Gratis fragt over 399 kr & gratis retur30 dages returretKøb nu, betal i slutningen af oktober

Guide til fodboldstøvler

Der er en gylden tommelfingerregel når det handler om at finde de rigtige fodboldstøvler. Som så mange andre ting, handler det om hvordan de sidder og hvordan de føles at have på. Der er heller ingen regel der siger hvilken støvler der passer til din position som spiller på banen. Ingen støvler er specifikke til en forsvarsspiller eller en angriber – støvler er støvler!
Dog, kan man argumentere for at nogle egenskaber eller teknologier ved støvlerne, er mere brugbare for en angriber frem for en forsvarsspiller.

Læder:

Med fodboldstøvler i læder får du en ’personlig’ støvle. Læderet imitere din fods form og vil hurtigere tilpasse sig end støvler i syntetiske materialer. Læderet former sig til din fod og give et dejlig tæt og behagelig fit. Med fordelene i læderet, kommer et ansvar. Læder skal rengøres efter træning eller kamp, samt regelmæssigt behandles med læderbalsam.

Syntetisk:

Fodboldstøvler i syntetisk materiale er fleksible og holdbare. De beholder deres oprindelig form, modsat læderstøvler. Støvler i syntetisk materiale vil ofte kræve en periode for at blive spillet til, men de vil giver et utrolig let og tæt fit. Som sagt, er der ingen tommelfingerregler. Du skal danne dine egne præferencer og holdninger til dine fodboldstøvler. Der er altid fordele og ulemper.

Hvilke knopper skal du vælge?

    Når du skal finde dine nye fodboldstøvler, skal du først og fremmest gøre klart, hvilket underlag støvlerne skal bruges på.
  • FG – Firm Ground: Disse knopper er til de traditionelle græsbaner.
  • SG – Soft Ground: Disse knopper er lidt længere og I metalisk material, og oftest I et færre antal end støver med FG. Dette vil give dig et bedre greb i mudrede eller våde baner.
  • AG – Artificial Ground: Disse er beregnet til kunstgræs.
  • TF – Turf: Disse støvler/sko er lavet til baner af sand eller grus.
  • IC/IN – Indoor: Ingen knopper – lavet med en gummisål til indendørs brug.

Hvordan finder jeg den rigtige størrelse?

Fodboldstøvler skal sidde lidt tættere end når du prøver sko – så du får den bedste følelse med bolden. Det er vigtigt at støvlen sidder godt over vristen og forfoden. Støvlen skal også sidde relativt tæt på dine tæer, da en støvle med for meget plads i snuden, vil give støvlen et klodset er underligt følelse. Fodboldstøvler til børn i voksealderen, skal forsøge at holde den ekstra plads i snuden til ca. 0,5-1 cm. Da en alt for stor støvle, vil give en klodset følelse, dårligere boldfølelse og endda vabler. Hvad er forskellen på dame, herre og børnestøvler? Ligesom mange andre typer af sko, findes fodboldstøvler også i herre og dame modeller. Generelt er damestøvler en smule smallere end herrestøvler, ligesom de ikke går lige så højt op i størrelserne. Børnestøvler går op til størrelse 38 eller 39 (EU), alt afhængigt af mærket.
Følgende er vejlende størrelsesguides for:
adidas Nike Puma New Balance

Vedligeholdelse af fodboldstøvler

Lad dine støvler ”luft tørre”. Lad dem aldrig tørre på eller tæt på en radiator eller anden direkte varme. Glem ikke dine støvler i tasken. Tag dem op efter hver gang. Brug kun dine støvler til det anbefalede underlag. Fodboldstøvler skal aldrig vaskes i vaskemaskine eller tørre tumbles. Ændre ikke på støvlen konstruktion. Læder og læderstøvler skal behandles med læderfedt eller læderbalsam.

Målmandshandsker

Størrelser?

Hemmeligheden med målmandshandsker og hænder, er som det er med fødder og støvler. Alle er forskellige, derfor er det også forskelligt, hvilken størrelse du skal bruge i hvilket mærke.
Størrelsesguide for adidas
Størrelsesguide for Uhlsport
Størrelsesguide for Select
Størrelsesguide for Nike
Størrelsesguide for Puma

Hvilken handske skal jeg så vælge?

Her findes lige så mange svar, som hvilke fodboldstøvler du skal vælge. Præferencerne hos målmænd er forskellige, og kan lide forskellige ting. Men der er alligevel nogle egenskaber, som de fleste målmænd går efter, og nogle handsker som udmærker sig fra de forskellige mærker.

Fodbolde og størrelser?

Fodbolden findes i tre størrelser;
Str 3: 18 cm i diameter
Str 4: 20 cm i diameter - Ca. 7-14 år
Str 5: 22 cm i diameter
For de mindste børn er det både hårdt og dårligt for deres krop at sparke til en bold, der er for stor/tung. Samtidig er det nemmere at lære at sparke og drible, hvis bolden er den rigtige størrelse.
HUSK BOLDPUMPE!

Gode tips til det rigtige træningstøj til garderoben

T-shirt

Det er vigtigt at have en t-shirt i materiale der kan ånde og holde dig tør. Hvis sveden bliver siddende i din t-shirt, vil du risikere at blive kold. Det kan ende med at gøre dig syg eller endda skadet, hvis dine muskler bliver kolde. Find en let t-shirt i et åndbart materiale som polyester, som kan hjælpe med at holde dig tør, til hver træning.


Trøjer

Når temperaturen ikke længere er varm nok, behøver du en sweatshirt, en Zip-Top eller en træningsjakke. Det er meget individuelt hvad man bedst kan lide at træne i. De fleste vælger en sweatshirt, da en hård bold på brystet - med en lynlås i mellem - kan være ret så smertefuldt! Men, som beskrevet for t-shirts, er det vigtigt at du finder en overdel der holde dig tør, genmme træningen - og fjerner fugten. Derudover skal trøjen selvfølgelig have som funktion at holde dig varm. Så find en trøje, der er tyk nok, til at du mener den kan holde dig varm.
Du kan også finde træningssæt lige her!


Baselayer/Undertøj

Baselayer, eller sportsundertøj, er blevet meget populært at anvende. Det er superlet og fleksible dele, du kan have under dit træningstøj, uanset sport. Det fjerner hurtigt fugten fra din krop, holde dig varm og giver en god følelse af stabiliet. Hvis du vil have lidt mere, skal du finde noget kompressionstøj. Det giver dig yderlige support til dine muskler, og hjælper mod rystelserne og stressnivaeuet. Derudover øger det din restitutionsevne.


Shorts

Ligesom med t-shirts og trøjer, skal dine shorts også kunne fjerne fugt og sved, så du ikke bliver kold. Der udover skal shortsene være i en længde, som du finder mest komfortabelt. Sidst, skal shortsene være i et fleksibelt materiale, så du kan komme ud i fuld bevægelse uden at blive begrænset af shortsene.


Bukser

Mange benytter sig af bukser, til de lidt mere kølige træninger. Det kan være ekstra rart at kunne holde varmen i benene under en hel træning, og her kan bukserne holde dig varm og ikke mindst tør. Et godt råd, er at finde nogle træningsbukser, der ikke er for brede. Det er i de flestes opfattelse, ikke behageligt at løbe rundt i et par træningsbukser der flagre rundt om benene. Find et par gode træningbukser, hvor benene har et lidt 'tættere' fit til benene.


Strømper

Her er det igen, ret individuelt hvad du føler dig mest tilpas i. Om det er lange eller kort strømper, gør det ingen forskel. Undgå at træne i bomuldsstrømper, da de holder på sved, fugt (evt. regn) og gør dine fødder kolde. Et godt tip! Vask dine fodboldstrømper 1-2 gange før du bruger dem i trænings. Ellers vil strømper i polyester, føles meget glatte og kan give vabler.


Tilbehør

Tasker Find dig en størrelse taske, der kan rumme alt det du skal have med til din træning eller kamp. Støvler, træningstøj, håndklæde etc. etc. Find en model der passer dig - det kan være en sportstaske til at tage over skulderen, eller måske en rygsæk?

Benskinner Fodbold er en kontaktsport, så det kan det godt gå voldsomt for sig. I en kontaktsport, som fodbold, er det uundgåeligt ikke at indkassere smertefulde spark på skinnebenet.. eller to! Derfor er valget af en god beskyttende og behagelig benskinne altafgørende. En benskinne skal dække størstedelen af området mellem knæ og ankler og beskytte skinnebensknoglen, mod alvorlige skader. Det bliver din bedste ven når uheldet er ude, så vælg dem med omhu! Der er mange forskellige parametre at vurdere, når man skal vælge sine benskinner. Komfort? Størrelse? Ankelpude? Strømpe? Vægt? Du kan finde benskinner med velcrolukning. Hvis du finder disse generende, kan vælge uden. Oftest vil disse være medfølgende en par 'strømper' der sidder tæt til underbenet, hvor benskinnen skal sidde i. Når du vælger mellem disse 2 muligheder, er det oftest at du også skal beslutte om dine benskinner skal være med eller uden ankelpude. Denne giver dig fuld beskyttelse på anklen, fra spark eller stempling af et sæt knopper! Det kan være meget smertefuld og kigge skader, ikke at være beskyttet på anklen. Derimod, giver den en langt større bevægelsesfrihed at spille uden disse ankelpude, da de kan følels klodsede og mindske følelse til bolden når du dribler. Her må du gøre op med dig selv, om du giver afkald på beskyttelse for en større frihed, og derfor også må bide i det sure æble hvis du bliver tacklet på anklen.