Vandring

Test af 3 lette vandringssko til ham

Tid til nye eventyr? Her er de bedste støvler til sommerens vandreture i 2019!

At finde en en optimal vandresko er ikke helt nemt, men vores testpanel har gjort forarbejdet for dig! Her er tre vandtætte og mellemhøje modeller med varierende greb og stabilitet. Tun ind og find din næste vandrepartner!

TEST AF: 

Merrel MQM Flex Mid GTX HERR.jpg

Mærke:

Vejledende pris: 1 395 kroner

Passer til: Let, smidig og super fleksibel er nogle af de mange egenskaber som udmærker den her vandrestøvle. Den har ikke helt samme støtte og stabilitet som de andre sko i den her test, hvilket gør at den passer bedst til et mere jævnt underlagt, hvor man ikke så nemt kan træde forkert - eksempelvis til dagsture hvor du går på allerede skabte stier. Testpanelet konstaterer derfor, at et lidt bedre greb på underfoden ville have været godt til når du skal ud og vandre på regnvåde dage, hvor underlaget godt kan være glat. Selve skoen er derimod holdbar i regnvejr, takket været en ydre membran i Gore-text materiale. 

Komfort: Er du ude efter i støvle med meget støtte, så er de her måske ikke noget for dig. Når det kommer til støddæmpning, er Marells støvle til den noget fladere side. Trods det, så er både sål og overdel bøjelig og formbar, hvilket betyder at skoen sidder behageligt uden at klemme nogen steder. 

Størrelse: True to size, men vil du være sikker på at få den rette størrelse, så er det nok nærmere opad end nedad du skal tænke rent størrelsesmæssigt. Nogle af testdeltagerne oplever, at skoene er lidt små i selve pasformen, men er ellers dejligt generøse i bredden. 

Opsummering: Testdeltagerne fremhæver de her vandtætte og smidige støvler til de varme sommerdage, hvor du gerne vil have åndbare støvler på. Da de ikke rigtigt har samme støddæmpning som de andre sko i testen, giver vores testdeltagere en noget lavere karakter for netop komfort og pasform. For dig som behøver lidt ekstra støtte ved hælen, kan det være en god ide at lægge en ekstra sål med ekstra støddæmpning og bøjelighed ned i skoen. Ellers har vores testpanel kun lovord til overs og konstaterer, at det her kommer meget nær til at være en perfekt vandrepartner for alle som behøver en sko, der ikke tynger ens skridt.


TEST AF:

Hagl├Âfs Ridge Mid GT HERR.jpg

Mærke:

Vejledende pris: 1 445 kroner

Passer til: Det her er en rigtig pålidelig vandrestøvle, som du helt sikkert kan stole på, når du er ude på længere vandringer! Skoen er virkelig behagelig og har et godt greb takket være piggene under skoen som peger i forskellige retninger. Modellen passer derfor udmærket til terræner, hvor du behøver noget mere stabilt. Den er også perfekt i mere sten- eller bjergrige miljøer, hvor du ikke behøver at bekymre dig om at slide hul på skoens overdel. Skoen opleves noget varm af testdeltagerne, hvilket er et lille minus, men ellers ånder skoen godt og slipper meget af luften, som hober sig op ved brugen af skoen, ud. 

Komfort: Støvlerne har en rigtig skøn støddæmpning og de sidder bekvemt på foden! De er noget hårde i materialet i begyndelsen, hvor de efter en stund begynder at give sig lidt og dernæst føles bløde. Haglöfs model er superstabil som man faktisk ikke kan bøje i flere forskellige vinkler, selvom testdeltagerne forsøger at flexe med fødderne og træde på skæve kanter - hvilket er godt, hvis du skal gå på et ujævnt underlag! Selve bøjeligheden og støtten under hælen er behagelig sammenlignet med de andre modeller i testen, synes testdeltagerne. 

Størrelse: True to size og normale i bredden. Føles behagelige, selv for testdeltagerne med bredde fødder som behøver lidt mere plads. 

Opsummering: Det her er testpanelets storfavorit! Takket være den mellemhøje  støvle, som både er vandtæt og har et godt greb, er modellen virkelig åndbar. Vores testpanel giver en rigtig god karakter for komfort, greb og materialevalg, hvilket gør det til en optimal sko til de længere vandre-distancer. Samtidig føles den også perfekt, da den sidder godt på foden og testdeltagerne anvender den derfor også gerne til kortere dagsture. Støddæmpningen er rigtig fin og den smiger sig skønt omkring anklen samt giver dig en god støtte, så du ikke risikerer at træde forkert. Prisvenlig og holdbar model for dig som vil gå all in på vandringen! 

TEST AF:

Salomon X-Chase Mid GTX HERR.jpg

Mærke:

Vejledende pris: 1 395 kroner

Passer til: Det her er en mellemhøj model, som testdeltagerne synes passer perfekt til vandringer i lidt varmere temperaturer, da overdelen delvist er lavet i et tyndt og ventilerende mesh. Den føles derfor luftig og let samtidig med at den kan ånde! Ifølge testdeltagerne føles grebet virkelig stabilt og gedigent samtidig med at støvlen fungerer udmærket til at anvendelse i et mere stenet miljø, hvor en mere udholdende støvle kræves. I og med at den også regnes som en lettere vandringsstøvle, så er den også oplagt når du går med raske skridt og vil hurtigt fremad! 

Komfort: Testdeltagerne oplever, at de får en god støddæmpning med denne sko på, takket være den anatomiske mellemsål som giver en skøn støtte og komfort ved både hæl og hælfod. I begyndelsen kan den godt føles lidt hård omkring foden, men efter lidt tid føles den bare som en rigtig god støtte. Modellen fra Salomon er også smidig og let at snøre, da du bare skal trække i snøren i stedet for at binde snørebåndene selv. Det giver mulighed for en endnu tightere pasform, mener testdeltagerne. 

Størrelse: Præcis som med mange af Salomons sko, så er modellen lidt lille i størrelsen og de fleste må gå en hel størrelse op for at få plads til hele foden, uden at det gnaver. Generelt skal du altid have i tankerne at gå en halv størrelse op, når du køber vandresko, men her vil det altså være oplagt at gå lidt mere op i størrelsen. Ellers er de tilpas bredde og passer også til fødder som kræver lidt ekstra plads i bredden. 

Opsummering:  Testdeltagerne synes at det er meget tydeligt, at Salomon er blevet inspireret af dets egne Speedcross-modeller som er udviklet til trail. Støvlen her føles som en blanding mellem en løbesko og en vandrestøvle, hvilket giver en oplevelse af, at den fungerer til både længere vandreture i fjeldene samt til dagsture i skoven. I øvrigt er den så stabil som den er fleksibel og mangfoldig. Udrustet med Gore-tex er det en vandrestøvle som kan tåle fugt og stadig ånde, noget som virkelig værdsættes af testpanelet. Støvlen har også en ganske kraftigt ophøjet sål i gummi, så den føles holdbar og klarer både ler- og våde miljøer. At den har en forstærket boks omkring tåen og hælpartiet er bare et ekstra plus, hvilket gør modellen til en super god allround-støvle for en aktiv hverdag!

LÆS MERE:

SHOP HER:

 Tilbage

News Feed

Herr - Header.jpg
Eventyr & wellness

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

3 dagar sedan
Dam - Header - Dam.jpg
Eventyr & wellness

Fritidsbukserne til hende, der er bedst i test!

26 mar 2020
Scandi nomad header mellanlager
Eventyr & wellness

Nyt: Prisvenligt udendørstøj fra Scandi Nomad

13 feb 2020
Träna hjärtat
Eventyr & wellness

Eksperten svarer: Sådan træner du dit hjerte

12 feb 2020
Kinesiotejp knä
Eventyr & wellness

Video: Sådan taper du dit knæ efter en skade

24 jan 2020
vandring_2017
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rette vandresko

24 jan 2020
yogamatta casall
Eventyr & wellness

Fantastisk købs- og plejevejledning til yogamåtter

22 jan 2020
nacke
Eventyr & wellness

Derfor skal du ikke selv knække ryggen

20 jan 2020
Gubbvad
Eventyr & wellness

Sådan behandler du læg-smerter

20 jan 2020
sträckning baksida lår
Eventyr & wellness

Sådan behandler du en forstrækning

20 jan 2020
Yoga Nidra
Eventyr & wellness

Trendspot: Find ro med yoga nidra

16 jan 2020
Säkerhet på berget
Eventyr & wellness

Sådan løber du sikkert off-piste

20 nov 2019
Hur packar jag för vandring
Eventyr & wellness

Hvordan pakker jeg min vandrerygsæk?

02 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Eventyr & wellness

Kan jeg vaske mit skaltøj i maskinen?

01 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Eventyr & wellness

Video: Sådan skal din vandrerygsæk sidde

01 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Eventyr & wellness

Det her skal du have med på dagsvandringen

24 sep 2019
vandring
Eventyr & wellness

Sådan slipper du for gnavesår i dine vandrestøvler

18 sep 2019
Escape the noise
Eventyr & wellness

Føl dig fri – Escape the noise

12 sep 2019
Adidas Free Hiker
Eventyr & wellness

Naturentusiasten tester: Så god er vandreskoen Adidas Free Hiker!

12 sep 2019
Vandringstights
Eventyr & wellness

Kan jeg vandre i træningstights?

23 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Eventyr & wellness

Test! Det ultimative outdoor-look fra Salomon

27 jun 2019
Petra Månström
Eventyr & wellness

Tips! Sådan bliver I en aktiv familie

03 jun 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af 3 lette vandringssko til ham

21 may 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af sommerens 3 bedste vandresko til hende

15 may 2019
Fritidsbyxor
Eventyr & wellness

Fritidsbukserne som er bedst i test

24 apr 2019
Huvudvärk
Eventyr & wellness

Derfor får du hovedpine, når du træner

08 apr 2019
Sara Hoy
Eventyr & wellness

Fjern rygsmerten med yoga

03 apr 2019
Bergans of Norway
Eventyr & wellness

Derfor er vandreture sæsonens familieeventyr

29 mar 2019
Spänningshuvudvärk
Eventyr & wellness

Træn spændingshovedpinen væk

22 mar 2019
Workout_sleeping
Eventyr & wellness

Sådan skal du træne for at sove bedre

27 feb 2019
Yoga Veronica Jäderlund
Eventyr & wellness

Sådan bliver du en yogi 2019

27 jan 2019
278356.jpg
Eventyr & wellness

Derfor skal du bade koldt

26 jan 2019
iStock-182912411.jpg
Eventyr & wellness

Forskeren: “Derfor er det håbløst at tabe sig”

24 jan 2019
Massage
Eventyr & wellness

Ondt i ryggen? Test den her rygmassage

15 jan 2019
Hälsoångest
Eventyr & wellness

Har du helseangst?

09 jan 2019
iStock-692990626.jpg
Eventyr & wellness

5 helsetrends i 2019

07 jan 2019
Nackmassage
Eventyr & wellness

Enkel massage for spændinger i nakken

27 dec 2018
Blacc yoga tights
Eventyr & wellness

Video: Yoga mod julestress

13 dec 2018
iStock-859522432_coffee.jpg
Eventyr & wellness

Er du blevet vintertræt? og er du kaffeelsker? Tag en nappucino!

12 dec 2018
Sova_träna
Eventyr & wellness

Sådan påvirker søvnen din træning

02 oct 2018
more news
Herr - Header.jpg

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

Bliv klar til årets helt store vandretur eller længere eventyr. Her er fritidsbukserne til ham, der er sæsonens bedst i test.

3 dagar sedan
Eventyr & wellness
Dam - Header - Dam.jpg

Fritidsbukserne til hende, der er bedst i test!

Uanset om du lægger kilometer efter kilometer bag dig på vandrestien eller bare rive blade sammen i haven, så er én ting helt sikkert - du har brug for et par gode fritidsbukser!

26 mar 2020
Eventyr & wellness
Scandi nomad header mellanlager

Nyt: Prisvenligt udendørstøj fra Scandi Nomad

Skiundertøj i bambus, udendørsjakker med membran og mellemlag i hyggeligt bamse fleece. Dette er blot nogle af de godbidder, som det nye brand Scandi Nomad har at byde på.

13 feb 2020
Eventyr & wellness
Träna hjärtat

Eksperten svarer: Sådan træner du dit hjerte

Usund mad, inaktivitet, stress og cigaretter er skadelige for kroppen og kan føre til forskellige hjerte-kar-sygdomme. Eksperten forklarer vigtigheden af at give dit hjerte konditionstræning!

12 feb 2020
Eventyr & wellness
Kinesiotejp knä

Video: Sådan taper du dit knæ efter en skade

Skadet, slidgigt eller løberknæ? Naprapaten Anna Lundeberg viser, hvor nemt du kan stabilisere dit knæ med kinesiotape.

24 jan 2020
Eventyr & wellness
vandring_2017

Guide: Vælg de rette vandresko

Det kan være svært at vælge sko til en vandretur, men vi ved, hvilke støvler og sko som som passer til hvad. Her er skoguiden til dig som skal ud på tur!

24 jan 2020
Eventyr & wellness
yogamatta casall

Fantastisk købs- og plejevejledning til yogamåtter

Hvis du allerede er en erfaren yogi, ved du måske alt om yogamåtter. For eksempel at de fås i forskellige tykkelser, hvordan du passe på din yogamåtte og hvor meget den skal koste. Hvis ikke, bør du læse dette!

22 jan 2020
Eventyr & wellness
nacke

Derfor skal du ikke selv knække ryggen

Plejer du at læne hovedet til siden, indtil det knækker i nakken, eller presse ryggen mod en stoleryg i jagten på et knæk? Det bør du holde op med nu! Fysioterapeuten Mauro Toro Martinez forklarer hvorfor.

20 jan 2020
Eventyr & wellness
Gubbvad

Sådan behandler du læg-smerter

Er du mand, over 40 år og har ondt i læggene? Så er du nok ramt af det, som i nogle lande kaldes “gammelmandsben". Her er kiropraktorens bedste råd.

20 jan 2020
Eventyr & wellness
sträckning baksida lår

Sådan behandler du en forstrækning

Hvis du får en forstrækning eller en muskelbrist, er det vigtigt at behandle den rigtigt for at mindske skaden og restitutionstiden. Her er naprapatens mest effektive råd.

20 jan 2020
Eventyr & wellness
Yoga Nidra

Trendspot: Find ro med yoga nidra

Synes du, det er vanskeligt at slappe af i weekenden eller om aftenen? Her er en trendy yogaform, der hjælper dig med at slappe af og befrier dig for stress: Yoga nidra.

16 jan 2020
Eventyr & wellness
Säkerhet på berget

Sådan løber du sikkert off-piste

Hvordan sikrer jeg mig bedst, når jeg løbers off-piste? Jimmy Oden, bjergguide og grundlægger af snesportmærket Elevenate, er ekspert. - Du er nødt til at forstå de risici, du er villig - eller ikke villig - til at udsætte dig for, siger han.

20 nov 2019
Eventyr & wellness
Hur packar jag för vandring

Hvordan pakker jeg min vandrerygsæk?

"Vær lidt smart når du pakker, ellers bliver det mange stop" fortæller eventyreren Maria Pietilä Holmner. Sådan her fikser du sagerne i rygsækken til når vandreturen står for døren.

02 oct 2019
Eventyr & wellness
Skalplagg Haglöfs

Kan jeg vaske mit skaltøj i maskinen?

Er du super forsigtigt med, hvordan du vasker dit træning- og undertøj, men glemmer skaltøjet? Eksperten forklarer, hvorfor du bør vaske din skaljakke og dermed bevare vandtætheden.

01 oct 2019
Eventyr & wellness
Tillpassa vandringsryggsäcken

Video: Sådan skal din vandrerygsæk sidde

En vandringsryggsäck kan ibland se rätt komplicerad ut med alla spännen och reglage. Och ännu mer komplicerat blir det när du ska välja storlek. Så här maxar du utelivet genom att spänna din ryggsätt rätt!

01 oct 2019
Eventyr & wellness