Vandring

Test af sommerens 3 bedste vandresko til hende

Skal du ud og vandre til sommer? Her er vandreskoene, som du behøver til sæsonen 2019. 

Inden sommerens vandringer har vi testet tre mellemhøje vandrestøvler, som du kan få glæde af under dit eventyr. Alle tre modeller er vandtætte, men adskiller sig i stabilitet og grebsfaktor. Find din favorit!

TEST AF:

Salomon X-Chase Mid GTX DAM.jpg

Mærke:

Vejledende pris: 1 395 kroner.

Passer til: Modellen her er udmærket til dig, som gerne vil have en let og mellemhøj vandrestøvle som fungerer til mange forskellige typer af aktive eventyr, selv under de varmere årstider. Et stabilt greb under sålen giver den støtte, du gerne vil have, når du eksempelvis er ude i et stenet og stejl terræn i fjeldene, men den fungerer også perfekt til de daglige vandringer, hvor du behøver en vandrestøvle som ikke tynger ned dine skridt. 

Komfort: Salomon X chase Mid opleves som en af de mere stabile støvler i testen samtidig med, at den er fleksibel og giver en let løbesko-fornemmelse. En del af testdeltagerne synes, at det tager lidt tid at gå skoene til og at de kan virke lidt stive i begyndelsen. Til trods for det, så er den anatomiske mellemsål et stort plus, da du får god støtte samt støddæmpning. Et plus på komfortsiden er at du kan snøre skoen rigtigt hårdt, hvilket gør at skoen kan omfavne foden helt samtidig med at det giver dig en ekstra stabilitet opad. 

Størrelse: Vandrestøvlen her er ret lille i størrelsen, og du kan behøve at skulle gå en helt størrelse op, hvis du gerne vil have plads til en ekstra strømpe og stadig gerne have lidt plads foran ved tæerne. 

Opsummering: Let, mangfoldig og vandtæt! Det her er en vandresko, som du hurtigt genkender, hvis du har styr på Salomons klassiske udbud. Designet minder Solomon X chase Mid til en vis grad om en mere sporty løbesko, og ikke en tung vandrestøvle. Det gør at den passer til mange forskellige typer af vandringer, både i fjeldmiljø og for en mere urban byvandring. Støvlen er udrustet med Gore-tex hvilket betyder, at den klarer regnfulde forhold med bravur. Testdeltagerne oplever, at den ventilerer skønt da den er også er lavet med tyndt mesh på overdelen. Også materialet føles tyndt, da der ikke findes noget som virker skrøbeligt - det her er en sko som faktisk fungerer for bjergrige toppe. Skøn støddæmpning med lidt vægt er velkomment for testdeltagernes trætte fødder efter et par par kilometer i benene. Støvlen er også forstærket med gummi og dens beskyttede tå gør den ekstra passende til miljøer som kræver lidt mere. Perfekt allround-vandrestøvle!

TEST AF:

Hagl├Âfs Ridge Mid GT DAM.jpg

Mærke: 

Vejledende pris: 1 445 kroner. 

Passer til: Er du ude efter en rigtig klassiker til lange vandringer i et bjergrigt miljø? Så er den her sko lavet til dig. Testpanelet føler, at den sidder som smurt på foden fra første øjeblik! Haglöfs Ridge Mid GT udmærkes af sin sål, hvor piggene under støvlen peger i forskellige retninger, hvilket giver et super stabilt skridt. Med andre ord, så er det er en vandringsstøvle som klarer glatte, leret og bjergrige miljøer super godt. Samtidig er den fin, let og fungerer til dagsudflugter som ikke nødvendigvis er lige så anstrengende.  

Komfort: Stabilitet er det her! Haglöfs model sidder virkelig godt rundt om foden. Indersålen giver støtte til hælen, hvilket føles godt for de fleste testdeltagere som behøver lidt ekstra støtte. I og med at støvlen er lavet i læder, giver den en lidt stiv følelse i starten, men den giver sig efter et stykke tid. Testdeltagerne oplevede også, at det ikke er en sko som du vil vride om på foden i, da man knap kan bøje foden forkert, uanset hvor meget man forsøger!

Størrelse: Modellen er true to size. Har du derimod fødder som er til den bredere side, så kan det være en god ide at gå dem lidt til, så de former sig efter fødderne inden den lange vandretur går begynder. 

Opsummering: Klassikeren her er en af Haglöfs bestsellere for vandringsglade folk. Vores testpanel synes, at det er en af de mest slidstærke modeller i testen. Støvlen er lavet i læder, hvilket gør at den kan føles lidt varm under sommersæsonen, men takket været at læderet er lavet i naturmateriale, så undgår skoen med nød og næppe at føles for varm. Materialet i sig selv gør også, at Ridge Mid GT klarer de mest ivrige bjergvandringer, uden at du risikerer at slide hul i dem på den første tur. Støddæmpningen i den bagerste del af skoen giver også en skøn bøjelighed samtidig med at mellemsålen gør, at du får en god støddæmpning under hele foden. Den her model fra Haglöf er hver eneste krone værd!


TEST AF:

Merrel MQM Flex Mid GTX DAM.jpgMærke:

Vejledende pris: 1 395 kroner. 

Passer til: Merrell modellen her er en let, ventilerende og fleksibel sko, som man kommer hurtigt frem i verden med. Testpanelet synes, at den passer perfekt til en lettere dagstur, hvor du går på kortlagte stier eller veje på varme sommerdage. Testdeltagerne mener også, at skoene kunne have haft lidt mere greb under støvlen for at føles optimal ved bjergrige eller glatte miljøer. 

Komfort: Merell MQM Mid GTX føles noget flad i sålen sammenlignet med de andre i testen. Vil du have en sko med en god kraft i, så skal du satse på en med mere støddæmpning. At den er bøjelig og formbar er noget, som testdeltagerne synes positivt om, da det gør den vældig bekvem, men det er måske ikke helt optimalt hvis du skal ud på vandreture, hvor man nemt kan træde forkert. 

Størrelse: Modellen er rummelig i størrelsen, hvilket er skønt for dig som har lidt bredere fødder. Hvis du vil have en tight pasform, kan du få brug for at lægge en ekstra sål i eller bruge endnu et par strømper. I og med at skoene er lavet i blødt mesh, så føles materialet super skønt omkring foden, og testdeltagerne finder ingen skjulte sømme eller kanter som klemmer nogen steder. I damemodellen går skoen ganske højt op på anklen, men i og med at den er så tilpas blød gør det ikke noget. 

Opsummering: Det her regnes som en af Merrells hybridsko og er til dig som gerne vil have en hurtig sko med en lidt mere beskyttende højde. Den er også let og smidig, hvilket man mærker tydeligt i og med at den er så tilpas smidig. Testdeltagerne synes, at det her er en vandresko som er optimal til de varmere dage, da det tynde materiale virkelig ånder. Samtidig bliver støvlen ikke stoppet af sommerregnen i første omgang, membranen indeni skoen er nemlig udrustet med vandafvisende Gore-tex. Helt klart er vandringskup til den som vil have en prisvenlig sko!  

SHOP HER:

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Header
Eventyr & wellness

Test: Fritidsbukser til kvinder og mænd

27 aug 2020
Vandringsryggsäckar header
Eventyr & wellness

Test: Vores bedste vandrerygsække til dagsture

02 jul 2020
outline salomon
Eventyr & wellness

STOR guide: Alt hvad du vil vide om walkingsko

23 jun 2020
Test tält
Eventyr & wellness

Vi tester: Prisvenlige telte til camping og turen ud i det blå

23 jun 2020
Hypersphere test
Eventyr & wellness

Test: Hypersphere er god til at massere ryg, hofte og bagdel!

17 jun 2020
vandringssandaler header
Eventyr & wellness

Vi tester vandresandaler til kvinder og mænd

11 jun 2020
Kajak
Eventyr & wellness

Sikker kajaksejlads til sommer med det rigtige udstyr

01 jun 2020
Vandra med familjen
Eventyr & wellness

Så nemt overtaler du børnene til en vandretur

06 may 2020
Header.jpg
Eventyr & wellness

Bedst i test: Vandresko til kvinder og mænd 2020

05 may 2020
Yoga för löpare 1
Eventyr & wellness

7 yogapositioner for løbere

04 may 2020
golfs
Eventyr & wellness

Sådan behandler man en golfalbue

27 apr 2020
Flytväst bäst i test
Eventyr & wellness

De bedste redningsveste til børn og voksne

22 apr 2020
salomon berg
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rigtige vandresko fra Salomon

22 apr 2020
Sportamore
Eventyr & wellness

Vi fylder 10 år! Her er historien om Sportamore

20 apr 2020
vaya vandringssko
Eventyr & wellness

Kun til kvinder: Den vandtætte vandresko Vaya

14 apr 2020
Vinyasa yoga
Eventyr & wellness

Video: 30 minutters rolig yoga for hele kroppen

08 apr 2020
Herr - Header.jpg
Eventyr & wellness

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

03 apr 2020
Bergans of Norway
Eventyr & wellness

Derfor er vandreture sæsonens familieeventyr

29 mar 2020
Dam - Header - Dam.jpg
Eventyr & wellness

Fritidsbukserne til hende, der er bedst i test!

26 mar 2020
Scandi nomad header mellanlager
Eventyr & wellness

Nyt: Prisvenligt udendørstøj fra Scandi Nomad

13 feb 2020
Träna hjärtat
Eventyr & wellness

Eksperten svarer: Sådan træner du dit hjerte

12 feb 2020
Kinesiotejp knä
Eventyr & wellness

Video: Sådan taper du dit knæ efter en skade

24 jan 2020
vandring_2017
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rette vandresko

24 jan 2020
yogamatta casall
Eventyr & wellness

Fantastisk købs- og plejevejledning til yogamåtter

22 jan 2020
nacke
Eventyr & wellness

Derfor skal du ikke selv knække ryggen

20 jan 2020
Gubbvad
Eventyr & wellness

Sådan behandler du læg-smerter

20 jan 2020
sträckning baksida lår
Eventyr & wellness

Sådan behandler du en forstrækning

20 jan 2020
Yoga Nidra
Eventyr & wellness

Trendspot: Find ro med yoga nidra

16 jan 2020
Säkerhet på berget
Eventyr & wellness

Sådan løber du sikkert off-piste

20 nov 2019
Hur packar jag för vandring
Eventyr & wellness

Hvordan pakker jeg min vandrerygsæk?

02 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Eventyr & wellness

Kan jeg vaske mit skaltøj i maskinen?

01 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Eventyr & wellness

Video: Sådan skal din vandrerygsæk sidde

01 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Eventyr & wellness

Det her skal du have med på dagsvandringen

24 sep 2019
vandring
Eventyr & wellness

Sådan slipper du for gnavesår i dine vandrestøvler

18 sep 2019
Escape the noise
Eventyr & wellness

Føl dig fri – Escape the noise

12 sep 2019
Adidas Free Hiker
Eventyr & wellness

Naturentusiasten tester: Så god er vandreskoen Adidas Free Hiker!

12 sep 2019
Vandringstights
Eventyr & wellness

Kan jeg vandre i træningstights?

23 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Eventyr & wellness

Test! Det ultimative outdoor-look fra Salomon

27 jun 2019
Petra Månström
Eventyr & wellness

Tips! Sådan bliver I en aktiv familie

03 jun 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af 3 lette vandringssko til ham

21 may 2019
more news
Header

Test: Fritidsbukser til kvinder og mænd

Har du brug for et par slidtstærke, holdbare og behagelig fritidsbukser til udendørsbrug med alt fra terrassekonstruktion til gåture og svampeplukning i skoven? Så er du kommet til det helt rette sted!

27 aug 2020
Eventyr & wellness
Vandringsryggsäckar header

Test: Vores bedste vandrerygsække til dagsture

Byder sommeren på nye eventyr? Vores testpanel har udforsket sæsonens vandreture med rygsække fra Solomon, Lundhags og True North. Her er deres vurdering af modellerne!

02 jul 2020
Eventyr & wellness
outline salomon

STOR guide: Alt hvad du vil vide om walkingsko

Som en blanding mellem en løbesko og en vandrestøvle. Bliv klogere på gåskoen, en favorit til den daglige gåtur!

23 jun 2020
Eventyr & wellness
Test tält

Vi tester: Prisvenlige telte til camping og turen ud i det blå

Hvad bliver dit eventyr denne sommer? Vi har testet både et tre-mandstelt og et firemands-telt, der let kan pakkes ned til sommerferien i det danske!

23 jun 2020
Eventyr & wellness
Hypersphere test

Test: Hypersphere er god til at massere ryg, hofte og bagdel!

Her er massageværktøjet, der giver bedre massage end din partner! Vi har testet Hypersphere fra Hyperice på triggerpunkter i ryggen, hofterne og bagdelen.

17 jun 2020
Eventyr & wellness
vandringssandaler header

Vi tester vandresandaler til kvinder og mænd

Skal du ud og vandre til sommer? Er fodsved det værste, du ved? Her tester vi funktionelle sandaler til vandreture, der holder fødderne kølige under sommerens varme vandreture.

11 jun 2020
Eventyr & wellness
Kajak

Sikker kajaksejlads til sommer med det rigtige udstyr

Kajaksejlads er sjovt - og det er en kunst at gøre det rigtigt. Her får du alle de tips, du har brug for til en vellykket tur til sommer!

01 jun 2020
Eventyr & wellness
Vandra med familjen

Så nemt overtaler du børnene til en vandretur

Synes du det er svært at lokke børnene med ud i naturen? Læs ekspertens bedste tip til, hvordan man gør skovturen til et sjovt eventyr!

06 may 2020
Eventyr & wellness
Header.jpg

Bedst i test: Vandresko til kvinder og mænd 2020

Ud på tur, aldrig sur! Hold dit humør op med de rigtige vandresko på fødderne. Her er de bedste modeller til kvinder og mænd i 2020.

05 may 2020
Eventyr & wellness
Yoga för löpare 1

7 yogapositioner for løbere

Løb er en temmelig monoton træning, som både slider på og opbygger kroppen på samme kontinuerlige måde. Her er 7 yogaøvelser, som alle løbere skal teste.

04 may 2020
Eventyr & wellness
golfs

Sådan behandler man en golfalbue

Golfalbue er en overbelastningsskade, der kan være forårsaget af både golfspil og træning i fitnesscentret. Opdag hvilke øvelser og behandlinger der kan lindre symptomerne.

27 apr 2020
Eventyr & wellness
Flytväst bäst i test

De bedste redningsveste til børn og voksne

Hvilken redningsvest er bedst i test? Hvad står betegnelsen 100N for? Vores fantastiske redningsvestguide hjælper dig med at finde den rigtige flyde-hjælp til både voksne og børn.

22 apr 2020
Eventyr & wellness
salomon berg

Guide: Vælg de rigtige vandresko fra Salomon

Hvordan vælger du de rigtige vandresko, der forbedrer din vandreoplevelse? Få hjælp fra vores store guide sammen med Salomon.

22 apr 2020
Eventyr & wellness
Sportamore

Vi fylder 10 år! Her er historien om Sportamore

Sportamore: En succeshistorie, der startede i et mørkt kælderrum. Sådan gik vi fra ”det vil aldrig gå” til det, du ser foran dig i dag - Nordens største sportsbutik online.

20 apr 2020
Eventyr & wellness
vaya vandringssko

Kun til kvinder: Den vandtætte vandresko Vaya

Eksklusivt på Sportamore! Her er Solomons nye, vandtætte vandresko som skræddersyet til kvinders fødder. Køb Vaya før alle andre.

14 apr 2020
Eventyr & wellness