vandringssandaler header

Vi tester vandresandaler til kvinder og mænd

Skal du ud og vandre til sommer? Er fodsved det værste, du ved? Her tester vi funktionelle sandaler til vandreture, der holder fødderne kølige under sommerens varme vandreture.

Vandring er vidunderligt, men alle, der tager på vandreeventyr om sommeren ved, at tyve minutter inde i turen, er dine fødder plaskvåde i de varme vandrestøvler. I et par vandresandaler har dine fødder det behageligt, i modsætning til at gå i almindelige vandrestøvler. 

SHOP DIREKTE: Vandresandaler til og

Vandresandaler til hende

Psst! Rul ned for at finde sandaler til ham.

Ecco off-road

Test af: ,

Fås også i farverne: , og .

Den bedste ting ved sandalen: Pålidelighed - den er stabil, behagelig og ser ud som en Ecco-sandal forventes at gøre.

Resumé: Du kender alle de feriebilleder, som din mor og far har i gemmerne fra da de var små? Sandaler, de havde på, lignede sandsynligvis Offroad fra Ecco. Den øverste del er sandfarvet og klar til alt fra ørkenvandring og sandstrande til en sommer i skandinaviske bjerge eller øhav. På trods af stærke "tysk turist" vibes er testpanelet virkelig tilfreds.

- Pasformen kan justeres flere steder, og den passer derfor perfekt. Der er også små forhøjninger i indersålen, som får foden til at være limet fast til sålen og samtidig hæver hælen en smule op. Det er dejligt, når du skal gå langt, og dine ankler bliver trætte, siger en testdeltager og en anden stemmer i. 

- Jeg kan også godt lide ydersålen. Mønsteret er grovt, og når jeg går i let terræn, bemærker jeg næppe nogen forskel mellem disse og mine sædvanlige vandresko. 

Ud over en elegant pasform er den største fordel ved disse sandaler komforten. Stropperne bag hælen og på toppen af foden er hårde og stive for, at foden kan blive sidde på plads, men på indersiden af dem er et blødt syntetisk stof. Man mærker derfor næsten ikke spænderne på foden.

- Der findes kun én ulempe, og det er, at det bløde stof på indersiden kan suge en vis mængde fugt op, f.eks. Sved eller hvis du går, hvor der er vådt.

Ellers er Ecco Offroad-sandalen lidt mindre i størrelsen end normalt. Vælg en større størrelse, hvis du tvivler mellem to.

salomon speedcross sandal

Test af: ,

Fås også i farverne: .

Den bedste ting ved sandalen: Grebet, uden tvivl!

Resumé: Hvis du skulle vandre i en sandal, så er det uden tvivl denne model, synes testdeltagerne. Vandresandalen med samme navn som Salomons populære trailsko er udstyret med ekstra af alt.

- Okay, wow, udbryder en testdeltager, så snart denne pakker skoen ud af kartonen.

Grebet på Salomon Speedcross Sandal er ru som på en ægte vandresko. Testpanelet kan ikke se, hvordan der kan være nogen forskel. Sålen er også opbygget langs sålens kanter for at beskytte tæerne mod sten og alt andet, du måtte støde ind i på din vandretur. 

- Sålen er også anatomisk, da der findes en ombygning omkring hælen. Pasformen kan justeres flere steder, hvilket er fantastisk.

Ved hælen og på ydersiden af foden, hvor disse overfladerne nemt støder ind i sten og lignende, er også dækket. Så på denne måde behøver du ikke at bekymre dig om at træde på skarpe sten, der kan gå ind mellem sandalen og foden.

- Dæmpningen er for vild! Den er blød på enhver overflade, men samtidig meget stabil takket være overdelen der virkelig holder foden på plads.

Når det kommer til størrelsen, så er denne true to size, hvilket betyder, at du kan købe den størrelse, du har i andre sko. For dem af jer, der er en tidligere Salomon-fan, kan det være godt at vide, at denne sandal kan opleves større end normalt, da Salomon normalt er lidt lille i størrelsen.

Elle backstrap

Test af: ,

Fås også i farverne:

Den bedste ting ved sandalen: At den er relativt trendy!

Resumé: Designet er den første ting testpanelet lægger mærke til. Overdelen af Keen-sandalen er lavet af grove elastiske bånd, der løber over foden og har en sål med et let plateau.

- Ja, skulle jeg på f.eks. byvandring, så er dette sandalen, jeg ville vælge. Den føles lidt som noget, man kunne se en influencer posere med på Instagram, siger en testdeltager. 

Pasformen kan ikke justeres, og denne sandal er derfor lidt underlegen i forhold til de andre modeller i testen. Testdeltagerne anbefaler derfor ikke modellen til hverken bjergvandring eller længere skovvandringer.

- Jeg tror måske, at det elastiske bånd bag hælen kunne have været placeret lidt højere oppe. Den sidder ligesom midt på min hæl og ikke over, hvilket får det til at føles som om det mangler lidt.

En anden ting, som testpanelet påpeger som positiv, er dæmpningen. Dette betyder, at Keen-sandaler får høje karakterer for både komfort og design. Mønsteret på undersiden af skoen er ikke særlig hård, hvilket gør den velegnet til lettere terræn. Det giver på den anden side skoen et fremragende greb om alt fra brosten til grusvej og asfalt.

- Den er absolut perfekt i størrelse og bredde, så køb den størrelse, du normalt har!

Sidst, men ikke mindst, kan det tilføjes, at overdelen delvist er lavet af plast fra genanvendte PET-flasker. Fedt, ikke? 

District mendi

Test: ,

Fås også i farverne: og .

Den bedste ting ved sandalen: Enkeltheden.

Resumé: En meget pænere vandresandal end de ovenstående modeller. Merell er kendt for både deres trailersko og vandrestøvler, men her har de investeret i minimalisme i form af en tynd sål, der er bedst egnet til byvandring.

- Dette er en lidt pænere vandresandal til, når du går fra turistbus til attraktion, men ikke så meget mere.

Der er overhovedet intet mønster på undersiden, så grebet er bedst egnet til flade overflader, hvor der er lille risiko for at miste grebet i underlaget. Sålen er heller ikke den mest ergonomiske i denne test, men har en markant fordel - den er tynd og kan let pakkes ned til rejsen.

- Komfort er god. Sandalen er meget behagelig på foden og har en lav vægt. De er også ekstremt luftige i modsætning til både Solomon-sandalen og Ecco-skoen, hvor overdelen er så smuk.

Kigger man på størrelsen, så er den true to size. Køb den samme størrelse, som du køber i alle sko. Det skal også tilføjes, at sålen er hvid, hvilket er godt for dig, der skal bruge dine sandaler på f.eks. båden, hvor sorte såler let kan efterlade mærker.

hurricane drift

Test af: ,

Fås også i farverne: og

Den bedste ting ved sandalen: Dens holdbarhed og vægt.

Resumé: Denne EVA-vandresandal er på alle måder meget praktisk. Fordi den udelukkende er lavet af plast, kan den modstå vand (og kan flyde), hvilket jo er meget godt.

- Det føles ikke som om jeg overhovedet har sko på. De vejer ingenting, bemærker en testdeltager, selv efter at have gået en stund med skoene på. 

Dette er også en minimalistisk vandresandal, dog slet ikke på samme måde som Merells. Her ses minimalisme i form af materialevalg, da sandalen er lavet af den samme ting: plast. Det giver en masse fordele. Det er blandt andet behageligt, har meget dæmpning og let vægt. Men husk ikke at efterlade sandalerne liggende i solen.

- Jeg brændte næsten mine fødder, da jeg tog dem på igen efter en pause. De kan virkelig blive meget varme meget hurtigt, siger en i testpanelet.

Som tidligere nævnt, så er sålen blød og godt dæmpet og har en vis struktur vedunder svanken. Selve hælen er lidt forhøjet, hvilket giver dig en mulighed for at gå lidt mere på forfoden.

- For mig er dette hovedsageligt en god sandal at have med på ferien til udlandet, når du vil pakke let, og det er vigtigt, at den kan modstå sandstrand og fugt.

Designet er lidt mere kedeligt, men på den anden side er dette ikke den model, du vælger for dets design. En perfekt "brug-og-smid-væk" sandal, simpelthen! Størrelsen er til den større side, så prøv at gå en størrelse ned, hvis du vælger mellem to.

Vandresandaler til ham 

tech sandal

Test af: ,

Fås også i farve: .

Den bedste ting ved sandalen: At den er meget let at få af og på samt kan reguleres flere steder.

Resumé: En stilfuld og smidig sandal til let terræn. Det faktum, at Salomon er et sandt udendørsmærke kan ses, men alligevel er designet bare moderigtigt.

- Skoen er meget stilfuld for at være en vandresandal og ser ikke så sporty ud som nogle funktionelle sandaler kan gøre, siger en testdeltager. 

Størrelse er true to size, og den passer dig med normale bredde til smalle fødder.

- En lille smal sandal, hvis du har brede fødder, så du skal uligvis se på en anden model, siger en testdeltager, der kan nikke genkendende til den beskrivelse.

En ulempe, som testdeltagerne identificerer, er, at stropperne på overdelen ikke kan låses. Derfor risikerer de at gå op under vandreturen.

- Ellers er de meget stabile. Der er desuden en lille opbygning ved svanken, selvom det muligvis ikke er nok støtte til dig som har tendens til overpronation. 

Sidst men ikke mindst så er sålen let hævet ved tæerne, hvilket beskytter dine fødder mod sten, som du ellers kan sparke ind mellem sandalen og fodsålen. Herligt! 

merell kahuna web

Test Af: ,

Den bedste ting ved sandalen: Komforten og det klassiske sandaldesign.

Resumé: En virkelig pålidelig og stabil sandal, der stabiliserer foden selv i det mest vanskelige terræn. Testpanelet er med det samme imponeret af den stive sål, der giver dig mulighed for at træde over træstammer og sten uden at være bange for at snuble. 

- Der er en vis jagtfornemmelse med den her sandalmodel med den skovgrønne farve, med antydninger af orange alarmfarve her og der, siger en testdeltager. 

- Man kan også justere pasformen flere forskellige steder, hvilket vi jo altid er fans af, siger en tilfreds testdeltager. 

Ellers roses denne vandresandal fra Merell for dens grove sål med et godt greb, der passer fra medium til vanskeligt terræn. Selv sandalens indersål får rosende ord med på vejen af testpanelet. Der er den ikke flad, men designet efter undersiden af en fod. Lækkert!

- Hælen er smukt polstret med blødt stof, og jeg får ikke sår eller vabler, når skoen endelig kommer i brug.

Ulempen med den polstrede inderside af stropperne på sandalens overdel er, at det polstrede materiale kan suge en del væske til sig i f.eks. et vådt terræn - det er den pris, du skal betale for den høje komfort, som sandalen ellers er stolt af.

keen

Test: ,

Det bedste ved sandalen: At den virkelig beskytter foden mod undervækst og sten på vandrestien.

Resumé: Ja, er dette egentlig en vandresko eller en sandal? Det er det bedste fra begge verdener, hvis du spørger vores testpanel.

- Skal du være alene på vandrestien? Så er det perfekt, siger en testdeltager og griner.

- Nej, spøg til side, men designet er ikke det mest stilfulde. 

Ellers fungerer denne vandresandal godt og værdsættes af de fleste af vores testpersoner. Svanken har en støttende opbygning der passer til personer med høje fodbuer.

- Den er meget stabilt, hvilket jeg synes godt om, og foden holdes godt på plads.  

Derudover har den smart placerede åbninger nøjagtigt på de steder, hvor du sveder mest, samtidig med at du beskytter din fod mod grus og andre ting, der kan skade, hvis de finder vej ind i puderne.

- Grebet er meget godt med en stor sål og dybt, indridset mønster.

Sidst men ikke mindst får denne sandal pluspoint for snørefunktionen. I stedet for at skulle døje med dobbeltknuder og lignende, så er det bare at stikke foden ned i sandalen og afsted!

Ecco off-road

Test af:

Fås også i farverne: og .

Den bedste ting ved sandalen: At du ved nøjagtigt, hvad du får, når du køber den her model - et virkelig turistlook og god kvalitet.

Resumé: Dette er en rigtig farsandal, synes vores testpanel. Overdelen har tre velcoremme, så du kan tilpasse formen efter din fod, og sålen er så praktisk som en sål overhovedet kan være. Den er anatomisk konstrueret på en måde, der får foden til at føle sig som limet på materialet.

- For mig er dette testvinderen. Ecco sandaler føles for mig som den oprindelige sandal, alle andre sandler udspringer fra! Selvom de måske ikke rigtig gør det, siger en testdeltager. 

Sålen er stabil og tillader ikke engang små vridninger af foden. Ulempen er, at det kan føles lidt varmt, da stoffet består af et blødt syntetisk stof, der absorberer fugt.

- Her vil jeg fremsætte en bestemt advarsel mod hælspore, siger en testdeltager. 

Ellers er de true to size, men måske er hælstroppen lidt lav i det. På nogle af vores testdeltagere havner i midten af hælen i stedet for over den.

- Det er også sjovt, at skoen fås i fire forskellige farver, så du kan vælge og vrage som du lyster, siger en testdeltager. 

teva hurricane

Test af: ,

Fås også i farverne: .

Den bedste ting ved sandalen: Dens holdbarhed og dens vægt.

Resumé: Først føles det næsten som et lille chok for testpanelet, da de satte Teva-sandalen på fødderne. Den  er så let, at det næppe føles, som om du har den på. 

- Dette er en fed "brug-og-smid-væk" sandal. En model, du kan have på på stranden eller i mudderet, og bare skylle den bagefter, siger en testdeltager, og det er 100 procent korrekt.

Denne enkle vandresandal er lavet af EVA-plast. Dette betyder, at den er vandtæt og kan køres i en bilvask uden at blive beskadiget af det (ja, i cirka et minut). Ellers ønsker testpanelet at løfte en advarselfinger til pasformen.

- Der er kun et sted, hvor du kan justere pasformen, hvilket er en skam. Dette gør det meget vigtigt at finde den rigtige størrelse.

Ellers er den let at pakke ned og vejer intet i kufferten. Godt at vide er, at det ikke bør efterlades uden opsyn i solen, da den har en tendens til at blive ekstremt varm, hvis det får lov til at ligge i sollys.

SHOP NU:

LÆS MERE HER:  

 Tilbage

News Feed

Header
Eventyr & wellness

Test: Fritidsbukser til kvinder og mænd

27 aug 2020
Vandringsryggsäckar header
Eventyr & wellness

Test: Vores bedste vandrerygsække til dagsture

02 jul 2020
outline salomon
Eventyr & wellness

STOR guide: Alt hvad du vil vide om walkingsko

23 jun 2020
Test tält
Eventyr & wellness

Vi tester: Prisvenlige telte til camping og turen ud i det blå

23 jun 2020
Hypersphere test
Eventyr & wellness

Test: Hypersphere er god til at massere ryg, hofte og bagdel!

17 jun 2020
vandringssandaler header
Eventyr & wellness

Vi tester vandresandaler til kvinder og mænd

11 jun 2020
Kajak
Eventyr & wellness

Sikker kajaksejlads til sommer med det rigtige udstyr

01 jun 2020
Vandra med familjen
Eventyr & wellness

Så nemt overtaler du børnene til en vandretur

06 may 2020
Header.jpg
Eventyr & wellness

Bedst i test: Vandresko til kvinder og mænd 2020

05 may 2020
Yoga för löpare 1
Eventyr & wellness

7 yogapositioner for løbere

04 may 2020
golfs
Eventyr & wellness

Sådan behandler man en golfalbue

27 apr 2020
Flytväst bäst i test
Eventyr & wellness

De bedste redningsveste til børn og voksne

22 apr 2020
salomon berg
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rigtige vandresko fra Salomon

22 apr 2020
Sportamore
Eventyr & wellness

Vi fylder 10 år! Her er historien om Sportamore

20 apr 2020
vaya vandringssko
Eventyr & wellness

Kun til kvinder: Den vandtætte vandresko Vaya

14 apr 2020
Vinyasa yoga
Eventyr & wellness

Video: 30 minutters rolig yoga for hele kroppen

08 apr 2020
Herr - Header.jpg
Eventyr & wellness

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

03 apr 2020
Bergans of Norway
Eventyr & wellness

Derfor er vandreture sæsonens familieeventyr

29 mar 2020
Dam - Header - Dam.jpg
Eventyr & wellness

Fritidsbukserne til hende, der er bedst i test!

26 mar 2020
Scandi nomad header mellanlager
Eventyr & wellness

Nyt: Prisvenligt udendørstøj fra Scandi Nomad

13 feb 2020
Träna hjärtat
Eventyr & wellness

Eksperten svarer: Sådan træner du dit hjerte

12 feb 2020
Kinesiotejp knä
Eventyr & wellness

Video: Sådan taper du dit knæ efter en skade

24 jan 2020
vandring_2017
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rette vandresko

24 jan 2020
yogamatta casall
Eventyr & wellness

Fantastisk købs- og plejevejledning til yogamåtter

22 jan 2020
nacke
Eventyr & wellness

Derfor skal du ikke selv knække ryggen

20 jan 2020
Gubbvad
Eventyr & wellness

Sådan behandler du læg-smerter

20 jan 2020
sträckning baksida lår
Eventyr & wellness

Sådan behandler du en forstrækning

20 jan 2020
Yoga Nidra
Eventyr & wellness

Trendspot: Find ro med yoga nidra

16 jan 2020
Säkerhet på berget
Eventyr & wellness

Sådan løber du sikkert off-piste

20 nov 2019
Hur packar jag för vandring
Eventyr & wellness

Hvordan pakker jeg min vandrerygsæk?

02 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Eventyr & wellness

Kan jeg vaske mit skaltøj i maskinen?

01 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Eventyr & wellness

Video: Sådan skal din vandrerygsæk sidde

01 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Eventyr & wellness

Det her skal du have med på dagsvandringen

24 sep 2019
vandring
Eventyr & wellness

Sådan slipper du for gnavesår i dine vandrestøvler

18 sep 2019
Escape the noise
Eventyr & wellness

Føl dig fri – Escape the noise

12 sep 2019
Adidas Free Hiker
Eventyr & wellness

Naturentusiasten tester: Så god er vandreskoen Adidas Free Hiker!

12 sep 2019
Vandringstights
Eventyr & wellness

Kan jeg vandre i træningstights?

23 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Eventyr & wellness

Test! Det ultimative outdoor-look fra Salomon

27 jun 2019
Petra Månström
Eventyr & wellness

Tips! Sådan bliver I en aktiv familie

03 jun 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af 3 lette vandringssko til ham

21 may 2019
more news
Header

Test: Fritidsbukser til kvinder og mænd

Har du brug for et par slidtstærke, holdbare og behagelig fritidsbukser til udendørsbrug med alt fra terrassekonstruktion til gåture og svampeplukning i skoven? Så er du kommet til det helt rette sted!

27 aug 2020
Eventyr & wellness
Vandringsryggsäckar header

Test: Vores bedste vandrerygsække til dagsture

Byder sommeren på nye eventyr? Vores testpanel har udforsket sæsonens vandreture med rygsække fra Solomon, Lundhags og True North. Her er deres vurdering af modellerne!

02 jul 2020
Eventyr & wellness
outline salomon

STOR guide: Alt hvad du vil vide om walkingsko

Som en blanding mellem en løbesko og en vandrestøvle. Bliv klogere på gåskoen, en favorit til den daglige gåtur!

23 jun 2020
Eventyr & wellness
Test tält

Vi tester: Prisvenlige telte til camping og turen ud i det blå

Hvad bliver dit eventyr denne sommer? Vi har testet både et tre-mandstelt og et firemands-telt, der let kan pakkes ned til sommerferien i det danske!

23 jun 2020
Eventyr & wellness
Hypersphere test

Test: Hypersphere er god til at massere ryg, hofte og bagdel!

Her er massageværktøjet, der giver bedre massage end din partner! Vi har testet Hypersphere fra Hyperice på triggerpunkter i ryggen, hofterne og bagdelen.

17 jun 2020
Eventyr & wellness
vandringssandaler header

Vi tester vandresandaler til kvinder og mænd

Skal du ud og vandre til sommer? Er fodsved det værste, du ved? Her tester vi funktionelle sandaler til vandreture, der holder fødderne kølige under sommerens varme vandreture.

11 jun 2020
Eventyr & wellness
Kajak

Sikker kajaksejlads til sommer med det rigtige udstyr

Kajaksejlads er sjovt - og det er en kunst at gøre det rigtigt. Her får du alle de tips, du har brug for til en vellykket tur til sommer!

01 jun 2020
Eventyr & wellness
Vandra med familjen

Så nemt overtaler du børnene til en vandretur

Synes du det er svært at lokke børnene med ud i naturen? Læs ekspertens bedste tip til, hvordan man gør skovturen til et sjovt eventyr!

06 may 2020
Eventyr & wellness
Header.jpg

Bedst i test: Vandresko til kvinder og mænd 2020

Ud på tur, aldrig sur! Hold dit humør op med de rigtige vandresko på fødderne. Her er de bedste modeller til kvinder og mænd i 2020.

05 may 2020
Eventyr & wellness
Yoga för löpare 1

7 yogapositioner for løbere

Løb er en temmelig monoton træning, som både slider på og opbygger kroppen på samme kontinuerlige måde. Her er 7 yogaøvelser, som alle løbere skal teste.

04 may 2020
Eventyr & wellness
golfs

Sådan behandler man en golfalbue

Golfalbue er en overbelastningsskade, der kan være forårsaget af både golfspil og træning i fitnesscentret. Opdag hvilke øvelser og behandlinger der kan lindre symptomerne.

27 apr 2020
Eventyr & wellness
Flytväst bäst i test

De bedste redningsveste til børn og voksne

Hvilken redningsvest er bedst i test? Hvad står betegnelsen 100N for? Vores fantastiske redningsvestguide hjælper dig med at finde den rigtige flyde-hjælp til både voksne og børn.

22 apr 2020
Eventyr & wellness
salomon berg

Guide: Vælg de rigtige vandresko fra Salomon

Hvordan vælger du de rigtige vandresko, der forbedrer din vandreoplevelse? Få hjælp fra vores store guide sammen med Salomon.

22 apr 2020
Eventyr & wellness
Sportamore

Vi fylder 10 år! Her er historien om Sportamore

Sportamore: En succeshistorie, der startede i et mørkt kælderrum. Sådan gik vi fra ”det vil aldrig gå” til det, du ser foran dig i dag - Nordens største sportsbutik online.

20 apr 2020
Eventyr & wellness
vaya vandringssko

Kun til kvinder: Den vandtætte vandresko Vaya

Eksklusivt på Sportamore! Her er Solomons nye, vandtætte vandresko som skræddersyet til kvinders fødder. Køb Vaya før alle andre.

14 apr 2020
Eventyr & wellness