iStock-537622652.jpg

De 10 største madtrends i 2018

Farvel til grønkål! Goddag til blomster og svampe! Her næste års 10 største trends – ifølge den amerikanske fødevarekædekæde Whole Foods.

Whole Food Markets trendspottere har udarbejdet en liste over de fødevarer, som de mener det vil være trendy at servere på tallerkenerne næste år. Nogle kender I nok allerede, men ingredienserne indgår også i nye kombinationer. Her er de 10 råvarer, som fødevareeksperterne tror mest på!

1. Blomster og blade

Spiselige blomster er ikke noget nyt, men nu ventes blomstersmagen for alvor at slå igennem. Tilsæt hele blomster og blade til forskellige retter eller giv drinks og snacks et sødt, ”blomstrende” touch. Nogle gode tips er lavendellatte og bagværk med rosenvand eller hyldeblomstsaft (som også er rigtig godt til at peppe drikkevarer op).

2. Superpulver

Urter, rødder, krydderier og nødder kværnes til superpulvere, som du kan komme i alt fra kaffe og smoothies til supper, energibarer og kager. Trenden omfatter også proteinpulver, som har taget vejen fra fitnesscentret til de trendy cafeer.

3. Svampe

Wellneskæden  i Los Angeles var blandt de første, der blev kendt for at bruge svampe i smoothies. Svampene males til et pulver, der kan anvendes i mange forskellige varme og kolde drikke. Et tip:  sælger smarte engangsposer med champignonpulver, som du kan drysses ned i f.eks. varm chokolade.

Tip! Tjek kogebogen fra   for spændende (og dyr..) inspiration.

4. Andre slags bobler

Der er andre former for bobler end den alkoholiske variant. Kulsyreholdigt vand tilsat smag, mocktails eller kulsyreholdigt ”cold brew” er trendy og sunde muligheder, som du selv kan give dig i kast med. Skål!

5. Veganere går high tech

At veganer-trenden vokser, ved alle, men nu kommer technonørderne ind i kampen. På grund af teknologiske fremskridt kan man lave veganske burgere med "kødjuice" og ”tun” fremstillet på tomater, der vil narre enhver sushi-elsker. Se frem til endnu flere innovative alternativer til mælk og kødbaserede produkter og et stadigt voksende udvalg af veganske fødevarer som is og kager.

iStock-494248862.jpgHvis du vil være med på trenden i 2018, er hummus og andre mellemøstlige fødevarer det rigtige valg, mener Whole Foods trendspottere

6. Mere gennemsigtighed

I disse tider med "falske nyheder" er det ikke underligt, at trendspotterne ser øgede krav til varedeklaration og gennemsigtighed hos forbrugerne. De ønsker information om hele produktionsfasen fra jord til bord, herunder hvordan virksomheden arbejder med miljø- og dyrerettigheder.

7. Sprøde snacks 2.0

Nye metoder til at kombinere og lave ingredienser har givet nye interessante smagskombinationer hvad angår alt, der popper, tørres eller steges. Hvad med luftige pastarosetter og rosenkålschips?

8.  Mums fra Mellemøsten

Mange ved, hvor lækker en falafel kan være, og du vil se mere af denne slags produkter i den nærmeste fremtid. Påvirkningerne fra Mellemøsten forventes at vokse i 2018 med persisk, israelsk, marokkansk, syrisk og libanesisk mad i fokus. Hummus, pitabrød og falafel ledsages af krydderier som harissa, za'atar og kardemomme. Ingredienser som aubergine, mynte, tahini og tørrede frugter er andre varme hit sammen med syltede tomater, lam og shakshuka.  

Tip! Bogen  af Sabina Ghayor er fyldt med opskrifter fra Mellemøsten.

9. Taco igen-igen!

Tacotrenden er ikke ved at dø, tværtimod. Men i 2018 vil vi også spise tacos til morgenmad og dessert. De traditionelle skaller erstattes med ny smag og nyt indhold. Forestil dig en søgræstortilla med pokéfyld.

10. Spis det hele

”Fra hoved-til hale”-trenden (udnyt råvaren uden madspild) er nået fra kødverdenen til det vegetariske køkken. At reducere madspild er vigtigt, uanset hvilken råvarer du tilbereder. Vælg opskrifter, der bruger rødder, stilke og frø, som du ellers ville smide ud. F.eks. syltede vandmelonskaller og pesto lavet af broccolistænger.

LÆS MERE:

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Karljohanfries.png
Kost & opskrifter

Vegetarisk hverdagsmad på en bageplade

02 nov 2018
Vegansk snabbmat 1.png
Kost & opskrifter

Veganske brunchfavoriter

30 oct 2018
Back beans
Kost & opskrifter

Derfor skal du bage med bønner

28 sep 2018
brownies4.png
Kost & opskrifter

Brownies, brød & granola – på bælgfrugter

27 sep 2018
Bananscones
Kost & opskrifter

Recept: Gode bananscones på 20 minutter

26 sep 2018
Skärmavbild 2018-09-11 kl. 10.52.04.png
Kost & opskrifter

3 gode grønne opskrifter

26 sep 2018
New Green Protein
Kost & opskrifter

Grønt protein – sådan fungerer det!

25 sep 2018
mat_vägning
Kost & opskrifter

Olga Rönnberg: “Derfor skal du veje din mad”

20 aug 2018
proteinpulver
Kost & opskrifter

Burde du spise mere protein?

29 jul 2018
Glutenfri kladdkaka
Kost & opskrifter

Glutenfri klatkage uden sukker

24 jul 2018
GodMorgon_AnjaForsnor_Chiapudding_jordgubb.jpg
Kost & opskrifter

Anja Forsnors sommerlige chiapudding

22 jun 2018
Chokladbollar med jordnötssmör
Kost & opskrifter

3 runde opskrifter til fodbold-VM

12 jun 2018
Bananbröd
Kost & opskrifter

Video: Bag (nemt) dit eget bananbrød

06 mar 2018
ekomat_header
Kost & opskrifter

Er dyr mad bedre?

02 mar 2018
Header_vegetables
Kost & opskrifter

Sådan spiser du godt, nyttigt – og billigt!

05 feb 2018
veganprotein
Kost & opskrifter

Så let får du nok proteiner som veganer!

31 jan 2018
Nacho_veckans vego
Kost & opskrifter

Ugens vegetarret er serveret!

31 jan 2018
2018-01-08 09.16.04 4.jpg
Kost & opskrifter

Veganermad for nybegyndere

19 jan 2018
2018
Kost & opskrifter

5 nemme kostråd, du kan følge i 2018

19 jan 2018
early grey.png
Kost & opskrifter

Opskrift: Varm æblemost med ingefær

22 dec 2017
blomkål.png
Kost & opskrifter

5 vegetarretter til julefrokosten

18 dec 2017
God_gron_jul
Kost & opskrifter

Sådan får du en grønnere jul

15 dec 2017
Pepparkakstryffel
Kost & opskrifter

Julens bedste opskrift – peberkagetrøfler

13 dec 2017
iStock-537622652.jpg
Kost & opskrifter

De 10 største madtrends i 2018

04 dec 2017
Saffransmuffins
Kost & opskrifter

Video: Glutenfrie saffranmuffins

30 nov 2017
Nötkräm
Kost & opskrifter

Hjemmelavet nøddecreme – med 4 ingredienser!

23 nov 2017
sportdryck.jpg
Kost & opskrifter

Lav din egen sportsdrik!

23 nov 2017
maten bakom resultaten_header
Kost & opskrifter

Sådan skal du spise, når du træner

20 nov 2017
Burritos med spenat- och färsfyllning.jpg
Kost & opskrifter

Opskrift: Mad, der giver maksimal træningseffekt

20 nov 2017
iStock-646908470.jpg
Kost & opskrifter

Er proteinpulver et must, når man træner?

16 nov 2017
Blåbärssmoothie med jordnötssmör
Kost & opskrifter

Video: Mættende smoothie med peanutbutter

13 oct 2017
smoothie
Kost & opskrifter

Grønne morgenmadsfavoritter

11 oct 2017
Vegansk hälsobrownie
Kost & opskrifter

Video: Så nemt er det at lave sunde brownies

29 sep 2017
Recept
Kost & opskrifter

Energiboller med blåbær

28 sep 2017
fett
Kost & opskrifter

Bliver man fed af fedt?

28 sep 2017
En om dagen shot.png
Kost & opskrifter

Shots til morgenmad? Ja tak!

28 sep 2017
mud cake
Kost & opskrifter

Godt og glutenfri – to søde opskrifter

28 sep 2017
ramen_mat_myt_vetenskap
Kost & opskrifter

Efterårsfrokost med helse-garanti

26 sep 2017
Kost
Kost & opskrifter

Sådan undgår du familiekaos ved spisebordet

21 sep 2017
bridgeblandning.png
Kost & opskrifter

Fredagshygge med Food Pharmacy

08 sep 2017
more news
Karljohanfries.png

Vegetarisk hverdagsmad på en bageplade

Let, enkelt og super godt- Lav mad direkte på bagepladen!

Kost & opskrifter
Vegansk snabbmat 1.png

Veganske brunchfavoriter

Leder du efter hurtige, gode morgenmadsopskrifter som er helt veganske og passer godt til en lækker weekend brunch? Her er de!

Kost & opskrifter
Back beans

Derfor skal du bage med bønner

Linser i granolaen og brownies på bønner? Ja! Her forklarer kostøkonomen og madjournalisten Lina Wallentinson Hvorfor du skal skal komme igang med at bage med bælgfrugter.

Kost & opskrifter
brownies4.png

Brownies, brød & granola – på bælgfrugter

I denne tid bliver vi mere og mere miljøbevidste og her er bønner, linser og ærter blevt mere og mere populærer at bruge i køkkenet. De her tre opskifter vil få dig til at spørge dig selv hvorfor du ikke har bagt med med bælgfrugter før nu!

Kost & opskrifter
Bananscones

Recept: Gode bananscones på 20 minutter

Nybagte bananscones er en perfekt start på weekenden. Med den her opskrift får du en luksus morgenmad på ingen tid!

Kost & opskrifter
Skärmavbild 2018-09-11 kl. 10.52.04.png

3 gode grønne opskrifter

Hvis du vil spise vegetarisk er Therese Elgquists bog The new green protein en af de bøger du skal læse til efteråret. Her er hendes tre favoritopskrifter fra bogen.

Kost & opskrifter
New Green Protein

Grønt protein – sådan fungerer det!

Den plantebaserede kost er mere populært end nogensinde, men der her med protein kan være lidt beværligt. Her er alt du skal vide om de grønne proteinkilder.

Kost & opskrifter
mat_vägning

Olga Rönnberg: “Derfor skal du veje din mad”

Ifølge en af Sveriges med elskede personlige trænere er det kosten du skal have fokus på hvis du vil se resultater. Her er Olga Rönnbergs mest effektive tips!

Kost & opskrifter
proteinpulver

Burde du spise mere protein?

Uanset om du skal bygge muskler på eller ikke er det vigtigt at få nok protein. Kosteksperten forklare her hvornår det er tid til at få ekstra protein.

Kost & opskrifter
Glutenfri kladdkaka

Glutenfri klatkage uden sukker

Både glutenfri og uden sukker, den her gode klatkage kan du nyde når som helst. Den tager bare 20 minutter at lave!

Kost & opskrifter
GodMorgon_AnjaForsnor_Chiapudding_jordgubb.jpg

Anja Forsnors sommerlige chiapudding

Helseprofilen Anja Forsnor byder på lækker morgenmad: sommerlig chiapudding med jordbær.

Kost & opskrifter
Chokladbollar med jordnötssmör

3 runde opskrifter til fodbold-VM

Chips får det røde kort under VM efter mange års forstyrrende larm og knas. Her er tre kugleformede fuldtræffere!

Kost & opskrifter
Bananbröd

Video: Bag (nemt) dit eget bananbrød

Tid til at sætte lidt nyt på morgenbordet? Smid ikke de overmodne banaer ud, brug dem i stedet på at bage dette dejlige bananbrød.

Kost & opskrifter
ekomat_header

Er dyr mad bedre?

Salget af økologisk mad vokser, men er en højere pris også en garanti for bedre mad? Ernæringseksperten fortæller dig, hvornår det kan betale sig at give lidt ekstra for det, du putter i munden.

Kost & opskrifter
Header_vegetables

Sådan spiser du godt, nyttigt – og billigt!

Årets fattigste måned er overstået, men det betyder ikke, at du skal sætte madbudgettet op igen. Tværtimod! Hanna Olvenmark fra Portion under tian ved, hvordan man laver god og billig mad.

Kost & opskrifter