galonvanter, også kalder regnvanter, er nødvendige til våde dage. Vanter er noget af det første som bliver vådt ved leg.


Vi kommer endnu en gang til lag på lag-princippet når vi snakker om skiundertøj. Uld er et super godt materiale, fordi det både holder dit barn varmt og har en god åndeevne. 

superfit kids

Forår/sommer

Om foråret og sommeren er der brug for lidt anderledes tøj til dit barn. Det bliver varmere, så flyverdragten kan du lægge tilbage i skabet. Derimod har dit barn brug for beskyttelse mod solen skadelige stråler, og desuden er det godt at have tyndere tøj på som ånder. Selv her er det godt at tænke lag på lag.


Et par behagelige og slidstærke sneakers er gode at have når dit barn skal lege og have det sjovt. Hvis de er lette at vaske er det kun et plus. Velcro er optimalt for at de skal være lette at tage af og på. 


Når det begynder at blive varmere udenfor, er det let at blive varm og svedig om fødderne, det gælder selvfølgelig også dit barn. Det er optimalt med et par sandaler som ånder og som man både kan have på barfodet og med strømper på. Sandalerne skal selvfølgelig være lette at bevæge sig i og tage af og på. 


For at beskytte dit barn mod solens skadelige stråler er der brug for en solhat. Vælg en som ånder og holder hovedet køligt.


Om foråret og sommeren kan det være godt med en tyndere jakke, når I er på vej til børnehaven. Her fungerer det også fint med en fleecejakke. 


Det kan selvfølgelig også regne om sommeren og hvis vi skal være ærlige, så regner det ret tit om sommeren i Danmark. Derfor er gummistøvler også et must-have, når det er varmt. 


Det er godt med et sæt regntøj i galon, som er let at vaske af og som hurtigt kan trækkes over tøjet, når det er forår og sommer. Vælg en model med hætte på jakken som også beskytter hovedet mod regndråber.  

LÆS MERE:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

Header-3.jpg

BEDST I TEST! Sports-bh'er 2020

1 dag sedan
Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

4 dagar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

5 dagar sedan
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

16 jan 2020
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

16 jan 2020
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

25 dec 2019
Eva sjöholm header

Træningstendenser 2020: Sådan vil vi træne næste år

17 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header

Test: Hvor god er den nye Adidas Ultraboost 20?

17 dec 2019
Nike Metcon

Guide: Find de rigtige træningssko fra Nike

16 dec 2019
Handskar barn

Guide: Find de rigtige handsker til dit barn

16 dec 2019
ENG_M.png

Vi tester: de bedste skijakker til mænd

12 dec 2019
ENG_W.png

Test af sæsonens bedste skijakker til hende

12 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Skredsikre vintersko med pigge

10 dec 2019
header icebug

Test: Icebug vinterløbesko til hende & ham

10 dec 2019
Icebug kängor och skor

Gå sikkert i pigsko fra Icebug

09 dec 2019
ENG_W.png

Vores pulsure som er bedst i test!

06 dec 2019
test tofflor header

Hyggelig test: Hjemmesko til hende og ham

04 dec 2019
header julbild

Sportamore julegavetips til hele familien

03 dec 2019
Nike See my style

Sådan styler du dit løbelook med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug

Køb støvler i julegave - stor gaveguide

02 dec 2019
ryggskydd

Derfor skal du bruge rygbeskyttelse på pisterne

27 nov 2019
icebug

Derfor bør du købe vinterløbesko med knopper

27 nov 2019
garmin forerunner

10 superkup til Black Friday

27 nov 2019
underställ kari traa

De 8 bedste Black Friday-fund

27 nov 2019
Adidas tights

8 superfund til hende på Black Friday

27 nov 2019
Babolat

Vores 7 bedste Black Friday-fund for mænd

27 nov 2019
Nike Metcon 5

7 sorte deals på Black Friday

27 nov 2019
header black fridayfynd

11 Black Friday-fund til børnene!

27 nov 2019
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

27 nov 2019
skidhandskar test header

Testpanel: Her er vinterens bedste skihandsker!

26 nov 2019
Adidas Ultraboost 20

Vi kigger på Adidas' nye Ultraboost 20

26 nov 2019
more news
Header-3.jpg

BEDST I TEST! Sports-bh'er 2020

Til store og små bryster, med eller uden justerbare stropper og knapper. Læs alt om sæsonens sports-bh'er, der er bedst i test.

1 dag sedan
Tvätta träningsskor

Sådan du vasker dine træningssko

At komme hjem og lufte dine træningssko efter en svedig træning er vigtigt. Men det er langt fra alt, du skal gøre for at forlænge levetiden. Her er ekspertens bedste tip!

4 dagar sedan
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Sports-bh revolution fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Blandt sports-bh'er er der en overflod af forskellige modeller, afhængigt af hvad du og din krop har brug for, men nogle modeller er ekstra populære. En af dem er Nike's Swoosh Sports BH. Nu har den fået en innovativ opgradering, som du ikke må gå glip af!

5 dagar sedan
Test av träningsskor för damer

Test af dette års bedste træningssko til kvinder

Er du nysgerrig efter, hvad det nye år har at tilbyde i form af træningssko? Vi har testet fem af 2020's bedste modeller til træning i fitnesslokalet eller i hallen!

16 jan 2020
Träningsskor test header

Test! Årets bedste træningssko til mænd

Det nye år er allerede god i gang, og hvis du ikke allerede er i aktion i fitnesscentret, er det på høje tid. Få hjælp til at opfylde nytårsløftet med et par nye indendørs træningssko. Her er årets bedste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

16 jan 2020
Header.png

Test: træningstights, du bare må have

Tights er tøj, der passer til alle former for træning: yoga, øvelser med høj intensitet, grupper og fitness. I denne test har testpanelet prøvet masser af tights for at vælge de bedste!

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconons nye stabile løbesko

På tærsklen til 2020 har skofabrikanten Saucony nyheder om produktionen af stabile løbesko. Her er alt, hvad du har brug for at vide om den nye udvikling, og hvorfor du skal opdatere dig selv med det samme!

14 jan 2020
Header.png

Test: Årets bedste træningstasker

Træningstasken er din trofaste ledsager ved træningen. Uanset hvad du søger, kan du finde finde den rette model i vores test af sæsonens hotteste tasker!

09 jan 2020
frontier header

Her er Frontier, vores nye herretøjsmærke

Klæd dig stilfuldt, behageligt og til en overkommelig pris med Frontier - det spritnye herretøjsmærke. Her fortæller produkteksperten alt, hvad du bør vide om sortimentet, stilinspiration og størrelser!

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyt: Match pænt og komfortabelt med bløde sæt fra Noun!

Matchende blødt tøj til afslapning i sofaen eller pænt tøj til hverdagsbrug? Uanset lejligheden, finder du noget smart og frem for alt behageligt fra det splinternye Sportamore-mærke - Noun!

08 jan 2020
petite pirouette rosa

Nyt brand til danseglade børn: Petite Pirouette

Børn elsker leg og bevægelse, og det er rart at have det rigtige tøj til den aktivitet, dit barn vælger. Nu glæder Sportamore sig til at byde på et helt nyt brand til små piger og drenge, der elsker at dans og gymnastik: Petite Pirouette!

07 jan 2020
nike superrep header

Topkarakterer til Nikes nye træningssko SuperRep

Start det nye år med en "nytårsbombe"! Nu lancerer Nike en ny træningssko til dem, der elsker højintensiv gruppetræning: SuperRep. Læs videre for at få alt at vide om den nye supersko, og se hvad testpanelet, der har trænet i skoen, synes.

03 jan 2020
Tvätta träningskläder

Vask rigtigt - og dit træningstøj vil holde længere

Ved at vaske funktionelt tøj korrekt reduceres risikoen for ildelugtende sved, og tøjet holder længere. Vi giver dig alle de råd, du har brug.

02 jan 2020
Asics löparskor 2020

5 løbesko du ikke må gå glip af i 2020

Hvis du er træt af vinteren og ser frem til forårets første løbeture, vil du helt sikkert have appetit på nye løbesko. Her er årets hotteste nyheder!

29 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets top 10 for tights

Fitness, løb eller smart mode - tights kan du ikke få nok af. Her er årets 10 modeller, der er de bedste i test!

25 dec 2019