Header

Test: Fritidsbukser til kvinder og mænd

Har du brug for et par slidtstærke, holdbare og behagelig fritidsbukser til udendørsbrug med alt fra terrassekonstruktion til gåture og svampeplukning i skoven? Så er du kommet til det helt rette sted! 

Afhængigt af hvad du skal lave i dine nye udendørsbukser, så er der forskellige krav. Her har vores testdeltagere prøvet tre par bukser til ham og hende - en elastisk model, en holdbar/slidstærk variant og den gyldne middelvej. Læs deres vurdering af udendørsbukserne fra Haglöfs, Dobsom og Scandi Nomad.

SHOP DIREKTE: Fritidsukser til 

Test: Fritidsbukser (kvinder)

Psst! Rul ned for at se herremodellerne ...

,

Friluftsbyxor

Fås i farven: .

Velegnet til: Svampeplukning, gåture og korte skoveventyr.

Testdeltagerne tænker:

Dette er uden tvivl testens mest elastiske par udendørsbukser. Modellen her er optimal til dig, der prioriterer komfort, når du er udendørs. 

- Den største fordel? Det stretchy materiale, selvfølgelig! Her kan jeg gå dybt ned i knæ for at nå svampene i underskoven uden at ødelægge sømme eller lignende, siger en testdeltager og fortsætter:

- Ulempen? At de ikke har nogen forstærkninger. Hvis du sætter dig ned i en våd skov, bliver du også våd.

Dobsom har gjort alt for at skabe den mest behagelige oplevelse, men alle testdeltagerne er enige om, at du ikke skal sætte dig godt til rette på våde underlag og lignende. For det bløde materiale er hverken særlig vandtæt eller holdbart.

- Jeg ville ikke vælge denne model, hvis man skal ud og ordne i ting haven eller bygge en terrasse. Der er en stor risiko for, at du laver huller i materialet, siger en testdeltager, der hurtigt bliver fulgt op af en anden testperson. 

- Ja, og der er ikke nok lommer til, at du kan gå rundt med en skrue, tommelstok og andre ting, du har brug for, når du f.eks. er en handyman/handykvinde udendørs.

Nej, disse bukser vil hovedsageligt blive brugt til luftningen af vovsen og korte skovudflugter. Til disse formål er de dog perfekte.

- Designet er meget stilfuldt, næsten ligesom et par habitbukser. Jeg kunne let have handlet ind i supermarkedet i dem uden at skamme mig, siger en i panelet.

Sidst men ikke mindst mener testerne, at pasformen er til den lidt strammere side over balder og hofter, men bliver mere afslappet ved lægmuskler og ankler. Med hensyn til størrelsen, så trækker de i i den mindre retning, men er langt fra små. Køb derfor gerne din normale størrelse.

,

haglöfs dam

Fås i farverne: og .

Velegnet til: Gåture, svampeplukning, dagsvandringer og til en vis grad mere hårdføre aktiviteter. 

Testdeltagerne tænker:

- Denne model er bestemt min testfavorit! udbryder en testdeltager med det samme.

Udendørsbukserne fra Haglöfs er designet i et lige snit og har et stilfuldt design med grå forstærkninger på en sort baggrund. Taljen har elastik, så du ikke behøver et bælte for at holde dem på plads - spørgsmålet er så, om det kan overhovedet kan blive bedre end det her? 

- Jeg, der er ret kurvet, har altid problemer med taljen på et par friluftsbukser. De sidder normalt aldrig helt som de skal, og så skal jeg stramme dem så meget ind med et bælte, at der opstår grimme rynker i stoffet, siger en tester og fortsætter:

- Det kan jeg undgå her. Jeg kan faktisk helt lade bæltet blive derhjemme. Stort plus!

Buksernes materiale er stort set meget elastisk, men har stadigvæk forstærkede paneler på forsiden. Det gør dem bløde og mobile, men tilføjer også en vis grad af holdbarhed til modellen. Du kan med lethed komme ned på knæene i skoven for at plukke svampe uden at bekymre dig om at blive for våd af underlaget.

- Jeg har svært ved at se, hvordan jeg kunne komme til at lave huller og lignende på forsiden af de her bukser. Det betyder, at jeg ikke behøver at være alt for bange for at bruge dem til havearbejde og lignende, siger en testdeltager. 

Det er en skam, at bukserne ikke er forstærket på balderne - så kunne du også have sat dig ned for at spise din madpakke ude i skoven uden at skulle være for forsigtig med, hvor du sidder.

- Det bedste ved denne model er stadig, at jeg kan føle mig lidt dressed up, selvom jeg bruger dem til hårdt arbejde. Jeg vil sige, at de er en perfekt kombination af pæne og funktionelle.

,

scandi nomad dam

Fås i farverne: , , , , og .

Velegnet til: Alt fra terrassekonstruktion til nedskæring af rosenbusken!

Testdeltagerne tænker: 

Wow, okay. Det er langt fra let at tage disse bukser på. Materialet, der dækker både for- og bagben, er så groft, at du kan køre med en sav ovenpå materialet og stadig ikke trænge ind til selve benet (OBS: test det ikke derhjemme).

- Lidt bøvlede at få på i starten, men derefter vokser min begejstring for modellen virkelig, siger en i testpanelet.

Bukserne fra Scandi Nomad er langt fra elastiske og er faktisk ret uegnede til at gå i terræn - hvis du skal udføre knæbøjninger for at komme op på en klippe, skal du tage ordentligt fat. På den anden side er disse de perfekte par bukser til de hårdere gøremål, ikke kun fordi de kan modstå meget.

- Yes, finally! Et par rigtig solide lommer. Det værste ved at lægge din tommelstok i lommen er, at den er for lang i dete, siger en tester og fortsætter:

- Når du derefter tager et skridt, ramler stokken direkte ind i hoften! Du kan undgå det med at vælge den her model. Lommene har den perfekte længde på lårene og byder også på et par lynlåse.

Testpanelet vil dog løfte en advarselfinger. Adventure Pro Pant er meget lille i størrelsen, og da de heller ikke er særlig elastiske, kan det være en kamp for dig, der er mellem to størrelser. Sats på den større variant!

- Derudover har de mange smarte detaljer. Blandt andet er der et par remme i bunden, som du kan fastgøre snøringen på skoene med, ventilationslommer på lårene og en stor, bred elastik i taljen og manchetter i benene, der kan strammes til!

Well done, Scandi Nomad!

Test: Udendørs bukser (herrer)

,

Friluftsbyxor

Fås i farven: .

Velegnet til: Svampeplukning, vandreture og gåture med hunden.

Testdeltagerne tænker:

Testpanelet står i lang tid foran spejlet og tænker over, hvad de ser - er disse afslappede bukser ekstremt stilfulde eller virkelig ret grimme? Det ender med delte meninger.

- Jeg holder på, at de nu er meget fede! Enkel, solid farve og ingen tricks og små finurligheder i form af farverige detaljer. Hvordan kan man gå galt i byen med det? funderer en testdeltager, mens en anden er mere kritisk:

- Det er pasformen, der ikke overbeviser mig. På lårene og balderne sidder de godt og tight, mens de svajer lidt ud ved lægmusklerne og anklen i noget, der næsten ligner et støvlesnit. Njae, siger jeg!

Ud over uenigheden om designet får Moss Pant fra Dobsom gode karakterer. Ligesom kvinderne i testen opdager mændene også, hvor utroligt blødt og elastisk materialet er.

- Jeg kunne næsten gå ud og løbe i disse bukser - nej, jeg laver ikke sjov! griner en testdeltager.

Med andre ord er de perfekte til alle aktiviteter, hvor du vil opnå fuld bevægelsesfrihed. På den anden sode står det lidt værre til på steder, hvor slitage kan være stor.

- Materialet imponerer ikke mig. Forestil dig at save en træplanke over med disse bukser på. Savsmuld vil fremstå som skæl på en sort t-shirt, og hvis jeg river mig i en busk, føles det som om stoffet kan give efter, siger en testperson, men blødgøres kort efter. 

- Når det er sagt, så vil jeg stadig bruge disse flittigt på gåture med hunden eller i skoven. De er perfekte til de lejligheder, hvor du vil være mindre skrøbelig end i jeans, men pænere end i arbejdsbukser.

,

haglöfs dam

Fås i farverne: , og .

Velegnet til: Gåture, vandreture og havearbejde.

Testdeltagerne tænker:

- Haglöfs, now we're talking! udbryder en mærkefikseret testdeltager, der snart får ret med sin entusiasme.

Udendørsbukserne fra Haglöfs står distancen på alle måder. De har grove forstærkninger, der gør dem holdbare nok til endelig at tæmme den der grimme hæk, men også elastisk nok til at bevæge sig i. 

- Fås de i flere farver? Jeg vil sandsynligvis bruge dem flittigt, siger en i testpanelet.

Ligesom de kvindelige testdeltagere, så siger mændene, at designet appellerer til dem på alle måder. Derudover er pasformen stilfuld og bærbar med lige snit. Selv størrelsen stort set opfylder, hvad den lover.

- Måske er de lidt korte i benene for mig. Havde jeg valgt en mindre størrelse, ville jeg have eksponeret hele mønsteret på mine Happy Socks, siger en testdeltager, der er noget højere end gennemsnittet. 

En anden, gårdhavefokuseret testdeltager er ikke lige så hurtig til at løfte buksernes vurdering op til himlen.

- Okay, nu er jeg kræsen. Men erfaringsmæssigt kan jeg sige, at lommerne er lidt for små og der er for få af dem. I hofternes lommer kan du smide små skruer, muligvis en blyant, i men det er den eneste lomme på låret, der faktisk har plads til de større ting. Det ville have været rart at have en anden rummelig lomme, hvis du skal i haven.

Ud over sådanne bagateller får bukserne gode karakterer for alt fra komfort til ventilationsevne. I taljen er der to elastikker, der giver dig mulighed for at lade bæltet være hjemme, og i bunden kan pasformen justeres med velcro.

- Et godt valg til både turen ind til byen og i naturen. Jeg kan virkelig godt lide dem!

,

scandi nomad herr

Fås i farverne: , , , og .

Velegnet til: Havearbejde. 

Testdeltagerne tænker:

Disse er et par rigtige panserbukser! Håndværkere i testpanelet er også imponeret over materialets tykkelse.

- Jeg gled en gang med min boremaskine og lavede huller i de udendørsbukser, jeg havde på dengang - og i huden på benet. Havde jeg brugt disse bukser, er jeg sikker på, at det var gået lidt anderledes. 

Selvfølgelig er de ikke ligesom et par rigtige håndværksbukser, selvom de klart kommer tættest på af alle testens modeller. Lommerne på lårene får store tommelfingre op fra panelet, ligesom lufthullerne, der kan åbnes langs benene. Når det kommer til designet, så er panelets synspunkter imidlertid lidt blandede. 

- Hm, jeg kan ikke rigtig lide camomønsteret. Matchet med mit skæg får bukserne mig til at føle mig lidt "amerikansk syd". Der mangler kun en rød hætte.

Andre testdeltagere er meget mere begejstrede. 

- Nej, jeg synes det er rart! Jeg kan godt lide, at de ikke kun er sorte og grå som resten af mulighederne. Jeg er fan af, at Scandi Nomad tør bryde mønsteret med mønstre.

For dem, der ikke er fan af camo, fås Adventure Pro Pant også i en overflod af andre farver. Bare find din favorit, og køb den størrelse, du normalt vil have.

- De er i normal størrelsen og rimeligt brede, hverken mere eller mindre, siger en testdeltager. 

Ligesom de kvindelige testdeltagere, så opdager mænd også fordelene, som bukserne medfører i form af smarte funktioner. Blandt andet roses den rem, der kan hænges i snøringen af skoene sammen med elastikken i taljen, der gør bæltet unødvendigt.

SE MERE:

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Header
Eventyr & wellness

Test: Fritidsbukser til kvinder og mænd

27 aug 2020
Vandringsryggsäckar header
Eventyr & wellness

Test: Vores bedste vandrerygsække til dagsture

02 jul 2020
outline salomon
Eventyr & wellness

STOR guide: Alt hvad du vil vide om walkingsko

23 jun 2020
Test tält
Eventyr & wellness

Vi tester: Prisvenlige telte til camping og turen ud i det blå

23 jun 2020
Hypersphere test
Eventyr & wellness

Test: Hypersphere er god til at massere ryg, hofte og bagdel!

17 jun 2020
vandringssandaler header
Eventyr & wellness

Vi tester vandresandaler til kvinder og mænd

11 jun 2020
Kajak
Eventyr & wellness

Sikker kajaksejlads til sommer med det rigtige udstyr

01 jun 2020
Vandra med familjen
Eventyr & wellness

Så nemt overtaler du børnene til en vandretur

06 may 2020
Header.jpg
Eventyr & wellness

Bedst i test: Vandresko til kvinder og mænd 2020

05 may 2020
Yoga för löpare 1
Eventyr & wellness

7 yogapositioner for løbere

04 may 2020
golfs
Eventyr & wellness

Sådan behandler man en golfalbue

27 apr 2020
Flytväst bäst i test
Eventyr & wellness

De bedste redningsveste til børn og voksne

22 apr 2020
salomon berg
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rigtige vandresko fra Salomon

22 apr 2020
Sportamore
Eventyr & wellness

Vi fylder 10 år! Her er historien om Sportamore

20 apr 2020
vaya vandringssko
Eventyr & wellness

Kun til kvinder: Den vandtætte vandresko Vaya

14 apr 2020
Vinyasa yoga
Eventyr & wellness

Video: 30 minutters rolig yoga for hele kroppen

08 apr 2020
Herr - Header.jpg
Eventyr & wellness

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

03 apr 2020
Bergans of Norway
Eventyr & wellness

Derfor er vandreture sæsonens familieeventyr

29 mar 2020
Dam - Header - Dam.jpg
Eventyr & wellness

Fritidsbukserne til hende, der er bedst i test!

26 mar 2020
Scandi nomad header mellanlager
Eventyr & wellness

Nyt: Prisvenligt udendørstøj fra Scandi Nomad

13 feb 2020
Träna hjärtat
Eventyr & wellness

Eksperten svarer: Sådan træner du dit hjerte

12 feb 2020
Kinesiotejp knä
Eventyr & wellness

Video: Sådan taper du dit knæ efter en skade

24 jan 2020
vandring_2017
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rette vandresko

24 jan 2020
yogamatta casall
Eventyr & wellness

Fantastisk købs- og plejevejledning til yogamåtter

22 jan 2020
nacke
Eventyr & wellness

Derfor skal du ikke selv knække ryggen

20 jan 2020
Gubbvad
Eventyr & wellness

Sådan behandler du læg-smerter

20 jan 2020
sträckning baksida lår
Eventyr & wellness

Sådan behandler du en forstrækning

20 jan 2020
Yoga Nidra
Eventyr & wellness

Trendspot: Find ro med yoga nidra

16 jan 2020
Säkerhet på berget
Eventyr & wellness

Sådan løber du sikkert off-piste

20 nov 2019
Hur packar jag för vandring
Eventyr & wellness

Hvordan pakker jeg min vandrerygsæk?

02 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Eventyr & wellness

Kan jeg vaske mit skaltøj i maskinen?

01 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Eventyr & wellness

Video: Sådan skal din vandrerygsæk sidde

01 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Eventyr & wellness

Det her skal du have med på dagsvandringen

24 sep 2019
vandring
Eventyr & wellness

Sådan slipper du for gnavesår i dine vandrestøvler

18 sep 2019
Escape the noise
Eventyr & wellness

Føl dig fri – Escape the noise

12 sep 2019
Adidas Free Hiker
Eventyr & wellness

Naturentusiasten tester: Så god er vandreskoen Adidas Free Hiker!

12 sep 2019
Vandringstights
Eventyr & wellness

Kan jeg vandre i træningstights?

23 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Eventyr & wellness

Test! Det ultimative outdoor-look fra Salomon

27 jun 2019
Petra Månström
Eventyr & wellness

Tips! Sådan bliver I en aktiv familie

03 jun 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af 3 lette vandringssko til ham

21 may 2019
more news
Header

Test: Fritidsbukser til kvinder og mænd

Har du brug for et par slidtstærke, holdbare og behagelig fritidsbukser til udendørsbrug med alt fra terrassekonstruktion til gåture og svampeplukning i skoven? Så er du kommet til det helt rette sted!

27 aug 2020
Eventyr & wellness
Vandringsryggsäckar header

Test: Vores bedste vandrerygsække til dagsture

Byder sommeren på nye eventyr? Vores testpanel har udforsket sæsonens vandreture med rygsække fra Solomon, Lundhags og True North. Her er deres vurdering af modellerne!

02 jul 2020
Eventyr & wellness
outline salomon

STOR guide: Alt hvad du vil vide om walkingsko

Som en blanding mellem en løbesko og en vandrestøvle. Bliv klogere på gåskoen, en favorit til den daglige gåtur!

23 jun 2020
Eventyr & wellness
Test tält

Vi tester: Prisvenlige telte til camping og turen ud i det blå

Hvad bliver dit eventyr denne sommer? Vi har testet både et tre-mandstelt og et firemands-telt, der let kan pakkes ned til sommerferien i det danske!

23 jun 2020
Eventyr & wellness
Hypersphere test

Test: Hypersphere er god til at massere ryg, hofte og bagdel!

Her er massageværktøjet, der giver bedre massage end din partner! Vi har testet Hypersphere fra Hyperice på triggerpunkter i ryggen, hofterne og bagdelen.

17 jun 2020
Eventyr & wellness
vandringssandaler header

Vi tester vandresandaler til kvinder og mænd

Skal du ud og vandre til sommer? Er fodsved det værste, du ved? Her tester vi funktionelle sandaler til vandreture, der holder fødderne kølige under sommerens varme vandreture.

11 jun 2020
Eventyr & wellness
Kajak

Sikker kajaksejlads til sommer med det rigtige udstyr

Kajaksejlads er sjovt - og det er en kunst at gøre det rigtigt. Her får du alle de tips, du har brug for til en vellykket tur til sommer!

01 jun 2020
Eventyr & wellness
Vandra med familjen

Så nemt overtaler du børnene til en vandretur

Synes du det er svært at lokke børnene med ud i naturen? Læs ekspertens bedste tip til, hvordan man gør skovturen til et sjovt eventyr!

06 may 2020
Eventyr & wellness
Header.jpg

Bedst i test: Vandresko til kvinder og mænd 2020

Ud på tur, aldrig sur! Hold dit humør op med de rigtige vandresko på fødderne. Her er de bedste modeller til kvinder og mænd i 2020.

05 may 2020
Eventyr & wellness
Yoga för löpare 1

7 yogapositioner for løbere

Løb er en temmelig monoton træning, som både slider på og opbygger kroppen på samme kontinuerlige måde. Her er 7 yogaøvelser, som alle løbere skal teste.

04 may 2020
Eventyr & wellness
golfs

Sådan behandler man en golfalbue

Golfalbue er en overbelastningsskade, der kan være forårsaget af både golfspil og træning i fitnesscentret. Opdag hvilke øvelser og behandlinger der kan lindre symptomerne.

27 apr 2020
Eventyr & wellness
Flytväst bäst i test

De bedste redningsveste til børn og voksne

Hvilken redningsvest er bedst i test? Hvad står betegnelsen 100N for? Vores fantastiske redningsvestguide hjælper dig med at finde den rigtige flyde-hjælp til både voksne og børn.

22 apr 2020
Eventyr & wellness
salomon berg

Guide: Vælg de rigtige vandresko fra Salomon

Hvordan vælger du de rigtige vandresko, der forbedrer din vandreoplevelse? Få hjælp fra vores store guide sammen med Salomon.

22 apr 2020
Eventyr & wellness
Sportamore

Vi fylder 10 år! Her er historien om Sportamore

Sportamore: En succeshistorie, der startede i et mørkt kælderrum. Sådan gik vi fra ”det vil aldrig gå” til det, du ser foran dig i dag - Nordens største sportsbutik online.

20 apr 2020
Eventyr & wellness
vaya vandringssko

Kun til kvinder: Den vandtætte vandresko Vaya

Eksklusivt på Sportamore! Her er Solomons nye, vandtætte vandresko som skræddersyet til kvinders fødder. Køb Vaya før alle andre.

14 apr 2020
Eventyr & wellness