Test fritidsbyxor herr

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

Bliv klar til årets helt store vandretur eller længere eventyr. Her er fritidsbukserne til ham, der er sæsonens bedst i test. 

Et par bukser med mange anvendelsesmuligheder. Udover at de her bukser føles som det klare valg til vandreturen, så passer de også til hjemmebrug, havearbejde og outdoor-eventyr. Læs hvad vores mandlige testpanel synes om vores mest populære modeller for forår og sommer 2020. 

Shoppeklar? 

TEST AF: 

Herr - SCANDI NOMAD Adventure Pro Pant.jpg

Fås i farverne:  og 

Passer til: Alt fra vandringen til slidsomt havearbejde og arbejdet med båden inden den skal søsættes. Der er ingen slinger i valsen med holdbarheden og slidstyrken med denne model. 

Det bedste ved bukserne: Solidt design, solidt materiale. 

Konklusion: Det første testpanelet noterer er, hvor groft materialer er med de her fritidsbukser. Der skal meget til, før der kan komme nogen form for skade på de forstærkede partier på buksebenene. 

– Med tanke på hvor grove de er, så forventede jeg næsten at de skulle være ubehagelige at have på. Det er slet ikke tilfældet, siger en tilfreds testdeltager. 

Med det sagt, så er det til den stivere side henover låret, men vi finder stretchmateriale ved lysken og hofterne. Du køber først og fremmest de her  til de grove havearbejde, men de fungerer endda til let vandring. 

– De får plus at være stretchy på de vigtigste steder, hvor de også ventilerer godt. 

Et andet plus er selve pasformen som kan justeres længst nede, eksempelvis hvis vinden trækker op. På den måde vil ingen svag brise kunne snige sig indenfor buksebenet og et varmede luftlag kan dannes i stedt for. 

– Der er lynlåse ved alle lommerne, hvilket er fedt. Så er der ikke noget, der kan falde ud! 

TEST AF: 

Herr - SCANDI NOMAD Adventure Zip Off Pants.jpg

Fås i farverne: 

Passer til: Vandring om forår, sommer og efterår samt til havearbejde og lignende. 

Det bedste ved bukserne: Funktionaliteten, da de hurtigt kan laves om til shorts. 

Konklusion: Det første som testpanelet bemærker er, at Adventure Zip Off Pants er true to size, men sidder en smule mere tætsiddende end hvad modellen ovenover gør. Du får derfor en noget mindre poset silhuet i den her model. 

– Jamen, det er jo sådan nogle som man kan lave om til shorts, udbryder en testdeltager, da han lægger mærke til lynlåsen ved knæene. 

At du enkelt kan forvandle de her  fra bukser til shorts er et stort plus. På den måde vil du nemlig blive mindre modtagelig overfor omskiftninger i vejret, da du ikke behøver at skulle skifte fra shorts til bukser. 

– De føles også virkelig slidstærke, jeg tror ikke, at der er meget som kan ødelægge stoffer, fortæller en anden testdeltager. 

Yderligere en fordel, som fremhæves som noget meget positivt, er lommerne på fritidsbukserne. Her finder man to store lommer forsiden af lårene samt to baglommer og de sædvanlige standardlommer på siden af hofterne. Fedt!

TEST AF: 

Herr - Hagl├Âfs Rugged Flex Pant.jpg

Fås i farverne: 

Passar til: Vandring og gåture, takket været at de både er smarte og behagelige. 

Det bedste med bukserne: Komforten er helt i top på grund af det stretchmateriale som findes ved lysken og knæene. 

Konklusion: Først og fremmest, gå en størrelse op fra din sædvanlige størrelse. Ellers findes der en risiko for at de her  vil sidde for stramt. Forudsat at du har klikket den rette størrelse hjem, så er de et klassevalg. 

– Når jeg har fundet den rette størrelse, så er de ekstremt behagelige, takket været det fleksible stof, bemærker en testdeltager. 

Ellers har de her vandrebukser en god ventilation samt er kølige og herlige. De er derfor nemme at tilpasse til vandringen til både kølige og varmere omstændigheder. Netop som med en skaljakke, så kan du med fordel have et og to underlag indenunder bukserne, så du kan holde varmen i køligere miljøer. En anden fordel er også, at den yderste overflade helt er fri fra flourcarboner, hvilket gør den til et mere miljøvenligt alternativ end visse andre varianter. 

– Eneste minus er at de ikke er helt så slidstærke i det. Jeg ville f.eks. ikke bruge dem til havearbejde, men til vandringen (hvilket jo netop er den grund til at du køber dem)!

Længst nede på buksebenet kan pasformen justeres, hvilket testpanelet synes godt om. Det er stort set komforten som udgør helhedsindtrykket for denne model af fritidsbukser, ej at forglemme designet som også er et plus. 

– De er federe end de grovere vandrebukser. Her får du en mere dressed up fornemmelse, afslutter en testdeltager. 

TEST AF: 

Herr - Lundhags Makke Pant.jpg

Fås i farverne:  og 

Passer til: Trekking, let vandring og gåture. 

Det bedste ved bukserne. Materialet. Makke Pant er lavet i økologisk bomuld og genanvendt polyester! 

Konklusion: Først og fremmest så skal det siges, at netop som man kan se på modellen, så er de her mindst lige så tætsiddende i virkeligheden som på billedet. De sidder betydeligt mere tæt til end hvad produktbilleder vidner om. 

– Jeg vil mene, at hvis du ikke ønsker, at de skal sidde tight, så bør du gå en størrelse op i forhold til hvad du normalt har, konstaterer en i testpanelet. 

En enorm fordel med  er, at der længst nede på buksebenet findes en lynlås, så du kan åbne bukserne op langs lægmusklen. Vandring på varme sommerdage er med andre ord en bagatel med disse bukser på! 

– De er helt sikkert tilstrækkelig varme til efteråret eller tidlig forår, men med tanke på ventilationsmulighederne, så ser jeg ingen problemer med at vandre om sommeren i disse bukser heller. 

Udover det, så er vandrebukserne fra Lundhags skønne, men har en ganske lav talje. 

– Jeg vil til sidst, men ikke mindst give det til forstærkningerne længst nede, at de klarer selv et tricky terræn uden problemer, afslutter en positiv testdeltager. 

TEST AF: 

Herr - Dobsom Moss Pants.jpg

Fås i farverne: 

Passer til: Vandring og gåture. 

Det bedste ved bukserne: Designet. Ved første øjekast kunne man forveksle dem med habitbukser! 

Konklusion: Selvom designet er det første, som testpanelet her falder for, så er de her bukser faktisk testens helt store vinder, når det kommer til komforten. Testpanelet giver, næsten med det samme, 9 ud af 10 mulige point. 

– Oj, det her var uventet. De føles slet ikke som de andre modeller i testen, de er her meget blødere og mere behagelige. 

Ulempen med  er, at de savner forstærkninger. Du skal derfor helst ikke sætte dig ned på knæ eller bagdel. Der er risiko for slidtage og at du bliver våd. 

– Bukserne har en lynlås længst nede ved slutningen af buksebenet, så du kan tilpasse pasformen efter ønske. På den måde sidder de lidt mere som vandrebukser plejer at gøre. De bliver nok lidt mere lige i modellen af det. 

Ja, nu til designet, som er én af de ting som overrumler testpanelet. 

– De ligner jo nærmest habitbukser. Sådan et par virkelig behagelige habitbukser. 

De her vandrebukser har som sagt en ekstrem høj komfort og passer til alt fra længere vandringer til chill hjemme på sofaen eller en lidt mere casual dag i byen. Da de samtidig får høje point for ventilationen, så ligger helhedsindtrygget ganske høj på skalaen. 

TEST AF: 

Herr - Peak Performance Light Softshell Pants.jpg

Fås i farverne:  og 

Passer til: Alt fra vandring og gåture til bjergklatring. 

Det bedste ved bukserne: Fleksibiliteten. Det er her et par softshellbukser som i princippet er bløde nok til bruge dem i fitnesscentret, når du kører ben- og udfaldsøvelser (selvom det ikke er det, de er lavet til).

Konklusion: For at gøre det enkelt for dig, så kan vi sige det sådan her: ikke engang i et par yogatights ville du kunne opnå større bevægelsesfrihed. De her  fra Peak Performance vil med garanti ikke skuffe dig, når du begiver dig ud på vandreturen. 

– De sidder tight, men er virkelig fleksible, så pasformen er ikke noget stort problem, siger en testdeltager. 

Ellers er de true to size og har en normal høj talje. De er heller ikke supervarme, men passer fint til det sene efterår, tidligt forår eller sommer. Den eneste rigtige ulempe er, at de ikke er helt så slidstærke i det. Skal du kæmpe din vej igennem et buskads eller arbejde i haven, så bør du måske vælge en grovere, mere slidstærk model. 

– Hvis du vil være friluftsagtig til hverdag, så er det her det helt rette valg. Modellen er virkelig smart for at være et par vandrebukser, fortæller en i testpanelet, og en anden tilføjer: 

– En detalje som jeg synes om er gylpen og lukningen. Der findes en ekstra hægte som gør, at gylpen ikke glider ned. Ellers kan bukser med meget stretch nemt åbne af sig selv, så at de hele tiden skal knappes igen. 

Det er virkelig svært at sætte fingeren på noget med modellen fra Peak Performance, især når de her vandrebukser er så tilpas bløde, skønne og fleksible, at du sagtens kan udføre de dybeste knæbøj i dem, uden problemer. Med det sagt, så bør du måske gemme energien, alt efter hvor langt du skal vandre! Vælg den her model til, når du skal ud på den lange vandring. 

Sådan plejer du bedst din vandretøj: 

Tro det eller ej, men selvom du er ude i den friske luft, så findes der meget som kan gøre, at porerne i dine vandrebukser og -jakker mister deres vandtætte egenskaber - snavs og døde hudceller, blandt andet! Derfor kan det være en god ide at i ny og næ opfriske tøjets imprægnering. Det kan du gøre på to måder: enten med en spray eller med særligt vaskemiddel fra 

  1.  – du spayer imprægneringen på tøjet og dernæst hænger det ud for at tørre. OrganoTex er et svensk varemærke som arbejder helt uden PFC i deres imprægneringsmidler. 
  2.  – i stedet for at spray imprægneringen på, så kan du gøre det i vaskemaskinen. Vask tøjet som du plejer med det her biologisk nedbrydeligt materiale, og voila, så er vandtætheden genoprettet! 
  3. Tip!  – for at opnå vandtætheden med dit tøj og dermed give det en længere levetid, kan du også vaske det med et skånsomt skyllemiddel. Det her PFC-frie vaskemiddel genaktiverer imprægneringen, så du slipper for at imprægnere tøjet på ny hele tiden. 

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Dam - Header - Dam.jpg
Eventyr & wellness

Fritidsbukserne, der er bedst i test!

26 mar 2020
Scandi nomad header mellanlager
Eventyr & wellness

Nyt: Prisvenligt udendørstøj fra Scandi Nomad

13 feb 2020
Träna hjärtat
Eventyr & wellness

Eksperten svarer: Sådan træner du dit hjerte

12 feb 2020
Kinesiotejp knä
Eventyr & wellness

Video: Sådan taper du dit knæ efter en skade

24 jan 2020
vandring_2017
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rette vandresko

24 jan 2020
yogamatta casall
Eventyr & wellness

Fantastisk købs- og plejevejledning til yogamåtter

22 jan 2020
nacke
Eventyr & wellness

Derfor skal du ikke selv knække ryggen

20 jan 2020
Gubbvad
Eventyr & wellness

Sådan behandler du læg-smerter

20 jan 2020
sträckning baksida lår
Eventyr & wellness

Sådan behandler du en forstrækning

20 jan 2020
Yoga Nidra
Eventyr & wellness

Trendspot: Find ro med yoga nidra

16 jan 2020
Säkerhet på berget
Eventyr & wellness

Sådan løber du sikkert off-piste

20 nov 2019
Hur packar jag för vandring
Eventyr & wellness

Hvordan pakker jeg min vandrerygsæk?

02 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Eventyr & wellness

Kan jeg vaske mit skaltøj i maskinen?

01 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Eventyr & wellness

Video: Sådan skal din vandrerygsæk sidde

01 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Eventyr & wellness

Det her skal du have med på dagsvandringen

24 sep 2019
vandring
Eventyr & wellness

Sådan slipper du for gnavesår i dine vandrestøvler

18 sep 2019
Escape the noise
Eventyr & wellness

Føl dig fri – Escape the noise

12 sep 2019
Adidas Free Hiker
Eventyr & wellness

Naturentusiasten tester: Så god er vandreskoen Adidas Free Hiker!

12 sep 2019
Vandringstights
Eventyr & wellness

Kan jeg vandre i træningstights?

23 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Eventyr & wellness

Test! Det ultimative outdoor-look fra Salomon

27 jun 2019
Petra Månström
Eventyr & wellness

Tips! Sådan bliver I en aktiv familie

03 jun 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af 3 lette vandringssko til ham

21 may 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af sommerens 3 bedste vandresko til hende

15 may 2019
Fritidsbyxor
Eventyr & wellness

Fritidsbukserne som er bedst i test

24 apr 2019
Test fritidsbyxor herr
Eventyr & wellness

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

18 apr 2019
Huvudvärk
Eventyr & wellness

Derfor får du hovedpine, når du træner

08 apr 2019
Sara Hoy
Eventyr & wellness

Fjern rygsmerten med yoga

03 apr 2019
Bergans of Norway
Eventyr & wellness

Derfor er vandreture sæsonens familieeventyr

29 mar 2019
Spänningshuvudvärk
Eventyr & wellness

Træn spændingshovedpinen væk

22 mar 2019
Workout_sleeping
Eventyr & wellness

Sådan skal du træne for at sove bedre

27 feb 2019
Yoga Veronica Jäderlund
Eventyr & wellness

Sådan bliver du en yogi 2019

27 jan 2019
278356.jpg
Eventyr & wellness

Derfor skal du bade koldt

26 jan 2019
iStock-182912411.jpg
Eventyr & wellness

Forskeren: “Derfor er det håbløst at tabe sig”

24 jan 2019
Massage
Eventyr & wellness

Ondt i ryggen? Test den her rygmassage

15 jan 2019
Hälsoångest
Eventyr & wellness

Har du helseangst?

09 jan 2019
iStock-692990626.jpg
Eventyr & wellness

5 helsetrends i 2019

07 jan 2019
Nackmassage
Eventyr & wellness

Enkel massage for spændinger i nakken

27 dec 2018
Blacc yoga tights
Eventyr & wellness

Video: Yoga mod julestress

13 dec 2018
iStock-859522432_coffee.jpg
Eventyr & wellness

Er du blevet vintertræt? og er du kaffeelsker? Tag en nappucino!

12 dec 2018
Sova_träna
Eventyr & wellness

Sådan påvirker søvnen din træning

02 oct 2018
more news
Dam - Header - Dam.jpg

Fritidsbukserne, der er bedst i test!

Uanset om du lægger kilometer efter kilometer bag dig på vandrestien eller bare rive blade sammen i haven, så er én ting helt sikkert - du har brug for et par gode fritidsbukser!

26 mar 2020
Eventyr & wellness
Scandi nomad header mellanlager

Nyt: Prisvenligt udendørstøj fra Scandi Nomad

Skiundertøj i bambus, udendørsjakker med membran og mellemlag i hyggeligt bamse fleece. Dette er blot nogle af de godbidder, som det nye brand Scandi Nomad har at byde på.

13 feb 2020
Eventyr & wellness
Träna hjärtat

Eksperten svarer: Sådan træner du dit hjerte

Usund mad, inaktivitet, stress og cigaretter er skadelige for kroppen og kan føre til forskellige hjerte-kar-sygdomme. Eksperten forklarer vigtigheden af at give dit hjerte konditionstræning!

12 feb 2020
Eventyr & wellness
Kinesiotejp knä

Video: Sådan taper du dit knæ efter en skade

Skadet, slidgigt eller løberknæ? Naprapaten Anna Lundeberg viser, hvor nemt du kan stabilisere dit knæ med kinesiotape.

24 jan 2020
Eventyr & wellness
vandring_2017

Guide: Vælg de rette vandresko

Det kan være svært at vælge sko til en vandretur, men vi ved, hvilke støvler og sko som som passer til hvad. Her er skoguiden til dig som skal ud på tur!

24 jan 2020
Eventyr & wellness
yogamatta casall

Fantastisk købs- og plejevejledning til yogamåtter

Hvis du allerede er en erfaren yogi, ved du måske alt om yogamåtter. For eksempel at de fås i forskellige tykkelser, hvordan du passe på din yogamåtte og hvor meget den skal koste. Hvis ikke, bør du læse dette!

22 jan 2020
Eventyr & wellness
nacke

Derfor skal du ikke selv knække ryggen

Plejer du at læne hovedet til siden, indtil det knækker i nakken, eller presse ryggen mod en stoleryg i jagten på et knæk? Det bør du holde op med nu! Fysioterapeuten Mauro Toro Martinez forklarer hvorfor.

20 jan 2020
Eventyr & wellness
Gubbvad

Sådan behandler du læg-smerter

Er du mand, over 40 år og har ondt i læggene? Så er du nok ramt af det, som i nogle lande kaldes “gammelmandsben". Her er kiropraktorens bedste råd.

20 jan 2020
Eventyr & wellness
sträckning baksida lår

Sådan behandler du en forstrækning

Hvis du får en forstrækning eller en muskelbrist, er det vigtigt at behandle den rigtigt for at mindske skaden og restitutionstiden. Her er naprapatens mest effektive råd.

20 jan 2020
Eventyr & wellness
Yoga Nidra

Trendspot: Find ro med yoga nidra

Synes du, det er vanskeligt at slappe af i weekenden eller om aftenen? Her er en trendy yogaform, der hjælper dig med at slappe af og befrier dig for stress: Yoga nidra.

16 jan 2020
Eventyr & wellness
Säkerhet på berget

Sådan løber du sikkert off-piste

Hvordan sikrer jeg mig bedst, når jeg løbers off-piste? Jimmy Oden, bjergguide og grundlægger af snesportmærket Elevenate, er ekspert. - Du er nødt til at forstå de risici, du er villig - eller ikke villig - til at udsætte dig for, siger han.

20 nov 2019
Eventyr & wellness
Hur packar jag för vandring

Hvordan pakker jeg min vandrerygsæk?

"Vær lidt smart når du pakker, ellers bliver det mange stop" fortæller eventyreren Maria Pietilä Holmner. Sådan her fikser du sagerne i rygsækken til når vandreturen står for døren.

02 oct 2019
Eventyr & wellness
Skalplagg Haglöfs

Kan jeg vaske mit skaltøj i maskinen?

Er du super forsigtigt med, hvordan du vasker dit træning- og undertøj, men glemmer skaltøjet? Eksperten forklarer, hvorfor du bør vaske din skaljakke og dermed bevare vandtætheden.

01 oct 2019
Eventyr & wellness
Tillpassa vandringsryggsäcken

Video: Sådan skal din vandrerygsæk sidde

En vandringsryggsäck kan ibland se rätt komplicerad ut med alla spännen och reglage. Och ännu mer komplicerat blir det när du ska välja storlek. Så här maxar du utelivet genom att spänna din ryggsätt rätt!

01 oct 2019
Eventyr & wellness
Det här ska du ha med på vandring

Det her skal du have med på dagsvandringen

Behøver jeg virkelig at have en powerbank med, når jeg er på dagsvandring, og er et førstehjælp-kit ikke en smule overdrevet? Her er de ting, som du ikke må glemme, når du begiver dig ud på vandreeventyret!

24 sep 2019
Eventyr & wellness