didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

Skal dit barn starte i børnehave? Der opstår mange spørgsmål angående hvad dit barn har brug for, når han eller hun starter i børnehave. Vi har lavet en checkliste som du kan kigge på, når tiden er inde.

Der er meget at tænke på, når dit barn skal starte i børnehave. Der skal skaffes en hel del, og hvad der er brug for afhænger af årstiden. Der er generelt brug for lidt mere tøj og flere sko når det er efterår og vinter, fordi det er koldere og (oftest) mere vådt. De fleste børnehaver er ude i regn og rusk, hvilket stiller høje krav til tøjets og skoenes kvalitet. På Sportamore finder du alt hvad dit barn har brug for, for at kunne lege og være aktiv - både inden- og udendørs!

Lag på lag

Tænk lag på lag når du skal klæde dit barn på, så det er let at tilpasse tøjet efter vejret. Selv om foråret og i starten af sommeren kan det være smart at tænke sådan, da det ofte er mere køligt om morgenen end senere på dagen. Det kan være fint at have en t-shirt eller en top på under en tynd langærmet trøje, som også beskytter mod solen. Det er vigtigt at anvende SPF når det er forår og sommer, fordi børnene er meget udenfor og har brug for beskyttelse, lige som voksne, fra solens skadelige stråler. Mange SPF-produkter er tilpasset børnenes følsomme hud.

Sæt navn i alt

Glem ikke at sætte navn i alt barnets tøj, det er en stor hjælp når tøj eller sko forsvinder – også for pædagogerne der skal holde styr på det hele. Tænk på at det kan være en god idé at sætte navn i hvert eneste stykke tøj, også strømper. De forsvinder tit.

Dobbelte sæt

Et andet råd er at have dobbelte sæt af for eksempel regntøj, gummistøvler, huer og vanter. Så slipper du for at slæbe ting frem og tilbage mellem børnehaven og hjemmet hver dag. Du slipper også for at have glemt gummistøvlerne derhjemme, når der pludseligt kommer kraftig regn, og der ikke er et ekstra par i børnehaven, som passer dit barn. Det er umuligt altid at forudse hvornår vejret skifter, så det er godt at være på den sikre side og sørge for at der altid er fyldt op på dit barns hylde.

Altid skiftetøj

En del børn har allerede brug for at skifte tøj når de har spist. Det er nemlig ikke altid så let at ramme munden med skeen til frokost eller mellemmåltid. Som vi alle sammen ved, så sker der også andre små ulykker, hvor der er brug for skiftetøj i form af bukser. Derfor er det altid godt med et ekstra sæt "indendørs tøj" på barnets hylde.

Checkliste til børnehavestart – det har du brug for:

didrikson kids

Efterår /vinter

 
Et par varme sko eller støvler i et materiale som tåler væde. Skoene skal være behagelige og lette at bevæge sig i. De skal kunne holde varmen når temperaturen falder. Tænk på at købe en størrelse som er lidt større end dit barns fod, så foden kan bevæge sig og der er plads til et par sokker, hvis det skulle blive nødvendigt. 


Gummistøvler er et must-have til regnvejrsdage, er der noget sjovere end at hoppe i vandpytter? Hvis gummistøvlerne er foret passer de også til lidt lavere temperaturer.


Når det er vinter er der behov for et par rigtig varme sko. De skal kunne tåle både slask, sne og regn men også kulde. En tyk sål isolerer bedre end en tynd mod kulden fra jorden. Tænk også her på at der skal være plads til et par ekstra tykke sokker.


En fleecetrøje er uvurderlig at have. Den holder varmen, ånder og er perfekt at bruge efter lag-på-lag princippet. 


En skaljakke plejer at være vandafvisende - hvis ikke vandtæt - og næsten vintæt. En skaljakke kan anvendes næsten hele året, så invester i en rigtig god jakke som holder til leg, pjat, vejr og vind.


Skalbukser er, præcis som skaljakken, et must-have til dit barn som skal starte i børnehave. De holder til væde men også til vind og kulde. Det er en god idé at have et par fleecebukser på indenunder for ekstra varme. 


Regntøj i galon som er let at vaske er godt. Galon ånder ikke, så det passer bedst når der ikke er så varmt udenfor. Et par galonbukser i en større model kan let trækkes over en flyverdragt, hvis det er ekstra vådt men også koldt, når det for eksempel er tøvejr. 


En vinterflyverdragt er et perfekt stykke tøj til et børnehavebarn. Sørg for at den model du vælger kan tåle væde og holder barnet varmt. Et fleecefor er varmt og skønt.  Vælg en lidt større størrelse, så benene på flyverdragten kan trækkes ned over skoskaftet og ikke ryger op når barnet bevæger sig.


En buff i fleece eller uld er perfekt at have på under flyverdragten. De fleste flyverdragtmodeller har nemlig et mellemrum mellem hals og stof, så en buff eller et halstørklæde holder barnets hals og nakke varmt. 


En varm hue - gerne med øreklapper - kan kombineres med en tyndere variant, afhængig af vejret. 

 
Vanter som tåler væde og er forede er gode at have om vinteren, præcis som et par galonvanter, også kalder regnvanter, er nødvendige til våde dage. Vanter er noget af det første som bliver vådt ved leg.


Vi kommer endnu en gang til lag på lag-princippet når vi snakker om skiundertøj. Uld er et super godt materiale, fordi det både holder dit barn varmt og har en god åndeevne. 

superfit kids

Forår/sommer

Om foråret og sommeren er der brug for lidt anderledes tøj til dit barn. Det bliver varmere, så flyverdragten kan du lægge tilbage i skabet. Derimod har dit barn brug for beskyttelse mod solen skadelige stråler, og desuden er det godt at have tyndere tøj på som ånder. Selv her er det godt at tænke lag på lag.


Et par behagelige og slidstærke sneakers er gode at have når dit barn skal lege og have det sjovt. Hvis de er lette at vaske er det kun et plus. Velcro er optimalt for at de skal være lette at tage af og på. 


Når det begynder at blive varmere udenfor, er det let at blive varm og svedig om fødderne, det gælder selvfølgelig også dit barn. Det er optimalt med et par sandaler som ånder og som man både kan have på barfodet og med strømper på. Sandalerne skal selvfølgelig være lette at bevæge sig i og tage af og på. 


For at beskytte dit barn mod solens skadelige stråler er der brug for en solhat. Vælg en som ånder og holder hovedet køligt.


Om foråret og sommeren kan det være godt med en tyndere jakke, når I er på vej til børnehaven. Her fungerer det også fint med en fleecejakke. 


Det kan selvfølgelig også regne om sommeren og hvis vi skal være ærlige, så regner det ret tit om sommeren i Danmark. Derfor er gummistøvler også et must-have, når det er varmt. 


Det er godt med et sæt regntøj i galon, som er let at vaske af og som hurtigt kan trækkes over tøjet, når det er forår og sommer. Vælg en model med hætte på jakken som også beskytter hovedet mod regndråber.  

LÆS MERE:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! Niketøj og -sko som er bedst til mænd

12 timmar sedan
Test sport-bh.png

BEDST I TEST! Sportsbh'er 2020

28 jul 2020
Clifton 7

Test: Så god er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn

Endelig! Her er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

22 jul 2020
Test Birkenstock

Hvilke Birkenstock-hjemmesko er bedst i test?

21 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så god er den nye Gel-Kayano 27 fra Asics

21 jul 2020
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

20 jul 2020
Axion tennis

Axions nye kollektion til tennis og padel

20 jul 2020
Test Better Bodies tights

3 træningstights fra Better Bodies som er bedst i test

15 jul 2020
Skolstart Hummel

Tjekliste før skolestarten begynder

14 jul 2020
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

14 jul 2020
adidas

Guide: Find de rette løbesko fra Adidas

13 jul 2020
Saucony Triumph 18

Derfor skal du løbe i den nye Triumph 18 fra Saucony

10 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png

9 løbesko til mænd som er bedst i test 2020

08 jul 2020
Test löparskor dam

STOR TEST: De bedste løbesko til kvinder i 2020

08 jul 2020
jenny freed

Ekspertips: Husk dette, når du køber en ny sportsbh

06 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27

Den bedste pronationssko fra Asics: Den nye GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header

Test: Så god er den nye Nike Free Metcon 3 træningssko

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til kvinder og mænd

24 jun 2020
Adidas supernova header

Adidas Supernova: overkommelig løbesko med høj kvalitet

22 jun 2020
charlotte och pär header

Test: De top 3 bedste løbesko fra Asics

17 jun 2020
sandaler header

Sommertest: Trendy sandaler til hende 2020

17 jun 2020
Herr - Header.jpg

Bedst i test: Trendy sandaler til mænd

17 jun 2020
Test bikini

Test: Find den rigtige bikini til din kropstype

09 jun 2020
daddräkt simning

Test: Badedragter til træne- og konkurrencesvømning

09 jun 2020
Birkenstock

Sæsonens sandaltendenser fra Birkenstock

08 jun 2020
Birkenstock

Kan jeg vaske mine sandaler i maskinen?

08 jun 2020
ub primeblue

Her er Adidas Ultraboost i genanvendt plast!

08 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbetrøjer til mænd 2020

05 jun 2020
Header.jpg

Test: Løbesko til salg - med topkarakter!

04 jun 2020
pegasus 37

Test: Så god er den nye Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg

Stor test af træningstoppe

04 jun 2020
Badbyxor badshorts

Sommerens 9 hotteste badeshorts

04 jun 2020
Header.jpg

Vandtæt test: UV-beskyttende dragter til børn

02 jun 2020
Sommarrea barn

De bedste fund til børnene fra sommerens udsalg

01 jun 2020
Sommarrea herr

Til ham: Find tøj, sko og udstyr med vores sommersalg

01 jun 2020
Sommarrea dam

Til hende: Tøj og sko fra vores store sommerudsalg

01 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg

Maksimer tempoet med Saucony's nye løbesko Endorphin Pro

01 jun 2020
nike pegasus 37 header

Max behagelig dæmpning i den nye Nike Pegasus 37

30 may 2020
löparshorts header

Vores bedste løbeshorts til ham og hende

28 may 2020
more news
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! Niketøj og -sko som er bedst til mænd

Nikes træningstøj og -sko værdsættes af mange takket være det brede sortiment, det stilfulde design og den høje kvalitet. Vi lader vores testdeltager træne i træningsbukser, sko og andet træningstøj til mænd.

12 timmar sedan
Test sport-bh.png

BEDST I TEST! Sportsbh'er 2020

Til store og små bryster, med eller uden justerbare stropper og spænder. Læs alt om sæsonens sportsbh'er, der er bedst i test!

28 jul 2020
Clifton 7

Test: Så god er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

"Jøsses, hvilken kraft", udbryder en testdeltager. Den nye Clifton 7 fra Hoka One One bliver hurtigt en favorit hos både mandlige og kvindelige løbere. Læs testen, så forstår du hvorfor!

27 jul 2020
Hoka One One Clifotn

Endelig! Her er den nye Clifton 7 fra Hoka One One

Endnu smukkere, endnu lettere. Nu er den bedst sælgende løbesko Clifton fra Hoka One One frigivet i en opdateret version.

22 jul 2020
Test Birkenstock

Hvilke Birkenstock-hjemmesko er bedst i test?

Det er på høje tid at teste hvilke sandaler fra Birkenstock, der er dine favoritter. Vores testpanel har sat de tre mest populære Arizona-modeller på prøve - her er sandalen, der er den bedste i test!

21 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så god er den nye Gel-Kayano 27 fra Asics

Asics populære, stabile løbesko er kommet i en ny udgave. Vi har testet Gel-Kayano 27!

21 jul 2020
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

Let at tage af og på, utrolig behagelig og næsten umuligt at gå i stykker - her er alle børns drømmesko fra Nike!

20 jul 2020
Axion tennis

Axions nye kollektion til tennis og padel

Tennistights med lommer plads til bolde og padelshorts til kvinder. Her er Axions nye kollektion til ketsjersportsgrene!

20 jul 2020
Test Better Bodies tights

3 træningstights fra Better Bodies som er bedst i test

Et par træningstights skal følge kroppen, sidde behageligt og frem for alt være squatvenlige. Vi sætter sæsonens favoritter fra Better Bodies på prøve.

15 jul 2020
Skolstart Hummel

Tjekliste før skolestarten begynder

Sommerferien er ved at nå sin ende, og skolestart truer for de små. Her er listen over alt, hvad børnene skal have i garderoben, ud over deres sædvanlige tøj og sko, inden det nye skoleår. Print den ud og kryds af.

14 jul 2020
didrikson kids

Alt du skal bruge til børnehavestart

Skal dit barn starte i børnehave? Der opstår mange spørgsmål angående hvad dit barn har brug for, når han eller hun starter i børnehave. Vi har lavet en checkliste som du kan kigge på, når tiden er inde.

14 jul 2020
adidas

Guide: Find de rette løbesko fra Adidas

Maksimér løbeoplevelsen med den helt rigtige løbesko! Værsgo, her er en guide som hjælper dig med finde netop den model fra Adidas store løbeskossortiment, som passer til dig.

13 jul 2020
Saucony Triumph 18

Derfor skal du løbe i den nye Triumph 18 fra Saucony

Stødabsorberende mellemsål, stram hælkappe og en berusende løbefornemmelse - her er grundene til, at du skal løbe i den nye ny løbesko Triumph 18 fra Saucony.

10 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png

9 løbesko til mænd som er bedst i test 2020

Sæsonens løbesko er her! Vores testpanel har kørt i modeller til intervaller, løb og lange afstande. Her er løbeskoene til ham, der er bedst i test!

08 jul 2020
Test löparskor dam

STOR TEST: De bedste løbesko til kvinder i 2020

Hvilke løbesko skal jeg have? Det spørgsmål stiller de fleste sig selv, inden sommerens løbesæson for alvor sparkes igang. Vores testpanel har gjort halvdelen af arbejdet for dig - her er de løbesko som er sæsonens bedste i test!

08 jul 2020