Herr - Header.jpg

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

Bliv klar til årets helt store vandretur eller længere eventyr. Her er fritidsbukserne til ham, der er sæsonens bedst i test. 

Et par bukser med mange anvendelsesmuligheder. Udover at de her bukser føles som det klare valg til vandreturen, så passer de også til hjemmebrug, havearbejde og outdoor-eventyr. Læs hvad vores mandlige testpanel synes om vores mest populære modeller for forår og sommer 2020. 

Shoppeklar? 

TEST AF: 

Herr - SCANDI NOMAD Adventure Pro Pant.jpg

Fås i farverne:  og 

Passer til: Alt fra vandringen til slidsomt havearbejde og arbejdet med båden inden den skal søsættes. Der er ingen slinger i valsen med holdbarheden og slidstyrken med denne model. 

Det bedste ved bukserne: Solidt design, solidt materiale. 

Konklusion: Det første testpanelet noterer er, hvor groft materialer er med de her fritidsbukser. Der skal meget til, før der kan komme nogen form for skade på de forstærkede partier på buksebenene. 

– Med tanke på hvor grove de er, så forventede jeg næsten at de skulle være ubehagelige at have på. Det er slet ikke tilfældet, siger en tilfreds testdeltager. 

Med det sagt, så er det til den stivere side henover låret, men vi finder stretchmateriale ved lysken og hofterne. Du køber først og fremmest de her  til de grove havearbejde, men de fungerer endda til let vandring. 

– De får plus at være stretchy på de vigtigste steder, hvor de også ventilerer godt. 

Et andet plus er selve pasformen som kan justeres længst nede, eksempelvis hvis vinden trækker op. På den måde vil ingen svag brise kunne snige sig indenfor buksebenet og et varmede luftlag kan dannes i stedt for. 

– Der er lynlåse ved alle lommerne, hvilket er fedt. Så er der ikke noget, der kan falde ud! 

TEST AF: 

Herr - SCANDI NOMAD Adventure Zip Off Pants.jpg

Fås i farverne: 

Passer til: Vandring om forår, sommer og efterår samt til havearbejde og lignende. 

Det bedste ved bukserne: Funktionaliteten, da de hurtigt kan laves om til shorts. 

Konklusion: Det første som testpanelet bemærker er, at Adventure Zip Off Pants er true to size, men sidder en smule mere tætsiddende end hvad modellen ovenover gør. Du får derfor en noget mindre poset silhuet i den her model. 

– Jamen, det er jo sådan nogle som man kan lave om til shorts, udbryder en testdeltager, da han lægger mærke til lynlåsen ved knæene. 

At du enkelt kan forvandle de her  fra bukser til shorts er et stort plus. På den måde vil du nemlig blive mindre modtagelig overfor omskiftninger i vejret, da du ikke behøver at skulle skifte fra shorts til bukser. 

– De føles også virkelig slidstærke, jeg tror ikke, at der er meget som kan ødelægge stoffer, fortæller en anden testdeltager. 

Yderligere en fordel, som fremhæves som noget meget positivt, er lommerne på fritidsbukserne. Her finder man to store lommer forsiden af lårene samt to baglommer og de sædvanlige standardlommer på siden af hofterne. Fedt!

TEST AF: 

Herr - Hagl├Âfs Rugged Flex Pant.jpg

Fås i farverne: 

Passar til: Vandring og gåture, takket været at de både er smarte og behagelige. 

Det bedste med bukserne: Komforten er helt i top på grund af det stretchmateriale som findes ved lysken og knæene. 

Konklusion: Først og fremmest, gå en størrelse op fra din sædvanlige størrelse. Ellers findes der en risiko for at de her  vil sidde for stramt. Forudsat at du har klikket den rette størrelse hjem, så er de et klassevalg. 

– Når jeg har fundet den rette størrelse, så er de ekstremt behagelige, takket været det fleksible stof, bemærker en testdeltager. 

Ellers har de her vandrebukser en god ventilation samt er kølige og herlige. De er derfor nemme at tilpasse til vandringen til både kølige og varmere omstændigheder. Netop som med en skaljakke, så kan du med fordel have et og to underlag indenunder bukserne, så du kan holde varmen i køligere miljøer. En anden fordel er også, at den yderste overflade helt er fri fra flourcarboner, hvilket gør den til et mere miljøvenligt alternativ end visse andre varianter. 

– Eneste minus er at de ikke er helt så slidstærke i det. Jeg ville f.eks. ikke bruge dem til havearbejde, men til vandringen (hvilket jo netop er den grund til at du køber dem)!

Længst nede på buksebenet kan pasformen justeres, hvilket testpanelet synes godt om. Det er stort set komforten som udgør helhedsindtrykket for denne model af fritidsbukser, ej at forglemme designet som også er et plus. 

– De er federe end de grovere vandrebukser. Her får du en mere dressed up fornemmelse, afslutter en testdeltager. 

TEST AF: 

Herr - Lundhags Makke Pant.jpg

Fås i farverne:  og 

Passer til: Trekking, let vandring og gåture. 

Det bedste ved bukserne. Materialet. Makke Pant er lavet i økologisk bomuld og genanvendt polyester! 

Konklusion: Først og fremmest så skal det siges, at netop som man kan se på modellen, så er de her mindst lige så tætsiddende i virkeligheden som på billedet. De sidder betydeligt mere tæt til end hvad produktbilleder vidner om. 

– Jeg vil mene, at hvis du ikke ønsker, at de skal sidde tight, så bør du gå en størrelse op i forhold til hvad du normalt har, konstaterer en i testpanelet. 

En enorm fordel med  er, at der længst nede på buksebenet findes en lynlås, så du kan åbne bukserne op langs lægmusklen. Vandring på varme sommerdage er med andre ord en bagatel med disse bukser på! 

– De er helt sikkert tilstrækkelig varme til efteråret eller tidlig forår, men med tanke på ventilationsmulighederne, så ser jeg ingen problemer med at vandre om sommeren i disse bukser heller. 

Udover det, så er vandrebukserne fra Lundhags skønne, men har en ganske lav talje. 

– Jeg vil til sidst, men ikke mindst give det til forstærkningerne længst nede, at de klarer selv et tricky terræn uden problemer, afslutter en positiv testdeltager. 

TEST AF: 

Herr - Dobsom Moss Pants.jpg

Fås i farverne: 

Passer til: Vandring og gåture. 

Det bedste ved bukserne: Designet. Ved første øjekast kunne man forveksle dem med habitbukser! 

Konklusion: Selvom designet er det første, som testpanelet her falder for, så er de her bukser faktisk testens helt store vinder, når det kommer til komforten. Testpanelet giver, næsten med det samme, 9 ud af 10 mulige point. 

– Oj, det her var uventet. De føles slet ikke som de andre modeller i testen, de er her meget blødere og mere behagelige. 

Ulempen med  er, at de savner forstærkninger. Du skal derfor helst ikke sætte dig ned på knæ eller bagdel. Der er risiko for slidtage og at du bliver våd. 

– Bukserne har en lynlås længst nede ved slutningen af buksebenet, så du kan tilpasse pasformen efter ønske. På den måde sidder de lidt mere som vandrebukser plejer at gøre. De bliver nok lidt mere lige i modellen af det. 

Ja, nu til designet, som er én af de ting som overrumler testpanelet. 

– De ligner jo nærmest habitbukser. Sådan et par virkelig behagelige habitbukser. 

De her vandrebukser har som sagt en ekstrem høj komfort og passer til alt fra længere vandringer til chill hjemme på sofaen eller en lidt mere casual dag i byen. Da de samtidig får høje point for ventilationen, så ligger helhedsindtrygget ganske høj på skalaen. 

TEST AF: 

Herr - Peak Performance Light Softshell Pants.jpg

Fås i farverne:  og 

Passer til: Alt fra vandring og gåture til bjergklatring. 

Det bedste ved bukserne: Fleksibiliteten. Det er her et par softshellbukser som i princippet er bløde nok til bruge dem i fitnesscentret, når du kører ben- og udfaldsøvelser (selvom det ikke er det, de er lavet til).

Konklusion: For at gøre det enkelt for dig, så kan vi sige det sådan her: ikke engang i et par yogatights ville du kunne opnå større bevægelsesfrihed. De her  fra Peak Performance vil med garanti ikke skuffe dig, når du begiver dig ud på vandreturen. 

– De sidder tight, men er virkelig fleksible, så pasformen er ikke noget stort problem, siger en testdeltager. 

Ellers er de true to size og har en normal høj talje. De er heller ikke supervarme, men passer fint til det sene efterår, tidligt forår eller sommer. Den eneste rigtige ulempe er, at de ikke er helt så slidstærke i det. Skal du kæmpe din vej igennem et buskads eller arbejde i haven, så bør du måske vælge en grovere, mere slidstærk model. 

– Hvis du vil være friluftsagtig til hverdag, så er det her det helt rette valg. Modellen er virkelig smart for at være et par vandrebukser, fortæller en i testpanelet, og en anden tilføjer: 

– En detalje som jeg synes om er gylpen og lukningen. Der findes en ekstra hægte som gør, at gylpen ikke glider ned. Ellers kan bukser med meget stretch nemt åbne af sig selv, så at de hele tiden skal knappes igen. 

Det er virkelig svært at sætte fingeren på noget med modellen fra Peak Performance, især når de her vandrebukser er så tilpas bløde, skønne og fleksible, at du sagtens kan udføre de dybeste knæbøj i dem, uden problemer. Med det sagt, så bør du måske gemme energien, alt efter hvor langt du skal vandre! Vælg den her model til, når du skal ud på den lange vandring. 

Sådan plejer du bedst din vandretøj: 

Tro det eller ej, men selvom du er ude i den friske luft, så findes der meget som kan gøre, at porerne i dine vandrebukser og -jakker mister deres vandtætte egenskaber - snavs og døde hudceller, blandt andet! Derfor kan det være en god ide at i ny og næ opfriske tøjets imprægnering. Det kan du gøre på to måder: enten med en spray eller med særligt vaskemiddel fra 

  1.  – du spayer imprægneringen på tøjet og dernæst hænger det ud for at tørre. OrganoTex er et svensk varemærke som arbejder helt uden PFC i deres imprægneringsmidler. 
  2.  – i stedet for at spray imprægneringen på, så kan du gøre det i vaskemaskinen. Vask tøjet som du plejer med det her biologisk nedbrydeligt materiale, og voila, så er vandtætheden genoprettet! 
  3. Tip!  – for at opnå vandtætheden med dit tøj og dermed give det en længere levetid, kan du også vaske det med et skånsomt skyllemiddel. Det her PFC-frie vaskemiddel genaktiverer imprægneringen, så du slipper for at imprægnere tøjet på ny hele tiden. 

SHOP HER: 

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Vandringsryggsäckar header
Eventyr & wellness

Test: Vores bedste vandrerygsække til dagsture

02 jul 2020
outline salomon
Eventyr & wellness

STOR guide: Alt hvad du vil vide om walkingsko

23 jun 2020
Test tält
Eventyr & wellness

Vi tester: Prisvenlige telte til camping og turen ud i det blå

23 jun 2020
Hypersphere test
Eventyr & wellness

Test: Hypersphere er god til at massere ryg, hofte og bagdel!

17 jun 2020
vandringssandaler header
Eventyr & wellness

Vi tester vandresandaler til kvinder og mænd

11 jun 2020
Kajak
Eventyr & wellness

Sikker kajaksejlads til sommer med det rigtige udstyr

01 jun 2020
Vandra med familjen
Eventyr & wellness

Så nemt overtaler du børnene til en vandretur

06 may 2020
Header.jpg
Eventyr & wellness

Bedst i test: Vandresko til kvinder og mænd 2020

05 may 2020
Yoga för löpare 1
Eventyr & wellness

7 yogapositioner for løbere

04 may 2020
golfs
Eventyr & wellness

Sådan behandler man en golfalbue

27 apr 2020
Flytväst bäst i test
Eventyr & wellness

De bedste redningsveste til børn og voksne

22 apr 2020
salomon berg
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rigtige vandresko fra Salomon

22 apr 2020
Sportamore
Eventyr & wellness

Vi fylder 10 år! Her er historien om Sportamore

20 apr 2020
vaya vandringssko
Eventyr & wellness

Kun til kvinder: Den vandtætte vandresko Vaya

14 apr 2020
Vinyasa yoga
Eventyr & wellness

Video: 30 minutters rolig yoga for hele kroppen

08 apr 2020
Herr - Header.jpg
Eventyr & wellness

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

03 apr 2020
Bergans of Norway
Eventyr & wellness

Derfor er vandreture sæsonens familieeventyr

29 mar 2020
Dam - Header - Dam.jpg
Eventyr & wellness

Fritidsbukserne til hende, der er bedst i test!

26 mar 2020
Scandi nomad header mellanlager
Eventyr & wellness

Nyt: Prisvenligt udendørstøj fra Scandi Nomad

13 feb 2020
Träna hjärtat
Eventyr & wellness

Eksperten svarer: Sådan træner du dit hjerte

12 feb 2020
Kinesiotejp knä
Eventyr & wellness

Video: Sådan taper du dit knæ efter en skade

24 jan 2020
vandring_2017
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rette vandresko

24 jan 2020
yogamatta casall
Eventyr & wellness

Fantastisk købs- og plejevejledning til yogamåtter

22 jan 2020
nacke
Eventyr & wellness

Derfor skal du ikke selv knække ryggen

20 jan 2020
Gubbvad
Eventyr & wellness

Sådan behandler du læg-smerter

20 jan 2020
sträckning baksida lår
Eventyr & wellness

Sådan behandler du en forstrækning

20 jan 2020
Yoga Nidra
Eventyr & wellness

Trendspot: Find ro med yoga nidra

16 jan 2020
Säkerhet på berget
Eventyr & wellness

Sådan løber du sikkert off-piste

20 nov 2019
Hur packar jag för vandring
Eventyr & wellness

Hvordan pakker jeg min vandrerygsæk?

02 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Eventyr & wellness

Kan jeg vaske mit skaltøj i maskinen?

01 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Eventyr & wellness

Video: Sådan skal din vandrerygsæk sidde

01 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Eventyr & wellness

Det her skal du have med på dagsvandringen

24 sep 2019
vandring
Eventyr & wellness

Sådan slipper du for gnavesår i dine vandrestøvler

18 sep 2019
Escape the noise
Eventyr & wellness

Føl dig fri – Escape the noise

12 sep 2019
Adidas Free Hiker
Eventyr & wellness

Naturentusiasten tester: Så god er vandreskoen Adidas Free Hiker!

12 sep 2019
Vandringstights
Eventyr & wellness

Kan jeg vandre i træningstights?

23 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Eventyr & wellness

Test! Det ultimative outdoor-look fra Salomon

27 jun 2019
Petra Månström
Eventyr & wellness

Tips! Sådan bliver I en aktiv familie

03 jun 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af 3 lette vandringssko til ham

21 may 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af sommerens 3 bedste vandresko til hende

15 may 2019
more news
Vandringsryggsäckar header

Test: Vores bedste vandrerygsække til dagsture

Byder sommeren på nye eventyr? Vores testpanel har udforsket sæsonens vandreture med rygsække fra Solomon, Lundhags og True North. Her er deres vurdering af modellerne!

02 jul 2020
Eventyr & wellness
outline salomon

STOR guide: Alt hvad du vil vide om walkingsko

Som en blanding mellem en løbesko og en vandrestøvle. Bliv klogere på gåskoen, en favorit til den daglige gåtur!

23 jun 2020
Eventyr & wellness
Test tält

Vi tester: Prisvenlige telte til camping og turen ud i det blå

Hvad bliver dit eventyr denne sommer? Vi har testet både et tre-mandstelt og et firemands-telt, der let kan pakkes ned til sommerferien i det danske!

23 jun 2020
Eventyr & wellness
Hypersphere test

Test: Hypersphere er god til at massere ryg, hofte og bagdel!

Her er massageværktøjet, der giver bedre massage end din partner! Vi har testet Hypersphere fra Hyperice på triggerpunkter i ryggen, hofterne og bagdelen.

17 jun 2020
Eventyr & wellness
vandringssandaler header

Vi tester vandresandaler til kvinder og mænd

Skal du ud og vandre til sommer? Er fodsved det værste, du ved? Her tester vi funktionelle sandaler til vandreture, der holder fødderne kølige under sommerens varme vandreture.

11 jun 2020
Eventyr & wellness
Kajak

Sikker kajaksejlads til sommer med det rigtige udstyr

Kajaksejlads er sjovt - og det er en kunst at gøre det rigtigt. Her får du alle de tips, du har brug for til en vellykket tur til sommer!

01 jun 2020
Eventyr & wellness
Vandra med familjen

Så nemt overtaler du børnene til en vandretur

Synes du det er svært at lokke børnene med ud i naturen? Læs ekspertens bedste tip til, hvordan man gør skovturen til et sjovt eventyr!

06 may 2020
Eventyr & wellness
Header.jpg

Bedst i test: Vandresko til kvinder og mænd 2020

Ud på tur, aldrig sur! Hold dit humør op med de rigtige vandresko på fødderne. Her er de bedste modeller til kvinder og mænd i 2020.

05 may 2020
Eventyr & wellness
Yoga för löpare 1

7 yogapositioner for løbere

Løb er en temmelig monoton træning, som både slider på og opbygger kroppen på samme kontinuerlige måde. Her er 7 yogaøvelser, som alle løbere skal teste.

04 may 2020
Eventyr & wellness
golfs

Sådan behandler man en golfalbue

Golfalbue er en overbelastningsskade, der kan være forårsaget af både golfspil og træning i fitnesscentret. Opdag hvilke øvelser og behandlinger der kan lindre symptomerne.

27 apr 2020
Eventyr & wellness
Flytväst bäst i test

De bedste redningsveste til børn og voksne

Hvilken redningsvest er bedst i test? Hvad står betegnelsen 100N for? Vores fantastiske redningsvestguide hjælper dig med at finde den rigtige flyde-hjælp til både voksne og børn.

22 apr 2020
Eventyr & wellness
salomon berg

Guide: Vælg de rigtige vandresko fra Salomon

Hvordan vælger du de rigtige vandresko, der forbedrer din vandreoplevelse? Få hjælp fra vores store guide sammen med Salomon.

22 apr 2020
Eventyr & wellness
Sportamore

Vi fylder 10 år! Her er historien om Sportamore

Sportamore: En succeshistorie, der startede i et mørkt kælderrum. Sådan gik vi fra ”det vil aldrig gå” til det, du ser foran dig i dag - Nordens største sportsbutik online.

20 apr 2020
Eventyr & wellness
vaya vandringssko

Kun til kvinder: Den vandtætte vandresko Vaya

Eksklusivt på Sportamore! Her er Solomons nye, vandtætte vandresko som skræddersyet til kvinders fødder. Køb Vaya før alle andre.

14 apr 2020
Eventyr & wellness
Vinyasa yoga

Video: 30 minutters rolig yoga for hele kroppen

Stiv i krop efter meget stillesiddende arbejde? Blødgør din krop med yogi Sofie Krafts 30 minutters vinyasa yoga.

08 apr 2020
Eventyr & wellness