Dam - Header - Dam.jpg

Fritidsbukserne til hende, der er bedst i test!

Uanset om du lægger kilometer efter kilometer bag dig på vandrestien eller bare rive blade sammen i haven, så er én ting helt sikkert - du har brug for et par gode fritidsbukser!

Sportamores kvindelige testpanel har sat årets allerbedste fritidsbukser på prøve. Her er deres vurdering af bukserne fra Peak Performance, Haglöfs og Salomon m.fl.

Ved du allerede, hvilken model du skal bruge?

Fritidsbukser og vandrebukser

(rul ned for softshell-bukser og vandretights)

Test af: ,

Dam - SCANDI NOMAD Adventure Pro Pant.jpg

Fås i farverne: , ,  og 

Velegnet til: Alt slags hårdt arbejde, da de er ekstremt holdbare, men også til nem vandring. 

Den bedste ting ved bukserne: Holdbarheden. Adventure Pro Pant er forstærket over hele lårens forside, over rumpen og omkring læggene. Det giver dig mulighed for at sætte dig ned og knæle uden at bekymre dig om slid, pletter eller at blive våd.

Konklusion: 

Denne model er testens mest hårdføre, både hvad angår design og holdbarhed. De er lavet af et grovt materiale på de steder, hvor fritidsbukserne er mest udsatte. 

- Jeg har svært ved at se, at noget kunne ødelægge disse bukser. De virker til at holde lige så længe, som jeg selv gør, siger en testdeltager. 

Ellers er designet et plus. Adventure Pro Pant fra prisvenlige Scandi Nomad er løssiddende i modellen, men kan lukkes med velcro stropper i bunden af benene. Camomønsteret er også klart værdsat af testpanelet.

- Ofte kan mange vandrebukser være lidt for enkle i designet. Jeg kan godt lide, at Scandi Nomad har investeret meget på designet, siger en testdeltager. 

Der er ikke meget, der ender på minussiden. Det eneste er, at bukserne kan gnave lidt på indersiden af lommerne. Hvis du tager et højt skridt op ad bakke, vil de skrabe lidt på lårene, hvis du ikke har noget underlag indenunder. På den anden side er komforten helt i top og taljen er elastisk og blødt.

Sidst men ikke mindst, sætter testpanelet pris på at bukserne er varme, men kan stadig justeres, da de har luftventiler på siden af benene. Fed detalje, at ventilations lynlåsene også er lyserøde.

Test af: ,

Dam - Haglöfs Rugged Flex Pant.jpg

Fås i farverne:  og  

Velegnet til: Vandring. De er superkomfortable og fleksible, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om gnavesår, uanset hvor mange kilometer du vandrer. 

Det bedste ved bukserne: Designet. Disse vandrebukser er stilfulde nok til at du vover at have dem på i et bymiljø også.

Konklusion: 

Rugged Flex Pants er, ligesom navnet antyder, ekstremt fleksible. Hvis du får kørt nogle dybe squats midt på vandrestien, er det bestemt ikke bukserne, der stopper dig (dog muligvis sund fornuft, spar energien i stedet)!

- Dette er en bestemt favorit for mig. Det eneste problem, jeg ser, er, at de er lidt korte i benene, siger en testdeltager. 

Disse fritidsbukser er true to size, men hvis du er højere end gennemsnittet, så skal du muligvis se på en anden model. De er lidt korte i benene, selv for dem i testpanelet, der er af mellemhøje. 

- Ellers er de flotte ud. Jeg kan godt lide den lige model. De sidder lige så godt som et par habitbukser gør! 

Afslutningsvis kan det siges om Haglöfs fritidsbukser, at de har tre lommer på forsiden, som alle kan lukkes med en lynlås, så intet kan falde ud. De har også velcro stropper i bunden af benet, så du kan justere pasformen til din vandresko. Praktisk!

Test af: ,

Dam - Lundhags Makke Pant.jpg

Fås i farverne:  og 

Velegnet til: Vandring. De fleste ventilationslommer tilbyder store muligheder for tilpasning på vandrestien.

Det bedste ved bukserne: De store ventilationslommer, men også den lidt højere talje, som giver en fin pasform.

Konklusion: 

Holdbarheden er en af de absolutte fordele ved denne model. Næsten samme niveau som Adventure Pro Pant fra Scandic Nomads, men Makke Pant er betydeligt blødere og fleksibel.

- Det er fedt, at bukserne har forstærkninger i benenderne, der beskytter mod muddersprøjt og skarpe grene, siger en i testpanelet.

Ellers domineres det samlede indtryk af disse vandebukser af de smarte ventilationsløsninger.

- Jeg vil sige, at den største fordel her er, hvor let du kan sænke temperaturen med dine bukser gennem de fleste ventilationslommer. Især dem på de indvendige lår gør stor gavn!

Lundhags vandrebukser tilbyder også en stor variation med hensyn til pasform og er true to size med størrelsen. Dette gør det ekstremt let at blive komfortabel på vandrestien og modellen passer til de fleste kropstyper.

- Et stort plus, fordi de kan justeres i taljen med snørebånd. Så slipper du for hele tiden at skulle hive op i dem. 

Bukserne kan også åbnes ved benenden, så de får en lidt bredere pasform, for eksempel hvis du har høje vandrestøvler på dig eller gerne vil være i stand til at rulle buksebenene hurtigt op, så du får et par vandreshorts. 

Test af:

Dam - Dobsom  Moss Pants.jpg

Fås i farverne:

Velegnet til: Vandring eller endda hverdagen - ja, så gode er de!

Det bedste ved bukserne: Designet. Ved første øjekast ser testpanelet næsten klædt fint på med disse vandrebukser på. 

Konklusion: 

Dette er et par ekstremt stretchy vandrebukser, men det er ikke den første ting, der fanger testpanelets nysgerrige look.

- Jeg troede næsten, det var habitbukser i starten. Men så snart jeg lærte dem at kende, blev jeg klar over, at de var meget pænere end det, udbryder en testdeltager.  

Hvis du vælger denne model, så kan det være smart at tage et bælte med ud på vandreturen. Moss Pant er bred i taljen - rart for dig der kan lide at have lidt ekstra plads der, bøvlet for dig hvis smalleste punkt netop er ved taljen. 

- Den største fordel ved bukserne er fleksibiliteten, der giver dem mulighed for at sidde smigrende og stramt til over bagdel og lår uden at begrænse ens bevægelser.

Det beskedne prismærke er en anden faktor, der appellerer til testpanelet. For den lave pris får du en masse vandrebukser for pengene. Ekstra plus, fordi der også er tre store lommer, som alle har lynlås.

Softshell Bukser

Test af:

Dam - Peak Performance Light SS Scale Pant.jpg

Fås i farverne:  og 

Velegnet til: Klatring, vandring eller gåture i skoven.

Det bedste ved bukserne: Fleksibiliteten og den smigrende pasform.

Konklusion: 

Peak Performance er et udendørs mærke, man altid kan stole på, når det kommer til udendørstøj, som det er tilfældet med denne model.

- Så jeg har aldrig følt mig så godt tilpas i et par vandrebukser. Elsker hvordan de ser ud på trods af et ret simpelt design!

Selvom designet er mildt sagt enkelt i farven, så er der ingen tvivl om, at dette er et par afslappet bukser, som fortjener høje point. Derudover modtager Light SS Scale Pant op til 10 ud af 10 mulige point for komfort.

- Man kan nemt bruge dem som afslapningsbukser derhjemme, da de er ekstremt bløde og fleksible.

Ventilationsevnen får også fulde point, men de er ikke særlig varme. Hvis du er højt oppe på et bjerg, kan det være godt at supplere med et sæt uldundertøj indenunder.

- De er måske ikke så holdbare, så hvis jeg vil slæbe rundt på affald og andet i haven, vælger jeg nok en anden model. Til vandring, på den anden side ... ja, her ville jeg ikke vælge andre vandrebukser end netop denne model. Peak kan har styr på sine ting, når det kommer til at funktion, siger en tester muntert.

Den sidste ting, testpanelet bemærker, er, at de er en smule små i størrelse. Hvis du ikke kan lide, når bukserne sidder stramt til, så skal du prøve at gå en størrelse op. 

Tights til vandringen 

Test af: ,

Dam - SCANDI NOMAD  Trail Tights.jpg

Fås i farverne:  og 

Velegnet til: Alt fra gåture til længere dagsetapper i åbent landskab.

Det bedste ved bukserne: Designet. Disse vandretights ser ud som en krydsning mellem ridebukser, træningstights og vandrebukser.

Konklusion: 

For det første, så er disse vandretights fra Scandi Nomad ekstremt prisvenlige. For det andet, så er de helt true to size og har en virkelig fin benlængde. Dette giver dig mulighed for nemt at klikke din sædvanlige størrelse hjem, uden at skulle døje med returneringer.

- Den første ting, jeg bemærker, er selvfølgelig designet. De er det nærmeste vi kommer til et par træningstights af alle testens forskellige modeller, siger en testdeltager.

Med disse vandretights slipper du for at skulle føle dig som en firkant på vandrestien. De sidder tæt som alle tights nu engang gør og følger kroppens naturlige former og bevægelser.

- De er tydeligvis ekstremt fleksible. Ikke engang i et par yogatights havde jeg haft bedre bevægelsesfrihed, siger en anden testdeltager. 

Et par vandretights er af naturlige grunde ikke lige så høje slidstærke som vandrebukser, så vælg anvendelsesområde derefter. Hvis du skal ud i en snedækket skov, så skal du vælge nogle andre bukser. Til vandringen på de lette stier eller vandring i det åbne terræn, så er de super!

- Jeg må også tilføje, at lommerne er lukket med en lynlås, og at der er en lynlås i taljen. Det går man aldrig galt i byen med!

Test af: ,

Dam - Salomon Wayfarer Pants.jpg

Fås i farverne:

Velegnet til: Vandring eller havearbejde. Forstærkningerne på knæene giver dig mulighed for at sætte dig ned på jorden, uden at slide for meget på dine bukser.

Det bedste ved bukserne: Materialet. Processen med at skabe disse bukser har krævet 90% mindre vandressourcer end de fleste materialer! Hvor fedt er det ikke lige?

Konklusion: 

Den høje talje er, hvad testpanelet lægger mærke til i allerførste øjeblik, som de tog vandrebukserne på. 

-Det føles som om at man har et helt par normale tights på! Udbryder en glad testdeltager, og en anden stemmer i: 

- Jeg kunne sagtens køre en omgang trailløb med disse bukser på, så fleksible er de. 

Wayfarerbukser fra Salomon er ikke desto mindre hovedsageligt tilpasset til vandreture og trekking (gåture, red.). På knæene er de forstærkede, men ellers er materialet elastisk og giver en absolut optimal fleksibilitet. 

- Hvis der er noget, jeg savner, så er det en mere solid snøring i taljen. Der er et tyndt elastisk bånd, men de er lidt tricky at komme til, siger en testdeltager.  

Ellers er et andet plus, at de kan åbnes ved benafslutningen for at få en større pasform. Det er f.eks. godt, hvis du gerne vil rulle dem op midt på dagen, hvis du har fået varmen på din vandretur. 

- Designet er også et plus. Jeg tror, mange kan synes, de er tights og ikke almindelige bukser.

Test af: 

Dam - Peak Performance Track Tights.jpg

Fås i farverne:  og 

Velegnet til: Vandring eller til alt muligt arbejde i haven.

Det bedste ved bukserne: Det blågrønne materiale, der er vandtæt og helt vindtæt.

Konklusion: 

Testpanelets første tanke er, at disse vandretights fra Peak Performance er identiske med dem fra Scandi Nomad, men efter nærmere undersøgelse er det ikke korrekt. Prisen adskiller sig markant mellem de to modeller, hvilket der er en god grund til: 

- En klar fordel er, hvor godt det ydre materiale beskytter mod vinden, men også mod vand, siger en i testpanelet.

Ud over materialets høje kvalitetsfunktioner udstråler disse tights premium, som meget af tøjet fra Peak Performance jo gør. Disse vandretights får derfor fulde point i flere testparametre.

- Disse kunne jeg også let træne i. De ventilerer næsten lige så godt som et par normale træningstights. 

Den eneste ulempe ved disse vandretights er, at de ikke er forstærkede på knæ eller bagdel. Du kan derfor glemme alt om at sidde på den bare jord. Men det giver dig fuldstændig bevægelsesfrihed, hvilket er godt, når du skal gå langt og længe.

SHOP HER:

Pas på dit vandretøj:

Makeup, snavs og døde hudceller er blot nogle af de mange ting, der kan tilstoppe porerne på dine vandtætte vandbukser og jakker. For at de tidligere vandtætte vandbukser igen skal være vand- og vindtæt, så skal tøjet imprægneres med jævne mellemrum. Når du bemærker, at dine vandtætte bukser pludselig begynder at lække vand ved sømmene, og det er her, imprægneringen først går sin vej, så er det tid til at imprægnere dit tøj igen. Hos os på Sportamore finder du produkter, der er helt biologisk nedbrydelige og miljøvenlige:

  • OrganoTex, - et svensk, holdbart vandtætningsmiddel til tekstiler. Du anvender blot imprægneringen og lader det derefter tørre. Behandlingen er helt fri for PFC!
  • OrganoTex, - følg instruktionerne på flasken for at imprægnere dit vandretøj direkte i maskinen. Denne imprægnering er også PFC-fri og bionedbrydelig.
  • Bonus:  - ved at vaske dit vandafvisende tøj med et blidt rengøringsmiddel kan du undgå at slide dem helt op for tidligt. Dette vaskemiddel hjælper med at opretholde og genaktivere imprægnering efter langvarig brug.

LÆS MERE:

 Tilbage

News Feed

Vandringsryggsäckar header
Eventyr & wellness

Test: Vores bedste vandrerygsække til dagsture

02 jul 2020
outline salomon
Eventyr & wellness

STOR guide: Alt hvad du vil vide om walkingsko

23 jun 2020
Test tält
Eventyr & wellness

Vi tester: Prisvenlige telte til camping og turen ud i det blå

23 jun 2020
Hypersphere test
Eventyr & wellness

Test: Hypersphere er god til at massere ryg, hofte og bagdel!

17 jun 2020
vandringssandaler header
Eventyr & wellness

Vi tester vandresandaler til kvinder og mænd

11 jun 2020
Kajak
Eventyr & wellness

Sikker kajaksejlads til sommer med det rigtige udstyr

01 jun 2020
Vandra med familjen
Eventyr & wellness

Så nemt overtaler du børnene til en vandretur

06 may 2020
Header.jpg
Eventyr & wellness

Bedst i test: Vandresko til kvinder og mænd 2020

05 may 2020
Yoga för löpare 1
Eventyr & wellness

7 yogapositioner for løbere

04 may 2020
golfs
Eventyr & wellness

Sådan behandler man en golfalbue

27 apr 2020
Flytväst bäst i test
Eventyr & wellness

De bedste redningsveste til børn og voksne

22 apr 2020
salomon berg
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rigtige vandresko fra Salomon

22 apr 2020
Sportamore
Eventyr & wellness

Vi fylder 10 år! Her er historien om Sportamore

20 apr 2020
vaya vandringssko
Eventyr & wellness

Kun til kvinder: Den vandtætte vandresko Vaya

14 apr 2020
Vinyasa yoga
Eventyr & wellness

Video: 30 minutters rolig yoga for hele kroppen

08 apr 2020
Herr - Header.jpg
Eventyr & wellness

Vi har testet sæsonens bedste fritidsbukser til ham

03 apr 2020
Bergans of Norway
Eventyr & wellness

Derfor er vandreture sæsonens familieeventyr

29 mar 2020
Dam - Header - Dam.jpg
Eventyr & wellness

Fritidsbukserne til hende, der er bedst i test!

26 mar 2020
Scandi nomad header mellanlager
Eventyr & wellness

Nyt: Prisvenligt udendørstøj fra Scandi Nomad

13 feb 2020
Träna hjärtat
Eventyr & wellness

Eksperten svarer: Sådan træner du dit hjerte

12 feb 2020
Kinesiotejp knä
Eventyr & wellness

Video: Sådan taper du dit knæ efter en skade

24 jan 2020
vandring_2017
Eventyr & wellness

Guide: Vælg de rette vandresko

24 jan 2020
yogamatta casall
Eventyr & wellness

Fantastisk købs- og plejevejledning til yogamåtter

22 jan 2020
nacke
Eventyr & wellness

Derfor skal du ikke selv knække ryggen

20 jan 2020
Gubbvad
Eventyr & wellness

Sådan behandler du læg-smerter

20 jan 2020
sträckning baksida lår
Eventyr & wellness

Sådan behandler du en forstrækning

20 jan 2020
Yoga Nidra
Eventyr & wellness

Trendspot: Find ro med yoga nidra

16 jan 2020
Säkerhet på berget
Eventyr & wellness

Sådan løber du sikkert off-piste

20 nov 2019
Hur packar jag för vandring
Eventyr & wellness

Hvordan pakker jeg min vandrerygsæk?

02 oct 2019
Skalplagg Haglöfs
Eventyr & wellness

Kan jeg vaske mit skaltøj i maskinen?

01 oct 2019
Tillpassa vandringsryggsäcken
Eventyr & wellness

Video: Sådan skal din vandrerygsæk sidde

01 oct 2019
Det här ska du ha med på vandring
Eventyr & wellness

Det her skal du have med på dagsvandringen

24 sep 2019
vandring
Eventyr & wellness

Sådan slipper du for gnavesår i dine vandrestøvler

18 sep 2019
Escape the noise
Eventyr & wellness

Føl dig fri – Escape the noise

12 sep 2019
Adidas Free Hiker
Eventyr & wellness

Naturentusiasten tester: Så god er vandreskoen Adidas Free Hiker!

12 sep 2019
Vandringstights
Eventyr & wellness

Kan jeg vandre i træningstights?

23 jul 2019
Salomon outdoor outfit
Eventyr & wellness

Test! Det ultimative outdoor-look fra Salomon

27 jun 2019
Petra Månström
Eventyr & wellness

Tips! Sådan bliver I en aktiv familie

03 jun 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af 3 lette vandringssko til ham

21 may 2019
Vandring
Eventyr & wellness

Test af sommerens 3 bedste vandresko til hende

15 may 2019
more news
Vandringsryggsäckar header

Test: Vores bedste vandrerygsække til dagsture

Byder sommeren på nye eventyr? Vores testpanel har udforsket sæsonens vandreture med rygsække fra Solomon, Lundhags og True North. Her er deres vurdering af modellerne!

02 jul 2020
Eventyr & wellness
outline salomon

STOR guide: Alt hvad du vil vide om walkingsko

Som en blanding mellem en løbesko og en vandrestøvle. Bliv klogere på gåskoen, en favorit til den daglige gåtur!

23 jun 2020
Eventyr & wellness
Test tält

Vi tester: Prisvenlige telte til camping og turen ud i det blå

Hvad bliver dit eventyr denne sommer? Vi har testet både et tre-mandstelt og et firemands-telt, der let kan pakkes ned til sommerferien i det danske!

23 jun 2020
Eventyr & wellness
Hypersphere test

Test: Hypersphere er god til at massere ryg, hofte og bagdel!

Her er massageværktøjet, der giver bedre massage end din partner! Vi har testet Hypersphere fra Hyperice på triggerpunkter i ryggen, hofterne og bagdelen.

17 jun 2020
Eventyr & wellness
vandringssandaler header

Vi tester vandresandaler til kvinder og mænd

Skal du ud og vandre til sommer? Er fodsved det værste, du ved? Her tester vi funktionelle sandaler til vandreture, der holder fødderne kølige under sommerens varme vandreture.

11 jun 2020
Eventyr & wellness
Kajak

Sikker kajaksejlads til sommer med det rigtige udstyr

Kajaksejlads er sjovt - og det er en kunst at gøre det rigtigt. Her får du alle de tips, du har brug for til en vellykket tur til sommer!

01 jun 2020
Eventyr & wellness
Vandra med familjen

Så nemt overtaler du børnene til en vandretur

Synes du det er svært at lokke børnene med ud i naturen? Læs ekspertens bedste tip til, hvordan man gør skovturen til et sjovt eventyr!

06 may 2020
Eventyr & wellness
Header.jpg

Bedst i test: Vandresko til kvinder og mænd 2020

Ud på tur, aldrig sur! Hold dit humør op med de rigtige vandresko på fødderne. Her er de bedste modeller til kvinder og mænd i 2020.

05 may 2020
Eventyr & wellness
Yoga för löpare 1

7 yogapositioner for løbere

Løb er en temmelig monoton træning, som både slider på og opbygger kroppen på samme kontinuerlige måde. Her er 7 yogaøvelser, som alle løbere skal teste.

04 may 2020
Eventyr & wellness
golfs

Sådan behandler man en golfalbue

Golfalbue er en overbelastningsskade, der kan være forårsaget af både golfspil og træning i fitnesscentret. Opdag hvilke øvelser og behandlinger der kan lindre symptomerne.

27 apr 2020
Eventyr & wellness
Flytväst bäst i test

De bedste redningsveste til børn og voksne

Hvilken redningsvest er bedst i test? Hvad står betegnelsen 100N for? Vores fantastiske redningsvestguide hjælper dig med at finde den rigtige flyde-hjælp til både voksne og børn.

22 apr 2020
Eventyr & wellness
salomon berg

Guide: Vælg de rigtige vandresko fra Salomon

Hvordan vælger du de rigtige vandresko, der forbedrer din vandreoplevelse? Få hjælp fra vores store guide sammen med Salomon.

22 apr 2020
Eventyr & wellness
Sportamore

Vi fylder 10 år! Her er historien om Sportamore

Sportamore: En succeshistorie, der startede i et mørkt kælderrum. Sådan gik vi fra ”det vil aldrig gå” til det, du ser foran dig i dag - Nordens største sportsbutik online.

20 apr 2020
Eventyr & wellness
vaya vandringssko

Kun til kvinder: Den vandtætte vandresko Vaya

Eksklusivt på Sportamore! Her er Solomons nye, vandtætte vandresko som skræddersyet til kvinders fødder. Køb Vaya før alle andre.

14 apr 2020
Eventyr & wellness
Vinyasa yoga

Video: 30 minutters rolig yoga for hele kroppen

Stiv i krop efter meget stillesiddende arbejde? Blødgør din krop med yogi Sofie Krafts 30 minutters vinyasa yoga.

08 apr 2020
Eventyr & wellness