At spise vegetarisk er alt andet end kedeligt og smagsløst. Det er disse gode snacksopskrifter fra bogen "Det godt gröna" et klart bevis på.
Når planter og grøntsager får lov til at spille hovedrollen på tallerkenen, behøver du ikke bekymre dig over at gå glip af nogle smagsoplevelser, tværtimod . I den nye kogebog Det goda gröna: mat från min trädgård (Det gode grønne: Mad fra min have) byder Karoline Jönsson, kendt fra bloggen Det gröna skafferiet og SVT-programmet Vegorätt, på fem kapitler med herlige vegetariske opskrifter, som er alt andet end smagsløse.
Disse to opskrifter er desuden superlette at lave og passer både som snacks og som middagstilbehør.
Hush puppies
Spis disse små godbidder som de er eller sammen med en salsa. Foto: Karoline Jönsson.
Du skal bruge:
(cirka 20 stykker)
- 400 g majskorn
- 1 gult løg
- 4-6 jalapeños
- 3 dl majsmel
- ½ dl psyllium-husk
- 1 ½ dl vand
- 1 spsk bagepulver
- 3 tsk salt
- 1 tsk sort peber
- Olie til at stege i
Sådan gør du:
- Blend majsene groft med en stavblender.
- Hak løg og jalapenos fint.
- Bland alle ingredienserne i en bunke og rør hurtigt sammen til en dej.
- Varm en stegepande op og form små boller af dejen ved hjælp af to teskeer. Steg nogle minutter indtil de har fået farve.
Hummus harvest bowl
Så lækkert og enkelt at lave! Foto: Karoline Jönsson.
Du skal bruge:
- 1,2 l kogte gule ærter
- ca 1 dl kogende vand
- 1 ½ dl olivenolie
- ½ l brændenælder, let pakket
- 1 citron, saft
- 1 fed hvidløg
- 1 ½ tsk spidskummen
- 1 ½ tsk stødt koriander
- 1 tsk sort peber
- 1 tsk chilipulver
- ½ tsk sesamolie
- Salt
Sådan gør du:
- Blend alle ingredienserne i en blender. Smag til og krydder mere hvis det behøves.
- Server med ovnbagte rodfrugter, skårede grøntsager og et lækkert stykke brød.

LÆS MERE: 3 smarte superfood-mellemmåltider