Vandring

Test af 3 lette vandringssko til ham

Tid til nye eventyr? Her er de bedste støvler til sommerens vandreture i 2019!

At finde en en optimal vandresko er ikke helt nemt, men vores testpanel har gjort forarbejdet for dig! Her er tre vandtætte og mellemhøje modeller med varierende greb og stabilitet. Tun ind og find din næste vandrepartner!

TEST AF: 

Merrel MQM Flex Mid GTX HERR.jpg

Mærke:

Vejledende pris: 1 395 kroner

Passer til: Let, smidig og super fleksibel er nogle af de mange egenskaber som udmærker den her vandrestøvle. Den har ikke helt samme støtte og stabilitet som de andre sko i den her test, hvilket gør at den passer bedst til et mere jævnt underlagt, hvor man ikke så nemt kan træde forkert - eksempelvis til dagsture hvor du går på allerede skabte stier. Testpanelet konstaterer derfor, at et lidt bedre greb på underfoden ville have været godt til når du skal ud og vandre på regnvåde dage, hvor underlaget godt kan være glat. Selve skoen er derimod holdbar i regnvejr, takket været en ydre membran i Gore-text materiale. 

Komfort: Er du ude efter i støvle med meget støtte, så er de her måske ikke noget for dig. Når det kommer til støddæmpning, er Marells støvle til den noget fladere side. Trods det, så er både sål og overdel bøjelig og formbar, hvilket betyder at skoen sidder behageligt uden at klemme nogen steder. 

Størrelse: True to size, men vil du være sikker på at få den rette størrelse, så er det nok nærmere opad end nedad du skal tænke rent størrelsesmæssigt. Nogle af testdeltagerne oplever, at skoene er lidt små i selve pasformen, men er ellers dejligt generøse i bredden. 

Opsummering: Testdeltagerne fremhæver de her vandtætte og smidige støvler til de varme sommerdage, hvor du gerne vil have åndbare støvler på. Da de ikke rigtigt har samme støddæmpning som de andre sko i testen, giver vores testdeltagere en noget lavere karakter for netop komfort og pasform. For dig som behøver lidt ekstra støtte ved hælen, kan det være en god ide at lægge en ekstra sål med ekstra støddæmpning og bøjelighed ned i skoen. Ellers har vores testpanel kun lovord til overs og konstaterer, at det her kommer meget nær til at være en perfekt vandrepartner for alle som behøver en sko, der ikke tynger ens skridt.


TEST AF:

Hagl├Âfs Ridge Mid GT HERR.jpg

Mærke:

Vejledende pris: 1 445 kroner

Passer til: Det her er en rigtig pålidelig vandrestøvle, som du helt sikkert kan stole på, når du er ude på længere vandringer! Skoen er virkelig behagelig og har et godt greb takket være piggene under skoen som peger i forskellige retninger. Modellen passer derfor udmærket til terræner, hvor du behøver noget mere stabilt. Den er også perfekt i mere sten- eller bjergrige miljøer, hvor du ikke behøver at bekymre dig om at slide hul på skoens overdel. Skoen opleves noget varm af testdeltagerne, hvilket er et lille minus, men ellers ånder skoen godt og slipper meget af luften, som hober sig op ved brugen af skoen, ud. 

Komfort: Støvlerne har en rigtig skøn støddæmpning og de sidder bekvemt på foden! De er noget hårde i materialet i begyndelsen, hvor de efter en stund begynder at give sig lidt og dernæst føles bløde. Haglöfs model er superstabil som man faktisk ikke kan bøje i flere forskellige vinkler, selvom testdeltagerne forsøger at flexe med fødderne og træde på skæve kanter - hvilket er godt, hvis du skal gå på et ujævnt underlag! Selve bøjeligheden og støtten under hælen er behagelig sammenlignet med de andre modeller i testen, synes testdeltagerne. 

Størrelse: True to size og normale i bredden. Føles behagelige, selv for testdeltagerne med bredde fødder som behøver lidt mere plads. 

Opsummering: Det her er testpanelets storfavorit! Takket være den mellemhøje  støvle, som både er vandtæt og har et godt greb, er modellen virkelig åndbar. Vores testpanel giver en rigtig god karakter for komfort, greb og materialevalg, hvilket gør det til en optimal sko til de længere vandre-distancer. Samtidig føles den også perfekt, da den sidder godt på foden og testdeltagerne anvender den derfor også gerne til kortere dagsture. Støddæmpningen er rigtig fin og den smiger sig skønt omkring anklen samt giver dig en god støtte, så du ikke risikerer at træde forkert. Prisvenlig og holdbar model for dig som vil gå all in på vandringen! 

TEST AF:

Salomon X-Chase Mid GTX HERR.jpg

Mærke:

Vejledende pris: 1 395 kroner

Passer til: Det her er en mellemhøj model, som testdeltagerne synes passer perfekt til vandringer i lidt varmere temperaturer, da overdelen delvist er lavet i et tyndt og ventilerende mesh. Den føles derfor luftig og let samtidig med at den kan ånde! Ifølge testdeltagerne føles grebet virkelig stabilt og gedigent samtidig med at støvlen fungerer udmærket til at anvendelse i et mere stenet miljø, hvor en mere udholdende støvle kræves. I og med at den også regnes som en lettere vandringsstøvle, så er den også oplagt når du går med raske skridt og vil hurtigt fremad! 

Komfort: Testdeltagerne oplever, at de får en god støddæmpning med denne sko på, takket være den anatomiske mellemsål som giver en skøn støtte og komfort ved både hæl og hælfod. I begyndelsen kan den godt føles lidt hård omkring foden, men efter lidt tid føles den bare som en rigtig god støtte. Modellen fra Salomon er også smidig og let at snøre, da du bare skal trække i snøren i stedet for at binde snørebåndene selv. Det giver mulighed for en endnu tightere pasform, mener testdeltagerne. 

Størrelse: Præcis som med mange af Salomons sko, så er modellen lidt lille i størrelsen og de fleste må gå en hel størrelse op for at få plads til hele foden, uden at det gnaver. Generelt skal du altid have i tankerne at gå en halv størrelse op, når du køber vandresko, men her vil det altså være oplagt at gå lidt mere op i størrelsen. Ellers er de tilpas bredde og passer også til fødder som kræver lidt ekstra plads i bredden. 

Opsummering:  Testdeltagerne synes at det er meget tydeligt, at Salomon er blevet inspireret af dets egne Speedcross-modeller som er udviklet til trail. Støvlen her føles som en blanding mellem en løbesko og en vandrestøvle, hvilket giver en oplevelse af, at den fungerer til både længere vandreture i fjeldene samt til dagsture i skoven. I øvrigt er den så stabil som den er fleksibel og mangfoldig. Udrustet med Gore-tex er det en vandrestøvle som kan tåle fugt og stadig ånde, noget som virkelig værdsættes af testpanelet. Støvlen har også en ganske kraftigt ophøjet sål i gummi, så den føles holdbar og klarer både ler- og våde miljøer. At den har en forstærket boks omkring tåen og hælpartiet er bare et ekstra plus, hvilket gør modellen til en super god allround-støvle for en aktiv hverdag!

LÆS MERE:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

Escape the noise
Eventyr & wellness

Føl dig fri – Escape the noise

12 sep 2019
Adidas Free Hiker
Eventyr & wellness

Naturentusiasten tester: Så god er vandreskoen Adidas Free Hiker!

12 sep 2019
Vandringstights
Eventyr & wellness

Kan jeg vandre i træningstights?

23 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Eventyr & wellness

Test! Det ultimative outdoor-look fra Salomon

27 jun 2019
Petra Månström
Eventyr & wellness

Tips! Sådan bliver I en aktiv familie

03 jun 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af 3 lette vandringssko til ham

21 may 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af sommerens 3 bedste vandresko til hende

15 may 2019
Fritidsbyxor
Eventyr & wellness

Fritidsbukserne som er bedst i test

24 apr 2019
Huvudvärk
Eventyr & wellness

Derfor får du hovedpine, når du træner

08 apr 2019
Sara Hoy
Eventyr & wellness

Fjern rygsmerten med yoga

03 apr 2019
Bergans of Norway
Eventyr & wellness

Derfor er vandreture sæsonens familieeventyr

29 mar 2019
Spänningshuvudvärk
Eventyr & wellness

Træn spændingshovedpinen væk

22 mar 2019
Workout_sleeping
Eventyr & wellness

Sådan skal du træne for at sove bedre

27 feb 2019
Yoga Veronica Jäderlund
Eventyr & wellness

Sådan bliver du en yogi 2019

27 jan 2019
278356.jpg
Eventyr & wellness

Derfor skal du bade koldt

26 jan 2019
iStock-182912411.jpg
Eventyr & wellness

Forskeren: “Derfor er det håbløst at tabe sig”

24 jan 2019
Massage
Eventyr & wellness

Ondt i ryggen? Test den her rygmassage

15 jan 2019
Hälsoångest
Eventyr & wellness

Har du helseangst?

09 jan 2019
iStock-692990626.jpg
Eventyr & wellness

5 helsetrends i 2019

07 jan 2019
Nackmassage
Eventyr & wellness

Enkel massage for spændinger i nakken

27 dec 2018
Blacc yoga tights
Eventyr & wellness

Video: Yoga mod julestress

13 dec 2018
iStock-859522432_coffee.jpg
Eventyr & wellness

Er du blevet vintertræt? og er du kaffeelsker? Tag en nappucino!

12 dec 2018
Sova_träna
Eventyr & wellness

Sådan påvirker søvnen din træning

02 oct 2018
skor_höst
Eventyr & wellness

Derfor er det vigtigt med glade fødder

12 sep 2018
Anti-stressdeg
Eventyr & wellness

DIY: Lav din egen anti-stressdej

14 aug 2018
276153.jpg
Eventyr & wellness

PT-Olga: “Hellere en massage end et bootcamp-hold”

13 aug 2018
AbsolutStefan_yogaposes
Eventyr & wellness

3 seje yogastillinger

30 may 2018
helly hansen
Eventyr & wellness

Redningsvesten som er bedst i test 2018

29 may 2018
Sovsäck guide
Eventyr & wellness

Stor guide: Find den rigtige sovepose

28 may 2018
Så behandlar du en hälsporre
Eventyr & wellness

Så behandler du problemer med hælspore

25 may 2018
Absolutstefan
Eventyr & wellness

Find ro og styrke med yoga

25 may 2018
STefan_2
Eventyr & wellness

6 yogastillinger der løsner stive hofter

25 may 2018
LIM Comp_I4A9634.jpg
Eventyr & wellness

Vi guider: Sådan finder du de rigtige vandrestøvler

08 may 2018
Gym_woman
Eventyr & wellness

Få et bedre ”jeg” gennem træning

06 apr 2018
Gubbvad
Eventyr & wellness

Sådan behandler du læg-smerter

13 mar 2018
gopro
Eventyr & wellness

Her er 5 grunde til, at alle bør eje et GoPro

12 mar 2018
Bjørn Dæhlie
Eventyr & wellness

Klæd dig rigtigt på til skiløbet

19 feb 2018
turdell
Eventyr & wellness

Kristofer Turdell: "Jeg leder efter den sværeste vej ned"

19 feb 2018
Vasaloppet
Eventyr & wellness

Sådan skal du spise før Vasaloppet

19 feb 2018
Tejpa foten
Eventyr & wellness

Video: Sådan taper du foden efter en forstuvning

15 feb 2018
more news
Escape the noise

Føl dig fri – Escape the noise

Sluk telefonen og tag på en dagsvandring ud i naturen - fotografen og naturelskeren Sophie Odelberg forklarer vigtigheden af at flygte fra storbyen i ny og næ.

12 sep 2019
Eventyr & wellness
Adidas Free Hiker

Naturentusiasten tester: Så god er vandreskoen Adidas Free Hiker!

Hvad får du, hvis du kombinerer Adidas' bløde Boost-støddæmpning og en vandresko? Jo, Adidas Free Hiker - en vandresneaker uden lige.

12 sep 2019
Eventyr & wellness
Vandringstights

Kan jeg vandre i træningstights?

Hvor vigtigt er det egentlig med et par skalbukser under dagsvandringen? Fungerer et par træningstights ligeså godt? Eksperten fra Haglöf forklarer, hvorfor udstyret er vigtigere end du tror.

23 jul 2019
Eventyr & wellness
Salomon outdoor outfit

Test! Det ultimative outdoor-look fra Salomon

Træningsfans og tvillingerne Ida og Elin Kjos er fortalere for et aktivt liv, hvor naturen findes tæt på. De har vandret i Salomons populære outdortøj. Så godt er det!

27 jun 2019
Eventyr & wellness
Petra Månström

Tips! Sådan bliver I en aktiv familie

At aktivere børnene og mindske skærmtiden er nemmere sagt end gjort. Supermoren Petra Månström deler ud af sine bedste tips til at få en mere aktiv hverdag fyldt med bevægelsesglæde!

03 jun 2019
Eventyr & wellness
Vandring

Test af 3 lette vandringssko til ham

Ud på vandringstur? Her er vandrestøvlerne, som du skal have styr på til sommeren 2019!

21 may 2019
Eventyr & wellness
Vandring

Test af sommerens 3 bedste vandresko til hende

Skal du ud og vandre til sommer? Her er vandreskoene, som du behøver til sæsonen 2019.

15 may 2019
Eventyr & wellness
Fritidsbyxor

Fritidsbukserne som er bedst i test

For at få det meste ud af din vandring kræves et par gode bukser. Vores kvindelige testpanel har studeret vores 5 mest populære fritidsbukser og ved præcis hvor og hvornår, du kan anvende de forskellige modeller.

24 apr 2019
Eventyr & wellness
Huvudvärk

Derfor får du hovedpine, når du træner

Får du også ondt i hovedet, når du træner? Så har du muligvis træningshovedpine. Bare rolig, det er ikke farligt og du kan gøre noget ved det.

08 apr 2019
Eventyr & wellness
Sara Hoy

Fjern rygsmerten med yoga

Yoga er et perfekt redskab til afslapning samt at sænke stress-niveauet. Men vidste du, at det også gør underværker for lindring af rygsmerter?

03 apr 2019
Eventyr & wellness
Bergans of Norway

Derfor er vandreture sæsonens familieeventyr

Naturen byder på fantastiske oplevelser for både voksne og børn. Bergans of Norway ved, hvordan du får hele familien med på vandretur!

29 mar 2019
Eventyr & wellness
Spänningshuvudvärk

Træn spændingshovedpinen væk

Får du spændingshovedpine efter en lang arbejdsdag? Her får du 5 tips, der kan modvirke det!

22 mar 2019
Eventyr & wellness
Workout_sleeping

Sådan skal du træne for at sove bedre

Sover du bedre efter et hårdt træningspas? Sidder du og gennemanalysere din dag inden du skal sove? Søvnforskeren fortæller her hvorfor du skal undgå begge dele.

27 feb 2019
Eventyr & wellness
Yoga Veronica Jäderlund

Sådan bliver du en yogi 2019

Nyt år, nye yogarutiner! Yogin Veronica Jäderlund guider dig til et afslappende og stressfrit 2019

27 jan 2019
Eventyr & wellness
278356.jpg

Derfor skal du bade koldt

Det er gratis, enkelt og giver en række positive helseeffekter. Det her er året hvor du skal tage turen ud efter det kolde gys!

26 jan 2019
Eventyr & wellness