Sportamore

Vi fylder 10 år! Her er historien om Sportamore

Sportamore: En succeshistorie, der startede i et mørkt kælderrum. Sådan gik vi fra ”det vil aldrig gå” til det, du ser foran dig i dag - Nordens største sportsbutik online. 

I 2010, i et mørkt kælderrum på 955 kvadratmeter, som havde forstærkende jernstænger over de små vinduer, der kun var på en af væggene, tog Sportamore sine første skridt som firma. Det kombinerede kontor og lager var virksomhedens første, egen arbejdsplads, og fik mange nye medarbejdere til at undre sig over, hvad de var gået ind til. Du gik ind gennem en garageport (hvor det sneede ind om vinteren) og blev mødt af skobokse i både i ovnen og brusekabinen - da lagerfaciliteterne var ekstremt begrænsede. At komme på arbejde for at indse, at du skulle sidde omgivet af sko fra Icebug, var hverdagskost. 

- Ideen var fra starten af at ændre den måde, folk handlede med sportsgadgets på. Sportshandlen havde en fantastisk udvikling, da folk dyrkede masser af sport og ville samtidig gerne se stilede ud, når de gjorde det. Men den samme udvikling var ikke online på det tidspunkt, siger administrerende direktør Johan Ryding og fortsætter:

- Vi ønskede at gøre folks liv endnu nemmere ved at tilbyde sportsgadgets via de digitale kanaler.

Lige fra starten af blev Sportamors succes drevet af en teamindsats. Det blev allerede bemærket i kælderummet i Solna (bydel i Stockholm, Sverige, red.).

- Jeg kan huske første gang, vi fik en returvare sendt tilbage og tænkte "Nå, hvad gør vi så nu?". Vi havde ikke engang tænkt på det før, og måtte hurtigt finde en løsning. På samme måde gjorde vi med kundeservice. Vores teknologichef besvarede normalt telefonen, og han gav den til den, der var bedst egnet til at svare, afhængigt af spørgsmålet. De sprang ind hvor det var nødvendigt, siger Magnus Eriksson, en af de første ansatte i virksomheden. Fra starten var han lagerarbejder, men i dag arbejder han som  Quality and Development Lead hos vores nu prisvindende kundeservice.

Det faktum, at du som medarbejder kunne arbejde som finansdirektør, administrerende direktør, lagerarbejdere, sekretær og model samme dag var på det tidspunkt ganske normalt. 

- Den første jul eksploderede handlen, og det væltede ind med ordrer. Så var det all hands on deck, siger Magnus Eriksson og fortsætter:

- Vi havde kun en enkelt pakkestation, så én person stod der og råbte "Jeg har brug for et par sorte tights, der slutter på dette nummer" og så løb en anden rundt og råbte op, når varerne var blevet lokaliseret. 

SportamoreVi er gået fra at pakke omkring 30 ordrer i timen til en kapacitet på 1.000 hver eneste time takket være vores omtalte robotlager i Kjula, Eskilstuna, Sverige.

Service i fokus

Selvom holdfølelsen og troen på projektet altid har været på topniveau indenfor virksomheden, var tvivlen større fra omgivelserne.

- "Det vil aldrig fungere" fik vi ofte at vide gennem årene. I begyndelsen fik vi for eksempel at vide, at det er umuligt at købe sko online, fordi de skal købes i en fysisk butik og på den måde prøves på først.  Det var en medvirkende årsag til, at vi var de første i Sverige til at introducere gratis forsendelse og gratis retur på alle køb. Vi har altid arbejdet hårdt for at fjerne friktion i købsprocessen for at gøre det så let som muligt for kunden, siger medstifter og vice-VD Joakim Friedman

Hos Sportamore har vi altid haft service som den højeste prioritet og kæmpet for hurtige leveringer. Målet har altid været at få en kunde til at elske at shoppe hos Sportamore. I 2010, da vi startede, var vi de eneste, der mente, at det var en selvfølge, at kunden kunne modtage deres pakke dagen efter, at han eller hun havde bestilt. Men da vi introducerede denne idé for producenterne, lo de af os og sagde, at det var umuligt.

- Det samme var tilfældet, da vi ville indføre hjemmelevering. Vi har altid troet på hurtige og lette leverancer og er stolte over, at vi har været seriøse med at ændre, hvordan folk konsumerer sport. Hvis de bruger mindre tid på shopping, har de mere tid til deres aktivitet, siger Johan Ryding.

Hurtig vækst 

Da Sportamore startede, var der en femårsplan, hvor alle pile pegede på verdensherredømme i Sverige. To og et halvt år inde i den proces følte vi, at det virkede til, at vi var på vej i den rigtige retning. Betingelserne skulle være de samme på de andre nordiske markeder, så vi besluttede at åbne tre nye markeder i nabolandene Norge, Finland og Danmark.

- Vi gjorde det på to uger, havde som sædvanligt travlt og sprang straks til, da mulighederne opstod. Da vi startede op med Norge, havde vi ingen returprocedure, men tænkte at siden det tager to uger at håndtere en retur, så vil vi også kunne fikse det. Og det gjorde vi, siger Johan Ryding.

Det tog omkring 12 måneder, før vi indså, at det var en god beslutning at udvide virksomheden.

- Første gang vi blev dette års e-detailhandler, var det en bekræftelse af, at vi havde fat i det helt rigtige. At vi er en styrke, der skal regnes med. Men jeg har altid været gladere og mere stolt over hvad vi har opnået end de priser, vi har vundet. Det er en pris i sig selv at se organisationen vokse!

Sportamore 10 år Sådan så sportamore.se ud, da vi lancerede siden for første gang! Ville du kunne genkende siden i dag?

I dag er Sportamore tilgængelig på fem markeder. Vi åbnede i 2019 i Frankrig, og vi samarbejder med over 300 af verdens bedste sportsmærker. Rejsen dertil har været lang, og der er sket meget undervejs. Vi har startet omkring ti af vores egne mærker, hvor helt klart er det mest populære. To flytninger af lageret senere, hvor den første fandt sted i en weekend (!) med hjælp fra personalet på Sportamore, og lanceringen af Sportamore Magazine i 2015. I dag arbejder ca. 200 mennesker på Sportamore.

- Det er sportsbranchens og e-handelens bedste flok! For mig er det folket som er en del af virksomheden, der bygger netop den. Det er de ansatte, jeg må takke for at være der, hvor vi er i dag. Uden dem, der arbejder her, ville vi være som enhver anden virksomhed. De betyder alt!

Hvordan føles det at se, hvor Sportamore er i dag, her ti år senere?

- Det er ret uvirkeligt. Hvis jeg ser på det, vil jeg være stolt af alle gode kolleger, hvad de har gjort og stadig gør hver dag. På samme tid har jeg altid været lidt dårlig til at fejre sejre og ser meget på den næste ting, vi skal gøre og opnå.

At komme videre og erobre nye ting er en vigtig drivkraft for Sportamore. Det var måske dét, der gjorde at det kun tog ti år fra at være en idé på papiret til et firma med en milliardomsætning.

- Det er fantastisk! At have været CEO på denne rejse har betydet så mange forskellige ting undervejs. Det er en baby, som jeg har plejet og levet med i 25 procent af mit liv.

LÆS MERE:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Vandringsryggsäckar header
Eventyr & wellness

Test: Vores bedste vandrerygsække til dagsture

02 jul 2020
outline salomon
Eventyr & wellness

STOR guide: Alt hvad du vil vide om walkingsko

23 jun 2020
Test tält
Eventyr & wellness

Vi tester: Prisvenlige telte til camping og turen ud i det blå

23 jun 2020
Hypersphere test
Eventyr & wellness

Test: Hypersphere er god til at massere ryg, hofte og bagdel!

17 jun 2020
vandringssandaler header
Eventyr & wellness

Vi tester vandresandaler til kvinder og mænd

11 jun 2020
Kajak
Eventyr & wellness

Sikker kajaksejlads til sommer med det rigtige udstyr

01 jun 2020
Vandra med familjen
Eventyr & wellness

Så nemt overtaler du børnene til en vandretur

06 may 2020
Header.jpg
Eventyr & wellness

Bedst i test: Vandresko til kvinder og mænd 2020

05 may 2020
Yoga för löpare 1
Eventyr & wellness

7 yogapositioner for løbere

04 may 2020
golfs
Eventyr & wellness

Sådan behandler man en golfalbue

27 apr 2020
Flytväst bäst i test
Eventyr & wellness

De bedste redningsveste til børn og voksne

22 apr 2020
salomon berg
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rigtige vandresko fra Salomon

22 apr 2020
Sportamore
Eventyr & wellness

Vi fylder 10 år! Her er historien om Sportamore

20 apr 2020
vaya vandringssko
Eventyr & wellness

Kun til kvinder: Den vandtætte vandresko Vaya

14 apr 2020
Vinyasa yoga
Eventyr & wellness

Video: 30 minutters rolig yoga for hele kroppen

08 apr 2020
Herr - Header.jpg
Eventyr & wellness

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

03 apr 2020
Bergans of Norway
Eventyr & wellness

Derfor er vandreture sæsonens familieeventyr

29 mar 2020
Dam - Header - Dam.jpg
Eventyr & wellness

Fritidsbukserne til hende, der er bedst i test!

26 mar 2020
Scandi nomad header mellanlager
Eventyr & wellness

Nyt: Prisvenligt udendørstøj fra Scandi Nomad

13 feb 2020
Träna hjärtat
Eventyr & wellness

Eksperten svarer: Sådan træner du dit hjerte

12 feb 2020
Kinesiotejp knä
Eventyr & wellness

Video: Sådan taper du dit knæ efter en skade

24 jan 2020
vandring_2017
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rette vandresko

24 jan 2020
yogamatta casall
Eventyr & wellness

Fantastisk købs- og plejevejledning til yogamåtter

22 jan 2020
nacke
Eventyr & wellness

Derfor skal du ikke selv knække ryggen

20 jan 2020
Gubbvad
Eventyr & wellness

Sådan behandler du læg-smerter

20 jan 2020
sträckning baksida lår
Eventyr & wellness

Sådan behandler du en forstrækning

20 jan 2020
Yoga Nidra
Eventyr & wellness

Trendspot: Find ro med yoga nidra

16 jan 2020
Säkerhet på berget
Eventyr & wellness

Sådan løber du sikkert off-piste

20 nov 2019
Hur packar jag för vandring
Eventyr & wellness

Hvordan pakker jeg min vandrerygsæk?

02 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Eventyr & wellness

Kan jeg vaske mit skaltøj i maskinen?

01 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Eventyr & wellness

Video: Sådan skal din vandrerygsæk sidde

01 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Eventyr & wellness

Det her skal du have med på dagsvandringen

24 sep 2019
vandring
Eventyr & wellness

Sådan slipper du for gnavesår i dine vandrestøvler

18 sep 2019
Escape the noise
Eventyr & wellness

Føl dig fri – Escape the noise

12 sep 2019
Adidas Free Hiker
Eventyr & wellness

Naturentusiasten tester: Så god er vandreskoen Adidas Free Hiker!

12 sep 2019
Vandringstights
Eventyr & wellness

Kan jeg vandre i træningstights?

23 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Eventyr & wellness

Test! Det ultimative outdoor-look fra Salomon

27 jun 2019
Petra Månström
Eventyr & wellness

Tips! Sådan bliver I en aktiv familie

03 jun 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af 3 lette vandringssko til ham

21 may 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af sommerens 3 bedste vandresko til hende

15 may 2019
more news
Vandringsryggsäckar header

Test: Vores bedste vandrerygsække til dagsture

Byder sommeren på nye eventyr? Vores testpanel har udforsket sæsonens vandreture med rygsække fra Solomon, Lundhags og True North. Her er deres vurdering af modellerne!

02 jul 2020
Eventyr & wellness
outline salomon

STOR guide: Alt hvad du vil vide om walkingsko

Som en blanding mellem en løbesko og en vandrestøvle. Bliv klogere på gåskoen, en favorit til den daglige gåtur!

23 jun 2020
Eventyr & wellness
Test tält

Vi tester: Prisvenlige telte til camping og turen ud i det blå

Hvad bliver dit eventyr denne sommer? Vi har testet både et tre-mandstelt og et firemands-telt, der let kan pakkes ned til sommerferien i det danske!

23 jun 2020
Eventyr & wellness
Hypersphere test

Test: Hypersphere er god til at massere ryg, hofte og bagdel!

Her er massageværktøjet, der giver bedre massage end din partner! Vi har testet Hypersphere fra Hyperice på triggerpunkter i ryggen, hofterne og bagdelen.

17 jun 2020
Eventyr & wellness
vandringssandaler header

Vi tester vandresandaler til kvinder og mænd

Skal du ud og vandre til sommer? Er fodsved det værste, du ved? Her tester vi funktionelle sandaler til vandreture, der holder fødderne kølige under sommerens varme vandreture.

11 jun 2020
Eventyr & wellness
Kajak

Sikker kajaksejlads til sommer med det rigtige udstyr

Kajaksejlads er sjovt - og det er en kunst at gøre det rigtigt. Her får du alle de tips, du har brug for til en vellykket tur til sommer!

01 jun 2020
Eventyr & wellness
Vandra med familjen

Så nemt overtaler du børnene til en vandretur

Synes du det er svært at lokke børnene med ud i naturen? Læs ekspertens bedste tip til, hvordan man gør skovturen til et sjovt eventyr!

06 may 2020
Eventyr & wellness
Header.jpg

Bedst i test: Vandresko til kvinder og mænd 2020

Ud på tur, aldrig sur! Hold dit humør op med de rigtige vandresko på fødderne. Her er de bedste modeller til kvinder og mænd i 2020.

05 may 2020
Eventyr & wellness
Yoga för löpare 1

7 yogapositioner for løbere

Løb er en temmelig monoton træning, som både slider på og opbygger kroppen på samme kontinuerlige måde. Her er 7 yogaøvelser, som alle løbere skal teste.

04 may 2020
Eventyr & wellness
golfs

Sådan behandler man en golfalbue

Golfalbue er en overbelastningsskade, der kan være forårsaget af både golfspil og træning i fitnesscentret. Opdag hvilke øvelser og behandlinger der kan lindre symptomerne.

27 apr 2020
Eventyr & wellness
Flytväst bäst i test

De bedste redningsveste til børn og voksne

Hvilken redningsvest er bedst i test? Hvad står betegnelsen 100N for? Vores fantastiske redningsvestguide hjælper dig med at finde den rigtige flyde-hjælp til både voksne og børn.

22 apr 2020
Eventyr & wellness
salomon berg

Guide: Vælg de rigtige vandresko fra Salomon

Hvordan vælger du de rigtige vandresko, der forbedrer din vandreoplevelse? Få hjælp fra vores store guide sammen med Salomon.

22 apr 2020
Eventyr & wellness
Sportamore

Vi fylder 10 år! Her er historien om Sportamore

Sportamore: En succeshistorie, der startede i et mørkt kælderrum. Sådan gik vi fra ”det vil aldrig gå” til det, du ser foran dig i dag - Nordens største sportsbutik online.

20 apr 2020
Eventyr & wellness
vaya vandringssko

Kun til kvinder: Den vandtætte vandresko Vaya

Eksklusivt på Sportamore! Her er Solomons nye, vandtætte vandresko som skræddersyet til kvinders fødder. Køb Vaya før alle andre.

14 apr 2020
Eventyr & wellness
Vinyasa yoga

Video: 30 minutters rolig yoga for hele kroppen

Stiv i krop efter meget stillesiddende arbejde? Blødgør din krop med yogi Sofie Krafts 30 minutters vinyasa yoga.

08 apr 2020
Eventyr & wellness