Vandring

Test af sommerens 3 bedste vandresko til hende

Skal du ud og vandre til sommer? Her er vandreskoene, som du behøver til sæsonen 2019. 

Inden sommerens vandringer har vi testet tre mellemhøje vandrestøvler, som du kan få glæde af under dit eventyr. Alle tre modeller er vandtætte, men adskiller sig i stabilitet og grebsfaktor. Find din favorit!

TEST AF:

Salomon X-Chase Mid GTX DAM.jpg

Mærke:

Vejledende pris: 1 395 kroner.

Passer til: Modellen her er udmærket til dig, som gerne vil have en let og mellemhøj vandrestøvle som fungerer til mange forskellige typer af aktive eventyr, selv under de varmere årstider. Et stabilt greb under sålen giver den støtte, du gerne vil have, når du eksempelvis er ude i et stenet og stejl terræn i fjeldene, men den fungerer også perfekt til de daglige vandringer, hvor du behøver en vandrestøvle som ikke tynger ned dine skridt. 

Komfort: Salomon X chase Mid opleves som en af de mere stabile støvler i testen samtidig med, at den er fleksibel og giver en let løbesko-fornemmelse. En del af testdeltagerne synes, at det tager lidt tid at gå skoene til og at de kan virke lidt stive i begyndelsen. Til trods for det, så er den anatomiske mellemsål et stort plus, da du får god støtte samt støddæmpning. Et plus på komfortsiden er at du kan snøre skoen rigtigt hårdt, hvilket gør at skoen kan omfavne foden helt samtidig med at det giver dig en ekstra stabilitet opad. 

Størrelse: Vandrestøvlen her er ret lille i størrelsen, og du kan behøve at skulle gå en helt størrelse op, hvis du gerne vil have plads til en ekstra strømpe og stadig gerne have lidt plads foran ved tæerne. 

Opsummering: Let, mangfoldig og vandtæt! Det her er en vandresko, som du hurtigt genkender, hvis du har styr på Salomons klassiske udbud. Designet minder Solomon X chase Mid til en vis grad om en mere sporty løbesko, og ikke en tung vandrestøvle. Det gør at den passer til mange forskellige typer af vandringer, både i fjeldmiljø og for en mere urban byvandring. Støvlen er udrustet med Gore-tex hvilket betyder, at den klarer regnfulde forhold med bravur. Testdeltagerne oplever, at den ventilerer skønt da den er også er lavet med tyndt mesh på overdelen. Også materialet føles tyndt, da der ikke findes noget som virker skrøbeligt - det her er en sko som faktisk fungerer for bjergrige toppe. Skøn støddæmpning med lidt vægt er velkomment for testdeltagernes trætte fødder efter et par par kilometer i benene. Støvlen er også forstærket med gummi og dens beskyttede tå gør den ekstra passende til miljøer som kræver lidt mere. Perfekt allround-vandrestøvle!

TEST AF:

Hagl├Âfs Ridge Mid GT DAM.jpg

Mærke: 

Vejledende pris: 1 445 kroner. 

Passer til: Er du ude efter en rigtig klassiker til lange vandringer i et bjergrigt miljø? Så er den her sko lavet til dig. Testpanelet føler, at den sidder som smurt på foden fra første øjeblik! Haglöfs Ridge Mid GT udmærkes af sin sål, hvor piggene under støvlen peger i forskellige retninger, hvilket giver et super stabilt skridt. Med andre ord, så er det er en vandringsstøvle som klarer glatte, leret og bjergrige miljøer super godt. Samtidig er den fin, let og fungerer til dagsudflugter som ikke nødvendigvis er lige så anstrengende.  

Komfort: Stabilitet er det her! Haglöfs model sidder virkelig godt rundt om foden. Indersålen giver støtte til hælen, hvilket føles godt for de fleste testdeltagere som behøver lidt ekstra støtte. I og med at støvlen er lavet i læder, giver den en lidt stiv følelse i starten, men den giver sig efter et stykke tid. Testdeltagerne oplevede også, at det ikke er en sko som du vil vride om på foden i, da man knap kan bøje foden forkert, uanset hvor meget man forsøger!

Størrelse: Modellen er true to size. Har du derimod fødder som er til den bredere side, så kan det være en god ide at gå dem lidt til, så de former sig efter fødderne inden den lange vandretur går begynder. 

Opsummering: Klassikeren her er en af Haglöfs bestsellere for vandringsglade folk. Vores testpanel synes, at det er en af de mest slidstærke modeller i testen. Støvlen er lavet i læder, hvilket gør at den kan føles lidt varm under sommersæsonen, men takket været at læderet er lavet i naturmateriale, så undgår skoen med nød og næppe at føles for varm. Materialet i sig selv gør også, at Ridge Mid GT klarer de mest ivrige bjergvandringer, uden at du risikerer at slide hul i dem på den første tur. Støddæmpningen i den bagerste del af skoen giver også en skøn bøjelighed samtidig med at mellemsålen gør, at du får en god støddæmpning under hele foden. Den her model fra Haglöf er hver eneste krone værd!


TEST AF:

Merrel MQM Flex Mid GTX DAM.jpgMærke:

Vejledende pris: 1 395 kroner. 

Passer til: Merrell modellen her er en let, ventilerende og fleksibel sko, som man kommer hurtigt frem i verden med. Testpanelet synes, at den passer perfekt til en lettere dagstur, hvor du går på kortlagte stier eller veje på varme sommerdage. Testdeltagerne mener også, at skoene kunne have haft lidt mere greb under støvlen for at føles optimal ved bjergrige eller glatte miljøer. 

Komfort: Merell MQM Mid GTX føles noget flad i sålen sammenlignet med de andre i testen. Vil du have en sko med en god kraft i, så skal du satse på en med mere støddæmpning. At den er bøjelig og formbar er noget, som testdeltagerne synes positivt om, da det gør den vældig bekvem, men det er måske ikke helt optimalt hvis du skal ud på vandreture, hvor man nemt kan træde forkert. 

Størrelse: Modellen er rummelig i størrelsen, hvilket er skønt for dig som har lidt bredere fødder. Hvis du vil have en tight pasform, kan du få brug for at lægge en ekstra sål i eller bruge endnu et par strømper. I og med at skoene er lavet i blødt mesh, så føles materialet super skønt omkring foden, og testdeltagerne finder ingen skjulte sømme eller kanter som klemmer nogen steder. I damemodellen går skoen ganske højt op på anklen, men i og med at den er så tilpas blød gør det ikke noget. 

Opsummering: Det her regnes som en af Merrells hybridsko og er til dig som gerne vil have en hurtig sko med en lidt mere beskyttende højde. Den er også let og smidig, hvilket man mærker tydeligt i og med at den er så tilpas smidig. Testdeltagerne synes, at det her er en vandresko som er optimal til de varmere dage, da det tynde materiale virkelig ånder. Samtidig bliver støvlen ikke stoppet af sommerregnen i første omgang, membranen indeni skoen er nemlig udrustet med vandafvisende Gore-tex. Helt klart er vandringskup til den som vil have en prisvenlig sko!  

SHOP HER:

LÆS MERE: 

 Tilbage

News Feed

Herr - Header.jpg
Eventyr & wellness

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

6 dagar sedan
Dam - Header - Dam.jpg
Eventyr & wellness

Fritidsbukserne til hende, der er bedst i test!

26 mar 2020
Scandi nomad header mellanlager
Eventyr & wellness

Nyt: Prisvenligt udendørstøj fra Scandi Nomad

13 feb 2020
Träna hjärtat
Eventyr & wellness

Eksperten svarer: Sådan træner du dit hjerte

12 feb 2020
Kinesiotejp knä
Eventyr & wellness

Video: Sådan taper du dit knæ efter en skade

24 jan 2020
vandring_2017
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rette vandresko

24 jan 2020
yogamatta casall
Eventyr & wellness

Fantastisk købs- og plejevejledning til yogamåtter

22 jan 2020
nacke
Eventyr & wellness

Derfor skal du ikke selv knække ryggen

20 jan 2020
Gubbvad
Eventyr & wellness

Sådan behandler du læg-smerter

20 jan 2020
sträckning baksida lår
Eventyr & wellness

Sådan behandler du en forstrækning

20 jan 2020
Yoga Nidra
Eventyr & wellness

Trendspot: Find ro med yoga nidra

16 jan 2020
Säkerhet på berget
Eventyr & wellness

Sådan løber du sikkert off-piste

20 nov 2019
Hur packar jag för vandring
Eventyr & wellness

Hvordan pakker jeg min vandrerygsæk?

02 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Eventyr & wellness

Kan jeg vaske mit skaltøj i maskinen?

01 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Eventyr & wellness

Video: Sådan skal din vandrerygsæk sidde

01 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Eventyr & wellness

Det her skal du have med på dagsvandringen

24 sep 2019
vandring
Eventyr & wellness

Sådan slipper du for gnavesår i dine vandrestøvler

18 sep 2019
Escape the noise
Eventyr & wellness

Føl dig fri – Escape the noise

12 sep 2019
Adidas Free Hiker
Eventyr & wellness

Naturentusiasten tester: Så god er vandreskoen Adidas Free Hiker!

12 sep 2019
Vandringstights
Eventyr & wellness

Kan jeg vandre i træningstights?

23 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Eventyr & wellness

Test! Det ultimative outdoor-look fra Salomon

27 jun 2019
Petra Månström
Eventyr & wellness

Tips! Sådan bliver I en aktiv familie

03 jun 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af 3 lette vandringssko til ham

21 may 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af sommerens 3 bedste vandresko til hende

15 may 2019
Fritidsbyxor
Eventyr & wellness

Fritidsbukserne som er bedst i test

24 apr 2019
Huvudvärk
Eventyr & wellness

Derfor får du hovedpine, når du træner

08 apr 2019
Sara Hoy
Eventyr & wellness

Fjern rygsmerten med yoga

03 apr 2019
Bergans of Norway
Eventyr & wellness

Derfor er vandreture sæsonens familieeventyr

29 mar 2019
Spänningshuvudvärk
Eventyr & wellness

Træn spændingshovedpinen væk

22 mar 2019
Workout_sleeping
Eventyr & wellness

Sådan skal du træne for at sove bedre

27 feb 2019
Yoga Veronica Jäderlund
Eventyr & wellness

Sådan bliver du en yogi 2019

27 jan 2019
278356.jpg
Eventyr & wellness

Derfor skal du bade koldt

26 jan 2019
iStock-182912411.jpg
Eventyr & wellness

Forskeren: “Derfor er det håbløst at tabe sig”

24 jan 2019
Massage
Eventyr & wellness

Ondt i ryggen? Test den her rygmassage

15 jan 2019
Hälsoångest
Eventyr & wellness

Har du helseangst?

09 jan 2019
iStock-692990626.jpg
Eventyr & wellness

5 helsetrends i 2019

07 jan 2019
Nackmassage
Eventyr & wellness

Enkel massage for spændinger i nakken

27 dec 2018
Blacc yoga tights
Eventyr & wellness

Video: Yoga mod julestress

13 dec 2018
iStock-859522432_coffee.jpg
Eventyr & wellness

Er du blevet vintertræt? og er du kaffeelsker? Tag en nappucino!

12 dec 2018
Sova_träna
Eventyr & wellness

Sådan påvirker søvnen din træning

02 oct 2018
more news
Herr - Header.jpg

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

Bliv klar til årets helt store vandretur eller længere eventyr. Her er fritidsbukserne til ham, der er sæsonens bedst i test.

6 dagar sedan
Eventyr & wellness
Dam - Header - Dam.jpg

Fritidsbukserne til hende, der er bedst i test!

Uanset om du lægger kilometer efter kilometer bag dig på vandrestien eller bare rive blade sammen i haven, så er én ting helt sikkert - du har brug for et par gode fritidsbukser!

26 mar 2020
Eventyr & wellness
Scandi nomad header mellanlager

Nyt: Prisvenligt udendørstøj fra Scandi Nomad

Skiundertøj i bambus, udendørsjakker med membran og mellemlag i hyggeligt bamse fleece. Dette er blot nogle af de godbidder, som det nye brand Scandi Nomad har at byde på.

13 feb 2020
Eventyr & wellness
Träna hjärtat

Eksperten svarer: Sådan træner du dit hjerte

Usund mad, inaktivitet, stress og cigaretter er skadelige for kroppen og kan føre til forskellige hjerte-kar-sygdomme. Eksperten forklarer vigtigheden af at give dit hjerte konditionstræning!

12 feb 2020
Eventyr & wellness
Kinesiotejp knä

Video: Sådan taper du dit knæ efter en skade

Skadet, slidgigt eller løberknæ? Naprapaten Anna Lundeberg viser, hvor nemt du kan stabilisere dit knæ med kinesiotape.

24 jan 2020
Eventyr & wellness
vandring_2017

Guide: Vælg de rette vandresko

Det kan være svært at vælge sko til en vandretur, men vi ved, hvilke støvler og sko som som passer til hvad. Her er skoguiden til dig som skal ud på tur!

24 jan 2020
Eventyr & wellness
yogamatta casall

Fantastisk købs- og plejevejledning til yogamåtter

Hvis du allerede er en erfaren yogi, ved du måske alt om yogamåtter. For eksempel at de fås i forskellige tykkelser, hvordan du passe på din yogamåtte og hvor meget den skal koste. Hvis ikke, bør du læse dette!

22 jan 2020
Eventyr & wellness
nacke

Derfor skal du ikke selv knække ryggen

Plejer du at læne hovedet til siden, indtil det knækker i nakken, eller presse ryggen mod en stoleryg i jagten på et knæk? Det bør du holde op med nu! Fysioterapeuten Mauro Toro Martinez forklarer hvorfor.

20 jan 2020
Eventyr & wellness
Gubbvad

Sådan behandler du læg-smerter

Er du mand, over 40 år og har ondt i læggene? Så er du nok ramt af det, som i nogle lande kaldes “gammelmandsben". Her er kiropraktorens bedste råd.

20 jan 2020
Eventyr & wellness
sträckning baksida lår

Sådan behandler du en forstrækning

Hvis du får en forstrækning eller en muskelbrist, er det vigtigt at behandle den rigtigt for at mindske skaden og restitutionstiden. Her er naprapatens mest effektive råd.

20 jan 2020
Eventyr & wellness
Yoga Nidra

Trendspot: Find ro med yoga nidra

Synes du, det er vanskeligt at slappe af i weekenden eller om aftenen? Her er en trendy yogaform, der hjælper dig med at slappe af og befrier dig for stress: Yoga nidra.

16 jan 2020
Eventyr & wellness
Säkerhet på berget

Sådan løber du sikkert off-piste

Hvordan sikrer jeg mig bedst, når jeg løbers off-piste? Jimmy Oden, bjergguide og grundlægger af snesportmærket Elevenate, er ekspert. - Du er nødt til at forstå de risici, du er villig - eller ikke villig - til at udsætte dig for, siger han.

20 nov 2019
Eventyr & wellness
Hur packar jag för vandring

Hvordan pakker jeg min vandrerygsæk?

"Vær lidt smart når du pakker, ellers bliver det mange stop" fortæller eventyreren Maria Pietilä Holmner. Sådan her fikser du sagerne i rygsækken til når vandreturen står for døren.

02 oct 2019
Eventyr & wellness
Skalplagg Haglöfs

Kan jeg vaske mit skaltøj i maskinen?

Er du super forsigtigt med, hvordan du vasker dit træning- og undertøj, men glemmer skaltøjet? Eksperten forklarer, hvorfor du bør vaske din skaljakke og dermed bevare vandtætheden.

01 oct 2019
Eventyr & wellness
Tillpassa vandringsryggsäcken

Video: Sådan skal din vandrerygsæk sidde

En vandringsryggsäck kan ibland se rätt komplicerad ut med alla spännen och reglage. Och ännu mer komplicerat blir det när du ska välja storlek. Så här maxar du utelivet genom att spänna din ryggsätt rätt!

01 oct 2019
Eventyr & wellness