Gratis fragt over 399 kr & gratis retur30 dages returretKøb nu, betal i slutningen af oktober

Find det rigtige udstyr til cykelturen!

Denne vejledning fokuserer på, hvad du bør overveje, når du køber tilbehør og udstyr, til cykelturen. Hvordan vælger jeg den rigtige cykelhjelm? Der er mange forskellige typer og design af cykelhjelme. Nogle er specielt designet til mountainbike og andre til de lange landevejsture eller til BMX i parken. Det er dog vigtigt, at hjelmen du beslutter dig for at købe, er sikker. Her er nogle tips, der kan være nyttigt at overveje:
  • Hjelmen skal dække hovedet, nakkeknude og pande og sidde tilpas stramt. Hagestroppen skal være ordentligt spændt, så hjelmen ikke glider ned eller til siderne.
  • Hvis du køber en hjelm i en farverig og/eller klar farve vil den være mere synlige i trafikken. Hvilket er et plus!
  • Hjelmens materiale slides og ældes, både af sol og ”normal” brug, men frem for alt, af stød og slag. Cykler du meget med hjelmen, kan du måske med fordel vælge at erstatte den hvert år. En beskadiget hjelm skal altid udskiftes!

Hvordan vælger jeg den rigtige cykelsko?

Hvad er de vigtigste ting at overveje, når de køber cykelsko? Når du køber cykelsko, er det pasformen der er den vigtigste faktor. Generelt er det således at, jo dyrere cykelskoen bliver, jo stivere og lettere bliver de. Uanset i hvilken prisklasse du køber cykelsko, skal de sidde godt på foden, og de må ikke side løst eller irritere.

Hvad der adskiller mænd fra kvinders sko?
Mænds sko er generelt lidt bredere end kvinders, samtidigt går de heller ikke op til samme størrelse. som herrecykelsko.
Hvad er en pedal klampe?
Pedal klampen, er den del, der er monteret under skoen, og giver dig mulighed for at fastgøre eller ’klikke’ dine sko i pedalerne. Ofte købes klampen separat fra skoen. Der findes mange forskellige typer af klamper. Så hver sikker på at få fat i de klamper der passer både til dine sko og pedal.

Hvordan skal jeg klæde mig på, når jeg cykler?

Når du er cykelrytter, er det bedst at klæde sig i stramt, funktionelt tøj, der ånder. Jakker og trøjer med lomme på bagsiden til nem opbevaring af udstyr under turen, og bukser med ekstra polstring, for at gøre turen mere behageligt. Farverig tøj gør dig mere synlig i trafikken. Hvis det er koldt, er det godt, hvis du klæder efter lag-på-lag princippet, og dermed bliver du mere mobil og fleksibel på turen. • Lag 1 Nærmest huden, er det bedst at have et basislag, der transporterer fugt og sved væk fra kroppen. • Lag 2 Det andet lag, er det en fordel at have en funktionel trøje, f.eks. af polyester eller fleece, der gør at du holder varmen. Der findes også lag-2 bukser i fleece, der kan være perfekt supplement til trøjen. • Lag 3 I sidste ende, bør du have en ’skal’, i form af ydre bukser og/eller jakke. Dette er kan suppleres med hue og vanter i funktionelt materiale.