Vandring

Test af sommerens 3 bedste vandresko til hende

Skal du ud og vandre til sommer? Her er vandreskoene, som du behøver til sæsonen 2019. 

Inden sommerens vandringer har vi testet tre mellemhøje vandrestøvler, som du kan få glæde af under dit eventyr. Alle tre modeller er vandtætte, men adskiller sig i stabilitet og grebsfaktor. Find din favorit!

TEST AF:

Salomon X-Chase Mid GTX DAM.jpg

Mærke:

Vejledende pris: 1 395 kroner.

Passer til: Modellen her er udmærket til dig, som gerne vil have en let og mellemhøj vandrestøvle som fungerer til mange forskellige typer af aktive eventyr, selv under de varmere årstider. Et stabilt greb under sålen giver den støtte, du gerne vil have, når du eksempelvis er ude i et stenet og stejl terræn i fjeldene, men den fungerer også perfekt til de daglige vandringer, hvor du behøver en vandrestøvle som ikke tynger ned dine skridt. 

Komfort: Salomon X chase Mid opleves som en af de mere stabile støvler i testen samtidig med, at den er fleksibel og giver en let løbesko-fornemmelse. En del af testdeltagerne synes, at det tager lidt tid at gå skoene til og at de kan virke lidt stive i begyndelsen. Til trods for det, så er den anatomiske mellemsål et stort plus, da du får god støtte samt støddæmpning. Et plus på komfortsiden er at du kan snøre skoen rigtigt hårdt, hvilket gør at skoen kan omfavne foden helt samtidig med at det giver dig en ekstra stabilitet opad. 

Størrelse: Vandrestøvlen her er ret lille i størrelsen, og du kan behøve at skulle gå en helt størrelse op, hvis du gerne vil have plads til en ekstra strømpe og stadig gerne have lidt plads foran ved tæerne. 

Opsummering: Let, mangfoldig og vandtæt! Det her er en vandresko, som du hurtigt genkender, hvis du har styr på Salomons klassiske udbud. Designet minder Solomon X chase Mid til en vis grad om en mere sporty løbesko, og ikke en tung vandrestøvle. Det gør at den passer til mange forskellige typer af vandringer, både i fjeldmiljø og for en mere urban byvandring. Støvlen er udrustet med Gore-tex hvilket betyder, at den klarer regnfulde forhold med bravur. Testdeltagerne oplever, at den ventilerer skønt da den er også er lavet med tyndt mesh på overdelen. Også materialet føles tyndt, da der ikke findes noget som virker skrøbeligt - det her er en sko som faktisk fungerer for bjergrige toppe. Skøn støddæmpning med lidt vægt er velkomment for testdeltagernes trætte fødder efter et par par kilometer i benene. Støvlen er også forstærket med gummi og dens beskyttede tå gør den ekstra passende til miljøer som kræver lidt mere. Perfekt allround-vandrestøvle!

TEST AF:

Hagl├Âfs Ridge Mid GT DAM.jpg

Mærke: 

Vejledende pris: 1 445 kroner. 

Passer til: Er du ude efter en rigtig klassiker til lange vandringer i et bjergrigt miljø? Så er den her sko lavet til dig. Testpanelet føler, at den sidder som smurt på foden fra første øjeblik! Haglöfs Ridge Mid GT udmærkes af sin sål, hvor piggene under støvlen peger i forskellige retninger, hvilket giver et super stabilt skridt. Med andre ord, så er det er en vandringsstøvle som klarer glatte, leret og bjergrige miljøer super godt. Samtidig er den fin, let og fungerer til dagsudflugter som ikke nødvendigvis er lige så anstrengende.  

Komfort: Stabilitet er det her! Haglöfs model sidder virkelig godt rundt om foden. Indersålen giver støtte til hælen, hvilket føles godt for de fleste testdeltagere som behøver lidt ekstra støtte. I og med at støvlen er lavet i læder, giver den en lidt stiv følelse i starten, men den giver sig efter et stykke tid. Testdeltagerne oplevede også, at det ikke er en sko som du vil vride om på foden i, da man knap kan bøje foden forkert, uanset hvor meget man forsøger!

Størrelse: Modellen er true to size. Har du derimod fødder som er til den bredere side, så kan det være en god ide at gå dem lidt til, så de former sig efter fødderne inden den lange vandretur går begynder. 

Opsummering: Klassikeren her er en af Haglöfs bestsellere for vandringsglade folk. Vores testpanel synes, at det er en af de mest slidstærke modeller i testen. Støvlen er lavet i læder, hvilket gør at den kan føles lidt varm under sommersæsonen, men takket været at læderet er lavet i naturmateriale, så undgår skoen med nød og næppe at føles for varm. Materialet i sig selv gør også, at Ridge Mid GT klarer de mest ivrige bjergvandringer, uden at du risikerer at slide hul i dem på den første tur. Støddæmpningen i den bagerste del af skoen giver også en skøn bøjelighed samtidig med at mellemsålen gør, at du får en god støddæmpning under hele foden. Den her model fra Haglöf er hver eneste krone værd!


TEST AF:

Merrel MQM Flex Mid GTX DAM.jpgMærke:

Vejledende pris: 1 395 kroner. 

Passer til: Merrell modellen her er en let, ventilerende og fleksibel sko, som man kommer hurtigt frem i verden med. Testpanelet synes, at den passer perfekt til en lettere dagstur, hvor du går på kortlagte stier eller veje på varme sommerdage. Testdeltagerne mener også, at skoene kunne have haft lidt mere greb under støvlen for at føles optimal ved bjergrige eller glatte miljøer. 

Komfort: Merell MQM Mid GTX føles noget flad i sålen sammenlignet med de andre i testen. Vil du have en sko med en god kraft i, så skal du satse på en med mere støddæmpning. At den er bøjelig og formbar er noget, som testdeltagerne synes positivt om, da det gør den vældig bekvem, men det er måske ikke helt optimalt hvis du skal ud på vandreture, hvor man nemt kan træde forkert. 

Størrelse: Modellen er rummelig i størrelsen, hvilket er skønt for dig som har lidt bredere fødder. Hvis du vil have en tight pasform, kan du få brug for at lægge en ekstra sål i eller bruge endnu et par strømper. I og med at skoene er lavet i blødt mesh, så føles materialet super skønt omkring foden, og testdeltagerne finder ingen skjulte sømme eller kanter som klemmer nogen steder. I damemodellen går skoen ganske højt op på anklen, men i og med at den er så tilpas blød gør det ikke noget. 

Opsummering: Det her regnes som en af Merrells hybridsko og er til dig som gerne vil have en hurtig sko med en lidt mere beskyttende højde. Den er også let og smidig, hvilket man mærker tydeligt i og med at den er så tilpas smidig. Testdeltagerne synes, at det her er en vandresko som er optimal til de varmere dage, da det tynde materiale virkelig ånder. Samtidig bliver støvlen ikke stoppet af sommerregnen i første omgang, membranen indeni skoen er nemlig udrustet med vandafvisende Gore-tex. Helt klart er vandringskup til den som vil have en prisvenlig sko!  

SHOP HER:

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Hur packar jag för vandring
Eventyr & wellness

Hvordan pakker jeg min vandrerygsæk?

02 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Eventyr & wellness

Kan jeg vaske mit skaltøj i maskinen?

01 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Eventyr & wellness

Video: Sådan skal din vandrerygsæk sidde

01 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Eventyr & wellness

Det her ska du have med på dagsvandringen

24 sep 2019
vandring
Eventyr & wellness

Sådan slipper du for gnavesår i dine vandrestøvler

18 sep 2019
Escape the noise
Eventyr & wellness

Føl dig fri – Escape the noise

12 sep 2019
Adidas Free Hiker
Eventyr & wellness

Naturentusiasten tester: Så god er vandreskoen Adidas Free Hiker!

12 sep 2019
Vandringstights
Eventyr & wellness

Kan jeg vandre i træningstights?

23 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Eventyr & wellness

Test! Det ultimative outdoor-look fra Salomon

27 jun 2019
Petra Månström
Eventyr & wellness

Tips! Sådan bliver I en aktiv familie

03 jun 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af 3 lette vandringssko til ham

21 may 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af sommerens 3 bedste vandresko til hende

15 may 2019
Fritidsbyxor
Eventyr & wellness

Fritidsbukserne som er bedst i test

24 apr 2019
Test fritidsbyxor herr
Eventyr & wellness

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

18 apr 2019
Huvudvärk
Eventyr & wellness

Derfor får du hovedpine, når du træner

08 apr 2019
Sara Hoy
Eventyr & wellness

Fjern rygsmerten med yoga

03 apr 2019
Bergans of Norway
Eventyr & wellness

Derfor er vandreture sæsonens familieeventyr

29 mar 2019
Spänningshuvudvärk
Eventyr & wellness

Træn spændingshovedpinen væk

22 mar 2019
Workout_sleeping
Eventyr & wellness

Sådan skal du træne for at sove bedre

27 feb 2019
Yoga Veronica Jäderlund
Eventyr & wellness

Sådan bliver du en yogi 2019

27 jan 2019
278356.jpg
Eventyr & wellness

Derfor skal du bade koldt

26 jan 2019
iStock-182912411.jpg
Eventyr & wellness

Forskeren: “Derfor er det håbløst at tabe sig”

24 jan 2019
Massage
Eventyr & wellness

Ondt i ryggen? Test den her rygmassage

15 jan 2019
Hälsoångest
Eventyr & wellness

Har du helseangst?

09 jan 2019
iStock-692990626.jpg
Eventyr & wellness

5 helsetrends i 2019

07 jan 2019
Nackmassage
Eventyr & wellness

Enkel massage for spændinger i nakken

27 dec 2018
Blacc yoga tights
Eventyr & wellness

Video: Yoga mod julestress

13 dec 2018
iStock-859522432_coffee.jpg
Eventyr & wellness

Er du blevet vintertræt? og er du kaffeelsker? Tag en nappucino!

12 dec 2018
Sova_träna
Eventyr & wellness

Sådan påvirker søvnen din træning

02 oct 2018
skor_höst
Eventyr & wellness

Derfor er det vigtigt med glade fødder

12 sep 2018
Anti-stressdeg
Eventyr & wellness

DIY: Lav din egen anti-stressdej

14 aug 2018
276153.jpg
Eventyr & wellness

PT-Olga: “Hellere en massage end et bootcamp-hold”

13 aug 2018
AbsolutStefan_yogaposes
Eventyr & wellness

3 seje yogastillinger

30 may 2018
helly hansen
Eventyr & wellness

Redningsvesten som er bedst i test 2018

29 may 2018
Sovsäck guide
Eventyr & wellness

Stor guide: Find den rigtige sovepose

28 may 2018
Så behandlar du en hälsporre
Eventyr & wellness

Så behandler du problemer med hælspore

25 may 2018
Absolutstefan
Eventyr & wellness

Find ro og styrke med yoga

25 may 2018
STefan_2
Eventyr & wellness

6 yogastillinger der løsner stive hofter

25 may 2018
LIM Comp_I4A9634.jpg
Eventyr & wellness

Vi guider: Sådan finder du de rigtige vandrestøvler

08 may 2018
Gym_woman
Eventyr & wellness

Få et bedre ”jeg” gennem træning

06 apr 2018
more news
Hur packar jag för vandring

Hvordan pakker jeg min vandrerygsæk?

"Vær lidt smart når du pakker, ellers bliver det mange stop" fortæller eventyreren Maria Pietilä Holmner. Sådan her fikser du sagerne i rygsækken til når vandreturen står for døren.

02 oct 2019
Eventyr & wellness
Skalplagg Haglöfs

Kan jeg vaske mit skaltøj i maskinen?

Er du super forsigtigt med, hvordan du vasker dit træning- og undertøj, men glemmer skaltøjet? Eksperten forklarer, hvorfor du bør vaske din skaljakke og dermed bevare vandtætheden.

01 oct 2019
Eventyr & wellness
Tillpassa vandringsryggsäcken

Video: Sådan skal din vandrerygsæk sidde

En vandringsryggsäck kan ibland se rätt komplicerad ut med alla spännen och reglage. Och ännu mer komplicerat blir det när du ska välja storlek. Så här maxar du utelivet genom att spänna din ryggsätt rätt!

01 oct 2019
Eventyr & wellness
Det här ska du ha med på vandring

Det her ska du have med på dagsvandringen

Behøver jeg virkelig at have en powerbank med, når jeg er på dagsvandring, og er et førstehjælp-kit ikke en smule overdrevet? Her er de ting, som du ikke må glemme, når du begiver dig ud på vandreeventyret!

24 sep 2019
Eventyr & wellness
vandring

Sådan slipper du for gnavesår i dine vandrestøvler

Vabler og gnavesår kan ødelægge hele vandring, men fortvivl ikke, nogle enkle tips kan redde dine fødder fra det onde.

18 sep 2019
Eventyr & wellness
Escape the noise

Føl dig fri – Escape the noise

Sluk telefonen og tag på en dagsvandring ud i naturen - fotografen og naturelskeren Sophie Odelberg forklarer vigtigheden af at flygte fra storbyen i ny og næ.

12 sep 2019
Eventyr & wellness
Adidas Free Hiker

Naturentusiasten tester: Så god er vandreskoen Adidas Free Hiker!

Hvad får du, hvis du kombinerer Adidas' bløde Boost-støddæmpning og en vandresko? Jo, Adidas Free Hiker - en vandresneaker uden lige.

12 sep 2019
Eventyr & wellness
Vandringstights

Kan jeg vandre i træningstights?

Hvor vigtigt er det egentlig med et par skalbukser under dagsvandringen? Fungerer et par træningstights ligeså godt? Eksperten fra Haglöf forklarer, hvorfor udstyret er vigtigere end du tror.

23 jul 2019
Eventyr & wellness
Salomon outdoor outfit

Test! Det ultimative outdoor-look fra Salomon

Træningsfans og tvillingerne Ida og Elin Kjos er fortalere for et aktivt liv, hvor naturen findes tæt på. De har vandret i Salomons populære outdortøj. Så godt er det!

27 jun 2019
Eventyr & wellness
Petra Månström

Tips! Sådan bliver I en aktiv familie

At aktivere børnene og mindske skærmtiden er nemmere sagt end gjort. Supermoren Petra Månström deler ud af sine bedste tips til at få en mere aktiv hverdag fyldt med bevægelsesglæde!

03 jun 2019
Eventyr & wellness
Vandring

Test af 3 lette vandringssko til ham

Ud på vandringstur? Her er vandrestøvlerne, som du skal have styr på til sommeren 2019!

21 may 2019
Eventyr & wellness
Vandring

Test af sommerens 3 bedste vandresko til hende

Skal du ud og vandre til sommer? Her er vandreskoene, som du behøver til sæsonen 2019.

15 may 2019
Eventyr & wellness
Fritidsbyxor

Fritidsbukserne som er bedst i test

For at få det meste ud af din vandring kræves et par gode bukser. Vores kvindelige testpanel har studeret vores 5 mest populære fritidsbukser og ved præcis hvor og hvornår, du kan anvende de forskellige modeller.

24 apr 2019
Eventyr & wellness
Test fritidsbyxor herr

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

Mangler du et par nye bukser til vandreturen? Eller leder du efter en model, som du kan bygge altan i? Vores mandlige testpanel har prøvet 5 af sæsonens favoritter!

18 apr 2019
Eventyr & wellness
Huvudvärk

Derfor får du hovedpine, når du træner

Får du også ondt i hovedet, når du træner? Så har du muligvis træningshovedpine. Bare rolig, det er ikke farligt og du kan gøre noget ved det.

08 apr 2019
Eventyr & wellness